tisdag 31 januari 2023

Sverige mer korrupt

UPPDATERAT

 Vad kan det bero av att Sverige drabbas mer av korruption än vår grannländer? I den senaste undersökningen som gjorts av Transparency International hamnar Sverige på sjätte plats efter våra grannländer och efter också Nya Zeeland och Singapore. De länder som är allra sämst när det gäller detta är Syrien och Somalia. Sista platserna på listan. 

Ja då infinner sig helt naturligt tanken att detta med mer korruption i vårt land kan bero av all import av människor från länder, som är mer korrupta än Sverige. Här kan ni själva se alla resultaten. Nu kan ju de sämsta länderna ha drabbats hårdare än Sverige av krig och elände och hur ska folk klara sig då utan att betala sig fram. Eller försöka att få makt över staten med alla medel. Det är mänskligt. Och också att ha betalat för att komma till Sverige. 

Jag förlåter alla medborgare från sådana länder, men vill gärna att korruptionen inom statsmakten, statliga institutioner och kommuner upphör eller minskar. Kan det vara möjligt nu när vi äntligen har bytt regering? Det tar naturligtvis tid, men hopp om livet finns nu när också shiamuslimska ledare har sparkats när de har sålt kvinnor till män. Det är inte korruption dock utan lagbrott ifall andra män än muslimer har gjort detta, men nu insåg också muslimerna att detta inte är rätt. Det har varit vanligt att män och kvinnor har vigts för äktenskap under en viss tid och kvinnor har därmed sålts. 

Korruption är missbruk av offentlig makt för privat vinning. En politisk brottslighet som kan handla om mutor, utpressning och politiska konspirationer i syfte att bedra allmänheten. Administrativ korruption kan förekomma och korruption som syftar till kontroll över staten. Mutor är administrativ korruption och den andra sorten handlar om att olagligt styra över politiska institutioner och funktioner.32-åriga 

3.2.2023

Ett litet exempel på hur gangstervärlden infiltrerar är den kvinnliga häktesvakten Asia Malikah Aljanabi, som har dömts för grovt tjänstefel och penningtvättsbrott till ett års fängelse. Hon hjälpte gängledaren Salam "El patron" Shebani och en annan grovt gängkriminell när de satt häktade med restriktioner. Hon smugglade ut meddelanden till andra gangsters och tvättade deras brottspengar. Hon var tillsammans med den häktade gängledarens bror och därför gjorde hon detta.

måndag 30 januari 2023

Kriminella övertygade socialdemokrater

UPPDATERAT

Det går inte att hålla sig allvarlig längre. Jag har märkt det på facebook också. Människor har börjat skoja till det om saker, för landet är så illa ute att det inte går längre att diskutera och skriva allvarligt. Vi måste skratta åt det för att själva inte gå under. Som det här senaste som också Aftonbladet blev tvungna att rapportera: att kriminella är övertygade socialdemokrater i Botkyrka och därför röstade bort kommunstyrelsens ordförande Ebba Östlin (s). Men det var ingen fara med det bara de får en ny som står för socialdemokraternas linje menar en del socialdemokrater där. Men nu kan dock sossarna förlora makten trots allt i Botkyrka. Vore inte detta en välsignelse att stilla bedja om?

Oisín Cantwell, krönikören för Aftonbladet, blev tvungen att meddela att: 

"Bland de 50-tal nya medlemmar som infann sig till mötet i Folkets hus i Hallunda fanns, enligt flera källor inte bara personer som knappt ens kunde svenska och som inte tycktes begripa vad de gjorde där.

Dessutom ska män med omfattande kriminalitet i bagaget plötsligt inte bara blivit politiskt aktiva på gräsrotsnivå utan även övertygade socialdemokrater.

Enligt en av Aftonbladets källor deltog personer som associeras med gängkriminalitet i bortröstandet av Östlin."

Visst är det som en parodisk film som utspelar sig, värre än vad någon manusförfattare hade kunnat hitta på. Det blir så absurt så man måste skratta. De kriminella som tar över mer och mer. Även politiken. Ja det är ju buslätt att bli medlem i ett parti. Och socialdemokraterna har länge älskat alla som inte är svenskar. Det tog bara sisådär 20 år så är de överallt i samhället och tjänar grova pengar på dumheten hos politikerna, när de inte skjuter ihjäl varandra. 

31.1.2023

Nä det är inte något fel på socialdemokratiska partiet i Botkyrka inte. Att Ebba Östlin fick gå var i sin ordning. Och det var bara 23 nya medlemmar på mötet där Ebba Östlin inte fick förtroende så de var inte i majoritet. De andra hade varit medlemmar under lång tid. Så det handlade om Ebba Östlins ledarstil förutom då att hon stängde ABF:s fritidsgårdar. Och det konstaterar TT så det måste vara sant!

1.2.2023

Här är en bra sammanfattning av vad som har hänt i Botkyrka.

20:25

Och här har Expressen gjort lite grävande och hittat en gänggubbe som var med och röstade. Ingen rök utan eld!

Här syns de glada som skulle styra Botkyrka, men nu är Ebba Östlin bortröstad av sina egna. Eller av de kriminella som inte gillade att ABF:s verksamhet lades ned brådstörtat när det upptäcktes att de kriminella hade tagit över fritidsverksamheten i kommunen. 

Sverige marinerad i utländsk brottslighet

Det finns stora pengar att tjäna för den brottslighet som utbreder sig i det svenska samhället. Sverige har inte särskilda förmågor att ta hand om och bli av med dessa kriminella. Ett exempel är en man som dagen efter att preskriptionstiden gick ut för hans brott så betalade hans mamma hans återfärd till Sverige från Egypten. Han begärde också av Sverige att betala alla hans avgifter och pengar till uppehälle, som han hade fått betala i Egypten då han befann sig där illegalt. Det fick han nej på tack och lov. Men hans skuld till staten på 5 miljoner kronor är preskriberad. Pengar som han troligen har använt till att finansiera terrorism. Han höll sig undan straff i Sverige i tio år. 

Det är enkelt att fly från Sverige när någon har fått en dom. För i det här fallet så släpptes han ur häktet när han var dömd. Inga spärrar finns då att lämna landet. Stackars man fick betala allt själv i tio år, men något måste han väl ha tjänat på detta, för annars skulle han väl inte ha flytt Sverige. Men det är väl ingen som tror att han har blivit hederlig numera? Hans bror håller sig fortfarande undan sitt straff. 

