onsdag 28 februari 2024

Stina Wollter tycker inte om judar

 Stina Wollter har jag inte brytt mig så mycket om, men jag skrev om henne förra året när hon hade vräkt ur sig konspirationsteorier om Israel. Det var i stort sett som om Hitler hade återuppstått eller Stalin. Hon är allt möjligt denna Stina, men någon utbildad journalist är hon inte och heller inte någon som kan se igenom falska uppgifter. Nu tog TV4 henne till sig och kramade om henne för att hon har varit så förföljd. Detta på grund av att hon spred märkliga, osanna, förtalande uppgifter om Israel. Stackars henne! Och Jenny Alversjö lät henne gråta ut i Nyhetsmorgon i TV4 för några dagar sedan. Tänk så fint det kan bli när man avskyr Israel. 

Stackars Stina Wollter, vars far var Sven Wollter välkänd kommunist i hela sitt liv. Hon har absolut blivit förvirrad av sin uppväxt och inte kunnat se igenom den. Kommunister som Stalin har också förföljt judar. Sven Wollter roterar dock säkerligen i sin grav ifall han nu har kunnat se vad dottern sysslar med för han var en vänlig man. Stina Wollter har jobbat hårt för att bli så ökänd som möjligt. Och att gråta ut i Nyhetsmorgon gör inte saken bättre. Hon höll på att glömma bort vem hon var, sade hon för hon utsattes för ett karaktärsmord. Och hon var så rädd stackars lilla flickan. 

Här är alla kidnappade offer som Hamas tog med sig från Israel när de utsatte oskyldiga människor för en terrorattack den 7 oktober förra året. Den värsta terrorattacken mot judar sedan andra världskriget. Inte ett ord om detta i kramkalaset i TV4. 

Jenny Alversjö tog Stina Wollter till sitt hjärta och kramade henne i Nyhetsmorgon i TV4. Så kärt och gulligt! Stina Wollter fyller 60 år i år. Svårt att tro. Hon framstår som den eviga lillasyster hon också är. Det här är texten som Stina Wollter spred förra året på Instagram. Att hon avskyr Israel och snabbt sprider alla icke kollade uppgifter, som råkar hamna hos henne är uppenbart. Hon sade själv att hon rycktes med av informationen. 

tisdag 27 februari 2024

Aldrig har vi äldre varit yngre

 Jag lyssnade på professor Ingmar Skoog som berättade att det är mycket bättre att bli äldre nu än det var för våra föräldrar. Jo jag är född 1945 och min mamma var född 1924, pappa redan 1916. Ingmar Skoog var själv förskräckt över att han skulle fylla 70 år (han har redan fyllt faktiskt). Det är väl ingen ålder tänkte jag då. Men det finns massor av människor som tycker att han borde lugna ned sig och vila nu när han är så gammal. 

Han har jämfört olika 70-åringar med varandra och har konstaterat att aldrig har vi varit yngre än nu. Den generation 70-åringar som lever nu är starkare, smartare och lever ett mer aktivt liv. 70-åringar går att jämföra med hur tidigare generationer levde när de var 50 år. Även 85-åringar klarar sig bättre. De har inte lika mycket demens som tidigare generationer. 

Tidigare generationer var nedslitna när de var 70 år för de hade ofta levt hårda liv med lite utbildning. De började jobba som kanske 13-åringar och hade ingen semester. I värsta fall svalt de som barn. Det finns numera mediciner och sjukvård som inte fanns tidigare. Det finns bättre mat och bostäder. Numera så lever människor oftare tills de dör av ålder. Utan att behöva bli utslagna av sjukdomar. 

Här är Ingmar Skoogs råd för att må bra som äldre:

Motion är alltid bra. Nyttigt för våra celler och ger kondition och styrka. Ät grönsaker, nötter, olivolja, fisk och kyckling. Sju till nio timmars sömn per natt är bra. Umgås med andra. Vi är flockdjur. Ta hand om dig och gör hälsokontroller. Behåll nyfikenheten! Håll igång hjärnan. Så att den får mångsidig träning.  

Jag lever ungefär så förutom att jag har slutat gå till vårdcentralen utom när det är akut. Avskyr sjukvård sedan min sambo dog i cancer och han innan dess fick vårdas dagligen. Annars så gör jag allt jag kan för att må bra. Också att visualisera goda ting, plus be om hjälp från skyddsänglar när jag behöver. Det är bra för mig som tar in nyheter varje dag och de flesta av dessa är förfärliga. 

Vi är inte slut som människor i min ålder. Det vore bättre att anlita sådana som mig med min erfarenhet när det gäller medier. Och varför inte som bestämmande i riket? 30-åringar har för liten erfarenhet för att sitta som politiker. Erfarenhet är viktigt för att kunna ta det lugnt inför olika "katastrofer". För allt har vi gamlingar upplevt förut. Jag kör bil och behöver inte hjälp med dagliga aktiviteter. Varken städning eller att plantera blommor. Ska strax gå ut och sprida ut ny jord i rabatten. Skotta snö går också bra. 

PS. Ingmar Skoog sade att folk inte tror att 70-åringar kan "streama". Jag visste inte vad ordet betydde så jag slog upp det. Jodå jag har "streamat" sedan vi fick internetuppkoppling. DS.

Jodå det klarar jag, fast min pall är 47 cm hög. Inga problem dock. Min gamla utdragssoffa av trä är 50 cm hög med dynor och det går bra att gå upp på den också. Obs jag är 78 år. 

måndag 26 februari 2024

Äntligen får vi kriga!

 Det har inte varit krig i min livstid, men nu har vi snart beredskapen för detta. Jag hade en överste Rudberg i min släkt och när jag var tonåring frågade jag honom hur det var där i Skåne, där han befann sig. Var det inte så att Hitler kunde ha invaderat ganska lätt? Han blev förstås arg som ett bi för att jag var så fräck och frågade. Han skulle minsann ha försvarat Skåne. 

Vi slapp den gången kriga, lät bara tyska soldater åka tåg genom Sverige upp till Narvik. Så fick Hitler som han ville. Men nu kan det bli andra bullar. Nu när vi äntligen är med i Nato. Den värsta framtiden lär vi få med Trump som president. Han kan ju låta bli att skicka soldater ifall Putin vill invadera mer än Ukraina. Jag är beredd på vad som helst. Luttrad som man blir som äldre. 

Människan som art har inte blivit klokare än de var för 2 000 år sedan eller så. Då när vikingar och romare härjade i Europa. Nä det var inte ens så många år sedan! Krig är en arketyp för det förändrar allt. 

