tisdag 31 juli 2018

Ingen tidning vinner på att blockera texter

UPPDATERAT
Jag är så trött på att DN och andra tidningar kör med betalväggar. Det lönar sig knappast. De lever av annonser och det finns sätt att gå förbi dessa blockerare, men nu kommer de väl att ta bort den möjligheten. Har vant mig vid att läsa svart text på nästan svart botten. Det går även om det inte är roligt. Kommer aldrig att prenumerera på DN. Blir bara mer och mer förbannad för varje artikel som inte går att läsa. Och aldrig aldrig kommer jag att vilja läsa DN istället för "rykten" som DN säger i sin annons när de vill att jag ska prenumerera. Jag väljer mina källor själv precis som jag gjorde när jag jobbade åt DN som journalist. Och snart mycket snart kommer alla andra också ha lärt sig att göra så. Då behövs inte de uppfostrande, kampanjande medierna längre. 
2.8.2018
Här skriver Johan Westerholm med underlag i statisk från Alexa att tre av de fyra stora tidningarna i Sverige tappar läsare. Bara Expressen finns kvar som en tidning att räkna med. Expressen har ingen betalvägg. "Under Peter Wolodarskis ledning har hela DN utvecklats till en hybrid mellan nyhetsrapportör och uttalad politisk aktör. DN är inte en nyhetsrapportör längre i egentlig mening. DN har utvecklats mer och mer till att bli en förmedlare av subjektiva “berättelser” förklädda i nyhetsformatet." Det säger Johan Westerholm.
Faksimil från Journalisten. 


Detta är ett sätt att läsa artiklar.
Det här är Hanne Kjöllers senaste inlägg
om "Alla som anser aktivism går före
reser sig upp".
Faksimil från DN. 

Räddades av brittiska flottan tackade med bombdåd

Salman Abedi som utförde ett bombdåd i Manchester i maj 2017 hade räddats av brittiska flottan från Libyen. Det var HMS Enterprise som tog honom och hans bror från Libyen till Malta så de kunde flyga hem tre år innan han dödade 22 människor i Manchester varav sju barn. Terrorbombaren dog i självmordsdådet i Manchester och hans yngre bror Hashem inväntar utlämning till Storbritannien i fängelse i Libyen. 

Salman Abedi klassas nu som en landsförrädare i Storbritannien. Hans far bor i Libyen och bröderna hade ofta åkt dit och hälsat på. Terrorbombaren hade återvänt därifrån bara några dagar innan han utförde sitt dåd i Manchester. Pappan var medlem i Libyan Islamic Fighting Group, klassad som terrorgrupp. Salman Abedi bevakades av MI5, men hans fall lades ned när de trodde att de hade bevakat fel ungdom. Eftersom han var brittisk medborgare så var det flottans plikt att ta med honom från Libyen.

Salman Abedi radikaliseras redan runt 2012 när han var 16 år och skolkamrater lämnade uppgifter till polis om att han sympatiserade med muslimska självmordsbombare. Han blev portförbjuden från den salafistiska moskén i Didsbury i Manchester efter ett gräl då Abedi kritiserade imamen för att inte stödja IS. Abedi radikaliserades till stor del över internet och genom föräldrarna. Föräldrarna hade flytt till Storbritannien och fått asyl i början av 90-talet, men de återvände till Libyen för att åter slåss där kring 2014.


Här skrev jag tidigare om dådet i Manchester. Och här när det inträffade. 

Saffie Rose Roussos var åtta år och yngst av de som
dödades av självmordsbombaren Salman Abedi.
Faksimil från Google. måndag 30 juli 2018

I ormbärarens tid

Jag har skrivit tre böcker, min senaste kom ut 2012, sedan gick luften ur mig för min sambo blev sjuk. Han dog i cancer den 5 december 2014. Han och en av mina söner hade innan dess hjälpt mig att forma inlagan och omslaget till I ormbärarens tid. Nedan kan ni läsa ett avsnitt ur den. Jag skriver på en ny bok nu som har arbetsnamnet Ett sekel av tystnad 2.0. 

"När jag var liten ansågs gamla människor med många rynkor vackra. Det syntes att de hade levt och de andra vördade den visdom och den levnadserfarenhet, som de hade och som de utstrålade. Medan nuförtiden ska alla vara helt släta i ansiktet upp till pensionsåldern. Helst. Och inte ett grått hårstrå ska skymma den ungdomliga ivern hos alla. 

För min mormor hängde ingenting ihop med utseendet, utan vem man var och i hennes liv var det självklart att hon bestämde, att det var mannen och kvinnan som gemensamt beslutade om familjen. Det var lätt för mormor att föda alla de tio barnen för hennes kropp var lik min. I alla tre generationerna har vi haft kvinnokroppar med breda höfter och kurvor. Vi har haft lätt att föda barn. Ingen av oss har behövt kejsarsnitt för att våra höfter har närmat sig utseeendet på den manliga kroppen. 

Det måste ha varit min morfar, som präglade min mamma mest. För mormor dog när mamma var tio år. Då ramlade mormor ihop på golvet och dog, när hon var uppe på natten, för att försöka få lite luft. Astmatisk som hon var. Hon dog en oktobernatt 1934, en fuktig natt eftersom de bodde alldeles vid Mälaren, bara hundra meter bort från sjön. Hon tappade fotogenlampan, som hon höll i handen och lågan sotade glaset. Det berättade min mamma för mig. Den lilla detaljen kom hon fortfarande ihåg. Men hon sade inget om hur mormor såg ut när hon var död. Som alla människor i chock, så skyddades hon av detaljen, med den lilla sotfläcken på fotogenlampans glas. Och antagligen var hon inte med när mormor hittades. Så hon slapp att se henne ligga där på golvet. 

Själv hittade jag min mamma död av samma orsak som min mormor. Hon hade trillat ihop över soffbordet i vår moderna lägenhet i Björkhagen. Sprutor och medicin hjälpte inte heller då sommaren 1968. Morfar var våldsam till sinnet, hade häftigt humör. Det har syskonen berättat. Jag vet det. Men jag begrep aldrig hur, på vilket sätt då, när de sade det. Äldsta sonen kallade sin pappa för en “djävul”. Det har jag hört, men aldrig varför. Min mamma valde samma sorts män i sitt liv. Hon blev svårt misshandlad av den siste innan hon dog. 

Denna bok finns fortfarande att köpa. 
Bild Ann Helena Rudberg. 
Morfar var född den 7 juli 1874, så han var alltså 60 år när hans fru föll i hop och dog. Mormor blev 56 år gammal. Min morfar var lika gammal som jag, nä jag är äldre nu när jag sitter och skriver det här. Några år äldre, snart fem år äldre än han var då den 12 oktober 1934. Han förlorade sin fru och min mamma förlorade sin mamma. Min moster Rosa var sex år äldre än min mamma och bodde antagligen inte hemma. När man var sexton år på den tiden så arbetade man. Så det var morfar, som fick ta hand om sin yngsta dotter under de åren, fram till att hon var konfirmerad och hade gått ut hushållsskolan. Sedan började hon jobba på hösten, när hon hade fyllt femton år på ASEA i Västerås. Morfar som hela sitt liv hade arbetat som fiskare och snickare tog hand om sin yngsta dotter. De andra nio barnen var redan vuxna. Nästan. Det var bara denna enda dotter, som var kvar hemma. Min vackra mamma. Hon var den vackraste av dem alla. 

Jag vet hur det såg ut hemma hos dem, för jag har besökt mammas barndomshem. Den lilla röda stugan, där inget har förändrats på så många år. Där två öppna spisar värmde storstugan och sovrummet på var sin sida och gör så fortfarande. Och där köket var rätt stort och avlångt med en spis, som eldades med ved och likadant är det där ännu. Numera är det sommarstuga åt en av mina kusiner, men ingen har fått köpa huset från Lindö gård, som äger torpet och marken. Morfar och mormor ägde det aldrig. 

