söndag 30 december 2018

Kära nya året 2019!

UPPDATERAT
Nu kommer det underbara året 2019. Jag har läst allas årshoroskop och de lovar guld och gröna skogar för de flesta av oss, fast en smula bekymmer med ekonomin. Eventuellt. Ni kan ta del av listan här: Här är alla horoskop i Elle. Här är 2019 enligt Året Runt. Och här är Amelias horoskop, som träffar alldeles rätt. Det hoppas vi!
31.12.2018
Sydney i Australien är en av de första städerna på denna planet som firar nyår. Just nu när klockan är snart tio på förmiddagen här är den snart åtta på kvällen i Sydney. Vädret är dåligt där också, men mycket varmare, kring 30 grader. Det regnar och blåser samt varnas för åskväder. Ungefär en miljon människor har samlats kring hamnen i Sydney för att fira det nya året. Åtta och ett halvt ton fyrverkerier kommer att skjutas av i hamnen vid tolvslaget om drygt fyra timmar. I Wellington på Nya Zeeland är det strax bara två timmar kvar till midnatt. 
13:52
Nu har Samoa firat sitt nyår i Stilla havet, där är klockan snart tre på natten. Wellington på Nya Zeeland har också firat för klockan närmar sig två där. Om några minuter så går Sydney in i det nya året 2019.


Det här är min vackra almanacka för 2019.
Detta år lovar att bli härligt och underbart. 
lördag 29 december 2018

ABBA tillbaka!

UPPDATERAT
Björn Ulvaeus framträdde i TV4 på förmiddagen och berättade att de fyra abborna har gått in i studio tillsammans för att spela in nya låtar. Han ville inte släppa alltför mycket om detta, men sade att två låtar heter I still have faith in you och Don´t shut me down. Det var enbart de fyra plus ljudtekniker som har åstadkommit detta och musiken släpps nästa år 2019. 

Ulvaeus säger att det tog en halv minut och så var de tillbaka för detta var så välbekant för dem, att befinna sig i studion fast det hade gått 35 år. Dessutom så uppträder ABBA nästa år i form av digitala tvillingar från året 1979. Då kan de fyra säga och sjunga vad som helst fast det är 2019. De kommer att uppträda digitalt på scener i världen. Precis som att deras "party" på scen fortsätter.

Och det sliter inte på varumärket ABBA enligt Ulvaeus utan detta är högklassig musik och allt de ger ut är godkänt av dem själva, inte alls mediokert eller halvdåligt. Eller icke eftertänkt utan tvärtom. Numera har han dock accepterat att han blir 74 år 2019 och det är inte lika illa som det var när han 50 eller 60 år, utan betyder att han kan lägga oviktiga saker åt sidan och koncentrera sig på det viktiga. Han ser fram emot den närmaste framtiden. 
4.4.2019
Det dröjer innan ABBA:s nya låtar kommer. Till hösten kanske i år. Det har krånglat med avatarerna som ska sjunga deras båda två nya låtar, men så småningom kommer detta att bli en världsturné med avatarerna, de digitala versionerna av de fyra på scenen. En video med en låt kan släppas i september eller oktober. Kanske. Det gäller att hålla spänningen vid liv.

Här skrev jag att han ville ha hjälp att dö, men kanske har han kommit förbi det stadiet. 
Björn Ulvaeus framträdde i en intervju på TV4 under förmiddagen.
Faksimil från TV4. 

fredag 28 december 2018

Vad hjälper raketförbud?

UPPDATERAT
Det blir säkerligen en rolig nyårsafton för smällandet har redan börjat. Jag väcktes av det på natten i förrgår och i går plus i natt var det tre sprängningar i det kära Skåne. En i Lund som drabbade en villa, en i Malmö som sprängde bort delar av en balkong och så en i Landskrona, som skadade ett flerfamiljshus plus tre bilar som stod utanför. Bombmännen i Landskrona greps efter att de hade kört av vägen. 

Nästa år blir det förbjudet med alla slags raketer och smällare är sedan tidigare redan förbjudna, men vad hjälper det? Importen till Sverige är fri från Polen - ingen gränskontroll - av sådana tyngre pjäser och vi vet ju hur det är med granater som det finns mycket av i vårt land. Över hundra granatattacker har skett sedan åtta år tillbaka. Sensationellt för ett land som inte befinner sig i krig. Vi får hoppas att inga människoliv råkar komma i vägen för allt som kommer att smälla av inom några dagar.
30.12.2018
I Kristianstad skjuter ungdomar raketer mot poliser, väktare, privatpersoner, fordon och fastigheter. Ett tiotal ärenden har inkommit, men tack och lov är ingen skadad. 
15:18
I Uddevalla attackerades en nattbuss med raketer. Rutorna sprack. Det var i norra Uddevalla i Dalaberg. Sker det igen bryts trafiken omedelbart. 

Här informerar polisen om detta. 

Bombmännen i Landskrona voltade av vägen
och greps av polis när de försökte smita.
Faksimil från Sveriges Radio.torsdag 27 december 2018

Sex personer åtalade för terrorbrott

UPPDATERAT
Sex personer har anhållits och fem häktats för misstänkt terrorbrott. De har lagrat kemikaler som kunde ha använts till bomber. De har också skickat pengar utomlands som har gjorts tillgängliga för IS. Det berrättar åklagaren här. Pengarna har skickats till Turkiet. 

