söndag 27 februari 2022

Kärnvapenkrig möjligt

UPPDATERAT

 Nu hotar Putin med kärnvapen som svar på aggressivitet från Nato. Han är sjuk den mannen, men kan tänkas använda kärnvapen om han inte får som han vill. I kväll ska det blir presskonferens i Sverige och då kan vanliga vapen skickas till Ukraina. Till slut ska de få hjälp att försvara sig. 

Och detta kan Putin anse är att hjälpa till i Ukraina i så hög grad att det blir nödvändigt att använda kärnvapen. Vi får väl se hur det går. Har inga illusioner om den mannen. På atollen Bikini där det utfördes kärnvapenprov år 1946 går det fortfarande inte att bo. Det finns kryssningsmissiler med kärnvapen också. Så det behövs inte flyg för att fälla detta som bomber. Ryssland har fler kärnvapen än USA.

Klockan 18 startar regeringens presskonferens om vapen eller inte vapen till Ukraina. Nederländerna, Belgien och Tyskland ska skicka vapen till Ukraina. 

18:20

Svenska regeringen har bestämt att det ska bli matransoner, hjälmar, skyddsvästar och 5 000 pansarskott, som ska skickas till Ukraina. EU har bestämt att skicka vapen för första gången till ett land utanför unionen. EU stänger också luftrummet för ryskt flyg. 

28.2.2022

Vänsterpartiet reserverade sig mot att skicka vapen, dvs pansarskott, till Ukraina i dag på förmiddagen i utskottet. Jo jag har alltid tyckt att det är märkligt att vi fortfarande har ett kommunistiskt parti i Sverige, som folk röstar på. 

2.3.2022

Och så var det dags att ändra sig i vänsterpartiet. Jo då nu är det möjligt att skicka vapen till Ukraina. Kommunisterna bestämmer inte helt och hållet längre. 


Sunao Tsuboi överlevde mirakulöst atombomben i Hiroshima och pekar ut sig själv på bilden. Han var 20 år då och levde tills han blev 96. Mer än så kan man knappast önska sig i ålder även om man lever i Sverige i fred hela livet. Han dog förra hösten i Hiroshima. 

lördag 26 februari 2022

Putin är maktgalen

UPPDATERAT

Det första som faller i en konflikt är språket. Har själv råkat ut för det att motståndare förvrider vad jag har sagt och påstår än det ena än det andra. Sanningen finns naturligtvis bakom allt detta. "Vad våldet må skapa är vanskligt och kort" som Tegnér skrev år 1810 när Napoleon härjade i Europa. Hans dikt heter Det Eviga. Putin är galen av maktbegär och Trump som kallar honom geni är inte bättre. Hur uppkommer sådana galningar i vår värld? Så här var Putins fattiga barndom. Uppvuxen i Leningrad numera St Petersburg, född 1952. Han börjar bli gammal och ser slutet framför sig säkerligen. Och då gäller det att attackera Ukraina så att han får mer makt. En missbedömning. 

8:35

Putin har kallat Ukrainas regering för knarkare och nazister, men det går inte så lätt att hitta detta uttalande på Google. Eller hittar någon detta? Såg det nyss på TV4. Dock har Ukraina utmålats som ett sådant land under lång tid, för att rättfärdiga invasionen. 

8:47

Jo här hittade jag uttalandet från Putin på TV4. 


Denna dikt skrevs av Esaias Tegnér när Napoleon härjade i Europa. Allt går i cirklar och blir värre. Tyvärr. 

fredag 25 februari 2022

Champions League flyttas till Paris från St Petersburg

 Finalen i Champions League skulle gått i St Petersburg i Ryssland den 28 maj, men nu flyttas den till Paris. Kreml protesterar. Jo det kan de väl göra, men det vore skamligt att låta Ryssland ha hand om denna final. Värre än att Tyskland hade OS 1936. Det går inte att understödja ett krigförande land. Inte ens genom fotboll. 

Det här handlar om mästarcupen för fotbollslag i Europa och varför skulle den finalen i hela världen gå i Ryssland? Det landet tillhör väl knappast ens Europa längre utan är förflyttat tillbaka den en stenålder då inga länder fanns. Nä finalen går inte i St Petersburg
utan flyttas till Paris.  


Tunnelbanan blir skyddsrum i Ukraina

 Inte sedan andra världskriget har vi sett sådana här bilder av människor som söker skydd i tunnelbanan. Men nu gör människor det i Ukraina. Nedan kan ni se bilder både från andra världskriget i Londons tunnelbana och från tunnelbanan i Ukraina. Det är något oerhört som har hänt i Europa. Ingenting liknar det här säger jag som är född 1945, vilket var ett glädjens år för då blev det äntligen fred. Inget har sedan dess liknat det som nu händer. 

Här kan ni också se en bildkavalkad från kriget hämtat från en artikel i Daily Mail. Putin satsar på Blitzkrieg i god efterföljd till sin mentor Hitler och till helgen lär han ha Ukraina under kontroll, säger experterna. Bilden är från Londons tunnelbana under andra världskriget när Hitler bombade staden. Då blev detta skyddsrum. 

 torsdag 24 februari 2022

Putin anfaller Ukraina

 Jo det var ju väntat från många håll i världen att Putin skulle anfalla Ukraina, men det är lika sorgligt för det. Det påminner mig om Ungern 1956 då jag var elva år och fick i uppgift i teckningen i skolan att rita och måla något om denna invasion. Ingenting förändras tyvärr i världen. Fast alla trodde det när järnridån ramlade ihop. Jag har sett Berlinmuren när jag var i 20-årsåldern och jag har ingen god uppfattning om idioter som Putin. 

