torsdag 31 maj 2018

Bröderna som sålde fentanyl döms till flera års fängelse

De båda bröderna som var åtalade för att ha orsakat åtta människors död genom att ha sålt fentanylpreparat dömdes i dag för grovt vållande till annans död till 5,5 års fängelse för den äldre brodern och för den yngre brodern till fyra års fängelse. De döms inte för att ha sålt narkotika, för det här var substanser som var analoger till fentanyl. Och de var inte narkotikaklassade då, men är det nu. 

Bröderna hade ett aktiebolag och bröderna har menat att den äldre brodern har haft bolaget och att den yngre inte är skyldig. Bolaget har uppgett att det fanns för forskningssyfte. Bröderna har nekat till att de har vetat om att detta var farligt för de som köpte detta. De har dock använt masker när de har hanterat detta preparat. Verksamheten fanns i Östberga söder om Stockholm. De sålde detta under sommaren och hösten 2016.

De anhöriga har begärt och får 1,1 miljon kronor i skadestånd och det ska bröderna betala tillsammans. Ett grovt vållande till annans död har ett straffvärde på mellan 1-6 sex år, men rätten lägger inte till år för varje död person, så därför får bröderna dessa domar. Domen var enhällig. Förra året dog 118 människor av fentanylpreparat. Fentanyl är 100 ggr starkare än morfin. Bröderna har varit likgiltiga för risken att personer skulle dö. Preparaten beställdes från Kina och de blandade ut piller och pulver med vatten och sålde detta som nässpray. Den yngre brodern har sagt att det var svårt att få till rätt dos med den minimala mängd pulver som behövdes till varje såld nässpray. 

Ett par skånska bröder dömdes för narkotikabrott till 10 års fängelse vardera förra året. De hade sålt fentanyl, men också andra narkotikapreparat som kokain och amfetamin. De höll på i ett par år och tjänade nästan 4 miljoner. Jag kan konstatera att det är högre straffvärde på narkotikabrott än på att människor dör av preparat, som inte hunnit bli narkotikaklassade av myndigheterna.

Här är pressmeddelandet från Södertörns tingsrätt. 
Här skrev jag att Prince dog av fentanyl. 
Här om männen när de blev åtalade. 
Beslag av fentanyl under 2016.
Faksimil från Google. Flyktingar kostar miljarder för Sverige

UPPDATERAT
Om EU beslöt sig för att ta emot de flyktingar som finns i Asien och Afrika om 11,5 miljoner människor (enligt UNHCR) så skulle det innebära en flyktinginvandring på 2,3 procent av unionens befolkning. Identiskt med storleken på Sveriges samlade flyktingmottagande och anhöriga till flyktingar som invandrat under åren 2013-2016 gentemot Sveriges befolkning. De flyktingar som invandrar i dag väntas leva kring 58 år i Sverige och nettokostnaden för en flykting beräknas bli 74 000 per år. Detta konstateras i en ny rapport skriven av Joakim Ruist nationalekonom vid Göteborgs universitet. Det är ESO som ger ut denna studie och det är en kommitté under Finansdepartementet. Meningen är att ge underlag för framtida beslut i samhället för ekonomiska och finansiella beslut. 

Att flyktingar kostar är ingen nyhet. Det har vi vetat länge. Frågan är då hur mycket vi som har fötts, bott och arbetat här under livet ska betala till nytillkomna. Redan år 2013 konstaterade OECD att Sverige gav tio gånger så mycket i socialbidrag till nya invånare som till infödda svenskar. Det gjorde inte andra jämförbara länder, utan de gav ungefär lika mycket till sina egna invånare som till nytillkomna. Vi har alltid varit mycket underdåniga gentemot de som har kommit hit som flyktingar. Vi har tyckt att vi kan betala. Men nu har vinden vänt så att de tre största partierna inte tycker så alls. Debatten har blivit mycket känslomässig och kommit att handla om hat och kärlek. Men här ges lite siffror för politikerna att bearbeta.
1.6.2018
Här skriver Joakim Ruist själv om bemötandet i SVT i Aktuellt i går. "Det verkar som att jag skrev lite TV-historia i Aktuellt ikväll. Inofficiellt svenskt rekord i längd på tystnad, innan jag svarade på frågan om ifall jag hade tagit hänsyn till hur den kunde komma att användas i valrörelsen, när jag skrev en rapport om flyktinginvandringens offentligfinansiella kostnader. Jag har fått en del sympati. En liten twitterstorm klagar på att frågan var dum. Jag har under kvällen fått en liten hög med mail från människor jag inte känner (och några jag känner), som hoppas att jag mår bra. Tack, det är fint av er. Ja, jag mår bra, om än jag är missnöjd." Ni kan läsa blogginlägget här. Tyvärr måste jag säga att jag skäms över SVT och Aktuellt och för att de försöker skapa konflikt när det istället handlar om kunskap. Det här är folkets nyheter, som vi betalar för. Ge tusan i att sätta svart mot vitt och kör inte godhet mot ondska. Det finns faktiskt vetenskap och siffror. Det är som om de senaste tvåtusen årens kunskap plötsligt har ramlat bort. Den här rapporten, studien har fakta från de senaste årens abnorma flyktinginvandring i Sverige. En massinvasion som inget parti (utom centern och miljöpartiet plus ev vänstern) längre kan föneka. Detta kostar miljarder och kommer att kosta miljarder. 
3.6.2018
Här svarar Aktuellt på kritiken mot inslaget att det var så kort om tid för forskaren var så upptagen och programledaren Lotta Bouvin hann aldrig prata med honom innan. Detta försvar vittnar om en djup omedvetenhet om hur landet ligger för folket, förutom då hos SVT. Inte bra att skylla på forskaren nu också. Aktuellt ville ha fram kunskap säger nyhetschefen Judit Ek. Som jag ser det så fanns kunskapen i studien som offentliggjordes, inte i frågor om hur detta skulle påverka valet i september eller valrörelsen. Detta var att underkänna en forskningsrapport av allas vår television, som om det vore en politiskt vinklad rapport. Och i samma stund underkänns också Göteborgs universitet och Joakim Ruist som nationalekonomisk forskare. 

Det här är en tabell ur studien,
som visar att alla flyktingar kostade
41,5 miljarder år 2015.
Faksimil ur ESO:s rapport. 
onsdag 30 maj 2018

Den nya ättestupan Attendo

Estrid Holmer, som är 92 år och behöver hjälp av hemtjänsten, blev nästan ihjälslagen när hemtjänstens anställda hade så bråttom att denna sprang med rullstolen. Så får man aldrig göra för Estrid ramlade rakt framstupa när hemtjänsten körde ned rullstolen i ett hål. Hon kunde inte hålla i sig för hon hade varor i knäet att ta hand om. Attendo beklagar så mycket och ska utreda, men varför är de som ska hjälpa så illa utbildade att de inte fattar att det inte går att ha så bråttom?