Tre personer åtalades i dag vid Solna tingsrätt och rättegången är tänkt att inledas den 7 januari. De tre männen är mellan 30-46 år gamla och bosatta i Stockholm. Två är medborgare i Uzbekistan och en i Kirgizistan. De andra tre männen är mellan 24-39 år gamla. Åtminstone en av dem har haft kontakt med terroristen Akilov. Bra gjort av Säpo att stoppa dem!
28.12.2018
De hade 560 kilo kalciumhypoklorit, fem liter väteperoxid, 100 kilo kaliumhydroxid och runt 100 liter 96-procentig svavelsyra. Det går att göra massor med bomber av dessa kemikalier, som de köpte i Skellefteå. De hade siktat in sig på platser i Stockholm. Precis som Akilov. Stockholms Central, T-centralen i Stockholm, Mall of Scandinavia i Solna och Sveavägen/Kungsgatan var bilder i den misstänkte 39-åringens mobiltelefon. De är mellan 24-46 år gamla. De förberedde sig i Strömsund i Jämtland och i Akalla utanför Stockholm. 
29.12.2018
Här avslöjar Expressen namn och bild på tre av de häktade misstänkta för terrorbrott. 
4.1.2019
Måndagen den 7 januari börjar rättegången mot de misstänkta terroristerna. Den ska pågå in i februari och äger rum i säkerhetssalen i Stockholms tingsrätt. 
7.2.2019
En av de misstänkta från Lilla Edet i 20-årsåldern släpptes i dag ur häktet. Men Säpo såg till att han greps igen. Han greps enligt lagen om särskild utlänningskontroll. Säpo säger att man använder sig av de lagar som finns för att avvärja potentiella terrorhot mot Sverige. 
8.3.2019
David Idrisson dömdes i dag till sju års fängelse för förberedelse till terroristbrott. Han har enligt domen förberett terrorbrott i IS namn. Han ska också utvisas. De andra frikändes.
7.4.2019
Idrisson har överklagat domen till hovrätten. 
12.6.2019
Och här blir Idrisson frikänd för förberedelse till terrorbrott. Dock fälls han för terrorfinansiering, men det straffet har han redan avtjänat genom sin tid i häkte. Han utvisas inte heller.


Här skrev jag tidigare om detta i april i år. 

Här är David Idrisson, 46 Uzbekistan, Bakhtiyor Umarov, 30 Uzbekistan
och Atabek Abdullaev, 39 Kirgizistan.
Idrisson har bytt namn i Sverige.
Faksimil från Polisen. 

Munir Awad är en förlorad människa

En av teckningarna som
publicerades i Jyllands-Posten.
Kurt Westergaard gjorde den.
Nu släpps Munir Awad som har suttit fängslad för förberedelse till terrorbrott från fängelset. Han fick tolv år då 2012 eftersom han och andra hade tänkt utföra ett "jobb" som han kallar det att attackera Jyllands-Posten som hämnd för deras Muhammedteckningar. Men han släpps nu efter sex år (åtta år med häktningstiden inräknad). Expressen har intervjuat honom och jag har ibland svårt att förstå vad Awad menar för hans värld är så totalt annorlunda än den där jag lever. 

I hans muslimska värld är Allah allt och han är beredd att dö för profeten Muhammed och han tyckte att han kunde utföra en god gärning där i Danmark plus att han kunde tjäna lite pengar och allt var betalt. Men han frågade aldrig vad som skulle hända i Danmark så han visste inte vad det gällde. Påstår han. Han har varit misstänkt för terrorbrott tre gånger, men han är naturligtvis oskyldig så som kriminella för det mesta anser sig vara.

När någon har gått så långt ut på en sektliknande väg är den absolut förlorad om det inte händer något drastiskt som gör att denne kan lämna detta liv, men varför skulle Munir Awad göra det? Någon miljard människor är muslimer och han kan alltid hävda att hans missuppfattning av världen är den enda rätta tolkningen. 

Här skrev jag tidigare när terrorsvenskarna fälldes. Och här när de häktades år 2010. 

onsdag 26 december 2018

Facebook hjälper svenska myndigheter

Myndigheterna i Sverige vänder sig allt oftare till facebook för att få veta något om användare och konton. Polisen gör det också. Sverige frågar oftare än Norge, Danmark och Finland. Facebook brukar svara i 90 procent av fallen. Det kan röra sig om narkotikabrott, förtal, sexualbrott eller bedrägeri. Kring 400 förfrågningar blev det första halvåret i år. 

Facebook mäter och samlar in algoritmer som lagras för kommande bruk. EU:s digitala ombudsman menar att facebook och google och andra sociala nätgiganter kan göra en kartläggning som till 98 procent kan förutse hur användaren tänker agera i framtiden. Det är skräckversionen av denna datainsamling. När facebook hade en "jag har röstat-ikon" ökade valdeltagandet i USA år 2010 med flera hundratusen. Personal från facebook hjälpte också president Trump att vinna valet för två år sedan eftersom han tackade ja till att få hjälp och använda facebooks medarbetare inne i kampanjen. Det gjorde inte Hillary Clinton.

Det är EU-val nästa år och då kan facebook användas för att påverka väljarna i Europa. Facebook använder då de uppgifter vi själva har lämnat till dem för att vända dem emot oss om så behövs. Förslag finns på skärpt EU-lagstiftning mot att manipulera väljare, lagra personlig information, utländsk finansiering och att blanda sig i medlemsstaternas valrörelser.


Facebooks grundare Mark Zuckerberg
 vill göra världen mer öppen och ihopkopplad.
Det är som allt annat på gott och ont. 

tisdag 25 december 2018

Elvis Presley i unik dokumentär

UPPDATERAT
När jag var 12 år (det var 1957) hade jag Elvis som idol. Hela väggen ovanför min säng var full med urklippsbilder från tidningar och jag köpte alla skivor. Han var något mycket speciellt, en sökare hela livet enligt hans fru Priscilla Presley. Det han gjorde kom djupt inifrån honom själv och det kändes. Här är första delen av dokumentären om Elvis som visas i kväll på SVT1 klockan 22 eller se den här på SVT Play
26.12.2018
Här kan ni som vill se avsnitt 2 av dokumentären på SVT Play. 

