onsdag 31 augusti 2022

Engelska drottningen tar emot ny regering i Skottland

UPPDATERAT

 Elizabeth II tar emot den nye premiärministern i Skottland där hon befinner sig i Balmoral slott, som vanligt på sommaren. Hon åker inte till London för detta. Hon är ändå 96 år gammal och behöver ta det lite lugnt. Hon är en fantastisk kvinna, som har varit regent sedan hon var 27 år gammal. Tänk om vår kung behövde ta emot nya statsministrar på slottet. Han meddelas istället vad som har hänt i konselj. Den äger också rum på slottet. Men vår kung har ingen som helst makt över detta.

Storbritannien är också en demokrati och drottningen kan inte heller bestämma över regeringen. Men hon är statschef. Det är också vår kung i Sverige. Det är dock enbart symboliska funktioner. Kungar och drottningar hade större makt på 1800-talet, men inte nu längre. Det blir nästa tisdag drottningen tar emot företrädare för den gamla och den nya regeringen. Det är torypartiet som har makten i England. Men det var det skandalartade ledandet av landet som fick Boris Johnson att till slut säga att han skulle avgå. Och en ny premiärminister väljs den 5 september. 

Vad som händer när Englands drottning dör är bestämt sedan länge eftersom prins Charles är hennes efterträdare. Drottningen har också sagt att hans maka Camilla kommer att bli drottning. Denna funktion kan tyckas gammaldags i Sverige, men ändå tycker majoriteten av folket att vi ska ha en kung. Annars skulle det bli en president, men folket är för en del traditioner, som har med kungamakten att göra.

5.9.2022

Jodå det blev Liz Truss som blir ny konservativ premiärminister och som får åka till Skottland och träffa drottningen. 

Liz Truss fick ta sig till Skottland för att hälsa på drottningen som ny premiärminister. Den 14:e premiärministern hon har fått hälsa välkommen sedan 1950-talet. Eller är det fler? Kanske 16 stycken? Helt otroligt vilket som. Nej det är nog 15 för Harold Wilson satt två gånger. 


En fantastisk kvinna som har hållit sig kvar så länge som drottning i England. Hon började som 27-åring vilket ni kan se nedan med bilden från kröningen. 

tisdag 30 augusti 2022

Att leva livets glada dagar!

 Jag har nästan slutat att se på nyheter på TV. Det är bara elände och de måste ha en viss hårdhet som journalister, när de sitter där i studion och dag efter dag berättar hur illa det ser ut i världen. I dag är det bostadspriserna som är på tapeten. De kan falla upp till 20 procent. Men herregud det är ingen katastrof annat än för de som har köpt nu i år och inte kunde begripa att de inte skulle belåna sig själva upp till över huvudet. 

Personligen tog det lång tid innan jag på riktigt började bry mig om detta elände som ständigt pumpas ut från våra medier. För själv var jag förskonad från att sätta mig in i det, när jag jobbade med kulturnyheter. Kulturen betonar inte särskilt allt elände som inträffar per omgående utan det blir som i TV-serier likt Badhotellet, som ständigt håller sig fast vid andra världskriget, ett visst avstånd till detta. Inte ens jag har personligen upplevt detta totala världselände eftersom jag föddes i december 1945. 

Alla personliga olyckor har jag lyckats att komma förbi, för jag har ändå överlevt. Men nu när en ungdom i släkten tog livet av sig rubbades jag mer än jag trodde, för jag fick skuldkänslor och dåligt samvete, för att jag inte hade publicerat min nästa bok redan förra året. Så den hade varit utgiven nu. Då ville nämligen bokförlaget Ekström & Garay göra det, men jag hade inte tillräckligt med inkomster då, för att bekosta denna utgivning. Men inte skulle en bok ha hindrat denna ungdom från att ta livet av sig? Nej det är att betona kulturen och ge den alldeles för stort inflytande i unga människors liv. De läser knappt böcker längre. 

Min bok - Innan glädjen infinner sig - handlar visserligen om liv och död, men den skulle bara bidra med att alla råkar ut för olyckor och död i sina liv. Men att det går att överleva. Ungefär det som människor har upptäckt under årtusenden. Och de har skapat religioner, för att i någon mån kunna känna det som att de har kontroll över sina liv och olika gudar på sin sida. Jag är dock inte religiös och det säger jag inte heller i denna bok: att man ska vända sig till gudar för att må bra. Detta välmående som jag trots allt har i botten av mig finns inuti mig själv. Där finns glädjen att upptäcka. Varför inte alla människor kan ha det så vet jag inte. 

Jag kan inte annat än säga att synen på livet är medfödd. För själv har jag alltid varit optimistisk och har haft en förmåga att förtränga allt, som jag inte orkar med i stunden. Därför blev jag förvånad över att jag rubbades så av detta självmord. Det betydde att jag hade en inre föreställning om, att genom att ta itu med det egna livet, detta också skulle spilla över på omgivningen och att det jag gamla människa hade upptäckt och insett också skulle tas upp av kommande generationer. Detta för att vi hänger ihop som människor! Vilken felsyn! 

Vi har inte pratat om denna ungdoms mående på släktkalasen och det man inte omtalar finns i någon mening inte alls. Och senast när vi firade detta lilla, nu efterlämnade barn, i augusti för det fyllde år då, så var inte den föräldern med. Det skulle bli ett kalas till senare för barnet. Men istället bestämde sig föräldern för att chocka omgivningen absolut och inte finnas kvar alls varken för barnet eller någon annan. 

Måtte vi slippa fler olyckor, sjukdomar och självmord nu. Kan inte livet rulla vidare lugnt och stilla för en gångs skull? Åtminstone ett litet tag så vi kan smälta detta som hände. Och jag kan omvärdera min syn på mig själv och hur mycket jag kan åstadkomma i världen. 

Det här är en sjö som min avlidne sambo fotograferade. Jag tycker man kan se hans själ i bilden. Det omedvetna, som symboliseras av vattnet, dominerar. Han dog av sjukdom alldeles för ung. 

måndag 29 augusti 2022

Ta inte livet av er!

Hemska nyheter nu på morgonen. En ungdom i släkten orkade inte längre i helgen utan tog livet av sig. Blev bara 20plus. Ta inte livet av er! Själv har jag också funderat på att göra det i den åldern, men begrep att jag inom mig har ett absolut tabu mot att göra så. Det hjälper ingen människa att ta livet av sig och tro att man ska slippa ifrån eländet här på jorden. Man skadar sin omgivning så absolut och den här ungdomen hade barn också. Det är så totalt egoistiskt och dumt att försöka slippa ifrån vad som pågår på den här planeten genom att ta livet av sig. 

Det sägs att den som gör så genast får leva om sitt liv en gång till och försöka bättra sig i det nya livet. Den bok jag nyss har lämnat ifrån mig - Innan glädjen infinner sig - handlar om liv och död. Jag har gått igenom så mycket i mitt liv att jag har kunnat begripa att vi alla överlever döden. Bara kroppen dör inte själen eller den gnista i oss som är livets egen energi. Ta hand om er alla där ute! Döden kan inträffa när vi minst anar det genom olyckor och sjukdom. Men vi ska inte ta livet av oss själva! Livet är en gåva vi har fått och vi bör vara tacksamma för den och leva så gott och så länge det går. 

Var tacksam för alla dagar vi får finnas till här på jorden. Det är en gåva som måste tas om hand. Att ta livet av sig är ingen bra idé. Det skadar omgivningen så mycket och sorgen efter detta går aldrig över. Inte vreden eller skuldkänslorna heller. 


söndag 28 augusti 2022

Nu ska vi få regn!

