tisdag 24 maj 2022

Guldbaggebelönad dokumentär dolde kriminella som stal barn och erbjöd dem till IS

 När man inte tror att det kan bli värre så visar det sig att den i år Guldbaggebelönade dokumentären Sabaya, som skildrar kvinnor och barn i fånglägret al Hol och hur de "befrias av hjältar" är en falsk dokumentär. I själva verket själva var dessa "hjältar" kriminella som förde kvinnorna till en värre tillvaro än i fånglägret. Mammorna togs ifrån sina barn och barnen erbjöds till IS för pengar. Och detta har aningslösa svenskar belönat med en Guldbagge. Det avslöjar tidskriften Kvartal. 

Personligen hoppas jag att detta är det sista vi får veta om den svenska aningslösheten. Men troligen inte. Att buga och bocka för särskilt utifrån kommande regissörer, som skildrar hur kvinnor och barn "befrias" kommer säkerligen att belönas i framtiden också. För där finns alla rätt i dokumentären Sabaya: en underbar regissör från Irak ursprungligen, som skildrar hur män sätter sin egen säkerhet på spel för att hjälpa kvinnor och barn. Regissören har dessutom fått veta att en av filmens huvudpersoner behandlade kvinnorna värre än vad IS gjorde, men struntat i detta. 

När man har ett narrativ, så gäller det att följa detta och inte låta ovidkommande fakta störa. Även om berättelsen då blir mer lik en saga än en dokumentär. Detta sätt att se världen är för att själv få belöningar och följa den trend som just då råder. Att ljuga är helt okej och låtsas att någon annan verklighet inte finns. Så gjorde regissören Hogir Hiori, som föddes i Kurdistan och som kom som flykting till Sverige 1999 från Irak. När ska kultureliten sluta att buga och bocka för sådana regissörer?

Den här falska prisbelönade dokumentären finns att se på SVT play här. Kvinnor i al Hol-lägret varifrån kvinnor "befriades av hjältar", men deras barn togs ifrån dem av befriarna och barnen placerades på barnhem. IS erbjöds att köpa dem. 

måndag 23 maj 2022

Apkoppor inte farliga för oss

UPPDATERAT

Att smittas av apkoppor är inte något för gemene man eller kvinna. Det krävs närkontakt av tredje graden helst dvs kramar och pussar eller närmare ändå och den kan jämföras med andra sjukdomar som överförs sexuellt. Smitthärdar har nu varit festivaler i Europa i Spanien och Belgien. Men för oss som inte tänker vara halvnakna på sådana festivaler är det ingen fara. 

För barn kan denna sjukdom vara farlig och en del barn finns nu på sjukhus runt om i världen. Regeringen har klassat apkoppor som en allmänfarlig sjukdom, men det är för att få stopp på den helt och hållet. Ett fall är känt i Sverige. Här kan ni läsa om denna sjukdom. 

13:59

En man har smittats i Danmark på en resa i Spanien. Som sagt inget att vara rädd för. Överföring av sjukdomen har skett genom sexuella kontakter mellan män. 

PS. Det är alltid poppis att fortsätta skriva om det som tidigare varit aktuellt. Nu när pandemin är borta och kriget går sin gilla gång, så är det spännande med något nytt att skriva om. Massmedier vill gärna skrämmas för det gör att människor läser vad de skriver. Men som sagt denna sjuka är inte vanlig annat än i centrala Afrika och Västafrika, där det finns apor. DS.

Inte så rolig sjukdom, men den är sällsynt. Och har aldrig gett upphov till epidemier i världen annat än i Afrika. Den smittar från djur till människor därav namnet. Apor kan ha den. Men vid nära kontakt mellan människor är den smittsam också där. 


söndag 22 maj 2022

Tonårsflicka i Nacka misstänks mördad för heder

UPPDATERAT

En flicka i nedre tonåren hittades död i en villa i Skogalund i Nacka och det klassades först som självmord av polisen, men nu är tre familjemedlemmar anhållna för misstänkt mord. Familjen tros ha tagit livet av flickan på grund av heder. 

Hedersmord är särskilt allvarligt för dessa sker, för att någon inte vill anpassa sig till familjens tro på heder.  Den som mördas anses ha vanärat familjens, gruppens eller klanens heder. Enligt FN så anses antalet hedersmord i världen vara kring 5 000, så varje hedersmord som sker i det lilla landet Sverige är uppseendeväckande. Det är oftast kvinnor som mördas för att de har umgåtts med fel personer av motsatt kön eller klätt sig fel. 

Detta speglar synen på mäns äganderätt över kvinnor. Mord anses berättigat för att upprätta hedern. Kvinnan har dragit skam över familjen och kan således inte fortsätta leva. Här skrev jag om detta redan 2012 när en bror hade dödat sin syster i Blekinge. Här skrev jag förra året om en man som mördades i Sundbyberg för att hedern var hotad av honom. Här skrev jag om klanen Sahindal som är skyldig till flera mord i hederns namn. 

23.5.2022

Nu begärs de tre familjemedlemmarna häktade på sannolika skäl, den högre misstankegraden. Deras berättelser stämde inte överens, fast de påstod att hon hade begått självmord. Hon hade träffat kamrater efter skolan och det gick inte hem hos familjen. Hårt hållen uppenbarligen. Inte så ovanligt i Sverige med muslimer. Mamma, bror och en kusin begärs nu häktade. Det finns kring 240 000 i Sverige som är förtryckta genom krav på heder. Hemsk siffra. Det är främst barn och ungdomar. 

14:19

Flickan var 14 år och gick i sjunde klass i Myrsjöskolan i Nacka. För bedrövligt allt! Flickan kom hit 2019 från Etiopien. 

24.5.2022

De tre familjemedlemmarna är nu häktade alla tre för mord på sannolika skäl. 

Så här ser huset ut där flickan hittades svårt skadad, hon förklarades avliden på sjukhus. Det bodde tydligen många nytillkomna i huset, som var uthyrt i andra hand av ett äldre par. 

Fadime Sahindal mördades av sin far år 2002. Men hedersmorden fortsätter i Sverige. De går inte att stoppa eftersom synen på heder är en integrerad del av klaner och familjer, som invandrar till Sverige.

lördag 21 maj 2022

Muslimska kvinnor har manliga vårdnadshavare i Sverige

UPPDATERAT

 Det är ännu ett märkligt stycke juridisk kapacitet som imamer har fått från staten. De får gifta muslimer och äktenskapet utförs i Sverige och blir godkänt i Sverige. Kvinnan behöver i Gävle och Västerås ha godkännande från far, farbror, morbror, farfar eller bror. Det vore naturligtvis självklart att ta ifrån dessa imamer rätten att viga människor i staten Sveriges namn. Men så har inte skett i lagen, för situationen att vuxna kvinnor ansågs omyndiga fanns inte ens på kartan förut. 

De här kvinnorna kan inte gifta sig om familjen är emot det. Så har också skett ett antal gånger. Då behöver paret hitta en imam, som vill låta dem ingå äktenskap. Kan ta lång tid. Familjen väljer således ut mannen, som ska ingå i deras släkt. Och det är enbart män, som får göra detta. Det är så medeltida så man baxnar. Hur många fler imamer som kräver detta vet vi inte, men det finns åtminstone en förening, som också kräver detta i Uppsala. 

I Frankrike har det sedan 1700-talet varit staten som viger paren. Borgerliga vigslar är de som blir godkända av samhället. Sedan kan paret förstås bli välsignat av kyrkan också, men det gäller inte som äktenskapsbevis inför franska staten. Det är en borgmästare i den kommun eller stad man tillhör som genomför denna ceremoni. 