Enligt flickan från Attendo hade hon enbart 20 minuter på sig för att handla mat, fixa medicin och ta hand om Estrid. Nu tog det förstås mycket längre tid, för Estrid i Ängelholm fick ligga där blödande på marken tills ambulansen kom efter någon timme och körde henne till Helsingborgs lasarett. Som tur var är ingenting brutet, men hon är totalt blåslagen.

Hon är så snäll Estrid så hon säger att det inte var flickans fel. Men det är klart att det var. Sunt förnuft säger att man inte ska springa med rullstolar. Eller barnvagnar heller för den delen. Men Estrid ska säga upp Attendo nu eftersom hon förlorat förtroendet för dem. Så klart! Säg ifrån Estrid om någon mer har så bråttom att du inte blir omhändertagen som är mänskligt och rimligt!
Så här ska inte en gammal människa bli behandlad!
Det är ren misshandel att springa med en rullstol.
Faksimil från Google. 

Rysk journalist skjuten i ryggen

UPPDATERAT
Fega mördare finns överallt och nu sköts journalisten Arkadij Babtjenko i ryggen med tre skott. Han var regimkritiker och hatad av Putin. Sorgligt att allt är sig likt i Ryssland. Kan regimen inte tysta någon så blir det avrättning. Han hittades av sin fru blödande vid sitt hem. Han avled på väg till sjukhuset. Han hade lämnat Ryssland förra året då han började få hot och var rädd att bli fängslad och han bodde i Kiev i Ukraina. 

Babtjenko hade skrivit om kriget och han hade själv varit inkallad som 18-åring för att strida i Tjetjenien och han skrev boken Krigets färger om sina upplevelser. Han har beskrivit hur veteranerna pressade de värnpliktiga på pengar för att kunna köpa sprit och heroin. De unga männen sålde sina vapen till gerillan för att kunna ge de äldre pengar. Och gerillan anföll med ryssarnas egna vapen. Anna Politpovskaja var hans kollega. Hon kämpade för mänskliga rättigheter och var mot krigen i Tjetjenien. Hon blev också mördad.
7:55
Här hemma i Sverige anfölls i går radiojournalister när de intervjuade en sverigedemokrat Jörgen Fogelklou. Då tar det hus i helvete i Hammarkullen och någon tar mikrofonen och börjar prata i direktsändning. Ägg kastas mot medarbetare och deras bil. Där i sändningen handlade det om parallellsamhällen och kriminella nätverk. 
17:25
Vilken vändning! Babtjenko lever! Mordet iscensattes för att förhindra ett riktigt mord. Babtjenko framträdde tillsammans med ukrainsk säkerhetstjänst i TV för att berätta att han levde. Ryssarna menar att det tjänar propagandasyften medan Babtjenko har omtalat att någon hade blivit erbjuden 350 000 kronor för att mörda honom. Pengarna kom från ryska säkerhetstjänsten. Också Babtjenkos fru trodde på mordet och sörjde honom. Han bad om ursäkt för detta.
Faksimil från Google. 

tisdag 29 maj 2018

De goda debatterar hat och kärlek

Svenska kyrkan, Rädda barnen, Röda korset samt några till oroar sig över hatet som vinner terräng. Vi måste se allt i svart vitt. Står man inte på det godas sida så är vi här i det ondas tjänst. Människor är inte totalt genomgoda eller genomonda. Ingen av oss faktiskt. Vi föds inte så. Som jag ser det i min hemsnickrade andlighet är vi alla här för att lära oss något och alla upplevelser såväl onda som goda har något att tillföra våra liv. Nu debatterar "de goda" och vill att politikerna ska besinna sig och ordna till Sverige. Så här säger de: 

• Vi står fast vid våra grundläggande principer om alla människors lika värde och medmänsklighet. Vi ser varje dag många som verkar för ett öppet samhälle där alla ska bemötas utifrån alla människors lika värde. Vi ser ett enormt engagemang för att tillsammans bygga det samhälle vi vill ha, där medmänsklighet och humanitära värderingar är ledstjärnor. Vi vill visa bilden av det mångfacetterade Sverige där delaktighet och tillit spelar avgörande roll.

• Ett öppet Sverige där alla får plats. Vi tar ställning mot de hatiska och fördomsfulla uttryck som rasism, extremism och intolerans står för. Vi gör det målmedvetet över hela landet genom hundratusentals medlemmar, aktiva och frivilliga. Vi vill fokusera på innanförskap i stället för utanförskap. På hur vi stärker den sociala sammanhållningen och de goda krafterna som får människor att växa, känna sig respekterade, behövda och tagna i anspråk ut­ifrån sina förutsättningar. Vi vill bidra till tillit i stället för polarisering samt skapa förutsättningar för att öka demokratisk delaktighet och reell inkludering.


• Den respektfulla dialogen behövs mer än någonsin. Det behövs en sansad debatt där åsikter bryts mot varandra i demokratisk ordning, utan polariserande populistiska övertoner.

Det de säger är alldeles för mycket och för sent. För mig och andra framstår det som ett hån mot oss som har byggt det här landet, som har skapat vår välfärd. Det har inte kyrkan gjort. Inte heller Rädda barnen eller Röda korset. Dessa organisationer har hela tiden varit beroende av kvinnor mest, givmilda sådana. Som har gått på, tagit till sig tron på överheten. Senast läste jag om den kyrkliga församling där jag är konfirmerad i Skarpnäck i Stockholm, att där var det en kvinnlig kyrkoherde som styrde och ställde så att präster och andra anställda slutade. Röda korset har haft sin skandal med förskingring. Rädda barnen ser fattigdom som något relativt. Och skulle ge Veronica Palm (s) en halv miljon om året. 

Ingen människa är god rakt igenom. Girigheten sticker fram också bland "de goda". De vill bevara status quo och behålla sina positioner. De lever av oss andra och tar sig rätten att predika för oss. Som sagt det känns hånfullt av dessa "goda" att komma fram med sina brasklappar om "lika värde", "alla får plats" och "respektfull dialog". "Lika värde" har ingen människa mer än i teorin. Alla får inte plats i Sverige. Jo om vi ställer världens folk axel mot axel får de plats på Gotland och då skulle mänskligheten utrotas rätt fort. Av svält. "Respektfull dialog" har jag varit med om när jag påpekade att jag hade fått min sjukpenning sänkt till a-kassenivå. Då låtsades Thomas Eneroth (s) tro att det var pension jag hade fått. Gud hjälpe landet, säger jag.
Bilden till vänster visar försök till mord, dråp med skjutvapen
mot manligt kön resp kvinnligt i Sverige.
Bilden till höger Sveriges uppåtgående
kurva över våldsbrott och mord
jämfört med USA.

Välkommen till Sverige!

