torsdag 30 november 2023

Klimatet drabbar oss

 UPPDATERAT

Jo det är kallt, vilket ingen forskare skulle ha kunnat förutse ens för några år sedan. Det skulle bara bli varmare och varmare för vi människor är skurkar som släpper ut alldeles för mycket koldioxid. Men Ian Plimers bok, The little green book visar att det aldrig har funnits så lite koldioxid i världen knappast någonsin. 

När jag tittar ut blir jag benägen att hålla med honom, men det är säkert värmerekord någon annanstans på planeten. Men är det verkligen människors fel? Nu i dag inleds COP28 i Dubai och ordförande för hela mötet är en oljebaron Sultan Ahmed al-Jaber. Så klart att han vill fortsätta att bli rikare på sin olja. Kung Charles som är mycket miljömedveten kommer att finnas på plats i Dubai. Men inte president Biden som har för mycket att göra med alla oroligheter och krig i världen. 

4.12.2023

Jo så klart att ordföranden Sultan Ahmed Al-Jaber inte vill att oljan ska fasas ut. Det är ju hans levebröd. 

Vintern är alldeles för tidig i Sverige, omkring en månad tidigare än normalt. Så nu får vi väl dras med den vad än alla klimatgalningar säger. Nedan dock statistik över koldioxiden på planeten under tidens gång. Det är utdrag ur The little green book, som professor Ian Plimer har skrivit. Vem ska man tro på? Kanske vet vi om tiotalet år?

Snö i hela Sverige den 30 november 2023. Ganska sensationellt. Minns inte att det har varit så någonsin i min livstid. Men jag kan naturligtvis ha fel. Dock är det mer vanligt att ungefär halva landet eller två tredjedelar är snötäckt nu. 

onsdag 29 november 2023

Svensk-rumänsk sektledare gripen i Paris

 Nu framträder ännu ett flagrant exempel på svensk asylpolitik. Det är Gregorian Bivolary alias Magnus Aurolsson, som fick asyl i Sverige 2005. Han är nu gripen i Frankrike för våldtäkt, människohandel och kidnappning. När han fick asyl i Sverige var han internationellt efterlyst för sexbrott mot minderårig i Rumänien. 

Denne man som nu är 71 år har grundat skolor i erotisk tantrayoga bland annat i Malmö och Karlskrona. Högsta domstolen i Sverige ansåg att han riskerade att bli utsatt för förföljelse om han skickades till Rumänien, hans hemland, där han var internationellt efterlyst. Tankegångarna känns igen för så är det med de imamer som anses vara en fara för Sverige, men de kan inte utvisas till sina hemländer för där kan de bli förföljda. Dock dömdes denne yogasektledare 2013 för barnvåldtäkt i sitt hemland Rumänien och avtjänade då ett fängelsestraff. Men 2017 fortsatte han sin bana i Frankrike. 

Den här mannen är ett allvarligt exempel på att det går att gå fel på vägen till inre utveckling. Det är inte lätt att hitta denna väg utan att stelna i former, som inte leder vidare. För sektledaren var tron på sex den enda vägen till utveckling. Även om människor tvingades att ha sex med varandra och också med sektledaren själv. Så har det beskrivits av människor som har lämnat sekten. Dessutom fick de delta i porr som spreds över världen och som bekostade sekten. 

Polisen i Frankrike hittade nu också 26 kvinnor, som hölls i obeskrivliga förhållanden. Både gällande hygien och utrymme. De befriades. Detta är våld och inte något annat. Människor utsattes för kontroll och finansiell exploatering i denna sekt. Denna sorts tantrayoga finns kvar i Malmö och deras grundare är sektledaren. Han beskrivs på hemsidan ha haft ett liv som är präglat av det exceptionella och det mystiska och att han redan som ung kallades av "det kosmiska medvetandet". Värre struntprat är svårt att föreställa sig. Han behöver befinna sig bakom lås och bom nu så han inte kan skada fler människor. Tur att Frankrike har en ordentlig lagstiftning. Sammanlagt 41 människor greps med sektledaren. Han har både rumänskt och svenskt medborgarskap. Han kan nu få mellan sju år och livstid som straff. 

Här grips sektledaren Gregorian Bivolary i Paris för våldtäkt, människohandel och kidnappning. Det säger en del om Sveriges asylpolitik att han fick asyl här år 2005. 


måndag 27 november 2023

Människor fastnar i negativa mönster

 IS-återvändare gick in i kriminella gängen. Det konstaterar en forskare, som också säger att en del redan var kriminella när de åkte till IS. Av 83 återvändande från IS så har fler än 30 dömts för nya brott, när de kom tillbaka till Sverige. 81 av de 83 har eller har haft skulder hos Kronofogden. Det är inte så märkligt för människor har en tendens att fortsätta de liv de tidigare har levt. Att upprepa likt papegojor sina inre övertygelser - utan att medvetet göra klart för sig detta - och därmed fastna i negativa mönster. 

Det är inte bara kriminella som fastnar i mönster utan också politiker eller hela befolkningar kan stelna i sina övertygelser och bara med svårighet överge slagord, som de likt papegojor har upprepat för sig själva och andra i årtal. Socialdemokraterna verkar kanske ha gjort ett framsteg nu när en rapport säger att partiet i årtal har misskött sin invandringspolitik. Detta har medfört att det har varit svårt att hjälpa invandrare, för partiet har varit rädd för att då närma sig sverigedemokraterna och stigmatisera utsatta grupper. Det här är en rapport utan några nya förslag till migrations- och integrationspolitik. Det väntas komma under våren 2024 i en del två av denna rapport. 