Snart kan det se ut så här i Europa. Nä jag skojar bara. Det här är sajten Gemini, som har den här uppfattningen om medeltida riddare. Helt fel! Nu har Google stoppat den!

lördag 24 februari 2024

Gillar ni Melodifestivalen?

 Nä jag tittar inte på Melodifestivalen eller vad den heter, jo den verkar kunna heta det fortfarande, men har märkt tidigare att ifall jag byter kanal vid niotiden i kväll så kör dom en snabbrepris på alla bidrag och då går det utmärkt att avgöra vilka som kommer att gå vidare till final. Det där är förmodligen en särskild ådra man får som gammal i gamet. Man behöver således inte sitta i publiken och se ut som om man hade hamnat i paradiset, såsom en man såg ut i någon av deltävlingarna. Jag minns honom för det var första gången jag hade sett en vuxen man se ut så utan att det var något religiöst inblandat. 

Är musiken då något som ersätter det religiösa? Jo det kan man tycka för vi har knappast några sådana religiösa högtider där man får släppa loss på samma sätt som i en publik som lyssnar på musik. Då lossnar allt det omedvetna. Får alla ballonger också? Jo det kanske de får. Har någon skyltar där det står vad publiken ska göra? Jo det kanske finns. Jag vet inte. 

Jag har varit på ganska många konserter av olika slag eftersom jag har jobbat med kulturella ämnen, men på rockkonserterna fick jag mest ont i öronen av den höga ljudnivån. Sådan musik avnjöts bäst hemma med bra högtalare. Och lagom ljudnivå. Varför ska publiken uppföra sig så galet i kväll? Är det för att visa att vi har utvecklats som svensk publik? Vi är minsann inte stela och blyga utan kan släppa loss? Jag frågar inte åt en vän utan åt mig själv. 

PS. Jag läste hela texten till Israels låt som ska delta i Malmö. Det finns ingenting som handlar om något krig eller att Hamas överföll oskyldiga israeliska medborgare då den 7 oktober. Låten heter dock October rain. Och det sägs att ordet blommor är politiskt för det betecknar döda soldater. Världen har blivit vansinnig. Inte första gången. DS.fredag 23 februari 2024

62 000 aktiva i kriminella nätverk eller kopplade till dem

 Det är 30 000 personer kopplade till skjutvapenvåld i Sverige, 14 000 är aktiva i kriminella nätverk och 48 000 personer är kopplade till kriminella nätverk. Detta framförde rikspolischefen Petra Lundh i morse på en presskonferens. Kring 88 procent är svenska medborgare, 8 procent har dubbla medborgarskap och 11 procent är utländska medborgare. Männen står för 95 procent av dessa brottsliga anknytningar. Medelåldern för de kriminella är 28 år och kring 5 000 är under 18 år. 

Mycket siffror blev det, men det motsvarar en stad av Borlänges storlek. Tänk om vi kunde fånga in alla och sätta dem bakom lås och bom. Men det är rätt ogörligt för så stora resurser har inte samhället. Det finns ungefär 22 000 poliser och målet är 26 000 år 2025. Det här är ett stort samhällsproblem, inte minst för att företag också ingår i brottsligheten. Sverige har nio gånger fler skjutningar än våra grannländer Norge, Danmark och Finland tillsammans under 2023. En skjutning om dagen blev det under 2023 i Sverige. Sprängningarna är de högsta någonsin i Sverige och de är näst flest förutom Mexiko i hela världen. 

PS. Kopplad till betyder till minst två gängkriminella, men mamma, pappa plus flickvän är inte medräknade. I genomsnitt har de kopplade anknytning till sex gängkriminella. DS.

Petra Lundh rikspolischef framförde de grova siffror som betecknar den svenska brottsligheten. 

I går morse gjorde SVT reklam för AI-bolaget Nvidia

UPPDATERAT

 AI= Artificiell Intelligens har en underbar framtid och särskilt då Nvidia, som är det bolag som tillverkar "guldhackorna" dvs som tar fram hårdvaran som driver AI, vilket ger oss bland annat Googles Gemini. Men det går att programmera dessa chattar hur som helst. Ifall man frågar Gemini hur svenskor ser ut så blir svaret några som ser ut som ett mellanting av afrikaner och asiater. Och vikingar har också mörk hud naturligtvis. Även medeltida engelska kungar är av alla hudfärger utom vit. Det är inte möjligt för detta AI-program att framställa bilder på vita människor!

Men i SVT i går morse brydde man sig bara om att aktien för Nvidia hade stigit 40 procent sedan årsskiftet och bolaget har 80 procent av marknaden. Vilken framtid för dessa "guldhackor" och vem vill inte var med på tåget? Det spelar ingen roll om det är trovärdigt eller inte. Kabla ut vad som helst! Bara det går att tjäna pengar! 

Chefen för Gemini Jack Krawczyk är kulturmarxist och har ondgjort sig över vita privilegier. Nu säger han att tjänsten ska göras om. Det som SVT gör påminner om tulpanhetsen på 1600-talet! Då kunde man få ett hus för en tulpanlök, men när bubblan brast var lökarna inte värda något alls. 

25.2.2024

Äntligen har Google pausat Gemini som har distribuerat dessa totalt felaktiga bilder av olika människor. Den tjänsten kunde helt enkelt inte visa vita människor. Alla människor blev olika varianter av svarta eller bruna människor, men det blev för mycket för Google nu, som har pausat denna chatt. Så i fortsättningen kanske det går att se att det även finns vita människor både i forntid och nutid i världen.

27.2.2024

Tre veckor fick denna tjänst ligga ute på internet. Propaganda och dumhet präglade den. 


Det här är chefen för Gemini och han är inte vit förstås, utan svart. Så skulle han framställas på bild, men här kan ni se honom igen. Uppenbarligen vit. Med blå ögon. 

torsdag 22 februari 2024

Här grips Foxtrotmannen på Arlanda

 Robin Hedman Johansson misstänks för att ha mördat två 14-åringar. Han greps nu när han kom till Arlanda. Han har hållit sig undan polisen, men vill nu förklara sig och kom frivilligt. Han var internationellt efterlyst. Han anses ha varit drivande i kriminellas våldsvåg för Foxtrot och att ha beordrat två 17-åringar att skjuta mot Bandidos lokal för att "smälla hela skiten i luften". Här är 31 år och har registrerats som utvandrad den 29 november förra året. Men nu kom han tillbaka till Sverige, kortvarigt, kan man tänka att han tror. Flyget kom från Dubai. 

Han var också medåtalad för mord på ordningsvakten Fredrik Andersson som sköts i Delta gym 2022. Han frikändes dock då. Nu ska han väl prata sig ur och bli fri från anklagelsen att ha mördat Mohammed och Layth, som hittades mördade i Nynäshamn respektive Upplands-Bro förra året. De dog för att de inte ville genomföra ett kriminellt uppdrag. 

