tisdag 28 februari 2017

Annons anklagas för nazism

Den här annonsen nedan som har använts under VM i Lahtis och fanns på en helsida i VG (Verdens Gang) tidning i Norge den 24 februari påminner om nazisternas reklam med ungdomar som ser upp mot himlen och den norska flaggan där bakom. Dessutom är det verkliga skidungdomar och det finns inga mörkhyade med i truppen. Och sponsorn är vapentillverkare. Allt blir bara för mycket. Dock är propagandspråket likadant i alla diktaturer och nedan kan ni också se hur armén i Sovjet framställdes. Likadant belyst ansikte nedifrån, som ser förtröstanfullt mot skyn, och gyllene snittet används för att göra det behagligt att se på. Men naturligtvis ska inte annonser för skidsport se ut som propaganda för en diktatur. Norge är en demokrati.

Ikea-mördaren vill avtjäna sitt straff i Eritrea

Ikea-mördaren Abraham Ukbagabir vill avtjäna sitt straff i Eritrea. Han dödade en mamma och hennes son på Ikea den 10 augusti 2015. Han vill nu hellre sitta av straffet i Eritrea än att fler gånger misshandlas i svenska fängelser. 

Mördaren sökte asyl i Sverige och det var när han fick avslag som han begick morden på Ikea. Han trodde att offren skulle komma till paradiset. Eritrea är en enpartistat och har inte haft några val sedan landet blev fritt. Men mördaren vill hellre dit. Dock måste också Eritrea godkänna att han flyttas.

Abraham Ukbagabir visade sig vara en totalförvirrad kristen. 

måndag 27 februari 2017

Fake Oscar Fiasco

UPPDATERAT
Ja det var inte La la land som fick en Oscar för bästa film utan Moonlight. Så det blev kaos på scenen när La la land överlämnade den Oscar de nyss hade fått till Moonlight. Inte så mycket att bry sig om kanske, men största skandalen i Oscarsutdelningens minne. Moonlight har ett passande tema om missbrukande moder i utslaget område där hennes son blir vän med godhjärtad knarklangare. Och han kämpar för att komma till rätta med sin sexualitet. Medan La la land handlar om skådespelarvärlden och musikvärlden och är en musikal. Det är väl självklart att elände slår musikal.
10:43
Revisorsfirman som ska hålla ordning på hela Oscarsgalan ber nu om ursäkt för att det blev fel kuvert. Men Faye Dunaway var inte heller så smart som läste det som stod där, när det var fel kuvert vilket Warren Beatty verkade begripa. Men ingen av dem var tillräckligt smart för att säga att här har det blivit något fel. De litade på att de bakom kulisserna visste vad de gjorde. Regissörerna har alltid rätt.
11:57
Så blandade de ihop bilderna på en levande och en död kvinna, så fel foto visades i in memorian-avsnittet. Riktigt kass! Byt ut revisorsfirman som är ansvarig för detta!
1.3.2017
Det var internets och twitters fel vad som hände för den som hade hand om kuverten med vinnarnas namn var distraherad av att han höll på att twittra ut bilder på internet samtidigt. Dumma internet! Dumma twitter! Kanske har galan råd med att låta den som har hand om kuverten med vinnarnas namn koncentrera sig på enbart detta. Så att allt blir rätt i framtida Oscars-utdelningar.
2.3.2017
De båda revisorer - en man och en kvinna - som var direkt ansvariga för att fel kuvert delades ut under galan har nu fått sparken. De kommer aldrig mer att få jobba med Oscarsgalan. 
Faksimil från Daily Mailsöndag 26 februari 2017

Svenskar jobbar mest i EU

Det framställs i dag som något mycket bra att svenskar jobbar mest i EU, att drygt 82 procent av befolkningen är sysselsatt. Det är SVT Nyheter som säger detta: Att vi är så duktiga för att kvinnor och äldre också jobbar. Dock finns det en grupp som har det svårt att ta sig in på arbetsmarknaden. Det är de som inte har gymnasiekompetens och de som inte talar svenska. De blir dessutom fler och fler och det svenskar fruktar mest är att segregationen ska bli värre. Kring 81 procent är rädda för detta av Sveriges befolkning. Det konstaterade Aftonbladet/Inizio i en undersökning. 

Jag har tidigare uttryckt det som så att vi är rätt dumma i huvudet som jobbar som galningar och inte får något ut av detta. I genomsnitt jobbar svenskar 41 år, men får ändå risiga pensioner. Snittet för EU är drygt 35 år och minst tid jobbar de i Italien med 30,7 år som tillgängliga för arbetsmarknaden. Varför ska vi jobba så mycket?

Kan bero på att vi måste bidra med 50 miljarder till alla nya invånare som kom hit år 2015 och också förra året, kring 200 000 nya sammanlagt. Denna summa 50 miljarder saknas i statsbudgeten fram till 2020. Befolkningen har ökat dubbelt så fort de senaste åren i Sverige mot om vi skulle lita enbart till den inhemska befolkningens förmåga att föda barn. Rent statistiskt innebär detta att var och en som jobbar måste försörja ännu en vuxen utöver de barn eller äldre som finns i det egna hushållet. 

Redan 2010 jobbade vi svenskar mest i EU och försörjde också de andra EU-länderna. De får bidrag från oss när de har slösat bort sina egna pengar och dessutom har de inte lika hårda vintrar som vi så de måste ha lika ombonade hus och betala lika mycket för dem. Jag minns fortfarande Emelie Åkerlund, som förra året sade "Vi svenskar har inte förtjänat vår välfärd. Vi hade turen att födas in i det." Hon jobbade på Ätradalens HVB-hem  i Halland för ensamkommande och trodde att välfärden hade ramlat på henne från himlen.

Hon som då var 20plus hade ingen aning om att Sverige var ett fattigt land för hundra år sedan och hon dömde ut både mina mor- och farföräldrar, plus min mamma och pappa och mig själv och de män jag har sällskapat med och varit gift med, som har jobbat för att hon skulle ha det bra i Sverige. Vad har ungdomarna fått lära sig i skolan? Det är inte tur som har skapat Sveriges välstånd. Det är att vi har haft fred i över 200 år och har arbetat och slitit för att varje dag ta hand om det materiella som vi har. För att våra barn och barnbarn och förhoppningsvis även barnbarnsbarnen skulle ha det bra. Men nu ger vi bort välfärden hela tiden. De kommuner i Sverige som har tagit emot flest flyktingar är också bland de fattigaste


Här kan ni se att svenska män och kvinnor jobbar
mest i EU. Det gjorde de redan 2010.
I andra länder slavar de inte för att försörja sig
lika hårt utan litar till att vi ska
bidra till deras försörjning. 

Morden ligger på tre i veckan även i år

Jag räknade alla mord förra året och de blev till sist 159 stycken. Elisabet Höglund gjorde detsamma och hon fick det till 163. Nästa månad kommer Brå med sina siffror och det ska bli intressant att se hur många mord de har räknat till. Experterna har hitintills sagt att det ligger oförändrat på kring 110, så det är en rätt stor skillnad mellan vad vi icke experter "bara" journalister och författare har kommit fram till och vad kriminella experter som Jerzy Sarnecki har uppskattat det till.  

I januari i år räknade jag till 15 misstänkta mord och nu i februari har jag räknat till 12 misstänkta mord. Då har misstänkta trippelmordet i Skivarp, Skurup räknats bort för dessa döda män orsakades av koloxidförgiftning, läckande värmepanna. Sammanlagt blir det således 27 misstänkta mord i år. En man sköts i Rissne i går, men han är inte död. "Bara" allvarligt skottskadad. Några dagar kvarstår av februari och jag gör en lista och uppdaterar om det händer något mer.


lördag 25 februari 2017

Okänd Nils Bildt lyfts fram av Fox News

UPPDATERAT
Nils Bildt presenterades som "svensk försvars- och nationell säkerhetsrådgivare" och får uttala sig om hur det står till i Sverige fast han inte har bott här sedan 1994 och ingen känner till honom som någon expert på varken försvaret eller den nationella säkerheten. Så jobbar Fox News i USA. Han ställdes mot Ann-Sofie Näslund korrespondent på Expressen, som försökte förklara situationen i Sverige. 

