tisdag 31 augusti 2021

Prisa Gud talibanerna är här!

UPPDATERAT

 Detta råkade en nyhetsuppläsare ut för i afghansk TV när han skulle läsa nyheterna. Han fick göra det om han prisade talibanerna. Så kan det också se ut i en TV-studio. De måste vara rätt korkade om de inte begriper vilket intryck detta gör på resten av världen. Fantastiska nyheter! Nyhetsuppläsaren var tvungen att prisa talibanerna annars... ja resten kan ni gissa själva. Se ni den lille gubben till vänster i översta bilden i "peace studio". Och närbilden på honom nedan. Varför har han västerländsk kostym på sig. Han borde väl vara rätt klädd. Med turban och kaftan eller vad det heter. Tror de att han blir mer trovärdig med västerländska kläder? Men det är den där gubben till höger som framför det viktigaste budskapet: att alla är trygga i hemlandet och alla ska stanna där de är. Se nedan. 

1.9.2021

Nu vill talibanerna ha tillbaka sina flyende landsmän för annars lär de bara regera över ett land där de som kan har flytt. De tar gärna tillbaka sina landsmän, som finns i andra länder. Afghanistan är tryggt säger de också Kabul är tryggt utom flygplatsen. Men annars har folket ingenting att frukta. Alla behövs för att bygga upp landet igen. Om folk är rädda beror det av propaganda, säger den här talesmannen för talibanerna Zabihullah Mujahid. Nu ska de bilda regering och allt är stabilt. Gissa om det är propaganda! Faksimil från Daily Mail. 

Han vågar inte ens tala fritt utan läser från ett papper. 

måndag 30 augusti 2021

Två till skjutna i natt och Agenda tog upp våldet

 UPPDATERAT

Nu när till och med SVT:s Agenda i går kväll konstaterade att våld beror av våld och inte fattigdom så vänder jag mig mot himlen och tackar makterna, för att det till slut börjar talas om verkliga verkligheten och inte något annat. Men det behövs som alltid att det går långt för att människor ska kunna väckas ur sin slummer. Och för att vår statliga television ska tala om vad som verkligen händer och inte komma med ursäkter, för att dessa invånare är män och kommer utifrån ursprungligen. Det var ju så synd om dem. 

Strunta i de enskilda individerna säger professor David Kennedy från USA och New York. Det handlar om normer i gängen och inte om individer. Så det är gängen som måste slås sönder och måste tas bort från gatorna och samhället. Hur gör man då detta, när det är norm bland ungdomar att rätta sig efter vad gängen säger? Denna tulipanaros har hitintills inte lyckats att göra något åt skjutningarna i Sverige. Två sköts i natt i Hjulsta. De är allvarligt skadade. Sex personer har gripits, men det finns inga lagar som kan hålla gängmedlemmar inlåsta. De lär snart vara ute på gatorna igen. Ändra lagarna!

Så lite som en halv procent av invånarna kan hålla de andra som gisslan, så att de laglydiga inte längre vågar gå ut när det är mörkt och att barnen rycker till så fort det hörs någon smäll i närheten. Detta blir på så vis ett land som befinner sig i ett lågfrekvent inbördeskrig, vilket många har påpekat under lång tid. Att ändra lagarna är det enda som hjälper. Det är dags att sätta igång på allvar! 

Regeringen har presenterat 34 punkter som ska hjälpa till med detta, men det är för lite för sent som vanligt och det tar tid att lagstifta. Detta presenterades i förra veckan, men borde ha kommit till för fem år sedan. För det är en självklarhet att när ett land gör som Sverige och släpper in vem som helst i landet med öppna gränser, för det är så synd om alla människor, då följer också värre och mer brottslighet som ett brev på posten. Så har Sverige lyckats att bli det land i Europa där det skjuts mest. Och dödas flest. 

9:57

Polisen har nu gripit åtta personer för skjutningen i Hjulsta. De anstränger sig verkligen. Vi får se om de kan låta bli att släppa alla åtta. Det får åklagare avgöra. Annars ska de anhållas. Nu är de gripna. 

13:04

En av de skjutna männen i 20-årsåldern är nu avliden. 

Ovan några bilder från Agendas intervju med professor David Kennedy. Han säger rena självklarheter, men dessa behöver upprepas i oändlighet för att dessa ord ska slå igenom och till sist resultera i lagar, som kan knäcka gängen. 

lördag 28 augusti 2021

Nu kommer valfläskets tid

Finansminister Magdalena Andersson har hittat 74 miljarder att generöst slösa över Sverige inför nästa val. Jag har sett det under många år. Plötsligt finns det hur mycket pengar som helst och alla ska vara lyckliga och glada. Ställa sig upp och dansa och klappa händerna samt rösta på socialdemokraterna.  Konjunkturinstitutet bedömer att det finns 40 miljarder i utrymme, men att 30 av dessa miljarder redan är intecknade, för de ska gå till anställda inom myndigheter, som ska hjälpa alla som inte har jobb eller behöver hjälp på något annat sätt av offentlig förvaltning. 

Jo det kan behövas eftersom myndigheterna fungerar illa. Jag har märkt det personligen i kontakt med Pensionsmyndigheten, som inte hör vad man säger, utan drar sina egna slutsatser och går efter sina fördomar. De verkar ha fått dem utomlands ifrån för de förföljer sådana som mig, som aldrig har fuskat, men släpper igenom miljonbelopp till människor som inte ens bor här. Det knakar i fogarna i myndighetssverige och naturligtvis behövs det en upprustning, men ska detta i sin tur betyda att det måste lånas miljarder till valfläsket?

Allt det här beror naturligtvis på att vi numera har kring 20 procent alldeles nya invånare i landet, som inte omfattar den sega arbetarkultur vi andra är uppfödda med. För den ingår i protestantismen vare sig vi tror på Gud eller inte. Eller är med i svenska kyrkan. Men tyvärr vet ingen längre ens riktigt vilka som bor i landet. Vår folkbokföring har raserats och gäller inte. Den som vi var så stolta över och som hade fungerat så fint i århundraden, för det var kyrkan som hade hand om den tidigare, innan Skatteverket tog över. Prästerna hade koll på alla. Men nu kan människor ha flera identiteter och fuska sig fram gentemot myndigheterna för dessa är ju "kuffar", otrogna som inte tror på den enda sanna guden. Då är det helt okej att ljuga och bedra. 

Den kultur som särskilt alla gangstrar har med sig med modersmjölken gör att de är totalt destruktiva gentemot sig själva och sin omgivning. Det har ingenting med fattigdom eller brist på ungdomsgårdar att göra. Det ligger djupare än så. I det kollektiva skiktet i det omedvetna, där allt skaver mot det som inte uppfattas som rätt och riktigt. Så ungdomarna är inte ens medvetna om vad deras beslut grundar sig på. Det kollektiva omedvetna bryr sig inte om individen utan kan döda den, för att kollektivets slutsatser går emot den. 

