söndag 31 januari 2021

Temperaturen bara ned till minus 12

 Det är en total bluff att vi inte ska få några fler vintrar eller att havet ska översvämma oss. Nu i dag är temperaturen där jag bor minus 12 grader tre mil rakt österut om Stockholm. Det är inte det värsta vi har haft utan det låg på minus 18, men det hoppas jag vi slipper. Jag har bott här i snart 34 år och vintrarna och somrarna har varit som vi har förväntat oss. Den värsta vintern 2012-2013 varade i fem månader. Snön smälte i april det året, men bara för tre år sedan var det också väldigt kallt och snön kom i november och det fortsatte snöa in i mars månad. 

Men sådana normala omständigheter rapporteras aldrig. För nu är det meteorologer, övertygade om klimatförändringar, som sköter det hela. Och de kan alltid hitta stöd för sin övertygelse genom att säga att isen har smält vid polerna sedan 1990-talet med en yta omfattande hela Storbritannien. Jaha. Det var väl tur det så att vi inte får tillbaka lilla istiden, som fanns på 1800-talet och som gjorde att Sverige gick igenom en svältperiod och att bönderna gav upp och emigrerade till det nya landet Amerika. Och tänk att havet inte svämmar över ens när hela Storbritanniens yta med hundra meter is har smält vid polerna. Kan bero på att haven är större, vidare och djupare än vad meteorologerna kan föreställa sig. Jorden är en vattenplanet och detta gör att livet finns. 


Den här bilden är inte nytagen utan från 19 mars 2013. Som ni ser ligger snön meterdjup och det var först i april det året som den smälte. Fem månader lång blev vintern det året. Vill vi inte ha tillbaka. 

fredag 29 januari 2021

Karolin Hakims misstänkte mördare häktad

 En 22-åring är häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet på läkaren Karolin Hakim. Han är livstidskriminell och har bytt förnamn från Bilal till Isak. Mordet upprörde många eftersom hon höll sin lilla baby i famnen. Hon var själv tillsammans med en kriminell och det var han som var målet för skjutningen.  Det var att hon sade eller skrek: Vad gör ni? som gjorde att hon blev utsatt för skottlossningen, medan hennes pojkvän fegt sprang för livet därifrån. 

Den här adressen i Malmö, där den misstänkte mördaren bor i en femrummare, är sedan gammalt övertagen av invandrare. Vi har det problemet i Sverige sedan 2000-talet att vi har importerat kriminalitet och människor, som aldrig kommer att vilja ingå i det svenska samhället. Den här trappuppgången är totalt segregerad från Sverige. Inte en enda med svenskt namn bor där. De tjänar heller inga pengar utan ligger på löneskalan långt till vänster som ni ser nedan. 

Något för justitieminister Morgan Johansson att ta tag i? Nä det officiella Sverige har sedan länge gett upp om dessa människor. Det är ju rasistiskt att säga att de är kriminella. Denne Isak är naturligtvis dömd för en massa brott redan innan. Han är dömd i elva brottmål tidigare. Och han hade varit ute från fängelset i två veckor när han sköt Karolin Hakim. Han började begå brott som 15-åring och var med i projektet "sluta skjut". 
tisdag 26 januari 2021

Lars Norén död i covid-19

Ja det drar ihop sig, nu dog också Lars Norén i covid-19. Han blev bara ett år äldre än jag är. 76 år är ingen ålder. Då dog folk förr i tiden, men nu skulle ju alla bli 100 år eller hur var det förre moderatledaren Reinfeldt uttryckte sig? Jo vi skulle invaderas av 100-åringar. Och därför skulle vi jobba tills 75 år. Men det var före denna pandemi, som vi inte får stopp på.

Jag har sett en Norén-pjäs i jobbet, men jag var inte så förtjust i hans utforskande av hur borgerligheten pratar. Det liknade Arthur Miller och Tennessee Willams tyckte jag, fast sämre. Mitt i denna pjäs som jag åsåg reste sig en åskådare på Dramaten och gick ut. Han gillade uppenbarligen inte heller detta. Och naturligtvis var det helt åt helsike att låta nazister tala på scenen och repetera sin unka politiska tro och sedan rymma för att begå bankrån och skjuta ihjäl poliser. Vi glömmer aldrig Malexander år 1999. Stackars naiva Sverige. 

Men det är klart att finkulturen saknar denna genialiske pjässkrivare, som aldrig kunde låta bli att iscensätta de utslagnas och förtrycktas talan i borgerliga familjer. Så har detta blivit ett slags svensk-amerikanska familjedraman. Kaos är granne med Gud är en genialisk titel dock, men den fick Norén från Stagnelius. Inget dock för min smak dessa familjeuppgörelser. Uppvuxen som jag är i Björkhagen, där socialdemokratin var andlig modersmjölk för barnen, och det var inte tal om annat än att vi skulle gå vinnande fram i samhället. Det gjorde vi också vi 40-talister. I alla fall en del av oss. 

Men Lars Norén växte upp på ett hotell i Genarp och lyssnade på alla samtalen. Som vuxen iscensatte han detta. Genarp ligger i Lunds kommun i Skåne och där har det redan i generationer varit problem för detta landskap var det bördigaste som fanns, men när bönderna inte längre var i majoritet blev Skåne fattigt och utarmat och så har det fortsatt. Jag vet för jag hade en fosterfar som var därifrån och han hade utbildat sig till ingenjör och flyttat till Stockholm. Hans mormor hade hjälpt honom med pengar. Detta var på 50-talet då Lars Norén växte upp.

Jag hoppas han har det bra nu dock Lars Norén på andra sidan i himlen. För den finns verkligen. Det är här vi har det besvärligt eller som min mamma sade: helvetet finns här på jorden. Inte sedan. Och måtte jag nu slippa den där covid-19 för jag tänker leva länge här ändå fast det kan vara besvärligt. Jag vill se lite av barnbarnsbarnen innan jag drar iväg. 
Predikade och våldtog

 Hur kan en småbarnsfar samtidigt vara en Guds man och också våldta kvinnor? Inte så svårt att begripa om man vet hur psyket fungerar. Det frestar på att vara helig och inte tillskriva sig själv några mörka egenskaper. Det finns alltid en mörk sida som väntar på att få invadera människor. Nä, vad säger jag är detta verkligen sant?

