söndag 1 september 2019

Ajöss och goodbye!

Nu har jag skrivit på bloggar i mer än tio år. Det räcker tycker jag. Vill inte uppmärksamma hur illa det står till i världen längre. Internet är uppdelad i en manlig och en kvinnlig sfär precis som ute i levande livet. Det finns sårade pojkar där ute och omhändertagande mammor. En del sajter är helt inne i den kvinnliga sfären och tillbakablickande, nostalgiska. Andra är stränga, vetenskapliga, mekaniska och manliga. Det finns ingen utveckling där heller. Allt är som vanligt. Jag har räknat till en massa mord/dråp den här augustimånaden och det verkar bli värre. Ingen värld jag vill vara del av. Den får andra sköta. 

PS. Om ni vill följa mig mer så finns jag på facebook under namnet Hach Rudberg. DS. 
Sommaren går mot sitt slut i trädgården.
Men än blommar rosorna!


fredag 30 augusti 2019

Mördades 12-årige Mahmoud på Värmdö?

Frågan uppstår nu när hans mamma Amina framträder i DN och berättar om honom. Han var en ordentlig pojke och skulle aldrig försvinna på det här viset, säger hon. Han var på väg till Ösbyskolans fotbollsplan där hans bror fanns och släpptes av några hundra meter därifrån har hans kusin berättat. Istället hittas han drunknad efter ett par dagar av Missing People i Ösbyträsk. Hur hamnade han så långt bort? Han försvann på lördag kväll och hittades på måndagen. 

Hela familjen är rädd säger mamman till Mahmoud. Hon vill skydda sin familj och familjen ska flytta för det är viktigt att ta hand om familjen. Hon anklagar inte någon och har inga bevis på att någon annan har gjort detta mot hennes son. Hon är bara misstänksam och känner en oro och stor rädsla. Om någon har gjort detta mot honom, vad kommer då hända henne och de andra barnen, undrar hon.

Polisen utreder fortfarande Mahmouds död som mord. De har också anmält sig själva för tjänstefel för att det ska klarläggas om de har gjort något fel, som inte genast på lördag natt började leta efter Mahmoud. Mamman säger att de aldrig pratade med henne utan bara med hennes barn. Mahmouds bröder. Familjen kom till Sverige förra året och har befunnit sig några månader på Värmdö. För en dryg vecka sedan berättade polisen att de inte är färdiga med utredningen kring Mahmouds död. Han försvann den 3 augusti och hittades drunknad den 5 augusti. 

Här skrev jag tidigare om detta. 


Ösbyskolans fotbollsplan ligger drygt en kilometer
från Ösbyträsk där Mahmoud hittades drunknad.

Faksimil från TV4. Godheten skapar till slut elände

Det är nog bra att vara god, men inse när det är dags att inte bara lägga sig platt på marken för att uppfylla godhetskraven. Jag har sett det där under 1900-talet då släktingar till mig bistod Afrika och Etiopien, för dessa stackars afrikaner skulle bli frälsta och ingå i samma sfär som den prästfamilj som växte upp i Vånga i början av 1900-talet och där barnen sedan tog sig till Stockholm. Min gammelfaster var en väldigt god människa. Hon tog hand om oss barn när mamma var svårt sjuk i astma. 

Den här godheten bottnar i oss alla även om vi inte vet det. För vi är ju inte kyrkliga längre eller frälsta av Jesus. Men den ingår i vårt kulturarv. Det är godheten, som har fått oss att "öppna våra hjärtan" och ta emot hundratusentals invånare från andra länder under många år. Men vi är inte Jesus någon av oss och vi kan inte bota alla människor eller lyfta dem till vår egen nivå, som har skapats i ett litet hörn av världen under flera generationer. Ända sedan svälten tvingade den egna befolkningen att emigrera under "lilla istiden", som varade fram till slutet på 1800-talet. Sista svältåren i Sverige var i slutet av 1860-talet.

Men ingen har längre det långa perspektivet på saker och ting utan det måste gå så långt att de nya invånarna i Sverige råkar illa ut genom skjutningar och brottslighet för att de officiella organen och medierna ska börja att reagera. Då drabbar den nya tiden inte bara oss som alltid har betalat skatt och gör det fortfarande utan också de som står utanför systemet. Rapporteringen om vad som pågår är sönderhackad mer än någonsin för nu pytsas alla nyheter ut genom internet och smått och stort blandas om vartannat. 

Och fortfarande tycker vi synd om afrikaner och andra som kommer från vad som var exotiska länder förr i tiden. Det ingår i vårt kulturarv. Vi kan inte ställa samma krav på dem som på oss själva för de har gått igenom så mycket. Vi ser inte att vi automatiskt trycker ned dem genom vår syn på dem som underställda. Istället ska de kompenseras ekonomiskt genom att ha samma villkor som alla andra i vårt land. Men ekonomi är något annat än att människovärdet hos alla är lika.

Långsamt har även de stora medierna i Sverige ändrat synen på saker och ting och i morse såg jag att moderatledaren Ulf Kristersson intervjuades i Morgonstudion och han fick faktiskt berätta hur han såg på migrationen och att vi inte kan ta hit många fler människor, när vi inte ens klarar de som är här redan. Men fortfarande är det så hemskt tycker de genomgoda som absolut vill att alla ska tas om hand ordentligt. När en 12-åring drunknar här på Värmdö beror det inte på att han inte är omhändertagen utan på att polisen inte gjorde sitt jobb. Och de anmäls för tjänstefel. Eller de anmälde sig själva för att förekomma, men familjen ville anmäla dem till JO. 

De absolut goda har fått dåligt samvete för alla som har kommit hit och som inte tas om hand ordentligt, men det kan inte vara deras fel att en 12-åring drunknar, eller att tonåringar blir kriminella underhuggare åt de vuxna kriminella. Eller att kvinnor nu också skjuts även om de är mammor och håller i ett barn. Eller för att de befinner sig i samma rum som en kriminell, för att de umgås med de kriminella och förälskar sig i deras annorlunda livsstil. Även om dessa kvinnor själva är ordentliga medborgare.

