söndag 31 juli 2022

Mord med bil på Hisingen

UPPDATERAT

 Två bröder är anhållna sedan de kört på två personer på Hisingen med bil. En av de påkörda är död medan den andre vårdas på sjukhus. Det här är sådant som egentligen inte går att skriva om, men det är inte invandrare från Mellanöstern det handlar om. Och inte svenskar i vanlig bemärkelse. Både Peter Millon och Shaggy Blom har skrivit om detta på facebook, men sedan tagit bort det de skrev. Det här är tydligen offret. Vila i frid Nadja!

Aftonbladet är den mest sanningsenliga tidningen just nu. Där sägs att det var en kvinna i 40-årsåldern som dog. Och att bröderna sedan flydde till en annan stad, men greps där senare av polis. Det är nytt vad jag vet att använda bil för att ta död på släktingar, som i det här fallet, men allt är möjligt i vår tid. Bröderna har tydligen ett belastningsregister. Och det sas på facebook när jag hörde det att folk inte skulle beklaga att hon är död, för de har önskat henne död. Motivet är ännu oklart, men måste väl vara något som har gått emot släkten då. Det finns hederskultur hos denna sorts människor också. 

15:11

Det är de anhållna brödernas mamma som har körts ihjäl! Förfärligt! Och de andra anhållna för skyddande av brotsling är tydligen deras farmor och farfar. Ännu värre. Det kan inte finnas någonting i världen som motiverar detta mord och försök till mord. Men tydligen i den här familjens ögon! 

17:28

Nu är det Expressen som berättar mer: Det var den nye pojkvännen som dessa romer också var ute efter. Mamman fick inte ha en sådan. Hon hade varit otrogen enligt barnen. Det hade varit en romsk rättegång under söndagen. Förfärligt! Jag som trodde det var tabu att nämna sådant, men tiderna förändras, så det går att berätta att det finns hedersförtryck även här hos romer. Enligt svensk lag var hon skild, men inte enligt romernas egen lag. 

Expressen har publicerat den sjuka film som bröderna lade upp på facebook, där de öppet berättar vad de har gjort. 

Jo det låter ju bra, men utvisning går inte om det handlar om svenska medborgare. Inget nytt under solen med hedersförtryck i Sverige om man säger så. 


Herregud en ukrainare kostar 160 000 mer år 2023

 För första gången (?) redovisar Migrationsverket kostnaden för en folkgrupp, som flyr krig till Sverige. Det blir dyrt om jag nu kan räkna rätt. För en ukrainare beräknas kosta kring 160 000 mer för år 2023. Det är således inte hela kostnaden om jag begriper det rätt utan den merkostnad det blir nästa år. Det är Mikael Ribbenvik, som uttalar sig i DN om detta. Största posterna hamnar på kommunerna för bostäder och skolgång, säger Ribbenvik. Inte på Migrationsverket. Och hela antalet ukrainare beräknas bli 55 000. 

Jaha nu får vi veta vad migranter kostar mer år 2023: mer än den pensionerade svensken får totalt i genomsnitt tydligen, men pensionärer ska ju också ha mer än den statliga pensionen att leva av. Om de har jobbat. Så det är klart att det inte går att räkna så. Inga jämförelser tack det är orättvist. Sverige behöver 7 miljarder mer år 2023 för alla ukrainare. Högre skatt tack! Både statlig och kommunal plus högre sjukvårdsavgifter? Undrar då vad den där miljonen andra invandrare kostar? De som aldrig får något jobb, men en hel bunt med barn, som växer upp och blir brottslingar. Nä så där kan man inte uttala sig om flyende. Det är fördomar. Men tydligen inte att berätta vad ukrainare kostar oss. De andra migranterna bidrar istället så att vi får uppleva andra kulturer. Det berikar oss. 

En ukrainare jag känner till tog emot sin mamma, syster och barn i sin trea. Eftersom de bodde två personer i trean kunde de ta emot sina släktingar. Då kostar de väl inte så mycket för oss andra? Så förvirrande det här med pengaberäkningar. De blev fem personer i trean då. Treor är kring 70 kvm så det blir ju trångt. Men kriget är väl snart slut? Eller hur? Inte kan det hålla på i fem år, som krig har en förmåga att göra när de väl har startat?

Men fortfarande är jag förvånad över att Mikael Ribbenvik uttalar sig om en folkgrupp så där. Utan att dölja kostnaden i kronor och ören (nä ören har vi ju inte längre). Och dessutom är det en uppskattning. Han kan ju inte veta om det är sant. För det har ju inte hänt ännu. Men det är ju valår och då är det bra att berätta allt. För det kan ju betyda att socialdemokraterna vinner igen. Eller? Kanske tycker tidigare invandrare att dessa ukrainare inte ska komma hit och få leva av skattemedel de också. De är ju vita och européer. De behöver inte fly till Sverige. Polen har tagit emot miljoner av dem. 

Så här såg det ut under andra världskriget när finska barn skickades till Sverige undan kriget då. Med adresslappar runt halsen. Men numera kommer inga barn ensamma på detta vis. Det var bara 2015-16 som det hände. 


lördag 30 juli 2022

Det skenande klimatet

 Jo detta klimat är nu skenande för så uttryckte sig Aktuellt häromdagen. Och det måste ju vara sant det som sägs i statliga TV:n. Nä jag skojar bara. Så klart det inte var sant. I går trodde jag inte temperaturen var sann för den visade sju grader på morgonen, plus ändå. Men så kallt ska det inte vara i juli. Men det var det. Om jag vore Aktuellt skulle jag utbrista: Klimatet skenar och det blir snart istid. 

Det blir det naturligtvis inte, men det är rätt kallt och det har bara varit en enstaka natt med tropisk värme (över 20 grader) nu i juli, men min erfarenhet säger mig att det brukar vara varmare än så och att klimatet ändras inte alls. Det är bara tidens hjärntvätt för att lägga mera skatt på folket. För vad är bättre än att säga: nu måste vi betala och framställa allt utan olja och kol. Och utan kärnkraft. För allt detta är farligt. Det ska ju göra att alla bugar och bockar och snällt betalar vad detta kan kosta. 

Helt klart är dock att vi ska vara skräckslagna för att allt ändras hela tiden i naturen. Det är vårt fel allt som sker. Vi har ersatt den där guden alla trodde på för inte så länge sedan, eller det här är straffet för våra felsteg och den gode guden straffar oss, så nu får vi snällt betala. Tänk att människor är så irrationella. Men det vet vi ju sedan gammalt att ifall någon djupt liggande uppfattning får grepp om människor så sprids den som en sjukdom över världen. Det går inte att klara sig undan, för de flesta tänker inte själva. De tror sig inte kunna klara det utan litar på överheten. 


Världen brinner och det är vårt fel. Det ska till medeltidens piska och självplågeri för att försöka få människor att rösta på miljöpartiet. För sådana är de som jobbar på statliga televisionen. Och de vill sprida sina irrläror till folket. 

torsdag 28 juli 2022

Falskheten hos den goda vänstern

 Rossana Dinamarca (v) är en av de godhetsapostlar som lyfter studiebidrag med extra utbetalning för två barn. Hon tänker bli jurist. Samtidigt har hon utbetalning från riksdagen på 53 082 kronor i maj i år. Detta för att hon har suttit under 2000-talet i riksdagen fram till 2018. Hon är nu 48 år och använder alla pengar hon kan få av skattemedel. 

Det är naturligt och mänskligt att vara egoist och ta från staten allt hon kan få. Men kan hon då  samtidigt vara en hycklare och klaga på dem som vill ha lägre skatt och vill behålla mer av sina surt förvärvade slantar? Det blir en dubbelmoral, som naturligtvis tjänar någon som har flytt hit från Chile med familjen och det är i vissa kretsar den rådande synen på Sverige: utnyttja välfärden så mycket det går. 

