måndag 30 november 2015

Klimatångest för alla

UPPDATERAT
Så mycket som det tjatas om klimatet i dessa dagar då 150 ledare i världen samlas i Paris i dag så är det inte så underligt med klimatångest. Varje årtionde har sin ångest. På 50-talet var det kärnvapenkriget som skulle förgöra världen på 70-talet överbefolkningen. Men världens människor orkar bara med en ångest i taget fast allt finns kvar ännu värre än förut sedan sextio år tillbaka. Människor blir bara fler och kärnvapen finns fortfarande. Men nu hotar vi hela jordens existens och detta ska barn och barnbarn få höra. 

Prins Charles sade alldeles nyss på denna konferens att vi måste agera nu för vi har redan väntat för länge. Han höll tal vid Pariskonferensen nu på förmiddagen och hedrade naturligtvis offren för terrorn i Paris den 13 november. Klimatkonferensen inleddes också med en tyst minut för dessa offer.I Sverige tar Aftonbladet Kristianstad som exempel på vilka hemskheter som väntar i framtiden. Denna stad som ligger två meter under havets yta för den är byggd till en stor del på gammal sjöbotten. Detta har ingenting med klimatet att göra. Bygger man på låga platser i Sverige så riskerar det alltid att bli översvämningar. Jag bor själv på gammal havsbotten, men det är ingen fara eftersom landet har höjts sedan isen försvann härifrån för 10 000 år sedan. Men i Kristianstad bygger de vallar som ska rädda staden, som ligger mellan två sjösystem. Skåne sjunker dessutom naturligt i havet genom den obalans som senaste istiden skapade.

I Sverige tror 90 procent på att klimatet blir värre för människor. Och 80 procent av de unga har klimatångest. Propagandan har varit effektiv. I Ryssland har president Putin sagt att varmare klimat kanske inte är så dumt för ett kallt land. I USA är det president Obama som går i spetsen för mindre koldioxidutsläpp, men de konservativa republikanerna är inte särskilt troende utan menar att det inte är människan, som har orsakat klimatförändringar. 

Om 35 år lär växtsäsongen vara två månader längre i södra Sverige. Jag skriver ned detta så mina barn eller barnbarn kan kolla i framtiden. Själv lär jag inte vara kvar här då. Men det kommer att vara lika mörkt som nu så det går inte att odla, men det blir inte bra att lämna marken bar och plogad. Det förstör mer än det hjälper. Marken behöver vara täckt med gröda också på vintern så länge som möjligt.

Flest klimatskeptiker finns i Oklahoma i USA. Där har de alltid fått slåss mot vädret med stormar och tornados som sveper fram över landskapet. De har också betydligt varmare klimat än till exempel Stockholm. Undergångsprofeterna går aldrig längre tillbaka än ett par hundra år, för tidigare fanns det stora variationer i klimatet. Och människan stod inte för den så kallade lilla istiden, som drabbade oss under flera hundra år ända fram till mitten av 1800-talet och bland annat fick invånarna här i Sverige att emigrera. Det gick inte att få ut tillräckligt med mat när temperaturen var för låg. 

Klimatkonferensen i Paris håller på till den 11 december.

Här skrev jag tidigare om att det inte finns några klimatflyktingar. 

16:30
Här är ett exempel på propagandan från vår älskade television, vår statliga kanal SVT. De visar bilder som Nasa har tagit från 1980 och från 2012. Så illa kan det gå när isen smälter vid Arktis Nordpolen, enligt SVT. Det är bara det att sedan 2012 har isen ökat i omfattning igen. Men det förtiger SVT. 
11.12.2015
Klimatkonferensen hinner inte med något avtal i dag, men det lär bli ett i morgon. De satt hela natten till fredagen för att försöka få fram det, men det gick inte. Utkastet ska komma på lördagen istället då det hela ska läggas fram för den stora församlingen på morgonen.
21:27
Jodå det blev en överenskommelse, allt annat hade varit katastrof. Nu återstår bara arbetet med att uppfylla de högtflygande orden i realiteten.

söndag 29 november 2015

Åsa Romson grät över sina kommunalråd

Inte många har uppmärksammat att när det brast för Åsa Romson (mp) så var det inte världens elände hon började gråta över utan det var hennes egna kommunalråd det handlade om. Det var därför hon hade blivit tvungen att ändra sig. För de orkade inte längre. Detta nådde in till Åsa Romsons hjärta och hjärna. Jag såg henne på presskonferensen och fattade först inte att hon nästan grät. Va började hon gråta? Jo så var det. Statsministern ryckte in och tog över för att detta skulle passera lite mer obemärkt förbi, men det gjorde det således inte. Det blev veckans snackis överallt. 

Det var inte den här syriske pojken
 Åsa Romson grät över
Hon framställer hur läget är i miljöpartiets människor. Deras hjärta och hjärna fungerar inte tillsammans förrän allt håller på att braka samman och krascha. När organisationen ute i kommunerna inte längre fungerar, när sjukvården inte klarar av alla sjuka (fast det omnämns naturligtvis som sjukskrivningar som vi vanliga svenskar står för) när platserna inte räcker till på boenden så att flyende barnfamiljer får tillbringa flera nätter på betonggolv innan de kan slussas iväg. Fast det sistnämnda är väl bättre än att sova utomhus ändå i vinterkylan i Skåne? Men det krävdes att kompisarna till Åsa Romson i kommunerna inte orkade längre för att hon skulle begripa.

Siffrorna över asylsökande har nu gått ned till drygt 7 000 i veckan. Samma siffror som det var i september när alla politiker tyckte att Sverige klarar allt. Men ingen trodde då att de andra länderna i EU skulle släppa igenom så många plus flera tusen till i veckan till Sverige. Så att det verkligen blev över 10 000 i veckan som kom till sist. Plus då alla som inte sökte asyl utan försvann in i landet. 

Men som sagt det var inte förrän någon eller några i Åsa Romsons parti berättade för henne hur det stod till ute i landet, som hon kände sig tvungen att vika sig. Och dagen efter träder hennes kompis språkröret Gustav Fridolin fram och beklagar beslutet som han inte står bakom. Men i dagsläget såg det ändå ut som om det var det bästa beslutet för flyktingarna, tyckte han. Inte att de avgick ur regeringen. Håll fast vid makten till varje pris är budskapet.

Nu ska Sverige betala 700 miljoner för att hålla flyktingarna borta från Sverige. De ska stoppas redan i Turkiet. Och Turkiet behöver 27 miljarder av EU för att genomföra detta. Nytt krismöte i dag igen i EU för att avhandla detta. 

lördag 28 november 2015

Skjuten i Nacka

UPPDATERAT
En man jagas eftersom han har skjutit en annan vid Danvikstull i Nacka. Alla bilar kontrolleras och genomlyses som lämnar Nacka strand av polisen. En vägspärr är upprättad där. Galningar går alltid lösa även i Nacka. En polishelikopter hjälper till. Den skjutne mannen lär inte vara livsfarligt skadad. Jag har barn som bor i Nacka. Farligt ställe det också tydligen. Tryggare på Värmdö än så länge. Här är vad polisen skriver om händelsen.
29.11.2015
Ingen är ännu gripen för skottdådet som inträffade i den skjutnes hem på Kvarnholmen i Nacka. 


Invandrarkulturen som sekt

Danmark, som har kommit en smula längre än Sverige, har fått en berättelse om ett Svart Land. Det är författaren Ahmad Mahmoud, som berättar om att han var tvungen att fly från sin egen kultur ungefär som ett barn uppvuxen i en sekt måste fly för att komma loss till priset av att förlora alla sina släktband.

Författaren växte upp i en förort söder om Köpenhamn där det fanns ett parallellsamhälle fyllt av våld, bedrägerier, bidrag, hot och social kontroll. Han berättar att han fick stryk om han väckte sin far när han kom hem från skolan. Våldet var något han mötte dagligen. Han vill inte anklaga religionen islam, för där står inte att man ska slå sina barn. Inte heller att man ska brännmärka dem, som hans far gjorde med en cigarett när han inte löd tillräckligt. Flera av hans systrar är bortgifta genom arrangerade äktenskap. En syster blev bortgift som 16-åring. Han vill inte skylla på religionen, men detta skulle inte ha hänt en vanlig dansk.

Han talar om en sluten kultur, som inte längre utvecklas, om kollektiv övervakning, som gör att människor ska leva som de alltid har gjort även om de har bytt land. Hederskulturen går ut på att inte tappa ansiktet, men samtidigt går det bra för den allsmäktige fadern att misshandla barnen. Det enda sättet att bli fri är att göra upp med föräldrarna och deras kultur, med våldet och inlåstheten, rädslan att förlora kontrollen. Han och hans syskon uppfostrades till att alltid stå i skuld till föräldrarna för att de hade skaffat dem till denna värld. 

Ahmad Mahmouds sätt att göra sig fri var att studera och lämna gettot, som utförskapsområdena kallas i Danmark. Han är nu 28 år och kan se att under hans livstid har allt blivit sämre sedan han föddes i Danmark. Men själv har han lämnat utanförskapet och jobbar åt ett läkemedelsföretag. Men han är ändå inte en del av Danmark. Där finns det rasistiska Danmark förutom föräldrakulturen och där finns "halalhippiesarna" som inte ser annat än att allt är bra i den exotiska kulturen. De är kulturrelativisterna som finns i medierna, hos socialtjänsten och i skolorna. De kan inte se att något är grundläggande fel.