PS. Jimmie Åkesson har skrivit en debattartikel i Aftonbladet och menar där att det kanske inte är nödvändigt att riva moskéer. Kanske räcker det med att stänga dem och utvisa imamer. Han menar också att muslimer borde vara glada att debatten om extrema muslimer har uppstått. Och att muslimer borde ta chansen att distansera sig från en islam som är för terrorism och extrem islamism. Apropå vad jag skrev i går. DS.

Den här mannen återvände från IS och fortsatte med sitt mördande också i Sverige. Faksimil från SVT. 

söndag 26 november 2023

En handgranat i Nato-förhandlingarna

 Jimmie Åkessons linjetal beskrivs som en handgranat i Nato-förhandlingarna, när han menade att "På sikt behöver vi börja konfiskera och riva moskébyggnader där det sprids antidemokratisk, antisvensk, homofob eller antisemitisk propaganda eller allmän desinformation om det svenska samhället."  

Det kommer naturligtvis aldrig att hända. Sverige river inte andra trosuppfattningars hus vare sig de kallas synagogor eller moskéer. Här i min närhet finns ett buddhisttempel och det finns ett 30-tal sådana i Sverige. De kommer inte heller att rivas. Men det där är Jimmie Åkessons sätt att dra till med det värsta han kan för att väcka uppmärksamhet. Dock har han rätt i att socialdemokraterna inte kan klara sig utan muslimernas röster. Imamerna uppmuntrar alltid de troende att rösta på socialdemokraterna. 

Som jag tidigare har sagt så spelar det ingen roll om vi blir godkända av Turkiet eller Ungern som medlemmar i Nato. Hela inriktningen på vårt försvar är nu tillsammans med Natoländer och därmed mot Ryssland. Samma gamla motsättningar som har funnits för Sveriges del i århundraden. Ryssarna var här i skärgården och härjade och brände år 1719. Det är tacksamt att Finland nu har stängt sina gränser mot Ryssland, för dessa cyklande asylsökande har tagits till gränsen för att underminera Europa och EU. 

Världen är under attack från muslimer. Det är helt enkelt fakta. Inte minst så visar den 7 oktober detta och naturligtvis har Israel, som är omgiven av muslimska länder, rätt att försvara sig. Sverige är inte antimuslimskt utan har varit ett mycket tolerant land ända till den 7 oktober 2023. Då terrordådet mot israeler medförde glädje i palestinska läger också i Sverige. Det var chockartat att se dem glädjas på gatorna som om det hade varit en fotbollsseger och inte massmord. 

Men detta är resultatet av årtionden av propaganda i vårt land, där Jan Guillou är en av företrädarna, för han åkte glatt till Palestina för att lära rebellerna där att använda svenska k-pistar i slutet av 60-talet. Sedan dess är han alltid på den palestinska sidan precis som vänstern också är och har varit i Sverige. Så trist att detta delar vårt land. 

Visst kommer Magdalena Andersson tillbaka som statsminister. Så många anhängare har ännu socialdemokraterna. Och nu när hon har slutat att skrika och säga fel i riksdagen och istället håller tyst så är det bättre. Men Annika Strandhäll tystnar inte utan tycker det är skönt att höra burop när statsministern säger att Hamas är en terrororganisation vilket Sverige och EU anser. Enligt statistiken finns det kring 8 000 palestinier i Sverige, men de har genom vänstern mycket starka röster. Drygt sju av tio judar upplever att det har blivit mycket otryggare i Sverige sedan den 7 oktober, men ingen vet vad som ska göras åt detta. 

Dessa statistiska bilder kommer från en undersökning som det Judiska Centralrådet har gjort sedan den 7 oktober. 

lördag 25 november 2023

Människor är inte onda

 Det är enbart en liten del av mänskligheten som begår onda handlingar. Ingen människa föds ond och är inte heller ond och genomrutten. Det som händer med vuxna och barn, som kan begå förfärliga handlingar är att de avskärmar sig från sin egen mänsklighet. Det är dags att påminna mig själv och alla andra om att jorden är en planet med en mestadels fredlig befolkning, trots alla miljarder som bor här. 

Det vi är utsatta för nu genom medier och nyhetskanaler är en propaganda som säger att människor är onda. Nej det stämmer inte, men en del är så inskränkta att de inte kan skilja på ondska och godhet. Detta var fallet nu med Stina Wollter vars far måste rotera i sin grav. Sven Wollter var visserligen kommunist, men med en mänsklig inneboende godhet, som nu dottern verkar ha tappat. Hon anklagade Israel för att ha tagit organ och huden från dödade palestinier. Sålunda spred hon ryktet om att Israel är en ondskans stat. Helt i samklang med Hitler och vad han ansåg om judar och utsatte dem för i koncentrationslägren. 

