fredag 29 april 2022

Varför skriker de i Skarpnäck?

 Jag såg ett upprörande inslag i morse på SVT när en ung svart kvinna stod och skrek rakt i ansiktet på några som satt framför henne. Jag trodde först att det var teater av något slag. Men det var en protest mot att två unga män blivit ihjälskjutna med några veckors mellanrum i den stadsdelen i Stockholm. Hon kände dem. Det var hennes kusin och en vän. Hon verkade totalt maktlös och krävde nu åtgärder från makthavare. 

Hon sade sedan att de behövde jobb. De unga killarna. Jaha. Jag känner igen allt från min egen förort Björkhagen, som inte ligger så många stationer från Skarpnäck, men där samma tendenser fanns. Människor var utslängda i förorten. Och de unga männen visste inte vad de skulle göra annat än att ibland ta till våld. Allt går igen som ringar på vattnet. Men nu är det yngre förorter som drabbas och knarket är legio och även invandrarna. 

Det är ännu värre när de utslängda i förorten inte ens kommer från Sverige och inte är en del av den kulturen. Även i Björkhagen fanns det pojkar som inte hade någon pappa närvarande och därför gick på gränsen till att förfalla till brott. Det viktigaste är familjen och inte några makthavare. Det hjälper inte att skälla på dem. Det är inte ens bra att skrika dem i ansiktet vad som händer. 

Pojkar är pojkar som man sade förr i tiden och när de får överhöghet i familjen så är det illa. Ännu värre är det när mamman står bredvid dem och slänger sten på polisen. Och de små barnen gör detsamma. Men detta har pågått nu i åtminstone tio år och bättre blir det inte. Receptet heter att sluta ta in nya trasiga invånare, för det klarar det svenska samhället inte av. Men godheten vill att vi fortsätter för det är den kristna kulturen som står bakom. 

Där krockar dessa samhällen genom krig och elände och unga män blir offrade i kriget mellan dem. Det är som en medeltida saga. Och inget går att göra något åt det förrän alla unga män är försvunna och borta. För det som finns inom dem är hundratals år av förtryck. Medan i vårt land har kvinnorna alltid varit starka. Så har det varit i min familj och släkt. Det går långt tillbaka. Ända till vikingatiden. Och de har hållit ihop familjen. 

Det fanns ingenting i Skarpnäck när jag var liten utom koloniträdgårdar och ett flygfält för segelflyg. Men Stockholm hade köpt marken och där byggdes då på 80-talet. Så klart att det blev problem. Särskilt när tunnelbanan drogs dit. 


Det är inga avstånd alls där tunnelbanan går fram. I Farsta strand skjuts det också en del. Buset drar sig till ytterkanterna i städer. Så också i Stockholm. 


torsdag 28 april 2022

Det borde inte finnas några obevakade gruvhål

 Ja det går att driva hur mycket som helst med SVT som rapporterade efter ingående journalistik att gruvhålet, där en afghan kastade ned en kvinna inte hade något stängsel som fungerade. Jo minsann det var stängslets fel. Dock försöker nu regeringen åtminstone bygga lite stängsel kring de kriminella i de "utsatta" områdena i Sverige. Men samhället är för svagt, säger statsminister Magdalena Andersson och varken hon eller de andra ministrarna har märkt förrän nu alla de mentala gruvhål, som har uppstått inom befolkningen. De behöver hjälp. Av sina väljare. 

Invandringen har varit för stor och integrationen för liten konstaterar hon i denna sena timme. Och fast de flesta röstar på socialdemokraterna i dessa kriminella områden så struntar de uppenbarligen i lagen. De vill tydligen bli behandlade som de har blivit tidigare genom att alltid ges nya pengar så fort de protesterar. De vill fortsätta att vara statsministerns gulliga små barn. 

Men nu minsann ska det till hårda bullar och kriminella plus ungdomar ska inte få finnas i vissa områden. Rena apartheid behövs när regeringen till slut har insett att de har förlorat kontrollen över Sveriges parallella områden. För sådana ska inte få finnas enligt minister Ygeman, som också var med på pressträffen. Gratulerar till denna upptäckt och att nu regeringen äntligen har fått upp ögonen för vad 2 miljoner invandrare under kort tid betyder för Sverige. 

Ska vi vanliga svenskar nu äntligen räknas in i den fina och rara befolkningen, för att vi ska hjälpa regeringen att få ordning? Det är nog alldeles för sent och de åtgärder som regeringen föreslår har nog en del att göra med att det är valår i år. Även vår käre minister Morgan Johansson vill att myndigheter ska kunna utbyta information med varandra. Tack för det! Kommer också lite sent påtänkt dock. Ingenting av detta hinner rimligen genomföras innan valet i september.

Vi får hoppas att de mentala gruvhålen inom befolkningen växer bort av sig själva. För de här åtgärderna kommer inte alls att hjälpa. De kommer ungefär tio år för sent. Vi borde inte ha tagit hit så många kriminella helt enkelt. Och låtit dem stanna fast de skulle utvisas. Jag väntar med spänningen på mera härmning av Danmark. Nästa presskonferens borde handla om att skaffa fängelseplatser i utlandet. Precis som Danmark. För de som ska utvisas sedan. Kosovo har visat sig villigt till detta. Mot en liten ersättning så klart. Men något hundratal miljoner kan det vara värt. 


Provokatören Paludan från Danmark fick fart på regeringen. Att han brände en koran eller två fick statsministern att inse att något liknande mentala gruvhål hade uppstått i befolkningen. 

Putin värre än Sovjet

Putin är värre än Sovjet i sin fullständiga brist på moral och att det är helt okej att ljuga sig igenom samtal. Eller utelämna det som ska göras. Eller låtsas vara på de godas sida. Englands utrikesminister Liz Truss fruktar att kriget kan pågå i tio år och att Ukraina måste helt och hållet befrias för annars kommer Putin fortsätta att sluka länder. Jag delar inte hennes pessimism för så mycket kan hända. Och världen kommer inte att tillåta detta att ske, men hon måste väl ta i för att få särskilt USA att reagera. 

Nu befinner vi oss i en liknande situation som före första världskriget eller andra också. För USA hade lovat sig självt att hålla sig borta från Europas stridigheter och motsättningar. För det var ett nytt land, där inte sådana saker skulle finnas. Men till slut så gick det inte. Kanske blir det så nu också. Vi lär få se. 

Det är förfärligt att en man fortfarande kan hålla ett helt land som gisslan genom att strypa informationen. Och vända på orden så att det blir som det beskrivs i romanen 1984. Den handlar om ett land styrt av en oligarkisk kommunistisk diktatur. Denna insyn i framtiden skrevs 1948 av George Orwell. Det dröjde några årtionden till innan detta blev verklighet, men nu är den framtiden här. 

Hans fru, svärmor och lilla tre månaders dotter Kira begravs bredvid varandra. Krigets offer tar aldrig slut. De dödades av en bomb mot deras lägenhet. Faksimil från Daily Mail. 

onsdag 27 april 2022

Vi vet inte vilka som bebor Sverige

UPPDATERAT

 En förmodad afghan är det senaste exemplet på våldtäktsman och han försökte också mörda kvinnan genom att knuffa ned henne i ett gruvhål i Norberg. Han är 41 år och är trebarnspappa. Hans egentliga identitet är okänd, men han kallar sig Amini i efternamn och har olika förnamn med olika sidor på facebook. Det efternamnet är vanligast i Iran, men han har hyllat Afghanistan på nätet. Han häktades i går för våldtäkt och mordförsök. Han kom till Sverige år 2015, men har inte fått medborgarskap utan skulle utvisas, men överklaganden pågår. 

Det är inte så märkligt att regeringen inte vill ha någon folkräkning i Sverige, för det var länge sedan som registret över befolkningen kollapsade. Sedan skatteverket tog över från kyrkan så är det ingen ordning. För vem som helst kan komma hit utan papper och uppge vad som helst. Det är värre än någonsin för förr i tiden så gick det bättre att hålla reda på den befolkning vi hade för alla kände också alla. 