Här är ett liknande brott med momsbedrägerier. Två stockholmare har tjänat miljarder på detta. Deras brott lär komma upp i höst i rätten. För det är fullbokat annars. Så krångligt med dessa brott. Och är de verkligen genuina stockholmare? Det lär väl visa sig. Det beskrivs som EU:s största momsbedrägeri någonsin. 

söndag 29 januari 2023

Klarspråk om mord i Skogås på 15-åring

 UPPDATERAT

Det mord som skedde i Skogås mot en 15-åring är räven skyldig till, sägs det på sociala medier. Denne tonåring skulle således ha sprängt mot räven, som är en 36-åring som sitter i beskydd av Erdogan i Turkiet och är ledare av ett knarkgäng i Sverige. Vilket krångligt gangsterland Sverige har blivit bara på några år. Internationellt också. Naturligtvis så sprängdes det sedan under natten. Två gånger. En hämnd för mordet? Från grekens sida? Varför har folket varit så dumt så det har röstat på sossarna i åtta år? För så lång tid har det tagit att få hit det här knarkkriget. Och låta polisen vara undfallande mot buset. Som rikspolischefen Dan Eliasson var när han tyckte synd om en mördare. 

Således var det en tjej som användes för att lura dit denne 15-åring, som enligt uppgift heter Ali Shafaei. Det här kriget kommer väl hålla på tills alla som är inblandade flyr från Sverige. För inte vill väl familjerna ha fler barn skjutna? Kulturerna krockar alltför hårt, vilket också Olof Palme på sin tid förstod när han inte ville ta hit flyktingar från Asien. Fast det hade väl varit bättre att få hit några som inte ingår i de fraktioner, som tycker att krig är okej.

9:22

En person är anhållen enligt polisen. Duktiga polisen!

10:04

Den tonåring som är anhållen på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mordet måste vara den tjej, som lurade 15-åringen till brottsplatsen. Duktigt polisen! Se nu till att nysta upp den här härvan också. 

13:11

Nej det sägs vara en tonåring av manligt kön, som är anhållen på sannolika skäl. Inte tjejen då. Och också att sprängningarna i natt var den kurdiske räven nu igen. Han ligger i tydligen. Ska väl bli bossen över Sverige. 

Här skrev jag tidigare om den kurdiske räven som heter Majid Rawa. Greken heter Mikael Tenezoz. 

Expressen har här en bra genomgång från 5 feb 2023 av 13 yngre tonåringar som har begått grova våldsbrott. Det var på tiden att tala klarspråk där också. Alla utom den siste som sköt i Skogås har invandrade föräldrar. 

TV4:s morgonprogram hade med Fryshuset som gråterska i morse måndag. För de kan inte göra något alls för dessa små barn, som dras in i brott. Det går direkt från konflikt till skjutning sade Camila och ingenting kan de göra för de har ingen verksamhet för dessa barn. Bara för äldre brottslingar och de söker sig inte till Fryshuset för att hoppa av. Helt meningslöst inslag, som dock visade hur det gamla samhället faller sönder. 

lördag 28 januari 2023

Varför skickar vi bistånd till Turkiet?

UPPDATERAT

Vi som betalar skatt (jo det får man göra i stor utsträckning tills man dör i det här landet) stödjer alla möjliga och omöjliga regimer i världen. En av dessa är Turkiet. Varför då? Är det ett fattigt och utsatt land? Där bor kring 84 miljoner människor och de har det väl bra? De har närmare 400 000 kronor att spendera på varje invånare per år. Ett rikt land.  

Men Sverige hoppas och tror att Turkiet ska fortsätta på vägen mot mer demokrati, vilket landet inte har gjort på ganska många år. Tvärtom så hårdnar nu greppet från Erdogan och alla ska vara goda muslimer och kvinnor föda åtminstone 3-4 barn var. Samt klä sig muslimskt. Erdogan har varit president sedan 2014 och härmar Putin och tänker sitta kvar så länge det bara är möjligt. 

Kristna får inte bygga kyrkor i Turkiet på mark de äger och kristna präster får inte utbildas i Turkiet. Omkring 99 procent av befolkningen i Turkiet säger sig tillhöra islam. Det är deras val, men varför ska vi stötta det? Vill vi att hela världen ska underkasta sig denna religion, som är krigisk och alltid har varit det. Förutom då vissa riktningar som inte verkar ha så stor betydelse längre. 

Vi ger detta land kring 100 miljoner varje år. Sverige som är ett skurkland i Turkiets ögon. Som inte lyder när Erdogan vill ha människor utlämnade från Sverige. Men kriminella kan söka skydda där och ta sig från Sverige. Nu har Erdogan också gett sig på Nederländerna och kallat upp ambassadören där för det var en demonstration för yttrandefrihet i det landet också. Någon rev itu en koran i Haag, ajabaja så får man inte göra. Inte någonstans i världen om Turkiet får bestämma. 

Sverige stödjer också byggandet av en höghastighetsbana för tåg i Turkiet med 3 miljarder kronor. Varför då? Medan här i Sverige har nyligen regeringen dragit ned på ambitionerna för en höghastighetsjärnväg i det här landet. EU spenderar miljarder på Turkiet för att de har rätt till det eftersom de säger sig vilja gå med i EU. De kommer inte att få gå med i EU för då kan de när som helst släppa in hur många migranter som helst i Europa. Det hotar de med nu också. Så därför pressas EU på pengar. 

30.1.2023

John Bolton anser att Turkiet kan uteslutas ur Nato. Han har varit nära president Trump tidigare och varit nationell säkerhetsrådgivare till USA, men menar att Turkiet bedriver ett slags utpressning när när Sverige och Finland vill gå med i Nato. Turkiet har köpt ett luftvärnssystem från Ryssland, som inte är kompatibelt med andra system i Nato. Men dock med Rysslands olika system. Bara detta anser John Bolton i stort sett är ett utträde ut Nato. 

1.2.2023

Erdogan säger att han aldrig kommer att godkänna Sveriges medlemskap i Nato så länge man bränner koranen i landet. Eller river sönder den. Det hände i Nederländerna inte i Sverige. Nederländerna är med i Nato. Utrikesminister Billström svarar att det inte är dags att ändra lagarna i Sverige. Religion ingick inte i överenskommelsen om vad som behövdes för ett ja till Nato från Turkiets sida. 