Det är finare att ha varit arbetare och ha jobbat på fabrik, än som morfar ha varit torpare, fiskare och snickare. Men det har väl med organisation att göra. Arbetare på fabrik organiserade sig, men morfar behövde aldrig organisera sig. Han skötte sin familj och sig själv. Han gjorde dagsverken åt Lindö gård, som betalning, för sin rätt att inneha torpet. Och familjen var snäppet över statarna eller backstugesittarna, eftersom rätten att bruka torpet kunde gå i arv. Statare och backstugesittare låg sämre till.

Min morfar och hans äldste son fick bruka torpet, men som tusentals andra år 1943 slapp de att göra fler dagsverken, för då förbjöds detta. Som mest fanns det omkring hundratusen torp i Sverige. Och på många av dem levde en familj med många barn. Precis som i min mormor och morfars familj. Min morfar överlevde sin maka med tolv år. Också jag fick träffa honom, när han var döende i prostacancer eller om det var cancer i magen. Vet inte riktigt. Men det minns jag inte, att jag träffade honom, för jag var bara sex månader gammal. Han var hemma och var mycket sjuk, men ingen hade tagit honom till sjukhus. Min mamma gjorde det. Han dog där sedan den 19 juli 1946.

Min mamma hade tagit med mig då till min morfar och Kärrbo, för att visa sitt förstfödda barn för sin far. Hon var gift sedan ett drygt år och hade fått mig den 2 december 1945. Jag var ett efterkrigsbarn. Koncipierad någon gång på en fest, skulle jag tro, alldeles i slutskedet på kriget. Och sedan blev mamma och pappa tvungna att gifta sig. Som det hette på den tiden.

Pappa och mamma gifte sig den våren i maj 1945 i Kärrbo lilla vackra, vita kyrka och pappas kamrater i armén lät de nygifta passera under deras korta svärd. De bildade en gård med sina vapen, en skyddande häck för dem. Ingen från min pappas familj var där, för det var en skam, att han hade blivit tvungen att gifta sig med mamma. 

Det hade säkert aldrig hänt om det inte hade varit krig och han hade legat inkallad. Mamma föll väl för hans uniform och hans stilighet. Han var korpral och hade alltså den lägsta befälsgraden. De träffades någonstans i Västerås, där de båda var den vintern och våren. Mamma jobbade på kontor på ASEA i Västerås. Det var min farmors fars stad, kan man säga. Farmors far var riksdagsman och häradshövding i Västerås och hettte Max Schenström.

Giftermålet var en mycket stor mesallians mellan torparflickan från Kärrbo och barnbarnet till häradshövdingen i Västerås. Min farmor hade frågat min pappa om han verkligen var säker på, att barnet var hans."
söndag 29 juli 2018

Dan Eliasson får sparken igen

Källor berättar för mig att Dan Eliasson generaldirektör på MSB sitter löst. Inte så märkligt med den katastrofsituation Sverige befinner sig i med bränder. Även GW Persson instämmer i att regeringen kommer att låta Eliasson gå, men inte förrän till årsskiftet. Då ska han bli ambassadör. Jo vi vet att det brukar vara reträttposten. GW hoppas att han inte ska bli ambassadör i Ryssland med tanke på alla olyckor han har orsakat. Krig med Ryssland vore inte så roligt. 

Själv har jag häpnat över denne Dan Eliasson sedan han uttalade att det var synd om den somaliske invandrare som mördade Alexandra Mezher på ett asylboende i januari 2016. Då var det mördaren som var en "enskild ung kille, vad har den personen varit med om, trauma, hur orättvist livet är i många delar av världen". Det satt rikspolischefen och sade i Gomorron-TV. Han tyckte synd om mördaren utan tanke på offret eller offrets släktingar och vänner. Han var då rikspolischef. 

Inte förrän i år i januari blev poliskåren av med honom. Och då fick han istället gå till MSB och orsaka katastrof även där. Brist på brandslangar och papperskartor när bränderna började och MSB hade inte kapacitet att vattenbomba. Han har varit chef för migrationsverket och försäkringkassan, men nu återstår bara att förvisa honom ur landet. Dock lär inte den här regeringen göra detta, för den kommer inte att sitta kvar efter den 9 september. Men Sydamerika och Brasilien eller något annat land där blir väl bra? Dit förflyttades Margareta Winberg (s) när hon hade gjort bort sig i Sverige och fått sparken av Göran Persson ur regeringen 2003. 

Dan Eliasson tyckte synd om mördaren och alla flyktingar i januari 2016.
Inte om den mördade eller hennes släktingar, arbetskamrater och vänner.

Faksimil från Google. 

lördag 28 juli 2018

Tonåring dödad av hund

UPPDATERAT
I Ljusnarsberg överföll en amerikansk bulldogg en tonåring och bet honom i halsen så illa att han dog på plats. Hundägaren är misstänkt för vållande till annans död och kommer antagligen att bli ersättningsskyldig för detta. En hundägare ska ha uppsikt över sin hund i alla lägen. Nu användes troligen inte denna hund som vapen, utan det var olyckliga omständigheter, men hundar ska vara under sådan uppsikt att de absolut inte kan skada varken människor eller andra hundar, vilket är vanligt. 

I våras dödades en 52-årig kvinna och hennes 27-årige son av den egna hunden hemma hos sig i Tyskland. Det var en hund av rasen Staffordshire terrier. I Sverige finns omkring 800 000 hundar och en del hundraser anses mer farliga än andra. Omkring 10 000 människor i Sverige skadas varje år så svårt av hundar att de måste uppsöka sjukhus akut. I Danmark måste man ha licens för farliga hundraser, men inte så i Sverige. I Danmark infördes förbud för 13 hundraser år 2010. Då blev innehav och avel icke tillåtna.

Förbjudna hundar i Danmark är: Pitbullterrier, Amerikansk Staffordshire terrier, Tosa, Amerikansk bulldogg, Fila Brasileiro, Dogo argentino, Boerboel, Kangal, Centralasiatisk ovtjarka, Kaukasisk ovtjarka, Sydrysk ovtjarka, Tornjak och Sarplaninac.
13:43
Hundägaren till den amerikanska bulldoggen är en kvinna i 60-årsåldern. Hunden avlivades på plats i Ljusnarsberg. Pojken som dödades var i yngre tonåren. Det har förekommit motioner i riksdagen om förbud för vissa raser redan för 18 år sedan och jag påpekade för politiker att ett barn kommer till slut att bli dödat när dessa raser är tillåtna. Nu har det hänt. Pojken som dog var 15 år.
19:15
Det var i anslutning till kvinnans bostad som pojken dog. Kvinnan mår så dåligt att det inte har gått att höra henne. Hon kunde ha fått hjälp genom samhällets förbud att låta bli att skaffa just den här hundtypen, men i Sverige är sådana hundar inte farliga för människor. Sägs det. 
30.7.2018
Pojken var familjehemsplacerad hos kvinnan av Örebro kommun och socialtjänsten startar nu en utredning om händelsen. Man kan naturligtvis inte ha barn tillsammans med mördarhundar.
20.8.2018
Det var Wictor Nilsson 15 år som dödades av en hund. Marie-Therese Benmessaoud är mamman och Wictor hade sammanlagt nio syskon (två hos pappan), som alla saknar honom. Här är hennes facebook-sida. 

Här skrev jag tidigare om när en amstaff (american staffordshire) bet en tio månaders flicka.


Så här ser rasen amerikansk bulldogg ut som överföll
och dödade en tonåring i går i Ljusnarsberg.
Hunden är förbjuden i både Norge och Danmark.
Faksimil från Google.fredag 27 juli 2018

Fredrik Segerfeldt blir muslim fast han är ateist

UPPDATERAT
Den liberale debattören och författaren (han satt i TV4:s nyhetspanel i morse) Fredrik Segerfeldt från Karlskrona blir muslim eller har tvingats till det för annars hade han inte fått gifta sig med sin älskade hustru från Marocko. Han heter numera Karim som muslimskt namn. Det är mest något han gjorde på papperet, säger han. Men han är fortfarande för fri invandring och väntar nu på sin hustru. För handläggningstiderna är så långa, mer än ett år. Men hon kom till slut hans älskade Fatima Bousetta, som är mycket yngre än honom. Precis som det ska vara i den muslimska världen. 
Fakismil från Google.