Jodå det är väl känt att skuggan finns, dock inte i form av den lede som alltid omtalas i bibeln och annorstädes. Men att människor inte är enbart goda och ljusa vet vi. Det är därför vi beundrar hjältar och sätter dem på piedestaler. De är naturligtvis värda detta, men det är ett välkänt faktum att pyromaner också kan jobba som brandmän. 

Meningen med det hela är att gå förbi skuggan och den inre kvinnan/mannen, som också kan utvecklas till demoner och komma fram till något som C G Jung kallade Självet. Då har människor införlivat sina onda och goda sidor och inser medvetet vad som pågår. Den människan kan ställa sig bredvid och välja hur den vill göra. Nu får den här mannen, som har våldtagit två kvinnor utomhus två somrar 2018 och 2020 begrunda allt detta i fängelset. Han åkte dit på att frun anmälde honom och på DNA. Han hade erkänt för frun. 
 
lördag 23 januari 2021

Larry King död vid 87 års ålder

 Larry King som har intervjuat många kända människor är död 87 år gammal under lördagen. Han jobbade med intervjuer under 63 år. Han dog på sjukhus dit han togs i början av januari med covid-19. Han levde ändå länge med tanke på att han redan på 80-talet hade besvär med hjärtat. Han fick dessutom lungcancer för några år sedan och opererade kranskärlen till hjärtat 2019. Men nu fick han ge upp när han drabbades av pandemin. Två av hans barn har dött före honom: Andy, som fick en hjärtattack, och Chaia av lungcancer. De dog bägge under 2020. Tre söner har dock överlevt honom. 

Min första tanke var att Larry King redan hade dött för länge sedan, men så är det i dessa tider. Så många dör att jag inte längre kan hålla reda på dem. Sorgliga tider vi lever i, men det är den där märkliga sjukdomen, som kommer från Kina som gör detta. Själv lever jag numera som en eremit nästan. Träffar väldigt få människor. När det kan bli annorlunda vet ingen. För ett år sedan var det vi nu lever i en utopi. 

Jag förstår dock bättre min farmor som hade "bacillskräck", som släkten sade om henne. För hon födde barn när den förra stora pandemin drog fram över världen. Spanska sjukan drabbade i samband med första världskriget 1918-1920 och min pappa föddes 1916 och hans storebror före honom år 1914. Då var det unga som dog mest. Min pappa levde dock länge också, med tanke på att han var journalist. Medelåldern på den tiden för detta yrke i Sverige var 48 år. Han blev dock också 87 år. 

Detta är livets gång och naturligtvis drabbas de efterlevande av sorg, men för människan som art vore det en total katastrof om vi levde så länge som 100 år allihop. Det skulle inte vårt lilla jordklot klara. Och att kreativa yrken ofta tar livet av sina utövare beror på, att man där möter sina inre demoner mer än annars. Om det inte går att göra som Ingmar Bergman och använda dem i skapandet. Eller som C G Jung menade, att människor kan göra dessa inre varelser till hjälpandar istället för något hotande. 

Detta är vad jag beskriver något av i min nästa bok "Innan glädjen infinner sig" för inuti oss alla finns som en kärna i själen en stor glädje. Om vi kan nå detta. Och inte överväldigas av det här livets fysiska och psykiska svårigheter. Det är den skatt vi letar efter ute i världen, men som många visa människor har berättat så finns detta också inuti oss själva. Denna inre skatt kan omtalas, men var och en måste finna fram till den själv. Larry King borde inte bli överraskad av vad som möter honom nu tycker jag utan få vila i frid. fredag 22 januari 2021

Flickvännen som sköts i Gustavsberg är död

 UPPDATERAT

Nu är pojkvännen häktad för mord istället för mordförsök i Gustavsberg, för flickvännen dog i förrgår. Jag skrev om det här. Brottsutvecklingen i Sverige är mycket upprörande och vi lever i många olika skikt i dag i samhället. De flesta oroar sig över covid-19 och massmedierna spär på den rädslan genom att varje dag upprepa hur många som har dött - fler än 10 000 nu. 

Varför måste då denna 21-åring dö skjuten i ansiktet av sin pojkvän? Det finns inget enkelt svar på det. Och kanske har hon filmat sin mördare när det hände. För han kommer naturligtvis att neka. Han frågade vad han hade gjort när han greps av polisen. Och varför ger sig kvinnor i lag med sådana galningar som denne mördare? Hela 52 mord är ouppklarade i Stockholm under fem år. Det är bottenskiktet av vad som pågår. Det som överklassen inte längre bryr sig om. Och överklassen är då inte självklart den gamla sorten utan den nya politiska och de som blir rika genom att det finns en underklass. 

Världen har i eviga tider sett ut så. Hieraktiskt uppbyggd och underklassen försöker ständigt klättra upp till toppen av samhället om inte på annat sätt så genom kriminalitet och narkotikahandel. Att ständigt ta hit nya invånare är ett sätt för Sverige att hålla sig på topp i världen genom att det går att utnyttja invandrarna. Så blir deras barn brottslingar för de vill inte leva samma trista liv som föräldrarna. 

Finansminister Magdalena Andersson har ständigt skyllt på oss 40-talister som är så dyra nu när vi blir gamla och därför var det nödvändigt att importera mer arbetskraft. För att ta hand om oss. Hon höll på så ända till förra våren då covid-19 utbröt och i ett slag förändrade förutsättningarna för världen och Sverige. Nu är de väldigt tyst om hur mycket vi kostar. För nu dör 40-talister och andra gamlingar undan. 

Nu får Sverige betala för alla nedskärningar i vård och på andra ställen. Länge har vi tyckt att sjuka och gamla ska tas om hand hemma, så därför finns inte några sängar ens på sjukhusen. Där ska patienterna inte vara. Utom i slutstadiet då. Men de som planerar räknar kallt ekonomiskt och vi kan ju inte ha sjuklingar på sjukhusen. Det är rena 1900-talet. 

