torsdag 30 november 2017

Morden/dödliga våldet ligger på 142 under 2017.

UPPDATERAT
Dödliga våldet under 2017 i Sverige ligger på samma nivå som under 2016 enligt min räkning. I november förra året hade jag räknat till 140 misstänkta mord/dråp och i år ligger novembersiffran på 142. Här nedan kan ni se de olika brotten. Brå listar betydligt mindre dödligt våld. Förra året låg deras siffra på 106 fall. Det är något som inte stämmer med den officiella räkningen. Tre fall av dödligt våld i veckan är det normala i Sverige numera.

1. Kvinna 50-årsåldern misstänkt mord utanför Örnsköldsvik.
2. Borås man mördad i 20-årsåldern.
3. Tullinge knivmord man, två gripna. 

4. Kvinna död Jämtland i sitt hem 30-årsåldern. Man gripen. 
5. Kungälv mord man i 70-årsåldern. Huvudskador.
6. Kvinna död i sitt hem utanför Kalmar, misstänkt mord.

7. Man ihjälslagen Kalhäll Järfälla. 
8. Mordbrand vandrarhem, Ulvön Ljungskile, en död. Två män anhållna grov mordbrand. 
9. Mord Lekeryd Jönköping, man 60-årsåldern anhållen. 

10. Kvinna mördad i Trosa, man anhållen. 
11. Pojke 2 år död för sju år sedan norra Skåne. Kvinna anhållen nu. 
12. Man 30-årsåldern skjuten i förråd Upplands Väsby, man anhållen.

13. Man död på villatomt i Upplands Väsby. Misstänkt mord. 
14. Mord på barn Tullinge. Självmord plus mord. Mamman död. 
15. Kvinna död Grimsta Vällingby Stockholm. Man gripen. 

16. Mord Bollnäs man skjuten 50-årsåldern. 
17. Bilist man i 30-årsåldern skjuten till döds Bällstavägen, Mariehäll, Bromma, Stockholm.  
18. Mord Karlstad man slagen med kofot vid Hells Angels lokaler. 
19. Man 30-årsåldern död i sin lägenhet Hallstahammar, misstänkt mord.

Här kan ni läsa om det dödliga våldet i oktober 2017. Då trodde jag att morden äntligen skulle minska, men så är inte fallet. 
1.12.2017
Det inträffade ett mord till i går kväll, som inte finns med ovan. Det var en ung man 20 år, som dödades i Malmö genom skjutning. En 22-åring har livshotande skador. Det blev således 143 som föll offer för det dödliga våldet år 2017 hitintills. 

Hur skulle folket rösta?

Om det var val i dag skulle folket rösta enligt nedan säger Novus. Fortfarande är sverigedemokraterna stora och har varit så sedan 2015 då folket såg hur politikerna uppförde sig. Nyss fick också sd stor uppmärksamhet när de hade sina landsdagar. Också SVT sände från dem. onsdag 29 november 2017

Ensamkommande klarar inte skolan

UPPDATERAT
Ensamkommande ska få stanna i Sverige om de studerar eller tänker studera på gymnasiet. Problemet är bara att enbart 20-30 procent klarar av skolan. Så hur ska de bedömas då när kompromissen mellan miljöpartiet och socialdemokraterna beslutas nästa år? Ska skolan stå bakom deras utvisningar när de inte klarar av skolan? Eller kommer de att få betyg ändå för att inte bli av med sitt tillfälliga uppehållstillstånd?

Socialdemokraterna har vikt sig för miljöpartiet. För att inte orsaka en regeringskris. Det är ju valår och då måste regeringen hålla ihop. Afghaner som är äldre än 18 år har lyckats att skapa opinion för att medierna har bevakat dem och de har fått ihop stora demonstrationer. Asylpolitiken svajar betänkligt. Inom miljöpartiet ses det här som en stor seger. Men är det rätt och bra att en svag regering ändrar reglerna för asylpolitiken för att slippa mera kris?
16:52
Här skriver Jörgen Huitfeldt journalist, programledare och radioproducent om särbehandling av "ensamkommande flyktingbarn" i Sverige. Det har varit konsekvent så att dessa har särbehandlats och kostats på kring 1,2 miljoner per år genom alla som har varit anställda för att ta hand om dem. Och denna särbehandling av vuxna män fortsätter nu. Detta eftersom de uppenbarligen har satsat så mycket på att komma hit och hur vi förhåller oss till dem beror av känslor och politik. Inte logik eller juridik. Glada barn i Afghanistan.
Det var inte de som kom till Sverige.
Svenska försvaret var där
 och hjälpte dem på plats.
Gav dem mat och ordnade
en lekplats.   tisdag 28 november 2017

Stefan Nilsson lämnar miljöpartiet

Stefan Nilsson (mp) född 1959 kommer att sitta som politisk vilde i riksdagen. Han har kränkt och sexuellt trakasserat kvinnor i många år. Miljöpartiet har nolltolerans mot sexuella och andra trakasserier och beklagar att han inte lämnar sin plats i riksdagen. Personer högt upp i partiet har känt till detta i åtminstone tio år säger andra ledamöter. Miljöpartiet får nu endast 24 medlemmar i riksdagen. Stefan Nilsson kommer dock inte att kandidera till riksdagen nästa år. 


Dumskallarnas egen Svenska Akademien

UPPDATERAT
Per Wästberg säger att Svenska Akademien har känt till i 20 år ryktena om "kulturpersonligheten" Jean-Claude Arnault. Per Wästberg blev invald i Akademien för 20 år sedan och sitter på stol nummer 12. Men det var bara rykten, säger han, och de avfärdades särskilt bestämt av en ledamot ända tills nu. Det är som om den Svenska Akademien befann sig på 1700-talet och nu har tvingats till ett abrupt uppvaknande. Vi har kvar det där underdåniga bugandet för överheten i landet. Usch vilka dumskallar! Det hade gått att ta reda på om Jean-Claude Arnault var skurk eller inte, men si han var ju så bra att ha och gift med Katarina Frostenson i Akademien. De har haft bolaget Forum sedan 2009 tillsammans. 

Människor i kulturen är ofta inåtvända och blir fega för de är inga "moralpoliser" som Per Wästberg nu säger, men herregud hur dumma får människor egentligen bli? Och hur långt sträcker sig någons egna ansvar? I dag skriver Rebecka Kärde i DN att hon "knappt hört hans namn nämnas utan att åtföljas av den ena eller andra motbjudande anekdoten". Hon är född 1991. Jaha så alla visste genom skvallret vad som pågick? Fy fan säger jag.
29.11.2017
Här krävs på DN Debatt att de tidigare sekreterarna Horace Engdahl och Peter Englund ska lämna Svenska Akademien. Lite utrensning behövs nog. Hur detta ska gå får vi se. Personligt ansvar. Peter Englund sitter på stol nummer tio och Horace Engdahl på stol nummer 17. 
1.12.2017
Och vi skulle betala Arnault lön på livstid tyckte Horace Engdahl och Per Wästberg år 2006. Han borde få statlig lön så länge han levde menade de. Arnault har alltid klagat över sin dåliga ekonomi och denne utlänning ville att vi skattebetalare skulle stå för hans försörjning på livstid.
4.12.2017
Så lär Arnault ha läckt Nobelprisvinnare i litteratur, enligt DN. Den jäveln, säger Peter Englund. Och det är förstås hans fru som har berättat det för honom. Katarina Frostenson är den absolut lurade i den här historien. När ska hon ta ut skilsmässa?