Det är inte samhällets fel, säger författaren, att invandrarna är överrepresenterade i den kriminella statistiken. Det är fadern som har haft våldsmonopolet i hans familj och som har tagit tag i systerns hår och slängt henne runt i rummet och krossat hennes drömmar om utbildning och istället gift bort henne till ett liv med fyra barn och socialhjälp. Han menar att föräldrarna gjorde så för att de inte visste bättre, för att behålla kontrollen över sin familj. De hade upplevt krig och bomber, att grannar dog, men Ahmad Mahmoud menar att det är ingen ursäkt för att de inte har fungerat i det danska samhället. 

Författaren menar att kulturen har tagit religionen islam som gisslan och använder den selektivt när det passar. Han gör också upp med de "lärde" som uppmanar till splittring och hat mot samhället utanför murarna i gettot och som menar att det rätta finns i heliga böcker. Kvinnornas grundläggande rättigheter existerar inte i detta liv. Deras belöning finns bara i livet efter detta. I himlen. Han inser att om han inte hade fötts med en penis, så hade han fått dela sina äldre systrars liv och blivit bortgift utan utbildning och tvingats på en massa barn. De har frihetsberövats bara för att de är kvinnor.

Han själv sökte en tillflykt på biblioteket eller i TV-seriers drömvärld när han var liten. Då kom det som väntade honom i hemmet i bakgrunden, att bli slagen med bälte, en käpp, en sladd eller en knytnäve, säger han. Han har skrivit sin bok för 12-åringar som nu upplever denna kultur och som förstår genom boken att det finns andra som har gått igenom samma helvete. Att 12-åringar inte behöver skämmas över att de får stryk eller måste uppleva att syskon gifts bort med tvång eller skickas utomlands för att uppfostras.

Ahmad Mahmouds far är död och författaren menar att han inte lämnar ut familjen eller släkten utan ser det som att ifall den kan ta en diskussion om detta öppet så vore det det bästa som kunde hända. Men han hyser inte något stort hopp om att detta ska ske eftersom föreställningen är så ingrodd om att man kan inte gå emot kulturen som finns i släkten. Själv var han nöjd med att resa bort och lämna gettot för att överleva, att slippa tanken på att hänga sig i badrummet, men det är många som har gett upp, menar han. De vill inte ändra kulturen eller hitta sig själva. De vill inte bli utstötta.

Han ser sin föräldrageneration som förlorad. Den vill inte förändras för de har bott i Danmark i årtionden och har fått lov att skapa sitt liv som det ser ut nu och de är för gamla för att ta till sig något nytt. Han ser också problem med de insatser som görs i Danmarks getton. De är uttryck för den "vite mannnens frälsarkomplex", säger han. Förändringen måste komma inifrån de invandrade själva. Alla åtgärder riskerar att uppfattas som att det är ännu mer av "vi mot dem". Han menar att upproret mot våldet och tvånget måste komma från "de bruna barnen" själva. De måste berätta för varandra om en annan värld utanför alla getton. Kvinnorna ska veta att de är något annat än barnmaskiner och männen ska veta att de är välkomna i det danska samhället. Att det som itutas dem inte är sant. 

Ahmad Mahmoud vet att han sårar sin familj med verkligheten, men han menar att detta måste sägas öppet. Han vill inte låta bli att berätta om alla gånger han blev slagen eller pissade i byxorna. Han vill inte låtsas att han levde omgiven av mjuk bomull i barndomen för då blir det aldrig någon förändring. Många måste träda fram och tala öppet om detta, menar han. I Sverige har vi som sagt inte kommit så långt ännu.


fredag 27 november 2015

Dags att omvända sig

Nyhetspanelen hade också blivit tvungna att ändra sig i morse på SVT eftersom kanalen hade tagit reda på att folket verkligen ville att regeringen skulle göra dessa ändringar i flyktingarnas liv genom inskränkningar, som borde ha gjorts för länge sedan. Det var med en beklagande ton son miljöpartisten Birger Schlaug noterade att opinionen är dagsnoteringar och att folket nu verkligen hade svängt. Det är så svårt att vara politiker menade han i detta svängande fram och tillbaka. Och jag som trodde att politiker borde vara de som hade koll på läget och inte hängde som en svans till opinionen. Särskilt regeringen har en sådan uppgift. 

En opinionsundersökning låg till grund för detta omvändande som SVT hade gjort. Folket är oroligt. Inte så märkligt. Det har två tredjedelar sagt sig vara. Plötsligt så har folket blivit oerhört oroligt. Kan bero på att folket har sett länge att det har varit tokigt i landet, men överheten har inte lyssnat. Och SVT har aldrig frågat tidigare om folket var oroligt. Det har inte funnits i deras föreställningsvärld på televisionen att människor kunde vara oroliga. Sent uppvaknande.

Det var i september som det egentligen brakade i Europa. Det var då Tyskland ändrade sina regler för asylrätten och försökte stoppa flyktingströmmen, men inte Sverige. Där gick allt på räls. Och facit har vi nu. Det kom 80 000 på två månader innan regeringen till sist kände sig tvungna att reagera. Verkligheten slog till. Fantastiskt att också SVT har drabbats av denna verklighet och till och med undersöker den. 

I början på september drunknade den lille flyktingpojken Alan och kampanjen för att ta hand om hela världen var värre än någonsin i landet. Jag skrev då ett inlägg med rubriken: vilken satans snyftkampanj. Alla tappade huvudet inför denne lille flyktingpojke fast det var föräldrarna som var skyldiga till att han hade drunknat och särskilt då pappan, som hade hand om båten. Pojken hade inte ens fått en flytväst.

Det var ett klassiskt sätt att fördjupa en opinion, som nazisterna också använde, som nu bredde ut sig över landet. Propaganda för att Sverige skulle fortsätta att ta emot alla som ville komma hit. En pojke fick bli symbolen för hur hemskt det var i världen. Och den svenska humanitära stormakten skulle ordna detta på egen hand. Birger Schlaug tyckte i morse också synd om Åsa Romson. Han förstod verkligen att hon grät. För det ligger så djupt i miljöpartisternas själar att värna alla. Ja, det betyder att lilla miljöpartiet intill nu har styrt det här stackars landet utifrån en olycksalig syn på verkligheten. 

Uppvaknandet har blivit förskräckligt. Kring 14 000 människor ska avvisas ur Sverige är det bestämt redan nu, men ingen vet var de befinner sig. Och de nästan 8 000 som polisen vet var de är hinner polisen inte med. Dessutom vill åtta av tio poliser sluta jobba som poliser för de har så dåliga förhållanden. Det är mer våld ute i samhället och de har inte lön efter detta. De måste ständigt ha säkerhetsvästar på sig. Så var det inte förut i samhället.

På mycket kort tid har vi blivit tvingade av politikerna att ta in 200 000 fler invånare, som ska ha det minst lika bra som vi själva eller bättre och vårt lilla samhälle har inte klarat detta. Nödbromsen är tillslagen. Det enda positiva i detta är att alla nu kan se samma verklighet.


torsdag 26 november 2015

Mp kan lämna regeringen

UPPDATERAT
Ifall kraven blir ännu hårdare för att stoppa flyktingarna vid gränsen och införa interneringsläger som kd vill eller om gränsen stängs helt, vilket moderaterna vill. Då säger miljöpartiet att de måste lämna regeringen. I så fall skulle en regeringskris uppstå. 

Detta undveks när miljöpartiet nu gick med på de hårdare regler, som socialdemokraterna krävde av dem, men det var under tvång och en undersökning bland miljöpartister visar att många inte tycker att regeringen tar tillräckligt ansvar. Bara drygt elva procent säger: absolut regeringen gör det, medan övriga procent svarar tveksamt i olika grader eller nej inte alls. Det är Aftonbladet som har gjort undersökningen.

Migrationsverket har två dagar i rad redovisat den senaste veckans siffror för ankommande flyktingar. Asylsökande personer har gått ned med några hundra mellan de båda dagarna: onsdag och torsdag. Det är viktigt för Migrationsverket att redovisa detta. När siffrorna hela tiden steg undvek de att berätta hur det stod till.

Det skulle vara ett politiskt självmord att hoppa av regeringen för miljöpartiet. De har inte en chans att komma tillbaka med någon trovärdighet igen. Och ifall det skulle bli nyval riskerar partiet att utplånas. Att en röst gjorde att de till slut gick med på regeringens paket gör att situationen är mycket osäker och Åsa Romson själv sade att de sitter kvar för att inte något "värre" ska inträffa. Ett dilemma blir ifall inte åtgärderna räcker och flyktingströmmen blir kvar på en hög nivå. De 7 400 som är redovisade i dag av Migrationsverket för den senaste veckan är en mycket hög nivå fortfarande. 
12:08
SVT har tagit reda på att väljarna tycker att det var bra med regeringens åtgärder, men att det var alldeles för sent. Jovisst det var regeringen som reagerade långsammast av alla invaggad i övertygelsen att Sverige var en humanitär stormakt. Och medierna gjorde inte mycket för att ta dem ur den villfarelsen. En sådan här undersökning skulle kunnat ha gjorts tidigare. SVT verkar förvånat över att det massiva stödet för den tidigare politiken är borta. Nä det har inte funnits där på länge.
15:19
Statsminister Stefan Löfven sade i dag på riksdagens frågestund att vi måste ned mycket mer i siffrorna över asylsökande, kraftigt ned, menade han. Det kan tyda på att ännu fler åtgärder måste tas till om inte detta sker. 

onsdag 25 november 2015

Och så en timmes strömavbrott

Alltid lika fascinerande och obegripligt varför det blir strömavbrott helt plötsligt. Civilisationen helt borta. Kolmörkt och dödstyst. Vindstilla och ej snöoväder. Men Vattenfall äro outgrundliga. Jag tände ett tiotal levande ljus och startade en brasa i nya kaminen. Somnade nästan. Innan elen väckte mig igen. Lennart Hellsing gick och dog i natt under tiden. Han blev lika gammal som den äldste i vår släkt: 96 år. Och samtidigt som det blev känt att denne författare var död slocknade ljuset. Helt följdriktigt!

