onsdag 30 december 2020

Här hade ungdomarna tur

UPPDATERAT

 Nedan kan ni se bilen som några ungdomar färdades i norr om Oslo för att släppa av en kompis. Men så försvann vägen framför den. Den som körde tvärbromsade förstås och ungdomarna ut ur bilen och sprang bakåt mot centrum. De hade tur, men det saknas fortfarande tiotalet personer och bland dem barn. Jag kan inte förstå att de har byggt villor på den här platsen i Norge norr om Oslo, för rasrisken konstaterades vara mycket hög år 2005. Leran blir kvicklera när det har regnat så mycket som det har gjort nu. Och allt glider då för leran blir som vatten. Men bara tre år senare 2008 byggdes området ut. 

Jag minns raset i Surte norr om Göteborg för min pappa Ingvar Rudberg, som också var journalist, skrev om det 1950. Bara en person omkom då, men husen hade åkt 150 meter. Min pappa jobbade på FLT (Förenade Landsortstidningar) och han liftade med flygvapnet ned till rasområdet. Så gick det naturligtvis inte att göra, men han åkte ut till Barkaby och fick lift mot alla odds till Såtenäs där en taxi mötte upp. Pappa hade lånat 500 kronor på morgonen och en kamera av sin kompis, som var fotograf.

Hela branten i Surte hade åkt ned i älven och husen stod på trekvart. Järnvägen var avskuren av raset strax efter att ett tåg hade passerat med 800 passagerare. Tur den gången också. Min pappa intervjuade villaägarna och fabriksfolk, som var evakuerade för deras fabriksområde var avstängt. Han ringde in ett reportage från en villa innan en telefonist avbröt honom för kablarna var påverkade i området. Han ordnade sedan med telefoto från någon tidning i trakten. På väg ut från rasområdet mötte han andra journalister från stockholmspressen. De hade chartrat ett plan tillsammans, men låg ändå efter min pappa i nyhetssammanhang. FLT hade en upplaga på 1,5 miljon då. 

Raset i Surte var det största i Sverige i modern tid förutom raset i Tuve 1977, då omkom nio personer, och äntligen lärde sig kommunerna efter detta att det inte gick att bygga hus på lerbranter. I Surte rasade 600 meter av branten. Tyvärr så är nog raset i Norge värre eftersom hela branten har gett vika där husen stod på ett 700 meter långt område. Och eftersom det saknas både vuxna och barn är det troligt att en del har omkommit, men det lär vi inte få veta i dag. Nu när mörkret har fallit igen över bygden. Tio personer är konstaterat skadade. Vi tänker på de saknade och de anhöriga. 

1.1.2021

Redan 2008 blev de norska myndigheterna varnade för att tillåta mer bebyggelse i området av en vattenexpert, men det går knappast att stå emot den så kallade utveckling av samhället. Därför byggdes så många hus tätt inpå varandra att nio hus med ett trettiotal lägenheter nu har rasat. De tio människor som ännu saknas är troligen inte vid liv. Men nu ska räddningsmanskap gå in i området med hjälp av broar av stål. I Sverige framställs det som att det är de förnuftiga svenskarna som kommer med hjälp, men så icke i Norge. 

20:30

Här är namnen på alla saknade i Norge. De är nu nio stycken för en har hittats död. 

3.1.2021

Fem av de saknade är nu hittade omkomna. Fem återstår att finna. 

17:23

Sex döda nu hittade. 

19:37

Ännu en död hittad. Nu saknas tre. 

5.1.2021

Hoppet är ute för de tre saknade och nu avbröts räddningsaktionen för det rasade mer. Tio människor har omkommit i detta lerras, som naturligtvis kunde ha undvikits genom att husen inte hade byggts så tätt inpå varandra på lera. Oförsvarligt att myndigheterna inte lyssnade på expertisen. Men nu lär norska myndigheter lära sig precis som svenska fick göra när det rasade 1977 i Tuve i Sverige då nio personer omkom. 


Ungdomarna lämnade bilen med varningsblinkers på för att inte fler skulle åka utför stupet. Ser ni bilspåren bakom och att bilar har vänt. Kanske räddades liv där trots allt. Löfven handlade julklapp och besökte Systembolaget

 UPPDATERAT

Statsministern tror att han är en vanlig människa, som kan göra som han vill. Han byter skepnad och blir en Svensson när han enligt pressekreteraren lagar sin klocka i gallerian, letar efter reservdelar till sin rakapparat, inhandlar en julklapp till sin fru eller besöker Systembolaget. Jag har inte orkat bry mig om denne man något särskilt på senare tid. 

Han har en lön på närmare 200 000 i månaden, men anser sig inte ha råd med en ny klocka eller en ny rakapparat, som han kan beställa över internet. Inte heller kan någon annan än han själv besöka Systembolaget. Det gör varje man personligen i Sverige. Även om det innebär köer och risk för sjukdom. Spriten till jul är helig för arbetarklassen! Julklappen till frun går inte heller att hitta på internet utan detta måste han inhandla i egenhändig fysisk form. 

Allt detta har förändrats för varenda människa i Sverige, men inte för vår statsminister. Inte heller har han någon ansiktsmask på sig när han gör sina ärenden. Varför skulle han ha det? Han är 63 år och tillhör ingen riskgrupp. Inte blir han sjuk inte. Och inte smittar han andra heller. Han är helt enkelt onåbar för sjukdom.  