Världen har fått nog av sådana tsarhärskare som Putin, men de sticker fortfarande upp sina huvuden ur sanden. Ingenting kommer att bli bättre förrän det kommer en annan ras av människor som inte bara har makt i huvudet. Men jag ser ingen god framtid för världen för jag tror inte detta är en sådan planet. Faksimil från Daily Mail

Det gick snabbt att eskalera med kryssningsmisiler och anfalla hela Ukraina. Här rapporterar TV4:as reporter från Lviv, som ligger i västra Ukraina. Var klockan sju på morgonen.

onsdag 23 februari 2022

Det 13:e skjutna mordoffret i Sverige syrian från Södertälje

UPPDATERAT

 Ja ibland är verkligheten större än någon fantastisk författare kan hitta på och skriva i en bok. En syrian blev skjuten och mördad i Södertälje i går i en bil tillhörande en polsk SD-kvinna. Varför satt han i den bilen? Han hade förmodligen lånat den av dottern i familjen. Och varför skulle inte denna bil lånas ut till honom som var efterlyst av Interpol för några år sedan? Han blev det trettonde mordoffret som blev skjuten i år. 

Det var förmodligen en hämnd nu igen för någon oförrätt i gangsterbranschen. På sjukhuset måste polisen vakta, för att så många försökte tränga sig in där. För han levde ett tag kanske, fast sju skott hade avlossats mot honom. Medier har frågat SD-kvinnan varför han använde hennes bil, men inte fått något svar. Hon skulle återkomma i dag. Hemma hos henne finns en dotter och en son i 20-årsåldern. Är alla ungdomar indragna i kriminella nätverk mer eller mindre i Södertälje? Den skjutne hade en central roll för yngre i Södertäljenätverket, som är ett syrianskt kriminellt nätverk. 

15:58

Jodå det var en vän till Beata Milewczyk som hade hennes bil. Fast de hade köpt den tillsammans och hade beslutat att sälja den nu. Hon hade inte en susning om att han tillhörde Södertäljenätverket. Så klart!

25.2.2022

Beata Milewczyk lämnar alla politiska uppdrag. Det blev för magstarkt att hon umgicks med mordoffret som var en medlem i Södertäljenätverket. 

 Det här är SD-kvinnan Beata Milewczyk (sd) vars Audi användes av den kriminelle syrianen, som blev skjuten nu senast i Södertälje. Varför är frågan?

tisdag 22 februari 2022

Putin skickar "fredsstyrkor" till Ukraina

UPPDATERAT

 President Vladimir Putin har nu bevisat att det system han företräder är lika illa som någonsin det nationalsocialistiska som Tyskland hade på 30-talet och framåt. Precis som Tyskland då annekterade landområde efter landområde, ända tills de påstod att Polen anföll dem så att andra världskriget bröt ut. Så har nu Putin först erkänt två områden i Ukraina som "självständiga" och sedan skickar han trupper dit. 

Det moderna Ukraina har nämligen Ryssland grundat, men egentligen så har det alltid varit ryskt. Så låter det. Exakt så som ryssar uttrycker sig om halvön Krim. Den har också alltid varit rysk. Nu har EU, Storbritannien och USA svarat med att hota med sanktioner. Detta kattrakande om landområden har pågått i många hundratals år. Men Krim tillhörde också Ukraina sedan 1954 och förblev så när landet blev självständigt 1991. Men nu räcker det tycker Putin. Nu ska allt tillbaka till Ryssland igen. 

Ryssland är redan till ytan världens största land, men har bara omkring 144 miljoner invånare medan USA har kring 331 miljoner invånare och EU har 447 miljoner invånare. Ryssland har inte en chans i ett öppet krig utan Putin smyger nu omkring som en listig räv, för att få större makt och ses som den karlakarl han anser sig vara. Så trist med dessa diktatorer. När ska de ta slut och världen uppgå i en större helhet? Ja det blir väl när mänskligheten har lyckats att bli mer medveten, men det här är nog inte en sådan planet. Diktatorer skapas av maktbegär och det finns mer eller mindre hos alla människor. 

För det ukrainska folket har nu den invasion Putin hela tiden har planerat blivit verklighet. Frågan är vad resten av världen kan göra åt det? Vi minns Chamberlain och hans avtal med Hitler, som inte betydde något alls. Bara var en pappersbit att strunta i för den diktatorn, för precis som Putin nu hade han en verklighet utstakad. Som i förlängningen betydde ruin och folkmord och ett stort lidande för världens folk. Människor betyder ingenting för dessa diktatorer. De är bara redskap eller arbetande slavar som ska utnyttjas. 

13:07

Energin skulle komma från Ryssland till Tyskland, men nu stoppas denna gas från att godkännas av Tyskland. Nordstream 2 ägs av ett ryskt energibolag och har kostat mer än 10 miljarder euro att dra genom havet förbi Gotland. Tidigare har Tyskland menat att detta är ett kommersiellt projekt och inte har med politik att göra. Nu har landet ändrat sig. 