Hanne Kjöller skriver i DN att om alla behandlade bidrag som Dinamarca gör hade Sverige varit bankrutt. Är det inte dit vi är på väg? För många av de två miljonerna nya invånarna ser det på samma vis som Dinamarca gör: de är egoister och vill använda Sverige och svenskarna för sin egen välfärd. Detta synsätt är mänskligt och naturligt, men som sagt riskerar att rasera hela välfärdssystemet. 

Vår statsbudget uppgår numera till dryg 1 100 miljarder kronor och statsskulden är kring 1 089 miljarder kronor. Ingen diskuterar detta för det ses som naturligt. Vi hade en större statsskuld under 90-talet och då skylldes allt på 40-talisterna. Detta har numera upphört eftersom det var länge sedan den åldersgruppen var störst. Istället dör den befolkningsgruppen bort. Hela 56 procent av befolkningen på drygt 10 miljoner invånare är i arbetsför ålder, men eftersom många - kring 700 000 inte jobbar - så urholkas systemet. 

Det har varit så sedan 1960-talet att de som är vänster har kunnat dra nytta av staten. De som gick in som revolutionärer i samhället fick ofta höga positioner där. Och detta hänger kvar. Alla blundar ännu för sådana, som står för något annat än höga skatter. Jag minns ännu hur lite skatt som betalades under 60-talet, när det infördes något märkligt som kallades oms. Det var en tillfällig skatt sade dåvarande finansminister Gunnar Sträng och låg på ett par procent. Den skatten försvann naturligtvis aldrig utan kallas numera moms och är på 25 procent. 

Trots att skatterna totalt sett har sjunkit något under 2000-talet i Sverige ligger landet fortfarande högt i en internationell jämförelse. Inom OECD, som står för ekonomiskt samarbete och utveckling inom 37 länder, är skattetrycket kring 33 procent, vilket är tio procent lägre än det svenska. Och i USA ligger skatterna nära 20 procent under Sveriges. 

Nu ska en beredskapsskatt införas för att vi ska kunna ha ett försvar, menar socialdemokraterna. Det räcker inte med skatter på över 40 procent. För det är så dyrt nu när Ryssland hotar oss. Det är det vanliga att socialdemokraterna vill ha högre skatter. Och hur blir det med omställningen för att klimatet hotar oss? Där finns hur mycket utrymme som helst att begära mer skatt inom många områden. Men varför ska vi har högre skatter nu när inflationen är kring 7 procent. Varje gång någon går och handlar mat har priserna stigit. Men riksbanken menade att inflationen ska ligga kring 2 procent. Det gjorde den i januari i år. Och det skulle fortsätta. 

En knepig situation för vilken regering som helst som får makten i september i år. Kanske vore det bästa ifall nuvarande regering får sitta kvar och ta konsekvenserna av vad de har åstadkommit under åtta år av regeringsmakt. Och att inte kunna se att Ryssland fortfarande är likadant som det alltid har varit som land. Åtminstone i Putins ögon så måste Ryssland få ta tillbaka sina tidigare landområden. Krig är förödande för alla folk. Inte minst ekonomiskt. 


onsdag 27 juli 2022

Djurmarknaden i Wuhan orsakade coronapandemin

 Att det är farligt att förvara levande vilda djur intill varandra i trånga burar är självklart. Inte bara plågsamt för djuren utan också för att de kan smitta varandra med nya virus. Det var det som hände i Wuhan och som sedan stängde ned en stor del av världen med covid-19. Det är fem olika stånd på marknaden som är misstänkta. Helt otroligt! Dessa smittor har hållit på sedan 1950-talet då jag fick Asiaten och var väldigt sjuk, men överlevde. Sedan dess har jag klarat mig bra även sedan jag inte tog några sprutor mot den senaste sorten. Jag hade den förmodligen tidigt på 2020-talet då den bara hade varit igång ett par månader. 

Kina har förmågan att göra hela världen sjuk igen. Detta är absolut inte sista gången tror jag. Men uppenbarligen räcker det med att vara ordentligt sjuk en gång istället för att ständigt behöva vara i klorna på vaccinbranschen. Nu ska alla över 67 år ta en fjärde spruta. Helt onödigt om ni frågar mig. Men gör det alla ni som redan har tagit tre, inte kan det skada fast de påstår att man får lägre sexlust och ändå blir sjuk. Jag hoppas att Kina kan vidta åtgärder så att vi inte får fler influensor, men det är väl en nåd att stilla bedja om, vilket betyder att det går nog inte. 

Mårdhundar misstänks har spritt det nya viruset från marknaden i Wuhan. De kan bära olika smittor, som kan överföras till människor. Den kommer från Asien och är en invasiv främmande art i Europa. Den bekämpas här. 


Vilda djur hålls levande på marknaden i Wuhan och detta orsakade den världsomfattande senaste epidemin av coronaviruset. 

Brottsligheten viktigaste valfrågan

 SOM-institutet i Göteborg har undersökt vilka frågor som är viktigast för väljarna inför valet i september. Hela 41 procent anser att brottsligheten är den viktigaste frågan för dem och sedan följer sjukvård och integration. Det är första gången sedan 70-talet som brottsligheten ligger först under ett valår. Det blir således en unik valrörelse in i det sista där justitieminister Morgan Johansson får stå vid skampålen tillsammans med resten av regeringen. De har inte lyckats att stävja brottsligheten för de skjutna och dödade i Sverige blir fler och fler. Just nu är de 39 stycken mördade genom skjutvapen. Det är toppen av ett isberg av brott. 

Statsvetaren och rapportförfattaren Henrik Ekengren Oscarsson säger till DN att utvecklingen bäddar för en unik typ av svensk valrörelse och han menar att det blir gynnsamt för oppositionen där frågor om lag och ordning står högt upp på listan. Enligt en annan undersökning så är vänsterväljare mer välvilliga och ängsliga än högerväljare, som är mer samvetsgranna, vilket betyder att hjälpa till i samhället genom arbete. Personer som sympatiserar med vänsterpartiet är mer introverta medan de som sympatiserar med liberalerna är mest utåtriktade. 

Blir det då en annan regering i höst? Det är tiotusenkronorsfrågan, men personligen så skulle jag vilja se det. Det är aldrig bra när en och samma regering bestämmer över Sverige under lång tid. Och socialdemokraterna har gjort det mest under min livstid. Sverige är inte samma land som när jag var ung utan har bytt skepnad. Men socialdemokraterna tror fortfarande att det är synd om oss och att fattigdomen måste utrotas. Det var mina föräldrar och deras föräldrar som var fattiga. Inte följande generationer. Men socialdemokraterna har gjort sitt bästa för att importera förfördelade och nya fattiga från hela världen för att höja dem till skyarna som väljare. 

Det går inte i längden att byta ut en befolkning utan att det får stora konsekvenser för landet. Och det är detta som avspeglas i majoritetens syn på brottsligheten som den viktigaste frågan. Sjukvården har också ramlat ihop sedan pandemin. Det märker alla som har någon anledning att besöka den. Och integrationen har misslyckats vilket absolut visades genom de senaste domarna mot dem som deltog i steningen av poliser under påsken. Där var det inte bara dessa dömda män som deltog utan kvinnor och barn också. 

Det är typiskt att socialdemokraterna inte vill ha en folkräkning, för ingen vet vilka som bebor Sverige längre. Och det kan fuskas hur mycket som helst med denna nya folkräkning. Kring 200 000 är skrivna på fel adresser i Sverige. Det bidrar till bidragsfusk och kriminalitet. Även om riksdagen nu har uppmanat regeringen till en ny folkräkning (Baylan röstade fel) så kommer denna fråga att dras i långbänk om den nuvarande regeringen sitter kvar. Tidigare folkräkningar har genomförts med enkäter, som befolkningen snällt har svarat på. Men så kan inte göras nu ifall resultatet ska bli godkänt. 