Också Aftonbladets Lena Mellin menar att det är svårt att ta honom på allvar i framtiden. Alla hans moralkakor faller platt till marken eftersom han inte själv kan följa vad han säger. Han är en hycklare säger också hon, som är en stadig gammalsosse. Som sagt det är en sak att vara statsminister och en annan att vara privatperson. Vilken chock när han upptäcker att det är en och samma person i hans fall. Han hade ingen aning om detta heller. Men något ansvar för att 8 484 personer nu har avlidit med Covid-19 i Sverige har han förstås inte. Har aldrig haft heller! Så det så.

31.12.2020

Om det här hade varit ett vettigt land skulle regeringen avgå nu. Inte bara Stefan Löfven har gjort bort sig utan fler i regering och byråkrati. Finansminister Magdalena Andersson reste till fjällen. Och Dan Eliasson chef för MSB (Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap) reste på semester till Kanarieöarna. Socialminister Lena Hallengren shoppar när hon har lust. Även på mellandagsrean. Alla självklart undantagna från verkligheten. Inne i sina egna bubblor. Precis som Morgan Johansson, denne trefaldige minister, som shoppade på mellandagsrean.Redan för sex år sedan kallade den franska satiriska tidningen Charlie Hebdo Stefan Löfven för "hycklare". Detta klarsynta betraktelsesätt har sedan spritt sig över till Sverige till slut. Och han lever upp till det dessutom! En hycklare predikar som ni vet en livsstil utan att själv tro på den. 

Morgan Johansson hycklar också, men vi bortser från det naturligtvis. Sic! Jag skrev om hans besök på mellandagsrean här. 


måndag 28 december 2020

Morgan Johansson gick på mellandagsrean

UPPDATERAT

 Det är klart att justitieminister, migrationsminister och ställföreträdande statsminister Morgan Johansson är höjd över alla andra människor. Han är så duktig och särskilt utvald att han klarar av att ta sig in på mellandagsrean i Lund. Han hade ju livvakter, som banade väg och skulle bara köpa en försenad julklapp. Livvakter hjälper mot alla sorters virus det vet vi ju och att rikets högsta herrar har ett särskilt företräde hos Gud när det gäller lindring och bot av sjukdomar. Det är allom bekant. 

Dessutom var det en försenad julklapp till föräldrarna han skulle köpa. Ja herrejestanes det var ju inte en dag för sent när det redan hade varit julafton två dagar tidigare. Hade han glömt att han hade föräldrar? I så fall var det ju mycket behjärtansvärt att någon hade påmint honom om detta. Och att han inväntade sprutan för att kunna träffa dem. De har säkert också fått sprutan eftersom ministern är så omtänksam. 

Senast jag hade kontakt med minister Morgan Johansson , utsedd av Guds nåde, var i mars förra året då jag upplyste honom om alla mord som inträffade i Sverige. Jag hade räknat dem i flera år och ansåg att statistiken från det statliga Brå var missvisande. Dock kunde ju förstås inte en minister utsedd av Guds nåde sänka sig till att svara på detta brev. Så ännu verkar ministern sväva i helig okunnighet om hur det ser ut i Sverige. 

Nu ska vi ju inte önska att Guds straff drabbar denne minister eller hans föräldrar. Det är inte vår uppgift. Vi som krälar i stoftet under de höga herrarnas fötter. Vi överlåter detta åt högre makter. Han har redan tagit sprutan mot denna invaderande sjukdom säkerligen. Denna sjuka som kommer från det stora landet i öster. Så borde även hans föräldrar ha gjort, som är skyddade genom Guds försorg och den medicinska vetenskapen och han kan träffa dem nu. Vilken omtänksamhet från denne högt uppsatte!

29.12.2020

Ja också herr statsministern själv sågs på galleria mitt i stan med livvakter två dagar efter att ha hållit presskonferens om att inte handla i onödan, och inte trängas, men naturligtvis var det ett noga planerat besök. Helt legitimt förstås. Och detta beror ju av att de är som andra människor i regeringen och inte alls några högt uppsatta som behöver hålla sig friska och fräscha för att kunna regera. För det var väl länge sedan vi hade någon regering att tala om. Men så många människor samlades runt vår älskade statsminister att vakter måste tillkallas för att skingra folket. Alldeles för många ville prata med honom. Tänkte inte på det sade statsministern antagligen. Hade ingen aning. Nu igen.  


lördag 26 december 2020

God fortsättning på den härliga julen!

 I dag är det Annandagen och då har det snöat en massa också där vi bor. Vi som inte brukar ha mer än 50 procents chans att få snö till just jul. Inga klimatförändringar här i sikte utan en helt vanlig vinter. Fast det var varmt i december. Här kan ni läsa om hur lite vi människor påverkar atmosfären. 
torsdag 24 december 2020

Bästa julklappen från Kina

 Ursäkta mig om jag blir ironisk när jag ser dödssiffrorna över medborgare i Sverige. Hela 8 279 personer har avlidit med eller av Covid-19 i Sverige. Sjukare än någonsin var jag och mina klasskamrater av Asiaten på 50-talet. Men då uppmärksammades detta inte så särskilt för det fanns så många sjukdomar, som inte gick att göra något åt. Och då dog inte fler än drygt 1 000 personer om man får tro statistiken. 

Den här pandemin är säkerligen inte den sista, för hur ska vi kunna undvika andra människor i evighet? Nej alla tendenser gör att vi ska umgås med flyg och genom att korsa planeten i våra äventyrliga utflykter och genom handelsförbindelser. Det lönar sig för alla att tillverka prylar och sedan exportera dem. Kina ligger långt framme där. Alla folk på jorden har olika förutsättningar för att kunna göra detta. Men i Sverige är det oftast för dyrt att låta någon tillverka kläder, skor och andra nödvändigheter. 