Här skrev jag om Jean-Claude Arnault tidigare.

PS. Och så tog Staffan Heimerson i som den idiot han är. Det var länge sedan han hade någon markkontakt. Född 1935. Man kan inte begära så mycket. DS.

PSPS. Och där fick Staffan Heimerson sparken. Var väl på tiden. Lev väl! DSDS.


Jean-Claude Arnault fick ta emot Nordstjärneorden ur
kulturminister Alice Bah Kuhnkes hand år 2015.
Den kan inte tas tillbaka. 

Jo den kunde tas tillbaka av kungen år 2019. 

Vulkanen på Bali

Ja nu har verkligen vulkanen Agung fått ett utbrott och flygplatsen hålls stängd ännu ett dygn. Askan och molnen från utbrottet går 9 000 meter upp i luften. För farligt att flyga helt enkelt. Ingen kan göra något åt vulkaner så därför pratas det för det mesta inte så mycket om dem, varken i vädersammanhang eller annars. Men askan från ett stort utbrott kan förstöra nästa sommar även för Europa. Omkring 100 000 människor är evakuerade runt vulkanen. 

Vi kan inte göra ett dugg mot dessa utbrott och skräckversionen är ifall calderan och supervulkanen i USA i Yellowstone park skulle få ett utbrott. Om den skulle få ett utbrott nu är civilisationen som vi känner den blott ett minne. Det senaste från experterna är dock att det inte är någon fara. Den håller på att dö, säger de. För ungefär 75 000 år sedan höll mänskligheten på att dö ut för då fick vulkanen Toba i Indonesien ett massivt utbrott. Asklagret i Indien blev då upp till sex meter tjockt. På 1800-talet fick jorden ett år utan sommar år 1816 och det blev missväxt och svält över delar av jorden. I USA fanns ett slags torr dimma, som hindrade solen och den globala temperaturen föll närmare en grad det året. Det snöade mitt i sommaren i USA och i Europa förkortades växtsäsongen med upp till tre månader.

Jorden omformas ständigt genom att kontinenterna rör på sig.
Det orsakar bland annat vulkanutbrott.
Faksimil från Google.  måndag 27 november 2017

Prins Harry och Meghan Markle ska gifta sig

UPPDATERAT
Det är nu officiellt att prins Harry och Meghan Markle ska gifta sig nästa vår. De förlovade sig tidigare i november, men nu är det officiellt också. Det var för ett år sedan det blev klart att de båda var ett par. De båda kommer att framträda i brittisk nationell TV i kväll för att berätta mer om sitt förhållande. Prins Harry var tvungen att fråga drottning Elizabeth om tillstånd att gifta sig och han fick det nu. Också pappa prins Charles säger sig vara mycket lycklig för dem med detta.

Prins William och hans Kate väntar sitt tredje barn i april och efter det anses bröllopet kunna stå. Meghan Markle har varit gift tidigare och är 36 år medan prins Harry är 33. Harry är nummer fem till tronföljden i Storbritannien och det var därför han var tvungen att fråga drottningen om lov att gifta sig.
29.11.2017
De båda kommer att gifta sig i kapellet, som finns vid slottet Windsor, som är det största slottet i Storbritannien. Och det blir i maj nästa år. 


söndag 26 november 2017

Sexuella trakasserier ett världsproblem

I dag tar CNN upp hur det ser ut i världen för kvinnor och flickor. Det är inte rolig läsning. Överallt trakasseras och våldtas flickor och kvinnor. Det ser helt enkelt sorgligt ut i världen. Och inget land är jämställt eller kan skryta med att deras flickor och kvinnor har det bra. Värst verkar det vara i Egypten där 99 procent av alla kvinnor har utsatts för någon form av sexuellt trakasseri. Det har FN konstaterat. Efter 70-talet är det nu dags för nästa kvinnliga uppror. Det är döttrarna till den generation som gjorde det den gången som måste göra detta. Och det pågår. 


Våld, trakasserier och övergrepp på kvinnor i världen.
Faksimil från CNN.
Källor är EU och FN. 

lördag 25 november 2017

Cissi Wallin berättar igen

Cissi Wallin var den som gick ut med att det var Fredrik Virtanen på Aftonbladet som hade våldtagit henne. Hon berättade det redan här då jag skrev om detta i oktober. Sedan skrev jag om Jan Helin tidigare chefredaktör på Aftonbladet, som förnekade all kännedom om en sexistisk kultur på Aftonbladet. Jag är med i en 40-talistgrupp på facebook och där publicerade jag det jag hade skrivit om Cissi Wallin. Den kvinnliga administratören tog bort det. 

Här får ni nu berättelsen i Resumé om varför Cissi Wallin gick ut med namnet på våldtäktsmannen. Hon kände att hon hade en skyldighet gentemot andra kvinnor att berätta detta. Hon hade då i USA tagit del av vad som hände där med Harvey Weinstein. Och hon hade hållit tyst tidigare för att hon hade blivit hotad då Virtanens juridiska ombud hade ringt upp hennes arbetsgivare. Det har skett ett paradigmskifte mellan gammelmedierna och sociala medier nu, säger hon. Makten har förflyttats och hennes inlägg på Instagram har uppmärksammats mer än stora nyhetssidor i gammelmedierna, menar hon.

Jo det har stått klart länge att makten ligger någon annanstans än i gammelmedierna. Och mitt inlägg om Jean-Claude Arnault på bloggen har fler än hundratusen gått in och läst. Det var enkelt att ta reda på vem det var. Fast jag inte visste något innan. Att vi ska hålla tyst i fortsättningen är inte längre aktuellt. Flera gånger har jag berättat i bloggen om när jag blev överfallen som liten ett par gånger på väg från skolan i Björkhagen i Stockholm, men sådant ger inte genomslag direkt, utan är likt droppen som urholkar stenen. 

Vi har inte ett perfekt samhälle och kommer aldrig att få det, men vi kan absolut bli mycket bättre. Och det är genom att berätta, att prata och kommunicera. Om detta handlade också Min sanning som jag såg reprisen av på SVT i dag. Malena Ivarsson berättade om sitt liv. Hon har gått vidare från det rent sexuella till att förena den skrämmande gudsbild hon upplevde som prästdotter och barn med en andlig variant som vilar i C G Jungs psykologi. Gått vidare från Freud, som fortfarande har stort genomslag i vanligt folks liv i Sverige.

Cissi Wallin talar ut ännu en gång.
Faksimil från Resumé.
fredag 24 november 2017

Frida Holmgren har anmält Lars Ohly

UPPDATERAT
Bra gjort Frida Holmgren, som anmälde Lars Ohly (v) för sexuella trakasserier. Hon berättar i DN att han uppförde sig så undermåligt på en vänsterpartifest i oktober i år. Hon polisanmälde honom för sexuella trakasserier, men åklagaren lade ned detta. Hon ska överklaga. Lars Ohly skrev i dag en debattartikel i Svenska Dagbladet, där han inte personligen tar på sig någon skuld. Han har inte gjort något brottsligt, säger han. Frida Holmgren menar att han förlöjligar och lägger ansvaret på de utsatta kvinnorna i debattartikeln. Lars Ohly är nu portad från samtliga partiarrangemang trots att han har varit ledare för vänsterpartiet. Han är 60 år och borde veta bättre. Han är gift med Åsa Hagelstedt och de blev ett par 2004 då hon var 28 år. 
28.11.2017
Krav framställs nu på att Lars Ohly ska sluta som ordförande i Funktionsrätt Sverige. Problemet är dock att styrelsen där inte kan avsätta Lars Ohly för han är vald av av en kongress och då måste en ny kongress sammankallas enbart för detta. Lars Ohly tycker inte att han har gjort något brottsligt, bara något dumt, och vill inte avgå.
Lars Ohly och hans fru Åsa Hagelstedt på Nobelfesten 2008. 

