måndag 30 oktober 2023

Shana Louk halshuggen av Hamas

 Jag upprördes också när jag såg bilden av Shana Louk som fördes bort livlös på en lastbil av Hamas. Nu har hennes skalle hittats så hon blev halshuggen av Hamas. Denna tyska tatuerare, som var på festivalen i öknen, för att dansa och må bra blev bara 22 år gammal. Det är inte människor som gör så utan det är vansinniga drogade och berusade värre än utomjordingar, som har gått in i tron på att de ska komma till paradiset och få 72 jungfrur som belöning ifall de dör i strid. 

Jag hade med ett stycke i min nyligen utgivna bok om denna fullkomligt knäppa tro, men förlaget övertalade mig att stryka detta, för boken skulle ju inte handla om Mellanöstern utan om vad som hände här och nu i Sverige. Förlaget var väl rädda för att råka illa ut också. Det var rätt att stryka detta för det blev för mycket, men här kan jag skriva vad de där galningarna tror. 

De kommer att få allt som unga män önskar nämligen vackra kvinnor, rikedomar och sex hur mycket som helst. Plus betjäning förstås, för inte ska de behöva göra något annat än att njuta av tillvaron i himlen och i paradiset. Det är precis vad dessa galna män tar för sig av också här på jorden så fort de kan och hinner, för de har ingen respekt för andra människor och särskilt inte kristna eller judiska kvinnor. Imamerna tutar i dessa unga män denna förljugna tro. Här skrev jag tidigare om en ung man som ringde sina föräldrar och  berättade vilken hjälte han var som hade mördat tio israeler. 

Men det här är väl trots allt meningen som jag brukar säga, för att alla riktiga människor ska kunna se vilka fullkomligt omänskliga demoner dessa människor är. Nu sägs det från islamhåll att Israel ska utrotas från jordens yta. Jo det här är verkligen 30-talet nu igen, men inte på det vis som vänstern har tjatat om i åratal. Utan det är Mellanöstern som har gaddat ihop sig. För att inte tala om ryska Dagestan där en mobb stormade en flygplats på jakt efter judar. Precis som i Nazityskland när allt där var judarnas fel. Hamas påstod dessutom att Shana Louk levde och befann sig på sjukhus i Gaza. De ljög!

Shana Louk var för vacker och god för att få leva. Jag hoppas att hon inte led så länge eller mycket innan hon blev halshuggen av Hamas. Så förfärligt! Faksimil från Daily Mail. 

Vi lyssnar på Matthew Perrys ord

 Matthew Perry sade att han ville bli ihågkommen som någon som levde bra, någon som älskade bra och som en sökare. Varför var han en sökare han som hade blivit bönhörd av Gud till och med, för strax innan han fick rollen som Chandler Bing i Vänner så sade han till Gud: Gör vad du vill med mig bara du gör mig berömd. Han ville också hjälpa människor och gjorde så också, för ifall någon bad honom om hjälp med missbruk så hjälpte han denne. Men själv missbrukade han i åratal, men gick också på behandling hur många gånger som helst. Han bad också Gud att rädda hans liv och han säger att Gud gjorde det i den här intervjun. 

Det känns lite märkligt i denna dag för då kanske Gud tog livet av honom också? Jag inväntar Matthew Perrys uppdatering. Kanske kan han höra av sig genom något medium, som kan få kontakt med honom där på andra sidan. För Gud är inte så allsmäktig som Matthew Perry verkade tro. Hans egen vilja spelade nog också roll, för i backspegeln gjorde han mycket för att bli berömd. Jobbade hårt på det sedan 15-årsåldern. 

Vad gäller drickandet så påminner han mycket om min egen pappa, som höll på att dö i 50-årsåldern till följd av journalistyrket och för mycket alkohol. Men då träffade han Ingalill. Hon stöttade honom och tog hand om honom i många år fast läkarna hade sagt att han hade något år kvar att leva. Han blev hela 87 år tack vare henne och jobbade in i det sista. Det var bra för vi syskon hade förlorat vår mamma när hon var 43. Då hade vi åtminstone en förälder i livet. 

Matthew Perry fick uppleva allt han ville för han blev så berömd som han önskade och han ville också bli ihågkommen för att han hjälpte andra att bli nyktra. Något han kämpade med själv. Det är den vanliga synen att om man har råkat ut för något svårt och sedan klarar det ska man hjälpa andra i samma situation. Det är att ge tillbaka till mänskligheten. Så det gjorde han också, men han är präglad av missbruket i intervjun som gjordes för något år sedan. Där han försöker berätta. Det verkar som om han ville berätta så mycket han kunde för hans tid var utmätt. 

Apropå sökare så berättar aldrig människor som har nått fram att de har gjort det. För de återgår till sitt vanliga liv efter att ha blivit upplysta om saker och ting. 
söndag 29 oktober 2023

Matthew Perry är död

 Vänner går nu igen i TV och det är fortfarande sevärt. Det är ett så smart upplägg. Men Matthew Perry dog nu och hittades i sin jacuzzi där han tycks ha drunknat. Han har kämpat med missbruk. Inte så lätt att hålla sig borta från sånt när man är mångmiljonär och tillhör dem som har vuxit upp utan sin pappa. Han hade dock spenderat miljoner på att bli fri från missbruket, men det lyckades inte. 

Hans mamma som är kanadensisk journalist lever fortfarande 75 år gammal och har jobbat åt premiärministern Trudeau. Som också var skolkamrat med Perry när de gick i Rockcliffe Park Public School. Matthew var duktig tennisspelare som ung. 

Hans pappa var skådespelare och modell och bodde i Los Angeles och dit flyttade också Matthew Perry för att leva med honom när han var 15 år. Han fick roller och spelade i olika komedier innan han vid 24 års ålder fick spela Chandler Bing i Vänner och blev världsberömd. Mot slutet fick de sex medlemmarna i Vänner en miljon dollar per avsnitt. 

Förra året kom hans memoarer Friends, Lovers and the Big Terrible Thing. Det blev en succé i bokvärlden. Han tillbringade fem månader på sjukhus för blödande magsår år 2018. Medan han var där dog han nästan för hans tarm brast genom missbruket av morfin. Han låg två veckor i koma. Han hade inte stor chans att överleva då utan fick hjälp att andas av respirator. Han fick sedan ha en påse på magen under nio månader. Han har berättat att han inte mindes tre säsonger av Vänner för att han missbrukade så hårt. Hans pappa lever fortfarande och är 82 år gammal. 

Vila nu till slut i frid efter ditt stökiga, men underbara liv Matthew Perry. 

Matthew Perry blev 54 år. Han dog i natt, men levde länge ändå med tanke på hans missbruk. Vila i frid!lördag 28 oktober 2023

Muhammeds förmåga att skapa berättelser

Jag som författare kan också höra min inre röst när jag skriver. Men jag tror inte att den är gudainspirerad utan att den kommer från skikt som just då kanske är åtkomliga. Ting som ligger just under ytan av det omedvetna hos mig, men som blir åtkomligt för att jag söker efter något som jag inte just då vet medvetet. 

Det påminner mig om när jag ska berätta vilket lösenord jag har till min mobil. Medvetet vet jag inte det, men när jag har mobilen framför mig så kan fingrarna trycka fram numret. Men jag förvarar detta inte i fingrarna utan i den automatiska delen av hjärnan, men det känns som om det är fingrarna som har minnet. Eller kanske någon gud? Nä det är helt enkelt som när jag kör bil för då behöver jag inte heller tänka på varje handgrepp eller vad jag gör med fötterna. Det är så bearbetat att det görs automatiskt och har varit så sedan 1960-talet då jag tog körkort. Mycket praktiskt!

