onsdag 30 november 2016

Terroristens straff blir döden

Så kan man helt kallt uttrycka det. Syndens lön är döden brukade man säga, men nu gäller det Mohamed Belkaid, som bodde i Sverige och var gift med en svenska och han var fortfarande i våras skriven i Märsta. Han är huvudperson i kväll i SVT:s Uppdrag Granskning. 

Jag skrev då det hände om denne terrorist här. Här finns hans lista på brott i Sverige: snatteri, stöld och åter stöld. Belkaid kom till Syrien år 2014 och var från början en algerisk medborgare. Han vistades illegalt i Belgien i mars då han blev dödad.

Det lär inte förvåna någon att han också hade anknytning till det terrornätverk som har funnits i Sverige i femton år. Abu Omar heter den man som finns i detta nätverk och som rekryterade nya genom de butiker han hade i Stockholm, där bland andra Mohamed Belkaid var praktikant. Var Abu Omar finns i dag är oklart. Han är försvunnen enligt folkbokföringen, men uppgifter talar om att han fortfarande verkar i Sverige, för att få unga män att ansluta sig till IS. 

Uppdrag Granskning SVT1 klockan 20

Mord och annat elände

Så är det dags att sammanfatta november och alla mord som har inträffat. Det blev tolv misstänkta mord den här månaden. Med reservation för att det inte inträffar fler i dag. Och det i sin tur betyder att sammanlagt i år har 140 sådana misstänkta mord eller dråp inträffat. Siffrorna ligger ganska stadigt på kring tre mord/dråp i veckan under året. Det är betydligt fler än det var tidigare för enligt statistiken sker det 70-110 mord i Sverige per år. 

Här är alla misstänkta morden: 

Malmö, mord Annelundsgatan, en man sköts ihjäl, bror dödad förra året. 
Man i 40-årsåldern höggs till döds i Stockholm på Södermalm. Man i 20-årsåldern häktad. 
Man död i trapphus i centrala Västerås. En person gripen för mord/dråp. 

Man i 40-årsåldern hittad död i bil i havet i Malmö. Mord. 
Misstänkt mord av person i skogen Fagersta Västmanland. 
Mord av man i 30-årsåldern på Köpmangatan i Malmö, skjuten.

Knivmördad 46-åring Alvesta, 18-åring gripen.
Misstänkt mordbrand Onsala kvinna död. 
Misstänkt mord Rosersberg-Märsta. Man hittad på spårområdet för pendeltåget. 

Mamman knivmördad av sin make i Bottnaryd Jönköping.
Kvinna misstänkt mord Nykvarn, man gripen.
Man död i lägenhet i Falun, misstänkt man i 60-årsåldern gripen på platsen. 

måndag 28 november 2016

Stackars nya svenskar

UPPDATERAT
Nu sätts de första barackerna upp på Hemmestatorp i Värmdö. Jag såg dem nyss och tog bilder. De är fula och små och jag skulle inte ens låta mina katter bo så nära väg 274, för där är det mycket trafik hela tiden och hög hastighet. Livsfara för ovana svenskar. Barackerna kallas så vackert för småhus i bygglovet, det tillfälliga, som kommunen har. Jag skäms över Sverige som har tagit emot så många nya invånare, att landet inte längre kan ta hand om dem och inte förmår integrera dem i samhället med oss andra.

Allt beror av de olika regeringar som Sverige har haft både Alliansen och nuvarande regeringen med socialdemokraterna och miljöpartiet samt statsminister Löfven. De har inte kunnat inse att landet inte skulle klara detta. Regeringarna i Sverige skrek ut över världen detta nya årtusende att Sverige var det bästa landet för alla miljarder människor som finns på jorden. Ett övermod utan dess like! Först förra året stoppades den stora floden av dessa nya invånare och nu måste de som får uppehållstillstånd tas om hand under åratal. För de har inte några resurser när de kommer hit.

Därför ska de stoppas in i baracker på gammal jordbruksmark, ängar som nu blir förstörda. Naturen betyder noll och intet i sammanhanget. Inte heller de djur som körs bort från markerna. Mellan 60-120 människor ska pressas in längs några hundra meter hårt trafikerad väg. Ingen vet riktigt hur många människor eller vilka. För staten delegerar detta hit till kommunen, som får stå med mössan i hand och godta allt. Detta är en ny lag.

Jag sörjer med dessa nya invånare, som kommer att bo mycket sämre och få det sämre på alla sätt än vad vi har, som har bott här länge och arbetat oss till våra hus på egen hand. Våra hus är mycket mer värda naturligtvis, större och av bättre kvalité. Vilken inbyggd klasskillnad det blir! Det tog mer än 30 år att häva byggförbudet i trakten. Men nu är det fritt fram. Vilken slum kommunen bygger! Värmdö kommun ska sänka skatten nu vid årsskiftet och vill naturligtvis inte kosta på några nya invånare sådant boende, som till exempel Nacka har gjort genom att köpa bostadsrätter. Nej här ska de nya bo så dåligt som möjligt. Skäms alla politiker i Värmdö kommun! Jag har aldrig känt mig så skamsen i mitt långa snart 71-åriga liv över detta. Politikerna på alla nivåer förstör landet.
16:15
Tydligen hann de med tre baracker i dag. Eller till och med fyra. Så det lär väl ta ungefär tio dagar att sätta upp alla 30 barackerna. Bara en fråga om logistik. Bjud hem de nya invånarna till jul säger jag till alla som bor runtikring! De kommer att behöva det. Inte så roligt att sitta i en barack över jul. 
29.11.2016
Ja nu är det sex baracker sammanlagt uppsatta på förmiddagen. Går med en herrans fart. Halleluja! Det blir tjusigt med dessa baracker. Sic! Och de fortsätter att gräva som om det skulle vara permanent för alla tider. Kommer det säkerligen att bli också. Kommunen passar på att fixa kommunalt vatten och avlopp för hundra år framåt.
30.11.2016
Tio baracker uppsatta sammanlagt till klockan 14 i dag. Och i går blev det klart att överklagandena från de boende har kommit in i rätt tid och därför överlämnas detta nu till länsstyrelsen från kommunen. 
14:29
Arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson säger från regeringens sida, att kommunerna nu får fyra månaders respit, vad gäller de nya svenskar som har fått uppehållstillstånd under 2016 och blivit tilldelade en kommun. Tidigare gällde två månader.
18:16
Och här berättar iraniern Yavar Sababi för statsministern att han har barn, som aldrig har varit hemma hos en svensk familj. De vet ingenting om hur svenskarna firar jul. Hur ska han och hans familj kunna bli integrerade? Han har varit här i sju år. 
1.12.2016
I går togs beslut i Värmdö kommunfullmäktige angående Torsby 1:177, där ska byggas 31 radhus, parhus eller kedjehus. Det ligger tvärsöver vägen till barackerna och området ska inhägnas för att skyddas från trafiken. Total klasskillnad mellan dessa byggen. I sex år har dessa hus diskuterats och nu togs deltaljplanen för dem. Vilken skillnad i behandling!
9.12.2016
Sexton baracker uppsatta. Förr i tiden bara för ett par månader sedan kunde jag alltid andas ut när jag kom runt kurvan efter Hemmesta. Här började landet! Och det var vacker natur. Numera höjer stressen över förändringen pulsen istället. Går inte att koppla av förrän hemma på tomten. 