De flesta som döms för våldtäkt är födda utomlands. Det är ännu ett exempel på de olika kulturer som nu anses ska leva sida vid sida i Sverige. Förutom då att vi håller på att underkasta oss islam och dess våldsverkare för polisen har inga metoder att stoppa våldsamma upplopp. Bara att dra sig tillbaka. 

Den senaste folkräkningen i Sverige ägde rum 1990, men sedan dess är det stopp för sådana. FN rekommenderar en folkräkning vart tionde år. Så det skulle ha behövts en för länge sedan. Det skulle bli lättare att styra Sverige också ifall regeringen visste vilka som bebor landet. Det skulle göra planeringen enklare. Men genom den invandring vi har haft - särskilt sedan 2015 - så har landet tappat greppet kring vilka som finns i Sverige. Dock vet vi att kring 20 procent av befolkningen är invandrare. 

År 2065 kommer etniska svenskar att vara en minoritet i Sverige om invandringen fortsätter som nu. Och muslimer kommer att dominera år 2100 i landet. Spelar detta någon roll? Jo det gör det förstås. Jag kommer inte att uppleva det för så länge tänker jag inte leva, men mina barnbarn kommer antagligen att göra det. Om de lever då i Sverige. 

Folkomflyttningar har alltid funnits och fler lär de bli eftersom krigen aldrig tar slut. Nationerna kommer kanske att upplösas eller bli till små områden där olika våldsmän bestämmer istället för ett land. Den tendensen har varit tydlig i Sverige. Och ännu finns inget i verkligheten som direkt sätter sig mot detta. Inte från regering och riksdag. Lagar är en sak, men hur det ser ut i landet en annan. 

28.4.2022

Jodå det ska bli folkräkning för Baylan (s) tryckte på fel knapp och moderaternas förslag gick igenom med majoritet i riksdagen. Kan det vara sant? Hur ska denna kunna genomföras när det finns invandrare mer flera identiteter? Ska de räknas som flera människor? Eller ska endast genuina svenskar räknas? Sådana som har fötts, levt och bott här hela livet? Många frågor som kanske får sitt svar så småningom. Dock kan regeringen strunta i riksdagen i denna fråga. Om den vill. tisdag 26 april 2022

Utrikesminister Lavrov i Ryssland anklagar Nato för att kriga

 I praktiken säger Lavrov har Nato startat krig mot Ryssland. Om det inte var så allvarligt med dessa ständiga förljugna uttalanden från Ryssland, så skulle jag kunna skratta åt att de har vänt upp och ned på världen. Men det går inte i dagsläget eftersom de ändå har kärnvapen och kan tänkas använda dem också. Utrikesministern sade detta om det krigförande Nato i Kanal 1 i rysk statskontrollerad TV. Och det gäller att ljuga på så att medborgarna kan piskas fram och kriga ännu mer. 

Det verkar som om jordens befolkning vart 80:e år eller så har ett behov av att ta risken att förinta sig själva. Det gick visserligen mindre tid än så mellan första och andra världskriget, men då hade också Tyskland förödmjukats ganska rejält i freden i Versailles. Men nu har Ryssland inte alls tryckts till av Nato eller någon annan militär organisation, men de vill förstås inbilla sig och ryska folket detta. Och de tycker att Finland och Sverige, som nu marscherar fram på god väg att ansluta sig till Nato, borde kunna skrämmas på det gamla vanliga sättet. Det verkar dock inte fungera längre. 

Genom att vända upp och ned på alla värden, så ändras också världen helt och hållet från det ryssvänliga sättet som Väst hade ända till för ett par månader sedan till något som vill bromsa denna kapning av länder, som Ryssland nu vill ägna sig åt. Utan inblandning. 

Vi som enbart vill leva våra små, rätt så fattiga liv, får inte vara i fred för denna krigshets. Själv har jag genom livet varit förnöjsam och inte velat ha mer än någonstans att bo och sova, där det är ganska så lugnt. Det var 300 år sedan ryssarna fanns i närheten av där jag bor. Men de kan ju dyka upp längre fram i år. Vem vet. 

För övrigt så utvisas fyra svenska diplomater nu från Ryssland. För de är spioner sägs det. Och att FN:s Guterres möte med Putin i Moskva skulle kunna följas av någon eld upphör eller fred är inte på kartan. Ni kan följa pressträffen här med Guterres och Lavrov om ni orkar bry er. Det som sker det sker som en slagdänga sade för länge sedan. Que sera, sera.

Faksimil från DN. 


Det skiljer 24 år mellan president Macron och hans maka

Det brukar vara vanligare att mannen är äldre än sin hustru, men i presidentparets förhållande är det Brigitte som är 24 år äldre än maken Emmanuel. Jag har erfarenhet av ett sådant förhållande för min sambo under drygt 30 år var mer än 11 år yngre än jag. Det gick alldeles utmärkt och jag räknade med att jag inte skulle överleva honom. Det kändes tryggt att jag skulle få ta farväl när det blev dags, men så blev det inte. Livet har märkliga vändningar och han blev sjuk och dog bara 57 år gammal i cancer. Jag hade fyllt 69 år bara dagarna innan han dog. 

Brigitte Macron är 69 år nu och hon kan väl ändå få uppleva att lämna först hoppas jag. För motsatsen är inte rolig. Det blir en livslång sorg. Emmanuel Macron är således 44 år nu och det är en stor skillnad i ålder och erfarenhet. Ändå har de hållit ihop sedan hon var hans lärare och han hennes elev. Men inte förrän Emmanuel hade fyllt 18 år avslöjade de sitt förhållande. Men det inleddes när han var 16 år. 

De gifte sig rätt många år senare år 2007. Men fortfarande är de gifta och något annat är inte att tänka på när han är president. Det vore en skandal. Hon har tre barn, men tillsammans har de inga barn. Men han gick i samma klass som hennes äldsta dotter när de båda framtida makarna träffades. Han blev kär och förklarade sin kärlek när han var 16 år till sin lärare. Dock var Brigitte gift med sin tidigare man ända till 2006. Men Emmanuel hade redan när han var 17 år sagt att han skulle gifta sig med henne. Och så blev det år 2007. 

President Macron var aldrig som en tonåring har hans maka sagt om honom. Han befann sig på samma nivå som de vuxna. Men hans föräldrar vädjade till Brigitte att inte träffa honom mer förrän han var 18 år, men det kunde hon då inte lova. När de verkligen blev ett par vill hon dock inte avslöja. Men hennes yngsta dotter har sagt att när de är tillsammans så finns inte andra människor. 


Omslaget på Paris Match för några år sedan. Den mest avklädda bild som finns på paret. Det ser inte ut att skilja 24 år mellan dem. 


måndag 25 april 2022

Den paradoxale presidenten Macron

 Jo det var väl självklart att Macron skulle vinna. Det fanns ju inget alternativ för fransmännen, som alltid har varit lite mer kommunister än andra folk. Men det alternativet föll bort i den här omröstningen. Ingen vänsterkandidat var kvar. Macron är både hatad och älskad, denne president som nu får sitta i fem år till. Makten är uppdelad mellan presidenten och premiärministern i Frankrike. Ett särskilt system, som krånglar till det en smula. Men presidenten är statschef. 

Länge försökte Frankrike behålla sin stormaktsstatus efter andra världskriget då president de Gaulle regerade ända fram till 60-talet. Han var hjälten som hade ställt sig emot Hitler i Frankrike. Men han föll när han ville att presidenten skulle ha ännu mer makt. Det tyckte inte fransmännen. 

