söndag 21 juli 2024

Joe Biden hoppar av sin kampanj

 Bra gjort Joe Biden! Det ska inte vara 80plussare som regerar i länder. Nu hinner ju Trump bli också så gammal om han vinner i valet den 5 november, vilket är troligt. Jag skrev redan här den 4 juli att Biden inte kunde vinna.  Nu är det ett faktum. Här nedan kan ni läsa vad han skrev. 


lördag 20 juli 2024

Emelie och Martina behöver islam

 De båda vännerna Emelie och Martina i Skåne har konverterat till islam. De greps känslomässigt av vad som stod i koranen, började gråta, och tänkte inte så mycket utan tog på sig slöjor. Det får mig att minnas vad jag såg som barn på TV när kvinnorna grät när Hitler talade och jag frågade mamma varför. De är väl kära i honom, sade min mamma. 

Massor av människor i Tyskland blev frälsta då genom visionen av tusenårsriket och alla nya strikta regler. Det fanns en tydlig fiende i judar. Dessa skulle äntligen utrotas efter tusentals år. De hade ju tagit död på Jesus dessutom. Det är svårt att begripa denna syn, men då hade ingen varit nära att ha fått svälta för en limpa kostade så mycket mer när dagen var slut än när den började. Hyperinflationen inträffade 1923. Hitler lovade stabilitet i ett land som hade lidit mycket. Allt en följd av första världskriget.

Alla tog på sig en uniform och instämde i budskapet, för att känna sig trygga. Detsamma som Emelie och Martina nu gör i Sverige år 2024. De känner sig uppenbarligen tryggare när islam är dominerande. Tidigare kunde de göra som de ville, men stod inte ut med denna frihet. De behöver den strikta livsstil som islam erbjuder och tänker inte så mycket på utsattheten som kvinnor har i muslimska länder när de inte har på sig slöjan eller följer de regler som männen, imamer, sätter upp. De båda vännerna Emilie och Martina har äntligen fått struktur på livet precis som flickorna ovan under Hitlerregimen. Att andra lider under dessa förtryckande strukturer är inget de funderar över. 

fredag 19 juli 2024

Kriminalreporter på DN överförde pengar till Foxtrot-kvinna

UPPDATERAT

Det är Viviana Canoilas, undersökande kriminalreporter på DN, som påstår att hon har lurats att överföra 150 000 kronor till en kvinna i gangsternätverket Foxtrot. Det låter helt osannolikt i min värld. Det skulle vara till renovering, säger hon. Jaha var är den renoveringen då? Inte betalar man i förväg för något sådant. Det luktar mer än skumt. Vad har hänt med DN:s kriminalreportrar? Något sådant kunde omöjligt ha inträffat förr i tiden. 

Under tiden som detta utreds är Viviana Canoilas avstängd från sin tjänst på DN. Fattas bara. Hon nominerades till Stora Journalistpriset år 2019. En mycket stor utmärkelse i denna värld. Därifrån är vägen lång till att skicka pengar till en kvinnlig brottsling, som kommer att få sin dom snart. Denna brottsling jobbade tidigare i högsta säkerhetsklassen med fångar på Kumla, men fick sluta när hon upptäcktes ha en otillbörlig relation till en fånge. Hon har under lång tid kört narkotika till olika platser i landet. Hon hanterade sammanlagt 41 kilo cannabis och ett kilo kokain. 

Det ser ut som om DN:s kriminalreporterns pengar har använts till bland annat en inbetalning till kronofogden för en skuld som Gottsundanätverkets ledare Tommy Andersson hade på 60 000 kronor. Viviana Canolias säger att hon blev lurad, men det framstår inte som särskilt trovärdigt. Hon verkar heller inte ha polisanmält detta. Så kan det gå då när kvinnor är inblandade och en blir kär dessutom i någon gangster. Den kriminella tidigare fångvaktaren säger att hon kan vara lättpåverkad och lättmanipulerad. Jaha varför ska sådana kvinnor få jobba med fångar?

22.7.2024

Kvinnan med knarket dömdes till 5 års fängelse i dag. Hon är i 30-årsåldern och från Örebro. 

Här har Viviana Canoilas fått blommor för att hon nominerades till Stora Journalistpriset år 2019. Därifrån till att skicka mycket pengar till en känd brottslig kvinna, som snart ska få sin dom, är det en lång väg. 


onsdag 17 juli 2024

Två britter skjutna i Malmö

Det är två britter som saknas och som har hyrt en bil i Köpenhamn för att åka till Sverige på en affärsresa. Malmö är en farlig stad och det visade sig besannas när de båda männen hittades skjutna och uppbrända i sin hyrbil.  

Det omtalas inte vad för sorts affärer de båda skulle göra. Och männen är ännu inte absolut identifierade, men det finns inte så många som beger sig till Sverige från Storbritannien på affärsresor. Så troligen är det dessa båda det rör, för de skulle ha kommit tillbaka till England som i söndags. Och de var anmälda saknade av sina släktingar samt att det var den uppbrända Toyotan, som de hade hyrt på Kastrup. 

De var från London och i 30-årsåldern. Ingen vet ännu vad som har hänt dem eller varför de är skjutna och bilen bränd. Men skjutningar är vanliga i Sverige. I år har 139 sådana skjutningar inträffat och ett 20-tal har blivit dödade samt ett 30-tal skadade i dessa skjutningar. 

Farooq  Abdulrazak och Juan Cifuentes åkte till Sverige på en affärsresa, men kom aldrig tillbaka hem igen till London. 


tisdag 16 juli 2024

Thomas Matthew Crooks gick fel i livet

 Mannen som försökte skjuta Trump gick fel i livet. Han var född den 20 september 2003 och framstod som en tyst och tillbakadragen ung man som var bra på matematik. Ännu så länge finns inget uttalat motiv bakom hans skjutning. 

Han ville inget särskilt med sitt liv, bara städa en smula i politiken i USA. Så kan man tro. Han lyckades nästan. Det var ett självmordsdåd "suicide by cop" som det brukar heta. Varför gör människor överhuvudtaget något sådant? Är det detsamma som när klimatprotesterande belägrar SEB-banken i Kungsträdgården och får stå inför rätta. De anser att de har rätt att ständigt bryta mot lagen för att ändra världen. 

I Thomas Matthew Crooks fall måste han ha kommit fram till detta genom att tyst begrunda vad han kunde göra med sitt liv. Hans pappa hade ett 20-tal vapen och han tog ett av dem. Ett vapen som används i krig. Men han lyckades inte ta död på Trump. Expresidenten hade änglavakt och träffades inte annat än lite i ena örsnibben. Vapnet var AR-15, ett halvautomatiskt vapen som sedan förra året är tillåtet att användas vid jakt i Sverige. 