Nedan också nya bilder från den 1 december då tio baracker var uppsatta. Ser bedrövligt ut!

Här skrev jag första gången om detta. Bygglovet för ängsmarken kom den 3 november genom delegation från politikerna till kommundirektör och projektledare och den 7 november började man gräva! Dessa baracker kallas så vackert för småhus i bygglovet. Vilken förljugen svenska!


Det här ni ser mellan kranen och bilarna är en barack
där nya svenskar ska bo.

Två baracker för boende är på plats i dag på förmiddagen. 


Här ser ni byggbarackerna.
De är inte mycket mindre än där människor
ska bo. 


Här ser ni en av barackerna. Uppsatt i dag. 
De fyra sista uppförda av de tio baracker som har kommit på plats.
Foto Ann Helena Rudberg 1 december 10:30

Ser för bedrövligt ut.
Det går aldrig att återställa.
Jordbruksmarken är förstörd. 

Foto Ann Helena Rudberg 1 december 10:30

Sonen fick omskäras två gånger

Den religiösa, kulturella vanan att omskära små pojkar drabbade sonen till Bashar Qazaz. Fadern berättar i SVT att sonen skrek och måste hållas fast på vårdcentralen. Blommans vårdcentral är nu anmäld för omskärningen. Och fadern fick tillbaka pengarna de 3 000 kronor som operationen kostade. Sonen fick skäras om en gång till i Danmark. Han var två månader gammal när detta hände. Och förhuden växte ut igen.

Varför detta blir en nyhet i SVT är märkligt. För en vanlig svensk mamma framstår det som en abnorm kulturkrock att göra illa en liten pojke på två månader när det absolut inte behövs. I Sverige är omskärelse av flickor förbjudet. Omskärelsen är en religiös tradition som innebär att det syns på pojken att han har ett förbund med Gud. Både islam och judendomen tillämpar denna tradition. Vi har förbud mot barnaga i Sverige, men det tillämpas också av föräldrar från Mellanöstern. Om personal ser detta ska de ingripa. Men omskärelse är naturligtvis helt okej. Trettio procent av världens män beräknas vara omskurna. Meningen med det hela sägs att det ska minska sexlusten och sexuell förmåga. Omkring några tiotal judiska barn och kring tretusen muslimska barn omskärs varje år i Sverige.


söndag 27 november 2016

Äntligen!

I dag är det första advent och det firar vi naturligtvis. Stort kalas i dag eftersom det finns barnbarn att glädjas åt och fira i släkten. Och så är det snart slut på november, den värsta månaden på hela året med mörker, regn och blåst samt besvärlig snö i år. Och julen hägrar. Så skönt att vi har så mycket att ha roligt med i den mörkaste årstiden. Det har människor begripit länge. Men det var snarare rädsla som styrde under långliga tider då människor trodde att solen knappast skulle återvända. Nu vet vi att den gör det!

lördag 26 november 2016

Förtryckaren Fidel Castro är död

UPPDATERAT
Så skönt att människor inte lever tills de blir 120 annat än i mycket få fall. Fidel Castro blev 90 år och det räcker gott och väl. Han har haft en tyngd över Kuba i alla dessa år ända sedan 60-talet då Sovjet stödde dem för att de låg så nära USA. Castro kom till makten 1959. Den värsta krisen var då när Sovjet skeppade dit kärnvapenrobotar för att sättas upp på ön bara cirka 35 kilometer bort från Florida. Det hände i oktober 1962 och president Kennedy lyckades avvärja detta. Under några dagar låg de militära fartygen mot varandra ute på havet och ett kärnvapenkrig var nära. Jag minns de svartvita gryniga bilderna på TV. 

Men Kuba får inte något annat styre för att diktatorn är död. Hans bror Raul härskar sedan 2008 i landet. Någon stor förändring är inte i sikte. På senare år har blockaden mot Kuba från USA:s sida mjuknat något. President Obama har besökt landet i år. Och Kubas öppnande mot världen lär fortsätta för i bakgrunden styrde Fidel Castro också över detta när han levde. När djävulen blir gammal blir han religiös brukade man säga förr i världen. Han var ovanligt lång 1.91 och levde ändå tills han blev 90 år. 
27.11.2016
Fidel Castros syster Juanita har bott i Miami sedan 60-talet och kommer inte ens att återvända till Kuba för att vara med vid begravningen av sin bror. Hon har hela tiden varit emot systemet med kommunism och hjälpt CIA att försöka störta honom. Men hon gläds inte heller över att han är död. Han var ju hennes bror och hon gläds inte över någon människas död. De var sju syskon i skaran och hon var den enda som var emot Castros system. Hon är född 1933. Begravningen äger rum nästa söndag den 4 december. Under tiden fram till dess är det landssorg på Kuba.

Här kan ni läsa om att socialdemokraterna har beundrat Castro ganska allmänt. Pierre Schori har gjort det hela livet.

fredag 25 november 2016

Kent Ekeroth tar time out

UPPDATERAT
Ja det var väl väntat att riksdagsman Kent Ekeroth åtminstone inte skulle få sitta i justitieutskottet, när han råkat i slagsmål på krogen och blivit polisanmäld. Jag har alltid tyckt att det är samma skrot och korn både i de högerextremistiska och vänsterextremistiska lägren. Mycket manliga fästen. Alldeles nyss gick jag ur en facebookgrupp här i Värmdö, där det inte heller gick att vara med för de buffliga männen kunde inte sluta mobba. Så trist. 

Ingenting har hänt sedan jag som skolflicka blev överfallen på väg från skolan. En gång av en pedofil och en annan gång av ett gäng killar i min egen ålder. Jag slog mig fri båda gångerna och gick gråtande hem, men vågade inte säga något till min mamma ens, för hon hade nog av sina egna bekymmer. Naivt nog trodde jag att det hade hänt något sedan dess. Det är ändå kring 60 år sedan, men icke. Det är deras manliga barn och barnbarn tydligen som fortsätter i samma elaka och totalt hänsynslösa stil. Inget nytt under solen. Trist!
26.11.2016
Enligt Nyheter Idag så har ett krav varit från moderaternas sida att sd skulle göra sig av med Kent Ekeroth, annars var det inte möjligt med något samarbete mellan dessa partier. Om detta stämmer så vore det mera möjligt med ett samarbete mellan sd och moderaterna inför nästa val. Ifall nu Ekeroth blir dömd för ringa misshandel och eventuellt petad så är det närmare till att dessa partier kan vara på samma linje än förut. Nog skulle det gynna en borgerlig allians inför valet 2018. Alliansen plus sd har tillsammans en klar majoritet hos befolkningen i dagsläget. 

Ett hot mot demokratin

Det tycker kulturministern Alice Bah Kunke det är: ett hot mot yttrandefriheten och demokratin, när Lars Vilks konstverk Nimis vid stranden på Kullaberg brinner. Anlagt förstås. Och tråkigt att någon tar sig för att bränna detta, men det har hänt förut och det har blivit uppbyggt igen. Och Lars Vilks menar att man dock kan glädja sig åt att detta drabbade ett konstverk och inga levande kreatur. 