Ännu värre är att påstå att det var Israel som mördade de drygt ettusen människorna i terrorattentatet den 7 oktober, men det säger en del om den yttersta vänstern och om Stina Wollter. Allt är judarnas fel precis som det har varit i tusentals år. Stina Wollter har fler än 300 000 följare på Instagram. Det berättar en del om tidens tillstånd. Men samtidigt är det bra att allt det här nu exploderar i ljuset och inte längre döljs i mörkret inom människor. Det enda sättet att ändra något är att få fram i det kollektiva medvetandet vad som finns inuti en del omedvetna människor i världen. 

Stina Wollter har bett om ursäkt för sina påhittade påståenden och tagit bort detta från Instagram. Jag hoppas hon också kan inse att hon inte vet allt. Och att hon gärna får tänka efter en gång till innan hon publicerar vad hon inte vet utan tror. Tro får man göra i kyrkan som människor sade förr i tiden. 

PS. Det finns bilder på barn med stora tunga vapen, men jag undvek att publicera något sådant. Barnen är inte skyldiga till hjärntvätt utan det är de vuxna som är det. DS. Så här stilla och lugnt är det för de flesta miljarderna människor i världen. Vi har nog med att ta hand om oss själva, hålla oss varma och skaffa något att äta. De som utför onda handlingar är i minoritet, men får ohemult mycket uppmärksamhet. 

torsdag 23 november 2023

Inte rätt att tysta statsministern

UPPDATERAT

Extremvänsterns propalestinier försökte tysta statsminister Ulf Kristersson när det var öppet möte på Pustervik i Göteborg. Och det lyckades de också med. Det är inte demokrati att tysta makthavare i en frågestund. Palestinaflaggor och slagord förekom redan innan mötet. Det blev oroligt i salen och åtta personer omhändertogs av polis. Säkerheten kunde inte fullt ut garanteras. 

24.11.2023

Att UD nu går ut på twitter och berättar vad statsminister sade beror av att en falsk översättning av hans ord finns på arabiska. Där sägs att statsministern sade Israel har rätt att begå folkmord medan han i själva verket sade att Sverige och EU står bakom Israels rätt att försvara sig. Det säger sig självt att den folkförsamling som fanns på Pustervik inte fick de svar de ville ha. Därför tolkas allt som det värsta möjliga. Propalestinier bryr sig inte om ifall Sverige anses vara islamfientligt ute i världen. Ulf Kristersson förstörde samtalet genom att inte svara som de ville på frågan, säger Bachar Garar. 

An inaccurate translation of a clip of Sweden’s Prime Minister is being spread on social media. Do not contribute to this. What he said is that Sweden and the EU stand firmly behind Israel’s right to defend itself.
Redan innan frågestunden så samlades propalestinier utanför lokalen. Extremvänstern var där och den har alltid varit stark i Göteborg. Det är märkligt när denna konflikt ute i världen blir inrikespolitik. Detta beroende på att muslimer har setts som ett högre stående folkslag i Sverige hos vänstern. 
Det är märkligt att anklaga en statsminister i Sverige för vad som utspelar sig mellan judar och palestinier. Men detta har pågått ända sedan 1960-talet i Sverige. Då vänstern alltid har stått på palestiniernas sida. De har setts som förtryckta rebeller ända tills Hamas attackerade civila den 7 oktober i år och mördade fler än tusen människor i ett stort terrordåd i Israel. 

onsdag 22 november 2023

Finns det religioner om hundra år?

 I Argentina finns mennoniter, som är en sekt inom kristendomen, som grundades på 1500-talet och som fortfarande finns. De lever ett strikt liv utan alltför moderna bekvämligheter. Amishfolket är en gren av denna protestantiska religion. Alla män har likadana kläder och så också kvinnorna. De lever ungefär som resten av världens befolkning gjorde för hundra år sedan. Men dessa kristendomens sekter blir inte våldsamma och tar inte till vapen för att betvinga resten av världen. 

Tvärtom så lever de stillsamt med sina egna regler vilket kan få ungdomarna att längta därifrån och de kan uteslutas eller lämna om de bryter mot reglerna inom denna religion. Men en familj blev uteslutna för att de hade en mobiltelefon. De sökte sig bort och till en annan grupp av samma religion för de kunde inte tänka sig att leva utanför gruppen. Kvinnorna tar hand om barnen och hemmet medan männen sköter odlandet av grödor. Ungefär som min mormor och morfar levde för hundra år sedan. 

Skillnaden mot islam är att dessa kristna sekter lever i sin egen miljö utan önskan att inkräkta på någon annans levnadssätt. De vill enbart leva på sitt sätt. Men islam är en krigarreligion. Muhammed var en krigare och utförde också en massaker på judar i Medina år 627 för att de inte anslöt sig till honom. År 630 intog han Mekka och förstörde statyerna av alla de gudar som tillbads bredvid Allah. Islam har sedan dess försökt erövra världen. Både religiöst och politiskt. Därför blev det också en massaker på israeler den 7 oktober 2023. Den största sedan Förintelsen. 

Naturligtvis kommer religioner att finnas om hundra år, men det vore önskvärt att var och en kunde välja själv vad den vill finna ut ur denna skog av delvis motstridiga budskap. Och skilja på politik och religion. Denna andliga utveckling unnar jag verkligen mänskligheten. 