Allt kan ses i ett sammanhang där en 21-åring skjuts av sin 24-årige pojkvän i ansiktet och hon får faktiskt en plats på sjukhus, men avlider några dagar senare. För svåra hjärnskador. Det är extra upprörande för mig som har flytt för länge sedan från storstaden för att få lugn och ro på landet, men stan flyttar efter med sina problem och offren för den politik som har förts länge i landet. Vila i frid Josephine Lotfi Grönholm!

19.6.2021

Här är det rättsliga efterspelet. Pojkvännen menade att det var en fruktansvärd olycka, men åklagaren vill att han får 8-9 års fängelse eftersom han var påverkad av narkotika och helt likgiltig för vad hans "lek" med pistolen kunde få för effekt. Skottet gick genom hennes mobil och genom ansiktet och ut i nacken. Flytta aldrig ihop med grovt kriminella snälla nån! Det fanns en massa narkotika också i hennes lägenhet. Han döms för detta också hoppas vi! torsdag 21 januari 2021

SCB vet inte hur många som dog 2020

Det tar sin tid det där med statistik. Och när många dör av covid-19 så är det inte alls lätt. Vi får förlåta SCB för att de inte vet. Hur ska de kunna det? Som sagt det är svårt det där med statistik. Vi vet ju inte ens hur många som bor i Sverige hur ska då SCB kunna veta hur många som har dött? Nä vi får väl vänta in våren så kanske Statistiska Centralbyrån kan bestämma sig för antalet döda under 2020? Vem vet. Men 2019 dog inte alls så många. Ett vanligt normalår dör kring 90 000 i Sverige. Så det är väl rättvist om det jämnar ut sig nu då. Så att många fler har dött under 2020. 

Jag vet en som dog under 2021. Det var Svante Lidén som jobbade för Aftonbladet. Han dog med covid-19 och jag kände honom genom att jag hade träffat honom på olika kalas i Uppsala. Men man får naturligtvis inte någon uppfattning om någon genom kalas. Jag minns att han bad mig att få sätta sig på en stol på det senaste kalaset. Jag undrade då hur han mådde, för jag visste ju att han var mycket yngre än jag. Människor har aldrig den fysiska ålder som finns i statistiken och ibland undrar jag hur gammal jag är egentligen. Har bestämt mig för att leva länge eftersom min mamma dog när hon var 43 år och min mormor när hon var 56. Så kan vi ju inte ha det i släkten. 

Här kan ni läsa Aftonbladets hyllning till Svante Lidén.onsdag 20 januari 2021

Äntligen blir världen av med galningen i Vita huset

 UPPDATERAT

Alldeles nyss gick Trump och Melania för sista gången ut från Vita huset och mot den helikopter som ska föra dem till Airforce one. Han vill inte flyga privat utan ska göra detta som president när han fortfarande får använda presidentens flygplan. Han ska till Florida. 

Han träffar inte den nye presidenten Joe Biden. Trump är inte med när han svärs in vid Capitolium. En mer utskälld och förnedrad expresident har aldrig setts till i USA. Han hotas av en andra omgång med riksrätt. Ingen president har lyckats med detta. Hej då Trumpen!

18:07

Så bra allt gick med installationen av den nye presidenten. Jag minns Eisenhower från 50-talet och naturligtvis John F Kennedy från 60-talet. Jag har skrivit en bok om hans fru Jacqueline Kennedy (ej utgiven).Tror jag ska hinna med åtminstone en president till i min livstid. Det kändes som att nu är ordningen återställd i fyra år. Längre kan han väl knappast sitta Joe R Biden. Han är 78 år nu och känns lite skör. Nu får USA slicka sina sår. Har varit ett svårt år för alla länder, men särskilt för USA. 

21.1.2021

När reportern på SVT påstår under nyhetssändningen klockan åtta på morgonen, att USA nu håller på att "göra om, göra rätt" så hajar jag till för det är så vänstern har uttryckt sig under lång tid. Jag tillhörde dem som inte ville ha kontrollanter springande på min tomt fast jag alltid hade betalat TV-licensen ordentligt,  så jag tyckte att detta istället skulle tas på skatten, men nu har SVT blivit självsvåldigt. 
Ebba Åkerlunds mamma berättar

 Jag råkade se en bit av den nya intervjun med Ebba Åkerlunds mamma Jeanette i serien "När livet vänder".  Intervjun går i repris den 21 januari, men kan också ses på SVT Play. Mamman letade förgäves efter sin dotter den dagen när terrorn slog till i Stockholm den 7 april 2017. Dottern fanns ingenstans, inte heller på sjukhus. De efterlyste henne genom Missing People. Men det visade sig att Ebba hade fastnat under lastbilen när hon kördes på, men ingen såg henne förrän långt senare på natten, och det tog tid innan någon förstod. 

Jag förstod ganska snart vem det var som hade blivit offret och gick ut med hennes namn. Föräldrarna hade ju efterlyst henne, men jag strök namnet när TV4 hörde av sig för pappans räkning och bad mig ta bort det. Jag gjorde det snäll som jag är, fast jag tycker alltid det är märkligt varför man inte får berätta vilka som har dött. Men i det här fallet gick jag familjen till viljes. Det fanns någon organiserad kampanj, som ordnades för att alla skulle tiga om vilka som hade omkommit. Men till slut gick familjen själv ut och berättade. 

Vad Jeanette Åkerlund nu omtalar i intervjun förstår jag exakt, för så många döda har jag hunnit med att begrava. Och jag skriver också i mitt senaste bokmanus "Innan glädjer infinner sig" om min döde sambo, att jag skulle inte ha tackat nej till livet med honom om jag hade vetat vad som skulle hända. Precis så uttryckte sig nu också Ebbas mamma om sin dotter. Om hon hade fått veta hur framtiden såg ut med eller utan Ebba skulle hon ändå ha valt att ha henne som dotter i tolv år. Precis det som nu hände. Jag fick drygt 30 år med min sambo. Och vi fick två barn. Han dog i förtid av cancer 57 år gammal. 

Det går att se detta avsnitt här på SVT Play. 