Jo så kan man se på detta och tycka att det är värre att 37 procent av socialbidragen förra året gick till 18-29 år gamla svenskar. De som verkligen borde kunna försörja sig själva. Eller att det är värre att socialdemokraterna tänker höja skatten med flera tusen kronor för vanliga löntagare. Eller att vi nu står inför den största krisen vi har upplevt sedan svenskar blev tvungna att emigrera, för att de kunde inte försörja sig här i landet. En kris våra regeringar har åstadkommit med sin envishet att vara det mest kristna landet i världen, som alltid skulle ha dörren och hjärtat öppet för främlingen. Numera är det dock bara vänstern och miljöpartiet som tycker att vi ska ha det så.

Allt är relativt. Ett konstverk är en symbol och Nimis har varit det sedan 1980 och både myndigheter och pyromaner har försökt att få bort det. Man måste beundra Lars Vilks som var ung på den tiden. Så hopkrympt och pressad han ser ut numera. Han har offrat sitt liv för konsten. Begravt sig själv i dessa verk. Och hans eftermäle kommer att bli hur mycket han ändå uträttade med sin envishet. Samma goda eftermäle kommer knappast dagens politiker att få. 

torsdag 24 november 2016

Det stora bullbaket

I dag har jag ägnat halva dagen åt lussekatter enligt den bok som Jan Boris-Möller skrev och min avlidne sambo Olle Blomkvist gav grafisk form. Julens Goda heter denna bok utgiven av Brombergs förlag 1994 och det blev mycket goda saffransbullar. Rena lyxen eftersom det skulle vara ett gram saffran och en dl konjak i degen. Men gott blev det!

onsdag 23 november 2016

Den fattiga trasiga flickan i Italien är svensk

UPPDATERAT
En flicka som gick runt på Roms gator i trasiga kläder och såg utslagen ut har identifieras som Embla Jauhojärvi från Stockholm. Hennes pappa kände igen henne på bilderna som gick runt på internet. Hon är 21 år och har enligt pappan aldrig haft en endaste vän. Hon har asperger. Hon är blyg och har svårt att kommunicera med människor hon inte känner. Och hon har varit borta sedan i maj då hon försvann i hemlighet. Nu i dag fick hon återförenas med sina föräldrar som hade flugit till Italien. Slutet gott allting gott? Det vet man inte. När ett barn blir 18 år kan inte längre föräldrarna hjälpa detta barn om det inte själv vill det. Här är pappans facebook om detta. 
19:36
Embla vägrar att återvända till Sverige med sina föräldrar. Hon vill fortsätta att bo på gatan i Rom. Det är hennes rättighet som vuxen. Men hennes far tycker att han inte kan låta henne gå på gatan och tigga. Han säger att hon är ett vrak att hon knappast talade med dem. Att hon inte längre är samma person, att hon är helt annorlunda än förut. Att hon inte längre är sig själv.
24.11.2016
Embla är på sjukhus och får inte lämna den övervakade avdelningen. Hon vägrar prata annat än engelska och italienska och vill inte prata svenska. Innan hon lämnade Sverige tog hon bort alla bilder på sig själv från familjealbumen. Och hon vill fortfarande inte följa med sina föräldrar tillbaka till Sverige.

Det här är två bilder av samma flicka Embla Jauhojärvi från Stockholm.
Den senare bilden efter sex månader i Italien. 

Trippelmördare kan dömas enligt sharialag

UPPDATERAT
Martin Saliba som är dömd för trippelmord i Sverige flydde till Libanon och där har man sharialag. Det betyder att det är inte en åklagare som tar upp fallet utan det är familjen som får avgöra vad han ska få för straff. Det finns dödsstraff i Libanon. Dödsstraff är dock relativt ovanligt och oftast är det så att familjen vill ha ersättning ekonomiskt för de räknas som "ägare till blodet". 

Sverige har begärt denne mördare utlämnad, men Libanon vägrar att lämna ut honom. Han har både libanesiskt och svenskt medborgarskap. Något som blev möjligt under Göran Perssons regering i början av 2000-talet. Rättegången kan nu tas om i Libanon och då kontaktar en domare familjerna för att höra vad de vill ha för straff.
20:36
Libanon dementerar att Martin Saliba ska dömas enligt någon sharialag. Landet har sina egna libanesiska lagar och ordet sharia betyder helt enkelt lag. Men efterlevande offren för mördaren tar domstolen hänsyn till och de har rätt att få veta alla detaljer. Och domen tar hänsyn till deras lidande och vad vittnena säger. Det finns dödsstraff men det har inte tillämpats på mer än ett decennium. 
29.10.2018
Martin Saliba har dömts till döden i Libanon, men får straffet omvandlat till livstid. Han ska också betala skadestånd till två anhöriga på 300 000 kronor. Fängelserna i Libanon är ökända för sin tuffhet. Men han kan ju alltid be att få bli överförd till Sverige för att avtjäna straffet.

Här skrev jag tidigare om Martin Saliba.

tisdag 22 november 2016

Regeringen struntar i utgifterna

Den svenska regeringen blundar så gott det går inför kommande stora utgiftsökningar under 2017 och framåt. Åtminstone 50 miljarder behöver skjutas till från staten till kommunerna eftersom de får bära bördan av nytillkomna svenskar när staten har avsagt sig detta. Eller också måste kommunerna generellt höja skatten med två procent annars kommer vård, skola och omsorg att drabbas fram till 2020. Regeringen föreslår också åtgärder som försvagar budgeten med 17 miljarder för 2017, vilket är oansvarigt enligt Riksrevisionen. 

Regeringen verkar inte bry sig om framtiden efter 2018 för de räknar ändå inte med att få sitta kvar då. Under tiden fortsätter de sin underminerande politik gentemot det svenska samhället där kostnaderna hela tiden skenar, men det finns ingen som kan betala. Regeringen vältrar över kostnaderna för de nya invånarna på kommunerna och deras invånare och de har misslyckats med att få bort hälften av de invandrade från förra året. Något de lovade skulle ske. Kring 80 000 skulle ut ur Sverige för att de inte hade asylskäl, men detta har inte skett. Färre har avvisats i år än tidigare år. En större del, kring 10 000, har lämnat Sverige frivilligt, vilket visar att de inte kom hit för att de var flyktingar, utan för välfärden. De har fått betalt för att lämna. En vuxen får 30 000 kronor i bidrag. Plus hemresan betald.

Vi använder kring 40 miljarder på asylsökande, bara i mottagningsprocessen, konstaterade tidningen Aftenposten i Norge i januari i år. Inget land inom Europa använde lika mycket pengar som Sverige. Var och en kostar också dessa människor under minst sju års tid kring 142 000 kronor per år. Det är mer än många pensionärer har i Sverige per år i pension. Dessutom tillkommer nu kostnader för bygget av nya bostäder, där de nya svenskarna ska bo. Kring 270 000 nya invånare har kommit utifrån de senaste tre åren och behöver försörjas. Nya städer kan byggas. Det är det senaste.

Varje nyanländ svensk kostar kring 1,5 miljoner under sin livstid och skapar kring 700 000 i intäkter under sitt liv i Sverige. Var och en som vi tar emot kostar oss således kring 800 000 under sitt liv här. Detta enligt Pensionsmyndigheten. Pensionerna kommer också att bli lägre eftersom de som kommer hit hinner inte arbeta in någon pension. Så i framtiden kommer hundratusentals nya invånare att behöva försörjas av de som redan lever här. Ebberöds bank. För er som inte vet så är Ebberöds bank något välmenande, men svårt vanskött. Det uppstår alltid underskott, som till slut inte kan betalas. Men det struntar förstås den nuvarande regeringen i, för de kommer inte att sitta vid makten när Sverige rasar samman. Efter oss syndafloden, som det sades på 20-talet, innan kraschen 1929. Det hela liknar ett Ponzibedrägeri mot invånarna i landet, men så kallas det inte när det är staten som står för detta.
En bild från förra året.
Alla ville till Sverige
för här var det bäst.
Omkring 270 000
har kommit hit
unde de senaste åren.
Sverige klarar
inte detta.