Hur ser då framtiden ut? Kommer civilisationen att backa och vi återigen börja småskaligt framställa ting? Knappast troligt. Men det här hacket i utvecklingen är en nyttig påminnelse om att vi inte är herrar över vårt jordklot eller ens över våra egna kroppar. Trots flera hundra år av vetenskapens utveckling. Inte mer än en mycket kort mikrosekund i den långa utveckling, som människan som art har haft på planeten. onsdag 23 december 2020

Utvärdering av åtgärder i pandemin

 Om nästan en månad den 17 januari ska allas vår statliga television sända ett utvärderande program om pandemin och vad som kunde ha gjorts. Jan Helin, tidigare Aftonbladet numera mediedirektör på SVT, framträdde i morse för att ursäkta att SVT inte hade skötts sitt uppdrag under året. Han menade att de lämnade sin ingrodda roll som ifrågasättande av makthavare under våren och istället blev lite frågande, undersökande till och med vetenskapliga inför denna helt nya situation med Covid-19. Han lät precis som statsminister Stefan Löfven när han menade att det var för tidigt att utvärdera allt. 

Jag menar att det är helt klart att medierna och särskilt då SVT föll till föga för detta hot, där Tegnell blev hjälten som skulle rädda oss alla. Det är alldeles oförsvarligt att lämna en roll som ifrågasättande som journalister. Det är den enda tredje statsmakten vi har. Medierna ska upprätthålla denna roll vad som än drabbar. Det finns dock en arketyp som framträder när människor känner sig hotade. Då ropar de på en stor och stark man och så gjorde också SVT plus andra medier när denna farsot nådde oss. Vi skulle överleva och klara oss tack vare dessa urgamla roller. En man skulle ta ledningen och vi skulle rätta in oss efter honom. 

Som mänsklighet har vi inte kommit mycket längre än människor hade gjort för tusentals år sedan. Vi har en tunn fernissa av vetenskap och medmänsklighet, som har vuxit en smula under några hundra år. Men så fort något hotar människor griper vissa efter halmstrån precis som människor har gjort i alla tider. Känslor och troende tar över och en del bönfaller makterna om hjälp. Det ingår i människors psykiska utrustning att vara sådana och har gjort det sedan vi gick omkring på stenåldern eller tidigare. 

Dock borde någon makthavare ha hållit huvudet kallt under denna tid. Men som vanligt var det ett konglomerat av de maktmänniskor som finns inom medierna och inom politiken. Det är inte fult alls att vara kompis mellan dessa maktcentra, utan det ses som en förutsättning för att få intervjuer. Då får man inte granska för hårt för då bryts kontakten. Vi har inte något fristående journalistiskt medium. Allt är sammanblandat i detta lilla land. 

Det märktes också i morse i SVT när en representant för den privata krognäringen framträdde för att klaga över allt som lagts på denna näring av regeringen. Han var noga med att börja att tala om hur illa det var för alla som hade dött i Covid-19 och hur synd det var också om andra i samhället, innan han menade att det kunde vara nog nu. Och att regeringen bör tänka igenom vilka konsekvenser det har fått att dessa privata aktörer får bära hela bördan i samhället. Regeringen bryr sig naturligtvis inte om att några restauranger får slå igen och att dessa människor blir arbetslösa. Stödet för dessa privata småföretagare ingår inte i socialdemokratisk politik. 


Kungen sade ifrån till slut, men han är förstås 40-talist och inte socialdemokratisk maktmänniska. Annars är det som vanligt i Sverige. Makten kommer inte att ramla omkull förrän om två år när det är val. måndag 21 december 2020

Den misslyckade integrationen dödar människor

 Naturligtvis var det ingen som trodde att en misslyckad integration i Sverige skulle döda människor genom virus, men så är nu fallet. Det gäller corona som har gjort att överdödligheten hos personer 40-64 år födda i Somalia, Syrien och Irak konstaterades vara hela 220 procent i Sverige under 2020. Detta jämfört med dödligheten under åren 2016-2019. Denna överdödlighet var beroende av resor inom Europa för att fira bröllop och släktkalas. Överdödligheten bland infödda svenskar eller de födda inom EU, Norden eller USA, men boende i Sverige i samma åldrar fanns inte alls under samma period. Den var till och med negativ, dvs färre dog under 2020 än under tidigare år. 

Den misslyckade invandringspolitiken är således inte bara skuld till våld och utsatthet för människor. Utan också för att dessa dör, därför att de inte kan svenska och inte kan delges de instruktioner som behövs för att skydda sig själva eller de gamla som de har hand om på boenden. Just där behövdes inte svenska alls. Alla som ville anställdes. Inga krav har ställts på dessa invandrare utan istället har de höjts till skyarna som räddningen för Sverige, som behöver arbetskraft. Ett tänkande som enbart handlar om ekonomi. 

Människor har under året flytt från Stockholm, som har en negativ befolkningsutveckling. Under många år har invandring gjort att Stockholms befolkning har ökat, men inte i år. De utifrån kommande har inte kunnat ta sig till Sverige. Sverige stoppar nu i dag också resor från Storbritannien, som har ett muterat virus. Detta virus gör att coronasjukdomen sprids fortare och enklare mellan människor genom att det är mer smittsamt. Många invandrare från Pakistan, Somalia, Uganda och Västindien bor i Storbritannien. EU kan också ta beslut att stoppa resor från Storbritannien. 

Världen ser ut som den alltid kommer att göra: de fattiga har sämre förutsättningar än de rika. Klasskillnaderna består och sjukdomar drabbar värst de som inte kan skydda sig. Särskilt när de inte förstår det språk som talas i länder där de bor. I Sverige har vi aldrig haft något riktigt uppror mot de besuttna. Adeln sitter kvar i sina borgar och slott. 

