torsdag 31 augusti 2023

Richard Jomshof sitter kvar som ordförande

UPPDATERAT

 Det var självklart att Richard Jomshof (sd) skulle sitta kvar som ordförande i justitieutskottet. Annars hade hela situationen spårat ur för vem skulle mer avgå som ordförande i utskotten? Man kan inte ändra en ordning som under lång tid har varit den enda. Med en rösts övervikt så röstade justitieutskottet för att inte inleda någon omröstning om Jomshof, dvs alla de borgerliga partierna röstade för Jomshof. 

Det här var en storm i ett vattenglas för att Richard Jomshof uttryckte sig om Muhammed med ord som många kunde hålla med om, som har studerat islam och denne grundare av religionen. Så här sade Jomshof om islam: "antidemokratisk, våldsförespråkande och kvinnofientlig religion/ideologi, grundad av krigsherren, massmördaren, slavhandlaren och rövaren Muhammed."

17:08

För första gången bjuds nu Jimmie Åkesson (sd) in till Nobelfesten. Fast han skriver på facebook att han tyvärr är upptagen den dagen. 


En slav i Zanzibar, en ö utanför Tanzania. Landet är muslimskt också nu. Nu är slaveriet avskaffat, men kvinnor är förtryckta.onsdag 30 augusti 2023

Det lönar sig för Magdalena Andersson att skälla på regeringen

 Det är en alldeles okej politik att Magdalena Andersson nu undviker att säga något om den egna politiken och istället skäller som en bandhund på regeringen. Det gör att hon och socialdemokraterna får väljarna att projicera sina egna tankar på vad detta kan innebära för dem själva. Socialdemokratins framtida politik kan sväva som en hägring om ett bättre liv, särskilt för de miljoner som har invandrat till Sverige. 

Det har länge varit detta partis politik att ta hand om stackare, som inte själva kan åstadkomma något positivt i sina liv. När större delen av folket var fattigt var detta en bra politik. Men nu har den urartat till att alla som klagar det minsta ska överösas med bidrag. Särskilt om de är nytillkomna i Sverige. Märkligt nog har även jag haft nytta av denna inställning, eftersom jag förra året för första gången fick garantipension i mitt liv. Detta för att pensionen sjunker ju äldre man blir. Och det vore ju absolut orättvist ifall jag som är född här och har arbetat hela livet här skulle få mindre i pension än nyss invandrade från långt-bort-i-stan. 

Att Magdalena Andersson inte berättar något om sin egen inställning till reformer och egen politik är absolut bäst för det har tidigare visat sig att när partiledare tiger om den egna politiken så länge det går mellan valen så stiger väljarnas förhoppningar att denna politik kommer att gynna just dem. Men risken är att när valet närmar sig och oppositionen blir tvungen att komma med några konkreta förslag till ny regering så faller opinionssiffrorna till låga nivåer. 

Men den dagen den sorgen kan ju alltid Magdalena Andersson säga. Och det är ännu lång tid innan nästa val till riksdagen år 2026. Under tiden gynnar det henne bäst att stormskälla på regeringen för allt. Dock kommer hon inte att uppnå egen majoritet utan måste förhandla med andra partier då inför nästa val. Men centern verkar inte behövas i framtiden utan det räcker med vänsterpartiet och miljöpartiet för att bilda regering. Om nu siffrorna kan förbli höga ända fram till 2026.

Inte bara regeringen har fått skäll. Magdalena Andersson gav sig också på programledaren Jenny Strömstedt i somras när det var debatt om bilars utsläpp. 

tisdag 29 augusti 2023

Hugg av dem huvudet!

UPPDATERAT

 Så hade den röda drottningen för vana att skrika i Alice i Underlandet så fort något ansågs fel av henne. Detta var kring 1865 då boken skrevs av Lewis Carroll, en barnbok med en förunderlig saga där Alice ramlar ned i ett kaninhål och får uppleva äventyr. Det skulle vara önskvärt att även vår tids befallning hos en del av mänskligheten att hugga huvudet av människor, som enbart gjort något litet som att elda upp sin egen köpta bok utomhus, kunde förvandlas till en tokig och galen saga. 

Men tyvärr så finns det även i vår tid i verkligheten galningar, som tror att de kan göra vad som helst i namn av en inskränkt religion. Att halshugga otrogna är en skyldighet för miljarder människor, om de nu tar detta på allvar. Det går dock emot allt var mänskligheten har uppnått genom årtusendena. Men ingenting är fel i denna religion som har efterträtt de elaka grymma gudar, som har passerat revy genom årtusendena, för att en del män skulle ha makt.

En till Sverige invandrad berb, vilket är ursprungsbefolkningen i Nordafrika, är klokare än de vise män, som säger sig vara ledare för islamska länder. Han vet att den islamska världen hade mångdubbelt fler slavar än som transporterades över Atlanten av västerlänningar och att straffen för de otrogna är hundratals i koranen. 

Varför inte förpassa sådana totalt galna skrifter till något mörkt brinnande ställe där de hör hemma och sluta tvinga på barn dessa? Men tyvärr går vi snarare mot en ny medeltid, där dessa herrar kan ta hur många slavinnor de vill plus några fruar och tvinga dessa att klä sig som männen vill. Plus ta barnen från också Sverige och tvinga dem att gifta sig i hemlandet de har flytt ifrån. Fler än tusen barn per år försvinner i Sverige. Sådana händelser var otänkbara när jag var yngre. 

