söndag 14 april 2024

Allahs stat i krig

UPPDATERAT

 Människor behåller sina religiösa kollektiva system under årtusenden. Inget kan få dem att ändra sig i grupp. Särskilt inte Iran som är Allahs egen stat. Och inte något alls har hänt inom kollektivet av män sedan Muhammed gick omkring på jorden och predikade krig. 

Låt dem nu kriga ett tag så får vi se hur det går. Ibland måste det gå alldeles för långt för att människor till sist ska inse att de har gått på fel väg. I natt drömde jag om lutfisk och vaknade med tårar i ögonen. Kan tänka att det beror av att lutfisk var något som min mamma gjorde i ordning i min barndom. Till julen. En kompenserande dröm till den verklighet som utspelar sig. 

De stora religionerna har alltid stått emot varandra. Farligare än någonsin nu när det är möjligt för mänskligheten att utrota sig självt. Jorden kommer inte att gå under, bara omvandlas till mera natur och kanske ett bättre ställe för djuren. De riktiga djuren således, inte de groteska monstren till djur i människoklädnad. 

Meningen med en tillvaro som människa är inte att bli religiös utan att förbli andlig. Att ha kontakt inåt var och en med något annat än det medvetna livet, men inte gå in för varken religion eller politik och fastna där i slagord och svart-vita bilder av andra människor. Men där hamnar ändå mänskligheten med jämna mellanrum i tiden. 

En liten 7-årig arabisk beduinflicka skadades svårt när alla drönarna föll över Israel i natt. Hon träffades av splitter. Annars drabbade inte dessa drönare särskilt hårt för de blev nedskjutna. Men för ledarna i Iran är det ändå ett segrande anfall. De behöver behålla folket på ledarnas sida och hämnden är alltid ljuv för att Israel attackerade ett iranskt konsulat i Damaskus. Det brukar vara tabu, men här fick de bort höga iranska militärer och det ansågs vara värt priset. 

Damaskus är en av världens äldsta städer, som fortfarande bebos och kriget om staden har pågått sedan åtminstone år 635 då araberna erövrade staden. Muhammed var död, men hans läror hade fått fäste. Staden omnämns också i bibeln i första Mosebok. Staden grundades av en arameisk kung på 1000-talet före Kristus. Så slaget om denna stad har stått i tusentals år. Fast araméerna var inte krigiska utan anpassade sig till dem, som hade slagit sig ned tidigare på platser dit de kom. 

15 april 2024

Situationen i Mellanöstern går tillbaka 100 år när England och Frankrike delade upp landet mellan sig. Fast England hade lovat bort landet till både araber och judar. Det var på den tiden då nationalstater var viktiga så det blev också så i Mellanöstern. Fast judar och araber tidigare hade kunnat bo på samma ställen. 

Då grundades motsättningarna mellan de båda folkslagen judar och araber. Och Palestina skulle bli arabiskt och inte judiskt ansåg araberna. Så därför säger de nu att deras Palestina ska sträcks sig från floden Jordan till Medelhavet. Det betyder att Israel ska utplånas. Tyvärr var det koloniministern Winston Churchill som delade upp landet genom att okänsligt dra raka gränser utan hänsyn till folken som bodde där. Han var åtta dagar i området innan han bestämde sig. 

Allt detta berodde också av att England under första världskriget ville ha judarna på sin sida, för de trodde på att judar hade makt i världens olika länder. 


Så här ser kollektivet av religiösa islamska män ut. De ser fiender i andra religiösa grupper. Dessa krig tar aldrig slut om inte människorna själva var och en ändrar sig. Det brukar vara kvinnan bakom allt, men de är alldeles för förtryckta i denna manliga hemisfär.


fredag 12 april 2024

Jag har gett upp angående mord

 Jag jobbade länge för att få politikerna att bry sig om morden. Jag räknade dem och skrev till politiker särskilt då de socialdemokratiska när det fortfarande gick att göra något åt detta. Morgan Johansson justitieminister var glad över alla mord år 2020 för då skulle Trelleborg få ett stort fängelse tänk vad många arbetstillfällen det skulle skapa. Och att BNP plötsligt steg i början av detta år 2024. Vad kan det bero på? Visste ni att även alla brott och sjukvård för offer, kostnader för dessa brott också räknas in i BNP? 

Jag skrev till justiteminister Morgan Johansson om morden år 2019. Då hade jag räknat mord i tre år, men det blev inte ens ett svar på detta brev. Socialdemokraterna struntade totalt i de problem som invandringen medförde bara de fick behålla makten. Det var invandrarna som höll dem under armarna och gör det fortfarande. Det är därför de har så höga siffror som över 30 procent. 

Redan när de båda, mor och son, mördades på Ikea år 2015 så tyckte jag att socialdemokraterna kunde ha brytt sig. De var i Västerås samtidigt samma dag som Carola Herlin och Emil Herlin var på Ikea och mördades där, men inte sjutton kunde dåvarande statsministern Stefan Löfven säga något om detta. Det skulle ha varit främlingsfientligt. 

Men nu rusar alla politiker iväg till Skärholmen, för att lägga blommor där Mikael Janicki, 39, blev ihjälskjuten när han mopsade sig mot ett gäng ungdomar. Ja vill du vara lycklig eller ha rätt som Dr Phil brukar säga. Ursäkta mig! Huka er i bänkarne för nu laddar han om, som statsminister Tage Erlander en gång berättade som en rolig historia i den enkanaliga televisionen. Det andra skottet dödade Mikael Janicki nu. Så den roliga historien går absolut inte att berätta igen. Jag blir så trött på det Sverige som har blivit ett hopplöst land med gäng som bestämmer. 

Det är följden av en urbota idiotisk politik där vi skulle buga och bocka för nya invånare och myndigheterna annonserade (!) efter invandrare. Till vårt härliga land med alla bidrag och fri tandvård. Ja för nytillkomna förstås. Inte undra på att det kom hit horder av ungdomar, som många påstod att de var barn. Och så fick de uppehållstillstånd av socialdemokraterna för det var ju så synd om dem. Myndigheterna struntade i vad som var sant. Också Iraks försvarsministers familj fick bidrag i landet fast han hade full lön i sitt eget hemland. Han hade använt ett annat namn i Sverige. Lätt som en plätt!

Den nuvarande regeringen försöker nog så gott det går, men så länge det är så synd om alla hitresta vare sig de är kriminella eller inte så kan inte politiken ändras på riktigt. Kanske kan nu mordet på Mikael Janicki äntligen förändra något. Men så sades också när 12-åriga Adriana sköts ihjäl av ett gäng under förra regeringen. Mikaels syster stöttas nu av Adrianas mamma för de båda är bästa vänner. 

En majoritet av alla mord begås av personer med en icke-helsvensk bakgrund. En statistisk sanning. 


Mikael Janicki blev 39 år. Han är det senaste offret för ett förvandlat Sverige, som absolut inte går att känna igen. 

torsdag 11 april 2024

JK Rowling osams om könsbyte med skådespelarna i Harry Potter

Varför ger sig JK Rowling in i en strid om människors könsbyte med skådespelarna Daniel Radcliffe och Emma Watson, som spelade Harry Potter respektive Hermione Granger i de åtta filmerna om trollkarlarna under utbildning? JK Rowling har skapat en speciell värld i dessa böcker, som blev en världssuccé, där hon tar ställning för många avarter av varelser, men har nu engagerat sig mot könsbyten. Varför då?

