måndag 31 maj 2021

Simmo mot Khan i Göteborg

 UPPDATERAT

Nu kan invånarna i Hjällbo och Göteborg bereda sig på ett krig mellan släkterna Simmo (från Libanon ursprungligen) och Ali Khan (från Turkiet ursprungligen). Visst är det intressant när vi får klankrig i Sverige. Och kriga på bara för någon gång måste väl någon regering ingripa och försöka ändra förhållandena? Eller ska maffialiknande kriminella ta över?

Det sägs vara Osman Simmo, 44 år, som blev skjuten i går i Hjällbo. Han är inte straffad, men råkade komma i vägen för kulorna. När mördaren försökte fly på cykel blev han upphunnen av förföljare och misshandlad. Enbart varningsskott i luften kunde få slut på misshandeln så polisen kunde gripa honom. Annars hade han blivit omedelbart ihjälslagen. 

Visst är det här ett klankrig i sin begynnelse, fast det tycker inte en vän till mig på facebook. Hon är mycket upprörd över att denne oskyldige grönsakshandlare anklagas tillhöra en klansläkt. Ja det är väl inte mycket att göra något åt. Hennes farbror blev också skjuten och skadad i går berättar hon. Och det är klart att det är farligt att ha vissa namn i Sverige. Då gäller andra lagar än de svenska. 

Någon jämförde detta med vår egen rättsskipning för tusen år sedan då även vikingarna kunde ta lagen i egna händer. Det fanns ingen stat på den tiden. Då kunde också familjen bli skyldig om någon hade begått ett brott. Men nuförtiden borde det väl omnämnas att vi har en rättsstat och det är enbart polisen, som har rätt att ta till våld. Eller skjuta. 

Polischefen i Göteborg Erik Nord vill ha fler poliser. Då slutas det skjutas, menar han. 

17:53

Så sköts en ung man ihjäl i Husby nordväst om Stockholm i dag. Så tröttsamt med dessa skjutningar. Två personer eftersöks. 

1.6.2021

En man till skjuten, 30-årsåldern, i Hjulsta i Tensta nordväst om Stockholm. Allvarligt skadad förd till sjukhus.  Polisen utreder om det har något samband med mordet i Husby i går. 

7:20

Jo han dog också så nu är det mord i Hjulsta. Vilken regering ska kunna göra något åt alla mord?

söndag 30 maj 2021

Våldsamt upplopp och mord i Hjällbo

 UPPDATERAT

Vem är förvånad över att invånarna slåss med varandra? Eller att det skjuts och mördas. Det har länge varit alldeles för mycket som har hänt i Hjällbo, Göteborg. Jag skrev om samhället redan 2010, då det var ett mord där och min bror jobbade i skolan. Två 16-åringar anhölls för detta. Hussein fick 16 års fängelse för det mordet. Han var av somaliskt ursprung. Redan då var invånarna utifrån kommande och samhället utslängt i skogen. En förort till Göteborg. 

Samhället som glömdes bort helt enkelt. Det verkar vara Ali Khan-gänget som slåss med somalierna den här gången. De tre som blev anhållna tillhör alla Ali Khan-gänget. De har skjutvapen och skadade fler än den mördade nu. Jag föreslog redan då 2010 att samhället helt enkelt skulle rivas, kunde inte bli bättre med den folksammansättningen, men hyresvärdarna ville förstås tjäna pengar. Sedan att folk inte mår bra där är en annan femma. 

Usch för Sverige på vissa platser. Detta skulle ha åtgärdats för ett par decennier sedan, men det var så synd om all världens befolkning och vi skulle rädda dem. Rena kolonialismen och förtryck från den vita överhögheten. Men Sverige framställdes som ett paradis och där skulle alla få villa och blondin plus bil och jobb förstås. Välbetalt sådant. Istället blir många kriminella eller går livet ut på socialbidrag eller garantipension. 

Närmare 8 000 bor i Hjällbo och fortfarande har 90 procent två utrikes födda föräldrar. Fast de som vill prata för samhället menar att folk flyttar ut och folk flyttar in. Samma sorts folk då uppenbarligen. Politiken måste läggas om så att det blir stopp för flyttandet. Det gynnar ingen. Gangsternästet Hjällbo borde rivas! Här kan i läsa om Ali Khan-gänget. 

31.5.2021

En kvinna i 25-årsåldern skottskadades lindrigt i går kväll i Malmö, säger Sydsvenskan. Ingenting att tala om. Egentligen. Det händer så ofta att någon skottskadas. Av någon anledning vill inte polisen uppge varken kön eller ålder, säger SVT. 

13:59

Den misstänkte mördaren i Hjällbo flydde på cykel, men ramlade. Han misshandlades av förföljare och hade förmodligen blivit lynchad om inte polisen hade skjutit varningsskott. Var det någon som sade Vilda Västern? Han som mördades uppges heta Osman Simmo född 1977. Så nu blir det krig mellan Khan och Simmosläkterna?

Så här ser det ut när grabbarna går ut och slåss med varandra i gammal god stil, men dåförtiden fanns inte så mycket skjutvapen. Flera är nu skadade och en mördad i Hjällbo. 


lördag 29 maj 2021

Det var ett labb i Wuhan som skapade covid-19

UPPDATERAT

En engelsk professor Angus Dalgleish och en norsk vetenskapsman Birger Sörensen påstår nu att det verkligen var ett labb i Wuhan som skapade det dödliga viruset och att det inte kom naturligt genom fladdermöss. Vetenskapsmän i Kina har försvunnit som har hävdat detsamma. De båda har försökt att skapa ett vaccin under det senaste året mot covid-19 och då hittat "unika fingeravtryck" i viruset, som enbart kan komma från försök i ett laboratorium. 

President Joe Biden har tidigare i veckan uppmanat säkerhetstjänsterna att titta närmare på orsakerna till covid-19 och även ta med labb-teorin. Detta gjorde presidenten efter avslöjandet att ett antal forskare från Wuhan-laboratoriet befann sig på sjukhus i november 2019. Dalgleish och Sörensen menar nu att de har bevisat utom tvivel att viruset skapades på ett laboratorium och inte naturligt hos fladdermöss. De har hittat fyra aminosyror i viruset, som gör att viruset kan dras till mänskliga celler som en magnet och vilka gör viruset mycket smittsamt. Men det går inte att skapa fyra aminosyror i ett virus naturligt eftersom deras positiva laddning skulle göra att de stötte bort varandra. Därför måste det ha uppkommit i ett laboratorium.