Statistik anmälda brott i Sverige enligt Brottsförebyggande Rådet. Från 1950-talet och fram till 2020 har alla dessa anmälda brott ökat med 64 procent.  

måndag 25 juli 2022

Duplantis världsrekord 6.21

 Jag tittar aldrig på sport, men nu i dag såg jag SVT:s sändning då Duplantis satte 6.21 i andra försöket och fick till ett världsrekord. Och jag kom ihåg varför det är roligt med sport för det kommer så fina vibrationer från ett sådant rekord. De går fram genom TV:n också.

Här är en härlig produkt av det svenska och det amerikanska. Och han pratar bra svenska. Så han förtjänar att tävla för Sverige. Han har dubbelt medborgarskap. Det var en ljusglimt i det mörker som annars råder när det gäller nyheter. Hans pappa har hoppat med stav och hans mamma Helena är från Sverige och friidrottare. Så det handlar om gener. 

Jag gillade också sport när jag gick i skolan, men det var ingen som var idrottare i min familj. Mina gener handlade istället om ordförståelse och berättelser. Samt att jag var envis som barn och fortfarande som vuxen. Jag hade läshuvud som det hette då, så jag tog studenten 1964 då enbart 10 procent av befolkningen gjorde så. 

I USA uppmuntras skolbarn att idrotta och det gör att den nationen är stor i världen i idrott. Duplantis började hoppa med stav när han var fyra år, så nu när han är 22 är han mogen för detta uppdrag. Att vara bäst i världen. Grattis!Alla har sommarstugor i Sverige, men Yasmine Abdullahi är inte bjuden

Det är alldeles förfärligt vad det klagas överallt av de nya invånarna i Sverige. Senast var det Yasmine Abdullahi som inte har någon sommarstuga att åka till på midsommar i Stockholms skärgård eller Västkusten. Och inte blir hon inbjuden heller! Hon tror att alla har detta att tillgå: sommarstugan. Men inte de stackars invandrarna. Hon själv är uppvuxen i en förort söder om Stockholm och hennes klasskamrater brukade åka hem till Kurdistan eller kanske till Peru, men ingen var på ett sommarställe i Sverige. 

Jodå jag är också uppvuxen i söderförort i Stockholm och min mamma och pappa skaffade sig ett sommarställe på Ingarö när jag var liten. En tomt som tog massor med år att betala av. Fast den bara kostade 5 500 kronor på den tiden då på 50-talet. Men min mamma var så glad åt denna tomt för ingen i hennes släkt hade ägt något alls tidigare. Torpet där hon var uppvuxen ägde de inte utan hyrde av godsägaren. Och vi bodde annars i en hyreslägenhet med två rum och kök. Där är jag uppvuxen. 

Och aldrig har jag tänkt att jag ska åka till Kurdistan eller Peru, för det har jag inte råd med. Har inte haft det heller. Men jag blir alltid så förvånad över alla invandrare som kan åka till hemlandet de har flytt ifrån. Att det är Arbetaren, denna vänstertidning, som släpper fram Yasmine Abdullahis klagomål är att ha glömt bort vilka denna tidning säger sig företräda. Inte är det sådana som har slitit hela livet i det här landet och kanske ärvt en tomt eller ett torp från släktingar. Utan det är dessa som kan åka till hemlandet när de vill och som har två medborgarskap. Den nya överklassen.Det här är den sommarstuga vi hade när jag var liten och när min äldste son föddes. Den som mina föräldrar slet ihop på 50-talet. En gammal stocktimrad smedja de köpte utan golv och inredning. Inte mycket att vara avundsjuk på. 

söndag 24 juli 2022

BBC medskyldigt till prinsessan Dianas död

 Prinsessan Dianas bror greve Charles Spencer menar att BBC var medskyldigt till att hans syster dog. Han vill nu att polisen undersöker reportern Martin Bashir, som genom olika trick fick tillgång till prinsessan Diana. Det värsta var att han sade att barnens "nanny" hade en affär med prins Charles, vilket var en lögn, som BBC nu har fått betala för. Den tidigare barnsköterskan har fått 2 miljoner kronor i skadestånd av BBC. Martin Bashir slutade på BBC av hälsoskäl förra året. 

Charles Spencer beskriver hur han blev lurad av reportern Martin Bashir bland annat genom falska bankutdrag. Och att Martin Bashir påstod att prins Charles hade en affär med barnens barnsköterska och att hon blev gravid och gjorde en abort. Allt detta lögnaktiga gjorde att det gick för reportern att komma närmare prinsessan Diana och att hon till slut gick med på den avgörande intervjun 1995, där hon talade klarspråk om sin situation. Den ledde i sin tur till prinsparets skilsmässa. Det var drottningen som bad dem att skiljas när intervjun med Diana hade sänts. Inte bara reportern är skyldig utan cheferna på BBC, menar Charles Spencer.

Fast Charles Spencer insåg att det inte stod riktigt rätt till med alla anklagelser som fanns runt Diana, som att det spionerades och betalades ut pengar för att få dem, som stod henne nära att berätta om henne, så fick Martin Bashir sin intervju. Prinsessan Diana var mycket sårbar då och detta ledde till att hon avskärmade sig från alla som kunde ha hjälpt henne, menar hennes bror. Hon blev också paranoid och hade skrivit i ett brev att hon trodde att prins Charles ville bli av med henne. 

BBC har nu beslutat att aldrig visa den omtalade intervjun igen, men det är lite sent. Jag har sett den och den har sänts över hela världen. Men faktum kvarstår att hela denna lögnaktiga framställning från BBC:s sida gjorde att prinsessan Diana stod ensam och utsatt och råkade in i omständigheter där hon var i fara. Charles Spencer menar att något så viktigt som en intervju med prinsessan Diana, måste också de högre cheferna på BBC ha känt till. Och att de är medskyldiga till allt som hände.

År 2005 ville BBC intervjua honom för att fira 10-årsjubileumet av denna falskeligen tillkomna intervju med prinsessan Diana. Martin Bashir blev belönad för den med utmärkelser. Charles Spencer svarade då att han gladeligen skulle berätta om BBC och deras falska uppförande. Han hörde inte av dem igen. 

Allt detta som hände i mitten på 90-talet gjorde att prinsessan Diana drog sig tillbaka från offentligheten i Storbritannien och mer eller mindre flydde landet. Hon litade inte längre på dem, som hade stått henne nära. Och det gjorde också att hon till slut befann sig i en bil på flykt från pressen och fotograferna den ödesdigra natten den 31 augusti 1997. Bilen krockade i hög fart med pelare i Pont de L´Alma-tunneln i Paris och prinsessan, som inte hade bilbälte på sig, skadades så svårt att hon omkom av inre blödningar. 


En fin bild av syskonen. Charles Spencer är lillebror till prinsessan Diana och vill nu har juridisk rättvisa för henne. 


lördag 23 juli 2022

Trettionio skjutna och mördade i Sverige i år

 Det skjuts mer än en gång varje dag i Sverige, kring 200 ligger antalet skjutningar på nu. Men som tur är så dör inte alla av dessa skott, men 39 är siffran just nu med mördade unga. Vet inte om skjutningen i Malmö nedan på bilden är medräknad. I så fall är det 40 stycken. Spelar det någon roll att dessa dör? Det verkar inte så, för det är krig mellan kriminella mest. Då bli vi av med dem säger den cyniske. Den som har tröttnat på alla nyheter om skjutna. Och dessa nyheter glider fort förbi för det skjuts ju så mycket. Då är det inte längre en riktig nyhet i journalistögon. 

När kommer polisen eller myndigheterna att klara av dessa brottslingar och deras krig? Inte på många år. För varför skulle det ske? Det har tagit ett antal decennier att få till det här. Och i så fall måste fler dömas till livstid, men fortfarande är det så att det inte är så stor risk att skjuta någon. Straffet verkar inte avskräcka alls. Det handlar om makt och pengar, ett vanligt motiv för unga män. Och när polisen väl tar bort någon kriminell boss så blir det fler skjutningar i detta tomrum. 

Moderaterna vill att socialsekreterare ska sitta hos polisen så att de kan ingripa direkt när någon kriminell kommer in. Hjälper det? Vete sjutton. Statsministern Magdalena Andersson har velat vända på varenda sten, men det hjälper knappast mot skjutningar. Och socialdemokraterna har påstått att insatsen Sluta skjut har hjälpt i Malmö, men det verkar inte så. Inte i nuläget. 