Här grips kriminelle Robin Hedman Johansson på Arlanda. Han överlämnar sig till polisen för att bli frikänd från morden på två 14-åringar. Han har lyckats med det förut att bli frikänd från medhjälp till mordet på ordningsvakten Fredrik Andersson 2022. 


51 dollar var spionage mot rysk säkerhet

 Om man har dubbla medborgarskap och ett av dem är ryskt så kan det vara farligt att stödja Ukraina på något som helst sätt. Det fick Ksenia Karelina, amerikansk medborgare, veta när hon togs om hand av ryska myndigheter och hennes mobil gicks igenom. Där framkom att hon hade gett 51 dollar till stöd för välgörenhet i Ukraina. Hon anklagades då för att ha gett "finansiellt stöd till en främmande stat, med aktiviteter emot rysk säkerhet". Något som kan ge 20 år i fängelse i Ryssland. Hon ansågs vara spion helt enkelt. 

Ksenia Karelina är inte politisk på något sätt utan arbetar i USA som kosmetolog och är nästan en äkta ballerina enligt hennes pojkvän. Hon var i Ryssland, för att hon hade hemlängtan, och hon är så stolt över sitt land och ville hälsa på sina äldre släktingar i Jekaterinburg nära Uralbergen. Det var där i den staden som den siste tsaren och hela hans familj avrättades den 17 juli 1918. 

Hennes pojkvän tror dock att Ksenia Karelina inte ska gå något hemskt öde till mötes, utan att USA ska ta hem henne. Vi håller tummarna för att kriget med Ukraina inte ska drabba också denna alltför naiva amerikanska. Att hon kvarhålls säger något om hur illa detta krig har skadat Ryssland och dess förhållande till omvärlden. Putin avrättar inte enbart sådana oppositionella som Navalnyj utan oskyldiga lite naiva medborgare som Ksenia Karelina råkar också illa ut. 

Hon kan i värsta fall användas som gisslan för att få loss ryska medborgare som finns i fängelser i Europa. En amerikansk journalist togs också i Jekaterinburg förra året anklagad för detsamma som Ksenia Karelin nu. Putin nämnde mördaren Vadim Krasikov i sin intervju med Tucker Carlson och Putin menade att denne Krasikov helt enkelt eliminerade en skurk av patriotiska orsaker och att han ska friges. Denne mördare har fått livstid i Tyskland och tillhörde en speciellt utvald militär grupp, som var underställd den ryska säkerhetstjänsten FSB.

Ksenia Karelina framför Brooklyn Bridge i New York. Hon hålls nu kvar i Ryssland anklagad för spionage och kan bli gisslan, för att befria en rysk mördare ur tyskt fängelse. Ryssland samlar på sig amerikanska medborgare för att byta dessa mot vad Putin menar är patrioter. 

tisdag 20 februari 2024

Gunilla Perssons alla beslagtagna ägodelar

UPPDATERAT

 Här nedan kan ni betrakta vilka ägodelar Gunilla Persson, som deltar i Eurovision nu, har blivit fråntagen av Kronofogden. Jag gör reklam för dessa och hoppas på att de går till auktion och att kändisskapet ska göra att vi verkligen får tillbaka de pengar, som hon tillskansade sig orättfärdigt från Försäkringskassan när hon var med i Hollywoodfruar i USA. Man får nämligen varken barnbidrag eller andra bidrag när man har flyttat ut från Sverige till USA. 

Hon själv tyckte att det var en "häxjakt", vilket många andra kriminella också kan tycka som till exempel Iraks försvarsminister, som tog emot bidrag från Sverige. Han blev till sist inte insläppt i landet här så vi slapp honom och han nekades att flytta tillbaka. Gunilla Persson har inte velat betala tillbaka det hon var skyldig, så nu är skulden uppe i 640 000 kronor. Men hon kan förstås skriva ut en check och få tillbaka sina ägodelar. Hon har fått en enorm summa pengar av någon som är rik har hon tidigare sagt. Hon har cirka 12 miljoner i förmögenhet så hon kan betala.

21.2.2024

Nu överklagar hennes advokat för de beslagtagna föremålen är inte till största delen Gunilla Perssons utan hennes dotter Erikas. Men kära nån det här är inte USA. Betala Gunilla Persson! Men det tänker hon uppenbarligen inte göra. Bara ljug kring det! Har hon inte kvitton, som bevisar Erikas ägande, så lär de gå till försäljning. Hennes dotter är 21 år och vuxen. Skulden hos Kronofogden stiger hela tiden. Från början var hennes skuld hälften. 

16:14

Några smycken lämnar Kronofogden tillbaka till Gunilla Persson för de är helt enkelt inte värda så mycket.

26.2.2024

Kronofogden anser att allt är Gunilla Perssons föremål. Hennes dotter hade ett eget rum på hotellet. Trist donna det där!

27.2.2024

Nu har Gunilla Persson gjort en uppgörelse med Försäkringskassan så nu är hennes skuld avklarat. Tänk att det ska ta så lång tid för poletten att trilla ned! Men nu får hon tillbaka sina saker från Kronofogden. Stoppa lättvindiga könsbyten

 Det finns förslag om att det ska bli lättare att byta kön. För det är ju så populärt numera när så många anser sig ha fått fel kön. Även juridiskt ska detta bli lätt anser en del. Tidigare var Annika Strandhäll (s) för att det skulle räcka med en ansökan till Socialstyrelsen för att få nytt kön och nytt personnummer. Detta förslag finns nu hos Socialutskottet i riksdagen. Men till och med Annika Strandhäll har ändrat sig om könsbytet. För också hon inser att det skulle gynna kriminalitet. 

När det gäller namn så är det mycket lätt att byta. Vem som helst kan ta namn som innehas av fler än 2 000 medborgare. Och det går att göra det hur många gånger som helst. Det har medfört att kriminella byter namn som passar deras kriminella verksamhet. De kan ta över ett seriöst företag och så byta namn till tidigare ägarens, för då tror alla att detta företag fortfarande är seriöst. 

Justitieminister Morgan Johansson genomförde denna ändring av namnlagen 2017 och det har medfört att kriminella i Skåne kan byta namn varje dag om de har lust. Det gjorde syskon i Malmö och de lurade av en 82-åring, som hade anlitat deras företag, hans lägenhet. Dock fungerade det inte denna gång utan de dömdes till fängelse för grovt bedrägeri. Detta var 2022 så de sitter snart inte längre i fängelse.

