måndag 29 februari 2016

Josefin Nilsson död

UPPDATERAT
Hur kan hon vara det, tänker jag. Hon är ju inte så gammal. Nästa generation. Hon skulle väl leva ännu många år? Nej hon dog i dag 46 år gammal. Hon har berättat att hon har mått dåligt, har varit känslig och flyttat hem till Gotland. En del människor orkar inte med livet på jorden. Hon dog med familjen samlad runt sig. För att förtydliga: hon hade varit ute på promenad med hunden och sin syster Marie och lade sig för att vila och vaknade aldrig mer.  

Länsteatern på Gotland skriver så fint på facebook om henne: 

JOSEFIN NILSSON 1969-2016
Josefin Nilsson, en av de modigaste, vackraste och mest sårbara artisterna har lämnat oss.
Hon somnade idag in i sitt hem. Familjen är samlad och vi på teatern har nåtts av det ofattbara budet.
Som en av Ainbusk, Systrarna Sisters och en alldeles egen lysande stjärna sjunger hon nu för evigheten tillsammans med systrarna Edith Piaf, Janis Joplin och varför inte bröderna David Bowie och Lemmy från Motörhead.
För oss var Josefin i detta sällskap.
Med sin begåvning, sin kraft och sitt sätt att våga vara hudlös på scenen.
Föreställningen ”Systrarna Sisters”, som gick för överfulla hus här på Länsteatern förra våren, skulle ha spelats i Stockholm till hösten var det tänkt. Så blir det inte nu.
Vi kommer att minnas Josefin för ett artistliv som innehåller mer än vad de flesta hinner med som lever betydligt längre. Shower, filmer och nu senast en brännande aktuell berättelse om livslust, livskriser och brännande skärpa tillsammans med sin syster Marie i ”Systrarna Sisters”.
Ni som vill skriva en hälsning till Josefin är välkomna till Länsteatern, Bredgatan 10 mellan kl. 9-13, tisdag-lördag.
I himlen sjunger nu en ny röst, hög och klar. Befriad från kroppslig smärta och själslig trötthet.
Men på jorden har vi mist en ängel.
Visby 2016-02-29
Thomas Sundström
för Länsteatern på Gotland

2.3.2016
Här kan ni läsa om vad Expressen skriver: båda systrarna vilade sig efter en promenad med hunden Trejo, men en av dem Josefin vaknade aldrig igen. Marie larmade ambulans och gjorde vad hon skulle, men det var redan för sent. 
18.3.2016
I dag jordfästes Josefin Nilsson på Gotland i Visby domkyrka. Hennes syster Marie berättade om hur svårt det var att begripa att hon var borta och att hon hade köpt snus till henne också efter hennes död, för att hon glömde för någon sekund vad som hade hänt. Jo jag vet. Det är obegripligt och man kan inte tro på det. Inte när någon är så ung.
22.3.2019
I dag skulle Josefin Nilsson ha fyllt 50 år. Detta uppmärksammas i SVT med nya dokumentären om henne: Josefin Nilsson - älska mig för den jag är. Den visas den 29 mars i SVT2 klockan 20. Den går att se redan nu på SVT Play. Där berättar hennes syster Marie att hon blev misshandlad i många år av en man i ett förhållande. Han blev dömd, men det förvandlade Josefin fysiskt och psykologiskt. 
23.3.2019
Jag skrev här om Josefin Nilsson och Örjan Ramberg. 

Tionde mordet blev utanför Uppsala

UPPDATERAT
I februari har det hittills inträffat tio misstänkta mord utförda i Sverige. Låt det inte hinna blir fler! Det senaste inträffade som ett mord och självmord utanför Uppsala. Eller rättare sagt Örsundsbro. Det hände i går kväll, men polisen berättade om det först i morse. Det nionde mordet var en skottlossning på en parkering i Malmö och inträffade i natt. Så något färre mord än i januari då, men februari är också en kortare månad. Drygt två mord per vecka blev det i februari. Om inte fler hinner inträffa i dag.

Här kan ni läsa om morden. De försvinner fort från rubrikerna så det gäller att skynda sig om man ska länka. I januari inträffade sjutton misstänkta mord. 
1.3.2016
Jo det hann inträffa ett misstänkt mord till i Partille utanför Göteborg där en man i 40-årsåldern misshandlades på måndagskvällen. Han fördes till sjukhus, men avled där. Således elva mord under februari.
14:24
Det sorgliga är att den som är efterlyst för mordet i Partille satt inlåst så sent som i fredags, men då släpptes han ut igen på stan. Åklagaren ville ha honom häktad, men fick inte det.
20:16
Den misstänkte mördaren är fast eftersom han var inblandad i en krock i Uddevalla. Så bra!
2.3.2016
Men den misstänkte mördaren var inte rätt person så han är inte längre misstänkt.

I en annan verklighet

Alicia Vikander vann en Oscar för sin biroll i The Danish Girl. Hon tävlade mot berömda skådespelerskor bland andra Kate Winslet och Jennifer Leigh. Hon var andfådd när hon tackade för sin Oscar. Thank you so much! Så sade hon och hennes pappa tyckte att de befann sig i en annan verklighet och inte hade fattat riktigt ännu. Och så är det i den världen, filmvärlden. Visst är det så. Jag vet eftersom jag befann mig ett tag där som reporter. En annan och annorlunda verklighet, som aldrig riktigt kan spegla den där vi lever, för varje bild är utvald även i dokumentärer. 

Det var Ingrid Bergman som senast vann en Oscar 1975 och då för sin roll i Mordet på Orientexpressen. Den fick hon också för bästa kvinnliga biroll i historien som missionär ombord på det berömda tåget. Det är en deckare med Hercule Poirot. Men Alicia Vikanders roll ligger i tiden eftersom det handlar om historiens första könsbyte och hon spelar hustrun till den man, som genomför detta. Oscarsutdelningen har blivit mer politiserad från att verkligen ha varit verklighetsflykt. Och inledningen av komikern Chris Rock drev med att det var en vit gala och han som själv är svart räknade antalet svarta i filmerna som visades.

söndag 28 februari 2016

Demokratin försvaras när moderaterna blir störst

UPPDATERAT
Moderaterna är nu största parti med socialdemokraterna på andra plats och sverigedemokraterna på tredje. Det är en realistisk syn på Sverige, som svenska folket visar upp. Äntligen har verkligheten slagit hål på propagandan att vi kan ta emot hur många som helst i Sverige och att landet hela tiden berikas av invandring. 

Det kan betyda att den parentes i Sveriges historia där det helt och hållet bortsågs från det reella med hjälp av miljöpartiet kan vara över. Men fortfarande så tänker detta parti återuppta invandringen i full skala så fort det bara går. Enligt Gustav Fridolin och miljöpartiet ska vi ta emot 150 000 flyktingar i år. Vi ska stå upp för humanistiska ideal i världen sade han i förrgår.

Men de humanistiska ideal som säger att vi behöver leva i ett land i lugn och ro finns inte i Gustav Fridolins värld, utan fortfarande är det alla andra, utom de som redan befinner sig i Sverige, som ska ömkas och tas om hand av oss som har det så bra. Med miljöpartiets politik skulle Sverige braka rakt åt undergången med överfulla bostäder och dåliga inkomster plus att alltmer skattepengar går till nya invånare. 

Göteborg är redan nu en av Europas mest segregerade städer, enligt Haisam A-Rahman som bekämpar terror i denna del av landet. Det får han inte säga i svenska medier, men väl i The Guardian i England. Och den trenden tycker således miljöpartiet ska fortsätta genom att ta hit ännu fler, som inte kan bli integrerade under överskådlig tid.

Det är en besvärlig sits för socialdemokraterna att de har med detta miljöparti i regeringen, som bara vill spä på de problem vi redan har i landet med extremister och våld av alla de slag. Brotten ökar i Sverige och de som står för dem är utifrån kommande mest. Under natten till lördag så tog polisen krafttag mot de kriminella som står på krogarna och slår sig för bröstet och är tuffa i Stockholms innerstad. Polisen fick tag i hundratusentals kronor med hjälp av kronofogden. Detta var ett ingrepp mot det upptrappade våldet. 
11:58
I Göteborg har man redan fått 144 miljoner mer i kostnader för flyktingar förra året. Staten betalar nämligen inte allt. Mest kostar som vanligt de ensamkommande barnen. Ett enda sådant barn kan kosta en miljon om året. Men det är först om ett par år som kommunen Göteborg drabbas fullt ut eftersom staten skjuter till det mesta under de två första åren. Det är främst utbildningen av de nytillkomna, som kostar mycket.


lördag 27 februari 2016

Slakt på nationalsången i Mellon

Jo det kan man väl göra, förstöra nationalsången, blanda in andra språk och låtsas att Gina Dirawi eller Sarah Dawn Finer inte är födda i Sverige, utan att de alltid har stått utanför det svenska. Och helt enkelt ta livet av vår Du gamla du fria. Visst anything goes. Det är inte så viktigt, mer något att gäspa åt. För de som inte är hysteriskt nationalistiska. Ifall inte programledarna för Melodifestivalen känner sig svenska fast de är födda här är det deras problem. Sorgligt visserligen med tanke på allt de har fått, men gärna för mig.