Presidenten utser premiärministern, men måste göra detta från det största partiet. Så makten begränsas. Frankrike kommer nu att satsa ännu mer på kärnkraft för det har Macron lovat. Det är tredje generationens kärnkraft och redan nu står kärnkraften för 70 procent av elproduktionen. Den framställs av 56 kärnreaktorer. I Normandie byggs redan ett nytt kärnkraftverk vid den Engelska kanalen. söndag 24 april 2022

Feodala och medeltida maktsystem i ganstersverige

Det som präglar dagens kriminella och revirhävdande ungdomar är deras anknytning till medeltida och feodala maktsystem. Detta bevisades redan i Chicago år 1927 av Frederic M Thrasher. Han skrev då:"An immigrant colony...is itself an isolated social world...the gang boy moves only in his own universe and other regions are clothed in nebulous mystery...he knows little of the outside world." Detsamma är lätt att konstatera i dagens Sverige. Thrasher kunde ha varit en professor på ett svenskt universitet och kunnat hitta dessa mekanismer också här och nu. Men det är inte riktigt inne att göra så. 

I dessa invandrargrupper finns inga möjligheter att själva lösa de svåra problem, som uppstår när många invandrare samlas på ett ställe. Istället tar våldsmakten över precis som den gjorde under medeltiden med feodala drag som innebär att staten är svag och att religionen bestämmer. Det feodala riket styrs genom att den som har makten lägger ut sin egen centrala makt bland feodala underhuggare. Detsamma kännetecknar gangsterväldet, som nu härskar i delar av Sverige. På medeltiden delades det ut mark till dessa underhuggare. Detsamma pågår nu när områden delas upp mellan de kriminella. 

En majoritet av befolkningen bidrog också på medeltiden med mat och pengar, men de fick inte vara med och bestämma. Så fungerar det än i denna dag. De som hade tjänat överheten fick mera makt och tjänster utbyttes. Långsamt håller vi på att återgå till ett sådant rike, där minoriteter bestämmer hur majoriteten ska uppföra sig. Hålla tyst och betala! Och visst är det tacksamt när kd-ledaren Ebba Busch tycker att dessa kriminella ska behandlas som de förtjänar och det blir ramaskri från regeringen eftersom det är valår. Självaste justitieministern Morgan Johansson talar om att Ebba Busch önskar sig en "massaker". 

Majoriteten av folket står vid sidan om och skakar på sina huvuden över vad som pågår bland det övre skiktet i samhället. Men de fortsätter att betala för allt. För vad ska de göra? De jagas av överheten om de inte gör det. Ett val i september kommer inte att ändra på allt detta för gangstervälden tas inte så lätt bort ur samhällen. De fortsätter att finnas också i denna dag snart 100 år senare i Chicago. Den staden har blivit USA:s mordhuvudstad. Strukturerna finns kvar, bara personerna har ändrats. Nya generationer tar över. Precis som i Sverige. 

Dock har Glasgow i Skottland lyckats att vända sin trend. Den staden var mordhuvudstaden i Europa. Det var kriminella själva som genom polisen hade fått verktyg att bli andra människor. De behandlade brottsligheten som en sjukdom, där spridningen skulle begränsas och behandlas. Men tyvärr verkar detta inte vara riktigt aktuellt i Sverige. För länge har regeringen tyckt att alla invandrare är minst lika mycket värda som andra svenskar och att de ska få komma hit och bli medborgare i något hundratusental per år. I Skäggetorp i Linköping röstade majoriteten av invandrarna på socialdemokraterna år 2018. I Vivalla i Örebro röstade inte lika många som i resten av Sverige, men de som röstade senast hade socialdemokraterna som favoriter och de fick mer än 60 procent. Så naturligtvis delar socialdemokraterna ut mer bidrag än någonsin till medborgare i år. 

Chicagos gangstrar har bytt skepnad sedan 30-talet, men strukturerna finns kvar oförändrade sedan långt tillbaka. Bild från filmen Scarface - Chicagos sista gangster. lördag 23 april 2022

Här är skillnaden mellan dem och oss

 Två snälla killar, som inte deltog i stenkastningen enligt dem själva, säger till SVT att det var fel att Paludan fick bränna koranen. För hur hade det känts om de hade bränt bibeln eller någon annan helig bok? De har ingen aning om att det är tillåtet att göra vad som helst med bibeln och att en stor fotoutställning i domkyrkan i Uppsala framställde Jesus som homosexuell för ett antal år sedan. Ecce homo hette denna utställning och fotografen var Elisabeth Ohlson Wallin. 

Det blev diskussion om detta, för en del kristna tyckte det var att gå över en känslomässig, sårande gräns, men ingen tog till våld och förstörde utställningen. Men det där känner de båda trevliga killarna inte till. De lever i sin egen kultur och begriper inte den svenska. För skulle de bränna bibeln som motdemonstration vore det helt okej. Den boken är inte helig i den mening de lägger in i ordet. Vi har inga sådana böcker. Att däremot försöka döda polis, sjukvårdare och brandmän är olagligt och förbjudet enligt svensk lag. Att dessutom förstöra och elda upp polisbilar likaså. Och ingen religion tillåter detta. Inte i något land. fredag 22 april 2022

Aldrig straffbart att bränna "heliga" skrifter

Det är yttrandefrihet som är har ersatt religös statlig tro i Sverige. Vi har ingen statskyrka längre och religion har blivit något privat. Ingen lägger sig i vad någon ska tro på, men det finns djupt förankrade troende och känsligare och barnsligare troende. Det är inte straffbart att bränna böcker. "Heliga" böcker liksom kors är symboler. Människor, hus och deras bilar är värdefulla. Därför är det straffbart att sätta eld på hus, bilar, skolor, daghem och äldreboenden. Då riskerar människor att komma till skada eller dö. Det är också straffbart att kasta sten mot människor. 

Många som tror på islam har missuppfattat det här med tro. Ingen tar ifrån någon en tro för att den bränner en bok. Det är i så fall en märklig tro om den är beroende av tryckta ord i en bok för att existera. Tro är något som finns inuti människor. Djuren tror inte på samma sätt, utan det är människor som har förmågan att föreställa sig något mer utanför dem själva. 

Det som har hänt nu i Sverige är att ligister, busar och kriminella har tagit brännandet av en "helig" bok som förevändning till våldsamma upplopp med ett hundratal skadade poliser och uppbrända polisbilar. Tyvärr har också "vanliga" muslimska människor tagit sten och kastat mot polisen. Mammor och deras barn. 

Allt detta beror på en missuppfattning hos politiker under lång tid. Det går inte att huka och ge en liten religiös grupp i landet allt de vill ha. För då blir de som griniga barn om de plötsligt blir fråntagna detta. Om någon sätter ned foten och säger att så här kan det inte få gå till. Om de inte får anfalla poliser eller göra som de vill i "sina" områden. Om inte de kriminella ungdomarna längre får bestämma och köra bort poliser eller journalister från deras "egna" områden. 

I morse framträdde polisen Peppe Larsson i TV4:s morgonprogram och berättade att han aldrig varit med om något liknande under sina femton år som polis, men att poliskåren hade väntat på, att något sådant här med våldsamma upplopp skulle hända. För det har under lång tid varit klart att polisen är underbemannad och inte har verktyg, för att kunna stoppa en kompakt massa av huliganer. 

I föreställningen hos våra politiker lever vi fortfarande i den bästa av världar och visst måste även våra invandrare kunna upptäcka det. Och därmed godta de lagar och förordningar som vi har i landet. Även kriminella ungdomar går att övertala att bli snälla och lydiga medborgare bara de får som de vill med fritidsgårdar, och andra mutor enligt justitieminister Morgan Johansson. 

Ett hårt arbete väntar nu på vårt samhälle. Det är många års försummelse och en ständig import av nya invånare, som är orsaken. Ett land kan inte växa med hundratusen nya invånare per år. Inte vårt lilla land, som har gått i rekordfart till ett par miljoner invandrare. Där männen nu för första gången i Sveriges historia är i majoritet. Bostadsbrist och stora sociala kostnader har blivit följden. Skatterna höjs för alla och lindras sedan en smula med bidrag. Det är det senaste märkliga draget från regeringen. Men fortfarande betalar vi för att ta in alla nya invånare i landet. Drygt 70 000 eller mer per år för var och en genom hela deras liv. 