Det enda som hjälper emot detta är att särskåda egna bedömningsgrunder, men det kan inte ungdomar, för de är inte tillräckligt utvecklade. Deras hjärnor fungerar inte ordentligt förrän i 25-årsåldern. Och de som skjuter på varandra är yngre än så. Därför behövs ett medvetet kollektivt samhälle omkring dem, för att inpränta vad som är rätt och lagligt. Men hitintills har eliten i Sverige legat på knä för dessa exotiska medlemmar från andra samhällen, som skulle komma hit och rädda det svenska folket. Från vadå kan man undra. 

Den danske invandrings- och integrationsministern Mattias Tesfaye (s) har insett detta och drömmer om noll asylsökande till Danmark. För våra välfärdssystem klarar inte det som nu pågår. Han menar att systemet, som gäller i många länder inte kan försvaras vare sig politiskt eller moraliskt. År 2020 fick enbart 600 personer sin ansökan om asyl beviljad i Danmark. Han menar att flyktingar ska hjälpas på andra håll än i Danmark, för varje asylsökande kostar så mycket pengar. Myndigheter, advokater, tolkar och andra måste hjälpa dem. Och allt kostar skattekronor. Istället skulle många fler kunna hjälpas på plats i till exempel Afrika. Hans mamma är danska och hans far är flykting från Etiopien. Så han talar utifrån sin erfarenhet.

Vilken skillnad det är på Danmark och Sverige där Morgan Johansson (s) är justitie- och migrationsminister. Det borde vara Ardalan Shekarbi, som har erfarenhet som flykting från Iran (fast han är född i England), men han släpps förstås inte fram. Synen på dem som kommer utifrån är nu att de står skyhögt över dem som är infödda här sedan generationer. De utifrån kommande är den nya valboskapen, som ska hjälpa socialdemokraterna kvar vid makten, så därför är dessa mycket mer värda än ursvenska medborgare. 

Dags för valfläsk. Den här budgeten står fortfarande statsminister Stefan Löfven och finansminister Magdalena Andersson bakom. Fast han ska avgå i november. Den 20 september smäller det. Både vänsterpartiet och centern ska gilla och godkänna den. 

torsdag 26 augusti 2021

Gangsterkriget fortsätter oförhindrat

UPPDATERAT

I går sköts en Bandidosmedlem med arabiskt namn i Linköping -  han avrättades på restaurang Kolgrillen i Skäggetorp medan han åt sin sista måltid - och sedan var det Danderyds tur att få lite skottlossning. Men där skadades "bara" den kriminelle mannen. Så långt vi vet. Det är 32 gubbar som har blivit avrättade genom skjutning i Sverige under året 2021 hitintills. Spelar det någon roll? Då blir det ju färre kriminella i Sverige och kanske blir det lugnare? Nej så är det inte utan allt fortsätter och trappas upp och polisen får ännu mer att göra med att reda ut alla mord. Och oskyldiga kan skadas i gangsterkriget. Eller mördas. Polisen har blivit städgubbar efter kriminella och hinner inte med för så många som 252 misstänkta mord är öppna fall enbart i Stockholm

Detta är toppen på isberget av kriminalitet i Sverige. Allt hänger samman med narkotika som ger stora pengar. Uppdrag Granskning har tagit upp detta. Colombia och Mexiko är inblandade. Världen är en enhet när det gäller droger. Knark strömmar direkt in i Sverige genom våra öppna gränser och landet knyts samman med de stora knarkaktörerna i världen. Vad är då lösningen på detta? En del tycker vi ska ha fri tillgång till narkotika, att det inte ska vara olagligt. Låt människor ha friheten att bestämma över sina liv och vara glada och nöjda så länge de lever. Med droger.

Det är ett helt annat Sverige vi är på väg mot. Ett land där staten betyder mindre och mindre och istället gangstrar tar över och styr. Polisen och rättsväsendet är bakbundna av alla regler och bestämmelser och vi påminner mer om USA på 20-30-talet då gangstrarna styrde över städerna. Och hade hand om de stora pengarna. De hängde samman med politikerna och korruption. Dit har vi eventuellt inte kommit ännu, men det är nästa nivå. 

Ska vi ha det så här? Ska vi fortsätta att behandla kriminella med mjuka metoder och inga hårda handskar? Låta de kriminella göra människor en tjänst, för folk vill uppenbarligen ha kokain och andra droger och betalar för detta. Ska vi låta folk bestämma helt och hållet själva över sina liv och knarka ihjäl sig om de vill? Banditerna ser det här som affärsverksamhet, fast med större risker och de måste vara tuffa och stora, starka män beredda att offra sina liv. Machomän är de enda som klarar av detta.

Hela denna syn på världen är totalt annorlunda mot vad Sverige och politikerna står för. Där ska alla män - inklusive poliser och militärer - kunna gå i Prideparader och vara precis som de är även om de vill klä sig i kvinnokläder eller älska andra män. Propagandan säger att alla män egentligen kanske vill vara så. Av världens länder så befinner sig Sverige i den officiella uppfattningen långt ut på ena kanten i kartan över religioner och kulturella uppfattningar hos människor. Sverige är extremt med sin syn på religion och frihet för den enskilde. Även om det skadar andra.

Men lite strängare straff har det börjat att talas om för att få bort tonåringar från gatorna. För att det inte ska vara så lätt att fortsätta med brott utan kännbara efterverkningar. Men alla politiska beslut tar tid och vi befinner oss just nu i sprickan mellan en tid då Sverige var ett lugnt och fredligt land och något helt annat. Allt vi har är våra egna föreställningar om saker och ting. Ifall vi tror att våra liv är okej så bestämmer det hur vi uppför oss. Tror vi att vi är hotade utifrån genom karteller, som försöker få makten över oss, så är detta något helt annat. 

Polisen har för länge sedan tappat greppet om utvecklingen och de där 10 000 poliserna som skulle bidra till fler ingripanden mot de kriminella var enbart en chimär eftersom det måste till 2 000 nya på polishögskolorna per år för att målet ska nås kanske 2025. Polisyrket är hårt och slitsamt och många slutar. Det har heller ingen hög status bland de nya invånarna i Sverige. Alla måste studera fem terminer och sedan får poliser en lön på drygt 30 000. Inget åtråvärt för ungdomar som vill ha allt snabbt; både status, bilar och pengar. Det är den mörka baksidan av den individuella friheten. 

28.8.2021

Nu är ett hundratal Bandidosmedlemmar på väg till Linköping, säger polisen. Kod röd. I värsta fall utbrister ett riktigt gangsterkrig mellan Mellanösterns Bandidosmedlemmar. Det finns tillräckligt mycket konflikter mellan olika klaner i deras länder för att det ska kunna explodera. Jag blir så trött. 

Läs också det här om dagliga skottlossningar. 

Här skriver Nyamko Sabuni att regeringen har mörkat verkligheten och särskilt då miljöpartiet. 