Thomas Matthew Crooks hade gått ut en ingenjörsskola i maj i år. Han var duktig också där och gick ut med "high honours". Han jobbade i köket på ett vårdhem. Men nu stod han inför att göra något mer i världen. Han var medlem i en skytteklubb i sin hemtrakt. Han köpte ammunition till sitt vapen samma dag som han sköt mot Trump. 

Hans skolkamrater säger att han blev mobbad i skolan och att han ibland kom iklädd jaktkläder och att han var en ensamvarg. Han gillade historia och fick bra betyg på prov i skolan. Han var intelligent men lite underlig enligt någon annan skolkamrat. 

Han försökte gå med i skolans skytteklubb, men passade inte in där heller. Han var ingen bra skytt, men han var absolut konservativ, säger någon som debatterade med honom. Därför begriper ingen varför han ville skjuta Trump. Han framstår som förvirrad, men inriktad på att förändra världen på ett snabbt och våldsamt sätt. 


Faksimil från BBC över platsen där skjutningen ägde rum. 


söndag 14 juli 2024

Trump blev nästan mördad

UPPDATERAT

Det var under ett tal Trump höll i Pennsylvania på lördagen som skott avlossades och Trump tog med handen mot örat. Han blödde där. Han dök ned bakom talarstolen och när han togs bort av livvakterna så var han blodig i ansiktet. En åskådare är död och två allvarligt skadade. Det var en man på ett tak, som hade ett gevär. Han sköt mot Trump, men han sköts själv sedan också av Secret Service och är död. Trump vred på huvudet just innan han sköts annars hade han träffats direkt i huvudet.

Det är vilda västern som vanligt i USA. Landet som är uppbyggt på våld och vapen. Varje år så skjuts 40 000 människor till döds i Förenta Staterna. I landet finns 400 miljoner vapen i omlopp. Fler än befolkningen som uppgår till ca 333 miljoner människor. Det här lär inte skada Trump i hans kandidatur utan tvärtom. Han får säkerligen fler på sin sida nu när han också har blivit ett brottsoffer.

6:48

Thomas Matthew Crooks, 20 år, heter han som sköt. Ett foto på honom visar en ljus vit man. Det här nedan är ett körkortsfoto på honom. 


Trump träffades av ett skott på ena örat och var blodig när han restes upp av livvakter. Det våldsamma USA kunde ha tagit död på honom. 

Här är den av Gud benådade presidentkandidaten. Jo en del ser det så och Trump var rörd när han anlände och fick ta emot hyllningarna. 


fredag 12 juli 2024

Gamlingarna från 40-talet förstör USA

Naturligtvis vore det bättre att USA hade ett par yngre förmågor än Biden och Trump, som kunde ta över och sköta USA. Det säger jag eftersom jag är lika gammal eller nästan lika gammal som dessa båda. Inte skulle jag vilja ställa upp på något större i min ålder. Jag fyller 79 år senare i december. Det är dags att ta det lugnt då i den åldern. Inte trodde jag att jag skulle få uppleva i min livstid att USA krackelerar, men det gör ju stormakter också någon gång. Jag kan tänka att omgivningen runt Biden och Trump redan har tagit över deras positioner för presidenter är inte enväldiga. Inte ens i USA. 

Presidenten har mycket makt i USA eftersom denne är statschef, utser regeringen, är chef för den federala förvaltningen och samtidigt är överbefälhavare. Presidenten utser domarna i Högsta domstolen. Det är dock kongressen som stiftar lagar och bestämmer över landets ekonomi. Dessa båda gamlingar kommer att åsidosättas så gott det går, vem som än blir president. Stackars USA!

torsdag 11 juli 2024

Att vara släkt med en kriminell är farligt

 Den 16-åring som sköts ihjäl i Bagarmossen var inte måltavla, men hans storebror är kriminell. Det gäller att inte befinna sig ute mitt i natten och att inte tjafsa med killar med skjutvapen. Hitintills i år har 21 skjutits ihjäl i Sverige. Antalet skjutningar har varit 133 under 2024. 

Länge skrev jag om morden som utfördes, men numera är de vardagsmat så det är ingen idé tycker jag. Det går inte att få stopp på mördandet när så olika slags människor har samlats i vårt land. Män och pojkar har alltid velat bli rika snabbt genom att gå utanför lagen och utöva våld mot andra. Det är lättare om de inte identifierar sig med det svenska. Jag såg det som ung också. Men då fanns inte så många utifrån kommande i Sverige. Under 2023 mördades 121 personer i Sverige. 

Det är naturligtvis social misär som gör att dessa pojkar/män blir kriminella. Jag är uppvuxen två stationer från Bagarmossen vid T-banan. I Björkhagen var det massor med barn som växte upp, men de var från Sverige nästan alla utom någon enstaka från Finland. Då som nu bodde vi i hyreshus, men ingen pratade om den sociala misären. För den såg vi inte. Många hade det sämre än vi. 

Då fanns det en positiv framtidstro på 50-talet för Sverige låg bra till efter andra världskriget. Det var stökigt då också i skolan med slagsmål på skolgården, men inte så allvarligt. Ingen dog. Numera gäller det att sno åt sig så mycket som det går innan allt går åt skogen. Ta pengar eller annat med våld. Så lyder framtidstron.

Kring 62 000 personer är aktiva i eller kopplade till gängen i Sverige, säger polisen. Det räcker för att skapa mycken oro. Och många brott. Det finns nästan 23 000 poliser ute i tjänst. De har hjälp av sammanlagt 15 500 civila som jobbar tillsammans med dessa poliser. 

tisdag 9 juli 2024

Indiens premiärminister Modi kramar Putin

 UPPDATERAT

Det är en upprepning i stor skala av vad som hände före andra världskriget när Putin samlar in statsöverhuvuden som är på hans sida, som Kina, Nordkorea och nu Indien. Dessa länder omfattar en befolkning på närmare 4 miljarder människor. För själv har Putin inte fler än kring 143 miljoner invånare. Alla dessa kan ju inte kriga. Och kramandet mellan Putin och Modi hände samma dag som ett barnsjukhus bombades i Kiev. Skam över demokratin Indien!

