måndag 31 augusti 2015

Vi behöver inte vara oroliga

I Göteborg påträffas saknade Anton, 27 år, död. Jo det står död inte mördad i GP:s rubrik. Så bra då dog han av sig själv fast han blev kidnappad? Och i Rinkeby skjuts en person, läs man, i 40-årsåldern. Jo skjuts inte mördas. Det var bara ett turkiskt relationsdrama, men det råkade utspela sig bland andra människor så därför blev några till skadade. Men vi behöver inte vara oroliga. Våldet ökar inte. Det här var bara två mord och de andra fem morden hände för flera veckor sedan. 

Ja ni vet det var det där på Ikea, var visst dubbelmord av någon svart asylant, och så den svarte mannen som dödade sin exflickvän och rymde till utlandet och så en 42-årig kvinna som hittades mördad i en lägenhet i Malmö. Förövaren hade kört ihjäl sig mot ett träd. Samt ett mord i Uddevalla där de misstänkta bröderna har invandrarbakgrund från Libanon. Men vi behöver inte vara oroliga våldet ökar inte. Sju mord på ett par-tre veckor blir ändå bara ett mord varannan dag eller så. Inte så farligt för det är relationsmord eller också Hells Angels som är i farten. Bara buset nu igen.

Ett mord varannan dag vad blir det nu? Jo kring 180 mord på ett år, men så ser ju inte statistiken ut. Nä, det sker bara 70-110 mord i Sverige varje år. Det här är ett fredligt land, fast det är klart lite bomber och granater smäller ibland och det brann visst några bilar i helgen nu igen, men lite spill får man räkna med och tänk vad vårt BNP växer när buset sätter igång, för allt räknas ju in i detta. Både ambulanser, sjukvård, polis och rättsväsendet och dess kostnader. Och inte behöver vi vara rädda för invandrare heller i det trygga Sverige. De är så underbara alla som kommer hit. Bara en mycket liten del gör bort sig för de har sådana trauman i bagaget. Vi måste bygga ut psykvården så ordnar det sig. 

Det viktiga är nu att medierna inte haussar allt våld utan lär sig att skriva dog istället för mördad och skjuten istället för mördad och aldrig, säger aldrig berättar att det är män med invandrarbakgrund som utför brotten. Nä det finns ju ljushåriga brottslingar också. De kan man publicera på bild. Naturligtvis. Och med namn när det är befogat, men tyvärr kan det ju få efterverkningar som att Niklas Lindgren blir nedslagen fast han har avtjänat sitt fängelsestraff. Inte skriva så mycket då om sådana brottslingar annars kan ju medierna bli medskyldiga. Inte bra. Rättning i leden!

Men annars har vi kvar lugnet och friden i landet. Sverige är det bästa land man kan tänka sig att invandra till för vi behöver alla som vill komma hit för att ta hand om vår uråldriga svenska befolkning. Tänk så bra vi har det allihop tillsammans. Nu tar vi och sjunger We shall overcome. Och ha en trevlig dag var ni än befinner er i det härliga avlånga landet Sverige. Ja, det var visst några migranter som inte ville flytta nu igen, men det ordnar sig säkert i dag när de har fått tänka efter. Puss på er!

söndag 30 augusti 2015

Julia Caesar var journalist på DN

UPPDATERAT
Jag brukar inte läsa det signaturen Julia Caesar skriver, men i dag gjorde jag det. Om detta är sant som hon berättar i sin krönika i Snaphanen så är det verkligen förskräckligt. Hon avslöjar att hon har blivit förföljd av journalister knutna till DN. Att de har begått hemfridsbrott mot henne och ofredat henne. Om det inte är sant så hoppas jag verkligen att Annika Hamrud och Niklas Orrenius säger detta. Eller Peter Wolodarski. För detta har blivit läst av betydligt fler än som vanligen går in på den sajten. Och det hon berättar ger DN en framtoning av att vara en sämre variant av Expressen eller Aftonbladet. 

Julia Caesar avslöjar själv att hon har jobbat på DN i 20-talet år, att hon slutade 1992 eftersom hon var kroniskt sjuk och att hon är 70 år. Dessutom har hon jobbat med sociala reportage. Jag vet inte vem hon är, men skulle förstås känna igen henne om hon trädde fram. Jag var där samtidigt på DN och är i nästan samma ålder, jobbade 18 år på DN och slutade också 1992. Hon skriver att hon inte har haft någon kontakt med tidningen sedan dess. Hon har en hjärt-kärlsjukdom och flera andra sjukdomar. Hennes hus på landet är handikappanpassat för att hon ska kunna bo där.

Jag har själv en gång råkat ut för Expressen. Det var när min äldste son hade skadats av en nyårsraket och reportern ringde upp mig som "mamma" och ville komma in och intervjua mig för "de hade åkt ända från stan och stod nu utanför min dörr", sade hon. Hon ljög för det går inte så lätt att hitta mitt hus. Så de visste inte var jag bodde, men nu ringde de för att jag skulle titta ut och de skulle se mig eventuellt. Jag orkade inte säga mer än "jag vill inte prata med er" och lägga på luren. De visste inte att jag var journalist på DN utan försökte behandla mig som enbart "sörjande mamma". Det var ytterst obehagligt. Om det är sant som Julia Caesar berättar förstår jag helt och hållet hennes upprördhet, för här blir hon utsatt för upprepad förföljelse för att hon använder sin yttrandefrihet. Så får det absolut inte gå till. 
31.8.2015
Här kan ni läsa vad Niklas Orrenius säger om ovanstående. Han förnekar inte att han har försökt att få tag på signaturen Julia Caesar, men menar att han hela tiden har uppfört sig ordentligt och det ingår i hans jobb att prata med människor. Dessutom håller han på med ett reportage om alternativa medier. Han har varit respektfull och vänlig mot Julia Caesar. Han har inte betett sig illa och det är "lite läskigt" att människor verkar köpa det hon säger rakt av, menar han.

Ja läskigt är ett ord mitt tvååriga barnbarn också har lärt sig. När han blir skrämd av något säger han så: läskigt. Så nu står ord mot ord och eftersom Julia Caesar hitintills inte har presterat några riktiga bevis för det dåliga uppförandet så befinner vi oss på denna punkt. Ord står mot ord. 
15:13
Enligt Dagens Media så hotas nu Niklas Orrenius och hans adress har publicerats. Det är mordhot och att de hotar med att komma hem till honom. Det är väldigt enkelt att få tag i varje medborgares adress. Det är bara att slå upp namnet på internet. Så det behöver knappast publiceras. Men naturligtvis ska inte människor hotas. Det är inte bra. Men det finns alltid knäppskallar där ute. Har upplevt det själv rätt mycket. Peter Wolodarski vill inte kommentera vad som händer. Inte heller om det har påverkat DN:s säkerhet.
15:59
Här går journalisten Andreas Ekström i god för sin vän och tidigare arbetskollega. Julia Caesars version av vad som har hänt är betydligt överdriven. 

"Rent pressetiskt kan vi dessutom konstatera att Julia Cesars hejdlöst skruvade framställning av situationen har fungerat. Det är nu omöjligt för DN:s Niklas Orrenius att skriva något alls om Julia Caesar, eftersom allt han skriver kan misstänkliggöras som någon sorts hämnd, hur iskallt sakligt det än är. Man kan - drastiskt - jämföra det med det där tillfället när Ulf Lundell blev rasande på musikkritikern Karolina Ramqvist, och skrev ett brev till henne som offentliggjordes. Det blev därmed omöjligt för Ramqvist att verka som kritiker i relation till Ulf Lundells arbete."

Han fortsätter med att han är chockad över hatet, häpen över antiintellektualismen, besviken över bristen på publicistisk resning till försvar för denna kollega, som har bedrivit ett helt normal journalistiskt arbete. Det är den hatande extremhögern som har lyckats med bedriften att tysta hans vän och tidigare kollega - om än tillfälligt.