Oscar Pistorius dömd till 15 års fängelse

Oscar Pistorius fick nu sitt fängelsestraff dubblat genom en högre instans i rättsväsendet i Sydafrika. Han ska avtjäna 13 år och fem månader eftersom han redan har suttit ett tag i fängelse. Han sköt och dödade sin flickvän Reeva Steenkamp genom en badrumsdörr på Alla Hjärtans Dag 2013. Han påstod att han trodde det var en inbrottstjuv innanför dörren. Femton år är minimistraffet i Sydafrika för mord. Här skrev jag tidigare om denna händelse. Och här när den nyss hade inträffat. Här skrev jag om korsförhöret med honom. Det var ett mycket märkligt fall där mannen som kallades Blade Runner hade blivit världskändis för sin förmåga att springa trots avsaknad av underben. Varför han sköt genom dörren vet bara han själv. 

Reeva Steenkamp var fotomodell.
Hon blev bara 29 år.
Faksimil från Google. 

torsdag 23 november 2017

Och där försvann Roger Mogert (s)

UPPDATERAT
Roger Mogert avgår som borgarråd i Stockholm för han har trakasserat kvinnor. Han ska söka hjälp för detta säger han. Så där försvann en till i denna stora utrensning, som aldrig verkar ta slut. Roger Mogert har agerat utifrån sin maktposition och trakasserat kvinnor. Han anslöt sig till SSU i slutet av 80-talet. Vänner har påpekat hans dåliga uppförande och att det inte har varit okej, men han har slagit ifrån sig. Det handlar om år av missbrukat förtroende, säger han. Han ber om ursäkt för att han har fått de här kvinnorna att känna sig utsatta. Han blev senast uppmärksammad i oktober för att han tyckte att krav på tysta bibliotek var främlingsfientligt och ett klassförakt. Han var tidigare gift med Veronica Palm (s). De skilde sig 2013.
25.11.2017
Roger Mogert kan få nästan 5 miljoner i avgångsvederlag före skatt under de närmaste åren. Är han värd detta? Nej naturligtvis inte, men så ser det ut med bestämmelser för överheten. Den klarar sig alltid. Vi andra betalar.

onsdag 22 november 2017

Fler än 4 000 kvinnliga journalister utsatta för övergrepp

En skrämmande ofattbar siffra som är helt obegriplig att ta in. Vad är det som har hänt? Nog fanns det sexdårar förr i tiden också på redaktionerna, men det här är totalt ofattbart. Att 4 000 kvinnliga journalister i Sverige skulle ha blivit utsatta för trakasserier och övergrepp. Men så ser det ut annars skulle inte dessa ha framträtt och sagt detta. 

Det har uppenbarligen blivit värre för så illa var det inte tidigare. Men det tjusiga jobbet som journalist utvecklades från att på 50-talet ha varit illa sett i många kretsar. Detta medförde makt för männen och möjlighet att trakassera kvinnor och utföra övergrepp. Problemet har blivit att kvinnorna inte vågade säga ifrån. De kunde ju bli av med jobbet. Så var det inte tidigare. Kvinnor hade mer makt förr i tiden. Då när de gamla könsrollerna fanns så ingick också respekt. Faktiskt.

tisdag 21 november 2017

Jean-Claude Arnault är mannen som kvinnorna pekar ut

UPPDATERAT
DN har gjort ett nytt sensationellt grävjobb och nu är det dags för Forum och Jean-Claude Arnault plus hans fru Katarina Frostenson att löpa gatlopp i medierna. Hans eskapader har pågått länge och det håller inte i dessa avslöjartider. Alla har blundat för vad de 18 kvinnorna nu avslöjar. Han har utsatt dem för sexuella trakasserier och övergrepp och sett sig själv som den 19:e medlemmen av Svenska Akademien. Hans hustru sitter ju där. 