30.8.2023

Salwan Momika ställer in dagens och morgondagens planerade koranbränningar  i Solna centrum och utanför riksdagen. Han säger till polisen att det beror av "personliga skäl". Detta skäl är allomfattande och betyder allt från influensa till för många hot av terrorister. Eller kanske för att Tiktok har stängt av hans möjlighet att tjäna pengar på dessa koranbränningar. 

Detta giftermål ägde rum år 2023. Han är emir i Kano i Nigeria och kan göra som han vill. Han har fler fruar än denna 11-åring. 


måndag 28 augusti 2023

Peter Wolodarski har missförstått sin roll

Det var länge sedan jag prenumererade på DN. Eftersom jag slutade där som journalist i förtid så får jag heller inte den tidningen som pensionär. När DN gjorde Greta Thunberg till sin chefredaktör för en dag för snart tre år sedan så tyckte jag att tidningen eller chefredaktören hade blivit galen. 

Men kanske är det rätt och lagom åt Lena Andersson att Peter Wolodarski ger sig på henne och tar heder och ära av henne. Nej naturligtvis inte. Så ska inte en chefredaktör uppföra sig. Inte mot någon enstaka journalist. Lena Andersson har presenterat "stolligheter" enligt chefredaktören. Jaha. Chefredaktören Tove Lifvendahl ger sig i Svenskan in på ett försvar för Lena Andersson som numera är skribent där. 

Personligen tycker jag inte detta heller är särskilt bra. Att chefredaktörerna slåss inbördes. Men det är väl följden av den alltmer förpestade luft som gör att allt blir politik även i massmedierna. Jag minns att när jag som ung tog del av det tidiga 1900-talets sätt att skriva i tidningar så blev jag förvånad över de hårda orden. Men det var då som nu splittring i samhället. Vi hade bara en respit under några årtionden, då Sverige kunde leva på sina lagrar från andra världskriget för att vi slapp delta. 

Men nu när världen håller på att gå under vart tionde år för att vi människor förstör jordens klimat, så är det detta som är så hårda vetenskapliga fakta att det inte ens behöver diskuteras. Och så kommer här Lena Andersson och bidrar med sina egna små iakttaganden precis som om hon var en icke journalist som inte förstod att rätta in sig i ledet. Det heliga undergångsklimatet får inte ifrågasättas. 

Själv tror jag aldrig på undergångsvisioner. De härstammar från bibeln och beror säkerligen av att människor har drabbats av exempelvis stora översvämningar när inlandsisen under många år smälte och vattnet steg över landet runtom i världen med 130 meter. Vilken enorm katastrof! Till slut smälte isen bort för cirka 10 000 år sedan från norra Sverige. Sverige låg då till stor del under havsvatten eftersom den tunga isen hade tryckt ned landet. Och ännu i denna dag höjer sig landet där jag bor ungefär med en centimeter vartannat år. Ingen människa deltog dock i denna uppvärmning av jorden. 

SVT:s Erica Bjerström har blivit klimatets egen clown genom de olika rapporter som hon bidrar med från sina egna upplevda små äventyr och sina feltolkningar av jordens temperatur. Hon är med på den där resan mot den överhettade jorden precis som en stor del av journalistkåren. Men henne kommer Peter Wolodarski aldrig att ge sig på. För han har ingen personlig trist erfarenhet av henne på den egna tidningen. Och hon håller sig i mitten av den tolkning av klimatet som vi alla ska ansluta oss till. Vi kommer att se världens is smälta totalt och haven kommer att dränka oss och det är vårt eget fel. Allt över 20 grader är livsfarligt enligt de nyaste rönen. Då ska det varnas för att gå ut för landet kan självantända. Tidigare så var detta en härlig sommar även i Sverige. 

söndag 27 augusti 2023

Att resa i tiden

 Det är en märklig sak att skriva böcker. Och då menar jag inte deckare eller sådana böcker som handlar om hur man ska göra här i livet, små goda råd, som den människan har kommit på. Huvudsakligen ett skrivande för att tjäna mycket pengar och bli en kändis. Nej jag menar den "stora" romanen förstås. Den som jag just har fått i min hand och som jag har skrivit under många år. Dikten i början är från 70-talet. Om man skriver en bok på så sätt, ärligt och utan att hålla igen, så förändrar det författaren. 

Det är en resa som den människan ger sig ut på, en inre resa, som man aldrig vet riktigt vart den ska ta vägen eller vad målet är. Men det känns nu som om jag har lagt mycket i denna bok, mitt liv som det var och som jag har tänkt igenom ännu en gång och betraktat. En roman som kanske också kan ge någon annan något att se på i det egna livet och förvandla läsaren en smula. Det är också så att äldre råkar ut för detta mer eller mindre: att de förvandlas för att de kan se bakåt och uppfatta sina liv på andra sätt än när de var mitt uppe i dem. 