19:42

Jaha nu blev det sanktioner från EU. Lite märkliga för de riktar sig mot vissa grupper av människor, dock inte Putin själv. En bild av en diktator och gentlemannen från Storbritannien, som trodde att ett avtal var ett avtal och skulle hållas. Chamberlain och Hitler skakar hand 1938. Ett år senare var andra världskriget ett faktum. Nu upprepar sig historien med diktatorn Putin, som har börjat sitt rävspel gentemot Östeuropa. 

måndag 21 februari 2022

DN låter vänsterextremistiska AFA bestämma deras publicering

 DN har avpublicerat en artikel som handlade om en familj i Ukraina som hade det besvärligt eftersom mamman inte får uppehållstillstånd i Sverige. Mannen är svensk och jobbar i Sverige, medan hon är från Ukraina. Artikeln handlade inte om politik utan om hur det kan bli när en familj befinner sig i olika länder och särskilt då Ukraina, som hotas av krig. 

Men nu har DN avpublicerat denna artikel efter att vänsterextremistiska Antifascistisk Aktion har påtalat att mannen i fråga har ett förflutet i högerextremistiska NMR Nordiska Motståndsrörelsen. Artikeln handlade, som ni kan se ovan om ni trycker på de blå bokstäverna, om deras problem med att få vara tillsammans i Sverige och inte ett ord fanns om någon politik. 

Hur ska nu DN göra i framtiden? Avpublicera alla artiklar där extremister får tala ut om sin situation? Det verkar underligt. Artikeln har funnits på webben, men inte i papperstidningen. DN beklagar publiceringen. Annars så finns det inga förbud mot att prata med eller intervjua brottslingar i fängelse och låta deras version komma fram. Ska dessa artiklar också censureras i framtiden? 


Den här familjen censureras i DN för de är inte legitima som intervjuoffer för Rikard Wenzel finns i brottsregistret. Ska alla som finns där uteslutas från intervjuer i framtiden hos DN? En alldeles ny policy i så fall.  Faksimil från DN. 


lördag 19 februari 2022

Nu måste vi vaccineras livet ut

 Ja dit har vaccinindustrin fått oss nu att vi måste ta ständiga doser med vaccin mot covid för annars blir vi sjuka fast vi har tre doser redan. Men hur ska nu staten, regionerna och kommunerna få oss att ta dessa doser? Själv är jag inte vaccinerad alls mot covid och har inte varit sjuk sedan januari 2020 då jag eventuellt hade denna sjuka. Blev nekad vaccin, när jag ville ha för det var inte min tur. Då tappade jag lusten att ta sprutor. 

Denna hysteri kring en pandemi har inte tagit död på fler än andra sjukdomar, men de har glömts bort i hastigheten. Nu när det var sjukvårdsindustrin, som kunde tjäna stora pengar. Även bluff förekom förstås. Som det alltid gör när det finns en pengahög att samlas kring. 

Eftertankens kranka blekhet drabbar snart världen och denna globala industri som Kina startade genom sitt ständiga skickande av nya influensor till hela världen måste väl någon gång få ett slut? Nej, säger experterna, för ständigt måste vi utveckla den medicinska industrin och olyckshändelser kan hända. Vare sig virus muterar hos djur eller i laboratorier. Och sedan förs över till människor. 

Vaccinerade per åldersgrupp mot covid till och med vecka 6 2022. Men det räcker inte. Alla måste vaccineras ständigt för även människor med tre sprutor blir sjuka nu. Det hjälper inte när viruset muterar. 


torsdag 17 februari 2022

Det är farligt att vara i mörkaste Afrika

 Jag har inte orkat titta på Uppdrag Gransknings senaste program om vad som hände i Kongo då Zaida Catalan och amerikanen Michael Sharp var där på FN-uppdrag, men helt klart är att dessa båda var naiva och inte insåg vad de gjorde. Likadant var det när min kompis från Journalisthögskolan Karl Bergman från SvD och Arne Lemberg från Expressen gav sig av till Uganda (gränsar till Kongo) för att göra reportage 1979 och blev mördade av en militärpatrull. Två tyska journalister från tidningen Stern sköts och mördades också där. 

De båda senast mördade blev lurade av de tolkar de hade. Så dumt att lita till att allt går rätt till. Det gör det inte i dessa länder. I detta fall sade de svarta att de vita skulle dödas. Självklart var det dumt att skicka dem till detta land, där det aldrig har varit riktigt lugnt, för att utreda brott mot mänskligheten. De blev istället ett exempel på vad som försiggår. Femtioen personer dömdes till döden för att ha mördat de båda. Medan två personer dömdes för morden på de fyra journalisterna 1979. 

FN:s ledning har mörkat vad som hände, att också den kongolesiska staten var inblandad i mordet på de båda utsända av FN. Det säger en del om denna överstatliga myndighet och vad som har hänt med den. Korruption har ett flertal gång utretts inom FN. Senast år 2019. Zaida Catalan var länge med i miljöpartiet tills hon tyckte att hon hade nått vägs ände där. Det är det mest ideella och naiva partiet i Sverige fortfarande. Frånkopplat från verkligheten.

Jag kan inte tycka att Zaida Catalan och Michael Sharp är några hjältar, som har dött för en större sak. De är offer helt enkelt, för att de och deras organisation FN, där Chile stod bakom deras uppdrag, inte var tillräckligt förberedda utan begav sig av naiva och troskyldiga som ett par lamm till slakt. Tyvärr lär det inte vara sista gången det händer. 