Ja nu spricker alla fina ballonger och det skvätter över på envar som har haft beröring med detta fashionabla sällskap. Arnault har fått medalj av kulturminstern Alice Bah Kuhnke minsann. Han fick den Kungliga Nordstjärneordens medalj år 2015 ur hennes hand. Usch så äcklad jag blir. Fy fasen för överheten. Här har DN beskrivit källarlokalen Forum. 
22.11.2017
Redan 1997 visste människor om dessa övergrepp eftersom Arnault redan då höll på med dem. Och sägs har gjort det sedan 80-talet. Expressen skrev om detta, men ingenting hände. Först nu vill Svenska Akademien stänga honom ute, avbryta samarbetet och dra in allt ekonomiskt stöd till hans verksamhet. Han ska inte få gå på Nobelfesten. Det har redan beslutats. Alla i kulturvärlden har vetat heter det, men alla har blundat. Personligen har jag inte vetat om detta, men jag har heller inte rört mig på Nobelfesten eller i dessa överhetens kretsar. Det är skamligt att han har skyddats så länge. Naturligtvis säger han också nu att han är oskyldig. Äckel!
23.11.2017
Kulturministern vill dra tillbaka medaljen som hon gav honom. Ja, ja det hjälper nog inte. Dumheten hos överheten skiner ändå igenom. Den här medaljen delas ut till utländska medborgare eller statslösa, som har gjort personliga insatser för Sverige.
10:22
Intressant att Peter Wolodarski måste försvara att de inte namnger "kulturpersonligheten". Det är självklart att press, radio och TV inte kan detta. Det är absolut förbjudet att göra detta för journalister som jobbar i olika medier. Jag är fri eftersom jag inte är anställd och kan yttra mig som en vanlig människa. Vi har den berömda yttrandefriheten. Men även journalister som är pensionärer eller inte jobbar som journalister längre är rädda för att yttra sig. Det ses inte med blida ögon av skrået, som jag alltid har tyckt att den slutna församlingen har varit. Det har gått på tok sedan journalister blev en del av makten i samhället. Istället för att vara kritiker av den, som de borde.
24.11.2017
Alla har varit utsatta för denne man och äntligen kunde också Svenska Akademien tala ut om att också deras egna "ledamöter, ledamöters döttrar, ledamöters hustrur och personal vid Akademiens kansli" har utsatts för "oönskad intimitet eller opassande behandling av vederbörande". Otroligt! Det kan inte ens kallas tystnadskultur utan en feghet utan like inför vad som har försiggått. Ska Katarina Frostenson nu skilja sig från denne man? Hon har sysslat mycket med renhet och katarerna i sin diktning. Hur detta går ihop med denne man är svårförståeligt. Men katarer trodde på en ond och en god gud, dualistiskt. Människor var skapade av den onde guden och själarna hölls fångna i kroppen.
27.11.2017
Så bra att han är polisanmäld för våldtäkt. Han är anmäld av två kvinnor för våldtäkt och ofredande. Hoppas verkligen att det hamnar i domstol. Preskriptionstiden för dessa övergrepp har inte gått ut. 
4.12.2017
Hovet eller Riksmarskalken bidrog inte till att Arnault fick medalj. Det var helt och hållet regeringens beslut för hovet hade lagt Per Wästbergs brev om detta till handlingarna utan åtgärd. Men Per Wästberg gav sig inte utan hörde då istället av sig till regeringen. Och si då tog det skruv. Skam den som ger sig! Sic!
8.12.2017
Åtta kvinnor har polisanmält Arnault. Fyra av dem för våldtäkt. De andra för ofredanden och förtal. 
12.12.2017
Åklagare har inlett en förundersökning av Jean-Claude Arnault. 
16.12.2017
Stig Larsson författare och vän med Arnault tror att kvinnorna ljuger. Stackars Arnault har fått fly landet efter dessa anklagelser. Vad jag vet har han väl bott i Paris och är fransman. Han har med andra ord åkt hem till släkten tillsammans med sin hustru.
12.6.2018
Jodå det blir åtal för våldtäkt. Vid två tillfällen mot samma kvinna. Detta skedde 2011 och bevisningen blir lite svår förstås, men hon har berättat för sin psykiatriker vad som hände. 
24.9.2018
Nu är Arnault häktad för det föreligger risk för att han lämnar landet, menar åklagare. Han sitter på Kronobergshäktet. Polisen har hämtat honom. Minst tre års fängelse yrkar kammaråklagaren på. Domen kommer den 1 oktober.
1.10.2018
Jodå det blev två års fängelse för våldtäkt. Rätt sensationellt för det är ganska riskfritt att våldta kvinnor i Sverige. Dessutom ska han betala skadestånd på 115 000 kronor. Kommer med all säkerhet att överklagas. 
3.12.2018
Hovrätten skärpte straffet för två våldtäkter. Han får två och ett halvt års fängelse plus då skadestånd som ska betalas på 215 000 kronor till kvinnan i fråga. Fantastiskt! Bra gjort hovrätten.
15:19
Arnault är bestört och ska överklaga domen till Högsta domstolen. Vi får väl hoppas att den domstolen inte tar upp fallet. Varför ska de göra det?
9.12.2018
Arnaults fru Katarina Frostenson menar att allt beror av förtal och främlingshat för att Arnault är utlänning och hon har till och med tyckt att Svenska Akademien ska be om ursäkt till dem. Hon sitter på stol nummer 18, men deltar inte längre i Akademiens arbete.
27.12.2018
Jean-Claude Arnault har i dag överklagat till Högsta domstolen. Han vill bli helt frikänd. Högsta domstolen berättar om detta och kallar honom "kulturprofilen". 
15.1.2019
I dag publicerar The Guardian berättelsen om när dottern till Pär Wästberg låg på betonggolvet och blev tagen sexuellt av Jean-Claude Arnault. Det är inte en historia om våldtäkt, men det ger mönstret kring hur monstret Jean-Claude Arnault gick till väga när han sexuellt förgrep sig på kvinnor. Johanna Ekström var en ung diktare, som ville bli sedd och få läsa på scenen i Forum. Han ber henne ta av sig kläderna och så händer det, medan han själv bara drar ned jeansen. Jag ser hur detta kunde pågå år ut och år in. Det hon berättar hände när hon var i 20-årsåldern. Hon är nu 48 år. Det är mycket klargörande det hon meddelar oss. Fem år efter att Arnault ägde hans dotter blir Per Wästberg invald i Akademien. Per Wästberg är den som kraftfullt rekommenderar Arnault till att få en kunglig medalj. En sådan äckelhistoria!
8.5.2019
Högsta domstolen beviljar inte prövning och kungen tar tillbaka hans Nordstjärneorden. Så har vi kommit till vägs ände när det gäller denna sjaskiga, våldsamma historia, som har drabbat så många kvinnor. Om jag inte visste att det var sant skulle det vara otroligt att tro på den. 

Här skrev jag om dumskallarnas egen akademi. Jean-Claude Arnault föddes i Marseille år 1946.
Jag skulle ha knäat honom i skrevet om jag hade råkat ut för honom.
Jag såg som 18-åring hur det var i Marseille.
Där gick det inte att vara ute sent. 

Faksimil från Google.Kaos i trafiken

UPPDATERAT
Ja det snöar och då kan inte bussarna köra. De är så långa ju de där ledbussarna. Snart blir det totalstopp i trafiken hit ut till Värmdö där jag bor. För farligt att köra bussar när det aldrig slutar snöa. Ingen varning gick ut heller för det skulle inte snöa i Stockholm. Bara i Roslagen. Inget fungerar längre när vädret inte uppför sig. Det ska inte snöa nu i november. 

Var ute och gick till postlådan och blev helt insnöad. Den ligger så långt bort, men jag lyckades ta mig hem igen. Är glad så länge elen finns kvar. Samtidigt satsas det stort på befolkningsökning i Värmdö, Nacka och även runt hela Stockholm. Infrastrukturen ligger som vanligt långt efter. Det blir en ordentlig krasch snart. Hur mycket folk som kan bebo ett land som Sverige bestäms mer än på andra håll av vädret. Nu när allt ska gå i raketfart så tas ingen hänsyn till detta. Inte heller att det bara finns en väg till Värmdö och genom Värmdö. Blir det krock som det förstås blev nu och i fredags när alla skulle hem, så går det inte att komma varken bort eller tillbaka. Civilisationen är beroende av att allt fungerar och vi håller långsamt på att krevera. Under trycket av bland annat vädret. Ha en mysig dag nu ändå. Alla som inte kommer någonstans.
10:50
Min spådom om inställd trafik gäller nu också Värmdö. Det går inte att köra bussar i det här väglaget. Har aldrig gjort. Inga plogbilar ute heller. Är ingen idé förrän det slutar snöa. Ska göra det i eftermiddag. Påstår dom. Vi får se. 
14:39
Nu snöar det inte längre. Ni kan se resultatet längst ned bland bilderna. Får åka och handla i morgon istället. Stora vägen plogad, men inte här. Skönt dock att jag inte bor mot Stavsnäs för där är det fordonshaveri, flera fordon och en lastbil:
22.11.2017
Jag plogade ut med bilen, för någon annan plog kom aldrig. Men det gick bra och jag lyckades ta mig till affären och få lite mat med mig hem. I dag har vi facit med glidande bussar som åkte ned i diket och diverse annat. Kan ni läsa här. Ett par hundra bussar nästan ställdes in och 17 av dem var inblandade i krockar eller åkte i diket i Nacka och Värmdö.
23.11.2017
Strömavbrott under natten, flera kortvariga. Och all snön bortregnad. Nu är det sju grader varmt. Ingen mer snö i sikte under den närmaste veckan. Så bilderna nedan är historia. Nu är det Norrland som klagar på blåst, snödrev och nedfallna träd. Grattis!


Skönt att vara inne när det snöar. Vädret bestämmer.
Ny bild från tiotiden. Det snöar fortfarande. 

Nu har det slutat snöa. Vid halvtretiden.
Skönt det räcker för i dag.  

måndag 20 november 2017

Var inte girig!

Storhärvan med hundra miljoner i en härva med minst hundra personer berodde förstås på girighet. Om det låter för bra för att vara sant så är det också för bra. Girighet lönar sig aldrig! En gammal sanning, som tydligen inte går in i människor. Särskilt de unga blir lurade med samma upplägg om och om igen. Det är en 29-årig affärsman från Blekinge som nu är efterlyst i sin frånvaro. Ja vart kan man ta vägen när man har håvat in 100 miljoner? 