Denna inre resa tar aldrig slut utan fortsätter livet ut när den väl har påbörjats. Jag är alltid så rädd att låta högmodig när jag beskriver det här. Som om jag var den enda som är stadd på denna livets resa. Så är det naturligtvis inte. Alla människor gör en sådan resa. Mer eller mindre beroende på vad de ser som sina livs mål. 

Alla de liv som beskrivs i våra tidningar och nyheter är dock ofta liv som har råkat snett på något vis. Det handlar om mördare, rånare och misshandlare. Och de har blivit mer frekventa numera i denna stora kulturomdaning som pågår i världen. Men de ingår i livet på den här planeten och det kommer förmodligen aldrig att bli annorlunda. 

En inre resa går dock mot ljuset och glädjen. Det är kontentan av mitt livs klokskap. Jag är glad att jag har kommit så långt tack vare gener och arv från olika släktingar. Just nu pågår i bakgrunden i min TV filmen About time, som handlar om människor som har fått i arv att kunna spela upp livets olika dagar en gång till. I verkligheten. Eller hur många gånger som helst tills de är nöjda. De kan ta om allt som händer för att bli nöjda med hur de och andra uppför sig. 

Som jag ser det är det vad vi alla håller på med hela tiden. Vi förvandlar oss själva och andra människor. Och alla de där tonåringarna, som inte begriper vad de håller på med, utan begår brott kommer också att bli klokare när deras hjärnor är färdigutvecklade i 25-årsåldern. Under tiden måste samhället skydda dem genom att låsa in dem på olika håll och låta dem gå i gruppterapi alla vardagar. Jo det går till så har jag hört åtminstone på en del behandlingshem. 

De får då chansen att ta igen allt de inte tidigare har fått i sina liv och omstrukturera sina hjärnor. För detta pågår under hela tonårstiden. Så befinner vi oss alla på denna resa som människor genom rymden intill en liten stjärna som ständigt ger oss vad vi också behöver som människor. För att leva. Och det var förunderligt vad fel meteorologerna hade i går när jag var på kalas. Det regnade knappast alls. Något att vara tacksam för. Vem hade ordnat det?

I den här filmen kan huvudpersonen resa i tiden och ändra allt som är tokigt i dåtiden. Något vi gör alla genom våra liv, men inte så konkret och påtagligt som i denna film. 

fredag 25 augusti 2023

Innan glädjen infinner sig

 Här nedan kan ni läsa en del av den första sidan i min nya bok, som jag nu har fått hemsänd till mig. Boken släpps den 8 september, vilket ni säkert redan vet. De stora tidningarna ska få ett recensionsex av den. Vi får se om den blir uppmärksammad. Den handlar om älsklingens sjukdom, men också om hela livet kan man säga och att glädjen är det som livet vilar på för annars mår vi inte bra. Följ din glädje så ordnar sig resten på något sätt. 

Många går fel i livet och tror att det handlar om rikedom och makt. Vi ser det just nu genom sådana makthavare som Putin. Det verkar som om världen aldrig kan bli av med denna sorts människor, som absolut ska bestämma allt över ett folk eller över människors sinnen genom hjärntvätt av någon slags religion eller värdslig lära. Eller genom att plåga sina närstående. 

Min bok är sammanfattningen av mitt livs insikter av vad som har hänt och händer på denna planet. Det är en snäll bok mot närstående, men inte så mot maktmänniskor. Det är beskrivningen av vad som hände familjen och hur samhället klarade att ta hand om människor. 


onsdag 23 augusti 2023

Mer vatten än vanligt i augusti

Även havet har fått tillskott på vatten. Annars brukar man se bottnen en bit ut i havet, men inte i år. Så bra så! Och strax ska jag åka och hämta min nya bok, som har kommit till bygden. Så roligt att få se den. Det är den boken ni ser till höger här som omslag, men nu ska den finnas i sinnevärlden. Härligt! 


Här är boken nu i verkligheten. Bra format! Den 8 september är det boksläpp!tisdag 22 augusti 2023

Sverige mobbat av den muslimska världen

 Nu känner Erdogan i Turkiet att det är läge att begära att den svenska regeringen får ordning på gatorna och regeringen har varit ansatt av alla de 57 muslimska staterna i OIC. Det är deras vänskapsorganisation för att sprida den muslimska läran och därmed sharialagar över världen. Det är Irak som inte har ordning på de muslimska folkmassorna, som kunde bränna ned den svenska ambassaden, men det talas det tyst om i muslimska länder. Och Erdogan tar poäng på hemmaplan genom att begära att den svenska regeringen ska fungera som han själv gör i Turkiet. 

Attackerna på Turkiets helgedomar får inte fortsätta säger Erdogan. Vilka attacker? Ingen har attackerat någon muslimsk helgedom i Sverige. Inte i Turkiet heller. Däremot har terrorister stoppats som skulle göra ett attentat i en svensk kyrka. Det är så tröttsamt med detta tjat om att ändra vår grundlag eller ordningslagen, som handlar om yttrandefriheten. Det ska naturligtvis inte ske. Men nu är en utredning tillsatt. Det är det svenska sättet att dra något i långbänk. 