I det mörkaste Afrika kopplas till kolonialismen och rasismen på 1800-talet, men det råder fortfarande mörker i delar av Afrika. Och det är farligt att bege sig dit. Stanley kartlade centrala delar av Afrika som då fortfarande var okända. Han hittade också Livingstone som troddes död, men som levde och befann sig söder om Kongo i Tanganyika, där han bland annat ville bekämpa slavhandeln. Bilden ovan skildrar deras möte. Livingstone I presume? Det ägde rum år 1871.


onsdag 16 februari 2022

Så pinsamt med Annika Strandhäll

 Nu måste statsminister Magdalena Andersson återigen säga att hon har haft ett allvarligt samtal med klimat- och miljöminister Annika Strandhäll för hon har haft eller har tio olika betalningsförelägganden hos kronofogden sedan 2018. Det måste vara väldigt pinsamt med en sådan minister. Hon är hundra gånger värre än Mona Sahlin, som fick gå för att hon misskötte sin Tobleroneaffär. Vad är det med s-kvinnorna? Varför kan de inte sköta sin ekonomi?

Annika Strandhäll behöver läxas upp i Lyxfällan tydligen, för hon har ingen ordentlig koll varje månad på sina utgifter. Det är inte så svårt. De flesta klarar av detta, men inte hon. Varför straffar hon sig själv på detta sätt? För på något annat sätt kan detta inte ses. Att inte ta hand om sin ekonomi är att inte ta hand om sig själv. Hon skyndade sig att betala sin skuld till Värmdö kommun, när DN upptäckte den. Men först försökte hon påstå att den hade betalats i januari. Men den betalades efter att DN hade pratat med henne. För fyra dagar sedan. Hon säger att hon håller på att flytta från Värmdö kommun. Jo det vore väl bra!Så här såg statsminister Magdalena Andersson ut när hon återigen måste försvara Annika Strandhäll. Helt tom blick. Hon verkade ha rymt från kroppen. Inte undra på att hon är trött på Annika Strandhäll, men det går ju inte att avsätta henne före valet. 

tisdag 15 februari 2022

Fallet Kevin en rättsskandal

 UPPDATERAT

Det verkar som om justitiedepartementet blandade sig i fallet Kevin. Han som mördades som 4-åring och där två små bröder Christian och Robin blev misstänkta och senare också pressades att erkänna mordet. GW Persson har lovat att återkomma närmare valet om detta fall. En 13-åring våldtog senare en 3-åring bara 100 meter från stället där Kevin blev mördad. Och han var också misstänkt, men avfördes senare från utredningen om mordet. Men mordet på Kevin var ett sexualbrott. 

Det verkade som om justitieminister Laila Freivalds den gången var orolig för att denne 13-åring som var kurdisk flykting skulle anses skyldig till mordet. Detta skulle då kunna påverka valet detta år 1998. Nu kan detta 90-talsmord hoppa upp och bita socialdemokraterna i svansen. Drastiskt uttryckt. De båda bröderna fick juridisk upprättelse år 2018, men har inte fått något skadestånd, varken från staten eller från Arvika kommun. Inte ens en ursäkt från kommunen, som inte anser sig ha gjort något fel. 

19:32

Arvika kommunstyrelse beslutade i dag att kommunen ska be om ursäkt till de båda bröderna. Ja, det kostar ju inget ekonomiskt. Det är det minsta de kan göra. 

Här är en bok om fallet, som familjen med de båda bröderna har publicerat. 

Här skriver Göteborgs-Posten om fallet och att det kan vara en enormt stor rättsskandal. Beroende på vad GW Persson kan ta fram om fallet. 

måndag 14 februari 2022

Alla hjärtans dag

I dag på Alla hjärtans dag önskar jag alla ett fortsatt gott liv. Och att alla på ålderns höst får ha det som jag med ett litet hus i skogen. Beskyddat av gran och tall. Och att alla ostört får leva vidare utan alltför mycket stress och elände. Vi behöver ta hand om varandra efter dessa år av märkligheter. 💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗söndag 13 februari 2022

Demonstration mot socialtjänsten i Göteborg

Joakim Lamotte sänder live härifrån Göteborg och Gustav Adolfs Torg, där demonstration pågår mot socialtjänsten i Sverige. Och att denna kidnappar barn och säljer dem. Plus att de tvingar dem att bli kristna och att äta fläskkött. Dessa påståenden är naturligtvis bara bluff och båg, men de har nu spritt sig genom sociala medier över hela Mellanöstern. Som tack för att vi har tagit emot 2 miljoner invandrare till vårt land. En del av dem vill inte följa de lagar och regler som finns i Sverige. Eller säger sig inte känna till dem.

Här skriver SVT om varför denna kampanj pågår.  

Här är tre fall som har gjort att denna kampanj har kommit till stånd. 

Här skriver Expressen om ett skånskt fall, som har rört upp känslorna. Vi vill ha våra barn skanderar deltagarna på Gustav Adolfs Torg i Göteborg. Joakim Lamotte försökte intervjua deltagarna, men fick inte. 

Den här mannen hade åkt från Kalix för att demonstrera mot socialtjänsten. Den hade tagit hans barn, men han ville inte säga mer. 

Den här mannen från Malmö hade blivit av med två barn. Mer ville han inte förklara. 

Till slut fick Joakim Lamotte någon att säga att föräldrarna alltid har rätt att träffa sina barn. Denne man sade att det finns anställda vid socialtjänsten som inte tycker om invandrare. 
Föräldrarna har kommit från kriget så man måste ta hänsyn till dem för att de inte vet vad man får göra i Sverige med sina barn.  

