onsdag 13 mars 2024

Meningen med livet och hur man når lycka

 I förmiddags pratade de om lycka på TV4. Någon hade skrivit en bok om hur man uppnår lycka. Och hon sade att det är en känsla. Jovisst är det så. Men jag hörde henne aldrig säga att lyckan kommer inifrån. För alla våra olika känslor är något vi kan våga uppleva och genom dem kunna gå vidare. Även om vi upplever svårigheter. 

Men sedan såg jag flera program om olika psykopater. För jag har aldrig förstått dem. Nu insåg jag att de är oförmögna till känslor av empati. Att de enbart tänker på sig själva. Att de inte ser andra människor som de varelser de är utan som saker, som man kan ta bort. De är otroligt logiska och ytliga för de förstår inte alla regler och lagar som är instiftade. För dessa gäller inte dem. Lite så har vi det i Sverige, eftersom våra regler och lagar säkert framstår som underliga till en viss del för sådana som de afghanska mördarna jag skrev om senast. 

Meningen med livet för mig är att ha ordnat livet för mig och mina närmaste, så att alla har fått vad de önskar sig. Det var därför jag gav bort min fasta egendom 2021. Det kändes helt okej. Och nu verkar det hela ha blivit som jag hoppades för pengarna från detta har använts till något gott för dem och också för deras nära och kära. Allt började med att min sambo dog 2014, vilket var mycket svårt för oss alla, men jag tror att han ler i sin himmel nu när vi har återhämtat oss en smula. 

Jag har skrivit om lycka och glädje också i min senaste bok från hösten 2023 "Innan glädjen infinner sig". För den glädje jag skriver om där är den lycka som kommer inifrån och den försvinner inte när man väl har uppnått den som en stabil grund. Men innan den glädjen och lyckan finns går människor igenom massor med olika händelser, olyckor, kanske anhörigas död eller andra svårigheter som krig.

Men en del når aldrig denna stabila grund av glädje och lycka och särskilt inte då psykopater vad jag förstår. De verkar också födda så som de senare blir. En av dem sade att han hade tänkt på att mörda sedan han var 12 och det blev verklighet när han var 26 år. Dessa psykopater skulle också ha fortsatt att mörda om de inte hade blivit fast. Inom dem fanns som en hungrig varg, som alltid ville ha mer. De vet inte varför. 

Kanske behövs det många liv för att uppnå den trygga grund som lycka och glädje ger. Jag vet inte. Bara att i mig har den grunden förmodligen funnits sedan jag föddes. 


måndag 11 mars 2024

Mord på Värmdö

UPPDATERAT

 En väska vid väg 222 vid Gustavsberg fick några att reagera och ringa polisen. När polisen undersökte väskan upptäcktes en kropp. Det är förstås inte säkert att denna kropp har mördats på Värmdö. Här är det nästan alltid lugnt. Det är därför så många bor här på sommaren. 

Polisen spärrade av en fil vid Farstabron ut mot Värmdö vid avfarten till Artipelag för att kunna arbeta vid området i lugn och ro. En man i 35-årsåldern har hittats död och polisen har underrättat anhöriga. Mannen är inte känd av polisen sedan tidigare. Det går en löprunda förbi området där mannen hittades, men det visste antagligen inte mördaren/mördarna. 

11:33

Åklagarmyndigheten säger att det är mord och grovt gravfridsbrott. Styckning då kan tänka. 

12.3.2024

Mannen i 35-årsåldern var anmäld försvunnen och hittades styckad. 

12:57

En 19-åring har anhållits på sannolika skäl misstänkt för mordet och den grova gravskändningen. Två andra är begärda häktade i sin utevaro för samma sak. Det är en man och en kvinna som misstänks befinna sig utomlands. En lägenhet i Lund har genomsökts. 

15:39

Det verkar ha varit någon slags icke juridisk rättvisa som skipades i och med att mannen mördades. Mannen och kvinnan som är efterlysta är ett par och de hade bett den mördade mannen att komma till dem och prata, men istället så mördades han. Tidigare hade tydligen mannen gjort något mot kvinnan och satt gripen ett tag, men släpptes. Barn fanns i huset där mannen mördades och också den 19-åring som nu är gripen fanns där. 