Det här sättet att uppföra sig från svenska staten får dessa invandrare att tro att de är förmer än vi andra. De har ett högre värde än andra svenskar, som är födda här. Alla människor i Sverige är således inte lika mycket värda. Det som är den uttalade grundbulten i samhället. Men när minoriteter särbehandlas och inte behöver ta ansvar för sina handlingar, så är de undantagna från vanliga regler och kan uppföra sig hur de vill. Särskilt inom "sina egna" områden. 

PS. Här skriver borgerliga partiledare på DN Debatt om detta i dag. DS.

Polisen i yttre tjänst Peppe Larsson berättade i morse i TV4 hur det var att hamna i våldsamma upplopp. Det är åratals försummelser, som har gjort att polisen inte längre har kontroll i landet. 
onsdag 20 april 2022

Polisen skyddade en demonstration utan tillstånd

UPPDATERAT

Visst var det fint att två polisbilar skyddade denna vänsterextremistiska demonstration i går kväll i Malmö. Protesterna gällde polisen som ni ser. De använde för mycket våld under påsken ansåg dessa demonstranter när så många poliser blev skadade och polisbilar kapades och brändes. Det var kring hundra demonstranter som ropade "stoppa fascismen" och "inga poliser på våra gator".  Fanns det inga poliser alls på gatorna i Malmö skulle anarki råda. Det tror jag inte någon skulle tycka om. 

Fyra personer sitter i häktningsförhandlingar i dag misstänkta för våldsamt upplopp under påsken. En är redan häktad misstänkt för grovt sabotage mot blåljusverksamhet. Sammanlagt fem personer är begärda häktade. Det är i Linköping och Norrköping. I Norrköping är det en medborgare i Somalia, som är 28 år gammal och en 20-årig medborgare från Syrien. I Linköping är det en medborgare i Afghanistan, som är 23 år. Plus två till 20 och 21 år gamla, som har blivit medborgare i Sverige. 

16:21

I Norrköping häktades de båda under dagen. I Linköping häktades två av männen medan en släpptes fri. 

21.4.2022

Polisförbundet ställer nu frågor om vad som orsakade upploppen i påskhelgen. Polisen hade för dåliga förutsättningar och 26 poliser skadades. Precis som andra menar är detta ett strukturellt fel i organisationen. Poliserna hade ett "övermäktigt uppdrag". Och detta menar polisförbundet var ett stort misslyckande. 

13:52

Även Rikspolischefen anser att detta var ett misslyckande för de hade inte rätt underrättelser om läget och åklagaren menar att det var fruktansvärt att se allt hat som riktades mot poliserna. Filmer inifrån polisbilarna visar en krigszon. Och det var också kvinnor och barn som deltog. Det handlar i grunden om att inte låta våldsverkare skada vår demokrati. 

19:00

Minst 104 poliser skadades, fruktansvärt! Utan skyddsutrustning hade de dött!

22.4.2022

I Örebro kunde ingen gripas för där handlade det om att rädda livet på poliser.  

PS. Polisen ska skydda också sådana här demonstrationer. Så därför kan Paludan komma tillbaka utan tillstånd och fortsätta bränna koranen. Eller kalla det ett valmöte eftersom han nu kandiderar också till riksdagen. DS.

Putin kommer aldrig att ge sig

Enligt bedömare inifrån Kreml så kommer Putin aldrig att ge sig utan att ha vunnit som han ser det en stor seger i Ukraina. Allt går ut på att göra Ryssland stort igen och då får ryska folket finna sig i att de drabbas. Putin har gett sig in i ett krig han förvisso kan vinna till priset av att han förlorar allt han har uppnått under 20-talet år rent ekonomiskt för det ryska folket, men det stoppar honom inte. 

Överordnat är hans syn på Ryssland som stormakt och som ett land som har rätt till alla de länder som tidigare har varit inlemmat i Ryssland eller Sovjet. Ukraina förklarade sig självständigt 1991 när Sovjetunionen föll samman. Det spelar ingen roll att Putin förstör det land han tänker erövra, för sådan är denne diktators syn på sin makt. I värsta fall kan han använda kärnvapen. 

Större delen av ryska folket stödde invasionen av Ukraina och en hel del gör det fortfarande eftersom de får utvalda nyheter och propaganda genom ryska medier. Det är farligt att sätta sig emot vad som pågår. Som så många gånger tidigare får folket tiga och lida. 

De tio högt uppsatta som har uttalat sig anonymt för Bloomberg om Putin och läget, anser att kriget är ett katastrofalt misstag. Men Putin kommer aldrig att erkänna detta. Han ser detta som sitt historiska uppdrag som ledare och även rysk ekonomi kommer att anpassa sig. I Ryssland finns det inte tillräcklig styrka att stå emot honom. Han kommer att utropa en seger den 9 maj, det historiska datum då det stora fosterländska kriget tog slut, det vi kallar andra världskriget. 

Putin har skyllt också andra världskriget på Väst precis som han nu menar att han var tvungen att gå in i Ukraina. Det fanns inget val eftersom Ukraina hade vänt sig västerut. Putin träffar andra statsmän - här Tysklands förbundskansler Olaf Scholz - vid det sex meter långa bordet, som håller allt på avstånd. Både smitta och åsikter. 

tisdag 19 april 2022

Hädelse kan straffas med döden i sju länder

UPPDATERAT

Jag är så otroligt väl uppfostrad i Sverige och svenska lagar att jag inte visste hur det såg ut i världen gällande hädelse. Det är straffbart i många länder. Och i Mellanöstern och Afrika kan man bli dömd till döden. Fängelse finns också i Ryssland, i Mellanöstern, Afrika men också i Tyskland plus Polen. Hade jag ingen aning om. 

Så i större delen av världen tycker inte människor om att deras religion är utsatt för blasfemi. Ska vi då ha det så i Sverige också? Det finns röster som säger så. Det verkade ett tag, som om hädelselagar i praktiken gällde för islam även i Sverige.  För då ropades det främlingsfientlighet och islamofobi gällande rondellhundar bland annat. Men ändå fick Paludan bränna koranen två gånger under påsken. De andra fyra gångerna gick det inte. På grund av de våldsamma upploppen. 

Men hos allmänheten verkar åsikterna kring hädelse, som ju har funnits lagar kring sedan mer än 50 år i Sverige, ha ändrats en del. Det kan ha att göra med att diskussionen kring invandrare också har förändrats sedan några år tillbaka. Nu ska vi inte ta emot fler från Mellanöstern eller Afrika (dock är ukrainare välkomna). De kostar helt enkelt för mycket för det svenska samhället och de kan inte integreras utan staten måste försörja många av dem. Dessutom bestämmer kriminella gäng i många stadsdelar. 

En del tycker att Rasmus Paludan har satt fingret på det stora problem vi har i landet gällande ungdomar (en del säger gamla tanter och barn också) som kastar sten för att skada eller döda poliser. Han själv menar att han inte har något ansvar för de våldsamma upploppen. Det är upp till staten att försvara medborgare och polis. Och han tänker återvända från Danmark till Sverige i nästa vecka. 

Det här är ett dilemma, för Sverige kan utsättas för värre saker ute i världen än att få svenska flaggan uppeldad. För det bryr vi oss knappast om. Men om Sverige bojkottas i muslimska länder kan det ta hårdare.  Iraks utrikesdepartement har kallat till sig Sveriges ambassadråd i Bagdad med anledning av dessa händelser. Vi har också ett nytt parti Nyans i Sverige, som tror att de kommer att sitta i 20-talet kommuner i Sverige efter valet i höst. 