De båda forskarna har skrivit en 22-sidig essä, som ska publiceras i Quarterly Review of Biophysics Discovery. De har tittat på experiment utförda vid Wuhan-laboratoriet mellan 2002 och 2019. Laboratoriet har sysslat med att göra virus mer smittsamma och undersöka hur det fungerar med mänskliga celler, för att bättre förstå virusets potentiella effekt på människor. Denna sorts forskning blev förbjuden under president Barack Obamas tid i USA. 

Ett naturligt uppkommet virus skulle mutera stegvis och bli smittsamt, men inte blir lika svårt sjukdomsalstrande som detta virus nu har blivit. Det är bevisat bortom rimligt tvivel att viruset uppkom i ett laboratorium i Wuhan menar dessa båda forskare. Mer än tre miljoner människor har dött i världen hitintills av detta virus. Vad är då moraliskt rätt att forska om frågar sig forskarna. Dessa beslut kan inte enbart fattas av forskare och vetenskapmän utan måste beslutas i större politiska sammanhang. 

Efter att världen infekterades av viruset och pandemin startade så återskapade kinesiska forskare viruset 2020, för att få det att framstå som att det verkligen hade uppstått naturligt, menar de båda forskarna. Laboratoriet ändrade viruset och försökte få det att verka som att dessa förändringar hade uppstått många år tidigare helt naturligt. Det fattas också data i forskningen, vilket skapar hål i vad som borde finnas i laboratoriets underliggande data. 

14:02

En ny variant som är en blandning av Storbritanniens och Indiens mutationer av covid-19 har upptäckts i Vietnam. Vi lever i en global värld och dessa nya mutationer lär drabba oss förr eller senare. Den nya mutationen är farlig och sprids fort via luften, säger ansvariga i Vietnam. 

14.6.2021

Till och med Aftonbladet öppnar för labbteorin nu när de kan säga att även den amerikanska regeringen var inblandad genom ekonomiskt bidrag till denna forskning. Frågan är hur fladdermöss kunde smitta människor mitt i vintern när de gått i dvala och de inte ens såldes på den ökända marknaden i Wuhan. Men det fanns ett laboratorium i Wuhan, därifrån smittan kunde komma. Vi får se om vi får något vettigt svar på detta inom de 90 dagar, som president Biden har gett myndigheterna i USA, att ta reda på ursprunget till viruset. 


De båda forskarna menar att människor har experimentellt gått in i viruset och ändrat detta på sex ställen. Det kan inte ha uppkommit naturligt hos fladdermöss. 


 

fredag 28 maj 2021

Prins Harry menar att klimatförändringar är knutna till vår mentala hälsa

 Prins Harry fortsätter att berätta om sina sanningar hos Oprah Winfrey. Han vill gräva upp allt som han var tvungen att dölja som medlem av en kungafamilj. Han menar också att vår kollektiva hälsa och oro för klimatförändringar påverkar oss alla och vår mentala hälsa. Det gör att vi måste bli mer stödjande gentemot varandra och där det är friskt att vara sårbar och där både fysisk och psykisk hälsa kan behandlas jämlikt för de är ett och detsamma. 

Prins Harry har blivit vän med Zak, som är son till Robin Williams, som tog livet av sig när han blev sjuk och inte kunde fortsätta sitt skådespelarliv.  Varken prinsen eller Zak kunde sörja sina döda föräldrar för de hindrades av att så många kände till dem och sörjde dem offentligt. De fick inte vara ifred med sin sorg genom all publicitet. 

Prins Harry kunde heller inte stötta sin fru Meghan när hon berättade att hon ville ta livet av sig för i hans familj hade de aldrig talat om att de mådde dåligt.  Det berodde på systemet de befann sig i där det bara var att ta sig samman efter en snabb kram och sedan hoppa in i en bil med poliseskort och ta sig till nästa välgörenhetsevenemang. Det var skam förknippat med att må dåligt i prinsens kungliga familj, säger han. 

Han har tidigare berättat att han drack och tog droger för att slippa ångesten över hans mammas prinsessan Dianas död. Och att han möttes av tystnad när han ville ha hjälp, men att det enda som till slut hjälpte var terapi. 


Prinsessan Diana älskade sina barn och prins Harry har berättat att det blev ett stort hål inuti honom när hon dog, när han var 12 år. 

onsdag 26 maj 2021

Brå konstaterar att skjutningarna i Sverige ökar mest i Europa

UPPDATERAT

Brottsförebyggande rådet har insett att dödsskjutningarna i Sverige är något exceptionellt. I inget annat land i Europa ökar skjutningarna så mycket. Så talet om kriminellt krig är inte överdrivet. Brå drar dock inte slutsatser av sin statistik. Det är inte deras uppgift. Statistiken visar också att detta har inträffat under det senaste decenniet. Exakt sammanfallande med den senaste importen av en miljon nya invånare. 

Dessutom har morden ökat katastrofalt, men det har Brå ännu inte kommit fram till. När jag senaste räknade i april i år blev det 23 misstänkta eller helt klarlagda mord i Sverige under denna enda månad. Per år om den siffran står sig blir det fler än 200 mord. Mycket lågt räknat. Men hos Brå ligger morden på 124 enligt den senaste räkningen år 2020. Vi får vänta tills nästa år innan statistiken slår till där. Varför Tyskland inte har samma antal skjutningar med dödlig utgång spekuleras det friskt om. En förklaring är att det inte sker något brottsförebyggande arbete. i Sverige Det är unga män i åldrarna 15-29 som stryker med och de har blivit indragna i kriminalitet. 

Personligen kan jag tänka att det har varit omöjligt att integrera denna anstormning av unga män i Sverige. Medan Tyskland, som tog emot ungefär lika många invandrare, inte har samma stora problem, eftersom där är befolkningen större. Fler än 83 miljoner. Se bilden nedan, där Sveriges andel av asylsökande ökade med fem procent av befolkningen under bara åtta år. Och eftersom Sverige utmålades som paradiset så blev många män besvikna, som tog sig hit. De fick inte hus och blondin plus stora ersättningar av staten när de kom. Att vara kriminell och skjuta dem som konkurrerar med dem är ett alternativt sätt att bli rik fort. Risken att åka fast är heller inte särskilt stor. 