Dumskallarnas egen sammansvärjning har tagit blancolån och trott på sagorna från 29-åringen. Det har blivit en ny variant av pyramidspel kan man säga där folk har hjälpt till att lura andra. De har dragit in dem i härvan. Enligt 29-åringen är det nu polisens fel att allt gick åt skogen. Och själv befinner han sig utomlands och vågar inte komma hem! Stackarn. Hans bedrägerier har pågått sedan 2012. Han är dömd för 33 fall till tre års fängelse och är nu efterlyst för ytterligare 46 misstänkta bedrägerier. Två hockeyspelare i Karlskrona HK tog lån på 800 000 vardera mot att de skulle få 50 000 efter tre månader. De fick sina skulder reglerade med hjälp av kronofogden. Troligen befinner sig bedragaren i Spanien numera.
Girighet är en dödssynd.
Faksimil från Google. 

Även massmördare dör

Det är en tröst i eländet att också Charles Manson till slut är död. Han blev 83 år gammal och tillbringade tiden i fängelse efter att han hade lett sin sekt till att döda sju människor. Jag minns det. De fruktansvärda morden och det värsta var på Sharon Tate som var höggravid. Han dömdes först till döden, men fick sedan livstids fängelse. Detta för att Kalifornien ändrade sig och tog bort dödsstraffet 1972. 
Sharon Tate skådespelerska mördades av Manson-familjen.
Hon var gift med Roman Polanski och höggravid då.

söndag 19 november 2017

Diktatorn Robert Mugabe avgår efter 37 år

UPPDATERAT
Äntligen så beslöt Robert Mugabe i Zimbabwe att avgå nu när han är 93 år gammal och har suttit i 37 år som härskare. Han framträdde i TV och meddelade detta i dag. Han hade tidigare blivit avsatt som partiledare och han grät i dag över sin första döda fru och döde son. Han var från början en revolutionär och hyllades som en sådan, men makt korrumperar och absolut makt korrumperar absolut. En gammal sanning. I morgon har Zimbabwe en ny president. 

Efter 1997 har landet gått nedåt både i BNP och folk. Medellivslängden i landet är 39 år. Statsapparaten var hopplöst föråldrad med statsmonopol och allvarlig obalans i statens finanser. Att landet gav sig in i Kongos konflikter genom militär närvaro har inte förbättrat detta. HIV/Aids har tagit hårt på människorna i landet med stora vårdkostnader som följd.
20.11.2017
Äntligen verkar Robert Mugabe har insett att han måste avgå. Vilken såpa! Han höll ett långt tal i nationella TV:n i går och sade inte ett ord om att avgå, men nu måste han göra det före kl 11 i dag annars bli det riksrätt. Enligt CNN har han gått med på avgångsvillkor.  Han ska få full immunitet både för sig själv och hustrun och får behålla sina egendomar. Det är det senaste. Han vägrade säga att han skulle avgå i går och istället ville han träffa sitt parti om några veckor då det är kongress. Och han skulle leda denna kongress. Han sitter i husarrest sedan militären har tagit makten i landet. Mugabe frångick det skrivna talet i går och vägrade att säga att han skulle avgå. En katolsk präst sägs ha uppmuntrat den gamle mannen att göra så. 
21.2017
"Djuret" Mugabe måste gå. Riksrätt ska inledas. Nu när Mugabe själv är alldeles tyst om sin egen avgång. Zimbabwe är enat politiskt om att Mugabe måste bort från makten och i praktiken är det redan så. Märkligt med en sådan gammal man som vägrar inse verkligheten. Omgiven av dåliga rådgivare uppenbarligen. Tröttsamt. Men en rättslig process kan ta månader och Mugabe ska träffa sin regering nu i dag i sitt residens i ett gammelmans uppror mot hela befolkningen.
17:25
Mugabe har äntligen avgått sägs det. Är det sant? Är det verkligen sant? 

lördag 18 november 2017

Ehsan Fadakar lämnar Schibsted

I Norge där man talar mer klarspråk än i Sverige meddelas nu att Ehsan Fadakar lämnar norska mediekoncernen Schibsted på grund av allvarliga anklagelser om sexuella övergrepp och trakasserier mot en kollega. Redan 2015 blev han polisanmäld i samband med en jobbresa. Han har också anklagats för flera sexuella trakasserier på Aftonbladet där han tidigare jobbade. Han har anklagats senast för ett par veckor sedan av Filippa Berg för allvarliga övergrepp under en relation de har haft. 

Ehsan Fadakar är ursprungligen från Iran, men lämnade på 80-talet då han var barn och växte upp i Göteborg. Han blev 2013 chef för sociala medier på Aftonbladet. DN publicerade den 31 oktober en intervju med Filippa Berg där hon berättade att han var en maktfullkomlig person, som kontrollerade henne i deras förhållande. Hon är feminist och trodde på Ehsan Fadakars version om våldtäkten på en annan kvinna som ägde rum 2015. Samtidigt har hon berättat att han har begått sexuella övergrepp på henne i deras relation.

Ehsan Fadakar befinner sig troligen utomlands. Han verkar vara tillsammans med flickvännen Bodil Sidén som inte tror på att hennes underbare pojkvän är skyldig till vad han nu är anklagad för. Hon hyr ut sin etta på Östermalm från december. Och de har tydligen rymt tillsammans och ingen kommer att få tag på dem enligt hennes senaste instagram. 


fredag 17 november 2017

Rikard Wolff död

Varför dör alla så unga numera? Rikard Wolff som hade lungemfysem gick bort nu. Han hade legat på sjukhus sedan augusti. Han blev 59 år. Ingen ålder alls. Alla som inte ens blir 60 år kan skratta i himlen åt Fredrik Reinfeldt som påstod att vi måste höja pensionsåldern för vi kommer alla att bli 100 år gamla. Vilket nys! Så otroligt hemskt med dessa döda. Du får hälsa till min sambo Olle, för han har snart befunnit sig i himlen i tre år. Han fick 57 år här på jorden. 

Vad har hänt Björn Andrésen?

Råkade se lite på Malou under förmiddagen och såg en gammal man där. Visste inte vem det var, men fick veta det under intervjun. Han var Björn Andrésen som en gång var världens vackraste pojke och fick en roll i Viscontis Döden i Venedig och blev världskändis som 15-åring. Han har sedan dess spelat in fler filmer och varit musiker plus lärare uppfattade jag. Märkligt hur livet far fram med oss. Fast det går att känna igen honom om man lägger bilderna efter varandra. Den unge pojken och den grånande mannen på 62 år. Tidens tand far dock värre fram med en del. Jag missade också Kristian Petris dokumentär Hotellet förra året där Andrésen mindes den traumatiska filminspelningen i Venedig. 

torsdag 16 november 2017

Stefan Löfvens EU-möte plågar Göteborg

UPPDATERAT
I morgon är det dags för nästa EU-möte där en social pelare är målet. Något som ingen behöver ta någon hänsyn till när mötet är över, men regeringen ska ännu en gång låta Göteborg ockuperas av poliser och avspärrningar. Det gjordes senast 2001 och blev Göteborgskravallerna, där ett 50-tal polismän och ett 90-tal demonstranter skadades plus att staden fick stora materiella skador. 

Varför ska då detta äga rum nu igen med dålig planering så att de som deltar bor centralt, men ska träffas ute på Hisingen. Det är för att Stefan Löfven försöker att få mer inflytande i EU och i dag har skrivit tillsammans med Frankrikes president Macron på DN:s debattsida om mer miljötänk i de båda länderna. Valåret är här och statsmannen Löfven ska träda fram. Så är det tänkt och vi väljare ska bedåras av den store mannen, som ordnar allt så bra. Han som ska få EU att i detalj styra länderna, som en överstatlig institution.

