måndag 16 september 2024

Nytt mordförsök på Trump

UPPDATERAT

 En man är gripen för att ha försökt skjuta Trump i Florida. Han heter Ryan Wesley Routh är 58 år och greps sedan Trumps livvakter såg ett gevär. Han hade gömt sig i buskarna vid hål nummer sju på golfbanan, där Trump befann sig vid ett par hål längre bort. Routh är demokrat och hatade Trump, säger skyttens son. Han greps utan vapen efter en biljakt. Vapnet var en AK-47 lämnad på golfbanan. 

Det är inte det bästa att göra en martyr av Trump. För det blir han väl nu när det är andra gången någon försöker mörda honom. Routh bor inte i Florida utan på Hawaii och hans son trodde inte ens att han ägde ett vapen. Routh röstade på Trump 2016, men blev mycket besviken på honom och har sedan dess registrerat sig som demokrat. Trump är bättre skyddad nu än han var vid det förra attentatet då en person dödades och en kula gick förbi hans huvud och skadade hans öra. Nu vaktades ett par hål på golfbanan framför Trump, så skytten upptäcktes. 

17:19

Frågan är hur skytten kunde veta att Trump skulle vara på golfbanan. Det var enligt uppgift ett sista-minuten-beslut. Precis som när det första attentatet skedde så var inte alla med på båten. Polisen och FBI samverkade inte. Så därför kunde den skytten då komma upp på ett tak med direkt sikte mot Trump och talarstolen där han stod. Nu var det Secret Service som stod för skyddet av Trump, vilket görs för presidenter. Och det var också de som upptäckte skytten. Ett vittne tog bild på bilen för han såg skytten springa mot den. Så kunde den 58 år gamla skytten Routh gripas. 

Här skrev jag om det tidigare attentatet. 

Det här är skytten som togs vid golfbanan i Florida. Han är ostraffad och röstade på Trump år 2016. Men blev mycket besviken. Han heter Ryan Wesley Routh. 

lördag 14 september 2024

Får man skämta om islamister?

 Den hemske Richard Jomshof (sd) har nu tagit paus från sitt arbete som ordförande för riksdagens justitieutskott. Han anses ha förbrutit sig mot muslimer som folkgrupp. Det är som det brukar vara att kristna får man driva med hur mycket som helst. De kan inte bli förnärmade. Medan muslimer är en känsligare grupp, som jag skrev i går om maten. Det är kränkande att servera griskött i Uddevalla, för då tar man inte hänsyn till muslimers särskilda avsky mot grisar. 

På tisdag ska Richard Jomshof förhöras om detta. Det räcker att hota med bomber och granater för att yttrandefriheten ska falla. Sverige är sig likt. Men kanske kan dessa bilder ses som satir över islamister och därmed vara tillåtna? Liksom den bild av Sverige som målas upp av muslimer?





fredag 13 september 2024

Vad är det för fel på grönsaker?

 I Uddevalla har det införts svensk husmanskost i skolorna och de som inte gillar detta kan ta vegetarisk mat, som finns varje dag. Jag tittade på bilder på den mat som barnen (ibland 18-åringar) får och blir alldeles häpen. Vilken fantastisk mat skolbarn får numera! Men plötsligt så var detta inte bra mat. Husmanskost fick vi i skolan varje dag. Även den äckliga stora inlagda sill, som jag inte kunde äta upp. På den tiden skulle allt ätas upp så jag satt kvar till sist den dagen i matsalen. En mattant förbarmade sig över mig till slut så jag fick gå ifrån. 

Det fanns ett konditori inte mer än 50 meter bort från skolan och där flockades barn på rasterna, för att köpa bullar när de inte blev mätta på skolmaten. Men nu är skolmaten i Uddevalla anmäld till Diskrimineringsombudsmannen, för muslimer äter inte fläsk så de blir tvungna att äta grönsaker när det serveras griskött. Icke religiösa eller kristna prioriteras, sade Mohamed om skolmaten. 

Vilka bortskämda ungdomar som numera går i skolan. Jag visste inte att det serverades så fin mat där. Vi fick äta hårt bröd ifall vi inte gillade maten och något annat fanns knappt. Det är länge sedan 1950-talet när jag började skolan och bra att skolmaten har utvecklats, men att skylla på diskriminering när det finns massor med olika sorters mat att äta är inte  förnuftigt. Jag har släktingar som äter vegetariskt och självklart skulle de aldrig komma på tanken att klaga på sådan mat. Sverige och Finland är dessutom de enda länderna i världen, som serverar gratis skolmat. Finns inte ens i Norge eller Danmark. 