Nu är ju knappast integration något som mänskligheten eftersträvar. Kaka söker maka som det hette förr i tiden. Alla utifrån kommande vill ingå i ett sällskap där de känner sig en smula hemma eftersom de har hamnat i ett främmande land. Inte så märkligt eftersom detsamma skedde med svenskamerikanarna när de emigrerade till USA för hundra år sedan. Ingen vill hamna bland idel främlingar. Det kan få svåra konsekvenser för den egna personen. Men den synen har vi i Sverige, att alla ska blandas med gamla svenskar för att begripa att de ska byta livsstil och övertygelser. Och inte längre hata de fiender de hade i det gamla landet.

Det är inte så märkligt att unga män börjar ta sig rättigheter och makt med våld eftersom de ju har sett att deras föräldrar eller släktingar inte behöver jobba utan kan leva med bidrag. Kring 700 000 gör så i Sverige. De är en ny slags överklass i det nya landet och kan se ned på kvinnor och de män, som inte är kapabla att slåss för sina rättigheter. fredag 22 juli 2022

Jo alla måste vaccinera sig minst var sjätte månad

Vilken otrolig kommers det är med covid, där alla måste ta nya sprutor hela tiden för vaccinet hjälper bara lite. Nyss fick en del i min bekantskapskrets covid om igen trots vaccin. Men de som inte tog några sprutor utan gick igenom det hela redan i början av 2020 har inte fått tillbaka sjukdomen alls. Så står det till i världen att läkarna i kombination med vaccinindustrin har greppet om de flesta. För mer än 73 procent av befolkningen i Sverige har tagit vaccin. 

En del har dött av denna senaste covidsjukdomen - kring 20 000 fall i Sverige - drygt 6 miljoner i hela världen. Men andra sjukdomar fortsätter att kräva liv. Någon gång ska vi alla dö, men att just covid skulle förstöra ekonomin i världen genom denna propaganda, som ändå inte hjälper under lång tid var inte på agendan före 2020. Inte ett enda fall av covid fanns ju tidigare. Här listas de sjukdomar som skulle ta död på flest människor i världen till 2030. Världshälsoorganisationen konstaterade detta år 2016 och då fanns som bekant inte covid. Men de var i tur och ordning med nummer ett först: hjärt- och kärlsjukdomar, stroke, lunginflammation, KOL, hiv/aids, diarré, lungcancer, diabetes, hjärtsvikt och skrumplever. 

Men att världen ska indoktrineras så att människan måste ta medicin hela tiden i sitt liv är förstås bra för dem, som framställer dessa mediciner. Personligen vet jag när jag behöver tex antibiotika och då gäller det att övertyga sjukvården om detsamma. Det brukar gå bra, men annars undviker jag att gå dit för det är så märkligt på den vanliga vårdcentralen numera. De som har förkylningssymptom får inte ens komma in på framsidan på vårdcentralen utan måste gå bakvägen till en annan dörr. Skräcken är stor!

Tro nu inte att det här är antivaccinpropaganda. Alla får naturligtvis göra som de vill. Och vaccin är väldigt bra mot polio och andra sjukdomar, som i stort sett har utrotats, som smittkoppor. Jag har ärr efter en koppa på armen, där jag blev vaccinerad och har fått vaccin mot andra sjukdomar, som jag har sluppit. Dock inte mässlingen eller röda hund eller vattkoppor. En del sjukdomar gick vi barn igenom för att få ett eget immunförsvar. 

Vi slapp narkolepsi eftersom ingen i släkten tog det där vaccinet, som skulle vara så bra då mot svininfluensan. Var och en har bestämmanderätt över sin egen kropp. Men att det går att skrämma livet nästan ur föräldrar när deras barn sägs vara hotade blev sanning år 2009 särskilt här i Värmdö. Men sådana myndigheter har vi väl inte i dag?tisdag 19 juli 2022

Nä det går inte att ändra klimatpropagandan

UPPDATERAT

Inte går det att plötsligt ändra klimatpropagandan nu. Den har ju hållit i sig åtminstone ett par decennier. Och den gör att politikerna får fritt spelrum med en massa pengar och makt över helt onödiga åtgärder. Inte ens om vi byter regering och miljöpartiet åker ur riksdagen kan denna propaganda gå över till något vettigt baserat på riktiga fakta. Har ni hört att det är 39 grader varmt på Heathrow i dag i London? Det är alldeles säkert människans inverkan för det finns ju så mycket asfalt där plus alla jetplan som har väldigt varma utsläpp där bak ni vet. Förfärligt! Flygplatser borde förbjudas. 

Där jag befinner mig i Stockholms skärgård är det plus 20 och ganska mulet, en helt vanlig sommardag således. Har ännu inte haft några tropiska nätter i år över 20 grader, som brukar förekomma sista veckan i juli, men det kanske kommer. Fast det verkar inte så på 10-dagarsprognosen. Här kan ni läsa att klimatpolitiken inte har någon solid grund i vetenskapen. Men för guds skull nu måste ju ändå alla klutar till för att politikerna ska kunna bestämma mera. Till sist blir det väl som Sri Lanka, där folket gjorde uppror och fick presidenten att fly till Singapore. 

20.7.2022

Det blev hela 40,2 grader vid Heathrow i går. Rekord! Som sagt lägg ned alla flygplatser så ordnar det sig. Temperaturen kommer att sjunka rejält. I Sverige uppmättes 1933 38 grader plus vid Ultuna, Uppsala den 9 juli. Det var som tusan! Hur kom det sig?

19:26

Och klimatministern tar förstås chansen och säger att vi ska vara rädda, vi ska vara mycket rädda. Annika Strandhäll är en parodi på sig själv, men hon har ju inte levt så länge stackarn så hon kan ju inte veta att det var varmt förr i tiden också. 

21.7.2022

Mångdubbelt fler dör av kyla än av värme, men ändå tjatas det oupphörligt om värme. Förresten har Australien haft köldrekord nu. 

22.7.2022

Nä det blev inget absolut  värmerekord - det från 1933 håller i sig - och alla håller tyst nu som tjatade om värmen. Det blev en dag med riktig värme. Kring 30 grader. Herregud det förtjänar vi väl här nästan uppe vid Nordpolen. Det kan vi leva länge på, precis som när vi åker bort till varmare trakter på vintern.  Pinsamt med alla klimatlarmen. 

Här kan ni läsa att det har blivit mer solinstrålning sedan 80-talet för att utsläppen av partiklar har blivit lägre. Det beror således inte på koldioxiden. Så andas ut alla! Det beror inte på oss. 

Redan i maj framställdes världen så här i illrött av SVT. Nu är den närmast svart då. Utbränd som den är. Eller hur? Och det är vårt fel i Sverige. Absolut!


Även på flygplatser används asfalt. Tänk att banorna inte smälter och blir till halkbanor istället! Vilket mirakel!

Jovisst det var värmeböljor över hela världen, men i Paris regnade det och var inte särskilt varmt i dag den 20 juli. Bara kring 21 grader. Men SVT:s Erika Bjerström körde sin agenda med sorgsen röst och menade att halva mänskligheten var drabbad. 


måndag 18 juli 2022

En 15-årig flicka mördade sin lillebror i Vällingby

UPPDATERAT

 Det blir värre än tidigare tydligen. Inte mördar flickor barn? Men det hände här vid Frostviksgatan i Vällingby. Och mordet skedde inomhus säger polisen. Det är således en 15-årig flicka som har mördat sin 10-årige lillebror. Vad är det som händer i samhället? Hon har tydligen varit våldsam tidigare och nu lyckats att ta död på sin lillebror. Vila i frid lilla barn! Varför finns det monster i samhället? TV4 rapporterar att hon har lidit av psykisk ohälsa och att tre orosanmälningar tidigare gjorts mot henne. Hon har då hotat med att döda den lillebror som nu till slut har dödats. 