Elvis Presley som föddes 1935 visste vad det innebar
att vara fattig. Depressionen kom 1929 och fattigdomen
drabbade också genom att Elvis pappa fick
fängelse för en förfalskad check han skulle ha till mat.
Faksimil från dokumentären om Elvis. 

söndag 23 december 2018

God Jul och Gott Nytt År!

UPPDATERAT
Här väntar granen med klapparna och ute är det perfekt julväder. Hit kommer närmaste släkten och vi kommer att ha det fint. Hoppas ni alla får en God Jul! Tänk på sådana som Sylvester 72 år när ni firar! Skänk en slant till något ändamål. Om ni har råd. Alla som inte håller sig kvar i systemet kan råka illa ut i Sverige. Inget är självklart längre. 
30.12.2018
Men Simba som är en katt vet ingenting om eländet i världen. Han har det bra och är lycklig över de nya kartonger som har uppenbarat sig efter alla julklappar. 


Tsunami i Indonesien

UPPDATERAT
Det var Anak Krakatau som fick ett utbrott i går kväll lokal tid och som utlöste en tsunami genom att landmassor förflyttades ned i havet. Vulkanen är ny och det var grannen Krakatau som fick ett våldsamt utbrott år 1883 och som orsakade att även Europa och USA drabbades av missväxt. Nu sägs drygt 200 personer vara döda och många skadade. Vulkaner är ett stort hot mot mänskligheten, men de går inte att göra något åt, så därför finns det ingen "vulkanrörelse" på samma sätt som med klimatet. Där vi människor får skulden. 

Den stora tsunami som inträffade år 2004 under julhelgen och orsakade hundratusentals döda runt Indiska Oceanen orsakades av förflyttningen av kontinenterna som sker hela tiden. Det går naturligvis inte heller att göra något åt. Att det blev så katastrofalt den gången berodde av att det blev en stor jordbävning, som sträckte sig längs en lång sträcka, vilket höjde havsbottnen 12 meter, och det gjorde att tsunamin blev enorm och svepte in över kusterna. Det var 543 svenskar som omkom.
17:12
Ett popband sveptes iväg av tsunamin. Det gick på sekunder. En av bandets medlemmar plus deras manager har hittats döda och fyra andra saknas. Tsunamin sägs ha varit 20 meter hög också på grund av månens dragningskraft i området. Det var fullmåne och då ligger solen och månen i linje med varandra och orsakar springflod, som är det högsta tidvattnet som förekommer. Myndigheterna trodde först att det bara var springflod och inte någon tsunami, men de fick sedan be om ursäkt för detta. De uppmanade befolkningen att ta det lugnt och inte drabbas av panik. Jo panik var vad de skulle känna den här gången om de ens hann det. 
24.12.2018
Dödssiffran stiger mot 300 döda. Vila i frid alla! Jag kände flera som dog i tsunamin 2004 och vet hur svårt det är. Har skrivit om det i min första bok Ett Sekel av Tystnad. Vulkanen kan dessutom orsaka flera tsunamin. Det är farligt att bo så nära en vulkan, men samtidigt vill alla människor bo nära havet. Så är det i alla länder. Och befolkningen ökar med omkring 1 miljard på 20 år på jorden. Ta hand om er därute denna julafton!
25.12.2018
Dödssiffran närmar sig 400 döda. Det var en landmassa på 64 hektar som gav sig av ned i havet och det finns inget varningssystem för tsunami eftersom det skulle ändå inte hjälpa särskilt mycket. Vulkanen ligger så nära land. Däremot har man varningssystem för jordbävningar. 
27.12.2018
Anak Krakatau fortsätter att ha utbrott och flyget måste ta en omväg för att slippa drabbas av utsläppen från vulkanen. Dödssiffran ligger nu på 420 människor. Naturkatastrofer drabbar fler människor numera eftersom vi är 7,5 miljarder människor på den här planeten. Vi beräknas ha nått siffran 10 miljarder ungefär år 2050.


Det här är en bild över tsunamin 2004 och dess utbredning mot kusterna.
Vulkanen Anak Krakatau ligger längre söderut i Sundasundet
mellan Java och Sumatra. 

lördag 22 december 2018

45-årig kvinna döms för sex med flyktingbarn

En 45-årig kvinna har dömts till sex månaders fängelse för att ha haft upprepade samlag med en 16-årig pojke från Afghanistan. Hon var lokalpolitiker i Alingsås för socialdemokraterna och arbetade på det HVB-hem där pojken bodde. Hon köpte mobiltelefon och andra saker till honom och menade att hon skulle ordna pass också. Hon berättade att hon var officer inom försvaret och sade att hon ville ha barn med honom. Allt kom fram när afghanen berättade för andra på boendet vad som hade hänt, för att han mådde dåligt av det. Kvinnan slutade då på boendet och sade upp sig från sitt politiska uppdrag som nämndeman. Hon döms för sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning. Hon ska också betala 80 000 i skadestånd till pojken. Domen kom i början av december. 


Kvinnan hade sex med pojken
både hemma och på HVB-boendet.

fredag 21 december 2018

Drönare stänger Gatwicks flygplats i dag också

UPPDATERAT
Det är tredje dagen som Gatwicks flygplats i London måste hållas stängd på grund av drönare som flyger och stör trafiken. Omkring 350 000 passagerare har stoppats från att resa iväg på julsemestrar. Inte heller i dag fredag får passagerare flyga eftersom ingen ännu har fått tag i de ansvariga bakom drönanfallet som har pågått sedan i onsdags. Man tror att det kan vara terror från "eko krigare", dvs miljömänniskor som inte gillar att folk flyger. En stor drönare kan få ett jetflyg att störta om den sugs in i motorerna. 