17:12

Det är sekretess på namnen i tingsrätten, men de verkar vara afghaner. 

13 mars 2024

Oj då så noga Expressen skriver om dessa misstänkta mördare. Trodde jag inte att de skulle göra. Ny policy tydligen för annars blir det tyst när det gäller sådant här och invandrare. Paret är 23 (mannen) och 24 år och 19-åringen som greps är bror till mannen. De är afghaner som sagt. Offret blev 37 år och invandrade från Irak. Han var svensk medborgare och jobbade i Stockholm. Exfrun beskriver offret som omtyckt och vänlig. Den misstänkta kvinnan hade begärt att offret skulle få kontaktförbud, men det fick han inte.  

14 mars 2024

Husrannsakan sker i parets bostad i Nacka på Diligensvägen. Barnen är också försvunna. Kvinnan hade två små barn. Enligt åklagare var offret inte styckat, men mycket skadat. 

15.3.2024

Ytterligare en man är häktad i sin frånvaro för detta mord. Paret befinner sig förmodligen i Latinamerika. De hade beställt flygbiljetter till den 8 mars. 

16:19

Nu är fem personer misstänkta i samband med mordet. Den femte personen är gripen för grovt gravfridsbrott. Så många behövdes för att mörda. Undrar vad motivet egentligen var? Hedersmord?

16.3.2024

Här visar Expressen bilder på paret som jagas över hela världen för detta mord. Ett familjedrama uppenbarligen eftersom bröderna till dem också är inblandade. 

19.3.2024

Nackaparet sålde sin lägenhet på Diligensvägen innan de mördade mannen och flydde landet. Riktiga skurkar! De planerade allt. De fick 2,1 miljoner för den och hade sålunda pengar att hanka sig fram på i främmande land. 

22.3.2024

Så jordfästes Ako 37 till slut. Två veckor efter att han försvann. 

4 april 2024

En man är gripen i USA för mordet, en 25-åring som också är misstänkt för mordet, gravfridsbrott och skyddande av brottsling. Det bekräftar polisen i USA. Han greps vid en gränskontroll när han ville ta sig in i USA.söndag 10 mars 2024

Kvinnan har plikter i hemmet enligt irländarna

 Det är väl lite märkligt att familjen är inskriven i irländsk grundlag. Det är lite som det var på 50-talet i Sverige då kvinnor skulle vara hemmafruar. Och männen jobbade och kunde försörja en familj på den lön som utgick då. Och en familj på Irland kommer också i fortsättningen att vara kvinna och man och inte något annat. 

Av ekonomiska skäl ska en kvinna inte behöva arbeta och därmed försumma sina plikter i hemmet. Så står det i Irlands grundlag och det innebär också att en familj är vad som sker i ett äktenskap. Människor ska var gifta för att vara en familj. Märkligt nog får män gifta sig på Irland med varandra. Så har det varit sedan 2015. 

Men den folkomröstning som nu ägde rum sade nej till förslaget att ändra grundlagen om familjen. Någon ska således vara en gift kvinna och stanna hemma om den inte kan/vill arbeta. Hela det politiska etablissemanget får nu backning på det de ville genomföra. 

År 2018 fick också en folkomröstning på Irland bestämma att nu skulle kvinnor få göra abort. Detta efter att det katolska Irland varit emot abort i alla tider. Även på Nordirland blev abort tillåtet 2020. 


Så här såg vårt kök ut på 50-talet fast inte så trevligt för det här är en villa. Det fanns bara ett fönster i vårt kök. Men dock ett matrum bredvid köket. Det där kylskåpet hade vi och ett skafferi som hade vädring ut så på vintern var det kallt där. Då var nästan alla kvinnor som bodde i lägenheterna runt omkring hemmafruar. Men inte min mamma; hon jobbade för det var hon van vid sedan barnsben. 


 

fredag 8 mars 2024

När tar skjutningarna och sprängningarna slut?