Stackars Mustafa Amiri som fick hit familjen och är bara 17 år och måste ta hand om mamma, pappa plus fyra syskon. De får flytta mellan hotell och vandrarhem stackarna för det finns inga bostäder och nu har de slagit sig ned i Vellinge kommunhus för att få hjälp med bostad. I Sverige brukar det vara det omvända: att föräldrar tar hand om sina barn och hjälper dem att ställa sig i bostadskö så att de efter ett antal år kan få bo på egen hand, när de väl har fått fast anställning, har lyckats klara sig undan betalningsanmärkningar och inte har några andra prickar i samhällets protokoll. 

Den här grabben, som naturligtvis inte alls ser ut som 17 år, utan betydligt äldre, har nu fått sex personer att ta hand om. En svår situation för vilken vuxen som helst i ett nytt land. Ingen svensk 17-åring skulle klara av det i något annat land.

"Det är lätt att förstå deras frustration, men vad hade de förväntat sig? Var det en nyhet att anhöriginvandrare inte automatiskt får nyckel till en lägenhet och matkassar serverade? Hade myndigheterna missat att berätta om att Mustafa inte längre skulle få ha en god man? Borde inte den gode mannen åtminstone ha nämnt detta?" Så skriver Carolin Dahlman i Kristianstadsbladet. 

Självklart behöver ungdomen Mustafa Amiri inte längre tas om hand av samhället när han har bägge föräldrarna här. Så då blir han av med sin gode man. Hjälpen han har fått i tre år uteblir. Helt upp och ned när kulturkrocken inte kan bli större än i Sverige när det kommer hit en familj, som absolut inte kan ta hand om sig själv utan måste låta andra betala för allt. Och låta sonen fixa deras vardag.

Det är Grant Snowden i Skanör, som har tagit hand om Mustafa. Men som sagt nu när hela familjen har kommit går ansvaret över till dem. Och Grant Snowden har inget ansvar längre för Mustafa. Inte heller han får betalt längre av kommunen för att ta hand om Mustafa, som har sina föräldrar här. Fast just nu är hela familjen skriven hos honom. Jag hoppas att Vellinge kommun kan ordna en bostad åt alla sju nu snart. För de har naturligtvis rätt till detta. Och att få allt betalt. Av andra invånare i Sverige. Vellinge kommun har köpt bostadsrätter åt sina invånare. Bara att ge familjen en eller två sådana. Enkelt!

Hela familjen Amiri med pappa pappa Abdul Ghafar Amiri,
Nargis 15 år, Mukhtar 12 år, mamma Fatima,
 Shir Hussain, 16 år, Shekib 9 år och Mustafa 17 år.
De har flyttat fem gånger den senaste månaden.
Mellan hotell och vandrarhem.
Faksimil från Google.  

måndag 28 maj 2018

Tjuvarna ångrade sig

De båda tjuvar som stal ett två meter långt glasskepp på Planetstaden i Malmö ångrade sig och lämnade in skeppet till polisen i Lund. En av tjuvarna berättade att han fick kalla fötter när han insåg hur dyrt det var, att det var värt ett par miljoner. Sanningen är väl att han insåg att han aldrig skulle kunna sälja det. Bara titta på det i sin ensamhet i någon källare. Mannen är sedan tidigare dömd för ett antal grova bedrägerier och grov olovlig körning. Han säger att han stal glasskeppet av en impuls. Tror jag inte heller, men slutet gott allting gott. Fler sådana historier!

Det är Bertil Vallien som har gjort konstverket, som nu återbördas till hotellet. När jag söker på bilder av skeppet så gissar Google att det är choklad och presenterar liknande bilder, men skeppet såg ut som nedan när det var på plats.


Faksimil från Google. 


Mannen från Mali räddade 4-åringen

UPPDATERAT
Mamoudou Gassama klättrade fyra våningar upp för att rädda en 4-åring, som hängde från en balkong i Paris. Den lille var uppenbarligen ensam hemma för pappa hade gått och handlat. Gassama en papperslös 22-åring från Mali tog sig hela vägen upp och grep tag i en arm på pojken och lyfte honom i säkerhet. Ni kan se detta här. 

Han klättrade som om han vore spindelmannen och är nu hjälte i Paris. Han gjorde det för att det var ett barn, sade han. Och fort gick det också. Pojken hängde i båda händerna fritt i luften från balkongräcket. En granne försökte nå honom, men nådde inte. Här kan ni se filmen igen i Daily Mail och hjälten själv.
12:09
President Macron säger nu att Gassama ska få franskt medborgarskap och erbjudas arbete i brandkåren. Vilken solskenshistoria! Sådant vill vi höra mer av. Han fick mottaga en utmärkelse av Paris polismästare under morgonen där han prisas för sitt mod och sin beslutsamhet. 

Den lille pojken hängde från balkongräcket på
fjärde våningen.
När som helst kunde han falla.
Men då kom mannen från Mali.
Faksimil från Youtube. 

söndag 27 maj 2018

Studenter hoppa inte!

Tio studenter var på fest och kom på en Håkan Hellström-låt och började sjunga och hoppa. Ingenting håller för hoppande i takt. Det vet militären som aldrig ens går i takt över en bro, för det kan få den att rasa. Men i Karlstad så hoppade studenterna på en loftgång och den rasade. Åtta stycken fick uppsöka sjukvård. De rasade som tur var från första våningen till marken så det var bara några meter. Alla är lindrigt skadade. Men som sagt hoppa inte i takt! Om ni ska sjunga och hoppa stå på fast mark. 
Sektionen där studenterna stod och hoppade
är borta. Allt kan gå sönder av hopp i takt.
Faksimil från Google. 


lördag 26 maj 2018

Äntligen har de besegrat katolska kyrkan!

Kvinnorna på Irland får rätt till sina egna kroppar och får bestämma om de vill föda barn eller inte. Katolska kyrkan har i århundraden lagt sitt förbud över kvinnors kroppar och bestämt att alla barn skulle födas. En av dem var Amy Walsh, som åkte till England för att göra abort för fostret hade ingen hjärna. Detta har varit en tyst revolution från kvinnor och män för nästan 70 procent röstade nu ja till att kvinnorna på Irland ska få göra abort. Det lär ska bli lagligt till vecka 12 så småningom. Förbudet mot abort är nu inte längre en grundlag. Omkring 3 500 kvinnor har varje år åkt utomlands för att göra abort. Irland har nästan fem miljoner invånare. En olaglig abort kunde ge 14 års fängelse. 
Glädjen var stor när det stod klart
att abort ska bli laglig
också på Irland.
Faksimil från Daily Mail. 