Den sociala pelaren som EU redan är överens om, men som ska undertecknas i Göteborg för att ge mer glans åt mötet, innebär att medborgare i EU ska ha samma sociala rättigheter i 20 punkter. Vad dessa punkter innebär för de olika länderna bestämmer de dock själva. Det är inga tvingande lagar. Det handlar om utbildning och arbetsmarknad och rättvisorna där. Den svenska regeringen har varit drivande och applåderar sig själva inför mötet i Göteborg. EU borde inte ägna sig åt denna detaljstyrning alls. Och länderna kommer aldrig att följa det som undertecknas eftersom de är så olika. 

Det blir kraftiga trafikstörningar i Göteborg under mötet i morgon, men trafiken påverkas redan i dag. Polisen har hoppats på att de som bor i Göteborg ska hålla sig undan och stanna hemma. Men alla kan inte det. Deltagarna på EU-mötet kommer att bo på Gothia Towers i centrum vid Svenska Mässan och Liseberg och mötet äger rum i Eriksbergshallen på andra sidan Göta älv.
13:14
Minst 4 000 poliser finns nu i Göteborg och alla som har vapen ska vara beväpnade. Detta på grund av förhöjt säkerhetsläge. Detta är en av de största polisinsatserna i Sverige någonsin. Möjligen överträffad av när president Obama besökte Stockholm år 2013. Vi har omkring 20 000 poliser i Sverige, men borde ha 30 000 om vi skulle följa EU-genomsnittet. 
17.11.2017
Angela Merkel kommer inte till EU-mötet i Göteborg för hon har nog med egna nationella problem på hemmaplan i Tyskland. Det är efterdyningarna av vad som hände i Tyskland 2015 när landet tog emot drygt en miljon asylsökande och detta medförde att socialdemokraterna backade så mycket vid valet i september i år att de inte vill regera. Alternativ för Tyskland gick framåt till över 12 procent av väljarrösterna och kom in i förbundsdagen som ett främlingskritiskt parti. Och nu måste Merkel komma överens med liberalerna och de gröna. Ett dilemma som kan sluta i nyval igen. De gröna vill att familjer från Syrien ska återförenas i Tyskland. Men Merkel har tvingats att acceptera en övre gräns för flyktingar i framtiden och detta är 200 000 per år. Hon måste också fråga förbundsdagen innan hon öppnar gränserna för flyktingströmmar i framtiden. Merkel får inte ihop de olika partiernas krav. Detta är viktigare än att åka till Göteborg.
10:32
Statsminister Stefan Löfven tycker att göteborgarna ska vara stolta över att ta emot så mycket fina politiska människor i sin stad, men de är verkligen inte stolta. Människor är oroliga, förlorar inkomst och störs i sina vardagsliv. Inte något som överheten har någon förståelse för. Statsministern har missat det som har hänt de senaste åren då politikerna har förlorat all respekt från vanliga människor eftersom de styrande mer och mer liknar diktatorer i sin framtoning. Det går inte att köra över vanligt folk hur länge som helst. 
Så här såg det ut 2001 under Göteborgskravallerna.
Nu spärras staden av för ett nytt EU-möte.
Faksimil från Google. 

onsdag 15 november 2017

Vi betalar för politikers insläpp av nya medborgare

Alla siffror över brott mot medborgare pekar uppåt. Det beror naturligtvis på invandring och att öststaterna är med i EU. Hot, trakasserier, bedrägerier, misshandel, sexualbrott och personrån ökar markant sedan 2015 då vi tog emot 163 000 asylsökande. Unga kvinnor mellan 16-24 är den grupp som är mest utsatt för sexualbrott. Tystnaden kring vilka som begår brotten är dånande när det gäller de politiskt tillsatta. Både politiker och tjänstemän. Ingen vill veta vilka som begår brott och den senaste undersökningen om ursprung på brottslingar gjordes 2005. Det är dags med en ny sådan undersökning. Det är inte rasistiskt att ta reda på detta utan ett led i att förhindra brotten. 

Här skriver Expressen på ledarplats att detta borde vara självklart. Inte bara för sexualbrott som moderaterna har krävt utan för alla brott. Jo jag håller med. Vi känner oss absolut mindre trygga i vårt land. Och senast i dag försökte någon ta grannens lastbil. Han var dock hemma och avbröt försöket. Det mest spektakulära brottet jag läst om på senare tid utfördes av EU-migranter från Rumänien, som i full fart öppnade en lastbil från Postnord och tog paket. Postnord fick bygga specialkameror för att kunna fånga tjuvarnas framfart. Här kan ni se dem fångade på bild. 

Jag som har barnbarn fruktar för deras framtid. Hur långt ska det gå innan regeringen inser vad som pågår? Brottsligheten sades minskas ända tills i år och tryggheten ökade enligt statsminister Stefan Löfven. Ända tills nu i november då han tyckte att det behövs större trygghet på gator och torg. Och inte minst på järnvägsstationer som i Uppsala där ensamkommande använder heroin och det är personrån. Också EU-migranter samlas på järnvägsstationer och 44 miljoner ska staten satsa nästa år för att komma till rätta med detta genom kameror och stationsvärdar. Sent ska syndaren vakna. 

Faksimil från Brå.

Den vita älgen är räddad

För en vecka sedan tog polisen beslutet att den vita älgen i Gunnarskog i Värmland skulle skjutas. Det berodde av att en kvinna blivit skadad när hon var ute med sina hundar och älgen hade gjort utfall mot dem. Hon föll och skadades när älgen skrämde iväg dem. En naminsamling startades och nu är det klart att den kanske hjälpte till en smula för nu har polisen bestämt att älgen inte ska skjutas. De tog beslutet i går och det behövs ingen skyddsjakt säger polisen eftersom den inte har anfallit någon igen. Kvinnan hade kopplen runt midjan och blev omkulldragen, men nu får älgen således leva. Bra tycker jag, som skrev på namninsamlingen om detta. Att den skulle få leva. Här skrev jag också 2011 om jägare som sköt en vit älg. Den borde vara fridlyst! Det finns så få av dem. 
Den vita älgen får leva. Det är inte en albino utan en särskilt art,
som har levt länge i Värmland. 

Faksimil från Google.

tisdag 14 november 2017

Köpenhamn världens bästa stad

Den bästa staden i världen att bebo är Köpenhamn, Singapore är nummer två, men faktiskt så är Stockholm nummer tre på listan över världens bästa städer. Här nedan kan ni se de tre bästa städerna och varför de är så bra. Beror på transporter och rörlighet, hållbarhet, politisk styrning, ekonomisk innovation, datorisering, levnadsstandard och experternas uppfattning. 
Faksimil från Easyparkgroup. Stoppa byggandet!

Jo det är självklart att proppen går ur någon gång. För här har staten gått in och subventionerat byggandet så att det håller på att gå över alla breddar. Vanligt folk har sett det här länge. Det byggs överallt i Sverige och nu är det dags att dra ned på byggandet. Lägenheter står redan tomma för det byggs som om det vore på 1970-talet. Problemet är dock att människor som behöver någonstans att bo inte har råd att betala vad det kostar. 

Landet är delat mellan de som har råd och de som inte har råd. De nya svenskarna får tränga ihop sig på 30 kvadrat med familjer i baracker och tillfälliga boenden. Ska vi andra sedan betala för dem när de inte har råd att flytta till ett rimligt boende? I morgonprogrammet i SVT framträdde företrädare för SABO, det allmännyttiga bostadsföretaget, för nu måste de sluta bygga.