Och så har vi Anna Dahlberg i Expressen som vet vad det rör sig om. 

Tryck på bilden så blir den större. Sverige är landet som är extremt individuellt och egofixerat i världen. Och i kulturella och religiösa uppfattningar är världen absolut inte en enhet utan alla har sitt eget bagage av ärvda uppfattningar, som inte så lätt går över i något annat. Det blir i värsta fall katastrof när alla dessa människor blandas i ett enda land som Sverige. onsdag 25 augusti 2021

Brå konstaterar att brottsligheten är högre hos invandrare

Det är ingen sensation att Brå (Brottsförebyggande rådet) nu till slut kan konstatera att den misstänkta brottsligheten hos invandrare är större än hos svenskar.  Det rör sig om tre gånger så mycket bland invandrare som är födda här, men har två invandrade föräldrar. De är de som flest gånger misstänks för brott. Det är dessa 20-åringar som blir skjutna, för att de ingår i gäng och det är dessa som känner sig förfördelade i Sverige och därför börjar en brottslig bana för att som de tror få allt det, som också svenskar har. 

Det är naturligtvis en total missuppfattning som grundar sig i förakt för vanliga svenskar och deras livsvillkor. Propagandan har sagt länge att vi 40-talister har haft det så bra i våra liv och att inte svenskar ska ha det längre. Plus sådana som Mona Sahlin som tyvärr tyckte att den invandrade kulturen var så underbar medan vi svenskar bara hade midsommar och sådant töntigt

Dock är hederskultur inte särskilt bra eller synen på kvinnor att de är underordnade män i alla sammanhang och att döttrar kan tas i Sverige och föras utomlands och tvingas till giftermål med någon mycket äldre. Det har länge varit skamligt att påpeka allt detta, men till sist efter att muslimerna har blivit närmare en miljon i Sverige så inser fler och fler att vi måste stävja denna folkinvandring. 

Naturligtvis begår invandrare fler brott än svenskar. Detta kända faktum har till sist också konstaterats av Brå, fast de skickar med en brasklapp om "misstänkta för brott". Kan betyda att invandrare och deras barn misstänks fler gånger än svenskar av rasistiska skäl, enligt vänstersyn på saken. 

Jag funderade ett tag på att flytta tillbaka till min barndoms förort Björkhagen, för där skulle nu vara så lugnt. Men jag tappade lusten när en ung svensk kille blev överfallen av två invandrare, som följde efter honom från tunnelbanan, rånade och förnedrade honom. De fick ungdomsvård som dom förra året och är väl utsläppta nu och kan fortsätta med sin brottslighet. De är fortfarande inte myndiga för de var 16 år då. De får inte fängelsestraff i år heller. 

Vi kan inte längre ta in kring 100 000 invandrare per år. Det blir en omöjlig ekvation, där det kostar alldeles för mycket både ekonomiskt och socialt. Varför måste vi alltid bli större som folk? Handlar det inte om att en del vill sko sig extra mycket genom att vara "god" och ta hand om en nyinvandrad utan bostad? Då får den invandrade automatiskt betald hyra och kan betala för sig. Eller som Jan Emanuel Johansson (s) som skodde sig på invandringen och blev mångmiljonär. Det finns alltid de som skor sig på krig och elände. 


Faksimil från Brå

Som ett kvitto på brottsligheten i Sverige, som inte fanns för ett par decennier sedan så skjuts en man ihjäl inne på en restaurang i dag. I Linköping i stadsdelen Skäggetorp. Är klassat som särskilt utsatt område av polisen. Säkert två svenskar med svenska föräldrar som var inblandade. Ursäkta, men jag blir så trött. Nej det var en man med arabiskt namn och ett digert brottsregister som sköts. Här är filmen för er som vågar titta. Blev censurerad dock 25.8. Här är en pixlad version. Och här är denne Bandidosmedlem i levande livet. 
Faksimil från Östgötacorrespondenten. 

Charlie Watts hade strupcancer

 Charlie Watts, som dog i går, omgiven av sina närmaste blev 80 år gammal. Det är bra ändå med tanke på min sambo som också hade strupcancer, men bara blev 57 år. Charlie Watts behandlades redan 2004 för denna sjukdom och överlevde ganska länge. Han var den som gav bandet lite magi. Men han gillade egentligen mera jazz. Inte rock. Jag såg dem för länge sedan i Göteborg, utskickad av DN, men tappade intresset för dem för rätt många år sedan.

De tillhörde min ungdom och deras storhetstid var 70-talet som jag ser det. Jag googlade de andra medlemmarna och de är lite äldre än jag är. Förutom Ronnie Wood, lillpojken i gänget. Han är bara 74 år. De lever väl ett tag till och kommer att spela sig in i himlen de också. De ska på turné nu i höst. Det var den turnén som Charlie Watts tackade nej till för några veckor sedan. Nu kan han lyssna på jazz så mycket han vill på andra sidan. Vila i frid!


Och så var de bara tre. Charlie Watts dog på sjukhus omgiven av sina anhöriga. Han var gift med sin fru Shirley Ann Shepard i 57 år. 

måndag 23 augusti 2021

Jag struntar i om det blir en kvinna

Jo det lär bli så att socialdemokraterna nu för femtioelfte gången ska försöka få till det och styras av en kvinna. Vem bryr sig? Jag kommer inte att rösta på dem ändå. Det handlar inte om kön för mig utan om kompetens och den har ingen som jag ser det i detta parti. Fortfarande är det så att jag har röstat flest gånger på socialdemokraterna i mitt liv, men inte sedan 2006. Då räckte det när de hade tvingat mig i fattigpension efter att ha sänkt min sjukpenning till a-kassans nivå några år tidigare. Jag har naturligtvis fattigpension fortfarande, vilket ger mig drygt 11 000 i månaden att leva av. Och så har jag nekats bostadsbidrag. 

Vilket jävla land att bebo och leva i. Jag skrev till pensionsminister Ardalan Shekarabi och berättade vad som hade hänt. Men väntar mig inte något svar. Det finns inget att svara nämligen på hur illa Pensionsmyndigheten fungerar. Mig vågar de ge sig på, men inte de som fuskar i miljonbeloppsklassen. Jag har redan betalat tillbaka drygt 32 000 som de ansåg att jag hade fått för mycket. Men sedan vill jag faktiskt ha bostadsbidrag. Det sägs att man kan få mer än 6 000 kronor som mest, men det får säkerligen inte jag. Det är väl reserverat för nyanlända i Sverige. 

Så tänker jag i mina mörka stunder. Och nog lär jag väl få vänta till jul åtminstone innan jag får något besked. Inget fungerar längre i Sverige. Jag blir förvånad varenda gång som något går i lås utan att jag eller mina barn måste tjata och gnata på myndigheter. Och jag märkte senast jag besökte sjukvården att de gör så lite de bara kan. Så var det inte innan pandemin. Då var de bekymrade över mig och tyckte jag skulle kolla kroppen "vid din ålder" som läkaren sade. 