Jämförelsen med Ulf Lundell haltar betänkligt. För en artist och författare är allt som skrivs bra som marknadsföring, för en journalist är det uppenbarligen inte det. Och naturligtvis har det hänt förut i historien att någon på DN inte har kunnat skriva exakt det den ville av till exempel vänskapsskäl. Jag vet. Men då finns det andra som kan ta över. Det är inte så märkvärdigt ifall man nu inte tycker att det ska vara så att journalister ska vara idoler uppsatta på troner och framträda som extraordinära personligheter. Så var det inte på min tid på DN. Stor diskussion minns jag om vi skulle ha bildbyline. En murvel höll sig helt enkelt i bakgrunden. Åtminstone så gott det gick. För att inte förstöra sina chanser till djuplodande reportage.
1.9.2015
Här skriver tidningen Journalisten om hur det gick till när Niklas Orrenius och Julia Caesar möttes. Beskrivningen stämmer i stort med hur Julia Caesar har berättat om detta, förutom då de känslor som hon hade och att det överdrivna agerandet från journalist och fotograf som hon har beskrivit är borttaget och dämpat. Det är Niklas Orrenius beskrivning. Han menar att det är surrealistiskt att bli mordhotad för att han gör sitt jobb och att han inte har gjort något fel. Även om han begriper att det "inte är behagligt att få besök av mig om man skriver sådana saker som Julia Caesar gör". Han bekräftar också att hon var journalist på DN för ett par årtionden sedan. Han har känt till hennes identitet i ungefär ett år.

Helena Giertta chefredaktör på Journalisten tycker att Julia Caesar borde skämmas. Här har en journalist sökt upp henne helt normalt och att be om en intervju är inte trakasserier. Dock glömmer hon de uthängningar som har varit av personer som var sd:are och som ansågs värda att förfölja i bland annat Expressen. De som sympatiserar med detta parti förtjänar att förföljas och bli uthängda enligt både medier och vänsterrörelse. Jag förstår att upprördheten hos Julia Caesar är stor. 

Bakom allt detta ligger Researchgruppen tidigare AFA Dokumentation, som har sålt uppgifter till medierna där de har avslöjat vilka som låg bakom invandringskritiska kommentarer på nätet. Bakom denna grupp finns extremvänstern. Här kan ni läsa om dem. 
9:54
Journalistklubben på DN har uttalat sig på facebook. Länkningen går förstås till den idylliska journalistklubben, inte till det de sade i dag. Jag själv blev avstängd från att vara vän med journalistklubben på DN. Jag försökte svara men det gick inte. Här nedan kan ni läsa kopia:

Journalistklubben Vid Dagens Nyheter Du gör i din krönika en sak av Expressen en gång sökt upp dig i samband med en olycka och jämställer sedan det med att en DN-journalist sökt upp en opinionsbildare för en anonym intervju. Det inte jämförbara storheter. Eftersom klubben värnar framförallt om sina medlemmar, vilket i dag du inte är, och det här är en medlemssida, så tänker vi på de journalister som fått sina hemadresser uthängda i syften som knappast har med dialog, opinion eller intervjuer att göra. Självklart värnar vi din rätt till åsikter men du är inte vän med klubben längre.
 • Gilla · Svara · 2 min
 • Ann Helena Rudberg Tack för det! Ni är inte vän med mig längre. Jo känslomässigt är det jämförbara storheter. Precis som er anonyma upprördhet. Ha ett trevligt liv! Smiley smile
  Det gick inte att skicka kommentaren.

  11:51
  Innan dess hade jag skrivit att de precis som Helena Giertta på Journalisten inte tog hänsyn till förhistorien. Ungefär. Har tyvärr inte kopia på detta. Emma Bouvin på DN svarade mig ungefär så här: kom igen det går inte att jämföra med att lägga ut telefonnummer. 

  Nu har det blivit knas på redigeringen eftersom jag tog kopia på facebook. Är inte bra på att fixa detta, men ni får stå ut. Det har aldrig funnits någon total yttrandefrihet i det här landet. Självklart inte. Det var dyrt förr i tiden att yttra sig för det första. Och så fanns grindvakterna på medierna, vilket de fortfarande gör. Yttrandefriheten har alltid varit villkorad och är det förstås fortfarande. Och särskilt då i en fackklubb. Det är snålt att inte låta gamla medlemmar vara kvar också som vänner. Men som sagt de kan ju inte tillåta vad som helst när det gäller yttrandefrihet. Satt själv i klubbstyrelsen på DN på 70-talet. 

  2.9.2015

Peter Wolodarski ser ett flyktingspöke

UPPDATERAT
Han menar i en ledare i dag att vi visst kan ta emot alla flyktingar. Det betyder bara att vi tar hand om en flykting per tusen invånare i EU och trots att EU har vuxit fram ur andra världskrigets ruiner så "står vi handlingsförlamade inför en av vår tids viktigaste frågor: att erbjuda samlat och ordnat skydd åt flyende människor". Men det är inte självklart att människor alltid ska stå på tå för att erbjuda stora massor av människor skydd från krig. Denna dystopi har vi inte haft framför ögonen sedan andra världskriget. Det stämmer. Det är rätt sunt att tro att världen inte alltid ska befinna sig i krig och det vore att vakna upp i en krigsfilm ifall vi alltid såg verkligheten som att det ständigt pågick krig och att vi måste akta oss för våra medmänniskor. Eller ta hand om dem för världen är ett förfärligt ställe, utom just där vi bor. 

Peter Wolodarski tillhör naturligtvis eliten och det han ser är uppifrån i ett elfenbenstorn och ned på de andra stackarna. Inte heller kan han ta något stort grepp på verkligheten. För det är en dagstidning. Jag vet hur det är. Har själv befunnit mig där på DN och jag minns att Lasse Linder på Kulturen en gång frågade mig varför jag krånglade till allt och inte bara följde med strömmen. Ungefär så, minns inte de exakta orden. Jag hade den gången inte något svar och det är därför jag minns vad han sade än i dag. Lasse Linder tillhörde de som var födda in i den världen på DN med en pappa som hette Erik Hjalmar Linder och bara behövde fortsätta leva under de villkoren resten av sitt liv. Han gör det fortfarande. Sådan var inte jag med föräldrar som inte var berömda eller rika. Inte heller var jag kommunist.

Det är fortfarande tidens melodi för eliten att vara såsom präster och stå högt över massan och predika för dem. En folkskollärarattityd fanns på DN då och finns där fortfarande: bara läsarna kan ta in det vi säger så blir världen bra. Problemet är att sedan 90-talet har världen inte blivit bättre utom rent medicinskt, vilket gör att barnen överlever i större antal än då. Det har i sin tur gjort att befolkningen i till exempel Somalia har vuxit katastrofalt. Befolkningsökningen ligger på mer än 1000 procent nu där och varje kvinna föder i genomsnitt sex barn. De var kring 3 miljoner år 1975 men är nu fler än vi i Sverige: drygt 10 miljoner. Befolkningen har inte klarat sig själva där sedan 60-talet utan ständigt varit beroende av hjälp utifrån. De vita människorna har hela tiden kommit med krishjälp för att deras Gud påbjöd detta.


Den sönderhackade världsbild som medierna erbjuder oss med bilder till exempel av stackars flyktingar som försöker ta sig till Storbritannien är ren propaganda i efterföljd av Goebbels i Nazityskland. Men den här gången är det i det godas tjänst som dessa bilder förmedlas. De stackars svarta ska få tillgång till all den välfärd vi har skapat. Bottenproblemet är att inget har hänt med en del länder sedan andra världskriget. De lever som de alltid har gjort på jordbruk, fiske och lite annan odling eller jakt medan vi i Västvärlden har gått över till ett nytt samhälle. Men befolkningsökningen är katastrofal.