9:31

I Aftonbladet förklarar Martin Schori förnumstigt varför de har olika publiceringsregler för olika människor. Han hänvisar till de pressetiska reglerna, som dock inte är glasklara, säger han. Men Aftonbladet publicerar förstås namnet på Theodor Engström, som mördade i Visby, men inte den pojke som nästan tog död på en flicka i Skellefteå. De måste vara extra försiktiga när barn är inblandade, menar han. Men Aftonbladet var den tidning som publicerade först att det var en 15-årig flicka som mördade sin lillebror i lördags. Så alla håller tydligen inte med honom ens på Aftonbladet. Jodå han är son till Pierre Schori, som alltid har varit yttersta vänstern inom socialdemokratin och alltid gillat Kuba. 

14:46

Mamman kom hem och hittade sonen livlös och bad en granne om hjälp. Men han andades inte och flickan befann sig i hemmet, men i ett annat rum. Pojken fick hjärt- och lungräddning av grannen, men det hjälpte uppenbarligen inte. Familjen kommer från Kazakstan och de kom hit 2013. Mamman har ensam haft vårdnad om de båda syskonen. En tragedi med andra ord för nu har hon blivit av med båda barnen. Femtonåringen sägs lida av apatiskt uppgivenhetssyndrom. Detta syndrom som blev bra när barnen vårdades ensamma utan föräldrar. Varför blev hon inte omhändertagen? Innan detta hemska inträffade. 

15:17

Uppgivenhetssyndrom har varit unikt för Sverige och ett sätt för föräldrar att kunna stanna här. För det var ju så synd om familjen. Tyvärr har inte läkare förrän det har varit alldeles för sent genomskådat vad som har hänt. Flickan hade nyss vårdats för sin sjukdom och var lugnare, men nu slog våldet till när mamman var borta. Förfärligt att Sverige har tagit på sig ett tycka-synd-om-syndrom, vilket nu har krävt ett dödsoffer. Om flickans diagnos stämmer. lördag 16 juli 2022

Muslimer måste omfamna homosexuella

Jonas Gardell skriver i Expressen att det är dags för muslimer och moskéer att inkludera homosexuella i sina skaror. Även de kristna Broderskaparna (numera Tro och Solidaritet) hos socialdemokraterna hade gjort undantag för muslimer, för man visste att de inte gillade den sortens människor. Hatbrottet i Oslo har åter igen satt strålkastarljuset på detta. Då dödades två människor och 21 skadades.  Attacken riktades av en muslim mot en gaybar. Det betecknas som ett islamistiskt terrorbrott. 

I Sverige delas statsbidrag ut trots att en imam i Eskilstuna påstod att homosexualitet leder till sex med djur och småbarn. Varför ska sådana predikningar ha statsbidrag? Gardell menar att moskéer borde vara statliga, så att de inte finansieras av Saudiarabien och Turkiet. Och hämtar sina värderingar från dessa länder. Gardell skriver detta av nödvändighet och en smula trött, för det lär ju inte kunna gå igenom alls. Inte på lång tid. Men visst är det ett problem att muslimer tillåts ha andra värderingar kring mänskliga rättigheter än exempelvis kristna. Även i Sverige. 

Jonas Gardell har skämtat med islam också och sagt bland annat så här: Apropå Ramadan. Det här med att kvinnor ska svepa in sig i ambulerande enmanstält. Hur tänkte Allah då? Är islam en sorts scoutrörelse. Detta blev människor upprörda över och någon menade att han inte fick skämta om en främmande religion. Men han sade då att vi måste sluta se islam som något främmande. Den religionen finns här i landet och har funnits länge. Det är möjligt att skämta om vad som helst. Blasfemi eller hädelse har vi inte haft lagar emot på många decennier. 

Elin Wiklund ber alla sluta hata

 Elin Wiklund, som är lärare på skolan i Morö Backe, där överfallet och våldtäkten på den lilla flickan begicks av en invandare från Etiopien, som sägs vara 13 år, men som nu ska åldersutredas. Jo denna lärare har gått ut på facebook och bett alla att sluta hata. Det är fullständigt meningslöst att be dem som är med på flashback att inte vräka ur sig saker. Det gör de alltid. De är dock bra på att ta uppdaga vad som händer när mord och annat våld begås och att berätta vilka som är inblandade. Att detta alltid finns där på flashback och på sidor på nätet har fått också gammaldags medier att ändra sin policy. Och de går fortare ut numera och berättar, för det finns ju ändå riktiga uppgifter på nätet. 

Detta gör att upprördheten bland vanliga människor också kan öka. Det man inte vet har man inte ont av brukade sägas förr i tiden, men numera vet vi mycket mer. Det är naturligtvis på gott och ont, men i just det här fallet, som jag skrev om här, går trådarna mycket djupare än att det förekommer hat på nätet. Allt hänger samman med den politik som har fått Sverige att ta emot kring två miljoner utrikes födda under kort tid, vilket har gjort att männen är fler än kvinnorna i Sverige nu. Det har aldrig hänt tidigare. 

Ett land som så hastigt tar emot många människor från andra kulturer kommer att få känna av detta. Det är helt enkelt ett axiom. Sverige beräknas få sämst tillväxt i år och nästa år i hela EU, enligt EU-kommissionen och det har sina orsaker. Vi har en skenande inflation just nu och varje gång någon går till en mataffär har priserna höjts. För att inte tala om priserna på drivmedel och el. I botten ligger en politik som har förts under de senaste årtiondena, vilket har urholkat den skatt som betalas in. Bidragstagare per helår varierar mycket i landet. Det ligger mellan 6 procent av befolkningen i kommuner till över 20 procent i de värst utsatta. 

En befolkning hatar inte. Det är individer som eventuellt gör det. Men det handlar mest om upprördhet och att det aldrig tar slut med grova brott i Sverige. Det är absolut en följd av att Sverige har tagit emot flest invandrare per capita inom EU under åren 2015-2016. Det är de som ser sig som underpriviligerade som begår flest brott. De som trodde att de skulle få samma levnadsstandard som svenskarna sägs ha. Genast skulle allt tillfalla dem annars var det rasism. Och nu blir de istället kriminella och lever lyxliv ett tag innan de faller offer för det grova våldet. 

Det finns djupa klyftor mellan sådana medborgare, som har jobbat och betalat skatt hela livet och invandrare, som kommer hit och lever på bidrag och/eller blir kriminella. Detta har pågått så länge nu att det kommer att ge utslag om mindre än två månader när det är val. Kanske kommer det nya invandrarpartiet Nyans in i riksdagen. Vi får se. Men fortfarande är svenskar som är födda och uppfostrade här och som jobbar och betalar skatt i majoritet. Välfärdssamhället störtar dock snabbt mot sin ruin eftersom världen nu är indragen i krig i Europa åter igen.

Kommuner i Sverige med lägst respektive högst andel bidragstagare under 2020. Antalet personer försörjda på sociala ersättningar och bidrag har ökat med 6 procent under 2020. Det totala antalet var då drygt 13 procent av befolkningen i arbetsför ålder. Drygt 790 000 invånare. Källa SCB. 
Källa Migrationsverket

fredag 15 juli 2022

Björn Ulvaeus vill inte längre ha dödshjälp

Björn Ulvaeus skrev 2015 att han ville ha dödshjälp. Kanske har han ändrat sig nu då när han har träffat en mycket yngre kvinna. Han är jämngammal med mig nästan, bara några månader äldre och har fyllt 77 år och är tillsammans med en dansk 49-åring Christina Sas. Hon verkar förtjusande så jag får gratulera. Det är väl den ack så vanlig gubbsjukan som har slagit till.  Eller är han fortfarande med i Rätten till vår död? 