Vi är inte så intresserade av att vara med i Nato att Turkiet ska få bestämma detta eller Ungern. Det får gärna dras i långbänk detta också och inte ska Sverige buga och bocka för att få vara med i gänget. Om Nato vill ha med Sverige så är det upp till alla de andra återstående 29 länderna att bestämma om detta ska ske. Och utöva sina påtryckningar på de båda motstridiga länderna. Detta är bara en formell fråga eftersom Sverige alltid har varit på Västländernas sida sedan andra världskriget och tidigare. Det är Turkiet som numera kör sitt eget race för att få så mycket makt i världen som möjligt. Tyvärr tycker en del i Sverige likadant. Att muslimer ska ha den makten. 

Här skrev jag senast om Erdogan. 


Den islamska världen är större nu än på 700-talet. Fast Spanien är kristet nu. Men en större del av Afrika är under islamskt välde och hela Indonesien. Plus fler delar av Asien. Islam är inte större än kristendomen, men den siktar på att bli det. söndag 20 augusti 2023

Londons borgmästare gillar inte vita

Londons förste muslimske borgmästare Sadiq Khan från labour vill inte omges av vita på ett foto, som presenterar honom. Han vill inte ses som vitas företrädare. I London bor drygt nio miljoner människor och av dessa är kring 600 000 muslimer. På Sadiq Khans officiella webbsajt så presenteras nu Londons invånare enligt bilder nedan. Det var en PR-broschyr som skulle framställa hans varumärke, som han recenserade på det här viset. Borgmästaren väljs vart fjärde år i direktval. Mayor of London har hand om Greater London och inte bara själva staden. 

Sadiq Khan har tydligen aldrig hört att det bara finns en människoras på jorden och det är homo sapiens sapiens. Alla andra människoarter som har funnits är utdöda. Den art vi nu tillhör framträdde för omkring 200 000 år sedan. Och alla är vi riktiga invånare på planeten jorden. Raser pratar man inte om när det gäller människor bara när det handlar om hundar.Faksimil från Daily Mail. 

torsdag 17 augusti 2023

Sverige mer hotat så vi har terrorhotnivå 4

UPPDATERAT

 I Pakistan bränner man kyrkor för att någon hade klottrat i en koran och här i Sverige bränns koranen. Ifall vi hade islam i landet skulle naturligtvis terrordåd ha inträffat. Och vi har som ni vet islam i landet. Denna  religion som inte borde finnas här, men som gör det ändå. Tio procent av befolkningen i Sverige är muslimer. 

Något alldeles konkret är det inte som nu får Säpo att höja nivån från 3 till 4, men det har varit en ökning av hat och hot mot Sverige under sommaren. Skalan går från 1 till 5. Vi har att se fram emot mera våld från denna religion. Dock när terroristen slog till mot Drottninggatan och Stockholm var inte nivån höjd till 4. Så galningar kan alltid slå till. Risken är väl större nu när Säpo har höjt terrorhotnivån. Men vi ska naturligtvis leva som vanligt. 

15:37

Regeringen hade också pressträff av samma anledning. I morgon ska koranen brännas igen utanför Irans ambassad. 

18.8.2023

En kvinna försökte rusa fram med brandsläckare för att kväva den brinnande koranen, men blev snabbt hejdad av polisen. Detta under koranbränningen vid Irans ambassad i dag. Hon ser inte ut som någon terrorist utan verkar mer vara av den vänstersinnade sorten. 

19.8.2023

Kvinnan uppger att hon heter Cecilia, men det var väl inte Cecilia Uddén. Fast likheten finns. 

23.8.2023

Kvinnan heter Cecilia Saav och är inte troende men förmodligen miljöpartist eftersom hon har allas vår Greta som förebild. Hon bor på Söder i Stockholm som man ska göra som vänsterinriktad. tisdag 15 augusti 2023

Att elda upp böcker

UPPDATERAT

 Att skriva en bok är yttrandefrihet, men att bränna en bok är förkastligt och hets mot folkgrupp. Är detta sant? Jag har skrivit en bok som snart kommer ut (vilket ni kan se här till höger). Om någon nu blir så ilsken på dessa skrivna ord, att de vill bränna denna min bok så är det som det ska. Det är upp till var och en att göra så. Denna bok är inte helig. Och att göra så är inte hets mot varken någon folkgrupp eller mot mig som kvinna. 

När jag flyttade till min mindre bostad så slängdes många böcker. Jag kunde inte ta med dem till mitt nya boende. De gick i soporna och eldades upp av kommunen och bidrog till att värma bostäder. Det var helt okej. För vad ska man göra när alla böcker som jag och andra hade samlat under århundraden (jo det fanns gamla biblar där också) inte får plats längre?

Men nu handlar det om koranen som är helig för en del människor. Dock inte i vårt avkristnade land där kyrka och stat skildes åt för dryga två decennier sedan. Det senaste är att terrorgruppen al quida hotar Sverige och Danmark för att dessa båda länder tillåter koranbränningar. Och kanske ska ordningslagen ändras så att landets hotade säkerhet kan göra att dessa medvetna förstörelser av koranen stoppas, för det ska betraktas som hets mot folkgrupp. Nä så är det väl inte riktigt ännu? Men tanken är att polisen och Säpo eventuellt ska kunna stoppa dessa yttringar av hat mot en bok. 