Tjugo polisenheter letar efter denna brottsling, men hitintills har ingen lyckats få fast denne. Helikoptrar är uppe och söker och skyttar står redo att skjuta ned drönaren när den visar sig igen. Drönarna har varit uppe i luften 50 gånger sedan i onsdags och 760 flygningar har ställts in. Det är två drönare som har setts i luften samtidigt och de har flugit över landningsbanorna på Gatwicks flygplats. Stansteds flygplats i London har fått ta över när Gatwick inte är operativt. Men också andra flygplatser i England har anlitats samt även Frankrike och Nederländerna har tagit emot flyg som inte kunde landa på Gatwick. Miljöaktivister har tidigare protesterat mot att Heathrows flygplats ska byggas ut i London.

Storbritannien borde ha ett försvarssystem för flygplatser som tar ned drönare genom att  blockera de frekvenser som styr drönare, så att de inte fungerar. Det finns i USA när drönare närmar sig militära eller kommersiella flygplatser. Nu är det förbjudet att flyga med drönare i England upp till en kilometer från en flygplats. Brott mot detta kan ge upp till fem års fängelse och böter. De här drönarna är uppenbarligen byggda för att störa flygtrafiken och det är inte någon som har detta som hobby som gör det. Det finns inbyggda system i drönare, som ska göra att det inte går att låta dem flyga nära flygplatser, men en hackare kan ändra mjukvaran. 
8:14
Lite försiktigt öppnar nu flygplatsen med några flyg till bland annat Stockholm och Helsingfors. Men vem som ligger bakom attackerna är ännu oklart.
11:33
I Sverige är fem kilometer runt en flygplats förbjudet område och de får inte flyga högre än 50 meters höjd utanför det området. Men flygtrafiken har hindrats också i Sverige, men inte mer än omkring en halvtimme per gång. Förra året tvingades Bromma och Arlanda stänga 17 gånger på grund av drönare, men i år har det inte hänt en enda gång. 
14:58
Det var armén som till sist fick stopp på drönarna. Man använde samma sorts system som i Irak mot IS. Det störde ut kommunikationen med drönarna och gjorde att de inte gick att använda eller styra. Passagerarna på Gatwick tyckte dock att det var generande och skamligt för landet och engelska myndigheter att det skulle ta så lång tid att få igång flyget igen och att det skulle drabba så många resande.
22.12.2018
Jo det blev kaos även i går på Gatwick när drönare upptäcktes. Ett plan var på väg in för landning och fick avbryta bara minuter innan. Och arbetet på flygplatsen försenades igen. Men nu togs två män i närheten av flygplatsen och de anhölls av polisen. Vi får hoppas att eländet är slut nu. Armén ska garantera säkerheten för passagerarna i fortsättningen.
13:34
Två misstänkta är gripna, en 47-årig man och en 54-årig kvinna. De är båda från Crawley, som ligger någon mil söder om Gatwick, och de anhölls i går kväll. Flygplatsen tänker ha full fart på flygresorna i dag och skicka iväg omkring 124 000 passagerare. 
23.12.2018
Här kan ni läsa allt om det misstänkta gifta paret och se bilder på dem. Engelsk press har ett annat förhållningssätt till misstänkta än svensk press. Alla kring dem menar att de inte kan ha gjort detta. Men de sitter sedan i går i förhör hos polisen. Och här får ni veta att mannen är flygintresserad och har hållit på med drönare. Han har varit i armén och jobbat som vakt, men sysslar nu med att sätta in fönster.

En drönare som kolliderar med ett flygplan kan orsaka katastrof.
Faksimil från BBC. 

torsdag 20 december 2018

SVT-journalisten Fredrik Önnevall döms för människosmuggling

UPPDATERAT
Högsta domstolen har fällt SVT-journalisten Fredrik Önnevall för människosmuggling och han döms till villkorligt och dagsböter. Han säger att han är stolt över vad han har gjort. Försvaret för handlingen var att det var av humanitära skäl som TV-teamet tog med sig en 15-åring från Grekland genom hela Europa till Sverige. 

Jag tycker det är skrämmande att en journalist inte tycker att lagar ska efterföljas utan istället är stolt över det han har gjort. Men nu har Högsta domstolen fastställt att det inte finns några skäl för en journalist att undantas från gällande lagar, vilket torde vara självklart för alla utom just Fredrik Önnevall. Två av hans medarbetare har också dömts för människosmuggling. Programdirektör Lena Glaser har redan tidigare sagt att det är okej med detta och att Fredrik Önnevall får jobba kvar på SVT. Så säger SVT nu också. SVT kommer att betala advokatkostnaderna för medarbetarna. 

Journalisters uppgift är inte att vara aktivister utan att rapportera vad som händer. Och ett företag som SVT som är bekostat av offentliga medel, av skattemedel från nästa år, ska inte ta ställning och sända ett program som visar hur flera medarbetare bryter mot lagar i Europa och EU. TV-teamet fick för sig att Sverige var det enda land som kunde ta emot denne pojke när han redan befann sig inom EU. Public service ska hålla sig neutrala och objektiva. Det står i deras sändningstillstånd att deras uppgift är "att programmen ska "präglas av folkbildningsambitioner", att det ska finnas en mångfald av åsikter, olika intressen ska tillgodoses när det gäller religion, kultur och vetenskap samt att programmen ska ha hög kvalitet." Dokumentären Fosterland visar ett TV-team som bryter mot lagen. Det kan inte kallas folkbildning. 