Namnlagen behöver ses över, för det går således hur lätt som helst att ta namnet på den kändis eller offentlig person någon gillar. Eller på Morgan Johansson och framställa sig som tidigare justitieminister. Namn var inte så viktiga tyckte den socialdemokratiska regeringen den gången för det var personnummer som var viktiga. Men den nya föreslagna lagen om kön gör att personer kan byta kön och personnummer också. Och det skulle inte finnas hinder att byta fler gånger och då försvinner alla brott som den kriminelle kan ha begått i dåtiden. De hör ju inte längre ihop med någon person eller något personnummer. 

Så godkänn nu inte detta kära riksdagen utan förpassa förslaget till papperskorgen. Och ändra också namnlagen så att inte vanliga svenskar kan bli lurade av någon som heter Anders Svensson, men som är en kriminell, som ändrat sitt namn. 

Här finns en lista över företag som de kriminella bröderna har använt. 

Man måste ha konstaterad könsdysfori för att få byta kön, men det kan ändras så att det blir en enklare process utan något läkarintyg eller någon utredning om detta. Bara att ansöka till Socialstyrelsen. Släng detta förslag i papperskorgen riksdagen! Skulle göra att alla kriminella kunde bli av med sin brottslighet. 
måndag 19 februari 2024

Navalnyjs kropp saknas ännu

UPPDATERAT

Ryska myndigheter gör allt för att tysta ned orsaken till Navalnyjs död. Enligt fångar så var det ett stort tumult och oväsen i fängelset under torsdagen. Navalnyj sägs ha dött tidigare än det officiellt meddelades på fredag eftermiddag. Kroppen befinner sig inte i det bårhus, där den skulle finnas. Den har tydligen forslats hit och dit. Uppenbarligen prepareras kroppen för att dödsorsaken ska tystas ned. Så sorgligt att inget har hänt i Ryssland sedan tsarernas tid. Ondskans tid har varat länge nu. 

12:53

Det kan återigen ha varit det giftiga nervmedlet novitjok som har använts för att döda Navalnyj. Det behöver inte ens injiceras i kroppen utan kan döda genom huden. Hans fru Julija säger nu att Putin har dödat honom. Mycket troligt. Och att myndigheterna nu vill bli av med spåren efter detta innan kroppen överlämnas. De kan behålla den i 30 dagar. 

22.2.2024

Navalnyjs mor har fått se kroppen men myndigheterna vill ha en hemlig begravning annars kommer de att göra något med den. De vill inte ha några sörjande där. Mycket märklig historia. De är tydligen rädda för Navalnyj fast han är död. 

23.2.2024

Jaha nu har Navalnyjs mor fått ett ultimatum: aningen begravning i hemlighet eller också i en straffkoloni. Vilka barbarer som inte kan släppa kroppen till en riktig begravning. I morgon går tidsfristen ut för att kroppen ska släppas, men mamman har fått tre timmar på sig att välja ett av de icke valbara alternativen.  Så klart att en mor vill begrava sin son enligt de sedvänjor som finns. Och det har hon också krävt att få göra. 

24.2.2024

Nu rapporteras att familjen äntligen har fått hans kropp. Det är för väl om det är sant! Så nu kan de begrava honom som de vill. 


 

söndag 18 februari 2024

Stackars prins Harry

 Prins Harry insåg att hans pappa kung Charles inte skulle leva i evighet och när kungen opererades för förstorad prostata och det då dessutom upptäcktes cancer. Då tog prins Harry planet tillbaka till sitt hemland för att kanske bli lite mer sams med familjen. Han tänkte sig några dagar på Sandringham, men så blev det inte. Kungen ville inte veta av honom där, utan tog emot honom i sin fyra våningars bostad i London Clarence House.

Prins Harry tyckte att han kunde återvända nu till sin familj och få kungliga uppdrag igen. Att hans pappas sjukdom skulle ha gjort honom svag och medgörlig. Men kung Charles och han hade ett kort samtal på någon halvtimme och någon större förening med familjen var det inte fråga om, utan Harry blev ombedd att ta in på hotell över natten. Han fick inte sova över i någon kunglig bostad. Han träffade inte heller sin bror prins William. Så han tog flyget tillbaka till USA så fort det gick. 

Prins Harry fortsätter bära det karma som skapades av Edvard VIII. Han avgick som kung för att gifta sig med den frånskilda amerikanskan mrs Simpson. Och nu har Harry gjort något liknande genom att gifta sig med den frånskilda amerikanskan Meghan. Prins Harry har också slutat att företräda kungahuset genom en uppgörelse som gjordes på Sandringham. Prins Harry är ute ur kungahuset. Inget kan ändra på detta.

Kungahuset har sina strikta regler och det finns ingen chans att prins Harry återigen skulle kunna företräda detta. Är han ute så är han. De båda Meghan och Harry har redan brutit mot det löfte de gav drottning Elizabeth att de inte skulle använda sina titlar för att tjäna pengar. Nu har de lanserat en hemsida där de använder sina titlar och detta för att tjäna mer pengar. 

Prins Harry skrev sin bok Spare, som kom ut för ett år sedan, där han attackerade kungafamiljen. Och han öste ur sig av sitt livs trauma. Camilla beskrevs som farlig, hans pappa Charles som oförmögen att visa känslor och hans storebror William som tävlingsinriktad och mycket medveten om att hans position ger honom vetorätt mot lillebror. Harry ville förklara för familjen hur illa han hade haft det i boken. Men det var knappast rätt sätt. Han sålde ut inte bara sin familj utan också sina vänner och tidigare flickvänner. 

Denne prins är rik och priviligerad, men trodde att hans mamma levde ända tills han var 24 år. Att hon bara gömde sig för världen. Helt otroligt. Trodde han verkligen det? Alla visste vad som hade hänt henne. Hon dog i en bilolycka i Paris. Detta såg jag på morgonen då hon hade dött 1997 i svensk TV. Visst kan han må dåligt även fast han är prins. Men att riva upp himmel och jord för detta är så dumt att jag tror att han är inte särskilt intelligent. Eller alldeles för känslig för att kunna vara prins. Han lär få ta skeden i vacker hand nu när han själv har skapat den situation där han befinner sig. Aldrig mer kunglighet ingående i familjen.

Här är parets nya hemsida som inte fanns när drottning Elizabeth levde. För de hade lovat att inte använda sina titlar för att tjäna pengar. Men nu så. Både kunglig vapensköld och titlar. 

lördag 17 februari 2024

Vilka är det som finansierar alla som skriver om Magdalena Andersson?