Omfördelningen av tillgångarna har aldrig på riktigt gått ut till folket, som har nöjt sig och hoppats på våra partier i riksdagen. Vart fjärde år röstar en stor del av folket för förändring, men den kommer aldrig. Vikingar fanns förr endast i Mälardalen i Sverige. Resten bestod av danska och norska vikingar eller enbart människor som försökte överleva i landet. Det arvet består än i dag. De flesta ser inte nyfiket ut över världen utan stannar där de är och försöker överleva. 

Världen har aldrig stått inför en större utmaning nu när nya virus från Kina aldrig upphör utan drabbar varje år. Strax är vi över 8 miljarder invånare på planeten. En överbefolkning som aldrig tidigare har skådats. Vi går mot större katastrofer än ett virus från Kina beroende på att det är tabu att tala om denna överbefolkning. Invandrare behåller sin kultur och föder många barn, för dessa har alltid setts som en rikedom för fattiga människor. 


Detta är en teckning av EWK i Aftonbladet "Moder Jord" på 60-talet, men så kan man inte teckna i dag. Det skulle anses rasistiskt fast problemen med överbefolkning består och är mycket värre. Makttänkande gör att ledare vill ha så stora befolkningar som möjligt att härska över och vill att de ska sprida sig över planeten. Ett nytt sätt att invadera utan krig. 


söndag 20 december 2020

Polis grovt misshandlad på Hisingen

 När poliser skulle avstyra ett bråk som uppstått på en stor fest på Hisingen i Göteborg blev en av dem knivskuren i armarna. Gärningsmannen slutade inte utan knivskar flera gånger. Polisen har allvarliga, men inte livshotande skador. Mannen med kniven är anhållen för försök till mord. Hisingen har alltid varit en ort byggd för att få bostäder till alla arbetare. Jag bodde där på 60-talet, men då arbetade alla i stort sett och det var en förort, som hade Volvo nära som en stor arbetsgivare. Något som har försämrats med årtiondena som gått. 

Så trist med dessa upprepade fester och bråk dessutom. Det hela inträffade i Backa på Hisingen. Mannen som greps är i 20-årsåldern. I går sköts en man i 25-årsåldern av polisen i Sala i Västmanland och den mannen avled. En utredning har startat, vilket alltid görs när någon dör skjuten av en polis. Han hade hotat poliserna med ett vapen. 

Men naturligtvis lever vi i det bästa landet i världen. Det är därför vi behöver att alla som vill ska få komma hit. År 2019 var 230 000 invånare av totala befolkningen i Sverige födda i Afrika och 780 000 födda i Asien. Arbetslösheten i dessa grupper rör sig om mer än 20 procent. Professorn i nationalekonomi Mats Hammarstedt menar att detta inte rättar till sig med tiden utan istället blir värre. De som har lyckats ta sig hit kan njuta av välfärden utan att bidra till den. 

Sveriges befolkning väntas öka med 775 000 personer fram till 2030 och av dessa förväntas 40 procent vara i pensionsålder över 65 år. Detta är således personer som ska försörjas av den övriga befolkningen, som i många fall inte jobbar eller har jobbat och betalat skatt. Med den stora invandring vi har haft under 2000-talet vore det inget problem om alla arbetade och bidrog, men som sagt det sker inte. Istället är det ett slags lyxproletariat som har utvecklats. De tycker de kan göra som de vill och anordna stora fester också i dessa tider när befolkningen förväntas följa restriktioner. 

Invandring per år under 2000-talet. Om alla dessa nya invånare bidrog till välfärden i Sverige vore det inget problem, men tyvärr ser det inte ut så. Faksimil från SCB. 

lördag 19 december 2020

New York drabbad av snöstorm

 Massor med snö har fallit över New York och östkusten i USA, men det ger inte avtryck här naturligtvis, för det visar inte på klimatförändringar. En 58-åring blev insnöad i sin bil sedan en snöplog hade täckt hans bil med snö. Han räddades till sist av en polis som trodde att den översnöade bilen var postlådor. Polismannen ville se var han befann sig med hjälp av dessa, men upptäckte att det var rutan på en bil han träffade på med en man i bilen. Kevin Kresen fördes till sjukhus nedkyld och med frostskador. New York ligger på samma breddgrad som Rom i Italien. 

Här hemma ser det inte alls ut att bli någon vit jul. Men det är inte så ovanligt där jag bor, ungefär hälften av jularna är vita, men inte mer än så. Här kan ni se hur vi vill att det ska se ut på min video.


Så här såg det ut 2012-2013 när det aldrig slutade snöa och vi fick gå ovanpå skaren någon halvmeter ovanför marken till slut. Snön smälte inte förrän i slutet av april. För mycket snö den vintern och många strömavbrott. Vattenfall körde med bandvagnar. Gick inte att fixa ledningarna annars. 

torsdag 17 december 2020

Försäkringskassan sponsrade IS

 UPPDATERAT

Att försäkringskassan har fortsatt och betala ut bidrag till föräldrar som drog iväg med sina barn till extremismen i IS är bara bottenskrapet av de bidrag som har försvunnit till personer som har befunnit sig utomlands. Inte undra på att vårt system har fått sprickor. Det värsta exemplet på bidragssystemets kollaps är detta plus att Iraks försvarsminister fortsatte att få pengar från svenska staten (läs oss andra) när han flyttade till Irak och blev högavlönad. 