Det är ett mycket litet problem för mänskligheten, att en del tycker sig ha blivit födda med fel kön. Det finns mycket bättre frågor att engagera sig i för en författare som har blivit miljardär på sitt författarskap. Hon skulle kunna göra mycket mer för mänskligheten och kan ha missuppfattat uppdraget i sitt liv, men det är också mycket mänskligt, att inte vara klar med sitt eget sårade ego även som världsberömd författare. 

JK Rowling donerade närmare en miljon kronor till For Women Scotland, som är en organisation, som motsätter sig att individer får ändra sitt registrerade kön i juridiska dokument genom självdeklaration. Hon ansåg att transrörelsen var ett hot mot ordet "kvinna". 

Det är ett fåtal individer som upplever sig så störda av sitt biologiska kön att de vill byta. De mår oftast inte heller bättre efter att ha bytt och de måste leva hela sitt förmodligen förkortade liv under medicinering. Det är inte något att unna någon enda människa. 

Detta är ännu en återvändsgränd i diskussionen om ord. Och varför denna författare ger sig in i detta getingbo är inte så förståeligt nu när hon tycker att de båda skådespelarna ska be om ursäkt till de känsliga och traumatiserade människorna som vill byta kön - och särskilt då de stackars kvinnorna. De är till antalet flest som könsbytare. 

Den synen på sig själv är nu en psykiatrisk diagnos, vilket betyder att den finns i huvudet på människorna. Och inte behöver vara verklig. De barn som vill byta kön kvarstår inte i många fall med sin önskan när de blir äldre. Men samhället har bestämt sig för att tillmötesgå denna önskan hos denna minoritet även fast det oftast handlar om att denna grupp är homosexuell. Och det har blivit en fråga som har gått från medicin till politik och juridik. 

I Sverige är det frågan om ifall någon fritt ska kunna byta sitt kön juridiskt utan någon könsdysfori. Riksdagen ska ta ställning till detta. Är det hipp som happ ifall någon tycker att det vore bra att få byta kön rent juridiskt? Det verkar vara ännu en återvändsgränd när ett samhälle drar iväg så långt. Men det sägs vara av en respekt för individens olika behov. Och våra tre grannländer har redan genomfört denna lagstiftning. Den kan vara på plats i Sverige i år om riksdagen godkänner den. 

Ord är faktiskt inte så viktiga som JK Rowling anser och ordet kvinna är inte hotat naturligtvis eftersom detta ord behövs för att beskriva kring halva mänskligheten. I Sverige är det cirka 60 personer som varje år byter kön, inget hot alls mot mig eller andra som kvinnor. Fast de flesta som byter kön till två tredjedelar är kvinnor. Det säger istället något om maktbalansen i samhället. 

JK Rowling har beskrivit under pseudonym hur en man i kvinnokläder mördar. Och boken mynnar ut i att aldrig lita på en man i kvinnokläder. Boken handlar om en seriemördande transvestit. JK Rowling har beskrivit hur hon själv skulle ha kunnat övertalas att byta kön som ung för att hon mådde illa. Därför motsätter hon sig könsbyten.


fredag 5 april 2024

Att gå igenom döden och få nytt liv

UPPDATERAT

 Det var min lillasyster som undrade om det eventuellt fanns något protokoll från mammas död. Om hon hade obducerats. Det fick mig att förstå att jag aldrig hade tagit itu med detta smärtsamma särskilt grundligt. Hela mitt liv har jag flytt från jobbiga situationer och hoppats att få ett nytt liv. Och det fick jag till slut också i förhållandet med min sambo. Vi var tillsammans i drygt 30 år innan han dog i cancer. 

Tyvärr finns det något som ser ut som en förbannelse i släkten: barnen som har blivit 20plus har förlorat en förälder, vilket orsakar stor smärta förstås. För den föräldern dör i förtid. Nu när det sägs att vi alla ska bli 120 år gamla. Det är en skamlig lögn från samhället för att vi inte ska klaga så mycket över våra sjunkande pensioner.

I botten av allt detta finns nu min egen smärta då mamma dog. Jag hittade henne död. Fy sjutton vad jag avskyr att se människor döda. Det är så obegripligt även om jag menar att livet fortsätter på något sätt på andra sidan när människor dör. Men särskilt den människa som tog mig hit till jorden borde ha levt längre. Hon skulle ha blivit 100 år i år, men blev bara 43 år. 

Så nu har jag äntligen vänt mig till Rättsmedicinalverket för att få veta om det finns en obduktion av henne. Om någon samhällelig instans brydde sig om att ta reda på varför hon dog. Hon dog ju hemma och då borde samhället ha brytt sig. Jo det gjorde åtminstone den läkare hon hade för han sade att han hade velat ha henne på sjukhus, men mamma ville inte vara där för hon hade ju en dotter att ta hand om. En liten på ett år. 

Polisen brydde sig också för de kom hem och frågade ut mig om vad som hade hänt. Dumt nog berättade jag inte för dem att hon hade blivit svårt misshandlad innan hon dog. Jag satte inte det då i samband med hennes död. Hon var ju sjuk, hade astma, och misshandeln hade hänt ett par månader tidigare. Jag hittade henne då också. I en blodpöl. Hon hade slagits medvetslös av min lillasysters pappa. 

Men det fanns ingen att vända sig till. Det var bara att samla ihop resterna av det liv som fanns och ta itu med det dagliga. Om samhället hade fungerat för min mamma hade hon polisanmält detta och gått till läkare, men det gjorde hon inte. Hon var förtryckt som så många kvinnor hade varit och är ännu i denna dag. 

Själv trodde jag att jag hade gått vidare tillräckligt långt ifrån denna omvälvande händelse i mitt liv, men fick inse nu att det räckte inte. Det behövdes ett varv till genom symbolisk död och nytt liv. För så beskrivs våra liv på en viss nivå. Vi kan dö och återuppstå igen. Precis som vår religion säger oss. Men de flesta tror att det var Jesus som var sådan, inte var och en av oss. 

Denna konkretisering av religioner är vår tids förbannelse och orsakar krig och fysisk död. Men inte särskilt många begriper att religioner ska ses som något icke-konkret som beskriver hur vi alla människor kan göra. Det gäller att transcendera och inte fastna i en beskrivning av en gubbe i himlen eller tro att man måste ta död på alla kristna för att upprätta det Muhammed och Allah ville. Mänskligheten har gått så fel där. 

Nästa fas är att just begripa att det religionerna beskriver finns inuti oss och inte utanför. Vi kan gå igenom symboliska dödar och få nya liv, vilket en del av mänskligheten har förstått, men för präster och imamer så är detta naturligtvis tabu att tala om, för de vill behålla sin makt. 