Och visst är det otroligt att vänsterpartiet får så många väljare. En kvarleva från kommunismen. För i Sverige har vi varit troende, precis som i Sovjet. Och en hel del är det fortfarande. Det spelar ingen roll hur mycket verkligheten säger emot de teser som pratar om arbetarklass och klasskamp. Varför ska vi stå klass mot klass? Vilka dumheter. Men så har den senaste regeringen lyckats skapa Sverige nu igen. Och det finns förorter där inte barnen ens längre får spela fotboll för de kan ju bli skjutna när de går till träning. 

I våra fängelser sitter numera drygt 5 000 fångar och en fjärdedel av dessa har en särskild kost beroende på religiösa föreskrifter. Ja de är muslimer med andra ord. Och måste äta djur som har fått halsarna avskurna. Ett så tråkigt resultat av invandring också. Jag minns när de som satt i fängelse var kring 3 000. Det var en mer lagom siffra för vårt lilla folk. 

Klyftorna mellan sådana som mig och överheten är som mellan Mount Everest och en kulle som ligger vid havet. En enorm höjdskillnad. Helt otroligt att denna utjämningsprocess, där alla ska vara lika värda inte också omfattar kronor och ören. Nej det har inte hänt något alls under de senaste decennierna som har gjort att pensionärer också kan omfattas av detta prat om värde. Knappt ens värdigheten får vi behålla. 

Kring 300 000 har fattigpension i Sverige enligt EU. På 90-talet var det 75 000 som hade det. Så illa ser det ut i landet och ingen verkar kunna göra något åt det. Det är rätt och lagom att så många ska tvingas in i fattigdom, verkar politiker tycka, och inte kommer det att uppvägas av ifall en kvinna blir statsminister. 

Om man har fattigpension ska man inte behöva betala skatt alls. Det vore rimligt och inte detta ljugande från finansminister Magdalena Andersson varje år. Det gäller att suga ut det sista av det åldrande folket. 


söndag 22 augusti 2021

Stefan Löfven avgår

UPPDATERAT

 Både Aftonbladet och SVT trumpetar ut att Stefan Löfven avgår som partiordförande. Han ska inte leda jobbet med att försöka få ett val som går socialdemokraternas väg. Det låter helt sensationellt eftersom han har bitit sig fast vid makten värre än en rottweiler. Men han kanske vill fortsätta som statsminister ändå? Han kommer att avgå i november i år, sägs det. Vid partikongressen. Otroligt! Så han smiter ut bakvägen eller ska han ändå ha kvar makten?

Ett extra partistyrelsemöte kommer att hållas i dag klockan 15, säger Expressen, som var först med att avslöja detta sensationella. Vad har hänt? Har han råkat begå något oförlåtligt brott. Ingen partiledare har väl avgått så nära inpå ett val, som alldeles säkert inte går socialdemokraternas väg. Eller är han obotligt sjuk så att vi ska tycka synd om honom? Helt obegripligt. Men det kanske klarnar så småningom. Den som utses efter honom till partiledare måste sedan godkännas av riksdagen som statsminister. 

13:15

Magdalena Andersson lär vara favorit till att efterträda Stefan Löfven. Henne gillar vi inte vi 40-talister för hon har precis som tidigare finansministrar förföljt den här åldersgruppen. Det var enbart covid som till slut fick henne att sluta med att påstå att vi skulle kosta så mycket, vi som snart skulle bli 80 år. Kärringdjävul helt enkelt. 

Här kan ni se hans sommartal där han bekräftade att han avgår. 


Stefan Löfven ger upp och avgår som partiordförande och statsminister om man nu ska tro på detta, men det verkar vara sant. Han ska avgå i november. 

lördag 21 augusti 2021

Den dagliga skottlossningsrapporten

 UPPDATERAT

Vi kan behöva ha ett stående inslag i varje nyhetssändning från vår statliga television SVT om skottlossningar. Det skulle få tonvikten att vila vid vad som händer i samhället på ett helt annat sätt. Det sker sådana yttringar av kriminalitet varje dag i vårt fina och fridfulla land. Men som inrikesminister Damberg sade: vi är ju så många i Sverige så risken att träffas vid skjutningar är inte så stor. 

Så kan man naturligtvis inte resonera. Det är totalt cyniskt av en minister. Varje offer är ett offer, som ska försvaras och få rättvisa i vårt lagliga system. Snart har vi inte längre något sådant som en allmän lag, som gör att det känns tryggt att bo i landet. I natt dog ännu en ung man i Fittja genom att bli skjuten. Det är vardag i ett land, som har haft fred och inte varit i krig på mer än 200 år. Så kan det inte fortsätta. 

Vi kommer snart till en brytpunkt, där de anhöriga tar till vapen själva, för de kan inte lita till att statsmakterna hjälper dem. Det blir då rätt att göra uppror mot den stat som inte kan försvara sina medborgare. Redan har medborgare ute i landet tagit över mycket av polisens göromål genom att informera varandra om de kriminella i trakten och vad de sysslar med. Det gäller att vara på tårna för att få behålla sina ägodelar. 

Men för att återgå till dessa de värsta brotten: mord på andra människor. Jag skrev till justitieminister Morgan Johansson för två år sedan i mars och berättade att morden är fler än statistiken säger enligt Brå. Jag har fortfarande inte fått något svar på det brevet. Han aktar sig noga för att kommentera med något vettigt, vilket naturligtvis inte ministrar heller brukar göra. De gånger jag har fått svar från departement har det varit något utslätat och byråkratiskt svar. 

Jag hade då räknat mord, som förekom i landet i tre år och kommit fram till att det var tre i veckan och inte två som Brå ville ha det till. Sedan dess har Brå marginellt höjt sina siffror och i år kom de fram till att det var 124 fall av dödligt våld i landet år 2020. 

Sverige ligger högst i Europa när det gäller våld med skjutvapen, vilket Brå också konstaterade tidigare i år. Vapnen kommer fortfarande från Sydeuropa och det krig som utspelade sig på Balkan, samt att ofarliga vapen - till exempel startpistoler - byggs om för att bli skarpa och dödande vapen. 

Vad ska vi då göra åt att ungdomarna mördar varandra och ibland också andra, när kvinnor och barn råkar komma i vägen. Eller en polis, som också har skett. Brott har blivit vanligare överhuvudtaget bland ungdomar.  Ungefär hälften av alla tonåringar blir utsatta för något brott under ett år samtidigt som ungdomar också utför brott i samma utsträckning. Det är skrämmande siffror. 

Toppen på detta isberg är de skjutningar, som medför allvarliga skador eller mord bland ungdomar. Naturligtvis måste Sverige ändra lagarna. Det går inte att låta ungdomar slippa undan med motiveringen att deras hjärnor inte fungerar förrän de är 20-25 år. Frontalloben är inte utvecklad förrän då. Den är extra viktig vid uppmärksamhet, beslutsfattande, förutseende och reglering av beteeende plus känslor. Detta betyder att vi har mänskliga robotar som går omkring i tonåren, som enligt vetenskapen inte kan annat än ta till vapen när någon äldre säger så. 