Det säger en del om hur människor tycker att de har rätt att få pengar från Sverige. I alla lägen. Michael Skråmo som konverterade till islam 2005 och reste till IS 2014 samt propagerade för IS hela tiden fick ta emot närmare 100 000 kronor i bidrag fast han uppmärksammades av medierna. Han skröt själv över att svenska staten betalade hans "glock och kallash" i Syrien hos IS. Han fick barnbidrag (fyra barn) och bostadsbidrag. 

Försäkringskassan är så vänlig och upplyser alla utlänningar om att de kan få bidrag och att de kan få hjälp att ansöka plus att de kan få prata med en handläggare på sitt eget språk. Allt för att vi ska betala ut så stora summor som möjligt. 

18.12.2020

Att socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi nu vill låta f-kassan utreda brott är många år för sent. Tidigare var det Annika Strandhäll som var minister och fusket med bidrag som har hamnat utomlands har varit känt under hela denna senaste regerings ministär. Men senfärdigheten har gjort att biståndet till extremister har fortsatt. En familj som hade flyttat utomlands till IS fick bidrag i fyra år innan det stoppades. 

Här berättar f-kassan vilka föräldrar som tog emot föräldrapenning på grundnivå år 2018. Och varifrån dessa kom. Statistiken avslöjar att det är mycket sällsynt att föräldrar födda i Sverige gör det.  Men desto vanligare att föräldrar födda i Afrika och Mellanöstern får detta bidrag. Det betyder att de inte har någon inkomst i Sverige. 


onsdag 16 december 2020

Sverige som land finns inte längre

 Redan i maj i år konstaterade professor Bo Rothstein att coronaviruset skulle orsaka ett sammanbrott för den svenska modellen. Sverige skulle inte längre framstå som ett land fullt av ärlighet, välfärd, tillit och ordning. Nu har en kommission konstaterat att regeringen kunde ha gjort bättre ifrån sig, men att den gömde sig bakom experter och har skyllt på kommuner och regioner. Regeringen har inte haft något ansvar förrän nu när de fick hård kritik. Och då konstaterar Löfven att det beror av denna och andra regeringar, att så många har dött av corona i Sverige. Ansvaret är inte statsministerns. 

I morse fick professor Bo Rothstein framträda i Morgonstudion i SVT och råda regeringen att ta hjälp av ett råd av egna experter för att kunna stå emot andra experter. Detta för att kunna regera landet vid kriser. Han menade att detta som har hänt framstod som om överbefälhavaren hade sagt att nu är det krig och vi måste hindra fienden, men att de olika vapenslagen styrdes av militärer som inte hade lust att hindra fienden eller ansåg att det inte var viktigt att göra så.

Sverige är ett splittrat land och har varit så länge genom att vården och omsorgen av äldre under lång tid har varit eftersatt genom att finansministrar hela tiden har sagt att äldre minsann har fått så mycket av Sverige, att de får ta hand om sig själva och inte belasta statsfinanserna. Särskilt 40-talisterna har varit hatade av staten genom hela 2000-talet. Finansminister Pär Nuder kallade hela den generationen för "köttberg", som hans 60-talsgeneration skulle föda. 

Och 40-talisternas samlade pengar i pensionsfonder drogs in av staten (258 miljarder från AP-fonderna) när den bestämde sig för att ta över garantipensionerna. Pensioner som skulle föda också de pensionärer som aldrig någonsin hade jobbat i Sverige. Alla skulle vara jämställda inom välfärden och få lika mycket pengar vare sig de kom hit som icke arbetande eller inte. 

Välfärden pytsades ut över hela världen och det klarade naturligtvis inte ett land som Sverige med omkring en promille av världens invånare. Detta extrema högmod i välfärdspolitiken har nu fått sin sista spik inslagen genom alla stödåtgärder som regeringen hade råd med (fast de aldrig hade haft råd att ge 40-talisterna några bra pensioner). Finansminister Magdalena Andersson bytte fot och menade att Sverige hade sparat sedan 70-talet och hade så bra finanser att det gick att stödja alla nu. Borta var talet om 40-talisterna till slut. De flesta var redan döda för 60-talisterna hade sedan 1993 blivit en större folkgrupp. Och sista gruppen äldre skulle nu dö i corona. 

Staten sparade helt enkelt pengar på att alltfler äldre dog och inte längre behövde varken omsorg, sjukvård eller pensioner utbetalade av staten. Detta cyniska spel med befolkningen hade pågått under åtminstone 20-25 år. Alla som inte var födda och uppvuxna i Sverige var mer värda än de inhemska barnen. Importen av kriminella och banditer pågick för fullt för att arbetskraften behövdes. Men istället drabbades befolkningen av våld och utsatthet i brott. 

Coronaviruset visade naket alla brister som fanns i det svenska samhället och som hade skapats i och med att Sverige inte deltog i andra världskriget. De styrande trodde inte på någon pandemi. Den skulle inte komma hit sade experterna på Folkhälsomyndigheten. Sverige var alltid genom en särskild utvaldhet förskonat från pandemier och andra orosmoment, som kunde beröra resten av världen. Högmod går före fall sade människor förr i tiden. 


Dödsannonser för 40-talister publicerade i december. Nu klappar staten händerna av förtjusning över att slippa försörja och vårda dessa. Först har den här generationen häcklats i åratal av politiker och nu har mobbningen lyckats. 

lördag 12 december 2020

Corona-sms till 22 miljoner svenskar

UPPDATERAT

Det sms som ska skickas ut är ännu ett bevis för att inrikesminister Mikael Damberg (s) och regeringen absolut har förlorat kontrollen över vad som händer i landet. Vilka är de 22 miljoner svenskar som ska få detta sms? Vad jag känner till finns det endast drygt 10 miljoner i det här landet. Vi är strax uppe i 8 000 döda (7 514 i dag) av corona eller med corona. För riskgrupperna är oftast sjuka i något annat också. Ingen kommer att bli mindre sjuk av att staten skickar ut ett meddelande om att läsa något på en webbplats. Meddelandet från staten kommer att lyda så här: 

”Information från myndigheterna.