Kvinna bor på McDonalds

Jag trodde först det var en utländsk nyhet, men nej då. Det är i Sverige i Vetlanda som en kvinna har bosatt sig på hamburgerrestaurangen. Hon vill bo i Vetlanda, men det vet ju alla att det är bostadsbrist i Sverige. Finns inga lägenheter. Hon bor egentligen i en annan ort, men har en bekant i Vetlanda och nu har hon helt enkelt flyttat in på McDonalds. 

Personalen på McDonalds har försökt med allt. Socialen, väktare, polis, kyrkan och kvinnojouren, men hon trivs inomhus hos dem för de har ju öppet dygnet runt. Och situationen är olustig. Kvinnan kommer hela tiden tillbaka. Det sorgliga är att med all den välfärd vi har så finns det fortfarande ingen hjälp för denna kvinna. När hon försökte ta sig in på bakgården till restaurangen blev hon anmäld för olaga intrång, men hjälp får hon ändå inte. Inte ens erbjudande om biljett hem har hjälpt. Hon vill inte åka hem.

måndag 21 november 2016

Mamma och pappa stödjer de nya kriminella

De kriminella som ingår i gäng är inte en del av oss. Inte på det sätt som tidigare gängmedlemmar kunde ses. De hade familj som betraktade dem som kriminella, men föräldrar till nya kriminella ingår i klaner och kan se grabben som en bra unge som drar hem pengar till dem. De är inte integrerade i samhället utan lever i klanen och det gör deras barn också. 

De nya kriminella har inte samma värderingar som resten av samhället. De struntar totalt i hur det svenska samhället tycker att de borde uppföra sig. Detta skriver Thomas Ahlstrand, åklagare i Göteborg. Ingenting biter på dessa kriminella, menar han, utom att låsa in dem väldigt länge och hoppas på att detta nya går över. Eller också fånga in dem tidigt som unga tonåringar, både flickor och pojkar, och ta in dem i samhället. Men hur ska det gå till? Det låter som om de skulle behöva börja jobba i trettonårsåldern. Och då med enbart gamla svenskar, som har säkra demokratiska, västerländska värderingar.

De nya kriminellas lojalitet ligger hos familjen, klanen, kompisarna, gänget och kvarteret, menar åklagare Ahlstrand. Och de ser fängelsestraff bara som ett avbrott, något trist. De har inte kommit snett i samhället, de är inte utslagna. De har valt den kriminella banan. De har en total kärlek till mamma och en blind respekt för pappa och det motsvaras ofta av detsamma tillbaka. De lever i en bubbla av egna värderingar. Deras kultur är helt enkelt inte densamma som i landet de bebor.

Detta är i grunden ett demokratiskt problem. De kriminella har inte tagit till sig att de ingår i ett samhälle. De kör sitt eget race och allt är tillåtet. Deras fiender ska helt enkelt bort. De är som utomjordningar som plötsligt har landat i vårt demokratiska samhälle. De går in i en våldsspiral och kan snart inte känna annat än hat, rädsla, triumf och ångest. Det blir deras eget egenskapade helvete, som inte tar slut förrän de själva dör. Skjutna eller knivhuggna.

Här har jag skrivit om de misstänkta morden/dråpen i Sverige i år, som i slutet av oktober uppgick till 128 stycken. 

Svenskarna jobbar mest i EU

Hela dryga 41 år förväntas svenskar vara tillgängliga för arbetsmarknaden under sitt liv. Det är flest år i EU. Antingen som arbetande eller arbetslösa. Det gäller alla över 15 år. Och sist på denna lista hittar vi Italien, som bara behöver vara tillgängliga i 30,7 år. Snittet för hela EU är 35,4 år. Nederländerna är nummer två på listan med nästan 40 år. Kvinnorna jobbar mindre än männen och förväntas vara tillgängliga för arbetsmarknaden nästan 33 år sett till hela EU medan männen förväntas vara det i nästan 38 år. Båda länderna i Europa utanför EU Island och Schweiz har folk som förväntas jobba mer än andra. För Island 46,6 och för Schweiz 42,5 år. 

söndag 20 november 2016

Västvärldens undergång

Dystra profetior har uppkommit nu efter att engelsmännen inte längre vill vara med i EU och Donald Duck, ursäkta Trump, har blivit president i USA. Nästa år är det val i Frankrike och de dystraste tror att Marine Le Pen kommer att bli president där. Så är dystopin nästan ett faktum. Det är slut på den utveckling som Västvärlden har stått för sedan 1789 då Frankrike revolterade mot det gamla systemet med enväldiga kungar. De senaste 50 åren har stabiliteten hetat samarbete över kontinenterna genom handel och överenskommelser om att inte bomba varandra bort till stenåldern.

Men den eran går nu mot sitt slut. Folken litar inte längre på institutionerna, som byggdes efter andra världskriget. Och om igen tror människor på en utopi som i mångt och mycket liknar kommunismen eller andra världsfrånvända sagor om hur framtiden ser ut. Särskilt i USA. Valet i USA var för den vite mannen och för att det gamla skulle bestå. Att inte andra hudfärger eller kvinnor skulle sätta agendan. Och Nato kan vara slut i och med att Trump föraktar hur Europa uppför sig och tycker om Putin. Själva väggarna i det samarbete USA och Europa har haft kan raseras.

Världen står på huvudet med jämna mellanrum. När jag var ung trodde många att det tredje världskriget var nära. Det gick ju inte mer än drygt två decennier mellan de båda första stora krigen som slukade Europa och världen. Rimligt sett borde det ha kommit ett till då på 60-talet, men vi 40-talister förhindrade detta. Världen gick inte under då. Men risken är stor att den gör så nu. Den värld vi känner med välfärd och stadiga sociala institutioner i olika länder. I framtiden kan det mycket väl bli rädde sig den som kan. Var och en för sig själv. Och vår regering ser inte vad som sker. Alla skyltar som varnade för byggtrafik var sönderslagna på morgonen utanför det senaste bygget, där de nya invånarna i Sverige ska bo. De som placeras ut av politiker, som har tappat kontakten med verkligheten. 

Vem hade kommit på tanken att placera nya invånare i små baracker och modulhus samt förstöra naturen för några år sedan? Invånare som vet att de inte får bo där två år senare. Som aldrig kan rota sig. Som måste flytta. Och som är totalt beroende av dessa institutioner, som nu riskerar att falla isär. Medan de som bor bredvid dem har valt lugn och ro på landet. Och har offrat alla sina besparingar för att bygga egna hus. Som har lagt generationers arbete i att få ordentliga hem i en lugn och trygg miljö. Motsättningarna byggs in av politiker som inte bor där. De vill inte ha de nya invånarna på sin egen gata.