Sverige slits sönder av dessa inre motsättningar. Det står klart. Och det är så att en del muslimer vill ha sharialagar också i Sverige. Den nämndeman Mostafa Malaekah som förespråkade detta och var tillsatt av vänsterpartiet ansågs dock inte olämplig för sitt uppdrag som nämndeman. 

14:40

Här är en namninsamling av en muslim Attila Yoldas, som vill att bränna en koran ska vara ett hatbrott. Han har fått fler än 33 000 namnunderskrifter.  Det går nog inte för vad mer ska vara hatbrott? Att bränna en bibel, att bränna torah? Yttrandefriheten är en grundlag i Sverige. 


måndag 18 april 2022

Varför har vi krig i Sverige?

UPPDATERAT

 Nu har det brakat löst på riktigt. I Malmö kämpade polisen ända tills i dag med att få ordning på buset. Tårgas användes. Vill inte beskriva det igen för det är så trist att berätta om likadana scener i olika städer. Allt för att en bok brändes eller skulle eventuellt brännas. Ett svepskäl för under ytan finns alltid hatet mot det samhälle, som dessa huliganer befinner sig i. De kan inte annat än att följa sina instinkter och ta till stenkastning. 

Allt är naturligtvis en följd av att Sverige har importerat den största befolkningen från Mellanöstern, som vi har sett någonsin. Olof Palme sade nej till att ta emot flyktingar från Vietnam för våra folk var för olika. Men sådana faktorer har inte spelat någon roll nu under 2000-talet. Ingen eftertanke utan bara det krassa köpmannaperspektivet: vi behöver folk. Men att importera människor, som inte arbetar, får köpmannaidéerna att framstå som ej godtagbara. 

Dock har vi genom skatten hållit hjulen igång så att alla har fått vad de behövt. Och vissa tjänar alltid pengar också på icke arbetssugna. Så BNP har vuxit för det anger totala antalet varor och tjänster för landet, även sådant som upplopp skapar mer BNP genom att polis, ambulanser och sjukhus behövs mer. 

Vart går färden vidare då? I Västsverige lider industrin av dålig kompetens. Det är brist ingenjörer med kunskaper inom data. Det går inte att utveckla arbetsplatser när det inte finns personal. Hur ska denna tulipanaros kunna skapas? Ingenjörer med kunskaper i ny teknik? Inte går det att omskola kriminella ungdomar till dessa drömjobb? Nä det är för sent. 

De är upptagna med att orsaka upplopp och att skjuta varandra numera. Och hämnas för inbillade eller verkliga oförrätter. Det finns omkring 20 procent invandrare i Sverige och det sades för länge sedan att där låg gränsen för mycket. Då har de skapat egna samhällen där också utanförskapet gör att de inte känner sig svenska. Omkring 1,3 miljoner försörjer inte sig själva och det är en ansträngning för statskassan med miljarder varje år. Kring 20 procent av invandrarna är arbetslösa medan siffran för infödda är kring 5 procent. Enbart kring 40 procent av invandrarna från Mellanöstern och Afrika är självförsörjande. Kostnaden för varje invandrare är kring 74 000 per år under hela livet.

Jag kan inte se hur detta ska kunna lösas i min livstid, men med det mest optimistiska perspektivet kanske vi kan få nya invandrare nu, som verkligen vill bidra till samhället och att det därigenom går att överleva även för infödda svenskar och andra. För standarden i Sverige faller nu precis som i resten av Europa genom kriget i Ukraina. Ju längre det pågår desto värre för alla folk, som är inblandade. 

Också Kina ser svårigheter för ekonomin eftersom de stängde ned Shanghai nu när covid bröt ut igen. Nedstängningen är potentiellt värre för den globala ekonomin, till och med än kriget i Ukraina, eftersom Shanghai står för 40 procent av Kinas BNP och Kinas ekonomi är tio gånger större än Rysslands. 

11:02

Anders Thornberg rikspolischef menade vid en pressträff, att det som har hänt är värre än våldsamma upplopp. Han säger att det är grova angrepp på rättsstaten och att det är planerat av grovt kriminella. Det som har hänt är allvarliga symptom på hur det står till i Sverige. Vapen kommer att användas av polisen i fortsättningen för att försvara poliskåren. 

Jonas Hysing nationell insatschef rekapitulerade de sex tillståndsgivna demonstrationerna varav två har kunnat genomföras. Osedvanligt grova brott har begåtts. Totalt 26 skadade poliser, 20 skadade eller förstörda polisbilar. Kring 200 män har deltagit i försök till mord som grövsta brott. Polisen var måltavla och inte arrangören av demonstrationerna. Han var ju inte ens på plats i går. Jonas Hysing efterlyser bilder till polisens hemsida för att hjälpa till med detta utredande. 

Samhället måste sätta ned foten mot kriminella tendenser i samhället. Och lagföra alla som begår brott. Att kunna byta information med olika myndigheter är viktigt och att avlyssna kriminella. Polisen jobbar ihop med Säpo och delar information där. De jobbar emot våld i vilken grupp detta än pågår. 

21.4.2022

Här berättar poliser att det verkligen var som krig under påsken.  En kollega svimmade av en sten i huvudet och då skrattar de och fortsätter de att kasta. Om någon hade ramlat så hade den dött när de kastade molotovcocktails mot polisen. 


Rikspolischefen Anders Thornberg till höger och Jonas Hysing i mitten genomförde en pressträff. För de har aldrig mött så grovt våld förut och detta våld hade ingenting med demonstranten att göra, utan var riktat mot polisen och planerat av grovt kriminella. Uppvigling till våld orkestrerades också utanför landet, säger Jonas Hysing. 


Siffrorna ovan är från 2019. Kan behövas ännu större självförsörjning nu med tanke på kriget i Ukraina. Och alla vi måste fortsätta att försörja inom landet. lördag 16 april 2022

Upploppen kommer att ändra politiken

 UPPDATERAT

Naturligtvis måste polisen ta tag i dessa våldsamma upplopp, som hände nu när yttrandefriheten skulle försvaras. Vi kan inte ha det som i Mellanöstern eller värre. Polisen måste ha befogenheter att stoppa sina bilar från att brinna och kunna ta hand om våldsverkarna. DN intervjuar forskaren Stefan Holgerson, som menar att det är "vansinnigt att nuvarande utveckling tillåts". 

Kanske har polisen nu låtit linan löpa till slutet för att få en ordentlig reaktion. För hitintills har huliganerna fått härja fritt. Men ska vi nu försvara vår grundlag om yttrandefrihet så måste det ske med vattenkanoner eller gummikulor. Och inte genom att polisen retirerar och låter buset ta över makten över området. 

I grunden handlar det om all den invandring som har tillåtits till Sverige och alla missnöjda ungdomar som tycker att de får göra som de vill. Dödsskjutningarna är också ett tecken i tiden. De ligger just nu på rekordartade 23 stycken i år. Fler än någonsin. Ska vi fortsätta tillåta unga män att döda varandra? Allt det här är svåra strukturella problem i samhället. De kan knappast åtgärdas inom överskådlig framtid. Men naturligtvis måste polisen få freda sig själva och sina bilar när de har i uppdrag att skydda människor med provocerande budskap. 

18:04

Jo nu ska det bli ordning på torpet lovar rikspolischefen. Ja ska vi tro på det? Det lär väl visa sig under kvällen för nu fortsätter det hela i Landskrona och manifestationen har flyttats därifrån. Det blir Malmö som får äran. Stackars Malmö. 

19:56

Här konstateras att huliganerna struntade fullkomligt i om de skadade eller dödade poliser. Förfärande så fort det har gått att gå från ett kristet och fredligt Sverige till ett land i upplösning. Sluta huka för huliganerna!

17.4.2022

Så fortsatte upploppen i Landskrona och Malmö. En buss brann och sammanlagt 16 poliser har skadats i   de våldsamma upploppen. Så här ska det inte få vara. Se också den blodiga polishjälmen nedan. 