Här skrev jag tidigare om detta. 

12.2.2019
Nu har Fredrik Önnevall bestämt sig för att betala sina rättegångskostnader själv. I hans fall blir det 78 000 kronor. Det är det enda rätta tycker jag. Han och hans team vill inte att detta ska bli ett slagträ i debatten om Sveriges Televisions värde och att det var skattebetalarna som skulle betala teamets kostnader i rätten. Det märkliga var att SVT var berett från början att betala. Och att det tog så lång tid för teamet att fatta att det var deras kostnader. Slagträ i debatten om SVT har detta redan blivit.

Så här står det i början av SVT:s sändningstillstånd.
Det står inte att SVT ska uppmuntra någon att bryta mot lagen
eller understödja aktivister i tjänst hos SVT. 
onsdag 19 december 2018

Ingen ny regering i år

Talmannen Andreas Norlén meddelar att det inte blir någon ny regering i år i Sverige. Det är för kort tid kvar. Hans schema för detta ser istället ut så här: de båda kandidaterna till statsministerposten Stefan Löfven och Ulf Kristersson ska anstränga sig att bilda regering och meddela Norlén hur det går under jul och nyår. De ska berätta för talmannen hur det går den 25 december, den 4 januari och den 10 januari. Måndagen den 14 januari ska en ny statsministerkandidat presenteras. 

Den 16 januari ska den tredje omröstningen ske i riksdagen om denne statsministerkandidat. Ifall det heller inte då går att komma fram till en ny statsminister ska den fjärde omröstningen ske den 23 januari och faller den kandidaten också då ska extraval ske i slutet på april nästa år.

Andreas Norlén beklagade flera gånger mycket att det inte har gått att komma fram till en statsminister. Sverige befinner sig nu bland de länder i Europa som har hållit på längst med detta. Något sådant har aldrig tidigare hänt och beror av att sverigedemokraterna inte ska få någon makt. Det är ett stort skede med nya tider som äger rum i Sverige eftersom vi har tagit hit så många migranter. Skiljelinjen går mellan det socialistiska blocket som vill fortsätta med detta och delar av det borgerliga blocket, som inte vill göra det. 


Blir ingen ny regering eller statsminister i år.
Faksimil från SVT. 

tisdag 18 december 2018

Nathalie Engblad är försvunnen

UPPDATERAT
Alla resurser sätts nu in för att försöka spåra Nathalie Engblad, 21 år, från Eksjö. Försvaret ska leta - efter tips från Missing People - ute i terrängen mellan Eksjö och Nässjö, men det är inga säkra spår. Hon försvann i lördags då hon skulle ta tåget till Malmö och till sin bror, men hon kom aldrig fram. Ingen vet riktigt om hon ens kom med tåget. Nathalies mobiltelefon har spårats mellan Eksjö och Nässjö och därför eftersöks hon i området. 

Hon skulle ha arbetat i går, men kom aldrig till jobbet. Hon är 165 centimeter lång och har mörkt hår. Hon hade förmodligen mörka, svarta kläder när hon försvann. På tisdagsmorgonen ska terrängen genomsökas kring Smedstorp med hjälp av räddningstjänsten och försvaret.
19.12.2018
Så här säger polisen i dag: "Polisens utredningsåtgärder i förundersökningen om människorov, som har bedrivits parallellt med eftersöket, har lett till att brottsmisstankarna nu har försvagats. Förundersökningen är inte formellt nedlagd men bilden har blivit klarare och den tyder inte på att kvinnan har utsatts för ett människorov eller något annat grovt brott som har koppling till försvinnandet. Vilken bild som framkommit och vilka omständigheter som polisen nu har fått kännedom om kan, av hänsyn till de berörda, inte kommenteras närmare.

Detta innebär att eftersöket efter försvunnen person är huvudspåret i ärendet. Polisen arbetar nu vidare med eftersöket med polispersonal med och utan hundar och insatsledning, polisinsatschef och räddningsledare. Polisen har också hjälp av Försvarsmakten med i huvudsak eftersök i terräng, men även i tätorten Eksjö. Under dagen kommer också Sjöräddningssällskapet att hjälpa polisen med eftersök på vattendrag och sjöar i aktuella sökområden.

Polisen är alltjämt angelägen om att få fortsatt hjälp av allmänheten i arbetet med att söka efter den försvunna kvinnan. I det sammanhanget bör det påpekas att polisen har fått uppgift om att kvinnan var mörkhårig när hon senast sågs. Det förekommer fler bilder och olika uppgifter om hårfärg men det finns säkra uppgifter om att hon var mörkhårig vid försvinnandet."
20.12.2018
Polisen bedömer Nathalie Engblads försvinnande som frivilligt och avbryter nu sökandet. Hon har inte påträffats trots att 27 kvadratkilometer har genomsökts. Hon anses inte kunna hittas vid liv om hon nu inte har gett sig av frivilligt någon annanstans. Hon har varit både i Eksjö och i Nässjö och setts på övervakningsbilder där. Hon har eftersökts i trakten av Ormaryd, där hennes mobil gav utslag. Den stora räddningsinsatsen avslutades nu när mörket föll. 
23.12.2018
Nathalie Engblad har hittats död i terrängen utanför Eksjö. Hon hittades av en privatperson. Så sorgligt att en så ung människa har dött i skogen. Vila i frid!

Marcus Engblad har startat en insamling här för Missing People. 
Nathalie Engblad är försvunnen.
Faksimil från facebook. 

måndag 17 december 2018

Tiggeri förbjuds i Vellinge

UPPDATERAT
Vellinge kommun gick vidare till Högsta Förvaltningsdomstolen med sin begäran att kommunen inte ville ha "passiv penninginsamling" lika med tiggeri inom vissa avgränsade områden i kommunen där detta riskerade att störa ordningen. Högsta Förvaltningsdomstolen går på samma linje och menar att detta är rimligt. 