UPPDATERAT

Nu utlovas regn i dag och i morgon. Alla som bor här hoppas att det stämmer, för regnet har en retsam förmåga att bara glida vid sidan och dränka andra orter. Men här kommer inte en droppe. Så visa nu då att SMHI äntligen kan få rätt kära vädrets makter! Skyfallsliknande regn utlovas! Bra!

13:38

Nä skyfallet lär utebli. Det ska börja regna en smula vid 17-tiden sägs nu. Och bara kring 9 mm ska komma till i morgon. Besviken! Så trött på SMHI som alltid ska överdriva åt alla håll. Blä!

29.8.2022

Jo det blev 9 mm regn här ute på Värmdö. Det är ett bra klimat, bättre än i många andra delar av landet. Skyfall är sällsynta. Varken åska eller blixt. Inget mer regn i sikte närmaste veckorna. Men det kan ju vara fel det också. 

Så här ser vädret ut just nu. Inte en droppe har fallit där vi bor långt österut. Men i dag lär det vara dags. 

Nu är klockan 11:15 och regnet smyger närmare. Välkommet säger jag. Vi fick kring 5 mm förra helgen. Sedan snustorrt. 

fredag 26 augusti 2022

Min fjärde bok är på gång!


Jag har lämnat ifrån mig mitt manus Innan glädjen infinner sig. Det blir min fjärde bok som blir utgiven. Den är godkänd av förlaget för utgivning. Den handlar om liv och död och ett tag har jag nästan levt på den andra sidan, för att till slut hamna här igen på jorden. En bok är som ett barn och det är svårt att lämna den ifrån mig. Det är något ömtåligt och skört, men jag hoppas att den blir väl behandlad där ute i världen. Jag litar på att bokförlaget Ekström & Garay gör sitt bästa och tar hand om denna text på ett bra och känsligt sätt. 

Mer än så finns inte att säga just nu om denna roman, som grundar sig på mina upplevelser i livet. Jag vet inte när den kommer ut. Inget är ännu bestämt. Först ska inlagan bli behandlad och bearbetad så att det blir en riktig bok. Omslaget ska bestämmas förstås. Och allt annat som har med bokutgivning att göra. Jag skriver om det när jag vet något mer om detta. 


Så här ömtålig är en bok i utgivningsstadiet. Precis som Simba här år 2016. Men genom kärlek och mognad så växer både en katt och en bok till något stort och bra, som är möjligt att föra ut i stora vida världen. 

torsdag 25 augusti 2022

Nu har jag röstat!

 Så bra att det går att förtidsrösta så det har jag gjort nu på morgonen i närmaste skolas bibliotek. Det var några fler där samtidigt. Så människor vill rösta. Om det hjälper vet ingen, men vi får väl se. 


Så här lär det se ut i dag enligt opinionsundersökningen senast från SVT. 

onsdag 24 augusti 2022

Mördare som skjuter går fria

UPPDATERAT

Det har jag tidigare konstaterat, att det är rätt riskfritt att mörda någon med skjutvapen i Sverige. Därför sker det så ofta också. Även om det finns indicier i massor så har rättssamhället en benägenhet att plocka sönder dem i domstol, så att det inte blir en dom bortom rimligt tvivel utan mördaren går fri. Uppdrag Granskning berättar nu att 50 procent av fallen i domstol går fria för polisen har inte vattentäta bevis.  De har inte lyckats ta gärningsmännen på bar gärning. 

Det här måste förändras menar polisen. Det går inte att ha gärningsmän som sitter och tiger sig igenom förhören och sedan när de får se alla bevis så hittar de på en historia om dem. Och domstolen kan inte göra annat än fria dem. Det är mycket stötande för offrets nära och kära och farligt för rättssamhället, som inte förmår fälla mördarna. Det går att hitta mordvapnet hemma hos mördaren, men denne går ändå fri. Det betyder att bara 25 procent av skjutningarna klaras upp och gangstern kan fortsätta med större våldskapital än förut. 

Uppdrag Granskning tar också Danmark som ett bättre exempel. Där kan misstänkta visiteras på gatan om sådana zoner införs tillfälligt, för att få bort vapnen från gatan. Där åker också socialtjänst, skola och polis hem till föräldrarna, som har ungdomar som har råkat på glid. I Danmark har man inte alls sådana gangstermord med skjutvapen som i Sverige. Och när ett svenskt gäng körde samma sätt i Danmark, som de hade gjort om morden de begick hade utförts i Sverige, så fungerade det inte alls. De dömdes till dubbla straff fast de var unga, för de var gängkriminella och fick flera gånger så hårda straff som de hade fått i Sverige. 

Nu har också Uppdrag Granskning kommit fram till att det behövs mycket hårdare straff i Sverige och att bevisningen ska läggas ihop så hela bilden kommer fram, även om det är indicier och det ska inte löna sig att tiga genom förhören, för att sedan lägga fram en märklig historia under rättegången. I Sverige är det vad som sägs i rätten som gäller, inte vad som tidigare har framkommit. Helt klart är att det behövs en annan syn på gärningsmän, som begår så grova brott. Vi väntar på den utvecklingen också i Sverige så det inte längre ska vara synd om gärningsmännen. Utan att offren får upprättelse. 

25.8.2022

Naturligtvis så sköts den 46:e mannen för i år under natten till i dag. Det är ju det bästa sättet att ta död på sina motståndare. Det hände sig i Helsingborg och en man är gripen för mordet, men släppt igen. 

26.8.2022

Och där kom det 47:e offret för skjutningarna.  I Haninge den här gången. 

Här skrev jag tidigare om gängmorden. 

Uppdrag Granskning går att se nu eller i kväll klockan 20 i SVT1.
Faksimil från Uppdrag Granskning, som har tagit fram statistik genom att gå igenom alla domar under fyra års tid från alla tingsrätter i Sverige. 


tisdag 23 augusti 2022

Två tonåringar påkörda bil som vapen

Det har tydligen blivit populärt att köra på människor med bilar med flit. Senast i dag skadades två tonårspojkar av en bil som framfördes på gång- och cykelväg vid Burgårdens gymnasium i centrala Göteborg. Har man inte skjutvapen går det tydligen bra med bilar. Två personer greps senare och det hela hade föregåtts av något bråk. Men man får inte köra på människor ändå med bilar. Vittnen hörde smällar och trodde det var skottlossning, men det var en bil den här gången. Det verkar dock inte som om de båda tonårspojkarna har blivit skjutna. Det skulle väl ha blivit overkill? Ursäkta, men jag blir så trött på eländet. Nedan polisens notis om händelsen. 

En mamma blev ju dödad av en bil om ni minns på Hisingen i Göteborg. Av sina söner. Så då gick väl proppen ur. 

Så här skriver polisen vidare om händelsen:
 Kl 14.18: Avspärrningarna hävs. Enligt Sahlgrenska sjukhuset ska skadeläget var stabilt för den som befinner sig på Östa sjukhuset. Den skadade som befinner sig på Sahlgrenska sjukhuset är lindrigt skadad.

Kl 16:00: Tre personer är gripna misstänka för grov misshandel. De gripna är i 18 till 25 årsåldern. Samtliga personer grips i anslutning till bilen som stoppades i på Hisingen. Bilen är tagen i beslag. Varför stördes SVT i morse?

Jag försökte se lite nyheter på morgonen, men de stördes antingen av bilder på sport mitt i nyheterna (andra nyheter än sport således) eller att ljudet försvann. Det gällde Morgonstudion. Det gick bra att lyssna på TV4 och också se deras nyheter. Vad är det fråga om? Är det någon vänsterextremist som tycker att TV4 är bättre? Det verkade inte som om de i studion märkte vad som hände. Eller var det ryssarna? Någon som vet? I dessa orostider är det väl viktigt att den statliga TV:n också når ut?