Redan förra året konstaterades att dessa undermåliga modulhus skulle kosta mer än något annat byggande i Sverige någonsin. Byggena kostade då kring 3 400 kronor per kvadratmeter. Detta var före den stora strömmen av flyktingar. Den kom under förra hösten. De blev fler än Sverige hade behövt ta emot någonsin och regeringen tvingades att stoppa flodvågen annars hade landet kapsejsat. Dessa små modulhus som nu byggs i närheten lär kosta kring 10 000 i hyra per månad för ett hus, vilket ska betalas av oss andra. Förre bostadsministern Mehmet Kaplan (mp) lade grunden för tillfälliga hus. Och sedan ska det byggas permanenta bostäder och gräddfiler skapas för de nya. Motsättningarna blir legio under lång tid. 

Här skrev jag tidigare om Mehmet Kaplan. Och här om hans avgång några dagar senare. 

Här står tidigare bostadsminister Mehmet Kaplan, som inte trodde på
beräkningarna om hur dyra modulhus skulle bli.
Han fick gå i våras eftersom han var för
nära knuten till turkiska extremister.

fredag 18 november 2016

Fars när 33-åring misstänktes för terrorbrott

UPPDATERAT
Enligt advokat Leif Silbersky har polis och åklagare skjutit högt över målet när de anklagade en man för förberedelse för terrorbrott norr om Stockholm. Advokaten menar att det har funnits en överkänslighet här hos myndigheterna, vilket kanske kan vara förståeligt, men bevisen har inte funnits heller. Mannen släpptes på fredagen från häktet. Misstankarna är inte avskrivna, men har försvagats. Hans familj menar att det hela är en fars.

Mannen är känd som eventuell högerextremist från Håbo kommun och mannen greps i söndagskväll. På facebook har mannen poserat med ett leksaksvapen. Vänsterextrema Expo har anklagat honom för att hetsa mot romer eftersom han i en facebookgrupp utryckt sig nedsättande om tiggare. Men hans facebooksida tyder inte på varken starka religiösa eller politiska åsikter. Mannen satt häktad ett dygn innan han släpptes.
19.11.2016
Advokat Leif Silbersky säger att han aldrig under sina 50 år som advokat varit med om att någon blir häktad på en torsdag och släppt på en fredag. Den misstänkte fick under fredagen peka ut vissa saker och det visade sig att det han hade berättat var korrekt. Därför släpptes han och Silbersky anser att misstankarna har försvunnit. 

torsdag 17 november 2016

Delmon Haffo haffad

UPPDATERAT
Den låga nivån på direktsända inlägget han gjorde idag gör att han får sparken direkt. Han kallade socialförsäkringsministern Annika Strandhäll (s) för ett nedsättande omdöme, nämligen "hora". Oacceptabelt, men inte direkt förvånande kanske kommande från en moderat tjänsteman. Ingen högre nivå där. Delmon Haffo lämnar alla sina politiska uppdrag omedelbart. Han var ordförande för moderaterna i Salem, sydväst om Stockholm. Han bor fortfarande hemma hos mamma och pappa om jag förstår det rätt. Rik familj med tre alldeles nya bilar. Han är bara 24 år gammal, men han borde veta hur man uppför sig i möblerade rum. 
18.11.2016
Moderatledaren Anna Kinberg Batra säger att "I det parti jag leder kallar ingen någon för hora, oavsett vilket parti de är ifrån eller var de kommer ifrån." Jaha? Menar hon att Delmon Haffo har dåliga rötter? Eller att han har hoppat runt bland partierna för att göra karriär. Vem vet.
16:50
Utrensningen pågår Per Nilsson som var chef för Delmon Haffo har blivit omplacerad och får inte hand om någon personal. Han ska jobba med analys och opinon. En person som skrattade får sparken och tre andra som också skrattade får varningar. Varför det hela lades upp på internet överhuvudtaget är oklart, men det var teknik som skulle provas. Sägs det. Ja man kan ju säga testing eller något istället för att svära och förolämpa. Kanske behövs en manual för detta?


Här är Delmon Haffo strax efter att han har svurit och förolämpat
i direktsändning. Glad och lycklig. 

S-politiker vill bestraffa kommuner

UPPDATERAT
Boel Godner som är kommunstyrelsens ordförande (s) i Södertälje tycker att Täby och Ekerö, som har deklarerat att de inte kan ta emot flyktingar ska bestraffas. Något som Ylva Johansson arbetsmarknads- och etableringsminister (s) i nuläget har sagt inte ska ske. Men i framtiden är allt öppet. Regeringen tvingar genom lagstiftning kommunerna att ta emot nya svenskar. Skräcken för nya områden där fattigdom och utslagning härskar är stor. Femtiotre områden i Sverige är särskilt utsatta. Därför ska alla kommuner nu dela bördan av nya invånare.

Boel Godner i Södertälje menar att de fattiga finns i många områden i Sverige och att fördelningen av nytillkomna är mycket orättvis. Problemet är att många nyinflyttade till Sverige söker sig till sina anhöriga i fattiga kommuner och därför blir både arbetslösheten och trångboddheten bestående. Hon menar att kommuner som Ekerö och Täby gärna tar emot satsningar på infrastruktur som Förbifart Stockholm och Roslagsbanan, men nekar att gå in i framtiden och utveckla samhället samt bära bördan av nya invånare.

Hon anser att små kommuner som Norberg och Laxå tar betydligt större ansvar än dessa Stockholmskommuner. Hon säger till Länstidningen i Södertälje att vill kommuner inte ta emot flyktingar ska de heller inte ha någon tunnelbana.  Menar hon möjligen Nacka? På Värmdö är politikerna lydiga och gör sitt bästa för att utveckla bygden genom att bebygga ängar efter Hemmesta (tre mil från Stockholm) och en industritomt i Gustavsberg med baracker och modulhus för nya invånare. Detta efter att legat långt bak i listan för mottagning av flyktingar.

Politikerna i Värmdö hoppas säkerligen att de ska få statlig hjälp med infrastruktur genom Storskogen bakom Hemmesta. En statlig väg så att också den andra vägen efter Hemmesta, Fagerdalavägen, kan få bostäder och den miljösatsning som gjordes för ett par år sedan på Hemmesta sjöäng kan glömmas bort. Kungen invigde då. Utveckling längs hela linjen! Tunnelbana också till Värmdö är absolut målet. När väl Österleden och tunnelbanan till Nacka är klara 2025. Invånarantalet nu är drygt 41 000 i Värmdö, men ska vara omkring 60 000 år 2040. Det gäller att jobba hårt för att det ska bli verklighet. Naturen ska bort och nya invånare in. Sjuttio procent av folkökningen på Värmdö består av nyinflyttade.
18.11.2016
Miljöpartiet i Värmdö skyller ifrån sig genom Hanna Thorell (mp) språkrör och gruppledare. Hon har mejlat till mig att hon inte har varit inblandad i detta. Hon skriver: "Ängen där barackerna kommer att uppföras kommer med största sannolikhet att exploateras framöver och därför har man valt det som ett område för placering av de tillfälliga bostäderna, något jag fick höra under nämndmötet igår. /.../ Vi i Miljöpartiet har inte varit involverade i var de tillfälliga barackerna och bostäderna ska placeras. Vi ställer oss dock mycket positiva till attt kommunen har agerat snabbt och hittat områden för ändamålet. 