Vår godhet har skapat vaccin mot det mesta och inga sjukdomar decimerar längre befolkningar, vilket har varit naturens sätt att tidigare i världshistorien skapa balans på jorden. Inte heller har vi haft så stora naturkatastrofer att världens befolkning har minskat. Tvärtom så ökar den hela tiden och vi konsumerar jordens resurser i allt snabbare takt. I år var de redan slut den 13 augusti fick vi veta. Vi är helt enkelt för många som delar på en planet som aldrig blir större. Redan på 1970-talet diskuterades denna överbefolkning som skulle få svält att bli vanligt. Men sedan införde Kina ettbarnspolitik och vetenskapen uppfann mat som räckte till bättre. Och våra kommunikationer utvecklades så att vi kunde fördela maten till fler. 

Grundproblemet är att vi är för många på denna jord, men det är tabu att diskutera numera. Vi ska vara jämlika allihop, vilket betyder att kvinnor får föda hur många barn de vill. Och barnlöshet ses som en olycka. Jordens befolkning år 2050 beräknas bli 10 miljarder och varje sekund föds nu två barn. Förut fanns det räknare på internet, men det är för skrämmande att se hur befolkningen växer i realtid. Naturligtvis går vi mot katastrofer. Och de kommer att bli större och komma med kortare intervall. Krigen i Mellanöstern och Afrika kommer att decimera befolkningen precis som andra världskriget gjorde det i Europa. Och de kristna vita kommer att försöka hjälpa för det är inbyggt i mänsklighetens natur det också. Vi som lever nu måste försöka leva de bästa liv vi kan. Men betyder det att ta hand om resten av världen? Det måste var och en av oss besluta.
15:38
Wolodarski konstaterar själv att i år har antalet migranter till Europa stigit till kring 1 miljon per 500 miljoner invånare i EU. Dubbelt upp mot förra året. Och siffrorna ökar för varje dag. Romerna i Rumänien eller Bulgarien har knappast kapacitet att ta hand om några flyktingar. Inte heller vill flyktingarna stanna i Ungern eller dit de kan ta sig först i Europa som Grekland, utan vill vidare till Tyskland eller Sverige. Och när de kommer hit blir de besvikna över att de har betalat så mycket, för att sedan bli internerade var som helst. Många protester har det varit under året. Senast här på Dalagärde vandrarhem på Hisingen så protesterar flyktingar över att de måste lämna det som de har vant sig vid, för det kommer så många nya som måste få plats. Men i morgon måste de åka, säger Migrationsverket. Informationen kom tre dagar innan de måste flytta, men Migrationsverket säger att de informerar så fort de själva vet. Migranterna styr inte Migrationsverket.


Den här bilden tecknade EWK redan på 60-talet
Problemen är desamma än i dag
Teckningen heter Moder Jord

fredag 28 augusti 2015

Ali Khoddami lurade av Inga-Lill allt

Ali Khoddami jobbade i hemtjänsten och lurade av sin klient 90-åriga Inga-Lill på Spindelvägen i Älvsjö allt. Först hennes besparingar på omkring 1,5 miljoner kronor och sedan huset där hon växte upp och som hennes pappa hade byggt. Ali Khoddami hade väntat in att Inga-Lills syster skulle dö och sedan flyttade han in i villan med sin familj. När Inga-Lill dumpades på ett vårdboende insåg hon så småningom att hon hade blivit lurad. 

Ali Khoddami har nu dömts till 2 år och 6 månader i fängelse för grovt ocker. Han ska också betala Inga-Lill 6,6 miljoner i skadestånd plus ränta. Han är född den 21 september 1973. Inga-Lill kan aldrig få tillbaka huset, för det är sålt. Hon lurades att ge honom huset som gåva. Han kommer ursprungligen från Iran.

Huset på Spindelvägen byggdes 1926

Storbritannien invaderas av 330 000 migranter

UPPDATERAT
Antalet migranter till Storbritannien från EU har ökat med 40 procent på ett år till 330 000. Premiärminister David Cameron hade lovat att istället reducera antalet migranter till landet med tiotusentals. Detta har misslyckats. De illegala migranterna beräknas vara 1,1 miljoner i landet. Migranterna från Rumänien och Bulgarien till landet har ökat med nästan 50 procent till 53 000 på ett år. Dessa länder står nu för 22 procent av all migration inom EU. 

Strömmarna av migranter genom Europa är lika stora som under andra världskriget, säger migrationsminister James Brokenshire. Storbritannien har också tagit emot 196 000, som kommer från andra länder än EU. Storbritannien är emot att fördela flyktingar över Europa med tvång, vilket EU väntas föreslå inom kort. Hälften av befolkningen tycker att en av de viktigaste politiska frågorna just nu är att bevaka landets gränser. Det bor redan 64 miljoner i Storbritannien på 243 610 kvadratkilometers yta.
8:37
I Österrike utspelades det värsta massmordet sedan andra världskriget på flyktingar som hittades döda vid vägkanten i en lastbil. Kring 70 människor fanns i bilen enligt senaste nyheter. De var döda sedan ett par dygn och upptäcktes när en illaluktande vätska började rinna ut från lastbilen. En rumänsk medborgare har registrerat lastbilen i Ungern. Nu kräver Österrike att EU måste stoppa denna handel med människor. Det pågår just nu samtal i EU om flyktingsituationen i Europa. Flera hundra drunknade i går på Medelhavet och flyktingströmmen tar inte slut. Men EU har inte förmåga att ta hand om detta. Trots att duktiga Sverige har varit med och hjälpt till med fartyget Poseidon. 
10:02
Det var 71 döda i lastbilen, vuxna kvinnor och män. Inga barn. Troligen är de döda från Syrien. Tre är anhållna i Ungern. Men de riktiga skurkarna förmodas finnas i Rumänien.
11:35
Nya uppgifter på presskonferensen om morden. Det fanns fyra små barn bland de döda och åtta kvinnor. Två bulgarer är bland de tre gripna, men fortfarande tror man att de som står bakom flyktingsmugglingen finns i Rumänien. Det var tre pojkar i åldrarna 3, 8 och 10 år och en flicka på ett och ett halvt år bland de döda. Femtionio var vuxna män.
13:09
Den som troligen hade hand om lastbilen och nu sitter anhållen tillsammans med två andra är bulgarisk medborgare med ursprung i Libanon.
15:52
Hundratals ensamkommande barn dumpas i Göteborg. En pojke hittades medvetslös och har nu avlidit meddelar polisen i Göteborg. På en vecka har 206 barn sökt asyl i Göteborg. Tanken var att omkring 40 barn skulle söka asyl per vecka. 
17:44
Göran Persson tidigare statsminister anser att "armen ska vridas om" på de som inte tar ansvar för flyktingar. Jaha? Så det hjälper att ta till våld?

torsdag 27 augusti 2015

Vi backar till 90-talet

På 90-talet hade vi en stor invandring från tidigare Jugoslavien. Det var krig mellan olika religioner då också. Vi fick betala dyrt för det i Sverige med skyhöga räntor och konkurser av företag och de vanliga höga skatterna naturligtvis. De borgerliga regeringarna har sänkt skatterna så att vi inte längre betalar mer än 50 procent ungefär för vanliga inkomster genom direkta och indirekta skatter. Men nu är det dags att återgå till 90-talet för invandringen slår alla rekord och detta måste betalas. Vi ska ge minst 70 procent av våra inarbetade inkomster tillbaka till stat och kommun så att de kan ta hand om alla stackare som är nytillkomna. Det är regeringens inriktning med en höjning nu på 62 miljarder i skatt under fyra år. 
Konjunkturinstitutet tror inte det räcker utan förordar en höjning av skatterna till 100 miljarder till år 2019, vilket skulle innebära samma skattetryck som år 2005. Innan de borgerliga regeringarnas skattesänkningar.