Muslimen Mohamed Omar har gått igenom vad Muhammed gjorde och hur koranen kom till. För egentligen är det ingen som vet. Men klart är att judiska och kristna källor var förlagor. Dock kunde varken Muhammed eller andra som sammanställde koranen läsa källorna på originalspråken. Men så småningom blev det ändå en bok som skapades genom åren. Och det blev den första boken i den muslimska världen. Det var en bok som var till för människor som hade kunskap, dvs kunde läsa. 

Men de bibliska berättelserna blir till ett sammelsurium, som det gärna blir när berättelser förs vidare i en muntlig tradition. Som till exempel att jungfru Maria sägs vara syster till Moses och Aron. Då skulle hon ha levt i tusentals år för att kunna vara samtidig med dem och också vara Jesu moder. Inte bara kristna och judar tyckte att de här berättelserna var icke trovärdiga utan också araber tyckte så. För det var vanligt att skalder betraktades som galna eller besatta av en ond ande, en djinn. Till och med i koranen finns i dag sådant som skulle kunna betraktas som islamofobi med dagens mått. 

Det fanns ett antal sådana "galna araber" i den tidens samhällen i Mellanöstern, men Muhammed skulle segra över de andra genom att han också var en krigare, en politiker och militär härförare. Känt fenomen även i dag. Svärdet är övertygande för att omvända människor. Men även i koranen finns islamkritik och Muhammed kallas till och med för lögnare av skeptiker. Dock kan också muslimer säga att Muhammed samlade ihop gamla berättelser och att de inte kom från någon gud. Men i vissa länder är detta naturligtvis förbjudet att yttra i denna dag när diktatorer ännu en gång förtrycker folken.

 Allt beroende av att det finns en gudapunkt i människors hjärnor, som kan få dem att tro på andliga varelser som då ses som gudar. Eller också ses det som magi eller trick. Dock inte när Muhammed utförde dem utan då blir det till mirakel. Precis som att Jesus kunde få fem bröd och två fiskar att räcka till 5 000 människor. Mirakel så klart!fredag 27 oktober 2023

Att vakna långsamt är bra

 Numera har jag lyxen att sova tills jag vaknar. Det betyder att jag inte använder väckarklocka. I morse vaknade jag ur en dröm där någon från utlandet ringde mig och ville att jag skulle komma dit. Han pratade engelska och vi hade träffats tidigare, men jag var nu upptagen med närmaste släkten och visst inte vad jag skulle säga. Kunde knappt få fram ett ord engelska. Men det kändes att han var förtjust i mig. 

Jag kunde ligga kvar i sängen och tänka på drömmen. Det är alltid bra. Vad betyder det här nu då? Som vanligt vet jag inte utan får tänka över det lite symboliskt. Ett nytt liv väntar om jag vill kanske. Men jag är fortfarande upptagen med den närmaste släkten, som i det här fallet var ett gift par från min ungdom. Den som ringde var en animusfigur, men vad har en sådan med mitt liv att göra?

Jag har gett ut min fjärde bok Innan glädjen infinner sig och det är ett kreativt skapande som har gett upphov till nya möjligheter. Betyder drömmen detta? Jag vet att jag har lagt allt som har försiggått under mitt liv i denna den fjärde boken. Och att jag har kommit fram till ett slutmål, som har gett mig ett lugn. Jag klarade det! Så känns det som om allt jag har gjort och upplevt syftade till detta.

Det ingick i mitt liv att göra detta. Men varför och vad betyder det? Det var att komma fram till en livsinställning när jag hade lagt av mig alla de bördor som livet också har innehållit. Tänk att det går att göra så. Att lägga allt i orden i en bok och så känns det bra sedan, som att något stort är uträttat. Så märkligt. Och detta i min ålder snart 78 år. Men det gick nog inte tidigare. Det var inte dags. 

Något drar i mig för att jag ska gå vidare från ungdomens inskränkta lilla liv till något större och annorlunda. Främmande men med en utveckling. Så kan jag tolka denna dröm, som väckte mig i morse. 

Jag har inte läst min egen bok. För det behövs ju inte. Änglakort ligger under den. Ungefär som i verkliga livet. Där okända krafter ibland kan hjälpa till vare sig det är något större inom en människa som framträder eller utanför i verkligheten. 

torsdag 26 oktober 2023

Prins Carl Philips tur att bryta armen

 Jo någon gång i livet ska vi bryta armen. Jag har gjort det och min bror har gjort detsamma och nu har också prins Carl Philip råkat ut för detta. Jag fick en skena när detta hände och det läkte bra, men Carl Philip ser ut att vara gipsad så han ramlade väl från högre höjd kan tänka. Jag föll bara kring 1.50 meter men rätt på den böjda armen så jag kände att handleden gick av. Min bror ramlade från en stege när han målade så han kom till sjukhuset iklädd målarfärg. Tog sex veckor att läka handleden. Annars kan det ta åtta veckor med gips. Och man aktar sig för stegar efter detta. 
Om detta måste vi berätta

 När vi fick "Om detta må ni berätta" oss tillsända i slutet av 90-talet för att vi hade barn så tyckte jag att det var onödigt. Jag som var född i slutet av 1945 visste alldeles för mycket genom släkten om vad som hade försiggått. Och inte minst så var de som såg mig som barn så lyckliga över att jag fanns, så jag begrep att något fruktansvärt hade hänt innan jag föddes. De trodde nog att världen skulle gå under då. 

Men nu tycker kd-ledaren Ebba Busch att denna bok behöver skickas ut igen. För  det är verkligen så att vi har importerat de som anser att judarna är ett folk som ska utrotas och de står på demonstrationer i Sverige och säger osanningar. Det försiggick på Sergels Torg i söndags mitt i Stockholm med slagord som att Israel ska krossas. Som att socialtjänsten stjäl barn från muslimer. Vi har importerat hela Tusen och en natt i den värsta formen och det finns ingen vänlig kalif som kan ställa allt till rätta. Dagens kalifer är värre än någonsin genom sin vapenarsenal. 

Denna skrift om förintelsen ska uppdateras och sändas ut tycker Ebba Busch och det har hon rätt i, men det kommer knappast att hjälpa nu när Turkiets president Erdogan säger att Hamas är befriare och inte terrorister. Han säger att Israel ska använda sitt sunda förnuft. Erdogan är muslim och han uppför sig som en sådan. Vänder på orden och låtsas som om det är okej. Det här ingår i den marsch mot ett nytt kalifat som ska gälla i Mellanöstern och i norra Afrika. Jag skrev senast om paret Erdogan här. 


Ebba Busch var på nyheterna i Morgonstudion i morse och tycker att en ny folkbildningskampanj behövs. 


tisdag 24 oktober 2023

Hamas skryter om alla de har mördat

UPPDATERAT

 Det är alldeles förskräckligt det Israel har kunnat visa: hur Hamas går bärsärkagång och hur en av dem ringer till sina föräldrar och skryter om mördandet. Och pappa och mamma säger inte ifrån förstås utan han betraktas som en hjälte och mamman säger: må Gud beskydda dig, dvs Allah. Detta är inte ett dugg bättre än IS utan är samma andas barn. 

Och nu vet vi att hela Europa är fullt av likasinnade för det har varit stora demonstrationer med ropande muslimer plus deras vänner, som är från vänstern också i Sverige. Förfärligt att detta skulle behöva hända. Men det är som vanligt att det måste gå till ytterligheter innan vanliga människor begriper vilken återvändsgränd som den extrema muslimska världen företräder. Inte ett dugg bättre än för tusen år sedan. 