Jag känner igen det för jag råkade själv ut för det som 20-åring att ta hand om någon jag tyckte synd om, som var en kriminell fast jag anade det inte. Och jag hade en kusin, som dog när hon födde sitt tredje barn 27 år gammal, för hon "ville inte leva längre" sade läkarna. Hon förlorade så mycket blod. Men de hade kunnat rädda henne annars, menade läkarna, om hon hade haft lite livsvilja. Pappan till hennes barn var en kriminell rånare. Det där arvet har alla kvinnor i Sverige, som är uppfostrade att tycka synd om männen och gå i Jesu fotspår. De där stackarna som går så fel, de borttappade lammen ska tas om hand och älskas. Så länge inte detta blir allmänt erkänt som kulturarv, så kommer vår historia och det kulturella arvet att fortsätta på samma omedvetna sätt. 


Det här är en släkting till mig.
Hon var borgmästarfru i Köping och hette Jeanette Schenström.
Hon föddes i början på 1800-talet.

Pappren gäller borgmästaren Oscar Schenström i Köping. 
Deras son Maximilian Schenström var min farmors far. 
Han arbetade i Västerås som häradshövding och politiker. 


torsdag 29 augusti 2019

Ulf Lundell åtalad för grovt rattfylleri

UPPDATERAT
Så fick vi se honom i tingsrätten för fylleriåtal. Han har druckit mycket genom åren Ulf Lundell. Och nu åkte han dit när han skulle ut och jaga mera vin. Genom att köra sin bil. Han fick polisens blåljus i backspegeln och det uppmättes 1,5 promille i alkoholhalt, grovt rattfylleri, som i vanliga fall ger en månads fängelse. Men hänsyn tas naturligtvis till Ulf Lundell så han får knappast fängelse. Här skrev jag om honom senast när han åkte dit för någon hade ringt polisen och sagt att han körde bil berusad. Han ska få skyddstillsyn har socialtjänsten vädjat. Ulf Lundell lovar söka vård och bekosta denna själv. Dessutom har han inte druckit sedan han åkte fast den 2 april. Han vill också kunna köra bil med alkolås de kommande två åren. Elcykeln fungerar inte så bra på vintern för denne gamle man. 
5.9.2019
Jodå det blev skyddstillsyn. Lite gulligt rättssystem. Inte lika för alla utan hänsyn tas till ålder och annat. Bra!

Ulf Lundell är 69 år och pensionär.
Nu var han i Ystads tingsrätt
åtalad för grovt rattfylleri.
Om en vecka
kommer domen.
Faksimil från Google

Cissi Wallin åtalas för grovt förtal

Cissi Wallin berättade år 2017 att hon hade blivit våldtagen av Fredrik Virtanen. Nu blir hon åtalad för grovt förtal. Det är en infekterad historia som kom fram genom metoo-rörelsen. Antalet våldtäkter som anmäls har inte blivit färre utan fler - nära 8 000 anmälningar förra året - men enligt kritiker beror detta av att vi har så underliga lagar i Sverige. Väldigt få fälls dock för våldtäkt i Sverige. Bara omkring fem procent av de anmälda. 

Cissi Wallin har utretts sedan förra året och nu kommer åtalet. Hon riskerar fängelse i upp till två år. Men hon välkomnar detta och säger att alla både press och allmänhet är välkomna till rättegången. Hon tycker inte att hon har gjort något fel som har berättat vad hon har blivit utsatt för. Vi har naturligtvis inte total yttrandefrihet i landet. Det finns gränser för den också. Nu kommer den att prövas i rätten. Här skrev jag tidigare om Fredrik Virtanen. Här har han berättat om åren då han drogade och hatade sig själv. Han arbetade, hade groupies och knarkade, som han uttrycker det.

Här kan ni läsa vad Cissi Wallin skriver på sajten Gardet. 
Här skrev jag om henne när hon berättade att hon hade blivit våldtagen. 


Faksimil från sajten Gardet. 

onsdag 28 augusti 2019

Flyktingmottagningen förstörde Filipstads ekonomi

UPPDATERAT
När 2015 års flyktingpolitik fick genomslag i Filipstad i Värmland startade entreprenören Bert Karlsson tre flyktingboenden. Det hjälpte inte att kommunen protesterade. Det gick att tjäna grova pengar på att starta HVB-hem för asylsökande och det gjorde Bert Karlsson. Denna nya import av människor från länder, där de inte har fått någon utbildning, gör att de inte heller får några jobb i Filipstad. Det blir så att andra medborgare får ta hand om dem. Men det vill många inte göra, utan de infödda invånarna väljer att flytta från kommunen. 

I Uppdrag Granskning i kväll berättas hur statliga bidrag och ett statligt tvång gjorde att Filipstad nu går på knäna och har ett underskott i budgeten på 30 miljoner kronor för i år. Nu måste staten återigen gå in, men det går inte att se något slut på behovet av bidrag. I Filipstad bor nu cirka 750 vuxna individer med ursprung i Syrien, Somalia, Eritrea, Afghanistan och Irak. I denna grupp är arbetslösheten och bidragsberoendet mycket högt, samtidigt som utbildningsnivåerna är mycket låga, säger kommunchefen Claes Hultgren. Denna grupp riskerar att hamna i ett evigt utanförskap och redan nu belastar dessa den kommunala ekonomin tungt.

Eftersom Filipstad håller på att byta befolkning är situationen svår, enligt Jim Frölander, som är integrationsansvarig i Filipstad. Han säger att det är bara ett konstaterande av fakta, att det faktiskt är det de håller på att göra - byta befolkning - och då måste de förhålla sig till det. Nästan 11 000 invånare bodde i Filipstads kommun år 2019. Enligt SCB har läget i landet för kommunerna inte varit så illa sedan 2003. 

Det civilminister Shekarabi säger på slutet i programmet är typiskt politikersnack. Från 1 januari 2020 ska allt ordnas genom nya bidrag från staten. Hur många år då? Ingen vet. Det är ingen större idé att satsa på 45-åriga kvinnor med fem barn. Däremot måste barnen tas om hand och få skola och utbildning.

Uppdrag Granskning kan ses här på SVT Play eller i kväll på SVT1 klockan 20. 

29.8.2019
Alex Schulman är med i programmet också. Han väntar ständigt på den stora undergången för mänskligheten, så han är väl ironisk när han säger att det är "fint" att hans morfar Sven Stolpes hus har blivit moské. 
Här är statistiken över arbetslösheten bland utrikes födda
och bland inrikes födda. I hela Sverige.
Det är ohyggliga skillnader.
Men i Filipstad säger kommunen att den är
80 procent bland de som är födda utanför Europa. 