Nils Bildt fick säga att det inte går att diskutera invandring i Sverige och att om man inte håller med om den liberala agendan ses man som en outsider eller tas inte på allvar. Att det finns problem i städerna Malmö, Göteborg och Stockholm och dess förorter och att detta inte diskuteras öppet.

Nils Bildt utvandrade 1994 från Sverige och hette då Tolling och är son till ridsportsprofilen Sven Tolling. Han bytte dock namn till Bildt år 2003 och driver flera säkerhetsföretag i USA. Hans senaste adress är i Tokyo och ingen vet om hans företag är verksamma. Han är dömd för våldsbrott i USA, enligt DN. Han fick då ett års fängelse och detta var  i november 2014.

Här kan ni se hela inslaget i Fox News. Och här fortsätter luskandet om vem denne Nils Bildt egentligen är. På långt håll säger han sig vara släkt med Carl Bildt. 

7:22
Problemet är kanske att vårt samhälle är för bra genomlyst. Sant är att vi har mycket mindre brottslighet än till exempel USA. Det här oroar vi oss för i Sverige enligt en ny undersökning med 6 000 svarande av Aftonbladet/Inizio:
28.2.2017
Kritiken mot Fox News är befogad sade programledaren i natt. Svenska regeringen har hört av sig och klagat och det var inte sant att Nils Bildt var kopplad till den. Men fortfarande kvarstår inbjudan till ambassadören, som de egentligen ville intervjua. Kul för Fox News att bli så uppmärksammade. Det är ju det de vill. De har tidigare fått backa på falska nyheter. 

fredag 24 februari 2017

Svenska folket vet att Trump har rätt

USA:s president Trump påstår att svenska folket står bakom honom och vet att han har rätt, när han säger att svenska medier inte rapporterar vad som händer, och i nästa andetag säger han att han älskar Sverige. Visst! Han är en första klassens manipulatör. Han menar också att inte alla medier är hans fiender utan bara "fake" medier. Enligt honom får inte heller medier använda anonyma källor utan alla ska stå för vad de säger. Ingen diktator kunde uttrycka sig bättre än vad han gör. Stå för vad du säger. Det finns ingen anledning att ha källskydd för de som lämnar uppgifter till journalister. Ut med allt i offentligheten! 


Har han verkligen sagt detta?
 Nej det har han inte.
Men visst är det typiskt för vår tid
att detta finns på internet. 
Alla som vänder sig till journalister har rätt till anonymitetsskydd eller källskydd. Om det inte är så i ett land kan inte demokratin fungera. Storebror ska inte kunna titta in i varenda vrå i ditt liv och hem som det framställs i romanen 1984. Det är detta mänskligheten har haft att kämpa med sedan urminnes tider. Makten över sina egna liv eller om någon annan ska ha full kontroll över dessa. Till och med USA lyckades avskaffa slaveriet på 1800-talet, fast det var lönsamt för sydstaterna.

Redan president Lincoln visste att
internet inte var att lita på. Jaså?
Nog rapporterar svenska medier vad som händer. Problemet är att det händer så mycket och att allt platsar numera i internets medier. Stort som smått i hela världen och allt sensationellt i jakten på nya läsare, som kan betala för detta. Jag som räknar mord varje dag har ibland svårt att hinna med att uppfatta dem, för de försvinner också väldigt fort från mediernas hemsidor. Då är jag trots allt pensionär och har tid att leta. Och mord är de allvarligaste brott vi har. Förutom terrordåd. 

President Trump ska också bygga muren mot Mexiko tidigare än planerat och det påminner en hel del om Sovjet när Chrustjev byggde muren i Berlin, för att inte folket i hans stormaktsland skulle rymma från det underbara kommunistiska systemet. Men här har det urartat åt andra hållet. Ingen ska få komma in i Trumps formidabla kapitalistiska paradis.

Jag har tidigare skrivit om denna urartade president, som inte kan hålla tyst utan det rinner som ett förorenat avlopp från en storstad ur käften på honom. Han är en så stor skräckversion av en människa att det är omöjligt att sätta ens någon riktig etikett på honom. Och denne man har landet USA frambringat och honom tror de stackars fattiga invånarna i olika städer på. De vill inte vara med om att deras jobb försvinner utomlands. De vill fortsätta slava med sina dåligt betalda jobb och hylla den man som behåller dessa i landet. 


torsdag 23 februari 2017

Gomorron Sverige i Rinkeby

UPPDATERAT
Det föreslog de filmare som besökte Gomorron Sverige i morse: att programmet skulle sändas från Rinkeby eller annan förort. Bra idé säkert. De älskar journalister där. Och slår dem aldrig sönder och samman. Men visst invadera förorterna med reportrar. Kan skynda på integration. Filmarna var själva uppvuxna i förort och var ändå ganska överens om att polisen hade rätt som var där tidigare på morgonen: det är kring 100-200 ungdomar som ställer till det i förorten. 

Och vad ska då samhället göra? Jag är själv uppväxt i förorten och det var likadant där då. Mycket stök och bråk bland tonårskillarna. Men som flicka märkte man inte mycket utom då jag blev överfallen ett par gånger på väg från skolan. En gång av en pedofil och en annan gång av ett killgäng i min egen ålder. Har förmodligen präglat mig en hel del. Inget jag berättade för någon alls på den tiden 50-60-tal. Jag ville bara bort från idioterna. Jag blir alltid rasande när sådant händer. Blev jag också då som liten flicka. Jag ville ta mig vidare i livet.

Politikerna har byggt in eländet i förorterna ännu mer sedan dess genom att i Rinkeby bor nästan bara människor från andra länder. Hur ska de tonåringarna veta hur de ska uppföra sig i Sverige? I Sverige jobbar vi, som är födda här av två svenska föräldrar, som galningar för att ta hand om de andra tre miljonerna som har minst en utländsk förälder. Det är alldeles för sent att få stopp på strömmen av nya människor som måste tas om hand. Då måste vi byta regering och inte återigen få hör att vi ska öppna våra hjärtan. Och vi är heller inte betjänta av propagandan som säger att invandring är så lönsam. 

Det här gulliga reportaget var i Nacka Värmdö Posten i förra numret, om Shewit som flydde från Afrika och tog sig ända till paradiset i Nacka. Hon flydde till och med från Danmark när hon blev stoppad där. Fantastiskt! För där fanns inte paradiset. Detta reportage är tänkt att beskriva hur härligt det är när kommuninvånarna ställer upp och tar emot dessa människor. Alltmedan de ungdomar som är uppvuxna här måste bo hemma hos mamma och pappa. Samhället finns inte för dem. De måste fixa allt själva, för de är födda med silversked i munnen. För bara ett decennium sedan såg det helt annorlunda ut.

Men nu tvingas kommunerna ta emot hundratals nya invånare förutom de som flyttar frivilligt dit. Ingenstans finns det bostäder utan de måste byggas eller tas från andra. Åtta stycken medborgare vill ta emot nya invånare från andra länder i sina egna bostäder i Värmdö så här långt. Där finns 41 000 fastboende. Det säger en del om intresset fast kommunen själv kallar detta en succé att åtta stycken är villiga att hyra ut till kommunen för en hyra kring 4 000. Det är inte en skattefri inkomst, bara 40 000 får dras av i schablonavdrag.
13:32
I dag åtalades nio personer för hedersmord på Ramin Sherzaj i Gävle tingsrätt. De nekar till att ha strypt honom förra året i april. Förundersökningen kostade sammanlagt 1,6 miljoner för polisen. Etthundra poliser har varit inblandade i denna utredning. Aldrig tidigare i Gävleborgs historia har det funnits en sådan stor utredning med ett så allvarligt brott. Samtliga åtalade personer kommer från Irak. Ramin Sherzaj gav sig i lag med en tidigare gift kvinna. Anledning till hedersmord för dessa som kommer från Irak. Ramin Sherzaj kom hit 2010 som asylsökande från Afghanistan. Han blev 23 år gammal.


Shewit flydde från Eritrea ända till Nacka och Ewa.
Hon vägrade stanna i Danmark.
Det var Sverige som var paradiset.
Hon är ovanlig som flicka som kommer hit.
De flesta är unga män. 