Den här veckan beräknas de asylsökande bli fler än 3 000 varav kring 700 är ensamkommande barn. De senare kostar minst 2 000 kronor per dygn. Alla som kommer hit anses vara mer värdefulla än de som redan bor här. Det är så synd om dem. Och de kan vi kosta på att försörja med höga skatter, som de som redan har invandrat hit och som har anpassat sig till landets livsstil ska vara med och betala. Hur länge kommer detta att fungera?

I Danmark har man nyligen beslutat att sänka bidragen till invandrare med hälften. Detta för att slippa ta emot så många nya asylsökande. De som klarar ett prov i danska språket blir belönade med 1 500 danska kronor i månaden och får annars nästan 6 000 kronor i bidrag mot tidigare kring 11 000 danska kronor per månad. Detta börjar gälla från den 1 september i år. I Danmark sökte kring 15 000 personer asyl förra året. I Sverige var det drygt 81 000 personer som sökte asyl år 2014. Ökningen av kostnaderna för migration och integration i juli 2015 ökade med 46 procent jämfört med 2014 eller 1,1 miljard kronor i Sverige. 

Ett annat system som kan jämföras med Sverige är Kanadas, som följer alla internationella överenskommelser, och som tar emot 200 000 nya invånare per år. Dock mycket färre per capita än Sverige eftersom Kanada har 35 miljoner invånare. Där får invandrare stanna efter vad de kan bidra med till samhället. De tar in en elit i landet. I Sverige tycker vi att det är mer synd om brottslingar än andra och eftersom ungefär 90 procent av alla flyktingar slänger sina papper vet vi sällan vilka det är som kommer in i landet.

Vi har olika terrororganisationer i Sverige sade integrationspolisen Ulf Boström från Göteborg i London nyligen. Han talade där inför muslimer som tror att Messias kom till dem på 1800-talet, något andra muslimer inte tror och därför förföljs denna gren av islam. Den första moskén som byggdes i Sverige var av denna gren, som menar att Messias har kommit hit till jorden redan på 1800-talet. De andra grenarna av islam väntar fortfarande på detta. Dessa sagor av olika sorter styr världen eftersom de också har skaffat sig politisk makt. Och detta tar vi in alltmer av i Sverige. 

Det förnuftsstyre, som infördes först i Frankrike på 1700-talet med Upplysningstiden, har inte kunnat övertyga människor om att religion, tron på gudar eller Gud är något som vi borde överge. Att det är vi som styr här på jorden inte några andliga väsen. Människans alla mörka sidor betonas mer och mer ju fler vi blir. Överbefolkning och mat- plus vattenbrist kommer till slut att förstöra landområden om inte redan krig har gjort detta. En tro genom århundradena har varit att gudarna behöver offer, gärna mänskligt blod för att ge andra människor välstånd.

De skaror av människor som nu beger sig till EU för att få uppleva paradiset i sin livstid tror uppenbarligen att de ska få detta av någon högre makt. I det här fallet av de vita, som i Sverige har haft fred i 200 år och eftersom vi har lyckats så bra måste vi ha något recept, som de inte förstår sig på. Vi kan helt enkelt ha kontakt med välvilliga gudar. Dessutom är fortfarande tron hos dem att de får hus, bil, mobil och pengar när de kommer hit. Utan att behöva jobba för det. Gudarna ska vara också dem nådiga. Bara de lyckas passera gränsen till Sverige. 

De begriper inte att det har tagit Sverige hundratals år att uppnå allt detta och att alla måste jobba ständigt för att upprätthålla detta välstånd. Sverige framstår för dem som att vinna på lotteri och det gäller att ta sig hit för att få del av detta. Kommuner som tar emot flyktingar får i år 222 500 kronor i bidrag för varje vuxen person. Ändå tycker kommunerna att de går på knäna. Det beror av att de statliga bidragen inte varar och att anhöriga har rätt att invandra och också bli försörjda av kommunerna.

Ingenting kommer att ändras i Sverige förrän systemen brakar. Med vänsterpolitik kommer detta att accelerera snabbt och för att ändra ett hundraårigt system, där vi ömkar människor, behövs att systemet går under rejält. Att vi fortfarande tycker synd om fattiga beror av att vi har i minnet alla som utvandrade i förra århundradet och alla de fattiga som fanns kvar i Sverige. Vi ömkar andra på samma sätt därför att många av oss har varit fattiga. Men Sverige som land måste överge tron på att vi kan rädda världen. Det är ett slags nationell hybris. En tro på att vi själva är gudar. Vårt lilla land kan inte frälsa världen.

Inkomsterna i Sverige år 2015 beräknades bli 854 miljarder till statsbudgeten. Utgifterna beräknades till 887 miljarder för detta år. 


Så här såg Sverige ut för fem år sedan
ur befolkningssynvinkel
År 2010 var befolkningen 9 417 000
År 2014 hade den ökat till 9 747 355
Bild från SCB


onsdag 26 augusti 2015

Det som inte dödar oss

UPPDATERAT
Var på presskonferensen om David Lagercrantz bok Det som inte dödar oss, den fjärde boken i Millenniumserien som släpps i natt. Ingen har fått läsa den ännu så författaren kunde bre ut sig om själva skapandet med yviga gester och förmedla den "feber" som drabbade honom när han fick uppdraget att skriva denna bok. 

Han menade att Stieg Larsson såg före någon annan den utveckling som nu finns med "mer eller mindre rasister i riksdagen", "en växande intolerans och fascism på väg in". Författandet har varit en bipolär process sade David Lagercrantz, en manisk fas och så depressionen när han drabbades av tanken att han var den sämsta författaren någonsin. Men då gick han tillbaka till texten när depressionen kom och läste igenom den och ändrade det som behövdes. Ja denna process är legio för författare om man blir tagen på allvar av uppgiften. Inte något särskilt för just David Lagercrantz. Men han hade ångrat hela sitt liv om han inte hade tagit det här uppdraget, sade han.

Hemlighållandet kring boken har varit nödvändigt därför att trycket inte minst från USA och andra länder har varit så stort och boken släpps nu på så många marknader samtidigt att de har varit tvungna att göra på det här sättet. Det är en "jävla bra bok" enligt förlaget förstås. Och alla pengar kommer att gå till Expo som boken inbringar. Det vill säga vänsterrörelsen i Sverige, den extrema vänstern, som det har blivit ännu mer nu än tidigare på Stieg Larssons tid. 

Stieg Larssons fantastiska värld har David Lagercrantz stigit in i, men boken är hans egen säger han. Och redan 2010 skrev jag här när det kom en bok om Stieg Larsson, att jag aldrig har förstått vare sig den extrema vänstervridna eller den högervridna varianten av idealism och politik och att jag tyckte redan på 70-talet att de olika vänstergrupperna var lite knäppa. Varför ska världen erövras genom krig mellan politiska fraktioner? Det borde vara ett passerat stadium i mänsklighetens historia. Sedan att det finns onda och goda människor är självklart och kommer alltid att vara det. Människan har en fri vilja, men den som väljer det goda in absurdum blir till sist ond. Det är det vi ser utspela sig i världen.

För mig känns den här fjärde boken redan överspelad. Den värld som Stieg Larsson föll tillbaka på och skapade genom utsnitt ur verkligheten är redan borta mer eller mindre. Han började i Wallenbergarnas tid. De har inte längre samma betydelse. Lisbeth Salander som figur har det, men att våldtäkterna numera utförs i Sverige också av män från andra delar av världen och att de tycker att kvinnor måste skyla sig för att inte bli anfallna, utan respekterade, var så otroligt då i början av 2000-talet. Men nu sägs detta i Aktuellt. 