Jo just det här inslaget gick att både se och höra, men ofta så kom det in sportbilder istället, eller också var det ljudet som försvann. 

 

måndag 22 augusti 2022

Lotta Gröning talar ut om maktfullkomliga socialdemokrater

En mycket frispråkig Lotta Gröning, som nu kandiderar för liberalerna i årets val, talar ut om hur socialdemokraterna tar till alla knep för att hålla sig kvar vid makten. Hon vet exakt vad hon talar om eftersom hon mycket länge var socialdemokrat och jobbade åt dem som journalist.  

Jag blev förvånad över hennes partibyte förra året, för jag har alltid uppfattat henne som en rak människa och en socialdemokrat in i märgen. Men till och med hon blev trött på alla finter och spel för att socialdemokraterna skulle behålla makten efter förra valet 2018. Så nu skriver hon en debattartikel i Expressen om denna maktröra, som inte inte längre drar sig för någonting. 

Hon är så trött på brunsmetningen som har varat länge nu som regering och ministrar har ägnat sig åt. Det skulle inte vara något annat än nedtryckning av alla som var emot vad som hände från 2015 och framåt. Alla som var emot den stora invandringen var förstås rasister och skulle tryckas ned i den bruna smeten. Hon blev så trött på att allt skulle handla om Jimmie Åkesson och sverigedemokraterna. De styrde bakom kulisserna eftersom det inte gick att möta dem direkt i debatt utan att förtala dem.

Socialdemokraterna menar hon svek demokratin och den egna rörelsen för maktens skull. Och hon har fått massor med reaktioner från socialdemokrater som lämnade partiet. De blev kallade rasister när de inte ville vara med på partilinjen. Hon anslöt sig till liberalerna för att de fortfarande är ett demokratiskt parti enligt henne och inte ville svartmåla andra partier. 

Det har ju inte gått att bli av med sverigedemokraterna genom svartmålning, för folket röstar som det vill ändå. Så därför har nu också socialdemokraterna härmat detta parti. Men vad en socialdemokratisk regering kan tänkas göra efter valet 11 september är det ingen som vet, för ingen vet längre vad detta parti står för - utom att till varje pris behålla makten. 

Här skrev hon om varför hon bytte parti. 

Tecknaren Jeander fångar den idylliska skönmålningen av socialdemokraternas Sverige, som inte alls stämmer med verkligheten. I bakgrunden pågår det som socialdemokraterna inte vill tala om på riktigt. Eller göra något åt.


lördag 20 augusti 2022

Rekord med 45 mord genom skjutvapen i år

Här kan ni läsa om alla morden, som har genomförts i år genom skjutvapen. Det är 45 stycken fram till det senaste som blev i Malmö, där en gangster blev ihjälskjuten av en 15-åring i går. Mitt under rusningstid bland alla shoppande människor i ett affärscenter. Det var 24 döda av skjutvapen under samma period förra året och slutresultatet blev 46 döda under hela 2021. Nytt rekord blir det alldeles säkert i år. 

Vad ska polisen och politikerna göra åt det? Inte mycket går tydligen att göra eftersom det bara blir värre och värre. Trots att alla stenar skulle vändas på enligt nuvarande statsminister Magdalena Andersson. Hon har ägnat sig åt att skälla ut kd-ledaren Busch på toa, för att hennes medlemmar har rivit ned sossarnas valaffischer på stan. Lägre nivå går knappast att uppnå för en statsminister än att hoppa på en partiledare på toa. Busch ställde sig frågande, men Andersson sade sig ha bevis. Och krävde utredning. 

De cyniska tycker säkert att det är okej att kriminella skjuter ihjäl varandra då slipper vi ju att ta hand om dem livslångt. Kriminalvården har ökat till dubbla kostnader nu mot 2014. Det är fler skjutningar än dagarna räcker till. Vi lär komma upp i ett antal om flera hundra i december i år. De senaste månaderna har skjutningarna legat på ungefär 40 stycken per månad. 

Polisen gick ut med uppgifter om den senaste skjutningen i Malmö för att lugna allmänheten. Det var ingen fara fast det skedde vid 17-tiden i går med fullt med folk, som gömde sig av rädsla. Den misstänkte 15-åringen är från Göteborg och den 39-åriga kvinna som också sköts råkade bara passera. Hon var ingen måltavla. Bara turist från Norge. Dock ser hon ut att överleva. Allmänheten kan också dödas i detta gangsterkrig. Tyvärr fullt möjligt. 


        Här grips den senast misstänkte gärningsmannen i Malmö. Han nekar till mordet. 
De med arv från neandertalare behöver inte så mycket läkemedel

 Tänk att neandertalare påverkar omkring 20 procent av befolkningen ännu i dag i Sverige också. Plus i resten av Europa då. Det betyder att vissa läkemedel som smärtstillande, blodförtunnande och kolesterolsänkande inte ska ges i så hög dos som vanligt för deras kroppar bryter inte ned medicinen som förväntat utan mycket långsammare. Så en halv dos kan räcka. 

Det var kanske en fördel då för tiden att inte behöva så mycket läkemedel för de fanns inte som i dag. Utan neandertalare fick klara sig ändå. De dog ut för omkring 30 000 år sedan. Men lever kvar i en del av oss genom gener. De var lika smarta som vi antagligen, hade större hjärnor, men de var mer inriktade på överlevnad i en hårdare värld. De blev inte så gamla utan 40 år var en hög ålder. Och de var kortare och mera satta än vad vi är. Omkring en halv miljon år levde de i Europa och västra Asien. 

Det är Karolinska Institutet som har forskat på detta och upptäckt att människor är olika i sina kroppar. Jo det vet en del av oss sedan länge för vi har lärt känna den kropp vi har fått oss tilldelad av våra förfäder. Om ni som jag ser på programmet Ambulansen så får ni möta gränsen mellan liv och död varje gång. Och se vad människor råkar ut för. Det är en dokumentär från England som följer ambulanser som rycker ut. Mycket att lära där, först vågade jag inte se denna dokumentär. Trodde det skulle vara otäckt. Men när jag väl tittade så var det bästa hur vänliga alla sjukvårdare är. Och hur respektfullt de behandlar sina patienter. 

Neandertalare hade större ögon och såg antagligen bättre också än vi. De hade större muskelmassa och var starkare rent naturligt. Det behövdes i den hårda värld där de levde. Klimatet gjorde att de dog ut också. För det var hårdare växlingar mellan sommar och vinter. Kallare vintrar helt enkelt. Vi lever i den bästa av världar nu när vintrarna inte är så stränga. Istiden var hård och lång under de år som de levde i Europa. Den började för 115 000 år sedan och tog inte slut förrän för 10 000 år sedan när neandertalarna sedan länge hade dött ut. 


Här syns skillnaden mellan den utdöda neandertalaren och nuvarande homo sapiens. Men en del gener finns kvar i omkring 20 procent av europeerna ännu i dag. Det betyder att de umgicks på nära håll dessa olika människosorter. fredag 19 augusti 2022

Vi vill ha regn!

 UPPDATERAT

Det får gärna regna mycket här där jag bor för det är så torrt. Här på östligaste delen av landet har både åska och andra regn en förmåga att dra förbi vid horisonten så där retfullt utan att en droppe faller. Det är därför det var så populärt förr i tiden för stockholmare att ha en sommarstuga här. Mycket sol hel enkelt och varmt. Det är det väl fortfarande - populärt med sommarstuga - men snart har knappast någon råd för husen ligger närmare 7-10 miljoner. Om de inte är väldigt små. Kanske kan den kommande lågkonjunkturen få ned priserna dock.