Kan det bero av hjärntvätt? Jo naturligtvis om barn ständigt får höra vilka skurkar judarna är och att det är deras fel allt som händer muslimer i världen så blir naturligtvis allt bra om världen befrias från dem. Andra världskriget räckte inte för att upplysa den muslimska världen om att det är fel att massmörda människor. 

Skrämmande nyheter finns också här angående hur infiltrerat Sverige är av dessa tankar. Hatet breder ut sig över vår stackars jord. 

25.10.2023

Här kan ni se de filmer som Hamas själva tog för de anser att de är rättfärdiga i sitt mördande av människor. Själv kan jag se på när döda har kulhål, men när det blir mer blodigt börjar jag må illa och måste sluta titta. Mördarna är hjärntvättade till att det är bra att skjuta alla judar. Att det är bra att utrota denna befolkning och ta deras land. Det är det tydliga målet för dem. Eftersom judarna är i klart underläge mot muslimska araber så ser det illa ut för dem. Jag önskade att det fanns något annat land att flytta dem till, men det vill de förstås inte för de har levt där i tusentals år i det heliga landet. 

8:15

Här skriver klarsynta Ann-Sofie Hermansson om sin syn på terrordåden i Israel. 


Här släpps en av de gamla kvinnorna av terroristerna, som tillfångatogs som gisslan för att ha som utbyte med krigsfångar hos Israel. Men president Biden säger att inget eld upphör är i sikte om de inte släpper hela sin gisslan på kring 190 fångar. 

måndag 23 oktober 2023

Ska vi svenskar tvingas emigrera?

Det är klart att han var fel ute Reinfeldt som har sagt att "bara barbariet är ursvenskt och att allt annat har kommit utifrån". Förr i tiden fanns det inga länder. Det var små kungariken, ungefär som i sagorna. De avgränsades av naturliga hinder som berg och skogar. Och krigen mellan dessa småriken var många. I Sverige var det Gustav Vasa som enade landet för 500 år sedan. 

Under alla århundraden har människor slagits för och om sina landområden. Så varför ska inte detta fortsätta? En anledning är att människor numera har råd att köpa mark och att detta finns i fastighetsregister, så att alla vet vem som äger vad. I Sverige. Så ingen kan komma med vapen och säga att den här marken är min nu. Och Reinfeldt är en figur som har resande cirkusfolk i sin släkt så jag förstår att han inte riktigt känner sig hemma i Sverige. 

Reinfeldts farfars farfar hette John Hood och han var en mörkhyad cirkusdirektör från New York. År 1882 föddes Reinfeldts farfars far av den ogifta Emma Reinfeldt från Örebro. Hon hade själv invandrat från Lettland och var i tivolibranschen och hon gifte sig sedan med Andreas Karlsson som jobbade i den branschen. Så klart är att inte Reinfeldt begriper att det behövs stadiga människor som stannar på samma ställe, för att skapa ett socialt och tryggt samhälle. Att det inte räcker att titta ned från ett flygplan och konstatera att hela Sverige är tomt och miljoner med invandrare skulle kunna bo här. 

Sedan finns det sådana som Peter "Foppa" Forsberg som har flyttat till Schweiz för ekonomin och för tryggheten i det landet. Han bor där sedan fem år tillbaka med de tre barnen. Och han ägnar hälften av tiden åt dem och sedan resten av tiden till affärsverksamhet och resor. Också en man som inte gärna stannar på ett ställe. Man betalar ingen skatt i Schweiz på inkomster under 200 000 kronor. Och skatten är annars också låg. Medelinkomsten ligger på drygt 60 000 kronor. Landet har hållit sig utanför alla konflikter sedan 1499 och det gör att landet är det fjärde rikaste i världen. 

Är det då dags för en ny migration för rotade svenskar som liksom jag har rötter tillbaka åtminstone till 1700-talet i Sverige? Vi tillhörde det sega släktet som inte emigrerade till USA, för att vi gick hungriga eller råkade ut för märkliga ting i Sverige. Då kring slutet av 1800-talet och fram till 1930-talet, var det nästan en femtedel av den svenska befolkningen som emigrerade. Personligen är jag för gammal nu för att resa över jordens yta. Sverige är allt jag känner till på riktigt och det ligger djupt inom mig. Jag längtade dessutom hem när jag bodde i Frankrike under ett år i min ungdom. 

Men hur är det med mina ättlingar? De kan ju flytta om de vill. Men varför ska de göra det? För att de blir bortkörda av människor från islamska länder, som skjuter i deras hemstäder? Som förmår tonåringar att ta droger och ger dem vapen för att de ska mörda? Också dem som är oskyldiga? För mig känns det som att det var i sista sekunden som vi fick en ordentlig regering, som har insett att mycket behöver göras i detta gamla land.

Om jag var yngre skulle jag gå med i militären eller utbilda mig till polis. Så känns det. Här ska inte galningarna komma här och förstöra vårt land i grunden. Det ska stoppas nu nästan omedelbart. Många är vi som har sett länge att socialdemokraterna, som var det bästa för min mamma och hennes generation, inte längre är det. Hon var egendomslös och hennes släkt hade aldrig ägt något. Först på 1950-talet blev det så att de kunde skaffa fast egendom. 

Jag har kunnat ta tillbaka det som den rikare delen av släkten gjorde av med på 20-talet genom dåliga affärer. Det var farmor som var för snäll och gav bort hela sitt arv efter sin pappa till sin man min farfar. Någon slags karma låg väl i botten för sedan var min pappa och hans bror fattiga i sina unga liv. För deras pappa hade ingenting att ge dem i arv. Han skilde sig från farmor och gav bort sina pengar till en ny fru med fyra flickor. Sedan dog han av cancer i strupen när hans båda pojkar var just vuxna. Min pappa har berättat att farfar sken upp när han kom hem till honom med studentmössan han hade lyckats få. Det är väl karma att min sambo också dog i samma sjukdom som min farfar.

Men självklart så ska vi bo kvar i det här landet, för det är här vi har det vi behöver jobba med. Alla rötter som till slut kan bli till en enhet och begripas så långt det går. Det är vad jag har sysslat med i mitt liv. Tänk om jag hade flytt från detta och stannat i Frankrike istället? Hur hade det sett ut.  

Greta stryks ur läroplanen

UPPDATERAT

 Greta Thunberg får inte längre användas som moralisk förebild i Israel sedan hon ställt sig på Hamas och terroristernas sida utan att med ett ord nämna massakern på judar den 7 oktober i år. Därför får inte heller eleverna i Israel längre höra talas om henne i skolan. Dessutom hade hon en bläckfisk som gosedjur och det är sedan länge en symbol för antisemitism, vilket hon inte visste. Hon bad om ursäkt för detta. Det är inte bra att vara historielös. För övrigt finns det fler Palestina runt om i världen, men det har inte funnits som land särskilt länge alls. Bara sedan utropandet 1988. 

Att Israel finns är en följd av Hitlers utrotande av judar och av den mångtusenåriga förföljelse som det judiska folket har fått utstå. Redan före vår tideräkning fördes judar bort till fångenskap i Babylon och sedan dess har det fortsatt. 

Att judar finns som folkgrupp beror av deras starka sammanhållning under alla år av förföljelse i världen. Judeen var tidigare ett brittiskt protektorat innan det 1948 till en del blev till landet Israel. Efter andra världskriget kunde kring 11 000 judar befrias ur tyska koncentrationsläger och komma till Sverige. I dag finns här omkring 25 000 judar och det finns kring 800 000 i Sverige som har sina rötter i muslimska länder. 