Jo så är bestämmelserna när det gäller äktenskap med utlänningar för att alla behöver se att detta är ett riktigt äktenskap. Min äldste son har gått igenom den processen. Men han tvingades inte byta religion eftersom hon är ryska. Hon fick dock intervjuas av ryska myndigheter och vänta i sitt hemland tills allt var klart. Efter att de hade gift sig här.

"Karim" Fredrik Segerfeldt ska nog inte uttala sig för mycket om att han egentligen inte är muslim. Då kan allt gå åt skogen. Jag tror inte att Marocko ser så vänligt på sådana erkännanden. Muhammed drev ut de tre judiska stammarna när han kom till Medina då de inte ville underkasta sig islams lära. Han massakrerade männen och tog kvinnor och barn som slavar. Detta skedde åren 623-627. Även i dag är muslimer som vill leva mer sekulärt inte skyddade genom islam utan kan bli dess offer.

Så här har profeten själv sagt i en hadith:


– I de sista dagarna kommer en del unga och dåraktiga människor att träda fram. De kommer att tala på bästa tänkbara sätt men de kommer att överge islam lika fort som en pil går genom sitt byte. Deras tro kommer aldrig att nå utanför deras strupar. Var ni än stöter på dem så döda dem, ty den som dödar dem skall belönas på uppståndelsens dag.

28.7.2018
Blodmånen i går lär vara ytterligare ett tecken på att vi lever i de yttersta av tider. Planeten borde enligt vissa redan ha gått under i går. De trogna skulle då ha samlats på berget Sinai och tagits upp till himlen. Många kristna tror att också de döda ska uppväckas. Dessa sagor från 2 000 år tillbaka lever fortfarande inom människor. Dock är profeten Muhammed senare och mer krigisk, vilket tyvärr har medfört krig och IS. Och samtidigt tror alla de tre lärorna judendomen, kristendomen och islam på en och samma gud, enligt Morgan Freeman i programserien "Jakten på Gud". Detta hände sig när mänskligheten övergav tron på att naturen var besjälad och att anfäderna levde vidare där.


torsdag 26 juli 2018

Ett splittrat folk

Den senaste valbarometern uttrycker hur splittrat svenska folket är och det är naturligtvis politikerna som har åstadkommit detta genom att absolut inte hålla fast vid en egen linje utan följa efter Tyskland mest, vilket är ironiskt eftersom Sverige var så dominerat av Tyskland under andra världskriget. Före andra världskriget var det också så och det har fortsatt att vara så även senare. Tyskland har varit en viktig handelspartner i Europa och blir ännu viktigare nu när England tänker lämna EU. 

Min farfars svåger hette Wadstein och han hade en sentida släkting som hette Margareta Wadstein och blev DO och inte tyckte vi skulle ha adventsljusstakar och annat sådant som kunde störa. Skulle vi verkligen tvinga en muslim eller jude att se dem? Den gamle Wadstein var på sin tid politiskt korrekt och med i Riksföreningen Sverige-Tyskland. Där fanns också Sven Hedin, Verner von Heidenstam och Carl Milles som medlemmar. De beundrade Tyskland och dess dåtida ledare.

Socialdemokraternas Stefan Löfvens morfar var anställd på nazistiska tidningar fram till sin död på 50-talet. Men eftersom Stefan Löfven blev bortadopterad så träffade han inte sin mamma förrän i 20-årsåldern och hade därmed inte någon kontakt heller med sin morfar. Hans mamma var inte nazist. 

Min släkt var lika splittrad då som Stefan Löfvens. Min farfars syster var sjuksköterska och hjälpte människor så gott hon kunde. Prästdotter och trogen religionens bud. Hon godtog alla människor för hon såg vad som hände i hennes egen släkt. Min farmor lånade ut pengar hon hade ärvt till Wadsteinsdelen av släkten, omkring en miljon i dagens penningvärde. Sedan försvann allt i 30-talets kris och när hon ville ha tillbaka sina pengar sade hans fru: Men ska du försätta honom i konkurs? Det ville inte min farmor så hon levde fattigt resten av livet och hennes båda söner fick ta hand om henne på gamla dar.

Sådana där historier finns i alla släkter. Och min mamma var en fattig torparflicka, som växte upp som yngsta barn i en familj på nio syskon. Personligen har jag genom utbildning och arbete lyckats få tillbaka det som släkten (inklusive min farfar) slarvade bort. Så jag kommer att klara mig om inte politikerna totalt förstör landet i närmaste framtiden. Det kan hända förstås. Vem vet. Folket är lika splittrat nu som för hundra år sedan, uppdelat i olika ekonomiska grupper. Det har politikerna åstadkommit. De vill ha lite valboskap att fösa framför sig. Men det som är värre är att vi nu har tagit hit andra kulturer än den västerländska och gett dem medborgarskap utan krav. 

Politikerna härmar överklassen från förr i tiden, för då skulle de hjälpa folket och gå med korgar med mat till dem och ta hand om underklassen som om de vore barn. Och de senaste åren har politikerna i landet importerat en underklass som de ånyo kan få makt över. Folket ska inte klara sig själva. De ska vara beroende av makthavare i regering och statliga verk. De ska in i våra försäkringssystem för varför har vi annars skapat dem? Och alla som kommer nya ska ha lika stora ersättningar som vi andra. Jag tänker på historien om den unge mannen som skickades från Iran som "ankarbarn" och fick stanna. Han fick ta hit sin mor också, men systern fick inte uppehållstillstånd för hon var vuxen. Han tjänar lika mycket på fabriksjobb i Norrtälje i månaden, som hon skulle tjäna på ett år i Iran om hon jobbade heltid.

Så kan människor ute i världen hoppa över hundra år av utveckling genom att få uppehållstillstånd och medborgarskap i Sverige. Men de system min och den förra generationen har skapat var inte tänkta att spridas ut över världen och göra oss gamlingar fattiga. Politikerna har skapat ett splittrat folk nu igen. Fast värre än i början av 1900-talet. Och risken är stor att allt rasar under nästa valperiod. Vem som än sitter vid grytorna i regeringskansliet. 
Faksimil från Novus och SVT. 


tisdag 24 juli 2018

Elin Ersson är inte någon hjältinna

UPPDATERAT
Elin Ersson vägrade sätta sig och fick till slut som hon ville. En 52-årig afghan skulle utvisas i går, men han och Elin Ersson fick gå av flyget till Turkiet och Afghanistan. Vete sjutton om hon ens får något straff för detta. Hon borde åtminstone vara portförbjuden på alla flyg till Afghanistan. Malena Ernman utmärker sig förstås och tycker att Elin Ersson är en riktig stålman, den starkaste människan hon har sett på länge. Elin Ersson kommer från Göteborg och varför hon ska lägga sig i vad som rör en utvisning från Sverige är oklart. Hon verkar förvirrad. Men det finns naturligtvis de som blir både rörda och stolta över hennes agerande. Och de "linksgrüne" i Tyskland hyllar henne. Hon är född 1997 och studerande samt bor i Örgryte. Hon studerar för att bli socionom. 
26.7.2018
Den 25-åring som Elin Ersson ville hjälpa var inte med på flygplanet, men då tog hon den i Sverige kriminelle och straffade 52-åringen under sina vingars beskydd istället. Huvudsaken var att Elin Ersson fick använda sin navelskådande godhet och känna sig stolt och glad över den. Den 25-åring det gällde kördes av polisen till Arlanda, utvisades och transporterades till Afghanistan. 
27.7.2018
Elin Ersson är nu polisanmäld av tre privatpersoner för sin aktion på Landvetter där den kriminelle 52-åringen som var dömd för grov misshandel skulle utvisas.
10:24
Så har generalsekreteraren i advokatförbundet Anne Ramberg ställt sig upp och sagt att "fler borde stå upp för det de tror på". Jo advokater har tjänat miljoner och förmodligen miljarder på alla asylsökande i Sverige. Är det detta Anne Ramberg tror på? Hon tror uppenbarligen på att vem som helst har vetorätt mot domstolar i Sverige. Och rätt att ingripa så att de får igenom sin egen vilja. 
28.7.2018
Här anser The Spectator att Elin Ersson är en valarbetare åt sverigedemokraterna och kan åstadkomma att detta parti verkligen får sitta i regeringen efter den 9 september.
"But as regards the future of Sweden, the only winners that I can see from this will be the Sweden Democrats, who have promised to tighten immigration law further, and who are already trailing the Social Democrats by only a narrow margin. Maybe, if they do reach office, they will reward Ms Ersson with a peace prize." skriver Ross Clark i The Spectator. 
14.9.2018
Elin Ersson har begått ett brott. Det anser åklagare. Hon kan få böter eller fängelse i sex månader. Snart ska åtal väckas hoppas åklagaren. 
19.10.2018
Nu väcks åtal mot Elin Ersson vid Göteborgs tingsrätt. Hon åtalas för brott mot luftfartslagen. 
4.2.2019
Åklagaren yrkar på 14 dagars fängelse för det hon gjorde. Han tänker tydligen göra Elin Ersson till martyr. För så kommer vänstern att se henne. Hon kommer att bli hyllad mer än någonsin för detta. 
18.2.2019
Elin Ersson döms till 3 000 kronor i böter av tingsrätten. Hon har således begått ett brott och inte försökt att hjälpa en människa i nöd. Bra! Och rätt att hon får böta och inte fängelse. Som sagt vi behöver inte sådana martyrer. 
29.3.2019
Rättegången mot Elin Ersson måste tas om för en nämndeman var jävig. Han kallade henne "brottsling" på facebook innan rättegången. Detta sunkiga land där nämndemännen fortfarande tillsätts av de politiska partierna. Han satt där för sverigedemokraterna. Nu tas allt om igen i tingsrätten.  PS. Redan i september 2015 twittrade Malena Ernman att Karl Oskar och Kristina var de som införde sharialagar från Ljuders socken till det invaderade USA. Se nedan. Förvirrad är bara förnamnet. DS. 