17:34

Mata inte krokodilen den blir aldrig mätt. Bra uttryck och som Tyskland uppfattade Turkiet när landet vägrade utlämna de som flytt undan diktatorn. 


fredag 27 januari 2023

Vi minns de miljoner som mördades i andra världskriget

 I dag ska vi minnas Förintelsen. När så många människor blev mördade. Alltid när sådant händer handlar det om att fastna i idéer och ideologi. Det pågår ständigt runt om i världen. Det kan handla om att fastna för makt och rikedom och att allt är andras fel. Det pågår just nu i Sverige, men inte på det sätt ni kanske föreställer er. Eller också är det som ni tror att en del har blivit fångade av idén om storhet, makt och att kunna glänsa med en dyr klocka eller bil. 

Allt det där är totalt värdelöst. Jag vet för jag har skrivit en hel bok om detta. Den kommer i höst och heter Innan glädjen infinner sig. Såg just filmen Good Will Hunting en gång till, som också handlar om det där. Det slutar med att huvudpersonen spelad av Matt Damon beger sig ut för att finna flickan och kärleken. Och att han struntar i det fina jobbet, som han enkelt kunde få för han är ett matematiskt geni. 

Så där gestaltar sig livet för en del människor. Jag vet för jag fann min kärlek och levde med honom tills han dog. Och om detta handlar min nästa bok Innan glädjen infinner sig. Det materiella betyder ingenting. Bara det finns mat på bordet och en förmåga att uppleva livet medan det levs. 

Men nu berättar jag för snabbt, för fort, om något som tar ett helt liv att komma fram till. Ibland är det så. Ni får läsa min bok när den kommer ut. Det är lite otäckt att gå så långt utanför en del gränser i livet, att aldrig nöja sig. Det blir lätt ensamt till slut. Men det gör faktiskt ingenting, för då har man fått ett rikt inre liv och ingen av dem, som har gått vidare till andra sidan har försvunnit för gott. De finns där med dig i ditt liv och stöttar dig tills det blir din tur att gå vidare och förenas med dem.

Men varför skapar vi om och om igen krig och elände i världen? Svår fråga. Men kanske handlar det om att vi måste lära oss att leva på riktigt. Att se det värdefulla och sluta bry oss om det som är yta och inte alls är viktigt. Krig är dock en arketyp. En urbild, ett nedärvt sätt att känna och tänka. Något som till och med kan vara sublimt. Så upplevde en del det när Dresden bombades 13-15 februari 1945. Staden förstördes framför deras ögon i en eldstorm och detta var något så oerhört att det slog över i en transcendent upphöjdhet. Staden pulveriserades och många dog. Helt i onödan. Omkring 50 miljoner dog i andra världskriget. Eller 60 miljoner. Vem vet?

Döda människor har samlats ihop efter bombningarna av Dresden i februari 1945. Ingen vet hur många som dog. Men kanske 35 000 eller 100 000. Eller fler. Staden var full med flyktingar och engelsmännen bombade. 

torsdag 26 januari 2023

Paludan ska elda upp koranen igen

UPPDATERAT

 Det blir dock inte i Sverige utan i Köpenhamn. Så nu ska danskarna också bli hatade globalt i hela den muslimska världen av alla 1,5 miljarderna muslimer. Nä det är nog bara överdrifter från medierna. De flesta muslimer är klokare än så. De begriper att det är ett försök att retas och bråka, typiskt danskar, som tror att det är humor dessutom. Ungefär som att avbilda profeten i skämtteckningar. Som ni minns var det någon som gjorde det. 

Nåväl vi får väl se om Paludan klarar sig undan alla som har lovat att ta honom av daga. Eller om Danmark nu kan skiljas åt från Sverige som land. Paludan lär vara medborgare i bägge länderna. Detta dubbla medborgarskap som infördes i början på 2000-talet av Göran Persson, när han var statsminister. Feltänkt tycker nog en del nu. 

Fast nu säger Paludan att en bok ska brinna. Vilken bok blir det? Han kan ju lika gärna ta bibeln, men det är inte särskilt provocerande. Dock så bryr sig väl ingen om vilken bok det är. Han är numera hatad ändå. Av vissa människor. 

27.1.2023

Danmarks ambassadör är uppkallad till Turkiets regering med anledning av att koranen förväntades brinna i Köpenhamn i dag, men ingen verkar få fatt i Paludan och det har inte varit någon demonstration från hans sida. Han behöver inte någon tillåtelse till denna bränning, för det är tillåtet av den yttrandefrihet som finns i Danmark. Vad har hänt med Paludan? Ingen vet. Han har hotat att bränna koranen varje fredag tills Sverige släpps in i Nato. Kommer tydligen inte att ske. 

13:43

Jo enligt Expressen så skedde denna eldning av koranen vid 13-tiden i dag. Han har också eldat upp en koran utanför Turkiets ambassad. Danmark gick med i Nato redan 1949 när Nato bildades så det går inte att utestänga Danmark från Turkiets sida. Danmark fick godkänna Turkiet år 1952 när landet gick med. 


Blir inte Rasmus Paludan mördad nu av någon från den muhammedanska religionen så blir han väl det aldrig. Han har fått mottaga massor med hot. 


Här är reaktionerna världen över på Muhammedbilderna då år 2005. Lär vara liknande nu också. Protester blir aldrig så globala som vissa kvällstidningar anser sig kunna påstå. 


onsdag 25 januari 2023

Stackars Pakistan bränner Schweiz flagga

UPPDATERAT

När man blandar ihop Schweiz och Sverige är det inte enbart amerikaner som gör det utan också talibaner i Afghanistan. Eller är bilden möjligen från Egypten? Eller är det helt enkelt en gammal bild, men att detta ständigt pågår? Det här utbrottet av hat från den muslimska världen är något som pågår på ytan. Muslimer har sedan åtminstone 1200-talet vetat om att det finns två olika riktningar inom islam. Den yttre som handlar om lagen och sedan den inre som handlar om själen. Sufismen är den riktning som är författarnas och poeternas syn på islam. De har samma andliga inriktning som också finns i andra religioner som kristendomen och judendomen. 