Eftersom inte vuxenvärlden i allmänhet kan avhålla tonåringar från att bli hjälpredor åt äldre och utföra de grova brott som myndiga personer inte vill göra, för de vill inte ta straffen, så måste lagarna ändras så att de kriminella hålls borta från gatorna under längre tid än nu. Då skulle också tonåringar få ett kvitto på vad som kommer att hända när de utför grova brott. 

Det senaste grova brottet utfört med kniv av en 15-åring, där en lärare råkade komma i vägen, är ett typexempel på icke-tänkande och omogenhet. Han sägs enligt försvarsadvokaten vara djupt ångerfull. Ett exempel på att hjärnan hos honom inte fungerade och uppvaknandet sker efteråt. Vi kan inte ha mänskliga robotar gående omkring i Sverige, vilka likt zombies attackerar utan eftertanke. Denne 15-åring kommer inte att få något straff att tala om eftersom han är så ung. Han kan som värst räkna med sluten ungdomsvård, där han låses in med andra dömda ungdomar.

22.8.2021

Det finns 250 öppna mordfall bara i Stockholm som inte är avslutade och där ingen gärningsman är funnen. Jag har alltid undrat hur Brå tar upp dessa i statistiken. De säger att de vill ha en förundersökning innan de är beredda att sätta ett fall i statistiken. Förundersökning kan inledas och läggas ned, men Brå ska ha en avslutad sådan antar jag. Dessa öppna mordfall som är under utredning och som polisen inte hinner med eller kan avsluta tas väl inte med då? Det blir en mycket sned statistik i så fall. torsdag 19 augusti 2021

15-åring gripen skadade allvarligt lärare i Eslöv

UPPDATERAT

 Det går inte en dag utan att någon blir attackerad numera. Vi får hoppas att läraren i Eslöv klarar sig. Han råkade ut för en galen (?) 15-åring, som hade maskerat sig, hade hjälm och skottsäker väst. Lite påminnande om vad som hände i Trollhättan med Anton Lundin Pettersson, som också hade maskerat sig. Men här fick polisen tag i 15-åringen utan att skada honom. Vad jag förstår. Och läraren som knivskars i magen opereras väl och överlever. Hoppas vi som sagt. 

Polisen har under dagen varit väldigt intresserad av Trehäradsvägen 14 i Eslöv. Där bor Lars Ahlfors, som är ordförande för miljöpartiet i Eslöv. Vi får väl hoppas att den familjen inte är inblandad i vad som har hänt. Men det kan ju tänkas att de har en son eller inneboende som är 15 år och således inte kommer upp som registrerad boende när man slår på olika sajter. Lars Ahlfors har utmärkt sig genom att vilja förbjuda julen, men han tog tillbaka detta och sade att det var ett skämt. Dock fick han avgå ett tag då från sin politikerpost. Han ville dessutom omlokalisera svenskar som inte gillade mångkultur. Se nedan. Men som sagt det var ett skämt och han togs till nåder igen 2020 och blev ordförande återigen för miljöpartiet i Eslöv. 

20.8.2021

Tyvärr är detta en familjetragedi där sonen till Lars Ahlfors är gärningsmannen. Han har ett utländskt utseende, men ett svenskt namn för att pappan är adopterad. Statsministern var snabb att säga att det var en "fruktansvärd" attack. För eftersom pojken har ett svenskt namn trodde han väl att det var en svensk attack, vilket det ju är också. Svårt det där med den blandning av människor som finns i Sverige numera. Det mångkulturella. Ett par skolkamrater säger att de hörde vitmaktmusik från lurarna, när pojken gick förbi dem. Läraren är opererad och kommer att klara sig. Det är bra!

12:46

Hugo Ahlfors Jackson har erkänt och är djupt ångerfull säger hans advokat. Hugo ville inte döda. Jaså vad ville han då? Det undrar säkerligen fler än jag. Ett uppror mot pappa politikern? Eller vad är det här? Det är inte så ofta det sker dåd i skolor så något motiv måste grabben väl ha haft? Annars är det enbart galenskap. 

22.8.2021

Jo gärningsmannen Hugo Ahlfors Jackson häktades i dag vid Lunds tingsrätt. Inget konstigt, men låt honom nu inte sitta häktad för länge för då får han ett stort skadestånd. Han får också restriktioner när han sitter häktad och själva gärningen ägde rum under psykos, enligt försvarsadvokaten. Han har enbart erkänt misshandel. 

Här vid Trehäradsvägen 14 i Eslöv har ett antal polisbilar stannat och gjort husrannsakan. Kan det vara så att ordföranden i miljöpartiet är inblandad i det dåd som utfördes i dag i Källebergsskolan? Flera påsar med bevismaterial sågs bäras ut av polisen från huset. 

Här är hela Långt-bort-i-stan

UPPDATERAT

Det finns massor av länder som afghaner kan fly till i närområdet, så varför ska de komma hit till Sverige? Storbritannien har lovat att ta dit 20 000 kvotflyktingar under de närmaste åren, men de har mer än sex gånger så stor befolkning som Sverige, som kan ta hand om dessa. Till Sverige borde i så fall komma ungefär 3 000 i form av kvotflyktingar. Och inte genast utan utspritt på flera år. Men naturligtvis ska vi låta tolkarna komma hit, som har arbetat för svenska medier och andra. Dessa är inte fler än ett par hundra, eller lite fler med familjer. Men som sagt om afghaner inte vill stanna i sitt eget land finns det många länder runt Afghanistan där de kan leva, bo och arbeta. 

Islamistisk terror finns inte i alla dessa länder ännu åtminstone. Hela området behöver gå framåt i tiden när Afghanistan nu troligen har backat till 600-talet och till krigsherren Muhammed. Han var ingen fridsfurste som Jesus, som fick en stor del av världen att gå mot bättre tider. Trots vissa bakslag genom olika kyrkors förtryck. Militär har alltid tagit över i ett land som inte har någon stabilitet. Eller också kriminella. 

Sverige är inte där ännu även om vissa nyheter tyder på en sådan utveckling. Vi har också många länder vi kan fly till. Välutbildade som folket är och ännu så länge är migrationen inte besvärande för folkets egen makt. Helt klart kommer vi att byta regering nästa år, men till dess så kan miljöpartiet orsaka rätt stor skada. Det partiet kräver nu att regeringen ska låna miljarder för att satsa på klimatet. Sverige är redan skuldsatt genom pandemin, men nu ska miljarderna rulla ännu mer. 

Inom EU råder också migrationskommisionär Ylva Johansson EU att hjälpa till i grannländerna och i Afghanistan innan flyktingströmmarna står vid våra gränser. Hon har tydligen nyktrat till sedan kravet var att alla EU-länder skulle vara som Sverige och ta emot alla som ville dit. Detta upprepade regeringen som ett mantra under lång tid. Tillnyktringens tid är här. 