Låt mig försöka översätta till vanlig hederlig svenska: "Vi struntar i medborgarna och de som redan bor här tar vi ingen hänsyn till. Naturen kan skövlas. Vi bryr oss inte. I framtiden kommer alltid det moderaterna hittar på tillsammans med socialdemokraterna att gå före vad medborgarna anser. Och vi följer slaviskt vad regeringen med socialdemokrater och miljöpartister anser är bra."

Dock vet jag, som skriver detta, att det pågår ett uppror inne i miljöpartiet. På riksdagsnivå. Där en del har insett att krav på blind lydnad får partiet att rasa. Lite stake kanske vore bra Hanna Thorell?
Hemmesta sjöäng, som är våtmark, invigdes av kungen i maj 2014. 
Men visst kan det dikas igen för att 
utvecklingen och och invånarantalet ska kunna ökas i Värmdö.

Havet blev land på Nya Zeeland

Det här är en vägg som jordbävningen i Nya Zeeland har lyft upp ur havet. Växterna är tång, som tidigare fanns på havsbottnen, men denna starka kraft på 7.8 på Richterskalan gjorde att marken lyftes upp ett par meter. Så tidigare havsbotten blev mark på land. Hände för fyra dagar sedan.

onsdag 16 november 2016

IS-terroristen Michael Skråmo lurad

UPPDATERAT
Michael Skråmo gick på bluffen från en journalist i Kanada och trodde att han skulle få gifta sig en gång till i Syrien. Denne man som flyttade dit från Göteborg med fru och fyra barn för att utropa kalifatet. Och han hyrde ut sin lägenhet i Göteborg till en annan terroristFörra året väjdade han gråtande till fler att ansluta sig till jihadismen. 

I kväll i Uppdrag Granskning i SVT försöker Michael Skråmo få en fru till i Syrien. Han har dessutom fem barn nu, inte bara fyra. Den påhittade australiska kvinnan Sara pratar med Michael Skråmo två gånger i telefon. Han vill veta hur lång hon är och om hon känner någon imam som kan viga dem. Hon får också information om hur hon ska ta sig till honom genom Turkiet till Syrien. Hon får praktiska råd så att hon inte ska åka fast för säkerhetspolisen. Han säger att detta är en väldigt stor gåva från Allah, att hon ska dit. Och att hon är barnkär är bra för han vill ha många barn.

Journalisten Magnus Sandelin råkar dessutom ut för en jihadist, när han försöker undersöka hur det ser ut i Sverige. Sandelin uppmanas att peka ut "måltavlor för uppdrag". I Sverige. Detta ska vara platser där det finns många otrogna. "Bröderna" planerar uppdrag i Sverige och behöver hjälp. 

Kvinnan som är inblandad i rekryteringen av nya fruar heter Umm Hamza och kommer även hon från Göteborg. 

I kväll i Uppdrag Granskning SVT1 klockan 20

19.11.2016
Naturligtvis har Skråmo med familj sugit ut så mycket de har kunnat av svenska myndigheter i form av barnbidrag och hyresbidrag. Enbart barnbidraget har varit på kring 5 000 kronor i månaden medan de har befunnit sig i Syrien. När hustrun blev stämt av ett inkassobolag skickade hon i år ett brev där hon skrev till tingsrätten att de borde låta henne vara ifred för hon bor inte i Sverige och kommer nog aldrig tillbaka till Sverige. Michael Skråmo har obetalda hyresskulder till sin tidigare hyresvärd på drygt 60 000 kronor. Familjen blev utkastade ur det svenska välfärdssystemet först åtta månader efter att de hade åkt på hösten 2014. De länsade sina bankkonton innan de åkte. Om de kommer tillbaka kan de återigen bli föremål för krav på att betala.Michael Skråmo från Göteborg tillsammans med en son i Syrien. 

tisdag 15 november 2016

Så här förstörs ängarna på Värmdö

UPPDATERAT
Här nedan är nytagna bilder från Hemmestatorp på Värmdö. Jag var där vid 9-tiden i dag. Kommunen har beslutat att bygga 30 modulhus för omkring 100 nya invånare på gammal åker- och ängsmark. Längs en sträcka på kring 500 meter förstörs naturen. Kommunen har haft mycket bråttom och har inte meddelat detta annat än till ett fåtal. Entreprenören började borra för att spränga i morse och då ringde en boende till polisen. Enligt kommunen hade de inte tillstånd. När jag var där och fotograferade var det lugnt. Bara en lastbil jobbade vidare med den mycket breda vägen. Ser ni att väg 274 går alldeles bredvid till vänster?
11:13
Enligt boende hade entreprenören ingen aning om vad som skulle byggas. Denne sade att ovan mark fick de inte spränga, men det var okej under mark. Så smyger man in och gömmer vad som pågår från kommunens sida.
16.11.2016
Nedan ser ni bildbevis på att kommunen ljuger när de säger att de bara ska lägga avloppet ytligt och inte spränga ovanför marken. Sprängningen var förberedd. Bilden tagen av boende i Torsby. En boende fick stoppa detta. Kommunen har ingen koll. Kommundirektören har överlåtit detta till projektledaren Monika Fransson, som uppenbarligen har andra order än vad som sägs offentligt. Bilden är inskickad av boende till Monica Pettersson kommunstyrelsens ordförande och ledare för moderaterna. 

Här har jag tidigare skrivit om detta.

"Kalla den Änglamarken eller Himlajorden om du vill, 
jorden vi ärvde och lunden den gröna."
visa av Evert Taube


En lastbil jobbar vidare med att
förstöra ängsmarken. 
Här ligger rester av torparens vedermödor.
Hästskor och ett beslag från vagn.
I skogen brevid är utsatt pinnar för hus. 

Skogen får också ge vika.

Vägen är dragen ända fram till den asfalterade sopstationen.
Än så länge ligger torparens hus kvar.
På andra sidan den befintliga vägen. 

En ny väg över ängarna alldeles bredvid den gamla vägen 274.
Torparens boningshus finns kvar. Ännu. 

Bredvid stenöknen.


måndag 14 november 2016

Så här bor Donald Trump

Något värre har knappast setts sedan diktatorn Saddam Husseins dagar. Familjen Trumps våning på Manhattan är bland det smaklösaste som har åstadkommits. Den härmar stilar från grekerna och romarna och tar upp en del element från araberna. Med låtsasmöbler från franska epoker. Här intervjuades Trump av CBS 60 Minutes och sade att amerikanarna behöver inte vara rädda. Don´t be afraid. Enligt Freud är det så att när människor säger något nekande på detta vis är det just rädda alla ska vara. 

Överst Trumps våning i New York
och nedan plundring av Saddam Husseins palats.

söndag 13 november 2016

Fyra stjärnor för Fantastiska vidunder och var man hittar dem

Telegraph ger den nya filmen med Harry Potter-anknytning "Fantastic Beasts and where to find them" fyra stjärnor av fem i en recension. Filmen har premiär på onsdag den 16 november i Sverige och den 18 november i Storbritannien. Den utspelar sig på 1920-talet i New York. Bara det spektakulärt. Eddie Redmayne spelar huvudrollen och är Newt Scamander, en magizoolog, som anländer till USA per Ellis Island med resväskan full av underbara magiska djur. 