Människor som inte är enbart bokstavstrogna och blandar ihop religion och politik inser att man måste se förbi belätet, som föreställer guden. Transcendens kallade C G Jung detta. Den som fastnar i en gudabild har inte begripit att det inte finns några gränser för detta och att se förbi bilden är att se in i sig själv och där upptäcka livets glädje. Den är en andlig syn på livet, som alltid ger det mening. Hur än det yttre ser ut. 

20:32

Jaha ja det var i Pakistan detta hände. I går. Jo det finns ju så många muslimska ställen, men när ska denna religion utvecklas förbi det lågsinta. Och protesterna är nu globala om man ska tro Aftonbladet. Såväl Afghanistan som Irak är med i denna globala rörelse. Bojkott talas det om. Jovisst gör Sverige fattigare så blir bistånden indragna och lagarna ännu hårdare mot nykomlingar. 

26.1.2023

Den nye ärkebiskopen Martin Modéus tycker att alla får vara med i svenska kyrkan. Ingen behöver ens vara kristen utan det går bra med vilken tro som helst. Där har således alla som älskar koranen och Allah en chans att ta över. För det ska inte vara en kristen kyrka utan något slags socialt ställe. Vilken chans för alla muslimska ungdomar, som inte har har någon fritidsgård att gå till. Här är en öppen famn!


Här bränns USA:s och Schweiz flagga. Men meningen var att bränna den svenska flaggan. Inte lätt att få det rätt. Schweiz och Sweden är ju så lika. Nedan har dock protesterande från Lahore i Pakistan fått det rätt för sig. 
tisdag 24 januari 2023

Ålar är äckliga fiskar

 UPPDATERAT

Jag har aldrig ätit ål och jag tappade lusten redan som liten, när jag såg mor i Blekinge skära huvudet av ålarna och rensa dem, men de fortsatte ändå att slingra sig i hinken med grovt salt där de låg. Så jag begriper inte varför man måste äta dessa hemska varelser. Men nu är ål väldigt inne för PM Nilsson har tagits på bar gärning, när han fiskat dessa ormlika fiskar och dessutom ljugit för polisen. Det här hände 2021 och han har glidit fram på en räkmacka kan man väl säga genom livet för han är så charmig. Och dessutom lång och det vet vi ju att långa män går det bra för här i livet (har själv en son som är 1.90). 

PM Nilsson trodde säkerligen att han skulle klara sig den här gången också, men si nu hade ödet i beredskap för honom att han fick en fin post som statssekreterare i den nya borgerliga regeringen och då kan man inte ljuga för polisen. När PM Nilsson sålunda hade begrundat sina ålasynder så erkände han sent omsider för polisen nu i januari att han hade tjuvfiskat då 2021 och fick böta 38 800 kronor. 

Men så där kan man inte uppföra sig om man är kändis och socialdemokraterna tog fram stora släggan KU och där ska nu allt utredas en gång för alla. Under tiden sitter PM Nilsson kvar på sitt jobb, för Kristersson har förtroende för honom. Även om statsministern tyckte att det var dumt gjort. Men nu ska statsministern svara på hur, var, när och varför PM Nilsson fick jobbet. Detta beroende på att det finns så grov brottslighet i landet och då kan vi inte ha statssekreterare som ljuger för polisen. Så säger socialdemokraterna. 

25.1.2023

Jodå PM Nilsson fortsätter att ljuga för nu säger Havs- och vattenmyndigheten att de hade sina myndighetskläder och presenterade sig för PM Nilsson så han visste varifrån de kom. Medan PM Nilsson har sagt att han blev förvirrad för att han inte begrep vilka de var. Och när han väl hade börjat ljuga så fortsatte han. Det måste bero på att hans fina bild av sig själv sprack som spegeln från kant till kant. Han kunde inte identifiera sig med att vara brottslig helt enkelt. Det tog nästan två år och en utnämning till en fin statlig post innan han kunde inse detta. Att han faktiskt hade begått ett brott mot lagen. Kan bero av att detta alltid har varit brukligt i Blekinge att fiska ål och att han hade gjort det sedan barnsben. 

27.1.2023

Så beslutade PM Nilsson att lämna sin post. Jo det han gjorde var inte riktigt i statssekreterarstilen. Så det var ett bra beslut. Så här skrev han på facebook i går: Här är PM Nilsson klämd mellan Shekarabi (s) och Andersson (s), men han lär nog kunna slingra sig som en ål och komma undan med sitt ålafiske. Och sitta kvar som statsråd. Här nedan ber han om ursäkt för andra gången för detta. Det gjorde han i går på facebook. 
Kina kallare än någonsin

 Hur kan politikerna blunda för vad som försiggår när det gäller vädret? Kina har en minst lika kall vinter som någonsin. Inget koldioxidutsläpp påverkar heller detta väder. Men det är väl skillnad på väder och klimat? Jo visst, men jordens katastrofala uppvärmning finns bara i datorberäkningar där människor har matat datorerna med data. Dessa snälla maskiner är styrda av tro. Och nu står vi där med resultaten av denna politiskt korrekta politik, som genomsyrar världen.

Minus 50-60 grader finns fortfarande både i Sverige och andra länder nära Nordpolen. Men det borde väl vädret förbjudas att gå ned till? Redan Theodore Roosevelt försökte 1909 får till stånd en global konferens om jordens begränsade resurser, men det lyckades då inte att få världen globalt styrd eftersom första världskriget kom emellan. Men numera har globalisterna lyckats att inpränta i alla länder hur vi håller på att värma upp jorden så att undergången är nära. Köldrekord slogs 2021 i Sverige. Men detta glider förbi och lämnar inte något större avtryck. 


 

måndag 23 januari 2023

Magdalena Andersson visar sitt rätta jag

 Har aldrig riktigt gillat Magdalena Andersson för hon förföljde sådana som mig när hon var finansminister. Allt var vårt fel som var födda på 40-talet för vi höll ju dessutom på att bli gamla. Och herreminje vad mycket vi skulle kosta då. Det blev inte tyst på henne förrän covid dök upp vid horisonten och 40-talister och ännu äldre dog undan. Men hon har kvar sina odemokratiska åsikter, som hon likt Strandhäll väl har fått med modersmjölken och sedan inte kunnat gå vidare från. Det visade sig när liberalen Jakob Olofsgård tog med en skolklass runt i riksdagen. Det är ett uppdrag från talmannen och ingen ska då förtala andra partier, men det gjorde förstås denna tidigare statsminister. 