Alternativ för Sverige dök upp med en banderoll och det blev lite oroligt, men de som anordnade demonstrationen fick de unga männen att backa. 


fredag 11 februari 2022

Utlänningar ska kunna utvisas när de begår brott

 Jag trodde inte mina öron när inrikesminister Anders Ygeman ställde sig upp nu på morgonen i en presskonferens och menade att icke svenska medborgare ska kunna utvisas när de begår brott. Jaså? Det trodde jag var självklart. Vad betyder detta? Att imamerna som är dömda till utvisning nu äntligen ska kunna utvisas?

Nej det betyder det förmodligen inte utan att utlänningar, som begår brott i Sverige ska kunna utvisas om de får sex månaders fängelse. Därmed sänks gränsen från ett års fängelse till sex månader. Det här visar väl enbart att Sverige har för låga straff. Grov stöld kan till exempel ge sex månaders fängelse. Narkotikabrott kan ge sex månaders fängelse om det är ringa. Ska den personen då utvisas sedan?

Det här verkar vara ett sätt att spara pengar genom att inte behålla kriminella så länge i landet. Och det är väl okej? Jodå om det genomförs i praktiken och inte enbart stannar vid en önskan om att så ska ske. 

Men nu vill regeringen också att det ska finnas en ordentlig anknytning till landet plus att de som har kommit hit som unga också kan utvisas om de begår brott. De som har vistats här länge har tidigare inte kunnat utvisas utan synnerliga skäl. Nu ska detta kunna ske. Utvisningarna kommer att öka med 30 procent tror Ygeman. Jag minns när han sade att åtminstone hälften av de som ankom till Sverige i och med vågen av invandrare 2015 skulle skickas tillbaka. Det var kring 80 000 då, som skulle ha blivit tillbakaskickade, men det blev de inte. 

Nu försöker regeringen lappa och laga på alla löften, som föll till marken tidigare. Allt för att försöka få sitta vid makten en period till. Sedan kan de ändra allt under de fyra kommande åren. Vi har långt kvar till återkallande av medborgarskap, som också har varit uppe till diskussion. 


Nej svenskt medborgarskap kan inte återkallas vid grova brott. Medborgarskapet kan heller inte återkallas om det har erhållits på felaktiga grunder eller genom falska uppgifter. Inte heller om personen inte längre bor i Sverige. Har någon fått ett svenskt medborgarskap är det där tills döden inträder. Eller ibland inte ens då. Det går att dölja att någon är död. Eller låtsas att någon är död och få bidrag. Inte ens terrorbrott gör att personen fråntas sitt svenska medborgarskap. 


torsdag 10 februari 2022

Där drog Ingvar Oldsberg till himlen

 Han dog i dag lugnt och stilla. Han var väldigt sjuk i artros under lång tid och kunde knappt röra sig. Han blev 76 år, lika gammal som jag är nu. Har dock inte samma problem. Det gäller att hålla sig frisk för att överleva. Ha det nu så roligt i himlen och skoja med änglarna! Vila i frid Ingvar Oldsberg!


Min pappa hette också Ingvar och han bodde i Göteborg större delen av sitt liv. Men han slutade dricka lite tidigare än Ingvar Oldsberg så han levde tills han blev 87.


Kvinna funnen mumifierad två år efter sin död

 Sverige sägs vara det ensammaste landet där flest lever ensamma, men även i Italien kan människor vara bortglömda. Detta hände Marinella Beretta som dog 2019 tror obducenten. Hon var då 70 och bodde ensam. Det var först när hennes igenväxta trädgård fick klagomål från grannarna, som någon brydde sig om att se efter om hon fanns där. Räddningstjänsten åkte dit för att varna henne för att den igenväxta trädgården var en fara för henne. Ett träd hade redan ramlat i hennes trädgård.  Hon satt i en stol i sitt hem lutad över ett bord. Grannarna hade inte sett henne sedan september 2019, men antog att hon hade flyttat pga av covid. Hon har inga överlevande släktingar enligt myndigheterna. 


Marinella Beretta dog ensam bakom denna växtlighet. Ingen av grannarna besökte henne och ingen saknade henne. Hon bodde i norra Italien i närheten av Comosjön. 


onsdag 9 februari 2022

Äntligen fria igen!

 Ja nu slipper jag höra det entoniga budskapet i livsmedelsbutiken att hålla avstånd och de behöver inte längre räkna kunder för att inte bryta mot några bestämmelser. Så skönt och bra! Men det här har jag förutsett sedan lång tid tillbaka. Det var bara att titta på Spanska sjukan, som härjade för mer än hundra år sedan. Här skrev jag om hysterin när svininfluensan drabbade landet år 2009. Och här om att det borde vara dags för denna nya covid att dö ut under 2022. 

Nog känns det som om vi är lurade av rädda och hysteriska politiker likväl som av hela den medicinska sjukindustrin. Ekonomin har lidit ungefär en statlig årsbudget i rena pengar, för alla åtgärder har kostat så mycket. Det är kring 1000 miljarder. Det säger sig självt att det kommer att ta år att hämta in detta. Och nu ville inte myndigheterna att människor skulle testa sig längre för det kostade också miljarder per månad om alla skulle göra det nu när i stort sett alla har blivit smittade av omikron. Och även kungahuset har blivit smittat. 