Följ de nya, skärpta råden för att stoppa spridningen av covid-19. Läs mer på webbplatsen krisinformation.”

14.12.2020
Nu har jag också fått detta meddelande. Hurra jag är svensk medborgare! En bekräftelse. Annars är det helt världelöst att tvinga operatörerna att skicka detta. Helt kokogullan en gök! Eller vad ska man säga?

fredag 11 december 2020

Tomas Holmqvist blev lurad två gånger på sina pengar

 UPPDATERAT

Det är snällt av Tomas Holmqvist att ställa upp som avskräckande exempel på äldre som blir avlurade sina pengar. Han blev först lurad en gång genom de där som lovar stora avkastningar och sedan en gång till när de ville hjälpa honom att få tillbaka sina tillgångar. Han blev av med mer än en miljon kronor. 

Att det finns så dumma personer i äldre generationer beror naturligtvis av att de är naiva även vid hög ålder och inte har utvecklat något riktigt skydd för sin person. Svenskar i gemen kunde förr lita på andra människor, men så är inte längre fallet. Om någon lovar något som verkar orimligt så är det också så. Gå nu inte på det som Tomas Holmqvist gjorde. Han som var så snäll att han ställde upp i Morgonstudion och berättade hur dum och girig han hade varit. Som varnande exempel. Förlåt Tomas, men du påminner så mycket om andra jag känner. 

12.12.2020

Här berättar Göteborgs-Posten om alla försök att lura äldre. De drar sig inte för någonting. De har stulit 35 miljoner av äldre bara under oktober och november i år. Så det lönar sig tyvärr att vara kriminell. Karin Pihl tror att tekniska lösningar kan stoppa dessa kriminella, men det är nog bara sunt förnuft och icke-rädsla genom kunnande som kan detta. Att inte tro på människor som verkar vänliga utan att fråga ut dem om vad de sysslar med egentligen. Med neutral och oskyldig röst. Men i så fall måste alla ha den utbildning som jag har. Och det har väldigt få i min ålder. 


torsdag 10 december 2020

Vi ska pumpas fulla med skräck av SVT

I dag på Nobeldagen när det inte går att fira på riktigt så lånar sig SVT till att sända en pjäs från Dramaten som professor Johan Rockström står bakom och framför. Han fick prata fritt i morse i Morgonstudion om hur illa det är med jordens klimat för den är precis som pandemin, enligt honom. Det fruktansvärda klimatet sprider sig som pesten. Äkta propaganda utan några frågor alls. 

Annars blir det gammal skåpmat i kväll från andra Nobeldagar lovade Victoria Dyring, som ska framföra klänningar och mat. Så hon tar ett steg tillbaka för propagandan. Hon som annars brukar vara vetenskaplig. Det blir två timmars propaganda på bästa sändningstid. Sätt er nu svenska folk och låt er indoktrineras av de som redan har bestämt hur jordens framtid blir!


Professor Johan Rockström är klimatgurun som lägger sin panna i djupa veck över klimatet. 


Här ser ni att det finns mer is än vanligt bortåt Ryssland i havet och även runt Grönland. Men sådant rapporteras aldrig. Det är bara över oss det är varmt. Men i Östersjön finns is. I Marocko snöade det dessutom i dag därför att den kalla luften från Ryssland drog ned över dem. 

tisdag 8 december 2020

Bra gjort Hanif Bali!

UPPDATERAT

 Hanif Bali (m) samlade in två miljoner kronor på några dagar till de båda pojkar som grovt misshandlades och torterades på en kyrkogård i Solna under nio timmar. Nu ska de få pengarna för insamlingen är stoppad. Hanif Balis swish kraschade för det kom in så mycket pengar från tiotusentals människor. Det säger en del om vad Sverige anser om våldet mot dessa båda tonåringar. 

De båda tonåringarna hade tackat nej till att köpa knark och därför utsattes de för detta grova och utdragna våld under många timmar. De lyckades till slut fly från de båda männen 18-årige El Hani Amin och 21-årige Jahani Asl Ali. Båda männen är tidigare dömda och har nu åtalats för detta grova brott. 

Pojkarna är chockade över att människor bryr sig så mycket om dem. Men glada förstås. Nu får de hjälp att gå vidare från det vidriga som de utsattes för i augusti i år. De försökte bara överleva för de blev slagna så fort de rörde sig. Blodet rann över dem och deras sönderslitna kläder. De fick hjälp till slut av ett vittne när de sprang efter hjälp. Denne hjälpte dem kontakta polisen och männen greps på kyrkogården med deras tillhörigheter på sig. De kan få åtta års fängelse, men 18-åringen får förstås ungdomsrabatt. 

9.12.2020

Gärningsmännen får för låga straff och offren för låga skadestånd. I åratal har Sverige ömkat kriminella och offren har fått skylla sig själva. Dessutom måste de driva de skadestånd de ska få själva. Flera partier vill att staten ska betala ut skadestånd direkt och sedan driva in dessa från gärningsmännen, men justitieminister Morgan Johansson (s) tycker inte det är bra. Det enorma intresset för att stödja brottsoffren i det här fallet är en misstroendeförklaring från allmänheten av statens sätt att skapa rättvisa. 
Här på Norra begravningsplatsen i Solna misshandlades de båda tonåringarna grovt och utdraget i augusti.  


måndag 7 december 2020

DN har sålt sig till klimatskräcken

 Titta på de här kurvorna nedan. Det är verklig utveckling av den förskräckliga koldioxiden plus de förutsägelser som "vetenskapen" har kommit med. De reella kurvorna befinner sig längst ned medan förutsägelserna skenar ovanför dessa. Jag skäms verkligen över den skräckpropaganda som nu försiggår över världen och där IPPC och FN är ledande. Alla tror på detta "vetenskapliga synsätt". Också Dagens Nyheter. 