UPPDATERAT

Magdalena Andersson ger sig nu på debattören Henrik Jönsson och menar lite insinuant att det är en påverkanskampanj som bedrivs från hennes fiender. Detta i en intervju i DN som handlade om rysk påverkan. Helt utan att intervjuaren initierade detta angående Henrik Jönsson. Själv har jag skrivit negativt om Magdalena Andersson redan när hon var finansminister för hon skyllde allt på 40-talisterna. Det var trenden då för henne. 

Jag har aldrig förstått hur hon kan stå och ljuga så mycket som hon gör. Dessutom om flyktingpolitik och annat, som numera är andra partiers fel. Aldrig de då regerande socialdemokraternas. Hon står inte Putin efter i sin förvrängning av vad som har hänt genom årtiondena. Men alla som inte fanns i Sverige då kan sluka det hon säger med hull och hår. Eller ungdomar som inte var födda då. Socialdemokraterna har ryckts med i samhällsklimatet har hon också sagt. Helt naturligt för detta parti att aldrig ha någon egen politik numera utan vara en vindflöjel således. 

Nästa gång kan hon ge sig på vem som helst då i Sverige och insinuant undra hur någon, som till exempel jag, kan ha råd att ha en egen dator och sitta i mitt egna rum och skriva nedvärderande om Magdalena Anderssons åsikter. Hur kan jag ha råd med det? Vem finansierar mig? Hon har uppenbarligen aldrig hört talas om teknikens utveckling eller yttrandefrihet för alla. 

Egentligen borde man skratta rått åt hennes försök att misskreditera alla som är emot vad hon säger. Men tyvärr så har hon fortfarande makt i Sverige. Tidigare har jag skrivit om hur sorgligt det är att kvinnor som hon inte förmår inneha makt. Magdalena Andersson är tyvärr det värsta exemplet på detta. Kan hon göra bort sig ännu mer? Vem vet botten är väl inte nådd än. Fast hon numera har en egen vilde i riksdagen för första gången i socialdemokraternas historia.

21.2.2024

Här har Henrik Jönsson själv berättat vad han tycker om detta. 

Utdrag ur en ledare i DN av Susanne Nyström skriven 16 februari i nådens år 2024.

torsdag 15 februari 2024

Pensionerad läkare avlurad närmare 50 miljoner

 Den här historien är obegriplig, men ändå tydligen sann. Det handlar om en läkare som så trodde på sina romska vänner att han blev av med kring 50 miljoner kronor på ett upplägg där bilar skulle importeras och säljas. Han skrev avtal och också när pengahögen växte låneavtal, men det spelade ju ingen roll för allt var bluff. 

Jag har sett namnen för de finns offentliga på nätet, men avstår från att berätta om dem. Dock levde naturligtvis romerna, som lurade av läkaren alla pengar ett gott liv, med fina saker och resor. Läkaren är 81 år gammal och han bor tillsammans med en kvinna i Ydre. 

Det är som sagt en helt obegriplig historia om denne läkare inte är dement. För så dum kan han ju inte ha varit att han lät alla sina pengar gå till denna familj. Eller också var han så inne i tänkandet om att inte dra alla över en kam och ha fördomar, att han trodde på denna familj och lade tänkandet åt sidan. 

Läkaren hade känt familjen i en massa år sedan 80-talet innan han blev lurad, så det är ju tänkbart att han därför inte insåg att alla överföringar på närmare 50 miljoner skulle gå till familjens konsumtion. De har köpt lyxbilar, resor, spelat på kasino, köpte fastigheter, lyxiga klockor och dyra smycken. 

Läkaren vill inte prata om det här för han skäms, som så många gör som blir lurade. Och eftersom han har haft det så bra i samhället tills han blev lurad så har han kunnat vara så godtrogen kanske. Men närmare 50 miljoner? Han var tydligen girig på gamla dar också. Och ville ha mer. Kanske är det där gåtan med alla hans överföringar till familjens olika bankkonton bottnar. 

Denne läkare tycker också om att måla och det har han kunnat göra mera nu när han inte jobbar så mycket som läkare längre. Den här dystra bilden lär vara hur han känner sig numera. Han kan inte tro på någon säger han och det omkullfallna kyrktornet får symbolisera detta. 

Dubai översvämmat förra året och i år

 Jaha enligt SVT är det öken och alltid varmt i Dubai och då översvämmas inte staden. Nähä. Men det finns bilder både från november 2023 och också nu februari 2024 från ett översvämmat Dubai. Lite perspektiv vore bra meteorolog Nils Holmqvist! Allt är vårt fel eller hur för vi har ändrat klimatet? Nej det blir sådana här konsekvenser ibland och alldeles särskilt när en öken har byggts in med skyskrapor och asfalt. Det bor kring 3 miljoner i denna stad.
 
Jo det är Dubai som enligt SVT inte är så van vid hagelstormar och översvämningar. Men tydligen är de årligen förekommande. 


Det blir översvämningar varje år tydligen i Dubai men det vill meteorologen inte vara medveten om för allt handlar om klimatförändringar. Det är väl därför han ser så ledsen ut för att han måste rapportera detta som något ovanligt. onsdag 14 februari 2024

Romansbedrägerier i dag på Alla Hjärtans egen dag

 Alla som blir lurade på nätet och utsatta för bedrägerier borde gå en kurs i hur nätet fungerar. Men tyvärr är detta inte fallet utan nätet är som om människor träffas i verkligheten och litar på varandra. Det kan alla nätbedragna berätta. En av dem är Violet Pettersson som fortfarande betalar av de lån hon tog för att hennes älskade skulle komma hem till Kanada. 

Personligen får jag också ofta förfrågningar om att bli vän med män som är änklingar och så gärna vill komma i kontakt med mig på facebook. Jag tar snabbt bort alla dessa. Jag är vaccinerad mot denna längtan efter kärlek som tydligen så många kvinnor (eller män) har för de har stannat i växten när det gäller känslor. De har inte fått tillräckligt utlopp för dessa djupa romantiska inneboende emotioner och detta gör dem sårbara. 

Violet Pettersson blev lurad på 400 000 kronor av en man som påstod att han var en sekreterare från utrikesdepartementet i Kanada. Hon är diakon och ska sålunda hjälpa människor. Tydligen var hennes ensamhet så stor att hon inte själv kunde inse vad som hände. Men hon fick hjälp av sonen att vakna. Bedragaren fanns i Ghana i Afrika. Men pengarna var borta. Efter detta har hon startat en förening som heter Stoppa romansbedrägerier. 