UPPDATERAT

Ja nu när vi blivit medlemmar i Nato kanske någon kan upplysa myndigheterna om hur skjutningar och sprängningar kan ta slut. Är det när alla migranter och deras ättlingar har mördat varandra? En 25-åring strök med i Stockholm i går kväll och annars är det tre sprängningar i denna huvudstad senaste dagarna.  

I går stormades också en muslimsk källarmoské i Tyresö av polis och Säpo. Fyra greps för förberedelse till terrordåd. Så bra att vi slapp ett sådant! Det rör sig således om islamistisk extremism i Sverige. Men det är roligare för SVT och Morgonstudion att rapportera om det historiska Nato-inträdet. Nu glömmer vi bort de inhemska problemen, för nu är vi upptagna i detta fina sällskap. Och både Blinken och Biden har hälsat på vår egen statsminister. Så fantastiskt!

Det är ABF Tyresö som tidigare har haft sina lokaler där i källarmoskén och detta har således blivit ett tillhåll för terrorister. Jo vi har ju låtit deltagare i IS komma tillbaka till vårt samhälle. Nu på lördag är det final i Mellon i Stockholm. Hade varit ett utmärkt mål för terrorister. Eller är fortfarande. Israel kommer också att få delta nu när de har ändrat sitt bidrag och kallar det Hurricane istället för October Rain. Spännande i maj i Malmö. 

15:51

Det finns kopplingar till IS i Somalia, säger Säpo. Detta om kulturföreningen i Tyresö som har haft en halv miljon i statliga bidrag genom Sveriges muslimska förbund. Dessa bidrag är nu stoppade. Så bra! Det diskuteras också att stoppa statliga bidragen till Sveriges muslimska förbund. De delar ut bidrag till 70 muslimska föreningar i landet. Hur många somalier finns det i Sverige? De sägs vara kring 100 000, men det behöver inte vara så många för att det ska finnas terrorister. 

9 mars 2024

Ny razzia i går kväll mot lägenhet på Videvägen i Tyresö. Tidigare låg det en vårdcentral där som var brottslig. Då var det den här mannen som ville tjäna pengar på falska covidintyg. Han flydde sedan utomlands och menade att han var utsatt för diskriminering. 

10 mars 2024

Abdulkadir Mumin heter ledaren för IS i Somalia och han radikaliserades i Göteborg där han bodde i Hjällbo på 90-2000-talet. Han var ledare för Bellevuemoskén där. I Sverige finns en rörelse som har till mål att bygga en moské varje månad och den har samlat in kring 100 miljoner kronor och därmed säkrat 12 moskébyggen. 

11 mars 2024

De fyra som greps är nu häktade för förberedelse till terrorbrott respektive grovt vapenbrott. 


Eden Golan kommer att framföra Israels bidrag i finalen i Eurovision i maj i Malmö. Vi får se om Malmö klarar att hålla terrorister borta från detta evenemang. 

torsdag 7 mars 2024

Sverige medlem i Nato

 Ja så var det klart att Sverige blev medlem i Nato. Utrikesminister Blinken håller just nu tal i Washington och statsminister Kristersson står bredvid liksom också utrikesminister Billström. Och Blinken berättade att det var efter 200 år som Sveriges befolkning ville ha detta eftersom Ryssland hade invaderat Ukraina. 


Statsministern stod där nyklippt och ordentlig bredvid utrikesminister Blinken, som höll ett tal där betydelsen av Nato poängterades. Sverige blev land nummer 32 i denna försvarsorganisation. 

Ättiksflickans föräldrar döms i dag

 Det är svårt för mig att få något grepp om denna familj med sex barn. Mamman har tydligen en syrian till pappa medan pappan till barnen är helsvensk. Drogmissbruk fanns i familjen och att de helt enkelt har valt ut den lilla sjuåringen till att utsättas för diverse övergrepp och misshandel. Hon har fått operera bort magsäcken efter att ättika förstört den. Och det blir livslång påverkan för henne.