"Frågan är därmed om ett förbud mot penninginsamling är alltför långtgående i den meningen att det lägger onödigt tvång på allmänheten eller annars gör obefogade inskränkningar i den enskildes frihet. Härvid kan konstateras att kommunen har avgränsat tillämpningsområdet för föreskriften om passiv penninginsamling till vissa särskilt angivna platser där det enligt kommunens mening uppstått eller kan komma att uppstå ordningsproblem."

Detta handlar om att kommunen har avgränsat områdena för förbudet och att de inte behöver bevisa i förhand att ordningsproblem uppkommer. Det räcker med att de säger detta. 

"Vellinge kommun har alltså haft möjlighet att reglera sådan insamling av pengar som betecknats som passiv (tiggeri) för att upprätthålla den allmänna ordningen på offentlig plats. Förbudet är geografiskt begränsat och kan inte inom aktuella områden anses lägga onödigt tvång på allmänheten eller annars göra obefogade inskränkningar i den enskildes frihet. Vidare har föreskriften getts en sådan utformning att den är möjlig att tillämpa. Den aktuella föreskriften kan därmed inte anses strida mot ordningslagen. Vellinge kommuns överklagande ska därför bifallas."

Detta betyder att andra kommuner nu också kan få bort tiggare på platser där kommuner menar att detta kan störa ordningen. Vellinge kommun överklagade Kammarrätten i Göteborgs utslag och fick rätt. Det var på tiden!
13:21
Förbudet införs genast på fem platser i Vellinge: platserna är Stortorget och Lilla torg i Vellinge, Bäckatorget, de västra delarna av Skanörs centrum, Höllvikens bibliotek, Nyckelhålsparken i Höllviken och Skanörs hamn. 
18:33
Enligt Froga Stanescu som tigger i Stockholm skulle det bli mycket värre för familjerna i Rumänien med förbud överallt. Och de får dessutom mycket mindre per dag i dag än tidigare. Omkring 100-150 kronor per dag. Rumänien får dock massor med pengar från EU för att stödja sina invånare. Det är hela 31 miljarder euro avsatta fram till år 2020. Sverige ger också extra hjälp till Rumänien. Tiggeri är ett yrke och tiggaren klär sig för att få största möjliga medkänsla. Men de flesta skulle stanna i hemlandet om de hade resurserna där. 

Här skrev jag tidigare om en tiggarliga som förde ut miljoner till Bulgarien. 

Hoppets stjärna hjälper fattiga i Rumänien liksom Erikshjälpen
och Hjärta till Hjärta. 

Rekordår för mördandet

UPPDATERAT
Jag kan redan nu se att det blir ett rekordår för mord/dråp/dödligt våld i Sverige. Just nu är fallen 170 stycken, mer än de båda andra år jag har räknat. Förra året var det 153 fall av mord/dråp. Men Brå tyckte att det var 113 fall. År 2016 var morden/dråpen 159 fall. De officiella siffrorna låg då på 105 fall. Klart är att dessa mord har orsakats till stor del av den invandring vi har haft. Vi hade också ett terroristdåd förra året, men årets siffror slår ändå rekord. Av det dödliga våldet i år är 44 hittills mord med skjutvapen. Enligt officiella siffror.
21.12.2018
Sedan jag skrev detta ovan har ännu fler mord begåtts. Närmare bestämt tre stycken och fler lär det bli innan året är slut. Jag sammanfattar detta den 1 januari 2019 med lista över decembers mord/dråp. Den som är intresserad kan ta del av tre års mördande statistik genom mina listor då. 


Det dödliga våldet med skjutvapen
 bland män i åldern 15 till 29 år.
Data från 2012-2017
 Dödsfallsstatistik från WHO.
Sverige är värst.lördag 15 december 2018

De räddade älghunden Edwin

Sjuårige älghunden Edwin hade fått upp spåret efter vildsvinen och kom inte tillbaka när husse ropade. Hunden hade sprungit ut på den tunna isen på Hosjön i Uppland och gått igenom. Edwin fanns 120 meter från land och det var inte lätt för jaktlaget att nå honom. De kom inte på att de kunde ringa 112 förrän efter många försök att själva få upp hunden. 

Men då svarade brandstationen i Knutby på larmet. Det var vass i vägen så det gick inte att se hunden, men två brandmän i torrdräkter tog sig ut springande på isen. De gick också igenom ett par gånger, men kom upp igen. De hade med sig en flytande bår och när de nådde Edwin fick han surfa in mot land. Edwin blev undersökt av veterinär, men mådde rätt bra, och blev duschad med ljummet vatten för att piggna till. Han har sovit rätt mycket sedan dess och det blir ingen vildsvinsjakt på ett tag. Edwin bor med en barnfamilj, som har stor glädje av honom. Det gick bra den här gången. Nu får alla uppleva julen tillsammans! Grattis!

Hunden Edwin lyssnade inte på husse
utan sprang efter vildsvinen. 

Vi har vinter som vanligt

Här är vintern i dag.
Så vackert landskap med havet
i bakgrunden.
Foto: Ann Helena Rudberg
Klimatet är inte så olikt det som fanns när jag var liten för 70 år sedan. Då var det också osäkert om det skulle bli snö till jul eller inte. Pär Holmgren har varit meteorolog hos SVT, jobbat åt Länförsäkringar och kandiderar nu för miljöpartiet som EU-kandidat till valet nästa år. Han tycker vi ska ha en global diktator som bestämmer hur vi ska uppföra oss. Vi har nästan fått detta genom FN, som utan problem fick igenom sin agenda för mänskliga rättigheter, som inte ska känna några gränser på jorden. 