Jeanette Åkerlund berättar om sin dotter Ebba som mördades av terroristen Akilov på Drottninggatan den 7 april 2017 i Stockholm. tisdag 19 januari 2021

Kalla fakta drar upp Assanges våldtäkter

 Julian Assange är inte dömd för några våldtäkter, men ändå ska nu Kalla Fakta dra upp denna tio år gamla historia. Tröttsamt! Jag skrev om detta när det hände så mycket att Channel 4 intervjuade mig om saken och även rysk TV. Det fanns ju konspirationsteorier runt händelserna. Varför ställer tjejerna upp och berättar om detta? Vad vill de uppnå? De vill ju knappast få Julian Assange fälld för det lär de aldrig få. Är det så att den här sortens feminister aldrig glömmer? Eller ska de nu dra allt om igen för att de har utsatts för så mycket på grund av detta? Efteråt? Av alla andra svenskar?

Om jag riktigt försöker så kan jag kanske sätta mig in i deras situation, för jag har aldrig glömt att jag blev överfallen som barn av killar när jag gick hem från skolan. Jag grät och skrek och slet mig mig loss då, men minnet finns kvar. Så klart jag inte polisanmälde detta, berättade det inte ens för någon. Utan gick hem och fortsatte mitt liv. När någon försöker göra något våldsamt mot mig så blir jag stark och vansinnig. Då slåss jag för mitt liv. 

Men de här tjejerna gav efter för tjat gällande detta säger Sofia Wilén och för att Assange bodde hos Anna Ardin. Jaha. De gillade tydligen honom bägge två då? De var så snälla att de lät honom göra vad han ville. Om de nu vill klaga på att de blev utsatta av andra, så lär det inte bli mindre av detta när de själva drar upp det här efter tio år. Detta kan ses klockan 19 i kväll på TV4 Play. 


Så typiskt att vilja gå i säng, men ändå inte. Jag skulle ha slängt ut karln och inte låtit honom bo en vecka i lägenheten. Inte heller gett efter för tjat. Vad är det för slags feminism? Att inte kunna säga ifrån utan gå med på detta efter diverse turer. Bägge gjorde de det. söndag 17 januari 2021

Våldet och morden blir värre

UPPDATERAT

 I Stockholm mördades en man i 40-årsåldern i går i Märsta i en skjutning. En kvinna i 80-årsåldern anhölls för mord på en man i samma ålder i Mälarhöjden i Stockholm. En "familjetradgedi" som det brukar heta. Och en kvinna sköts i huvudet av en man i Gustavsberg i Hamnen i en lägenhet i går. Hon lever dock med livshotande skador. Mannen är gripen. Våldet är stort och vad beror det på? Jo det är rätt riskfritt att begå mord eller mordförsök. Det är 52 mord ouppklarade bara i Stockholm under de senaste fem åren. De morden kopplas till kriminella miljöer. 

Men våldet gör att rädslan och skräcken breder ut sig i resten av samhället också. Det märks även genom att detta inte får omtalas särskilt mycket. Pressen ökas på så vis för att prata hjälper. Tystnaden blir större för att människor är rädda. Och när landets statsminister fånar sig tillsammans med frun i SVT gör det att människor totalt förlorar hoppet om landet. Det finns så mycket att ta itu med, men det görs inte. Men snacksaligheten är stor hos makthavarna. Våldet kryper närmare inpå oss och det handlar om att vi inte har tagit itu med det under lång tid. 

Det var ju så synd om den där mannen på ett hvb-hem som knivskar en vårdare till döds. Det tyckte Dan Eliasson när han var polischef. Nu är den där Eliasson sparkad igen för fjärde gången (eller är det femte?) och insatt i regeringskansliet. Det var inne då för fyra år sedan att tycka synd om brottslingen, men inte Alexandra Mezher som blev mördad. Det är inte så länge sedan, men minnet är kort hos myndigheter. Den unge mannen som mördade påstod att han var 15 år - fast det konstaterades att han var äldre sedan. Han var från Somalia och dessa människor är det alltid mer synd om än andra. Det var därför Tegnell åkte till Somalia i mars förra året för att de behövde hans hjälp med en folkhälsomyndighet. Sverige skulle inte få någon epidemi utan var undantaget i världen.

Det här påminner inte alls om 30-talet som vänstern länge hävdade. Utan det här är våra egna problem som inte upphör. Vi har helt enkelt tagit hit för många nya invånare - kring någon miljon under så kort tid som tio år - och det är självklart att det skapar motsättningar för dessa kommer hit för att få ekonomiska fördelar och får de inte det så blir det gärna brott och gäng som gäller. Vi får väl anropa högre makter nu, när det har gått för långt med de ständiga socialdemokraterna vid makten. De var bra när jag var ung, men nu har de blivit diktatoriska. Jag vet inte varför jag tänker på Rumänien och Ceausescu, men det kanske finns likheter. 

18.1.2021

Både offer och gärningsman har utländska rötter. Det var pojkvännen som greps. Offret är skjutet i ansiktet. Har hjärnskador. Kan tänka att han säger att det var vådaskjutning. Vad har jag gjort, frågade han när han greps. Gärningsmannen har suttit i fängelse. 

20.1.2021

Gärningsmannen är häktad för mordförsöket. Misstänks också för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott. 

22.1.2021

Josephine Lotfi Grönholm är död och hennes pojkvän nu skyldig till mord. Så trist med denna brottsutveckling. Vila i frid kära 21-åring. 


fredag 15 januari 2021

Stefan Löfven ledsen att frun inte kan trolla på nätet

 UPPDATERAT

I kväll smäller det för då får vi ett nytt program i SVT1 klockan 21 med Carina Bergfeldt, som annars har rapporterat från USA. Men nu ska hon få en egen "talkshow", där de viktigaste gästerna är statsministerparet Stefan Löfven med fru Ulla Löfven. De får mjuka frågor sade Carina Bergfeldt för tittarna vill inte se hårda frågor på fredagkvällen utan koppla av då framför TV:n. Hon menade att vi ska indoktrineras som om vi vore barn och se hur fina detta vårt främsta par inom politiken är. Annars har nämligen statsministrar framträtt inom barnprogram, men nu är det dags för vuxenindoktrinering.