Vi ska skrämmas bortom förnuft för att gå över till ett helt nytt samhälle, som inte bottnar i någon verklighet. År 2015 skilde sig dessa kurvor åt så det märktes tydligt. Varför? Jo för att vi ska piskas in i ett nytt samhälle där "vetenskapen" bestämmer. Vi har sedan 70-talet haft ungefär 10 år på oss för att kunna stoppa den domedag, som sades väntar oss alla. 

Detta är den nya världsreligionen, som alla makthavare går in för. Varför gör de så? Jo att behålla makten är allt för dem. Inte att följa hur det går för jorden. De är själva skräckfyllda inför framtiden och vill bestämma hur vi andra ska göra. De vill hålla massorna lugna och utan förmåga att ifrågasätta deras inställning. Ni vet väl att de väldigt rika följer inte samma lagar som oss andra? De är som en annan art av mänsklighet. 

Här är skräckpropagandan fullt synlig. Domedagen väntar oss ifall IPPC får bestämma, verkligheten gäller inte längre. Den reella utvecklingen är den mörklila kurvan nästan nederst. Bilden hämtad från Klimatupplysningen. 


lördag 5 december 2020

Corona förändrar Sverige

UPPDATERAT

Kriser förändrar alltid samhällen. Sverige har varit så förskonat genom 1900-talet och genom 2000-talet att alla hade somnat på sina poster. Tegnell var mer intresserad av Afrika och Somalia dit han åkte i mars i år för där behövdes hans hjälp med att forma en Folkhälsomyndighet. Nu har han råkat säga något om att invandrare råkar ut mer för smittan och sprider den mer och har fått backa i offentligheten. Så menade han inte utan det var glesbygd i länderna omkring oss som gjorde att de har färre dödsoffer. Men Danmark är ett litet och tättbebyggt land med färre dödsoffer än Sverige. 

Myndigheterna i Sverige har varit i stort sett intakta för att vi aldrig var med i andra världskriget. Ingen annan stats makt tog över landet. Utan här har det fått fortgå med en trög förvaltning, vilket också ansågs demokratiskt, för då gick förändringarna inte så fort. Ingen har riktigt reagerat på att invandrarna har förändrat landet för då skulle vi vara rasistiska. Ingen har hejdat vare sig svenskar eller utifrån kommande när de har velat ta sig till Sverige. För vi behövde alla människor vi kunde får hit till vårt glest befolkade land. 

Ingen har dock gjort något fel förstås. Ingen har något ansvar för vad som har hänt. Vi får eventuellt utkräva det ansvaret politiskt om två år när det är val igen. Men tjänstemännen klarar sig alltid. Vi som bor i Sverige får skylla oss själva. För att vi har det land vi har. Epidemin från Kina skulle inte drabba oss. Vi skulle bara få något enstaka fall. Ingen trodde på Hollywoodfilmerna som i åratal hade varnat för hur fort en ny sjukdom kunde spridas över jorden. 

DN skriver i dag på ledarplats: 

I somras förklarade Tegnell: ”Misstag är något som man gör mer eller mindre avsiktligt och några sådana finns inte.” Och jag tror honom. Detta är inte avsiktliga misstag. Snarare är de en följd av högmod och ett osunt ointresse för invändningar.

Men om man utgår från den mer etablerade betydelsen av misstag – att fatta dåliga beslut – så blir listan lång. Mycket lång.

Felbedömning har följt på felbedömning. Utan någon tillstymmelse till självrannsakan.

6.12.2020

Professor Agnes Wold menar att så många fler har dött i Sverige än i våra grannländer beror av att svenskar reser så mycket. Och särskilt då den övre medelklassen i Stockholm. Plus invandrare med utländska rötter. Smittan kom mest från Spanien, Storbritannien, Frankrike och Belgien, säger hon. Det menar hon berodde av att under januari och februari i år så reste svenskarna mer än invånare i grannländerna. Dessutom har vi fler invånare med utländska rötter än grannländerna och de har släktingar i bland annat Europas storstäder. 

DÖDSFALL PER 100 000 INVÅNARE

Sverige: 69,4

Danmark: 14,95

Island: 7,64

Finland: 7,39

Norge: 6,66


Källa: Johns HopkinsGammaldags jular är bara att glömma. Ingen får träffa någon annan, utan bara de som bor ihop får umgås. Ensamhushållen är flest i världen i Sverige. Omkring 4 miljoner bor ensamma eller tillsammans med en person. 

torsdag 3 december 2020

Annika Hirvonen (mp) bor med en illegal migrant

 UPPDATERAT

Miljöpartisten Annika Hirvonen vill bli språkrör, för hon har så stort stöd inom partiet, men hon bor ihop med en illegal afghan, som inte får stanna i Sverige utan blev utvisad redan för tre år sedan. Dock har han stannat här illegalt. Och hon tar nu hand om honom enligt egen utsago sedan slutet på november. Hon hjälper bara en medmänniska. 