Sanna Lundell vill ha en miljon för att föda barn

Det är kravet hon ställer på sin särbo Mikael Persbrandt, som väldigt gärna vill ha ett barn till: en miljon kronor för den inkomst hon kommer att förlora. Det blir säkert mer om hon räknar, för hennes inkomst ligger till grund sedan för slutet av hennes liv. Hon får fattigpension om hon är hemma med barn.

Och hon säger att hon skulle vilja vara som en Waldorfkvinna ifall hon fick ett barn till. Vad hon nu menar med detta. Hon har antagligen missförstått eller intervjuaren. Waldorf är en pedagogik, som inte alls handlar om hemmafruar. Men hon menar kanske Waldorf Astoria-kvinna, en lyxig fru som bor på lyxhotell. Hon har nog inte alla hästar i stallet kanske och lever inte alls som vanliga människor. Hon som är feminist och vänster. Men nu vill hon tydligen leva som rikemansfru i en gammal kvinnoroll. Ingen ordning inombords. Det går åt minst en årsinkomst, säger hon för att fostra ett barn. Ja det går åt mycket mer än så för vanliga människor. De båda har barnen Igor och Lo sedan förut. Sanna Lundell är 37 år.

Vi måste rädda välfärden

UPPDATERAT
Det är det nya mantrat som statsminister Stefan Löfven upprepar. Men det är redan för sent. Nästa år kommer det braka ännu mer åt skogen. Jag håller med moderatledaren Anna Kinberg Batra om att det som skulle ha behövts är en paus i flyktingmottagandet. Ett stopp helt enkelt. Men det är inte möjligt. De nya förslagen som kom i går kommer inte att sätta stopp direkt. 

Det är för många som är på väg hit. Även om de som anländer nu får sova på kyrkbänkar i Malmö så fortsätter de att komma. Många uttrycker nu medkänsla med Åsa Romson som nästan började gråta i går på presskonferensen och som hade funderat på att avgå. Det är inte synd om Åsa Romson. Hon tillhör de absolut naiva som inte har begripit att miljöpartiets politik leder Sverige rätt ned i fattigdom och tillbaka till 1900-talets början i värsta fall. Det hade varit bra ur ett demokratiskt perspektiv om hon hade avgått, men istället valde hon att svälja de helt enkelt oacceptabla åtgärderna, som "verkligheten" ställde henne inför. Hon har redan fått hård kritik för detta från partiet.

Sverige kommer att bli tvunget att låna mer pengar nästa år till budgeten. Det är alldeles ofrånkomligt och har redan omtalats. Här skrev jag i februari i år om att välfärden tar slut på sig själv. Det är politiken där kring tio procent av budgeten går till att ta hand om flyktingar. Det fungerar inte. Och redan då var kostnaden på 50 miljarder mer för detta mottagande än det totala biståndet till hela världen från Sverige. Kostnaden för mottagandet av flyktingarna kommer att kosta hundratals miljarder under de kommande åren. Det kostar på att försöka lyfta hela världens flyktingar till vår egen nivå. 
9:55
Magdalena Andersson tycker att Sverige ska förskottsbetala in avgiften till EU för nästa år. Det betyder att 35 miljarder skulle kunna "sparas in" i nästa års budget och istället tas i år. Ett dribblande med medborgarnas pengar, som är helt oförsvarligt när detta års budget redan ligger på ett stort minus. Ett försök att dölja hur stora utgifterna i statens budget är nästa år. Lånebehovet har redan stigit med dessa 35 miljarder för nästa år på grund av flyktingsituationen. Staten har redan gett kommunerna 10 miljarder extra i år för att ta emot alla flyktingar. Det lär inte räcka. Och i Munkedal har man redan chockhöjt kommunalskatten med en krona och trettio öre. Munkedal ligger i Bohuslän och har ett invånarantal på strax under 4 000 invånare. Där styr socialdemokrater, miljöpartiet och centerpartiet.
11:02
Hela biståndsbudgeten för alla länder i världen ligger på 43 miljarder kronor för 2016. Nu tar flyktingarna här 13 miljarder från den budgeten enligt uppgörelsen i går. Och Sverige försöker trixa mer för att slippa åtaganden utomlands, vilka naturligtvis är mycket billigare än att ta hit all världens flyktingar. Sida varnade för att en del länder och folk inte skulle ha varken vatten eller skolgång om för mycket togs från biståndet. Mest skulle det drabba Afghanistan, varifrån också de flesta ensamkommande ynglingarna kommer till Sverige.
13:02
Varken vänstern eller sverigedemokraterna är inbjudna till samtalen om nya lagar. Vänstern kan nu tänka sig att smuggla flyktingar in i Sverige från Danmark, precis som de gjorde under andra världskriget. Varför kan man undra. Är Danmark ockuperat av nazister?
14:28
En röst gjorde att miljöpartiet gick med på överenskommelsen i går. Enligt Per Gahrton, grundare av miljöpartiet, skulle det rent taktiskt vara politiskt självmord att hoppa av regeringen nu. Då skulle miljöpartiet för lång tid framåt ha bevisat att de inte klarar att regera.  Om ett politiskt parti inte kan medverka i regeringen vad ska det då i riksdagen att göra, frågar Gahrton. Ja, det har jag också undrat länge. Vad gör miljöpartiet där? Det är en desperat lösning för att inte något "värre" ska inträffa. Det sa Åsa Romson själv i går. 
Också i Klara kyrka mitt i Stockholm bäddas det för flyktingar.

tisdag 24 november 2015

Total omvändelse under galgen

Statsminister Stefan Löfven och vice statsminister Åsa Romson framträdde och berättade att 80 000 har sökt asyl i Sverige de senaste två månaderna och detta fungerar inte. Stefan Löfven klagade mycket på EU, som inte tar sitt ansvar och Sverige måste nu få andrum i flyktingmottagandet. Mycket färre flyktingar måste söka sig till Sverige. 

Det kommer att bli en tillfällig lagstiftning som ska gälla i tre år för att få ned nivåerna. Det innebär att åldersbestämning av asylsökande ska införas. Det ska också bli billigare boenden för ensamkommande barn.  Tillfälliga uppehållstillstånd införs. Anhöriginvandringen ska strypas och försörjningskrav för dessa införas. Dessutom ska ID-kontroller införas på alla färdmedel mellan Sverige och kontinenten. På tåg, bussar och färjor. Detta berättade de båda på en presskonferens i eftermiddag.

Stefan Löfven har meddelat dessa förslag från regeringen till EU. De vill ha bredast möjliga stöd för dessa förslag och kommer nu att bjuda in de borgerliga till möte. Så fort det går måste nivåerna ned och Sverige behöver ett långsiktigt hållbart mottagande. Allt detta hade gått att undvika om inte Sverige hade trott sig vara en högtflygande stormakt när det gällde att ta hand om hela världen. Nu dras i nödbromsen. Ingen hade för ett halvår sedan denna omfattning av asylsökande i sin begreppsvärld, sade Åsa Romson. Hon började nästan gråta när hon pratade om de miljöpartistiska kommunalråden och hur svårt de har haft det.

Nivåerna ska ned till internationell mininivå, men vad det konkret betyder ville inte Stefan Löfven precisera. Förslagen ska bli lag senast den 30 april nästa år. Det låter som en lång tid i sammanhanget. De båda pratade mycket om att "verkligheten" tvingar partierna till detta. Den verklighet som andra har sett under lång tid, men som regeringen nu är sist att upptäcka.

Här skrev jag för mer än två månader sedan att Europa stängde gränserna, men det ansågs inte Sverige behöva göra. Och här i augusti om att regeringen måste ändra flyktingpolitiken, men det ansågs inte behövas. Istället skulle vi skämmas och ta emot dem för att vi inte gjorde detta under andra världskriget. 

Ryskt plan nedskjutet

UPPDATERAT
Ett ryskt stridsflygplan är nedskjutet nära gränsen till Turkiet. Enligt Turkiet befann sig detta plan inne på turkiskt territorium, men enligt Ryssland var det inte där utan inne på syriskt territorium. Denna del av världen är ständigt orolig och känslig för större oro än tidigare och särskilt då när ett plan blir nedskjutet. Piloterna sågs hoppa i fallskärm innanför gränsen till Syrien. Enligt en militär källa varnades planet, en SU-24, innan det sköts ned. Räddningshelikoptrar syntes över området där piloterna landade. Det pågår strider i området. 
14:40
Putin skräder inte orden: det var ett knivhugg i ryggen att det ryska planet blev nedskjutet och nu ska Turkiet få betala. Den mannen är galen och farlig. Piloterna uppges vara tillfångatagna eller döda. Och Nato kallar in krismöte. 
25.11.2015
En av piloterna överlevde och räddades av den syriska armén medan den andre dödades av jihadister. Den överlevande piloten finns nu på en rysk flygbas. 
26.11.2015
Eftersom den överlevande piloten nekar till att ha blivit varnad av Turkiet innan planet sköts ned har Turkiet publicerat en bandinspelning där man tydligt hör att varningar skickas ut på engelska många gånger.

måndag 23 november 2015

Klimatflyktingar finns inte

Nu är medierna fulla med propaganda om nästa stora katastrof för mänskligheten, ifall vi inte kan tygla oss själva och börja leva som vi gjorde förr i tiden. Helst utan bilar och utan badkar, som kungen nyss tyckte ska förbjudas. Själv har jag inte haft badkar på många år, men dusch är verkligen inte lika roligt. Mycket mindre avslappnande än att vara omgiven av varmt vatten.