27.5.2021

Nu träder alla förståsigpåarna fram och berättar hur vi ska komma till rätta med dessa hemskheter. SVT sände från Seved i Malmö där det har blivit så lugnt. En kvinna i ett fönster berättade varför: jo pojkarna och männen är döda eller sitter i fängelse och något litet exempel har bättrat sig. Vi är verkligen beroende av att en statlig myndighet säger det som alla redan har sett. Då blir det tillåtet på riktigt att diskutera problemet. Om fem år trodde TV4:s expert att skjutningarna ska ha gått ned. Jo det vore väl verkligen på tiden. Som sagt det gäller att se problemen även på statlig regeringsnivå innan det går att diskutera och göra något åt dessa på allvar. Vi har länge älskat våra nya invånare och bugat och bockat för dem. Kanske slut nu?
tisdag 25 maj 2021

Här är de tre som lurade 80-95-åringar på besparingar

 Jag skäms över att vi har släppt in dessa tre i landet, två män och en kvinna, från Mellanöstern och Afrika. De ägnade sig åt att lura åldringar mellan 80-95 år, som bodde ensamma. Åtminstone arton åldringar har fallit offer för deras bedrägeri som gick ut på att skrämma de gamla genom att påstå att någon hade tagit lån i deras namn. Sedan erbjöd de sig att hjälpa offret bara de fick bankkortet och bankkodens nummer av dem. De tömde sedan de gamlas konton. De har lurat till sig omkring en halv miljon kronor, som sedan spenderades på lyxvaror. 

Waqas Altaf är medborgare i Pakistan och döms till fängelse i ett år och tio månader. Yousif Aldolaeme döms till fängelse i tre månader och skyddstillsyn. Han är medborgare i Irak och svensk medborgare. Chaima Farah är medborgare i Algeriet och döms till tre månaders fängelse och skyddstillsyn. Den 18-åriga kvinnan får ungdomsvård. 

Banken ringer aldrig upp eller gör hembesök för att få tag i era bankkort. Ge aldrig ut vare sig bankkort eller koden till kontot! Lägg på luren om någon ringer och försöker lura er. 

                                            31-årige Waqas Altaf, 20-årige Yousif Aldolaeme,

                                            19-åriga Chaima Farah och en då minderårig kvinna, som hjälpte dem.

                                            Foto: Polisen

söndag 23 maj 2021

Statistik över covid-19 säger invandrare mer utsatta

I jämförelse med infödda svenskar har människor från Turkiet, Irak, Afghanistan, Bangladesh och Somalia mycket större risk att hamna under intensivvård med covid-19 i Sverige. Värst är det som synes nedan för människor från Somalia med mer än nio gånger så stor risk att hamna på intensiven som svenskar.
Dessutom är risken att dö nästan tre gånger eller mer så stor för invandrare från Mellanöstern och Afrika i Sverige. Detta beror naturligtvis av att de är trångbodda och fattiga. Och att de inte kan språket så bra eller är misstänksamma mot vaccinering. Sådana människor har länge drabbats hårdare av sjukdom. 
Detta berättade Rapport i kväll. 
Denna statistik liksom många andra siffror visar att dessa människor förblir offer också i det nya landet.  

Så det här är det bästa Europa kan åstadkomma?

 Italiens hårdrocksbidrag vann Eurovision. Bra! Så långt bort från Sverige som möjligt är väldigt bra. Men jag lyssnade på bidraget här och tyckte att Europe är hundra gånger bättre. Men det är väl gulligt av dem att ha ett danskt namn Måneskin. Bidraget passar att spela i månens sken, men är annars rätt dött. Jag var tvungen att lyssna på The Final Countdown för att slippa det slaskiga italienska intrycket. Jag får fortfarande rysningar av den inspelningen. Den låten kom 1986. lördag 22 maj 2021

Tills alla dör i gangsterkrigen

UPPDATERAT

Diamant Salihus bok Tills alla dör har blivit både omskriven och recenserad. Senast skrev nu Expressens Anna Dahlberg att det behövs en räddningsplan för Rinkeby. Och veckotidningen Allas har publicerat en berättelse om rånet år 2015 som inte delades rättvist och som startade en mordföljetong. Många gangstrar är uppväxta här men har rötter i Somalia. Föräldrarna flydde från kriget och ett nytt startades istället här. 

Det finns försök att ändra på saker och ting, men sedan något decennium är det verkligen för sent för många. Trångboddheten och de många barnen, som inte klarar skolan, respekterar sedan ingenting. Inte föräldrarna, inte lärarna, inte myndigheterna. 

Det måste gå lång tid och naturligtvis måste Sverige under många år sluta ta emot människor, som ända till denna dag har tagit sig hit för att få bättre liv. Bara pandemin har nu stoppat människor vid gränsen som inte kan uppvisa att de är fria från den fruktade indiska varianten av covid. Annars har Sverige välkomnat alla hit. 

Tyvärr tror jag att det är kört för dem som ingår i de olika gangsterklanerna inte bara i Rinkeby utan runt om i Sverige. Det som har hänt i Sverige är att godheten har övergått i ondska fast det förstås inte var meningen. Naturligtvis inte, men en naiv godhet och dumhet är nästan värre än ren ondska. Den går att bekämpa. Och den går att komma till rätta med. Men det här? Det tar förmodligen inte någon ände förrän de flesta är inlåsta och utvisade på livstid (fast de är väl svenskar?). Eller också så får de väl mörda varandra tills priset blir för högt och de tröttnar.

Men hur ska de klara sig då? Nu "hjälper" svenskarna till genom att köpa deras knark och hålla dem inte bara under armarna utan gör dem rika. Så varför skulle de någonsin vilja ingå i det svenska samhället? Det är mycket bättre att utnyttja det. Av någon märklig anledning så piskar det svenska samhället sigt självt hårt. 

Inbyggd rädsla för konflikter säger någon. Jovisst. Vi vill inte dras in i något krig. Fast jag tror att vi till slut kommer att bli tvingade in i det. Isaac Newton var en forskare och vetenskapsman, som levde på 1600-1700-talen. Men han ägnade sig också åt att förutspå Armageddon. Undergången lär komma 2060 ungefär hade han räknat ut. Då lever inte jag tack och lov. 