Jag tillhör inte de som står i givvakt under nationalsången, utan jag ryser mer av franska Marseljäsen. Den betecknar bättre vad ett folk kände då och känner nu. Du gamla du fria kommer ur de stämningar som fanns på 1800-talet och inkluderar Norden. Svenskarna kände sig som ett med länderna runt dem eller det var vad överheten ville. Ett land är inte dess nationalsång utan mer de lagar och bestämmelser, som regleras innanför gränserna. Det andra är känslomässiga ting.

Det är melodin i nationalsången som är svensk eftersom det är en gammal folkvisemelodi. Där kan alla känna igen sig. I det vemodiga och det som handlar om naturen. Det finns inte på samma sätt i andra länder. Utomlands är naturen ofta mer hetsig och går inte i vila under vintern under lika lång tid. Vi som blev kvar här när mer än en miljon svenskar utvandrade böjde oss under kung och överhet och vemodet kommer säkerligen därav att vi aldrig har vågat göra något riktigt uppror. 

Så slakta nu nationalsången. Det är okej för min del, men påstå inte att alla människor på jorden blir inkluderade för att någon gör så. Det är bara nys. Men Melodifestivalen är till för att ytligt sett hålla oss alla lugna. Något som överheten alltid strävar efter i alla sammanhang. Så också SVT i kväll. Låt er absolut föras bakom ljuset av allt det glittriga klockan 20 ikväll! Det förtjänar alla i Sverige efter ännu en hård vecka med is, kyla och arbete. Ett litet tag kan vi gå in i låtsasvärlden, som SVT erbjuder oss.

Här skrev jag tidigare om Mellon som SVT:s propaganda. 

För övrigt så gillar jag Zlatans pratversion av nationalsången även om den var reklam och han fick kring 10-12 miljoner för att göra den. Inget hyckleri där inte. Den filmen fångar vad Sverige är. 

Höns- eller jönstoa

Ja nu finns det en hentoa i Uppsala, som ska tillgodose alla köns behov. Där finns nagellack, en helkroppsspegel, rakhyvel och tamponger, som alla kan ta del av för att tillfredställa sina behov. Vilka har då dessa behov? Jo tjejer eller killar förstås, det är inte könsneutralt, säger Fi bland Uppsalastudenterna. 

De vill att det ska stå wc på dörren precis som jag minns att det gjorde hemma hos min farmor på Gärdet förr i tiden. Det betyder helt enkelt water closet och det är vad människor behöver. Hela detta snurrande kring våra toalettbesök är ett uttryck för att vi aldrig kan få nog av diskussioner om våra kön.

Det har lagts ned 8 000 kronor på hentoan på Ångströmslaboratoriet i Uppsala. Finns det fler kön där än på något annat ställe? Har människor som sysslar med grundläggande forskning kring fysik, kemi, matematik eller materialvetenskap fler kön än andra? Jag tycker frågan är berättigad för ifall forskning kring dessa ämnen hänger ihop med många kön undrar jag varför. 

I varje fall vill inte människor som inte tillhör varken mans- eller kvinnokönet enligt dem själva inte ha särskilt utsmyckade toaletter, som betecknar något kön alls, för det är bara fördomar enligt dem. Vi har en förmåga att diskutera småttigheter i vårt land samtidigt som landet står på branten till att duka under rent ekonomiskt, men det är väl ingenting som man behöver bry sig om på Uppsala universitet? Det viktiga är toaletterna.
Så här fint ser det ut hemma hos oss.
Har aldrig tyckt annat än att alla
människor är välkomna.

fredag 26 februari 2016

SVT:s Godmorron gjorde reklam för sossarna

Med anledning av att Olof Palme blev skjuten för 30 år sedan ägnades hela Gomorron-programmet i SVT1 åt socialdemokratin. Det kändes lite överspelat och gammalmodigt. För världen har förändrats mycket sedan 30 år tillbaka. Jag själv skulle intervjua filmregissör Kay Pollak den dagen då vi fick veta att statsministern var mördad. Hans film Älska mig hade haft premiär. Jag hade inte fått någon tidning på morgonen och inte hört något om mordet heller. Men flaggorna var på halv stång och jag undrade varför. En medpassagerare på bussen upplyste mig. 

Vad ska man säga. Jag är själv uppvuxen i socialdemokratins land, i en förort i Stockholm Björkhagen, där vi alla indoktrinerades i Alva Myrdals efterföljd att vara socialdemokrater och jag har fortfarande röstat mest på detta parti i mitt liv. Det var lätt då att vara socialdemokrat för där fanns sådana som likt mig själv och min mamma hade haft det fattigt och fick det bättre. Min mamma jobbade hela livet. Det fanns inget alternativ för henne. Det var självklart att arbeta. Precis som alla gjorde och gör i den släkten. Även kvinnorna.

Numera sägs att kvinnorna blev fria genom att börja arbeta. Vi ljuger om det mesta i det här landet eftersom i andra länder jobbar inte kvinnor lika mycket. Där anses fortfarande kvinnor ha rätt att ta hand om barnen och slippa jobba så mycket yrkesmässigt, men i Sverige har vi länge haft dubbla jobb. På 50-talet kunde kvinnorna vara hemma med barnen för männen hade så stora löner att de kunde försörja en familj. Det ideologiska var inriktat på att även fattiga familjer skulle bli borgare och ha det gott ställt. 
Olof Palme är död och den värld där han levde likaså.
Men SVT:s Gomorronprogram levde på minnen
från fornstora dar. 


Socialdemokratin är körd vad än Gomorron-programmet försökte säga. Inriktningen var att göra reklam för detta parti och hjälpa det framåt till nästa val. Men det går inte att låtsas fortfarande som att vi har råd med en internationell inriktning à la Palme. Denna inriktning har också gått i stå eftersom den inte fungerar när världen är i krig och delar av Afrika och Mellanöstern flyr till Europa istället för att ta hand om sig själva eller överleva med hjälp av Röda Korset och Röda Halvmånen.

Vi har inte bytt inställning sedan kolonialtiden, men håller på att göra det av nödtvång. Afrikas länder har aldrig klarat sig själva särskilt bra. Och nu har Etiopien torka igen. Det blir svält då för jordbruket dominerar fortfarande bland de 94 miljonerna. Och hälften kan inte läsa. Överbefolkningen i världen är ett stort problem och kommer att medföra fler katastrofer likt kriget i Mellanöstern eftersom människor har en tendens att vända sig till gudar och utomvärldsliga makter när de känner sig hjälplösa. 

Det kändes som om programledarna för Gomorron-programmet var mycket gammalmodiga: Marianne Rundström är 50-talist och Claes Elfsberg är 40-talist som jag, men de lever kvar i ett gammalt Sverige. Ett nostalgiskt gammalt Sverige som inte längre finns. Dags att äntligen ta farväl av detta. Det var ändå 30 år sedan Olof Palme var statsminister.

torsdag 25 februari 2016

EU-migrant rånades av EU-migranter

UPPDATERAT
Ja det hände sig vid Ulleråker kyrkogård vid Uppsala där det finns ett romläger sedan länge. Tre män rånade en annan man, som hade sålt Situation Stockholm. Det finns ett läger på parkeringen på kyrkogården, som har sanerats av kommunen, men det är inte möjligt att avhysa de som bor där. Rånet inträffade i närheten av detta läger. 

Här i kommunen där jag bor drar bedragare omkring och låtsas vara dövstumma. De är också EU-migranter. Har befunnits sig utanför ICA i Mölnvik och de har också synts i Sickla köpkvarter i Nacka. De går runt och trakasserar äldre och pekar på sina munnar och uttagsautomater. Har hänt i Gustavsbergs centrum också. På Värmdö. Ge dem inga pengar! För då riskerar ni att bli av med mer. Tyvärr är ingen kommun längre säker i detta land. Så tråkigt att behöva vara på sin vakt.

Och i Hemmesta i närheten av där jag bor har det varit rekord i inbrott under hösten. Tjugotre stycken räknade de boende till innan de införde mera grannsamverkan tillsammans med polisen och sedan sjönk antalet inbrott. Antalet inbrott i Värmdö ökade med 70 procent förra året och har varit högre än någonsin sedan mätningarna började. I Hemmesta centrum finns sedan ett par år också EU-migranter som tigger utanför affären där.
10:06
I Nyköping råkade tiggare i slagsmål över vem som har rätt att tigga i Axet, inne på köpcentrat där. Enligt polisen så misshandlades två personer och fyra greps för misshandeln. De är anhållna. Så trist när män eller kvinnor måste slåss om sittplatser på allmän plats. För att tigga.

onsdag 24 februari 2016

Välkommen till Sverige!