Carina Bergfeldt sökte inte ens denna post som programledare utan blev tillfrågad. Hon har rätt framtoning och är pålitlig rent politiskt nu när Skavlan ska vara barnledig under en termin. Och hon var så nyfiken på fru Ulla för hon hade aldrig framträtt tillsammans med sin make på detta vis förut. Till och med vilken julklapp hon fick av maken avslöjas: en aktivitetsklocka. Vet inte vad det är riktigt, men kanske tycker statsministern att frun ska hålla igång mer. Hon är ju pensionär och äldre än Stefan. Men som sagt maken Stefan är ledsen över att hans fru heter detsamma som han själv i efternamn för annars kunde hon ju trolla på nätet. Vilket absurt uttalande av en statsminister!

21:22

Jo det var Carina Bergfeldt själv som sade detta om trollandet. Och i morse hade hon gjort det till att det var Stefan Löfven som sade detta. Han hummade väl enbart när hon konstaterade detta och sade inte emot. Efter att frugan hade sagt att hon ibland ville skriva på facebook, men hon gjorde det ändå inte. Så då efteråt gick det bra att lägga detta i Stefan Löfvens mun av denna nya programledare. Jag bytte program sedan och såg inte mer. 

Om ni vill kan ni se detta program från kl 17 i dag på SVT Play.


torsdag 14 januari 2021

Vi måste hjälpas åt säger FHM

 Jodå vi ska hjälpas åt att få ned smittspridningen. Det vill Folkhälsomyndigheten återigen. Det är nästan ett år för sent att få ned denna smittspridning. Jag var sjuk vid den här tiden förra året och det gick aldrig över. Smaken försvann. Var säkert corona fast jag inte vet. Jag hade inte rest utan var hemma som vanligt. Så här har jag skrivit i mitt manus till min nästa bok:

"Av coronaviruset hade till Valborgsmässoaftonen 2020 2 586 personer avlidit i Sverige av denna nya slags sjukdom och uppskattningen var att minst 8 000 skulle dö av det, kanske så många som sammanlagt 20 000 kunde göra det innan epidemin tog slut."

Jag trodde knappast på att det var sant när jag skrev det, men nu är vi på god väg dit. De döda uppgår till fler än 10 000 nu och en halv miljon uppges vara smittade. Det är vi som ska fixa så att inte fler dör. Varför har vi överhuvudtaget en regering eller en folkhälsomyndighet? De sköter inte sitt jobb. Anders Tegnell åkte till Somalia i mars förra året för de behövde hjälp med sin folkhälsomyndighet. Så naivt och troskyldigt. Det är alltid stackars Afrika som drabbas värst. Inte Sverige. Här skulle det inte ens bli någon epidemi. Det fanns någon övertro på svenskar som skyddade mot alla sådana faror. 


Så här kunde vi göra för ett år sedan. Slut med det nu. Totalt förbjudet att röra vid varandra så här om vi inte tillhör samma familj. Den här bilden skulle symbolisera att vi behöver varandra. Men inte så till den grad att vi smittar och ger varandra sjukdom. SVT granskar brukarimporten i assistansbolag

 Väldigt bra att SVT har gjort den här granskningen, som handlar om de familjer som tas hit för att sedan få stanna, för de har kontakt med ett bolag som erbjuder assistans och får stanna här därför att de har behov av assistans. Det här har pågått länge och uppmärksammades redan kring 2011 av bland andra mig själv. Här kan ni läsa. Men kvarnarna i statliga system mal långsamt och det är ju så synd om dessa, som inte kan klara sig själva utan behöver assistans med allt. Men när statliga SVT till slut granskar är det något som har hänt. De är också beroende av skattemedel numera. 

Finns det bidrag så kan det fuskas. Så ser mänskligheten ut. Inga änglar där ute utan krasst ekonomiskt tänkande och girighet. Det har länge sagts att vi inte kan importera alla i världen som är i behov av bättre ekonomi, fast det slår inte igenom, för regeringen vill ha en lag som gör att alla får stanna som kan lyckas ta sig hit. Eller som har ömmande skäl, väldigt luddigt begrepp. Det tycker också Migrationsverket. Regeringen tänker krasst att nu har de lyckats att satsa på de här ungdomarna från Afghanistan och då ska de också bidra till välfärden. Inte utvisas. 

Anna Dahlberg på Expressen skrev om brukarimporten i höstas. Man kan genast sluta importera arbetskraft till dessa assistansbolag från tredje världen. Det finns arbetskraft i landet. Assistansbolag som blir påkomna med fusk kan överklaga beslut om detta och därmed fortsätta sig fuskande medan överklagandet drar ut på tiden. Horribelt! Men som sagt det finns resurser när skatterna går till fusk. Guldkantade ersättningar och rika familjer blir följden. Något som inte kan komma de som är födda här till del. Det går nämligen att kolla vilka sjukdomar alla har sedan barnsben på inhemska födda. Inte så lätt med utifrån kommande. 


Änglarna sades förr i tiden beskydda barnen, men numera finns det statlig hjälp att få och då fuskas det. Naturligtvis. Detta har pågått under många år och tar aldrig slut. Girigheten bestämmer. Och brottsligheten sprider sig som maffia i landet

onsdag 13 januari 2021

Trump är bortgjord hur det än går

 UPPDATERAT

Redan för fyra år sedan - innan Trump var insvuren som president - skrev jag att riksrätten hägrar vid horisonten. Jodå det blev så att nu är riksrätt nummer två på gång. Om det hinns med innan president Biden svärs in den 20 januari vet ingen. Vi får se. Men Trump är bortgjord i många sammanhang, vilket han har dragit på sig själv. Jag har inte skrivit så mycket om honom för det har ju DN och andra medier gjort tillräckligt ändå. 

Jag är sådan som skribent att jag skriver om det som behövs, inte det som blir tjatigt att upprepa. Och att jämföra USA och Sverige som en del försöker går inte. Våra system är väsensskilda, men vi ser det inte för vi är så invanda vid att leva i ett socialistiskt samhälle. Och en del tror att sverigedemokraterna är som extremhögern i USA. Nä det finns inte på kartan. Det våldsamma USA har vi inte sett här i Sverige sedan möjligen på bondeupprorens tid på 1500-talet. 