8:21

Ramadan som pågår nu hela april betyder att alla muslimer ska uppträda väl, ge allmosor, högakta sin familj och undvika våld, ilska, avundsjuka, småaktighet, girighet och ryktesspridning.  Inte så bra då att orsaka upplopp och skada andra människor. Men ungdomarna kastar sten på kristna - för Sverige är ett kristet land - och då gäller inte deras tro dessa människor, utan det är okej.

9:18

Här går Göteborgs-Posten igenom hur nyheterna om de våldsamma upploppen skildras över världen i olika medier. 

17:55

Polisen har börjat att använda sina vapen. Bra gjort! Tre personer uppges skjutna i Norrköping. En i benet, en i axeln och den tredje vet jag inte. Det sägs vara följden av varningsskott. En polis uppges skadad. Kring 14 gripna. 


Brinnande polisbil i Örebro. Fyra stycken polisbilar brändes efter att de hade blivit plundrade. En total seger för buset. 

Här är den hjälm som sprack, när en svensk polis fick en stor sten kastad mot sig. Det medförde blödning. Jag trodde först inte att det var sant, men tyvärr det var det. fredag 15 april 2022

Moskva sjönk i Svarta havet

UPPDATERAT

Se där en bra symbol för Ukraina vare sig det var de som sköt flaggskeppet Moskva i sank eller att det började brinna och inte gick att släcka för ammunitionsförrådet exploderade. Fartyget  Moskva var 186 meter långt och bestyckat med sjömålsrobotar och kryssningsrobotar. Det hade 500 mans besättning. Det är en enorm prestigeförlust för Ryssland att bli av med denna stolthet och flottans största fartyg i Svarta havet. Ryssland kan därmed inte längre röra sig fritt i Svarta havet.  

Sist något sådant hände var i Falklandskriget i början av 80-talet då Argentinas kryssare General Belgrano sänktes av engelsmännen. Skeppet var lika stort som  flaggskeppet Moskva, men hade fler än tusen besättningsmän. Ryssland svarade med att attackera Kiev för de påstod att Ukraina hade attackerat bostadshus inne på rysk område i öster. Sju personer blev enligt Ryssland skadade. Ryssarna bombade en fabrik i Kiev som sägs ha tillverkat sjömålsroboten Neptune, det vapen som sänkte flaggskeppet. Så det troliga är att flaggskeppet sänktes av Ukraina. Varför skulle annars Ryssland hämnas?

17.4.2022

Här beskriver Daily Mail hur det gick till när Ukraina träffade Moskva med två missiler och skeppet sjönk när det bogserades in till land. 

Go fuck yourselves! Så sade de ukrainska soldaterna på Ormön när det ryska fartyget hotade dem. De sägs därefter vara tillfångatagna. Eller döda. Men nu har händelsen blivit frimärke i Ukraina. 
Uppdaterad version av frimärket. Stämmer med verkligheten. Upplopp i Linköping och Norrköping

UPPDATERAT

Här kom genast ett utmärkt exempel på att människor har fastnat i en istadig tro på ord när en bok inte får brännas. Då blir det upplopp och polisen backar undan och får sina bilar plundrade och uppbrända. Två greps faktiskt. Men upploppet gick inte att stoppa för då skulle fler än tre poliser ha blivit skadade.  

Viss var det en provokation som Rasmus Paludan gjorde. Dock hade han tillstånd till det och har gjort det förut. Men ingen bok blev bränd denna gång. Det här visar bara hur illa det står till i samhällen, som inte befinner sig i det svenska längre. Flera hundra unga män deltog i kravallerna. De har väl inte något annat att göra denna trista vår. Varför skjuts det inte i luften åtminstone av polisen? Går det inte att sätta in vattenkanoner eller något annat? Eller är dessa män så ömtåliga att de inget tål? Skulle då hela samhället urarta och inbördeskriget verkligen bli ett faktum? 

10:15

I dag är det dags för Rinkeby i Stockholm och senare Vivalla i Örebro att få se bränning av en bok. Polisen säger att de funderar på att dra in tillståndet för denna eldning. 

13:52

Här skriver en polis att han är mycket besviken på polisledningen att de inte fick stoppa huliganerna. Han skriver att en man han talar med 20 minuter tidigare, som sade att de inte skulle vara där, försöker kasta en stor sten i huvudet på honom. Det är naturligtvis rätt att ljuga för polisen. I Rinkeby blev det också stökigt i dag med stenkastning och polisen förde bort Rasmus Paludan efter koranbränningen. Åtta personer greps och en polis skadades. Tårgas användes. Så bra!

16:52

Nu har polisen i Örebro ändrat platsen för bränningen av koranen. Den ska äga rum i Sveaparken. Den ligger centralt i förhållande till Vivalla, som ligger norr om Örebro. 

19:05

Jodå bråket fortsatte i Örebro. Inga överraskningar där.  Stenkastning och fyra poliser skadade. 

16.4.2022

En polisbuss kapades och maskerade män körde omkring med den i Örebro.  Ett tiotal poliser skadades av stenkastning. Så trist! Fyra polisbilar brann. 

7:52

Oppositionen kräver nu att vattenkanoner och gummikulor ska få användas. Tydligen fanns där tårgas åtminstone i Örebro. Men när polisbilarna sattes i brand så försvann polisen och som vanligt blev det lugnt vid 20-tiden när solen gick ned, för då behöver huliganerna gå hem till mamma och få mat. Det är ju ramadan och ingen får äta när det är ljust. 

17:21

Jo de här upploppen är förstås inte slut utan nu är det Landskrona som är målet för nästa våldsamma upplopp. Märkligt!PS. På långfredagen jobbade gubbarna som vanligt tvärs över vägen på bygget av ett daghem. Ingen känsla alls för att det kan behöva vara tyst en helgdag när människor är lediga. Jag gick över och frågade och det visade sig att det var för bergvärme de borrade. Just denna dag måste det göras. Men det var sista dagen sa gubben på bruten svenska. Det visade sig stämma kan jag tacksamt konstatera. Lugn och ro på påskaftonen. DS.


Polisjackor stals ur bilarna. Och den här gubben är förstås inte polis. Ramadan pågår hela april och då får man inte äta när det är ljust. En prövning uppenbarligen. Men sedan gick de hem och åt och lugnade ned sig när det blev mörkt. 

torsdag 14 april 2022

Glad Påsk!

 Äntligen är vi framme vid påsken. Och denna högtid berättar om det som vi alla är och kan bli. Gudarna finns inom oss. Och vi kan födas på nytt i hjärtats höjd. Det är den andliga födelsen, som är så svår att begripa för människor. Det är den skatt som är gömd inom oss. Och allt det vi tillskriver andra människor eller gudar är vår egen livskraft, som vi aldrig ska ge bort. Tillsammans med andra kan den dock öka eller minska. Vara positiv eller negativ. Det är upp till oss att begripa vilket. För vi kan gå vilse och lita till skurkar också. Och själva bli detta. 

Alla religioner är sanna som symboliska sanningar. Men om de tolkas bokstavligt och inte får ändras på så går budskapet förlorat. En symbol talar till oss oberoende av om vi förstår den intellektuellt eller inte för hjärtat fattar dess innebörd. Och hjärtat inser också om symbolen feltolkas. Vad symboliserar påskliljor?

onsdag 13 april 2022

Somaliern Omar Ahmed begärd häktad för mordet på Fredrik Andersson

 UPPDATERAT

På sannolika skäl är nu somaliern Omar Ahmed hemmahörande i Borås begärd häktad för mordet på Fredrik Andersson. Här skrev jag om detta tidigare. Somaliern är 18 år. Han är både somalisk och svensk medborgare och verkar bo ihop med sju andra i en lägenhet i Borås. Så trist att dessa människor blir gangstrar i Sverige! Han är helt klart kriminell och frikändes tyvärr för mordförsök i hovrätten så sent som i juni förra året. Annars kanske Fredrik Andersson hade levt i dag. I morgon hålls häktningsförhandlingen gällande mordet på Fredrik Andersson. 