De flesta dör ganska fort ungefär som Ivana Trump 73, som hittades liggande nedanför en trapp i hennes hus i går. Hjärtat ger upp och så försvinner en människa till. Personligen är jag övertygad om att vi lever för alltid. Bara kroppen dör. Det är ingen religiös tro, utan något jag har kommit fram till under en lång levnad. Även Einstein visste att energi aldrig försvinner utan enbart omvandlas. Jag är inte rädd för att dö. Det är ju bara som att somna in, vilket vi gör varje kväll utan att vara rädda för det. 

Det är således ingen bra idé att ta livet av sig, utan alla behöver leva tills de dör. För att fullfölja vad de nu än kom hit för att göra. Inte heller är det bra att ta död på andra. Då hindrar man ju ett levnadsförlopp här på jorden. Det blir absolut enklare att leva ju längre man gör det. Så är min erfarenhet. Så mycket skräp är avklarat och bara en lugn ålderdom kvarstår. Och man vet vem man är.

Själv har jag gett bort allt jag ägde och istället flyttat in på 30 kvadratmeter på samma fastighet, där jag har bott sedan 1987. Jag vet varför jag tycker om Värmdö. Det är för att mina föräldrar hade tomt här på Ingarö när jag var liten. Innan de skilde sig. Och själv har jag tillbringat mycket tid här under mitt liv. Flyttade hit 1976 efter att ha bott på Odengatan i stan. Mycket bättre med natur än trafik i sex filer. 

Att bestämma att alla som vill ska få dö är konstigt tycker jag. Men det finns ju en möjlighet redan att göra så och läkaren Elisabet Abelin-Norell bestämde 2020 att göra så i Schweiz. Hon låter bitter tycker jag, när hon klagar över att hon inte kan se längre och håller på att förlora hörseln. Hon tyckte det var den yttersta friheten att få bestämma över sin död. Min sambo dog av cancer och han klagade inte utan levde till sista dagen. Det var inte så att han inte fick bestämma över sitt liv och sin död, som läkaren ovan påstod. Han hade palliativ vård på Nacka sjukhus och levde tills han dog. 

Jag har nyss avslutat ett manus som heter Innan glädjen infinner sig. Det handlar om livet och döden och min övertygelse om att allt är väl vad som än händer. Det handlar om vår inställning och hur vi kan gå igenom livet utan att förlora glädjen, eller finna den till slut. Det betyder inte att aldrig bli arg eller säga ifrån. Det är viktigt att göra så också. Men innerst i oss finns alltid ett rum fyllt av ljus. 


Björn Ulvaeus håller igång som om han vore odödlig. Det är bra fortsätt med det! Livet är till för att levas. 

torsdag 14 juli 2022

Vädret är som det brukar

 Ingen skillnad alls på väder som jag har upplevt det. Men minns att det var varmt på 40-talet. För då hyrde mamma och pappa stuga på Almö-Lindö i Mälaren utanför Västerås. Det var en djungelliknande ö då. Och mycket riktigt om man slår ut temperaturen över årtiondena så har solens uppvärmning varierat med vindar och havsströmmar bland annat. Helt naturligt utan påverkan från människor.  

Just nu är det 15 grader plus i Stockholm och det är lite väl lite för att vara semestermånaden juli, men så kan det vara den här månaden. Det minns jag också. Det har regnat i dag och kalla vindar har svept ned från Arktis, som fortfarande har en massa av is. Inte alls borta som förutspåddes, men många har tjänat pengar på att skrämma världens befolkning och ge dem klimatångest. Bland annat Al Gore som fick Nobels fredspris för sin kamp. Helt galet för klimatpolitiken ställer människor mot varandra. Och gör oss alla fattigare. 

Dock är världens stater inte så dumma att de går på allt som eliten har beslutat. Utom Sri Lanka förstås, som tänkte bli den första ekologiska staten i världen och så då Sverige, där vi slaviskt ska följa allt makthavarna hittar på. På Sri Lanka blev det kaos och förhoppningsvis åker miljöpartiet ut ur riksdagen om ett par månader den 11 september. Så vi kan återgå till lite mer förnuft och klimatsans. 

Dagens karta över Stockholm med omgivningar. Inte så varmt. Juli ska vara den varmaste månaden i Sverige. Faksimil från SMHI.


onsdag 13 juli 2022

Har en fattig rätt att mörda?

 Det är en något kontroversiell frågeställning i rubriken. En fattig har väl inte rätt att mörda? Men den allmänna uppfattningen i Sverige är ju att fattiga människor är så förtryckta att de inte kan hjälpa om de tar till våld och brott för att överleva. Eller reagerar med våld för att försöka få någon plats i samhället. Men den allmänna uppfattningen är ju också att vårt välfärdssamhälle ska ta hand om alla medborgare och innesluta dem i vår famn. 

Men ändå så händer det sådana saker som att en 13-åring (en del påstår att han måste vara äldre) ger sig på en yngre flicka och nästan har ihjäl henne. Och ständigt skjuts det i Sverige. Jag har tappat räkningen på alla mördade, men det var väl nummer 35 för i år som sköts i en tobaksaffär senast? Han var förstås kriminell själv och hade suttit inne. När han kom ut för några veckor sedan så var de genast efter honom. Han blev 22 år. Han hette Youseff El Emam och hans föräldrar föddes i Libanon, men han föddes i Sverige. Han hade varit kriminell i ungefär fem år och sköts på Hisingen i Göteborg. 

Det finns en undersökning som har tagit reda på om fattigdom gör att människor blir kriminella. Slutsatsen blev att fattigdom ingick som en ingrediens i det hela, men det handlade också om genetik. Vilka gener som barnet hade fått. Över en halv miljon barn studerades och slutsatsen blev att det finns en svag koppling mellan kriminalitet och socioekonomisk status. Det handlade mer om gener ansåg man. 

Syskon kan således vara väldigt olika i samma familj och det kanske gäller också den här 13-åringen. För han har tre syskon och en kusin som finns i hans familj, och som han är uppvuxen med. Men det handlar förstås också om att han inte har haft någon pappa att luta sig mot eftersom pappan aldrig fick stanna här. Och så kommer familjen från Afrika och det är väl känt att Afrika har folkgrupper med lägre intelligenskvot än andra folk i världen. Det är inget kontroversiellt påstående utan ett känt faktum. 

Är det då synd om sådana människor, som kanske inte begriper att de inte får attackera andra med våld?Jo så klart, men de ska då vara omhändertagna så att inte andra människor måste ständigt vakta sina nära och kära från våld. Men så fungerar det inte i Sverige. Och en ensam mamma kan knappast ta hand om alla de fem barn hon har ansvaret för. Särskilt inte när hon fick ett nytt barn i maj i år. 

Men vårt sätt att ständigt ge skattepengar till "utsatta områden" är inte något bra sätt att förändra verkligheten för de unga. De dras in i våldet genom att de dras in i tänkesätt som handlar om deras utsatthet och att de är egentligen förmer än det land där de har hamnat. Då är ett sätt att höja sin egen status att ta till våld. Och detta har nu pågått fullt ut sedan Rikspolischefen Dan Eliasson tyckte synd om en mördare år 2016 och undrade vad han hade varit utsatt för svårigheter eller trauma i sitt liv. Han var från Somalia och mördade en kvinna på ett flyktingboende för ensamkommande flyktingbarn. 


Det här är intelligenskvoten i medeltal i varje land i världen. Beräknad år 2002.


måndag 11 juli 2022

Skellefteå nioåring svårt skadad av 13-åring

 UPPDATERAT

Det här är så otäckt att det knappt går att skriva om. Men det händer i det här landet där ingen längre kan känna sig trygg, inte som barn och inte som tonåring eller vuxen. En 13-åring har således nästan mördat en nioåring. Hur kan detta överhuvudtaget hända? Hon är nedsövd till i dag sägs det. Sedan ska läkarna väcka henne. 

Den som skadade henne är en grabb på 13 vårar, invandrare. Det sägs att han är utvecklingsstörd. Varför var han inte omhändertagen? Hur kunde det komma sig att han överföll denna flicka? Han har gjort vissa medgivanden enligt polisen. Det har gjort att misstankarna mot honom har stärkts. Här har SVT gjort en sammanfattning av vad som har hänt. Hela den förmodade gärningsmannens familj har flyttats för att inte råka ut för hämndaktioner. Förfärligt hela historien! 