Skjuten av polis i Täby

UPPDATERAT
En man som sade att han bar ett bombbälte sköts av polis utanför polisstationen i Täby i morse vid sextiden. Han hade skottsäker väst och hjälm på huvudet. Full krigsutrustning således. Han sköts i benet av polisen. Mannen hade ett hagelgevär. Grannarna vaknade av att polisen skrek "släpp vapnet". Polisen avlossade fem-sex skott. Den skjutne är förd till sjukhus utan livshotande skador. Nationella bombskyddet är på plats. Här är vad polisen skriver om saken. 
9:54
Nationella bomskyddet har avslutat sin undersökning utan att hitta någon bomb. Mannen ljög om den saken uppenbarligen. 
En hotfull man i full krigsutrustning sköts i benet
utanför polisstationen i Täby.
Faksimil från Google. 

fredag 25 maj 2018

Lundell versus Läckberg världens äldsta PR-trick

Ulf Lundell har utkommit med en ny bok, inte så märkligt, han har ju skrivit hela livet. Men här ger han sig på kändisar bland andra Camilla Läckberg. Och hon biter tillbaka. Jo så där kan kändisar hålla på och attackera varandra framhjälpta av pressen. Ibland blir det som i Svenska Akademien där bråken också har följts av en nästan manisk Camilla Läckberg. Enligt henne själv. 

Jag är inte så intresserad av detta för det är klart att Ulf Lundell gillar att provocera. Det tjänar han pengar på. Han har gjort det ett antal gånger förut spelat gossen Ruda i det småborgerliga Grönköping, som det här landet ibland utvecklar sig till. Har träffat honom i egen hög person och han är skorpion så han gillar att stingas lite. Så uppfattar jag honom, men under ytan är han snäll.

Faksimil från Google. 
Vardagar heter boken han nu har skrivit. Min gamla kompis Nina Lekander har recenserat hans bok i Expressen. Hon får moderskänslor för den ack så ensamme Ulf Lundell. Gå inte på det Nina! Han spelar på de strängarna. Han skiljer sig från sin 26 år yngre hustru - ett mer ekonomiskt än romantiskt äktenskap dock - och är en Lars Norén lightversionen om jag uppfattar det rätt. Och han räknar sig som arbetarklass! Ännu en provokation. Inte fasen är han det inte. Även om hans föräldar var det. Klassresa!

Tack Nina för recensionen då behöver jag inte ta mig igenom detta nya mastodontverk på 636 sidor ur manlighetens utskurna värld. Jag försökte läsa DN:s recension, men det blev inte mycket eftersom jag inte prenumererar. Det är dock en "inifrånskildring av en historiskt specifik manlig subjektivitet på utdöende", menar Rebecka Kärde. En språklös och gripande skildring menar hon. Svårbegripligt och abstrakt uttryckt av recensenten. Men så ska ju recensenter i DN skriva.

Gamle stöten Uffe, som fyller 70 nästa år. Den riktiga gubbåldern. Lev väl vill jag säga, där på Österlen och fundera på om det går att bråka vidare om utsiktstornet. Det 18 meter höga betongtornet, som kan kika in i hans hem. Mycket störande tycker han. Han gick hela vägen ända till mark- och miljööverdomstolen, men fick tji där förra året. Det är en konstinstallation enligt Kivik Art Center, som har satt upp det. De fick rätt. Efter åtta års bråk. 

Ingen algblomning bara pollen

SMHI påstår att de blir nedringda av människor som tror att algblomningen är här redan eftersom det har varit så varmt. Men så är det inte. Pollen däremot som är gult finns överallt och också då i sjöar och hav förstås. Det kan se geggigt ut i vatten, men är bara pollen som ryker från tallar, gran såväl som sälg och björk nu i månaden maj. Ekar ryker också. Människor har inte längre kontakt med naturfenomen eller tror att allt är hotfullt från naturen. Nej det här med pollen är helt naturligt! Inte farligt annat än för pollenallergiker. 

Här är pollenrapporten för i dag. 
Allt blir gult av pollen i månaden maj
när det inte regnar.
Det här är en svart bil. 
Eller mörkblå kanske. 
Under allt pollen.

torsdag 24 maj 2018

Drottninggatans röster

Marita Björkman och Raimo Mundér är paret från Eskilstuna som är huvudpersoner i kvällens dokumentär på SVT om Drottninggatan den 7 april förra året. Då när terroristen Akilov mejade ned och dödade fem personer, men många fler blev skadade. Marita i 60-årsåldern slogs omkull av ett barn som kom flygande ur sin barnvagn och hon krossade i fallet armbågen mot stenläggningen på gatan. Barnet for in i en glasruta och skadades svårt i huvudet och fick sy 34 stygn. Hans farmor hade varit ute med de båda barnbarnen och hon skadades svårt, kördes på av lastbilen, kastades upp i luften och ned i gatan. Men hon överlevde. Barnvagnen blev skrot, men barnbarnen överlevde. Jag tänker att de hade änglavakt, men att änglarna inte kunde rädda alla. 

Det är en grym film, inte lämplig för barn, men den visar den verklighet, som har skapats åt oss i Sverige av politiker och byråkrater. De har inte kunnat hålla terrorister utanför Sverige. Det var det andra terrordådet på Drottninggatan. Det första inträffade 2010 i december, mitt i julrushen. Men då lyckades terroristen bara ta död på sig själv. Alla andra hade änglavakt den gången. Men ingenting lärde sig myndigheter eller regering eller staden Stockholm den gången. Dådet kunde upprepas.

Filmen Drottninggatans röster är en dokumentär att gråta till och bli förbannad till. Så otroligt fruktansvärt att ingenting gjordes redan 2010 för att hindra en upprepning sju år senare. Vi betalar nu på alla sätt för den politik som har förts under 2000-talet och åren med borgerliga och socialdemokratiska regeringar. Det är därför som sverigedemokraterna nu ligger kring 20 procent i opinionsundersökningarna, för folket har svikits på ett grymt sätt av de andra partierna. De som har haft makten att skapa samhället och låta det gå mot något bättre. Men har gjort tvärtom. Domen mot Akilov kommer den 7 juni. 

Dokumentären Drottninggatans röster
av Oskar Jönsson och Iman Tahbaz visas i kväll kl 21 på SVT1
Eller se den här på SVT Play


Raimo Mundér och Marita Björkman är
huvudpersoner i berättelsen
om terrordådet på Drottninggatan
den 7 april 2017.
Faksimil ur Drottninggatans röster. 

Brad Pitt hotade att döda Weinstein

UPPDATERAT
Gwyneth Paltrow var flickvän till Brad Pitt när Harvey Weinstein sexuellt trakasserade henne på hotellrummet. Det hände för länge sedan år 1995 och Gwyneth Paltrow berättade genast vad som hade hänt för pojkvännen Brad Pitt. Själv var hon inte så känd då i USA, men Weinstein  försökte utnyttja alla nykomlingar i Hollywood. Så när Brad Pitt fick syn på honom på premiären av Hamlet 1995 så tryckte han upp Weinstein mot väggen och hotade honom och sade att om Weinstein "någonsin fick henne att känna obehag igen skulle han döda honom". 