20.8.2021

Naturligtvis har Per Brinkemo rätt när han skriver i Bulletin att Afghanistan aldrig har varit en nation. Det är klanstyrt ungefär som Sverige var förr i tiden genom olika hövdingar på vikingatiden. Då fanns inte Sverige utan det var uppdelat i olika maktsfärer. För tusen år sedan bestod Sverige av olika landsdelar med olika lagar och det var först Gustav Vasa som på 1500-talet enade Sverige och införde en gemensam lag. Därifrån kommer statsmakten som i dag styr oss. 

Den utvecklingen kommer inte Afghanistan att genomgå ännu för där hindrar också geografin folket från att gå från stammar och klaner till ett folk. Landet som har fått en alldeles för stor befolkning nu för att kunna försörja alla - från 10 miljoner på 60-talet till närmare 40 miljoner nu - utan kommer att bli beroende av omvärldens hjälp. Det lutar hur som helst åt katastrof eftersom omvärlden nu inte vill bidra i så hög utsträckning som förut. Afghanistan är världens största producent av opium och miljarder går in i landet genom exporten av denna narkotika, som kan omvandlas till heroin.  onsdag 18 augusti 2021

Över 100 mm regn är inte ovanligt på ett dygn

UPPDATERAT

 Nu har det regnat i Gävle bland annat och lågt liggande terräng med asfalt är översvämmat. Jag har letat fram SMHI:s nederbördstabell över de värsta skyfallen i Sverige under 50 år. Men det har inte alltid funnits mätstationer, som har kunnat mäta detta regnande, som alltid har fallit över marken i Sverige. Det har inte med klimatet att göra, utan är just väder. Förr i tiden när vägarna inte var asfalterade märktes inte regnandet på samma sätt. Asfalt kan dock inte svälja regn. På 50 år hinner många nya hus byggas och många nya asfalterade vägar tillkomma. Inte så märkligt då med översvämningar. Lösningen på detta är att ordna mer avrinning från vägar. På Vattugatan i Gävle översvämmades nu källaren. Källare ligger ofta under markytan och är det första som blir översvämmat. 

12:51

Ett studenthus har underminerats i Gävle i Kungsbäck och jorden under huset har spolats bort. Inte något bra bygge med andra ord. Något barackliknande som har lagts på betongbitar ovan jord. Huset har helt enkelt inte någon förankring i marken. Dessutom ligger det lågt. Husen där har byggts 2015, men ingen tänkte på vatten i form av regn. Uppenbarligen. Lösningen heter dränering och att vattnet leds bort från husen. 

På sid 13 finns fler orter med över 100 mm regn inom ett dygn. Tryck på texten med SMHI:s nederbördstabell där uppe så kommer ni dit. 

tisdag 17 augusti 2021

Här flyr befolkningen Afghanistan

UPPDATERAT

En liten del av Afghanistans befolkning räddas nu av amerikanska militärflyg. Se bilden nedan. Detta blir sedan ett sektland där sharia bestämmer. Tyvärr måste världens utveckling gå över dessa underliga sekter innan människor kan inse att de själva kan vara de gudar de dyrkar. Befrielsen av människors själar är det som till sist kommer att förvandla världen. Men till dess kommer det alltid att finnas hierarkier för bättre än så kan ingen lösa världens praktiska problem. Omkring 640 passagerare pressade sig in i planet av typen C-17 innan det kunde lyfta från Kabul och flyga till Qatar. 

18.8.2021

Daily Mail har bilder från evakueringen till Storbritannien och den största flygbasen där Brize Norton Base. Där ser man skillnaden mellan den stormakt som Storbritannien fortfarande är och det som Sverige aldrig har varit fast vi skulle vara och ska förbli (enligt miljöpartiet) världens humanitära stormakt. Storbritannien har hundratals år som stormakt medan Sverige förlorade allt under 1700-talet och framåt. Särskilt genom det Stora Nordiska kriget som Sverige förlorade. Befolkningen i Storbritannien är drygt sex gånger fler än i lilla Sverige. måndag 16 augusti 2021

Svenska familjen fast i Afghanistan

UPPDATERAT

 Jag läser med stigande förvåning om svenskan Robina Ansary - hemmahörande i Skogås - som är fast i Afghanistan i Kabul. Hon och familjen har begett sig dit under föräldraledigheten för att ha det mysigt i hemlandet. Den yngsta av hennes tre barn är sex månader. Hon och familjen ska åka hem i slutet på augusti, men nu vet de inte hur det blir. Så oansvarigt att ge sig iväg till ett land där talibanerna tar över. Sedan den 5 augusti har alla uppmanats av UD att ta sig hem till Sverige från Afghanistan, men den här familjen har tydligen inte haft någon koll. 

Flygplatsen hålls ännu så länge av amerikansk militär, men familjen vågar inte gå ut. Så hur ska de kunna ta sig till flygplatsen? De har litat på att svenska myndigheter ska ta hem dem, men inte i det här läget. Inte något bra föräldraskap att ge sig iväg med tre små barn. Det äldsta är fem år gammalt. Vad jag förstår har man inte rätt till föräldrapenning annat än inom EU från Sverige. 

13:38

Afghanistan är sedan 2013 mottagarlandet, som får mest bistånd av Sverige. Men nu säger utrikesminister Ann Linde att hon ska se över detta. Men i går eftermiddag sade hon att hon skulle hitta vägar för att fortsätta ge bistånd till demokrati och humanitära ändamål i landetMen det skulle inte gå till talibanerna. Finns det någon annan att ge det till nu?

16:26

Här skickas biståndsminister Per Olsson Fridh (mp) fram för att säga att nu måste regeringen se över biståndet till detta land. Men det är viktigt att fortsätta stödja kvinnor och barn. Ja just det. Fast det är nog svårt att ge dem något bistånd utan att talibanerna går med på det, vilket de inte har någon anledning att göra. söndag 15 augusti 2021

Stackars våldtäktsman

 Mannen på bilden har torterat och våldtagit och belönas nu av staten i Sverige med 840 000 kronor, för denna stat har misshandlat honom så grovt. Han satt nämligen frihetsberövad under så lång tid att JK anser att han är värd denna summa. Denne våldtäktsman kom år 2014 till Sverige från Syrien med familj och fick stanna förstås. Han var då 14 eller 15 år enligt utsago. Våldtäkterna ägde rum 2017 så då var han 17 år och därför skulle han inte sitta inlåst så länge. Han själv har uppgett att han fyllde 19 år i februari 2017, men detta var till en bekant och det räknas inte. 

Nu har han fått högsta vinsten för sitt lidande. Och detta utbetalas nästa vecka så att han kan leva det liv han har förtjänat. Jag gratulerar Damir Al-Ali till denna stora belöning för väl utfört våld gentemot kvinnor. Sic! Han är enligt uppgift numera 20 år gammal och kan således inte fortsätta med detta våld, som har belönat honom så mycket. För det skulle kosta för mycket. Men han tillhör numera den ekonomiska eliten i Malmö. 