Alla krig och bråk i mänsklighetens historia anses snart kunna skyllas på klimatförändringar. Särskilt de senaste i Syrien och i Afrika, men en hederlig klimatforskare Angela Oels har konstaterat att dessa flyktingar som flyr för att klimatet har ändrats inte finns. Det går inte att enbart skylla på klimatet för det är som att säga att det inte går att göra något åt krig eller att treårige Alan Kurdi föll offer för något som inte människor kan göra något åt när han drunknade. Det blir fatalistiskt. Ödesbestämt. Och politiken har således ingen roll i människors liv då längre. Regeringar har uppenbarligen ingen makt alls när klimatet slår till.

Att hota med att 200 miljoner kommer att vara "klimatflyktingar" år 2050 är att sätta ännu mer skräck i människor som redan nu är invaderade av flyktingar från krig och fattigdom. Det är som om världen redan har bestämt att små önationer kommer att försvinna. Det är ohjälpligt och människorna som bor där måste flytta. Det vill inte de som bor på olika öar runt om i världen. De vill ha hjälp att bo kvar. Precis som människor i Sverige också vill ha hjälp att slippa översvämningar när det regnar mycket och deras hus och land översvämmas. 

Min käpphäst har länge varit polarisen. Den krymper inte längre. Den gjorde det i Arktis ända till år 2012, men nu växer den igen. Människor vet inte så mycket som de tror om vad som händer på jorden, men både politiker och medier har i många år nu försökt att skrämma oss så mycket som möjligt. Se vad som händer om havet stiger 100 meter nedan. Det skulle betyda att polarisarna har smält och det är den värsta profetian om vad som kommer att inträffa till år 2100. De flesta tror dock på en meters höjning av havet till 2100. Klimatmötet börjar i Paris nästa vecka.
Skräckpropaganda i form av en mugg
där landet försvinner i havet
när muggen värms upp
av varmt vatten.
Sverige går inte att känna igen.
Inte England heller. 

söndag 22 november 2015

Linda Haglund är död

Hon blev bara 59 år och ingår i de oförklarliga cancerfallen. Hon fick en blodpropp i lungan förra måndagen och hade cancer dessutom i stora delar av kroppen. Det finns sådana fall. Jag vet. Har suttit i en sorggrupp sedan min sambo dog i cancer för snart ett år sedan. Där hade en man fått en dödsdom när han kom in till sjukhus. En vecka kvar att leva. Likadant blev det med Linda Haglund. Min sambo hade också en oförklarlig cancer i halsen, icke självförvållad eftersom han aldrig hade rökt och då han hade levt sunt. Han blev 57 år. 

Linda Haglund dog på Södersjukhuset i går och hon hade en lång karriär som idrottare med bland annat sju SM-guld på 100 meter och fem SM-guld på 200 meter. Hennes personliga rekord står sig fortfarande än i denna dag. Vi vet aldrig hur länge vi ska leva. Själv fyller jag 70 år nästa gång. Känns orättvist att det inte var jag som fick cancer. Men så kan man inte tänka. Meningen med livet är att ta varje stund och dag som den kommer. Och det gjorde vi också min sambo Olle Blomkvist och jag. Vi tog en dag i taget tills hans liv tog slut.

lördag 21 november 2015

Muslim på julaftonen

UPPDATERAT
Ja det kan vi alla bli. Julafton ska inte vara förbehållen de som är kristna eller svenska. Jultomten kan komma till alla. Förresten var den 25 december det datum när de hedniska romarna firade vintersolståndet och detta har också varit asatroendes högtid. De kristna gjorde detta till en helg efter 300 år så det är soldyrkan inblandat. Hedendom. Det är ingenting för de monoteistiska muslimerna. De dyrkar inte solen. Bara Allah. Att pynta sitt hem med allsköns julpynt är heller ingenting för sanna muslimer. De pryder sina hem med Allahs ord. Inte heller skickar de julkort eller sjunger julsånger för dessa går ofta emot vad Allah står för. 

Men nu ska Gina Dirawi sitta och önska oss alla en God Jul i TV på julaftonen. Hon är ingen god muslim, fast hon säger att hon är muslim. Hon går därmed emot allt vad denna tro står för när hon väljer att bli julvärd. Hon är 25 år gammal och alldeles för ung för att få äldre att känna sig trygga med julfirandet eller tro på vad hon säger. Hon fick jobbet för att hon har lett Melodifestivalen ett par gånger och är rätt komisk och för att hon anmälde sig frivilligt. Plus att hon har palestinska rötter. Men det handlar inte julen om. Det som behövs som julvärd på julaftonen är någon som är äldre och som företräder större delen av svenska folket, som inte är muslimer. Dessa firar ju inte ens julaftonen.

Det här är något märkligt som har hänt med SVT där det snart bara sitter damer i rutan och att minoriteter ska ha företräde. Mycket konstigt i en TV-kanal som går ut till alla. Nästa jul kan väl Moder Mothanna Magid få sitta där. Han tillhör ju minoriteten anklagade terrorister och är knappt muslim, dricker gör han och inte går han i moskén heller. Och han är från Irak. Han kan mycket väl vara frikänd eller släppt nästa år. Visst vore det fint att låta honom ta över denna julvärdsroll och visa vilket tolerant land Sverige är. Så slipper vi titta mer på TV på julaftonen. Vi har ju ändå annat för oss. 
22.11.2015
Jodå han är en icke-terrorist Moder Mothanna Magid. Godkänd och stämplad som av självaste jultomten på julaftonen och han kan absolut kvalificera sig som julvärd nästa år. Eller hur SVT? Han är släppt och fri av vice chefsåklagare Hans Ihrman. Nu kan han få ersättning för att han har suttit anhållen. Sverige är fantastiskt! Ingen annan är heller misstänkt i denna utredning. Underbart!
11:38
Och här kan ni backa Gina Dirawi. Mot alla hatare och anhängare av sd. Visst är det fantastiskt! Hon har bara fått knappt 10 000 namnunderskrifter ännu. Det måste vi ändra på. Hatarna ska inte vinna! Hon som är så ung och dessutom norrlänning. Hon måste stöttas! Sic! Upp till kamp!

Terroristen är oskyldig

Jodå det vet massmedierna för de har pratat med hans mamma och pappa och med kompisen som han flydde med från IS. Ingen vet riktigt i nuläget vilket som är sant. Eller varför Säpo ingrep mot honom, men det är gammal tradition att frita brottslingar inom medierna. De som lyckas göra detta blir hjältar. Det är vår innebyggda hellre fria än fälla-tradition, som vi har i Sverige. Det går inte att vänta på att rättsväsendet ska göra sitt. Nej terroristen Moder Mothanna Magid är oskyldig. 

Också GW Persson uttalar sig om detta precis som han gör om allt och som han gjorde i fallet Lisa Holm. Där var det misstänkt lite bevis tyckte han. I andra länder skulle man låta polisen och Säpo göra jobbet, men inte i Sverige. Det finns en gammal tradition som säger att polisen är som Kling och Klang och länsman är det roligt att dra vid näsan. Det finns fortfarande en motsättning mellan bönder och överhet i Sverige och bönderna gillar att ha rätt.

Jag vet inte om terroristen är oskyldig eller om hans mamma, pappa eller kompisen har rätt. Världen är upp-och-ned sedan länge och ingenting är längre precis som det ser ut. Men många familjer har blivit överraskade när deras lille snälle pojke och underbara flicka har visat sig vara något annat än de trodde. Och omvändelsen till terror kan gå fort. Det behöver inte ta mer än ett halvår. Den kvinnliga terroristen som dog i Paris var kusin till huvudskurken Abdelhamid Abbaoud. 

Samtidigt förklarar FN krig mot IS. Och i Belgien ligger numera terrornivån på den högsta. Världen har blivit totalt svart och vit på en vecka. Nu är gränsen nådd. IS är detsamma som Hitler i nuläget. Och då kan det förstås hända att en och annan oskyldig dras med i kriget.
4.5.2016
Han begärde sedan en miljon i skadestånd eftersom han hade pekats ut oskyldigt och lidit men av detta, men han fick 12 000 kronor bestämde JK i dag

fredag 20 november 2015

Kring 3 000 nya terrorister beredda i Storbritannien


Terrorister har bevisat sin närvaro inte bara i Frankrike utan också i Sverige. Storbritannien kan stå på tur. Denna vecka rensades ett av lägren vid franska kusten. Flyktingar försökte smuggla ombord asylsökande i bilar som är registrerade i England och det fanns risk för fler terrorister. Dörrarna till vårt land står fortfarande öppna med flyktingar som numera inte får plats inomhus utan får sova utomhus i kylan. 