25.10.2023

Här berättar en miljövänlig klimataktivist för Greta hur illa det var när hon råkade ut för Hamas den 7 oktober. Och att hon känner sorg över hur blind Greta är. Jo det har vänstern varit i många år. Nu finns resultatet där för alla att se. 

Greta Thunberg har gett sig in i politiken rent allmänt och har därför blivit betraktad som terrorist och utesluten ur undervisningen i skolor i Israel. Hennes ställning som klimathelgon är borta.

söndag 22 oktober 2023

Kändisar kräver slut på Israels krig

 Hela 150 kändisar i Sverige har ställt sig på Hamas sida och kräver att kriget från Israels sida tar slut. Detta upprop kom när ett sjukhus hade blivit attackerat av som de trodde Israels bombande. Det sitter i ryggmärgen hos vänstern att Israel är skurkar. Dock har det visat sig att det var en terrorgrupp som var knuten till Hamas som klantade sig och skickade iväg en missil från en kyrkogård nära sjukhuset. Missilen ramlade ned på sjukhusets parkering. Men Hamas var snabba att skylla på Israel för att slippa höra att en jihadgrupp Palestinian Islamic Jihad dödade sin egen befolkning. Och världen över rapporterade medier detta om Israel. Flera nyhetsbyråer har nu gjort bedömningen att det var denna jihadgrupp som fällde denna missil. Jag skrev tidigare om det här. Nu har också CNN kommit fram till samma slutsats att det verkligen var den egna jihadsidan som fällde missilen vid sjukhuset. Och att 500 döda som uppgavs stämmer antagligen inte heller. 

Sådana här upprop bland kändisar är till intet förpliktigande, men den som inte skriver på blir anklagad av andra att ha blivit högervriden och det vill ingen kändis inom kulturen vara. Det är mycket fult i kulturkretsar. Det här är en gammal övertygelse hos vänstern att terrorister egentligen är rebeller som liknar de revolutionärer som tog över Kuba. Vänstern har i årtionden tyckt att Fidel Castro och hans anhang var vad Sverige skulle ta efter. 

Det är tragiskt när en grupp människor fastnar i en övertygelse som ska ge dem ära och berömmelse i vissa kretsar, men beror av att de slutar tänka efter själva. Tydligen har vi importerat så många jihadister att det räcker och blir över för sådana här upprop. De som bebor delar av det heliga landet är ständiga offer för judarna. Jag visste att Jan Guillou för evigt är på den ena sidan sedan sin ungdom. Och han har förstås påverkat många under sitt liv. Men inte att Sveriges kändisar jobbade så hårt på att visa att de är på den enda rätta sidan. 

PS. En pappa som kom från Gaza till Sverige och inte har vårdnaden om sina barn utan det har mamman påstod på Sergels torg på söndagen att socialtjänsten kidnappar barn. Arrangörerna tog dock mikrofonen ifrån honom, men han hade redan sagt detta offentligt. Sergels torg var packat med folk, som höll på Palestina. DS.

En sida ur tidningen Lektyr år 1969. Text och foto av Jan Guillou. Här skrev jag tidigare om detta. 


lördag 21 oktober 2023

Att vara författare är att ruska om själen

 Det är märkligt att ge ut en bok. Jo inte så många gör det fast det kommer så många böcker per år, kring 3 000 romaner i Sverige. Men när man som jag verkligen ger ut en bok, en roman, baserad på verkliga händelser, som det brukar stå i början på filmer. Då händer det saker jag inte hade räknat med. Drömmarna blir helt tokiga om nätterna. Helt upp och ned och märkliga. Men senast nu innan jag vaknade så drömde jag att jag höll på och samlade ihop till en ny bok, satte in papper i en pärm. Så då skärpte sig drömmarna och blev mer verkliga.

Men innan dess drömde jag sådant jag aldrig tidigare har drömt. Tror jag. Man kommer ju inte ihåg alla drömmar. Det har varit som om det pågick storstädning i det undermedvetna. Och det har det ju funnits anledning till eftersom jag har tagit allt medvetet material och förvandlat detta till en bok. Då är materialet också offentligt. Ute där i världen. Men annat blir ett märkligt nytt material, som att jag drömde att min mamma skulle byta golvet i köket här ute på huset, som jag inte längre äger. Hon som inte har levt i verkligheten sedan 1968. 

Det jag alltid undrar är om det verkligen är så att vi hänger samman vi människor. Om vi verkligen gör det så borde väl mina ord också nå fram någon gång även till galningarna som tror på Allah och att han är dödsguden. Denna missuppfattning har funnits förr i tiden också. När människor slet hjärtan ur andra för att behaga gudarna. Så gjorde mayaindianerna för de trodde att gudarna behövde blod. 

Människor har varit förvirrade i alla tider på så sätt att de har försökt lista ut vad gudarna behöver. Vi har till och med en gudapunkt i hjärnan som kan sättas igång, har jag läst, genom diverse påverkan. Och det finns väl knappast någon människa som inte har en föreställning om något högre väsen än henne själv. Problemet är bara att skilja ut sig själv från dessa föreställningar. Och inte tro att när människor dödas så är det gudarnas vilja. 

Sedan tänker jag att det kanske pågår storstädning också i människors kollektiva undermedvetna. Det verkar ju behövas eftersom mänskligheten uppför sig ungefär som den har gjort i alla tider. Ingenting har hänt med mänskligheten på många tusen år. Allt finns kvar där och händelser upprepar sig. Både det goda och det onda. Som om det inte finns någon utveckling. 

Det enda som verkar hända är att människors hjärnor används till att utveckla teknik, så att det går att ta död på avstånd och att klantskallar också dödar sin egen befolkning när de misslyckas med att använda missiler. Men numera är det också så att när jag läser om mordoffer så vet jag inte om det är i Sverige eller någon annanstans. Så många mord. Varför finns då dessa galningar? Är jorden ett sådant ställe så att liv och död behöver finnas bredvid varandra för att vi ska inse något? Har det onda en uppgift på så vis?

Det behövs verkligen kontraster för att vi ska begripa så mycket vet jag och själarnas utveckling pågår ända tills döden infinner sig. Därför är jag emot dödshjälp. Eller är det också fel inställning? För numera kan läkarna nästan vara som gudar och reparera kroppen långt bortom den tidpunkt, där döden skulle ha infunnit sig. Och plågades då Lasse Berghagen i onödan genom den operation, som tydligen ändå till sist tog livet av honom?

Att skriva en roman grundad på verkliga händelser får det inre hos författaren att omvandlas. Också när den är utgiven. 

fredag 20 oktober 2023

Där försvann Lasse Berghagen

 Jo så var det hans tur att försvinna. Bara något halvår äldre än mig. Så folkkär så det finns knappt någon som kan ta hans plats. Det var väl hjärtat som inte pallade längre. Ibland blir hjärtat så stort att det tar slut och en sådan man var han. Jag gillar inte att skriva om kändisars död, fick nog av det på DN, för då skulle alla ringa runt och få människor att utgjuta sin sorg. Runan var redan skriven sedan länge. Men vila nu Lasse Berghagen och ha det så bra där på andra sidan. För den finns. 