Detta kommer att dras i långbänk för debattens vågar är höga nu om hur detta ska hanteras. Och visst får man förstöra en bok offentligt med tillstånd av polisen för dessa sammankomster. Eller göra en performance av det hela och smula sönder koranen med rivjärn, som också har gjorts. 

Ja så var det den där Jomshof som har uttalat sig nedsättande om Muhammed, fast en del tycker att det var enbart sant. Men då vill oppositionen har en omröstning om honom. Ska han verkligen sitta som ordförande i justitieutskottet med den synen på Muhammed? 

Ja även Jomshof har yttrandefrihet även om det retar muslimska länder. Han ska inte tystas och det blir kanske inte så heller eftersom oppositionen inte har majoritet i detta utskott. Han tänker inte avgå. Först ska utskottet ta ställning till om det ska bli någon omröstning den 31 augusti. Det faller väl redan där kanske. Sedan blir det då eventuellt en sådan omröstning en vecka senare i utskottet. Som vanligt handlar det om att sd är det värsta parti som tänkas kan sedan det där hände i Tyskland ni vet. För 90 år sedan när en diktator kom till makten. Det drabbar fortfarande vänsterpolitiker hårt. Så de hade ett pressmöte i går om detta förfärliga uttalande av Jomshof. 

Men annars är det skjutningar och mordförsök eller mord plus sprängningar av hus i Sverige i stort sett varje dag. Men det är inte något att diskutera för vänsterpolitiker, för det är för det mesta andra generationens invandrare som åstadkommer detta. De som är uppfostrade i detta vårt underbara Sverige, men inte tycker att det duger. De har haft vänsterpolitiker, som har bestämt hur deras liv ska se ut. Och deras Sverige är inte tillräckligt åt dessa unga. Kan det ha något med deras kultur att göra?

16.8.2023

Nu säger Johan Pehrson liberalerna att de inte tänker rösta bort Jomshof för det är en vettig ordning att inte byta ut utskottens ordförande under valperioden. Detta är gammal praxis. Bra talat! 

Illustration från 1307 där Muhammed får ta emot koranen från ärkeängeln Gabriel. Heliga ord är heliga i evighet. Och får inte förstöras. Profeten får inte avbildas, men här gjordes det ändå. På ett pergament i dåvarande Persien numera Iran. 

söndag 13 augusti 2023

Att vara levande på djupet

 Katten väckte mig klockan fem i morse. Han jamar tills jag släpper in honom. Och sedan vill han ha mat. Jag försökte somna om, men gav upp. Sedan råkade jag se på en film om en tjej som dör i cancer. Jag blir mer och mer stressad ju närmare datumet för min nya bok "Innan glädjen infinner sig" närmar sig. Den handlar om hela livet och de senaste åren. Om älsklingen som dör i cancer och om allt som har hänt. 

Vi är alla döende. Det är bara en tidsfråga. Men vissa lever kortare och andra längre. Varför vi finns på denna jord vet ingen egentligen. Det gäller att ge sig själv en anledning att leva. Att stå ut med detta svåra och underbara som ett liv är. Att klara det på det bästa sätt som går. Hur gör man det? Mitt recept heter en dag i taget. För ingen vet vad som kommer att hända.

Jag kommer inte att orka ha någon turné för att prata om min fjärde bok. Inte någon fest för att fira dess tillkomst. Jag lever från dag till dag som jag egentligen alltid har gjort. Det finns inget mer att göra. Men det var viktigt att lägga allt i denna min sista bok. Det var en börda jag lade där för att bli fri. Och för att ge något till er andra. Något ni kan ta vara på och tänka på, fundera över. 

Livet består av ögonblick och av nuet. Inte mer än så. Och alla våra stora planer kan omintetgöras av nästa sekund. Å enda sidan kommer jag att leva tills jag blir hundra. Men jag vet inte. För min mamma kunde ha fyllt 99 år i år, men det fick hon inte göra. Inte många får det. Hon var inte utvald till att göra det. Av någon anledning så skulle hon orsaka oss andra stor sorg och smärta för att hon inte kunde leva längre än till 43 år. 

Nu fick jag anledning att tänka över livet en gång till för att katten väckte mig klockan fem i morse. Han sover nu på verandan. I den stol som är hans. Han vet ingenting om livet utan tar det som det kommer. I sju år har han levt och kanske får han tio år till. Om jag lever så länge så får han säkerligen det också. 

fredag 11 augusti 2023

Vilken tur att kvinnor spelar fotboll!

UPPDATERAT

Jag råkade se straffen nyss som Sverige satte mot Japan. Det blev 2-0 då till Sverige. Mer skådespel nu när brödet är lite knappt. Ni vet väl att bensinen har gått upp en krona eller så senaste dygnen. Och brödet lär aldrig mer bli lika billigt som det var förra året.  Att kvinnorna spelar fotboll gör att det blir dubbelt så många matcher att se och dessa kvinnor har nästan blivit lika duktiga som de manliga fotbollsspelarna. Så bra!

Nu väntar vi bara på att de tar guld i detta VM och får gatorna att fyllas med jublande människor när de åter kommer till fosterlandet. Tänk så, för så var det när de manliga tog 3:e platsen i VM 1994 då de fick kortege genom Stockholm. 