12.7.2022

Enligt uppgift så kommer familjen från Etiopien är muslimer och har numera fem barn, men ingen pappa i landet. Det senaste barnet är fött i maj i år. Den 13-årige pojken är äldst och har fått permanent uppehållstillstånd i Sverige den 30 juni i år, men inte hans mamma. Hon väntar fortfarande på det. Familjen kom hit 2017 och nu har det tydligen gått så illa att hennes äldste pojke är nästan en mördare. Vore det inte bättre för dem att utvisas tillbaka till Etiopien? Men det kommer knappast att ske. 

13.7.2022

Den 13-årige pojken misstänks nu också för grov våldtäkt mot barn. Han delgavs den misstanken redan i lördags. Så han har våldtagit flickan som han sedan försökte mörda? Är han verkligen bara 13 år är han ett monster. Många misstänker att hans ålder är högre. Mamman är uppenbarligen fertil fortfarande eftersom hon fick en flicka i maj i år. Så hon är väl 30plus kanske. Men pojken kan förstås vara äldre. Åtminstone 15 år. Det är lätt att skriva ned åldern på barn som kommer utifrån. Flickan har ännu inte kunnat höras och kunde således inte väckas i förrgår som var meningen. Eller måste hon få vara ifred nu ett tag till kanske familjen tycker? Eller är hon hjärndöd? 

11:30

Pojken ska nu åldersbedömas medicinskt. Det är bra. Vore bra med ett straff. Det är åklagaren som har bestämt detta. Pojken kan dömas till sluten ungdomsvård om han är äldre än 15 år. Då blir han inlåst med andra ungdomar och måste bo där plus gå i skolan där så länge som domstolen beslutar. 

11:39

Här skriver också SVT att nu ingår grov våldtäkt i brottsrubriceringen plus mordförsök då. Det kan också komma att ändras säger åklagaren. Det låter illavarslande. Som att flickan riskerar att dö fortfarande. 

18.7.2022

Nu går polisen i Västerbotten ut och säger att pojken inte längre är kvar i polisområdet. Nej han flögs ju till Stockholm och/eller Uppsala för att få en åldersbedömning. Allt enligt åklagarens önskan. Med sig hade han två socialarbetare. 

22.7.2022

Flickan har flyttats från intensivvårdsavdelningen och vårdas på en vanlig avdelning på sjukhuset. Bra! Hoppas hon kan prata med polisen också. 

9.8.2022

Det är konstaterat att pojken är minst 15 år gammal. Han har själv uppgett detta och föräldrarna ha sagt att de anmälde fel år på honom när de kom till Sverige. Han är således straffmyndig, men kommer att få ett lågt straff ändå. Sluten ungdomsvård upp till som mest fyra år. 
Elen dyrare än någonsin i juli

Hela vårt elnät och dess priser är förstört för att vi är sammankopplade med Europa. Och Putin som stänger sin gasledning nu för underhåll är orsaken, plus att i Tyskland har de galna gröna tagit bort kärnkraftverk. Precis samma sak som har hänt här. Timpriset ligger nu på fyra kronor plus då avgifter, skatt och moms. Det är helt vansinnigt! Vem använder elen mitt i sommaren till annat än belysning? Jo lite matlagning kanske och så lite till att se på TV. Elen för en villa kostar nu 40 000 kronor i fastprisavtal per år. Det dubbla mot förut. 

Hela tiden behövs också mer el, inte mindre. Det är miljöpartiet som har försatt oss i den här situationen. Rösta inte på dem i höst! De har ordnat så att det är förbjudet att bryta uran i Sverige. I förrgår var årets varmaste dag - inte i år utan 1933 - och tänk så mycket vi förstörde miljön och naturen då. Då uppmättes plus38 grader utanför Uppsala. All denna koldioxid!

Jag var och handlade nyss och maten hade gått upp så den kostade nu per vara flera kronor mer än förra gången jag handlade. Allt beroende på att elen är så dyr så det kostar mer att framställa mat. Och fordonen som transporterar maten till affären har högre kostnader när bensin och diesel ligger på hissnande priser. Mycket över 20 kronor per liter, vilket var otänkbart förut när dessa nödvändiga drivmedel var tio kronor billigare. 

Det pågår en revolt mot ekotyranniet i Sri Lanka, som skulle bli det första land i världen som blev ekologiskt. Det applåderades på World Economic Forum av eliten, men det beslutet var inte förankrat bland befolkningen på Sri Lanka. Detta har lett till både brist på mat och bränsle på Sri Lanka och befolkningen är mycket trött på regimen. Presidentpalatset stormades på lördagen, i förrgår. Sri Lanka är bankrutt och genomgår den värsta krisen sedan 1948, då ön blev självständig. Både presidenten och premiärministern ska avgå. 

Sverige exporterar 33 terrawattimmar (en miljard kilowattimmar). Detta väntas öka till 41 terrawattimmar år 2024. Detta enligt Energimyndigheten. En terrawattimme går åt till 200 000 hushåll per år. Så detta är slöseri i stor skala. Tidigare har ingen behövt tro att elen skulle bli så dyr i Sverige. Men nu har regeringen ordnat så att det är så. I värsta fall lär vi får det som i Kalifornien för där är alla kärnkraftverk stängda och sol, vind och vatten ska ersätta. Det räcker inte. I Tyskland anses nu kol vara miljövänligt, för det finns inte tillräckligt med el. 


Här vilar några medborgare i Sri Lanka i presidentpalatset, som stormades i lördags. Nu vill alla se hur presidenten har levt medan folket har haft det fattigt. 

Barnafödandet minskar i världen

 År 2020 ökade befolkningen med en procent. Det var första gången det blev en så liten ökning sedan 1950. Varje kvinna föder nu 2.3 barn jämfört med 5 barn för 70 år sedan. Då hade ju världen haft ett världskrig och mådde inte så bra. År 2020 var det en pandemi, så barnafödandet kan ju öka igen. Planeten jorden behöver inte fler människor. Det räcker gott med de närmare 8 miljarder som finns nu, men folkmängden beräknas vara över 10 miljarder på 2080-talet. lördag 9 juli 2022

Nederländska bönder rasar mot klimatåtgärder

Den nederländska regeringen försöker tvinga bönder att ge upp sin verksamhet. I värsta fall hotar tvångsinlösen av deras jordbruk för att få kväveutsläppen att minska. Så mycket som 30 procent av bönderna, som har boskap skulle få lägga ned sina gårdar. Traktorer har blockerat vägar och en 16-åring som körde en traktor blev beskjuten av polis.  

I själva verket handlar det om en väldigt stor omställning för att skydda ömtålig natur menar regeringen. Regeringen planerar tvångsköp för att nå "klimatmålen". Bönderna menar att regeringen vill åt deras mark för att bygga bostäder för invandrare. Eftersom jordbrukare är till stor del självförsörjande menar de att regeringen vill åt deras mark, för att det är emot regeringens globalistiska agenda med dessa jordbruk. 

Great Reset kallas något som Världsekonomiskt forum har lyft fram och den betecknar ett system där den enskilde inte äger något utan hyr eller är belånad i några globala storföretag och banker, vilket liknar det system som fanns i det dåtida Sovjetunionen. Nederländernas kväveutsläpp måste ned för att följa EU:s krav. I närheten av vissa naturområden måste kväveutsläppen ned med upp till 70 procent till år 2030. Femtiofyra procent av befolkningen stödjer bönderna enligt en undersökning. 

Den stora pandemi som utbröt med covid-19 visade att det går att ändra samhällen i rasande fart och det gav också stort intryck på det som kallas Great Reset, vilket är nödvändigt enligt överstatliga FN och andra organisationer, för att vi ska överleva som mänsklighet på denna jord. Människor ska tvingas att ändra sina livsmönster och vara mer beroende av sina stater och EU i Europa. Det tycker Klaus Schwab, som är grundaren av World Economic Forum. 