måndag 23 juli 2018

Folket måste ta ansvar för sig självt

UPPDATERAT
Att det är slut med välfärden har vi vetat länge. Var och en måste klara sig själv. Inte något som man behöver lära de flesta i Sverige. Men nu skriver Karl Beijbom här att samhällskontraktet måste omförhandlas. Han tycker att medborgarna särskilt i Västmanland behöver upplysas om detta eftersom han skriver i Västmanlands läns tidning. Enligt Beijbom säger statsminister Löfven att valet blir en omröstning om välfärden. Vi är medborgare som betalar världens högsta skatter och sliter och jobbar mer än andra i EU och vi vill lösa ut vår belöning: att bli omhändertagna från vaggen till graven. Samtidigt har vi minst sjukhusbäddar per capita i hela EU. Omhändertagandet ska ske i hemmet om det alls ska ske. 

Jag känner till det eftersom jag vårdade min sambo i hemmet när han hade cancer. Visst fanns det personal som dök upp när vi behövde det. Också mitt i natten när han hade tryckt på larmet. Jag har följt honom så många gånger till vårdcentralen och sjukhus att jag nu sitter och drar mig för att ringa till vårdcentralen när jag antagligen har en vaxpropp i örat. Hör inget alls på ena örat.

Kommunerna kommer att vara skyldiga 1 000 miljarder kring 2024 enligt Svenska Kommuninvest och Beijbom. Det är staten och regeringen som har försvagat kommunernas ekonomi genom att vältra över kostnader på dem inom integrationspolitiken. Det håller inte och därför måste, enligt Beijbom, medborgarna ta ansvar för sin egen välfärd genom egna sjukförsäkringar och eget pensionssparande. 

"När stat, kommun och landsting inte kan leva upp till sina välfärdslöften måste vi medborgare själva och i samverkan med varandra ta ansvar för vår egen och vår gemensamma trygghet, i familjen, i nätverk, i kooperativ, i föreningar, i byalag, i marknadslösningar." Det menar Beijbom att vi måste göra.  

Jag vet inte vilka han vänder sig till för så har majoriteten av folket alltid levt. Jag och min släkt, som mestadels kommer från Västmanland, har alltid tagit ansvar för oss själva. Förmodligen är det en del av de nya medborgarna Beijbom menar. De som har kommit hit för att för alltid få bli försörjda och understödda av oss andra. Vi som har bott här i generationer och som är vana att klara oss på de sätt som går. Min mormor och morfar hade tio barn och dessa barn har i sin tur skaffat barn och de har också fått barn. Alla dessa generationer har levt så gott gick efter de begränsningar som fanns. Min generation och den förra har skapat de trygghetssystem som var till för oss. Men det var inte meningen att dessa resurser skulle spridas ut över världen och att vi som ordnade detta skulle sitta där med långa näsor.

I morgon ska jag ta mod till mig och söka vård på vårdcentralen för mitt döva öra. Jag har försökt att ordna också detta själv, men jag hör fortfarande ingenting. Trots användning av apotekets medel mot vaxpropp. Det är inte roligt att gå dit, senast jag var där akut var det med min sambo, för han hade svårt att andas. Han fick mycket god hjälp då fast vi kom in precis före stängning vid 17. Han fick en kortisonspruta. Jag minns inte så mycket mer av det besöket. Han har varit död nu i mer än tre år. Cancer i halsen är svårt. 
24.7.2018
Nä det finns inga tider på vårdcentralen. Inte förrän nästa vecka. Jag får försöka hitta någon som kan hjälpa mig någon annanstans.
9:38
Härligt jag får hjälp på Värmdö vårdcentral nu när Gustavsbergs vårdcentral (dit jag hör) inte kunde ta emot mig. 
13:47
Tack för hjälpen Värmdö vårdcentral. Bra service! Spolning av örat och två läkare kollade och jag hör inte alldeles utmärkt, men har fått örondroppar för detta. Det blir säkert bra. Hoppas jag. Framför mig ryckte brandkåren ut och naturligtvis så tittade trafikanterna på dem istället för på framförvarande bil. Krock på Grisslingerakan. Inte så farligt dock. Men hela vägen var blockerad på den sidan för det var bara en fil där. Brandkåren försvann i fjärran, vet inte var det brinner, men det lukade inte rök.
16:42
Jo det var i Stavsnäs det brann, men bara ett hektar mark. Ingenting ju, bara två fotbollsplaner. 
27.7.2018
Här skriver Sakine Madon att brandkåren måste sluta rekvirera brandmän utifrån mångfaldsprincipen och istället börja uppskatta erfarenhet och möjlighet att jobba med bränder. Ett känt fall är när Södertörns brandkår rekvirerade personer som inte klarade av jobbet och inte rökdykning och när två brandmän protesterade fick de veta att de inte var aktuella för anställning längre eftersom de inte "delade myndighetens värderingar". Säkerheten åsidosattes för att brandkåren skulle ligga rätt i tiden politiskt. JO har sagt om detta att repressalier inte är tillåtna för att de hade yttrat sig offentligt. De har yttrandefrihet.


Här är en del av släktingarna efter Alma och Gustaf som levde på 1800-1900-talet.
De var egendomslösa torpare och uppfostrade tio barn.
Det fanns inga sociala nätverk då.
Alla familjer fick ta hand om sig själva.

 Vi ättlingar träffades i Kärrbo Bygdegård utanför Västerås
i augusti 2013.
Folket är med brandmännen

UPPDATERAT
Folket hejar på alla brandmän, inklusive kvinnor och polska sådana. Men de hejar knappast på politikerna i det här läget. En naturkatastrof strax före ett val är inte bra för sittande partier. Ingen hade tänkt sig att den här sommaren skulle innehålla veckor med plus 30 grader och inget regn. Men så ser det ut. Skogen är inte något vi har ärvt av våra förfäder, utan en kapitalvara, som ska utnyttjas till sista rot. Och nej julgranen har inte brunnit ned som förre statsministern Reinfeldt så hånfullt frågade oss för bara två år sedan, men hundratusentals julgranar har brunnit och miljoner andra träd. 

Omfattningen av skadorna på skogen är stora. Det talas om att en yta större än Stockholm brinner. Jag har upplevt en brand i skogen på Värmdö, den stannade bara meter från vår sommarstuga och spåren syntes under hela min barndom, för skogen fanns inte längre. Ett brinnande land är en metafor för tillståndet i riket. Under lång tid har landet misshandlats av politiker och nu ser alla och envar resultatet. Naturen har slagit tillbaka.