Vi kan ständigt omvärdera vad som har hänt oss, när vi inte begrep bättre, och gå vidare till något nytt. Vi behöver inte vänta tills vi är fysiskt döda för att se på våra liv. Och inse något mer. Själv inväntar jag att Sverige, som är så sekulariserat eventuellt ska kunna gå före där, och berätta för resten av världen hur man gör. Och att den tunga börda som invandringen har lagt på oss kan vara en välsignelse. För denna krock i kulturer kan i bästa fall få oss alla att inse det grundläggande förhållningssättet gällande liv och död, som vi behöver inta nu för att låta oss alla gå vidare. Detta väckte min lillasysters fråga i mig om hur vår mamma dog. 

Jag är inte ensam om detta betraktelsesätt utan alla religioner beskriver också detta så gott de förstår. Och Joseph Campbell, som har studerat alla människans myter, har förklarat att detta är en stor mystisk upplevelse i en individs liv. "Individen är inte längre identifierad med sin fysiska kropp, utan med det medvetande som besjälar denna kropp, och de begränsningar som vidlåder kroppen binder inte längre medvetandet. Man blir fri i sin bundenhet." Citat ur en liten bok som heter Det här med gudar... Det betyder att uppnå evighetens frihet men ändå vara bunden till kroppen. Livet blir då ett glädjefyllt deltagande i världens sorger.

6 april 2024

Jo detta är detsamma som buddhismen säger och Joseph Campbell verkade gilla denna religion. Även min mamma tyckte att buddhismen var en bra religion. Hur hon hade kommit fram till detta vet jag dock inte. Campbell har inspirerat till sådana filmer som Star Wars, för det var först då när George Lucas kom i kontakt med Campbells syn på hjälteresan, som han kunde slutföra manuset till den första filmen, som kom 1977. Den monomyt som Campbell talar om är att alla berättelser kretsar kring en enda stor berättelse hos människor världen över och i alla tider. Men numera har utstakade konservativa religioner där makt betyder mycket tagit över världen. Inte undra på att Putin gillar sin ortodoxa religions makthavare. 

7 april 2024

"Värdsliga skatter får ni skaffa er själva om ni behöver det, det hon talade om var något annat. En inre skatt som ni alla har inom er, men som är så svår att få syn på. Det är därför allt genom historien talar om detta i liknelser, som sagor, som skattjakter och som ett sökande som aldrig upphör. Men många människor går fel på vägen mot sin inre skatt och tar ett sidospår. Det kan sluta illa. Precis som det gjorde för hennes arbetskamrat på DN, som tog livet av sig genom att hälla i sig sprit och gå och dränka sig i närmsta vattendrag. Det var fortfarande sorgligt för henne att tänka på det för henne och det bidrog också till att hon slutade på tidningen. Varför skulle just han göra så? Han som var en uppburen journalist på tidningen? Men det räckte inte. Han var en övertygad kommunist också och möjligen drabbade insikten om att han hade gått på fel livsväg honom. "

sidan 217 ur Innan glädjen infinner sig 

8 april 2024

Att ta livet av sig är en total missuppfattning av det uppdrag varje människa har, för då försvinner kroppen och bundenheten till jorden, som är motsatsen till friheten och fågelns flykt. Men ingen kan bli fri som begår självmord. Vår kroppsliga tillvaro är beroende av bundenheten till jorden, som behövs för att vi ska kunna upptäcka hjältens resa och bli fria som fågeln medvetet. Slutet på hjältens resa är att återvända till verkligheten och hjälpa andra. Inte att försvinna bort genom självmord eller som en indisk yogi gå upp i extasen över ljuset. Det handlar om visheten och kraften i att återvända och tjäna andra. Skillnaden mellan en kändis och en hjälte är att den förre lever enbart för sig själv medan en hjälte vill hjälpa andra och därmed stötta och befria samhället. Så här beskriver Joseph Campbell den eviga vandringen mellan liv, död och nytt liv. Det är vars och ens hjälteresa och detta behöver mänskligheten inse medvetet i nästa steg. Så kan vi få slut på de bojor som religionerna har lagt på oss och förvandla dem till de ständiga andliga upptäckter, som de borde vara.

Det här hjältemönstret som beskrevs av Campbell har flitigt använts i olika filmer. Det är den ytliga användningen av detta, som inte behöver betyda någon större omvandling av den människa som ser dessa filmer. Tryck på bilden så blir den större.

onsdag 3 april 2024

Alla lurade av klimatpropagandan

 Det är ingen skillnad på vädret eller klimatet mot förr. Det är sig likt. Sjätte månaden nu som det snöar i Stockholmstrakten och snön ligger kvar. Jag har upplevt snart åtta decennier av väder. Skillnaden nu är att alla lastbilar ska ta sig fram på däck som inte klarar vädret. Förr i världen var dessa fordon inte så stora, tunga och långa och hade dessutom snökedjor om snöstormen slog till. 

Men från medier och forskare har det omtalats att det ska bli Medelhavsklimat här och detta har påverkat nya generationer, som tror på denna profetia. Dessutom har det påverkat meteorologerna, som faller i samma fälla. SVT anklagade i morse Trafikverket för detta, men fick förklaringen att det är lastbilarna som fastnar i backarna och därför blir det köer och dessutom kommer inte de räddande bärgarna fram heller. Ansvaret för att köra på vägarna är bilisternas. Och de hade fått höra att inte köra med sommardäck, men det gör lastbilar ändå. 

Vi betalar själva för plogningen här omkring och den sköter sig utmärkt. Det plogades i går kväll fast det fortsatte att snöa, men det gick fint att komma ut till stora vägen. Men det finns en övertro på människors förmåga att slå mot naturen. Dessa krafter är alltid större än vi är och vi behöver rätta oss. Men det har den "civiliserade" människan glömt bort. 

Och just när jag var tacksam över att elen inte försvann när det var snöstorm så gjorde den det. Men den var bara borta någon timme nu. Inte något dygn som den har varit i dåtiden. 

En tredjedel av landet hade vår, men där kom ett rejält bakslag med snö i så gott som hela landet. Och mer lär komma i morgon. Men meteorologerna har bestämt att våren aldrig backar till vinter. Det lyssnar dock inte vädrets makter på. 
Så här mycket is finns det nu vid Nordpolen. Jag är glad att det inte är mer än så. 

måndag 1 april 2024

Nu är det redan april och Ven måste grävas bort

 Ja kära nån nu är det redan 1 april och Ven ska omvandlas till marinbas och 500 meter måste tas bort av ön för att hangarfartygen ska kunna vända säkert. Nä det är förstås ljug. För som sagt det är ju första april. Själv ljuger jag inte för det finns så mycket elände i världen så ingenting verkar omöjligt i denna jämmerdal. Därför tröttnade jag också på att skriva. 

Blev tvungen att vila upp mig för det gick inte att läsa nyheterna längre för varje dag fanns där sprängningar, mordförsök och mord i mitt gamla fädernesland. Nu har jag lärt mig att sålla hårt i allt. Och det går inte åt så mycket tid längre till att hålla sig à jour. Annars kunde jag sitta halva dagen och ta mig igenom vad som stod på i världen. 

Fick svår abstinens av allt detta och var tvungen att vila upp mig. Det var läkarens order. Nä inte heller sant. Jag går inte till läkare om jag kan slippa. Men lycklig är jag, precis som alla undersökningar har konstaterat. Man blir verkligen lyckligare med ålder. Det beror av allt som man har tagit sig igenom i det långa liv som har passerat. 