Mennoniterna är ett fredligt folk och lever på gammaldags vis. De kom ursprungligen från Nederländerna.
Den här mannen, som är mennonit, hade byggt en bil för att fortare kunna färdas än med häst och vagn. Men när han upptäcktes fick han skruva isär den. Bilderna är faksimil från Axess TV. 

tisdag 21 november 2023

Att uppfostras i hat

UPPDATERAT

 Före den 7 oktober behövdes 500 lastbilar om dagen för att hjälpa Gaza avhjälpa den humanitära krisen där. Nu kommer hjälp in med 50 bilar om dagen. Det sade den humanitäre chefen för Sida i morse i TV4. Gaza har sedan 1989, när den första intifadan inträffade, uppfostrat barnen att hata Israel och judar. Det börjar redan när barnen är kring tre år. Att fostra barn i hat gör naturligtvis att det drabbar dem själva. 

Men de har varit glada att dö som martyrer för då kompenseras deras familjer genom en särskild fond från regeringen i Gaza. Så har det varit hitintills. Dessutom finns det minnesmärken över olika martyrer för deras hjältedåd att döda israeler. Det är en totalt omvänd syn på världen och hur man ska leva. 

Det bästa är således att så fort som möjligt utplånas från denna jord för då blir belöningen i paradiset stor. Och detta har pågått intensivt i minst en generation nu. Detta hat mot andra människor. Ju fler palestinier som dör desto gladare borde invånarna i Gaza vara då. Att ständigt behöva hjälp från andra kristna länder, för att upprätthålla hatet är så bort i tok att det någon gång borde inses av palestinierna själva. 

Nedanstående bild är från facebook där Jamal El-Haj (s) har skrivit att den här gulliga lilla flickan dödades av israelerna samt hela hennes släkt: 36 personer. Ingen vet naturligtvis om det är sant eller inte. 

22.11.2023

Magdalena Andersson förstår inte hur människor som berättar hur landet ligger kan se sig i spegeln. Hon påminner mig mycket om extrema muslimer, som ljuger för att berättiga det de själva står för. Hon verkar rent av hjärntvättad. Eller som madame Ceausescu - om ni minns henne - som styrde i Rumänien tillsammans med sin man tills de avrättades av folket 1989. Fortfarande är det tyst om vad som pågår på riktigt i Sverige och hur ska nu partiledaren för (s) klara sig ur denna soppa? Kanske skulle hon byta religion och bli muslim. Det vore väl det enda ärliga.     


torsdag 16 november 2023

Magnus Ranstorp om de förlorade åren mot extremism

Magnus Ranstorp berättar på Axess TV om förhandlingar han har varit med om mellan Israel och extrema Hizbollah när denna organisation hade kidnappat israeler. Det låter som en mild västanfläkt mot vad som nu pågår. Men Hizbollah har haft en liknande plan som nu Hamas genomförde gentemot Israel för tiotalet år sedan och är också klassade som en terrororganisation. 

Ibland går tiden fort och nu är det den tid som bland andra Magnus Ranstorp hade varnat om i Malmö på den tid då Ilmar Reepalu (s) styrde. Han avgick 2013. Men ingen lyssnade då för extremismen skulle tonas ned. Det var rasistiskt att berätta hur landet låg för tiotalet år sedan. Men nu förstår också en del av vänstern hur det står till genom att vi har importerat extremister till Sverige och inte minst genom att det fanns 300 svenskar som åkte för att delta med terrororganisationen IS, som då först mera betraktades på gammaldags vis som en revolutionär ny organisation. Detta uppdagades år 2017 att det fanns så många extremister i Sverige.

Sverige är infiltrerat av dessa extremister och är det land som hade bland de flesta invånarna i Gaza nu, som skulle få hjälp att lämna. Omkring 500 personer har velat ha hjälp i Gaza, vilka har varit svensk-palestinier. Så det har varit fritt fram att åka dit fast UD har varnat i tio års tid för detta. Det är otroligt så många släktingar var och en har där också om det går att tro på vad de hemvändande till Sverige säger. Magnus Ranstorp säger också att en del av dessa kan ha varit i kontakt med Hamas. 

Kraven på att Israel ska förintas kommer inte att upphöra. Det här är i grunden en flertusenårig konflikt där judehatet är legitimt i arabvärlden. Palestinas ambassadör bekräftade också att Palestinakonferensen i juni i Malmö arrangerades av Hamas. Avrådan fanns mot att delta och alla lyssnade utom Hamal El-Haj (s). Widar Andersson skriver att det är på tiden att ledande socialdemokrater som Strandhäll och Andersson slutar vifta bort problemet med antisemitism inom det socialdemokratiska partiet. 

Magnus Ranstorp berättade om sin åtminstone decennielånga informationskampanj angående hur infiltrerat Sverige har varit och är av antidemokratiska tongångar. Men ingen i ledande ställning ville lyssna då. onsdag 15 november 2023

Magdalena Andersson kallade sin s-politiker Jamal Hamas

UPPDATERAT

 Det är inte lätt när känslorna svallar över för då kunde Magdalena Andersson inte ens hålla reda på vad Jamal El-Haj (s) hette utan han fick heta Jamal Hamas. Och hon uppförde något som sägs skulle Oscarbelönas om det vore i Hollywood. Rösten sprack och något som kunde vara gråt bröt fram. Det är förstås synd om henne också precis som om Strandhäll. 