Massor med god och nyttig mat. Inget alls att klaga på. Bättre än många pensionärer har råd eller möjlighet att äta. 


torsdag 12 september 2024

Jon Bon Jovi hindrade självmord

 Jon Bon Jovi lyckades övertala en kvinna, som tänkte hoppa i floden i Nashville, att avstå från sitt självmord. Han fick henne att klättra tillbaka till rätt sida om räcket. Hon fick en kram av honom och de gick tillsammans därifrån. Han befann sig på bron för att spela in något med ett kamerateam, men fick nu möjlighet att rädda en kvinnas liv. 

Ända sedan en kollega på DN tog livet av sig 1987 är jag extra starkt emot självmord. De flesta som tar livet av sig är män. Och jag tror absolut inte att det är någon idé att ta livet av sig, för det orsakar så mycket smärta i omgivningen. Och de som räddas tillbaka till livet är glada för det mesta att de lever. 

Livet är smärtsamt för alla på olika sätt, men vi har alla kommit hit för att gå igenom detta liv. Det är så dumt att avsluta det i förtid. Tyvärr så ökar självmorden i Sverige medan de minskar i EU. Män står för drygt 76 procent av alla självmord inom EU. Det finns alltid hjälp att få när någon mår extra dåligt. 


Här är Jon Bon Jovi på väg fram till kvinnan som tänkte hoppa från bron ned i floden. Hon övertalades att gå tillbaka och fick hjälp med det. De släppte henne inte utan gick tillsammans med henne bort från bron. 

onsdag 11 september 2024

Migranter äter hundar

 Trump vann inte den debatt som tog plats i natt svensk tid. Det gjorde Harris. Detta enligt amerikanska folket som CNN har frågat: 63 procent av tittarna tyckte att Harris var bättre och enbart 37 procent att Trump vann över Harris. Redan tidigare har Harris blivit utnämnd till segrare valdagen den 5 november och varför inte? Är det inte äntligen dags för en kvinna med olika sorters invandrare i sina gener? I detta USA, som alltid har varit ett invandrarland.

Trump blev stoppad av moderatorn när han började tala om att migranter äter "pets". Således husdjur. Han hade sett det på bilder menade han. Det var en stor förbättring att byta ut nuvarande president Biden, som är så gammal, mot denna relativt unga kvinna. Biden fyller 82 år i november. Kamala Harris fyller 60 år innan valet. Hon skulle kunna vara Bidens dotter. 


Donald Trump tappade humöret som vanligt och Kamala Harris nöjde sig med att skaka på huvudet och le när han gjorde bort sig. Trump är född 1946 och tillhör samma generation som jag gör. Inte skulle jag rösta på honom om jag kunde. Här kan ni se det han sade om migranter och husdjur. 

tisdag 10 september 2024

Swedbanks tidigare VD Birgitte Bonnesen får fängelse

 Det är rättvist att denna ex-VD Birgitte Bonnesen får fängelse. Hon döms för grovt svindleri till fängelse i ett år och tre månader för sina uttalanden hon gjorde 2018-2019 om den penningtvätt på kring 40 miljarder som banken åstadkom i Estland. Hon bor i Sverige på Dalarö och är 68 år och pensionär. Banker är ett otyg, men vi måste ju ha dem. Birgitte Bonnesen räknade med friande dom, men där fick hon tji. 

Jag har större delen av mitt liv haft mina pengar där i Swedbank. Men det spelar ingen större roll för jag har så lite tillgångar numera. Nu när jag inte har några lån och inte äger någonting i fasta tillgångar. Använder bara kontot där för att betala räkningar. Det känns bra att inte längre äga något särskilt mycket, för jag har aldrig förstått det där med att jaga efter rikedom. 

Här skrev jag tidigare om när hon fick sparken som VD. 

Det räcker med en liten stuga som jag inte ens behöver äga. Men människor är olika. En del är födda giriga tror jag, men inte andra. 

söndag 8 september 2024

Karolina 12 år tog livet av sig

UPPDATERAT

Karolina 12 år avvek från skolan och hittades sedan död i skogen. Hon hade fått hoppa över en klass för hon var så långt före sina klasskamrater, men hon stod inte ut med stöket och bråket i skolan. 