14.4.2022

Omar Ahmed häktades i dag på sannolika skäl för mordet på Fredrik Andersson. Han kom till Sverige år 2012, han var således inte så gammal, men har gått fel i det här landet. Så sorgligt. Han har hamnat i gängkriminalitet i Hässleholmen i Borås. Ett så kallat utsatt område. Han är dömd för andra brott under åren. Så han har sysslat med kriminalitet länge i sitt unga liv. Och nu ett mord förmodligen. Vi får väl hoppas att han döms ordentligt för det. Så han kanske begriper något om livet. Han kan få kring nio år för detta mord.  


Skurkoligarken Deripaska hjälpt av regeringen

UPPDATERAT

 Nu faller ridån kring ryska skurkar som Deripaska, som den svenska regeringen försökte hjälpa från sanktioner genom att kontakta USA:s regering under 2019. Allt för att jobben inte skulle riskeras i Sundsvall i Deripaskas företag aluminiumsmältverket Kubal. Vad som helst går an bara det ger jobb menade då socialdemokraterna Damberg och Linde, som är ministrar i sittande regering. Också understöd till Deripaska som anklagades för inblandning i presidentvalet i USA 2016, för utpressning och mutor i maffialiknande stil. Deripaska fanns på USA:s sanktionslista redan 2018, men EU satte honom på samma lista den 8 april i år. 

Genom EU:s undfallenhet har Putin tyckte att det var läge att starta krig i år mot Ukraina. Han inbillade sig att det inte skulle bli så stora reaktioner. Svensk undfallenhet har varit legio sedan andra världskriget då vi inte satte oss till motvärn mot Hitler, utan släppte igenom tyska trupper, som fick åka tåg genom Sverige upp till det ockuperade Narvik i Norge. Allt för att slippa krig. 

Nu får vi hoppas att regeringen begriper att det är vettigt att gå med i Nato. Finland lär göra det strax. Och i dag möts svenska och finska statsministrarna Andersson och Marin i Stockholm. Samtidigt presenteras en redogörelse hur Finland ser på den säkerhetspolitiska säkerheten för riksdagen i Finland. Det ger underlag till att besluta om Finland ska gå med i Nato. 

Världsläget har svängt på ett par månader. President Joe Biden kallar nu kriget i Ukraina för ett folkmord. Ingenting som gällde förut är giltigt längre. Det är en enormt stor maktkamp som väntar i Ryssland, för det här kan inte sluta väl för Putin. Han såg i går sjukare ut än förut med ett blekfett ansikte, som om han går på droger. Eller också är han sjuk nu när han fyller 70 år snart och att det är därför han försöker få till ett eftermäle som Rysslands stora segrare. Han pratar likadant som förut att allt går enligt planerna, men inte många vettiga människor kan tro längre på vad han säger. Men han tänker utropa en seger på det historiska  datumet den 9 maj, segerdagern i det Stora Fosterländska kriget, då Tyskland kapitulerade under andra världskriget. Vad som än händer. 

12:44

En PR-byrå skickade brev till regeringen för att uppmana dem att stötta företaget i Sundsvall. Detta genom att sätta stopp för USA:s sanktioner. Ordföranden i Deripaskas företag Lord Gregory Barker var den som stod bakom detta och han blev rikligt belönad av både aktieägare och av Deripaska för sitt jobb. Han lämnade sin post först i mars 2022 när han kritiserades för sitt uppdrag. Han är även medlem av det konservativa partiet i Storbritannien. Det påminner mycket om en del deckare, där överklassen alltid är skurken. 

13:47

Statsminister Magdalena Andersson sägs redan har bestämt sig för att gå med i Nato i juni 2022. Detta enligt Svenska Dagbladet.  Jag hoppas att ingen ska behöva göra det som min pappa gjorde när han gifte sig med min mamma. Han gjorde det i uniform, för detta var våren 2045 och det var fortfarande inte fred i världen. Jag befann mig i mammas mage och de var "tvungna att gifta sig" som det hette på den tiden. Tack och lov var det fred i Europa åtminstone när jag föddes. 

Krigets Ukraina. Bild från nyheterna i morse. Det är som om Sverige skulle anfalla Danmark av någon märklig anledning. Bara för att vi tyckte att landet tillhör oss. Och att Sverige återigen skulle bli en stormakt. 


måndag 11 april 2022

Tjugoen skjutna och mördade

UPPDATERAT

Jo så hög är redan siffran i år. Det är inte i Ukraina eller något annat krig utan gangsterkriget i Sverige. Den senaste var en ur släkten Moussa i Södertälje, nej fel det var en man som sköts i Skarpnäck i går. Känd av polisen som det heter. Svårt att hålla reda på alla mördade. Förra året blev 46 skjutna och dödade, men det finns ständigt påspädning i gangsterkretsar. Förutom då Fredrik Andersson, som sköts och mördades när han försökte hindra ett mord. Strax är vi uppe i mer än en skjutning per dag och kirurgerna har mycket att göra på sjukhusen med alla skottskador. Gangstergängen kostar mycket för samhället och inget går det att göra åt det. Tydligen. Det är sällan några döms av dem heller. 

12.4.2022

Bara timmar innan mannen sköts i Skarpnäck hade en trygghetsgrupp haft möte om skjutningarna. De är chockade över att detta hände mitt framför ögonen på dem. Nu vill de skapa ett trygghetscenter med aktiviteter för att motverka sådant. Det hjälper knappast i nutid, men kanske på lång sikt.

14.4.2022

Så blev det 22 offer för skjutningar i år. En man hittades skottskadad i ett garage i Karlshamn i går. Han dog på sjukhus. En man är gripen misstänkt för detta mord. 

15.4.2022

Jag missade tydligen någon för DN har nu fått det till 23 dödsskjutningar i år. 
Här är statistiken för de senaste åren. Skjutna och mördade. Någon gång kommer också oskyldiga i vägen för dessa skott. Barn eller vuxna. Vi är värst i Europa med gangstergäng och skjutningar. Tack vare migrationspolitiken. En tredjedel av de barn och ungdomar som häktas är inte svenska medborgare. Något att grubbla på för verkställande myndigheter.  


Skiftet från Rysslands imperialism

Det handlar om ett stort skifte, som pågår i världen. Ska Ryssland lyckas att bli kvitt sina despotiska ledare, som har anor tillbaka till tsarernas välde och ska landet gå vidare till något nytt. Sverige har också en allenarådande socialism sedan 60-talet och många har haft nytta av det i sina karriärer och fortfarande har det. Vilken ideologi som helst blir fasansfull om den för frodas för länge. 

Ideologier är starka om människor har övertygats om dem. Teorier är dock inte verkligheten. Det är maktmänniskor, som vill ha extremiststudier på universiteten och låta alla minoriteter tillfredställas. Men världen kan dock inte ledas av minoriteter. Inte heller är globalitet något som ger människor någon glädje i sina liv. Det är ett abstrakt begrepp, som också kan användas för att låta bra. Vi ska alla vara en stor familj. Men tyvärr så fungerar inte familjer så. 

På en ytlig nivå kan alla umgås. Vi kan prata om vädret och andra icke personliga saker utan att bli osams. Men att diskutera djupare kan vara svårt. Även i familjer. Alla människor vill vara sig själva, inte bestämmas av andra mer än nödvändigt. Det är svårt också nu när det inte går att lita på något alls. Kriget i Ukraina skapar så mycket propaganda. Det i sin tur gör att människor tystnar. Inte bara i Ryssland utan överallt. 