Han klarar sig lätt genom tullen med hjälp av magi, men råkar ut för missödet att bli av med läderväskan och att en "mugglare" släpper loss alla djuren i storstaden. Amerika då är precis som nu gripet av rädsla och paranoia. Staden är kall, mörk och full av misstankar. Och det är ett nytt Salem på gång, häxprocess mot de som använder magi och mångkultur vill man inte ha. Inga giftermål mellan magiker och mugglare. De magiska vidundren liknar inte så mycket onda bestar utan är mer som om de vore migranter från ett videospel. Filmen är i 3 D förstås, drygt två timmar lång, från elva år och kommer säkerligen att glädja Harry Potter-fans. Ezra Miller, Colin Farrell och Katherine Waterstone har också roller i filmen.


Främlingsfientlige Farage träffade Trump

Det blev Nigel Farage, ledare för Ukip i Storbritannien, som blev först av brittiska politiker att träffa den nyvalde president Donald Trump i Trump Tower i New York. De pratade om att vinna enligt uppgift. För Nigel Farage var för Brexit i somras i valet då. Och Farage tyckte det var så roligt att Trump nu var för att sätta tillbaka bysten av Winston Churchill i ovala rummet i Vita huset. Det skriver han på twitter. Mötet lär inte ha någon särskild betydelse för relationerna mellan USA och Storbritannien. Dokumentärfilmaren Michael Moore var också vid Trump Tower och försökte få till ett möte, men blev avvisad.

lördag 12 november 2016

Äntligen plogat!

UPPDATERAT
I går kom plogaren i den röda traktorn och plogade ordentligt fram till mitt hus! För första gången denna tidiga vinter. Tack så mycket! Och i dag bjuder naturen på sol och en vacker vinterdag innan det ska slå om till tö igen, säger åtminstone meteorologerna. Annars är det som händer att de tänker spränga på Hemmestatorp vid Torsby på Värmdö där det ska bli 30 modulhus till nya svenskar. Kommunen säger sig vara ovetande om detta. Sprängningen således.

Det är urgammal jordbruksmark, som skulle sparas för framtiden, men nu plötsligt ska det byggas och sprängas! Kommunen har sagt att marken ska återställas. Mark där man har sprängt bort berg kan inte återställas. När kommunen fick höra detta sade de att entreprenören inte har tillstånd att spränga. Så fungerar demokratin i Värmdö: politikerna har delegerat detta till tjänstemän och entreprenören gör som den vill.

Ingen har koll på vad som händer från kommunens sida. Boende håller på att överklaga till Länsstyrelsen. Nacka Värmdö Posten har varit här och gjort reportage (ännu ej publicerat). Och journalisterna på tidningen är informerade om händelseutvecklingen. Journalister är den tredje statsmakten som ska hålla koll på vad myndigheter gör. Och här kan de göra en insats! 

Här har jag tidigare skrivit om detta.Bild från plogad väg i Torsby i dag. Och vackert väder. 

Byggbaracker uppsatta i måndags (7.11.2016) på jordbruksmark.
Ska sprängas här också säger entreprenören. 

Kommunen säger sig vara ovetande om sprängning.
Men entreprenören gör tydligen som den vill. 

Det är ett tillfälligt bygglov utfärdat och entreprenören
satte igång direkt.
Marken ska återställas om fem eller tio år.
Omöjligt när det är nedlagt vatten och avlopp
djupt ned och sprängt. 
15.11.2016
Nya bilder som jag tog vid 9-tiden i morse. Ser för bedrövligt ut. De har dragit en stor väg över denna änglamark. Borrningen startade i morse för sprängning enligt de boende. En ringde polisen. Men när jag var där pågick inte något särskilt utom en lastbil som fortsatte med vägen.  Marken gråter i dag känns det som. 
Ser ni hästskorna. Rester från tidigare torparen och hans djur.
En mycket bred väg har byggts.  


Här jobbar en lastbil med fortsättningen
av den breda förstörande vägen. 

Den nya vägen är dragen fram till asfalterad sopstation.
Tvärs över vägen ligger fortfarande den gamla gården. 

En stenöken bredvid väg 274.
Hela ängen blir stenlagd längs
cirka 500 meter.
Naturen förstörs.fredag 11 november 2016

Trump är trumpen

UPPDATERAT
Det är så orättvist med dessa protester och upplopp i USA, som är fixade av media naturligtvis när Trump nu hade ett så öppet och lyckat presidentval. Mycket orättvist som han skriver på twitter. Ja, ja vem har sagt att livet ska vara rättvist? Det är det inte för många miljarder människor, men lille Trump blir naturligtvis extra trumpen över att inte alla jublar nu. Han tror att alla är ute efter honom. Paranoian tar över. Det brukar bli så för sådana despoter och förtryckare. Inte helt fel heller. 

Här skrev jag tidigare om valet.

12.11.2016
Elektorerna i USA kan använda rätten att rösta på vem de vill i december då presidenten formellt sett ska utses strax före jul. Om 22 elektorer ändrar sig och istället väljer Clinton framför Trump så blir hon president. Dock är det till 99 procent så att elektorerna alltid röstar på den de har förbundit sig att stödja. Men de som skrev den amerikanska författningen ordnade det så här för de litade inte på demokratin hos folket. James Madison, USA:s fjärde president, var orolig för att det skulle kunna bli "majoritetens tyranni", att åsikter som var ett hot mot nationen eller andra medborgare skulle få fäste. Så därför är det inte direkta val i USA, utan presidenten utses först den 19 december 2016 av de olika elektorerna i de olika delstaterna.

onsdag 9 november 2016

Snökanon i år igen!

UPPDATERAT
Tänk att de där experterna inte kan fixa vädret nu när de alltid säger att det ska bli medelhavsklimat i Sverige! Här uppstår då snökanon igen. Inga bussar går och vägarna är igensnöade. Plogbilarna har gett upp. Skolorna stängs och allt är kaos. SMHI kunde inte varna bättre än klass 1-varning för det är ju inte så farligt med lite snö. Jo när alla litar på att det inte ska komma någon knappt, så är det lika bra att ta i med att det blir samhällsfarligt och livsfara att gå ut!

Här kan ni se hur de stackars Värmdö- och Nackaborna övergav bussar och bilar och gick in till stan på motorvägen. Två bussar blockerade vägen. Ett segt släkte öster om stan. 

16:59
Det är inte första gången som inte bussarna går. Har själv suttit fast och passagerarna på väg till Värmdö har fått gå ut och putta igång bussen ut från hållplatsen. Och här kan ni läsa om hur det var år 2011 i februari. Då det också var vinter. Trafikläget vid 17-tiden i dag säger på SL:s hemsida att inga bussar går ut till Nacka och Värmdö.
21:12
Värsta ovädret så här tidigt på 111 år och allra värst drabbat är Nacka och Värmdö. Visst är det kul att kommunerna bygger som galningar, men infrastrukturen finns inte. Det finns en enda väg ut till Värmdö där jag bor. Och nu ska de placera kring 100 nya svenskar någon kilometer härifrån ute i naturen i små hus. De kommer knappast att vilja bo där. Men kommunen har redan bestämt detta i hemlighet över huvudet på invånarna. Ska man skratta eller gråta åt eländet?
10.11.2016
Carola utmärker sig genom att planka på T-banan. För hennes taxi åkte fast i snön och hon visste inte hur man åker tunnelbana. Det var ju så länge sedan för divan. Så hon plankade. Och dessutom har hon mage att berätta om detta. Trist!
12:43
För övrigt tycker krönikören Johan Håkansson i Aftonbladet att vi ska ta lärdom av Luleå där det snöar varje år. Ja den staden har kring 50 000 invånare, går inte att jämföra med infrastrukturen eller logistiken i en storstad som Stockholm med en miljon invånare. Och med stora avstånd. Norrlänningar sätter sig gärna på sina höga hästar precis som krönikören nu gör och ska visa hur man ska göra i storstaden. Sluta med detta! Snöröjningen är en kostnadsfråga och en av mina söner som jobbar med att röja tak från snö har naturligtvis inte arbete med detta varje år. För det blir inte så mycket snö som i Luleå varje år i Stockholm. Fatta! Besserwissrar!
20:19
Här berättar Trafikkontoret i Stockholm varför det är svårt att snöröja i staden. Går inte att jämföra med Norrland eller Luleå. Det är som att vara stridspilot säger en röjare. Man måste vara skärpt till hundra procent hela tiden och efteråt är man helt slut.