Det är på tiden att alla kyrkliga vigslar enbart blir välsignande. Svenska kyrkan kommer naturligtvis att motsätta sig detta, men det går inte att ha det som det är nu. Kyrkan och staten är skilda åt i Sverige. Staten behöver ha mer koll på hur det går till, så inte kvinnor tvingas gifta sig för att deras manliga släktingar kräver detta.

13:07

Och här hoppar inrikesminister Anders Ygeman upp ur sin låda, där han vanligtvis befinner sig. Han hade förstås ingen aning. Men det här ska absolut stoppas säger han. Nu är det ju kammarkollegiet som anordnar vigselförrättare och denna ärorika myndighet verkar inte sköta sitt uppdrag. Denna myndighet inrättades under Gustav Vasa och är 483 år gammal. Kanske dags att se över uppdragen? Eller få kollegiet att med språngmarsch ta sig till 2000-talet?


Flickor kan tvingas till giftermål med gamla män i andra länder där islam råder. Profeten Muhammed gifte sig med Aisha när hon var nio år gammal. I Sverige kan vuxna kvinnor vara omyndiga när de ska gifta sig enligt islam. De måste ha släktens mäns godkännande. Bilden från toyoungtowed.org

fredag 20 maj 2022

Islamisternas nyttiga idioter

 Martin Ådahl, vice ordförande i centern, jobbade hårt i SVT på att få alla som kritiserar islam att framstå som muslimhatare. Det var i debattprogrammet Sverige möts. Det är populärt inom centern att blunda för vad islamister gör och vad de står för. Islamisterna vill förstås att alla svenskar ska betecknas som islamofober, för att det går att elda upp koranen i offentliga möten. Det är obegripligt för många muslimer att detta är tillåtet enligt lag i Sverige. Det var därför kvinnor och barn kastade sten mot poliser under upploppen i påskas.

Martin Ådahl fick mothugg i programmet av Omar Makram, som kommer från Egypten. Han är ateist, men uppvuxen med islam och brände koranen för att få stanna i Sverige. Det fungerade då 2016 så han fick stanna i Sverige. Han menar att dessa stater är motsatser. Muslimska stater är tvärtemot vad Sverige och andra liberala, demokratiska stater är. Och att satsningen på multikultur är felaktig. 

Hundratusentals svenska muslimer är poliser, sjuksköterskor och läkare hoppade Martin Ådahl in och sade. Det är naturligtvis inte sant. Det finns förmodligen några tusental invandrare i dessa yrkesgrupper och de behöver inte vara muslimer. Det var inte de skötsamma invandrarna som diskuterades. Utan religionen islam. Men för en politiker som fiskar röster bland invandare till höstens val är det bra att försvara islam. Dessutom är det inte en hjälteinsats att arbeta i Sverige. Det är den grund samhället står på. 

Man får inte ha religionskritik av islam, svarade Omar Okram, i Sverige. Det går inte att diskutera religionen islam för detta är farligt i Sverige. Det skiljs inte på en religion och människor. Människorna är sin religion i islam, vilket är märkligt i ett sekulärt samhälle som Sverige. Det är skillnad på religiösa teorier, som människor tror på, och vetenskapligt underbyggda slutsatser, som beskriver verkligheten. 

Där någonstans står vi nu i Sverige efter att ha tyckt att det var livsfarligt att kritisera eller överhuvudtaget ha åsikter om islam. För då kunde muslimer bli kränkta och ta till våld. Eller så är det fortfarande, fast polisen verkar ha skärpt sig och insett att de måste försvara yttrandefriheten utan att själva skadas eller dödas.


Detta sade Omar Makram. Bara sådana som han kan säga detta i Sverige. Han kommer från ett muslimskt land. Egypten har ungefär 90 procent sunnimuslimer. 

onsdag 18 maj 2022

William Thorson har gått under jorden

UPPDATERAT

 Denne man William Thorson bodde på Fäxagården ända tills för någon månad sedan med sina fyra barn. Men tydligen är han, frun och barnen försvunna från bygden. Han är omskriven nu som någon som inte ens har meddelat myndigheterna att han har ett yngsta flickebarn, som är 2 år gammalt. Hon har inget personnummer. Han var en pokerspelare, som lyckades vinna och levde livets glada dagar under början på 2000-talet. TV4 rapporterade om denna barnfamilj i dag. 

Sedan gjorde han en resa i Asien och blev omvänd till islam. Hittade sin islamska fru också. Så nu sitter han här i en video på en halvtimme och predikar för oss alla, om vi orkar lyssna. Familjen har tron i centrum i familjen säger han. Och han menar att John F Kennedy sade innan han dog att det fanns en komplott i USA som ville förslava alla. Låter som en konspirationsteori. Det går att påstå vad som helst om döda personer. Kennedy dog 1963. Så där går William Thorson på och citerar också Jesus för att visa att dolda krafter verkar. Och att vargarna lurar på oss. Han sitter där med ett par av sina barn i denna video. 

De ska böta om de inte skickar sina barn till skolan med 50 000 i månaden. Det har grundskoleförvaltningen beslutat, säger han. Men William Thorson vill avslöja bluff och mygel som pågår bakom kulisserna. Det finns inget stöd för att tvinga barn till skolan, säger han. Han har också spelat in en video som heter "skolplikt och hemliga sällskap". Han själv kämpar för sanning och rättvisa. Och mot allt tvång. Migrationsverket har yrkat på att hans fru ska utvisas. För hon har inte ansökt om uppehållstillstånd, som man måste göra enligt reglerna. Och det motsätter de sig naturligtvis. Ingenting sådant gäller dem utan beror på falska domar. 

Jag hoppas verkligen de har gett sig iväg till ett land eller trakt, där de får leva enligt sina egna regler och inte tvingas av samhället. De ska vara fria att välja, menar han. Artikel 10 i de mänskliga rättigheterna hänvisar han till: att var och en ska få ett rättvis förhandling när de är anklagade för något. Djävulen är allas vår fiende säger han också. En förvirrad människa, men jag hoppas han och familjen kan ha funnit ett sammanhang där de trivs. Och att barnen också gör det. 

24.5.2022

Nu är barnen hittade 50 mil från gården i Halland i Dalarna. De omhändertogs av polis. Stackars barn, säger jag med sådana föräldrar. Hoppas de får det bättre nu. Poliser från Mora deltog i insatsen. Eftersom den lilla flickan på två år inte ens fanns i svenska register så kunde de inte lämna Sverige. Det sades också att det inte gick att efterlysa dem för lagen var sådan att det inte gick, men nu hittade polisen dem ändå. 

Här sitter William Thorson med tre av sina fyra barn i april i år. Han pratar mycket om sin tro. Och att samhället leder människor bort från tro. Det enda som behövs är nämligen Allah. 

Kvinnor vägras skilsmässa enligt sharialag i Sverige

 Fast kvinnor har fått skilsmässa enligt svensk lag vägras de skilsmässa enligt sharia av imamer om inte deras ex-man går med på det. Det berättar Uppdrag Granskning i dag. Så svensk lag gäller inte för muslimer. Det är mannen som har exklusiv rätt enligt sharia att ta ut skilsmässa. Och imamer i Sverige följer denna lag. 

Uppdrag Gransknings program om så kallade njutningsäktenskap förra veckan och nu detta nya program har fått regeringen att vilja ändra lagstiftningen så att trossamfund måste söka om sina bidrag. Redan 2015 skulle inte bidrag utgå till samfund, som uppmuntrade till våld, men nu är demokratin också på tapeten. I utredningssverige tar allt så lång tid. Samfunden måste ta till sig vad som gäller i den svenska demokratin för att få bidrag. Lagstiftningen ska börja gälla 2023. Sju år efter att det talades om inga bidrag till samfund som predikade våld. 