Här kan ni se "domedagsvideon" som Hela Hälsingland har publicerat. Den är från Ängrabranden i  Hälsingland nära Kårböle. Hela skogen brinner och det är filmat från en bil, som inte kan köra längre utan måste stanna för vägen är uppslukad av eld. 
11:15 
Här en uppdatering från Helsingborgs Dagblad om bränderna i Sverige. Artikeln är skriven av TT. Extrem brandrisk också i södra Sverige enligt MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap). Nedan kan ni se en karta HD publicerar över terrängbränderna i Sverige.

Här skrev jag tidigare om bränderna i Sverige. 
Sverige brinner.
Faksimil från Helsingborgs Dagblad. 
Bild från filmen ni kan se ovan, tagen i Hälsingland.
Vägen är slukad av eld.
Domedagsbilder.
Faksimil från Marco Hassoldts film.

söndag 22 juli 2018

Manny och Brigitta Davidson gav bort allt till barnen

Ifall man uppfostrar barnen så att de aldrig behöver klara sig själva kan det gå som för Manny och Brigitta Davidson. De båda är judar som blev utfattiga under andra världskriget. Manny förlorade sitt hem i bombningarna av London och Brigitta flydde Tyskland tillsammans med sin familj med en av de sista båtarna som gick från Tyskland till England. För Brigitta var familjen allt och för Manny var det likadant. Mannys föräldrar hade flytt från Litauen. När allt började gå bättre ekonomiskt för dem skapade de en ekonomisk fond för de båda barnen dottern Maxine och sonen Gerald. 

Barnen fick hem i London av föräldrarna och de får 200 miljoner per år ur sina fonder. De köpte också ett ståtligt hus med tanke på barnbarnen. Felet föräldrarna gjorde var dock att låta många av sina hus och ägodelar stå i barnens namn. Föräldrarna pensionerade sig och sålde sin andel i affärerna och lät barnens fonder dela på vinsten. De själva flyttade till Monaco 2010 och bor där i en villa samt tog det som självklart att de också skulle ha ett hem i England i det ståtliga huset, som låg inte så långt från prins Charles Highgrove. Meningen enligt föräldrarna var att där skulle familjen samlas. Det skulle vara allas hus. De båda föräldrarna är nu 87 och 82 år och blev tvungna att förra året ta sina egna barn till rätten. Föräldrarna blev helt enkelt utkörda från huset de hade gett till barnen. Men de ville ha inventarier som de ansåg tillhörde dem. Uppgörelsen som kom till stånd blev ingen nöjd med och än värre blev det när Manny och Brigitta skrev en bok om vad som hade hänt.

Manny och Brigitta har också ett hem i Paris och menar att det är inte ekonomiskt knepigt för dem för de är inte fattiga. Men det är familjens kollaps som har orsakat dem stor smärta och sorg och de har skrivit om detta. Svaret på boken blev att de anklagades att vara lika Goebbels, propagandaministern i Tyskland, och att de som honom trodde att om de upprepade en stor, fet lögn tillräckligt länge så skulle någon tro på den. Den rest som föräldrarna ännu har kvar av sin rikedom kommer nu att gå till välgörenhet när de lämnar detta livet. Manny är hjärtsjuk och ligger på sjukhus. En trist familjehistoria. 

Låt inte pengar knyta banden till barnen, menar de båda. Det är viktigare med de känslomässiga banden än alla ägodelar i världen och om föräldrar har ordnat det så att barnen är mångmiljonärer försök inte få tillbaka det som är bortskänkt. Dra dem inte inför rätta och skriv inte en bok om det sedan. Det är ett gott råd. Manny och Brigitta Davidson menar att de har skrivit boken för att deras ättlingar (de har barnbarn) som de inte kommer att träffa, någon gång kanske ska inse vad som hände. Och de är båda redo att förlåta sina barn. Bara de får träffa dem. De inser inte att allt detta som blir offentligt nu skadar ännu mer. 


På pappans 70-årsdag var allt frid och fröjd.
Men efter det har familjen brakat samman.
Faksimil från Google. 

lördag 21 juli 2018

Poliser sköt två män

En man  sköts till döds av polisen i går i Norrköping och en annan sköts när polisen skulle gripa honom för rån i natt i Linköping. Jag kan inte minnas att två personer skjutits av polisen två dagar i rad i Sverige. Men bägge männen överföll poliserna och skotten avlossades i nödvärn. Polisen i Linköping fick föras till sjukhus liksom skottoffret där. Våldet blir allt grövre i samhället och det är en trist utveckling när poliser blir överfallna. 
13:49
Bägge männen som sköts i Norrköping och i Linköping är nu avlidna. Se polisens uppdaterade notis nedan angående det som hände i Linköping. 
18:42
Polisen har gjort en till uppdatering om Linköping, att den skjutne mannen är identifierad och hemmahörande i Linköping. Han var född 1999. Hans anhöriga är underrättade. Se notisen nedan. 
fredag 20 juli 2018

Fel i svenska skogsbruket

UPPDATERAT
När det inte går att hejda brand i väglöst land är det inte så märkvärdigt. Då måste helikoptrar till. Men varför ska staten gå in och ta hand om privata skogsägares marker? Vore det inte lämpligt att sluta plantera granskog i räta rader och tätt, tätt så att det är enkelt för en skog att brinna ned? Det är frågor som uppstår åtminstone för mig. Björn Brink, som är lika gammal som jag 72 år, har förlorat skog för 6 miljoner kronor i Ljusdal, säger han. Kunde han ha gjort något annorlunda? Han köpte skogen billigt av sin far och hade tänkt att ha den som pensionsförsäkring. Men alla har pension i Sverige. Han har skogen försäkrad dessutom. Shit happens säger amerikanarna. Man rår inte på vädret. Björn Brink (c) är dessutom ordförande i kommunfullmäktige i Ljusdals kommun. Det går nog ingen nöd på honom. I Finland finns ett utbyggt nät av skogsvägar och där är inte bränderna lika förödande. Klockan tio ger statsminister Löfven och Eliasson från MSB en uppdatering om läget i bränderna. 
10:13
Statsminister Löfven framträdde som den store räddaren på presskonferensen. Han var i Ljusdal i går och sade att "när det gäller då håller Sverige ihop". Regeringen följer detta "minut för minut", enligt honom. Sverige har också "en stark tradition att ställa upp för varandra", sade han. EU ställer upp och det finns 1,3 miljarder i det civila försvaret som kan användas, enligt statsministern. Naturen är i krig mot Sverige, kan man tolka det och statsministern tog chansen att framstå som hjälte i sammanhanget. Det är ju valår. Det är kommunerna som får ta smällen till att börja med och sedan får de ansöka om pengar. 
10:27
Om MSB kan också sägas att där satsas resurser på att få in kvinnor och invandrare i räddningstjänsten. Spelar ingen roll om de har de fysiska förutsättningarna. Den etniska och sexuella jämställdheten anses eftersatt enligt MSB och detta "påverkar räddningstjänstens förmåga att leverera en jämställd service till medborgarna".
11:20
Här berättar utredaren Aud Sjökvist att hon fick en chock efter branden 2014 i Västmanland hur illa det fungerade. Hon menar att skogsägarna kan arbeta förebyggande med att plantera olika trädslag, anlägga brandgator och att politikerna kan införa strängare regler för skogsbruket. Så Björn Brink (c) måste banna sig själv i det här sammanhanget för han sitter på två stolar. Vad Isabella Lövin (mp) säger vet ni redan: klimatet, klimatet, klimatet. Och allt är centerpartiets fel. 
21.7.2018
Här skriver Jens Liljestrand i Expressen att det är "äldre vita mäns" fel att det brinner i Sverige. Vilken galning! Och på twitter menar han att det är "kul" att denna artikel engagerar. Sällan har jag läst något så föraktfullt i pressen. Så tråkigt att denna grupp människor ska beskyllas för världens elände. Vad som helst duger för att få lite uppmärksamhet! 
22.7.2018
Till slut har man begripit att det behövs brandgator i skogen för att stoppa elden. Nu kapas 800 hektar träd i Dalarna (nästan 1 600 fotbollsplaner) för att få stopp på elden. Omkring 2 000 frivilliga hjälper till för att begränsa eldens framfart och grävmaskiner tas till hjälp för att skapa utrymme mellan träd och eld. Cirka 25 000 hektar skog brinner just nu i Sverige. Polska brandmän med 44 brandbilar är på väg norrut till Sveg. De beräknas nå fram i eftermiddag. I Jämtland, Dalarna och Gävleborg pågår fyra stora bränder, som inte är under kontroll. 
23.7.2018
I Dalarna blev brandmän räddade av helikoptrar. De omringades av röken och hamnade framför brandfronten. Det var en nyckfull eld som hoppade mellan trädtopparna som orsakade detta. Det hände på fem minuter enligt räddningsledaren Szymanski. Berättelsen om den här branden är den om hjältarna som till slut räddar skogarna och Sverige. Medan politikerna har försummat allt. Ingen hade räknat med 30 grader varmt i dagar och veckor i vårt avlånga land. 
24.7.2018
Det brinner också i Grekland utanför Aten och där har 50 människor dött i bränderna. Även svenskar finns där förstås och har fått evakueras. En semesterort Mati finns inte längre. Den yngsta som dog var en sex månaders baby, som andades in rök. 
25.7.2018
Det är 79 människor som har dött i bränderna i Grekland och nu letar myndigheterna efter kriminella pyromaner, som misstänks ha satt igång detta för att plundra hus. Bränderna startade på flera ställen samtidigt. 
29.7.2018
Minst 82 personer har omkommit i bränderna i Grekland, flera saknas fortfarande. 