Stackars Båstad blev översvämmat nu för det föll så mycket regn. Jo om man bygger många hus på platt mark så är det lätt hänt. Trots att halvön där Båstad ligger är omgivet av havet, men så ligger orten så långt västerut att det regnar mycket mer än här på Värmdö. Mälardalen drabbades också, men vi fick inget. Som sagt nu är det dags för det där regnet även här hoppas vi! Här blir det inte översvämning eftersom det är stora höjdskillnader och finns diken ned mot havet. Regn är välkommet! Upp till 30-40 mm tack kära vädergudar. Eller mer!

20.8.2022

Jodå det regnar litegrann. Har kommit 2 mm nu. Det får väl fortsätta ett tag till så att det syns på marken under träden åtminstone. Tänk så olika det kan vara i vårt avlånga land!


Ser ni regnmätaren mellan spjälorna? Två mm har det kommit nu vid halvnio på lördagsmorgonen. Regna på! Mer behövs.Rododenron slokar och gräsmattan är borta på grund av torkan samt björklöven faller för träden försöker överleva. Regn tack! torsdag 18 augusti 2022

Varför mår Sverige så dåligt?

 Det beror inte på något virus att folket i Sverige mår dåligt. Eller gör det? Något slags hjärntvättarvirus har kanske slagit till så att människorna i landet inte kan se hur verkligheten ser ut. Eller håller folket på att tillfriskna och kan göra så i så hög grad att vi byter regering den 11 september? Vem vet, men just nu har partierna till höger om mitten övertaget, men det kan ändra sig till i morgon. 

Med kämpaglöd har regeringen under åtta år underlåtit att göra något väsentligt för att verkligheten ska ändras till det bättre, så de har också varit indragna i den här rosa bubblan av världsfrånvändhet. Och nu käbblar partierna tydligen inbördes även i debatter - orkar inte lyssna på dem - men så rapporteras det. 

Varför har Sverige en så risig utveckling i EU? Vi som alltid har varit bäst sedan andra världskriget åtminstone. Kan det bero av att omkring 700 000 inte jobbar utan lever på andra svenskar? Fast de är i den ålder då de absolut kan jobba. Eller handlar det om att kriminalvården har dubblat sina kostnader sedan 2014 och att fängelserna är överfulla? Vilket bara är den synliga delen av kriminaliteten i landet. SVT menar att det är den tuffare kriminalpolitiken som orsakar kostnaderna i sin verklighetsfrånvända agenda. Så brotten har absolut inte ökat och inte heller gängbrottsligheten då?

Den 14-årsnivå som präglar de som regerar landet är förskräckande. Men ingen av dem är utbildade på någon högre nivå, så de tycker väl att det är okej att ta hit alla som har ännu lägre utbildning. Annars kan de ju få mindervärdeskomplex. Varför ska ju Sverige av alla länder ha outbildade politiker som bara lyckas slå varandra i skallen med skällsord och påhopp? Det är inte folket betjänt av. Det mest korkade uttalandet nu kom från stackars miljöminister Strandhäll, som menade att det var ingens fel att Karlshamn slukade olja med 70 000 liter i timmen. Bara ett tecken på att vi behöver mer energi! Hon låter som en konfirmand som har lärt sig att Gud förlåter både henne själv och regeringen. Måtte hon inte sitta kvar efter 11 september.  

                


onsdag 17 augusti 2022

Hur många kommer att frysa ihjäl i vinter?

UPPDATERAT

 I hela Europa stiger priset på el till hissnande nivåer. Det sägs bero på herr Putin. Men vad gör då europeiska politiker? Och i Sverige är vi inte beroende av gasen från Ryssland, men oligarkin (fåmannaväldet) som råder har gjort att vi är ihopkopplade med Europa och får betala lika dyrt som andra länder som har gasberoende. Det kan kosta upp till 50 000 kronor per månad att använda elen i vinter. Särskilt i södra Sverige och i andra europeiska länder. 

Den gasledning som har byggts i Östersjön och som går till Europa har bara 20 procent kapacitet nu. Det är Putins utpressning som har gjort att Tyskland nu har pratat med Ryssland. Men de har tydligen också beslutat att skjuta upp nedstängningen av de tre sista kärnkraftverken. Det tackar vi för. Det är inte bara elen som stiger i pris utan allt som hänger samman med denna oumbärliga tillgång som mat. 

Det är katastrofscenarior som kan utspela sig över Europa om inte någon ordning kan återställas. Det sägs att det är också president Bidens fel för han har också precis som resten av världen inriktat sig på att ingen ska använda fossila bränslen i fortsättningen. Men i Karlshamn i Sverige så används nu 70 000 liter olja per timme. Fast det är sommartemperaturer. För en villa i södra Sverige i det dyraste området så kostar det nu kring 8 000 kronor per månad ifall man vill binda priset inför vintern. Ovanpå detta kommer så skatt och moms på hela summan. 

Det här är förstås inte rimligt i längden. Hur ska då politikerna i EU lösa detta? Hela världen är indragen i tron på att vi människor förstör klimatet genom utsläpp av koldioxid och att det därför blir varmare och varmare. Det ska vi lösa genom att bränna ned våra skogar som är förnybara. Vi ska elda med ved helt enkelt. Som min mormor och morfar gjorde. De hade inte el heller utan var beroende av stearinljus eller fotogenlampor. När jag var liten gick det att resa mellan dessa olika världar, för vi hade en sommarstuga som inte heller hade el eller vatten indraget. Men en öppen spis. Så dit får vi väl återgå då?

Det hjälper väl inte så mycket att byta regering, men det är åtminstone början till vad som behöver göras i Sverige, för att låta den nuvarande regeringen fortsätta gör att vägen mot katastrofen går ännu fortare. Den närmast religiösa tron på klimatförändringar är stor där. Vi får väl se den 11 september om folket är klokt eller inte. Männen är uppenbarligen klokare än kvinnorna i landet, för om bara männen fick bestämma skulle vi ha haft en annan regering. Ska vi behålla våra liv i vinter i Europa eller ska människor frysa och svälta ihjäl i värsta fall?

13:47

Regeringen presenterade nu förslag om att låta 60 miljarder återgå till hushåll och företag på elpriserna. Så mycket pengar räknar Svenska Kraftnät med att få över i slutet av 2023. Trots att de bygger ut näten med all kraft. Först ska hushåll och företag således betala de höga priserna och sedan så småningom få tillbaka en del. Så uppfattade jag det. Vi får väl se vad detta betyder konkret. För det var inte alls färdigt i förslaget. Det ska finnas ett förslag först den 15 november i år. Herregud! Då får vi hoppas att inte denna regering sitter kvar. 

Här går Putins gasledningar genom Europa. För många länder har gjort sig beroende av denna gas. Dock inte vi i norra Europa, men vi hänger ändå ihop med resten och får betala vi också. Faksimil från Daily Mail. 

tisdag 16 augusti 2022

Där försvann Hemmestatorpet på Värmdö

 UPPDATERAT

Det är sorgligt att bo länge på ett ställe för då ser man hur "utvecklingen" går vidare. I dag brann Hemmestatorpet ned. Jag åkte förbi precis när det hade börjat brinna och en brandbil fanns vid torpet. Sedan mötte jag ett tiotal utryckningsfordon innan jag kom fram till affären i Mölnvik. På tillbakavägen var det en aning kaos med alla utryckningsbilar, men polisen hade hunnit komma då. 

Jag minns torparen för han slog ängarna där jag bor när vi flyttade hit. Sedan låg hans traktor i diket någon gång för han hade fått en stroke. Och så blev det flyktingförläggning tvärs över vägen och det byggdes en massa bostadsrätter en bit längre bort. Så ser utvecklingen ut under de 35 år jag har bott här. 