13:20

Naturligtvis säger Ryssland att det var en ukrainsk missil som träffade barnsjukhuset. Nej det var det inte för Ukraina har inte ryska robotmissiler och har inga flygplan, som kan bära dem. Skamligt för Ryssland! Barnsjukhus ska absolut inte bombas! Det här var en direktträff för missilen fotograferades innan den slog ned i sjukhuset. 

måndag 8 juli 2024

Slottet i Oslo brann

 Nog för att det är rötmånad, men att en man i rullstol skulle tända eld på  kungliga slottet i Oslo var knappast väntat. Han togs av polisen, som lade ned honom på marken. Ingen svår insats kan tänka. Han kastade två sk molotovcocktails mot en dörr i slottet och dörren tog eld, men det gick att släcka med en handburen brandsläckare. 

söndag 7 juli 2024

De bästa länderna till semifinal i EM

UPPDATERAT

Jag intresserar mig inte så mycket för fotboll utan konstaterar bara att det är bra att England vann över Schweiz och Nederländerna över Turkiet. Det betyder att det avgörs nu i veckan vem som är bäst i Europa bland Spanien mot Nederländerna och Frankrike mot England. 

Denna kamp som ses som nästan krig, åtminstone i Turkiet, där tecknet för de Grå vargarna också fanns bland åskådare och en fotbollsspelare på plan Demiral. Han blev avstängd från fortsatt spel, när han använde detta som segertecken. Visst finns en liten del av Turkiet i Europa, men annars är det en muslimsk stat. Grå vargarna är en turkisk högerextrem, ultranationalistisk, islamistisk och panturkisk ungdomsorganisation, som ingår inofficiellt som militär gren i högerextrema partiet MHP. 

Det spelar ingen roll vem som slutligen vinner finalen bland dessa fyra länder i semifinalen. Alla är stabila europeiska demokratier värdiga att vinna. Fotbollen är ett sätt för män att få utlopp för sina aggressioner som publik. Hoppas bara att resten av dessa landskamper utspelar sig på ett bra sätt i Tyskland. En supportermarsch i Berlin stoppades av polis eftersom flera gjorde varggesten inför kvartsfinalen. Så bra att Turkiet är utslaget! Turkiets president Erdogan hade tagit plats på åskådarläktaren i kvartsfinalen och fick se Turkiet besegrat. 

10.7.2024

Jo det blev Spanien mot vem då? Jag tippar Nederländerna fast jag har en särskild känsla för England, beror på att jag är född när förra världskriget slutade. 

11.7.2024

England blev det också i finalen. Får väl hålla på dem då. 

15.7.2024

Det blev Spanien som tog hem EM. Grattis!


Både publik och spelaren Demiral från Turkiet har gjort varggesten som segergest och därmed ställt sig på högerextrema Grå vargarnas sida. Marschen ovan gick genom Berlin, men stoppades av polisen till slut. Så bra att Turkiet inte gick vidare från kvartsfinal till semifinal. Demiral blev avstängd från fortsatt spel redan före kvartsfinalen. 

torsdag 4 juli 2024

Biden kan inte vinna

UPPDATERAT

 Det blir Trump som blir president igen. Det är ett sorgligt faktum, men när demokraterna inte kan ställa upp med någon annan än en som blandar ihop politiker och säger sig ha träffat döda sådana (Mitterand istället för Macron) och som snubblar och ramlar ganska ofta samt inte kan komma på vad han ska säga riktigt. Så som det var i den senaste offentliga TV-debatten. 

Det är underligt att president Biden ställde upp på denna debatt, före själva utnämningen till presidentkandidat. Det gynnar naturligtvis alla spekulationer om att byta ut Biden mot någon annan mer lämplig kandidat. 

Den yngste presidenten i USA var bara 40plus när han tillträdde, men medelåldern ligger kring 50plus för alla kandidater. Theodore Roosevelt var 42 år när han tillträdde och John F Kennedy 43 år. Donald Trump med sina 78 år är i sammanhanget också en riktig gamling bland kandidater för en andra period. 

Överhuvudtaget så har åldern långsamt ökat för politiker i USA genom åren därför att det är dyrt att betala en kampanj och ifall någon har fått en politisk post så är chansen ganska stor att den får sitta kvar. Särskilt som ganska få röstar i ett amerikanskt val, bara kring 55 procent. Och de röstande känner sig hemma med någon de känner till. Vi får se hur det går då i november 2024, men utgången är inte särskilt oviss. 

Om Biden ska kliva åt sidan nu måste han göra det frivilligt. Det går inte att tvinga honom. Biden lär ha sagt till en nära allierad att han funderar på att kliva av kandidaturen nu. Eller också är det en ballong för att testa läget. Vicepresident Kamala Harris är trolig presidentkandidat i så fall. Det måste hända något inom de närmaste dagarna om demokraterna ska byta kandidat. New York Times tycker att Biden ska lämna kampanjen. 

PS. I morgon fredag ska president Biden intervjuas på ABC. DS. 

6.7.2024

President Biden är den bäste att vinna över Trump. Det säger han i intervjun ABC ordnade i natt. Han var sjuk och förkyld när han debatterade mot Trump och det var därför han gjorde ett dåligt intryck menar han. Men han kommer inte att dra tillbaka sin kandidatur. Det kan enbart "Lord Almighty" få honom att göra. Om han blir instruerad av Herren Gud så kan han avbryta sin kampanj.

12.7.2024

Stackars USA och Biden. Han blandar ihop Zelensky och Putin plus Harris och Trump. Detta efter Nato-mötet. Han säger fel helt enkelt. Den här mannen skulle i varje fall jag aldrig rösta på om jag hade rösträtt i USA. Men inte heller Trump. 

Förra året snubblade president Biden på en sandsäck när han skulle lämna scenen efter att ha delat ut diplom. Han har ramlat på cykel också och snubblat när han skulle uppför en trappa till ett flygplan, men han har aldrig skadat sig allvarligt, tack och lov. 

tisdag 2 juli 2024

Folkutbyte eller bara vanlig invandring

 Genom att socialdemokraterna hade hand om invandringen före 2022 så kom det många nya invånare till Sverige. År 2015-16 slogs rekord med 163 000 som sökte asyl. Men fortfarande så invandrar kring 90 000 varje år till landet. Och 27 procent av folket har utländsk bakgrund - antingen födda utomlands eller har två utländska föräldrar. 

Så här har det aldrig tidigare sett ut i Sverige och inte heller har vi haft så mycket skjutningar eller så många mord i gangstersammanhang. Detta är inte någon vanlig invandring som har pågått, utan det har varit beroende av krig utomlands. Och varje gång det kommer vågor av sådant folk till Sverige så blir det problem. Det går inte att bestrida. 

Spelar det någon roll vilken hudfärg en människa har? Nej absolut inte, men det som spelar roll är vilka föreställningar som finns inombords hos olika människor, vilket hudfärg de än har. Nu har också socialdemokraterna kommit med förslag om att riva hus i utsatta områden och göra omplaceringar av människor för att få bort utsattheten. Omkring 550 000 svenskar bor i dessa sk utsatta områden. Staten ska gå in och ordna till nya och fina bostäder. 