Tiden går fortare än den gjorde då när Stieg Larsson föll ihop efter att han hade tagit trapporna upp till redaktionen på Kungsholmen i Stockholm den 9 november 2004. Hissen gick inte den dagen och sju trappor blev för mycket efter stor jobbstress, lite sömn och många cigaretter. Han blev 50 år. Det är mer än ett decennium sedan och det fanns inte en möjlighet för Stieg Larsson att förutse att religion och politik ännu en gång skulle gå samman i oheliga allianser och förstöra Mellanöstern och Afrika. Att detta religiösa och politiska fundamentalt menade goda skulle bli den ondaste kraften i världen. 

Men naturligtvis handlar det också om pengar, stora pengar, miljarder i inkomster och de ska gå till extrema vänsterrörelsen. För det ville Stieg Larsson med sin skapelse Expo. Gjorde han? Skulle han inte se det som han sade också då: att människor röstar på sverigedemokraterna av samma skäl som de röstar på socialdemokraterna för att de gillar deras politik. Han sade att antirasister och antifascister fanns i många politiska läger. För enligt Stieg Larsson stod rasism och extremism över partipolitiken. Det var våldtäkten som hans kompisar genomförde när han själv var tonåring, som präglade honom. Han gjorde ingenting för att ingripa. 
18:54
"En dussindeckare med försök till psykologisk fördjupning". Så blir den första recensionen av Det som inte dödar oss i Uppsala Nya Tidning eftersom Pressbyrån gjorde bort sig och sålde boken redan i dag. Resten av världen kan inte läsa boken förrän i morgon. Min känsla står sig. Den som säger att man inte behöver läsa denna bok alls.
27.8.2015
David Lagercrantz framträdde nyss i Gomorron Sverige och försvarade sitt verk. Jag ser Olof Lagercrantz i honom, som var chefredaktör på DN på den tiden kulturen betydde något. Han har samma arrogans, men inte den briljans som pappan hade. Det brukar vara så. Det är inte lätt att leva upp till vad tidigare generationer har gjort och David Lagercrantz begriper inte varifrån Stieg Larsson kom. Detta Norrland, som plågade människor med mörker och kyla och ensamhet. Denna fattigdom som skapade en revanschlusta gentemot sådana människor som släkten Wallenberg. Den politiska övertygelse som hette kommunism. Ingenting av det där har David Lagercrantz, som har tillhört den intellektuella överklassen hela sitt liv. Han föddes in i den. 
8:57
Här är Expressens recension av boken: Hopplöst blek kopia.tisdag 25 augusti 2015

Mona Sahlin hade inte slöja

UPPDATERAT
Inte i går i Aktuellt, men det var inte länge sedan hon hade detta. Inte länge sedan som massor av kvinnor tog på sig slöjor för att visa sin solidaritet med en kvinna, som påstod att hon hade blivit överfallen, vilket visade sig inte vara sant utan det var en kupp. Hon blev till och med överfallen och misshandlad två gånger. Var påhittat. Det var en vänsterkupp. Men det hann gå runt världen då 2013 i augusti i inslag om hur det såg ut i Sverige. Hur solidariska svenska kvinnor var. 

Nu var det någon slags omvändelse under galgen som Mona Sahlin har gjort för att visa på att kvinnor minsann blir nedvärderade och förtryckta under islam. Hon jobbar hårt för att tillsammans med Svensk-somaliska stödföreningen komma till rätta med detta. Enligt denna förening har radikaliseringen gått långt. Och det är bråttom. I inslaget framträder en man som har sin dotter hos IS. Hennes man har blivit dödad och hon vill tillbaka till Sverige. Hon hade tänkt att bli läkare, men radikaliserades.

SVT talade med Mona Walter, men beskrev inte det hon berättar på facebook om hur hela teamet från SVT tvingades bort och att det är därför som bilderna i Aktuellts inslag inte kommer från Rinkeby på slutet. De jagades bort helt enkelt, men det berättade inte SVT. De vill inte vara en del av den högervridna propagandan. Med bilder kan man uppvigla också. Det gäller att tassa lagom på tå. För er som inte vet kanske det är läge att nämna att Mona Walter är svart och att hon var muslim tidigare, men har gått över till kristendomen. Rinkeby är inte Sverige säger de svarta männen. Där ska kvinnor vara ärbara och täckta. 
8:44
Här går SVT Nyheter ut på facebook och säger att de mycket tydligt redogjorde för att det blev en hotfull stämning och att de snabbt fick lämna platsen. Nej, det framgår inte av det inslag som finns och visas nu. Så man måste sitta bänkad framför Aktuellt och följa varje ord noggrant? För att få veta mer? Den tiden är förbi då TV hade en kanal och Aktuellt var allt man tog del av.
14:42
Här hade de lyckats få tag på två invandrarkvinnor i Gomorron Sverige i morse, där den ena Hanna Gadban liberal debattör företrädde linjen att kvinnor blir förtrycka av islam och i förorterna, medan den andra Seluah Alsaati, vänsterpartiet menade att alla män är förtryckare och kvinnor förtrycks överallt. Jo just det alla män är djur som ROKS kläckte ur sig eller talibaner som Gudrun Schyman sade. Visst. Alsaati har dessutom stavats fel av SVT. Inte så lätt med alla namn. Så jag undrade vem det var först. Men alla män kan man verkligen inte dra över en kam. Det är förfärligt att detta framförs i SVT år 2015. 


I SVT:s inslag beskrivs hur detta är en ärbar kvinna,
 respekterad för hon är inte attraktiv.
Den underliggande synen är att män inte kan kontrollera sig själva.
Därför måste kvinnor täcka sina kroppar. måndag 24 augusti 2015

Svarta måndagen

Börsuppgången för i år utraderad. Ja det blir den rätt ofta den här årstiden, men annars brukar det vara i oktober. Den berömda kraschen 1929 inträffade i slutet av oktober, men nu flyttas dessa krascher framåt på året. Allt är Kalle-Anka-pengar som jag brukar kalla dem. Man har inte några pengar alls i handen förrän man säljer sina aktier. Alla andra uppgångar är fiktiva som man kan gotta sig åt om man vill, men de är inte reella. Den här nedgången beror av Kina och är den värsta sedan 2008. 

Kina har rasat med 20 procent på några dagar. Ja, då gäller det att inte sälja utan köpa. Men ovana börsspekulanter kan få panik, som de sägs ha fått i dag. Börsen i Paris är i fritt fall och har fallit sju procent. Stockholmsbörsen inte så mycket utan enbart några procent. I genomsnitt har världens börser fallit med närmare fyra procent. Här kan ni se att alla siffror är röda världen över. Jag bryr mig inte så särskilt eftersom jag inte har några aktier. Har haft men sålt av dem. Det enda säkra i en osäker värld är att äga en bit mark och ett hus. Och det gör jag.

Kvällssolen lyser över egna tomten
Solen lyser även på en liten stuga

Regeringen måste ändra flyktingpolitiken

Så tolkar jag att migrationsminister Morgan Johansson (s) avböjde att vara med i går i SVT:s Agenda för att diskutera med sverigedemokraternas Richard Jomshof. Det blev istället Christina Höj-Larsen från vänsterpartiet, som tyckte att det ser ut i världen som det gjorde under andra världskriget och den sorg och skam som svenskar känner över att vi inte då tog emot flyktingar och räddade dem från koncentrationsläger gör att vi nu måste göra detta. Jag blev helt paff över detta mycket gammalmodiga argument. 

De flesta som bor i Sverige nu var inte ens födda då, däribland undertecknad. Och det går inte att tro att andra världskriget är här igen. Det var 70 år sedan det slutade. Men vänstern älskar att hänga kvar i det tidsskedet. Det här är en ny situation i världen då Mellanöstern och Afrika brakar samman. Beroende av att religion och politik har gått ihop i en ohelig allians. De som har invandrat hit sedan andra världskriget ser också med förskräckelse på vad som händer med Sverige. Richard Jomshof bidrog med fakta till läget medan Christina Höj-Larsen körde med hatargument: det är sd som har skapat hatbrottslighet och när hon sade det såg hon hatisk ut. Det gjorde inte Richard Jomshof.