Det känns sorgset att se denna gamla byggnad brinna ned. Det sista som finns kvar av den gamla bebyggelsen. Torparen hade får och höns också. Och en lada tvärs över vägen där det nu är sopstation. Men inget är kvar nu. Och det ska bli fler längor med bostadsrätter längs vägen. Så det är bara att riva huset. Det har stått tomt länge.

Farväl gamla tider! 

12:13

Jag åkte förbi där igen och nu är det bara grunden kvar av huset, men det brinner fortfarande lite. Brandkår och polis är kvar. Se bilden nedan. 

17.8.2022

Några hade uppenbarligen ockuperat detta hus. Ingen tog hand om det. Jag mötte en ambulans som körde i ilfart och med blåljus. En var skadad, men inte allvarligt och en annan greps om jag förstod det rätt. Hur många som bodde i huset visste ingen. Men de båda som påträffades var i 40-årsåldern. De är misstänkta för mordbrand. De är anhållna. 

18.8.2022

Nu var brandkåren där igen vid torpet för det var rök fortfarande. Träden är mörkbruna som står där, men har inte brunnit så mycket. Bara skorstenen återstår av det gamla torpet. Brandkåren släckte en gång till och åkte därifrån sedan. Det är mycket torrt på Värmdö just nu. Regn behövs. 

19.8.2022

Männen som var anhållna för mordbrand är nu släppta. Inte tillräckliga bevis. Men något måste de väl ha gjort som startade branden. Det såg ut som om den började på framsidan när jag åkte förbi första gången, för på baksidan brann det då inte ännu. Sorgligt faktum i alla fall att detta hus nu ligger i ruiner. Skorstenen stod inte längre upp när jag åkte förbi i dag. 

Här kan ni läsa mer om detta. 


Det gamla torpet finns inte mer. Här står han, som växte upp i den gamla bakstugan förr i tiden. Karl Robert Pettersson är lika gammal som jag är. Faksimil från Mitt i Värmdö. 


Bara lite rök kvar av torpet. Grunden brinner en smula ännu och brandkåren är kvar tillsammans med polis. Detta var vid 12-tiden. 

måndag 15 augusti 2022

Dags för hungerstenar

 Det finns hungerstenar lite överallt i Europa för det har varit torrt tidigare. Nu syns de igen. För det är så torrt i floden Elbe bland annat. Men vad har orsakat torkan tidigare? Det var väl inte människor ifall det inte var Guds straff då för något mänskligheten hade gjort. Men numera är det Miljöpartiet som är Gud och som ska fortsätta straffa oss alla i värsta fall i Sverige. Så att de kan sprida de miljöfarliga vindkraftverken. De som har blad av plast, som nöts bort och inte kan återvinnas, utan grävs ned. Erosionen hos bladen kan betyda att de ger 20 procent mindre energi per år. Nu när det är så torrt och inte blåser så ger de ingen energi alls. När du ser mig gråt, säger stenen. Stenen högst upp har ett datum från 1600-talet. Torka har alltid funnits. 

söndag 14 augusti 2022

Moderaterna lovar mer till arbetande och pensionärer

 I dag har moderaterna framfört ett förslag om lägre skatter för arbetande och pensionärer. Det ska bli 500 kronor i månaden för en medelinkomsttagare. Dessutom ska de som lämnar långtidsarbetslöshet få behålla upp till 2 500 kronor mer av lönen i ett och ett halvt år. Ett stort problem i Sverige är att invandrare har mycket högre arbetslöshet än svenskar. Det rör sig om 57 miljarder som inte kommer in till statskassan för att invandrare inte arbetar. 

Det är naturligtvis bra med den politiken om man jämför med skattehöjarpartierna vänsterpartiet och socialdemokraterna. Vi har gått från att vi var ett demokratiskt land genom att medborgarna visste vilka som var deras valda tjänstemän lika med politiker i kommun och riksdag, till att bli ett land där varje parti försöker övertala medborgarna till att rösta på dessa, för det mesta okända, som dock anställs av väljarna. 

Så det är att köpa grisen i säcken vilket parti man än röstar på. Men det vore bra för demokratin om inte socialdemokraterna fick fortsätta att regera. Redan på 70-talet så visste tjänstemän i staten att de skulle rösta på socialdemokraterna, för då var deras jobb säkrade för eviga tider. Men så ser inte demokrati ut. Vi har inget riktigt folkstyre i Sverige utan vi väljer representanter, som ska företräda oss. 

Med tanke på de orostider som väntar i höst och vinter när vi inte ens vet om vi har råd eller kan få el till våra hus eller om vi har råd att tanka bilen eller köpa mat. Så får var och en försöka att väga alla förslag, som inte längre bottnar i en framtida verklighet mot varandra. Helt klart är att det blir en större katastrof om den nuvarande regeringen får fortsätta. Där betyder olika förslag att skattehöjningarna kommer att landa på omkring 50 miljarder mer i skatt än nu. Har vi råd med det? 
lördag 13 augusti 2022

Salman Rushdie lyckades klara sig länge från muslimer

UPPDATERAT

 Det var en 24:årig extremist från religionen islam som attackerade Salman Rushdie i går när han skulle tala om USA som frihetens stamort på jorden för yttrandefriheten. Nu ligger han nedsövd och kan inte längre tala. Han är svårt skadad och förlorar antagligen ett öga. Om inte värre. 

Det finns många galningar i världen och som jag skrev i går så är mördare i Sverige fler från Afrika och Mellanöstern. Det är ett kulturellt drag ser det ut som. Lättare att ta till kniven eller skjutvapnet än vad kristna har. Hadi Matar heter den här extremisten och han är en shiamuslimsk extremist, som också sympatiserar med militära Islamska revolutionsgardet i Iran. Det betecknas som en terrororganisation i USA. 

Salman Rushdie fick en fatwa emot sig 1989 efter boken Satansverserna. Han skulle avrättas tyckte Iran för hans bok var hädisk mot islam. 

14.8.2022

Salman Rushdie behöver inte längre respirator utan är vaken. Han skämtar och skrattar enligt uppgifter. 

15.8.2022

Ingen utom Salman Rushdie är att skyldig till att ha attackerats av denne knivman. Det säger Iran. Han får skylla sig själv. Men att utfärda en fatwa om igen så sent som 2019, när den nye ledaren Khamenei gjorde det, är absolut att uppmana vem som helst att mörda Salman Rushdie. Den gamle ledaren Khomeini dog 1989. Iran var så pressat av Västvärlden att de lovade att inte skada Rushdie i slutet av 90-talet, för att få diplomatiska förbindelser med Storbritannien. Men numera är det inte riktigt sant. 

Här kan ni läsa om varför denna bok blev så kontroversiell. Satansverserna är mer som den kristna tron lite överseende med andra trosläror och därför insåg Muhammed att de var givna av djävulen dvs satan. fredag 12 augusti 2022

Mördares ursprung och deras överrisk

 Det är inte konstigt alls att ursprung i världen har något med brott att göra. Det har till och med Brå konstaterat, som ni ser av bilden nedan. Det var i höstas 2021 som detta gjordes, men det förbigicks med ganska stor tystnad för det gick emot den gängse bilden av "allas lika värde". Om det var så att vissa människor var mer benägna för brott så måste det dessutom bero på att de bodde i hemska områden, närmast kåkstäder och inte hade det så gott ställt alls. Den socio-ekonomiska förklaringen. De var ju lika mycket värda som de infödda svenskarna. Vilket i sig betydde att de skulle få allt som Sverige hade skapat under hundra år. 