Syrier är den största invandrargruppen i Sverige. De kom hit och fick uppehållstillstånd, men att få jobb är inte lika lätt. De blev också svenska medborgare. 

torsdag 12 augusti 2021

Assistansbedrägeri ger fängelsedomar

UPPDATERAT

Den jättelika assistanshärvan i Västsverige är inte den första i sitt slag. Redan 2012 skrev jag att det är mer fusk bland assistansbolag.  Och 2009 skrev jag om den iranska familjen som fick en halv miljon i månaden i fuskbidrag.  Och här finns ännu fler exempel. Det är helt enkelt för lönsamt att fuska med bidrag för att en del ska avstå från detta. Fjorton personer döms idag till fängelse till mellan sju år och tio månader  för att ha fuskat till sig mer än 43 miljoner kronor i assistansersättning. Sammanlagt var 22 personer åtalade, men fyra frikändes. 

Det är en 33-årig kvinna och hennes föräldrar som döms för grovt bidragsbrott, grovt bedrägeri och grovt penningtvättsbrott. De ska också betala stora skadestånd till försäkringskassan och Göteborgs stad. Det här bedrägeriet har pågått mellan 2012 och 2020. Helt otroligt! Människor har lockats hit från utlandet för att vara med i härvan, som familjen höll i. Dessutom har tydligen samma familj varit inblandade i en liknande assistanshärva i början av 2000-talet. De har således lurat myndigheterna i mer än 20 års tid. Vad beror det på? Att myndigheterna är för rädda för dessa invandrare? Kan det vara den enkla sanningen?

13.8.2021

Den tystnadskultur som är utbredd inom kommunen i Göteborg kan också vara orsaken till att dessa invandrare har kunnat fortsätta sin kriminella bana. Denna kultur speglar hur politiker på riksplanet har uppträtt gentemot invandrare. Det håller på att vända nu, men det kommer att ta lång tid att rätta till vad som redan har hänt. 
onsdag 11 augusti 2021

Göran Zachrisson har fått vila till slut

UPPDATERAT

Så dog i dag Göran Zachrisson, den kände golfkommentatorn. Jag skrev om honom när han var 80 år. Han drack för mycket och hade en rättegång kring detta för han hade kört berusad. Inte lätt att sluta dricka vid den åldern.  Han blev ändå 83 år och blev tidigare dömd då för grovt rattfylleri, men slapp fängelse. Överlevde både sin fru och sin son, vilket ingen förälder borde få göra. Hans son dog i cancer 2019. Vila i frid Göran! Vi minns dig för alltid!

Här skrev jag tidigare om honom. 

13.8.2021

En tyst minut föreslås nu äga rum på Sveriges golfbanor på söndag klockan 12. Det säger en del om hur omtyckt han var. 
                    Här är en ung Göran Zachrisson tillsammans med Sven Tumba Johansson.  

måndag 9 augusti 2021

Undergången är nära

Visst är det så att vi snart kommer att förgås av hetta eller is, eller bränder eller översvämningar. Katastrofen ligger på lur och när som helst kommer vi att dödas av naturen eller av andra människors dårskap. Inte något särskilt nytt under solen. Det regnade 45 mm i förrgår där jag bor, men det märktes inte. Det behövdes för det var torrt innan. Landet sluttar ned mot havet och ännu är det inte fullbebyggt med villor eller större hus åt det hållet. Vi satte själva stopp för bebyggelse i vattnets väg för något tiotal år sedan och kommunen lyssnade faktiskt. 

Men enligt FN:s klimatpanel är det nu varmare på vårt stackars klot än det har varit på 100 000 år. Och allt är vårt fel. Märkligt att människan kan ha så stor makt. Men det kom rapporter om att Grönland en gång i tiden har varit isfritt i våras och att isen inte smälter så särskilt fort där och för isen på Nordpolen var 2012 rekordåret för smältning, inte så i år. Men det gäller att skrämma människor till lydnad under olika organisationer för det är vårt fel alltihop. 

Personligen har jag inte alls något emot ett varmare klimat eftersom jag kommer att bo här i Sverige resten av mitt liv. Jag har i gott minne när bandvagnarna var de enda fordon som tog sig fram här över snön när elen hade försvunnit. Det var 2010, men ingen minns det utom jag som skrev om bandvagnar då. I värsta fall stannar dock Golfströmmen av och vi får det iskallt och kan inte bo kvar här i Sverige knappt, ungefär som i Alaska skulle klimatet bli. 

Men vem ska man tro på? Vi är i händerna på klimatpropagandan och har inte en chans att klara oss mot den. För det är människor som står bakom den. När politiker världen över bestämmer sig för vilka fakta och data de ska tro på då blir det en klimatreligion av detta. Makthavarna bestämmer vilken tro vi ska anamma. Så är det och så förblir det. De forskare som inte håller med FN:s klimatpanel har helt enkelt blivit uteslutna. Det vore kanske klokt att sluta betona enbart koldioxidens verkan och istället bry oss om naturliga klimatförändringar. 


Isbjörnspropagandan tog slut för isbjörnar finns det tillräckligt av i världen. De är dubbelt så många nu som 1960. För de jagas inte så mycket längre. Så de mår bra. Antalet ligger på mellan 25-50 000 beroende på vilka som räknar. 
 


torsdag 5 augusti 2021

Morgan Johansson uppför sig som Trump

UPPDATERAT

 Ja herregud vad ska man säga om en justitieminister som har tid att hoppa på enskilda journalister och påstå att det är överklassen mot honom ungefär. Att twittra när han borde ägna sig åt jobbet istället. Men han har länge varit omöjlig som minister, enligt min åsikt. Det är bara att sucka och invänta nästa års val och hoppas att regeringen inte kan klänga sig fast vid Moder Svea längre. 

De uppför sig som riktiga barnungar som hänger i Moder Sveas kjolar både Löfven, Johansson och också inrikesminister Damberg i Studio 1, som sade när han intervjuades om den senaste skjutningen i Kristianstad "Med tanke på hur många människor som bor i Sverige är det ovanligt att folk blir beskjutna". Han trollar och försöker bortförklara att vi har flest skjutningar i Europa. Det är så den nya politiska överklassen trycker till oss vanliga människor och det är alldeles för sent att göra något slags uppror mot detta. 

Själv har jag överklagat till Förvaltningsrätten i Stockholm att jag inte får något bostadsbidrag för att Pensionsmyndigheten går efter sina fördomar och tror att jag också är överklass. Nej jag har fattigpension och alla sådana personer i Sverige är lovade bostadsbidrag. Men inte jag då för jag bor ju på fina Värmdö. Inte lika fint som Djursholm och Lidingö förstås, men ändå. Vi är överklass. Smittan sprider sig från regeringen till myndigheterna. 