Här skrev jag tidigare att människor dör i värmen. 
Björn Brink (c) i Ljusdal är förgrymmad över att skogen
har brunnit. Hans skog. Men han klarar sig nog ändå.
Faksimil från Google. torsdag 19 juli 2018

Rysk nervgas i parfymflaska dödade kvinna

UPPDATERAT
Trebarnsmamman Dawn Sturgess dog 44 år gammal när hon hittade en bortkastad parfymflaska i en park. Hon sprejade innehållet direkt på sin hud och dog efter åtta dagar på sjukhus i början av juli. Hennes partner Charlie Rowley skadades när han kom i kontakt med ämnet, men överlevde. 

Tidigare i år skadades dubbelagenten Sergei Skripal och hans dotter Yulia när de attackerades med den dödliga nervsubstansen i sitt hem i Salisbury. De kollapsade den 4 mars på en parkbänk. Den engelska polisen menar att de nu har fastställt att det är ryssar som utförde detta dåd. Ryssland har hela tiden förnekat detta. I Skripals hem fanns den största koncentrationen av nervgiftet på dörrhandtag. Polisen undersöker nu vilka ryssar som anlände till landet kring tiden då dottern Yulia kom från Moskva.

Denna historia är minst lika underlig, som vad som hände under kalla kriget på 70-talet, då ett paraply användes för att ta död på den avhoppade dissidenten från Bulgarien Georgi Markov. Han fick en platinakula inskjuten i vaden med hjälp av ett paraply och dog tre dagar senare av vad som förmodas ha varit giftet ricin. Då hävdades att KGB låg bakom mordet. 

Ingenting har hänt i Ryssland sedan dess uppenbarligen, utan under president Putins ledning försöker landet fortfarande ta död på de som de anser misshagliga, och dessutom oskyldiga som råkar passera. Så tråkigt! Milt sagt.
25.7.2018
Det var hennes pojkvän som gav henne parfymflaskan som en present och han anklagar sig själv nu för hennes död. Sensmoral: plocka inte upp bortkastade saker i parker. Men de båda hade extrem otur som hittade nervgiftet. Han fick också på sig giftet, men tvättade händerna. Han tror att detta räddade hans liv. Dawn Sturgess blev medvetslös en kvart efter att hon hade sprejat det hon trodde var parfym på sina handleder. 

Dawn Sturgess var hemlös och dog för att hon tog upp
en bortkastad parfymflaska.
Den innehöll nervgift.
Faksimil från Google. onsdag 18 juli 2018

Tvillingar i Linköping skadade

Jo det är helt sant att ett par tvillingar av kvinnligt kön och 16 år gamla i Linköping blev påhoppade och skadade av mörka gärningsmän. Metro går i god för att det är så. Tyvärr lade pappan ut en film där man såg gärningsmännen på bild, för han ville ha hjälp att ta fast dem. Så får man inte göra i Sverige på facebook för då blir man absolut påhoppad. Pappan har nu tagit bort inlägget. Mamman är arg över att han gjorde så. För bland andra "Människor mot rasism" på facebook ifrågasatte om detta var sant och menade att det var för att "smutskasta ensamkommande" som det hade publicerats. Och gruppen krävde bevis för att händelsen var sann. De agerade som om de vore något värre än polis. Gestapo eventuellt? Skrämmande! Polisen har identifierat och förhört en av gärningsmännen och det finns naturligtvis vittnen. Här kan ni läsa om vad som hände. Det krävdes att Aftonbladet hörde av sig för att facebookgruppen skulle ändra sitt eget inlägg. Akta er för knäppa grupper på facebook!
Jessie i ovanstående meddelande är en misshandlad tvilling
 och pappan heter Björn Holm.
De skulle vara tvungna att bevisa att de 16-åriga tvillingarna
 hade blivit misshandlade för
att denna facebookgrupp inte skulle sprida osanningar.
Faksimil från Facebook. 

tisdag 17 juli 2018

Människor dör i värmen


Skönt med ac i huset.
Det hjälper. 
UPPDATERAT
Jo det är farligt med temperaturer över 30 grader och en klass 2-varning är utfärdad för detta. Själv åkte jag och handlade i morse och tog mig hem sedan. Har haft ac:n på hela dagen inomhus, för fläkten som värmer huset på vintern kyler nu istället. Och så tar jag kallt vatten på handlederna, ansiktet och huvudet. Det hjälper och duschar om det blir för hemskt. Dricker en massa vatten också. Så är det att vara 70plus. 

Men inte behövs det att samhället tar något mer ansvar för detta. Det blir inte "varmare år efter år" som professor Rocklöv i Umeå påstår. Han är inte professor i klimat utan i epidemiologi. Det var lika varmt när barnen var små i början av 90-talet. Då var vi vid badplatsen hela dagen. Annars har det varit rätt kallt och regnigt en del somrar. Men som sagt människor dör i värmen åtminstone i Kanada och USA. Ta hand om er där ute!

Och jag minns sommaren 1954 när det brann i skogen på Ingarö för det var så varmt och torrt i skogen. Brandkåren lyckades släcka bara 50 meter från vårt hus. Och spåren efter branden syntes i många år. Nu brinner det på många ställen i Sverige och särskilt Hälsingland är utsattMen hav tröst i morgon kommer två flygplan från Italien och vattenbombar med 6 000 liter per gång. De ska stanna i åtta dagar. Vi har också fått hjälp från Norge med räddningshelikoptrar. 
18.7.2018
Ett flyg från Italien har anlänt och sätts in i Härjedalen, där det anses vara mest akut. Det andra flyget hade tekniska problem. Det brinner också i Hälsingland som sagt och i Jämtland, men dessa ställen får vänta. Inrikesministern Morgan Johansson tycker att Sveriges beredskap är god och att detta är ett exceptionellt undantag vad gäller skogsbränder, som har startats av blixtnedslag. Fler plan behövs för detta, men det är en EU-fråga, menar ministern, och särskilt i vårt land och i grannländerna behöver flyg placeras av EU.
17:33
Frankrike är snälla och hjälper Sverige med två nya canadairplan för att bekämpa elden. Lika stora som de italienska. Byggda för vattenbombning. De skickas i morgon. Två års fängelse för tiggeritvång

Föräldrarna tvingade den minderåriga flickan att tigga i drygt ett år när hon var 13-15 år gammal på olika platser i Dalarna. Nu döms föräldrarna i hovrätten till skärpta straff och två års fängelse plus utvisning. Flickan lyckades rymma och få hjälp från socialtjänsten. Föräldrarna och syskonen menade att hon ljög, men hovrätten anser föräldrarna är skyldiga till brott. Det var inte en nödsituation. De ska betala 50 000 i skadestånd till flickan. 