24.5.2021

I dag startar rättegången mot Yasin. Han är anklagad för stämpling till människorov. Det var rapparen Einár det handlade om då i början av året. Här skrev jag om detta tidigare.  Tio kriminella är åtalade sammanlagt i denna rättegång, som ska pågå i tre dagar. Och Aftonbladet direktrapporterar med namn. fredag 21 maj 2021

BBC får skulden för prinsessan Dianas död

 Nu uttalar sig de båda sönerna och prinsarna om prinsessan Diana och prins Harry tar i mest när han säger att BBC orsakade hans mammas död 1997 när hon var 36 år. Prins William säger att intervjuarens lurendrejeri och falska fakta drev på hennes isolering och paranoja och gjorde att föräldrarna drevs isär. BBC har bett om ursäkt för intervjun, som byggde på falska uppgifter, som BBC tog fram för att övertyga prinsessan Diana om att gå med på intervjun 1995. 

Denna famösa intervju, där hon bland annat sade att de "var tre i äktenskapet". Hon och prins Charles skilde sig 1996 efter att denna intervju hade ägt rum. Den satte spiken i kistan för detta äktenskap. Jag förstår att det är sorgen efter prinsarnas mamma som talar genom dem, men hon ville detta själv, att världen skulle få veta. Andrew Mortons bok "Diana her true story - in her own words" publicerades redan 1992 och där talade hon ut om sig själv och relationerna till prins Charles och kungahuset. 

Det var första gången någon lyfte på tystnaden kring det engelska kungahuset och vad som pågick bakom kulisserna. Hon ville göra upp med detta märkliga äktenskap, som hon hade ingått som en naiv 19-åring. Prins Charles kunde inte låta bli att fortsätta sin utomäktenskapliga förbindelse med Camilla Parker Bowles. Prins Harry är den som har gått mest i hennes fotspår när han till sist lämnade landet och flyttade till USA. 

Det engelska kungahuset har alltid skakats av skandaler, men har sedan 1700-talet blivit mer demokratiskt genom att inte direkt delta i styrelsen av landet, men huset Windsor har hela 1900-talet igenom haft och har fortfarande ett enormt inflytande i det gammaldags konservativa Storbritannien. De tidigare kolonierna världen över är påverkade än i denna dag av detta kungliga styre. Och i Storbritannien har adeln fortfarande har stor makt. 

För alla inne i denna kungliga gemenskap var det självklart med dubbelmoral och prins Charles dåvarande älskarinna Camilla (numera hans fru) hade detta som nedärvd kultur. När prinsessan Diana försökte tala ut med Camilla och sade att hon ville veta vad som pågick, menade Camilla att Diana hade allt, hela världens män älskade henne och hon hade två underbara barn. Vad ville hon mer?

Här skrev jag om olyckan i Paris 1997 och prinsessan Dianas sista ord. 

Den här boken kom ut redan 1992 och den famösa intervjun med BBC sändes 1995, men prins Harry menar att den gjorde att hans mamma dog 1997. Båda sönerna är hårda nu mot BBC, som nu har bett om ursäkt för denna intervju. BBC är ett statligt brittiskt bolag motsvarande SVT och SR i Sverige. 
onsdag 19 maj 2021

Bitcoin används av kriminella bluffmakare och knarklangare

 Hur många gånger ska jag varna för bitcoin? Den valutan är inte något annat än siffror på internet och utnyttjas av kriminella. Både för att göra kriminella affärer och för att lura människor. Det finns inga reella tillgångar bakom denna kryptovaluta. Nu senast skriver Sveriges Television om Inger Fjeld i Strömstad, 62 år, som belånade sitt hus tills hon fick ge bort det till de kriminella och banken. 

Här skrev jag om denna kryptovaluta redan 2013 och varnade. Det finns inga garantier för ingen riksbank står bakom siffrorna på internet. Bara människors godtrogenhet, naivitet och ondska på andra sidan. Här kan ni läsa vad jag skrev senast år 2020. Samma budskap hela tiden, men människor som tror på chansen att bli miljardärer tar den. Också Inger Fjeld, som hade ett hus. Det har hon inte längre. 

Kina är världens största marknad för bitcoin, men nu har Kina förbjudit finansinstitut och betalningsföretag att erbjuda tjänster med koppling till kryptovalutor. Det har gjort att bitcoin har fallit i värde som en sten. Bitcoin har rasat 15 procent det senaste dygnet. Teslas VD Elon Musk har också deklarerat att Teslas elbilar inte längre kan köpas med bitcoin och det har också fått valutan att rasa. Bilarna kostar kring en miljon kronor, inget för vanligt folk med andra ord. 


Det här är Nakamoto, som skapade bitcoin. Det är ett alias, en pseudonym. Han finns inte. Det är ett bedrägeriupplägg som gör dem som skapade valutan rika. Han försvann med motsvarande 470 miljarder i plånboken. Han trädde fram och förnekade dessutom att han låg bakom detta Ponziupplägg: att locka med hög avkastning och lura människor att investera. Gör inte det! Köp en lägenhet eller ett hus och betala av lånen! 


 


tisdag 18 maj 2021

Grov organiserad brottslighet i Södertäljenätverket

 Vem är förvånad över att polisen har slagit till i Södertäljenätverket mot en hög klanmedlem, som har samarbetat med en kvinnlig bankanställd och mäklare. Sammanlagt sex personer är gripna. De har köpt hus och fått lån godkända genom den kvinnliga bulvanens stora bank. Lån som aldrig skulle ha blivit tagna om det hade gått rätt till. Verksamheten ser ut att ha pågått sedan 2019. De har tvättat pengar genom att den högt uppsatte klanmedlemmen hade omkring en halv miljard undangömt utomlands och i Sverige. De sex är misstänkta för grov näringspenningtvätt. Vad de får för straff? De kan få fängelse i högst sex år. Förmodligen har de räknat på att det lönar sig ändå. Att ta straffet och sedan vara rika resten av livet. De är i 40-årsåldern. Södertäljenätverket började vid starten av 2000-talet som ett familjenätverk med ursprung i Syrien. Enligt Länstidningen i Södertälje har sex personer gripits. Fastighetsaffärerna har varit i hundramiljonersklassen. Mycket pengar att fördela på de sex. Brottsmisstankarna gäller grov trolöshet mot huvudman och grovt mutbrott. 

måndag 17 maj 2021

Kriget fortsätter i Sverige

UPPDATERAT

 I Eskilstuna brinner massor med bilar, i Farsta i Stockholm far en galning omkring i bil och krossar affärer och andra lokaler och han försökte förstöra en polisstation plus köra på poliser. I Biskopsgården Göteborg rapporterar TV4 om gängkriget som har varat i tio år. Ingen orkar längre bry sig för våldet är vardagsmat. Ni kan se första delen av skildringen av detta i kväll på TV4 klockan 21. 