Så härligt med dessa skådespel som kan samla Sveriges folk igen. Nu när vi är så splittrade. Mellan olika kulturföreställningar. Visste ni att hjärnan tar emot bilder först i amygdala och de skickas sedan till förståelse vid ögonen och stämmer de inte med våra föreställningar så ser vi dem inte. Amygdala styr när vi blir stressade och gör oss redo för kamp eller flykt. Så då gäller det att vi inte är outvecklade utan är tränade att se och inse. 

PS. Semifinalen lär gå på Nya Zeeland på tisdag vid tiotiden. Mot Spanien.  DS.

19.8.2023

Jo det var väl det jag kände på mig att de skulle komma trea och få bronsmedalj. Ska de nu får kortege också genom Stockholm? 

En bok som handlar om kvinnors kamp genom senaste århundradena. Och nu spelar kvinnor fotboll också!


torsdag 10 augusti 2023

Långsam invasion av islam

 Det förvånar mig att uppvaknandet till slut har kommit. Det är Turkiet och andra islamländer som har tvingat också Sverige att se vad som pågår. Religion är inte något privat i islamska länder utan blandas med politik. Så därför utfärdar Turkiet en arresteringsorder mot en kvinna som bränner en koran i Sverige. Länge har det varit självklart för mig, som inte är en bekännande kristen eller något annat, att alla sorters religion vare sig tro på gudar eller en diktator är förkastligt. Men det behövs uppenbarligen något mer än det som hände på 40-talet för att väcka människor. 

Problemet är att mänskligheten hellre tror på sina inre övertygelser än det som finns ute i verkligheten. I en mätning från Novus så menar 42 procent av de rödgröna väljarna att Kina inte påverkar klimatet mer än Sverige. Påståendet de fick ta ställning till var: "Det viktigaste är inte om Sverige minskar sina utsläpp - det viktigaste är att Kina gör det." Kineser släpper ut dubbelt så mycket koldioxid per person som svenskar, men antingen så tror inte rödgröna väljare på att koldioxid förstör världen eller också är de totalt inbäddade i sin tro på Sveriges skuld till klimatet. Inte så märkligt kanske när propagandan ständigt upprepas varje dag av makthavare och journalister. 

De flesta kvinnor är till vänster och vill ha tillbaka Magdalena Andersson som statsminister. Hon fick sitta för kort tid tycker de. Socialdemokraterna sponsrar också islam i Sverige. Det socialdemokratiska partiet har infiltrerats av Muslimska Brödraskapet sedan 90-talet. Detta för att partiet ville ha röster från muslimer. Imamer säger åt sina muslimska medlemmar vilket parti de ska rösta på. Och socialdemokraterna är det givna partiet. Så undergrävs demokratin. 

Redan 2011 skrev jag om islam och Muslimska Brödraskapet, som jobbade ihop med Broderskapsrörelsen som var socialdemokratisk. Numera heter denna rörelse Socialdemokrater för tro och solidaritet. Förra året skrev jag om islamisternas nyttiga idioter, som tror på allt som muslimer säger och anser att svenskar är islamofober. Martin Ådahl i centern var på muslimernas sida då. Men Omar Makram från Egypten menade att muslimska stater är tvärtemot vad Sverige och andra demokratiska länder står för och att satsningen på multikultur är felaktig. 

Fortfarande är Sverige under press och muslimer uppmanas att ta sig in i de politiska församlingarna och överallt i stat och kommun. Sameh Egyptson fick godkänt på sin doktorsavhandling, som hade som tes att Islamska förbundet i Sverige är kopplat till Muslimska Brödraskapet och att Sverige är infiltrerat av islamister. Vårt samhälle ska "räddas" av Muslimska Brödraskapet, för Sverige är ett av de värsta samhällen som finns i världen. Vi tror inte på Allah, den ende guden. 

I muslimska länder kämpar fortfarande människor för att överleva och därför tror de på det krigiska budskapet i islam. Denna inre syn på livet tar de med sig när de kommer till Sverige, där ingen på årtionden har behövt kämpa utan allt är ordnat ekonomiskt genom 40-talisterna och deras äldre släktingar. Och de tror att också här behöver islam ta över. Det är en absolut kulturell felsyn. 

onsdag 9 augusti 2023

Ni vann nu är hela Sverige en våtmark!

 Jodå det blev som de ville om våtmarkerna. Det plaskar även när jag går på berg med enbart lite mossa på så allt är vått och dikena fulla med vatten, som om det nyss hade varit snösmältning. Så alla borde vara nöjda. Och att det blir översvämningar i Göteborg och på andra ställen är inte heller något nytt. Det har alltid varit så. Plus på Kornhamnstorg i Stockholm. Redan för hundra år sedan eftersom det är stensatt och lutar åt fel håll. Människorna tar sina chanser och vill gärna bygga exakt vid Susabäcken i Åre för att få en fin utsikt med porlande vatten. Susabäcken har svämmat över tre gånger på 20 år. Märkligt! Måste vara klimatförändringar. Inte att denna bäck är inträngd bland hus. 

Och Erika Bjerström kör sin klimatpropaganda i SVT som om det aldrig har regnat någon sommar i Sverige tidigare. De feberheta hav hon pratar om var ett grunt sådant i Florida där det alltid har blivit varmare nära stranden. Vi har en sådan långgrund strand här på Värmdö också. Så varmt och skönt vid stranden med kroppstemperatur. Fint för småbarnen. Men det är bara bra för propagandan att man mäter temperaturer vid Florida så ingen kan kolla så där enkelt. 