Hon bodde i Hökarängen, en förort som var känd redan när jag var liten på 50-talet, för där kunde man inte bo. Så mycket stök och brott. Men Karolina var också extra känslig för hon hade autism. Det tror hennes mamma, men hon fick aldrig någon diagnos utan bara hörselkåpor att använda redan i förskolan. I min släkt finns också autism, men det hänger ofta på föräldrarna att orka ta hjälp av sjukvård och hjälpa sitt barn. 

I Karolinas skola fanns ingen skolhälsovård bara elevhälsa som hade beslutats 2010 av riksdagen. Ansvaret i skolorna är rektorns. Karolina gick i Martinskolan, en Waldorfskola. Kritiken mot dessa skolor har varit att de kan brista i planeringen och att eleverna inte får den undervisning de har rätt till. Karolina gick från sin gymnastiktimme och hängde sig i skogen. Hon befann sig i fel miljö. 

Waldorfskolan i Hökarängen har varit omskriven av tidigare eleven Agnes Scott. Hon har berättat om hur hemskt det var där. Att det var först när hon lämnade denna skola för det kommunala gymnasiet, som hon blev sedd och respekterad av lärarna. Denna Waldorfskola har bytt rektor sedan Karolina tog livet av sig. Den nye rektorn Örjan Liebendörfer säger att de har gjort mycket för att förbättra för eleverna. Och utbildat lärarna om bland annat autism. Samt tagit fram en ny hälsoplan för eleverna. Den tidigare rektorn Veronica Ekestam känner stort deltagande och hon hade mycket kontakt med Karolinas mamma. Men det hjälper ju inte för Karolina är borta för alltid ändå.

9.9.2024

Här skriver tidningen Journalisten om författaren Elinor Torp, som har skrivit boken Flickan i korridoren om Karolina. Elinor Torp är själv mamma och har sitt barn - en dotter - i samma skola där Karolina gick. 

Karolina blev 12 år. Hon tog sitt eget liv. Skolan har sedan dess ändrats, men är det tillräckligt?

torsdag 5 september 2024

Syrier skjuter afrikan inne på skoltoalett i Trångsundsskolan Huddinge


 
Jo det ser ut som att det var en Glock som användes i skjutningen från en invandrad syrisk tonåring mot en afrikansk tonåring. Den afrikanske sköts i huvudet. Syriern gjorde ett misstag sade han, för det var inte den eleven han hade i uppdrag att skjuta utan någon annan person. Så nu är alla 15-åringar och yngre på väg att bli mördare i Sverige? Nej så kan det ju inte få vara. Just den här grabben som sköt kom hit 2015 och hade det bra med sin familj. Men naturligtvis så ska det skjutas lite. 

Och i DN så framträder mamma Anna som inte visste ett dugg om att hennes fine son åkte runt i landet och sköt. Också han 15 år. Förr i världen så började ungarna jobba då. De gick ut skolan efter sjunde klass och skolades in i den vuxna världen. Men numera är det pengar och skjutande som gäller. Att bli rik som 15-åring för att hävda sig. Så dumt så det är svårt att begripa, men det har blivit facit efter att Sverige har importerat stora mängder människor utifrån. De flesta kom från Syrien 2016, för därifrån var det fritt fram eftersom det var krig i deras hemland. 

Denne invandrade syriske tonåring har framhållits av Sveriges Radio som ingående i en praktfamilj, som kunde köpa sig en bostad efter några år i Sverige. Den afrikanske grabben är opererad och kommer att klara sig. Han hade väl tur ändå. Ska han hämnas sedan? Dessa båda hade tydligen bråkat oupphörligt. 

6.9.2024

En trygghet har slagits i spillror säger rektor Kaj Majuri vid Trångsundsskolan. Jaha det är ungefär som "vi såg det inte komma" som politiker sade tidigare. Hur många andra potentiella gangstrar finns det på skolan och hur många fler vapen går det att ta med? "Känslan var som när Palme mördades", säger denna inkompetente rektor också. Jaha? Han såg det verkligen inte komma. Att jämföra ett statsministermord med detta. Kaj Majuri befinner sig på samma naiva stadium som politiker som Stefan Löfven gjorde år 2015. Då när Sverige eller Europa inte byggde murar. 

17:12

Den 15-åring som sköt är begärd häktad. 