En bok som handlar om detta är den här: Drömmen om Tom Walter. Iris är fattigpensionär men blir kontaktad av Tom Walter på facebook. När hon har fått sin lägenhet förvandlad till bostadsrätt och blivit rik, så blir hon kontaktad av Tom Walter. Han säger sig vara amerikansk militär stationerad i Afghanistan. Denna bok beskriver hur äldre, som är ensamma blir uppvaktade på ett sätt de aldrig har blivit i det verkliga livet och således kan manipuleras. Det är en bok om att bli äldre, om längtan efter kärlek och skam när det upptäcks vara bedrägeri. Om ensamhet hos människor och om hur sociala medier utnyttjas. 

Ha en trevlig Alla Hjärtans dag trots allt. Själv är jag vaccinerad mot bedragare genom den långa kärlek jag upplevde med min sambo Olle Blomkvist. Det är så sorgligt att inte alla har fått uppleva en sådan kärlek. Jag drömmer ofta om honom på nätterna. Gjorde det i natt också och vi lever vardagsliv där som vanligt. Han dog fysiskt för nio år sedan i cancer, men han lever ändå kvar inom mig. Jag har beskrivit detta i min bok som kom förra året Innan glädjen infinner sig. 

Här skrev jag tidigare om bedrägerier mot äldre.


tisdag 13 februari 2024

Liseberg fick storhetsvansinne

UPPDATERAT

 Varför skulle eller ska Liseberg i Göteborg ha ett monster till vattenhus? Med något som var så brandfarligt att det tog eld i huset och allt exploderade av brandgaser? Hur kan man få lov att bygga något sådant inne i en stad? Det är förståeligt att det görs utomhus ute på landet där inte något sådant kan inträffa, men inne i en storstad? Och allt ihopbyggt dessutom. 

Två miljarder skulle satsas på detta. Nu blir det väl tre miljarder? För har man väl börjat så får man väl slutföra. Men bygg inte så här igen. Det går inte att ha så vådligt plastmaterial som slukas sekundfort av eld. En man saknas fortfarande. 

Hur kan någon få bygglov för ett sådant monster i Göteborg? Men allt för turisterna så klart. Pengar styr världen och nu skulle detta blir Nordens största upplevelsehotell med bifogad vattenpark. Räcker det inte nu? 

14.2.2024

Enligt Morgonstudion är det inte bygglovet det är fel på utan alla entreprenörskedjor, som gör att hundratals bolag kan vara inblandade i ett bygge. NCC har huvudansvaret för bygget, men vill inte uttala sig innan utredningen om branden är klar. Facket säger att det behövs att antalet entreprenörer begränsas. Alla har inte den syn på säkerhet som svenska byggföretag har menar facket.

Branden startade nära vattenrutschbanorna och upptäcktes av plåtslagare. Troligt är att den startade av svetsning och att detta antände byggnaden. Ingen påtalar ännu att det inte borde ha byggts på det här viset, men det är ju självklart att branden inte kunde ha fått detta explosionsartade förlopp om inte allt varit ihopbyggt. 
Miljardbygget brann upp just när det var färdigt. Det hann inte ens öppnas innan det tog eld. 


måndag 12 februari 2024

Tjugo grader kallare vintrar i Sverige

UPPDATERAT

 Det här skriver jag mest för 10-20-åringar för det är den gruppen som blir mest skrämda av forskare som nu påstår att det ska bli mycket kallare i Sverige och andra länder. Det ska bero av att Golfströmmen kollapsar för att så mycket sötvatten kommer från glaciärer på Grönland och Arktis, vilket gör att vattnet slutar strömma, som det nu gör från tropikerna och upp förbi Norge. Detta skapar i nuläget ett varmare klimat. Men universitetet i Utrecht i Nederländerna har en katastrofmodell och säger att inom hundra år slutar havsvattnet att strömma. 

Som vanligt är allt människornas fel och en följd av att vi värmer upp jorden. Hur vi än vänder oss har vi ändan bak och vi kan inte göra rätt således. Om ni vill se vad som händer så finns det en katastroffilm som gjordes år 2004 och heter The Day after Tomorrow. Där täcks USA av is och allt försvinner under en ständig vinter. Denna skräckpropaganda ger inte bara regissörer utan också forskare uppmärksamhet och det är inte första gången, som denna uppvärmning av jorden sedan har medfört istid. Men då utan människans medverkan. 

Att klimatet skiftar beror av solens instrålning till vår planet och inte av vad vi gör. Plus jordaxelns lutning, vilken vi inte kan göra något åt. Den koldioxidhalt som alltid anges som orsaken till vårt klimat är på gränsen till för låg istället för hög, som påstås. Nästa istid lär komma men ligger kring 20-40 000 år framåt i tiden och inte hundra år som nu sägs. Men det går alltid att skrämma befolkningen och få den att känna sig skyldig till allt över hela jorden. Det är makthavarnas sätt att få mer makt. Också FN instämmer i att kallare vintrar beror på uppvärmning. 

Här är en artikel från Klimatupplysningen som visar hur fel klimatpropagandan har nu när den påstår att 2023 var det varmaste året på 100 000 år. Här skrev jag också tidigare om detta. 

18.2.2024

Nu protesterar också svenska forskare mot dessa påståenden för det bygger på modeller och spekulationer. Precis som för övrigt också klimatmodellerna gör som FN använder. Tänk att vi alltid har enbart tio år kvar innan allt är kört! Stackars barn och ungdomar som tror på detta. 

PS. För övrigt blir jag deppad nu när jag går ut och snön ligger där den ligger och ingen vår är i sikte. Är van vid tre månaders vinter och den har kommit och gått nu snart för den första snön föll förra året den 16 november. DS. 

Badvakternas torn i Falsterbo sägs ha drabbats av havet på grund av klimatet som blir värre. Nej så är det inte. Skåne spolas bort för att nivån i  havet skiftar. Och Skåne höjer sig inte så mycket mer nu efter istiden. Bygg inte så nära havet är receptet. Havet skiftar i höjd genom stormar, som alltid har funnits. Det medför stranderosion. 

Klimatmodellerna stämmer inte med verkligheten. Vädret skiftar varje år och följer inte alls den kurva uppåt som klimatforskare vill att vi ska anamma. Att det nu finns forskare som säger att det ska bli kallare är fakta, som gör att det går inte alls att tro på forskningen utan att vara kritisk. 

lördag 10 februari 2024

Socialdemokraterna skadade av Magdalena Andersson

UPPDATERAT

 Hur kan Magdalena Andersson gråtande försvara Jamal El-Haj i riksdagen och nu i går hålla med Skånefalangen om att nu måste El-Haj avgå som riksdagsman. Så trist spel för gallerierna med islamister. Denna heliga religion islam som måste försvaras till varje pris. Ända tills det inte går längre för El-Haj hade försökt att påverka Migrationsverket i ett asylärende för att få hit en riktigt gammaldags imam. 