I Katowice i Polen är det lika många minus som det är här, fast det ligger mycket längre söderut, och där ska det sista skrivas för att Parisavtalet skulle kunna hållas av alla länder. Det gäller att veta hur allt ska räknas. Sverige är som alltid mycket duktigt när det gäller klimatet. I går skulle klimatmötet ha avslutats, men det går vidare i dag. "Vi har tolv år på oss att förebygga en klimatkatastrof som skulle medföra extrem hetta, torka, översvämningar och fattigdom", menade klimatpanelen IPCC för några veckor sedan. Delegater från 193 länder har diskuterat i tolv dagar om man ska ”välkomna” eller bara ”notera” denna FN–rapport. Fyra oljeproducerande länder genomdrev det sistnämnda alternativet: USA, Ryssland, Saudiarabien och Kuwait.

I Sverige gör den senast antagna budgeten att pengar till klimat- och miljöåtgärder kraftigt skärs ned. Omställningen som ska antas i Katowice kostar kring 100 miljarder dollar per år. Ett misslyckande i Katowice skulle vara ett katastrofalt budskap till världen, rena självmordet för mänskligheten, sa FN:s generalsekreterare Antonio Guterres till delegaterna i onsdags. Är det verkligen sant? Samma budskap har upprepats sedan 1972 då Stockholm var värd för den första miljökonferensen. Kina släpper ut 10,3 miljarder ton koldioxid varje år medan Sverige står för 0,04 miljarder ton. Spelar det någon roll vad vi gör? Det bästa för mänskligheten vore att inte låta mänskligheten växa med miljarder så att vi beräknas bli 13 miljarder år 2100. 
fredag 14 december 2018

Mariannes jul är räddad

Marianne skulle vräkas och stå utan hem och pengar, men människor är snälla. De har samlat in över 40 000 kronor till henne på en dag. Aftonbladet skrev om hennes historia här. Hon är en 38-årig mamma med en dotter på sex år. Hon har jobbat som vårdbiträde, men hade problem med ryggen och i september fick hon sparken från jobbet. I dag skulle hon ut från sitt boende, men nu kan hon få stanna. Och de båda har råd med julgran till julaftonen. 

Socialen har inte kunnat hjälpa henne för hon skulle ha sparat pengar tycker de. Hon har a-kassa från kommunal på 5 000 kronor som kommer den 21 december, men det räcker inte. Hon har fasta kostnader på 10 300 plus mat och bensin till bilen, som hon behöver för att skjutsa dottern fyra mil till hennes skola. Hon försöker byta bostad till närmare skolan så hon inte behöver bil. Här har Aftonbladet uppdaterat med en intervju med Marianne. 

En riktigt God Jul önskar jag Marianne och hennes dotter!


Här är insamlingen på facebook till Marianne.
Människor är snälla i det här landet.
Summan är uppe i omkring 50 000 nu.
Faksimil från facebook. 

torsdag 13 december 2018

Äntligen Lucia!

UPPDATERAT
Sveriges Televisions sändning från Göteborgs domkyrka var traditionell. Mångfalden speglades genom att visa bilder av publiken där inte alla var vita. Här kan ni se sändningen. Lucia firas på olika sätt i landet, men traditionen är fortfarande stark och speglar de stämningar som finns hos människor. I Salem och Örebro kommun är dock inte intresset för Lucia så stort. Kan bero av folkomflyttningen. Här kan ni se Malmös Lucia Natalia Bosak som hade föräldrar som var missbrukare i Polen. Hon var tvungen att stjäla mat som liten. 
10:30
I morse och under natten skedde också terrortillslag av Säpo i Västsverige. Det är den mörka baksidan av vår befolkning. Vår alltmer globala planet har gjort att sådant spridit sig över världen. Tyvärr. Fler än 2 000 personer utreds för terrorkopplingar i Sverige.
15:02
Det är en man 22 år gammal, som nu är häktad på sannolika skäl för stämpling till terroristbrott. Han åläggs också fulla restriktioner. Stämpling betyder att han har tänkt utföra ett terroristbrott tillsammans med någon annan eller försökt att övertala någon att göra detta. Hans familj är statslösa palestinier med anknytning till Syrien. Han läste in gymnasiet i Västsverige. 
Massor med tärnor och stjärngossar
omslöt Lucia i Göteborg.
Faksimil från SVT. 

onsdag 12 december 2018

Cherif Chekatt mördade tre i Strasbourg

Polisen i Frankrike har gått ut med den här
efterlysningen av terroristen. 
UPPDATERAT
Gärningsmannen Cherif Chekatt, 29 år, kriminell och eftersökt av polisen sedan tidigare mördade tre i ett terrordåd i Strasbourg i går. Tyvärr är detta nu så vanligt att det bara går att sucka trött över vad som händer. Han var ett "hot mot staten", en säkerhetsrisk enligt franska myndigheter. Chekatt skadades själv också vid skjutningen. Han var född och uppvuxen i Strasbourg. Polisen försökte få tag på honom i går på morgonen, misstänkt för grovt rån, men då var han redan på väg till julmarknaden för att utföra sitt dåd. 
13.12.2018
Han skrek "Allah akbar" och är fortfarande försvunnen. Dock är han skadad i en arm. Han kan vara i något annat land i Europa än Frankrike. Det var två eller tre som mördades av Cherif Chekatt. Uppgifterna varierar. Kring sex personer är svårt skadade av skottlossningen. 
13:02
Jo det är tre personer som har avlidit till följd av skottlossningen. En fjärde person sägs vara svårt skadad och hjärndöd.
14.12.2018
Cherif Chekatt har skjutits ihjäl i Strasbourg. Han sköt mot polisen på Rue de Lazaret 74 i stadsdelen Neudorf och polisen sköt tillbaka. Han dog i samma kvarter där han var uppvuxen och han fanns sedan tidigare i polisens register under 27 avsnitt för olika brott. Han radikaliserades i fängelset. 
15.12.2018
Den hjärndöde personen har avlidit. Så sker när man stänger av alla livsuppehållande åtgärder. Så nu är fyra personer offer för Cherif Chekatt. Vila i frid!
17.12.2018
En femte person har fallit offer för terroristen. Denne dog i går kväll av sina svåra skador. Vila i frid!

måndag 10 december 2018

Blir det en regering?