Moderater och socialdemokrater kan tillsammans ändra flyktingpolitiken om de kommer överens om detta, men det är fortfarande sant att vi tar emot fler i Sverige än vad våra grannländer gör tillsammans. Och att bara 18 procent numera är för en ökad invandring. Det var ingen konst för sd att vinna den här debatten över v eftersom Christina Höj-Larsen körde med känsloargument. Inte bra. Hon hotade med att det blir svårt att samarbeta med socialdemokraterna ifall asylregler skärps. Jösses vad trött jag är på släpvagnen v. Vi behöver en politik som erkänner att vi tar hit nya invånare utan att kunna ta hand om dem och att detta drabbar hela landet och alla invånare som redan finns här. 

Återigen beräknas vi få rekordansökningar från inte minst barn som kommer som flyktingar. Och de kostar miljarder av allmänna medel. Mycket mer än de barn vi själva tar hand om i landet. Solidaritet sade då Christina Höj-Larsen, detta slitna ord som kan betyda vad som helst när man sätter vissa grupper av människor före andra. I hennes värld är flyktingar mycket mer värda än fattiga pensionärer eller barnfamiljer som bor i Sverige. Vårt välfärdssystem skapades för att ta hand om oss själva, men inte för att resten av världen skulle kunna åtnjuta det. För så fungerar inte ekonomi. Enkel matematik visar att vårt system håller på att gå bankrutt, men dit gick aldrig diskussionen i går i Agenda.

söndag 23 augusti 2015

Senaste terroristen

UPPDATERAT
Det var den här marockanske mannen som började skjuta passagerare på ett tåg i Europa, men han övermannandes av tre amerikaner och en engelsman innan han kunde döda någon. Hann bara skada ett antal. Skyddsänglarna tyckte inte han skulle få härja fritt tydligen eftersom de alla hade placerats på samma tåg. Såvitt känt var det av slumpen. 
Han heter Ayoub El-Khazzani är 26 år och har gått så fel man kan i livet. Fyra länders säkerhetstjänster hade ögonen på honom. Det var på ett tåg mellan Amsterdam och Paris som detta hände. Han hade med sig en kalasjnikov AK 47 och öppnade eld.

Det var fyra män som tog ned terroristen. Spencer Stone hade hört honom ladda vapnet på toan. Han är amerikan och i amerikanska flygvapnet. Han tacklade terroristen och blev skadad av knivhugg. Alek Skarlatos hjälpte honom. Han är från Nationalgardet i Oregon. Anthony Sadler hjälpte också till, studerande från Kalifornien. Samt en brittisk affärsman IT-konsult som heter Chris Norman. De har redan fått medalj för sitt ingripande, som räddade livet på ett stort antal människor. Bra gjort!
26.8.2015
Marockanen har sagt att han bara är en fattig hemlös som råkade hitta en kasse med vapen och tänkte råna tåget. Hans bror har intygat inför Gud att detta är sant. Men naturligtvis behöver inte muslimer tala sanning för oss som är kristna. El-Khazzani blir nu åtalad för terrorism och det ville han undvika.  Han var inte så fattig eftersom han köpte en biljett till första klass på tåget. Och han åkte till Turkiet i maj, vilket han nu förnekar. Han tittade på en jihad-film på tåget innan han anföll de andra passagerarna.

lördag 22 augusti 2015

Fattiga barn får ingen semester

UPPDATERAT
TV4 hade som nyhet i morse att 380 000 barn i Sverige har så fattiga föräldrar att de inte har råd att åka på semester, inte ens till en camping. En mamma framträdde med sin lille ljushårige pojke och berättade hur kärvt det är. De är beroende av bidrag för minsta lilla resa. Sverige backar, för när jag var liten så fick vi vara på semester hela somrarna på 50-talet, hos en bondfamilj. Detta för att mamma skulle kunna jobba och vara lite ledig själv från oss. 

Men numera så satsas det på andra barn. De 12 000 ensamkommande barn som beräknas komma hit till Sverige i år kostar lågt räknat 2 000 kronor per dygn i omhändertagande. De måste ha tillsyn dygnet runt och få mycket hjälp. Inga svenska föräldrar kan räkna med den hjälpen. De måste ta hand om sina barn på egen hand eller luta sig mot låga bidrag från stat, kommun eller frivilliga hjälporganisationer. De barn som kommer utifrån kostar miljarder och är mycket mer värdefulla än våra inhemska barn. Så har vi bestämt det.

Enligt socialdemokratiske advokaten Thomas Bodström kan dock alla fattiga få tiggeritillstånd i framtiden och tigga ihop lite mer på gator och torg. Även fattiga barn kan få den hjälpen enligt honom. Vissa tider och platser ska enligt den tidigare justitieministern kunna avsättas för tiggeri. Han vill backa ända till början på 1900-talet. 
15:59
Omkring 83 procent av hyresgästerna stannar hemma i Sverige på sommaren och på semestern. Kring hälften av dem tillbringar tiden i lägenheten. Det är en ökning med 36 procent jämfört med för fem år sedan. Ju äldre man blir desto mindre troligt att man lämnar Sverige. Bara tre procent gör det av de som är över 69 år. Klyftorna i befolkningen har ökat och mest för de som bor i hyreslägenhet. De har fått inkomsthöjningar på 15 procent det senaste decenniet medan de som har eget ägt boende har fått det dubbla 30 procent.
Maria Holmberg och hennes barn fick åka på semester tack vare bidrag från frivilliga.
Här med yngste sonen. Skärmavbild från Nyheterna på TV4

fredag 21 augusti 2015

En nymornad nyhetspanel

I morse diskuterade Nyhetspanelen i SVT med skräck i blicken den situation som eventuellt har uppstått med att sverigedemokraterna är största parti. De hade inte något särskilt att säga: Karin Pettersson Aftonbladet, Anders Björk moderat och Peter Wolodarski DN. Fortfarande har de inte kommit fram till att det är folket som tycker så här, utan det är de olika partierna som politiskt sett har misslyckats menar de. Och förstås medierna, som ständigt pratar mot sd, som inte har nått fram med sitt budskap. Folket tycker vad de tycker trots att eliten inte tycker att de ska tycka så. Varför får de då inte göra detta? Nej de ska tycka som experterna bestämmer. Lyssna på överheten.

Personligen har jag alltid tyckt att människor faktiskt får tycka vad de vill. Det är grunden för demokrati. Och denna yttrandefrihet som har sina rötter i 1700-talet är bra. Martin Borgs undersökte hur mycket olika sajter delades i samband med morden på Ikea i Västerås och upptäckte att de sajter som kallas främlingsfientliga som Avpixlat, Fria Tider och Nyheter Idag fick lika många delningar eller till och med fler än SVT och SR:s sajter tillsammans. Och vad är det med det?  Är det så förskräckligt? Det är bra att människor tar reda på vad som händer. Så tycker jag.

Pressombudsmannen Ola Sigvardsson är bekymrad över denna utveckling för det betyder att yngre personer söker sig till andra medier än de traditionella. Dessa icke traditionella sajter drivs enligt PO av politiska motiv och en agenda istället för att söka sanningen. Ola Sigvardsson menar också att dessa sajter hotar vår traditionella yttrande- och tryckfrihet. För vi får den av politikerna och de kan bli tvungna att inskränka den ifall inte människor kan uppföra sig ordentligt. Ännu en som tycker att allt ska komma uppifrån.