Tyvärr går det alltid att göra yngre personer skräckslagna. De har ju inte hört talas om vad som har hänt. Själv har jag till och med pussat ett barnbarn, som visade sig ha blivit sjukt just i covid den dagen. Inte blev jag smittad inte. Det verkar som om immunförsvaret gjorde sitt. Det räckte med Asiaten då när jag var 12 år. För då var jag verkligen riktigt sjuk, precis som alla mina klasskompisar. Som jag tidigare har sagt så får vi hoppas att Kina inte fortsätter att skicka influensor till Västvärlden varje år. Fast det är väl en fåfäng förhoppning. Lustig skylt som tydligen var avsedd för älgjägare. Hur många vet hur stor en liten älg är? Personligen har jag aldrig kommit så nära så jag har kunnat mäta älgen. Vet bara att de är så höga att man bara ser benen om man kommer körande i mörket med halvljus. Måste vara några jättar till människor!tisdag 8 februari 2022

Så bra att Ebba Busch får tillträde till sitt hus nu!

 Länge tyckte jag att hon körde över Esbjörn Bolin, men sedan gick det för långt med det hela och nu har hovrätten beslutat att inte ta upp fallet igen. Det räcker nu säger hovrätten. För det hade förlikats mellan säljare och köpare, men sedan skulle hovrätten ta upp fallet igen för Esbjörn Bolin hade inte förstått villkoren. Någon måtta får det vara även för en gammal man. 

Här skrev jag tidigare om denna husaffär. 

Här är huset det gäller. Bra att en barnfamilj tar hand om det. Det behövs. 


Hjällbomordet ger livstid

 Det är bra att Göteborgs-Posten lägger ut mördaren och hans straff på förstasidan med bild. Tänk vad det har förändrats på bara några år! Tidigare var det rasism att peka ut någon gärningsman överhuvudtaget. Men inte längre. Dock är det fortfarande livsfarligt att vilja forska om vilka som begår brott, men det kanske kan ändras någon gång i framtiden det också. 

Här skrev jag senast om morden i Hjällbo. måndag 7 februari 2022

Statsminister Magdalena Andersson får 184 000 i månaden

 UPPDATERAT

Ingen människa är värd att lönas med samma summa som Magdalena Andersson nu får som ersättning för vad hon gör. Hon får en höjning av sin ersättning med 4 000 per månad och ligger nu på 184 000 kronor i månaden. 

Vad ska hon eller andra politiker göra med pengarna? Vi vet jag Göran Persson gjorde. Han blev godsherre i Sörmland. En ny adel av politiker, ett frälse utan dess like. Det var vad han hade drömt om och det blev verklighet. 

Grattis statsministern! Är du värd denna summa per månad som jag och andra pensionärer inte ens får ut under ett helt år. Tycker du verkligen det?

Ni kan se henne under partiledardebatten i kväll klockan 20 på TV4. 

8.2.2022

Enligt Aftonbladet så vann moderaterna och Kristersson debatten. Statsministern kom bara på fjärde plats enligt deras mätning. Men Elisabeth Marmorstein på SVT:s morgonprogram skrattade bara rått när hon fick frågan vem som vann debatten. Omöjlig fråga att svara på, sade hon. 
 


Den är bilden är från 2016 och heter det svarta hålet. Men det är oändliga resurser som behövs för att fylla detta hål.


 


Inte ens miljarder räddar i en lavin

UPPDATERAT

Den norske miljardären Ole Martin Braathen, 43 år, tillhör dem som dog i en lavin nyligen i Österrike. Han dog i Albona. Han hade en sk lavinballong som han utlöste när lavinen kom, men den räddade honom inte. En sådan ballong ska göra så att man hamnar ovanpå snön istället för under. Det var samma dag som fyra svenskar och en guide omkom i Tyrolen. 

Har folk blivit galna nu av pandemin och störtar sig iväg för att pröva sina vingar ännu mer när de har överlevt denna dödliga sjuka? Jag vet inte, men naturligtvis finns det ett uppdämt behov av att åka skidor och göra andra resor. Har en brorson som skidar i Österrike, men han har också överlevt och lade upp detta på internet för att visa att det var ingen fara. Han befann sig i Sankt Anton och åkte i lagom backar, där det inte fanns fara för laviner. De fem som omkom i Spiss åkte offpist. Alla var i 40-årsåldern, även guiden. Han borde ha vetat bättre. 

8.2.2022

En av dem som omkom hette Daniel Magnusson och var 44 år. Han var fastighetsmäklare och saknas av sina medarbetare nu. De har skrivit på facebook om honom. Min brorson heter också Daniel, men som sagt han befann sig i Sankt Anton och utsatte sig inte för någon fara med en lavin. 

Det hänger på skyddsänglar eller tur om man ska överleva att bli begravd så här djupt. Men tydligen så gjorde ändå denne man det och blev framgrävd i Verbier. Han var från Sverige. Hände för fem år sedan. 


lördag 5 februari 2022

Vi har ingen nationell enhet

 Det var länge sedan vi hade det. För det finns ingen samlande kraft i ett folk, som har 700 000 invandrare som går på bidrag. Och naturligtvis är det sant att många nya invånare inte vill bli integrerade. Och att miljöpartiets förslag att bussa svenska barn till utanförskapsområden är döfött. Det skulle bara förstöra för de svenska barnen. Naturligtvis ser de som bor i dessa områden dem som sina. Inte som svenskarnas. De invandrade är där majoritetsbefolkningen. 

Vi har hundratals sorters nya invånare i Sverige och de områden de kommer ifrån har de flytt, för att de inte fick odla sin särart där. Varför ska de då anamma det svenska här? Förutom det som myndighetssverige tvingar på dem. Det som de behöver hjälp med av sina barn. Om de inte får gratis hjälp av advokater. Att fylla i blanketter. 