Henrik Arnstad har anklagat partier i olika länder för fascism. Han har varit rådgivare åt regeringen på Löfvens tid. Människor i Sverige har under lång tid av vänstern anklagats för att vara nazister, för det var det största hotet. Andra världskriget skulle upprepa sig, men inte genom att Ryssland anföll sina grannländer. Så klart. Utan genom att vi själva var sådana ruttna människor som hade ett parti som sverigedemokraterna i landet. Under de senaste åren har Arnstad förlorat i popularitet, han befinner sig som adjungerad på Södertörns högskola, och hela maktsfären även i Sverige svänger nu. 

Den ryska imperalismen är i fel århundrade. Det är inte längre läge att sträcka ut Ryssland över Europa. Det hörde till 1900-talet, då det blev två världskrig. Ska vi nu återigen gå mot ett tredje världskrig? Det skulle bli ett för stort pris att betala både för Ryssland och resten av världen. Men helt klart är att ett stort skifte står för dörren. Det spelar ingen roll hur mycket Putin tror att han har rätt att flytta sina gränser. Hans makt måste brytas nu. 


Så här såg det ut i Berlin i maj 1945. Ska vi återigen gå in i ett världskrig? Eller går det att bryta Rysslands makt över människors sinnen? Ukraina är inte Tyskland på 30-talet som Putin påstår. Men också den svenska vänster har ständigt påstått att vi är på väg tillbaka till 30-talet och fascismen. De trodde knappast att det skulle visa sig vara Ryssland, som stod för detta. söndag 10 april 2022

På Värmdö haffar folk kriminella

När Coop i Hemmesta, som ligger ett par kilometer bort därifrån jag bor, upptäckte en tjuv som snodde matvaror tryckte personalen på överfallslarmet.  En ledig polis och allmänhet tog hand om mannen och tryckte ned honom och tog ifrån honom det knivliknande föremål han hade. 

Bra gjort säger jag. Det blev inte någon, som skadades under denna insats, men det blev stökigt. Detta inträffade mitt på dagen vid 13-tiden i går. Trist att människor stjäl mat. Det behöver ingen enda göra i det här landet. Inte ännu även om matpriserna rasar i höjden mot 30 procent. Åtminstone på kaffe och tomater. Men alla tjuvar släpps omedelbart. Så de kan göra om det. 

Om ryssen kommer så är vi också beredda. Har varit det sedan förra gången. Sic! Heja Nato!
fredag 8 april 2022

Nyamko Sabuni avgår

UPPDATERAT

Liberalerna har tydligen insett att ingenting går att vinna med Sabuni som partiledare. Det senaste var att hon skulle fly till Norge som sista utväg, ifall det blev oroligt eller krig i Sverige. Så kan man inte säga. Hon har tyngts kanske också av att ha en bror som inte gillar hårda tag mot hederskultur utan menar att detta är en fortsättning på kolonialmakt.  

Jag har gillat henne som människa, men jag förstår att hon hoppar av. Men tidpunkten är totalt felaktig. Det går inte att byta partiledare några månader före valet. Och vad ska Johan Pehrson göra så att de får vara kvar i riksdagen? Finns det något?

9.4.2022

Här skriver Göteborgs-Posten att partiet har fått kämpa mest mot partiledaren och att det har slitits sönder av inre maktkamper. För väljarna framstår liberalerna som att de inte kan bestämma sig för något alls. De lämnade samarbetet med socialdemokraterna och har vänt sig mot borgarna istället.  Det ser värre ut än någonsin för partiet i valet i september.

Expressen däremot är mer optimistiska och ser också fördelarna med Sabunis ledarskap, vilket nu kan förvaltas om krypskyttet inom partiet kan upphöra. 

9:58

Här skriver Det goda samhället att hon svävade också på målet när det gällde att prata om klansamhällen. Hon kom själv från ett klansamhälle sade hon och ville istället kalla det "släktbaserade kriminella gäng". Där gick hon nog fel. Men åsikten finns inom partiet att Sverige är rasistiskt så därför lyckades det inte bli någon positiv Sabuni-effekt. 


Nyamko Sabuni såg plågad ut när hon höll pressträff för att meddela att hon avgår. 
Får alla diskutera politik?

 Vådan av att politiker skojar till det och försöker vinna över väljare genom att vara trevlig i bild diskuterades i panelen i TV4 i morse. Så där lite ovan oss alla. Men det är inte så lätt att diskutera politik på vardaglig nivå. Jag hade en arbetskompis som bad: vi diskuterar inte politik, när vi var ute på något roligt. Hon hade uppenbarligen upplevt att det blev mindre trevligt då. 

DN:s kulturchef Björn Wimans röst stockade sig nästan när han skulle säga att politik är inget att skoja om. Det är allvarligt. Medan SVT:s tidigare VD Eva Hamilton menade att de tog in Leif "Loket" Olsson som utfrågare av politiker just för att han var populär i stugorna. Tonen blir gärna lite mindre rolig dock i sällskap när politik kommer in i bilden. Inget direkt att sitta och diskutera på ett 50-årskalas eller dylikt om man inte vill bli osams. 

Men nu var ju panelen, de som hade en position att besluta saker och ting om politik och diskussioner, som inte vi vanliga tittare hade. Särskilt Björn Wiman som citerade socialisten Björn Afzelius för att markera var han hörde hemma. Där satt också sd:s Paula Bieler Eriksson, som inte sade så mycket. Hon har ju hoppat av partiet och riksdagen, men är fri tyckare nu. Och vill väl inte sänka sd:s chanser i valet. 

Folk har absolut koll på politiken är min upplevelse, men de går inte ut med sin övertygelse i alla väder. Men de vet vad de ska rösta på. Det räcker långt. Det kan vara illa att gå ut med vad man tycker jämt och ständigt. Människor kan bli av med jobbet till och med i vårt fria land. Självcensur är en medborgerlig plikt ännu i denna dag. Tänka efter före är mottot. 


Björn Wiman från DN:s kultur berättade att politik är allvarligt, men SVT har till och med tagit in populära Leif "Loket" Olsson som utfrågare. Panelen är lite mossig känns det som och Paula Bieler Eriksson hade inte mycket att säga. 

torsdag 7 april 2022

Fem år sedan terrordådet som förändrade Sverige

Jag minns terrordådet, men har förträngt vilket år det var och vilket datum. Det var för svårt att komma ihåg detta för mig. Har väl upplevt för många trauma. Jag minns alla människor som fick gå hem över broarna i Stockholm och att en av mina söner fick göra detta. Men ingen i min närhet skadades annat än psykiskt av detta. Men det är ett nationellt trauma. 

Det var en kombination av mod, tur och ingripande från allmänheten, som gjorde att Akilov kunde gripas så fort som han gjorde. Han är uppenbarligen en totalt skadad människa, liksom de många som har anslutit sig till IS från Sverige. Han är påkommen med IS-flagga instoppad i en koran i cellen och har råkat i bråk många gånger. 

Personligen vill jag inte minnas sådana människor alls, men tyvärr tränger de sig på och ska försöka ändra synsättet på världen även i Sverige. De är vilsegångna stackare, så kan man se på det, men ingenting kan ta bort terroristen ur dem. Akilov dömdes till livstids fängelse och utvisning. 

Jag blev personligen enormt påhoppad för att jag publicerade bilder på dem som dog. Även andra som skickade handhjärtan och annat genom facebook attackerades. Och familjen bad mig enligt TV4 att ta bort bilden på Ebba Åkerlund. Det gjorde jag inte. Den var upplagd av Missing People innan hon hittades. Här är en annan far som uttalar sig om sin mördade dotter på Drottninggatan. 

Här skrev jag tidigare om detta då det hände. Här fortsatte jag att skriva. Här skrev jag om dem som dog i attacken. En chockad statsminister ville aldrig mer ha massinvandring. 


Blommor överallt i city. Det är vad jag vill minnas. Både på betonglejonet på Drottninggatan, polisens bil, trappan mot plattan vid T-centralen och här blev det en mur av blommor fastsatta på avspärrningen mot Drottninggatan. Faksimil från Wikipedia.