Hon har inte fått mat ordentligt utan utsatts för svält och hon har blivit nedkyld så att hon hade 33,9 grader i kroppstemperatur när hon kom in till sjukhuset. Föräldrarna är dock inte allvarligt psykiskt sjuka. Det är redan konstaterat genom en rättspsykiatrisk undersökning så de döms till fängelse i dag

Båda föräldrarna döms till åtta års fängelse vardera. Detta för synnerligen grov misshandel. Flickan får ett skadestånd på 955 000 kronor. 


Vi får hoppas att dessa föräldrar aldrig skaffar några fler barn. Hon är 35 och han är 43. Flickan bor nu i ett familjehem där hon får sova i en vanlig säng och leva ett nytt och vanligt liv. 


onsdag 6 mars 2024

Jaha där rök facebook

 Jag fick inte tillbaka mitt konto på facebook som jag skrev på i går. Istället fick jag upp ett gammalt som jag har lämnat. Det är tröttsamt. Tror jag gör uppehåll eller slutar skriva på facebook. Det är inte som det var förut. Det måste vara roligt också! Inte bara jag drabbades av konstigheter utan massor med människor på denna planet

I första hand skriver jag för mig själv, för att ständigt lära mig mer om vad som händer och sker. Det går ytligt sett åt ett håll i världen, nedåt och mer våld och krig. Men det bidar alltid något annat under ytan, som är en alternativ framtid. Jag hoppas att den tar över innan jag själv försvinner härifrån. 


Här är den vackra bild över havet som jag tog i förrgår. Is fortfarande i en tunn hinna över vattnet, för det är kallt på nätterna. Men det blir en vår nu igen. Trots allt vad människorna har för sig. 


måndag 4 mars 2024

Örebro södra tågfälla för icke vana


Under 2000-talet har fyra personer omkommit vid Örebro södra, där man kan gå över efter att man har stigit av ett tåg och så passera över två olika tågrälsar. Det gjorde dessa omkomna personer, men de visste inte att de skulle vänta tills ljud- och ljussignaler hade tystnat. För dessa signaler varnar för tåg från båda håll. Så kunde olyckan med tre döda inträffa nu i slutet av februari. De gick efter varandra genom den grind som finns. Och trodde att signalerna gällde deras tåg, som de hade stigit av. 

De omkomna under 2000-talet heter Abdikarin Abdi Ali och han var 30 år och från Somalia. Han omkom 2017. De tre som omkom nu heter Ahmed Hussein 25 år från Somalia, Berivan Araz 21 från Turkiet och Youssef Qassam 13 år från Syrien. Det borde sitta skyltar på många språk just vid den här övergången, men det gör det förstås inte. Där skulle stå att man inte får gå när ljud- och ljussignaler är på. Det är livsfarligt. 

Istället så står där på svenska Se upp för tåg. Inte lätt att veta då hur man ska uppfatta detta. Särskilt inte när det är mörkt och man inte ser godtåget som närmar sig från andra hållet, för att det tåg de just steg av skymmer sikten. Inshallah betyder att Allah har hand om allt och att ingenting sker eller kan åstadkommas utan Allahs vilja. Men vid tågövergångar borde ingen lita på detta utan ta ansvar och ta hand om sig själva. Men det är inte lätt som utifrån kommande. 

Trettio farliga händelser rapporterades förra året vid denna tågövergång, men inget görs, för det är kommunen som har hand om marken och det finns ingen detaljplan för att ändra något. En tunnel skulle avhjälpa farorna, men det finns ingen plan för detta heller för det skulle bli för dyrt. Men att sätta upp belysta skyltar som säger, att det är livsfarligt att passera när ljud- och ljussignaler hörs och syns, borde inte kosta så mycket. Det kan spara framtida liv. Särskilt om de är skrivna förutom på svenska också på arabiska plus somaliska. 

Jag skickade detta råd till kommunalrådet och kommunstyrelsens ordförande John Johansson (s) i Örebro kommun. Han fick länk till det jag skrev ovan. Jag hoppas att detta blir av snarast möjligt. Det kan rädda liv. 


Så här ser den farliga övergången ut nu. Ingen upplysning om att man ska stå still tills ljud- och ljussignaler slutar. 