Det låter för mig som vi ska tillbaka till 40-talet och de bostäder där jag växte upp för det var bostadsbrist även då. Efter andra världskriget. Så mina föräldrar fick förtur till den nybyggda förorten Björkhagen och en tvåa på 60 kvadrat. Det berodde av att de hade två barn och då hade de rätt till en egen lägenhet. Likadant är det ännu i Sverige. För bostadsbristen har aldrig upphört. 

Folkutbyte är ett fult ord, men det kanske kan användas i Sverige eftersom vi har så många som kommer utifrån och som har andra föreställningar om saker och ting än vi som är infödda sedan länge. Det är ett problem, som inte kommer att gå över av sig självt. 

PS. Freden i Lausanne år 1923 medförde en stor folkomflyttning då 360 000 turkar (muslimer) flyttades från Grekland och 1,4 miljoner greker (kristna) fick lämna Turkiets landområde. Fast de hade bott där sedan Homeros dagar, dvs i tusentals år. DS.

Så här kan ett utsatt område se ut. Detta är Blombacka i Södertälje där en man i 21-årsåldern sköts till döds tidigt i morse. Gangstermord. Offret tillhörde Saltskogsfalangen. 


måndag 1 juli 2024

Nationell samling störst i Frankrike

UPPDATERAT

 Det är inte så märkligt att Nationell Samling blev största parti nu i första valomgången i Frankrike. Landet lider av dålig ekonomi för hushållen. Och Nationell Samling menar att det behövs mindre invandring. Frankrike är speciellt på det viset att landet ständigt har haft invandring sedan kolonitiden då fler än 40 kolonier tillhörde Frankrike. Det gällde Afrika, Västindien, Sydamerika, Nordamerika och Sydvästasien. Kring 8-10 procent har nu utländsk bakgrund. Ingenting dock mot Sverige där kring 20 procent har utländsk bakgrund. Vänstern kom tvåa i valet nu och Macrons mittenallians trea. En ny valomgång väntas nästa söndag. 

För en majoritet i nationalförsamlingen krävs 289 mandat. Eftersom Macrons parti inte fick majoritet i förra valet 2022 har det varit svårt att regera. Macron kommer att sitta kvar som president till 2027 då det är presidentval. Valkretsarna i Frankrike är 577. Nästa val är den 7 juli på söndag. 

Macron har höjt pensionsåldern från 62 år till 64 i Frankrike, impopulärt och folket tror inte längre att de kan förbättra sina livsvillkor. Det kan bli samstyre efter valet på söndag då presidenten och premiärministern kan ha olika partier bakom sig. Macron vill skicka franska soldater till Ukraina, men det vill inte partiledaren Jordan Bardella för Nationell samling. Inte bara missnöjda fransmän röstar på Nationell samling utan det gör också de rika. 

8.7.2024

Det blev vänstern som vann i Frankrike, men ingen kan bilda regering på egen hand. Macrons mitten kom tvåa och högern trea. Så folket visade att de inte vill ha en ny ordning riktigt, men vem ska regera? Ingen fick de 289 mandat som behövdes utan Frankrike är ett splittrat land. 

14:05

Macron har bett den nuvarande premiärministern Attal att sitta kvar för att inte rubba stabiliteten i landet. Han ville avgå men får inte det för presidenten. 

Jordan Bardella är en 28-årig elegant man med rötter i Italien. Men han är född i Frankrike och kan bli nästa premiärminister i Frankrike. Avgörs i valet på söndag den 7 juli. Han har varit ordförande för Nationell samling sedan 2022. 

onsdag 26 juni 2024

Sossarna vill hissa svenska flaggan på alla torg

 Magdalena Andersson drabbades av en lätt förvirring tydligen i Visby (värmen kanske?) för det enda hon kunde komma på var att svenska flaggan ska hissas på alla torg i Sverige, som en symbol för lösningen på alla problem. Vad är det för trams? Det löser väl ingenting alls. Eller är det som motvikt då till den palestinska flaggan, som har blivit vanligare (åtminstone i media) än den svenska?

Hon fortsatte med att säga att flaggan är en symbol för de samhällsproblem vi har i dag. Och därmed ska det gemensamma och politiken träda fram och lösa detta. Vilket j-a skitsnack! Ja ursäkta mig, men jag blir så trött på den från verkligheten så frånvända Magdalena Andersson. Så nu är det flaggans fel att landet ligger som det gör? Kan hon inte hålla reda på logiken? Jag som fick lära mig i scouterna att det var Erik den helige som komponerade flaggan, som han gjorde för solen sken på den blå himlen och skapade ett kors. Ett tecken från Gud helt enkelt. Redan på 1100-talet. 

Men nu är det dags att upptäcka svenska flaggan för sossarna. Efter 900 år.  Så det mångkulturella gäller inte längre? Och inga gränser ska längre vara totalt öppna. Magdalena Andersson måste ha satt i halsen när hon såg undersökningen om regeringen. Det senaste halvåret har nämligen denna regering gjort bra ifrån sig. Det tycker väljarna. 

Sossarna framstår som ett parti som drivs än och än dit och så körde de i diket, som det heter i en barnvisa om prästens lilla kråka. Tänk att Magdalena Andersson stod och grät i riksdagen för att Jamal El-Haj (s) stackaren hade förlorat hela sin familj på 36 personer. Sant eller inte? Vem vet. Men så småningom så uppmanade partiet honom att lämna sin riksdagsplats. Han blev då politisk vilde i riksdagen. 

Här syns den svenska flaggan på mitt hus. Där är den hissad ibland, senast nu på midsommaren. Den pryder sin plats, men varför ska den ständigt vara hissad på alla torg? Eller hur menar nu sossarna?tisdag 25 juni 2024

Att utplåna judarna

UPPDATERAT

 Varför är judar så hatade av Hamas och andra? Som i Sverige av universitet och Göteborgs kommun? Jo det har att göra med att de försvarar sig för länge mot Hamas. De skulle inte ha bombat under så lång tid. Och varför står nu kommunstyrelsens ordförande inför ett fält fullt med muslimska män som firar någon fest och bedyrar att Göteborg kommer att bojkotta Israel?

Detta är en mångtusenårig förföljelse av judar som har utmynnat i detta. Att Israel överhuvudtaget finns är förkastligt för muslimer. Judar ska inte ha något land alls. From the river to the sea ska istället muslimer ha makten. Från floden Jordan till Medelhavet således. Det tycker även svenskar till vänster.