Tyvärr har kvinnor inte visat sig vara de bästa partiledarna. Särskilt inte när de som Magdalena Andersson går på enbart känslor och tror på Jamal El-Haj utan att kolla något alls. Särskilt det där om att 36 släktingar strök med. Hon blev tydligen en muslimsk underordnad kvinna själv i det ögonblicket. 

Vad ska den stackaren El-Haj nu göra när han inte längre får vara riksdagsledamot? Men han kan ju alltid vara en politisk vilde och fortsätta att stödja alla extremister. Det vore väl en rolig extra belastning i nästa val för socialdemokraterna. 

12.2.2024

Jo nu har El-Haj bestämt sig. Han sitter kvar som riksdagsman och politisk vilde. Han lär ryka då 2026 vid nästa val. Tack och lov får han inte någon strategisk betydelse. Inte i klass med Kakabaveh, som kunde köra utpressning mot förra regeringen. 

11:58

Och Nyans hänger på och försöker övertala El-Haj att stå dem bi i riksdagen. 

13.2.2017

Socialdemokraterna kände till denna asylpåverkan hos Migrationsverket redan 2017. Men de hade inte detaljerna klara för sig och El-Haj kunde enkelt bortförklara vad som hade hänt då. De visste inte att det rörde sig om en konservativ imam då. 
fredag 9 februari 2024

Putin pressad av kriget med Ukraina

Att Putin nu har gått med på att intervjuas av Tucker Carlson är ett klart tecken på att han är pressad av kriget i Ukraina, som han trodde skulle vara över inom en vecka eller så. Han vill gärna förhandla med Väst för att få fred. Det är ungefär som Hitler när han förhandlade med England och lovade att inte kriga. Han ljög förstås. Putin påstår också att det var Polen som startade andra världskriget. Inte Hitler. 

Denne man som går tillbaka till 800-talet och Rurik, som han kallar prins och påstår att det var han som är ursprunget till Ryssland. Rurik var en svensk vikingahövding från Norrtälje och har inte ett dugg med Putins krav på Ukraina att göra. Jag skev om Ingegerd som gifte sig med storfursten i Kiev år 1019. Hon var dotter till Olof Skötkonung i den tidens Sverige. Och jag tyckte då att egentligen är väl Putin svensk. Fast han tillhör den galna grenen. 

Putin är inte så obegriplig för han tror på sina egna ord när han säger att han absolut inte vill invadera Polen eller Lettland. Men han är den där illistige sluge sortens ryss som har lagt under sig länder söder om Ryssland och nu ville utvidga mot Väst. Belarus är redan på hans sida så nu stod Ukraina på tur. Inte skulle den där komikern Zelensky kunna stå emot Putins imperium. 

Jag mår illa varje gång jag ser Putin för han utstrålar falskhet. Och nu börjar hans ansikte sakta falla ihop och visa vem han verkligen är. Stackars Ryssland som har så lång tradition av dessa ledare. Men ingenting gott kommer att komma ur Putins död heller, för det här landet är så marinerat av önskan att alltid vara en stormakt, som dessutom ska behärska hela världen. När brakar de muslimska länderna ihop med Putin eller de som efterträder honom? De länderna som också har dessa ambitioner. 

Det är bara en så här liten bit jag behöver av Europa, sade Putin. Nej det gjorde han inte. Jag vet inte vad han sade för jag orkar inte lyssna på denne mans lögnaktiga prat.

torsdag 8 februari 2024

Guccikepsar kännetecken för kriminella

Märkligt att guccikepsar har blivit varumärke för kriminella och inte ens de äkta, som inte kostar så mycket bara kring 1 400 kronor, utan kopior av dessa kepsar. I dag presenterades det nya som ska träda i kraft i slutet av mars. Kläder kan göra att människor visiteras i vissa zoner.  Tillfälliga säkerhetszoner ska därför kunna inrättas, som varar i två veckor. Sådana zoner har funnits i Danmark i 20 år och 200 sådana beslut har fattas under den tiden. Även barn ska kunna visiteras i Sverige. 

Jag tycker alla sätt att komma åt de kriminella är bra. Och det här gäller förstås inte något etniskt utseende utan just klädsel. Även bilar ska kunna genomsökas. Det behövs ingen brottsmisstanke för detta. Avvikande beteende kan också göra att en person visiteras. 

Själv har jag blivit stoppad av polisen när jag kom i en gammal bil. Jag åkte alltid fast i kontroller, som den gången ett rån hade hänt några mil bort. Då blev jag stoppad, men polisen frågade snällt om han fick titta i bakluckan. Visst det fick han. Han hittade ingenting. Men numera är det inte tanter med gamla bilar som ska stoppas. Tiderna förändras. De kriminella kör väl BMW eller finare. Och har dessutom märkeskläder. För att se ut som om de vore direktörer, vilket de kan vara eftersom de tar över företag också. Plus äger tingsrätten i Södertälje. 

PS. För övrigt så utmärker sig Anne Ramberg som vanligt genom att jämföra Guccikepsar i dag med Davidsstjärnor i morgon. Hon menade att detta blir nästa steg för polisen att titta efter. Hon är inte riktigt sund i huvudet eller hissen går inte ända upp. Men hon raderade sedan denna kommentar. Hon borde förstås aldrig ha skrivit detta och hon har väl någon utomstående som påpekade detta. Hon är ordförande för Uppsala universitet. Herregud! DS. 


Guccikepsar fast kopior av dem gillar kriminella, men nu får de väl byta mode eftersom alla vet om det. De vill väl inte peka ut sig själva. 


Varmaste året på 100 000 år

 Ja så upprepade SVT i morse i Morgonstudion att 2023 var det varmaste året på 100 000 år. Hur sjutton kan någon veta det? Klimattjänsten Copernicus har spritt denna föreställning och vice programchefen på denna klimattjänst säger själv "troligen har det aldrig varit så varmt". Men i SVT blir detta dagsens sanning. Halleluja! Ja det är EU:s klimattjänst som sprider detta och jag kan nog påstå att de ljuger rätt kraftigt för att få genomslag för sin propaganda. 

Nyheten i dag var dessutom att januari 2024 var varmare än någonsin. Det är rena rama sanningen, sic, och det är hela 1,66 grader över den temperatur som fanns på jorden på 1800-talet då det var rysligt kallt faktiskt och människor svalt ihjäl i Sverige åren 1867-69. Sedan kom den hemska uppvärmningen som människor orsakade. Tills det blev hela 1,66 grader mer än under 1800-talet. 