Det här är integrationssamordnaren i Filipstad Jim Frölander.
Han försöker få med sig andra kommuner för att
"uppvigla kommuner mot staten", som han säger.
Faksimil från Uppdrag Granskning. Amineh Kakabaveh utesluts ur vänsterpartiet

UPPDATERAT
Vänsterpartiet höll presskonferens och berättade att riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh nu utesluts ur partiet. Hon har sagt att det har etablerats en islamsk stat, ett kalifat, i svenska förorter. Hon menar att de som kritiserar henne är islamister. Hon har spridit falska nyheter om detta, menar vänsterpartiet. Hon betalar heller inte den partiskatt som alla ska betala. Hon har sjukskrivit sig istället för att komma till riksdagsgruppens möten. Nu har vänsterpartiet tröttnat och utesluter henne. 

Hon har suttit i riksdagen sedan 2008. Hon har uttalat sig för moderaternas förslag till slöjförbud för barn i skolan, vilket tydligen blev för mycket. Hon menar att partiet har mobbat henne för att hon driver frågan om hedersförtryck. Hon ville inte heller rösta för Stefan Löfven som statsminister. Men hon fick näst mest personkryss i riksdagsvalet 2018 efter partiledaren Jonas Sjöstedt. Det visar återigen att det är ett splittrat Sverige vi lever i. Också på vänsterkanten. Vänsterpartiet menar att alla har rätt till sin åsikt, men inte till egna fakta. Då blir detta en propaganda som bygger på falska nyheter. Kakabeveh är uttalad marxist, men passar inte i vänsterpartiet. Hon blev utnämnd till Årets svensk år 2016 av tidningen Fokus för hennes idoga arbete mot hedersförtryck. Motiveringen löd: 
”Genom att uppmärksamma radikalisering, klan- och hedersförtryck blottlägger Amineh Kakabaveh i handling och tal och till en avsevärd personlig kostnad, den svenska oviljan att röra vid alltför känsliga ämnen. Hon gör det genom att ta fasta på värderingar som gäller alla, snarare än på särskiljande identiteter.”

Amineh Kakabaveh har inte fått någon information från vänsterpartiet, säger hon till Ekot.
– Jag känner inte till det här över huvud taget. Jag fick veta om att jag utesluts via medier, säger Kakabaveh till Ekot.
18:43
Kakabaveh tänker absolut inte lämna riksdagen, som vänsterpartiet har uppmanat henne. Hon kommer att sitta kvar antingen som vänsterpartist eller som vilde. Partiet har försökt bli av med henne förut, men inte lyckats. Det kommer ett program om henne i SVT2. Det heter "Min sanning". Hon säger där att hon tänker hoppa av partiet.
29.8.2019
Här skriver hon själv om röran i vänsterpartiet och om partiledaren Jonas Sjöstedt, som står på bild med företrädare för Stockholmsmoskén, som har arbetat för Muslimska brödraskapet. 
15:45
Hon är inte längre medlem i vänsterpartiet utan tänker sitta kvar i riksdagen som politisk vilde.

Amineh Kakabaveh har svarat på facebook
och menar att hon visst har betalat partiskatt.
Men att det är orimligt att göra detta
när hon är utfryst och mobbad. 

Ännu en kvinna mördad i en skjutning

UPPDATERAT
En kvinna i Råcksta på Multrågatan har mördats i natt i en skjutning i en lägenhet. Nu går vår gamla värld under, den som vi ha levt i sedan andra världskriget. Det här är en ny omgörning av landet. Det är det närmaste krig vi har kommit sedan vi själva krigade för mer än 200 år sedan. Undrar vad regeringen ska göra. Ska den åka och hälsa på hennes efterlämnade släkt? Och beklaga sorgen? Eller twittra upprört?
8:49
Kvinnan sköts med automatvapen genom ett fönster. Två maskerade gärningsmän flydde i en mörk bil av kombimodell. Ingen är gripen.
9.00
Kvinnan som mördades var 18 år och en kriminell man misstänks ha varit den som skulle skjutas. Det var vad han själv uppgav. Men numera går det bra med någon annan. 
11:13
Det var hon som sköts, men hon var inte målet. Det var en grovt kriminell dömd för bland annat rån, grova våldsbrott och narkotikabrott.
12:26
Polisen publicerar här en artikel som handlar om hur hårt de arbetar med att få bort det "grova skjutvapenvåldet". Apropå att kvinnan född 2001 har blivit mördad. Det handlar om narkotika och också om personer med kriminella kopplingar. Ja det är helt enkelt så att vi har maffialiknande gäng som har tagit över, men så beskrivs det naturligtvis inte här. 
15:37
Den 18-åring som sköts hör hemma i Fisksätra så nu ska det vara minnesstund där. Hon heter Ndella Jack.
29.8.2019
Hon hade just gift sig med Lamin Dibba i Gambia. Han anses ha varit målet för skotten. Han kom ut från fängelset i våras. Risk att skjutandet nu fortsätter. Men det här mordet uppmärksammas inte på samma sätt politiskt, som den kvinnliga läkaren i Malmö. Hon var av den sort som regeringen tycker ska finnas. Dessutom har hennes utbildning kostat mycket statliga pengar. En stor förlust för samhället. 
Ken Ring har med henne på sitt instagram
och säger "Vila i frid fina ängel". 

Ken Ring har uttalat sig om läget i Sverige 
som han redan förra året tyckte var 
katastrofalt. Vila i frid!

Och vad ska han säga i morgon när en oskyldig 18-årig kvinna
 har skjutits och mördats i Råcksta?
Vilket politikersnack!tisdag 27 augusti 2019

En 24-årig mamma försvarade sin bil och sin treåring

Tre män försökte ta 24-åriga Amy-Leigh Hills bil värd kring en halv miljon kronor när hon parkerade på sin uppfart i Birmingham. Men de fick inte bilen för hon försvarade både den och sin treåring, som satt i den. Jag måste berätta detta som motsats till allt elände som inträffar i världen och särskilt i Sverige. 

En av männen hade en kofot och begärde att hon skulle lämna över nycklarna, men hon vägrade. Hon slogs med rånarna och de fick nästan ned henne på marken. Men hon lyckades göra motstånd och försvara sin son Ronny. Hon sade åt dem att hennes son var i bilen, men de reagerade inte. Hon menar att hon handlade instinktivt. Ja, det är vad en mamma ska göra. Naturligtvis. Hon blev upptryckt mot sitt hus, men slog och sparkade de kriminella och skrek åt dem att ge sig iväg.