Det blir allt otroligare hur politiker uppför sig i landet. Varför ska just illegala från Afghanistan få stanna kvar i Sverige? Ingen bryr sig längre om vilka som bor i landet eller vem denne afghan är som Annika Hirvonen har tagit hand om. Ingen vet egentligen varken vad han heter eller varifrån han kommer eller hur gammal han är. Men det var rätt många år sedan som vårt folkbokföringssystem föll samman och någon ny folkräkning blir det inte. Den skulle inte stämma ändå. 

Annika Hirvonen bor enligt folkbokföringen i sitt hus i Sundbyberg. Där bor också denne migrant som uppges vara 22 år. Hirvonen är ansvarig för skol- och migrationsfrågor i miljöpartiet. Och hon tycker det är alldeles rätt att inte bry sig om lagar och förordningar. När blev politikerna sådana? Men hon behöver hjälp med att betala huset sedan hon har gjort slut med barnens far. Det är enbart driftigt att då ta in någon som får bidrag. Men varför är denne man kvar i Sverige? Retorisk fråga. 

5.12.2020

Nu öppnar regeringen för att fler ska kunna stanna. De som blir samboende ska få uppehållstillstånd så snart är även Annika Hirvonens illegala immigrant legal om regeringen får som den vill. Dock måste han i så fall ansöka om uppehållstillstånd i sitt hemland. Men det går säkert att få till något undantag. Ömmande skäl för att han har varit här så länge. Och inte kan återvända hem. 


Ingen vet egentligen hur många som befinner sig illegalt i Sverige. Det går bra att stanna här och bli omhändertagen av människor som hjälper till. Många tycker inte om våra lagar och bestämmelser, men att Annika Hirvonen (mp) ingår bland dem är anmärkningsvärt. 

tisdag 1 december 2020

Mamma Karlsson låste in sin son i 28 år

UPPDATERAT 

Hur kan det hända att en mamma i Sverige låser in sin son så att han hittas nu av en kvinnlig släkting tandlös och med såriga ben, utan att kunna tala nästan och måste föras till sjukhus? Mait Karlsson hade en man från Ungern (kriminell som ung), men han dog på 90-talet och en annan son som dog som liten plus ett par döttrar. Men ingen har förstått att denna 70-åring gömde en son i en lägenhet i Haninge på Sleipnervägen. Han och hon bor i en bostadsrätt, men nu har polisen hämtat henne. 

Den kvinnliga släktingen (förmodligen en av döttrarna) hittade sonen i en lägenhet full med sopor, inte städad på flera år uppenbarligen. Han låg på en filt mitt på golvet i en mörk lägenhet. Hon hade länge misstänkt att det var något som var fel. Men andra släktingar brydde sig inte så hon gav upp. Hur kan detta ske mitt i Sverige? Skolan brydde sig heller inte. Mamman kunde ta honom därifrån när han gick i sjuan. 

Hur lite bryr sig människor om varandra? Om det hade varit min släkt hade jag aldrig gett mig. Och varför protesterade inte sonen. Var han handikappad? Varför fick de inte hjälp. Hur har hon lyckats att hålla honom inlåst i alla år? Frågorna är många, men kanske får sitt svar så småningom. Stackars barn som har fråntagits sitt liv av sin mamma. Enligt uppgift har han dock synts till i området ibland för tiotalet år sedan. Något har hänt så att allt har spårat ur. I området nedan bor mamman och sonen. 

8:54

Här skriver Expressen om när syskonet (antagligen) till mannen hittade honom. Då hade de inte setts på 20 år, men han viskade hennes namn. Hon tog sig till lägenheten för hennes mamma hade hamnat på sjukhus och han var ensam. Det var en misär som sagt där. 

18:05

I Rapport framträdde systern och berättade hur det var att hitta sin bror i misären. Han kände igen henne och sade hennes namn. Systern menar att det hela berodde på att mamman förlorade en annan son i tidig ålder. Tyvärr trodde ingen på systern när hon försökte hjälpa sin bror tidigare. 

2.12.2020

Här berättar en lärare i hemkunskap att han alltid var smutsig och hungrig i skolan och att hon bakade åt honom för att dölja att han inte hade något med sig när eleverna hade till uppgift att baka hemma. Hon oroade sig så för honom att hon anmälde detta till skolledningen och hon trodde att något skulle hända. Men det gjorde det uppenbarligen inte. Han var försynt och gjorde inget väsen av sig. Lätt att förtrycka för mamman. 

18:05

Mamman är släppt och inte häktad för misstankarna mot henne är försvagade och åklagaren bedömer att hon inte kan skada utredningen mer. Nä låt henne vara fri så länge. Det tycker jag. Bara hon inte längre kan mentalt och psykiskt skada mannen mer. 

3.12.2020

Nu blir detta ett föremål för vården och socialtjänsten, inte för rättsväsendet. Och detta lär väl fungera lika illa som det har gjort under alla år? Mannen är sedan länge vuxen och förtryckt under sin mamma och mamman sägs vara förtryckt av sin döde man. Så det är synd om båda. Vilket fantastiskt samhälle vi har!

4.12.2020

Allt bottnar tydligen i att pappan till barnen var en hemsk människa, men sedan många år har han inte synts till och är död sedan början på 90-talet. Offren är hans familj som lever. Men mamman har en tomt tillsammans med sina syskon om hon säljer den till dem så får hon ju pengar. Det är mentalt och psykiskt som det fattas något. Otroligt att en människa kan var så nedtryckt och så manipulerande. Hon behöver inte sonen. Hon kan bo för sig själv för då får hon bostadsbidrag. Om hon inte har mer än 100 000 på banken vill säga. Det är ett sjukt beteende att inte släppa ett barn fritt.