Mardrömmen om Sverige har blivit verklighet sedan politikerna har importerat en miljon nya invånare till landet under det senaste decenniet. Men vem orkar bry sig? Det är en ny värld vi har blivit tvungna att vakna till. Och människorna flyr - de som kan - undan våldet och ut på landet. Var och varannan dag mördas nya offer bland personer som ligger i krig med varandra. 

För att minska bostadsbristen införs nu att människor ska hyra rum och dela på kök, dusch och toalett. Ett par som bor i centrala Stockholm betalar 17 000 per månad för sitt rum och är nöjda med detta. Det är ändå billigt tycker de. 

Sverige är nummer två i världen när det gäller att få nya miljardärer. Efter Ryssland då. Så klyftorna är som på 30-talet. De flesta miljardärerna i Sverige hade ärvt sina tillgångar och har kunnat öka på dem med hjälp av coronastöd. Arvskatten är ju avskaffad sedan början av 2000-talet. Men regeringen vågar inte ge sig på de rikaste, utan vill ha in mer skatt från medelklassen. De är ju fler och det skulle generera fler skattemiljarder att kunna spendera på den fattiga befolkningen, de som är nyimporterade. 

Valåret lovar att bli ännu mer kaotiskt än det vi har sett nu. Vänsterpartiet försöker tränga sig in hos centerpartiet för att få samregera nästa år. Men centern säger nej, men kan snart ändra sig till kanske. Allt för makten! Politikerna störtar landet in i kaos och inget har gjorts under det senaste decenniet för att mildra detta. 

Men en rosa enhörning för 900 000 kronor ska glädja alla barn och homosexuella i  Malmö. Bra gjort Malmö, som får tillskott från andra kommuner på ungefär sex miljarder per år. Ska naturligtvis också spenderas på en rosa enhörning. Det gäller att fly från verkligheten!

18.5.2021

En Omar och en Hassan stod i centrum för händelserna i Eskilstuna respektive Farsta. Ifall ni undrar. Den ene är gangsterledare och den andre är tilltalad i brottmål, där dom även har fallit. Och i Biskopsgården är det gängen som härjar sedan tio år som sagt. Har själv bott där ett tag på 60-talet i en etta, jobbade på Volvo. Då var det full fart i rusningstid, men annars rätt lugnt för alla jobbade. Helt annorlunda nu. 


En av de utbrända bilarna som sattes i brand i går kväll i Eskilstuna. Tjugo bränder startades och polishuset attackerades. Tre gripna. söndag 16 maj 2021

Annie Lööf ordnade så afghanen kunde knivhugga sju i Vetlanda

UPPDATERAT

Annie Lööf (c) är ytterst ansvarig för att afghanen Tamim Sultani kunde knivhugga sju personer i Vetlanda i början av mars i år. Han hade inte rätt att stanna i Sverige, men fick göra detta tack vare gymnasieamnestin, som Annie Lööf stod bakom tillsammans med socialdemokraterna och miljöpartiet. Tamim Sultani har själv sagt att det var en person, som påstod att det inte fanns någon gud, som orsakade blodbadet. Men någon terror är det inte fråga om, trots att han skrek Allahu Akbar vid tillfället, utan det blir säkerligen en dom som menar att han var psykiskt sjuk då. Dock har åklagaren begärt att han ska utvisas på livstid.  

Nedan kan ni läsa vad han sade i förundersökningen. En klart förvirrad 22-åring som inte hade någon anledning att befinna sig i Sverige, om det inte hade varit för att det var så synd om alla afghaner. Och så lätt att söka asyl här. Han säger förstås Allah, men det översätts med Gud i förundersökningen. 


 19.5.2021
Tamim Sultani skulle aldrig ens ha kommit till Sverige för han sökte först asyl i Norge. Det har Dagens Nyheter tagit reda på. Han sökte asyl där 2015 på hösten och nekades asyl. Han visade ett pass där det stod att han var född 1988. Så han borde således vara 32-33 år nu. Inte 22 som myndigheterna i Sverige har godtagit. Han drog av tillräckligt av sin ålder, för att få stanna i Sverige som ensamkommande stackars yngling, men nu ska han ut härifrån. Det vore märkligt om han får stanna nu också. Men det beror på åklagaren och domen. Rättegången börjar i övermorgon. 
                                                Tamim Sultani 22 år knivhögg sju personer

                                             i Vetlanda den 3 mars i år. Rättegången börjar den 21 maj

                                                                       i Jönköpings tingsrätt. 

2.6.2021

Tamim Sultani sade i dag i tingsrätten att han ville hem och var arg för att han inte fick hjälp av socialen att återvända till Afghanistan. Han minns knappt något från de sju knivskärningarna men lär få sin vilja igenom för nu ska han utvisas på livstid har åklagaren krävt. Jösses vad mycket pengar sådana här människor kostar Sverige. Helt i onödan!

lördag 15 maj 2021

Varför hade de inte åskledare?

 I Lungby brann en fyrverkerifabrik ned och raketerna for åt alla håll i går. Varför hade de inte åskledare? Eller om de hade det varför berättas inte en så viktig detalj. Nu blev det dock inte någon människa som kom till skada och de hade väl försäkring mot brand, antar jag. 