De flesta av mina gamla kompisar lever inte ens längre. Bara en sådan sak. Där står jag och andra snart ensamma kvar, men det är inte sorgligt utan roligt att bli äldre. Även om det finns krämpor så är det gott att leva. 

Men samtidigt så försvinner världen en smula ju längre man lever. Det är inget för ungdomen att begripa för de ska uppleva allt och lära sig av sina konkreta liv, men när man så lever sista tredjedelen eller fjärde- eller femtedelen av sitt liv så börjar världen där ute att långsamt försvagas i konturerna och suddas ut en smula. 

Detta beror av att man förbereder sig för den stora övergången till ett annat stadium. Precis som det var innan man föddes. Eller som min sambo sade eftertänksamt när han betraktade sina små barn: det är så mycket de behöver lära sig. Jo det stämmer, men det är med glädje som alla kastar sig in i detta äventyr som kallas livet på jorden. 

Ha nu en glad första april och bli inte lurade av de stackars små skämten i medierna. Var glad att några ännu orkar skämta i denna söndertrasade tid. Detta som är en kvarleva från någon forntida hednisk fest som ordnades för att fira vårens ankomst! Och att man (dvs jag och några gamlingar till) överlevde vintern ännu en gång. 

Den allra käraste släkten uppenbarade sig med presenter i denna vårens tid. Tack för att ni finns!

onsdag 13 mars 2024

Meningen med livet och hur man når lycka

 I förmiddags pratade de om lycka på TV4. Någon hade skrivit en bok om hur man uppnår lycka. Och hon sade att det är en känsla. Jovisst är det så. Men jag hörde henne aldrig säga att lyckan kommer inifrån. För alla våra olika känslor är något vi kan våga uppleva och genom dem kunna gå vidare. Även om vi upplever svårigheter. 

Men sedan såg jag flera program om olika psykopater. För jag har aldrig förstått dem. Nu insåg jag att de är oförmögna till känslor av empati. Att de enbart tänker på sig själva. Att de inte ser andra människor som de varelser de är utan som saker, som man kan ta bort. De är otroligt logiska och ytliga för de förstår inte alla regler och lagar som är instiftade. För dessa gäller inte dem. Lite så har vi det i Sverige, eftersom våra regler och lagar säkert framstår som underliga till en viss del för sådana som de afghanska mördarna jag skrev om senast. 

Meningen med livet för mig är att ha ordnat livet för mig och mina närmaste, så att alla har fått vad de önskar sig. Det var därför jag gav bort min fasta egendom 2021. Det kändes helt okej. Och nu verkar det hela ha blivit som jag hoppades för pengarna från detta har använts till något gott för dem och också för deras nära och kära. Allt började med att min sambo dog 2014, vilket var mycket svårt för oss alla, men jag tror att han ler i sin himmel nu när vi har återhämtat oss en smula. 

Jag har skrivit om lycka och glädje också i min senaste bok från hösten 2023 "Innan glädjen infinner sig". För den glädje jag skriver om där är den lycka som kommer inifrån och den försvinner inte när man väl har uppnått den som en stabil grund. Men innan den glädjen och lyckan finns går människor igenom massor med olika händelser, olyckor, kanske anhörigas död eller andra svårigheter som krig.

Men en del når aldrig denna stabila grund av glädje och lycka och särskilt inte då psykopater vad jag förstår. De verkar också födda så som de senare blir. En av dem sade att han hade tänkt på att mörda sedan han var 12 och det blev verklighet när han var 26 år. Dessa psykopater skulle också ha fortsatt att mörda om de inte hade blivit fast. Inom dem fanns som en hungrig varg, som alltid ville ha mer. De vet inte varför. 

Kanske behövs det många liv för att uppnå den trygga grund som lycka och glädje ger. Jag vet inte. Bara att i mig har den grunden förmodligen funnits sedan jag föddes. 


måndag 11 mars 2024

Mord på Värmdö

UPPDATERAT

 En väska vid väg 222 vid Gustavsberg fick några att reagera och ringa polisen. När polisen undersökte väskan upptäcktes en kropp. Det är förstås inte säkert att denna kropp har mördats på Värmdö. Här är det nästan alltid lugnt. Det är därför så många bor här på sommaren. 

Polisen spärrade av en fil vid Farstabron ut mot Värmdö vid avfarten till Artipelag för att kunna arbeta vid området i lugn och ro. En man i 35-årsåldern har hittats död och polisen har underrättat anhöriga. Mannen är inte känd av polisen sedan tidigare. Det går en löprunda förbi området där mannen hittades, men det visste antagligen inte mördaren/mördarna. 

11:33

Åklagarmyndigheten säger att det är mord och grovt gravfridsbrott. Styckning då kan tänka. 

12.3.2024

Mannen i 35-årsåldern var anmäld försvunnen och hittades styckad. 

12:57

En 19-åring har anhållits på sannolika skäl misstänkt för mordet och den grova gravskändningen. Två andra är begärda häktade i sin utevaro för samma sak. Det är en man och en kvinna som misstänks befinna sig utomlands. En lägenhet i Lund har genomsökts. 

15:39

Det verkar ha varit någon slags icke juridisk rättvisa som skipades i och med att mannen mördades. Mannen och kvinnan som är efterlysta är ett par och de hade bett den mördade mannen att komma till dem och prata, men istället så mördades han. Tidigare hade tydligen mannen gjort något mot kvinnan och satt gripen ett tag, men släpptes. Barn fanns i huset där mannen mördades och också den 19-åring som nu är gripen fanns där. 

17:12

Det är sekretess på namnen i tingsrätten, men de verkar vara afghaner. 

13 mars 2024

Oj då så noga Expressen skriver om dessa misstänkta mördare. Trodde jag inte att de skulle göra. Ny policy tydligen för annars blir det tyst när det gäller sådant här och invandrare. Paret är 23 (mannen) och 24 år och 19-åringen som greps är bror till mannen. De är afghaner som sagt. Offret blev 37 år och invandrade från Irak. Han var svensk medborgare och jobbade i Stockholm. Exfrun beskriver offret som omtyckt och vänlig. Den misstänkta kvinnan hade begärt att offret skulle få kontaktförbud, men det fick han inte.  

14 mars 2024

Husrannsakan sker i parets bostad i Nacka på Diligensvägen. Barnen är också försvunna. Kvinnan hade två små barn. Enligt åklagare var offret inte styckat, men mycket skadat. 

15.3.2024

Ytterligare en man är häktad i sin frånvaro för detta mord. Paret befinner sig förmodligen i Latinamerika. De hade beställt flygbiljetter till den 8 mars. 

16:19

Nu är fem personer misstänkta i samband med mordet. Den femte personen är gripen för grovt gravfridsbrott. Så många behövdes för att mörda. Undrar vad motivet egentligen var? Hedersmord?

16.3.2024

Här visar Expressen bilder på paret som jagas över hela världen för detta mord. Ett familjedrama uppenbarligen eftersom bröderna till dem också är inblandade. 

19.3.2024

Nackaparet sålde sin lägenhet på Diligensvägen innan de mördade mannen och flydde landet. Riktiga skurkar! De planerade allt. De fick 2,1 miljoner för den och hade sålunda pengar att hanka sig fram på i främmande land. 