Opinionen smetas ut

UPPDATERAT
Så här ser den nyaste opinionsundersökningen ut bland 4 005 väljare. Partiernas landskap håller på att förändras och sverigedemokraterna vinner på att de har pratat med moderaterna. Men inget parti kan regera som det ser ut i dag. Det måste bli koalitioner. Detta speglar hur missnöjda väljarna är med i stort sett alla partier. Före valet 2014 var det socialdemokraterna som skulle ordna biffen, men när de har varit i regeringsställning har de inte åstadkommit mycket annat än att köra landet mer i botten och bli tvungna att överge sin egen politik. 
Men i Sentios väljarundersökning för februari
är sverigedemokraterna störst.
Vem ska man lita på?
Norskt bolag.
Vet de mer?

onsdag 22 februari 2017

Bråk mellan tiggargrupper

UPPDATERAT
I Jörlanda, Stenungsund på Västkusten överfölls tre tiggare, två män och en kvinna, med tillhyggen för att de förmodligen hade gett sig in på andra tiggares revir. Så spekulerar polisen åtminstone. De två männen fördes med ambulans till sjukhus för de hade blivit attackerade på huvudena med sårskador som följd. Svart mercedes skåpbil efterlyst. Ingen gripen. Tråkig utveckling att tiggare slåss om platserna. 

Socialdemokraterna vill inte förbjuda tiggare. Det framkom i går, men de vill minska tiggeriet genom att det ska bli lättare att avhysa dem från privat mark och när de är ordningsstörande. Jag tycker det är jobbigt att panta flaskor för då kommer det alltid in en tiggare och ställer sig bakom och vill ha kvittot eller flaskorna på ICA i Mölnvik på Värmdö. Det är uppenbarligen privat mark inne i affären. Och jo det var ICA här också i Jörlanda. Favoritbutik.

Här skrev jag tidigare om tiggare och om idén att få licens som tiggare. 

23.2.2017
Se upp för det här paret som åker runt och stjäl från pensionärer. De slår till också när pensionärer pantar flaskor. De har tagit sig runt i Europa på det viset. De har erkänt en del brott, men också sagt att de var här för att tigga och arbeta. De stals kvinnans handväska. 
26.2.2017
Regeringen ska göra det lättare att få bort romska tiggares bosättningar. De ska inte längre behöva identifieras, utan ska lättare avhysas. Sent ska syndaren vakna kan man säga. Det tog hur lång tid som helst att få bort det stora tältlägret i Malmö för att de hade hjälp också av extremister som hjälpte dem rättsligt att bo kvar. De höll till och med vanvårade får där. Det var mer än ett år sedan som regeringens utredare konstaterade att det inte var bra med tiggarläger eller kåkstäder. För två somrar sedan fanns det kring 300 illegala bosättningar i landet. 
Här slår paret till när en kvinna pantar burkar och flaskor.
Detta var på Coop i Stenungsundtisdag 21 februari 2017

EU vill ha Australiens hårda flyktingpolitik

UPPDATERAT
EU försöker nu enas om en flyktingpolitik där flyktingläger utanför EU får ta emot flyktingar. Det finns redan ett sådant avtal med Turkiet, men nu behövs också detta med länder i Afrika. Det är Tyskland och Frankrike som föreslår detta och det ska gå att använda sig av sådana metoder vid en ny flyktingström liknande den som inträffade 2015. 

Flyktingarna ska då kunna direktavvisas till läger utanför EU utan att först få en asylansökan prövad. Detta är inte möjligt i dag eftersom EU kräver att alla flyktingar ska få en rättssäker prövning och drägliga levnadsvillkor. I framtiden ska det räcka med att en asylsökande inte riskerar att få dödsstraff, utsättas för tortyr eller annan förnedrande behandling. Dock ska FN fortfarande hjälpa länderna att ta ut personer som är i behov av skydd och de ska kunna komma som kvotflyktingar.

PS. För övrigt försökte Rinkeby i går bevisa att det är sant som Donald Trump säger: att migrationen till Sverige inte är bra. Så urbota tråkigt. Som vanligt skadar de bara sig själva. Och närmaste omgivningen. DS.

PSPS. Den här gången blev dock en DN-fotograf misshandlad också. Fy fan! DSDS.

Här kan ni läsa om att det var en kriminell 17-åring som orsakade allt som hände i Rinkeby. 

Mammas och pappas kärlek räddade henne

När Isabella, dotter till fotbollsspelaren Phil Neville, föddes var hon tio veckor för tidigt född och hade fått en hjärnblödning i livmodern och låg i kuvös. Hennes mamma Julie satt bredvid och bad för henne. Sköterskan sade till henne att vuxna som var lika illa däran gav upp, men det gjorde aldrig nyfödda. De kämpade. De gav aldrig upp. 

Isabella blev diagnosticerad med CP-skada när hon var 18 månader gammal. Föräldrarna fick höra att hon aldrig skulle gå eller prata eller leva ett normalt liv. Men nu har hon hunnit att bli 13 år och kan gå, springa, prata, sporta och dansa. Dessutom jobbar hon som fotomodell. Visserligen har hon fortfarande svårt med vissa rörelser och använder plastspjälor till benen för att ta sig runt, men hon har genom sin vilja och mammas och pappas kärlek tagit sig dit där hon är nu. Detta var en baby som bara hade 24 timmar att leva enligt doktorerna när hon föddes, men hon lever fortfarande. En vacker historia om kärlek.

måndag 20 februari 2017

Lessebo har Sveriges största arbetslöshet

Statsminister Löfven besökte Lessebo, men det var innan det kom svart på vitt att orten har den högsta arbetslösheten i landet. Många invandrare har tagit sig dit och det är också lång kö till lägenheter. Kommunen har näst störst andel fattiga av alla kommuner i Sverige (Laxå var värre). År 2015 hade Lessebo 8 516 invånare och av dem var 2 061 invånare utrikes födda. Kommunen klarar inte det stora uppdrag de har utan behöver hjälp utifrån. 

Det betyder att Lessebo måste få statlig hjälp eller kanske Robin Hood-skatt precis som Malmö som får kring 5 miljarder år 2017 för att upphäva sitt budgetunderskott. Här en sammanfattning av vad som sades i Agenda i går när tre partier diskuterade. Inga större nyheter där. Arbetsmarknadsministern sade att Lessebo ska få hjälp, moderaternas Elisabeth Svantesson menade att var och en måste ta ansvar för att integrera sig. Jimmie Åkesson menade att landsbygden kan inte "räddas" av invandring utan att detta förstärker de negativa strukturer som finns i Sverige.

Med Lessebo som exempel så ser vi att när invandringen är kring en fjärdedel av invånarantalet nås en nivå där ingenting längre fungerar. Inte så märkligt. I Sverige är omkring tre miljoner födda utomlands eller har minst en utländsk förälder. Sju miljoner är födda här av svenska föräldrar och således etniskt svenska. Vi har ännu inte nått den nivå där Sverige kollapsar eftersom alla dessa tre miljoner inte har kommit hit samtidigt. Och många av dem är födda här. 

Långsamt går vi mot en situation där vi är beredda att diskutera mer reellt hur det står till i landet och civilminister Ardalan Shekarabi (s) har skickats fram för att uttrycka sin oro. Det tyder på en vilja från regeringen att äntligen börja tala lite mer klarspråk om de svårigheter Sverige står inför de kommande åren. Hela 49 procent instämmer fortfarande i påståendet att "Invandring stärker Sveriges ekonomi". Detta enligt en nyligen gjord Sifo-undersökning. Medan 50 procent menar att "Invandring stjäl resurser från välfärden".
Fjorton personer bor i Lessebo på samma adress enligt folkbokföringen. 
De är alla släkt och från Somalia. 
Faksimil från Smålandsposten.

söndag 19 februari 2017

Mellon fick Trump att gå i taket

UPPDATERAT
För det var i stort sett det enda som hände i fredags kväll i Sverige och president Trump höll ett tal på lördagen där han sade att "Ni ser vad som hände i går kväll i Sverige? I Sverige!" Detta var ytterligare ett sätt att förvirra publiken i Melbourne i Florida, där han höll ett kampanjtal inför nästa val till president, som ska äga rum om tre och ett halvt år. Det gäller att böjas i tid det som krokigt ska bli. Istället för att försöka uträtta något för landet USA. 