Det är olyckligt när vi har fått in en religion i Sverige som inte bara bryr sig om människors själar utan har lagar som går emot de svenska lagarna. Uppdrag Granskning har talat med 10 kvinnor som befinner sig i situationen att de inte kan få religiös skilsmässa. Fast de är skilda enligt svensk lag. Frågan är om detta räcker för att sharialagen ska sluta gälla i Sverige. Profeten Muhammed sades vara helt emot skilsmässor. Det skulle aldrig förkomma annat än som en absolut sista utväg. 

Personligen blir jag så trött på att en gubbe från 600-talet ska styra vad svenska män, som har vuxit upp här i Sverige, gör med kvinnor. Ett exempel i programmet visar att en kvinna, som kom från Irak för att gifta sig med en svensk man uppvuxen här, behandlade henne som ett barn. Hon skulle lyda allt han sade och han följde henne till skolan när hon skulle lära sig svenska, som om hon var ett barn. Religionen tog över allt i hennes liv för hennes man var inte svensk i sitt sätt att se på henne. Utan islamsk. 

Här kan ni se detta avsnitt av Uppdrag Granskning. 

tisdag 17 maj 2022

Och så något riktigt roligt!

Nationaldagen i Norge den 17 maj är alltid stor fest. Särskilt nu efter genomgångna prövningar med corona. De har sol som vanligt i dag. Och jag är stolt över att jag har anfäder och släktingar i Norge. Biskopen i Bergen Claus Pavels var en av dem. Han levde på 1700-1800-talet. Hans maka hette Maren och hon är väldigt lik min farmor. Se nedan! Barnen är också så glada när de hälsar kungaparet genom att sänka sina flaggor. Så roligt att se!

Alla är så glada denna dag i Norge, fast de bara var självständiga ett tag år 1814. Innan de gick in i union med Sverige. Den varade in på 1900-talet. Det gjorde också att min farmors mor gifte sig med Maximilian Schenström i Sverige. De bodde i Västerås. Hon hette Marie Julie Lerche Johansen och kom från Norge. Således. Fin familj!

Här är hon min släkting från Norge som levde på 1700-1800-talet. Hon var gift med Claus Pavels som var biskop i Bergen. Bilden är från en oljemålning som jag har. 

Biskopen i Göteborg fördömer yttrandefriheten

 Det är Susanne Rappman som är biskop i Göteborgs stift och hon uttalar sig tillsammans med muslimer och säger att det är "islamofobiska hatattacker" som Paludan har fått tillstånd till att göra gentemot muslimer och koranen. Hon skriver förstås med stort K på koranen. Ursäkta mig! 

Hon uttrycker att detta till och med hotar religionsfriheten. Hur då? Det säger hon inte, men hon menar att de lidanden som muslimerna går igenom är ett hot som gör att de inte har möjligheter att leva värdiga liv. Att någon bränner en bok gör att dessa religiösa inte kan leva värdiga liv? Menar hon verkligen det? 

Vad är då ett värdigt liv? Ordet värdighet kommer från det latinska dignitas. Det står i deklarationen om mänskliga rättigheter paragraf 1 "alla människor är födda fria och lika i värdighet och rättigheter". Mänsklig värdighet är medfödd, positiv och gör att människor känner sig tillfredsställda och uppfyllda av mening. Slaveri är motsatsen eftersom människor då inte är värdiga utan har fråntagits sin värdighet och behandlas som objekt. 

Värdighet kan också beteckna människors uppträdande när de gör det med allvar, anständighet, lojalitet, generositet och stolthet. Men när muslimer skriker och slänger sten på någon som fått tillåtelse att ha ett möte är det inte värdigt. Inte heller när de attackerar poliser, som är statens representanter. Värdighet säger att människor kan förbättra sina liv genom att fatta beslut om att leva värdigt. 

När muslimer motsätter sig svenska lagar och förordningar är det uttryck för deras seder och bruk. Men när de vill att svenska lagar ändras för att islam ska få överhöghet över vad svenska lagar säger är det inte värdigt. Om muslimer inte känner sig värdiga och därmed uppfyllda av tillfredsställelse och mening så får de göra något åt det. Men inte bryta mot svenska lagar. 

Det biskopen i Göteborg nu gör är att sätta sig över svensk lag och mena att religion måste gå före lagar. Det är exakt detta som extremister menar. För den religiösa lagen sharia ska enligt dem gälla över svensk lag. Det är att göra religion politisk istället för att begripa att religion, att tro på något, är väsensskilt från stiftade lagar. Sharia menar att denna övergripande lag kommer från Allah. Men lagar i Sverige kommer inte till av Guds nåde. De skapas av människor med förnuft för att inte kriminella ska ta över i samhället och anarki råda. 

Att Sverige har yttrandefrihet hotar inte religionsfriheten, som biskopen påstår tillsammans med muslimer. Alla får säga vad som helst om tron på högre makter. Och det är fritt fram att tro på vad som helst: asagudar, naturgudar i träd, många gudar eller en gud. Det är också fritt att inte ha någon uttalad tro alls. Det är vad religionsfrihet betyder. Inte att en religion ska ha möjlighet att stoppa ett lands lagar. Religion betyder att återknyta och har varit ett sätt för människor att förklara det de inte begrep med förnuftet. Att tolka vad som hände människor och i naturen. Men förnuftet tog över genom vetenskapen, som kan förklara bättre än tro vad som är verkligt, mer så än fantasin och extremismen hos människor. 

Islam är fredens religion sägs det, men det finns avarter också där. Värdighet är inte vad som kännetecknar en del anhängare. Utan enbart våld. 

måndag 16 maj 2022

Rysk statlig nyhetsbyrå citerar vänsterpartiet och miljöpartiet

 Ibland undrar jag vilka som är svenskar egentligen. Har gjort det sedan en del flyttade till Sovjet från Norrland, för där i det kommunistiska Sovjet fanns framtiden. Sverige var efterblivet. Men istället för att vara med och bygga ett kommunistisk samhälle skickades de till tvångsarbete och en del avrättades. Fortfarande är det så att en del ser Ryssland som det land de uppskattar. Det är svårt att ta bort ideologi ur människor. Som vänsterpartiet och miljöpartiet. Dessa båda partier citeras nu i statliga medier i Ryssland för de förutspår det som Ryssland vill. Att spänningar ska öka mellan länderna och att alla ska vara rädda nu för vad Ryssland kan ta sig till. 

På Gotland undrar en del av syrierna, som bor där om de nu ska behöva fly en gång till. För det var Rysslands inblandning i Syrien som gjorde att de flydde. En del kom i en gummibåt över havet och undrar om de ska behöva simma nästa gång. Som alltid är det skräckpropagandan som råder, denna gång i Aftonbladet. Men Ryssland har sina egna problem så de kommer knappast att invadera Gotland. 

All denna uppblandning med människor på jorden kommer så småningom att leda till att jordens olika befolkningar blir mer lika. På ett ytligt plan. Men de galna politiska och religiösa ideologierna kommer att kvarstå. Det kommer alltid att finnas människor som hävdar att muslimer är ett särskilt folkslag, som måste få rättigheter framför andra befolkningar. Detta grundat på en man, som levde på 600-talet och som hade den tidens uppfattning om världen och var en krigare, massmördare, en kriminell och dessutom slavhandlare. För så såg den tiden ut i Mellanöstern. Det var helt okej att förtrycka andra människor. Eller döda dem. 