22.3.2024

Så jordfästes Ako 37 till slut. Två veckor efter att han försvann. 

4 april 2024

En man är gripen i USA för mordet, en 25-åring som också är misstänkt för mordet, gravfridsbrott och skyddande av brottsling. Det bekräftar polisen i USA. Han greps vid en gränskontroll när han ville ta sig in i USA.söndag 10 mars 2024

Kvinnan har plikter i hemmet enligt irländarna

 Det är väl lite märkligt att familjen är inskriven i irländsk grundlag. Det är lite som det var på 50-talet i Sverige då kvinnor skulle vara hemmafruar. Och männen jobbade och kunde försörja en familj på den lön som utgick då. Och en familj på Irland kommer också i fortsättningen att vara kvinna och man och inte något annat. 

Av ekonomiska skäl ska en kvinna inte behöva arbeta och därmed försumma sina plikter i hemmet. Så står det i Irlands grundlag och det innebär också att en familj är vad som sker i ett äktenskap. Människor ska var gifta för att vara en familj. Märkligt nog får män gifta sig på Irland med varandra. Så har det varit sedan 2015. 

Men den folkomröstning som nu ägde rum sade nej till förslaget att ändra grundlagen om familjen. Någon ska således vara en gift kvinna och stanna hemma om den inte kan/vill arbeta. Hela det politiska etablissemanget får nu backning på det de ville genomföra. 

År 2018 fick också en folkomröstning på Irland bestämma att nu skulle kvinnor få göra abort. Detta efter att det katolska Irland varit emot abort i alla tider. Även på Nordirland blev abort tillåtet 2020. 


Så här såg vårt kök ut på 50-talet fast inte så trevligt för det här är en villa. Det fanns bara ett fönster i vårt kök. Men dock ett matrum bredvid köket. Det där kylskåpet hade vi och ett skafferi som hade vädring ut så på vintern var det kallt där. Då var nästan alla kvinnor som bodde i lägenheterna runt omkring hemmafruar. Men inte min mamma; hon jobbade för det var hon van vid sedan barnsben. 


 

fredag 8 mars 2024

När tar skjutningarna och sprängningarna slut?

UPPDATERAT

Ja nu när vi blivit medlemmar i Nato kanske någon kan upplysa myndigheterna om hur skjutningar och sprängningar kan ta slut. Är det när alla migranter och deras ättlingar har mördat varandra? En 25-åring strök med i Stockholm i går kväll och annars är det tre sprängningar i denna huvudstad senaste dagarna.  

I går stormades också en muslimsk källarmoské i Tyresö av polis och Säpo. Fyra greps för förberedelse till terrordåd. Så bra att vi slapp ett sådant! Det rör sig således om islamistisk extremism i Sverige. Men det är roligare för SVT och Morgonstudion att rapportera om det historiska Nato-inträdet. Nu glömmer vi bort de inhemska problemen, för nu är vi upptagna i detta fina sällskap. Och både Blinken och Biden har hälsat på vår egen statsminister. Så fantastiskt!

Det är ABF Tyresö som tidigare har haft sina lokaler där i källarmoskén och detta har således blivit ett tillhåll för terrorister. Jo vi har ju låtit deltagare i IS komma tillbaka till vårt samhälle. Nu på lördag är det final i Mellon i Stockholm. Hade varit ett utmärkt mål för terrorister. Eller är fortfarande. Israel kommer också att få delta nu när de har ändrat sitt bidrag och kallar det Hurricane istället för October Rain. Spännande i maj i Malmö. 

15:51

Det finns kopplingar till IS i Somalia, säger Säpo. Detta om kulturföreningen i Tyresö som har haft en halv miljon i statliga bidrag genom Sveriges muslimska förbund. Dessa bidrag är nu stoppade. Så bra! Det diskuteras också att stoppa statliga bidragen till Sveriges muslimska förbund. De delar ut bidrag till 70 muslimska föreningar i landet. Hur många somalier finns det i Sverige? De sägs vara kring 100 000, men det behöver inte vara så många för att det ska finnas terrorister. 

9 mars 2024

Ny razzia i går kväll mot lägenhet på Videvägen i Tyresö. Tidigare låg det en vårdcentral där som var brottslig. Då var det den här mannen som ville tjäna pengar på falska covidintyg. Han flydde sedan utomlands och menade att han var utsatt för diskriminering. 

10 mars 2024

Abdulkadir Mumin heter ledaren för IS i Somalia och han radikaliserades i Göteborg där han bodde i Hjällbo på 90-2000-talet. Han var ledare för Bellevuemoskén där. I Sverige finns en rörelse som har till mål att bygga en moské varje månad och den har samlat in kring 100 miljoner kronor och därmed säkrat 12 moskébyggen. 

11 mars 2024

De fyra som greps är nu häktade för förberedelse till terrorbrott respektive grovt vapenbrott. 


Eden Golan kommer att framföra Israels bidrag i finalen i Eurovision i maj i Malmö. Vi får se om Malmö klarar att hålla terrorister borta från detta evenemang. 

torsdag 7 mars 2024

Sverige medlem i Nato

 Ja så var det klart att Sverige blev medlem i Nato. Utrikesminister Blinken håller just nu tal i Washington och statsminister Kristersson står bredvid liksom också utrikesminister Billström. Och Blinken berättade att det var efter 200 år som Sveriges befolkning ville ha detta eftersom Ryssland hade invaderat Ukraina. 


Statsministern stod där nyklippt och ordentlig bredvid utrikesminister Blinken, som höll ett tal där betydelsen av Nato poängterades. Sverige blev land nummer 32 i denna försvarsorganisation. 

Ättiksflickans föräldrar döms i dag

 Det är svårt för mig att få något grepp om denna familj med sex barn. Mamman har tydligen en syrian till pappa medan pappan till barnen är helsvensk. Drogmissbruk fanns i familjen och att de helt enkelt har valt ut den lilla sjuåringen till att utsättas för diverse övergrepp och misshandel. Hon har fått operera bort magsäcken efter att ättika förstört den. Och det blir livslång påverkan för henne.

Hon har inte fått mat ordentligt utan utsatts för svält och hon har blivit nedkyld så att hon hade 33,9 grader i kroppstemperatur när hon kom in till sjukhuset. Föräldrarna är dock inte allvarligt psykiskt sjuka. Det är redan konstaterat genom en rättspsykiatrisk undersökning så de döms till fängelse i dag

Båda föräldrarna döms till åtta års fängelse vardera. Detta för synnerligen grov misshandel. Flickan får ett skadestånd på 955 000 kronor. 


Vi får hoppas att dessa föräldrar aldrig skaffar några fler barn. Hon är 35 och han är 43. Flickan bor nu i ett familjehem där hon får sova i en vanlig säng och leva ett nytt och vanligt liv. 


onsdag 6 mars 2024

Jaha där rök facebook

 Jag fick inte tillbaka mitt konto på facebook som jag skrev på i går. Istället fick jag upp ett gammalt som jag har lämnat. Det är tröttsamt. Tror jag gör uppehåll eller slutar skriva på facebook. Det är inte som det var förut. Det måste vara roligt också! Inte bara jag drabbades av konstigheter utan massor med människor på denna planet

I första hand skriver jag för mig själv, för att ständigt lära mig mer om vad som händer och sker. Det går ytligt sett åt ett håll i världen, nedåt och mer våld och krig. Men det bidar alltid något annat under ytan, som är en alternativ framtid. Jag hoppas att den tar över innan jag själv försvinner härifrån. 