Har vi någonsin haft en nationell enhet frågar jag mig ibland. Tänk på göteborgarnas lite kärvänliga mobbande av stockholmare. Det som finns kvar under ytan och som var roligt förr i tiden, när jag jobbade på Volvo och de skrattade åt min stockholmska som sade att människor som gifte sig gängade sig. Det var vänliga skratt på den tiden. 

Då fanns det invandrare från dåvarande kommunistiska Jugoslavien i Sverige, för det var så fattigt där. Och så förstås alla finländare som hjälpte till i produktionen efter kriget. Det var fattigt där också. Ingen från den tiden kan känna igen sig i dagens Sverige. 

Jag som pensionär kan väl tacka invandrarna nu för att jag har fått lite höjd pension. De har fortfarande mer än jag förstås med hjälp av bidrag, men jag närmar mig dem nu. Tidigare pratade vi om skåningar och smålänningar, norrbottningar och hälsingar. Forfarande finns det landskapsdräkter och bygdegårdar. Men vem ska hålla på med sådant när vi blir mer och mer splittrade i framtiden? Det syns inget slut på det. Forfarande kommer det kring 100 000 nya invånare per år till landet. En del är här kortvarigt, men folkutbytet pågår. Och till slut kommer vi antagligen att bli ett globalt samhälle, där ingen känner sig hemma. Eller är vi redan där?

Inte kommer det att hjälpa ifall vi byter regering heller. Nu slösar socialdemokraterna bort de sista slantarna i statskassan. Det är ju valår och då finns det oändliga resurser. Sedan kommer de svåra svältåren då landet och medborgarna ska återhämta sig efter pandemins hundratals miljarder i bidrag. 

Vi får väl hoppas att det är som de mest pessimistiska säger: nu muterar viruset till nya utbrott. Då lär ännu fler dö bort av gamlingarna, som är de dyraste vi har. Åtminstone enligt statsministern. De lever ju på bidrag fast för oss inhemska är det uppskjuten lön. Nej så illa kan jag inte tro att det blir. Själv har jag ju klarat mig trots noll sprutor med vaccin. Skräcken slog aldrig sina klor i mig. Jag har upplevt för mycket och sett för många kriser genom åren. Och jag har ju överlevt dem. 

Här är Expressens Anna Dahlberg inne på liknande tankegångar om slöseriet under detta år. 

Här har journalisten och författaren Per Brinkemo beskrivit hur Marx och Engels utgick från klanstrukturer. Dessa skulle ersätta staten, som inte behövdes i framtiden. Dit är vi på väg nu. Alla minoriteter ska få makt över staten. 


Moder Svea fanns som symbol för Sverige på våra sedlar ända till 1987. Där någonstans går skiljelinjen mellan denna flerhundraåriga symbol för nationen Sverige och framtidens icke nationella Sverige. 


fredag 4 februari 2022

Statsministern fick köra PR-kampanj

 Nu ska socialdemokraterna samla ihop valboskapen inför valet i september. Statsminister Magdalena Andersson fick köra PR-snack i båda morgonprogrammen i SVT och TV4 i dag. I TV4 fick hon åtminstone frågan kring de hundratals miljarder som har funnits att ge i bidrag till människor i Sverige under denna pandemi. Hur ska detta nu kunna betalas? Ja tänka sig då sade statsministern att de har varit så sparsamma tidigare så det fanns resurser. 

Hon som alltid tidigare har klagat på hur dyra pensionärerna är, en fortsättning på klagomålen mot 40-talisterna. Och hur viktigt det var att spara på pensionärerna. Men nu har ett antal pensionärer dött, fler än vanligt och dessutom de extra sköra, som var kostsamma för sjukvården. Så då finns det naturligtvis hur mycket pengar som helst! Är det inte så?

Men sådana svåra frågor fick hon förstås inte utan hon fick breda ut sig. Inga svåra frågor om skattehöjningar. Nu ska socialdemokraterna ta makten på riktigt genom att också härma sverigedemokraterna. Jag ska aldrig mer rösta på sossarna! Det har jag gjort tillräckligt i mitt liv. 

Här skrev jag 2019 om Magdalena Andersson som återigen klagade sin nöd över de dyra pensionärerna. Det saknades 90 miljarder sade hon då för att ta hand om alla åldringar år 2026. Men detta var naturligtvis före pandemin. Fy fan rent ut sagt!


Statsministern fick breda ut sig i morgonprogrammen, men ställdes naturligtvis inte till svars. Inga svåra frågor, utan bugande inför makten. 


torsdag 3 februari 2022

Kungen invigde våtmarken men längre bort ska den styckas

 Den här lilla röda busskuren nedan, som påminner om röda stugor på landet, döljer att det går en stor väg framför den och att busshållplatsen har förlängts av Trafikverket för att ge bussar och passagerare mer plats. Ja men det är väl bra? Jodå, men eftersom det finns stora höjdskillnader på ömse sidor om denna väg nummer 274 så blir resultatet det isfall ni ser nedan. Det är så mycket asfalterat nu att vattnet måste ta sig fram under vägen och ut på det som är äng, våtmark. Jo men det är väl bra? Våtmarker behöver vi. 

Jodå det är bra och i lokaltidningen Nacka Värmdö Posten stod nu i veckan en artikel om att platsen där jag bor kommer att bli ett nytt Everglades. Som Floridas träskmarker då med tropiskt klimat och alligatorer. Skribenten måste väl vara ironisk av någon anledning. Eller är detta verkligen skrivet med allvar? Artikeln är låst, men ni kan se rubriken här. Det har inte ens de mest galna klimataktivisterna påstått, att vi ska få tropiskt klimat i Sverige.