Mer intressant i Sverige är just nu den lag som också Migrationsverket protesterar emot. Regeringen försöker smyga igenom att alla afghaner ska få stanna utan att lagstifta om det. Det ska vara ständiga undantagslagar för ömmande fall är tanken. Men vad ömmande fall är framstår som mycket oklart. Det kommer att löna sig för migranter att hålla sig undan i Sverige för då blir alla fall mer ömmande.

Också att elbolagen ligger på för att höja nätverksavgifterna för alla användare i Sverige är mer intressant. Nätverksavgifterna är numera dyrare än själva elen. Elbolagen har monopol eftersom de äger näten och de har inte hindrats särskilt mycket av regeringen, som tidigare har lovat att tvinga bolagen att sänka dessa avgifter. Men si så blev det inte utan nu vill bolagen höja istället med miljarder. Kritikstormen kanske kan stoppa detta. Vi får se. 

Annars gäller det att ta in tillräckligt med ved nu när vintern är hård och jag har också kopplat in elen kring och i vattenledningarna så att inte vattnet fryser. Det är den omedelbara och reella verkligheten som stugägare står inför. Och hela 83 kronor fick jag i höjning av min lilla pension i år efter skatt. Räcker inte ens till dyrare mat. Bara att sträva vidare och vara glad ändå. 

14.1.2021

Så är Trumpen unik genom att han ställs inför riksrätt för andra gången. Det är tur att det är någon rätsida på världen fast ibland tar det några år. Det här gör att han är totalt utskämd och knappast kan komma tillbaka som politiker och att alla tar sin hand ifrån hans företag. Märkligt vilka underliga människor som kan produceras i detta USA. Han har försökt att pudla helt och hållet och säga att han blev chockad över upploppen som han uppmanade demonstranterna till, men det går naturligtvis inte att ta tillbaka allt han har gjort. De blev siffrorna 231-197 i kongressen för att gå vidare med riksrättsåtalet mot honom. I senaten behövs sedan två tredjedels majoritet, men det är inte så troligt att detta uppnås. Vi får väl se. 


tisdag 12 januari 2021

Jaha blev det vinter nu igen

 I Morgonstudion gottar sig reportrarna åt gulliga katastrofrapporter från Norrland. Det har snöat nämligen och ett par ambulanssjuksköterskor har åkt fast uppe i Ånge, men plogbilen räddade dem och körde framför dem så de kom fram. Så fint! Här hos oss är brandkåren hos grannen för de har översvämning i källaren. Huset är byggt på den gamla glada tiden, då man trodde att det gick att göra så. Gräva ned ett hus med källare där marken lutar och består av lera. Klart det blir översvämning när det har regnat och snöat i stort sett varje dag både förra året under hösten och nu i år. 

Det är sju meters skillnad i marknivå här på en kort sträcka. Men de har tur ändå för huset ger sig inte iväg i leran ner mot havet. Det blir bara översvämning och brandmännen är där under morgonen och slangar ut vattnet ur källaren. Den som sålde huset till dem hade tätat det för dyra pengar, men det håller inte förstås. Felbyggt från början.

I natt regnade det först här på Värmdö så att snön smälte och nu är det minusgrader igen så nysnön breder ut sig. Vintrarna kommer inte att upphöra lika lite som att havet kommer att sluka oss alla. Skräckpropagandan lär dock inte sluta. Värsta vintern någonsin, sade någon i Ångermanland på SVT i morse. Minnet hos mänskligheten är kort. Jag minns bandvagnarna som körde här när elen hade försvunnit för elnätet var nedtyngt av halvmeterdjup snö. Var inte ens tio år sedan. 

Men vi vill mentalt leva av berättelser och tro på vad vi säger. Det är mänskligt. Sanningen är det inte så noga med, utan det gäller att hitta på den mest fascinerande berättelsen om verkligheten och framtiden. Nu ska jag gå ut med mat åt fåglarna. De bara äter och äter. Och litar på att jag ger dem mer mat. Rådjuren har varit här och förstört deras behållare med mat, så jag får lägga maten på marken. Rådjuren är tama och flyttar sig knappt när jag öppnar dörren. De vill också ha mat och slänger ned fågelmataren på marken för att komma åt den. Eller också är det hjortarna. Våldsamt!


Nedan en flygbild över trakten där jag bor. Tomten vid pilen är till salu för drygt 5 miljoner kronor. En annan tomt i trakten närmar sig också 5 miljoner i bud. Då är husen som står på dessa tomter gamla sommarstugor. Priserna är så uppdrivna. Alla flyr från storstan.fredag 8 januari 2021

Stefan Löfven har aldrig handlat på nätet

 Att statsminister Stefan Löfven är dåligt utbildad det visste vi, men att han inte kan handla på nätet visste vi inte. Han är 63 år och borde ha kunnat göra detta eller lära sig detta. Men han säger i en intervju med SVT att han tillhör den generationen som inte kan eller vill. Jaha. 

Kan inte någon utbildad förbarma sig över honom och lära honom hur man gör? Och kan inte någon upplysa honom om att han har nästan 200 000 i lön så han borde ha råd att köpa vad han vill och inte leta reservdelar till en rakapparat i affärerna, eller lämna in sin klocka till urmakaren. Vilken tid lever han i? Det låter som 1950-60-talet. Kanske har han stannat i dessa årtionden för att han är född på 50-talet. Och för att han blev bortlämnad av sin mamma redan som baby. Stackarn!