Och hade de inte ett inslag nu i morse i lokalnyheterna om strömmande vatten i Östersjön. Herregud det är ju bara bra. Tänk att Östersjön får så mycket mer sötvatten nu när det regnar. Strömmande vatten i havet är ju bra! Då omsätts detta och blir mer syrerikt. Bra för livet i havet. 

Nu borde väl dessa aktivister vara nöjda för det är plaskvått i hela landet! Dags att lägga ned!
Här strömmar vattnet i Stockholms skärgård. Så bra! Vattnet omsätts. Bra för livet under ytan i Östersjön.

Faksimil från Facebook. 


tisdag 8 augusti 2023

En urspårad värld

 Det ser ut att bli översvämningar lite varstans i dag och i morgon. I Åre har det redan hänt för Susabäcken har svämmat över. Inte så märkligt för den är inkapslad och instängd därför att det har byggts så mycket sedan jag var där någon gång i början på 60-talet. Så är det för det mesta när det blir översvämningar för oj hoppsan det hade vi inte räknat med. Så därför byggs det som aldrig förr och vattnet har ingenstans att ta vägen. 

Förutom då i Skåne där havet tar över för att landet sjunker. Och då måste Kristianstad vallas in. Landet har sjunkit där sedan istiden upphörde och vallar blev det på 1800-talet. Där jag bor är det istället tvärtom. Landet stiger fortfarande en smula sedan det var nedtryckt av inlandsisen. Och vattnet rinner snällt ned i havet, som aldrig svämmar över. Det regnar inte heller så mycket här på den östra sidan av landet. 

Nyheterna är annars inte mycket att bry sig om. Det räcker att följa dem i nutid genom dator och sociala medier. SVT och TV4 är redan långt efter när de väl kommer igång på morgonen. Och de plockar dit vad de kan av värsta katastrofer blandat med mord och lite annat. Jo det var ett mord nu igen i Sätra, en ung man skjuten. Det är knappast längre en nyhet för det är så vanligt. Tyvärr.

Annars så kommer vi att övertas av islam, det vet ni redan, och det har utlovats sedan åtminstone 1979. Då Iran föll offer för denna religiösa lära. Själv tror jag att mänskligheten är bättre än så och att människor kommer att utvecklas förbi alltför mycket troslära vare sig religiös eller politisk. Eller att sex är det viktigaste som finns för män. Dock ska det ske inom äktenskapet enligt islam, vilket skapar problem. Men i TV4 hade de denna morgon fastnat för att det är internationella orgasmdagen. Jo det är ju väldigt viktigt med en sådan dag också. Jag skrattade en del fast jag inte hade ljudet på så jag hörde inte vad de sade. 
söndag 6 augusti 2023

Att ha friden inom sig

 Min fjärde bok Innan glädjen infinner sig, som kommer om en månad, har gjort att jag har avslutat ett värv. Det har medfört att friden har infunnit sig inom mig. Detta utan att jag har behövt bli religiöst troende. Ej heller politiskt eller filosofiskt indoktrinerad i någon lära. Visst har vi människor alltid kulturella ting för oss och jag tycker att midsommar, jul och påsk är högtider värda att fira. Men det beror av att jag är en social varelse, inte av någon särskild tro.

Vad jag förstår är jag född sådan, vilket i sin tur kan bero av att jag redan tidigare har tagit avstånd från alla dessa extrema riktningar, som andra säger att man måste omfatta. Jag minns ingenting annat än att jag rent socialt gick in för att tillhöra den tid jag var född in i, men alltid hade ett visst avstånd till tidens olika föreställningar. 

Det är svårt för mig att förstå hur man kan vilja ingå i grupper, som slåss med andra grupper rent fysiskt för att skada och döda. Kanske har jag för länge sedan passerat dessa nivåer hos mig som människa, som behövdes för att sedan ingå i den grupp jag numera tillhör. Det är en liten spillra som finns i landet Sverige, som försöker att leva så gott det går trots de svåra tider som har infunnit sig. 

Jag tycker inte om Pride för det är på fel nivå för mig. Jag bryr mig inte om vilken sexualitet människor har. Det fanns en pojke i min klass när jag var liten som var homosexuell och som senare blev alkoholist. Det var ett svårt liv, men jag tycker inte om den där ytliga yran, som människor tycker de måste delta i och dessutom ta med barnen i det. Sexualitet har inget värde för mig om det inte också finns en själslighet eller andlighet i detta. Då blir det bara något rått kroppsligt och fysiskt. 

Det går heller inte ihop med den taxichaufför som slängde ut sin passagerare när han hörde henne prata om kvinnlig kärlek. Det var haram. Vi befinner oss i många tider samtidigt numera. Och ingen frid finns att hämta i detta. För 600-talet kan inte samsas med 2000-talet. Inte när de finns bägge inom olika människor. 