Som synes av tabellen så är Afrika mest representerat för överrisk och det gäller då ungdomar, som har vuxit upp här också. De har driften att begå brott för de tycker sig ha rätt till det. Eller luras in i det om man ska prata med vänsteranhängares förklaringar. Olof Palme hade naturligtvis rätt när han inte ville ta hit flyende från Vietnam eftersom de var så olika oss, men om regeringen hade gjort det hade de säkerligen varit mindre brottsliga än de som nu har kommit hit från Afrika och Mellanöstern. 

Det finns undersökningar som gör gällande att intelligensen skiljer sig åt i världen. Och att afrikaner inte är lika intelligenta som vi är. Nu kan dessa tester som har gjorts vara så inriktade på den sorts intelligens som finns i Västvärlden att den inte kan jämföras med vad folk från Afrika har inom sig när det gäller kunskaper. Men helt klart är att om det kommer hit människor som är analfabeter och tidigare ägnade sig åt att valla getter så har de inte verktygen för att passa in i det svenska samhället.

Det finns olika sätt att ändra på människor, men i många fall blir det för sent när deras barn växer upp och blir brottslingar. Barnen har sett föräldrarna klara sig utan att jobba, fast familjen var fattigare än svenskarna i gemen. Då kan det kännas rätt att försöka ta det som föräldrarna inte hade fått. I solidaritet med den folkgruppen. Den kulturella förklaringen till mord och dråp har ibland blivit erkänd. Och att det har varit lätt att få tonåringar att hjälpa till med ärenden åt gängen. 

Det blir ett slags fortsättning på kolonialismen när Sverige ska ta hand om de stackars utifrån kommande och göra om dem till goda kristna och laglydiga medborgare. Precis som släktingar till mig försökte när de åkte till Etiopien i slutet av 1800-talet och predikade för dem. Numera har staten tagit hit dem istället och försöker omvända dem här. 

Faksimil från Det goda samhället.


torsdag 11 augusti 2022

Nu börjar de galna veckorna

Det som återstår av valrörelsen blir de värsta veckorna nu fram till valet. I morse råkade jag få se Anders Lindberg, politisk chefredaktör på Aftonbladet, gasta i SVT:s Morgonstudion om att det alltid har varit så att socialdemokraterna har stödröstat för olika partier så nu ligger plötsligt miljöpartiet på över 5 procent. Han var alldeles uppe i gasen så jag orkade inte lyssna till honom. Det vore förfärligt om socialdemokraterna får fortsätta att regera. 

Men redan har det utlovats att regeringen inte tänker höja bensinskatten automatiskt nu i vinter när priset ligger på i stort sett det dubbla mot förut. Det säger finansminister Mikael Damberg (s). Väldigt snällt måste jag säga. Han tror vi inte begriper att skatten och skatterna är mångdubbelt högre redan när priserna är så höga. Och han är säker på att sitta kvar. Han var dock högröd i ansiktet, ett tydligt tecken på att han visste att han ljög om sin politik. 

Det röda blocket vädrar morgonluft i och med Novus senaste undersökning för här ska slåss nu mot det hemska monstret högerblocket. Vi ska således inte längre ha någon demokrati att räkna med i landet för ett parti är det som ska regera med diverse hjälppartier. 

Så kan det bli en upprepning i värsta fall av det icke regerade Sverige från 2018. Stackars land! För övrigt sköts den 42:a personen till döds i Vårberg sydväst om Stockholm. Detta för i år medan antalet skjutna förra året var 46 personer för hela året. Snart rekord i dödande. Något att se fram emot? Det hjälpte tydligen inte att vända på varenda sten, som Magdalena Andersson lovade. Brå kommer väl ändå påstå att vi har kring 110 mord i landet allt som allt per år. 

Valet är den 11 september, men det går att förtidsrösta också från den 24 augusti.  


Jo nu ligger regeringen bäst till igen. Det värsta vore stillestånd i maktens boningar ungefär som det blev 2018. Eller också klarar sig landet lika bra ändå utan regering. Vem vet? Vi ska ha ett enda parti i landet. Självklart. Vem bryr sig om demokratin?


onsdag 10 augusti 2022

Den etiopiske pojken hade fel ålder

 Jo det har ni väl hört att den etiopiske pojken är mer än 13 år gammal. Han är åtminstone 15 år för hans mamma hade råkat anmäla fel årtal till myndigheterna när de kom till Sverige. Så nu kan han straffas och få som mest fyra års tvångsinlåsning på ungdomshem. Han är misstänkt för grov våldtäkt och misshandel nästan till döds av en nioåring i Skellefteå. Det vill säga mordförsök. Han är svensk medborgare så vi får ta hand om honom hela livet. 

Mamman har haft fem barn att ta hand om ensam för pappan finns inte här. Han bor i Italien. Han fick inte uppehållstillstånd i Sverige. Det senaste barnet är fött i maj i år. Så hon lyckas att bli gravid. Den misshandlade flickan har vaknat ur sin medvetslöshet, men kommer inte att förhöras av åklagare eftersom de inte tror att hon minns något. Hon kan inte äta själv och har fått en PEG (kateter) inopererad i magen. Och det finns tillräckligt med bevis ändå mot denne tonåring. Familjen kom hit 2017 och de är muslimer. Han heter Abushi Shamse Kamal. 

Här skrev jag tidigare om detta. 


Jag skrev tidigare att han måste vara ett monster, men nu är han väl bara en vanlig tonåring, som kan göra vad som helst mot andra. När man är minst 15 år som han är, är han en tonåring utvecklad nog att veta vad som är rätt och fel. Och har valt sida. 

tisdag 9 augusti 2022

Vi röstar efter vår personlighet

En studie från SOM-instututet visar vilka faktorer som gör att människor röstar på olika partier. De som röstar vänster är mer välvilliga, öppna och neurotiska medan de som röster höger är extroverta och samvetsgranna. De neurotiska är mer benägna att uppleva negativa känslotillstånd som rädsla, nedstämdhet, förlägenhet, ilska, skuld och även avsky. En sådan person kan uppleva obefogad oro och vara låsta i sina värderingar och intressen. De extroverta är mest inriktade på den yttre verkligheten och hämtar energi från yttre aktiviteter, motsatt de introverta. 

Undersökningen bygger på fem faktorer, som bestämmer vad vi röstar på. Som alla undersökningar är den inte helt vattentät för den räknar inte med att människor kan förändras över tid. Dock räknar de med att personligheten är ganska stabil även över tid. De utgår ifrån undersökningar från 200 år som visar att personer som ligger långt åt vänster föredrar upproriskhet, kaos, flexibilitet, feminism och jämlikhet  medan de som finns långt åt höger föredrar tradition, konformitet, ordning, stabilitet och hierarki. 

Detta betyder också att kvinnor är mer vänsterorienterade medan högre hushållsinkomst gör att personligheten går mer åt höger. Studien innebär också att folket blir mer och mer högerinriktade ju rikare det blir. Samtidigt konstaterar denna studie att människor är mer komplicerade än detta - att både vänster och höger strömmar genom oss och att också miljön och uppväxt påverkar - och att det därför inte går att förutse hur det ska gå i valet den 11 september. 

Här kan ni läsa hela studien.  

Det här är Aftonbladets och Demoskops senaste undersökning av partisympatierna i juli 2022. Socialdemokraterna är på väg ner medan de borgerliga har ett litet övertag. 

måndag 8 augusti 2022

Jaha där sköts den 41:a personen till döds

UPPDATERAT

 Jodå det blev Hässelby Gård som fick äran att få det 41:a mordoffret skjuten. Tre personer är anhållna tydligen. Det skedde i en restaurang eller utanför. Vem bryr sig? Detta rinner förbi som om det var dagligdags och mycket riktigt det är det också. Det skjuts mer än det finns dagar att ta till numera. Ingen klarar sig undan detta skjutande. Varifrån kommer alla vapen? Varför finns det så mycket vapen i Sverige? Detta fredliga land. 