Att bostadsrätterna faller med någon procent är ingen katastrof. Det är ju vinter och människor köper inte gärna bostäder nu. Men det är ett tecken på att något är fel. Här skrev jag tidigare om den perfekta stormen i bostadsbyggandet. Vi kommer att få 140 000 nya bostäder till nästa år i Sverige. De byggs inte för nytillkomna, för de har inte råd. Och de byggs inte för gammelsvenskar, för de bor redan. 

Här skrev jag förra året om det enorma bostadsbyggandet. Då grät SVT över att invandrare måste betala svart på bostadsmarknaden för att få lägenhet. Då fanns det 6,6 miljoner lägenheter och befolkningen var 10 miljoner. Egentligen var det ingen bostadsbrist, men alla skulle bo nära Stockholm och där var det brist också när jag föddes 1945. Mer än 25 procent är födda i ett annat land än Sverige eller har två föräldrar födda i ett annat land. De behöver för det mesta få lägenheter av kommunerna.

Målet år 2015 var 250 000 nya bostäder till 2020. Men det räcker inte eftersom det kom så många nya svenskar det året 2015. Segregationen blir värre eftersom de som kan flyr de områden där de kriminella bestämmer i Sverige. Bostadspriserna fördubblades på tio år. Nu är det dags för ett ras. Inte så märkligt. Staten kan inte styra också bostadsmarknaden. För vi har trots allt inte kommunism i landet. 

Bostäder byggda och påbörjade fram till nästa år.
Faksimil från Boverket. 

måndag 13 november 2017

Det segregerade Sverige

Också Kjell-Olof Feldt (s) som var finansminister fram till 90-talet i Sverige är bekymrad över utvecklingen i landet. Han skriver i tidskriften Kvartal om vad som har hänt. Hans beskrivning av utvecklingen är inte särskilt upprörande utan numera allmängods. Och stämmer väl överens med vad jag och andra hela tiden har fruktat. Det mest genomgripande året i utvecklingen med migrationen var naturligtvis år 2015. Då kom det 163 000 nya invånare till Sverige och regeringen blev tvungen att dra i nödbromsen. 

Landet har stora problem, som ska utvärderas nu under våren 2018. Beroende också på att det skulle dras en gräns gentemot sverigedemokraterna och fortfarande görs så. Deras beskrivning av verkligheten fick inte slå igenom för då skulle vi alla bli rasister. Ungefär som att åsikter är en smittsam sjukdom, som kunde drabba hela befolkningen. Denna syn på människor levde kvar sedan Nazitysklands tid.

Kjell-Olof Feldt som är bosatt i Nacka har hunnit bli 86 år har perspektiv i på utvecklingen i landet och han avslutar sin artikel så här: 

"Jag vill tro att man i ledningarna för alla riksdagspartier är medveten om att situationen i de så kallade utsatta områdena är en tickande politisk bomb, oberoende av vilka som lever där. De kriminella nätverken och deras inbördeskrig är det tydligaste men inte enda symtomet på vad främlingskap i det moderna och sekulariserade Sverige kan leda till. Det kan beskrivas som fattigdom och arbetslöshet men också ovilja att överge den moral och maktstruktur som bildas av en familj, en klan eller en kyrka. Eller för unga män av ett gäng som tjänar sina pengar på narkotikahandel. Främlingskapet förstärks av den diskriminering enklavernas invånare kan möta om de försöker ta sig in i det svenska samhället som jobbsökande, företagare eller studerande.
Min känsla, som kan vara fel, är att ömsesidig social och kulturell isolering mellan invandrare och infödda, ömsesidig misstänksamhet och rädsla, är på väg att skapa ett fattigare och farligare Sverige."

Han uttrycker sig försiktigt fast detta är vad varje invånare själv kan se numera. Det senaste är att fotbollsvärlden också har dragits in i de kriminella nätverken och läggmatcher kan ge miljoner till de som ger sig in i detta. Och att regeringen själv har erkänt att de har gjort fel. Problemet med segregering är inte längre något som Stockholm, Göteborg och Malmö drabbas av utan det finns sådana områden lite överallt. Förr kunde människor flytta från segregerade områden, men nu är risken att de blir kvar där hela livet.

Segregationen ökar i Sverige och det här
är siffror som inte omfattar
de senaste åren.
Faksimil från Dagens Samhälle. 

söndag 12 november 2017

Agenda i kväll om hedersförtryck

Farman var indoktrinerad sedan barnsben att vakta systrarnas heder. De fick inte göra som de ville. Han vaktade dem som 12-åring när han kom till Sverige med familjen. Det blev ännu viktigare att hålla kvinnorna i familjen hårt eftersom männen här kände sig hotade i sin makt. Männen ville ha kontroll över kvinnornas sexualitet. 

Men Farman blev förälskad i en flicka på gymnasiet som själv levde under hedersförtryck och de fick smyga sig till att träffas. Dock blev de påkomna och sedan på sommarlovet blev hon bjuden på en resa till hemlandet. Sedan dess är hon försvunnen. Han vet ingenting om vart hon tog vägen. Men troligt är att hon blev bortgift. Den egna erfarenheten fick Farman att begripa att detta inte var rätt.

Jämställdhetsminister Åsa Regnér frågas ut i kväll om hedersproblematiken. Den har ökat i Sverige i och med den stora invandringen. Se Agenda i kväll på SVT2 kl 21.15.


I kväll kl 21.15 Agenda i tvåan
Faksimil från SVT. Vi är män och kvinnor

Det är inte så att vi alltid är personer eller medborgare eller något annat neutralt. Faktiskt så behöver ibland påpekas även officiellt att vi är män och kvinnor. Något så självklart trodde jag aldrig att det skulle behövas skrivas en debattartikel i DN om. Men nu har det skett i nådens år 2017. Vi ska få en ny myndighet i januari nästa år som ska verka för jämställdhet, men det går inte om man inte kan påpeka att det ser olika ut i samhället för män och kvinnor. 

I praktiken tillgodoses många gånger pojkar framför flickor och män framför kvinnor, vilket inte beror av att man vill göra så, utan för att det finns en blindhet för att det finns olika kön. Det välmenande sättet att tillgodose också personer som inte räknas sig till män eller kvinnor i första hand utan som är trans- eller queerpesoner har gjort att de båda könen män och kvinnor försvinner ur sammanhanget.

Dock för att kunna upptäcka mäns våld mot kvinnor eller hur olika maktordningar regerar i samhället som att utomeuropeiska kvinnor är särskilt utsatta för mäns överordning så kan det inte vara ett könsneutralt jämställdhetsarbete, för detta blir inget jämställdhetsarbete alls. Att sådana självklarheter ens ska behöva skrivas ned i en debattartikel är som sagt mycket förvånande. Men ännu ett tecken på att samhället är upp och ned och tar mer hänsyn till minoriteter än de självklara majoriteter som finns. 

Sveriges nationella sekretariat för genusforskning har nyligen gått ut och menat att kön ska osynliggöras. Men om inte det specifikt nämns kan inte resurser fördelas lika mellan män och kvinnor. Meningen med arbetet för framtiden med olika mål, budgetar och styrningsdokument är inte att alla medborgare ska känna sig omfamnade och inkluderade, utan att den grupp som är diskriminerad nämns i klartext och får resurser för att bli jämställd.