I Sverige finns inte småbruk på samma sätt, som i Nederländerna. Här har bönderna länge tvingats bort från sina jordar och fått slå ihop dem, för att kunna få lönsamhet. Jag vet eftersom jag var på ett småbruk som liten. I Blekinge utanför Jämjö. Där fanns alla sorters djur: kor, grisar, hästar, får och höns. Det var ett självförsörjande litet jordbruk. När jag hälsade på där så hade de enbart tjurar kvar på 90-talet. Köttdjur. Numera är också den lille pojk som föddes där 1956 pensionär och det är barnbarnsbarnet till mor och far då, som har tagit över. 


Här blockerar bönderna en stor lagerbyggnad. Nitton av dem greps eftersom de vägrade att lämna platsen. Faksimil från Yle. 

fredag 8 juli 2022

Japans tidigare premiärminister skjuten

UPPDATERAT

 Japan har stenhård vapenkontroll, men ändå så sköts i går Shinzo Abe 67 år, Japans tidigare premiärminister. Det finns kring en halv miljon legala jaktvapen i Japan, men också illegala vapen hos Japans maffia. Men Japan har väldigt lågt antal brott med skjutvapen, färre än tusen under en femårsperiod. Japan har drygt 125 miljoner invånare. 

Shinzo Abe blev skjuten bakifrån av en man Tetsuya Yamagami, som är 41 år gammal och som tidigare har arbetat i den japanska flottan. Han sade sig vara missnöjd med denne politiker. Och han hade tillverkat ett vapen för att skjuta den tidigare premiärministern. Abe är kritiskt skadad och ska ha haft hjärtstillestånd. 

Det här ger väl vatten på debatten om skjutvapen eftersom Japan har så strikta bestämmelser kring dessa vapen. Ifall någon vill få tag på ett så går det också i Japan. I USA mördas varje år kring 6 500 personer med skjutvapen, vilket går att jämföra med Japan som har motsvarande 37 fall av mord med skjutvapen. USA har kring 334 miljoner invånare, men har en ibland icke befintlig vapenkontroll. 

Det är nämligen varje amerikaners rätt att bära vapen, vilket stadgas i andra författningstillägget i konstitutionen. "Rätten för folket att inneha och bära vapen skall icke inskränkas". Så står det där. Automatvapen som används kan därför orsaka stor skada. 

11:07

Nu rapporteras att den tidigare premiärministern Shinzo Abe är död. Så har också Japan fått sitt första politikermord genom skjutning. Shinzo Abe hade sitt säkerhetsteam runt sig, men ändå lyckades mördaren med detta. En så trist värld vi bebor. Vila i frid! 

11.7.2022

Det blev så att den sittande koalitionen med också Abes parti vann valet i Japan, som ägde rum i går söndag. Invånarna uppmanades att rösta för detta mord var ett angrepp på demokratin. 

Här syns den tidigare premiärministern och hans mördare på samma bild. Mördaren stod bara några meter bakom och dolde sitt hemmagjorda vapen bakom ryggen i en väska. Det hjälpte inte med säkerhetsfolk. Så trist! Bara ögonblick senare skjuter mördaren. 


Det här är vapnet som denne kriminella tillverkade för att skjuta den tidigare premiärministern. Det är ju val också i Japan. Och Shinzo Abe valtalade på gatan.  torsdag 7 juli 2022

Psykiatrisamordnare Ing-Marie Wieselgren mördad i Visby

UPPDATERAT

 Det var Ing-Marie Wieselgren 64 år, nationell samordnare i psykiatrin som avled efter knivdådet i Visby mitt i folksamlingen på Donners plats. Hon var där för olika insatser på seminarier och föll offer för en högerextremist. Han heter Theodor Engström enligt sociala medier och bor i Ljungbyholm. Han är tidigare ostraffad, men kände sig väl invaderad av dessa människor från fastlandet. Bara spekulationer från min sida. Verkar tyvärr vara en galning till bland andra i världen. 

Det är nog klokt att flytta hela det här evenemanget från Visby och istället låta det äga rum på olika platser i Sverige. Detta har inte alls något längre att göra med vad som hände när Olof Palme ställde sig på ett lastbilsflak och talade spontant 1968. Om inte ett mord mitt i folkmassan och bredvid centerns Annie Lööf kan förmå detta elitens möte att dra någon annanstans, så vad kan göra det? Att ryssarna anfaller?

Ursäkta mig, men jag har blivit en smula avtrubbad av allt elände som inträffar i vårt land där det tidigare var så lugnt. Går inte en dag utan mord och våldsdåd, skjutningar och annat numera. Inget att göra något åt tydligen utan det är tidens melodi. Här får ni veta mer om detta mordoffer.  Hon befann sig väl på fel plats vid fel tillfälle? Det är ju så det brukar heta. Eller hur justitieminister Morgan Johansson? Socialminister Lena Hallengren är dock bestört på twitter för hon kände Ing-Marie Wieselgren. Lars Reuterberg 69 år är mannen som tacklade mördaren och fick ned honom på gatan. 

11:55

Jo det var Ing-Marie Wieselgren som var målet för mördaren Theodor Engström. Det berodde av hennes offentliga profil. Han anses redan vara ett psykfall av polisen. Men motivet handlar väl om att hon ömmade för även flyktingar och utländska barn? Hon jobbade med schizofreni och var med i radioprogrammet Tankar för dagen. 

16:33

Det är inte så viktigt att han var högerextremist. Jo det är väl bra så det blir inget terroristbrott det här mordet då. Och ingen behöver vara rädd i Visby för det var inte någon annan alls som var målet för det här mordet än just Ing-Marie Wieselgren. Tydligen har mördaren följt efter henne. Så trist! Och han var påverkad av narkotika. Jo alltid lättare att göra knäppa saker då. 

8.7.2022

Försvararen av Theodor Engström säger att mördaren har mått psykiskt dåligt under en lång tid och att han länge sökt vård. Den bristande vården har fått honom att mörda Ing-Marie Wieselgren. Han ville ta sig till Almedalen för att ge uttryck för sin desperation och sitt missnöje, som enligt honom beror på makthavare, beslutsfattare på även riksdags-, regerings- och myndighetsnivå. Jo det har han rätt i men inte fasen tar alla missnöjda med vården - vare sig sjukvård eller psykvård - till kniven och mördar någon. Det finns alltid hjälp att få. Om man har lite jävlar anamma, men det hade väl inte den här mördaren. 

16:07

Nu går även Expressen ut med namn och bild på mördaren. Jo han har ju erkänt och han är häktad med restriktioner och ska undergå en sinnesundersökning. 

11.7.2022

Nu betecknas mordet som terroristbrott av åklagarmyndigheten. 

15.7.2022

Theodor Engström riktade in sig på svenska staten. Det är därför detta mord betecknas också som terroristbrott. Engström hade andra tilltänkta mål för att skada staten Sverige.                                 


Detta lär vara mördaren av Ann-Marie Wieselgren 64 år. Så har han också förstört sitt liv och många andras. Varför? 

onsdag 6 juli 2022

Min flykt till verkligheten III

Så här sover Simba när han vill bli lite svalare. Inte lätt för han har ju päls både vinter och sommar. Den lilla världen där jag lever har inte mord, skjutningar och våldsdåd. Det är så skönt att fly ibland till min egen verklighet. Människor behöver mer medvetenhet, men inte galningar som tror att de ska väcka mänskligheten genom terror. Skönt med denna katt!Min flykt till verkligheten II

Här är smultronjasminen i morgonsolens första strålar. Den är fyra meter hög ungefär och har vuxit här sedan 50-talet då förra ägaren Margit Nordström planterade den. Måtte den få växa där ännu i många år. Detta ingår i min verklighet nu när jag har tagit en paus från allt elände som kan inträffa i andras verkligheter i världen. Det är glädjen som är värd att följa! Det är vår kärna för innerst i oss finns bara glädje och ljus.