Ingen har något ansvar för detta för det är ingens fel förstås. Inte regeringens eller kommunens eller sjukvårdens. Varför skulle det vara det? Att släppa in människor som tar till våld i landet är ingens fel. För ingen styr det här landet. Här finns bara en stor öppen famn av kärlek, som fyllde gatorna bara som i går. 

Alla har rätt att ha sex med alla och alla har rätt att ta till våld och skjuta om de så behagar. Vi lever i ett fritt land! Dessa båda mänskliga uttryck ligger nära varandra i mänskliga instinkter. Det är därför män har lätt att våldta i krig. Och det behöver inte alls vara kärlek inblandat. Det är något helt annat. 

7:46

Polisen misstänker dock att en man i Malmö också har blivit skjuten till döds i augusti. I så fall är det 42 dödsoffer för skjutningar i år. 

PS. Enligt polisens statistik var det 40 mord med skjutvapen till och med juli. Det var 232 skjutningar totalt och 60 skadade. DS.

Faksimil från Aftonbladet. 


söndag 7 augusti 2022

Skammen är vår arvedel

 Vi är uppfostrade att skämmas i min generation. Det var så inbyggt i vår kultur att man skulle arbeta och inte slösa bort tiden på onödigt prat att det var absolut rätt när min chef på Volvo sade åt mig att jag inte fick vända mig om i raden av unga kvinnor som skrev på maskin, och prata med den som satt bakom mig. Det var att slösa bort arbetstid. Absolut och den betalade ju företaget mig för. Denna uppfostran som naturligtvis är religiös och djupt grundad i skammen över att inte kunna sköta sig ordentligt ingick som sagt i barndomen. 

Vi var då fortfarande så inlemmade i den lutherska religionen att stat och kyrka satt ihop och det prästen sade i sina predikningar var exakt samma budskap som förmedlades av kristendomslärarna i skolan. Inte nog med det utan föräldrar och vänners föräldrar ingick också i detta kulturella budskap, som hade inpräntats i folket under århundraden. 

Fortfarande finns skammen kvar i vårt samhälle, men nu i så hög grad att vi håller på att utrota också allt det goda som fanns med den lutherska uppfostran. Det som gjorde att vi rent ekonomiskt blev bättre och bättre som land. Förr så räckte det med att vi skulle ses med blida ögon av Gud och vara goda medborgare, men numera så måste vi knäböja för alla människor i världen för att vi är sådana förtryckande människor. Och vi är skyldiga dem att ta hand om dem och försörja dem. 

Vi har i århundraden plågat och utnyttjat alla de kulturer, som vi har tvingat att ingå i våra trosföreställningar. Och vi kan inte skämmas nog över detta. Det svenska damlandslaget i fotboll knäböjer bokstavligen inför varje match för att försöka be om nåd och förlåtelse för sin skuld till alla andra människor på jorden, som inte är vita. Att ha vit hudfärg är det absolut sämsta i vår tid och något att skämmas extra mycket över. Förfädernas skuld ligger tung över våra axlar. Och vi blir inte kvitt den ens om dessa förfäder var fattiga och sjuka och dog i förtid. De var ändå förtryckare.

Denna kollektiva skuld kommer säkerligen att sänka hela den kultur som har växt fram genom århundraden och skapat Västvärlden. Och skulden kan aldrig betalas. Den är en gång för alla fastställd för vår sorts värld och det kommer att göra att den raseras. Den kommer att rasa genom de vita människorna själva, som vänder sig bort från det deras tidigare generationer har skapat. Det är inte värt någonting och de äldre nu levande är inga människor att högakta. 

Inte heller går det att ta efter andra kulturer för det kallas "kulturell appropriering" och är extra fult. Man får inte härma andra kulturer utan att skämmas. En konsert fick ställas in i Schweiz i juli i år för bandet Lauvarm spelade inte sin egen vita musik utan andra kulturers och hade dessutom dreadlocks. De hade spelat jamaicansk musik utan att själva ha upplevt kolonialism eller rasism så arrangören avbröt de fem vita medlemmarnas konsert. För publiken upplevde obehag. 

Själv bad jag om förlåtelse häromdagen till en kommentator som blev sårad över att jag jämförde Jesus med svenska staten och menade att den försöker bli som Jesus och ta alla i famn, även mördare. Jesus var helt och hållet felfri enligt Bibeln och dessutom Guds son menade denne kommentator. Så var absolut inte svenska staten. Det gick inte att komma med motargument kände jag utan det var jag som fick be om förlåtelse för att jag hade tryckt på en öm punkt. Jo jag fick för all del förlåtelse. 

En del av oss är fortfarande så indränkta i denna tro, att det inte går att ta ett steg åt sidan och se att det inte berör hela människan utan är en del i oss. En del vi har fått genom vår uppfostran. Skulle denne kommentator ta ett steg åt sidan och försöka göra detta, se på sina trosföreställningar, så skulle det kännas mycket farligt och hotfullt. Och det är det också. Naturligtvis. Man kan inte överge sin tro bara så där. Vad vi i grunden tror på är så fundamentalt att vi kan få mentala sammanbrott av att plötsligt se det som en del av oss, som vi har uppfostrats med, men som inte är vi själva. Detta måste jag ju skämmas över att utsätta en annan människa för denna fara. 

Helt klart är att vi som samhälle är utsatt för många jordbävningar och utbrott från mentala och själsliga vulkaner. Allt ska upp på bordet som har ältats genom århundraden. Alla ska med och vi ska ta nya krafttag som statsministern säger. Och vända på alla stenar. Här måste vi anstränga oss igen vi vita, som har haft och har så många privilegier. Nu har vi omkring två miljoner invandrare i Sverige och många är av andra hudfärger än vitt. Hudfärgen har återigen blivit så viktig, trots Martin Luther Kings önskan på 60-talet om att inte hans barn skulle bli bedömda utifrån sin hudfärg, utan ifrån sina karaktärer. Men vi måste fortfarande skämmas över att inte andra hudfärger än vitt är legio i Sverige. Men det blir det säkert så småningom. 

Amerikansk karta från 1920 över världens hudfärger där rött betecknar vitt. Uppblandningen i världen kommer säkerligen få alla människor att födas med brunare färg i framtiden. Så kan fixeringen vid hudfärg försvinna så småningom.

lördag 6 augusti 2022

Anne Heche krockade och skadades allvarligt

UPPDATERAT 

Skådespelaren Anne Heche, som är känd för att ha varit tillsammans med Ellen Degeneres, sågs med en flaska vodka i sin bil strax innan hon krockade och blev så allvarligt skadad att hon behöver intensivvård. Dock lär hon överleva. Hon fick brännskador i krocken och det kan vara svårt att återhämta sig ifrån. Hon är numera 53 år och verkar inte må så bra förutom denna krock då. Hon krockade först in i ett garage och backade sedan och lyckades krocka en gång till in i ett hus och då exploderade bilen. Det hände i Los Angeles. 

Hon kommer från en olycklig familj där tre av hennes fyra syskon redan är döda. Hennes pappa dog av aids, men förnekade sin homosexualitet tills han dog. Anne Heche har anklagat sin far för övergrepp och det gjorde att hon och hennes mamma inte har någon kontakt. Hon är själv bisexuell och har haft sexuella förhållanden med män förutom att hon var tillsammans med Ellen Degeneres 1997-2000. Hon fick två söner under 2000-talet. Dessa söner är nu 20 respektive 13 år. Hon lever skild från deras olika fäder.