Jo Malin Berghagen skrev det här omgiven av all den kärlek som folket kunde ge. 

torsdag 19 oktober 2023

Den snabba spridningen av rykten ger upplopp

 När ett system blir optimalt, det bästa möjliga, så krävs inte mycket för att det ska tippa över ända. Där befinner sig världen just nu. Mänskligheten har aldrig varit mer folkrik än nu och detta har åstadkommits genom att vi har tagit reda på hur denna planet fungerar och hur vi själva är funtade. Genom denna vetenskap så har vi gjort livet på planeten optimalt. Livet har utvecklats så mycket som möjligt. Det betyder en ständigt växande befolkning, men också att människor tror på olika system som de bästa. 

Livets mening är att följa Allah eller någon annan gud. Där befinner vi oss fortfarande, för vi kan inte kollektivt ta steget över till något annat. Där vi själva tar ansvar. Därför kastar sig vår oppositionsledare Magdalena Andersson genast ut i debatten och anklagar Israel för att ha bombat ett sjukhus i Gaza. För judar är de onda i världen. Det är en genomgripande tro, som muslimer är uppfostrade med genom sina liv. Det är en slags avundsjuka, för dessa judar verkar intelligentare och mer anpassade till denna värld än många andra människor. Och Hitler lyckades inte utrota dem alla. 

Tyvärr har vi som mänsklighet inte kommit längre än att det verkar vettigt att genom våra medier kasta ut sina fördomar genast i världen. Förr i tiden gick inte det på samma sätt. För då fanns inte internet. Och det gick inte att uppdatera åsikter ständigt. Möjligen kunde detta dryftas i en liten krets, som familjen. Men det gjordes inte heller så mycket för människor var inte benägna att skvallra. De var upptagna med annat. 

Det har alltid hänt katastrofer i samband med väderfenomen, jordbävningar och förekommit stridigheter och krig på olika platser på denna jord, men det är först nu som informationen om detta kan spridas blixtsnabbt genom olika medier och få folkmassor (läs män) att vilja ta till vapen omedelbart och krossa den uttalade fienden. För det är alltid andra människors fel. Och det värsta hotet just nu är att det finns så många som tror på att det gäller att snabbt ta över världen från dem, som anses styra den genom sin gud. Därför tackar en del Allah när de lyckas avrätta andra människor. De tror att guden är på deras sida. Och att paradiset väntar dem själva. 

När det gäller det sjukhus i Gaza som attackerades senast så ser det absolut ut som om en extrem jihadgrupp har gjort bort sig och därför skyndade sig att skylla på Israel som den bombande parten. Denna jihadgrupp har alltså lyckats att fälla en missil på en parkering vid ett sjukhus och ett antal människor sägs ha dött. Ända upp till 500, vilket alla medier i världen var snabba att rapportera. 

Som president Biden konstaterade så verkar det vara "the other team" som åstadkom denna förstörelse. Och redan finns det filmer som visar hur denna jihadgrupp skjuter upp många missiler från en kyrkogård mot Israel och sedan hur en av dessa lyckas träffa en parkering inte långt från uppskjutningen. Det finns också ljudfiler som visar hur klantskallarna som träffar den egna, dessutom redan skadade befolkningen, säger: kunde inte den ha träffat någon annanstans. Ungefär som att detta också är Allahs fel. Inte deras egen dumhet. 

Det här är typiskt för människor som tror på gudar. De känner sig svikna när det inte går som de har velat. Då har den guden övergivit dem. Herreminje hur ska det gå då? Livets mening är inte att gå in i en tro och stanna där. Det är förödande. Men tyvärr har människor en förmåga att förbli i sådana religiösa återvändsgränder och skapa katastrofer. Detta för att en del tror att livets mening är att dö och komma till paradiset. Jag känner igen tankegångarna för vikingarna omfattade också detta: att dö i strid gjorde att Valhall var säkrat. Men kära nån det var tusen år sedan!

Här är Leif Eriksson i filmen Valhalla. På vikingatiden trodde dessa män på ungefär detsamma som nu också muslimer eller andra religiösa gör. Belöningen kom om man kunde hålla sig väl med gudarna. Och att dö i den tidens jihad var det högsta goda. 


lördag 14 oktober 2023

I själarnas öde land

 Vilken tur att jag har skrivit min bok Innan glädjen infinner sig för där står allt jag behöver veta nu när många själar har gått vilse i världen och ännu en gång lever i det öde landet. Jag som hade hoppats att andra världskriget med alla offer skulle ha fått mänskligheten att begripa något mer. Eller alla andra krig efter detta.

Men ständigt dyker det upp nya galningar i världen som måste döda andra för att de tror på en religion som har fått dem att se ondska som godhet. Jag har skrivit så här på sidan 218 i min nya bok: "Mitt hjärta har blivit i stånd att anta alla former: det är en äng för gaseller och ett kloster för kristna munkar, och ett tempel för gudabilder och pilgrimernas Kaba och Koranen och borden för Torarullarna. Jag följer kärlekens religion: vilken väg än kärlekens kameler tar så är det min religion och min tro."

Nej det är inte mina ord utan ett citat av den sufiske mystikern Ibn ´Arabi, som uttryckte sig så på 1200-talet. Han hade begripit livets mening. Och det finns också i våra dagar människor som har gjort det. Men det är ytterst märkligt att den här jorden tydligen gör så att människor kan förbli onda. Det är den fria viljan som människor har. 

Jag är känslig så jag orkar inte ta del av allt hat som finns i världen just nu. Det skadar min själ för mycket. Det finns motkrafter för miljarder människor lever fredligt i denna värld och på vår jord. Många fler än som någonsin har levt här. Så kanske är det här det sista rycket av ondskan, allt kanske behöver rivas upp ännu en sista gång, så att människor äntligen ska begripa det som denne mystiker insåg redan på 1200-talet. 

PS. T.S. Eliot skrev The Waste Land Det öde landet. Den publicerades 1922. En dikt som anspelar på första världskriget och handlar om nedbrutenhet och förlust. DS.

Det här är jag sex månader gammal. Jag tror alla barn föds med denna glädje för de har kommit hit för att glädja världen. Men det tar lång tid innan de medvetet kan förmedla denna glädje som vuxna och en del går helt fel och tror att allt är andra människors fel.
 


fredag 13 oktober 2023

Två kvinnor skjutna och mördade i Tullinge

 UPPDATERAT

Morden fortsätter i oförminskad skala. I natt sköts två kvinnor till döds i en villa i Tullinge. Barn fanns också i huset. Två personer är gripna för mord och en känd svensk artist är skriven på adressen, kopplingar finns till gängkriminalitet. Det är bråttom nu säkerligen eftersom regeringen tänker använda preventiva tvångsmedel och polisens nya redskap ska införas redan vid årsskiftet. Snart går det inte att så lättvindigt använda tonåringar som redskap för morden. 

14.10.2023

Så här har det blivit nu att en kriminell halvbror är orsaken till just detta mördande. Stackars människor! Mormor strök med och den 30-åring som också bodde i huset. Vilket förfärligt land Sverige har blivit efter att regeringar har blundat för detta i omkring 30 år. Ja vad ska tonåringar ta sig till utom att skaffa snabba cash?

17.10.2023

Som jag sade tidigare var det en tonåring som gjorde detta plus att han också sköt ihjäl en far som var helt oskyldig tidigare. Han är således trippelmördare vid 16 års ålder. Invandrad från Somalia när han var tio år. Vad får han för straff? Det är livstid på detta. Men han är tonåring. Det lär bli sluten ungdomsvård. Pa Modou Badjie är skriven här, men två kvinnor sköts istället och dödades under natten. Han har tävlat i Melodifestivalen ett flertal gånger och är en inflytelserik artist i Sverige. Han kom hit som 12-åring från Gambia. 


torsdag 12 oktober 2023

Den svenske Tinderbedragaren

 Jo det är väl bara vi kvinnor, som inte blir imponerade av rikedomar och fint prat som inte råkar ut för den sortens män, som lurar och bedrar kvinnor. Det lönar sig absolut att vara misstänksam och att ta lån åt andra än sig själv är absolut tabu. Två av de åtta kvinnor som Tinderbedragaren Joakim Alexander Lindeberg har lurat på pengar framträdde i TV4 på onsdagen. Själva serien startar i kväll i TV4 men kan också ses på TV4play. Den består av tre delar. 