Som sagt det var Melodifestivalen, som ägde rum i fredags kväll, där 87-årige Owe Thörnqvist gick till finalen, vilket ingen hade väntat sig. Inte han själv heller. Och inte jag. Blev kvällens överraskning. Men det händer märkliga saker ibland i Sverige. Helt rätt Donald Trump, men det är inte annat än roligt med att denne fantastiske vitale 87-åring går till final. Han är sambo med vackra och underbara Berit Gullberg, som jobbade på Dramaten sist jag såg henne som presschef (länge sedan).

Och den galne presidenten fick massor av människor att reagera på sociala medier. Carl Bildt skrev enligt nedan och undrade om han hade rökt på. Jo det vore en förklaring, men han är nog enbart psykopat och helt okänslig för vad omvärlden tycker. En trist produkt av USA där alla ska vara bäst och störst och vackrast. Det lär ta en ände med förskräckelse. Livet handlar om andra saker än att köra över hela världen. 

Redan förra året körde Trump underliga tal just i Florida. Det lönade sig då. 

18:03
Svenska ambassaden i Washington har nu kontaktat USA:s utrikesdepartement för att få veta vad president Trump menade. 
20.2.2017
Jodå presidenten för USA hade sett detta på TV. Han har tydligen inga andra kanaler till Sverige? Han svarade på twitter. Har han ingen telefon heller? Se svaret nedan. Sverige ska informera USA om tillståndet i landet. 
14:42
Totalt oseriös journalistik säger poliserna som är med i inslaget som president Trump hänvisar till. De har inte ens svarat på frågor som ställs i filmen och som ackompanjeras av dramatisk musik. Allt är ett hopklippt falsarium. Ren propganda som USA:s president tar för total sanning. Jag vill inte gärna associera till Hitler och hans propagandaminister Goebbels, som stod för "folkupplysning"under andra världskriget i Tyskland, men det är svårt att inte tänka i de banorna. Här har dessa båda från andra världskriget tagit plats i en person. Otroligt!
18:22
Och här kan ni gå in om ni vill skratta en stund åt tokigheterna på nätet apropå vad Trump säger.

Jo president Trump hade sett detta på TV.
Ridå!


lördag 18 februari 2017

"Där även välbeställd medelklass hör skottlossning"

Rubriken ovan är citat från DN:s förstasida i dag. Det är alldeles förskräckligt i Malmö och staden har tagit över gangsteretiketten från Göteborg. Det blev 13 mord på ett år i Malmö, men att koncentrera uppmärksamheten på dessa gör att de andra mer än 140 mord i Sverige år 2016 glöms bort. Att det är så många förnekas också av kriminalexperten Jerzy Sarnecki. Han anser att de ligger kring 110 för år 2016. Men jag har räknat alla mord under 2016 precis som journalisten, författaren och bloggaren Elisabet Höglund och vi har kommit fram till liknande siffror. 

Malmö har länge haft problem och det är socialdemokraterna och miljöpartiet som aldrig lyckas få någon ordning på staden. Genom Robin Hood-skatten hålls staden flytande annars skulle kommunalskatten behöva höjas med omkring sex kronor för att få en budget i balans. Under 2017 beräknas Malmö få nästan fem miljarder från andra kommuner för att klara sig. 

Här kan ni se nyheterna år 2007 om att det är så eländigt för de nya flyktingarna som kommer till Sverige. Det var tio år sedan. Året innan 2006 kom 27 000 flyktingar, rekord då. Ingenting har hänt sedan dess utom att vi har tagit emot rekordmånga flyktingar varje år. Och gör detta fortfarande. Kring 35 000 flyktingar räknar Migrationsverket med ska komma i år. Infödda svenskar blev en minoritet i Malmö år 2013 enligt SCB. De med minst en förälder född utomlands är fler än 50 procent.
Det var tio år sedan som Fatima Obaid sade
att Malmö är som Irak eller ett annat arabland. 

Fatima Obaid bor fortfarande i Rosengård
i Malmö med fem andra i samma lägenhet. 

torsdag 16 februari 2017

Klyftorna ökar i Sverige

UPPDATERAT
Dagens Samhälle har tagit fram siffror på att klyftorna mellan människor ökar i nästan alla kommuner. Mest ökade de under 2014 och 2015. Det var då vi tog emot ett par hundratusen flyktingar och de har naturligtvis inte så höga inkomster nu heller. Civilminister Ardalan Shekarabi säger att det är allvarligt och att i kommuner med högt flyktingmottagande ökar fattigdomen snabbast. 

Det gör att landet slits isär för det blir ojämlikt och det i sin tur påverkar sammanhållningen och tilliten i vårt samhälle, menar Shekarabi. Det har blivit så här under de senaste tio åren och fokus nu har varit att bekämpa arbetslösheten, vilket DN i dag har glada nyheter om. I de mest utsatta områdena har människor börjat att jobba mer. Sedan 1997 har andelen som jobbar ökat till omkring 50 procent i dessa förorter i landet. Då var det lägre, kring 30 procent eller ännu lägre.

I min närmiljö brer fattigdomen ut sig eftersom något hundratal nya potentiella medborgare strax flyttar in i baracker, där de inte har någonting utan är beroende av att de kringboende ger dem saker. Det är nya invånare som har fått uppehållstillstånd och som ska ingå i samhället. Men de gör naturligtvis kommunerna i landet fattiga för de måste tas om hand och många fler av de som har kommit hit ska kommunerna ta över ansvaret för i år. 

Här kan ni se hur det är i Göteborg, där de försöker bygga rimliga temporära bostäder. Det blir för dyrt: kring 20 000 i hyra för en trerummare. Tre rum och kök brukar ligga på 70 kvadratmeter. Så halva ytan blir kring 10 000 i hyra. Allt betalas av skattebetalarna.

Här skrev jag tidigare om boken Massutmaning som tar upp dessa problem. Här är en lång artikel som baserar sig på två kapitel i boken. Slutsatsen är att problemen blir värre och värre i kommunerna beroende på små inkomster. Välfärdsstaten bygger på att människor arbetar och att de betalar mycket i skatt. 

10:13
Glömde nämna att av människor som är födda i Sverige jobbar mer än 80 procent. 
17.2.2017
I Östersund är kommunen klok, där har man placerat Attefallshus på olika ställen och bestämt att nya invånare får samsas med studenter i husen. De har inte placerat mer än tolv hus tillsammans och det gynnar bättre en integration. Dessutom ska det byggas ett servicehus bredvid. Här kan ni se det senaste från den kommunen angående detta. Det är inte locket på som i Värmdö.

Här kan ni läsa om de enorma klasskillnader som har uppstått. 


Så här ska de nya svenskarna bo i baracker på 32 kvm. Där bor redan familjer
 med två barn i de 30 baracker
som sätts upp på Värmdö. 


onsdag 15 februari 2017

Harrison Ford jobbar på att krascha

UPPDATERAT
Nu var det nära att Harrison Ford kraschade med sitt lilla flygplan rakt in i en Boeing 737:a med 110 passagerare och sex besättningsmän i Kalifornien på John Wayne Airport och han såg inte ens planet under honom. Han landade på fel bana fast han upprepade den rätta bana som tornet hade gett honom tillåtelse att landa på. Harrison Ford är 74 år och riskerar nu att bli av med sitt flygcertifikat, för han landade på en taxibana där inga flygplan någonsin får landa. Han har varit i flera olyckor med flygplan under åren och den mest näraliggande är den som inträffade 2015 då han skadade sig och planet blev förstört. Han fick huvudskador och en bruten fot plus skador i bäckenet, när han landade på en golfbana. Jag skrev om det här. Kanske dags att pensionera sig från flygningen innan det händer något riktigt allvarligt. 
17.2.2017
Här kan ni höra hur Harrison Ford två gånger säger att han är i en helikopter innan han säger "I´m sorry" och ändrar sig. Han låter trött på rösten och är uppenbarligen förvirrad.
Harrison Ford hade tur som överlevde kraschen 2015 med sitt enmotoriga plan,
som var från andra världskriget.
Kanske dags att sluta flyga vid 74 års ålder?
Om han nu inte kan följa instruktionerna från flygledartornet. 

tisdag 14 februari 2017

Kan någon stoppa morden?