Jag försökte skriva om det här på den lokala facebookgrupp som finns här, men den enväldige domaren som håller i denna grupp tyckte att jag hatade. Jag försökte förklara för honom att jag bara ville ha information och jag skrev också till styrelsen för den Samfällighet, som finns här och bad om information. För tanken är att området som nu är äng och våtmark ska styckas delvis och bebyggas. Medan i närheten har kungen invigt den återställda våtmarken, för det var ett så fint projekt mellan bolag och kommun. Havet ligger alldeles i närheten och vattnet är på väg dit varje dag på året. Den rakaste vägen. Jag blev borttagen ur gruppen för så fick jag inte skriva. Det var hat. Svårt att veta om jag ska skratta eller gråta. Den här mannen har bestämt sig för att jag tillhör hatgruppen och då gör jag det. Helt enkelt.

Nu blev jag tvungen att skriva till Samfälligheten igen för att upplysa dem om att det inlägg som jag länkade till i lokala facebookgruppen var borttaget och upprepa vad jag ville ha information om. Ska ängarna, våtmarken bebyggas och hur mycket och när? Kommunens översiktsplan uppger att en del tomter kan ligga där i nuvarande äng och våtmark, och där jag bor är numren på tomterna anpassade till en framtida utveckling av bebyggelsen, som ska ta bort ängarna och våtmarken. Så olika kan det se ut inom ett par kilometer inom samma område på Värmdö. Naturen har omistliga värden, som delvis redan har gått förlorade här. Under de snart 35 år jag har bott här har lärkorna försvunnit, orkidéerna också plus kantarellerna. Svalorna är ett fåtal mot förut. Ekarna i området är döende eller döda av ekmal. Tyvärr. Isfallet är följden av att det ständigt passerar vatten här under marken, som svämmar över och fryser till. Vatten söker sig den väg som går mot havet, rakaste vägen. 

Den här eken, som bara var ett skelett stod upprätt till den senaste stormen nu. Men till sist gav den upp och tog med sig tallgrenar i fallet. Så mycket kraft hade den fast den har varit död i mer än ett decennium. Det är ekmal som tar död på ekarna. Fast experter alltid säger att de inte är farliga. Jo till slut dör också ekar av dessa insekter. 

onsdag 2 februari 2022

Alla restriktioner bort den 9 februari!

 UPPDATERAT

Äntligen! Nu ska alla restriktioner tas bort den 9 februari för nu är det slut på det värsta och vi kan återgå till ett någorlunda vanligt samhälle igen. Men det här har skadat alla svårt. Pressen har varit stor på människor. Jag märker det genom att många verkar vara galna plötsligt och uppför sig som om de har fått spatt. Eller också beror det på att det kinesiska året Tigern har börjat för då kan det hända plötsliga förändringar i både karriär, relationer och hemliv. 

Tigerns år handlar om stora förändringar på gott och ont. Men det blir ett år då vi hittar tillbaka till vår entusiasm, tar risker och ger oss ut på äventyr. För vissa blir det ett givande år och för andra ett krävande sådant. Det gäller att hålla våra egon under kontroll, samtidigt som vi följer våra vildaste drömmar. Kineserna befinner sig också ett par tusen år före oss i tiden. 

Jo jag har märkt att många egon löper amok redan nu, men det kanske lugnar ned sig. Tro på detta om ni vill eller ej. Men omkring en miljard kineser gör det. Måste betyda något. Plus att det kommer medföra mer vrede och stora sociala spänningar, säger en del. Dessutom politisk oro och revolution! Lika kul som vanligt således. Håll i era egon, men satsa vilt. En svår balans!

3.2.2022

Ja nu är det bekräftat av allas vår statsminister Magdalena Andersson att restriktionerna tas bort den 9 februari. För vaccinerade förstås, men ovaccinerad ska fortfarande håll koll på sig och inte umgås med stora folksamlingar! Det gäller bland annat mig själv, som inte är vaccinerad efter att sjukvården nekade mig vaccin, för det var inte min tur då. Jag blev inte glad. Det var första gången, som sjukvården här hade nekat mig något. Så jag tänkte att jag klarar mig själv. Och det har jag gjort. Har inte ens varit förkyld sedan januari 2020, då jag blev sjuk i vad jag uppfattade som influensa, men det var säkert covid. 
tisdag 1 februari 2022

Biskopen i Visby avsatt för äktenskapsbrott

 Tänk så mänsklig även biskopen Thomas Pettersson i Visby kan vara. Han har i ett par år varit otrogen med en annan kvinna, en anställd, än den han är gift med och nu får han ta konsekvenserna av detta. Kyrkan avsätter honom för att han har svikit sina löften. Så strängt är det. Han får varken verka som präst eller diakon heller. Han är utslängd helt enkelt. Denne biskop är också biskop för alla svenska kyrkans utlandsförsamlingar. Vilken tragedi eller vilken stor kärlek? Svårt att veta hur det ligger till. Det vet väl bara de inblandade. Lycka till kärleksparet får man kanske säga? Och hur har det gått för hustrun? Sju av tio kyrkoherdar anmälde honom så det verkar ha varit allom bekant. Han och hustrun har två vuxna barn, då brukar det ibland ta slut i äktenskapet.