Vi äldre ska kunna allt möjligt över internet, men har en statsminister, som inte vet hur man gör. Det är pinsamt att han inte kan be om hjälp heller. Hans fru kan tydligen inte detta. Nä hon är ju äldre, hela 69 år, och några barn att fråga har han inte. Helt handikappad kommer denne man att bli när han till sist blir pensionär och ska leva i Sverige. Han får väl gå kurs då. 
torsdag 7 januari 2021

Trumps anhängare stormade Capitolium

 UPPDATERAT

En kvinna dog skjuten till döds av polisen när parlamentet Capitolium i Washington stormades efter att Trump höll ett tal där han sade att han aldrig kommer att ge sig. Valresultatet är inte det rätta enligt honom. Det här är det värsta som har drabbat USA sedan inbördeskriget på 1800-talet. Och allt för att den sittande presidenten inte vill erkänna sig besegrad. 

Jag brukar aldrig uppmärksamma vad som händer i Trumps USA för det är så absurt och har varit det länge, men det här måste ändå få ett slut nu när utegångsförbud råder i Washington och Nationalgardet har kallats in av borgmästaren för att få lugn i staden. Kvinnans död kommer väl också att användas av Trump för hon blir naturligtvis en martyr. 

Det är otäckt att se hur löst demokratin sitter i detta land, som brukar kalla sig frihetens och de förtrycktas land. President Biden kommer att kunna regera med kraft därför att demokraterna vann också detta val i Georgia till senaten. Så majoriteten i senaten är demokraternas. Kongressen skulle i går ha officiellt utsett Biden till ny president, men detta fick avbrytas när demonstranterna stormade huset. Dock har lugnet under natten återställts och det avbrutna mötet återupptagits. 

8.10

Fyra personer fick sätta livet till under kravallerna i Washington. Bland dem var Ashli Babbit anhängare till Trump. Hon hade 14 år bakom sig i flygvapnet i USA och hon twittrade att ingenting skulle stoppa dem och att "stormen är här". Hon själv blev offer för denna storm. De andra tre dog av medicinska skäl uppges det. Vad det nu betyder. Nu diskuteras om Trump kan avsättas och tvingas ut ur Vita huset i förtid. Men i vilket fall ska president Biden sväras in till sitt nya ämbete den 20 januari. 

10:32

Äntligen har Trumpen fattat att han är besegrad och han säger nu att han ska lämna över presidentskapet. Det ska gå till så att det blir ordnat och med lagliga medel. Han måste själv har blivit förskräckt över vad hans tal i går åstadkom bland hans anhängare. Galningar finns det gott om i världen. Även i USA. Tänkte inte på det sa Trumpen. 

13:58

Justitieminister Morgan Johansson menar att det kan gå lika illa här i Sverige. Han twittrar att så här ser elden ut som högerpolitiker och högerdebattörer leker med. Min personliga erfarenhet är att både höger- och vänsterextremister är lika galna. Medan de partier som sitter i riksdagen måste vi få ha där för folket har röstat fram dem. Men det är klart att både Morgan Johansson och Annika Strandhäll tar tillfället i akt och skyller på högern - här i Sverige också. 


8.1.2021

En polis 42 år gammal dog också i kravallerna. Han skadades och tog sig tillbaka till stationen där han kollapsade. Han fördes till sjukhus, men dog där. En kvinna sköts av polisen och skadades så svårt att hon senare avled på sjukhus. Detta hände inne i Capitolium i Washington. Byggnaden stormades av demonstranter och vandaliserades. 

tisdag 5 januari 2021

Dan Eliasson kör utpressning mot regeringen

UPPDATERAT

 Dan Eliasson är mannen som alltid går vidare till nya bra positioner inom staten. Han har varit polischef och fick gå från den posten och dessförinnan från Försäkringskassan och Migrationsverket. Sedan sattes han som chef på Myndiheten för Samhällsskydd och Beredskap. Han fick förlängt där bara för ett par dagar sedan när han hade åkt till Kanarieöarna på semester. Mitt under pandemin när ingen skulle resa. Han tjänar omkring 160 000 i månaden och gör som han själv vill. 

Eftersom han tillhör den inre kretsen kan han inte sparkas. Han vet för mycket och kan hämnas i värsta fall. Det sades att han skulle bli ambassadör år 2018, det brukar vara en reträttpost, men det blev han inte. Han tyckte synd om mördaren istället för offret när han var polischef och Alexandra Mezher knivhöggs till döds på ett asylboende 2016. Och MSB hade inte brandslangar ens när det brann 2018 i skogarna, men han klarar sig alltid. 

Nu är han inkallad till rektor, förlåt inrikesminster Mikael Damberg, för att tas i örat. Och ställas i skamvrån? Nä han kommer väl att få sitta kvar eller petas horisontellt till något annat bra jobb. Någon har föreslagit jämställdhetsminister på skämt. Förtroendet hos svenska folket är mycket lågt, kring 6 procent gillar honom, men det spelar ingen roll i de speglande korridorerna i maktens boningar. Säger Dan Eliasson att han ser bra ut så gör han det. Både BBC och New York Times har nu lagt märke till honom. I negativ bemärkelse. Stackars lilla land med sådana makthavare. 

6.1.2021

Så har regeringen fått sin egen sexskandal. Eller? Dan Eliasson är mannen som kan dölja allt under sin yrkestitel, men som gillar att umgås med sitt eget kön. Han har varit beskyddad på sin arbetsplats, men nu har till och med de statliga tjänstemännen tröttnat. Hans okända sexliv kan vara en fara för rikets säkerhet. Han har tydligen festat tillsammans med SVT-reportern plus gayaktivisten Erik Galli och gayprofilen och mediemannen Fredrik Söderholm. På Kanarieöarna. Samt besökt en gayklubb. Sodom och Gomorra liknar detta. 

11:27

Moderatledaren Ulf Kristersson kräver Dan Eliassons avgång. 

16:26

Jo där kom det väntade beskedet att Dan Eliasson avgår. Det höll inte längre. Han kan bli förflyttad till regeringskansliet och behålla titeln GD utan några specificerade arbetsuppgifter. Så göms hopplösa fall undan ibland. 

17:06

Jo det blir "kyrkogården" inom regeringskansliet för Dan Eliasson kan inte avskedas eftersom han inte begått något lagbrott. Han får således behålla titeln Generaldirektör och lön plus förmåner under den tid han är utsedd nu. Han blev det för några dagar sedan under en tidsperiod av två år. Regeringen beviljar hans förflyttning. 