Hon vågar absolut inte göra sig av med denne Jamal fast han och även hans släkt uppenbarligen är på Hamas sida. Denne Jamal El-Haj har anmält Fredrik Kärrholm (m) till polisen för grovt förtal. Detta för att Jamal El-Haj har kopplingar till Hamas och är en säkerhetsrisk, vilket Jamal El-Haj menar är grovt förtal. Som ni kanske vet kan det vara förtal även om det som sägs är sant. Så vi får se hur det går. Jamal El-Haj hade 36 släktingar som dog nu i kriget i Gaza, säger han. Stackaren har han inga släktingar alls här?

17.11.2023

Nu visar det sig att Jamal El-Haj inte har någon sonhustru. Eller svärdotter som han sade. Så dessa 36 släktingar kan knappast ha dött. Hans båda söner är inte gifta. Den äldste av sönerna har varit gift, men den tidigare hustrun - född i Sverige - har inga kända familjeband till Palestina. El-Hajs äldste son skilde sig 2018 och har en ny relation med en svenska. Hans andre son har aldrig varit gift. Han bor ensam i sin lägenhet i Malmö enligt folkbokföringen. Han har inga barn. Resten av El-Hajs barn är fyra döttrar. En dotter är gift med en man från Tyskland, som urspungligen kommer från Bosnien. 

Det går att ljuga hur mycket som helst för en muslim tror El-Haj, för tidigare har ingen undersökt något eftersom muslimer var nästan heliga. För Magdalena Andersson är de det fortfarande för det är väljarunderlaget för henne. Kom igen nu Magdalena skrik lite mer om hur många döda släktingar, som El-Haj har i Palestina. Ingenting har hörts ännu från partikansliet. Jag har frågat, men kommer naturligtvis inte att få något svar. 

20.11.2023

Här är ännu en som har förlorat 36 släktingar i Palestina. Om man dubblar 36 blir det 72, vilket är talet för de oskulder som alla martyrer får i paradiset enligt muslimsk tro. Alla döda ska också begravas inom 36 timmar. Här är sura 36 framställd enligt Västerås moské. Där beskrivs skillnaden mellan troende och icke troende. Och hur hemskt det är att inte tro på Allah. 
Och här är "beviset" på att Jamal Hamas har en svärdotter för Ruba Juma heter hon och är gift med hans yngste son. Dock inte enligt svenska lagar och skattelängder. Hon står som ogift exakt som Tamer El-Haj i Malmö gör. Hon bor i Umeå. Men va sjutton inte ska dessa palestinier behöva bry sig om svenska lagar och skattelängder. Eller behöva bevisa att 36 släktingar har dött. Nä vi tror på dig Ruba Juma. Så klart! Men varför är ni inte gifta? På svenskt vis?tisdag 14 november 2023

Trodde hon hade en relation med Mick Jagger

En kvinna har i flera års tid överfört pengar till ett bluffkonto, som hon trodde tillhörde Mick Jagger. Tyvärr så jobbade hon på Solna kommun och tog pengarna från skattebetalarna där.  Sammanlagt blev det över fyra miljoner, som försvann ur kommunens kassa till detta bluffkonto. Hon har nu fått sparken. Hon jobbade på ekonomiavdelningen och det lär ha varit ett avancerat tillvägagångssätt samt att hon hade en central roll på avdelningen. Hur kan nu kvinnor vara så dumma?

Jo det är lätt hänt om de inte är särskilt utvecklade rent känslomässigt (se förra artikeln jag skrev som handlade om två extrema män) för då blir de lättare att övertyga och kan gå på vilka bluffar som helst. Det borde ha varit lätt att kolla ifall det var Mick Jagger hon hade kontakt med, men kvinnor vill lura sig själva. Det är något som fattas i deras liv och därför går det att lura sådana här kvinnor. Men hur kunde hon tro att den stenrike Mick Jagger (4 miljarder) behövde pengar? Eller också är hon också en bluff och har tagit dessa pengar åt sig själv. 

Ifall hon hade skrivit ett brev till Mick Jagger och frågat om hon hade kontakt med honom, så borde det ha blivit klart att det inte var så. Han finns på instagram med tre miljoner följare. Här är hans facebook också. Men som sagt sådana kvinnor vill inte veta utan de är fångna hos den manliga delen inom dem själva, som är destruktiv. Det är ju så spännande med skurkar och pirater. Särskilt när man till vardags sysslar med ekonomi, som är helt renons på spänning och underhållning. Hon borde ha bytt liv på något annat sätt. Nu blir hon istället tvungen. Mick Jagger har fyllt 80 år så han är inte något kap direkt. Inte ens jag tycker det som är nästan lika gammal. Luktar dubbelbluff det här. 

Här sjunger Mick Jagger I want money, en gammal slagdänga från 60-talet. Då han inte var så rik ännu. En rätt risig version av låten. 


Varför gråter kvinnorna när de ser Hitler mamma?

 Så frågade jag som liten när det visades någon journalfilm på TV på 50-talet. Och min mamma sade: De är väl kära i honom, och då sade hon det med ett litet föraktfullt tonläge. De var ju så dumma som trodde något om den här Hitler, som bara åstadkom elände i förlängningen. Egentligen ville väl Hitler ta fram något nytt som handlade om en ren och ny människa. Han var ett slags romantiker i stil med diktaren Stagnelius, men inte så världsfrånvänd att han dog när han var 29 av missbruk. Nej Hitler var mer materialist och tänkte sig att utrota ett folkslag judarna för att få ordning på världen. 