Jag blev så upprörd att jag skrev till minister Ardalan Shekarabi och berättade hur det var. Jo han har hand om pensionerna. Och jag förklarade att Pensionsmyndigheten inte kunde ta reda på fakta utan gick efter sina fördomar och antog att jag hade överskott av uthyrning av mitt hus. Fast jag noga har förklarat för dem hur landet låg. Att det var sant det jag sade fanns inte ens i Pensionsmyndighetens fantasi. Och vi vanliga svenskar är ju lätta byten. Tror dom.

Jag inväntar nu svaret från Förvaltningsrätten och hoppas på att rättvisa trots allt existerar fortfarande i Sverige. Fast vi har en märklig justitieminister. Men försök gärna att trycka till mig också Morgan Johansson på twitter. Varför inte? Jag har ändå jobbat i många år som journalist och är författare. Det är väl en folkgrupp som inte gillas längre. Hälften i min åldersgrupp har redan dött, men regeringen ser tydligen gärna att också den andra hälften tar ättestupan. 

7.8.2021

Dessvärre är Morgan Johansson också migrationsminister och han anser att det är inte möjligt att låta de tolkar som har jobbat för Sverige i Afghanistan komma hit. Men det gick att låta män (barn) vi inte hade en aning om vilka de var eller hur gamla de var stanna i Sverige. USA har låtit sina tolkar följa med till landet, men enligt Morgan Johansson är det omöjligt här. Regeringen har fel som vanligt. Tolkarna är övertygade om att de kommer att bli halshuggna av talibanerna och deras familjer dödas. Det går att göra dem till kvotflyktingar för att de har jobbat för svensk militär. Ett 20-tal afghanska tolkar finns redan här som kvotflyktingar. 

10.8.2021

Nu ändrar sig socialdemokraterna om tolkarna i Afghanistan. Men hur de ska kunna få hit dem vet de inte. De får väl tillsätta en utredning. tisdag 3 augusti 2021

Tre skjutna i Kristianstad

UPPDATERAT

 Två män i 20- plus 30-årsåldern samt en kvinna i 60-årsåldern är skjutna och allvarligt skadade i Kristanstad. Även i går sköts det i Kristianstad, men då träffades ingen människa. Sjukhuset är avspärrat och inga släpps in där. Flera platser vid Gamlegårdens centrum är avspärrade. Där bor många invandrare och omkring 20 procent gick på bidrag för ett par år sedan. Gamlegården ligger i norra Kristianstad och hyresrätterna är många. Gamlegården-Näsby räknas som ett utsatt område. 

4.8.2021

Tre tonåringar är gripna för dessa försök till mord. De får väl knappast något straff eftersom de är minderåriga. Ändra lagarna! Polisen ska ha pressträff i dag. Kvinnan som är skjuten är svensk och de andra två från Albanien respektive Somalia. Tjugofem skjutna och mördade hittills i år precis som förra året. Krigen och konflikterna sprider sig till Sverige. Här beskrivs hur skyttarna kom på moped och körde in i köpcentrumet och öppnade eld, enligt Aftonbladet. 

9:02

Klockan 10.30 blir det presskonferens på polishuset i Kristianstad.

10:42

De anhållna är mellan 15 till 18 år. Under lång tid har polisen ansträngt sig för att området ska vara tryggt, men det här är ett oerhört bakslag, säger polisen Anders Olofsson. De flesta som har varit tongivande inom brottslighet i Kristianstad sitter numera frihetsberövade. Då kan våldet eskalera för att yngre kriminella tar över. Staden har cirka 86 000 invånare. Skjutningen var utomhus så ingen åkte in i centrumet i Gamlegården. Men de kom på moped eller mc. Aftonbladets uppgifter verkar fel. Men de har tydligen ändrat artikeln ovan i efterhand. Sensationen gör att de tar en tolvårings uppgifter för gott. 

5.8.2021

De tre anhållna tonåringarna har släppts. De var anhållna på skälig misstanke, inte så hög således. Och det höll tydligen inte. Men polisen jobbar vidare med oförminskad kraft, sägs det. Detta betecknades som en "särskild händelse" och då får polisen mycket större resurser. En speciell organisation sätts in och en annan ledning än den ordinarie. 

6.8.2021

Två minderåriga pojkar 15-16 år gamla sköts i Linköping. De är svårt skadade, "kritiskt" enligt polisen. De sköts i går kväll. Snart skjuts människor varje dag i Sverige. 

18:01

Den ene pojken har avlidit.

7.8.2021

En 20-åring allvarligt skadad, skjuten vid Hässelby Strand i Stockholm. Sverige nästan sämst i EU gällande arbetslöshet

 Det brukade vara 18 miljoner arbetslösa i EU, men numera ligger det på kring 15 miljoner. Men Sverige har gått åt motsatt håll. Här har arbetslösheten ökat tre gånger om sedan den låg på ungefär detsamma som Tyskland nu ligger på 3,7 procent. Sverige ligger på över 9 procents arbetslöshet (har nu passerat 10 procent i juni 2021) medan genomsnittet i EU är på drygt 7 procent. Bara Spanien, Grekland och Italien har fler i arbetslöshet än Sverige inom EU. Stefan Löfvens löfte om EU:s lägsta arbetslöshet försvann redan 2020. 

Det är skamliga siffror för Sverige, men orsakade delvis av import av den arbetskraft som skulle ta hand om gamlingarna, oss 40-talister och äldre än så, som kostar och skulle kosta så mycket. Det har det tjatats om länge. Men nu visar det sig att nästan 45 procent av de inskrivna arbetslösa i Sverige kommer från andra länder än Europa. 

Hur kommer det sig då att Tyskland skiljer sig så mycket från oss? De tog emot en miljon asylsökande invandrare medan vi tog emot 163 000 år 2015. Men Tyskland ändrade sina lagar i början av 2000-talet, för att de hade en hög arbetslöshet genom sammanslagningen av Öst- och Västtyskland. De ökade flexibiliteten på arbetsmarknaden, nya jobb skapades och det blev lättare att få tillfälliga jobb. Långtidsarbetslösa fick svårare att tacka nej till jobb och a-kassan blev mindre generös. De asylsökande får inte söka asyl direkt i Tyskland utan registreras först och uppmanas söka asyl efter några månader. Medan i Sverige ingår de direkt i systemet med ersättningar från statskassan och blir genast asylsökande. 

Det har varit och är så synd om alla utomeuropeer, så vi har tagit emot dem och de är arbetslösa i många år. För de kan ju inte få något jobb om de har låga utbildningar och låga språkkunskaper. Följden har blivit att var och en som jobbar försörjer också någon som skulle kunna jobba, men inte gör det. Ungdomar som är 15-24 år är arbetslösa förstås. Kring en halv miljon brukar det vara. De arbetslösa i den gruppen är kring 24 procent. Som ni ser av nedanstående graf har ökningen av de utomeuropeiskt födda arbetslösa skett under de senaste decennierna.