För er som inte vet så kan jag berätta att Tomas Eneroth är en gammal sosse i riksdagen. Han har suttit där sedan 1994. 

söndag 22 januari 2023

Den framstående forskaren Alexander Rad mördade sin son

Alexander Rad mördade sin 8-årige son när han hade ett par timmars umgänge med honom. Mamman hade försökt att stoppa detta umgänge. Alexander Rad har varit en framstående forskare, 46 år gammal och har uppenbarligen psykiska problem. Nu vill släktingar ha en lag Tintin (deras smeknamn på barnet) för att förhindra att detta händer ett enda barn till. Hur kan detta förhindras?

Den här mannen var invandrare från Iran. Mamman hade försökt hindra honom att träffa barnet sedan det var fött. Mamman trodde att pappan skulle kidnappa sonen och föra honom utomlands. Men nu mördade han istället sonen och hade själv sårskador när polisen kom till lägenheten. Vi har redan en lag Barnkonventionen i landet. Där sägs att barnet har rätt till liv, överlevnad och utveckling och att det är barnets bästa som ska ses till i olika beslut. Och att vuxna ska lyssna på barnet och beakta vad det säger. Men ändå fick pappan mörda sin son. Varför? Detta barn ville på sin höjd träffa pappan en gång i månaden när han själv ville, men ålades att träffa pappan var fjortonde dag. 

Socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall (M) säger att flera förändringar redan är på gång. En av de viktigaste enligt henne är att förändra lagstiftningen så att barnen blir egna rättighetsbärare – det vill säga att de ska ses som individer med egna rättigheter som har rätt att få komma till tals och bli lyssnade på. Men vad nu då? Säger inte Barnkonventionen detta? Den är lag sedan 1 januari 2020 i Sverige. 
Här är mördaren och hans offer. Pappan och hans barn. Nu vill mammans släkt ha en lag som förbjuder män att göra så här. Frågan är bara hur. Föräldrars rätt till umgänge går uppenbarligen före barnens rätt till skydd för sitt liv. 


Nya korståg är i faggorna

 Tänk att Turkiet, som var ett så västerländskt land, när jag var ung har gått åt det muslimska kalifatets håll numera med Erdogan, som verkligen jobbart hårt för att bli en muslimsk diktator. Nu kommer Sverige aldrig att få något medlemskap i Nato om man ska tro de senaste nyheterna. För Sverige är så illa ute som inte har en regering, som kan stoppa laglydiga demonstrationer. Så som Turkiet absolut skulle göra. Inte heller kommer Sverige att utvisa kurder, som står på Turkiets svarta lista, för si det är domstolarna som bestämmer detta. Inte regeringen och inte heller statsministern. 

Turkiet ville länge vara med i EU också, men det fick de inte. Inte kan EU ta in ett land som sedan länge vill ha det muslimska kalifatet utbrett som förut. Vi höll på att erövras i Europa men det gick inte då. Numera så kommer vi dock att falla i farstun för dessa härliga människor från Mellanöstern. De föder massor med barn nu när inte de inhemska svenskarna gör det längre. Så om 30 år (när inte jag längre tänker befinna mig här) kommer Sverige vara erövrat av denna krigiska religion. Då bor väl inte kristna svenskar här längre utan är utspridda över jordens yta. 

Det är bara att ge upp för historiska utvecklingar. Och låta släkten se sig om efter ett bättre ställe att bebo än Sverige. Den industri-sociala utveckling, som syntes i landet under något 100-tal år kommer att vara över och fattigdomen åter igen drabba detta nordliga land, där det är för kallt att bo. Vad än klimatgalningarna säger. 


Olika turkar vill stoppa Sverige från att gå med i Nato. Här syns Paludan tända eld på en koran och då tänder han samtidigt eld på hela EU ungefär. Så kan det gå när religionerna står mot varandra. Att mänskligheten ska klara sig utan föreställningar om gudar är inte att tänka på. 

fredag 20 januari 2023

Kurdiska räven är Majid Rawa

 UPPDATERAT

Hela denna inhämtning till landet av vem som helst från var som helst ifrån har gjort att den här situationen med krig mellan två knarkkungar, som inte ens befinner sig i Sverige, har uppstått. I december förra året ställdes nio personer med anknytning till kurdiska räven lika med Majid Rawa inför rätta. Det rörde sig om knark, men också om åldringsbedrägerier. Förundersökningen omfattar 5 000 sidor. 

Kurdiska räven är en 36-årig man från Uppsala som polisen inte får tag i för han befinner sig i Turkiet. Han har köpt medborgarskap där, så han utlämnas inte. Kanske något att köpslå med när det gäller Nato och de kurder som Turkiet vill ha utlämnade från Sverige? Skojar bara. Men det är inte roligt att detta har uppstått under de år som har varit på 2000-talet. Förbannade lössläppthet!

Det hela kommer sig av den syn på människor som fanns hos de flesta under 60-70-talet då jag minns att någon som blev rånad sade till rånarna: "mig ska du väl inte råna". Underförstått jag är vänstersinnad och på din sida. Precis som om detta hjälper i brottssammanhang. Men det trodde hela Södermalm ända tills denna vecka. 

Nu när vi äntligen har blivit av med den regering, som såg alla kurder som såta vänner så kanske det kan bli så att kurdiska rävens anhang tas bort från gatorna. De skjutningar och sprängningar som pågår nu senast i natt har koppling till denna räv och också till den yngre som också kallas Dalen. Men han heter Mikael Tenezoz och kallas således även för Greken. 

Tidigare hade vi också en kurd Amineh Kakabaveh, som satt i riksdagen och hade den i sitt grepp och tillät Stefan Löfven samt Magdalena Andersson att tillträda som statsministrar. Hon hade den makten! Hemska tider! Kanske kan befolkningen vakna nu?

Här skrev jag tidigare om denna härva som ju innefattar sprängningen mot grekiska restaurangen på Söder. 

10:15

Här skriver till och med vår statliga television om detta med den kurdiska räven och vad som försiggår. Det är ett sätt att lugna allmänheten kanske att berätta i klartext. Så att vi inte tror att det är ungdomarna som har gått bärsärk. Men vänta nu! Är det inte så att de har det och detta till slut har nått även kändisarnas högborgar på vänstervridna Södermalm?