Men strömmen till Sverige är inte stoppad i andra EU-länder. Vi lär få ta emot också fler terrorister innan detta tar en ände. Från Afghanistan, ett land som inte befinner sig i krig, har flyktingströmmen ökat med 758 procent sedan förra året till Sverige. Från Irak kommer 513 procent fler i år än förra året.

EU misslyckades med att rapportera att terroristen Abdelhamid Abaaoud hade passerat Grekland. Ingen information alls kom om detta till Frankrike innan terrorattentaten förra fredagen. Europa har en skuld till Frankrike och EU behöver börja om med att organisera sig och att försvara sig, säger inrikesministern Bernard Cazeneuve. 

Europas gränser är vidöppna fortfarande och EU kan inte hålla sina egna överenskommelser. Till Frankrike har 800 000 flyktingar strömmat in okontrollerat. Till Tyskland kring en miljon. Till Sverige till dags dato omkring 200 000 i år. Bland dem således flera eftersökta terrorister. Hur många finns det då i hela Europa? I Storbritannien enbart sägs 3 000 islamister vara beredda att gå till attack. London och Manchester är städer som har flest påtänkta terrorister. De sägs ofta ha mentala problem. Ett planerat attentat av IS var mot drottning Elizabeth av England när 70-årsdagen av segern över Japan och andra världskrigets slut firades i augusti i år. Säkerhetstjänsten MI5 lyckades avvärja detta.

Här kan ni läsa om Magnus Norells bok Kalifatets återkomst. Om hur svårt det har varit för västvärlden att begripa tankegångarna hos dessa terrorister. Författaren är statsvetare och terrorforskare och han tog kontakt med ett dussin svenska förlag för att få boken utgiven. Ingen vågade. Han har fått ge ut den själv. Rädslan för att kränka är stor. Det är mycket svårt för myndigheter och styrande att förstå att dessa människor vill ha religionen i centrum av samhället. Islamistiska grupper har fått tolkningsföreträde också i Sverige.


Asylsökande till Sverige månad för månad
under de senaste sex åren.
Bild från Migrationsverket. 


Boliden terrornäste

UPPDATERAT
Mellan 6-8 personer togs in till förhör hos polisen i Skellefteå efter att man hade upptäckt den efterspanade terroristen Mutar Muthann Majid i Boliden. Det var en privatperson som ringde eftersom hon hade sett någon som liknade terroristen på en buss. Två personer togs ur den lägenhet där Majid bodde som asylsökande efter att en säkerhetsstyrka bevakat lägenheten i närmare en timme innan någon öppnade. 

Det bor kring 350 flyktingar i ett samhälle på 1 600 personer. De flesta från Irak och Somalia. Tre ställen i Boliden fick besök av polisen i går. Det enda Boliden var känt för förr i tiden var att det fanns en gruva. Numera för efterspanade terrorister som bor kring Röda Torget. Enligt polisen så var det en kombination av inre spaning och tips från allmänheten som medförde gripandet. Majid hade påstått att han var från Bagdad, men han pratade inte alls så enligt grannarna.

Expressen och Aftonbladet har helt olika bilder av terroristen. I Aftonbladet är han sur och säger aldrig hej, men i Expressen hejar han alltid, spelar bordtennis samt dricker alkohol och går inte i moskén. Han lär ha befunnit sig här i några veckor. Det var europeiska säkerhetstjänster som såg ett mönster i krypterad information från Mellanöstern till Europa och detta medförde att Sverige tipsades.

I det senaste valet 2014 röstade drygt 58 procent på socialdemokraterna och nästan 9 procent på vänsterpartiet i Boliden.
4.5.2016
Den misstänkte terroristen hade begärt en miljon i skadestånd, men fick 12 000 kronor vilket JK bestämde i dag.

torsdag 19 november 2015

Sverige har inte varit naiva

Det säger Löfven att vi har varit - naiva - och tror att han kan prata för hela Sverige bara för att han är statsminister. Prata för dig själv gubbe! Du och många andra har varit naiva som ständigt har talat om att vi är rasister och att vi måste anpassa oss. Att vi har varit så hemska kolonialister vi vita människor i västvärlden och vi måste bära denna börda och göra bättring. Vi har aldrig varit kolonialister eller rasister. Detta är 1800-talstänkande. Om ens det. 

Så urless på gubbar som Löfven som tror att han kan tala i folkets namn. Såg just filmen Queen om igen som handlar om drottningens kris i England när prinsessan Diana dör i slutet av 90-talet. Inte ens drottningen, som hade jobbat 50 år då åt engelska folket, trodde att hon kunde tala i hela folkets namn. Hon trodde att hon skulle göra som kungahuset brukade och dra sig tillbaka och sörja, men det gick inte. För folket ville att hon skulle träda fram och delta i deras sorg. Hon gjorde det när premiärminister Tony Blair till slut hade fått henne att fatta att det skulle bli en allvarlig kris för kungahuset om hon inte gjorde detta.

Stefan Löfven fattar aldrig något sådant. Han tror att han kan tala för hela Sverige när jag och andra i åratal har påpekat vad som är galet i landet. Vi har inte varit naiva, men den politiska överheten har varit det, som har trott att alla som vill komma hit ska ha fritt tillträde till landet och alla som vill komma hit ska få allt gratis. Alla som vill komma hit är så förtryckta att vi måste ta dem i vår famn och älska dem. Det är farsans syn på sina små maktlösa barn.

Så pinsamt att det officiella Sverige till stora delar ha gått på den minan. Och att det först nu har upptäckts att det finns terrorresor och förfalskade pass. Men säg inte att Sverige har varit ett naivt land och särskilt inte det svenska folket. Men vi har inte fått uttrycka oss. En blöt filt har lagts över landet med orden: rasister och högerfascister. Det har varit nödvändigt att välja varje ord med omsorg för att inte stämplas så.
Mer ljus behövs i mörkret.

Terroristerna enar Sverige

UPPDATERAT
Inrikesminister Anders Ygeman satt i TV i morse. Sverige står på enad fot efter hotet utifrån. Bakom kulisserna har det pågått en förberedelse mot terrorbrott sedan i somras och Sverige är berett på detta krig mot terrorismen. Lagförslag kommer före jul för att kriminalisera vapenbrott, terrorresor och missbruk av pass. Anders Ygeman är också beredd att prata med oppositionen och anser att det inte är en tid nu att stå emot varandra politiskt i partierna utan här måste alla stå enade. Gränsskyddet kommer att vara fortsatt starkt och detta anstränger naturligtvis våra polisresurser. Det betyder att småbrott kommer att ta längre tid att utreda. 

Europa har fått sitt 11 september, som enade USA, det krävdes inte 3 000 offer som den gången utan betydligt färre offer, men Europa är mycket mer sårbart för den hör sortens attentat eftersom vi har gärningsmännen också inom våra gränser. Och det har gjorts så lätt att resa överallt i Europa. Det här är den största utmaningen som mänskligheten har stått inför: att bekämpa en ohelig allians mellan religion och politik. Det är förutom det rena motståndet mot brott också en uppgift att vända hela den syn på mänskligheten, som hittills har delat upp världen i vita skurkar och mörkare heliga män. Något som västvärlden självt har understött genom synen på historien.

En suddig bild ändrar inte världen. 
Inte heller namnet Mutar Muthanna Majid
Terroristen är en uppgift för polisen.
Men vi andra behöver ta itu med världsbilden. 
Den enskilde terroristen är i detta sammanhang inte så intressant utan det är hela konceptet bakom det handlar om. Att världen ska delas upp i de som har rätt och de som har fel på alla nivåer, vilket islamister vill. Detta stadium som vi nu har möjlighet att gå förbi för första gången i mänsklighetens historia eftersom planeten är en enhet rent kommunikationsmässigt. Bara vi inte plottrar bort detta genom att splittra oss själva på hemmaplan. Terroristerna har åstadkommit denna enhet rent fysiskt, som vi nu behöver. Så fungerar världen: tes, antites blir så småningom syntes. Vad vi gör av detta är upp till oss, var och en av oss. Hur vi tänker och hur vi ställer oss till detta. 

Gullandet med islamister är uppenbarligen slut nu på ett politiskt plan. Det var vad som behövdes. Och det var terroristerna som åstadkom detta själva. De måste vara inbäddade i stora fantasier om de tror att världen kommer att vara på deras sida. Om de trodde att dessa brott skulle få resten av världen på deras sida. De är dömda till döden vad de än gör. Och de kommer inte att finna något paradis på andra sidan.
21:16
Visst är det ett fantastiskt land vi bebor eftersom de lyckades gripa den efterspanade terroristen i Boliden i Norrbotten i kväll. Polisen kan om den vill och får lite resurser.
20.11.2015
Mutar Muthanna Majid har befunnit sig här i flera veckor och mellan 6-8 personer greps samtidigt. Ett uppvaknande för den naive statsministern. 
12:38
Så här lär terroristen se ut nu och heta Moder Mothama Magid och vara 22 år. Vilket land han kommer ifrån är osäkert. Så fint det är när världen är en enhet och vi inte vet något om våra medmänniskor. Annars brukar det vara den sociala sammanhållningen som ett lands säkerhet beror av, men det är överspelat nu. Vi är internationella. Han sökte asyl i Märsta och skulle utföra ett terrorattentat i Stockholm. Vilken tur att det inte finns några asylboenden längre i södra Sverige! Boliden ligger kring drygt 60 mil från Stockholm. 