Förnuftet har flugit sin kos och jag tackar makterna (vilka de nu än är) för att det inte är lika kallt som på 1800-talet nu när jag har uppmätt minus 19 grader här i januari där jag bor, vilket är rekord under min livstid. Denna religion med klimatet som den högste guden är mycket illavarslande. Men chefen för Copernicus säger: "Det är upp till oss, som samhälle, att anpassa oss till ett klimat som har väldigt lite gemensamt med det klimat som våra städer, vår kultur - hela vårt samhälle har utvecklats i."

Vilket fruktansvärt skitsnack helt enkelt. Så hela vår civilisation har utvecklats i ett klimat som var mycket gynnsammare än nu? Med hemska vintrar och ibland frost ända in i juni? I Finland omkom kring 8 procent av befolkningen då på 1800-talet av svält för det var så kallt. Så det är den bästa temperaturen som vi ska leva i? 

Klimatet har alltid förändrat sig och då var det väl alla djuren som åstadkom detta? Eller hur? Att det var så varmt på bronsåldern eller att det var så kallt på 1600-talet, att det gick för en armé att tåga över både Lilla och Stora Bält år 1658 så Karl X Gustav kunde få bra villkor för en fred med Danmark. Det är så tråkigt att både politiker och forskare har blivit så förtjusta i sina maktpositioner att de låtsas att de vet allt. Lika mäktiga ser de sig själva som tidigare kungar som var det av Guds nåde.

Här skrev jag tidigare om detta. 

Som synes har inte all is vid Nordpolen försvunnit, vilket så många forskare och politiker har påstått - och påstår - skulle ske. Och de stackars isbjörnarna skulle inte ha någon is att gå på utan få simma tills de drunknade. Se bilden nedan. Miljöpartiet använde detta år 2018 i sin valpropaganda. Som ni ser har även Danmark is i sina farvatten. 

Här simmar den siste isbjörnen i den smältande polarisen. Nä det är bara ljug. Det finns kring 20-30 000 isbjörnar och de har enormt mycket is att gå på fortfarande.

 

onsdag 7 februari 2024

Bedragare drar in miljarder från äldre

UPPDATERAT

 Jag såg Uppdrag Granskning nu om bedragare i Spanien. Jag hoppas att redaktionen har polisanmält dessa bedragare nu när de har fått vad de behövde från dem. Jag har aldrig tyckt om att journalister intervjuar mördare och bedragare ens när de är dömda och Uppdrag Granskning behövde inte prata med de här idioterna i Spanien, som hela tiden lurar äldre. Vi vet hur det går till. 

Jag såg inte hela programmet utan hoppade för jag vill inte utsättas för de känslor, som naturligtvis detta program är ute efter. Själv råkar jag inte ut för dessa bedragare för jag har inte ett officiellt telefonnummer. Det var så skönt att bli av med den fasta telefonen och nu ha ett telefonnummer, som bara ges till dem jag känner. 

Jag skrev här om min väninna som blev utsatt för idioterna och att hon inte blev lurad förstås. Vi är klokare än så. Men tyvärr läser inte dessa andra gamlingar min blogg, så detta fortsätter ända tills en ny generation har tagit över. Jag svarade inte ens på sms som jag fick på min födelsedag då de ville lämna blommor till mig. För sedan ringde blomsteraffären till mig och sade att det skulle komma ett bud. Man behöver inte svara på sms. 

Alla borde förstås se detta Uppdrag Granskning om de inte vet hur detta går till, för nästan alla har släktingar som är äldre. Sätt nu stopp för dessa idioter som lever som kungar i Spanien. Tack vare vår fantastiska politik att importera dessa idioter och ge dem statliga och kommunala pengar förutom nu alla dessa bedrägeripengar. 

8.2.2024

Nu kallar regeringen till sig både bankerna och polisen för att höra om det finns mer dessa kan göra för att inte miljarder ska försvinna genom bedrägeri. Det finns naturligtvis mer att göra särskilt nu när bankerna går som tåget. 

Bankmannen på Handelsbanken blir så berörd av hur det går till när äldre blir lurade att han börjar gråta. Tyvärr fortsätter dessa bedrägerier att dra in miljarder från lättlurade människor. Först och främst gäller det att människor begriper hur det fungerar. Så att de kan sluta att bli lurade. Släng på luren! Och ring inte tillbaka om det kommer ett sms som påstår att någon vara är beställd. 

 

tisdag 6 februari 2024

Kung Charles har cancer

 Kung Charles av Storbritannien som är 75 år gammal har konstaterats ha cancer. Det är inte prostatacancer. Han behandlades på sjukhus för förstorad prostata och då upptäcktes en cancer i det sammanhanget. Det låter illavarslande, men det sägs att denna cancer upptäcktes så tidigt att behandlingen lär ha verkan och den har redan börjat. Kungen har tagit en paus från alla sin offentliga uppdrag för att istället ägna sig åt att bli frisk. Hans båda söner William och Harry kommer att vara med honom och stötta honom. 

Med tanke på alla elakheter som hans son Harry har öst över honom och kungahuset de senaste åren så är det bra att han nu återvänder från USA till sin pappa. Det är förvånande att han gör det med tanke på att deras förhållande var så skadat. Det blir första gången på 18 månader som Harry återvänder till sitt hemland och sin far. Så kan en sjukdom också ha något gott med sig. Men cancer är den sjukdom som vi alla kan få om vi inte dör av att hjärtat tar slut eller att vi drabbas av stroke. 

Det är kroppen som vänder sig mot sig själv och jag har sett min sambo gå igenom detta och till slut dö av det. Han som alltid hade varit frisk i sitt liv trodde inte först på läkarna utan ville försöka bota sig med andra medel. Men till slut fick han strålning mot den tumör han hade i halsen. Men då hade det redan gått för långt och ryggen blev angripen. Han klarade sig dock länge ändå för en vän till honom, som gick igenom alla behandlingar som läkarna föreslog, dog flera månader innan min sambo gick bort. 

Men nu får vi se om läkarna kan rädda kung Charles. Det är en märklig sjukdom där cancercellerna inte vill dö bort, vilket vanliga celler gör hela tiden. De vill vara odödliga och delar sig ohämmat och bildar till slut en tumör, som kan sprida sig. De tar därmed död på hela kroppen till slut. Vad är då meningen med dessa cancersjukdomar, för det är många slags sjukdomar, kan man fråga sig. Kanske att som i det här fallet att familjen ska enas och ta hand om varandra. Att de ska bli mera kärleksfulla mot varandra. För livet är trots allt ganska kort. 

Kung Charles när han kröntes förra året. Han har bara varit kung sedan drottning Elizabeth dog på hösten år 2022. Men han haft ett hårt liv med många känslostormar och ser gammal ut.