Den här mannen hade en rik morfar; bedragaren var uppvuxen på en herrgård och hans morfar lär ha jagat älg med kungafamiljen. Jo det går att nå status genom pengar. Visst. Och jag har själv haft en släkting som tyckte att hans dotter hade träffat rätt som umgicks med en adelsman. Det visade sig dock att denne fine figur hade lurat av andra pengar genom att hyra ut lägenheter som inte fanns. 

Den svenske Tinderbedragaren har blivit dömd till fängelse, men avtjänat straffet och är sedan försvunnen naturligtvis. Stackars kvinnor som är så goda och generösa och luras av bedragare. Det är också så numera att äldre blir utsatta för allt möjligt i bedrägeribranschen. Men det är inte lika spektakulärt som när det är unga kvinnor, som verkar dumma i huvudet när de går med på att låna ut sammanlagt miljoner. Denne underbare man har bedragit många kvinnor. En alldeles särskild livsstil.

Programmets första del visas på TV4 i kväll klockan 21
onsdag 11 oktober 2023

Närakuten vid Hötorget läggs ned

 Det är katastrof sägs det när denna närakut mitt i Stockholm vid Hötorget ska läggas ned för sjukvården måste spara. Dock finns det en sådan närakut på Södermalm några kilometer bort och dessutom en i Solna plus sjukhusens akuter då, så bristen blir inte så våldsam. Personligen har jag lärt mig nu att hålla mig frisk och rätt sund och inte gå till varken vårdcentral eller något annat. Det behövs inte utan bara om jag skulle bryta armar och ben eller något sådant. Men jag går alltid med stavar på promenader, så att jag ska kunna hålla mig på benen. Och en närakut finns i Nacka om oturen skulle vara framme. Bara två mil bort. 

Hur kunde människor överleva förr i tiden? Ja de tog hand om sig själva eller hade en lokal läkare eller också dog de faktiskt. För det fanns inte så mycket läkemedel och olika slags operationer, som det gör nu. Och människor anlitade inte sjukvården i samma utsträckning. Nu ska vi kolla alla värden minst en gång om året. För vi kan inte själva avgöra om vi är friska. Människor har alltid lidit för de har slitit ut sina kroppar mer än vad vi eventuellt gör nu. Jag tänker på min mormor som födde tio barn och som hade astma och dog när min mamma var tio år. Mormor blev 55 år. 

Numera ska alla vara friska genom sjukvård tills de blir hundra år. Men 40-talisterna dör undan de också. Senast var det vännen Olle Wästberg som var ett halvår äldre än jag själv. Han blev 78 år, men han var i farten för bara tre veckor sedan och försvarade Medeltidsmuseet i Stockholm. De så förtalade 40-talisterna består nu av kring 9 procent av befolkningen och dör undan. Den största generationen nu är de unga födda efter 2010. Men dem vågar Magdalena Andersson inte ge sig på som hon har gjort med 40-talisterna.

Att sjukvården har fallerat beror också på att alla som kommer hit ska få sjukvård. Det värsta fallet jag känner till var en utifrån kommande illegal patient som när han var färdigbehandlad kostade några miljoner till för han måste ju få en plats någonstans. Och så har vi alla skottlossningar, där skadorna kostar miljoner att behandla akut. 

Så finns alla cancerfall där min älskling också ingick då när han fick denna sjukdom och var tvungen att anlita vården ett par år innan han gick bort. Han blev 57 år. Något jag har skrivit om i min senaste bok Innan glädjen infinner sig. Kring 75 000 människor får cancer per år och det är ett ökande antal. 

Läkarna är fortfarande de som anses veta allt och ska ta hand om oss människor, men det stämmer inte riktigt har jag upptäckt. För de kan inte säga mer än de själva vet till patienterna. Jag vet numera mer om min kropp än vad de gör och måste sitta och upprepa hur jag mår och vad jag söker för och vad jag behöver för att bli frisk. Som när jag fick borrelia för ett antal år sedan så visade jag upp mitt fina runda röda märke på baksidan av ett ben och sade att jag har borrelia och behöver antibiotika. 

Jo vi lever så länge vi behöver kan jag tänka och jag har lovat mig själv att bli äldre än både min mamma Harriet och mormor Alma som dog unga. Jag är nu mycket äldre än vad de båda blev. Kanske kan jag bli minst lika gammal som min pappa Ingvar eller min andra pappa Tore. De blev 87 respektive 89 år. 

Den här bilden är från början av 90-talet och den har Tore tagit. Han är bortgången sedan 2010 och så också älsklingen Olle som sitter där. Han gick bort 2014 för snart nio år sedan. 


tisdag 10 oktober 2023

Att publicera bilder på massakrer

 Jag mår illa i dag för jag brukar aldrig publicera bilder på massakrer. Men i dag var det befogat. Jag har jobbat ihop med hur många judar som helst, men aldrig reflekterat över att de var just detta. Det behövdes inte för de var fullt och helt inne i Sverige och som vilka andra människor som helst. Inte alls som den miljon som har kommit senare från andra länder i Mellanöstern eller Afrika. 

Tidigare har någon eller några förföljt mig och antytt att jag har publicerat bilder på massakrerade människor. För bedrövligt! Det var bara att sätta ut mitt namn utan att påstå något, men skriva om hemska bilder på mordoffer. Det går absolut inte att komma åt, men ligger kvar i evigheter på internet. Detta påstods också om mig när det var terrorattack i Stockholm 2017. Så gement elakt. Total lögn förstås. Varför skulle jag göra detta? 

Men nu i dag tog jag kopia på den fruktansvärda bilden från Etc. För det behövdes i mitt förra inlägg. Så totalt hemsk är världen fortfarande att judar får skulden för allt i den arabiska världen. Och det går att döda dem urskillningslöst. Judarna är kring 15 miljoner i hela världen och de ska utrotas tycker terroristorganisationer inom den muslimska världen.

PS. Här skrev jag om Jan Guillou som var stolt över att han var den förste svensken, som lärde palestinier att ta död på israeler. Undrar hur han mår i dag? DS. 

Nedan en vacker och stillsam bild från 22 december 2012. Den behövs som motvikt till allt elände som nu uppenbaras på denna jord. Snart är vi där igen med en snörik härlig vinter. 

Ondskans skördar

 Det här är det grymma våldets bild. Jag skyggade först för den, men den behöver visas, så titta nu alla som jublade också i Sverige över att människor kallblodigt mördades. Inte sedan innan jag föddes har så många oskyldiga judar dödats på en och samma dag. Varför då? Jo för att i arabvärlden finns en propaganda som handlar om att judar är skyldiga till allt. Precis detsamma som förekom i Tyskland på 30-talet. 

Och alla som hatar judar i Sverige sluter också upp. För tro inte att vi inte är annat än en global by här. Inte bara på internet utan också i verkligheten för vi har tagit hit all världens problem. Det finns inte en enda samhällsgrupp, som inte är infiltrerad med muslimskt hat mot judar. Propagandan säger att det är rätt att hata dem. När ska mänskligheten gå över till något annat? Förmodligen aldrig. Muslimerna är på frammarsch och inget kan hejda deras tro på att Allah är den som bestämmer allt. Så därför tackar muslimer Allah när de kan skjuta ihjäl judar. 