Gwyneth Paltrow har först nu berättat deltaljerna om vad som hände då. Men hon trädde fram förra året och berättade att hon blivit sexuellt trakasserad när hon var 22 år. Hon fick ett förslag om att gå till sovrummet i Weinsteins hotellrum så de kunde massera varandra, men hon vägrade och berättade istället detta för Brad Pitt. Hon blev varnad efter att han hade konfronterat Weinstein: hon fick inte berätta detta för någon annan för annars så skulle hon råka illa ut. Hon trodde hon skulle få sparken från filmen Emma, som hon var anlitad för då. Därför dröjde det ända till förra året innan hon berättade.
25.5.2018
I dag väntas 66-årige Harvey Weinstein gripas och åtalas för åtminstone ett sexuellt brott mot skådespelerskan Lucia Evans plus våldtäkt mot en annan kvinna. Det kommer att ske i New York och han kommer inte att sitta anhållen länge för en borgen på en miljon är utställd, men han kommer att tvingas bära elektronisk fotboja och att lämna ifrån sig sitt pass.
Gwyneth Paltrow var 22 år när hon råkade ut
för Harvey Weinstein.
Faksimil från Google. 

onsdag 23 maj 2018

De nya sverigedemokraterna

Tre jämstarka partier som slåss om regeringmakten så ser DN på sin och Ipsos senaste väljarundersökning där socialdemokraterna får 24 procent. En riktig flopp och dessutom brukar (s) förlora väljare de sista månaderna före valet, menar DN. Moderaterna ligger på 22 procent och sverigedemokraterna på 20. Allt är effekter av att regeringen övergav demokratin redan 2014. Det skulle bli nyval i början av 2015, men istället blev det DÖ, Decemberöverenskommelsen, där allt skulle göras för att inte sverigedemokraterna skulle få något inflytande. Demokratin dog där. 

Folket tycker inte om att bli av med sin makt över Sverige. Det som så stolt står i Regeringsformen att all makt utgår från folket och att riksdagen är folket främsta företrädare. Under de år som har gått har partierna och dess företrädare ljugit mer och mer och varit skenheliga. Till sist blev regeringen tvungen att ändra sig för att inte dra ned Sverige i djupet tillsammans med alla nytillkomna. Men eftersom de till varje pris har velat behålla regeringsmakten tillsammans med miljöpartiet har hattandet gjort att de flesta förlorat tilltron till politik.

Det är en katastrofal förändring i Sverige eftersom vi alltid har haft tilltro till regering och riksdag och till att folket verkligen fick gå till val om det behövdes. Och det gör att det kvittar nu om folk röstar eller inte. I stort sett. Och om de röstar spelar det ingen roll vilket av de tre partierna. De har en gemensam politik i mycket. Jag påminner om min väninna som fick jämnt skägg mellan socialdemokraterna och sverigedemokraterna när hon testade Valkompassen. 

Regeringsformens första paragraf.
Den har regeringen trampat på. 


tisdag 22 maj 2018

Nobel Center får nej i miljödomstolen

Mark- och miljödomstolen säger nej till Nobel Center som skulle placeras på Blasieholmen i Stockholm. Därmed upphävs Stockholms kommuns beslut att bygga detta skrytbygge, som många har tyckt inte har passat i omgivningen. 

"Mark- och miljödomstolen upphäver genom en dom idag kommunens beslut om detaljplan för byggande av Nobel Center på Blasieholmen i Stockholm. Domstolen bedömer bl.a. att planen innebär påtaglig skada på riksintresse för kulturmiljövården, att trafikfrågan inte är löst på ett tillfredsställande sätt och att planen innebär betydande olägenheter för en grannfastighet. Domstolen säger alltså nej till byggande enligt detaljplanen."

"Detta då planen bl.a. på ett oåterkalleligt sätt bedöms påverka den s.k. läsbarheten avseende Stockholms historiska utveckling som hamn-, sjöfarts- och handelsstad. Planen innebär inte heller lämplig markanvändning eller ett varsamt tillägg i denna miljö med dess särskilda kulturhistoriska värden. Domstolen anser även att utredningen inte ger stöd för att möjligheterna att ordna trafik som planen skulle ge upphov till har lösts på ett tillfredsställande sätt."

Meningen var att Nobelmuseet i Gamla stan skulle flytta hit. Det var Nobelstiftelsen som ville att det nya huset skulle byggas. Stockholms stad var med på det. Domstolen menar att detta bygge strider mot plan- och bygglagen och miljöbalken. Det är ord och inga visor!


Nobel Center skulle bli en jättelik låda på
26 000 kvadratmeter,
som totalt förändrade stadsbilden. 

Får satir förekomma i Sverige?

UPPDATERAT
Jag har nyss lyssnat på ett polisförhör angående "hets mot folkgrupp". Det rörde en satirisk bild av stening och tortyr och det är anmält av Näthatsgranskaren. Polisen förhörde den som hade lagt ut denna bild förra året och han svarade snällt på alla frågor. Nej jag berättar inte vem det är och inte vad det är för bild. Är rädd att bli anmäld jag också. Jag tänker osökt på Lars Vilks och hans bilder av profeten som hund. Får han finnas i Sverige? Nej inte om islamister får bestämma. Då skulle han vara död. Är det hets mot folkgrupp att ens omtala detta? Jag vet inte. 

Helt uppenbart har det blivit tystare i Sverige. Vi är ett mångkulturellt land och någon kan bli trampad på tårna plus ha lagstiftning bakom sig. "Att offentligt sprida uttalanden som hotar eller är nedsättande om en grupp av personer, med anspelning på ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning". Detta är hets mot folkgrupp, men är en satirisk bild detta? Vi får se hur det går i detta fall. Men åklagaren borde lägga ned det tycker jag. Annars lever vi i romanen 1984.
18:09
Tack och lov så får satir förekomma i detta land. Förundersökningen är nedlagd i dag. Heja Sverige! Fult gjort av Näthatsgranskaren!


Bilder av satir över islamistiska dåd.
Fakismil från Google. 

måndag 21 maj 2018

Guldlaget firas!

Ja Sverige vann VM-guld i ishockey. Det vet ni väl? De firas klockan 17 i Kungsträdgården i Stockholm i dag. Här nedan kan ni se alla de som ordnade detta till Sverige. Är det inte fel med bara vita? Borde det inte vara som i fotbollen lite uppblandat? Lite mångfald? Nä jag skojar bara. Äras de som äras bör. Det ska heller inte ska vara pensionärer i truppen. Detta är ungdomens och 90-talisternas vinst! Plus några 80-talisters! Grattis grabbar!
17:25
Och så här såg det ut just då i Kungsträdgården. söndag 20 maj 2018

Svart är det nya röda

Så kan man beteckna SVT:s rapportering från det engelska bröllopet mellan en kvinna av folket, som inte är helt vit och denne prins Harry. Då duger hon i kungasammanhang. Svart är det nya röda, vilket betyder att hudfärgen svart borgar för att den människan är godkänd i socialistiska sammanhang. Bröllopet var modernt och gospel sjöngs plus att Martin Luther King omnämndes. Halleluja! Meghan Markle lovade inte att lyda sin make och han tog på sig en vigselring för att de skulle vara jämställda. Det brukar inte män i kungahuset göra. Bara bruden.