7.9.2024

15-åringen är nu häktad på sannolika skäl för mordförsök och grovt vapenbrott på Trångsundsskolan. Han säger att han är oskyldig. 




onsdag 4 september 2024

Bättre trygghet för barnen

UPPDATERAT

Där jag bor var det 90 km i timmen på 274:an när vi flyttade hit 1987. Trafiken var inte lika svår som nu, men sedan sänktes hastigheten till 70 km i timmen på vägen. Det tillkom också en refug. Den togs bort och nu har det blivit 50 km i timmen. Men många kör ändå 70 km i timmen för det finns ju inga hinder. Sedan två år tillbaka finns det en förskola vid denna väg, men hastigheten har inte sänkts. 

Så jag hörde av mig till Trafikverket för att detta skulle ske. Men si det är inte Trafikverket som har hand om detta fick jag till svar från handläggaren i Borlänge Fredrik Eriksson. De har enbart hand om farter över 80-120 km i timmen. Det har blivit enklare enligt honom så kommunen kan självt sänka hastigheten till 30 km/timmen enligt "lokal trafikföreskrift".

Jag skrev till Pontus Tengby som är kommunalråd för miljöpartiet i Värmdö kommun, men han visste inte att det var så. Att kommunen själv kan besluta om detta. Han sade att Trafikverket äger vägen och det är inte lätt att göra förändringar. Jag blev glad över att jag kunde upplysa honom om vad Trafikverket hade sagt till mig så sent som den 29 augusti. Han skulle ge denna information vidare till trafikenheten på kommunen. Han tyckte det var intressant. 

Jag hoppas på att vägen ändras till 30 km i timmen utanför denna förskola för det var en skräckupplevelse nu att gå över där i rusningstid. Det finns ingenting som skyddar en gående. Och då var det ändå sommar och ljust. Värre blir det när mörkret sänker sig över bygden. 

13:19

Jag fick svar från Rickard Cademan, trafikplanerare på Värmdö kommun, som tyckte jag skulle vända mig till Trafikverket. Men det hade jag ju redan gjort så han fick mejlet från Trafikverket vidarebefordrat. Där det stod att kommunen kan göra detta även på statliga vägar i hastigheter under 80 km i timmen. 

16:48

Jag fick svar från Rickard Cademan: Hej Ann.

 

Det stämmer att kommunen har rådighet att införa lokala trafikföreskrifter för hastighet på vägar inom tätbebyggt område. Dock så ska vägens utformning anpassas till den reglerade hastigheten, där av så behöver det förmodligen tillkomma fysiska åtgärder om sträckan regleras med en lägre hastighet. Detta har inte kommunen rådighet över då Trafikverket är väghållare.

 

Vi kommer se över den aktuella platsen samt ta upp din synpunkt i våra samordningsmöten med trafikverket. Där av så kan jag inte ge dig ett svar huruvida det är aktuellt att reglera om hastigheten på sträckan eller ej i dagsläget.

 

Jag önskar dig en trevlig kväll!

 

 

Med vänlig hälsning

 

Rickard Cademan
Trafikplanerare

PS. Lade upp detta i facebookgruppen gällande området, men det togs bort av någon underlig anledning. Så här står det: "Det verkar som att du har försökt få gilla-markeringar, följare, delningar eller videovisningar på ett vilseledande sätt." Nej absolut inte, har bara berättat hur det ligger till. Rena fakta. Jag är inte engagerad politiskt utan bara farmor och pensionär, som ville berätta för andra i området hur det ser ut hos myndigheterna. DS.


tisdag 3 september 2024

Miljöskurken Bella Nilsson alias Fariba Juliette Jennifer Vancor alias Isabella Khatibi Ghabah Tappeh

 Alla de ovanstående namnen gäller den miljöskurk, som trodde hon kunde göra som hon ville. Hon kom hit från Iran när hon var sexton år och i det landet styr imamer både religiöst och politiskt och kristna är inte så mycket värda. Så hon gick in för att smörja hela omgivningen med sin vackra, men falska utstrålning. Hon bor på Hornsgatan i Stockholm. 

Först fick hon naturligtvis pris av det naiva svenska samhället (läs Dagens Industri) för att hon var entreprenör i sopbranschen. Och fick tillskyndare som Thomas Sjöberg journalist och författare hos vilken hon fick förklara sig oskyldig. 

Kring en miljard beräknas den städning kosta, som hon och Think Pink gjorde så att samhället fick ta hand om. Sopor slängdes lite överallt i Sverige. Istället för att återvinnas som de skulle. Usch! Fy bubblan eller vad man säger numera. I Botkyrka brann soporna i månader och spred lika mycket miljöfarliga föroreningar i luften som Stockholms trafik under ett år. 