17:41

Här ser inrikesminister Mikael Damberg riktigt upprörd och förbannad ut. Kanske känner han marken skaka under hela regeringen? Det vore i så fall på tiden. Uslare regering har jag inte sett i min livstid och den är lång som ni vet.  

söndag 3 januari 2021

Liberalerna vill lämna Löfven

 Nu uppmanar 120 liberaler sin partiledare Nyamko Sabuni och styrelsen att bestämma sig för att gå tillbaka till partierna de lämnade i och med januariavtalet 2019 då de gav socialdemokraterna makten. De som skriver i Expressen är säkra på att väljarna vill det och partiet har konstant legat under fyraprocent sedan de bytte till en socialistisk regering. De riskerar att åka ur riksdagen nästa val 2022.

Jag som hade hoppats på att vi blir av med de hoppande partierna mp och liberalerna i nästa val. Det känns som om det vore det absolut bästa, för dessa partier kan man uppenbarligen inte lita på. Miljöpartiet har hoppat omkring sedan lång tid och alltid sagt att de väntar med att stödja något block tills de ser valresultatet. 

Partierna känns alla förlegade, men de är det bästa vi har kunnat åstadkomma i demokratisk väg. Hundra år är egentligen inte någon lång tid för detta partisystem. Dock går tiden går fortare numera genom att vi har större möjligheter att få information om saker och ting. Men betyder det inte att vi har fått mer direkt demokrati. 

Väljarna får fortfarande bara säga sitt vart fjärde år. Därför blir också politik inte alls konsten att regera utan istället möjligheten att skylla ifrån sig. Och borgarna får fortfarande skulden för allt möjligt genom nuvarande regering. Vi lär inte få mer att säga till om som väljare utan får försöka stå ut med regeringar som är opålitliga. Om nu inte ett par partier försvinner i nästa val vill säga. Då blir de resterande partierna starkare. Väljarna får bättre representantskap på så vis.


Upplysning från 1915. Sverige låg efter grannarna, precis som vi gör nu när det gäller pandemin. Så senfärdigheten för demokratin i Sverige har varit genomgående sedan 100 år. 


lördag 2 januari 2021

Rappare har blivit kriminella

 Det är otroligt att nu också hyllade rappare som Yasin har fortsatt sin kriminella bana sedan han har hyllats av SVT och har berättat hur han lämnade det kriminella livet. Han är nyligen häktad i samband med kidnappningen av Einár och förnedringen av honom förra året. Visst är det fantastiskt, för att lyfta kriminella till skyarna, så låter också skattefinansierade SVT denne gangsterrappare få utrymme och breda ut sig. 

Det gäller att låta dessa ynglingar få tjäna mycket pengar och ståta med Rolexklockor och annat. Bara de säljer så är allt förlåtet. Eller hur gick snacket nu då på SVT? Nä det var väl svarta mot vita nu igen? De mörkhyade är så förtryckta så de måste bli kriminella, särskilt i Tensta. Nu greps Yasin i sista timmen på det gamla året och får sitta häktad på det nya. Han var efterlyst sedan den 1 december 2020. 

Han har suttit i fängelse för grovt vapenbrott och var tidigare häktad för mord under 2020, men släpptes. Einár har inte velat medverka i utredningen kring brottet mot honom. Musikbranschen är förstörd genom dessa kriminella. Det var tidigare otänkbart att dessa gangsters skulle lyftas till skyarna, men nu flyter de ovanpå samhället tack vare människor som vill tjäna pengar på dem. Bedrövligt och trist! Är det minsta man kan säga. 

Yasin fick drygt två års fängelse år 2018 för grovt vapenbrott, misskötte sig i fängelset, men släpptes till slut ut under november 2019 efter att ha avtjänat två tredjedelar av straffet. Han är knuten till Shottaz, kriminellt gäng i Stockholm. Och Yasin Abdullahi Mahamoud är nu häktad på sannolika skäl för stämpling till människorov. fredag 1 januari 2021

Det härliga året 2021 är här

 År 2021 blir det året då alla begriper sitt eget bästa och samtidigt kan ta in att det inte är bra att begå grova brott. Det blir året då politikerna inser att allt de gör har en påverkan på samhället och de slutar att bryta mot sina egna regler och lagar. Det blir året då ingen längre behöver dö av en influensa från Kina. Det blir året då freden breder ut sig i världen och många kan återvända till sina egna hemländer. 

Detta år ska vi äntligen inse att vi är för små för att påverka klimatet eller ens vädret. Och i Somalia och andra fattiga länder går det upp för kvinnorna att de inte ska föda fler barn. Det är inte bra varken för dem själva eller för barnen. I Sverige inser alla vilket underbart land alla har levt i och försöker att få det bättre genom att alla gör en insats för det och satsar en aning på framtiden. 

År 2021 börjar äntligen folkmängden i världen att sjunka genom att kvinnorna inte längre vill föda mer än två barn och därmed ingen längre behöver ta till våld mot andra för att minska befolkningen. I Sverige inser politikerna att vi inte alltid behöver öka folkmängden för att försörja 40-talisterna. De har i stort sett dött undan. Finansminister Magdalena Andersson slutar totalt att prata om äldre som överflödiga i samhället, för att de kostar för mycket. 

Alla invandrare i arbetsför ålder får jobb och kan försörja sig själva år 2021. Och strömmen av invandrare avtar till slut efter åren på 2000-talet då vi fick en miljon människor till att försörja. De goda i Sverige inser att de har varit blåögda och naiva inför de realiteter, som finns angående tillgångar och efterfrågan på dem. Alla människor inser att det gäller att känna med hjärtat, men att tänka med huvudet och att det inte finns någon motsats i detta utan att bägge kan balanseras. 

Både yttersta vänstern och yttersta högern inser att de ligger för långt ifrån andra medborgare och gör bot och bättring för att ena samhället. Även religiösa extremister förstår att de enbart har varit intresserade av makt och att utrota andra människor samt att detta inte har med någon gud att göra utan med deras egen utveckling. "Det är en ros utsprungen... mitt i den kalla vinter i midnatts mörka tid". 
Bilden tagen alldeles nyss.