Men hatet drabbar den som hatar allra mest. Det slår osvikligt tillbaka mot den som hatar. Det sägs att 2 miljoner bor på Gazaremsan så många måste ha flyttat därifrån för det finns fortfarande uppgifter om att nära 5 miljoner bor där. Vart ska de ta vägen? Inget arabland tar emot sina egna. Det är därför de finns här i Sverige. Israel är ett litet land mitt i arabländernas stora massa. Och det var efter andra världskriget som detta hemlösa folk till sist fick ett landområde i världen. Araberna har alltid haft tillgång till stora delar av Mellanöstern och norra Afrika. 

Den här terrorattacken har uppenbarat också för oss här i Sverige hur mycket hat det finns inom den muslimska invandrade delen av befolkningen. Plötsligt så ser vi att det firas att människor är avrättade i terrorns namn. Ondskan tar aldrig slut utan bidar bara sin tid tills den kan visa sitt fula ansikte ännu en gång. 

Bild från massakern på en kibbutz i Israel. Faksimil från Etc. 

Så här stort är Israel i förhållande till Sverige. Det enda land Israel där judar är absolut välkomna i världen. Det har aldrig funnits någon palestinsk stat. Det var London och England som styrde området fram till 1948 sedan första världskriget. I Israel bor nästan lika många människor som i Sverige. 
söndag 8 oktober 2023

Magdalena Andersson sitter i getingboet

UPPDATERAT

Naturligtvis så fördömer Magdalena Andersson Hamas attack på Israel. Hon gör det på instagram och får massor av mothugg. Det är synd om palestinierna. Jovisst det är synd om alla som är fanatiskt religiösa och inte kan se att det är möjligt att leva i en annan värld. De som fortfarande lever i tusenåriga läror, som inte får ändras. Hamas är en terrororganisation, men visst har de rätt att ta till våld?

Jag har personligen för länge sedan gett upp Mellanöstern. Det kommer aldrig att bli fred där förrän människorna själva har ändrat sig. Men Jamal El-Haj sitter i riksdagen i Sverige. Han deltog i våras i en palestinsk konferens och har uppenbarligen sina sympatier där. Han har palestinska rötter. Jo han är socialdemokratisk riksdagsman. Sverige är också genomsyrat av de krig och oroligheter som pågår i världen för vi har importerat dem. 

9.10.2023

Skåne är redan övertaget av Hamas för där firades på olika håll att oskyldiga människor dödades i Israel. Judehatet är stort i islamkretsar.  Även Stockholm fick en släng av sleven i går. 


PS. För en gångs skull går det att citera Daily Mail. De berättar sanningen om den israeliska soldat Hamas säger attackerade dem. Hon var en 30-årig tysk kvinna som var i Israel som turist och som var tatuerare på en festival för fred. Hon dog förmodligen i attacken från Hamas. Hon ses medvetslös på ett lastbilsflak iklädd bara underkläder.  DS. 


Magdalena Andersson tycker inte att Hamas ska kriga, men det gör de ändå och hon får massor av kommentarer emot sig på instagram. 


lördag 7 oktober 2023

Så här ser de ut som utförde sprängningar

 Inte så överraskande att dessa "svenskar" har utfört sprängningar i norra Stockholm. Deras bombdåd är alla kopplade till gängkriminell verksamhet. De har alla dömts tidigare för olika brott. De är som sagt svenskar och kan inte utvisas. Men ingen av dem har något helsvenskt namn. De var mellan 17 och 30 år när brotten utfördes och de borde få långa straff, men får de det? Det är högre straff för gängkriminell verksamhet sedan den 1 juli i år. Alltid något. Tyvärr så utfördes dessa bombdåd tidigare i januari i år. Rättegång nu i oktober. fredag 6 oktober 2023

Regeringen ska lyckas få ordning på Sverige

 Magdalena Andersson kallar konsekvent regeringen för SD-regeringen eller Jimmie Åkessons regering fast det partiet inte sitter i regeringen. Men naturligtvis så kommer den här regeringen få lite ordning på landet under de tre år de har kvar. Det behövs efter all den lössläppthet som har förekommit. Själv har jag röstat på socialdemokraterna mest i mitt långa liv, men slutade 2006. Men jag förstår gamla tanter som mig själv, som ihärdigt fortsätter rösta på Magdalena. De är uppfostrade att vara snälla för då går det dem väl i livet.

Under min första skoltid fanns det en lärarinna som kunde spela orgel och vi sjöng varje morgon Din klara sol går åter upp. Vi förstod aldrig riktigt att vi var inbäddade i en skola, som fortfarande fungerade. Fast det fanns elaka pojkar då också. Men dem brydde vi oss flickor inte om utan lekte sånglekar och dansade ringdanser på skolgården. Det kulturella arvet hade vi.

Det som har utspelat sig i Sverige under många år är att alla sorters märkliga individer har fått fritt spelrum. Kring 70-80 individer försöker varje vecka ta reda på mer om mig, profilera mig, och stoppas från att göra så av ett dataprogram. 

Om vi hade levt lite längre tillbaka i tiden skulle det ha hetat att djävulen hade attackerat dessa gärningsmän och -kvinnor, som tycker att de kan göra vad som helst. Men så förklarar vi inte onda gärningar längre. Det finns inga onda människor enligt vad jag anser, men det finns människor som lånar sig till det onda. Fast ibland kallar de det godhet också. 

Vi lever i en sådan tid nu igen när det gäller att skilja ut vad som är gott och vad som är ont för människor. Historien går i sådana vågor och det har tagit Europa många århundraden att uppnå den relativt fredliga tillvaro, som många har vant sig vid. Men alltid så sticker det onda upp sitt fula tryne igen. Kanske inte på det sätt vi tror utan helt apropå förklädda till lamm istället för den vargflock de egentligen är.

Nu har vandringen mot ett kaotiskt samhälle stoppats upp. Polisen har förhindrat sprängningar och skjutningar under de senaste dagarna, kring ett tiotal sådana. Det är ett bra resultat att polisen äntligen kan agera lite mer också nu när de kan lyssna av även människor som inte är specifikt anklagade för ett särskilt brott. Det behövs i dessa gängtider. 

De kriminella får bidrag i oanade mängder, kring 13 miljarder förskingras genom sådana oegentligheter medan bara ett par miljarder fås genom narkotikahandel. Så vårt välfärdsindustriella komplex har nått sin stora höjdpunkt eller sitt bottenläge. Hur man nu vill se det. Det senaste är att svenskar sökte till dyra pilotutbildningar i Grekland och fick studielån för detta. Men de dök aldrig upp på någon utbildning. 

Trots allt så är de flesta människor inte onda eller lånar sig till att göra onda handlingar. Förr i tiden satt ungefär 3 000 människor i fängelse i Sverige. Numera är det kring det dubbla och de flesta, kring 94 procent, är män. Det lär bli fler med tanke på så många häktade som finns nu. Det är kring ett tusental och lär säkerligen blir fler med tanke på alla brott och nya verktyg plus den inställning som regeringen numera har till brottslingar. 

PS. Måste ge Norge en ros som lyckades detta år ge Fredspriset till rätt person. Narges Mohammadi, som får priset, sitter i fängelse i Iran för att hon har kämpat för kvinnors rättigheter i Iran. Denna stat uppvisar vad som händer när de religiösa imamerna tar över ett land. Mohammadi har dömts till sammanlagt 31 års fängelse och 154 piskrapp. DS.