Här är den vackra bild över havet som jag tog i förrgår. Is fortfarande i en tunn hinna över vattnet, för det är kallt på nätterna. Men det blir en vår nu igen. Trots allt vad människorna har för sig. 


måndag 4 mars 2024

Örebro södra tågfälla för icke vana


Under 2000-talet har fyra personer omkommit vid Örebro södra, där man kan gå över efter att man har stigit av ett tåg och så passera över två olika tågrälsar. Det gjorde dessa omkomna personer, men de visste inte att de skulle vänta tills ljud- och ljussignaler hade tystnat. För dessa signaler varnar för tåg från båda håll. Så kunde olyckan med tre döda inträffa nu i slutet av februari. De gick efter varandra genom den grind som finns. Och trodde att signalerna gällde deras tåg, som de hade stigit av. 

De omkomna under 2000-talet heter Abdikarin Abdi Ali och han var 30 år och från Somalia. Han omkom 2017. De tre som omkom nu heter Ahmed Hussein 25 år från Somalia, Berivan Araz 21 från Turkiet och Youssef Qassam 13 år från Syrien. Det borde sitta skyltar på många språk just vid den här övergången, men det gör det förstås inte. Där skulle stå att man inte får gå när ljud- och ljussignaler är på. Det är livsfarligt. 

Istället så står där på svenska Se upp för tåg. Inte lätt att veta då hur man ska uppfatta detta. Särskilt inte när det är mörkt och man inte ser godtåget som närmar sig från andra hållet, för att det tåg de just steg av skymmer sikten. Inshallah betyder att Allah har hand om allt och att ingenting sker eller kan åstadkommas utan Allahs vilja. Men vid tågövergångar borde ingen lita på detta utan ta ansvar och ta hand om sig själva. Men det är inte lätt som utifrån kommande. 

Trettio farliga händelser rapporterades förra året vid denna tågövergång, men inget görs, för det är kommunen som har hand om marken och det finns ingen detaljplan för att ändra något. En tunnel skulle avhjälpa farorna, men det finns ingen plan för detta heller för det skulle bli för dyrt. Men att sätta upp belysta skyltar som säger, att det är livsfarligt att passera när ljud- och ljussignaler hörs och syns, borde inte kosta så mycket. Det kan spara framtida liv. Särskilt om de är skrivna förutom på svenska också på arabiska plus somaliska. 

Jag skickade detta råd till kommunalrådet och kommunstyrelsens ordförande John Johansson (s) i Örebro kommun. Han fick länk till det jag skrev ovan. Jag hoppas att detta blir av snarast möjligt. Det kan rädda liv. 


Så här ser den farliga övergången ut nu. Ingen upplysning om att man ska stå still tills ljud- och ljussignaler slutar. 

Den största generationen född efter 2010

 Den största generationen i Sverige är numera de som är födda efter 2010. Kan det vara sant? Är inte vi 40-talister värst längre? Går det inte att skylla allt på oss. Nej tydligen inte nu när 13-14-åringar är de som värvas till skjutningar och annat. Eftersom de inte får fängelse förstås. De är ju barn. Och dessa barn är numera största generationen i många kommuner i Sverige. Se kartan nedan. 

Men samtidigt så är gamla tanter galna. Det vet vi genom DN som berättar om den galna tanten i Gullspång som har skapat något slags helvete med konspirationsteorier. Människor är rädda för henne och hennes man för de använder mejl. Kommunen har skaffat väktare. Eller vi har Gunilla Nilsson 69 år, som vet att Israel startade ett krig mot palestinierna den 7 oktober förra året. Fast vänta nu var det inte Hamas som terrorgrupp som mördade israeler? Nej inte enligt Gunilla Nilsson. 

Vi lever i förvirrade tider absolut. Världen framstår värre än någonsin i medierna, för vi vet numera allt som händer över hela vår planet nästan i samma ögonblick som det inträffar. Varför behöver vi få veta att det finns galna gamla kvinnor? Dessa skulle ha förbigåtts med tystnad förr. Men tydligen har de blivit galnare än då. Och inga inrättningar eller släktingar finns det kvar som kan få dem tillbaka till något förnuft.

Att barn mördar vet vi också. För de vill ha belöningar så de kan köpa en Gucciväska på NK. Allt under inflytande av droger, som finns kilovis på marknaden. En 14-åring betecknade detta som "ett jobb" när han försökte mörda. Så den nya generationen som tar över är helt annorlunda än vi 40-talister var. Vi var ofta konfirmerade och började jobba i 15-årsåldern. Ordentliga och välanpassade och det fick vi höra. Vi skulle sedan flytta på oss för vi var jätteproppen Orvar för de yngre. Vi som inte lät dem jobba som var födda på 60-talet! För sjutton det var ju våra barn. Skulle vi inte ha unnat dem jobb?

Och nu är det således den nya stora generationens tur att "jobba". De är så många att de vill ha snabba pengar. De vill inte vänta in att ett icke-kriminellt liv ger dem något och spara sig genom livet. Som vi 40-talister har gjort. Nej de har inga särskilda regler att ta hänsyn till. Och de kan som Taha Jasim kasta fyrverkerier mot en folkmassa och först då bli fast när en flicka får sitt öga förstört. Hon blir blind på det ögat. Allt beroende på att alla var välkomna då för några år sedan. Men nu får han fängelse och utvisning på livstid till Irak. Han är myndig numera. 

Här syns att den yngsta generationen född efter 2010 tar över. Vi gamlingar födda på 40-talet är i krympande antal. Snart helt försvunna ur landet. I Malmö, Göteborg och Stockholm är ungdomarna snart vuxna och nya som arbetskraft. Ingen kan längre skylla 40-talister för att vara i vägen. Faksimil från SCB.lördag 2 mars 2024

Ken Ring får fängelse


 Rapparen och eventmannen Ken Ring döms nu till åtta månaders fängelse och tre års näringsförbud för bokföringsbrott. Men han menar att det är revisorerna som har gjort fel! Domen ska överklagas till hovrätten. Ken Ring bor inte i Sverige utan i Kenya. Där har familjen det bättre sade han år 2018. Kan bero på att han har ett antal fällande domar i Sverige. 

Han hade tänkt framträda i höst på en turné i Sverige men vi får väl se om den blir av. Sveriges Radios Kulturnytt intervjuade honom, men intervjun är borttagen. De upptäckte kanske att han blev dömd i tingsrätten till fängelse. Han har skrutit med att han inte har körkort och alltid jobbar svart. Otrevlig typ. Han har hunnit bli 45 år och ville väl tjäna lite mer pengar nu när han skulle åka på turné. Den finns fortfarande uppe och är aktuell så det är bara att köpa biljetter. Ken Ring får fundera över sitt liv nu som medelålders och dömd till fängelse. Hans liv kantas av märkliga omständigheter och olika brott. Men han bor inte längre i Sverige. 

fredag 1 mars 2024

Navalnyjs begravning i Moskva

 UPPDATERAT

Det var långa köer ungefär som om det var en kunglighet som begravdes i dag i Moskva när Alexej Navalnyj begravdes. Massor av människor hade samlats för att ta ett sista farväl. Hans mamma och pappa var på plats. Det är en sorgens dag för Ryssland, men också ett öde som kanske kan gynna folket i Ryssland i längden. Han skulle naturligtvis ha levt om han inte hade återvänt till Ryssland 2021 efter att ha blivit förgiftad 2020 och vårdats i Tyskland. 