21.1.2023

Jo det hela fortgår med en mördad skjuten i Solna och skjutning plus sprängning i Fruängen och Skarpnäck. Hur har det blivit så här? Den frågan fick Carin Götblad i morse på TV4. Hon har förstås inga riktiga svar. För det är ju inte polisens fel utan den politik som har förts. Det stackars Sverige som aldrig kan sätta sig till motstånd ens mot grova brottslingar. På tiden nu då. Två tonåringar greps som var 14 år. Och här skriver Expressen om det som jag skrev i går. Om den kurdiske räven och greken. Dags att tala klarspråk om vad som pågår. 

09:10

I dag är det demonstration mot Nato och koranen ska brännas utanför turkiska ambassaden så Sveriges försvarsminister Pål Jonsson är inte längre välkommen till Turkiet. Det gör väl inget alls att det tar så lång tid med Nato, men nu har Turkiets problem dragits till Sverige. Ska vi ha det så? Och ifall centern nu får en turk till ledare för partiet så bådar det inte gott. Men det kanske är lika bra så att alla får se hur det står till i landet. Dessutom ska Turkiet få en demonstration bredvid denna bränning av koranen. Så det kan bli slagsmål i dag vid 13-tiden. 

15:02

Det gick lugnt till när Paludan brände koranen i dag bakom kravallstaket och med polisbeskydd. Nu kommer Sverige inte att få godkänt av Turkiet till medlemskap i Nato. Vem bryr sig? 


Majid Rawa internationellt efterlyst av Interpol och gripen av turkisk polis. Befinner sig i Turkiet och är inte åtkomlig. Men han styr tydligen fortfarande sitt gäng här i Sverige. 

torsdag 19 januari 2023

Älgen räddades

 Det var en älg som hade gått genom isen och räddningstjänsten ryckte ut för att dra upp den. Det lyckades. Den gick genom isen i en tjärn vid Älandsbro i Härnösands kommun. Alla hoppas att den klarar sig. Det gick att få upp den innan det blev mörkt. Det är minusgrader där, men kanske kan det gå bra ändå. Det känns i hjärtat att människor gör detta för en älg. onsdag 18 januari 2023

Demirok kan inte fortsätta som turkisk medborgare

UPPDATERAT

"Murre" Demirok som är utsedd att bli centerns näste partiledare ska påbörja processen att avsäga sig sitt turkiska medborgarskap. Annars kan han bli utsatt för påtryckningar från turkiskt håll. Han är också svensk medborgare, vilket han blev vid 21 års ålder, dubbelt medborgarskap infördes för det var ju bättre för de som migrerade hit. Men det har missbrukats både av enskilda personer och från Turkiets håll kan krävas att denne medborgare har genomgått militärutbildning och Demirok kan bli inkallad om han av någon anledning besöker sitt andra hemland och få göra två års militärtjänst. 

Demirok skulle också kunna bli gisslan som partiledare så länge Turkiet inte har godkänt att Sverige får bli medlem i Nato. Han fortsätter ju att ha dubbla lojaliteter när han har dubbelt medborgarskap. Demirok kan redan nu bli gisslan eftersom han kommer att bli partiledare och få svårt att avsäga sig sitt turkiska medborgarskap. Tänkte inte på det sade valberedningen som utsåg honom till näste partiledare. 

Sverige tillåter sedan 1 juli 2001 dubbelt medborgarskap. Det är fullt möjligt att ha två eller flera medborgarskap och det krävs heller inte att den som blir svensk medborgare avsäger sig andra tidigare medborgarskap. Då var det inte påtänkt alla komplikationer som kan uppstå. Turkiska medborgare har fått betala för att bli av med medborgarskapet. Och snabbutbilda sig inom militären. I EU-parlamentet har detta tagits upp att turkiska medborgare måste betala kring 76 000 kronor (var 2008) för att köpa sig fria från medborgarskap. Och dessutom genomgå 21 dagar med militärutbildning i Turkiet. 

På en extra partistämma redan den 2 februari ska Demirok väljas till ny partiledare för centern. Mycket olyckligt, för till dess lär han inte bli fri från sitt turkiska medborgarskap. 

15:00

Demirok säger själv att han redan har betalat för att slippa göra värnplikten i Turkiet. Han gjorde detta 2014 och erlade då 50 000 kronor för att slippa ifrån värnplikten i hemlandet. Han ska nu avsäga sig medborgarskapet och hoppas att detta ska gå fort och utan besvär. Det lär visa sig. 

Demirok ansågs av centerns valberedning vara den bäste kandidaten till ny partiledare för centern. 

Snö och is i Storbritannien

 Vädret är mer vinterlikt i sydliga Storbritannien än här i Sverige där vi inte har snö annat än i Norrland och lite längre söderut. Här nedan kan ni se kartorna för Sverige och Storbritannien. Skottland ligger lika långt norrut som södra Sverige, men har sämre väder. När får vi tillbaka snön i hela Sverige undrar jag. Ingen snö i sikte närmaste två veckorna. Men vintern kan väl inte vara över redan i januari? Februari brukar vara kallast. 

Svårt för engelsmännen att köra bil när det är snö på gator och bilar. Ingen större vana vid snö. Räcker inte med titthål heller när man kör. 

Hårt väder i Storbritannien. Snön orsakar bilolyckor och annat som fall med ben- och armbrott som följd. 


tisdag 17 januari 2023

Den grekiska restaurangen Faros sprängd

UPPDATERAT

 Jo det var Faros, grekisk restaurang, som råkade ut för det senaste sprängdådet i Stockholm. Diverse kändisar bor bredvid där på Södermalm så de fick också uppleva lite spänning i morse vid halvfyra. Ägarna säger att de inte begriper alls varför detta har skett. Men behöver de kriminella någon anledning? De lättkränkta kan väl ta något påpekande om vädret som en personlig förolämpning. 

Det sker en sprängning ungefär varannan dag i Sverige. Men i år har det redan skett 18 sprängdåd i Sverige. Så det trappas upp och verkar bli mer av ett krig som pågår och det verkar inte som ens det journalisttäta Södermalm längre är undantaget. De flesta som bor i trakten kring restaurangen har röstat på vänsterpartier, men det gör väl att alla vill tona ned det som har hänt? Det är ju enbart vilseledda ungdomar som gör det här? De behöver bara ledas rätt. Polisen tror dock att detta var riktat mot restaurangägaren. 