Världen är upp och ned

Världen blir det med jämna mellanrum. Upp och ned. Att Donald Trump nu vinner valet i USA är som om Hitler skulle komma till makten igen. Så känns det. En president som har uttryckt förakt för så många. En president som hatar och är narcissistisk. Vilken bottennivå! Det stod klart vid sextiden i morse att ingen annan valutgång var möjlig. Vilken sorg! Så starkt är således motståndet mot att en kvinna kan bli president i det stora landet USA. Hillary Clinton som är så meriterad att ingen kunde vara det mer än hon. Och ändå! Nu sitter en clown i Vita huset. 

Världen går dock inte under. Det går att gå förbi också denna president och sköta världen utan att han får så mycket makt över den eller oss. Politiskt sett har nu republikanerna hela makten i USA eftersom de också är i majoritet i kongressen. Det blir skakiga fyra år. Det gäller för alla med säkerhetstänkande att noga följa den nya presidenten, för hans liv är inte säkert i detta skjutglada land. Trettioåtta procent av väljarna har sagt att de röstade för den kandidat som kan åstadkomma förändring. Och det lär alldeles säkert Donald Trump göra. En förändring rent åt helvete. Grattis Amerika!


Hatbrott mellan nya svenskar

I Surahammar i Västmanland överfölls en homosexuell man i måndags för att han är just detta. Hände på ett asylboende, som ska garantera alla människors liv och hälsa. Mannen blev anfallen med gafflar och stolar av flera andra. Han attackerades i matsalen. De heterosexuella på boendet hatar alla homosexuella och skriker ut sitt hat varje dag. Det säger både vittnen och offret självt. 

Mannen fördes till sjukhus, men fick återvända senare på natten till boendet. Han fick sår både i ansiktet och på kroppen. De homosexuella säger att det känns farligt att bo där. De andra är fler än de och de själva vill bo någonstans där det är säkert. Verksamhetschefen på Attendo ABT, som har hand om boendet, säger att hon väntar på polisens utredning om saken. Polisen rubricerar händelsen som ett hatbrott. Här är vad polisen skriver om detta. Ett femtontal personer misshandlade en 20-årig man. Fegt!

Här har jag tidigare skrivit om när det brann i somras på herrgården i Surahammar. En asylsökande tände på sitt asylboende. Samma asylboende som nu drabbats av hatbrott.

tisdag 8 november 2016

Nyrasismen smygs in

UPPDATERAT
Jag är fortfarande bestört över hur det har gått till när Värmdö kommun försöker smyga in en kåkstad på trettio hus mitt i naturen på Värmdö. De som bor här har offrat mycket för att få njuta av naturen och ha det en smula lugnt och slippa den trånga staden. Var och en som har ett hus vet hur mycket arbete det är med detta. Och hur mycket pengar som måste till för att kunna bo här, där den täta bebyggelsen på Värmdö äntligen tar slut. När man tidigare kom runt kurvan efter Hemmesta så sträckte landet och naturen ut sig och Hemmestatorparen vårdade denna jordbruksnatur, som har funnits där i något tusental år. 

Men nu har staten förlyft sig genom att låta ett stort antal människor bosätta sig i Sverige utan resurser och utan möjligheter att ta hand om sig själva. De kan inte språket och har inte kulturen gemensam med oss. Jag skrev senast häromdagen att den undersökning som klassar Sverige som nummer ett i integration genom Mipex i EU är falsk. Nummer två i den undersökningen är Portugal, som tog emot något tusental asylsökande under 2015. Enkelt att ta in i samhället, vilket katolska kyrkan gör där. I Sverige tog vi emot 163 000 förra året och går fortfarande på knäna tack vare detta.

Att integrera betyder inte att betala sig ur detta dilemma genom att ge mer och mer statlig, kommunal och landstingsvälfärd till de nytillkomna. Detta skapar istället utanförskap och särskilda enklaver för dessa nya svenskar. Och nu sällar sig Värmdö kommun till de som placerar nya invånare i en särskild sektor i samhället genom att bygga bostäder åt dem. Och trycka in dem i en natur, där inget alls skulle byggas. Grannarna har tidigare försökt att få köpa marken för att själva skydda den, men fick blankt nej. Tvärs över vägen är det planerat radhus som ska byggas enligt en flera år lång process i samhället. Men här störtar nu kommunen sig över gammal kulturmark och exploaterar den. 

Vad är det som är så bråttom? Det finns en anvisningslag från regeringen och staten, men kommuner runt om i Stockholm klarar inte att ta emot alla flyktingar. Varför kan inte Värmdö kommun besinna sig och låta människor som redan är invånare få ha ett ord med i laget? Enbart fyra tomtägare tillfrågades och fick två dagar på sig att reagera. Varför måste detta smygas in i hemlighet utan att människor har möjlighet att följa med i vad som händer? Nyrasism är när alla människor beskrivs tillhörande olika grupper, som aldrig kan förstå varandra. Detta är spegelvänd rasism, som nu utövas av samhället, eftersom det klassar människor som olika i grunden.

Värmdö kommun har uppfört sig som om de nya svenskarna är en särskild sort eller ras som måste skyddas, för de är som barn och de måste tas om hand i samhället på särskilda villkor. De måste få allt som tidigare svenskar aldrig har fått. Och det ska göras i hemlighet. De som bor på landet i Värmdö har valt detta för att de ville ha natur inpå sig. De ville ha mer luft och ljus omkring sig. De har offrat miljoner för att få detta. Men i ett slag tas nu detta ifrån dem. 

Här skrev jag tidigare om detta. 

10.11.2016
I Karlstad och Värmland utreder de ordentligt innan det blir något resultat. Just nu fattas planering för bostäder till 200 nytillkomna svenskar. Detta utreds till december då ska en första rapport finnas. Den urgamla svenska demokratiska planeringen fungerar där, men inte i Värmdö kommun.
12.11.2016
Och nu har det kommit fram att de tänker spränga på marken, som bara tillfälligt ska bebyggas och sedan återställas. Ska de spara stenarna och sorgfälligt limma ihop dem sedan för att återskapa? Entreprenörerna har inte ens fått tillåtelse att spränga! Enligt kommunen. Och det stoppar modulhus runtom i landet. 

Här kan ni se hur styrelsen för samfälligheten i Torsby urskuldar sig. De har inga skyldigheter att fråga de boende angående vad som händer och sker. Ingen skyldighet att informera. Vi är drygt 300 hushåll här och det är möjligt att prata med grannarna eller skicka något litet mejl för info. Att jobba i det tysta är gammaldags.