Hon hade en vän med sig som sade åt henne att lämna över nycklarna, men hon vägrade. De ringde polisen med högtalaren på och grannarna började undra vad som hände. Då tyckte de presumtiva bilrånarna att det var dags att ge sig iväg. Hennes treåring frågar nu hela tiden var elakingarna är någonstans. Biltjuvarna är inte fast, men polisen har släppt en video där man ser vad som händer, för att hitta dem. Här får mamman iväg den kriminelle utan hennes bil,
där hennes treårige son satt.
Bra gjort!
Nedan kan ni se de tre som inte fick med
sig bilen den dagen.
Polisen i Birmingham har släppt bilderna. 


Poliser i Finland sköts av svenskar.

UPPDATERAT
De båda poliser som sköts i Finland i Borgå blev skjutna av två svenska medborgare födda 1989 och 1994. Så trist att den "svenska" kriminaliteten sprider sig till våra grannländer. Poliserna som var i 35- och 45-årsåldern skadades av skott, men förmodigen räddades deras liv av den skyddsutrustning de hade. De båda misstänkta greps i söndags kväll efter en polisjakt då de återigen sköt mot poliser. Men ingen skadades då. Tre polisbilar blev krockskadade av de båda kriminella. De talar svenska och finska och var i Finland för att stjäla. De började skjuta direkt när polisen kom för att gripa dem. Den äldre har både svenskt och finskt medborgarskap. De båda är bröder och har tidvis bott i Borgå under sin uppväxt. Männen kommer att häktas i morgon eller på torsdag. Då får vi veta mer om dem.
11.34
Medier i Finland skriver om bröderna så det går att förstå vilka de är. Hufvudstadsbladet skriver här att pappan fick en tråkig överraskning på sin födelsedag. Han är således Paul Granholm och bor i Stockholm. Närmare bestämt med Johanneshov som postadress. Han är uppvuxen i Finland i Borgå och flyttade som 19-åring till Sverige. När sönerna var tonåringar flyttade de till Stockholm efter att ha vuxit upp i Borgå. De båda har nu varit i Finland i en månad. Den äldre brodern Richard Granholm har hunnit dra på sig ett kriminalregister i Sverige, men i Finland är ingen av dem straffade tidigare. I morgon onsdag ska de senast begäras häktade.  
13.00
Poliserna överrumplades och en polis fick ett vapen riktat rakt mot tinningen. De båda bröderna hade ringt ett falskt nödsamtal. Bröderna hade inte dolt sina ansikten och det kan ha tytt på att de tänkte döda poliserna. Bröderna körde sin Volvo hela tiden med svenska skyltar, vilket gjorde det lättare att hitta bilen. De misstänkta krävde att poliserna skulle överlämna sina vapen. Men en av poliserna kom loss och tog skydd bakom en bil. 
16:58
En skolkompis i Borgå säger att han aldrig hade kunnat tro att de båda bröderna skulle göra så här. Raymond Granholm var lite vild i sin ungdom, men de var alla lite busiga. Så det är som vanligt då? Att det är först när de invandrar till Sverige som det brakar loss. Så säger ju ofta kriminella att det är för lätt att begå brott här. Och att straffen uteblir. För menlöst samhälle helt enkelt. Men nu lär de väl bli inlåsta i Finland ett tag.
28.8.2019
De båda är begärda häktade och kommer att bli föremål för häktningsförhandlingar i morgon torsdag på eftermiddagen. 
29.8.2019
Båda bröderna är nu häktade på sannolika skäl misstänkta för mordförsök på två poliser. Åtal ska väckas den 24 januari nästa år.

PS. Pappa Granholm tror att bröderna skäms nu. Han är författare och kommer med en ny bok i september. DS.
Här är de båda gripna.
Någon som känner igen dem?
Faksimil från Expressen. Så här lär de se ut i levande livet. 
Richard Granholm till höger.
Tyvärr så bor hans bror Raymond
i Björkhagen där jag är uppvuxen. 
De andra bor i Hammarbyhöjden
strax intill. 

måndag 26 augusti 2019

Mamma till tvåmånaders bebis ihjälskjuten i Malmö

UPPDATERAT
En mamma är skjuten i förmiddags i Malmö på Sergels väg. Hon var i 30-årsåldern och hade just blivit mamma. Hon höll barnet i famnen när en svartklädd man med mask klev fram och sköt henne i huvudet med många skott. Hon segnade ned och tappade barnet. Fadern var också där. Han är kriminell och har begått brott i både Danmark och Sverige, men att straffa barnet och kvinnan för detta är väl magstarkt och reaktionerna har varit upprörda och starka också från justiteminister Morgan Johansson. 

Det är ju bra att han inte tycker synd om mördaren, som gjordes av Rikspolischefen Dan Eliasson när Alexandra Mezher mördades på ett HVB-hem 2016, men det är faktiskt socialdemokraterna som har ordnat till det här landet så att det är totalt upp-och-ned. Inget är längre som det var bara för fem år sedan. De kriminella sätter ribban också för oss andra. Oron, ängslan och ångesten har ökat katastrofalt mycket hos vanliga medborgare under de senaste åren. Och det beror inte på att det är så dåligt i Sverige, utan på att politikerna har tillåtit denna brottslighet att växa fram. Mamman hade också vittnat i en rättegång i Malmö och om det är orsaken till att hon mördats på öppen gata är även detta alldeles förfärligt!