Men för mig har friden infunnit sig som en gåva när jag till slut har lyckats att skriva om döden och livet i en form som passar mig. Fast dikten nedan, som finns i början av boken skrev jag redan på 1970-talet. 


torsdag 3 augusti 2023

Upplopp på Järvafältet

UPPDATERAT

 Omkring 1 000 motdemonstranter gick in för att kriga mot en eritriansk kulturyttring på Järvafältet. Det sägs vara någon regimtrogen talare som är inbjuden så därför blev det kaos. I Sverige sägs minst 20 000 eritrianer bo så det var ett stort protesterande i dag på Järvafältet. Hälften av folket i Eritrea är kristna och hälften muslimer, men det var nog inte det som det handlade om i dag. Landet är en enpartistat med obligatorisk militärtjänst, som får många att fly. 

Även de som inte bor kvar längre i Eritrea är tvungna att betala skatt till staten. Annars hotas deras kvarvarande familjer. Det som hände på Järvafältet skulle ha varit något roligt med tivoli och tält, men de sattes i brand. Nu sägs både demonstranter och polis ha skadats. Polisen försökte upprätta en mur mot demonstranterna, men de var till att börja med underbemannade. Dock sägs nu området avfolkas. 

17:54

Sju personer har förts med skador till sjukhus från Järvafältet och fyra av dem är allvarligt skadade. Det meddelar Region Stockholm, som har gått upp i stabsläge med anledning av dessa "våldsamheter" på Järvafältet som Region Stockholm skriver. Så tröttsamt att Sverige ser ut som Afrika. Justitieminister Gunnar Strömmer tycker inte att det är rimligt att Sverige dras in i andra länders inhemska konflikter. Om man flyr till Sverige undan våld eller är på tillfälligt besök ska man inte ställa till våld här, säger justitieministern. Nej det är väl självklart. Förmodligen sista gången den här festivalen ägde rum. Polisen behövs till annat, menar också justitieministern. 

20:10

Minst 52 personer är skadade plus tre poliser. Ett hundratal bråkstakar av manligt kön omhändertagna av polisen. Så trist med människor som tar hit sina problem hemifrån!

4.8.2023

Facit blev åtta personer med svåra skador och 15 med lättare. Ett 30-tal personer vårdades sammanlagt på länets akutsjukhus under dagen och kvällen. I dag ska det inte få finnas någon motdemonstration på Järvafältet, men kulturfestivalen ska få fortsätta. 
Demonstrationståget var massivt som synes och tält plus bilar sattes i brand. Polisen var underbemannad. Och flera skadades. Bilder från ett kallt och regnigt Sverige. Faksimil från Expressen. 

tisdag 1 augusti 2023

Sverige och Danmark får skärpa sig

UPPDATERAT

 OIC (IKO) eller den muslimska samarbetsorganisationen i världen slog nu till ordentligt mot kungadömena Sverige och Danmark genom att kräva hur mycket som helst för att främja islam, vilket är deras uppdrag sedan 1969. De ska vara till för islamsk identitet och att sprida islams budskap över världen. Det är nämligen inte alls bra att kopior av upplagan av al-Mus´hafash-Sharif bränns i dessa länder. Det är den upplaga som nedtecknades av kalifen Abu Kabr på 600-talet och som är en nybörjarupplaga för att övertyga om islams fördelar. 

Uppenbarligen är den islamska världen på krigsstigen mot den demokratiska versionen av denna jordens befolkning. Och nu är det allvar. Uppföljning blir det också i december i år. Jag tänker inte ge mig in och diskutera denna resolution, men det känns som om FN numera bara är en papperstiger. Tyvärr, men det händer lätt med sådana överstatliga organisationer. Verkligheten brukar ta över. 

För vilken organisation ska kunna övertyga alla världens stater nu igen om att det är bäst att hålla tyst om vad som händer i olika länder. Och att religion sammanblandad med staten är vad vi ska ha i framtiden. Det som pågår i verkligheten är att världen ska bli av med de ok som har tyngt ned mänskligheten i årtusenden. Och särskilt då dessa som vill ha världsherravälde genom tvingande åtgärder. Genom att en klick män ska bestämma över jordens befolkningar. 

Allt bottnar i att Ryssland nu vill utvidga sitt territorium och att Sverige därför har ansökt om medlemskap i Nato och då anses Sverige vara en lämplig munsbit för denna papperstiger. Danmark åker med av bara farten för där är de värre än i Sverige med ständiga bränningar av koranen. Men de finns ju redan i Nato sedan 1949 då Nato grundades. Danmark som invaderades av nazisterna ville inte vara med om detta igen. 

Denna muslimska organisation bryr sig inte om att Kina förtrycker en muslimsk befolkning. Utan OIC var där och tittade och konstaterade att muslimerna var väl omhändertagna. Dock kom en rapport från FN förra året om Kinas förtryck av uigurer som är muslimer. I den rapporten talas det om brott mot mänskligheten. 

Den svenska regeringen säger att enskilda individer har begått "islamofobiska handlingar" och ska noga studera resolutionen från OIC. 

Klockan 11.30 är det pressträff i dag och statsminister Ulf Kristersson och justitieminister Gunnar Strömmer ska berätta om det säkerhetspolitiska läget och hur man ska skydda svenska medborgare. 

12:30

Det var en bra presskonferens och regeringen är tillräckligt kall inför dessa hot. Så skönt att inte den gamla regeringen sitter kvar.