Här skrev jag sedan att terroristen är oskyldig. Innan han blev förklarad att vara det. 

onsdag 18 november 2015

Terrornivån ligger på fyra

UPPDATERAT
Det är den näst högsta nivån precis som i Danmark. Ända sedan förra gången en terrorist slog till har hotnivån varit förhöjd i Sverige, sedan 2010 i december, men nu är den på näst högsta nivån. Det är troligt att terrorn återigen kan slå till i Sverige. 

I kväll 19:30 kommer Säpo att hålla presskonferens. Då får vi veta en del. Men naturligtvis inte allt. "Ett av skälen till höjningen är att Säkerhetspolisen har tagit emot konkret information och gjort bedömningen att vi måste agera inom ramen för vårt kontraterrorarbete. Just nu är det fullt fokus på det operativa arbetet. Chefsåklagaren vid Riksenheten för säkerhetsmål har inlett en förundersökning gällande förberedelse till terroristbrott. Förundersökningssekretess råder." Det meddelar Säpo.
16:28
"Vi lever inte i Sagan om ringen." Det sade en krönikör i dag i Sydsvenskan. Jo ibland lever vi just där. Världen är ibland alldeles svart och totalt vit. Och just nu är den det. Vi har inte gjort den sådan. Vi är precis som hobbitarna i Sagan om ringen. Vi vill leva i lugn och ro, men kan vi inte det så växer vi med uppgiften och tar itu med allt som följer därav. 
18:10
Anders Thornberg, chef för Säpo, berättade att en man är anhållen i sin frånvaro, men att höjningen av terrornivån inte har direkta kopplingar till vad som har hänt i Frankrike eller i Belgien. Men polisen får nu möjlighet genom denna höjning till fjärde nivån att agera mot allmänheten. Våldsbejakande islamism är ett stort hot mot Sverige och det finns många som har återvänt från IS. Islamister i Sverige har också jublat över vad som hände i Frankrike, som väntat var. Polisen söker efter den man som är anhållen i sin frånvaro i Sverige. Några detaljer kring mannen gick inte att lämna, varken ifall han är svensk medborgare eller hur gammal han är. Det har förekommit uppgifter att detta är en man från Irak och att han tillhör en terroristcell, men det kunde Säpochefen inte bekräfta eller prata om överhuvudtaget i nuläget. Men hotet är konkret riktat mot Sverige.
19:07
Så framträdde inrikesminister Anders Ygeman och berättade att lagförslag för att skärpa lagarna kring terrorism och ekonomiskt bistånd till terrorism plus kring missbruk av pass ska finnas på riksdagens bord före jul. Terrorresor ska kriminaliseras. Tillfälligt pass ska fås när ett pass förloras för en resa. Alla åtgärder kan genomföras under våren 2016. Båda dessa presskonferenser var blixtinkallade. 
19:21
Enligt Washington Post är Abdelhamid Abaaoud död i Paris. Det var han som släpade otrogna bakom sin bil, vilket ni kan se här. En ond människa. Nu går historien framåt med rasande fart. Kriget är hett och pågår. Men enligt Paris så finns han inte bland de båda döda i morse. Fast de döda är inte ännu identifierade. Åtta personer har anhållits.
21:16
På en vecka har vi gått från att vara rasister till att kämpa mot terrorister. Snabbare vändning har aldrig setts i Europa. Tyvärr så krävdes det en massa liv för att detta skulle ske. Men ofta är mänskligheten så trög att det behövs en katastrof först innan verkligheten slår till. Nu är det tydligen en 25-åring som ska skrämma livet ur oss i Sverige. Bland annat Gefle Dagblad får förhöjd bevakning. Ja där och i Örebro finns ju en del radikala muslimer. 
19.11.2015
Jodå han är riktigt död Abdelhamid Abaaoud. Han dödades i räden i Paris. Detta är bekräftat. Bra! Han hade förverkat sin rätt att leva.

Att befinna sig bortom hatet

Antoine Leiris förlorade sin fru i attentatet på Bataclan och lämnades ensam med en son på ett och ett halvt år. Han skriver själv på facebook att han aldrig kommer att hata förövarna i ett öppet brev. Han har inte tid med dem för han har sin son att ta hand om. 

"I fredags kväll tog ni livet av en exceptionell varelse, mitt livs kärlek, min sons mor, men ni kommer inte att få mitt hat. Jag vet inte vilka ni är och jag vill inte veta det, ni är döda själar. Om den Gud för vilken ni dödar helt blint har gjort oss till sin avbild borde varje kula ni satte i min frus kropp ha givit honom ett sår i hans hjärta.

Således vill jag inte ge er gåvan av att hata er. Ni har försökt att få den, men att svara med hat genom vrede vore att ge efter för samma okunskap som har gjort er till det ni är. Ni vill att jag ska vara rädd, att jag ska se på mina medmänniskor med ett misstänksamt öga, att jag ska offra min frihet för säkerhet. Förlorat. Samma glada människa leker fortfarande.

Jag såg henne i morse. Äntligen, efter nätter och dagar av väntan. Hon var lika vacker som när hon gick ut i fredags kväll, lika vacker som när jag blev lidelsefullt förälskad för mer än tolv år sedan. Naturligtvis är jag förstörd av sorg, jag tillerkänner er denna lilla seger, men den kommer att vara av kort varaktighet. Jag vet att hon kommer att vara med oss varje dag och att vi kommer att återfinna varandra i det paradis, som finns för fria själar till vilket ni aldrig kommer att få tillträde.

Vi är två, min son och jag, men vi är mycket starkare än alla världens arméer. Jag har förresten inte mer tid att offra på er, jag måste tillbaka till Melvil, som vaknar ur sin middagslur. Han är knappt 17 månader, han ska äta sitt mellanmål som alla dagar, sedan ska vi leka som alla dagar och hela livet kommer denne lille pojke att förolämpa er genom att vara lycklig och fri. För nej, ni kommer inte att få hans hat heller."

Min egen syn på dessa icke-människor är likadan. Det var därför jag skrev i går under en bild av en av terroristerna att hans ögon inte hade någon själ. Och naturligtvis har vi inte tid med dem. "Vad våldet må skapa är vanskligt och kort. Det dör som en stormvind i öknen bort. Men sanningen lever. Bland bilor och svärd. Lugn står hon med strålande pannan."

tisdag 17 november 2015

Vi som inte blev terrorister

Det borde vara hur lätt som helst att besegra IS. Det är ett rövarband som inte har någon framtid nu när Europas länder står enade och beredda att bomba dem tillbaka till ingenting. Nedan kan ni se hur många från varje land som har anslutit sig till IS. De flesta kommer från Tunisien och Saudiarabien, men även från andra länder i Mellanöstern. 

En uppskattning gjord av TT
Vi som inte blev terrorister är mångfaldigt fler än de som är det. Dessa är kriminella massmördare, som inte längre förtjänar en plats på den här planeten. Låt dem försöka förstöra våra länder. Det kommer inte att lyckas. Det som hände i fredags var att terroristerna skrev under sin egen dödsdom. Enligt CIA är det omkring 30 000 som strider för IS. Men enligt ryska säkerhetstjänsten har de kring 80 000 i Irak och i Syrien. Rövarbandet har lockat till sig många under det senaste halvåret för att de har haft framgångar och lockar med propaganda om paradiset på jorden i de områden de kontrollerar.

Hela EU har nu slutit upp bakom president Hollande i Frankrike. Det är förstås ingen match alls att ta död på hela IS och förpassa det dit där de hör hemma och det är inte paradiset. Nu är det slut med gullandet med terrorister för att de olika länderna i Europa har varit så rädda för bomber. Samtidigt tar Sverige fortfarande in över 10 000 nya invånare i veckan till landet, vilket på årsbasis blir en halv miljon människor. Detta kommer inte heller att bestå. Vänstern har fått mycket stort gehör för sin skräck för att 30-talet går igen. Att högerfascismen är här igen. Nej detta är galningar, vansinniga sektmänniskor, som måste stoppas. Och en del av dem finns här i landet. Livstid för mordet på Lisa Holm

Nerijus Bilevicius har dömts i dag till livstids fängelse för mordet på Lisa Holm. Han ska också utvisas.

Här skrev jag tidigare om detta. Och här.

Terroristerna offer enligt utrikesminister Wallström

UPPDATERAT
Hon tyckte i SVT i lördags att "inte minst palestinierna ser att det finns ingen framtid för oss. Vi måste antingen acceptera en desperat situation eller ta till våld." I går så hade Rapport med att Israel hade reagerat starkt på detta uttalande och kallat upp den svenske ambassadören i Israel. Man förväntade sig då som tittare att få se uttalandet eftersom det hade sänts i SVT, men då hänvisade programledaren till SVT:s arkiv. Märkligt. Att en utrikesminister uttrycker sig med ord som "framtid för oss" och att "vi måste" är mycket underligt när hon talar om ett annat folk i Mellanöstern. Hon identifierar sig tydligen som palestinier. 

Det är inte så att fattigdom eller andra svårigheter i livet gör att man blir terrorist. I så fall skulle världen vara befolkad av våldsamma terrorister. Det är den inte. Utrikesminister Wallström har fått sin uppfattning från 70-talet då det pågick befrielsekamper i olika delar av världen. Socialdemokratin har stått på folkens sida mot dessa diktatorer, men världen ser inte längre ut så. Utrikesministern har inte förstått att Mellanöstern nu är i ett nytt skede. Och att där är terrorn inte ett vapen mot en diktator utan ett sätt att få folken där att underkasta sig ett religiöst kalifat. Inte heller Putin i Ryssland har förstått detta utan han stöder Assad i Syrien.
Så här såg terroristen ut
som kom över Grekland
till stadion i Paris.
Hans ögon har ingen själ.