Socialdemokraterna är emot tiggeri skrev jag här i april i år, men att stoppa tiggeriet är svårt. Sverige, Finland och Portugal har inga förbud mot tiggeri. Andra länder i Europa har förbud eller restriktioner. De båda dömda föräldrarna är medborgare i Bulgarien. Eskilstuna har försökt att få till tillstånd för tiggare, men länsstyrelsen sade nej till detta. Fattigdom kan inte förbjudas är den vanligaste invändningen för tiggeriet. Personligen tycker jag att alla som ger till tiggare borde skämmas. De gör det för att må bra själva, inte för att verkligen hjälpa tiggaren att klara sig. Ge istället pengar till Hjärta till hjärta eller andra biståndsorganisationer!
Ge pengar till biståndsorganisationer!
Inte till tiggare på gatan.
Faksimil från Hjärta till hjärta. 

måndag 16 juli 2018

Vi blir ersatta av invandrare

Om bara en eller två generationer kommer Sverige att befolkas mest av invandrare och andra generationens invandrare. Vi importerar i god stil från Afrika och Mellanöstern och ersätter oss själva. Varför ska det bo enbart sådana som jag i landet? Jag som har rötter långt tillbaka till åtminstone 1700-talet i den bygd där jag bor. Mormors mormors far bodde på Ingarö. Och innan dess kom vi från Småland. 

Det måste vara illa för en bygd när folk inte vill flytta eller göra något annat än att bo kvar. Det kan innebära ekonomisk stagnation. Den ekonomiska tillväxten kräver att människor flyttar runt i världen, men knappast i den fart som det har blivit de senaste decennierna. Det går att se åverkan direkt på naturen nu. De gamla ekarna som har stått här sedan hundratals år tillbaka tas bort för att ge rum åt nya hus. Och de dör undan genom detta och den ensidiga utvecklingen av skadedjur. Jag bor på Orkidévägen, men här växer inte längre några orkidéer.

Jordbruksmarken som tidigare odlades av en torpare har nu istället blivit nya slags statarbostäder om 30 "småhus" på 32 kvadratmeter för de nya invånarna. Ängsmarken och jordbruksmarken ska bort. Men vi ska inte vara ledsna för det, för de nya invånarna krävs för att tillväxten ska fortsätta. Varför det är nödvändigt att ständigt öka BNP eller bli ekonomiskt mer välställda vet egentligen ingen. Men människor är rovdjur. Det ifrågasätts aldrig, utan anses som självklart att jordens resurser ska tömmas ända tills katastrofen drabbar. Så ser mänsklighetens samlade kollektiva visdom ut. 

Den politiska agendan ursäktas med att vi måste ta hit nya människor, för det är så synd om dem. Detta är en omedveten fortsättning på den gammaldags kolonialismen som utövades mot Afrika, Asien och lite varstans förr i tiden. Vi lär inte sluta med detta förrän jordens befolkning uppgår till 11 miljarder för då träder självreglerande mekanismer in. Det betyder att katastroferna börjar. Vi kan se fram emot epidemier, förstörda marker, uttömda depåer av olja, härjningar av torka och översvämningar i större skala än i dag. Naturen reglerar allt om inte vi människor begriper att göra detta. I Sverige lever vi som om planeten bestod av fyra jordklot, men ingen bryr sig.

Lösningen på detta anses att inom ett århundrade flytta till en annan planet. Så såg astrofysikern Stephen Hawking på saken. Vem tror på den utvägen? Vid nästa sekelskifte beräknar nu FN att befolkningen kommer att vara 13 miljarder. Fattiga kvinnor har inte tillgång till preventivmedel och barnrikedom ses just som rikedom. Precis som det var förr i världen i Sverige när många barn dog. Men varför ska just människan bli människans varg? Det borde finnas bättre sätt.


Sverige hade förra året den tredje största folkökningen i EU.
Vi har passerat tio miljoner redan och lär nå elva miljoner
om tio år om inget förändras.
Faksimil från Europaportalen.

Rumänsk bordellmamma utvisas

Bordellmamman i Göteborg och Malmö som tog hit rumänska flickor och omsatte miljoner på några månader har nu dömts till fängelse och utvisning. Verksamheten startade i höstas och pågick till mars i år. Den 34-åriga kvinnan hade lyckats få hit 16 prostituerade och de jobbade i fem vanliga lägenheter, som hyrdes i andra hand under kortare tid. Hon får nu fängelse i ett år och tio månader samt utvisas ur landet på fem år. 

I London stängs ungefär en bordell i veckan där det jobbar mest rumänska flickor. Det är ett EU-problem i England och kommer väl att upphöra när landet lämnar EU. I London är det organiserad brottslighet. Kriminella tjänar mycket pengar på detta. Den 34-åriga kvinnan i Sverige har påstått att hon och de andra kvinnorna gjorde detta tillsammans. Och att hon inte var bordellmamma. Men sanningen brukar vara att detta ingår i annan kriminell verksamhet.

Omkring 23 miljarder per år omsätts i denna moderna slavhandel med sexuella ändamål i Europa. Det har blivit en trend i Sverige att anlita Airbnb och andra uthyrningsverksamheter för bordellverksamhet. Vid kortare uthyrning kan hyresgästen få in en bordell i sin lägenhet. Männen som står bakom detta finns inte i landet utan håvar in pengarna i sitt eget hemland. I Rumänien är det inte tillåtet att sälja sex. 
I Europa är det inte tillåtet att driva bordeller
i de flesta länder. Ljusblått på kartan.
De mörkblå länderna tillåter bordeller.
Faksimil från Sveriges Radio.

söndag 15 juli 2018

Smittan från nazisterna

Jonna Sima var senast ut med att indirekt kalla Thomas Gür för nazist genom att beskriva vad som hände i Visby och påstå att domprosten där som ringde i kyrkklockorna är ett föredöme. För alla behöver "säga ifrån och markera mot rasismen och antidemokratiska krafter i vardagen. Visbys domprost är ett föredöme för oss alla." Ja tidigare har inte denne domprost varit något föredöme eftersom han blev klandrad av domkapitlet och har anmälts ett antal gånger. Han var illojal mot biskopen senast förra året. 

Jonna Sima är dotter till Jonas Sima, som när han inte blev tillräckligt uppskattad av min väninna på krogen frågade henne om hon inte visste vem han var. Dottern anstränger sig nu för att visa att hon är lojal och trogen alla demokratiska höga mål, som Aftonbladet står för, men smittan från nazisterna i Visby spred sig uppenbarligen till kyrkans mark där Thomas Gür samlade lite folk. Åtminstone enligt Jonna Sima.

Personligen har jag aldrig begripit varför vi har varit så eftergivna mot nazister så att de är tillåtna i landet. Är det skräcken för att de tar över igen om vi inte kan se längre vad de gör? Eller är det för att också våldsamma vänsterrörelser, som det har funnits tillräckligt av i Sverige, också blir förbjudna om nazisterna blir det? Regeringen är inne på att förbjuda rasistiska organisationer, men vad är det? Tydligen är gränsen väldigt oklar eftersom en borgerlig debattör som Thomas Gür kan smittas av nazism och bli rasist och antidemokratisk. Fast det inte var sant. 

Jag har aldrig begripit varför människorna är så rädda för några hundra män som är aktivister och betecknar sig som nazister. Det borde vara självklart att de inte kan åstadkomma någon väsentlig skada på samhället. Och om de gör det så finns det lagar mot detta. Precis som på vänsterkanten. I Ludvika som är det starkaste fästet för nazister lär det finnas hela 123 stycken. Det som är betydligt allvarligare är när medier börjar kasta ordet "nazist" omkring sig som ett vapen mot människor. Då sprider de smittan som är förknippad med detta ord. Vill de verkligen det?