Värre miljöskandal hade inte inträffat någonsin i Sverige och det har aldrig varit en så stor rättegång kring sopor i Sverige. Den börjar i dag och elva står åtalade. Femton kommuner var utsatta för dumpning av sopor. Och naturligtvis hade bolaget Think Pink inte tillstånd för denna massdumpning. 


Denna donna har bytt hårfärg från det hårt blonderade till sin förmodligen riktiga hårfärg. Tro inte ett ord av vad hon säger. Hon har varit strippa och porrklubbschef i Sverige innan hon började dumpa sopor. Måtte hon få ett långt fängelsestraff för sin miljöfarliga hantering av sopor. 


 

måndag 2 september 2024

Ska Israel ödelägga sig självt?

Generalstrejk är utlyst i Israel sedan sex personer i gisslan har hittats döda. De mördades när Israels styrkor närmade sig. Deras fångvaktare flydde och lämnade efter sig dessa sex. Tre av dem skulle släppas fria vid nästa avtal om eld upphör. Premiärminister Netanyahu får skulden för deras död. 

I krig är alla offer. Det är så tjatigt med dessa strider, som aldrig tar slut. Och som har sitt upphov långt tillbaka i tiden. Det går att gå tusentals år bakåt och judar har alltid varit offer. Beroende på deras religion, som säger att de är det utvalda folket för JHVH, kan uttalas jave, och det namnet var så heligt att det enbart fick uttalas längst in templet en gång varje år. Det är kokoloko med sådana namn. Ingenting står stilla i världen. Jorden förändras varje år och människorna är numera fler än de någonsin har varit, men religionerna ska förbli, som alltid, det som styr världen. 

Islam är den nyaste världsomspännande religionen. Den står emot alla andra och därför ska detta ta över världen för detta är Allahs heliga ord som står i koranen. Det är vetenskapligt bevisat att vi har utrymme för något annat än enbart fakta i vår hjärna. Kärlek, sex, droger, spel och musik påverkar hjärnan på liknande sätt som religion eller andliga upplevelser. En känsla av mening kan påverka nivån av serotonin i hjärnan, som gör att vi mår bra. Det gör att vi får en ökad känsla av hopp, tillit samt ökad uthållighet. 

Det är den positiva sidan av att vi har förmåga att tro på någon eller något som är högre eller större än vi själva. Men så finns naturligtvis då den negativa sidan som handlar om makt och krig. Mänskligheten har förmåga att ta död på sig självt och vi verkar gå med stormsteg mot något sådant. Israel har uppenbarligen gått över till den negativa sidan påverkat av islam och Hamas, som är en terrororganisation. Hamas vill att Israel förintas. Så står det i deras stadgar från 1988. 

Alltid när människor går åt extrema håll så kommer de till slut att förinta sig själva. Det vansinniga tar över. Om inte någon stat eller överordnad organisation kan gå in och se till att det blir fred mellan folken. Att Israel finns beror av att Tyskland utrotade så många judar i Europa under 1900-talet. Kring sex miljoner föll offer då. Så judarna behövde ett eget område i det gamla Judeen, som fanns redan för 3 000 år sedan och kallades Kanaan. Jerusalem blev då huvudstad och religiöst centrum under kung David. Landet låg väster om floden Jordan. Det område som nu palestinierna vill ha som sitt: "From the river to the sea" är slagordet för detta. 

Palestinierna blir hela tiden fler och fler runt världen, för alla räknas dit som har någon anknytning till landområdet. Också de som föds i andra länder. Huvudparten av befolkningen finns utanför detta landområde. Allt som är är denna befolkning kring 9 miljoner. I Sverige finns 6-7 000 palestinier. Men de som håller på denna befolkning är fler för de som är politiskt åt vänster i Sverige håller många gånger på palestinierna. Det finns omkring 15 miljoner judar i världen, varav ungefär 6 miljoner i Israel. 

Här har jag tidigare skrivit om detta:

 https://annhelenarudberg2.blogspot.com/2024/05/from-river-to-sea.html 

 http://annhelenarudberg2.blogspot.com/2024/06/att-utplana-judarna.html

De här sex personerna kan göra att Israel går mot självförstöring. De ingick i gisslan som togs den 7 oktober förra året och mördades i en tunnel i Gaza och nu är generalstrejk utlyst i Israel för folket är så upprört över premiärministern Netanyahu som har lovat utrota Hamas, men det går över israeliska lik.