När jag var liten brukade vi skoja om att åskledare eller åtminstone blixtlås måste man ha. Det åskade i Sverige i går eftersom den varma luften ersattes med regn och kallare temperaturer. Det finns ingen misstanke om brott i det här fallet i Ljungby, utan det var naturens krafter, som orsakade denna brand. Ett överspänningsskydd räcker också långt för att skydda mot blixten. Plus en jordning så att det inte blir  överslag i alla elektroniska apparater. Då blir de förstörda i värsta fall. Eftersläckningen i Ljungby kommer att pågå på förmiddagen i dag. fredag 14 maj 2021

Annika Strandhäll (s) har redan börjat kampen om makten

UPPDATERAT

 Annika Strandhäll (s) är en kvinna sugen på makt. Hon framträdde i den statliga televisionen i morse tillsammans med centerpartiet och menade att dessa två partier ska regera tillsammans. Hon har insett att miljöpartiet är rätt avskytt med sin plastpåseskatt och annat som är helt emot vad vanliga människor har lust att stå ut med. Och vänstern vill hon nu ta avstånd ifrån, för hon bor ju på moderatstyrda Värmdö. Centerpartiet uttryckte en viss förvåning över utspelet.

Hennes man, som också var socialdemokrat, stod inte ut utan tog livet av sig. Så nu när kärleken är borta återstår makten. Det är sorgligt att se spelet om denna bestämmanderätt fast valåret inte ens har börjat. Centern vill naturligtvis inte höja skatterna som socialdemokraterna alltid har till mål. För alla ska dela på allt enligt socialistisk modell. Vilket i praktiken betyder att den politiska eliten ska ha det mesta. 

Hon var tidigare socialminister och satsar naturligtvis på en post i regeringen igen nu när de båda barnen klarar sig själva i stort sett. Hon var helt för flyktingpolitiken år 2015, men har nu vänt kappan efter vinden och är mer inne på sverigedemokraternas bedömning att landet måste ta hand om dem som redan finns här. Kanske kan det bli ett samgående där också? Det vore väl mumma att kunna ta över moderaternas politik helt och hållet, men inte riktigt låtsas om det.  

11:32

För övrigt skyllde hon vårdens kris för två år sedan på pensionärerna. Det var 70plussarnas fel att vården gick på knäna då. Och som socialminister införde hon att människor inte skulle få vara sjuka mer än nio dagar per år. Pandemin fick tyst på både henne och finansminister Magdalena Andersson, som intill förra året också alltid skyllde på 40-talister för allt som var fel i Sverige. De blev väl glad då när så många pensionärer strök med av corona? Vilken vinst för statskassan!

Så här svarade 158 socialdemokratiska kommunalpolitiker i går på SVT:s frågor om partier, som var lämpliga att samarbeta med, efter valet 2022


måndag 10 maj 2021

Åldringar tillhör inte riskgrupper

UPPDATERAT

 Nu bestämde jag mig för att jag nog behöver vaccin mot Covid-19 och ringde snällt till min vårdcentral. Men si det fanns inga tider den här veckan och det gick inte att boka längre fram heller. För de vet inte hur mycket vaccin de får. Jag som är 75 år tillhör ingen riskgrupp utan det skulle i så fall behövas en diagnos av något ADHD eller dylikt. Då kunde jag få en tid. Sköterskan höll med om att det var en jävla byråkrati. Men jag får vara snäll och återkomma i slutet av veckan. Dock inte på torsdag för då är det som bekant helg. Jo detta gäller Gustavsbergs vårdcentral. Jag har missat att ställa mig i kö när det var min tur. 

13.16

Jag skrev till snälla Britta på Aftonbladet och hon svarade vänligt: 


Jag svarade i min tur argt henne så här: 


Jag tänker göra ett försök till på onsdag i denna vecka. Får se om jag blir tagen till nåder då av min vårdcentral. Annars så får det bli som det blir. Jag har haft Asiaten som 12-åring så den här skiten från Kina ska jag väl överleva ändå. 

13:45

Det här råkade min vän på facebook ut för när han vaccinerade sig i Gustavsberg. Han bor väl inte här utan på Odengatan i Stockholm. Han blev smittad när han åkte omkring, som jag begriper och fick ligga på sjukhus: 12.5.2021

Nu blev jag uppringd av min vårdcentral och sköterskan där säger att de tar bara patienter mellan 16-60 år så jag är inte aktuell fast jag är 75 år. Jag sade till henne att jag vill inte åka längre än en mil, som jag måste till Gustavsberg. Men nu får jag inte något vaccin så då får jag väl vara hemma resten av livet då. Precis som jag har varit under drygt ett år. Vilket jävla samhälle! Ursäkta uttrycket!

9:13

Sedan slår mig tanken att de kanske vet något som jag eller någon annan inte vet. Kanske är vaccinet Astra -Zeneca dödligt för människor i min ålder? De kanske skyddar mig genom att neka mig denna dos nu när detta vaccin ska fasas ut? Kanske borde jag vara tacksam istället? Men då borde de väl ha sagt detta? Och inte undanhållit mig information? Men det kan de förstås inte berätta så länge det inte är en allmän sanning. Jag vill ju så gärna tro att samhället inte har brakat ihop fullständigt så jag letar efter förklaringar. I Sverige har människor dött som har varit vaccinerade också. Inte så många, kring 150, men ändå. 

21:36

Så råkade jag se ett avsnitt av Malou von Sivers Efter tio och där satt Christina Schollin med sin gubbe Hans Wahlgren och de fick sprutan på Gustavsbergs vårdcentral redan i mars av en läkare. Och sedan drog de in Astra-Zeneca hörde de dagen efter så de fick de sista doserna. Va? Jo de sade så. Räcker det inte med att Wahlgrens-klanen har invaderat TV? Jag blir så trött. Måste de ta allt vaccin också? De hade dessutom haft coronan så då behövde de väl knappast vaccin? De märkte knappt av sjukdomen sade de. Innan de fick vaccin således. De bor på norra Värmdö och hade inte undvikit att umgås för de levde i sitt eget lilla reservat där. Är väl inget att skryta med? Tänk på somalierna i Tensta som inte kan få någon spruta. De förstår inte språket och är inte bundis med läkarna. 

14.5.2021

Ekot hörde av sig för en eventuell intervju. Det sade jag förstås ja till. Alltid intressant att se vad den statliga radion åstadkommer.  


söndag 9 maj 2021

Vådan av att försöka hålla 30-talet borta

 Anna Dahlberg i Expressen och Anders Lindberg i Aftonbladet har motsatta ståndpunkter. Inte så märkligt för det ska de ha. Den ena tycker att sverigedemokraterna inte dominerar allt och den andre att vi har fastnat i flyktingkrisen år 2015. Det är debattens ämnen det handlar om för att få utrymme och företräde i propagandan. Eller har någon av dem rätt?