Alltid genom historien har människor trott sig se en frälsare när någon har tagit till stora ord. Men diktaren Stagnelius levde i en mörk värld fast hans far var biskop i Kalmar stift eller kanske på grund av detta. I denna mörka värld levde också Hitler fast han inte begrep det, utan skyllde allt på andra människor. Till slut var det tyskarnas eget fel att de inte vann kriget. Och Hitler var rasande på sina egna militärer som inte lydde order så sent som i april 1945. 

Diktaren Stagnelius försökte att utforska sig själv istället för att vända sig mot omvärlden och diktera för den vad den skulle göra. Men han kom inte så långt bara till Anima, som också psykiatern C G Jung har talat om i modernare tid. Stagnelius upptäcker dock till slut att den kvinna han så har längtat efter är något inom honom själv. Om han hade levt på 1900-talet och tagit del av det C G Jung sade, så hade han förstått att denna inre del av honom höll på att ta död på honom. Det var den mörka delen av denna inre kvinna som hade honom fången i sitt grepp. 

Hitler var antagligen fången i en ännu värre del av sitt inre eftersom han aldrig kunde se att han själv gjorde fel utan skyllde allt på omvärlden. Han sade alltid att han var gift med Tyskland. Och han ville att alla skulle se honom som ledig och fri från kvinnor. Han drack inte sprit och var vegetarian, en riktig renlevnadsmänniska och raka motsatsen till Stagnelius. Men Hitlers läkare proppade honom full med olika medikamenter annars hade han säkerligen dött tidigare. Det trodde han också själv eftersom han hade en så tung levnadsbörda. 

Sedan har vi människor i världen gått vidare till nästa omgång av denna mörka inre del hos oss själva. Kanske är det till och med en ännu värre inre gestalt som kan betecknas som den mörka delen av självet, den innersta och svåraste delen. Och den ser vi nu breda ut sig genom att alla stora motsättningar inom människor dras upp i ljuset och den muslimska världen står nu mot den kristna. Ännu en gång. Dessa är de stora religionerna med mer än en miljard troende per religion. Religioner har med överlevnad att göra och är det som människor tar till när de inte tilltror sig själva om att kunna leva utan en inrutad och utstakad tillvaro.

Alla människor har en andlig del inom sig, som gör att de själva kan frigöra sig från alla religioner och istället skapa något de själva tror på. Men det är en oftast farlig och ensam väg och det känns alltid tryggare att följa någon stor man eller kvinna, som redan har funnit och skapat en religion. Stagnelius hade en bra barndom och han återvände hem från Stockholm när han höll på att dricka ihjäl sig. Och blev då omhändertagen. Han missbrukade dock både alkohol och morfin och dog i ett hyresrum på Söder i Stockholm den 3 april 1823. Det här är två levnadsvägar, som ytligt sett inte har något gemensamt. De är raka motsatser och dessa roller finns också nu i vår värld. Den inåtvända diktaren och den rasande diktatorn. Men de kan få illustrera den värld som fanns på 1800-talet och den värld som senare uppstod under 1900-talet.


Så här skildrades romantiken av en okänd konstnär under 1800-talet då Stagnelius levde. Man och kvinna tillsammans. Medan 1900-talets tid blev diktatorernas århundrade, som fortsätter än i dag. Nedan skildrat som en djupare motsättning mellan man och kvinna hos konstnären Nils Dardel. Kvinnan skjuter mannen. Dardel ansågs inte duga åt sin fästmö Nita Wallenberg. 
måndag 13 november 2023

Stackars Annika Strandhäll (s) utsatt för falskt twitter

UPPDATERAT

Annika Strandhäll (s) är inte så dum som nedanstående twitter säger. Hon har själv lagt upp det här på sin twitter och säger att det är falskt. Och att alla gärna får anmäla detta twitter. Men hon förstår inte att det är som att hälla olja på elden när man egentligen vill släcka den. Det gör att detta falska twitter får ännu mer spridning. Jag har sett det på facebook. Människor går på att det är äkta för så långt har hon tidigare gått i sina twitter att vad som helst numera kan passera. Tror människor. Det bästa vore att stänga ned kontot Annika Strandhäll så du slipper sådant här. Men all publicitet är väl god? Det är nog så hon tänker. När hon nu själv sprider detta falska twitter. 

15.11.2023

Här skriver Adam Cwejman att socialdemokraterna och särskilt Strandhäll inte borde sopa problemen inom partiet med antisemitism under mattan. Så har gjorts i minst tio år menar han. Eller tonats ned till att inte vara så viktigt. Dags nu att ta itu med detta! Strandhäll ville punktmarkera dem som "klistrade antisemitism på partiet". Jo det finns där absolut, men muslimer är så viktiga att Jamal El-Haj inte kan uteslutas trots att han gillar Hamas. 
lördag 11 november 2023

Bo Tapper soldaten som lever på minimum

 Den 83-årige Bo Tapper bor i Bollnäs och har haft ett riktigt omväxlande liv ända tills han fick en stroke för tiotalet år sedan. Nu sitter han i rullstol och har knappt råd att äta. För han har en gammal skuld som han inte visste om eftersom han arbetade utomlands. Men något bolag hittade hans skuld och nu tar kronofogden så mycket som går varje månad. 