Olika riken har avlöst varandra sedan dess och nu som då styr pengarna världen. Tillsammans med pengar finns makten. Så det gäller att övertyga befolkningar om att den regering som finns är den bästa. Och även om regeringen i Sverige nu har svängt 180 grader, fast Magdalena Andersson också när kriget hade börjat i Ukraina inte ville att Sverige skulle gå med i Nato. Så är hennes uppfattning då i mars gammal skåpmat i dag. 

Det Sveriges Radios utländska redaktioner har sysslat med är dock värre än all propaganda från Ryssland, för de har felöversatt uttalanden av kd:s svenska partiledare Ebba Busch kring upploppen i påskas. Tillräckligt många muslimer blev då inte dödade av polisen, rapporterade denna statliga radio, för det hade partiledaren sagt. Falsk propaganda. Så uppför sig några som vill skapa mer oreda mellan befolkningar i samma land. Sorgligt att de är statliga anställda i Sverige. 


Det är hundratals år sedan korsriddarna försvann, men fortfarande finns synen på kristendomen kvar hos en del muslimer. Denna lära ska bekämpas. I tidsfickor lever dessa föreställningar kvar, som hjärnspöken. Islam är den enda rätta läran med den enda sanna guden. 

söndag 15 maj 2022

Rysk hackerattack mot Eurovison stoppades

 Italienarna stoppade ryska hackerattacker mot Eurovision både i semifinal och i går. Det var rättvist att Ukraina vann. Ryssland fick inte delta så Kill net och Legion försökte stoppa och förstöra Eurovision, men italiensk polis har erfarenhet förut av dessa grupper. Så de var beredda. 

Jag varken såg eller lyssnade på Eurovision. Men lyssnade nu på Ukrainas låt om mamma Stefania, en hyllning till en verklig mamma, men också till alla världens mammor, som alltid kämpar för att ta hand om barnen. Och låta nästa generation växa upp i frihet och fred. En härlig blandning av folkmusik och rapp. Så ska det låta!

Här kan ni se bilder och annat från Eurovision. 

Här är den mörka version av Stefania som släpptes den 15 maj. 

Mammas beskyddande händer, gudar förr i världen var kvinnliga. Innan det manliga tog över. Ukraina lyckades förena det evigt kvinnliga med modern rapp. lördag 14 maj 2022

Putin är slut som ledare

 Kriget kommer att vara slut i år och Putin har olika sjukdomar, varav en är cancer. Det säger generalmajor Kyrylo Bodanov till Sky News. Han hade rätt tidigare i år angående tidpunkten när kriget mot Ukraina skulle starta. Han är underrättelsechef i Ukraina och menar att det är hans jobb att hålla redan på detta. Vändpunkten kommer i slutet av augusti, säger han och det byggs nu upp ett motstånd mot Putin och att han kommer att kuppas bort från makten. Det finns ingen annan väg att gå. 

Ukraina har redan kämpat mot Ryssland i åtta år och Bodanov menar attt Rysslands militära övermakt är en myt. Det de hade var en massa män att sätta in, men de har förlorat en stor del av dem och även de vapen de tog med sig till Ukraina. De ryska männen övergav helt enkelt sina militärfordon när artilleriet satte igång från den ukrainska armén. Så säger han. Naturligtvis ingår det en del propaganda i hans uttalande, men det ska bli intressant att se om han har rätt. 

Bodanov menar också att Putin är i ett mycket dåligt skick både fysiskt och mentalt. Han menar att Putin har flera sjukdomar och är mycket sjuk. Bodanov menar också att det han säger inte är propaganda eftersom det är hans jobb att veta. Han menar att Ukraina vet vad Ryssland tänker göra i nästan samma ögonblick som ryssarna själva. Det här är första gången någon har uttalat sig så säkert om vad som kommer att hända. 

Tidigare har spekulationerna varit många om varför Putin går så underligt och verka halta, varför han har ett långt bord mellan sig och sina gäster och varför han skakar så att han måste hålla i sig när han sitter vid ett bord. Han hade en tjock filt över knäna när han satt ned på segerdagen den 9 maj. Medan äldre veteraner från andra världskriget inte hade det. 

Här möter Putin sin försvarsminister i april. Han är ihopsjunken och håller sig i bordet samtidigt som han oupphörligen rörde på benen. Han verkar sjuk och spekulationerna om hans dåliga hälsa har varat länge. 

fredag 13 maj 2022

Många fler dör av kyla än av värme

 Det är ett faktum att människor klarar värme bättre än kyla. Min gamle andrapappa dog i december och han sade att det är lättare att leva på sommaren. Jo jag håller med. Vem vill ha så kallt som det har varit nu i maj och dessutom har det blåst nordlig vind. Då stannar en 70plussare helst inne. En indier lär ha dött nu när det var värmebölja i Indien. Otroligt! 

Här skriver Klimatupplysningen om att det är värme vi människor behöver. Och inte kyla. Det är mellan 7-10 ggr vanligare att dö av kyla än av värme. Men SVT och väderleksrapporterna tjatar ständigt om hur varmt det är. Men när någon försökte fråga om det inte var kallare än vanligt nu i maj, för sommaren var ju inte alls här. Så sade meteorologen: men den kan komma nu i helgen! Det ska helt enkelt alltid vara varmare år från år. Detta kallas väder och inte klimat. Men skillnaden är noll numera särskilt för SVT:s meteorologer. 

Klimatet har fått mayariket att falla för torkan blev så extrem att de inte längre kunde bo där. Det har tvingat bort vikingarna från Grönland, som drabbades av kyla under lilla istiden. Det är krig och sjukdomar som annars är de vanligaste orsakerna till att riken faller. Inte någon koldioxid. Och att svenska folket nu är utsatt för denna statliga propaganda är förfärligt. 

Värme räddar människoliv och personligen är jag glad över att sommaren kommer någon vecka tidigare än när jag var liten. Om den nu gör det. Jag tog studenten i maj 1964 och då var det sol och varmt och jag behövde bara en tunn sommardräkt på mig. Klimat ska räknas över åtminstone 30 års tid. Men den här studentexamen var för mer än 50 år sedan. Två år kvar till 60-årsjubileum. Är otroligt tacksam för att vädret inte har blivit kallare under mina år på jorden. Det behövs bara ett stort vulkanutbrott för att temperaturen ska falla flera grader över hela denna stackars planet. Jag hoppas slippa det i min livstid. 


Världen brinner upp enligt meteorologen på SVT. Denna falska propaganda är otrolig. Och koldioxid och vi människor är bovarna. Aldrig får vi höra om alla klimatförändringar, som fanns innan oss människor. Så många klimatkatastrofer som har funnits och fortfarande finns. Behövs bara ett stort vulkanutbrott så kyls jorden ned flera grader. 


torsdag 12 maj 2022

Vilket kaos när Paludan talar

UPPDATERAT

Jo så blev det Borås tur att få besök av den dansk-svenske politikern Paludan, som både spottade på och brände koranen. I Borås fick han stå på en halvö alldeles själv medan publiken stod på andra sidan kanalen. Några försökte simma över, men knappast någon lyckades. Den man ni ser nedan på bilden hejdades av polis när han tog sig över. Detta ägde rum i Stadsparken i Borås. Där tyckte polisen att man kunde skydda honom. Turen går vidare till Trollhättan i kväll och sedan till Örebro och Västerås i morgon. Denna karusell är inte mycket att bry sig om, tycker jag. Någon gång lär väl muslimerna tröttna också. Kanske. 

Här skriver Göteborgs-Posten om folk som hoppade i vattnet och stenar som kastades. 

Här skrev jag tidigare om vår yttrandefrihet. Som är otrolig i muslimers ögon för vi har inga heliga böcker. 