Enligt undersökningar så spelar det inte så stor roll om straffen är låga eller strängare. Dock är det helt klart att de som sitter i fängelse inte kan begå nya brott. Så att låsa in yngre som mördar under längre tid gör att de inte kan mörda fler. Eller att yngre inte heller kan spränga sönder fler hus. Faksimil från DN. onsdag 4 oktober 2023

Varför mördade de Tove?

 Jag skrev om detta mord på Tove i Vetlanda i januari i år. Så här skrev jag då. "Tove Tönnies som blev mördad studerade till läkare i Linköping och bodde då ihop med sin tvillingsyster. Men hon hade ett uppehåll efter en termin för hon visste inte om det var rätt yrkesval. Varför följde hon med de båda till lägenheten för att prata? Uppenbarligen för att hon var osäker om sin framtid och ville inte ha några ovänner på hemorten. Hon var liten 160 cm och Johanna Jansson är mycket längre kring 180 cm. Johanna Jansson försökte tända eld på en trappuppgång där hennes ex bodde. Det har hon erkänt, men inte för polisen. Att hon inte har pratat förrän nu om vad som hände Tove berodde på att hon mådde så dåligt i häktet enligt hennes advokat. Och hon ville bli frisläppt i går för att hon mådde så dåligt. Bara inriktad på sig själv, helt egocentrerad."

Fortfarande har dessa båda inte erkänt något och de verkar lika egocentrerade nu som de var då. Nu när hovrätten tar itu med detta mord. Rättegången ska hålla på till mitten av oktober. De är båda livstidsdömda, men vill helst bli fria. Det finns enkla recept som handlar om att leva. Man behöver inte hata så mycket att man tar död på någon. Men uppenbarligen gjorde dessa båda detta. Tove Tönnies var någon som inte ville vara osams med någon på hemorten så därför följde hon med dessa mördare hem till Johannas lägenhet där hon ströps inne på toaletten. Maja Hellman hjälpte till och höll fast Toves händer. 

Maja Hellman var ett ensamt barn har hennes pappa sagt, men Johanna Leshem Jansson fick henne att våga testa nya saker. Hon blev dock Johanna Janssons "vapendragare" och kunde inte säga emot henne. Så dessa båda lyckades förstöra sina korta liv. Livstids fängelse betyder dock i de flesta fall kring 16 års fängelse. Så de kommer inte vara gamla när de har avtjänat sina straff. För de lär bli dömda nu i hovrätten också. Här berättar Johanna om mordet. 

PS. De båda mördarna har delvis sina ursprung i Afrika respektive Mellanöstern. Kan det förklara detta? DS.


Hur går man från bra kompisar till att bli dödsfiender? Det är fortfarande obegripligt. De båda mördarna är tidigare ostraffade. Faksimil från Nyheter24.

tisdag 3 oktober 2023

Klanerna kan ta över Sverige

 UPPDATERAT

Ja där står vi nu enligt en ny bok om klanerna att dessa kan ta över hela samhällen genom kriminalitet, men också genom att strukturen är så stark. När släkten betyder allt så styr den också en ansenlig mängd människor. Medan den svenska kulturen istället har gått från att släkten betyder något till att den inte alls är så betydelsefull. 

När de kriminella kan ta sig in i alla system i samhället så är vi illa ute. De genererar miljoner genom narkotika och tar då för sig också genom bedrägeribrott och välfärdsbrott. Det är deras nya marknader. De kan ta över städer genom att släkten finns överallt och genom att alla samarbetar. Det kallas korruption och det är vi inte vana vid i Sverige. 

Sverige är mest korrupt i Norden efter Island. Det konstaterades tidigare i år av Transparency International. Kriminella nätverk kan hindra tjänstemän att utöva sin legitima makt i kommuner. Detta eftersom de kommer från länder där korruption är mer utbredd än i Sverige. De är vana att använda sina släkter för staten har inte fungerat i dessa länder. Det finns minst 40 kriminella klaner i Sverige.

Det är välkänt sedan länge att ursprunget för en del av nätverken är den turkiska provinsen Mardin. Därifrån kommer två grupper arabisktalande muslimer som dominerar kriminaliteten i Göteborg (Ali Khan-klanen) inom Hammarkullen och Hjällbo, i Jönköping och Malmö. Den andra gruppen består av kristna syrianer som verkar i Södertälje i Hovsjö, Ronna och Geneta. Huruvida Södertäljenätverket består är omtvistat.

14:04

Medborgerlig Samling har nu avslöjat att Stockholm har anvisat mark för att bygga moskeer till kriminella, som har kopplingar till andra länder. 


Korruptionen är utbredd i världen och riskerar att infiltrera också Sverige. 


måndag 2 oktober 2023

I år har minst 134 bombdåd inträffat i Sverige

I natt och i morse blev det två till sprängningar/bomber i Stockholmstrakten i Fullersta i Huddinge och i Hässelby där den utpekade nazisten Billy Linder bor. Stora skador men människorna verkar har klarat sig någorlunda. Det har inträffat sådana här attacker ungefär varannan dag under året. Men nu känns det som att det hela kommer att behandlas av myndigheterna, dvs polisen. Detta efter att den totalt oskyldiga Soha Saad, 24, dog i Fullerö vid Uppsala förra torsdagen. 

Äntligen ska det lagändras, vilket socialdemokraterna kunde ha gjort för många år sedan, men alla tanter och gubbar, som istället har ömmat för de kriminella har hållit emot. Det har alltid varit mer synd om brottslingar än de som är brottsoffer. Om männen hade fått bestämma hade detta inte kunnat ske. Det är den bistra sanningen. 

Vi minns Ikea-morden 2015 då en oskyldig mamma mördades tillsammans med sin son. Detta av en man som hade fått avslag på sin asylansökan. Då ville inte de efterlevande att detta användes och kopplades till integrations- och invandringspolitik. Det var tabu att prata om detta kopplat till politiken. Så var den allmänna inställningen hos de goda svenskarna då. Familjen kom från Skellefteå, där vänsterpartiet och socialdemokraterna nu styr. Stefan Löfven var statsminister när detta hände. Han satt till 2021. 

Förra året beskrev Ikea-mördaren Abraham Ukbagabir det hela som en olyckshändelse. Han hade en dålig dag och råkade då mörda två personer, som var helt okända för honom. Han kommer från Eritrea och hade drömt om Sverige sedan han var sex år gammal. Men Sverige var inte det drömland han hade föreställt sig. Så han höll sig undan ända tills han fick besked att han måste lämna landet. Han verkar fortfarande inte ha tagit till sig vad han har gjort. 

Att en sådan man är helt annorlunda än någon som har växt upp i Sverige och är svensk i sina värderingar är självklart. Men det ville den drabbade familjen inte kännas vid. Det var tabu då 2015. Bara åtta år senare så har många vaknat till medvetande om brottsligheten och förstår att det är något oerhört som har inträffat, när så många utifrån tar med sig sina problem hit till Sverige. "Shit happens" har denne Ikea-mördare också sagt om morden och att han har velat glömma det som har hänt. Han är dömd till livstid - vilket kan vara kring 16 år - och sedan utvisning till Eritrea, som erkändes på 1990-talet som stat. 

Ikea-mördaren sitter inne på livstid och ska sedan utvisas till hemlandet Eritrea. Han mördade en mamma och hennes son på Ikea i Västerås för att de såg ut som svenskar.