Uppdrag Granskning tar i kväll upp att asylsökande blir lurade på andrahandskontrakt och lägenheter.  Isam heter en svartmäklare som har olika erbjudanden till olika priser. På en ö i Göteborgs skärgård går det att få ett förstahandskontrakt till priset av 80 000 kronor hos det kommunala fastighetsbolaget Familjebostäder. Men enligt bolaget så är detta ett rent bedrägeri, för det går inte att genomföra. Familjebostäder skulle komma på det. 

Det är helt enkelt så att den svarta marknad som har funnits i Sverige i årtionden har blivit ännu värre med hjälp av nya svenskar. För de som inte vill bo på asylboenden som Aala, som kom hit från Syrien med sina två barn, kan hur enkelt som helst bli avlurade 20 000 och sedan inte få någon bostad. Hur kan en flykting lägga upp så mycket pengar? Jo hon har släktingar i Nordafrika som skickade dem. Uppenbarligen behövs det lite undervisning så det är väl bra om fler än bara infödda svenskar tittar i kväll på SVT1 klockan 20 på Uppdrag Granskning. För här är det så att tidigare anlända till Sverige lurar senare anlända. Trist!

Ifall ni missade programmet så går det att se här på SVT Play. 

Marilyn Nevalainen fritagen

UPPDATERAT
Det verkar vara en sällsynt trist historia där en flicka som var omhändertagen i fosterfamilj i Borås stack iväg till IS med sin pojkvän. Hon var bara 15 då och är 16 år nu. Hon fick ett barn med sin pojkvän och han är nu död. Hon klagade till sina föräldrar att det var så uselt hos IS. De bodde i ett hus utan vatten och elektricitet så hon ville hem. Nu finns hon i medier över hela världen för hon är fritagen av en kurdisk antiterrorgrupp och ska komma hem till Sverige inom några dagar är det sagt. 

Hon kallas för Marlin Stivani Nivarlain och också för Marilyn Stefanie Nevalainen i utländska medier. Men i Borås bor bara Nevalainen, som har sitt ursprung i Finland. Marilyn var bara en okunnig flicka som sveptes iväg av den underbare pojkvännen. Han lovade henne säkert guld och gröna skogar. Själv känner hon sig lurad och missledd. Hur det har gått med barnet undrar jag förstås. Inga nyheter där. Kommer hon att straffas? Tror knappt det.

Här kan ni läsa om henne. Och här kan ni läsa mer.

25.2.2016
Här berättar flickans farfar i 70-årsåldern om den oro som familjen har känt för henne. Han berättar att föräldrarna har varit så oroliga att de har fått sjukskriva sig. Han själv bor i en prydlig villa och har fyra barn plus ett antal barnbarn. Han tror att det är två som ska hem till Sverige, vilket betyder att hon ska ha med sig sonen som är bara kring halvåret. Uppenbarligen har kommunikationen till denna flicka inte fungerat. Hon hade enligt hennes farfar ingen aning om vad IS var för hon följde inte med nyheterna. Och ingen annan i hennes omgivning gjorde det tydligen heller. Ingen kunde varna henne för denne IS-anhängare när han träffade henne när hon var 14 år. Här är en video med pojkvännen. Enligt honom är alla rasister i Sverige, hennes familj och alla andra "kuffar".
26.2.2016
Det är Marilyns pappa och mamma Pasi och Ann-Kristin Nevalainen som säger att det är samhällets fel att deras dotter hamnade i Syrien. Det var föräldrarna själva som lämnade över henne till en fosterfamilj eftersom dottern hade problem med droger och skolk. Det var mamman i fosterfamiljen som släppte av de båda vid stationen för att de hade sagt att de ville åka till Stockholm. Men hon kollade inte med de biologiska föräldrarna eller brydde sig inte om att ta reda på om de hade anlänt till Stockholm. De sociala myndigheterna underlät sedan att efterlysa dem och lät därmed flickan passera åtta gränser utan pass. Marilyn Nevalainen hade kunnat stoppas från att åka till Syrien och hade inte behövt uppleva vad hon nu har gjort. Ansvaret faller tungt både på de biologiska föräldrarna, på fosterfamiljen samt på sociala myndigheter. Pojkvännen var under utredning för brott i Sverige och hade anlänt från Marocko till Sverige två år innan han tog med sig flickvännen till IS. De var gifta på islamskt vis sedan förra året.
9:20
Enligt SVT är Marilyn Nevalainen tillbaka nu i Sverige.
28.2.2016
Här skriver The Guardian om hur segregerat Göteborg är, värst nästan i Europa, och att denna bygd är grund för att rekrytera IS-krigare. Magnus Ranstorp, terrorforskare, berättar att denna Marilyn Nevalainen kom från en något dysfunktionell familj och att hon föll för fel kille. Haisam A-Rahman berättar att det länge har funnits högerextremism i Sverige, men att religiös extremism är något nytt. Vänsterextremism nämns förstås inte. Och dessa flickor kan bli omvända på mycket kort tid, säger han, och drar ett exempel på en 15-åring, som omvändes under sex veckor. Hon skulle till Turkiet och sedan vidare till Syrien, men stoppades. Att detta med segregering har pågått under årtionden är ingen hemlighet för oss som bor här och att Sverige är mycket illa ute nu när samhället blir ännu mer segregerat är naturligt. Det finns ingen återvändo. Sverige är sedan länge inne på vägen mot ett sådant samhälle genom att importera så många utifrån, som står på en helt annan grund än resten av befolkningen i Sverige.
14.12.2016
Här finns en uppföljning eftersom SVT1 gör två program om detta i Dokument inifrån. 

tisdag 23 februari 2016

Bravo moderaterna som inte räds sd

Moderaterna tycker också att nya invånare ska ta del av samhällsinformation och då går sverigedemokraterna i taket och tycker att de stjäl deras förslag. Vilken oginhet! Vilken snedvriden konkurrens! Vilken idioti att tycka att sd har monopol på förslag. Det är väl bra att moderaternas Elisabeth Svantesson har förmåga att ompröva vad hon har tyckt för två år sedan. Det politiska landskapet är ju ett helt annat nu än då. 

Det är Expressen och hatsajten Avpixlat som gör gemensam sak och slänger sig över Elisabeth Santesson precis som att det är förbjudet att föreslå något för att något annat parti redan har gjort det. Det var Anna Kinberg Batra och Elisabeth Santesson som skrev en debattartikel i Aftonbladet där de nu vill har introduktion för män och kvinnor från andra kulturer, som inte förstår att i Sverige är vi jämlika. Hederskultur kan vi aldrig acceptera och inte minst kvinnor behöver få höra detta.

Likaså behöver de nyanlända samhällsorientering för att finna sig till rätta med hur det fungerar i Sverige, men bara en tredjedel av dem deltar i en sådan. Nu vill moderaterna ha den obligatorisk. Och att frånvaro ska leda till nedsatt ersättning. Hela 91 procent av de som har läst artikeln i Aftonbladet håller med. Det är således inte något kontroversiellt alls och bra gjort av de moderata damerna att framföra detta. Sd tror att gammal politik har ett varumärkesskydd. De blandar ihop marknad och politik. Och irritationen hos dem är stor över att deras framgångar nu är brutna och de bara är tredje största parti

Staten ska ta hand om oss

UPPDATERAT
Vi befinner oss i ett land där staten sedan länge är osynlig för oss därför att vi är så vana vid att bli omhändertagna. Jag bor i en kommun där det är bostadsbrist precis som i sammanlagt 250 kommuner i Sverige, vilket SVT hade tagit fram som nyhet i går. Det är en fördubbling av bostadsbristen på fem år, vilket säkerligen inte beror av att vi har fött så många barn, utan istället av den import av människor som har pågått ohämmat ända till förra året. 

Det behövs 700 000 lägenheter och vi befinner oss därför i samma situation, som var när jag växte upp. Det fanns ingenstans att bo precis som det hade varit för mina föräldrar, som fick hyra i andra hand innan de till slut fick en nybyggd lägenhet när deras andra barn var på väg. Staten fixade detta då. Detta var på 40-talet och sedan upprepades det när deras barn blev vuxna och nu upprepas det igen. Detta beroende av fler människor anses alltid vara bra för då snurrar hjulen och då höjs BNP i landet. Statsminister Stefan Löfven har stolt deklarerat att vi har mer än tre procent i BNP-tillväxt. Därför var mantrat så länge bland i stort sett alla politiker att vi kunde ta emot hela världen. Ingen brydde sig om vad de skulle leva av eller hur de skulle integreras.