Kommunstyrelsens ordförande i Göteborg Jonas Attenius (s) fiskar röster bland muslimer där på fältet i Slottsskogen. Det är legio inom socialdemokratin att göra så. Muslimer och vänsterfolk har länge förföljt judar. Omkring 15 000 personer (läs män) hade samlats i Slottsskogen och nu ville Jonas Attenius betyga dem sin inställning och "vägra vara tyst". Han nämnde inte att kommunen också bojkottar Marocko och Ryssland. Det var inte relevant, inte "comme il faut" i sammanhanget.

I ett inlägg på facebook skriver Attenius dock efter detta att han hatar Hamas. För de är antisemiter och terrorister. Det glömde han dock att nämna när han fiskade röster där i Slottsskogen. Och han glömde att kommuner inte ska ägna sig ut utrikespolitik. Det är utrikesdepartementet som har hand om förbindelser med andra länder. Inte Göteborg.

17:17

Förvaltningsrätten har i dag beslutat om inhibition av detta beslut i Göteborg. Det betyder att beslutet inte gäller tills förvaltningsrätten kommer med en dom. En sådan dom lär gå emot Göteborgs beslut att bojkotta Israel. 


Vilken skamlig bild! Här lovar och svär Jonas Attenius (s) att Göteborg ska bojkotta Israel. Det gör han inför omkring 15 000 muslimska män i Slottsskogen i Göteborg. Varför ligger han inte på marken inför dem? Jovisst det är ju det han gör symboliskt sett. Allt för att de ska rösta på honom i nästa val. 
 


måndag 24 juni 2024

Tull eller skatt för turister på Värmdö

 Jo det vore väl bra med en tull för turister, inte bara på Gotland utan även här på Värmdö. Här invaderas ön på sommaren av stockholmare självklart. De har stugor här som inte används året runt. Precis som på Gotland. Men de nyttjar vägar och annan service, som sjukvård här ute. Så att de bofasta inte får en tid när de behöver på vårdcentralen.

Det är bara att sätta upp en tull vid sista bron från Nacka ut hit till Värmdö. Den byggdes på 80-talet och vi som redan var bofasta här då fick promenera över bron innan trafiken släpptes på. Den heter Farstabron. Trafikverket gör åtgärder där på bron, för det inträffade en dödsolycka förra året då en äldre kvinna körde fel och kom över på vägdelen med mötande trafik. Så bron är farlig. Behövs pengar till den.

Nu när vi har socialdemokrater i ledningen för kommunen så kan väl de höja särskilda skatter/avgifter för icke boende här, sommargäster, så att det går att betala allt som behövs i denna kommun, som borde vara rik, men som precis som Gotland måste be regeringen om pengar varje år till kostnader, som inte vi bofasta orsakar. 


Det här är Farstabron som leder till Värmdö. På sommaren fördubblas befolkningen på Värmdö. Stora kostnader för dem i kommunen, som inte är skrivna här och således ej betalar kommunalskatt här. 

lördag 22 juni 2024

Yttersta lyckan att dö på pilgrimsfärd

 Som muslim kan det inte vara någon olycka att dö i hettan på väg till eller i Mekka. Det är bestämt av Allah att denna död ska ske som allt annat, inshallah. Nu rapporteras att minst 500 har dött på denna väg och att så många som tusen kan vara döda. Eller till och med fler. Egyptiska pilgrimer sägs stå för hälften av de bekräftade döda. Det lär ha varit över 50 grader varmt. En muslim som dör så borde vara berättigad till en plats i paradiset.

Det lär vara så många som 1,8 miljoner som deltog i årets begivenhet, men det kan vara kring 2 miljoner ett annat år. Så om tusen dör är det inte särskilt många. De har stenat djävulen till döds och gått runt den heliga stenen i Kaba sju gånger och därmed uppfyllt det som behövs för en muslim, som ska göra denna färd minst en gång i sitt liv. Endast muslimer har tillgång till Mekka så kristna dör inte där. 

Enligt Saudiarabiens hälsodepartement har 140 000 mottagit sjukvård, men säger att siffran inte är något ovanligt. Dock klagar de svenska muslimerna över logistiken. De är ju vana vid Sverige. De har sett muslimer dö på gatan och bara ett lakan lades över den döde. Det är dock inget konstigt eftersom muslimer ofta begravs i sin pilgrimsdräkt, som består av två lakan eller skynken. Den döde ska ligga vänd mot Mekka.

Här är ett amerikanskt par som dog på denna pilgrimsresa. 


Här ses muslimer som vilar på gatan. Det är dock inte någon olycka att dö på en pilgrimsfärd. För muslimer är detta bestämt av Allah. Liksom allt annat i världen. 

fredag 21 juni 2024

Äntligen midsommaraftonen

 Ja så var den här till slut min 78:e midsommar. Min första var 1946, men då var jag bara ett halvår. De flesta minns jag inte för vi gör inte likadant varje år. Men den här kommer jag att minnas för det kommer hit tre vuxna och sex barn. Och ett säkert sätt att minnas är att skriva om det. Glad Midsommar alla!Båda dessa bilder är från år 2013. Tiden går fort! Åtminstone när man tittar i backspegeln. 

torsdag 20 juni 2024

I dag är den riktiga midsommaren

Jo nu är det ljusaste dygnet här. Men vi ska alltid fira midsommarafton på en fredag i Sverige så det går ihop med helgen. Annars måste ju människor vara lediga även i dag. Så kan vi ju inte ha det. Inte som muslimerna som går efter siktandet av nymånen för sina högtider och därför blir det gräl nästan varje gång för i Mekka firar de på en dag vilket syns i utsändningen i TV-apparaterna, men på någon annan dag i Kenya för nymånen syns ju inte överallt på samma gång eller dag på jorden. 

Dock är det av ekonomiska skäl att midsommaraftonen alltid ska vara på en fredag i Sverige. Då förloras inte arbetstid. Har inget med månen att göra. Solen har en annan åsikt och slår till redan i dag med längsta dagen, men det bryr vi oss inte om. Solens midsommar firas vid Stonehenge i England. Även i Grönköping firas midsommar. Tack Grönköpings Veckoblad för denna illustra bild över detta. onsdag 19 juni 2024

Justin Timberlake i handbojor

Justin Timberlake åkte fast för rattfylla i New York, men polisen kände inte igen honom. Han togs till polisstationen för han vägrade att blåsa så att de kunde se om han var rattfull. Då tar man blodprov istället för att fastställa detta. Han ska nu infinna sig den 26 juli inför domare och få sitt straff. Men det kolliderar med hans Forget Tomorrow World Tour. Den 26 juli ska han vara i Krakow i Polen och sedan rullar hans turné på. Innan dess startar han i USA och Chicago strax efter midsommar. 