Om nu i fortsättningen vita gifter sig med svarta i kungahusen så blir det en utjämning av raserna och som jag själv menade för länge sedan: vi kommer alla att bli bruna till hudfärgen så småningom. Dock är det inte intressant med att gifta sig över gränserna för särskilt många. Alla håller sig av hävd och gammal vana till sin egen grupp. Det är i teorin så att vi alla så småningom kommer att vara så uppblandade på jorden att inga skillnader finns. Men är det inte skillnaderna som är intressanta?

Jag har alltid tyckt om exotiska folk och seder, att resa har varit för att se och ta in vad andra folk har kommit fram till i levnadsstil och hur de har behandlat sina liv i trakter som är mycket olika vad vi har i Sverige. Det har inte betytt att jag har velat införliva allt i mitt eget liv. Som äldre minns man många årtionden tillbaka och allt är betydelsefullt som är upplevt. Vad andra och tidigare generationer har gett är också viktigt. Det glöms inte bort i brådrasket. 

Själv var jag på kalas i går också, där talades inte bara svenska och det var roligt att få ta del av en annan folksjäl. För det finns något sådant också. Och den bevarades och syntes i de människor som var där. Precis som att de fick del av våra sätt att vara. Berikande. Men inte vill jag att alla ska slätas ut av någon övergripande teori om allas vår jämställdhet. Människorna på kalaset fick vara som de var. Det är så gott att se och höra andras erfarenheter. Och betrakta våra olikheter.

Här kan ni läsa hur det var igår. På det stora kalaset. 
Faksimil från Google. lördag 19 maj 2018

Den åldrande befolkningen ett stort hot

Jag måste le lite när jag läser centerpartisten Pär Granstedt i Expressen i dag. Han debatterar migration kontra sådana som mig själv: pensionärer. Jag ler för att han naturligtvis ställer sig på migrationens sida. Han måste det som centerpartist. Men egentligen borde jag väl bli förbannad. De som har kommit hit ska få stanna, menar han, och särskilt de 9 000 varav nästan alla är unga män från Afghanistan som har ljugit om sin ålder. De har förkörsrätt före oss gamlingar som inte tillför samhället något längre utan bara tär. 

Pär Granstedt går längre än så och konstaterar att vi är ett hot. Och inte bara det utan dessutom "ett stort hot". Jag ser framför mig att vi är värre än de terrorister vi har importerat. Vi hotar hela samhällsbygget och migranter i form av unga män kan absolut rädda landet.

Det tragiska är att Pär Granstedt är 70plus precis som jag född någon månad före mig, men han begriper inte hur samhället fungerar. Han borde nog kasta sig själv utför ättestupan för något värde har han ju inte längre. I varje fall inte något ekonomiskt sådant. Han bor tillsammans med sin fru som är lika gammal som han själv. Så hon har heller inte något ekonomiskt värde för landet Sverige. Det är ett resonemang som är i paritet med fascismens och nazismens. De båda skulle absolut sorteras bort i ett sådant samhälle. 

Så alla unga som kommer utifrån är "ett klipp för Sverige" som han skriver. Det var finansmannen Anders Wall som en dag beskrev en bra affär som just ett klipp. Jag tycker väldigt illa om att räkna alla människor i sådana ekonomiska termer. Och särskilt sådana som är 70plus och har byggt det här landet tillsammans med sina föräldrar. Min mormor och morfar ägde ingenting. De var torpare. Och de dog på 30-40-talet, sedan hängde det på mina föräldrar att ta hand om oss barn. Mamma jobbade och pappa jobbade. Vi byggde landet tillsammans. Att en del inte kan uppskatta sig själva mer för detta är helt bedrövligt.

Pär Granstedt har varit med och skapat det vi har nu i landet. Varför vill han inte stå för det? Hans fru också. Varför vill han ta ifrån henne detta? Jag tänkte senast i morse på hur bra vi har det nu. Hur lite vi hade på 50-talet när jag var barn. Och att mamma fick gå och lägga sig hungrig som liten när det inte fanns någon kvällsmat. Vilken utveckling på hundra år! Varför nedvärderar han sig själv så mycket? Och tror att han kan räddas av utifrån kommande?

Det är en uppgradering av människor, som har varit inne att göra i hundra år. De där i de exotiska länderna skulle först räddas av oss och bli som vi med hjälp av missionärer. Numera tar vi hit dem och räddar dem i våra kravlösa sociala nätverk. Vi har glatt betalat hundratals miljarder för att de ska komma hit. Och en del vill fortsätta i något decennium minst att göra så. Och naturligtvis har det drabbat oss pensionärer. Något annat är inte möjligt. Särskilt de ensamkommande vuxna som har kostat kring 11 miljarder. Var och en av dem har kostat kring en miljon per år.

Ättestupan existerar och det finns
centerpartister som Pär Granstedt
som glatt skulle gå den vägen.
Han har inte långt kvar.
Faksimil från Google. Skatten på bensin nästan tio kronor

Bensinpriset sprängde gränsen på 16 kronor litern i veckan. Det beror av att i Sverige höjs bensinpriset automatiskt av skatten. Det kostar fortfarande inte mer än drygt sex kronor att producera en liter bensin. Resten är skatt och moms. Socialdemokraterna lovade inför förra valet att inte höja bensinpriset, men skatten har höjts varje år. Sedan 2017 är den indexreglerad och det betyder att den höjs automatiskt. Skatten ska öka med två procent plus inflation varje nyår. Det bestämdes år 2015. Vallöftet bröts direkt.

För alla som behöver bil för att ta sig någonstans i vårt avlånga land är det dyrt. Man får åka till Orust, Mörbylånga eller Borgholm för att få billigare bensin. Där kommer man undan med ett pris på under 15 kronor på tre bensinstationer. Men vilka har råd eller möjlighet att göra detta?

Ännu en spik i kistan på den nuvarande regeringen och miljöpartiet var drivande i frågan, men finansministern säger att hon inte har något emot denna skatt. På SVT åker de till en bensinmack på Lidingö, när de ska fråga konsumenterna vad de tycker om skatten. De flesta är negativa och tycker det är dyrt, bara en man tycker att vi ska betala för att vi måste ställa om och använda mindre bensin.
Arton år gammal, men fungerar bra.
På landet måste alla ha bil.
Det finns inte möjlighet till
något annat. 


fredag 18 maj 2018

Sverigedemokraterna på nästan 19 procent

I Gp/Sifos undersökning får socialdemokraterna så lågt som 25,2 procent i väljarstöd. De tappar tre procent sedan förra mätningen och sverigedemokraterna går framåt lika mycket. Väljarna tror inte längre på socialdemokraterna utan har gått över till sd. Tendensen är mycket tydlig. Den beror av att (s) inte har kunnat infria några av de löften de gick till val på förra gången. Då var invandringen fri precis som den hade varit under hela den moderatledda regeringen och det fortsatte så ett helt år efter att (s) och (mp) hade tagit över. Tills de blev tvungna att backa i november 2015. Framförallt kvinnliga väljare har gått till (sd) ifrån (s) visar mätningen. Aldrig har socialdemokraterna legat så lågt inför ett val som nu. Fokuset på invandring har gynnat sverigedemokraterna, men också debatten om böneutrop tror experterna. 