Centerledaren Annie Lööf förespråkade bara för några år sedan 40 miljoner invånare i Sverige. Och moderatledaren Fredrik Reinfeldt såg hur mycket plats det fanns i Sverige när han flög över landet. Det var ju tomt. För det såg han: "Där finns oändliga fält och skogar. Där finns mer plats än man kan föreställa sig. De som hävdar att landet är fullt, de bör visa var det är fullt", sade han för bara drygt ett år sedan. 

Det är inte ståplats som behövs för människor och detta har till sist insetts även bland riksdagsledamöter. Men hur ska detta då lösas? Ska staten nu återigen ta krafttag och ta hand om alla. Duger vår modell fortfarande för att fixa allt? Är det möjligt att lyfta den invandrade befolkningen till samma nivå där vi själva befinner oss? Stefan Löfven uttalade att vi befann oss i stark tillväxt förra året i sitt första maj-tal och vi hade de asylsökande att tacka för detta. För utan dem skulle vi inte ha haft någon produktionsökning. Han begrep inte vad han själv sade, vilket jag skrev om då. Han kunde inte se att allt betalades av skattepengar och att det fanns en ekonomisk gräns. Men nu har hela asylbubblan spruckit och politikerna står där med sina tvättade halsar och vet inte vilken fot de stå på.

Om SVT får bestämma ska staten fixa allt åt oss också denna gång. Bostadsbristen ska avhjälpas med hjälp av lagar, som får människor att flytta från sina stora bostäder, för det finns ingen brist egentligen, utan det är de äldre som är etablerade som bor för stort. Så lyder SVT:s mantra i den stora undersökning om bostadssituationen i landet, som vår statliga television genomför. Människor som jag som har lyckats att bygga sina boenden själva ska lämna dessa, för att istället låta ungdomar och nya svenskar ta över dem. Det är kommunistiska tankar som fortfarande genomsyrar vår statliga television. Ett stort propagandastycke som politikerna ska svälja. 
7:41
Och på de lokala stockholmsnyheterna i SVT så säger nyhetsuppläsaren upprört: "För vissa kan läget vara så allvarligt att de överväger att köpa ett svart kontrakt". Herregud! Var har journalisterna befunnit sig. Svartkontrakt på hyresrätter har varit legio under decennier. Kära nån! Och så är det nu också när det tar minst ett decennium att få en vettig lägenhet genom att köa. Det är tydligen dags att gräva upp allt nu för att se till att alla får plats och att allt går rätt och riktigt till. Med hjälp av staten och de stackars nykomlingarna på bostadsmarknaden.
Överst ser ni ungdomarna som inte kan få bostäder
och nedan analytiker från Boverket
som menar att det inte finns någon bostadsbrist.
Istället ska äldre lämna plats genom
att flytta och sälja sina stora bostäder menar SVT.
Lagändringar behövs.

måndag 22 februari 2016

Nekrofili och incest

Jo det är två förslag från LUF, ungdomsförbundet till liberalerna. Allt ska vara tillåtet och liberalt i samhället så visst kan folk lämna ett medgivande till sex efter döden och visst ska syskon över 15 år kunna ha sex. Jag blir knappast förvånad. Världen är upp-och-ned sedan länge. Och även tonåringar har blivit galna. Särskilt västerut i landet. Puh! Fast det här förslaget kom upp i Stockholm på ett årsmöte.

Förslagen ska inte tas så allvarligt säger nu LUF i Göteborg. Max Sjöberg, som är ordförande för LUF Väst tycker att reaktionerna har varit överdrivna och att man inte behöver ta förslagen så blodigt. Nähä. Man behöver överhuvudtaget inte ta politiker på allvar längre. Eller hur? Men Max Sjöberg tycker dock att det är bra med högt i tak och att det handlar om ideologiska principer. Det kanske emellertid inte passar så bra i realpolitiken inser han. Och kom nu ihåg att det är 15-17-åringar som står bakom dessa förslag. Och allt som verkar äckligt behöver inte vara förbjudet, säger han. Precis som LUF:s ordförande i Stockholm Cecilia Johnsson har sagt tidigare

Det är inte bara att det är äckligt utan att det är skadligt för människor och deras avkomma om syskon har sex. Det blir helt enkelt inavel och det är inte bra att liknande gener med kanske ärftliga sjukdomar förs vidare. Och att föreslå sex efter döden är väl mer passande i en skräckfilm än i ett politiskt ungdomsparti. Hur kan ens tanken komma upp i huvudet på tonåringar, som ska föreställa normala och politiska? Jösses! Finns det inte tillräckligt med problem i världen utan att så kallade politiska tonåringar ska gå bananas i Göteborg och Stockholm. Rensa upp i skiten!
23.2.2016
Carl B Hamilton kallar ungdomarna för "puckon" och det tycker Cecila Johnsson är hemskt. Han är ekonomiskpolitisk talesperson för liberalerna och menar att folk skrattar åt ungdomarna. Vilka fler samhällsutmaningar står på topp 100-listan för ungdomarna frågar han sig. Sex med flodhäst? Detta diskuterades i en sluten liberal gupp på facebook och nu är Carl B Hamilton utesluten ur den. Tråkigt att han ens brydde sig om att kommentera vansinnigheterna.

Lämpligt sexoffer? Nästa förslag för LUF Väst?

Jovisst var det Christer Pettersson

Christer Pettersson var Olof Palmes mördare. Det har fastslagits gång efter gång, men si ingen vill tro att denne knarkare kunde begå ett sådant horribelt brott. Det ska vara något storslaget när en statsminister blir mördad. Men nu vill Ulf Dahlsten, som var inblandad i skeendet då 1986 för han jobbade i statsrådsberedningen, att det äntligen ska gå upp för var och en att vi hade en sällsynt brottslig mördare, som var helsvensk. Det behövs inte en organisation för att skjuta en statsminister när han helt enkelt ändrar sig och går på bio. Det behövs bara att någon som Christer Pettersson får syn på honom. 

Olof Palme var utsatt för en av de värsta hatkampanjer, som har funnits här i landet, och det var denna kampanj, som dödade honom, menar Ulf Dahlsten. Han menar att medierna hade en del att ta åt sig eftersom kampanjen mot Olof Palme också drevs där. Mordet på Olof Palme kan lära oss att inte låta det offentliga samtalet spåra ur, att respektera andras rätt till åsikter vi själva ogillar och att aldrig förfalla till ett spårbruk som föder hat, skriver Ulf Dahlsten.

Jag skrev om detta mord för ett år sedan och konstaterade att mördaren var Christer Pettersson. 

24.2.2016
Här är ett vittne till som såg mordet och alarmerade. Han såg mördaren och han såg också Christer Pettersson. 

söndag 21 februari 2016

Solen är tillbaka

I alla nyheters flod av elände så ser jag nu bara en sak i eftermiddag: solen är tillbaka. Den är uppe och lyser fast klockan är halvfyra på eftermiddagen. Så fint. Denna stjärna som gör att vi existerar och vars ljus nu återvänder till oss här på norra halvklotet. Till vår lilla jord, som knappt syns ifall vi tar en bild utifrån universum. Den blir en liten blå prick bara. Och ändå är vi så många som inte kan hålla sams här på jorden. Beroende på att vi har stelnat i dogmer och inte kan röra oss en millimeter längre från vad någon man sade för tusen år sedan eller tvåtusen år sedan. 

Ett par tusen år är ingenting i universums historia, men det kommer inte att få slut på stridigheterna i världen. Vi kommer att fortsätta att slåss om markbitar på vår arma jord. Och särskilt då i Mellanöstern där det är kört för att religionen islam har tagit över. Så säger den nu 86-årige syriske poeten Adonis, som tidigt varnade för de demonstrerande massorna för fem år sedan på Syriens gator. Han såg att de kom från moskéerna och han varnade för att upproret bars av "religiös fascism". Han fylldes inte av hopp utan av fruktan. En modern religion kallad islam är inte möjlig eftersom den har hindrats från början att utvecklas. Därmed är Mellanöstern och de länder som bekänner sig till denna religion och blandar in den i staten inte möjliga för demokrati eller jämlikhet.