Det beror på vilken vinkel eller ståndpunkt man själv har, men naturligtvis säger fakta att vi inte alls är fast i vad som hände år 2015. Det är sedan länge passerat. Men nu tar vi hand om efterverkningarna av detta inflöde av människor, som uppgår till en miljon på kort tid. Två miljoner sammanlagt är födda utomlands vilket är mycket i ett land som Sverige med 10 miljoner invånare. Tyskland blir jämförelseland för Anders Lindberg för detta land har gått vidare och nu röstar folket på det gröna partiet. 

Anders Lindberg bortser ifrån att Tyskland har 83 miljoner invånare och kunde ta emot och ta hand om den befolkning, som också vandrade in i det landet år 2015. Då kom en miljon asylsökande till Tyskland. Ibland var människorna på väg mot Sverige och passerade bara. De har också fler miljöproblem på grund av utsläpp under många år från tung industri. Så därför är deras motsvarighet till miljöpartiet, de gröna, mer populärt. Inte så märkligt. 

Hur är det då med sverigedemokraterna? Detta parti har de andra godkända partierna i riksdagen försökt att hålla borta från allt, vilket gör att de numera stadigt ligger kring 18-20 procent av väljarkåren. Det är männen mest som röstar på dem, vilket inte är så märkligt för det är dessa som mest råkar ut för de brott som de nya invånarna bidrar med i landet. Även medierna har länge försökt att bortse från partiet, men blir nu tvungna att trots allt se vad de sysslar med. Risken finns ju att de kommer att sitta i nästa regering. 

Vänstern höll länge på och varnade för att 30-talet var här igen. En ny Hitler hade drabbat oss i Sverige. Folket kunde förledas åter igen, för det visste ju eliten att folket gick inte att lita på. De dumma svenskarna skulle gå på pumpen nu när nästan alla som visste hur det var på 30-talet och levde då var döda. Monstret från underjorden hotade oss igen!

Personligen har jag upplevt förföljelse från både vänster och höger. Om man ser det enligt den godtagna politiska skalan. Men vänstern är ändå värst för de ser sig själva som de goda. Och därför har de rätt att kasta sig över alla som har en annan åsikt. Även om den grundas i fakta. Först när alla, som ser sig som de goda, kan inse att de behöver grunda sina övertygelser i fler fakta kan vi få en annan politik. Men ännu så länge är den närmast religiösa övertygelsen viktigare än detta. 

Ingen kan tydligen längre sin historia. Men det är Sveriges tur och lycka att vi aldrig har haft krig på mer 200 år. Landet hukade under övermakten och var inte så viktigt trots allt. Vi slapp få det ännu fattigare än vi redan hade det. Jag har känt fattigdomen in på benen, när vi knappt hade mat att äta och blev bortskickade till sommarhem, för att mamma skulle få lite andrum på 50-talet. Se tredje bilden nedan. Ingen minns längre allt slit som både jag, min mamma och mormor har gått igenom för att Sverige skulle bli ett bra land för våra efterkommande. Tacken är en låg pension för 40-talisterna har haft det så bra. 

Bild från Tensta utanför Stockholm på 20-30-talet. Jag känner igen detta. För min mamma kunde ha varit ett av dessa barn, med hemmasydda klänningar. Se nedan där min mamma är den yngsta i syskonskaran, som sammanlagt bestod av tio barn. Hon föddes 1924 i Kärrbo utanför Västerås. Så här såg 30-talet ut för många i Sverige. Vi båda barn var sex somrar i Blekinge på 50-talet hos de snälla bönderna, som var de som hade överlevt på ett bra sätt också under andra världskriget i Sverige. De var självförsörjande med tio kor, grisar, får, hästar och höns. Mamma som var ensamstående fick hjälp av Stockholms sommarbarnsbyrå på så vis.onsdag 5 maj 2021

Sanna Drysén älskar Raad Al-Duhan

UPPDATERAT

 Ja så är det. Dessa båda älskar varandra. Vad är det med det då? Är du rasist? Vem som helst får väl älska vem den vill? Jodå, men problemet i det här fallet var att denna Sanna var journalist på Ekot och Raad var son till Gävle-imamen. Hon intervjuade honom. Bägge dessa irakier far och son skulle utvisas till Irak där de är medborgare, men då skulle de dödas så det går inte. De är inte svenska medborgare. 

Sanna Rydén tyckte så synd om sonen Raad att hon lät honom bo hos sina föräldrar och senare hos sig själv, men hon begrep att hon måste säga upp sig då från Sveriges Radio. Efter att Ekot hade lyft frågan. Ja, ja kärleken är blind det vet vi ju. Det är problematiskt med dessa fall. Raad Al-Duhan ger inte mycket för varken andra journalister eller terrorforskare som Magnus Ranstorp eller Säpo heller förstås. De är sopor helt enkelt eller skräp eller vad var det han sade? Jo "parasit" och "smuts". Förresten är de bara vänner, säger Sanna Drysén. Det är väl därför hon låter hans minderåriga barn också bo hos henne. Hon är en barmhärtig samarit helt enkelt. 

Här skrev jag tidigare om dessa båda imamen och hans son. För två år sedan när de hade tagits i förvar.

16:42

Radion diskuterar varför dessa inslag från Sanna Drysén fortfarande ligger kvar på Ekots hemsida. Jo det är för att de håller som inslag fortfarande säger Ekots chef. Och att de inte har gått ut med detta själva beror av att detta är ett personalärende och det pratar man inte om i offentligheten. För övrigt är det förstås en dödssynd att omtala detta skvallervägen eller på annat sätt. Så enskilda medarbetare har hållit tyst, om de nu har vetat om detta. 

7.5.2021

Nu går Cecilia Uddén, mångårig Mellanösterkorrespondent på radion, ut och riktar skarp kritik mot Sveriges Radio och menar att förklaringarna är otillfredställande. Redaktionen med Ekots chef Klas Wolf-Watz verkar ha levt i en förnekelsefas tillsammans med VD:n för radion Cilla Benkö, som kände till det hela ett par dagar efter att Ekots chef hade informerats om saken. De gick inte ut med detta offentligt eller internt för så brukar man inte göra när det gäller arbetsrättsliga eller publicistiska angelägenheter. Radion har inte tagit till sig att Sverige är ett annat land numera. Är någon ett säkerhetshot går det inte att bortse ifrån ens på Sveriges Radio. Men säkerhetsaspekten är Ekot medvetet om säger chefen och åtgärder är vidtagna. Vad nu detta betyder? Ingen kommer således lägga en bomb i radiohuset? 