UPPDATERAT
Lasse Wierup skriver här om 15-åringen som sitter häktad för att ha skjutit och nästan tagit livet av en vaktmästare, som höll på och sandade, för att människor inte skulle halka. Detta hände i Malmö. Mannen ligger fortfarande på sjukhus och är livshotande skadad. Den självklara åtgärden för den här brottsliga familjen, som består av wanna be gangsters och som på facebook lägger upp bilder på brinnande polisbilar och befinner sig i den mörkaste av världar, menar Wierup är att socialen går hem till dem tidigt och ingriper. Men resurserna finns inte och har inte funnits. Socialen ska fixa detta, men har fallit ihop i Malmö. 

Inte i Malmö och inte någon annanstans går det att laga detta trasiga samhälle med hjälp av socialen. Denna månad har redan nio misstänkta mord inträffat. Det sker nu fler än de tre mord i veckan, som har blivit standard sedan förra året. Det är sent i landet Sverige. Samhället gick snett redan på 90-talet då ingen begrep att världen såg annorlunda ut och att krigen inte skulle ta slut. De skulle bli lika många som förut, men i mindre skala och befolkningen i världen skulle växa över alla bräddar så att de unga försökte ta sig till länder, som hade förstått att använda resurserna för att befolkningen i stort skulle få det bra. Som Sverige. 

Välmenande infödda i Sverige har i århundraden försökt att hjälpa de utifrån kommande och det har gått rätt så bra. Jag har själv präster och läkare i släkten. När vi själva inte hade det så särskilt gott ställt och gapet mellan vi och dem inte var så stort fungerade detta. Annars kunde man emigrera. Då när vi alla faktiskt befann oss i samma värld, fast med olika kulturer och i olika länder och när barnadödligheten gjorde att enbart föräldrarna ersattes och världens befolkning inte steg med den hastighet som nu är möjlig. 

Professor Hans Rosling var rolig med sina föreläsningar och gav medelklassen också i Sverige hopp om att världen ändå kunde gå framåt och att alla länder kunde bli som Västeuropa eller USA. Visst. Vi fixar det här. Men det som är problemet är att alla människor inte föds lika. Var och en har sina gener och sin miljö omkring sig. Och familjens kultur är starkare än något annat eftersom samhörigheten med föräldrarna går utöver vad samhället kan erbjuda.

När jag var liten var vi länge sju miljoner och sedan dess har befolkningen i Sverige stigit med tre miljoner. Vi måste importera människor är budskapet för vi klarar oss inte själva. Sverige har en annan syn på världen är andra länder. Bara Tyskland försöker bli en större stormakt genom att ständigt importera människor. Men lilla Sverige kan aldrig bli som Tyskland. Vad är meningen? Störst är bäst? Jag skrev i söndags om att geografin i landet Sverige klarar inte så mycket folk. Vi är alldeles för beroende av klimatet och när det ändras och det blir brist på vatten är vi alla illa ute.  
9:57
SCB har beräknat att Malmö under 2017 kommer att få  nästan 5 miljarder kronor från andra kommuner för att klara budgeten. Stockholm bidrar med nästan 3,7 miljarder beräknas det under 2017. Malmö får pengarna utan krav på att prestera bättre. Malmö skulle behöva höja skatten med sex kronor för att komma ifatt budgetmässigt. Eller dra ned på verksamheter. De kan nu lägga pengarna på sportarenor och äventyrsbad utan att någon ifrågasätter detta. Slösa på! Andra kommuner betalar, som är mer ekonomiska. Det är den berömda Robin Hood-skatten som ska göra kommunerna jämlika. Det fungerar inte! Malmö har under många år varit socialdemokratiskt och här syns vad ett sådant skattesystem utan krav gör med en stad. 
Brinnande och förstörda polisbilar är idealet för
de som hatar samhället. 

måndag 13 februari 2017

Dags att ta på slöjorna igen

UPPDATERAT
Handelsminister Ann Linde tycker, att vi som diskuterar att det inte var bra att hon och de andra kvinnorna hade slöja på sig i den religiösa diktaturen Iran, är främlingsfientliga, dumma och rasistiska. Så nu är det väl dags att ta på slöjorna igen då för att visa att ingen kvinna i Sverige är rasist eller främlingsfientlig och absolut inte dum. Precis som vänsterkvinnor gjorde då 2013 för att stödja en muslimsk kvinna som påstod att hon hade blivit överfallen av rasister. Var lögn. 


Så här "fin" blev Rapports reporter i går
när hon rapporterade från Iran.
Fram för fler slöjor
så att inte kvinnorna i Sverige framstår som rasister!
Sic!
Hela besöket i Iran av regeringen har gjorts för att skaffa Sverige affärsavtal och naturligtvis måste kvinnorna buga och bocka då för denna regim och eftersom det är lag på att bära slöja för kvinnor så måste också alla i delegationen av kvinnligt kön göra detta. Allt för affärerna! De står över ideologin. Då gäller inte några moraliskt högstående idéer. Inte ens de demokratiska. Guldet glimmar i ögonen på regeringen och vi ska naturligtvis håva in pengar från alla länder även diktaturerna. Inga vanliga regler gäller utan det är bara att ta skeden i vacker hand och böja sig för deras lagar, även om de är galna.
15.2.2017
Här kastar politikerna ord på varandra. "Patetiskt" är tydligen modeordet för dagen. Vad betyder då detta ord? Jo det kan betyda högstämd eller alltför känslosam om det används om ett patetiskt tal till exempel. Det kan också betyda som väcker medlidande eller något som är gripande, som att en tiggare är en patetisk anblick. Och så i nedsättande betydelse som något ömkligt och misslyckat. Det är i den senare betydelsen eller kanske glidande i alla betydelser, som både Jan Björklund ledare för liberalerna och Magdalena Andersson socialdemokraternas finansminister tycker så om varandra. Inte så värst intelligent eller beskrivande. 

I själva sakfrågan kunde det ha undvikits att den svenska regeringens kvinnor gick omkring med huvudduk genom att förlägga överläggningarna på exempelvis svenska ambassaden. Men här gällde det affärer och då lade sig regeringen platt på marken. Sverige måste få tillbaka lite kontanter från de länder varifrån vi har tagit emot så många medborgare.


söndag 12 februari 2017

Vattnet räcker inte

Det är akut vattenbrist i hela Sverige utom i nordligaste Norrland. Det var i somras det blev brist på vatten i södöstra Sverige, på Öland och Gotland. En vattenledning blev grävd i rasande tempo från fastlandet till Öland i somras och där kördes också tankbilar med vatten i skytteltrafik. Där jag bor var det länge byggförbud på grund av vatten och avloppsituationen, men för några år sedan fick vi kommunalt vatten och avlopp installerat så numera får vi vattnet från Stockholm. Och byggandet har exploderat. 

Men bara hundra meter bort har grannarna fortfarande sina gamla system, som i värsta fall släpper ut avloppet i havet. Värmdö kommun ska kolla alla gamla avlopp och det får de som bor i sådana hus betala nu. Sverige är ett land som inte tål en mycket större befolkning. Och vi riskerar att få samma problem som många andra länder. Aldrig någonsin har vi haft en så stor befolkning som nu med tio miljoner invånare och den växer hela tiden.

På Öland bor drygt 25 000 människor på en areal av 1342 kvadratkilometer. Drygt 18 invånare per kvadratkilometer. När bron till Öland kom i början av 70-talet exploderade befolkningen. På Värmdö finns drygt 93 invånare per kvadratkilometer och det är alldeles för stort tryck på naturen. Förr, för bara några år sedan kunde jag höra näktergalen i maj. Den bodde ett par hundra meter härifrån och hördes över hela nejden. Borta nu. En näktergal är väl inte så viktig kan någon tycka, men inte heller orkidéerna som växte här förr trivs längre. Borta nu. 