Det räcker absolut inte att uttrycka att mördaren är ett odjur. Politiker har till jobb att förändra samhället så alla kan känna sig trygga. Det är verkligen på tiden att regeringen tar sitt ansvar och gör jobbet! Morden är fler än vad regeringen känner till för Brå:s statistik stämmer inte. Jag har räknat alla mord varje månad under tre års tid och de är kring tre i veckan istället för två, som Brå vill ha det till. 
20.20
Det var i egenskap av läkare som kvinnan hade vittnat i samband med ett mord i Malmö. Hon ingick i vårdteamet. Hon skulle just påbörja sin AT-tjänst som läkare nu. Men dådet anses riktat mot pappan till hennes barn, som har avtjänat ett långt fängelsestraff för grovt rån och grovt vapenbrott. Bort med alla kriminella från gatorna!
21:34
En man är gripen och ska eventuellt anhållas, säger polisen i kväll. 
21:49
Det verkar som kvinnan först sprang efter mannen som jagade pappan till barnet och skrek "nej sluta". Då vände han sig istället mot henne. Och sköt henne i huvudet. Gräsligt!
27.8.2019
Den man som greps i går är anhållen på sannolika skäl för medhjälp till mord och grovt vapenbrott. 
10:51
Den anhållne är född 1999 och ett vapen har beslagtagits.
15:20
Det var den utbrunna bilen, som ledde dem till denne man. Han är ägaren och bilen var avställd. Men hans mamma kan inte tro att han är skyldig trots att han är åtalad i ett grovt narkotikabrott. Han har suttit häktad, men släpptes innan rättegång. Bort med kriminella från gatan! Förmodligen är det det här som krävs för att myndigheterna ska fatta att kriminella gör vad som helst. En nybliven mamma måste bli offret först. 
16:51
Här konstaterar Göteborgs-Posten att twittrande inte hjälper mot brottsligheten. Nä det var det första jag påpekade om ni läser vad som står i bildtexten under bilden på mördaren längre ned. Vilken handfallenhet! Strunta i vad president Trump i USA gör! Och regera istället för att twittra!
20:29
Det var Karolin Hakim som sköts. Ni kan läsa om henne här. Pappan till barnet är Naief Asawi. Så sorglig historia alltihop. Hon var vacker och ambitiös. Vila i frid!
29.8.2019
De båda män som förföljde paret och där en av dem sköt kvinnan var omaskerade. Alla har utgått ifrån att de bar svarta masker, men nu är det så att de visade sina ansikten. Polisen har bra signalement på de tre misstänkta. En av dem körde flyktbilen, som sedan brann. Spåren leder till Helsingborg och ett knarknätverk där plus mordhärvor i Malmö.
15.10
Den 19-åring som har suttit anhållen är nu häktad misstänkt för medhjälp till mord och för grovt vapenbrott.
Någon som hade tröttnat på kriminaliteten i Sverige
hackade tydligen text-TV.
Jag förstår den.
Vare sig det var en anställd eller någon annan. 

Texten "Mitt liv som snut" låg kvar i bild
om man ville ha text till SVT:s program.Justitieminister Morgan Johansson twittrar,
 som om han var en vanlig upprörd medborgare.
Han är justitieminister och har det yttersta ansvaret för
lag och ordning i det här landet.
De kriminella har tagit över. 
Alla måste numera intyga att
vi inte använder kriminella pengar
när vi ska köpa bil eller låna pengar i bank.
Så förödmjukande. 

Göran Persson vill inte ha någon jakt på banker

UPPDATERAT
Göran Persson som numera är styrelseordförande i Swedbank framträdde i Agenda i går. Han vill inte ha någon jakt på banker och tror inte att det ska bli dyrare att låna i framtiden. Personligen är jag sur på Swedbank, som inte kan låna mig en krona ens, för att jag ska kunna hjälpa en son till ett förskott på arvet. Så denne son kan köpa en bostad i dessa yttersta av tider, då bostadsbristen är lika stor som vanligt. Det är viktigare att tvätta pengar åt kriminella uppenbarligen än att låna mig några pengar. Swedbank misstänks ha tvättat kring 40 miljarder i Baltikum åt kriminella. Men det går bra att åldersdiskriminera ärliga och hederliga svenska pensionärer. Jag skrev ett brev till styrelseordförande Göran Persson i förra veckan. 
30.8.2019
I dag fick jag svar på brevet till Göran Persson på Swedbank. Visserligen har jag en fullgod säkerhet, men det går inte att låna amorteringsfritt. Moment 22 således. Fast jag har massor med pengar så är de bundna. Men om jag däremot skaffar en medlåntagare så går det bra. Någon rik där ute som vill ställa upp? Nä jag skojar bara. Jag bor bra där jag bor och vi får väl ordna det här på något annat sätt. Jag tänker inte skaffa någon karl att bo ihop med bara för detta. Nä tack Swedbank så mycket och Göran Persson, som naturligtvis inte kan svara själv. 31.8.2019
Och i dag införs nya skatter på banker, på bland annat Swedbank. För de har så stora vinster. Ja det blir kunderna som får betala genom höjda avgifter, tror ekonomer. Visst det är alltid kunderna som får betala i slutänden.

söndag 25 augusti 2019

Buss fastnade i Klaratunneln

En busschaufför som inte hittade i stan körde helt fel och fastnade på väg in i Klaratunneln mot Centralbron i dag i Stockholm. Men den här gången exploderade inte bussen, som den gjorde i mars i år när en bussförare körde fel från andra hållet in i Klaratunneln och hela bussen exploderade våldsamt. Då fanns det en biogastank på taket. Jag har tidigare aldrig hört talas om att bussförare kör fel genom Klaratunneln, men det är väl förare som är nya i stan nu. Ge dem mer utbildning! Som tur var skadades ingen allvarligt i någon av dessa båda olyckor. Men bussföraren i mars fick brännskador. Borde dock vara helt återställd nu. 


Här blev det stopp i dag när en bussförare
körde fel. Men det var en vanlig buss
och ingen biogasbuss med tank på taket.
Och så här blev det i mars i år när en bussförare körde fel då.
Från andra hållet in i Klaratunneln.
Han körde en biogasbuss, där tanken fanns på taket. 

Ungdomar "fastnar" i gungor

Ett skojigt nytt beteende från ungdomar i Skåne är att de låtsas fastna i gungor så att de kan få filma när räddningstjänsten, polis och ambulans kommer och sedan lägga ut denna film på sociala medier. Nej det är inte roligt. Jag driver bara med de där ungdomarna. När ska de vuxna i detta samhälle få säga ifrån? I skolan får de det inte heller för då blir ungdomarna "kränkta". Bara i går åkte polisen på fyra larm i Skåne där ungdomar hade låtsats fastna. Under veckan har det varit ett tiotal fall. 

Skåne är numera en egen provins som har blivit övertagen av det framtida Sverige. Nu uppmanas föräldrar att prata med sina barn. Ja något straff kan de ju inte få, men det går att bötfälla föräldrarna som har ansvaret, för falsklarm. Det borde åtminstone gå precis som när en unge åker på en trimmad moped. Men polisen har kanske inte resurser eftersom de kriminella har tagit över en del områden i Sverige. Och mycket allvarligare brott som bomber, granater, dynamit och skjutningar har blivit vardagsmat.