Det fanns inte en chans att Putin skulle ha låtit honom leva. Det var för farligt för honom nu här han vill sitta som president till åtminstone 2030. Hans grepp om makten är hårt. Han har styrt Ryssland sedan 1999.

13:48

Navalnyjs kista öppnades när den anlände till kyrkogården. Det är den sed som finns för rysk-ortodoxa begravningar. Att den döde ska kunna ses. Men lite svårt och känsligt när han har varit död i så många dagar. I vanliga fall ska begravningen ske dagen efter dödsfallet. Han dog den 16 februari. 

Det var tusentals människor som ville följa Navalnyj till sista vilan. Ser ni människorna på andra sidan kyrkan. Köerna sträckte sig kilometervis till kyrkan. 
Här syns Navalnyj i kistan. Seden bjuder att människor ska kyssa hans panna. Prästen har därför lagt ett band över så att människor kan kyssa detta istället för direkt på pannan. Ett kors eller krucifix kan också läggas i kistan. Hans mamma var framme och kysste honom. 

Vi godtar yttrandefrihetens rasism

 Jo det är självklart att de som är för palestinier ska få demonstrera i Sverige. Det gör de också senast för några dagar sedan i Malmö så var det kring 10 000 som ställde upp. De vill utrota landet Israel och judarna som folk, men det måste de ju få säga. 

Jag lyssnade på ett samtal om yttrandefriheten och vad som var problemet med den. Vi har ju haft denna sedan 1766, i stort sett, då tryckfrihetsförordningen tillkom. Men numera så är vi duktigare än diktaturer på att censurera oss själva. Så det behövs ingen polis som spärrar in oss om vi svenskar säger fel. Vi spärrar själva tankar som kan få oss uteslutna ur sociala sammanhang. 

Jo jag vet eftersom jag har försvarat Lars Vilks sedan han ställde ut den där berömda hunden ni vet år 2007 och blev så förvånad att ingen ställde upp till hans försvar. Jan Guillou menade att den där teckningen var ofarlig. Kampen stod mellan nazister och kommunister och där skulle också konsten befinna sig, enligt Guillou. Och Moderna museet som inte vill ha Lars Vilks teckning ens nu när han är död, för den är inte konst och ifall den nu är konst så är den så dålig att den inte har någon plats på det fina museet. 

Visst är det rasism som riktas mot Israel och judar nu. Det är så självklart att det inte ens skulle behöva påpekas, men naturligtvis är det intressant att alla som nu har varit flyktingar sedan 1948 (även barn och barnbarn som aldrig har levt i Palestina) nu kräver tillbaka sitt land runtom i världen i demonstrationer. Ingen bryr sig längre om att de vill utrota landet Israel eller det judiska folket. De har ju yttrandefrihet, som de ska ha, även om de kräver ett folkmord. 

När en riksdagspolitiker som Daniel Riazat (v) nu visar sig inte gilla kvinnor som ställer frågor eller har förtalat Sverige utomlands i en iransk intervju, där han påstår att i Sverige har högern haft makten i 40-50 år och detta har gjort Sverige till ett rasistiskt samhälle, så ska han förstås få säga detta i yttrandefrihetens namn, och dessutom att socialdemokraterna är rasister. Plus att islamism inte är något hot i Sverige. Visst vi låter honom säga detta. 


Vi är så glada att palestinier och andra har rätt att demonstrera i Sverige. Till och med att kräva "from the river to the sea", vilket betyder att landet mellan Jordanfloden och Medelhavet ska vara deras och inte judarnas. Bort med Israel!

onsdag 28 februari 2024

Stina Wollter tycker inte om judar

 Stina Wollter har jag inte brytt mig så mycket om, men jag skrev om henne förra året när hon hade vräkt ur sig konspirationsteorier om Israel. Det var i stort sett som om Hitler hade återuppstått eller Stalin. Hon är allt möjligt denna Stina, men någon utbildad journalist är hon inte och heller inte någon som kan se igenom falska uppgifter. Nu tog TV4 henne till sig och kramade om henne för att hon har varit så förföljd. Detta på grund av att hon spred märkliga, osanna, förtalande uppgifter om Israel. Stackars henne! Och Jenny Alversjö lät henne gråta ut i Nyhetsmorgon i TV4 för några dagar sedan. Tänk så fint det kan bli när man avskyr Israel. 

Stackars Stina Wollter, vars far var Sven Wollter välkänd kommunist i hela sitt liv. Hon har absolut blivit förvirrad av sin uppväxt och inte kunnat se igenom den. Kommunister som Stalin har också förföljt judar. Sven Wollter roterar dock säkerligen i sin grav ifall han nu har kunnat se vad dottern sysslar med för han var en vänlig man. Stina Wollter har jobbat hårt för att bli så ökänd som möjligt. Och att gråta ut i Nyhetsmorgon gör inte saken bättre. Hon höll på att glömma bort vem hon var, sade hon för hon utsattes för ett karaktärsmord. Och hon var så rädd stackars lilla flickan. 

Här är alla kidnappade offer som Hamas tog med sig från Israel när de utsatte oskyldiga människor för en terrorattack den 7 oktober förra året. Den värsta terrorattacken mot judar sedan andra världskriget. Inte ett ord om detta i kramkalaset i TV4. 

Jenny Alversjö tog Stina Wollter till sitt hjärta och kramade henne i Nyhetsmorgon i TV4. Så kärt och gulligt! Stina Wollter fyller 60 år i år. Svårt att tro. Hon framstår som den eviga lillasyster hon också är. Det här är texten som Stina Wollter spred förra året på Instagram. Att hon avskyr Israel och snabbt sprider alla icke kollade uppgifter, som råkar hamna hos henne är uppenbart. Hon sade själv att hon rycktes med av informationen. 

tisdag 27 februari 2024

Aldrig har vi äldre varit yngre

 Jag lyssnade på professor Ingmar Skoog som berättade att det är mycket bättre att bli äldre nu än det var för våra föräldrar. Jo jag är född 1945 och min mamma var född 1924, pappa redan 1916. Ingmar Skoog var själv förskräckt över att han skulle fylla 70 år (han har redan fyllt faktiskt). Det är väl ingen ålder tänkte jag då. Men det finns massor av människor som tycker att han borde lugna ned sig och vila nu när han är så gammal. 

Han har jämfört olika 70-åringar med varandra och har konstaterat att aldrig har vi varit yngre än nu. Den generation 70-åringar som lever nu är starkare, smartare och lever ett mer aktivt liv. 70-åringar går att jämföra med hur tidigare generationer levde när de var 50 år. Även 85-åringar klarar sig bättre. De har inte lika mycket demens som tidigare generationer. 