Dock kan vi lita till solen. Den kommer att gå sin gilla gång och våren är snart här och sedan sommaren. Vi behöver inte bry oss om de som kommer hit från andra statsreligiösa länder utan här härskar sedan gammalt ett annat system: ett där staten tog över kyrkan och sedan lösgjordes helt och hållet från kyrkan. Vi är fria att gå vidare till vad vi vill. Vi är fria att utvecklas andligen till de stora varelser vi är var och en av oss. Så länge de som kommer hit begriper detta och inte terroriserar oss med inskränkhet och ett teokratiskt system. lördag 20 februari 2016

Thomas Wassberg ska vara med i Let´s Dance

Jag såg honom i TV4 på förmiddagen och trodde han var äldre än mig så jag tänkte att "herregud inte orkar han det". Men så slår jag upp honom och ser att han är bara 59 år. Det är generna det handlar om och inte om man har varit elitidrottare eller inte. Nog orkar han dansa en smula vid den åldern. Kanske.

Han slutade tävla för rätt länge sedan på 80-talet på skidor och har sedan dess varit sportkommentator och nu vill han var med i Let´s Dance, för att det är en utmaning, säger han. Jo han är ju inte ens pensionär till åldern. Fast han ser gammal ut med helskägg och vitt och grått hår, plus djupa rynkor. Han är lika gammal som Ingemar Stenmark, som deltog i Let´s Dance förra året och dessutom vann. Men Stenmark ser betydligt yngre ut. Generna nu igen.
Hur gammal är Thomas Wassberg?


Polisen klarar inte utvisningarna

Nu finns det svart på vitt att polisen inte klarar av utvisningarna av de som sökte asyl förra året. Migrationsverket beräknar att 5 000 måste utvisas från Sundsvall i söder till Kiruna i norr, men polisfacket anser att polisen inte klarar detta. Halva arbetstiden skulle gå åt i norra Sverige för polisen ifall de skulle sköta utvisningarna.

I hela Sverige är det tänkt att kring 70 000 ska utvisas under detta och nästa år. Regeringen har långtgående förslag för att detta ska lyckas, bland annat att beslagta mobiltelefoner för att fastställa individers identitet. Inrikesminister Anders Ygeman utesluter inte några förslag för att bli av med asylsökande. Mycket av utredningsarbetet som krävs kan utföras av civilpersonal och de kan snabbt anställas.

Förra året avvek cirka 70 procent av de som skulle utvisas innan det kunde verkställas. För att hindra detta behövs det fler förvar där personer som ska utvisas kan hållas kvar. Regeringen vill också att ensamstående asylsökande ska förlora rätten till ersättning och boende genom Migrationsverket inom ett par veckor efter beslut om utvisning. 
Rött kort betyder utvisning.
Kring 70 000 ska utvisas från Sverige. 

fredag 19 februari 2016

Mord i Säffle

UPPDATERAT
Det verkar vara en asylsökande som har begått mordet mot en kvinna i 30-årsåldern i Säffle. De var sambos och mannen är kring tio år äldre. Han sökte uppehållstillstånd förra hösten. Det är ett vanligt mönster bland asylsökande att de flesta brott begås mellan dem och inte mot dem. Kvinnan i Säffle bodde på Industrigatan och där bor det nästan enbart invandrare. Kvinnan var mamma till två barn, med den anhållne som far, och hon höggs till döds med en kniv. Det här var det sjunde mordet i februari i år i Sverige. Kvinnan studerade på SFI sedan mer än ett år tillbaka.

Här kan ni läsa om de andra morden. 

13:42
Ett eventuellt åttonde mord i februari upptäcktes i dag på Järvafältet utanför Stockholm.
23.2.2016
Mordet i Säffle är konstaterat vara ett självmord och mannen släpptes därför ur häktet i dag. Vilken tragedi! Det betyder att jag har räknat till enbart sju mord i februari. Det är drygt två mord i veckan och inte tre som det var tidigare. Vi får hoppas att siffrorna håller i sig.
29.2.2016
Två mord till har upptäckts i februari: ett i Helsingborg, knivmord och där är en 24-årig man gripen. Samt ett mord på en parkering i Malmö i natt. Skottlossning. Men det blir ändå inte fler än nio mord så här långt i februari. Två mord i veckan istället för tre. Alltid något.
9:30
Nej det blev ett mord till utanför Uppsala, där en man dödade sin hustru på söndagskvällen och sedan begick självmord. Två små barn blev kvar föräldralösa. Så tråkigt! Paret var inte tidigare kända av polisen, men hustrun ringde till polisen under kvällen. Samtalet bröts och polisen informerade inte förrän nu om vad som hade hänt eftersom de ville meddela de anhöriga först. Barnen är omhändertagna av socialtjänsten. De båda döda var i 40-årsåldern. Tio mord i februari. 

Asylsökande största omställningen för polisen

I Värmland har nu polisen släppt de rapporter, som har haft med asylsökande och deras boenden att göra. Det är den största omställningen för polisen, som överhuvudtaget har inträffat, säger polisen i Värmland. Det har varit sedan i höstas 500 bevakningsuppdrag, 44 misshandelsfall, bråk i 37 fall, en våldtäkt samt ett självmordsförsök. Ungefär en utryckning per dag har gällt asylboenden.

De flesta incidenterna inträffade i november och december förra året med en nedgång för januari och februari, då flyktingströmmen ströps av regeringen. Fram till slutet av oktober hade 5 400 asylsökande placerats i Värmland. Fram till och med december hann ungefär 8 500 asylsökande komma till Värmland. I Munkfors inträffade i februari ett bråk på ett flyktingboende, där tre personer fick föras till sjukhus. Fyra asylsökande män greps då. Tre av dem anhölls av åklagare. I Värmlands län bor kring 275 000 personer. Värmland har kring 500 poliser.

torsdag 18 februari 2016

Mellon har blivit propaganda

UPPDATERAD
Det säger Siewert Öholm, gammal veteran i TV-branschen, och jag blir honom tack skyldig eftersom jag har tröttnat på detta superjippo, som förföljer oss alla hela våren. Jag eller andra i familjen som råkar vara närvarande framför TV:n tittar helt enkelt inte. Men Siewert Öholm har sett detta lördagstjosan med noggranna ögon och rutinerat konstaterat att allt ljus finns på Gina Dirawi för att hon är palestinier. Denna etniska utmärkelse som inte förunnas någon annan som uppträder i Mellon. Vi får inte höra när någon kommer från Sverige eller att den är en kristen, men med Gina Dirawi så betonas att hon är muslim och därför världens duktigaste programledare. 

Dessutom sades att hon är palestinsk norrlänning och en förebild och palestin, som lök på laxen. Inte ens självaste utrikesminister Margot Wallström hade kunnat skriva ett bättre och mer palestinskt manus med mer propaganda. Det är helt okej i Sveriges Television att köra detta som lördagsunderhållning. Folket ska indoktrineras. Bara det inte slår bakut och orsakar att människorna framför TV:n börjar tänka själva! Det vore väl förskräckligt!
Enligt vänsterpropagandan ser det ut så här
i samhället och ett sätt att upptäcka detta
är att se vilka makthavare
som beskrivs utifrån etnicitet.

Till Sveriges Radio sökes också nu en rasifierad afrosvensk. Detta begrepp som betyder godkänd person med rätt hudfärg. Absolut inte vitt i sammanhanget. Det är ett program om vithetsnormer där bara rätt sorts människa kan komma i fråga för jobbet. Ett program som riktar sig till 14-18-åringar och då är det naturligtvis extra viktigt att inte fel hudfärg förekommer som programledare. Tonåringarna ska indoktrineras. Och särskilt de av rätt hudfärg med hur illa det är med vithetsnormer. Det gäller att piska upp stämningen i samhället och skapa mer motsättningar än som redan finns. Ser det ut så här i programmakarnas huvuden: Vi ska skapa revolution och sedan kan vi ta åt oss äran för den. Vilken underbar värld vi kommer att få med mer terror och mer hat. 


För övrigt hörde och såg jag att det smög sig in doktrinering i Gomorron-programmet i dag också när filmerna i morse skulle avhandlas. Göran Everdahl är ett under av objektivitet trots att han är recensent, medan programledaren Alexander Norén tyckte att han måste hoppa in och klanka på dåvarande utrikesminister Hillary Clinton, när filmen handlade om Benghazi-attacken i Libyen 2012. Det hade dock inte med filmen att göra, för hon var inte med. Utan den handlade om ett säkerhetsteam som skickas dit och som ska bringa ordning i kaoset. Sätt upp säkerhetsspärrar som gör att det går att avbryta programledare, som drar iväg och börjar propagera för sig själva i etniska termer eller något politiskt när det inte handlar om det!
20.2.2016
Annonsen från Sveriges Radio som söker en rasifierad afrosvensk är diskriminerande och kan till och med vara olaglig, säger Clarence Crafoord vid Centrum för rättvisa. Man får inte annonsera efter någon med en viss hudfärg, däremot är det tillåtet med visst kön. Men den etniska bakgrunden får man aldrig beakta vid rekrytering. Och vem är afrosvensk? Ska man vara född i Afrika eller ska man ha föräldrar som är det?
8:49
Sveriges Radio har nu ändrat annonsen (tryck på SR söker redaktör) så att man inte längre söker en rasifierad afrosvensk utan istället: "Vi söker dig som har erfarenhet av redaktionellt arbete inom teve, webb eller radio. Du ska ha djup kunskap om och stor förståelse för afrosvenska perspektiv och frågor som rör målgruppen. Du är också driven, kreativ och självgående."