Ola Sigvardsson har en bakgrund som kommunist och startade KU, kommunistisk ungdom. Jobbade för tidningen Rödluvan. Jag förstår att han kan börja tänka hotfulla tankar om att inskränka människors yttrandefrihet och tryckfrihet. PO ska inte hota med sådant tycker jag. Inte ens när medier avslöjar vilka de var, som befann sig på Ikea den dagen dubbelmordet ägde rum. Att de var asylsökande från Eritrea. Detta behövde allmänheten få veta för att kunna förstå vad som hade hänt.

Jag tycker inte att pressen alltid strävar efter sanningen. Det är verkligen inte sant och det finns alltid en agenda bakom nyheter också. Att påstå något annat är att ljuga. Journalister sitter varje dag och väljer ut nyheter och presenterar dessa utifrån sina egna kulturella och politiska bakgrunder. Självklart är det så. På något annat sätt går det inte att arbeta för ett subjekt, som varje människa är. Snabbheten i publiceringen på en dagstidning som DN gjorde också att kårandan bestämde när jag jobbade där. Den sög man åt sig och fattade man inte så blev man upplyst. Många tysta överenskommelser och dessutom uttalade fanns det om hur och vilka artiklar som skulle publiceras. Och så är det naturligtvis fortfarande.

Här gjorde Resumé en genomgång av höjdare inom pressen och andra medier och beskrev vilken kommunistisk bakgrund de hade.


Så här framställdes Avpixlat för ett par år sedan av Slutpixlat
en sajt som är för det mångkulturella samhället

Det brinner varje dag

UPPDATERAT
Sverige brinner. Gamla Eksjö brann i söndags. I dag brinner ett hyrehus i Boden och ett gammalt konditori i ett 1600-talshus i Norberg. Det är Elsa Anderssons konditori som har legat där sedan 1916. Historien försvinner genom bränder. Så här såg konditoriet ut när det fanns. Här är hemsidan för detta anrika kondis.
7:48
Ja så var det grov mordbrand mot polisstationen i Tumba plus explosion vid en polisbil lite senare. Eftersom det var fyra poliser i bilen betecknas detta som mordförsök.
18:13
Och även mot Elsa Anderssons konditori var branden anlagd. En undersökning om grov mordbrand har inletts. Branden i Boden startade på uteplatsen och spred sig. Låter anlagt det också. Huset tillhörde det kulturella arvet i Boden från början av 1900-talet. Trista tider!
22.8.2015
Författaren Lars Gustafsson är så upprörd "att blodet kokar" över att detta gamla fina konditori har blivit nedbränt. Men i nyheterna i går morse i SVT var det inte värt ens att nämnas fast de berättade att huset i Boden hade brunnit. Så sållas nyheterna.
2.10.2015
Ägaren vill bygga upp Elsa Anderssons konditori igen. Det är en försäkringsfråga i dagsläget och ingen vet ännu om det är möjligt, men ambitionen finns. Bra tycker jag! Ingen är ännu gripen för mordbranden.

torsdag 20 augusti 2015

Bra gjort Camilla Läckberg!

Hon har bestämt sig för att skaffa barn tillsammans med sin 27-årige sambo Simon Sköld. Hon är gravid. Själv fyller hon snart 41 år och har tre barn sedan förut. Wille är 13, Meja 11 och Charlie 6 år. Hon är jungfru som stjärntecken och han tvilling. Det blir nog alldeles utmärkt. 

Jag har två barn tillsammans med en tvilling, min tidigare nu avlidne sambo. Även min äldste sons pappa är tvilling. Jag var 43 när jag födde det yngsta barnet och pappan var 32. Stor åldersskillnad mellan oss, men vi levde ihop tills döden skilde oss åt. Barn är något man behöver på ålderns höst. Jag har tre vuxna barn och tre barnbarn än så länge.

onsdag 19 augusti 2015

Sverigedemokraterna största parti

UPPDATERAT
Enligt en ny opinionsundersökning från YouGov ska sverigedemokraterna vara Sveriges största parti. Det går inte att kontrollera om detta verkligen finns som artikel i Metro eftersom för många söker på detta. Eller också är den borttagen, går inte att hitta. Men det lär vara så att sd får 25,2 procent, socialdemokraterna 23,4 procent och moderaterna 21 procent i denna senaste mätning, som grundar sig på 1.527 intervjuer. 

Skärmdump från Metro 
20.8.2015
Jo enligt denna undersökning så är Sd Sveriges största parti. Artikeln finns i dag i Metro. Sverigedemokraterna brukar få högre siffror i dessa mätningar eftersom panelen är delvis självrekryterad. Det går att anmäla sig själv till detta. 
7:51
Enligt Morgan Johansson justitie- och migrationsminister måste detta tas på allvar. Han säger att lösningen på detta är att få ordning och reda i asylpolitiken och att arbetslösheten minskar. Men fortfarande ska vi ta emot kring 100 000 nya invandrare i Sverige varje år. Ökningen av ensamkommande flyktingbarn är så stor att Migrationsverket går på knäna. Detta beroende av att dessa kostar kring 2-3 000 kronor per dygn i Sverige. Systemet måste förändras, menar Migrationsverket. Det finns inte längre platser till dem. Kring 40 procent av alla ensamkommande barn tar sig till Sverige i EU. Förra veckan kom närmare 700 ensamkommande barn till Sverige. Värsta scenariot blir lågt räknat: 30 000 barn som kostar 700 000 per år per person.
15.07
Sverige är unikt i Europa med denna framgångshistoria för sverigedemokraterna. Det säger Tobias Hübinette vid Karlstads universitet. Han menar att de andra partierna är till förväxling lika och det enda partiet som skiljer ut sig är sverigedemokraterna.  Han är forskare i kritiska ras- och vithetsstudier. Vad är detta? Jo det handlar om ras och vithet och att vara kritisk. Man granskar något som beskrivs som ett problem i detta fallet svenskhet. Det handlar om ras och vithet i relation till Sverige. Och jag som trodde att raserna var något urgammalt som inte fanns längre. 

Thomas Bodström vill ha tiggeritillstånd

Tiggare 1900-tal
Advokaten Thomas Bodström, som är socialdemokrat,  utvecklade sina tankar i Mix Megapol i morse. Han vill att alla ska få tigga bara de har tillstånd. Ungefär som att det är tillåtet att sälja varor på torget om det finns ett tillstånd. Han vill förvandla tiggeri, den lägsta, mest ovärdiga och förnedrande mänskliga sysslan till ett byråkratiskt styrt instrument i god tjänstemannastil. Han vill således permanenta klyftan mellan vanliga ekonomiskt väl beställda medborgare och de som ingenting har. Människosynen lämnar en del övrigt att önska. Han framförde samma förslag i somras i Almedalen. Men kan tydligen inte tänka ett varv till.

Han anser att fattigpensionärer, som inte har råd med tandläkare kan få tigga på gatorna med tillstånd och sätta upp en skylt med bön om hjälp. Eller om de inte har råd med medicin. Barnen som är fattiga och vars föräldrar inte har råd med att ge dem mat för dagen kan få tillstånd att tigga vissa tider och på vissa platser. Efter skolan naturligtvis. Länsstyrelsen ska ha tillsyn över denna verksamhet. Visst är det framstående tankar från den tidigare justitieministern i Sverige. Thomas Bodström heter han. För inte menar han att enbart romer från Rumänien eller Bulgarien ska få sådana tillstånd? Det vore ett rasistiskt tänkande dessutom. Men risken finns att han avser just detta för han tycker att länsstyrelsen ska ha folk, som pratar samma språk som tiggarna. Det är väl inget problem om de är svenskar?

Här kan konstateras att Lena Mellin på Aftonbladet har lika svårt att tänka logiskt. Hon tycker förslaget är bra. 