Han har också fått Nobels fredspris för sina insatser för FN och dessutom skrivit en bok, som kom ut 2020 där han berättar om vad som har hänt honom genom livet. De kallade mig Stammen heter boken och där berättar han om sig själv, en föräldralös pojke som mobbades, men som hade en okuvlig styrka inom sig. Han fick sitt öknamn för att han stammade. Han insåg att han måste bort från sin barndomsmiljö och han var en nyfiken person. Så här skriver han i sin bok:

 Mitt liv kom att gång på gång ändras under åren. Det var som att ofta  få en omålad tom vit duk. Många vågar inte måla på den, men jag började genast med alla färger jag hade, att ta chan­sen att åstadkomma något av den tomma ytan.   Mitt liv artade sig till att bli en chanstagning och att våga. Detta har gett mig fantastiska möjligheter och upplevelser. En äventyrares liv , ja visst! En lycksökare, ja visst! Jag fann lyckan ofta, men förlorade den också lika ofta.

 Men vem är då denna lycka? För mig är den något slags kvinnligt  väsen, någonting outgrundligt och ibland lite svår för mig  att förstå. Ibland kommer hon smygande. Lyckan kan ibland vara nära utan att man ser henne. Ja, hon är lite underlig och uppträder ofta obestämbart. Lyckan bryr sig inte om pengar och rikedom! Nej , hon kan ses i den fattige torparens öga när han bär in den sista pota­tis­hinken i jordkällaren på hösten. Lyckan ses i ett barns ögon som tindrar när barnet berättar för modern om berömmet som fröken gav i skolan. Har man Lyckan måste hon vattnas, som en planta, annars torkar hon och dör. Man måste respektera henne och lyssna på hennes signaler, annars kanske Lyckan ger upp och går sin väg.

  Hon kan plöts­ligt dyka upp.  När man inte ens  märkte att hon kom. Mister man Lyckan då saknas hon djupt och livet blir tungt. Man måste skämma bort henne. Hon behöver ens omtanke och kärlek. Lyckan måste man tala till med små bokstäver. När brevbäraren en dag gick förbi min grannes dörr utan att lägga i några brev, så suckade hon uppgivet jaha inga brev idag heller, varpå brevbäraren kort svarade lite kärvt:  Vattnar man inte blommorna så dör dom .

 Detta är vad jag tror mig ha lärt om Lyckan. Men jag handlade ofta mot mitt bättre vetande, när jag träffade på henne.  Tyvärr. Jag var som barn den personifierade gök­ungen . Den som uppfostrades av och hos andra och som inte sett min mor och far. Åtminstone mindes jag dem inte.    

När jag tecknar och målar ja, då går jag in i min egen värld skapar min egen energi. Gud sägs ha skapat vår värld. Han verkar ha gett mig ett slags arbets­tillstånd för att hjälpa honom lite med att skapa.  Han har låtit mig blanda mina färger som jag velat, inte hindrat mig. Inte begärt tillbaka gåvan han gett mig. Så nu börjar jag. Ha överseende min svens­ka och lite annat. Det är minnen som kommer till ytan lite då och då, som jag berättar om här. De kommer kanske inte alltid i någon tids­riktig ordning men oftast.  

Om ni vill hjälpa Bo Tapper att få något mer ut av sin pension än det vardagliga enkla liv han lever så köp hans bok så att kronofogden lite snabbare kan få sina pengar och han bli skuldfri. Här hittar ni boken De kallar mig Stammen. 


Här är beviset för att Bo Tapper har varit med och fått Nobels Fredspris genom att han ingick i FN:s fredsbevarande styrkor. Var med och gör hans liv lite lättare genom att hjälpa honom att betala av sin skuld från den tiden då han köpte en bil. Han trodde den var betald, men det var den inte. Så nu har han en skuld till kronofogden. Faksimil från SVT. Det här är Bo Tappers egen profilbild från facebook. Den speglar hans tid i Afrika och Asien. Han är född i slutet av 1939 då andra världskriget  pågick. Det skulle göra så i hans unga barndom till 1945 och han har inget minne av sina föräldrar. 

fredag 10 november 2023

Historien om Sverige

 En historia om Sverige har SVT spelat in och första avsnittet går att se nu. Det är som sagt en historia och att påstå att detta är mina förfäder är långt ifrån sanningen. Visserligen kan jag följa mina olika släkter tillbaka till 1700-talet, men att påstå att jag och mina förfäder skulle ha levt här i 10 000 år eller mer är att ta i en smula. Alla sorters färger finns på hår och ögon i släkten, men alla har ljus vit hud. 

Där jag bor nu fanns det tidigare hav. Under lång tid, för landhöjningen gick sakta och gör det fortfarande. Sverige har inte funnits som land längre än andra länder som till exempel England. För tusen år sedan var vikingarna där i England och härjade eller bosatte sig. Deras gener finns i befolkningen också i dag. Ständigt har människosläktet flyttat runt för att söka efter nya och bättre förhållanden. 

Ingenting är sig likt ens i det land vi ser omkring oss nu. Allt förändras ständigt. Klimatet ändras också, men inte främst på grund av människor utan det är naturligt att så sker. Att den 100 000 år långa istiden tog slut sägs bero av att jordaxeln lutade åt ett annat håll i programmet. Vem ordnade det? Inget mer hörs om detta. Men jordaxeln lutar lite fram och tillbaka så det blir varmare och kallare på grund av detta. Nya istider kommer i framtiden. Om så där 10 000-20 000 år. 