Curt Remnebrand gråter av lycka

Curt Remnebrand är 85 år och han skrapade fram 5 miljoner i morse i TV4. Han kunde inte sluta gråta. Här kan ni se hans facebook. Uppenbarligen är han lite spelgalen, men det har man rätt att vara vid hans ålder. Hoppas bara att han inte tar flyget till Vegas och spelar bort allt. Men för sjutton han har rätt till det också. Pengarna är hans. Sambon Marianne är 10 år yngre och kanske har invändningar dock. Vem vet. Men de ska åka tillsammans till San Francisco i höst åtminstone, för där bor dottern. Grattis till båda!

5 miljoner och vinnaren brister i gråt.
Så kan lycka också se ut.
Faksimil från TV4.

Om kriget eller krisen kommer

I slutet av maj kommer den nya broschyren från staten som berättar hur vi ska uppföra oss vid kris eller krig. Det är en 20 sidors upplysning om hur man gör när allt fallerar från samhällets sida. Hur ska vi få mat, vatten, värme eller kunna kommunicera om samhället inte fungerar som vanligt. Säpo säger nu också att de inte kan hålla reda på alla terrorister i samhället för de är ensamma, enskilda medborgare, som tar till enkla medel för att störa, döda och förstöra. 

Säpo får ungefär varannan dag uppgifter om någon som kan tänkas utföra terrordåd eller något som kan vara ett hot mot samhället, men det kan vara så att den enskilde terroristen bestämmer sig inom några timmar att utföra sitt dåd. Då kan inte Säpo hänga med. Vad Säpo säger är att krisen eller kriget redan är här i stort sett och broschyren från staten säger oss att vi får klara oss själva. Vi kan inte lita till att staten och samhället tar hand om oss.

Våra liv ligger inte i statens eller samhällets händer utan i våra egna. Det hela hänger samman med att ungefär 20 procent av Sveriges invånare är födda utomlands. Nu blir de upplysta om sin egen privata del i ansvaret för sina liv. Extremväder är också en attack på Sverige enligt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Det ingår som exempel på angrepp liksom också cyberattacker. Det är inte längre aktuellt att varna för atombomber som det var på 60-talet. 
Så här givmild är naturen just nu.
Transparente blanche blommar.
Ingen kris alls således.
Allt fungerar. 

torsdag 17 maj 2018

Meghan Markle en färgad kvinna i det engelska kungahuset

UPPDATERAT
Meghan Markle har redan skakat om det engelska kungahuset mer än prinsessan Diana gjorde under sitt liv i detta konservativa och gammalmodiga reservat för ett antal personer. Allt som rör kungahuset är viktigt i Storbritannien på ett sätt som vi inte förstår i Sverige där vi gärna vill att de kungliga ska vara på samma nivå som vi själva. 

Meghan Markle har varit gift och är skild precis som amerikanskan Wallis Simpson var på sin tid när Edward VIII avgick av kärlek till henne år 1936. Men så stor skandal blir det inte när yngste sonen till prinsessan Diana nu vill gifta sig med en amerikanska. Tiderna förändras. Meghan Markle uppfostrades av en ensamstående mamma - föräldrarna skilde sig när Meghan var sex år - och hon tillhör efter lördagen och bröllopet de ynkliga tre procent, som är färgade och från en minoritetsgrupp samt har stort inflytande i Storbritannien. Hon är den första färgade kvinnan i kungahuset i modern tid.

Nu randas nya tider i Storbritannien med någon i kungahuset, som har empati för andra minoriteter utifrån sina egna erfarenheter. Hon fick höra sin mamma kallas för n-ordet och det ifrågasattes också om hennes mamma verkligen var Meghans biologiska mamma eftersom hon själv kan passera som vit. Hennes pappa Thomas Markle är mycket ljus och har holländska och irländska rötter. 
18.5.2018
Här skrev Meghan Markle själv år 2015 en krönika i Elle om vem hon var: till hälften svart och till hälften vit. Hon uppmanades av sin lärare att beteckna sig som vit, kryssa för detta i en ruta, men det kunde hon inte. Hennes mamma skulle ha blivit ledsen. När hon berättade hemma vad som hade hänt sade hennes pappa att ifall det hände igen kunde hon rita en egen ruta.
11:32
Det blev för mycket att låta Meghan Markles mamma föra fram dottern till altaret så nu gör istället prins Charles detta. Det ska vara en man som gör det och vem är bättre lämpad än svärfar? Meghan Markle sägs ha valt honom själv. 
19.5.2018
Så är det dags för den stora ceremonin och många TV-kanaler sänder direkt. De båda blir hertig och hertiginna av Sussex när de är gifta. Så har drottning Elizabeth bestämt det. Men Harry är fortfarande prins förstås. Och nummer sex i tronföljden.
15:17
Så var det klart! Ett perfekt väder och ett perfekt bröllop. Så skönt. Hoppas nu att de verkligen får leva lyckliga i alla sina dar. Brudklänningen var enkelt och liknade kronprinsessan Victorias. Hon hade en lång slöja och ett diamantdiadem som gnistrande i solen. 
21.5.2018
Här är de officiella bilderna från bröllopet. Måtte de nu få leva länge lyckliga! Minns fortfarande när jag fick veta att prinsessan Diana var död. Morgonnyheterna söndagen den 31 augusti 1997. 

Här skrev jag tidigare om Meghan Markles familj. 

Bröllopet sänds i SVT1 från klockan 12 på lördag. 


Meghan Markle med sin mamma.
Faksimil från Google. 

onsdag 16 maj 2018

Vi borde ta ledigt till september

Kanske borde alla åka på semester och vara borta till september för det går knappt att läsa en tidning eller lyssna eller se på några medier. Alla är snedvridna av att det är en särkild händelse som väntar den 9 september. En som bara dyker upp vart fjärde år. Och nu ska allt glömmas bort som har hänt och nya tag tas av alla de partier, som har skämt ut sig så många gånger redan. 

Om ni inte vet hur ni ska rösta kan ni göra Valkompassen. En väninna gjorde den och fick resultatet nedan: står och väger mellan sverigedemokraterna och socialdemokraterna. Men när hon gjorde om testet och tänkte efter en gång till blev resultatet helt annorlunda. Hon tycker som liberalerna med moderaterna på andra plats.  Hur ska hon då rösta? Kanske bäst att hon bestämmer det själv och inte låter Valkompassen göra det åt henne. 
Två test av Valkompassen av samma person.
Hur ska hon rösta?
Det står skrivet i stjärnorna
mer än i testet. 