Statsministern bönhörd

UPPDATERAT
Han sade ju i sitt tal i söndags i Vasaparken att det krävdes "en benhård vilja från var och en av oss för att ta makten över vårt samhälles framtid". Och nu har en tjuv på 7-Eleven blivit nedsparkad och förd medvetslös till Sahlgrenska i Göteborg. Här står en okänd man upp för att man inte ska stjäla i affären och det blir bråk. Tjuven blir nedsparkad och nästan dödad. Den som såg tjuven hade en benhård vilja att inte tillåta tjuvar som stjäl. 

Först uppgav polisen att det var ett vittne, en oskyldig som hade blivit nedslagen, för så tror vi att det fungerar. Den oskyldige får sätta livet till, som det blev förra veckan när fem personer mördades i Sverige. Ännu den här veckan har jag inte hört talas om mord, men misshandel förekommer naturligtvis. Här var det tjuven som drog det kortaste strået. Men inte vill väl ens statsminister Stefan Löfven ha det så här i Sverige? Att vi var och en ska vara benhårda och själva ta till våld för att få ett laglydigt samhälle.

Här är polisens rapport om händelsen. 

12:16
Här skriver polisen Martin Marmgren om att en person i Tensta misstogs för att vara polis och misshandlades av ett gäng ungdomar i förra veckan. Så där en 20-30 personer. Ja, det är att vara benhård och ta makten över samhällets framtid, eller hur statsministern?

måndag 17 augusti 2015

Blaha blaha Stefan Löfven

UPPDATERAT
Ja det blev som jag trodde, inte mycket ull som gumman sa som klippte grisen, när statsministern höll sommartal i Vasaparken. Han uppmärksammade våldet. Det var han tvungen till eftersom han själv var i Västerås den dagen dubbelmordet ägde rum i samma stad på Ikea. Men naturligtvis så visar Nationella trygghetsundersökningen att brotten minskar och att vi är tryggare än någonsin. 

Man kan ljuga med statistik. Det vet vi alla som har hört författaren Mark Twain säga att det finns lögn, förbannad lögn och statistik. Och förra veckan räknade jag till fem mord i Sverige. Bara under denna enda vecka. Genom att läsa tidningar och följa medier. Ni kan läsa om dem här. Tyvärr utfördes tre av dem av svarta män. Det är vad jag vet.

Tjugo procent av svenska folket anser nu att lag och ordning är en viktig fråga. Ja då räcker det inte med att som statsministern Stefan Löfven säga att det krävs en "benhård vilja". Det måste få några konkreta konsekvenser. Samla ihop din benhårda vilja då. Du är statsminister. Har du fortfarande inte begripit detta? Nä det krävs denna benhårda vilja "från var och en av oss att ta makten över vår framtid". 

Är han inte riktigt funtad? Här står vår statsminister och säger att vi var och en ska vara benhårda. Vad betyder detta? Ska vi själva gå ut på gatorna och se till att våldet inte finns längre? Jag som trodde vi hade polis till detta. Vad är det för skitsnack rent ut sagt. Det är något som den gamle nazistledaren i Tyskland kunde ha sagt. Han sade det också på sin tid: att folket måste vara hårda som Kruppstahl. Det berömda stålet som gjorde pansarvagnar och vapen. Så vi ska bli som tyskarna år 1938 då? Statsministern är inte riktigt klok!

En av de misstänkta mördarna från förra veckan Loran Guy Mogi
Efterlyst i hela Europa häktad i sin frånvaro
Fem människor mördades i Sverige den veckan
Men tack och lov så nämnde ändå statsministern att det nu blir lite hårdare lagar någon gång i framtiden: skärpta straff för att handha vapen och sprängämnen. Och det ska bli mer resurser till utsatta områden. Jaha. Hur ska detta då betalas? När dessa utsatta områden blir fler och fler. Hur ska detta kunna betalas att fem människor mördades förra veckan? Nä, det går inte för människoliv är ovärderliga. Vi kan inte ta emot fler fattiga och utsatta människor per person i Sverige än vad hela Europa gör. Inte fler mördare. Det går åt skogen då helt enkelt. Det begriper minsta barn. 

Här kan ni läsa hela statsministerns sommartal i Vasaparken. Byt talskrivare!
9:35
Statsministern sade att "vi inte tillåter olovliga bosättningar på allmän eller privat mark" i sitt tal. Säg det till miljöpartiet i Malmö, som låter tiggarna som ockuperar en tomt bestämma villkoren. Dessa EU-migranter vill inte ens diskutera villkoren för deras boende i stadshuset utan kräver att den folkvalda miljöpartisten Karolina Skog ska komma till dem. De är inte svenska medborgare, men ockuperar denna mark sedan lång tid tillbaka. De kan inte köras bort för juridiska finter att de har rätt till marken gör att kommunpolitikerna inte vågar göra något. Länsstyrelsen har gett dem rätt att bo där, för det har de gjort sedan lång tid. Laglöshet skulle jag kalla det. Så utländska medborgare kan komma hit och ockupera mark och sedan är den deras? Förr i världen kallades detta fientlig invasion av Sverige. Här skrev jag senast om lägret på Singelgatan och på Industrigatan.
13:39
Ja jösses vad trygga vi är i Sverige. Här knivskars på förmiddagen tre människor i Norrköping, men de hade väl otur och råkade befinna sig på fel ställe, som det brukar heta. Uppenbarligen ett vansinnesdåd. Men eftersom den tredje personen var en tiggare, som blev knivskuren så är det förstås ett rasistdåd. Sic! Det är en man och två kvinnor som har blivit knivskurna. De båda första svårt, men den kvinnliga tiggaren inte så svårt. Drogpåverkad man utförde detta. Är gripen genom att privatpersoner höll fast honom tills polisen kom. 
17:53
Den yngre knivskurna kvinnan i 20-årsåldern har flyttats från Norrköping till annat län för specialistvård. Hon finns på Karolinska. Mannen i 20-årsåldern är akutopererad och kvarstannar i Norrköping. Den äldre kvinnliga tiggaren i 40-årsåldern har fått lämna sjukhuset.
21:21
Jodå det var en utslagen missbrukare, som tog till kniven. En svensk sådan. Hans mamma berättar att hon har kämpat i tre år för att han ska få vård, men sådant finns inte för "bara" missbrukare. Då måste  något mer hända. Eller också måste han kämpa själv för att få vård, men det gjorde han inte. Mamman hoppas att den unga knivskurna flickan (som hon säger) inte dör. Det skulle hon ha svårt att leva med. 
18.8.2015
Det här är ett vansinnesdåd säger kriminologen Mikael Rying och vill med detta lugna allmänheten. De förekommer ibland då offren är okända för gärningsmannen, men de är sällsynta. Hallå! Det inträffade ett i förra veckan på Ikea! Väldigt sällsynt. Fast ofta kommer de i sjok, så vi kan tydligen vänta oss fler i år. Kriminologen har ingen politisk överblick så han vet inte att vi importerar kring 100 000 människor varje år, som mår rätt dåligt, vilket i sin tur tär på samhällsekonomin. Troligt således att vansinnesdåden kan öka för galningarna blir inte omhändertagna. Och att vi har all rätt att känna oss osäkra i Sverige. Varför Nationella insatsstyrkan samtidigt befann sig i Norrköping och grep två misstänkta fick vi inte veta heller. Kanske får vi veta mer i dag. Fyra vansinnesdåd inträffade år 2003 då också utrikesminister Anna Lindh mördades. Se upp alla ministrar!
15:53
Jo det var några trevliga killar som förberedde rån i går också. Och Nationella insatsstyrkan tog dom. De verkade få kalla fötter för att det var så mycket poliser i Norrköping. De gripna är somalier.
27.8.2015
Loran Guy Mogi greps i förmiddags i Hannover i Tyskland. Bra!
17.11.2015
Mördaren Loran Guy Mogi dömdes i dag till 18 års fängelse och utvisning på livstid.