Här skrev jag 2019 om när imamen i Gävle hotade Gefle Dagblads reporter. 

19.5.2021

Det var så att Raad Al-Duhan kände reportern Sanna Rydén även innan hon publicerade sina inslag om honom och andra radikala islamister och granskade hur myndigheterna hade hanterat detta. Han lånade en bil och fick parkeringsböter i närheten av hennes bostad. Första gången i november 2019 och sedan ytterligare sex stycken parkeringsböter fram till 31 augusti 2020. Raad Al-Duhan hade inte rätt att åka till Stockholm från Gävle, där han var bosatt. Han hade rörelseförbud. Det var också mitt i natten han fick böter så förmodligen övernattade han i Stockholm då. Ekots chef Klas Wolf-Watz har bestämt sig för att tillsätta en intern granskning med anledning av de senaste uppgifterna. 

Raad Al-Duhan från Gävle skulle bli Årets eldsjäl år 2015. Men är inte längre så populär. Faksimil från Gefle Dagblad.  

Är alla människor födda lika?

 Nej självklart är de inte det. Alla är människor när de föds så mycket är klart, men omständigheter i deras liv kan låta dem göra sig till ett slags monster. Det finns alltid en förhistoria också innan barnen är födda. Barn föds in i ett sammanhang. Det är väl därför det finns så många filmer om döda människor som går igen. För så kan de uppfattas. 

Jag tänker då särskilt på de senaste dagarnas utveckling angående Nicole Raso som "ramlade" från en lägenhet i Eslöv i slutet av förra året. Hon dog. Det fanns inga vittnen så det går inte att åtala pojkvännen bosniern för mord, men nu har det uppdagats att han misshandlade sin förra flickvän svårt. Han kontrollerade henne i god extrem mansstil och torterade henne med elstötar. Undersökte hennes underliv och piskade henne. Trevlig man den där bosniern. 

Så har vi då två skjutningar de senaste dagarna där den allra senaste var i Vivalla i Örebro och den tidigare i Alby där ännu en ung man sköts till döds. Det här har naturligtvis ingenting med invandring att göra. För alla människor är likvärdiga och har samma värde. Vad de än gör. De ska tas om hand och vårdas av våra myndigheter, så att de slutar att misshandla, tortera och mörda. De är naturligtvis lika svenska som vi andra. Och miljöpartiets Grön Ungdom vill importera ännu mer av den här människosorten. För vi behöver dem. 

Då kan vi äntligen kanske göra bot för, att vi aldrig deltog i andra världskriget och var sådana urbota rasister och nazister. När vi tar hand om hela världens människor som vill leva på sitt sätt fast i Sverige. Miljöpartiet vill också hämta hem kvinnorna som var med i IS. Självklart ska vi har olika ghetton för invandrare, ännu fler än nu, där de kan utöva sitt sätt att leva. Alla behöver inte jobba och betala skatt. Det är gammaldags och tråkigt.Här ser ni en familj och barnen från en västsvensk kvinna. Hon har återvänt till Sverige. Hennes barn är omhändertagna. Död och elände följer i spåren på islamism. Men vi ska ta hand om följderna för denna religionsutövning och göra bot för andra världskriget. 

måndag 3 maj 2021

Nästa år byter vi regering

 Det var tydligen någon debatt i går i statstelevisionen. Jag såg det inte. Var inte så intressant nu när det är 500 dagar eller så kvar tills vi väljare får säga något om vi vill. De som företräder oss kunde tydligen inte uppföra sig ordentligt, som man ska när man debatterar, utan pratade i munnen på varandra så programledarna fick skrika hallå! för att göra sig hörda. Så mycket har jag hört.

Naturligtvis kommer vi att byta regering nästa år. Något annat är inte möjligt. Nu när det är sex år sedan Sverige översvämmades av nya invånare. Det är så lång tid det brukar ta för folket att fatta att vinden måste blåsa åt ett annat håll. Och nu är det dags. Spelar ingen roll vad dom säger på statstelevisionen. 

Det är nämligen varken folket eller regeringen som bestämmer på riktigt i det här landet. Det är de djupare strömningarna i världen. Om miljoner med människor får för sig att nu är det Sverige som gäller. Dit ska vi ta oss, för där är det rent paradisiskt rent ekonomiskt. Då är det sådana föreställningar som sätter agendan. Det var bara tur att en pandemi kom emellan annars hade vi fortsatt att översvämmas av sådana som aldrig kommer att ingå i vårt ekonomiska välstånd, dvs bidra till det. 

Ni har väl hört att omkring 90 000 somalier lever här och ingår i dessa som alltid kommer att stå utanför samhället. Det är närmare 90 procent av alla somalier i Sverige. Är detta farligt för landet? Nej inte så länge som vi inte tar hit hela befolkningen i Somalia. De är kring 15 miljoner och skulle på egen hand kunna ta över Sverige. Men nästa år ska vi byta inriktning på politiken och ändra migrationslagarna. Det är redan bestämt. 

Omkring 20 procent av svenska folket är äldre än 65 år. Det har vi klarat. Vi har kunnat ge alla pension. Även om den är liten ibland. Och det har blivit tyst på pratet om att 40-talisterna kostar så mycket. De är nämligen inte så många längre. Nu har andra åldersgrupper tagit över och många 70plussare har strukit med nu i pandemin. Det är så att 60-talisterna har länge varit största åldersgruppen i Sverige och bland dem ingår nästan 17 procent utrikes födda. Sedan är det 90-talisterna som blir största gruppen. 

Som tur är så byter vi politik nästa år, för det är inte något självändamål att en befolkning alltid ska växa. Tvärtom borde befolkningen på jorden minska för att vi inte kommer att klara försörjningen av mer än 10-11 miljarder människor på planeten. Men det pratar ingen om. Utan det är plastpåsar och annat märkligt det gäller än så länge. Det ska bli skönt när miljöpartiet åker ur riksdagen. Då kanske vi kan närma oss lite mer realpolitik.