18.1.2023

Jo så exploderade något vid en port i Kista i morse vid halvfemtiden. Inget att bry sig om. Det är så vanligt med sådana nya terrordåd i förorter. Skillnad om de äger rum inne i stan. Riktat mot en oskyldig restaurang. Dessutom ett ställe, som frekventerats av vänstersinnade. 

8:35

Såg Carin Götblad från Noa också i Morgonstudion. Hon sade "förebyggande åtgärder" otaliga gånger som recept mot brottsligheten. Jo det hade varit förebyggande att inte ta hit 163 000 migranter år 2016 eller att låta en religion som går ut på krig få fäste i Sverige. Nu står vi där snart med en turkisk medborgare som partiledare, som är muslim fast med i svenska kyrkan. Han gillar dock moskéer. 

19.1.2023

Kriget fortsätter om narkotikan i Sundsvall så nu skjuts det på lägenhet i Husby. Ta bort langarna och de kriminella från gatan. Lås in dem på livstid så slipper vi detta. Den skjutningen mot Husby är kopplat till den "kurdiska räven", som tydligen inte ens befinner sig i Sverige utan i Turkiet. Dessutom lär den andre mannen från Dalengänget också befinna sig utomlands. Så dessa båda gör så att det förekommer våldsdåd och terror i Sverige. 
Staden som omnämns ovan lär vara Sundsvall. Kring 100 000 invånare. Visste inte att så små städer var lönsamma för knarkhandel. Eller att det fanns tillräckligt kundunderlag, men där ser man. 

Begrunda sprängdåden nedan kring och i Stockholm från juletiden tills nu när restaurangen fick en del kändisar att vakna. 


måndag 16 januari 2023

Alla dör runt omkring mig

Det är de äldres öde att se de flesta dö, som de har känt genom livet. Nu dog också Jane Cederqvist som var min barndomskamrat. Jag minns det inte för jag var så liten, men min mamma har berättat det för mig. Jane föddes på sommaren 1945 och jag i december det året. Vi bodde inneboende både på Hornsgatan på Söder och på Skulptörvägen vid Gullmarsplan innan vi flyttade till Björkhagen. Jane Cederqvist bodde nu senast i Hammarbyhöjden, som ligger bredvid Björkhagen och där i lägenheten dog hon också. 

Vi fick mycket olika liv även om jag också har simmat en del. Men aldrig som något proffs. Nu när jag är så här gammal och kan se i backspegeln mitt och andras liv så förstår jag varför jag har levt som jag har gjort. Det beror mest på mina gener som bestämde att jag skulle bli journalist. Min pappa var det och min farmor var bra på ord. Medan Jane blev simmerska, men hon slutade redan i tonåren för att istället utbilda sig. Hon hann dock få Bragdguldet som första kvinna. Sedan blev det statlig chefskarriär. 

Hon hade nu drabbats av ALS och blivit allt sämre. Hon fick diagnosen för ett och ett halvt år sedan och blev precis som Börje Salming ett av offren för sjukdomen. Märkligt hur livet utspelar sig. Själv har jag aldrig haft några bra lungor som hon hade. Beroende på gener och astma på min mammas sida. Men jag ger inte upp ännu utan har tänkt att leva rätt länge än. Jag kan inte fråga min mamma om Jane Cederqvist, för det var mer än 50 år sedan mamma dog. Jane Cederqvist blev 77 år gammal och så ålderstigen är jag också. Vila i frid generationskamrat!Visst går det att känna igen henne Jane Cederqvist som tonåring och som 70plussare. 
Sveriges Television har för mycket pengar

 Nu har SVT köpt fyra OS från 2026 och framåt, både vinter- och sommar-OS. Jag tittar aldrig på sport fast jag har massor med kanaler, men det intresserar mig inte. Har tappat alla namn som kan vara aktuella för svensk del och ser hellre på vad som helst utom sport. Men tanken är väl att alla grabbar ska stanna hemma nu och se på sport istället för att gå ut och skjuta varandra. Tror inte det fungerar heller. 

Men det spelar ingen roll för jag har andra kanaler att se på, ser mindre och mindre på SVT. Frågan är bara vad det kostar? Hela ruljansen med radio också (som jag aldrig lyssnar på) kostar genom public-service-avgiften som alla betalar genom skatten drygt 8,5 miljarder kronor. Varav SVT får drygt 5 miljarder kronor och Sveriges Radio drygt 3 miljarder kronor och Utbildningsradion 445 miljoner kronor. Detta är enligt de senaste siffrorna jag har hittat. 

Det senaste avtalet dessa statliga medier har gäller till 2026, men tydligen hade SVT så mycket pengar över att de kunde köpa OS förbi denna gräns. Bäst att göra av med pengarna tänkte de väl. För annars kunde de ju få mindre i budget.

Sommarspelen 2024 ska gå i Paris, men de slipper vi betala för genom skatten och Sveriges Television. För det är först 2026 som SVT har lyckats få hem spelen till statliga televisionen igen. 
söndag 15 januari 2023

Det är synd om Annika Strandhäll

 Jag tycker faktiskt synd om Annika Strandhäll. Vet inte om hon är så icke medveten som det verkar och så dum att hon går på vad som helst. Någon hade ändrat bilden av regeringen i Kiruna och gett dem reflexvästar, men Strandhäll har ingen som kan varna henne för att det är en fejkad bild utan ger sig på regeringen så mycket hon kan och orkar. Någon borde verkligen uppmana henne att sluta använda twitter. 

Hon bor numera på Högbergsgatan i Stockholm, har sålt villan på Värmdö och flyttat till Söder. Jo där hade min mamma kafé på 60-talet. Ett sådant där enkelt ställe ni vet med grötfrukostar och smörgåsar samt kakor plus kaffe förstås. Numera är det ett finare ställe där Café Cuvée, en bistro med blandning av fransk och svensk mat och Annika Strandhäll har köpt en bostad en bit längre bort. Jag tog över det där kaféet när min mamma dog 43 år gammal av astma och skötte det tills vi kunde sälja det vidare. Minns inte vad vi fick för kaféet längre, men kanske 20 000 kronor. Strandhäll köpte sin lägenhet för 7 miljoner eller så, inga pengar alls för henne. 