Idioterna förstör

I sju år har räddningstjänsten i Göteborg fått kämpa mot idioter, som kastar sten, skär av deras slangar och jagar personalen. Det är idioterna som förstör. Något annat går det inte att kalla dem. De som tror att räddningspersonal är där för att sätta dit dem. En fem kilo tung sten gick genom rutan år 2009 på en brandbil och föraren förlorade medvetandet. Sedan dess har det hållit på.

Detta blev ett uppvaknande då för personalen och stenen finns nu i en glasmonter till beskådande i räddningstjänstens lokaler, som en påminnelse om hur situationen ser ut i Hjällbo och på andra ställen i Göteborg. Idioter finns i alla samhällen, men de har blivit fler i Sverige det senaste decenniet och det tar sig fler uttryck.

Också rikspolischefen Dan Eliasson har blivit överraskad av hur illa det ser ut i Sverige. Han menar att det kommer att bli än värre och att radikalisering och terror kommer att öka i samhället. I Alby, Fittja, Tensta, Rinkeby, Araby och Rosengård slits enligt honom Sverige isär. Det sade han nu i februari. Dan Eliasson har identifierat fjorton områden där polisen måste ha två bilar för att våga åka in. Där kan inte säkerheten garanteras. 

Det finns 53 områden i Sverige som är särskilt utsatta, enligt en ny rapport från polisen. Det har ofta sin grund i miljonprogrammet, när bostadsbristen skulle byggas bort under åren 1965-75. Och det har blivit värre med importen av många utifrån, särskilt under förra året 2015. Ett typexempel är den här brottslingen, som knivskar en flicka som inte ville ha sex. Han uppgav sig vara 15 år när han kom i höstas till Sverige och dömdes därför av tingsrätten som om han vore ett barn. I hovrätten hade dock åklagaren skaffat uppgifter från mannens hemland. Där hade han lämnat fingeravtryck och uppgivit sig vara född 1992. Han dömdes därför som vuxen nu och ska utvisas efter avtjänat straff.

Myndigheterna i Sverige ha fått tillåtelse att vara lite mindre naiva, men fortfarande är det så att den här brottslige mannen betraktades som ett barn, för att han hade uppgivit för Migrationsverket att han var född 1999. Han kom från Tyskland i höstas. Han ska efter straffet utvisas på åtta år. Men ännu finns idioterna kvar i samhällen runt om i halva Sverige. Norrland är förskonat i rapporten om de brottsliga områdena, där det finns narkotikahandel, gängkriminalitet och rädsla för att vända sig till polisen.

tisdag 16 februari 2016

Oljetankern Tellus passerade över bilen med Viola Beach

UPPDATERAT
Det var oljetankern Tellus som passerade över Viola Beachs bil när den hade fallit i vattnet i Södertälje kanal. Tankern är 124,5 meter lång och har ett djupgående på 6,7 meter. Kanalen är kring 8 meter djup. Besättningen på tankern såg att något föll i vattnet från bron, men trodde det var ett sjok med snö. De rapporterade detta till Sjöfartsverket och de fick klartecken att passera. Fem män dog där i kanalen. Hela Indie Pop bandet Viola Beachs medlemmar plus deras manager. Larmet om att en bil hamnat i vattnet kom först sedan tankern hade passerat. Bron var på väg att gå upp när engelsmännens hyrbil passerade varningsljus och två bommar innan den föll i vattnet. Inga bromsspår fanns på vägen fram till bron. Personalen som skötte broöppningen såg inte när bilen föll i vattnet så därför gavs tankern klartecken. Det är 125 meter mellan de båda bommarna samt bron och bilen passerade dessa på ett par sekunder.

Här skrev jag tidigare om detta. 

25.2.2016
Här konstateras att männen förmodligen dog redan när de slog i järnbalken på bron. Flera har svåra skallskador enligt obduktionen. Olyckan larmades inte om omedelbart eftersom de som stod på bron trodde att bilen hade klarat att hoppa över till nästa brodel. Det finns inga spår av inbromsning på bron. Mänskliga faktorn orsakade olyckan tror ett vittne.
12:25
Och här sägs att oljetankern inte skadade bilen utan att den krossades mot bron och vid det 25 meter höga fallet ned i vattnet. 
5.3.2016
Bilen med engelsmännen har saktat in när de såg att andra bilar stannat och sedan kört över i en öppen fil, kört igenom två bommar och förbi blinkande varningsljus och sedan kraschat mot den öppna brodelen och försvunnit i djupet. Föraren har medvetet bytt fil och satt fart på bilen. Det påminner mycket om en filminspelning eller som att föraren inte fattade att det fanns en öppen bro där framme, eller att han tyckte att han skulle hinna passera. Det är en katastrofal missbedömning. 
10.3.2016
Här berättar den bilist Kent Uddén, som stod först i kön vid broöppningen vad han såg. Han ser när bilen forcerar första bommen och den andra bommen, sedan hör han en smäll. Det hela tog några få sekunder. Första tanken: vilken jäkla galning. Bilen kunde ha kört in i de andra också. Efter att han har gått ur bilen och börjat prata med en taxichaufför går det upp för honom att den andra bilen har gått över kanten. Det var mycket otäckt, säger han. 
17:25
Polisen tror att föraren kan ha svimmat av vid smällen mot den första bommen och därför fortsatte bilen rakt fram eftersom föraren hade foten på gaspedalen. Ouppmärksamhet kan ha gjort att föraren inte såg första bommen. De som satt fram dog förmodligen direkt vid kraschen mot bron och de båda andra dog kanske vid nedslaget i vattnet. Det får obduktionen utvisa.Den här oljetankern passerade över bilen med de fem engelsmännen
när den låg i vattnet. Psykotisk man mördade 60-åring

UPPDATERAT
Det var en 34-årig psykotisk man, som dödade en 60-årig man i Filipstad förra torsdagen. Den knivskurne mannen hittades död vid sin rullator med ett 20-tal skador. De anhöriga har i flera år försökt att hjälpa 34-åringen. Han skulle ha träffat läkare i morgon och då skulle en anhörig ha försökt få tvångsvård för honom. Men innan dess hann han mörda en oskyldig. Den mördade var en trevlig, vanlig man, som råkade komma i vägen för den psykotiske mannen, som hörde röster och såg syner. Den anhållne har försökt att ta sitt eget liv två gånger. Han har erkänt dråp.

Den misstänkte fick hjälp förra året i februari och skickades då iväg till ett behandlingshem i Skåne. Han kom ut i augusti och började dricka direkt. Han har fått lagligt knark under året. Enligt den misstänkte mördaren råkade han i bråk med 60-åringen och det var nödvärn som gjorde att han knivhögg honom säger han. De anhöriga är arga över att han inte har kunnat få hjälp utan att det måste gå så här långt. De har sagt till socialen att något skulle komma att hända. De talade med honom bara timmar innan han attackerade 60-åringen. De anhöriga tänker anmäla Filipstads kommun.

Kommunen säger att tvångsvård kan bara erbjudas i sex månader sedan bestämmer den vuxne själv. Och det går inte att göra något mot den vuxnes vilja så länge dennne inte skadar någon annan. De anhöriga har alltid rätt att anmäla vården till IVO, Inspektionen för vård och omsorg.
20.2.2016
Här berättar de anhöriga om sorgen efter den mördade John Melin, som var en fantastisk sagoberättare, händig och familjekär. Han var omtyckt och snäll och hade många vänner. Han skulle ha fyllt 61 år i morgon.
Det var förra torsdagen på kvällen som 60-åringen
 hittades död vid sin rullator.

Knivdåd mycket vanliga i Sverige

Flera utryckningar per dag handlar om knivdåd i Sverige. I går blev en man allvarligt skadad på Frösön, Östersund av en kniv. Fyra personer födda på 90-talet är anhållna. Jag har noterat knivdåd vid skola i Sollentuna, knivdåd vid Hornstull i Stockholm. Knivdåd i Boden, knivdåd i Västervik och bråk på asylboenden, som är så vanligt att jag inte ens noterade dem enskilt. Allt detta under den senaste veckan. Som tur är så leder inte de flesta knivdåd till mord eller dråp, utan enbart till skador. Dock så belastar de sjukvården precis som skottlossningar, som dock ofta sker i kriminella kretsar. Omkring 40 procent av morden i Sverige sker med kniv. 