Vilken otur att åka fast! Nej det tycker jag inte. Alla måste följa lagen. Även Justin Timberlake, men det går säkert att skjuta upp domen tills han är tillbaka i USA igen. Det är dock inte så bra att glömma morgondagen, som hans turné säger. Drick inte för mycket nu och kör absolut inte bil sedan. Här i Sverige är det Glad Midsommar utan alkohol för min del. Det kommer hit en massa barn som vill uppleva vad som händer här kring midsommarstången. Och midsommar är den lyckligaste tiden på året! Det är vetenskapligt beräknat. 

Justin Timberlake i handbojor tagen av polis i New York för rattfylla. 

Midsommarfirande har funnits här i många år. Så här såg det ut 2017. Små grodorna kanske?

tisdag 18 juni 2024

Det är nästan midsommar

 Nu börjar barnfamiljerna bada. Tillräckligt varmt i vattnet tydligen. Fyra små pojkar höll på och fånade sig när jag gick hem. De ropade farmor till mig och vinkade. Skulle tydligen lura mig. De sade att deras morfar satt där i gröngräset vid ett hus, men de vågade inte gå fram till honom. Vet inte vad för bus de höll på med. Men husen i fråga har eftervård för psykiskt sjuka. De frågade om jag ville följa med dit till deras morfar. Nej sade jag gå ned till badstranden istället. Det finns en badstrand där nere. Men det ville de inte tydligen. 

Det var väl klokt för små barn ska inte bada ensamma. Uppenbarligen den nya färska importen från stan som larvade sig. Jag sade åt dem att de kunde sluta med det. Och att det inte fanns några elaka människor där. Men de följde faktiskt inte efter mig när jag gick hem. Hade nästan väntat mig det. De frågade hur gammal jag var och jag sade hundra år. Nej det trodde de inte på. Vilka små fågelungar till pojkar som inte alls var flygfärdiga ännu. 

Badstranden, som är mycket långgrund, så det är riskfritt att bada även för män över 60. För det är dessa som drunknar mest. Men när barn badar måste man titta på dem hela tiden. Eller bada med dem. 


måndag 17 juni 2024

Nu är det sommarlov

 Det märks så tydligt att nu börjar alla semestrar för barnfamiljer. Och TV4 hakade på den barnsliga trenden i morse för de hade hittat en jordgubbe som såg ut som - ja gissa vad. Överhuvudtaget så jobbar människor inte så mycket som jag och andra gjorde i vår ungdom. Det är väl bra så de hinner ha lite andra liv är bara på jobbet. 

Jag tog en tur tillbaka till 70-talet då jag bodde i Älvsala på Värmdö. I mitt andra liv som jag brukar säga. Då var jag gift med Bosse (numera i himlen vila i frid). Det var sig likt där, för den absoluta civilisationen med kommunalt vatten och avlopp har inte nått dit. Men arbetet pågår och då kommer allt att bli annorlunda. Då får var och en bygga stora hus och priserna går upp. Jag har sett utvecklingen där jag bor nu på Värmdö och där det börjar bli fullbebyggt. Där har civilisationen funnits helt och hållet sedan mer än tiotalet år. Till slut gick kommunen in och sade att byggmästare inte fick köpa in flera tomter här samtidigt och bygga fullt med radhus på tidigare glesbebyggd mark. 

Men jag förstår stockholmarna för här regnar det inte så mycket som i övriga Sverige. Så det är roligt för dem att ha båten vid Bullandö och en stuga någonstans i närheten. Det är varmare här och därför heter det också Värmdö. Lär ha samband med Vindö ström, som låg isfri längre än på andra håll. Där jag bor nu har människor bott åtminstone bofast sedan 1300-talet, vilket finns omskrivet. Men tidigare än så fanns här vikingar. Det finns en enda runsten hittad på Värmdö, bara några kilometer från där jag bor vid Väsby gård. 

Väldigt få människor bodde här förut kring några hundratal under lång tid för det mesta landet låg under havsvatten. Men numera finns här kring 45 000 bofasta och tre gånger så många på sommaren. Usch ja. På lördagar är det ingen idé att handla för då är det bilköer överallt. Och nu nalkas midsommaraftonen då bilköerna ligger stilla och det tar kanske timmar att ta sig hit. Så skönt med sommar, men också vinter när det inte är så många som är här. Och vi slipper de dundrande motorcyklarna. Runstenen vid Väsby gård. Den lär vara från 1100-talet men hittades på 1600-talet omkullvräkt en bit bort från där den står nu. Lägg märke till korset på stenen. En kristen runsten. Men korset är bysantinskt! Från tidigare Östromerska riket. Dit också vikingar tog sig. Skalle, Sibbe och Livsten ha skapat stenen till minne av sina släktingar. Så står det.söndag 16 juni 2024

Två fångar Floderus och Azizi i Iran utväxlade mot en skurk i Sverige

 Jag begriper inte de som klagar på att två fängslade svenskar i Iran blev utväxlade mot en livstidsdömd iranier i Sverige. Han benådades. En del säger att det strider mot svensk rättstradition. Men benådning är en gammal tradition i Sverige. Före 1975 var det kungen som benådade. Den iranier som dömdes i Sverige är uppenbarligen en skurk och kommer att förbli en skurk, men i går kom Johan Floderus och Saeed Azizi till Arlanda och togs emot av sina familjer. Ett bra resultat!

De har båda svenskt medborgarskap medan KI-forskaren Djalali, vars familj är mycket upprörd över att han är kvar i fångenskap, inte hade svensk medborgarskap tidigare utan bara iranskt. Han har dömts för "korruption på jorden" till döden. Det säger väl en del om helvetet Iran. Djalali fick svenskt medborgarskap 2018, då han satt i fängelse, men det godkänner inte Iran. Dock tycker hans fru att allt är diskriminering. Även i Sverige. Jaha. 

Men jag säger som jag har sagt tidigare: åk inte till Iran. Även om det är på semester som för Floderus så är det livsfarligt. UD avråder också från alla resor till Iran sedan 2022. Iran är ett resultat av att de inte ville ha en shah och då kom istället en ännu värre stat bestående av imamer till makten 1979. 

Johan Floderus kramas om av mamma Kerstin på Arlanda och pappa Matts väntar på sin tur. Jag kan förstå dem för min yngste son är i Floderus ålder. 

lördag 15 juni 2024

Ibn Rushd är islamistiskt

 Det är ingen överraskning att Ibn Rushd beter sig som islamister ska göra. Jag har länge uppmärksammat att detta sker, men så länge vi hade en socialdemokratisk regering så kunde Ibn Rushd ljuga om sin verksamhet och låtsas att de var demokratiska. Det gällde att få muslimska röster enligt socialdemokraterna. Men nu tar också teologie doktor Sameh Egyptson bladet från munnen och säger att Ibn Rushd undervisar islamistiskt. Ingen överraskning alls. 