Den 25-årige marockanen fast igen

Den 25-årige marockan, som skulle utvisas från Sverige via Kastrup, har hittats igen. Han rymde nämligen på flygplatsen i Köpenhamn, men försökte sedan ta sig in i Sverige igen via Öresundsbron. En kvinna körde. Han häktades i går. Han har avtjänat ett fängelsestraff på nio månader för grov stöld, misshandel och olaga hot och skulle utvisas, men smet. Han är nu misstänkt för brott mot utlänningslagen. För han hade ju hunnit lämna Sverige innan han fastnade i gränskontrollen vid brofästet Lernacken i Malmö. Vi behöver gränskontroller! Ta inte bort dem. 

Här är vad polisen skriver om detta.

tisdag 15 maj 2018

Känner du dig trygg lille vän?

Det är en fråga som Sveriges Television ställer till oss. Ja de säger inte "lille vän", men tonen är sådan tycker jag. Ungefär som att "är du lönsam lille vän", som var namnet på en platta som gavs ut av gruppen Gläns över sjö och strand år 1970. Nej jag kan inte säga att jag känner mig trygg nu, så som jag gjorde då, men lönsam var jag år 1970 då jag jobbade som sekreterare och hade hela 3 000 kronor i lön motsvarande drygt 23 700 i dag. 

Nej jag känner mig inte trygg när SVT vill veta det. Och jag har ingen lust att berätta om det heller. Tror inte politikerna kan göra så mycket på kort sikt. När jag tänker efter så har jag alltid tagit hand om mig själv och gör det nu också. Men trygg känner jag mig knappast. Här nedan kan ni se några som tycker till om tryggheten i Sverige. Och vad de tycker politikerna kan göra.
Olika röster från svenskar.
Faksimil från SVT. 

Mellan hägg och syren

I världen är det som vanligt oroligt och medierna rapporterar allt elände med samma glada min. Själv befinner jag mig mellan hägg och syren både bokstavligt och enligt talesättet. Men i Långvik på Ingarö är samma bostadshus utsatt för något explosivt som i vintras då en handgranat antagligen exploderade. Polisen har oskadliggjort handgranat nu vid åttatiden. Här, någon eller ett par mil därifrån, är det dock lugnt. 


Morgonsolen fångad mellan hägg och syren bokstavligen. 
Inte så mycket att bry sig om dock. Bovar och banditer finns överallt. Även om det påstås att i Skarpnäck där är minsann inte folk oroliga över brotten. De känner knappast någon otrygghet. Sveriges Television försöker hitta något positivt i allt det mörka som utspelar sig på andra områden runt Stockholm.

Så där är världen positiv å ena sidan och negativ åt andra hållet. Det händer mycket som inte är bra och för att behålla hälsan gäller det att förbli någorlunda positiv. Musiker är beviset på att det inte är bra att resa världen runt på turné utan det skapar ohälsa. Psykisk ohälsa kommer som ett brev på posten. Runt 70 procent av musikerna i Storbritannien har upplevt panikattacker, ångest eller depression. Det är tre gånger mer än vad vanligt folk känner av psykisk ohälsa. 

Konstnärssjälar känner mer och är också känsligare. Det gäller också författare, som har konstaterats ha sinnessjukdom oftare än genomsnittet av befolkningen. Inte så märkligt eftersom de försöker upptäcka något mer i världen ofta eller inom sig själva. Det är ansträngande att försöka skilja ut sig ur mängden, det kollektiva. Det är C G Jung som har sagt att han alltid uppmuntrade människor som hade en stark Gudstro, för det skyddade dem mot detta oroliga inombords. Bara för de som var absolut skapta för något annat gick färden vidare över ensamma vidder.


måndag 14 maj 2018

Den heliga kampen mot USA

Israel välkomnar beslutet att flytta
USA:s ambassad till Jerusalem.
Faksimil från Google.
UPPDATERAT
Nu är den igång den heliga kampen mot USA som al-Quida uppmanar till och som palestinier nu ansluter sig till för att USA öppnar en ambassad i Jerusalem i dag. En 28-årig man har dödats och ett 20-tal har skadats redan. Det här hände vid Gazaremsan där omkring 70 procent av de två miljonerna invånare är barn till flyktingar. Den nya ambassaden kommer att ligga både i västra och östra Jerusalem och den är belägen på stilleståndslinjen från 1949. Palestinierna ser östra Jerusalem som deras framtida huvudstad.

Donald Trumps dotter Ivanka och hennes man har kommit till Jerusalem för att inviga ambassaden. Det är nu 70 år sedan Israel grundades efter andra världskriget och i Mellanöstern vill man ha bort Israel som land.

Premiärminister Netanyahu prisade president Trumps "djärva beslut" att flytta ambassaden från Tel Aviv till Jerusalem. De flesta länderna i EU kommer inte till invigningen. Här skrev jag tidigare att det är Gud som har gett Israel Golanhöjderna och Västbanken för evig tid enligt Gamla testamentet. Och Iran har velat utplåna Israel ända sedan grundandet 1948. 
12:27
Enligt Al Jazeera är det nu fem palestinier som har skjutits ihjäl av Israel. Däribland en 14-årig pojke.  Protesterna gäller förutom USA:s nya ambassad grundandet av Israel den 15 maj 1948 då hundratusentals palestinier tvingades flytta från sina byar.
12:45
Antalet döda har stigit till sju. Tiotusentals palestinier försöker att ta sig in i Israel från Gaza och där skördas offren. Kring 500 har skadats. 
14:24
Tjugofem döda och kring 900 skadade så här långt.
15:18
Och nu är det 38 döda och 1 700 skadade. 
16:46
Det är 43 dödade och 1 900 skadade i detta blodbad.
18:38
Över 50 döda nu och otroliga 2 400 skadade. Solen går ned vid halvåtta i kväll i Gaza har jag inhämtat. Ska det bli lugnt då?
15.5.2018
Här är listorna över alla som dog. Yngst var 8 månader gamla Laila al-Ghandour som enligt uppgift dog av tårgas. Jag trodde inte att man dog av tårgas, ens som spädbarn. Här beskriver Läkare utan gränser att ett sex veckors spädbarn har utsatts för tårgas som flykting, men det dog inte.
16.5.2018
På SVT säger nu korrespondenten i Tel Aviv att spädbarnet hade ett hjärtfel. Så det var inte tårgasen som dödade det. Annars så fungerar inte sjukhusvården när det kommer in 500 patienter samtidigt. Kring 18 personer avled på sjukhus i väntan på vård. 
17.5.2018
Hamas säger nu att 50 av de 62 dödade var terrorister från deras organisation. Hamas är klassad som en terrororganisation av bland annat EU.