13.5.2022

I Örebro var det många fler poliser än åskådare. Så det verkar ha gått upp ett ljus i muslimska kretsar. Ingen idé att bry sig om den här gubben. Eller också beror det av att sju sitter häktade sedan upploppet i Örebro på långfredagen. Det lönar sig inte att attackera blåljuset. Dessutom hade polisen en inlånad vattenkanon. Inga fler polisbilar ska få brinna. 

18:31

Det blir inga möten i Skäggetorp i Linköping eller Navestad i Norrköping för Paludan på söndag. Det begicks så grova brott där i påskas att Paludan inte får vara där. Han kommer dock att erbjudas alternativa platser i dessa kommuner. 

15.5.2022

Polisen Nadim Gahzale tycker inte att det är yttrandefrihet som Paludan har. Jo men han valtalar ju. Han har ett parti. Det kan han väl få ha? Förutom då att han bränner koranen. Enligt Gahzale så grät vuxna män och kvinnor hoppade i vattnet fast de inte kunde simma i Borås. Gahzale är det alibi som polisen behöver. Någon i kåren som är helt och hållet på muslimernas sida. Och som inte tycker att sådana som Paludan har någon rätt att yttra sig. 


Finland säger ja till Nato

UPPDATERAT

 Det är klart att Finland säger ja till Nato. Sverige kommer också att göra det naturligtvis. Det är bra! För det betyder att den hjälplöshet, som jag och min generation har upplevt sedan vi blev något så när medvetna om omvärlden på 50-talet, kommer att förändras. Nu har vi möjlighet att försvara oss och slipper huka för stormakten i öster. Så blir det för Finland och Sverige när de är med i en organisation, som har möjlighet att försvara områdena. Det är stort det som har hänt. Ungefär lika stort som när Finland blev fritt från Sverige 1809. Så säger röster i Finland. 

Finlands ansökan ska skyndsamt lämnas in. Och Sverige kommer att följa efter med ett beslut om detta på söndag. Ryssland kommer säkerligen att skramla med vapen och annat, men något världskrig kommer Putin knappast att orsaka. Hans senaste tal på segerdagen den 9 maj var nedtonat och det kom inte något utspel eller något mera hot mot varken Väst eller Finland och Sverige. 

Regeringen i Sverige vill skicka in sin Natoansökan redan på måndag så fort allt är debatterat och beslutat i riksdagen. 

15.5.2022

Regeringen i Sverige har sin Natoansökan klar, men vill vänta in Finland så att länderna skickar in samtidigt. Det lär bli på onsdag när Finland har alla beslut klara. 

Så här såg kartan ut över Nato förra året, men nu förändras bilden. onsdag 11 maj 2022

Imamer hjälper till att förmedla prostitution

 UPPDATERAT

Det finns en märklig sedvänja i islam, som säger att om en imam viger en kvinna vid en man så kan de ingå ett tillfälligt äktenskap, där mannen köper kvinnan för pengar. I vårt land kallas detta prostitution hos shiamuslimerna är det ett njutningsäktenskap. Det kan vara en timme eller några timmar eller en dag. Eller så länge som mannen önskar köpa kvinnan. Imamerna fungerar som hallickar och tar betalt för det. 

Uppdrag granskning tar upp det här i kväll. Detta genomförs också med kommunala  och statliga bidrag i Sverige för församlingarna är medlemmar i Islamiska Shiasamfunden, som  har fått 14 miljoner i både statsbidrag och kommunala bidrag de senaste åren. Så både stat och kommun uppmuntrar att män köper kvinnor i Sverige. 

Detta är återigen en sedvänja som understryker hur islam ser på kvinnor. De är lägre stående varelser som man kan köpa för njutningens skull. Bara män räknas. Jag får lust att spotta på dessa imamer, som ibland själva också var intresserade att köpa kvinnorna, som hade det svårt. Utomäktenskapliga förbindelser är annars förbjudna, men det här är ett sätt att göra det lagligt i islam. 

16:03

Dessa njutningsäktenskap är tillåtna redan i koranen och Muhammed förespråkade dem. Så illa ställt är det när alla följer en gubbe från 600-talet och vad han sade då. Förfärligt är en underdrift!

Uppdrag Granskning går att se här eller i kväll klockan 20 på SVT1måndag 9 maj 2022

Kampanjen mot Sverige gör att muslimer flyttar

UPPDATERAT

Det finns invandrare som har tagit stort intryck av kampanjen från utlandet mot socialen i Sverige. Den som säger att socialen stjäl deras barn och sätter dem i kristna familjer för att uppfostra dem. Samir är ett exempel som hade fru och fyra barn här, men som skickade dem till Mellanöstern när han fick brev från socialen. Han visste inte ens vad brevet betydde, men fick panik och lät familjen lämna landet. 

Nu har de sålt alla möbler och sagt upp lägenheten. De kommer aldrig tillbaka och om de gör det så flyttar de till en annan kommun. Samir vet ett tiotal familjer till som tänker göra likadant om de får ett brev från socialen. Samirs barn är svenska medborgare, men han och familjen flyr ändå Sverige. 

En annan som har lämnat Sverige är Abo Raad terroriman i Gävle. Han har lämnat frivilligt och begav sig till Turkiet, efter 25 år fast Säpo ansåg att det inte gick att utvisa honom. Han var med och eldade på den kampanj som var mot socialtjänsten i början av året och som sade att socialen kidnappar barn. Han påstod dessutom att socialen sålde barnen till rika pedofiler. 

Jag måste säga att jag har inte något emot att muslimer lämnar Sverige frivilligt eller bojkottar landet. Det känns bra. Alla muslimer får gärna tro att socialtjänsten alltid kidnappar barnen och vill uppfostra dem på kristet vis. Och då är det bättre att fly landet. Det finns kring en miljon muslimer här. När jag var liten fanns det i stort sett inga alls. I USA uppskattas antalet muslimer vara närmare 3 miljoner med 329 miljoner invånare. Ett bättre förhållande. Våra kulturer är så olika att de aldrig kommer att samsas. Vi har relativt sett alldeles för många muslimer här.

10.5.2022

Det går att räkna in också arabiska och somaliska felöversättningarna i radion till denna kampanj. Ebba Busch sades ha anklagat polisen för att de inte dödade många muslimer i upploppen i påsk. Det verkar ha varit något som är satt i system dessa felöversättningar. Förekom också i januari i år. Hon sade förstås islamister och hon menade att det borde vara 100 sådana skadade precis som det var 100 poliser skadade. Detta är en kampanj tydligen iscensatt av självaste statsradion. Men det kanske kan få en del islamister eller muslimer att lämna landet? Detta hemska Sverige. 

23.5.2022

Här tar Expressen upp alla felöversättningar. Det är ingen ordning på dessa redaktioner. Varför ska nyligen ankomna till landet behöva stå ut med sådant som svenskar aldrig skulle få göra? Hur blir det med pensionerna?

UPPDATERAT

 Det är centern som har avgörandet när det ska röstas i juni om pensionerna. Regeringen har ett förslag och oppositionen ett annat. Jag begriper inte vad det betyder för min del. För de är så tekniska de här förslagen, men klart är att regeringens förslag med socialminister Ardalan Shekarabi som minister för detta, vill ge alla nytillkomna invandrarpensionärer mera pengar. Det är hans folk. 

Själv fick jag inget bostadsbidrag förra året, men fick aldrig någon riktig förklaring till detta. Jag fick min hyra satt till noll kronor av Pensionsmyndigheten, vilket är så klart åt helsike. Ingen i detta land har noll kronor i hyra. Jag överklagade till Förvaltningdomstolen, men de brydde sig inte utan gav mig samma besked. Inga hyrespengar till mig. 