I Värmdö utarmas bygden och sprängs klipporna bort när nya hus byggs. Det är människan mot naturen. Som det alltid har varit. När det slutar regna och snöa är vi alla illa ute. Vi människor, som inte ser att vattnet försvinner under marken, är också en del av naturen. Våra liv kan förändras inom kort av detta. Och kanske skulle meteorologerna uppdatera sina kunskaper och inte alltid prata ytliga gladprognoser om att nu blir det sol. Och tycka att bönderna ibland behöver vatten. Vi är alla totalt beroende av denna naturresurs.
Här är det lite snö på backen, men det räcker inte.
Det behövs mer för att återställa grundvattnet. 

fredag 10 februari 2017

Fostersonen Ali 16 år, mördad

UPPDATERAT
I Gävle hittades Ali 16 år mördad i går bredvid cykelbanan i Sätra. Han var på väg till skolan. Ali var världens snällaste och omtyckt av alla, säger hans fosterfar Hasan Tercan. Varför blev han då mördad? Ingen vet utom kanske polisen i dagsläget. Den 17-årige misstänkte mördaren tog sig själv till polisen i går kväll och gripandet var helt odramatiskt. Är så trött på alla mord. Hitintills i februari har det varit fyra stycken. Men jag räknar och kollar så får vi se vart landet är på väg. Vila i frid Ali Jafari!
11.2.2017
Eventuellt är tre mord till upptäckta i en villa i Skivarp, Skurups kommun i Skåne. Tre män låg döda där. Ruskiga siffror om detta stämmer. Sju mord på tio dagar. Här är vad polisen skriver om de tre i Skurup. Enligt Aftonbladet så har de tre männen förgiftats. Men mycket är ännu oklart i fallet. De tre männen skulle gå och se en konsert tillsammans och en av dem är en Söderhamnsbo i 50-årsåldern.
14:42
Och i Malmö häktades i dag en 15-åring för att han misstänks ha skjutit en man, som jobbade med snöröjning. Han sköts i onsdags natt och mannen svävar mellan liv och död på sjukhus, ett av skotten tog i huvudet. Hur än man funtad om man skjuter någon som jobbar för andra? Det krävs synnerliga skäl för att häkta en så ung person. 
12.2.2017
Den 17-åring, som har suttit anhållen för mordet på 16-årige Ali Jafari, häktades i dag och belades också med restriktioner. Han häktades på sannolika skäl, den högre misstankegraden. Han förnekar brott, men medgav att han kände till Ali Jafari. Den misstänkte bor inte så långt ifrån platsen där Ali Jafari hittades mördad. Han är tidigare ostraffad.
13.2.2017
En man i 20-årsåldern sköts och mördades på Möllevångstorget i Malmö i går. Det var det åttonde misstänkta mordet den här månaden. Statistiken ligger nu högre än de vanliga tre mord i veckan, som har inträffat både tidigare förra året och i år i Sverige.
18:26
Det nionde mordet den här månaden skedde genom knivskärning i en lägenhet i Haninge. Stackars Sverige! Snart ett mord om dagen. Måtte det bli något slut på detta intensiva mördande!
15.2.2017
Den misstänkte mördaren i Gävle är statslös enligt åklagaren och bor tillsammans med sina föräldrar en bit bort från cykelbanan där Ali Jafari hittades död.  

Här kan ni se den mördade tonåringen från Gävle. Han blev 16 år.
Faksimil från Gefle Dagblad.Presidenten är ett tonårsbarn

UPPDATERAT
Så sorgligt att USA har fått Donald Trump som nu reagerar som om han vore ett tonårsbarn och säger att han ska möta det nya utslaget från appellationsdomstolen i rätten.  I natt beslutades att inreseförbudet till USA inte gäller. Trump är ingen jurist, men han anser väl att han har högsta domstolen på sin sida kanske. Appellationsdomstolen anser nu att det inte finns några bevis för att ett inreseförbud gynnar den nationella säkerheten i USA. Det ska således inte gälla och presidenten fick därmed inte igenom det. 

Visst är USA intresserat av säkerhet, men inte till priset av att inte kunna resa fritt och att familjer splittras eller diskrimineras. Överklagande till högsta domstolen lär följa och där kan det bli oavgjort i utslaget spekuleras det och då gäller det som appellationsdomstolen har beslutat. Vi som lever lär få se. En riktig Donald Duck-regim sitter i Vita huset. Trump attackerade varuhuset Nordstrom häromdagen också för att de inte längre vill sälja dotterns kläder. En galning i Vita huset. Hur länge håller det?
9:35
Om man ska se detta i stort så har mänskligheten återigen fått en chans att ta sig till en bättre nivå. Mänskligheten brukar få det med jämna mellanrum. En chans. I värsta fall blir det världskrig, men kanske kan vi vara lite klokare nu. Allihop. Och om man ska vara snäll mot Donald kan man väl säga att han har ställt sig i stormvinden och är katalysatorn för detta. Han behöver inte ens begripa det medvetet, bara vi andra gör det, och kan förändra världen till något bättre.torsdag 9 februari 2017

Vänligen Lars Lerin

Lars Lerin småbarnspappa vid 62 års ålder, gift med brasilianaren Manoel. Konstnär och författare. Den värld där jag känner igen mig mest, där jag har arbetat, en skyddad värld, där allt är möjligt och genom Lerins ödmjuka kynne så blir mötet också med Björn Ranelid en kärlekshistoria. TV:s programserie Vänligen Lars Lerin vill visa en annan bild av Sverige än den vanliga med våld och elände. Och det finns i det annars utsatta Skåne där Kivik med äppelträden får bli sinnebild och symbol, för där bor Björn Ranelid med sin hustru Margareta. På sommaren. 

Här får vi ta del av den ljuvliga, stilla, varma sommaren och Lars Lerin säger att han alltid sökt sig till det udda, utkanten av tillvaron. Men där finns också ett skydd. Det är heller inte meningen att klä av Björn Ranelid, inte fortsätta på den bild som har skapats av honom av massmedier. Och genom kändisskapet. Det är så olika i Sverige, konstaterar Lerin, landskapen således och alla åker långt bort i världen, men Sverige har så mycket att erbjuda. Och upptäcka.

Björn Ranelid säger att det är 38 centimeter mellan hjärta och hjärna och berättar om när han spräckte skallen som femåring och fick sin ständiga ljudbarriär i huvudet och den där läppen som växte. Han blev mobbad och det sitter i fortfarande för han har lidit av sitt utseende och aldrig sett sig som snygg utan tvärtom. Hustrun intygar att det tog kring 15 år för henne att begripa att han ser sig som ful. Att han uppfattar sig själv som en extremt ful person och aldrig vill se sig i spegeln. 

Manuset som ligger på skrivbordet handlar om utvikningsflickan Christina Lindberg och hennes svåra liv. Det är hans nästa bok. Hans hustru håller honom på jorden och hade han inte familjen, barn och barnbarn vet ingen hur det hade gått. Men när hans barn blev mobbade i skolan för att deras pappa var kändis var det svårt. Han ville sluta skriva då, men kärleken från hustrun och familjen räddade honom. Och de som var kontraproduktivt elaka vann inte. Björn Ranelid säger att allt sådant man går igenom gör en starkare. Jovisst är det så. Det vet vi alla som är utsatta för detta.

Men varför blir man författare är det ett bekräftelsebehov eller för din egen skull? Så frågar Lars Lerin och Ranelid säger att det är två kinder i samma ansikte. Men att man nog behöver vara modig och utmana sig också, samt att det är roligt att vara skicklig i sitt yrke. Dessutom behöver man vara trogen mot sig själv och inte omtyckt av alla. Det är de båda rörande överens om. 
Lars Lerin träffar Björn Ranelid i den ljuvliga sommaren
i Skåne. Så olika att mötet blir berikande. 

onsdag 8 februari 2017

Det underbara Sverige

UPPDATERAT
Här ser ni familjen Alababidi och Almubyed. De har döttrarna Mira och Suzan och bor fyra personer på 32 kvadratmeter i en barack Värmdö kommun har satt upp. Kommunen kallar detta småhus och där finns två rum som föräldrarna har gett till sina döttrar. Själva sover de på en soffa i köket. Otroligt! Så bodde mina morföräldrar för 100 år sedan och nu är vi där igen. 