Tidigare generationer var nedslitna när de var 70 år för de hade ofta levt hårda liv med lite utbildning. De började jobba som kanske 13-åringar och hade ingen semester. I värsta fall svalt de som barn. Det finns numera mediciner och sjukvård som inte fanns tidigare. Det finns bättre mat och bostäder. Numera så lever människor oftare tills de dör av ålder. Utan att behöva bli utslagna av sjukdomar. 

Här är Ingmar Skoogs råd för att må bra som äldre:

Motion är alltid bra. Nyttigt för våra celler och ger kondition och styrka. Ät grönsaker, nötter, olivolja, fisk och kyckling. Sju till nio timmars sömn per natt är bra. Umgås med andra. Vi är flockdjur. Ta hand om dig och gör hälsokontroller. Behåll nyfikenheten! Håll igång hjärnan. Så att den får mångsidig träning.  

Jag lever ungefär så förutom att jag har slutat gå till vårdcentralen utom när det är akut. Avskyr sjukvård sedan min sambo dog i cancer och han innan dess fick vårdas dagligen. Annars så gör jag allt jag kan för att må bra. Också att visualisera goda ting, plus be om hjälp från skyddsänglar när jag behöver. Det är bra för mig som tar in nyheter varje dag och de flesta av dessa är förfärliga. 

Vi är inte slut som människor i min ålder. Det vore bättre att anlita sådana som mig med min erfarenhet när det gäller medier. Och varför inte som bestämmande i riket? 30-åringar har för liten erfarenhet för att sitta som politiker. Erfarenhet är viktigt för att kunna ta det lugnt inför olika "katastrofer". För allt har vi gamlingar upplevt förut. Jag kör bil och behöver inte hjälp med dagliga aktiviteter. Varken städning eller att plantera blommor. Ska strax gå ut och sprida ut ny jord i rabatten. Skotta snö går också bra. 

PS. Ingmar Skoog sade att folk inte tror att 70-åringar kan "streama". Jag visste inte vad ordet betydde så jag slog upp det. Jodå jag har "streamat" sedan vi fick internetuppkoppling. DS.

Jodå det klarar jag, fast min pall är 47 cm hög. Inga problem dock. Min gamla utdragssoffa av trä är 50 cm hög med dynor och det går bra att gå upp på den också. Obs jag är 78 år. 

måndag 26 februari 2024

Äntligen får vi kriga!

 Det har inte varit krig i min livstid, men nu har vi snart beredskapen för detta. Jag hade en överste Rudberg i min släkt och när jag var tonåring frågade jag honom hur det var där i Skåne, där han befann sig. Var det inte så att Hitler kunde ha invaderat ganska lätt? Han blev förstås arg som ett bi för att jag var så fräck och frågade. Han skulle minsann ha försvarat Skåne. 

Vi slapp den gången kriga, lät bara tyska soldater åka tåg genom Sverige upp till Narvik. Så fick Hitler som han ville. Men nu kan det bli andra bullar. Nu när vi äntligen är med i Nato. Den värsta framtiden lär vi få med Trump som president. Han kan ju låta bli att skicka soldater ifall Putin vill invadera mer än Ukraina. Jag är beredd på vad som helst. Luttrad som man blir som äldre. 

Människan som art har inte blivit klokare än de var för 2 000 år sedan eller så. Då när vikingar och romare härjade i Europa. Nä det var inte ens så många år sedan! Krig är en arketyp för det förändrar allt. 

Snart kan det se ut så här i Europa. Nä jag skojar bara. Det här är sajten Gemini, som har den här uppfattningen om medeltida riddare. Helt fel! Nu har Google stoppat den!

lördag 24 februari 2024

Gillar ni Melodifestivalen?

 Nä jag tittar inte på Melodifestivalen eller vad den heter, jo den verkar kunna heta det fortfarande, men har märkt tidigare att ifall jag byter kanal vid niotiden i kväll så kör dom en snabbrepris på alla bidrag och då går det utmärkt att avgöra vilka som kommer att gå vidare till final. Det där är förmodligen en särskild ådra man får som gammal i gamet. Man behöver således inte sitta i publiken och se ut som om man hade hamnat i paradiset, såsom en man såg ut i någon av deltävlingarna. Jag minns honom för det var första gången jag hade sett en vuxen man se ut så utan att det var något religiöst inblandat. 

Är musiken då något som ersätter det religiösa? Jo det kan man tycka för vi har knappast några sådana religiösa högtider där man får släppa loss på samma sätt som i en publik som lyssnar på musik. Då lossnar allt det omedvetna. Får alla ballonger också? Jo det kanske de får. Har någon skyltar där det står vad publiken ska göra? Jo det kanske finns. Jag vet inte. 

Jag har varit på ganska många konserter av olika slag eftersom jag har jobbat med kulturella ämnen, men på rockkonserterna fick jag mest ont i öronen av den höga ljudnivån. Sådan musik avnjöts bäst hemma med bra högtalare. Och lagom ljudnivå. Varför ska publiken uppföra sig så galet i kväll? Är det för att visa att vi har utvecklats som svensk publik? Vi är minsann inte stela och blyga utan kan släppa loss? Jag frågar inte åt en vän utan åt mig själv. 

PS. Jag läste hela texten till Israels låt som ska delta i Malmö. Det finns ingenting som handlar om något krig eller att Hamas överföll oskyldiga israeliska medborgare då den 7 oktober. Låten heter dock October rain. Och det sägs att ordet blommor är politiskt för det betecknar döda soldater. Världen har blivit vansinnig. Inte första gången. DS.fredag 23 februari 2024

62 000 aktiva i kriminella nätverk eller kopplade till dem

 Det är 30 000 personer kopplade till skjutvapenvåld i Sverige, 14 000 är aktiva i kriminella nätverk och 48 000 personer är kopplade till kriminella nätverk. Detta framförde rikspolischefen Petra Lundh i morse på en presskonferens. Kring 88 procent är svenska medborgare, 8 procent har dubbla medborgarskap och 11 procent är utländska medborgare. Männen står för 95 procent av dessa brottsliga anknytningar. Medelåldern för de kriminella är 28 år och kring 5 000 är under 18 år. 

Mycket siffror blev det, men det motsvarar en stad av Borlänges storlek. Tänk om vi kunde fånga in alla och sätta dem bakom lås och bom. Men det är rätt ogörligt för så stora resurser har inte samhället. Det finns ungefär 22 000 poliser och målet är 26 000 år 2025. Det här är ett stort samhällsproblem, inte minst för att företag också ingår i brottsligheten. Sverige har nio gånger fler skjutningar än våra grannländer Norge, Danmark och Finland tillsammans under 2023. En skjutning om dagen blev det under 2023 i Sverige. Sprängningarna är de högsta någonsin i Sverige och de är näst flest förutom Mexiko i hela världen. 

PS. Kopplad till betyder till minst två gängkriminella, men mamma, pappa plus flickvän är inte medräknade. I genomsnitt har de kopplade anknytning till sex gängkriminella. DS.

Petra Lundh rikspolischef framförde de grova siffror som betecknar den svenska brottsligheten.