En miljon (finns 2.3 miljoner pensionärer) ska få mer i plånboken med regeringens förslag säger de. Gäller väl inte mig då i vanlig ordning. För jag har väl förmodligen fortfarande noll kronor i hyra. Sänkt skatt innehåller oppositionens förslag. Ja tack säger jag så jag slipper buga och bocka för Pensionsmyndigheten. Dessutom ett gastillägg, som innebär att om Sverige går bra ska pensionärer kunna få mer. Inte bara sänkta pensioner med den tidigare bromsen. Ja tack säger jag förstås till detta också. Bara jag slipper de hemska handläggarna hos Pensionsmyndigheten. 

Här kan ni läsa om de båda förslagen. Pensionssystemet är krångligt och det blir inte bättre nu heller. 

10.5.2022

Centerledaren Annie Lööf kräver nu att regeringen ska ta tillbaka sitt förslag om pensionerna. Hon är missnöjd med att det går utanför pensionsgruppen, som tidigare har bestämt vad som ska hända med pensionerna. Hennes utspel måste betyda att hon inte stödjer förslaget. Hon kommer antagligen att rösta på sitt eget förslag och sedan lägga ned centerns röster när hennes faller. Då vinner oppositionens förslag. För regeringen kommer knappast att riva upp sitt eget förslag. 

12.5.2022

Shekarabi ska kalla till möte i pensionsgruppen för diskussion. Det hade han en pressträff om i går. Men något mer blir det knappast om nu riksdagen ska rösta i juni. Det här är långbänken konkret. Följ alla byråkratiska svängar. Senast den 15 juni ska det röstas. Det ska bli någon slags överenskommelse är tanken innan dess. Vilket betyder att centern ska rösta för regeringens förslag. Det som ger garantipensionärer 1 000 kronor mer i månaden mot oppositionens 500 kronor mer i månaden. Sådana pensionärer som inte har jobbat alls. 


Jovisst vi äter våra pengar vi pensionärer. Det har vi råd med, men inte mycket annat. Om vi är över 75 år. Visste ni att pensionen blir mindre värd ju längre vi lever.  

söndag 8 maj 2022

Rapparen Adel i fängelse igen

UPPDATERAT

 Rapparen Adel Dostani har blivit dömd till två års fängelse för misshandel av två kvinnor. Jaha. Men han är ju så uppburen? Ja det är dom där musikerna, som kommer från andra länder. Adel har ursprung hos kurderna i Iran och dem är det så synd om. Så han ska naturligtvis få kändisuppmärksamhet istället. Fast han är del av ett kriminellt nätverk.

Våld, narkotika och kriminalitet handlar hans låtar om. Ja vad annars? Det är den värld där han lever. Och visst är det fint att han vid 28 års ålder är superkänd och får alla att buga och bocka för honom. Han var kompis med Einár och var med honom när Einár blev skjuten till döds. Adel har varit våldsam från barndomen, uppenbarligen född sådan. Det trodde jag inte om människor förut. Men nu har jag insett att en del föds sådana. Och de behöver hejdas av uppfostran, men många pojkar får ju ingen sådan. Han menar själv att polisen bedriver häxjakt på honom. Och att flickvännen är hämndlysten, elak och vill utnyttja hans karriär för att själv bli känd. 

En så sorglig, mörk och hemsk värld dessa rappare lever i och den blir inte bättre för att de beskriver den i ord och musik. Tvärtom så förstärker detta deras mörkaste sidor. Mönstret med att de berättar att musiken fick dem att lämna kriminaliteten är också väl känt. Yasin har berättat detsamma och hyllats av SVT.  Fler rappare har också blivit ihjälskjutna som Rozh Shamal tillsammans med sin hund. 

Adel blev nu dömd till två års fängelse för han försökte ta död på sin flickvän. Men hon lyckades komma undan och ringa polisen. Han har också slagit hennes syster. 

12.5.2022

Här rabblar krönikören Fredrik Sjöhult i Expressen alla mord och annan kriminalitet som har anknytning till musikvärlden av rappare. Hur musiken kan beskriva ett kommande mord, som utförs precis som det sägs i rappandet. Och att gängen behöver sina "krimfluencers" för att småpojkarna ska lyssna och tycka att det är glamoröst med brott. Hur det uppstår konflikter bland rappare och gängen och mord blir följden. En hemsk värld. Vänd igen med Sticky heter låten som var rena mordinstruktionen angående mordet i Växjö. Den publicerades någon månad innan mordet.  
lördag 7 maj 2022

Tvång på heltäckande: traditionellt och respektfullt i Afghanistan

 Jodå så klart att talibanerna i Afghanistan visar sitt rätta ansikte nu. De inför tvång på heltäckande klädsel, men inte för män förstås. Bara kvinnor måste täcka sina kroppar, för de är sådana frestelser för männen. Män kan inte hålla sina sexuella lustar i ordning utan måste överfalla alla kvinnor annars. Så säger de naturligtvis inte, men de har grymt svikit sina löften från förut då de lovade att de hade förändrats som grupp. Nu måste kvinnor täcka sina kroppar och också sina ansikten enligt sharia. Bara ögonen får synas. 

 Afghanistan är fortfarande så långt-bort-i-stan att där råder medeltida värderingar. Färgglada kläder är förbjudna. Kvinnor får inte resa ensamma utan måste ha en man med sig om de ska längre än 72 kilometer. Könen får inte mötas i parker, för där är det segregation mellan dem. Flickor måste sluta skolan efter femte klass. Myndighetspersoner får inte ha för trimmat och välansat skägg, för så såg inte profeten ut. 

Det går förstås att skratta åt denna idioti, men det är allvar. Medeltiden tar aldrig slut för de rättrogna muslimerna. Skillnaden mot förr i världen är att de är så intoleranta. Det var inte muslimska härskare, när de erövrade områden i dåtiden. De tillät religionsfrihet och invånarna fick istället betala mer i skatt om de inte var muslimer. Men så smarta är inte talibaner.Så här får inte flickor och kvinnor se ut i Afghanistan i fortsättningen. De är alldeles för färgglada och kan få män att bli galna av lust. De måste ha heltäckande svarta kläder i fortsättningen. 

De här kvinnorna bär chador, som nu blir tvång i Afghanistan. Ordet betyder tält. Det är heltäckande, svarta kläder, som omsluter helt. Mycket klumpigt att bära och röra sig i. Plagget består av en halvcirkel av tyg. De måste också täcka ansiktet så att bara ögonen syns, enligt talibanernas dekret. 

Integrationsdebatt i TV4: Märta Stenevi slåss för sitt liv

 Miljöpartiets Märta Stenevi ställdes mot Jimmie Åkesson (sd) i morgonens debatt om integration i Nyhetsmorgon. Det handlade om integrationen av invandrarna och Märta talade hela tiden om de stackars mammor som försöker uppfostra sina barn och ta dem genom skolan och få dem att arbeta. Men det misslyckas för barnen får aldrig några jobb. Var är männen? Så tänkte jag hela tiden. För de var alldeles frånvarande. Medan Jimmie menade att vi har tagit hit kring 700 000, som inte alls vill integreras i det svenska samhället utan istället har kommit hit av andra anledningar. 

Märta Stenevi slåss för sitt liv, för miljöpartiet kan åka ur riksdagen, och det märktes också. Hon är inte så bra på svenska språket hon heller, likt dem hon talar om. Och hon fick prata en massa, men klarade sig naturligtvis inte så bra mot Jimmie Åkesson. Inget av dessa partier tänker jag rösta på i höst den 11 september. Har inte bestämt mig för om det är lönt att rösta ens. Vi får se. Men om jag var tvungen att välja mellan dessa båda så är det självklart att jag skulle ta Åkesson. Han har en klarare bild av hur det ser ut i samhället. 