Faksimil från Google. lördag 14 juli 2018

Trump bär sig illa åt i England

Jag skriver nästan aldrig om Trump för det gör andra medier så bra. Och han är inte så intressant i de stora sammanhangen trots att han är president. Vi vet att han inte kan uppföra sig, men när han skulle träffa drottningen av England var det värre än någonsin. Han kom för sent till mötet, han brydde sig inte om att buga och Melania neg inte som protokollet föreskriver. Han vände ryggen till, skymde drottning Elizabeth och gick framför denna 92-åring, när de skulle inspektera hedersvakten tillsammans. Hon fick gå runt honom för att komma fram. Så uppför sig ingen mot någon 92-åring. Respekt för ålderdomen borde åtminstone finnas! Och hon är dessutom statsöverhuvud för Storbritannien och 15 andra självständiga stater. Och har varit drottning sedan 1952. 
Drottning Elizabeth är en vänlig dam.
Men så särskilt glad var hon inte
när Trump gick före henne
och skymde henne.
Faksimil från Daily Mail. 

fredag 13 juli 2018

Kristofers Kastellanos rymde med Breivikbälte

UPPDATERAT
Hur kunde 25-årige Kristofers Kastellanos rymma iklädd ett Breivikbälte mitt i skogen? Han skulle ha haft ett bälte med handklovar fastlåsta i bältet. Dessutom ska en polis hålla i detta om det behövs. Verkar inte troligt att det ska vara möjligt att rymma iklädd något sådant. Om han inte hade hjälp på något sätt. Snälla poliser kanske låste upp allt för att han skulle ha händerna fria? Han är nyligen dömd av tingsrätten till 14 års fängelse för knivmord. Enligt tips till polisen har han setts upplockad i bil av två-tre män. Så han kan ha lämnat området vid Laxå där han rymde. Han hör hemma i Skärholmen utanför Stockholm. 
12:03
I medierna står det att han är misstänkt för mord. Nej han är dömd för det av tingsrätten och han har överklagat till hovrätten. Om han är oskyldig är det väl inte så smart att rymma? Han har erkänt att han dödade mannen, men att det var nödvärn. Han och en kompis gick och hämtade en kniv plus järnrör för att döda mannen, som hade "förnedrat" Kastellanos genom att hota med kniv först. 
15:31
Kriminalvården ska flytta interner mellan anstalter. Kastellanos skulle flyttas från rättspsykiatriska i Göteborg till häktet i Sala. De som gör det här har 20 veckors utbildning. Räcker tydligen inte för att göra jobbet ordentligt. Den nyordningen kom till år 2016. Så inga poliser är inblandade i själva transporten. 
19:43
Det var tre kriminalvårdare som bevakade två fångar, men misslyckades med detta. Skumt! Reglerna säger att sådana transporter ska stanna vid polisstationer eller andra inhägnade områden där kriminella går att övervaka. Inte ute i skogen. 
14.7.2018
Ja, ja nu ska han efterlysas internationellt. Han kan ju ha lämnat Sverige. Herrejestanes! Namnet har romerskt ursprung, men används i Spanien och andra länder vid Medelhavet. Han har sin pappa kvar här, som har sagt att hans son är oskyldig så klart. Han gör inte andra människor illa. Pappan heter Inocente. Han är således oskyldig enligt sitt namn. 
18.7.2018
Jaha det var en anställd kriminalvårdare, som blev akut nödig i skogen och det var hon (?) eller han (?) som gick av och uträttade sina behov. Då tog Kristofers Kastellanos chansen och knuffade till en annan av kriminalvårdarna och sprang iväg. Det låter helt otroligt! Den skyldige till detta är inte tagen ur tjänst. För mig framstår detta som att dessa kriminalvårdare var med på att han rymde. Tyvärr! Låt kriminalvårdare åka med blöjor så slipper de gå av! Ett förslag bara. 
22.7.2018
Kastellanos (han står med två s i folkbokföringen Kastellanoss) bodde första åren i Lettland där han föddes 1993. Sedan när han var tre flyttade han och mamman till pappan i Sverige. Han hade det bra i familjen, men sedan skilde sig föräldrarna när han var fem år. Pappan kom från Kuba och bodde i Vårby. Som nioåring började han på Högalidsskolan på Södermalm. På gymnasiet gick han på Östra real på Östermalm. Han hade modersmålsundervisning i ryska. På facebook delade han förra året politiskt material från statsägda Russia Today. Han hade tänkt åka till Kuba för att besöka släktingar, men den resan blir aldrig av i november 2017. Den 7 november har han dödat en man med kniv. 
3.8.2018
Hovrätten fastställer nu domen mot Kastellanos, men han är fortfarande försvunnen. Han har inte någon lust tydligen att sitta av sitt straff. Han får således 14 års fängelse för mord.
1.9.2018
Från sitt liv på flykt kräver nu Kastellanos att han blir frikänd i Högsta domstolen eller får ett mycket kortare straff. Det kan han se sig om på månen efter. Högsta domstolen kommer inte att ge detta ens prövningstillstånd. Kristofers Kastellanos lyckades rymma
i går från en fångtransport.
Faksimil från Google. torsdag 12 juli 2018

Nu skyller regeringen brottsligheten på sverigedemokraterna

Försvarsministern (s) och Justitieministern (s) går in för slutspurten i valkampen och skyller brottsligheten på sverigedemokraterna. Och dessutom på moderaterna. Inte lätt att veta om vi ska skratta eller gråta. Om det är någon som är skyldig till vad som har hänt i Sverige så är det i så fall de regeringar som har suttit och välkomnat alla hit in absurdum. Det tog slut på den politiken i slutet av 2015 med sossar vid makten, men fortfarande tycker flera partier att vi genast ska återvända till att släppa in alla som vill i Sverige så fort det går. 

Skiljelinjen säger socialdemokraterna går mellan de som vill "skapa ett starkare samhälle, och de som istället förespråkar mer splittring." Jag är så väldigt långt kommen till åren så jag minns när socialdemokraterna senast ville skapa ett starkt samhälle. Det var på 70-talet då de kände sig hotade av alla vänsterrörelser. Men då backade de själva från denna slogan, för det kändes lite som att gå till 30-talet att börja tala om ett starkt samhälle. För när politikerna tar över allt i samhället blir det lätt en diktatur. Tänkte inte på det, säger nu Hultqvist och Johansson. Nä de säger inte alls så för nu ska vi alla samlas kring socialisterna. För sjutton gubbar våra siffror måste upp! Så har de suttit nu och grubblat. Och då poppar det ut en debattartikel i Expressen. 

Nu ska sossarna erbjuda ungdomar en framtid: jobb och möjlighet att flytta hemifrån. Jaså? Det har de inte lyckas med för de ungdomar som är födda här och som har föräldrar som är födda här och mor- plus farföräldrar som föddes här. Det är samma köer till lägenheter och jobb som det har varit de senaste 40 åren. Minst. Mina föräldrar fick inte lägenhet förrän de skaffade ett andra barn och hade sjukintyg på 40-talet. Ingenting har blivit bättre för den som inte kan fixa det sjäv. Och visst är det trist att gå på bidrag, men det har varit socialdemokraternas politik långt tillbaka. För att skaffa väljare.

Brottsligheten går alltid upp när vi får in nya invånare som kommer från krig och elände. Plus att en del passar på att sko sig på vår välfärd när det nu är så lätt. Så har det varit sedan början av 90-talet när vi fick in brottslighet från Ex-Jugoslavien. Inte så märkligt för många av dessa människor hade redan raserat sin egen moral och hade inga gränser alls. Särskilt som någras religion säger att vi är otrogna och ska dödas. Men fortfarande är det så synd om dessa som behandlas som barn, både av stat, kommuner och massmedier. Här nedan kan ni se det senaste exemplet på detta. Måste vara sverigedemokraternas och moderaternas fel att han är häktad misstänkt för våldtäkt. Gör bot och bättring!
Linda Kask driver opinion för alla afghaner.
Fakismil från Facebook. 


Norrländska Socialdemokraten publicerade för några dagar sedan
en artikel om afghanen som misstänks ha våldtagit en kvinna i söndags och
nu är häktad på sannolika skäl.
Det är så synd om honom. Han är 22 år (enl uppgift)
och har fått flera avslag, inget uppehållstillstånd.
Ska utvisas.
 Han kom hit
för tre år sedan och riskerar att
dödas av talibanerna enligt honom själv.
Tyvärr är artikeln spärrad. 

Men här går den att läsa. 
Gick att läsa. Är spärrad nu också.