Att vi numera har en övervikt av män i det svenska samhället, som vi aldrig tidigare har haft, är också oroande. Här skrev jag om detta tidigare: "Balansen mellan könen är viktig i ett samhälle för om kvinnor inte kan röra sig fritt, om det finns no-go-zoner i samhället som vissa festivaler, tågstationer eller andra platser så begränsas det ena könets rätt till frihet att röra sig i det offentliga rummet. Det är ofta samma människor som är feminister och som stödjer de homosexuella, som också tycker att omfattande invandring är bra. Men många invandrare är nu utomeuropeiska och negativa till homosexualitet och förstår inte nordisk feminism." 
Adam och Eva var de första människorna
som skapades enligt bibeln.
Men nu måste könen ifrågasättas. 

Faksimil från Google. 

fredag 10 november 2017

Miljöpartiet vill att ensamkommande ska stanna

Alla som kom 2015 som ensamkommande barn ska stanna tycker Miljöpartiet. Medan socialdemokraterna absolut motsätter sig detta och vill fortsätta med juridiska prövningar av varje fall och utvisa de som bestäms ska behandlas så. Socialdemokraterna och statsministern vill inte ge efter på denna punkt för då faller hela migrationspolitiken. Då skulle också sverigedemokraterna få högre siffror för människor i allmänhet tycker inte att ekonomiska flyktingar eller "barn" som har ljugit om sin ålder ska få stanna i Sverige. Och det är konstaterat att omkring två tredjedelar av de "ensamkommande barnen" har uppgett en felaktig ålder. 

Ska miljöpartiet då få bestämma detta av humanitära skäl? Nej det är inte rimligt för miljöpartiet är ett mycket litet parti som inte företräder vad svenska folket tycker. Inte heller finns det någon rättvisa i att unga män, som har lyckats ta sig hit ska få stanna. Men det tycker de kommun- och landstingsanställda har jag märkt i kommunerna, för de har direktkontakt med dessa och får sin försörjning av att ta hand om dem. Och deras argument är att de kommer att ha mycket att erbjuda i framtiden i Sverige. Bara de får stanna. Och pressen på regeringen genom Rädda Barnen och Svenska kyrkan är stor.

Synen på ensamkommande bland kvinnor anställda för att ta hand om dem liknar det som kyrkan står för: att ta hand om alla behövande. Men ekonomiskt sett är detta inte möjligt för Sverige. Ensamkommande barn kostar kring 800 000 kronor per år att ta hand om och är således mycket dyrare än de barn som föds av föräldrar i Sverige. De ensamkommande barn som kom hit 2015 har redan kostat samhället 1,6 miljoner kronor per person. Det är orimligt. Ett oerhört slöseri med befolkningens resurser. Kostnaden för dessa barn steg till 30 miljarder per år. Sverige tog hand om ungefär 40 procent av de "barn" som sökte asyl i Europa. Detta beroende på att det var säkert att få permanent uppehållstillstånd i Sverige bara man sade att man var ett "barn". Om dessutom föräldrarna sades vara döda kunde de få 50 000 i efterlevandepension. 

Nu sägs det politiska arbetet i regeringskansliet ha paralyserats av att miljöpartiet och socialdemokraterna står så långt ifrån varandra. Detta är enligt källor den allvarligaste sprickan i regeringen under hela tiden sedan 2014. Nu hoppas de som är för att alla "barn" får stanna att ett växande skuggsamhälle med "barn" som går under jorden ska ändra på förutsättningarna. Det finns ett nätverk av människor som hjälper sådana som vill gå under jorden i Sverige. Det har funnits sedan förra seklet för många kyrkliga kvinnor har tyckt att så skulle Jesus ha gjort om han hade levt nu. Stefan Löfven menar dock att processen numera är rättssäker och att det går att utvisa till Afghanistan, varifrån de flesta "barnen" har kommit.

Vilka är barn och vilka är vuxna?
Statsminister Stefan Löfven
besökte de ensamkommande barnen
år 2015, längst till höger.
Kanske fick det honom att inse
att en del var vuxna?
Faksimil från Google. 

torsdag 9 november 2017

Nog med det sexuella våldet

UPPDATERAT
Ja samhället trillar ihop och 456 kvinnor ur filmskådespelar- och teatervärlden träder fram i Svenska Dagbladet och berättar sina historier. Efter ett dygn fanns det 1 100 personer som hade och kunde berättat mer på internet. Men i den hemliga gruppen började förövare gå in och kommentera. Så gruppen fick lägga ned för inte ens där på sociala medier fick de vara ifred. 

Tystnadkulturen är utbredd säger de kvinnor som nu träder fram. Manliga stjärnor och regissörer geniförklaras och hålls om ryggen oavsett vad de utsätter kvinnor för. Vittnesmålen finns dock sparade och kommer att läsas upp på en scen vid ett senare tillfälle. "Utsattheten man som skådespelare kan känna går att likna vid känslan att stå inför en läkare eller psykolog."

Uppropet slutar med detta uttalande:

"Regissörer, ni har misslyckats. Producenter, ni har misslyckats. Produktionsbolag, ni har misslyckats. Teaterchefer, ni har misslyckats. Politiker, ni har misslyckats. Det är ert ansvar att se till att ingen blir sexuellt utsatt på arbetsplatsen.
Vi kräver att arbetsgivare (filmbolag, teatrar, bokförlag och tv-kanaler) slutar att skydda, anställa och tjäna pengar på förövare. 
Vi kräver nolltolerans mot sexuellt utnyttjande och våld. Sexuella övergrepp eller våldsutspel ska ge konsekvenser i form av uppsägning. 
Vi kommer att ta stöd av alla de berättelser som vi har delat med oss av och har fått ta del av.
Vi kommer att fortsätta lyssna på varandra och stötta varandra.
Vi kommer inte längre vara tysta. 
Vi kommer att ställa de ansvariga till svars och låta rättsväsendet göra sitt jobb när det finns anledning till det. 
Vi kommer att lägga skammen där den hör hemma – hos förövaren och dem som skyddar honom." 
Jag måste säga att jag tycker inte att det går att jämföra känslan att stå inför en läkare eller psykolog med att bli överfallen som liten på väg hem från skolan som jag blev två gånger i Björkhagen där jag är uppvuxen. Har berättat om det flera gånger här i bloggen. Läkare eller psykolog söker man för att få hjälp och jag har fått det alla gånger jag har gjort det. Aldrig blivit förnedrad. Men att bli överfallen av idioter som liten sätter spår hela livet. Jag skrek och grät och slog mig fri båda gångerna. 
12:16
Så här skriver DN:s Johan Hilton om detta: 
"...många heterosexuella manliga skådespelare ofta tycks vilja överkompensera för fjolligheterna och överdriva sin maskulina dådkraft i mytbildningen om sig själva. Jag vet till exempel inte hur många kvinnliga erövringar som Mikael Persbrandt, Tommy Berggren och Thorsten Flinck redogör för i sina självbiografier. Till slut tappar man räkningen."
Och kulturminister Alice Bah Kuhnke har kallat till sig cheferna för Dramaten, Operan och Riksteatern i dag för att höra vad de har gjort de senaste veckorna mot denna tystnadskultur och vad de tänker göra. Hon menar att det måste till en konkret förändring. 
16:15
Än så länge har styrelserna för de olika statliga teatrarna kulturministerns förtroende, säger hon. Hon menar dock att tystnadskulturen måste förgöras. Och att det måste ske nu. Dessa nationalsceners styrelseordföranden är utsedda av regeringen och de ska också möta Alice Bah Kuhnke i dag.