Den största generationen född efter 2010

 Den största generationen i Sverige är numera de som är födda efter 2010. Kan det vara sant? Är inte vi 40-talister värst längre? Går det inte att skylla allt på oss. Nej tydligen inte nu när 13-14-åringar är de som värvas till skjutningar och annat. Eftersom de inte får fängelse förstås. De är ju barn. Och dessa barn är numera största generationen i många kommuner i Sverige. Se kartan nedan. 

Men samtidigt så är gamla tanter galna. Det vet vi genom DN som berättar om den galna tanten i Gullspång som har skapat något slags helvete med konspirationsteorier. Människor är rädda för henne och hennes man för de använder mejl. Kommunen har skaffat väktare. Eller vi har Gunilla Nilsson 69 år, som vet att Israel startade ett krig mot palestinierna den 7 oktober förra året. Fast vänta nu var det inte Hamas som terrorgrupp som mördade israeler? Nej inte enligt Gunilla Nilsson. 

Vi lever i förvirrade tider absolut. Världen framstår värre än någonsin i medierna, för vi vet numera allt som händer över hela vår planet nästan i samma ögonblick som det inträffar. Varför behöver vi få veta att det finns galna gamla kvinnor? Dessa skulle ha förbigåtts med tystnad förr. Men tydligen har de blivit galnare än då. Och inga inrättningar eller släktingar finns det kvar som kan få dem tillbaka till något förnuft.

Att barn mördar vet vi också. För de vill ha belöningar så de kan köpa en Gucciväska på NK. Allt under inflytande av droger, som finns kilovis på marknaden. En 14-åring betecknade detta som "ett jobb" när han försökte mörda. Så den nya generationen som tar över är helt annorlunda än vi 40-talister var. Vi var ofta konfirmerade och började jobba i 15-årsåldern. Ordentliga och välanpassade och det fick vi höra. Vi skulle sedan flytta på oss för vi var jätteproppen Orvar för de yngre. Vi som inte lät dem jobba som var födda på 60-talet! För sjutton det var ju våra barn. Skulle vi inte ha unnat dem jobb?

Och nu är det således den nya stora generationens tur att "jobba". De är så många att de vill ha snabba pengar. De vill inte vänta in att ett icke-kriminellt liv ger dem något och spara sig genom livet. Som vi 40-talister har gjort. Nej de har inga särskilda regler att ta hänsyn till. Och de kan som Taha Jasim kasta fyrverkerier mot en folkmassa och först då bli fast när en flicka får sitt öga förstört. Hon blir blind på det ögat. Allt beroende på att alla var välkomna då för några år sedan. Men nu får han fängelse och utvisning på livstid till Irak. Han är myndig numera. 

Här syns att den yngsta generationen född efter 2010 tar över. Vi gamlingar födda på 40-talet är i krympande antal. Snart helt försvunna ur landet. I Malmö, Göteborg och Stockholm är ungdomarna snart vuxna och nya som arbetskraft. Ingen kan längre skylla 40-talister för att vara i vägen. Faksimil från SCB.lördag 2 mars 2024

Ken Ring får fängelse


 Rapparen och eventmannen Ken Ring döms nu till åtta månaders fängelse och tre års näringsförbud för bokföringsbrott. Men han menar att det är revisorerna som har gjort fel! Domen ska överklagas till hovrätten. Ken Ring bor inte i Sverige utan i Kenya. Där har familjen det bättre sade han år 2018. Kan bero på att han har ett antal fällande domar i Sverige. 

Han hade tänkt framträda i höst på en turné i Sverige men vi får väl se om den blir av. Sveriges Radios Kulturnytt intervjuade honom, men intervjun är borttagen. De upptäckte kanske att han blev dömd i tingsrätten till fängelse. Han har skrutit med att han inte har körkort och alltid jobbar svart. Otrevlig typ. Han har hunnit bli 45 år och ville väl tjäna lite mer pengar nu när han skulle åka på turné. Den finns fortfarande uppe och är aktuell så det är bara att köpa biljetter. Ken Ring får fundera över sitt liv nu som medelålders och dömd till fängelse. Hans liv kantas av märkliga omständigheter och olika brott. Men han bor inte längre i Sverige. 

fredag 1 mars 2024

Navalnyjs begravning i Moskva

 UPPDATERAT

Det var långa köer ungefär som om det var en kunglighet som begravdes i dag i Moskva när Alexej Navalnyj begravdes. Massor av människor hade samlats för att ta ett sista farväl. Hans mamma och pappa var på plats. Det är en sorgens dag för Ryssland, men också ett öde som kanske kan gynna folket i Ryssland i längden. Han skulle naturligtvis ha levt om han inte hade återvänt till Ryssland 2021 efter att ha blivit förgiftad 2020 och vårdats i Tyskland. 