Folkbildningsrådet har tidigare sagt att Ibn Rushd använder material som är enligt sharia. De undervisar barn om icke demokratiska regler, men får ändå statsbidrag. De borde betala tillbaka alla miljoner de har fått säger Sameh Egyptson för de är totalitära, islamistiska och odemokratiska. Deras läror stämmer överens med Muslimska brödraskapet, som är globalt. 

Ibn Rushd blev godkänt som studieförbund år 2008 och har erhållit miljoner i statliga bidrag i Sverige. Varför ska det demokratiska Sverige stötta ett studieförbund som i grunden är odemokratiskt och aldrig har tänkt att bli något annat? Olika regioner kräver nu också återbetalning av deras studiebidrag eller stoppar det för i år. De ska betala tillbaka 647 000 till region Stockholm för år 2023. Och bidraget för i år 630 000 kronor stoppas. 

Ibn Rushd har undervisat om tillåten barnaga, om att kvinnor är mindre värda än män, att judar är homosexuella och om konspirationsteorier om judar, att sharialagar är bra och att det är tillåtet att slå sin fru om hon är olydig. Detta har ungdomar och barn undervisats om. Det är på tiden att denna organisation inte får bidrag från varken stat, kommun eller region i Sverige. 

Det här är Ibn Rushd själv som levde på 1100-talet i det då muslimska Andalusien. Studieförbundet är stolta över honom och arvet efter honom och har därför tagit namnet efter honom. I Europa har religionen utvecklats sedan dess och demokrati tillkommit. Kyrka och stat är inte samma sak, men det är det för islamister. torsdag 13 juni 2024

Två svenska män döms till döden i Irak

 De män som sköt ihjäl gängmannen Benzema i Irak döms nu till döden i två fall och fängelse i ett tredje. Släkten tycker naturligtvis att det är förfärligt, men vad hade de väntat sig av Irak? Landet har dödsstraff sedan 2004 då det återinfördes och många människor har avrättats sedan dess. 

Mordet ägde rum i Bagdad den 9 januari och Mustafa Benzema Aljiburi var medlem i Foxtrotgänget, betecknades som kronprins till Rawa Majid. Så han var ett hett byte för andra gäng. Han låtsades redan vara avliden, men nu sköts han i en bil på gatan i Bagdad av en 19-årig man på motorcykel. Och Benzema dog ganska omgående. Torpeder hade åkt från Sverige till Irak för att mörda.

Jag tycker inte om dödsstraff, men i det här fallet så verkar det vettigt. Tyvärr. De här männen har inga spärrar överhuvudtaget och de förtjänar absolut inte att leva enligt Iraks lagar. Dessutom skulle det skicka en bra signal till de andra gängmedlemmarna som lever i Sverige eller i Mellanöstern. Dessutom har sedan länge svenska ambassaden sagt att den avråder från att resa till Irak. 

Det är en 19-åring från Hudiksvall som var skytten och nu döms till döden. Han heter Xhuliano Prenga, ursprungligen från Albanien, men uppvuxen i Sverige. Han lär ha blivit lovad en miljon euro för Benzemas död. Han har beskrivits som spänningssökande, impulsiv och utan konsekvenstänkande. De båda andra är män i 25-årsåldern från Norrland och Stockholm. 

Irak är ett muslimskt land och behandlar inte heller kvinnor bra. Åk inte dit! Inte ens om du tror du ska få 10 miljoner kronor. Det var irakier som brände ned svenska ambassaden i Bagdad förra sommaren. 


Här sitter Benzema och skryter om sitt gangsterliv bara veckor innan han avrättades av en annan gangster.

Lisa Ellenden blev bara 18 år

 Lisa Ellenden från Västerås dog förra året strax innan hon skulle ta studenten. Det visar väl återigen sanningen att livet är som det är och döden kommer när den kommer. Hon kände ett hugg i hjärtat när hon var på jobbet och berättade det för sin mamma, men mamman slog bort det fast dottern hade sagt "tänk om det är hjärtat". En frisk 18-åring får inte hjärtinfarkt. Och hon var lat och en drama queen enligt mamman. 

Men det var en hjärtinfarkt som Lisa fick. Hon åkte hem från jobbet och hennes mamma hittade henne senare varm men död. Jag hittade min mamma på ett liknande sätt varm men död. Hon skulle inte dö när hon var bara 43 år. Tänk så på Michael Mosley som tyckte att det var så tråkigt att hans pappa inte hade blivit äldre än 74 år och inte fått se barnbarnen växa upp. Så ville inte Michael Mosley ha det utan han blev en berömd hälsoguru och skulle därför leva tills han blev riktigt gammal. Men han dog där i solen på semestern bara 67 år gammal. 

Vi lever i våra föreställningar om hur saker och ting ska fungera och vill inte veta av något annat. Eller det är som C G Jung sade: Föreställningarna har oss. Vi är fast i dem och numera så dör inte friska 18-åringar, men tyvärr är vad som helst möjligt också i denna tid. Ta vara på tiden för den är kort eller lång hur man nu vill se det. Livet är kort sade jag till min sambo och då tittade han förskräckt på mig för han var sjuk. Eller långt tillade jag det beror på hur man ser det. Så är det att en dag kan kännas mycket lång i sin tristhet eller gå fort och försvinna bort i en blink. Det beror av vår upplevelse. 

Ta hand om er där ute nu och om det är er sista dag på jorden hur skulle ni vilja tillbringa den? Tänk så någon gång också. Rusa inte bara omkring som vettvillingar utan eftertanke. Var och en av er får sitta ned en stund och tänka efter hur livet har varit och hur ni vill att det ska gestalta sig. Lev nu så att det blir möjligt med ett långt och bra liv. 


Det här är den öppna graven där askan efter min sambo sänktes ned. Det trodde jag aldrig jag skulle få uppleva för i min föreställning skulle jag dö före honom eftersom jag var äldre. Så lever vi i våra föreställningar. Men livet och döden kan gäcka oss. Vi bestämmer inte allt. Min älskade sambo Olle Blomkvist jobbade jämt. Gör inte så! Ha lite roligt också och lev utanför jobbet. 

onsdag 12 juni 2024

Förbudet mot bensinbilar kan tas bort i EU

 Från år 2035 skulle inte längre nya bensinbilar eller dieselbilar få användas i EU, men i det nya parlamentet kan detta förbud tas bort. Manfred Weber är ledare för EPP, det största gruppartiet i EU och han menar att detta var ett misstag att säga så. Den svenska regeringen var med på detta att förbjuda bensinbilar för att uppnå klimatmål till 2050. Men nu kan detta således ändras. Miljöpartiet ville förbjuda nya sådana bilar redan 2025 i Sverige. 