Vad som behövs är en inre omvandling av dessa båda makthavares föreställningar. De har inte förstått att dessa människor är indragna i ett sekttänkande. Att Mellanöstern är ett särskilt besvärligt ställe på jorden, där kollisionen mellan religioner har pågått i något tusental år. Det är när vi andra ser det utifrån mycket svårt att begripa att inre föreställningar ska kunna göra att tre olika religioner står mot varandra där. Mänskligheten behöver gå förbi föreställningen att Gud eller Allah är den som styr allt. Rapport visade däremot när den terrorist som anses vara hjärnan bakom attentaten i Paris körde runt med stympade kroppar bakom sin bil. Han skröt över detta. Och sade att de ska "råna hela Damaskus" "om Allah vill" och han sade också att förr drog han "jetskis och motorcyklar" bakom bilen. Nu fick han "släpa otrogna".

Det här visar att dessa män bara är kriminella idioter, som måste stoppas. Det är förfärligt att världen tillåter detta att fortsätta. Och särskilt då Mellanöstern, som skulle kunna sätta stopp för detta. De är inte religiösa. De är psykopater totalt utan moral. De har förverkat sin rätt att leva i vår värld. De är förbrytare och behöver tas bort från denna jord. Eller vad tycker utrikesminister Wallström om detta? Jo det vet vi redan. De är offer. Stackars terrorister! De behöver utbildning och jobb, sade hon. Stackars naiva människa.
12:50
Hos president Putin har nu polletten trillat ned sedan det är helt klart att det ryska flygplan som störtade i Egypten blev offer för en bomb ombord. Det är utlovat 50 miljoner US-dollar till den som kan lämna upplysningar om vilka som har utfört detta terrordåd. Och Sverige går in med militär hjälp till Frankrike. Försvarsministern tycker det är självklart att hjälpa till nu när Frankrike befinner sig i krig.
18.11.2015
Och det pågår en aktion i Saint-Denis i Paris. En kvinnlig självmordsbombare död. Hoppas att de får tag i nedanstående galning. Två andra sägs vara döda och tre är anhållna.
9:34
Två döda säger Sky News och fyra poliser skadade plus fem misstänkta anhållna. Fortfarande anses fler terrorister finnas i en lägenhet. Polisaktionen pågår.
11:58
Polisen ingripande är avslutat och de kom precis i tid för att förhindra en ny attack från terrorister. Sammanlagt sju misstänkta anhållna, tre från lägenheten där en kvinna sprängde sig och en annan sköts ihjäl. En polishund har blivit skjuten och dött. Hon hette Diesel och blev sju år. Hon var först in i lägenheten med terrorister.
Skärmavbild ur filmen Rapport visade.
Terroristen Abdelhamid Abaaoud har valt att bli ond.måndag 16 november 2015

Kräks på terrorister

UPPDATERAT
Alla medier är fulla av dessa terrorister. Det ska inte vara så. Några hundra människor ska inte hålla världen i ett järngrepp. Så här kan vi inte ha det. För så här ser inte världen ut. Och där sitter inrikesminister Anders Ygeman i TV och där sitter terrorforskare och där sitter Mona Sahlin och säger att det är "en brutal insikt att terrorn inte känner gränser". Vilket fantastiskt bra och insiktsfullt uttalande. Sic! Hon som alldeles nyss skulle ta hand om stackarna jihadisterna som kom tillbaka från kriget i Syrien. Dags att vakna! Är så trött på deras kända ansikten. Jag trodde det var repris först i morse i Sveriges Television. 

Som tur är består världen av annat än elände. Snart är det kalas och jul. Härligt. Och sedan vänder året mot ett nytt och ljusare. För oss vanliga människor. Så bra ändå att de där uppe har vaknat nu och sitter i vår television och pratar. De behöver det. Mycket prat så att de kan övertyga varandra dessa politiker, experter och media om hur världen ser ut. Äntligen få upp ögonen för detta! Ta ansvaret de har tagit på sig genom att sitta i regeringen och vara politiker eller ingå i myndigheter. Att till slut vakna i medierna så att de också kan inse att det finns ondska i världen. Naiva stackars människor!
9:27
Och enligt psykologerna ska vi prata med barnen. Visst! Lägg ansvaret på deras axlar. Låt dem inte vara i fred för eländet i världen. Tvinga dem att delta! Jag har fortfarande hemska minnen av andra världskriget fast jag inte ens var född då. Men jag fick del av det ändå. Låt barnen vara i fred! Inte sjutton tänker jag sätta mig med mitt tvååriga barnbarn nästa gång och prata världspolitik. Någon måtta får det väl vara! Alla cirklar behöver inte gå ihop. Vi kan leva på olika nivåer som vuxna. Låt barnen vara ifred!
10:02
På Stockholsmnyheterna berättas att våldet har ökat och att ungdomarna i förorterna dras mot extrema rörelser och blir kriminella. Det är Fryshuset som har konstaterat detta. Tänka sig! Annars har myndigheterna hela tiden förnekat att våldet har ökat, men jag har räknat morden i år. Här kan ni läsa. Statistiken hitintills visar på minst tre mord i veckan i Sverige. Nu håller alla på att vända sig om och se verkligheten. Det var den grekiske filosofen Platon som först gav bilden av detta att människor befinner sig i en grotta och tror att de skuggor de ser där är verkligheten.
10:25
Och i Efter tio i TV4 sitter Mona Sahlin igen. Hur har hon tid att sitta i TV jämt? Hon pratar om att mammorna kan hjälpa. Att de kan omvända de barn, som vill åka till IS. En nationell stödlinje öppnar i dag dit de kan ringa. För mammorna har makten i familjen och de kan omvända sina barn. Mona Sahlin har gått in i rollen mamma, som tillsammans med mammiga Malou von Sivers ska frälsa världen med hjälp av mammorna. Herregud! Den dagen en tonårig son har bestämt sig för att åka och slåss mot Västvärlden är det kört. Då har uppfostran av denne son lyckats att ge honom helt fel världsbild. Och vem har gett honom den?

Och här kan ni läsa vad borgmästaren i Molenbeek i Bryssel säger. Och här säger Le Soir i Belgien att terroristen Salah Abdeslam inte är gripen. Meddelades 12:08. Desinformation nu igen från svenska medier? Jo nu har dom ändrat sig. Svenska medier. Vid 12:30. Ibland är det inte så bra att vara för snabb. Men annonsörerna vill väl ha många klick?

Dags att vända sig om och se den verkliga världen för politiker och medier
inte bara en suddig avspegling av den

söndag 15 november 2015

Tre olika terrorgrupper

UPPDATERAT
Det var tre olika grupper med terrorister som anföll Paris i förrgår. Det säger Paris chefsåklagare Francois Molins. Nu måste de ta reda på hur de finansierades och varifrån de kom. En terrorist är identifierad. Han hette Omar Ismaïl Mostefai och var 29 år. Han var småkriminell, men hade aldrig suttit i fängelse. Säkerhetspolisen hade honom på sin lista som radikaliserad. Polisen tog hand om hans far och bror och genomsökte deras lägenheter. Brodern hade inte haft kontakt med terroristen på flera år, enligt honom själv. 

Fem dagar framåt kommer Frankrike nu att vara stängt. Inga stora folksamlingar tillåts. Terroristerna skyllde blodbadet på president Hollande. Han skulle inte ha anfallit Syrien sade de. IS har alltid använt massakrer på civila för att visa hur stora och mäktiga de är. IS är skyldig till närmare 20 000 människors död i olika attentat, men när de sker i Mellanöstern får de inte längre någon särskild uppmärksamhet.

IS har fått se sig tillbakaslagna och berövade en enkel kontakt med västvärlden genom att de förlorade gränsövergången mellan Syrien och Turkiet vid Tal Abyad. Den övergången erövrades av kurder i juni. Det har satt stopp för nyrekrytering av islamister som tidigare reste genom Turkiet för att komma till Syrien. Dessa stannar i sina respektive länder och kan bli terrorister och självmordsbombare där.

Presidentkandidaten Hillary Clinton sade att IS kan inte begränsas utan måste besegras. Innan dådet i Paris sade president Obama i torsdags att IS var begränsat och tillbakahållet. Men nu måste USA istället stödja de som vill ta kampen mot IS, sade Hillary Clinton. Hon konstaterade att USA befinner sig i krig med extremismen som IS står för. Hon är den ledande presidentkandidaten i det demokratiska partiet. USA går till val nästa höst.

President Obamas taktik har gått ut på att lokala styrkor skulle besegra och hålla tillbaka IS. Han har hela tiden velat undvika att bli indragen i ett större krig i Mellanöstern. Timmarna innan attackerna i Paris beskrev presidenten i en intervju kampanjen mot IS som ett "mångårigt projekt" som hade lyckats att begränsa IS. Paris kan göra att presidenten mer aktivt måste försöka stoppa IS räckvidd ute i världen. Transporten av pengar, vapen och kommunikation över gränserna genom självmordsbombare måste stoppas. Hittills har målet varit att stoppa IS i Irak och Syrien. Det är en svårt uppgift nu för alla säkerhetstjänster i Europa och USA att försöka förutse nästa attack. 
12:08
Den stad i Europa som bidrar mest med terrorister är Göteborg. Med tanke på storleken så bidrar staden med flest anslutna islamister till terrornätverk per capita. Omkring 120 unga män har lämnat Göteborgsområdet för att bege sig till extremister. I hela Sverige är det kring 300 som har lämnat landet för att ansluta sig till dessa mördare och fanatiker. Både Sverige och Belgien betraktas som två omedvetna "sovande" länder, där det är lätt att gömma sig. Och mycket riktigt så kom en av terrorgrupperna i förrgår eller kanske fler från Belgien. De som får åka hem från Mellanöstern betraktas som helt säkra av de som är kvar. Men dessa kommer naturligtvis inte att berätta vad som har utspelat sig utomlands.