Anne Heche vred sig i smärtor på båren hon bars bort på för att köras till intensiven. Hon var bränd på ryggen och låg först ned, men satte sig upp för det gjorde så ont med brännskadorna. Hennes bil blev totalt utbränd. De som såg henne krocka första gången mot garaget försökte få henne att stanna och kliva ur bilen, men hon backade bilen och fortsatte nedför gatan i hög hastighet. Eftersom hon är svårt skadad har det inte gått att konstatera ifall hon körde berusad och ingen trodde knappt att hon skulle klara sig levande ur bilen. Huset hon körde in i förstördes också av elden. Där bodde en kvinna med sina husdjur, som alla dock kunde räddas. 

17:08

Anne Heche är naturligtvis kvar på sjukhuset för brännskador är inte att leka med utan tar lång tid att återhämta sig ifrån. Fortfarande försöker hennes omgivning och familj förstå vad som hände innan hon krockade. Hon har varit instabil tidigare i sitt liv. Då var hon påverkad av droger. Inte lätt att bli äldre som skådespelerska förstås. Och hon har sagt att hennes relation med Ellen Degeneres kostade henne mycket. Men Harrison Ford ställde upp för henne och lät henne spela mot honom i den romantiska komedin Sex dagar sju nätter. Han brydde sig inte om vem hon hade hade i sin säng. 

9.8.2022

Anne Heche har allvarliga lungskador och ligger i koma. Hon är mycket allvarligt skadad. Ingen vet hur det ska gå med henne. Det tog lång tid innan hon kom ut ur bilen, som hon körde in i ett hus. Hon blev medvetslös en stund efter olyckan och har inte fått tillbaka medvetandet. 

14:33

Alec Baldwin försöker stötta henne. Han har själv råkat illa ut efter att han sköt fotografen på sin filminspelning. Han visste inte att vapnet var laddat med skarpa skott. 

12.8.2022

Anne Heche är hjärndöd och familjen ska ta bort henne från livet genom att stänga av de livsuppehållande åtgärderna. Hon ville donera sina organ och man vet ännu inte om det går att göra så. Hennes sista film Girl in room 13 beräknas ha premiär i september. Den handlar om människohandel, en mörk film. Enligt Daily Mail var hon hög på kokain när hon krockade. 

13.8.2022

Anne Heche är nu officiellt död och hennes äldste son säger att han hoppas att hon är fri från smärtor. 


Den här bilden togs strax innan Anne Heche krockade för andra gången. Inringad en flaska vodka. Faksimil från Daily Mail. 


Här spelade Anne Heche mot Harrison Ford år 1998. Länge sedan, men under hennes glansperiod. Då hon ännu inte var 30 år medan han var närmare 60 år. Han är född 1942. 


Bra PR för Alternativ för Sverige

 UPPDATERAT

Alternativ för Sverige (AFS) ska ha sin valupptakt i Rålambshovsparken i Stockholm dag samtidigt som prideparaden utgår från Norr Mälarstrand. Detta skulle jag inte ens ha vetat om inte Annie Lööf och socialdemokraterna hade blivit så skrämda. Jämställdhetsministern Eva Nordmark (s) tycker det känns rätt otäckt. Hon och andra tror säkert att hatet kommer att svalla över Norr Mälarstrand från denna upptakt för detta parti som fick noll komma någonting i röster i förra valet. Centerpartiet tänker skänka 50 kronor för varje deltagare i valupptakten. Till nyanlända könsextremister eller HBTQI:are. 

Det är så fint tänkt av centerpartiet! Det brukar dock vara mycket folk i Rålambshovsparken och det kan tänkas att det är det i dag också. Hoppas de kan urskilja besökare av valupptakten från de som brukar finnas på gräsmattorna och ha picknick. Och grattis till alla nyanlända könsextremister. Numera heter det dock HBTQIA och betyder homosexuella, bisexuella transpersoner, personer med queera uttryck och identiteter plus asexuella. Inte lätt att ha koll på ens för centern. Eller de kanske inte vill skänka pengar till asexuella?  

17:04

Jodå det gick bra. Det var kärlek hela vägen ända till Östermalm förutom då för de asexuella, men de kanske får ägna sig lite åt den platonska varianten. 

7.8.2022

Visst är det underbart att influencern Oli London kan identifiera sig som lite av varje kön och har opererat sig för att bli korean. Han vill kallas dem för han är olika flytande kön hela tiden. Han var i Korea och blev så förtjust i pojkbandet BTS att han ville se ut som Jimin i det bandet. Han fick förstås kritik för "kulturell appropriering" att lägga beslag på en främmande kultur, och göra den trivial. 

Oli London som opererade sig otaliga gånger för att bli korean. Och blev besatt av pojkbandet BTS från Korea. Allt är möjligt i vår underbara värld. 
fredag 5 augusti 2022

En efterlyst mördare får svenskt medborgarskap

 Det finns inga krav på ett ordentligt leverne för minderåriga som bor i Sverige för att få svenskt medborgarskap. Det behövs bara att anmäla att man vill ha det. Därför fick den efterlyste mördaren av trebarnspappan på gymmet i Stockholm sitt medborgarskap när han var på flykt i Armenien. Han var redan tidigare kriminell, men som sagt det spelar ingen roll. Alla är så välkomna i Sveriges stora famn. Mördaren är 16 år när han håller i vapnet som dödade Fredrik Andersson. Och han kunde få ett svenskt pass och dessutom bli medborgare i Sverige.

Myndigheterna har ingen kontakt med varandra och vi är så snälla mot alla barn. Det behövs inte ens att den som vill få medborgarskap har en riktig identitet. Vi litar på barn. De kan inte ljuga. Och vi är glada över att avskaffa allt som staten Sverige tidigare har inrättat under flera hundra års tid då kyrkan hade hand om befolkningen. Icke så numera för kyrkan och staten har gått isär. 

Vi är således hjärntvättade i Sverige av myndigheter, politiker och dessutom polis. Det är så synd om alla kriminella. Deras handlingar får inte fördömas för de är vilsegångna lamm, som ska samlas in och beskyddas. Vi är så genomsyrade av denna tro på Jesus och det efterlämnade arv vi har från den kristna kyrkan att vi inte ens ser det. 

Jag har kompisar från barndomen, som aldrig kommer att rösta annat än på socialdemokraterna. Av tacksamhet. Vi blev alla hjärntvättade av uppväxten i förorten där alla röstade på socialdemokraterna. De har snällt följt mantrat att alltid vända andra kinden till och aldrig sätt sig till motvärn och att ta hand om alla de vilsegångna, för så är de uppfostrade. De har fått belöningar för detta också. Och har kunnat leva gott under sin livstid. De har jobbat åt staten och kommunen och kan inte se utanför dessa gränser. För deras ramar har gjort dem lagom rika och de har ju fått en lagom bra pension dessutom. 

Jag skrev om den här mördaren tidigare, men begrep inte då hur lätt det är att få svenskt medborgarskap. Eftersom myndigheterna uttryckte sig så vagt. Så det gick inte att begripa hur det egentligen gick till. Men som sagt det är bara att anmäla att man vill det. Halleluja!

Här är en bra ledare om detta. Sverige kunde ju inte förutse att yngre tonåringar skulle mörda. 

Staten i Sverige är som Jesus så lycklig över att få fatt i alla vilsegångna får. Och sluta dem i sin famn. Det spelar ingen roll vad de har gjort. Staten förlåter allt även mord. Visste inte att Jesus hade tagit över rollen som stat i Sverige.