År 2014 anmäldes 8 500 brott mot knivlagen, man får inte ha kniv på allmän plats. Det är en ökning med 13 procent sedan 2013, men betyder inte att kniven användes i varje fall. Omkring 65 procent av dessa brott klaras upp. Ungefär 1 700 personer lagfördes med knivbrott som huvudbrott under 2013. Det säger heller ingenting om hur ofta kniven användes. Statistiken släper efter här, så nyare siffror finns inte, men rörligheten i samhället har medfört fler knivdåd.

Här några händelser i nyheterna nu: 

En aggressiv person på ett asylboende i Nordmaling beväpnade sig med kniv i går. Personalen låste in personen i ett kök. 
I går höll en knivman en familj fången i Boliden. Kvinna knivskuren, men inte allvarligt. 
I Boden knivskars en man i fredags av en arbetskamrat. 
En 17-åring är anhållen efter ett knivdåd på ett asylboende i Västervik
Man knivskuren i Varberg, arbetskamrat anhållen i går. 
Knivdåd i tatueringsstudio på Södermalm i Stockholm. 

måndag 15 februari 2016

Tolv personer folkbokförda i närbutik i Gävle

UPPDATERAT
I det nya Sverige kan man bo lite varstans, som till exempel i en närbutik i Gävle centrum. Där bor tolv personer. Ytterligare tre har sin postadress där. Det kan handla om asylsökande som behöver en adress utanför förläggningen, för att få del av Arbetsförmedlingens etableringsinsatser, plus ekonomisk ersättning och undervisning i svenska. 

Kreativiteten gör att massor med människor kan vara skrivna på de mest underliga platser. Det är olagligt, men inte i så hög grad att man kan få böter. Inte om man inte är svensk medborgare. Man ska vara skriven där man tillbringar sin dygnsvila. Det är knappast i en butik. Men asylsökande slipper säkerligen genom juridikens fingrar.

Folkbokföringsadresser kan säljas till hågade spekulanter. Men den som har hand om Time-affären i Gävle, Berhane Johannes Theresenay, försäkrar att det inte kostar något alls att skriva sig på adressen. Han försöker bara hjälpa till. Jo, det kan vi ju tro om vi vill. Han har dessutom fem personer skrivna i sin egen lägenhet i Gävle, som eventuellt (har inte kollat med brf) är en bostadsrätt värd ett par miljoner, 98 kvm stor. Som sagt en kreativ person. Väldigt många lämnar också Sverige och är således inte alls folkbokförda här längre. På 1800-talet emigrerade omkring 50 000 svenskar per år, men år 2014 var det 51.237 personer som lämnade landet.
16.2.2016
Och som Gefle Dagblad skriver här är det helt okej att bo i en kiosk om man är asylsökande. Då kan man flytta in och ut på ett asylboende om det inte fungerar att flytta ut till något annat ställe. Man kan flytta tillbaka. De som är skrivna i en kiosk kan få komma mer in i samhället och de bor under tiden hos kompisar och håller sig uppdaterade om bostadsmarknaden för att så småningom få en lägenhet. Adresserna som de är folkbokförda på gör att de kan få försörjningsbidrag från samhället. Detta är ett parallellt system till det vanliga svenska och det är helt okej att inte kunna sova på den adress, där asylsökande eller de som har fått uppehållstillstånd, är folkbokförda. Meningen är att asylboenden ska avlastas och att nya asylsökande ska kunna flytta in.

Här huserar en barmhärtig samarit som hjälper andra
genom att låta dem folkbokföra sig i butiken. 

lördag 13 februari 2016

Mord på asylboende

UPPDATERAT
Det sjätte mordet (eller dråpet) i februari inträffade nu på ett asylboende i Ljusne utanför Söderhamn. Jag satt och räknade efter och tänkte att det kommer att inträffa minst ett mord till innan helgen är slut, så säger statistiken att det sker ungefär tre mord per vecka i Sverige, vilket ger mer än 150 mord per år, mer än statistiken har sagt fram till 2015. Då skedde ett trendbrott. Fyra personer lär nu ha slagits med kniv på asylboendet i Ljusne, en dog. Detta kom till polisens kännedom nu i kväll vid 18.18. Mer information kommer. 

Här är de andra fem morden i februari:
1. Misstänkt mord kvinna, Madelene, 29 år, Upplands Väsby. 
2. Brinnande bil i Bara i Svedala med en kropp inuti. 
3. Mord Landskrona, skottlossning, man 25-30 år, man greps i Mölndal, men är släppt. 
4. Filipstad, mord äldre man med rullator, man anhållen i 30-årsåldern. 
5. Misstänkt mord Alvesta på 19-åring, två gripna 15 plus 19 år gamla. 

21:08
Här nedan står reportern utanför asylboendet från Hela Hälsingland och rapporterar nyss om att polisen befinner sig inne i trapphuset i huset bakom. Polisen har spärrat av ett stort område. Det finns ingen förklaring till varför bråket uppstod, tolkar behövs för att kunna prata med vittnen. En person är gripen för mord. Alla inblandade är asylsökande. Nationella insatsstyrkan från polisen är där och lägenheter ska undersökas.
14.2.2016
Ytterligare tre personer har förts iväg av polisen, en av dem i handbojor. Det bor omkring 450 asylsökande i närområdet. Ljusne har kring 2 000 invånare. Söderhamn kring 12 000. 
8:02
Det blev slagsmål mellan olika grupper och en grupp män, förmodligen i tonåren, flydde ut i natten. Omkring 20-30 personer kan inte längre bo i sina lägenheter utan bor nu hos vänner. Detta berättar Lars Ulander chef på Migrationsverkets mottagningsenhet i Gävleborgs län. Han säger att det finns tillfälliga boenden i Söderhamn för de som inte kan bo "hemma".
15:08
Alla ungdomar i bråket är från Afghanistan och det var ett gäng som kom från Söderhamn, som var inblandat. Den mördade mannen bodde i Söderhamn. Han var i 20-årsåldern precis som den som är anhållen för hans död. 
15:22
Vår käre statsminister Stefan Löfven är i Indien (fast han trodde i något tal att han var i Kina). Han förfasar sig i god ordning över det planerade anfallet på en flyktingförläggning där fjorton personer anhölls. Vi som följer nyheterna vet att det var högerextrema killar från Polen som hade tagit sig dit för att provocera och bråka. Men det nämner förstås ingen. Och inte heller har vår älskade statsminister begripit att på den "anläggning" där en man nu mördades bor människor i egna lägenheter. Så han rabblar på om säkerheten och att det är för trångbott och annat. Han kanske inte kan söka på internet så att han kan informera sig. Och har värdelösa rådgivare.
2.1.2017
Mannen döms för grov misshandel och vållande till annans död i hovrätten, så detta räknas inte in bland morden/dråpen från förra året. Det gäller Ljusne i Hälsingland. Det känns lite märkligt att detta dödliga våld inte räknas i statistiken. Mannen ska utvisas efter avtjänat straff som blir kortare än vid dråp eller mord - 3 år och nio månader. Är detta tanken från rättsväsendet att vi ska bli av med denne man så fort som möjligt, som slogs med en annan klan från Afghanistan? Vem vet. 

Fyra män döda vid bron i Södertälje

UPPDATERAD
Bilen med kanske fem män färdades norrut mot Stockholm vid halvtretiden i natt när den gick genom en stängd bom på motorvägsbron vid Södertälje och mot den andra brohalvan, som var öppen. Bilen demolerades svårt och störtade ned i det åtta meter djupa vattnet. De tre männen som först hittades döda är identifierade och deras anhöriga är underrättade. En fjärde man hittades vid halvtretiden i dag. Trafiken fungerar nu som vanligt. 