Häromdagen fick jag lite trädgårdsmöbler levererade till huset där jag bor. Det var två mörkhyade unga män som kom med dem. De förstod svenska och var trevliga. Fast de hade som alla andra problem att hitta, för min adress finns inte på gps. Men efter några samtal så gick det bra ändå. Det kändes lite som att Sverige har blivit en ny kolonialmakt och har importerat människor, för att de ska utföra tjänster och jobb åt oss. Det var lite Kenya eller Sri Lanka över de båda männen. Där har jag varit och där turister är välkomna för de är rika. Nu var jag den rika gamla människan, som hade gett dem jobb. Ungefär. Men den aspekten talas det aldrig om, för det är så fult med koloniala tankar. Och alla jobb är naturligtvis jämställda. Eller hur?

Vi befinner oss i det sista stadiet av denna import av människor. Innan vi måste ta en annan väg för att få behålla det land där vi befinner oss. Så ser jag på saken. Och det talades denna morgon också om det försvunna folkhemmet. Vilket folkhem undrade jag? För det bildsattes med fotografier från min barndom. Men jag upplevde aldrig att jag bodde i ett folkhem. Det var något som hade funnits tidigare. Så kändes det. Eller åtminstone drömmen om det. Så var det för mig på 50-talet. Det fattiga 50-talet, där vi bodde i förorten. Fast vi som familj hade en framtid och var på väg någonstans. Nu har vi hamnat i att det inte finns något svenskt alls och ingen kultur att förmedla som är svensk. Så sades det denna morgon. Ja, det beror väl på vem man pratar med. Sverige består av många delar och har alltid gjort det med många olika sedvänjor. Dock har vi aldrig haft kring en miljon muslimer, som vi har nu i landet. 


De här båda diskuterade i morse i direktsändningen i TV4. Märta Stenevi kom med tillmälen som larvig, blåbrun och annat, vilket Jimmie Åkesson till sist protesterade emot. Han ville inte få adjektiv klistrade på sin person. Hon är inte så bra på att prata utan hade massor med känslomässiga sätt att närma sig det hon ville säga. Och inga fakta, utan hon hade träffat människor, vilka var kvinnor med barn. fredag 6 maj 2022

Klanerna och knarket tar över Sverige

 I morse diskuterades knarket i Morgonstudion. Sverige har blivit navet i denna handel och distribuerar knark till grannländerna och också till andra länder. Poliser är chockade över hur mycket knark som kommer in i landet och vi fick se och höra en fullständigt maskerad man som hade lockats i fördärvet av några som ville ha lite paket forslade hit och dit i Sverige. Han visste inte vad det var i paketen, men fick bra betalt för detta när han var arbetslös. 

Samtidigt berättar Göteborgs-Posten på ledarplats hur de kriminella klanerna tar över mer och mer. Tidigare var det turkiska och libanesiska klaner, men nu växer det fram syriska sådana också. Det är därför det skjuts så mycket, för konkurrensen om områdena hårdnar. Samtidigt begränsas kommunal verksamhet för klanerna tar över. Detta trots att det sägs röra sig om något hundratal individer, varav hälften har någon dom eller har varit misstänkta för brott i Göteborgsområdet. 

Så en liten sådan klan kan således dominera genom våldsutövning. Polisen har inte en chans eftersom det så länge har varit diplomati och kommunikation, som har varit det svenska samhällets sätt att försöka lugna ned kriminella och våldsverkare. Inte att straffa. Men nu verkar även vår statliga television ha upptäckt faran i detta. För nu dras behövande människor in i brott - de klarar sig inte på a-kassan - utan de måste upprätthålla sina livsstilar. Därför gör också ostraffade tjänster åt kriminella. 

Det var också grunden till att ett arabiskt familjehem hade nästan tagit död på en 3-åring. De behövde pengarna, men hade ingen empati för en svältande 3-åring. Socialtjänsten upptäckte inte heller att hon svalt. Hon blev dessutom misshandlad av mannen i familjen, så svårt att en fraktur uppstod. Familjen hade också sagt till förskolan att hon endast skulle ha minimalt med mat. 

Det här är naturligtvis kulturkrockar. I klanernas hemländer är det ibland okej att låta små barn fara illa för familjens skull. Uppfostran kan innehålla våld. Och att gifta bort dem om familjen tycker så. Eftersom profeten själv gifte sig med en 9-åring är det också okej i arabvärlden och för muslimer i andra länder. Detta kan göras också, för att familjen inte har råd med flickan eller pojken. Det är dyrt att uppfostra barn och eftersom muslimska kvinnor föder många fler barn än västerländska är det bra om någon annan tar över det ekonomiska ansvaret. Men många barn är positivt för det betecknar rikedom. Det betyder i Sverige att fler invandrarbarn tas om hand av socialtjänsten. 

Till sist har alla tydligen vaknat i Sverige och inser vad den stora invandringen med en miljon invånare sedan år 2000, och utan motstycke i svensk historia, har inneburit för landet. Nu gäller det att göra något åt det, vilket inte är det lättaste. Men förändringens början är att alla har samma syn på hur fakta ser ut och den processen pågår. 

Nu behöver pratet övergå till handling. För pratat har regering och myndigheter gjort i många år, men ingenting har hänt. Det går alltid att säga att så här ska vi göra och sedan dra det i långbänk. För vi är så snälla kristna till kulturen, men har inte sett vår undfallenhet som något dåligt. Till sist har detta lett till grova brott, vilket orsakar lidande för många människor. 


Här är en av de reportrar som har undersökt hur knarket flödar in i landet. Kovan Alshawish är 34 år och kommer från Syrien. Han kom till Sverige 2016 och har studerat journalistik plus jobbat redan i hemlandet med detta. 


torsdag 5 maj 2022

Svensk mamma dödad på övergångsställe av brittisk drogad 25-åring

UPPDATERAT

 Det var på Cypern som Camilla Palmdahl, 46 år, dödades av en brittisk man, som var både berusad och som hade rökt cannabis. Han körde på mamman med en så kallad beach buggy. Mannen flydde till fots från platsen, men togs senare av polisen. Mamma Palmdahl var där med sin 5-åriga dotter på semester. Dottern fanns på hotellet och hade barnvakt av personalen där. Mamman hade gått för att handla lite mat, men kom aldrig tillbaka. Pappan är kontaktad och han flyger till Cypern för att ta hand om sin dotter. Camilla Palmdahl jobbade som personlig assistent. Jag beklagar sorgen för hennes familj och mina tankar är hos dem. 

16.41

Nedan kan ni se hur hennes förövare ser ut. Inte så oväntat tyvärr. 

7.5.2022

Här skriver The Sun om vad som hände. Mannen heter Warsmeh Sayd. Och mamman litade på att hon inte skulle bli överkörd för en bil hade stannat för henne. Så hon kunde gå över. Men sedan kom 26-åringen och dödade henne. Hon var död vid ankomsten till sjukhuset. Förfärligt!Den här brittiske medborgaren körde över mamman och dödade henne. Foto polisen.

onsdag 4 maj 2022

Två bröder ville i år till IS

 IS finns kvar, men hur kan någon enda vilja åka för att förena sig med dem? Jo två bröder ville det Nagmi Barka och Ali Barka båda i 40-årsåldern, men tydligen alldeles outvecklade som människor. De greps i februari på Landvetters flygplats i Göteborg. De åtalas nu för offentlig uppmaning, rekrytering och utbildning avseende terroristbrott. 