Värmdö kommun har erbjudit en tom barack till dem för det är vad kommunen har varit tvungen till enligt lag. Frivilliga insatser var nödvändiga för att de skulle ha möbler och annat. Det är u-hjälp i Sverige. Jag tycker det är bedrövligt att politiker har ställt till det både på regeringsnivå och kommunal nivå. Värmdö ska ta emot 300 nya svenskar med uppehållstillstånd i år. Själva boendesituationen är väldigt dålig, men familjen säger naturligtvis att de trivs. Vad ska de göra? Och Mitt i Värmdö har gjort en så gullig artikel som möjligt om dem. Och om alla frivilliga som har hjälpt till.

Jag minns från min barndom en familj som bodde liknande på Värmdö, men det var på sommaren. Annars hade de lägenhet i stan. Och mamman i den familjen sade ständigt: ut ungar. Det gick inte att vara inomhus. Familjen nu i Värmdö säger att de trodde att det skulle vara lite större, men att det blev bra när de hade packat upp. Vad ska de säga? Själv så skäms jag över att kommunen har sysslat med detaljplanen för området i alla de snart de 30 år jag har bott här i närheten av barackerna. Och det var länge byggförbud på grund av vattten- och avloppssituationen. Men här slängdes barackerna upp på två månader på jordbruksmark. Kommunen hade inte tid att invänta bygglov. Och hela området är fortfarande en byggarbetsplats eftersom det ska bli 14 baracker till. Förutom de 16 som nu är uppsatta. 

Det var byggförbud när vi flyttade hit 1987 till en sommarstuga vi köpte. Den var på 50 kvadratmeter och det gick bra med ett litet barn på 2,5 år, men när vi fick ett barn till så byggde vi ut. Vi fick undantag av kommunen. Vi visste att vi hade resurser eftersom vi föddes i Sverige och hade bra jobb och bra löner. Och sedan dess har huset fungerat för oss. Och tomten. Men här ska den nytillkomna familjen bo i upp till två år. På nåder. Utan att veta vart de ska ta vägen sedan i Sverige. Jag skäms över att landet är så illa rustat för nytillkomna.

Här har jag tidigare skrivit om detta. Och också här. Samt här i Mitt i Värmdö. 

9.2.2016
Det blev ett intressant socialt experiment i går när jag länkade detta till Värmdöbor, som är en sluten grupp på facebook. Människor klagade högljutt över att de själva bodde så trångt och det var inte synd om dessa boende, som får allt betalt, utan detta var vanligt i samhället. Alla bor trångt. Personangreppen på mig själv haglade och det gick inte att ha detta kvar eftersom Värmdöbor har som prinicip att inte diskutera flyktingar. Jag och andra har föreslagit att också politik ska vara förbjudet att diskutera i facebookgruppen Värmdöbor för det blir för svårt i dessa tider. Det är så mycket motsättningar i samhället att det inte längre går att ens diskutera. 
11.2.2017
Maire som är svensk och har gift sig med en gambisk man får inte ta hit honom för hon bor för litet. Hon har bara 37 kvm till sitt förfogande och det får man inte ha om man ska bo där två människor. Inte ens om de är gifta. Men kommuner kan naturligtvis göra som de vill.
Här är familjen som bor på 32 kvadratmeter. De är så glada och nöjda trots allt.
Skamligt är vad det är!

tisdag 7 februari 2017

Oskar Tallryd stöttar sin kollega Peter Springare

UPPDATERAT
Två poliser intygar att det står illa till i Sverige. Den brottslighet vi inte får veta något om officiellt i statistiken slår alla rekord och poliserna går på knäna. Peter Springare, 60, skrev ett inlägg på facebook häromdagen och blev föremål för utredning. Han kunde ju ha gjort något brottsligt för han skrev ut förnamn på brottslingar. Dock fejkade namn förstås. Och nu gör Oskar Tallryd, 31, ett inlägg på facebook där han säger att Peter Springare talar sanning. Nedan kan ni läsa. 
18.2.2017
Peter Springare friades från anklagelsen att nedanstående var hets mot folkgrupp. Nä att nämna förnamn på misstänkta att påstå att statistik visar detta är inte hets mot folkgrupp.

måndag 6 februari 2017

Mikael Rying på NOA ljuger om det dödliga våldet

UPPDATERAT
Mikael Rying som sitter på polisen nationella operativa avdelning och har hand om statistiken för dödligt våld i Sverige har ingen koll på brotten eller ser ut att  ljuga om det dödliga våldet. I dag säger han till Sveriges Radio Ekot att kring 110 människor dödades år 2016 och 2015 och att det beror främst på skjutningarna bland kriminella. Åren innan dess har det bara varit kring 80 människor. 

Både jag och Elisabeth Höglund, författare, bloggare och journalist som jag själv, har räknat det dödliga våldet från förra året. Jag har räknat varje dag alla misstänkta mord/dråp som har kommit fram. Och antecknat dem. Både Elisabeth Höglund och jag kom fram till en siffra för 2016 som ligger kring tre mord/dråp i veckan, vilket blir kring 160 mord/dråp förra året. Även om man skulle dra bort några fall ifrån den statistiken blir den skyhögt över vad Mikael Rying påstår.

I januari i år är misstänkta morden/dråpen enligt noggrant antecknad statistik 15 stycken och förra veckan var det tre misstänkta mord/dråp: en skjuten man i Stockholm, Skärholmen. En 21-åring är häktad för detta, En kvinna i 20-årsåldern misstänkt mord Lövstagatan i Lindesberg, sambon i 25-årsåldern gripen. Knivmord i Partille en man i 20-årsåldern påträffades utomhus vid Skulltorpsskolan. 

Som jag förstår det så vill Mikael Rying hålla ned statistiken för den gynnar antagligen inte det rättsliga läget för polisen i Sverige, enligt honom. Eller så smörar han för politikerna? Men borde vi inte åtminstone ha en riktig statistik för så allvarliga brott? Det skulle underlätta för politikerna att räkna ut hur många poliser som behövs, så att de skulle slippa gå på knäna och bara hinna med att ta hand om dessa de allvarligaste brotten. I natt bombades tydligen också en polischefs bil i Täby. Vad krävs? Att poliser också börjar mördas innan vi kan få någon rätsida på brotten?

Jag har sökt Mikael Rying, men inte fått någon kontakt. 

Här kan ni läsa om alla mord/dråp jag har listat för 2016.

7.2.2017
Till och med statistik är politiserad i landet. Jag har vetat det länge eftersom man får lära sig att vara kritisk på utbildningen till journalist, som jag gick på 70-talet, men aldrig förstått riktigt i hur hög grad det är så. Folket tål helt enkelt inte att höra sanningen om hur det står till i landet, så därför får vi inte veta att det är mest folk utifrån kommande som sitter i våra fängelser. Länge var det kriminella från Balkan som var mest representerade. Numera lär det vara Mellanöstern, Nordafrika och andra utomeuropeiska länder som står för brotten. Men det ska undanhållas oss. Föräldrarna stödjer också de kriminella för hela familjen ingår i utanförskapet. Det är trist och ännu ett tecken på det sönderfallande samhället. Brå ansträngde sig redan i slutet på 2015 att upplysa oss om att det dödliga våldet minskar. All annan statistik som visar motsatsen är antagligen rasistisk. Statistik i lögnens tjänst. Lögn, förbannad lögn och statistik precis som författaren Mark Twain brukade uttrycka saken. 

Här kan ni läsa om allt dödligt våld under 2017.


söndag 5 februari 2017

Att hålla ihop landet

I DN skriver statsvetaren och professorn Bo Rothstein att arbetarklassen och den intellektuella kulturella vänstern inte längre är ett par. Socialdemokratin missade tåget för ett antal år sedan. Och Expressen följer Jimmie Åkesson som bekymrar sig över hur Sverige ska kunna hålla ihop i framtiden. De äldre kvinnorna och de mörkhyade ungdomarna pratar inte med varandra i Trosa fast de sitter i samma rum. Kvinnorna skyller allt på dessa invandrare för det var bättre förr, alltför många har kommit hit. 