Det fanns inte en chans att Putin skulle ha låtit honom leva. Det var för farligt för honom nu här han vill sitta som president till åtminstone 2030. Hans grepp om makten är hårt. Han har styrt Ryssland sedan 1999.

13:48

Navalnyjs kista öppnades när den anlände till kyrkogården. Det är den sed som finns för rysk-ortodoxa begravningar. Att den döde ska kunna ses. Men lite svårt och känsligt när han har varit död i så många dagar. I vanliga fall ska begravningen ske dagen efter dödsfallet. Han dog den 16 februari. 

Det var tusentals människor som ville följa Navalnyj till sista vilan. Ser ni människorna på andra sidan kyrkan. Köerna sträckte sig kilometervis till kyrkan. 
Här syns Navalnyj i kistan. Seden bjuder att människor ska kyssa hans panna. Prästen har därför lagt ett band över så att människor kan kyssa detta istället för direkt på pannan. Ett kors eller krucifix kan också läggas i kistan. Hans mamma var framme och kysste honom. 

Vi godtar yttrandefrihetens rasism

 Jo det är självklart att de som är för palestinier ska få demonstrera i Sverige. Det gör de också senast för några dagar sedan i Malmö så var det kring 10 000 som ställde upp. De vill utrota landet Israel och judarna som folk, men det måste de ju få säga. 

Jag lyssnade på ett samtal om yttrandefriheten och vad som var problemet med den. Vi har ju haft denna sedan 1766, i stort sett, då tryckfrihetsförordningen tillkom. Men numera så är vi duktigare än diktaturer på att censurera oss själva. Så det behövs ingen polis som spärrar in oss om vi svenskar säger fel. Vi spärrar själva tankar som kan få oss uteslutna ur sociala sammanhang. 

Jo jag vet eftersom jag har försvarat Lars Vilks sedan han ställde ut den där berömda hunden ni vet år 2007 och blev så förvånad att ingen ställde upp till hans försvar. Jan Guillou menade att den där teckningen var ofarlig. Kampen stod mellan nazister och kommunister och där skulle också konsten befinna sig, enligt Guillou. Och Moderna museet som inte vill ha Lars Vilks teckning ens nu när han är död, för den är inte konst och ifall den nu är konst så är den så dålig att den inte har någon plats på det fina museet. 

Visst är det rasism som riktas mot Israel och judar nu. Det är så självklart att det inte ens skulle behöva påpekas, men naturligtvis är det intressant att alla som nu har varit flyktingar sedan 1948 (även barn och barnbarn som aldrig har levt i Palestina) nu kräver tillbaka sitt land runtom i världen i demonstrationer. Ingen bryr sig längre om att de vill utrota landet Israel eller det judiska folket. De har ju yttrandefrihet, som de ska ha, även om de kräver ett folkmord. 

När en riksdagspolitiker som Daniel Riazat (v) nu visar sig inte gilla kvinnor som ställer frågor eller har förtalat Sverige utomlands i en iransk intervju, där han påstår att i Sverige har högern haft makten i 40-50 år och detta har gjort Sverige till ett rasistiskt samhälle, så ska han förstås få säga detta i yttrandefrihetens namn, och dessutom att socialdemokraterna är rasister. Plus att islamism inte är något hot i Sverige. Visst vi låter honom säga detta. 


Vi är så glada att palestinier och andra har rätt att demonstrera i Sverige. Till och med att kräva "from the river to the sea", vilket betyder att landet mellan Jordanfloden och Medelhavet ska vara deras och inte judarnas. Bort med Israel!