Volvo har länge tänkt sluta med bensinbilar, men säljer mer än någonsin nu och måste fortsätta med sådana bilar. De säljer för lite av sina elbilar. Toyota slutade aldrig att tro på bensinbilar medan Volkswagen nu satsar också på bensin. De säljer för lite av elbilarna. Så blir det marknaden/kunderna som bestämmer om detta eller politikerna?

Det är som alltid koldioxiden det handlar om. Denna gas som är så bra för växtligheten, men mindre bra för uppvärmningen av jorden. Fast därom tvistar di lärde fortfarande. Jag stötte på en Tesla häromdagen och blev rädd för den lät som någon utomjordisk farkost, dvs nästan ingenting. Elbil förstås. Batteribilarna är tyngre än bensinbilar och sliter mer på vägarna. Samt släpper därmed ut fler cancerogena partiklar i miljön. Det är också dubbelt så stor risk att som fotgängare bli påkörd av en elbil. 

Marknaden för bilar rör drygt en miljard fordon numera i världen, så det finns pengar att tjäna för den som framställer en elbil som kan flyga. Det gör Kina. Den ska kosta bara kring en och en halv miljon kronor. Kan flyga en stund och ta sig förbi köer. Dock är det två fordon än så länge, en bil och innesluten är en liten helikopter.


Världens dyraste bil är en Rolls Royce som kostar 240 miljoner kronor. En bensinbil framställd i några exemplar för ingen mer än miljardärer har råd med den. 

tisdag 11 juni 2024

Pensionärer har svårt att flytta

Det finns inte tillräckligt med bra bostäder för pensionärer. Så konstateras om och om igen och nu när 40-talisterna och 50-talisterna snart blir över 80 år behöver de andra boenden. Svårt är också att flytta för att flyttskatten aldrig upphör. Inte ens efter att någon har bott i villa eller bostadsrätt i 40 år. Så ser det inte ut i andra länder. Sverige har den högsta flyttskatten inom EU och den betalas alltid fullt ut. Det gör att bostäder inte blir tillgängliga för barnfamiljer, för det är svårt att flytta för äldre. 

Nu ställer pensionärsorganisationer krav på att staten och kommunerna ska bygga mer. Den kommun där jag bor Värmdö är inte bra på att bygga för pensionärer. Det kan dock bero på att här är det vanligt att privatpersoner bygger små bostäder som passar både ungdomar och äldre. Och att det är så att vi som bor här tar hand om varandra över generationerna. Det är inte alltid stat eller kommun som är bäst på att ta hand om äldre. Personligen har jag ordnat det på bästa sätt både för mig och mina barn och barnbarn. Helst vill pensionärer bor på marken med uteplats och trädgård. Och exakt så bor jag. Men det kräver också lång planering. Eller en vilja att avstå ägande till nästa generation. 

 

Så här vill alla äldre bo. I ett eget litet hus med trädgård och uteplats. Men det kräver lång planering eller ställer stora krav på stat och kommun. 

måndag 10 juni 2024

Kring hälften av de röstberättigade i Europa röstade

Detta är bilden av EU-parlamentet vid 10-tiden på måndagen. 


 Det blev som det blev sagt tidigare att Europa gick åt höger, men här jublar medierna för att lilla Sverige visade att propagandan hjälpte miljöpartiet att klättra och till och med gå om sverigedemokraterna. Det verkar som om Sverige röstar för att Europa ska fortsätta med den migration som har medfört så många fler brott. Men det är nog en chimär. Att miljöpartiet går framåt beror av den skräckpropaganda som särskilt SVT har bidragit med och skrämt den stackars ungdomen. Vi som har varit med ett tag vet att vädret varierar. 

Nu styrs Europa under fem år av en mer högerinriktad koalition, men det är mitten som fortfarande är stark. Men det tycker inte medierna i Sverige är särskilt intressant. Ytterhögern har fått kring 150 platser i det 750 platser stora parlamentet. European People´s Party (EPP) kommer att få flest röster. Dock är resultatet från omröstningen inte klart förrän i dag så svenska medier gräver ned sig i detaljer från Sveriges val. I Europa så förlorade dock De gröna 19 mandat i preliminärt resultat. Det blev 22 platsers förlust för miljöpartierna till slut.  

Det här är resultatet av EU-valet till parlamentet i Europa. Helt annorlunda än i lilla Sverige. 

söndag 9 juni 2024

Dr Michael Mosley funnen död

UPPDATERAT

 Vila nu i frid Michael Mosley, som har gjort så många TV-program och skrivit böcker om hälsa. Men det hjälper inte om man går vilse i hetta. Det gjorde han på den grekiska ön Symi i onsdags och nu har hans kropp hittats. Jag har sett hans program och det han har föreslagit har inte jag tagit särskilt mycket till mitt hjärta. Inte heller 5:2-dieten, som innebär att man ska fasta två dagar i veckan och så äta som vanligt de andra fem. 

Michael Mosley blev 67 år, besegrad av hetta och uttorkning. Så snopet eftersom han var förespråkare för bra mat, att sova gott och leva längre, som ni kan se nedan. Själv lär han dessutom ha haft sömnproblem. Ibland tror jag att döden kommer när den kommer. Inte mycket att göra något åt. Michael Mosley skulle nog inte ha hållit med mig. 

10.6.2024

Tydligen har Michael Mosley överskattat sina krafter, för han har gått länge i bergen och sedan vänt tillbaka. Han mådde inte bra och snubblade omkring lite innan han fortsatte nedåt igen (syns på övervakningskamera) och sedan kollapsade han bara 50 meter från räddningen. Han låg fullt synlig. Varför har inte helikoptrarna sett honom? De flög över området. Och där fanns också drönare. Nu blev det en hotellanställd som skickades ut till slut för att se vad det var som låg där. Hade Michael Mosley bara haft med sig sin mobil hade han kanske överlevt. 

14:04

Obduktionen visar att han dog omkring två och en halv timme efter att han hade gett sig av på promenad. Han dog kring fyra på eftermiddagen efter att han hade gett sig iväg vid halvtvå från de han hade sällskap med vid en badstrand. Temperaturen var kring 40 grader under dagen. Han överskattade sina krafter helt klart. Synstörningar, yrsel och förvirring drabbas kroppen av vid så hög utomhustemperatur. Det hände uppenbarligen Michael Mosley innan han kollapsade.  


Här är det äkta paret som jobbade så bra ihop sedan de gifte sig 1987. Ett så sorgligt slut för en av dem. De hade fyra barn tillsammans, som också deltog i sökandet efter sin pappa.