Det är olika delar av ett tänkande som finns i Sverige. Sd har vind i seglen för socialdemokraterna har mer än andra partier fått släppa till väljare till detta parti. Arbetarklassens män är krassa och tycker att det är förnuftigt vad Jimmie Åkesson står för och också regeringen har fått gå i den riktningen i sin politik, men håller fortfarande en mur gentemot sd. Moderaterna däremot har öppnat för samtal. Det går inte att i all evighet hålla emot.

Det politiska landskapet luckras upp och ännu mer så när Trump chockade världen genom att bli president. Det betyder något också för Europa fast att Nato och EU skulle falla ihop snart är ett önsketänkande från Ryssland som knappast blir verklighet. Men världen har svårt att bli en enhet efter att 2000-talet sågs som en ny tid då vi alla rent naivt skulle umgås och trivas tillsammans. Så har dock mänskligheten aldrig fungerat. 

På en övergripande intellektuell nivå är det lätt att få ihop mänskligheten. Alla kan hålla med om storslagna tankar som målinriktning om allas jämlikhet och lika värde eller värdighet som det står i FN:s mänskliga rättigheter. Men på lokal nivå är vi medlemmar i en flock, en klan, en familj, en släkt. Vad våra nära och kära säger till oss slår i en krissituation ut allt det övergripande och ideella. När makronivån påverkar mikronivån så att vi inte känner igen oss längre och det inte finns någon kompass för morgondagen är vi illa ute.

Då tar det instinktiva över i människor och vi håller oss till oss själva och släpper inte in någon annan. Pendeln slår över till det motsatta som tidigare rådde och det gäller då att tillräckligt många av människorna i ett land har is i magen och ett eget förnuftigt tänkande. Fast ofta ser jag att människor tyvärr fungerar ungefär som programmerade robotar och kör de mantra de har fått från överheten. Det är inte så lätt att fundera ut nya idéer och heller inte att diskutera dem. 


Långt från civilisationen? Nej bara några kilometer.
Mänskligheten förökar sig och lever tätt inpå varandra.
Tills resurserna tar slut och kriget bryter ut.
Naturen begriper bättre.
Foto: Olle Blomkvist
Frågan är om vi behöver en ny förbindelse mellan en intellektuell kulturell vänster och något annat. Förslaget från professor Bo Rothstein är att band ska knytas med en ny ekonomi som styrs av entreprenörer. Det ska rädda landet och politiken och betyder att låta den ekonomiska verkligheten ta över tänkandet inom politiken. Det ideella siktandet mot ett Utopia är sedan länge obsolet och urmodigt i den världen. Men har inte världen alltid fungerat så? Att många idéer och tankar har utkristalliserats genom en långsam kreativ process, som gör att mycket faller bort när tiden går, men vissa hårda fakta kvarstår.

Verkligheten i vårt land är att vi befinner oss ganska nära Nordpolen och har därmed ett geografiskt läge och ett klimat som inte gynnar stora befolkningar. Sverige har dragit nytta av att vissa människor hade det bättre förspänt och kunde komma med förnyande tankar och innovationer för att de fick vara ifred i det glest befolkade landet utan krig. Men de fördelarna har gått förlorade och vi kan inte leva på gamla idéer och lagrar. 


lördag 4 februari 2017

Ett folk utan ID

Jag har uppmärksammat förut problemet med att människor inte har någon riktig identitet. De kommer hit med falska papper och får ett annat lands nationalitet och de har inte den ålder de uppger. Det förstör långsamt vårt sätt att registrera människor och veta vilka de är. Det är kanske bra? Varför måste vi alltid i alla sammanhang veta vem vi har framför oss. En stat kan väl fungera ändå även om vissa i befolkningen ljuger?

Visst är det pinsamt att vi har världens äldsta kvinna boende här, men tyst säg inte något om det för då uppmärksammas hon i hela världen. Jag skrev om henne här när hon blev äldst i världen enligt de officiella pappren. Förra året den 1 juni. Det är en ålder hon fick för hon uppgav att hon var makens döda hustru, som var mycket äldre och så blev hon pensionär fast hon fortsatte att föda barn när hon var över 60 år. Bara det en sensation. Men vår byråkrati kräver att hon åker tillbaka till sitt hemland Turkiet och får nya papper. Men det har hon valt att inte göra.

Expressen uppmärksammar här hur synd det blir om människor som är djupt religiösa och som kanske inte får komma till paradiset för de har ljugit om sin ålder och sitt hemland. Här finns pakistaniern som ljög och sade att han kom från Afghanistan för han hade köpt sig ett falskt ID därifrån. Det kostade tolv kronor att få denna identitet. Och så blev han då svensk genom detta, men nu snart 30 år senare vill ha få tillbaka sitt hemlands identitet. Varken Afghanistan eller Pakistan vill ge dem dubbla medborgarskap. För de ljög från början. Är det då så sorgligt? Ska de inte få välja vilka de vill vara? Svenskar eller något annat. Lever vi inte i en universell värld och är inte alla på jorden egentligen samma folk?

Det var Göran Perssons regering, som gjorde det möjligt med dubbla medborgarskap i Sverige i början av 2000-talet och skapade detta dilemma. Men egentligen förstår jag inte. Det går bra att leva kulturellt i Sverige som den man är även om de inte kan åka tillbaka till sitt hemland på ett enkelt sätt. Den här omtalade mannen från Pakistan saknar sin gamla identitet och vill inte gå i pension tio år för tidigt. Han vill inte längre ha fel namn. Och han vill inte heller söka visum när han ska besöka sitt hemland. Han driver i dag en process mot Skatteverket. Nu när han har svenskt medborgarskap. Men kammarrätten håller med Skatteverket som vägrar att skriva ned hans ålder och ändra hans hemland.

Staten Afghanistan är inte glad över att Sverige registrerar medborgare som afghaner utan några säkra bevis. Ambassaden i Stockholm har flera gånger tagit upp detta med Migrationsverket, men utan resultat hitintills. I juni ska det dock komma en lag där identitet och ålder kan kontrolleras bättre i Sverige. När de som kommer hit får asyl får de en tänkbar identitet, en sannolik sådan genom Migrationsverket. Sedan är det upp till Skatteverket att kolla att detta stämmer. 

I Danmark har en dansk medborgare just förlorat sitt danska medborgarskap efter 19 år för där avgjorde högsta domstolen att han ljög om att han kom från Irak. Det var bra att göra på den tiden, men egentligen var han syrier, vilket är bra att vara i dag. Han utvisas därför inte utan får börja på nytt att söka asyl med sitt riktiga medborgarskap.

Det här är SEB:s listade fördelar att ha dubbelt medborgarskap för svenskar.
Men det gäller naturligtvis världen över för alla.
Pappret 401K är avdrag för pensioner av arbetsgivare i USA. 
I Sverige kan dock alla få medborgarskap i sitt riktiga hemland bara de håller ut. Efter åtta år spelar det ingen roll vem man är. Då kan man få medborgarskap med sitt hemland inskrivet i passet i Sverige. Utan några bevis. Mannen som driver ärendet mot Skatteverket får telefonsamtal från hela landet för många är intresserade av att veta hur det går. De vill kunna göra likadant. Högsta förvaltningsdomstolen är sista instans för detta, men i praktiken är kammarrätten oftast den instans som avgör. Många somalier, libaneser och kurder från Turkiet skulle höra av sig till Skatteverket om det gick att byta medborgarskap menar mannen som är pakistanier, men afghan i Sverige. 

Själv fick han problem med riktiga afghaner när han kom hit, för de tyckte inte om honom som var pakistanier. Då slängde han sitt pakistanska riktiga pass i ån Viskan. Och han var tvungen att byta flyktingboende för att komma undan. Han har en stark förbindelse med sitt hemland Pakistan och skräcken är att inte bli insläppt ens när han är död och få en begravning där. Han är helt enkelt ett exempel på att det är ekonomiskt lönsamt att ta sig till Sverige, för hans medelklassfamilj i Pakistan säger, att han inte ska kasta bort den chansen. Bara han får sitt pass med dubbelt medborgarskap i Sverige och Pakistan kan han åka hem vartannat år åtminstone. Utan problem.