En oriktig uppgift om att det finns en fara för människors liv eller hälsa omfattas av 16 kap. 15 § första stycket i Brottsbalken så snart uppgiften orsakar onödiga säkerhetsåtgärder. Föräldrarna kan bli skadeståndsskyldiga för den merkostnad som ungdomarna orsakar. 

lördag 24 augusti 2019

Inga religiösa symboler i skolan

Moderaterna vill utreda ett slöjförbud i skolan och också ifall det ska vara förbjudet för barn att bära andra religiösa symboler. Slöjan är till för att muslimska män inte anses kunna behärska sig när de ser ett barn annars, som håller på att fysiskt bli kvinna. Detta är en sexualisering också av barn. Det är rätt att när människor är känslomässigt inne i det kollektiva medvetna, som säger att kvinnor är legitimt byte om de klär sig för naket, så har män lättare att tycka detta är rätt. Och den sortens övertygelser hos en del samhällen gör att det blir fler våldtäkter också i Sverige. 58 procent av männen var födda utomlands, som dömdes för våldtäkt mellan åren 2013-2018. När det gäller överfallsvåldtäkter (försök till eller fullbordade) var åtta av tio från ett annat land. Hälften av de dömda var födda utanför Europa. 

Det var kring 8 000 anmälda våldtäker förra året i Sverige. Omkring 22 våldtäkter anmäls per dag i Sverige. De är så många att det absolut inte går att uppmärksamma de enskilda kvinnorna i medierna. Väldigt få män blir dömda för dem. Det gäller att ändra denna kollektiva inställning till kvinnor. Att de är legitima byten även om de säger nej.

Religionerna håller människor kvar i en bindning till en högre makt, som de tror bestämmer över deras liv. De inser inte att det är de själva som bestämmer vad de ska tänka om sig själva eller världen, utan underkastar sig något de varken kan se eller höra. Plus företrädarna för denna osynliga makt. Vi behöver rättesnören i våra liv, särskilt när vi är barn. Men att tvinga barn att bära religiösa symboler också i skolan för att föräldrarna tycker så, borde vara förlegat i vårt land, som är ett sekulärt område i världen.

För bara sex år sedan satte politiker och andra upprörda
på sig slöja för att de skulle stödja
en kvinna som blev utsatt för
- som de trodde - ett hatbrott.
Det visade sig dock vara hennes man som slog henne. Ridå!

fredag 23 augusti 2019

16-årig pojke häktad för mordförsök var 23 år

UPPDATERAT
Det räcker uppenbarligen med att säga att man är 16 år så tror Migrationsverket på detta. En man som först kom till Sverige och uppgav att han var 23 år besökte så Migrationsverket en gång till och skrev då ned sin ålder till 16 år. Han sitter nu häktad för mordförsök och grovt vapenbrott i Uppsala. Då upptäckte polisen och Migrationsverket tillsammans att han är 23 år. 

Han blev placerad enligt Lagen om vård av unga, när han uppgav sig ålder till 16 år genom socialtjänsten. Men nu väntas han omhäktas och få stanna i häkte eftersom det finns en flyktfara när han är över 21 år. Mannen finns i en kriminell miljö och är häktad för våld mot tjänsteman, rån, försök till mord och vapenbrott. Han är också misstänkt för våld mot en partner. Han är misstänkt för mordförsöket på Blomdahls väg i Gottsunda den 10 juni.  I Gottsunda har de flesta skjutningar i Uppsala ägt rum. Det är stökigt bland gängen säger polisen.

Tur att Migrationsverket inte är ensamma om att bestämma ålder på män. Nu slipper vi ha den här 23-åringen ute bland oss. För om hans ålder hade varit 16 år hade han placerats på HVB-hem eller särskilt ungdomshem. Det finns drygt 200 gängmedlemmar i Uppsala, fördelade på 8-10 gäng. Det är mycket narkotika och vapen i omlopp. Senast i förrgår sköts en man i Gottsunda i Uppsala. Det är en trång marknad, säger polisen. Under 2018 var det 16 skjutningar i Uppsala.  I år är de uppe i 13 stycken. Det har gått så långt att det blir en nyhet när det inte skjuts på ett antal veckor. 
24.8.2019
Jo så var det dags igen. Kommer just från Uppsala, men var inte inne i stan. Och inte heller i Sävja där det sköts nu i dag. Så oerhört tråkigt att denna fina stad blir förstörd av allt elände. En person förd till sjukhus, oklart skadeläge.
26.8.2019
Här är en horribel berättelse om Uppsala, där en familj uppmanas att flytta av polisen för att slippa gänget i Uppsala. En 13-åring ringer sina föräldrar i panik och skolan har låst dörrarna. Lärarna har ringt polisen. Utanför väntar åtta andra barn på att 13-åringen ska komma ut. 


Det skjuts som aldrig förr i Uppsala.
Dock mest i Gottsunda där gängen härjar.

Sprängdåden ökar i Sverige

Bara under 2019 har 120 sprängningar skett i Sverige fram till juli. Den senaste i Solna under natten då ett gatukök exploderade i Hagalund. Det finns en ökad problematik kring kriminalitet och utanförskap, menar polisen. Ja det har alltid funnits sådant i Sverige, men inte i den omfattning som nu är fallet. Det är kanske beroende på tillgången till dynamit spekuleras det. Men dynamit har också alltid funnits i Sverige, där Alfred Nobel levde, som uppfann dynamiten. Möjligen har det kaos som råder något att göra med att befolkningen har ökat explosionsartat. 

I Solna fanns gasolflaskor i gatuköket, men de har inte exploderat. Utan det är helt enkelt någon som har velat förstöra byggnaden. Vi befinner oss alla under kriminellas tryck eftersom numera måste alla bevisa att deras pengar inte är kriminella utan är tillkomna på lagligt vis. Det gäller vid lån i bank såväl som vid större inköp. Det har gått med rasande fart att förvandla vårt samhälle genom öppenheten av våra hjärtan som predikades för fem år sedan. Vi har välkomnat vem som helst till vårt land. Ingen behövde bevisa vem de var utan vi tog hand om dem alla. Nu får vi betala för detta urskillningslösa omhändertagande.

Här skrev jag tidigare om kriminella och sprängningar. 
Här om sprängning ett i Linköping. Och här om sprängning två i Linköping. torsdag 22 augusti 2019

Kvinna mördad VD gripen

UPPDATERAT
En kvinna mördades i centrala Stockholm i går och vittnen som såg en kniv kastas ut på en innergård ringde polisen, som dock inte kom förrän efter ett par timmar. Då var kvinnan död. En VD för ett bolag, som omsätter hundratals miljoner, är gripen och själv är han också god för några miljoner i lön per år. Mannen var blodig när han greps och en död kvinna hittades i en lägenhet knivhuggen till döds. 