Så här såg människor ut på stenåldern i vårt landområde enligt SVT. Jo det kan vara sant eller inte. Mörkhyade människor måste dock ganska kvickt skaffa sig en ljus hy för att kunna ta vara på solens strålar. Eller ständigt äta fet fisk. Även numera måste de mörkhyade äta extra D-vitamin, för att de bor i ett kallt och halva året mörkt land. 
En karta från omkring 1780 som visar vägen över vattnet till den lilla, lilla staden Stockholm. Allt förändras som sagt. Och vattenvägarna krymper än i denna dag. 

torsdag 9 november 2023

Antisemitismens fula ansikte

 Nu äntligen så syns klart hur illa det står till i världen. När både yttersta högern och yttersta vänstern ställer sig mot judar. Det finns en uppfostran, som har slagit igenom både här i Sverige och lite överallt i världen om att judar är ett förkastligt folk och har varit så i årtusenden. När detta predikas av imamer som vill utrota denna befolkning så är det inte lätt för ungdomar att gå emot. 

Det är därför det så enkelt finns människor som ställer sig emot judar, som de som brände Israels flagga på synagogans område i Malmö. Det har förekommit länge också i Stockholm år 2017 gjordes detta i Humlegården. Detta har gjorts med polisens tillåtelse för det finns yttrandefrihet i Sverige. Och själv har jag sällan tagit detta på allvar, men det måste göras nu. Efter alla yttranden om detta. President Obama skickade ett sändebud till Malmö år 2015 efter att Ilmar Reepalu (s) uttalat sig om den "israeliska lobbyn" och ville att den judiska församlingen i Malmö skulle ta avstånd från Israels politik. Dessutom har han anklagat den judiska församlingen att vara infiltrerad av sverigedemokraterna. 

Ingenting har blivit bättre sedan dess fast alla kändisar sägs vara lite ångerfyllda nu som skrev på den där listan #vikräver. Det kanske gjordes förhastat? Och utan undantag ställde de sig på den gamla vanliga sidan, palestiniernas, som har varit legio sedan 1970-talet. Ända sedan Jan Guillou var där och utbildade den "palestinska gerillan" i att använda k-pistar i slutet av det glada 60-talet.  Han har inte ändrat sig en millimeter sedan dess. Det brukar vara så att när någon har uppnått en så extrem offentlig ståndpunkt tidigt så går det inte att lämna den. 

Alla de miljoner judar som mördades under andra världskriget är bortglömda för de gills inte längre för unga vänsterradikala för nu är det andra tider. Nu har Israel blivit en skurstat för allt fler. För hur ska vi annars kunna rättfärdiga alla muslimer som har gullats med och tillåtits att ta sig in överallt i vårt samhälle. Detta som motvikt till allt det muslimhat som sades finnas i Sverige. Så det är inte så märkligt att en SVT-skådespelare nu grips med en termosbomb. Han har tidigare också varit kriminell innan han blev skådespelare hos SVT, men herregud det ingår i rehabiliteringen att ta in kriminella. 

Många rappare har också varit riktiga gangsters för det är så svårt att lämna den kriminella miljön. Ja så är det när man har vuxit upp i förorten och ständigt har varit omgiven av kriminella. Det är synd om dem naturligtvis. För även om de lämnar ganstermiljön så kan de ändå falla offer för den. 

År 2018 utsattes två judiska personers hus i Lund för brandattentat. Då hade det tidigare varit så att de hade trakasserats och mottagit hot innan. Men jag minns inte att jag läste något om det då. Istället har moskeer omskrivits som mål för hat mot muslimer. Och det var först när Eskiltunas moské brann ned i september 2023 som media hade lärt sig att inte genast beskylla hat mot muslimer som orsaken. Detta sedan detta hade hänt år 2015 då också en moské brann i Eskilstuna. Då var det en fritös som antände lokalen, inte någon utifrån. Det tog ett år att ta reda på detta. 

De båda svenskar, äldre herrar som var 60 respektive 71 år,  som dödades i Bryssel före en fotbollsmatch av en terrorist är ingenting värda i den extrema muslimska världen utan istället är det terroristen som hyllas. Han är en hjälte. Finns det någon annan religion som är så extrem att den hyllar mördare? Det var väl bara nazister som gjorde det på 30-talet då politik och religion gick ihop i den galne Hitlers huvud. 

PS. Omkring 800 000 muslimer finns i Sverige medan antalet judar är kring 25 000. Och nu ställs högtidligheterna kring Kristallnatten den 9 november 1938 in eller tonas ned. Den judiska församlingen i Malmö vågar inte ha någon stor åminnelse på 85-årsdagen. DS. 

Den israeliska flaggan bränns på synagogans mark i Malmö av palestinier. Detta hände den 4 november 2023.

Här bränns den israeliska flaggan i Humlegården år 2017. Hatet mot judar är inte något nytt. 


Israel har gått från stamsamhälle till att bli en modern demokratisk stat och har också gett upp landområden till araber. Medan palestinierna som många andra muslimer fortfarande lever i ett stamsamhälle. Detta var det heliga landet Palestina.