Hennes sambo Thomas Wolf tog livet av sig 2019 och deras båda barn är inte riktigt vuxna ännu, så det är naturligt att tycka synd om henne. För något sådant kommer hon förstås aldrig över. Inte barnen heller. Hon och Wolf hade inlett en separation i början av 2019. Hon hade en bostad hon skulle flytta till, vilket hon meddelade sin sambo, och någon vecka senare tog Thomas Wolf sitt liv. Hon såg inte detta komma alls och kunde inte hjälpa honom. Inte undra på att jag tycker synd om henne. 

Hon borde ha roligt i livet och inte detta tunga som politik innebär, men hon har valt den banan för länge sedan och det är svårt att byta nu vid 47 års ålder. Fast jag hoppas hon hittar en annan väg med färre hinder att gå. Jag önskar både henne och barnen en god framtid. Det finns väl inga finansiella hinder alls för henne att byta till en enklare och bättre livsväg. Och när någon så nära som sambon tar livet av sig så är det en väckarklocka som heter duga. 

Det här inlägget från Annika Strandhäll är nu borttaget för hon gick på den fejkade bilden och trodde verkligen att regeringen såg ut så här i Kiruna. Med reflexvästar som om de var oskyddade barn och måste hållas reda på av någon förälder eller av personal. 
Det här är den riktiga bilden av regeringen i Kiruna plus i mitten kungen och Urusla von der Leyen i gul jacka. 

Jo så publicerade hon denna skröna i januari 2023. Ingen sosse ställde sig på Lars Vilks sida frivilligt när han levde, men nu går det bra att ändra historieskrivningen. 

fredag 13 januari 2023

Lisa Marie Presley död

UPPDATERAT

 Lisa Marie Presley som föddes 9 månader efter att hennes föräldrar Priscilla Presley och Elvis Presley hade gift sig är död i hjärtinfarkt vid 54 års ålder. Hon hade råkat ut för mycket sorg i sitt liv för hennes pappa dog när hon var nio år och hennes ende son tog livet av sig vid 27 års ålder år 2020. Det var förkrossande för henne. Hennes föräldrar hade skilt sig när hon var fem år. Själv missbrukade hon droger precis som sin pappa men gick sedan med i scientologerna för att bli fri från dem. 

Hon fick ärva Graceland när hon var 25 år och sålde då av marken, men behöll kontrollen över själva det berömda huset på vars tomt Elvis är begravd. Det sista framträdandet hon gjorde var på Golden Globe-galan 10 januari i tisdags, där Austin Butler vann pris för sin tolkning av Elvis Presley i filmen om honom. Hon blev djupt tagen av denna film om sin berömda pappa. Två dagar senare dog hon. Jag hoppas hon har fått frid nu. Hon sörjs av sina tre barn. Tvillingarna Finley Aaron Love Lockwood och Harper Vivienne Ann Lockwood är bara 14 år gamla. Äldsta dottern Riley Keough är 33 år. 

11:08

Tyvärr låg tvillingdöttrarnas pappa Michael Lockwood i en ekonomisk tvist med Lisa Marie Presley när hon dog. Han ville ha 400 000 kronor i månaden i underhåll för döttrarna, men Lisa Marie Presley hävdade att hon inte hade så mycket pengar. Hon hade sålt sitt hus och bodde hemma hos sin exman Danny Keough när hon fick en hjärtattack. Han försökte rädda hennes liv. 

16.1.2023

Det verkar som om Lisa Marie Presley var bankrutt när hon dog. Hon var skyldig skatteverket i USA 10 miljoner dollar och har tydligen lyckats försnilla hela sitt arv efter sin far Elvis Presley på 100 miljoner dollar genom dåliga investeringar. Att ha ekonomiska problem plus att ha förlorat sin älskade enda son genom självmord kan bli för mycket för vilken människa som helst. 

PS. Jag är lika gammal som Priscilla Presley och jag plus mina kamrater i tonåren hade Elvis Presley som idol. Det är ingen försäkran om ett lyckligt liv för att man blir känd och berömd. Inte heller för de efterkommande. Lycka och glädje kommer inifrån människan själv. Inte utifrån. DS.

Här ligger nu sedan 22 januari mor och son bredvid varandra på Graceland. Vila i frid!

Priscilla Presley, Austin Butler och Lisa Marie Presley på Golden Globe-galan i tisdags. Priscilla Presley är 77 år, men ser lika ung ut som sin dotter Lisa Marie. Hennes ögon är så sorgsna. 
Elvis ligger begravd på Graceland omgiven av sin närmaste familj. Minnie Presley till vänster är Elvis farmor och Vernon Presley till höger om Elvis är hans pappa. Gladys Presley längst till höger är Elvis mamma.


torsdag 12 januari 2023

"Murre" Demirok är han vit?

UPPDATERAT

 Jag har undrat om någon med rötter i Turkiet kan vara vit? För mig ser även folk från Mellanöstern ut som om de är vita i huden. Men nu har den nye centerledaren uttryckt sig nedsättande om medelålders män som är vita. Är han inte där själv? Och ska han nu ta igen allt som han har utsatts för som yngre?

Den kaukasiska befolkningen anses omfatta alla utom den afrikanska och asiatiska befolkningen. Och den kaukasiska sorten betecknas som vit. Dock finns det inte längre raser eftersom alla är människor. Så varför ska en ny partiledare peka ut vita män? Det tyder på att han är rasmedveten och således delar in människor i olika grupper efter hur de ser ut. Och dessutom efter ålder. Vilka gillar han då kvinnor som är afrikaner eller asiater? Detta tyder på ett självhat, vilket aldrig är bra.

Detta bådar inte gott för framtiden för centerpartiet. Det vore väl bättre om detta parti lämnade riksdagen. Vi som lever får se hur det går. 

16:50

Vad som är helt säkert är att han har en muslimsk kulturell bakgrund, men är medlem i svenska kyrkan. Lycka till! Visst är det härligt när kulturerna blandas. 

En vit medelålders man? Demirok är 46 år och uppenbarligen vit och medelålders. Eller? 


Det här är en gammal bild från 1920-talet då det var populärt att prata om raser. Man delade in befolkningen i dessa för att särskilja dem genom utseende av politiska skäl. Numera pratar man om människor inte raser.