VD:n är nu anhållen på sannolika skäl för mord. Detta hände på Södermalm i Stockholm vid Skanstull och mannen som är gripen är i 50-årsåldern. Kvinnan var också i 50-årsåldern och fanns på Ringvägen. Ambulanspersonal hade redan varit på platsen och konstaterat att kvinnan var död innan polisen kom. Polisen anmäler nu sig själva för tjänstefel. Mordet föregicks av timmar med skrik och bråk.
23.8.2019
Nu är denne VD begärd häktad. 
17:50
Han är nu häktad vid Stockholms tingsrätt. Han hade nyss flyttat in i lägenheten med sin nya kärlek. De skulle starta ett nytt liv tillsammans. Någon som har jobbat med honom beskriver honom som "elak", medan kvinnan sägs ha varit en ängel. Han ska genomgå en liten sinnesundersökning.
25.8.2018
Verdens Gang i Norge har skrivit om fallet eftersom kvinnan var norsk. Tidningen har pratat med hans företag och han blev akut pyskiskt sjuk dagarna innan mordet. På måndagen, två dagar innan kvinnan dödades, sjukanmälde sig mannen och dagen efter sökte han vård. På företaget säger de att han uppsökte den svenska sjukvården dagen innan mordet. Han hade armen i gips när han framträdde i tingsrätten för att bli häktad, men hur han fått den skadan - om det var självförvållat eller inte - är oklart. 
Det här är de båda som har del i dramat på Södermalm. Här vid Ringvägen skedde mordet på kvinnan.
Faksimil från Google. 
Här är Expressens pixlade bild på mannen. 
Här är bilden opixlad. 

onsdag 21 augusti 2019

Hanif Bali ligger illa till

UPPDATERAT
Moderaten Hanif Bali gav sig på Carl Bildt och menade att han aldrig har haft något rätt om något utrikespolitiskt skeende någonsin. Det skrev Hanif Bali på twitter. Och då tog det hus i helvetet som det heter och nu har moderaterna suttit i krismöte för att avgöra hans framtid. Han uppmanas att lämna flera uppdrag. Jag måste erkänna att jag aldrig läser Hanif Bali. Han befinner sig egentligen utanför allt. Eller hur ska jag uttrycka det? Passar han inte bättre hos sverigedemokraterna kanske? Eller hos vänstern? Politiken är ju lite vild på båda hållen. Han lämnar sina uppdrag som suppleant i två av utskotten i riksdagen. En mild bestraffning trots allt. 22.8.2019
Här ursäktar sig Bali med att han har jobbat sedan han var tonåring med politiken. Han är djupt sårad. Han är demokrat säger han. Jösses! En liten ursäkt till Carl Bildt kommer också. Men själv blev Hanif Bali ju utsatt för "attentat" i somras när han fick bilen repad och däcken sönderskurna. Visst är det synd om honom? Nä det tycker inte jag. Sådana som han tar alldeles för stor plats. Håll tyst och jobba istället! Det är ett privilegium att få vara riksdagsman i vårt land. Men Jimmi Åkesson uppskattar honom. Hanif Bali har väldigt ofta rätt, säger han. Kommunerna måste vara förberedda på terrordåd

Det är inte bara storstäder som Stockholm som i framtiden kan drabbas av terrordåd utan även mindre kommuner i Sverige. Det säger Jonas Eriksson, som är ansvarig för säkerheten i offentlig miljö på MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Detta efter att Dilshod Usmanov häktats i Östersund på sannolika skäl för att ha förberett ett terrordåd. Han vill ha samma försvarare som terroristen Akilov. 

Ja det är alltid lätt att vara efterklok. Även på myndigheter i Sverige. Jag letar förgäves på MSB:s hemsida efter något om detta, men hittar ingenting. Staten är som vi andra. Det blir inte verkligt förrän det händer något. En del av oss har redan råkat ut för det nya Sverige, medan andra lever kvar i det samhälle där bland andra jag själv växte upp. När vi fortfarande trodde på vad politiker sade.

Det är viktigt att hålla ihop och vara ett enigt samhälle, men när det som nu krackelerar för att det förändras så fort går det helt enkelt inte. Ingen stor man kan träda fram och rädda oss. Vi måste själva se om vårt hus och ta tag i det som ingen annan gör. När en 12-åring drunknade här på Värmdö (utreds fortfarande som mord) blev det extra tydligt att den här kommunen är ett samhälle bestående av företagare nu när fabriken i Gustavsberg försvinner och ersätts av bostäder. 

De nyinflyttade gör att alla har jobb. Och så har det varit i många år eftersom detta är en ständig inflyttningskommun. Och det tar inte slut. Den som står i spetsen för att ta hit så många nya invånare som möjligt är själv gift med en nytillkommen man och ömmar så mycket för alla nytillkomna. Ebba Hagander Mir har belönats för detta också. Men senast klagade hon sin nöd över att människor blir tvungna att flytta efter två år. De borde få stanna. Men det är staten som betalar kommunerna under två år och sedan får de själva försöka ordna jobb och bostad. Och naturligtvis måste även kommunpolitiker se till budgeten. Plus att andra invånare måste stå i bostadskö i tiotalet år för att få bostad här. Det är samma kö, som till hyresbostäder i Stockholm.

Många småkommuner har dock varit glada över att ta emot nya invånare, som Dilshod Usmanov, som bosatte sig i Föllinge i Jämtland. Och han uppfattades verkligen som en riktig invandrare som ville bli en ordentlig svensk av sin omgivning. Men nu säger han att han kände sig hotad och tvingad till att förbereda ett terrorbrott. Världen är totalt upp och ned. Beroende på den stora omvandling som pågår. Alla civilisationer har gått under tidigare, dock inte mänskligheten. Människor brukar sopa upp resterna och gå vidare. 
Ingen vill ha ett nytt terrordåd i Sverige.
Men risken finns alltid.
Och även mindre kommuner måste förbereda sig.