Bevisen för deras brott är chattloggar på internet med andra islamister. Deras grupp infiltrerades och på så vis fick polisen kännedom om deras planer. Den yngre brodern Ali Barka misstänks ha stridit för en väpnad islamistisk organisation år 2013 i Syrien innan islamiska staten hade utropats. De båda var tidigare fotbollstränare för ungdomar i Göteborg.

De är födda i Sverige och svenska medborgare, men har haft drömmar om att kriga. De har en svensk mamma och en pappa som kom från Libyen. De säger att de ville flytta till Libyen för det finns så mycket synder här jämfört med muslimska länder. De båda har blivit intervjuade som goda föredömen, eftersom de betraktades som integrerade och hederliga medborgare i Göteborg, som hade klarat sig undan att bli kriminella. Men nu är de åtalade vid Göteborgs tingsrätt. 


Här sitter de i väntan på flyget till Turkiet, innan de blev gripna av Säpo och Nationella Säkerhetsstyrkan. 


Islamisten Waberi dömd till mer än fyra års fängelse

UPPDATERAT

 Ibland tar det lång tid att upptäcka en islamist. Men till slut fick en rättegång stopp på islamisten Abdirizak Waberi, som kom till Sverige från Jemen i slutet av 1980-talet. Han gjorde en strålande karriär och blev riksdagsman hos moderaterna innan de upptäckte ulven under fårskinnet och sparkade honom. Han startade en skola år 1990 och snodde ur kassan, som var till för eleverna och använde pengarna som han tyckte var bra och gott enligt koranen. Han föddes i Somalia och har skickat pengar dit. Han har erkänt detta, men tycker inte att han begått något brott. Dock är han nu dömd för grov förskingring. Och ska sitta inne i mer än två år åtminstone, om inte hovrätten ändrar domen. Han förskingrade drygt 12 miljoner kronor. 

Vi har 2 miljoner invandrare i Sverige och en miljon av dem är muslimer. Den utvecklingen har skett under min livstid, för när jag var liten var en svart människa en sensation för oss barn i Björkhagen. Vi följde efter den förste svarte mannen vi såg. Helt upptagna med att åsynen av honom var riktig, att sådana som han fanns i verkligheten. Jag antar att han var en amerikansk soldat, som av någon anledning befann sig i Sverige på 50-talet. Han var säkerligen inte muslim. För oss framstod han som ett ufo från sagornas land.

Redan 2010 så tyckte Waberi att koranen stod över svensk lag. Men det var inget som någon reagerade starkt på då. Det var ju så bra att ha en trevlig, svart man som medlem i ett parti och dessutom i riksdagen. Detta var den vanliga svenska undfallenheten för islam och för människor med annan hudfärg än vit. Det var rasism att tro något ont om svarta människor. Och koranen var ju bara en gammal bok.

Islamisten Waberi har aldrig dolt sina preferenser och han har citerat koranen offentligt åtminstone sedan 2006. Det hindrade honom inte. För islam var heligt också i Sverige, detta sekulära land. För vi var så generösa och tänkte att det är väl okej att citera koranen. Waberi menade ju inte att detta ska införas i Sverige, inte sharialagar. Lika lite som vi trodde på gamla testamentet i bibeln. Nä det kunde inte partivännerna tro. Men nu leder han ett islamistiskt parti i Somalia och då gick det upp ett ljus också i Sverige för de klentrogna. 

Här skrev jag redan 2013 om islamisterna i riksdagen. 

5.5.2022

Här skriver Göteborgs-Posten om Römosseskolan där Waberi var rektor. Han spenderade 12 miljoner på eget parti i Somalia plus gjorde lyxresor till Mellanöstern och Asien. Han har naturligtvis besökt sexklubbar också. Skolinspektionen vill att skolan ska stänga, men det motsätter sig ledningen för skolan. 

tisdag 3 maj 2022

Socialtjänsten gjorde ingenting två barn kastades ut genom fönster

 Assane Ndiaye knivskar och kastade sina två barn ut genom ett fönster i deras lägenhet. Det var 17 meter till marken. Den 3-årige sonen dog, men den 7-åriga dottern överlevde. Det måste betecknas som en mirakel att ett barn fick svåra skador, men överlevde. Den 44-årige pappan åtalas nu för mord och mordförsök. Han är från Senegal och trodde att något ont var ute efter familjen. Han trodde att onda människor ville förstöra hans liv och han var också rädd för strålning. 

Pappan Assane kontaktade hyresvärd, socialtjänst, miljöförvaltning, sjukvården, polisen och Strålskyddsmyndigheten för att få hjälp. Flera gånger kontaktade polisen och andra socialtjänsten eftersom Assane upplevdes som psykiskt instabil. Men socialtjänsten i Stockholm tyckte inte Assane hade några problem och konstaterade att det inte fanns något "akut skyddsbehov för barnen". De gjorde helt enkelt ingenting. Nu ska socialtjänsten utredas av Ivo (Inspektionen för vård och omsorg). 

Pappan försökte också skydda sina barn med hjälp av aluminiumfolie i barnens sängar. Klassiskt exempel på galenskap. Foliehattssyndromet. Att man tror att strålningen kan komma genom luften. I Senegal är tron på onda andar ett inslag i kulturen och också brodern till Assane var övertygad om att det fanns något sådant i lägenheten i Hässelby. Pappan bad också till Allah för att få hjälp. Han är svensk medborgare. Rättegången började i går i Solna tingsrätt. 

Här skrev jag om detta tidigare. 


Den här pappan mördade sin son och skadade svårt sin lilla flicka. Han tänkte själv också ta livet av sig, men ångrade sig. Han knivskar sig dock. Men inte tillräckligt svårt. 

Propaganda från SVT om elbilar

 Det är så billigt med elbil i alla fall om man bor i Vidsel mitt i obygden norr om Piteå i Älvsbyns kommun och har kunnat binda elpriset till 50 öre per kwh. Så propagerar SVT i dag för elbilar för den här ägaren kan ladda hemma. Ingenting om vilken sorts bil det är eller hur mycket den har kostat att köpa. En ny elbil kostar minst en halv miljon. Dessutom kan man behöva byta batterier och det kostar då upp till minst 100 000 kronor. 

Jag tycker att SVT kunde avhålla sig från att propagera för elbilar för de flesta har inte råd med dem. Jag skulle absolut inte ha det. Min dyraste bil kostade 80 000 kronor i inköp på avbetalning. Det var en begagnad Honda som går prickfritt nu tre år senare. Men SVT måste varje dag ha ett inslag om klimatet och där passar förstås inslaget om Dennis Krogh-Vennemo in. 

Slutsatsen måste bli enligt SVT att det är bäst att flytta till Norrland i framtiden för där är elen billigare. Där har alla så långt till jobbet också. Den här elbilen går 20 mil per arbetsdag. Och elbilar är så tysta och underbara. Förutom om man skulle krocka med dem, för det kan vara livsfarligt.  För då uppstår giftiga gaser och bilen går inte att släcka med vatten. Om det ändå görs behövs mycket mer vatten och det blir giftigt. SVT vill att vi ska bli avundsjuka på Dennis för något annat än fördelar finns inte med hans elbil. Varför ska vi alla betala för denna propaganda? SVT kostar per år uppemot 9 miljarder kronor. Då kunde de hålla med lite konsumentupplysning också! Även i en nyhetsartikel. 


Hela huset brann ned när elbilen stod på laddning. Först brann carporten i Värmland och sedan tog huset eld. Man måste ha en laddbox för att vara säker på att inte batteriet sätter eld på huset. Det är också en extrakostnad för elbilar. Även den här hybridbilen i Sunne brann fast den skulle vara säker att ladda. Och ägarna förlorade allt. Huset brann upp.