Sårade och skadade terrorister kan åka tillbaka till Sverige och få vård här och bli omhändertagna och ompysslade för att åter ingå i samhället. Hundratals skadade har vårdats i Sverige för krigsskador under de senaste fem åren. Flest i Västra Götaland. De får förutom vård hjälp med bostad och jobb. En hemvändande jihadist får bättre omsorg än en svensk soldat, som har deltagit i fredsoperationer. Detta ingår i vår syn på att det alltid är mest synd om de som kommer utifrån och allra mest synd om flyktingar även om de blir radikaliserade och ansluter sig till IS.
14:44
Sammanlagt sju personer har gripits i Belgien. Så detta kan vara landet varifrån de flesta gärningsmän kom och som har sammanställt alla attackerna. Men nu är det så rörigt på alla sajter som försöker rapportera allt mellan himmel och jord om detta attentat, så det är svårt att få någon ordning på detta.
15:11
Det verkar dock som om alla har befunnit sig i Molenbeek i Bryssel. 
16:12
Den 51-årige man som togs i södra Tyskland förra veckan med bilen full av skjutvapen, sprängmedel och handgranater hade ingen aning om att de fanns där, enligt honom själv. Kanske har någon skickat honom på resan mot Paris, där han ville titta på Eiffeltornet enligt honom själv. Ännu har det inte gått att binda honom till attentaten i Paris. Dock pekar också nu spåren mot Belgien precis som de gjorde i vintras när Charlie Hebdo anfölls. Molenbeek är en kriminell stadsdel i Bryssel, en invandrarstadsdel.  Problemet är inte flyktingar eller andra invandrare utan de kriminella terroristerna, som lätt kan ta sig mellan länder och gömma sig. EU:s öppna gränser åstadkommer detta. Länder som inte kan eller vill skydda sina gränser är öppna för all slags kriminalitet.
18:39
Och den här bilden och efterlysningen har den franska polisen lagt ut. De upplyser om att han är född i Bryssel, Belgien och är farlig. Om någon har några upplysningar så kontakta polisen, ingrip inte själv:

22:10
Naturligtvis bombas nu Raqqa, den islamska statens huvudstad. Idiotiskt att detta krig har fått dra ut lika länge som andra världskriget. På tiden att franskt flyg bombar IS fäste. Världen är vansinnig och det blir inte bättre av att man låter den vara detta. Allt velande fram och tillbaka blir rasistiskt till slut. Så mycket lidande människor får stå ut med.
16.11.2015
Här säger borgmästaren i Molenbeek i Bryssel Francoise Shepmans att Belgien sedan länge har haft ett bra område här för terrorister. Att myndigheterna har stängt sina ögon. Detta område "har varit ett laboratorium för socio-multikulturell verksamhet" för den förre borgmästaren menar hon. Hon efterträdde honom för tre år sedan. Molenbeek kan således jämföras med Göteborgs förorter, som alltid har varit radikala åt något håll. Där fanns ingen medelklass i Göteborg ens på 70-talet när jag bodde där. Bara arbetare och överklass. Där fick kpml-r fäste. Revolutionärerna. Så tysta de är i dag. Borde inte åtminstone skådespelaren Sven Wollter som var med där (eller är det fortfarande) ställa sig upp och ropa revolution? Eller har den felaktiga förtecken just i dag?

lördag 14 november 2015

Kriget är igång

UPPDATERAT
Terrordåden i Paris är en krigsförklaring mot Europa. Upp till 150 döda. Det är krig. Hur känner sig medborgarna i ett land när detta inträffar, säger de på nyheterna nu som sänds i SVT. I ett land? Hur känner sig alla medborgare i Europa? Människor både i Frankrike och Sverige bör vara oroliga. Naturligtvis. Skottlossning var det på sex olika platser i Paris. Sjuttio personer minst dödades i en konsertsal. Gärningsmännen ropade att det var hämnd för Syrien. Jävla galningar! Åtta terrorister är döda. Undantagstillstånd är upprättat. Tre dagars landssorg är proklamerat.
8:41
Och nu sitter MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) i den statliga televisionen och berättar hur vi ska samla in information. Vi ska vända oss till etablerade medier och till myndigheter och särskilt då MSB. Vi medborgare ska inte bli arga för vi behöver lugna ned oss. Och de franska myndigheterna kommer att klarlägga detta. Fantastiskt! Staten ska bestämma vad vi ska tänka och hur vi ska uppföra oss. Dessutom har Säpo bestämt att det inte är någon fara i Sverige. Helt otroligt! Att detta säga i den statliga televisionen måste bero av att myndigheterna verkligen är oroliga. Det var chefen för MSB Mikael Tofvesson som framträdde. Har aldrig hört något liknande. Men eftersom vi är invaderade av nya invånare kan faran naturligtvis vara verklig. Överallt.
9:04
"Cette fois c´est la guerre" Den här gången är det krig. Så säger flera franska tidningar i dag och uppenbarligen har de samma känsla som jag. Eftersom jag har bott ett år i Frankrike kan det vara så att jag är mer fransk i det här fallet och inte identifierar mig med svenska myndigheter eller medier.
9:25
Frankrike har höjt säkerheten vid gränserna, enligt CNN och naturligtvis så skrek terroristerna Allahu akbar plus att IS nu hyllar attacken. Detta ser ut som en attack från dem tycker bland andra Australiens premiärminister. Över hundra döda nu konstaterade på rockkonserten där Eagles of Death Metal spelade.
10:06
Ett antal av 1 500 soldater hjälper nu polisen i Paris. President Hollande har sagt att de ska vara "sans pitié" utan nåd mot dessa terrorister. Han befann sig själv på stadion där en fotbollsmatch ägde rum mellan Frankrike och Tyskland. Tre explosioner hördes utanför. Han fördes därifrån. Ögonvittnen beskriver att terroristerna hade AK 47:or. Ett hundratal är livsfarligt skadade.
11:06
Min tidigare jobbarkompis Bim Clinell framträder nu i SVT och är nyanserad. Hon har bott länge i Frankrike. Jag kände inte igen henne. Hon har blivit så gammal. Sju år yngre än jag. Men hon är balanserad, varierad och mångfacetterad samt vet mycket om Frankrike.
12:08
En krigshandling utförd av en armé av terrorister, säger president Francois Hollande nu. Så här säger islamisterna om detta: "Detta var en attack välsignad av Allah, utförd av en grupp troende soldater från Kalifatet. Allah har gett dem makt och seger." Paris beskrivs som en pervers stad full av styggelse ungefär som i bibeln när Johannes uppenbarelser beskriver den stora skökan, på den tiden Babylon. Dessa människor är totala galningar som har gett sig in i ett krig mot Europa. Genomgående säger islamisterna att det är Allah som har utfört detta. De själva har inte något ansvar utan ser på det ungefär som människor gjorde på 1500-talet att den som har Gud på sin sida vinner. Totalt hjärntvättade.
13:12
En svart bil med belgiska nummerplåtar har hittas i Paris inte långt från terrorplatserna. Och i Tyskland har en man anhållits och han har en klar länk till det som hände i Paris. Detta enligt Sky News. Mannen ska ha anhållits i Bayern enligt flera tyska medier. Han lär vara 51 år gammal och hade vapen, dynamit och handgranater. Ett syriskt pass har hittats vid en av terroristerna i Paris. Detta var vid stadion där tre explosioner ägde rum.
14:31
Nu har medierna börjat sprida desinformation. De är så heta på gröten att de inte kan lugna sig några minuter för att få bekräftat att det verkligen var en bil som passerade en vägspärr. Nej, allt ska ut genast. Mera klick måste de ha. Detta var en falsk uppgift, som Le Parisien spred och som genast citerades. Däremot lär det vara sant att en av terroristerna är fransman, vilket inte betyder så mycket kanske. Terroristen i Stockholm 2010 Taimour Abdulwahab var ju svensk. Gift med en svenska dessutom. 
18:12
Passet som hittades tillhörde en syrisk medborgare som kom till en grekisk ö i oktober. Det visar vilket kaos världen befinner sig i om detta pass nu tillhörde den döde terroristen. En av terroristerna har visat sig vara en man i 30-årsåldern, som var känd av säkerhetspolisen. Han hittades vid konsertsalen. Spåren leder också till Belgien och Molenbeek, ett område i Bryssel. En man lär vara gripen där. Ytterligare två gripna uppger belgiska tidningen Le Soir.
19:05
En av terroristerna vid stadion hade en biljett till fotbollsmatchen och försökte ta sig in på arenan. Men han kontrollerades och lät då sin explosiva väst detonera. Paris är i kväll en tom och övergiven stad. Alla fransmän håller sig inomhus. Det mesta är stängt och U2 som skulle spela här ställde in konserten. Operan är stängd, Disneyland utanför Paris är stängt, Eiffeltornet är stängt.