Det menar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.
Faksimil från Google. tisdag 20 augusti 2019

Moped sprängde sönder polisförvar i Linköping

Ja så var det en stulen moped som stod i polisens förråd i Linköping och skulle lämnas ut till den rätta ägaren, men där fanns sprängmedel kunde de konstatera. Under sadeln. Så bombskyddet kallades in och så sprängdes mopeden, fast polisen säger att de jobbade med att desarmera den. Gick inte. Blev explosion vid midnatt. Ägaren till mopeden är inte misstänkt för brott. Mopeden stöldanmäldes i slutet på maj. Om ni minns så sprängdes delar av ett hyreshus i Linköping i samband med ett cykelställ, där en lådcykel var inblandad, i början av juni i år. Visst är Sverige ett fantastiskt land!


Det blev inget kvar av polisförrådet när
en moped med sprängladdning
detonerade i Linköping. 

Faksimil från SVT.

Mord i Danderyd

UPPDATERAT
En man i 50-årsåldern sköts till döds i går utanför ICA-butiken i Stocksund i Danderyd. Flera vittnen finns till mordet, bland annat en kvinna och ett barn. Mannen sköts i ryggen, benen och huvudet. En ren avrättning. Ingen kommun går längre fri från grova brott. Mördarjakten pågick under natten, men ingen är ännu anhållen. Morden i Sverige ligger på omkring tre i veckan, fast Brå (Brottsförebyggande Rådet) tycker att de ligger på två per vecka. Det stämmer inte. Jag räknar dem. 
10:42
Tre personer är nu gripna av polisen och anhållna av åklagare. Bra jobbat!
21:29
Det var en krögare som sköts, känd av polisen som det brukar heta. Han var dömd flera gånger också för narkotikabrott.  Han drev tidigare en känd Stockholmskrog. Trist värld vi har fått i Sverige. 

måndag 19 augusti 2019

Sir Elton John betalade sig fri från klimatsamvete

Archie är en stor krabat redan. 
Om man är miljonär eller miljardär kan man alltid betala sig fri från klimatet. Det gjorde Sir Elton John när han tyckte att prins Harry och hans hertiginna av Sussex Meghan skulle besöka honom i hans 150-miljoners residens i södra Frankrike. I Nice. Och de skulle ta med sig Archie också. Flyg med privat jet var det enda tänkbara. Sir Elton John menar, att han som var en så god vän till prinsessan Diana, gör alltid allt för att skydda hennes son och hans familj. Det hela ingår i en mediekampanj mot prins Harry och hans hertiginna, som är tacksammast i det engelska kungahuset att jämföra med en vanlig engelsk barnfamilj och deras villkor. Klasskillnaderna i England har aldrig jämnats ut. Och kungahuset är extraordinärt rika. 

Drottning Elizabeth, som har fått försvara sin son Andrew nu, är den rikaste av alla Europas kungligheter med omkring 100 miljarder till godo i kungahuset. Personligen äger hon också tillgångar för flera miljarder. Förra månaden sade prins Harry att de båda skulle begränsa sig till två barn för att inte bidra till klimatuppvärmningen av jorden. Fint av dem! Alla måste bidra och många barn andas ut en massa koldioxid under sin levnad. Snart är vi 8 miljarder människor på jorden. Sluta nu att andas ett tag! Spara på uppvärmningen! Eller gör som Elton John betala en lämplig summa till en koldioxidfond. För att vara koldioxidneutral. 


Grönland är inte till salu

UPPDATERAT
Det är naturligtvis en absurd tanke att allt här i världen är till salu. Så tänker en kriminell. Och tyvärr har vi fått en näst intill sådan i Vita huset i Washington. President Trump, som åtminstone tidigare tänkte besöka Danmark i september, kan tänka sig att köpa Grönland. Strategiskt beläget nära Nordpolen, där isen snart kommer att smälta om man får tro klimatgalningarna (men det finns motfakta). Och då blir det slagsmål om detta isfria land plus vattnen och de naturtillgångar som finns. Grönland har zink, bly, guld och koppar. Och dessutom uran och olja.  

President Trump försökte framställa den absurda tanken att de redan beskyddar Danmark och det är synd om landet, som betalar kring 7 miljarder kronor per år till Grönland. Han menar naturligtvis att han är en bättre affärsman och skulle kunna utnyttja och exploatera Grönland mer än vad Danmark gör. Statsminister Mette Frederiksen har sagt att Grönland inte är till salu för Grönland är inte danskt utan det är grönländskt. Hon hoppas att presidenten inte menar allvar.
21.8.2019
Nu ställer president Trump in sin resa till Danmark. Det är statsminister Mette Frederiksens kommentarer, som gör detta. Trump vet inte när han kan besöka Danmark. Så det handlade bara om Grönland då. Såg en bit på en dokumentär om Trump igår. Han har naturligtvis varit likadan hela livet. Det gäller att vinna eller försvinna. Bara vinnare räknas. USA har fått den president de förtjänar för att de ska upptäcka hur gräsligt det är. Om de nu kan det. Världen fungerar ofta så där, det måste gå till urartning innan människor begriper. 
22.8.2019
President Trump menar nu att han är den utvalde, judar "love him like the second coming of God" också känd som Messias. Jag trodde aldrig att USA skulle få en diktator, men där är han nu i full fart dessutom godkänd i demokratiska val, påminner rätt mycket om någon annan som levde innan jag föddes. Trump tål inte motgångar utan tar dem personligt. Och han kan inte hantera fakta utan påstår vad som helst för att förvirra människor. Hur ska detta sluta? Han kommer säkerligen att sitta fyra år till efter 2020 för det finns ingen som utmanar honom tillräckligt. Gud hjälpe oss, säger jag, fast jag inte tror på den gubben. Men det är ett talesätt som beskriver situationen rätt bra.

Grönland är världens största ö och det mest glesbefolkade landet i världen. Den isfria delen är nästan lika stor som Sverige. Det är en del av kungariket Danmark men med stort självstyre. USA har en militär bas i Thule på Grönland, som har funnits sedan 1943. 

Danmark uppges ha velat köpa USA istället. Bra idé av Andy Borowitz. 
Här står nuvarande president Trump med Jeffrey Epstein.
Inringade kvinnan till höger
är Ghislaine Maxwell,
som fixade minderåriga sexoffer åt Epstein.
Kvinnan i mitten är 
Melania Knavs, flickvän
till Trump. Hon har jobbat som nakenmodell. 

Numera är hon USA:s första dam. Bilden från år 2000. 


Grönland ligger strategiskt till tycker president Trump.
Han låter ungefär som en diktator, men tänker köpa ön.
Inte invadera den. Om vi får tro honom.