Bildelar hittades uppe på bron när en bilist hade slagit larm om att bommen var nedkörd och att det kunde finnas en bil i vattnet. Här är vad polisen skriver om ärendet.
En av de sista bilderna
av en bandmedlem

från Viola Beach
i Sverige
16:05
Johnny Alexandersson från Jönköping berättar för Aftonbladet att han stod med sin lastbil nära bron och väntade på att bron skulle stänga när det kom en bil som trängde sig förbi och körde som en galning. Den körde på vänstersidan in mot mitträcket och tog i farten med sig en backspegel på en taxibil. Sedan blev det en stor smäll innan bilen försvann. Det hela utreds som en olycka orsakad av alkohol/droger. 
16:49
En femte död person är nu hittad. Alla de döda är födda mellan 1983 till 1996. Det skriver polisen. Vad ska man säga? De tog bilen till himlen. Så dumt. Det påminner om vad som hände vid Hjulstabron år 2013, men där var det två killar som var jagade av polisen och de ville inte heller stanna när bron var öppen. Jag skrev om det här. Där fick ett polisbefäl till sist böta för att han hade orsakat att bron var öppen. Men dessa båda hade också kunnat stanna innan bron. Här i Södertälje var det en vanlig broöppning, som männen inte ville vänta ut. Trist! Jag förmår inte ens säga vila i frid, för det kan de väl knappast göra.
14.2.2016
De omkomna var brittiska medborgare i ett popband. Också deras manager fanns i bilen. 
11:04
Det var det brittiska Indie Pop bandet Viola Beach som åkte ned i kanalen i Södertälje. Här kan ni se dem på facebook. Och de skulle till en musikfestival i Texas, USA i mars. Blir inget av med det. Kör försiktigt där ute! Och rök inte på! Inga droger vid ratten.
16.2.2016
Viola Beach ligger nu som nummer 39 med Swings & Waterslides på brittiska topplistan sedan fansen till gruppen har pushat för den. 
15:16
Oljetankern Tellus, som är 124,5 meter lång, passerade rakt över olycksbilen sedan den hade fallit i vattnet. De ombord på tankern såg bilen falla i vattnet, men trodde det var ett sjok snö, som föll. De kontaktade dock Sjöfartsverket och berättade vad de hade sett. De fick klartecken att passera. Tankern har ett djupgående på 6,7 meter. Kanalen är 8 meter djup. Här skrev jag också om detta.
Den här oljetankern passerade över olycksplatsen när bilen med de fem männen
hade fallit i vattnet. 

fredag 12 februari 2016

Michael Wolf blåste sig själv

UPPDATERAT
Han är visselblåsaren säger han. Förre VD:n som fick sparken i tisdags från Swedbank. Han avslöjade sig själv i banken säger han och berättelsen blir bara värre och värre. Själv har jag Swedbank som bank fortfarande, men anlitar dem inte till något annat än att förvara mina pengar på ett konto så jag kan betala räkningar. Vi var beroende av Swedbank under många år eftersom vi hade huslån, men min käre älskling ordnade så att jag kunde lösa dem. 

Om jag hade något annat än ett ynka konto i banken skulle jag absolut byta bank för de verkar inte riktigt kloka där. Inte om det fungerar så att när VD säger att rutinerna inte är bra och blåser sig själv så blir han polisanmäld och FI kallas in plus Ekobrottsmyndigheten. Fast inte i den ordningen. Ju mer de pratar desto värre blir allt. De borde nog hålla tyst nu. Och Michael Wolf borde nog inte ha gett den där intervjun. Men det är förståeligt att han vill ha upprättelse om han känner sig illa behandlad. Han vill värna sin heder säger han. Vilken soppa!

Fattar ni inget alls kan ni läsa det jag skrev i tisdags när han fick sparken. Och här kan ni läsa om att jag kände mig totalt lurad när min sambo dog och av bankens behandling då för ett år sedan. Jag skrev till VD Michael Wolf då.

PS. Det verkar vara en anmälan om insiderbrott det handlar om eftersom det vad Ekobrottsmyndigheten fick in förra fredagen. Det kan betyda att han har använt information han hade för att låta sig själv utnyttja detta för egen vinning. DS.

14.2.2016
Förklaringen till det hela lär ligga i Michael Wolfs pensionsdepå, som har skötts av anställda på Swedbanks privatbank och som tidigare har ringt bankens enhet för efterlevnad av regler innan de gjort affärer, men som slutade med detta i augusti 2015 tydligen och i november eller december visade det sig att VD:n gjort affärer med sina värdepapper i bolag, där bankens anställda inte fick göra detta då. Bolagen fanns med på stopplistor. Michael Wolf har godkänt dessa köp, inte haft någon koll således.
15.2.2016
I dag förklarar banken att Michael Wolf inte är den som blåste i visselpipan. Alla de konstiga turerna beror av yppandeförbudet. Därför gick det inte att säga något och Anders Sundström måste på den direkta frågan han fick på den första pressträffen säga att det inte fanns några dolda lik i lasten, eller i garderoben, men det gjorde det. 
21.3.2016
Och nu slutar också Göran Bronner eftersom detta som hände har "rört upp så mycket damm". Fint uttryckt. Han hade byggt sig ett fastighetsimperium utanför banken, för numera behövs inte så mycket jobb i bankerna själva. Kunderna sköter detta så bra. Han nämndes som en stark person av styrelsen när Wolf fick sparken medan jag mera tyckte att han "var en skurk med näsa för pengar". Men nu har han funderat färdigt på sin framtid och säger upp sig. Har ett halvårs uppsägningstid.
30.3.2016
Och Anders Sundström föreslås inte att bli omvald som styrelseordförande. Nej det vore väl för märkligt efter alla dessa konstiga turer. Planen var att Sundström skulle tvingas bort 2017 av aktieägarna. Nu blir det tidigare än så. 
5.4.2016
Varken Anders Sundström eller Michael Wolf får ansvarsfrihet för vad de har uträttat i Swedbank.


Vapenvila i Syrien

UPPDATERAT
Gladrapporterna från München säger att det blir vapenvila inom en vecka efter fem års krig i Syrien och tio procent av befolkningen dödad. Kan det vara sant? Omedelbar nödhjälp ska också sättas in då till belägrade områden. Omkring 60 000 är just nu på marsch bort från kriget i Aleppo och mot belägrade byar och städer, där det råder svält. 

I en hel vecka ska det råda eld upphör i området till att börja med och nödhjälp ska det bli omedelbart enligt John Kerry, USA:s utrikesminister, som inte drog sig för att skylla en del av eländet i landet på Ryssland. Kring 470 000 har dödats i Syrien genom direkt våld och genom att regimen använder svält som vapen och att det varken finns mediciner eller sjukvård. 

Ifall det nu verkligen blir vapenvila och att den förlängs efter denna vecka i tiden så kan det börja bli mera normala tillstånd i landet och befolkningen ska inte längre behöva belägra gränsen mot Turkiet. Vi lär få se hur det går.

Jag minns en annan överenskommelse i München år 1938 med eftergifter mot en viss tysk ledare, som hette Hitler och där Englands premiärminister Chamberlain kom hem och viftade med denna överenskommelse, som inte betydde ett dugg. Men vi ska väl inte måla fan på väggen innan det finns en utvärdering och handling har visat vad Syrien egentligen vill. 

Men visst har det varit korkat av president Assad att vara med och ta död på tio procent av befolkningen och förstöra landet. Borde han tycka själv vid det här laget. Han har ändå gått på universitet i Damaskus i sex år. Eller är det okej att göra så enligt hans normer? Fast han är utbildad läkare? Han har dessutom jobbat i London som läkare och det var att hans bror dog i en bilolycka som gjorde honom till president i Syrien. Han var inte intresserad av politik. Rysslands utrikesminister Lavrov har också lovat vapenvila i området. Vad de båda stormakterna säger har förmodligen större betydelse än vad president Assad vill.
13.2.2016
Nej då president Assad vill inte alls sluta kriga utan han ska fixa det här inom ett år. Och då är det viktigaste att skära av vägen från Aleppo till Turkiet. Han kommer således att fortsätta att ta död på sitt folk. Så sorgligt. Han vill inte ha några rebeller i landet. Han ska ordna det här. 


President Assad (mitten) har tills nu blundat för sitt folks lidande.
Detta trots att han egentligen är läkare och inte politiker.

Skiten i Bergdala

I lilla Bergdala invid Hovmantorp i Småland rinner skiten ut i bäcken för reningsverket klarar inte mer än 50 personer och det finns ett hvb-hem som har 50 personer redan intagna där. Dessa hem går utanför kommunens tillstånd och växer upp som svampar ur jorden lite här och var beroende på att det är lönsamt att ta emot särskilt ensamkommande barn, som nyss kom till Sverige. 

Redan i november upptäcktes att det rann ren skit i bäcken hundra meter från familjen Tegnérs hus. Det skulle kosta 1,5 miljoner att bygga nytt reningsverk, som klarar det invånarantal som nu är kring hundra personer i området, men bara var kring 50 personer i Bergdala tidigare. Länge har det behövts ett nytt reningsverk, men kommunen kan inte komma överens med sig själv om att bygga det. Fortfarande rinner det skit utanför familjens hus nu i februari och Jessica Tegnér är orolig.

Jo vi hade det problemet tidigare med en granne, som helt enkelt släppte ut sin skit i diket utan rening. Vi hotade med kommunen och det hjälpte den gången, men det kanske är skillnad i Bergdala? För där är de på hvb-hemmet lika många som de andra invånarna i lilla Bergdala. Men det är en ömmande verksamhet så då betyder väl inte lite skit i bäcken så mycket? Å andra sidan kan man säga att Småland, som redan är förorenat av arsenik i grundvattnet efter alla glasbruk, kan behöva lite fler nya reningsverk.