UPPDATERAT
Om en stund kommer centern att hålla presskonferens. Och liberalerna säger att de inte kommer att rösta på regeringens övergångsbudget. Inte heller centerpartiet ska göra detta. Då betyder det att den borgerliga budgeten vinner på onsdag. För sverigedemokraterna har sagt att de ska stötta denna budget. Det blir således moderaternas och kristdemokraternas budget som då tar över, även om Stefan Löfven skulle bli statsminister. Röran fortsätter, men kanske får den ett slut om någon halvtimme? 
10:03
Nej tyvärr säger Annie Lööf så blir det inget samarbete med socialdemokraterna. Så röran fortsätter. Vi inväntar fler pressträffar under dagen med talmannen och Stefan Löfven. Åtminstone borde de säga något. Det här var "sista chansen" som Annie Lööf sade för socialdemokraterna och hon menade också att socialdemokraterna är vana vid att ha andra partier som "komplement" istället för jämbördiga partier på det vis som Alliansen har haft det. Inte heller kunde Stefan Löfven släppa den kravlista som vänstern hade framfört.
11:29
Talmannen Andreas Norlén låter partierna känna efter hur det känns under ett par dagar och överväga vad centerpartiet har framfört. Piruetterna fortsätter. Men under tiden står hans förslag till statsminister kvar. Så på onsdag ska det således vara statsministeromröstning? Det verkar mycket osannolikt. Talmannnen ska överlägga återigen med olika partiledare utom Jimmie Åkesson då förstås. Det finns fortfarande tre möjligheter till omröstning om ny statsminister för talmannen innan det måste gå till extraval. 
13:38
Stefan Löfven säger att han har förhindrat rörelser "sprungna ur vitmakt" att få inflytande på regeringen. Och det är hans fortsatta mål att stoppa högerextrema rörelser att få denna makt. Han pratar goja den stackaren. Vi har haft ett val som har visat att många är trötta på den politik som har förts de senaste fyra åren och nu vill något annat. Inte minst visar opinionssiffrorna att sd har fått fler som vill rösta på dem sedan valet. Svenska folket är inte rasister eller några högerextremister. Stefan Löfven utstrålade besvikelse över att hans chans att få vara kvar som statsminister och föra Sverige dit han vill nu är över.
11.12.2018
Talmannen Andreas Norlén kallar till pressträff klockan 08.30 i morgon onsdag. I samband med att Stefan Löfven föreslås som ny statsminister kommer han presentera vilka partier han avser att bilda regering med.

”Förslaget till statsminister läggs fram och bordläggs i kammaren onsdagen den 12 december. Förslaget bordläggs på nytt torsdagen den 13 december. Därefter kommer förslaget att prövas av riksdagen fredagen den 14 december klockan 09.00”, enligt pressmeddelandet.
12.12.2018
Stefan Löfven avser att bilda regering med socialdemokraterna och miljöpartiet säger Andreas Norlén. Så avgående statsministern vill fortsätta i samma ullstrumpor som förut. Dödfött förstås.
16:16
Den borgeliga budgeten röstades igenom i riksdagen alldeles nyss. Skattesänkningarna vad gäller inkomstskatten ligger fast, vilken regering det än blir. 
14.12.2018
Hoppsan glömde visst att uppdatera. Det var omröstning i riksdagen om Stefan Löfven som statsminister. Han fick inte den posten nu igen. Gäsp!
Aftonbladet/Inizio har undersökt vilket regeringsalternativ väljarna föredrar.
Det har sedan oktober blivit övervikt för moderaterna, kristdemokraterna och
sverigedemokraterna. 

Undersökningen omfattar 2 207 intervjuer
 under 10 december 2018 och är genomförd som en webbundersökning.söndag 9 december 2018

DN är för globalismen och George Soros

Det är meningen att vi alla ska ingå i ett världssamhälle, där var och en kan resa vart den vill och alla ta del av allt de andra har. George Soros är en av de män som står bakom den nya världsordningen. Och DN försvarar honom i en ledare. Han är enligt DN en förebild som EU bör försvara. Ja det var han som låg bakom att Sverige drabbades av ekonomisk kris på 90-talet så att människor fick gå från hem och företag i landet. Räntorna steg till 24 procent som högst. 

Lars Bern skriver om detta i Nya Dagbladet att George Soros blev banksläkten Rotschilds hjälpande hand för att manipulera finansmarknader och politiker efter släktens godtycke. Soros byggde upp sin miljardförmögenhet genom insiderinformation om marknaden och hänsynslösa spekulationer. De som står bakom globalismen är banker och företag som har manipulerat i kulisserna för att påverka politiker så att det gynnar dem maximalt. Detta har pågått under många år.

Soros låg bakom welcome to EU, som informerar unga män om vilka fina möjligheter det finns om de bara kan ta sig till EU. Detta har destabiliserat nationalstater och välfärden i Sverige och andra länder genom att underminera arbetsmarknadspolitiken. Soros undkom som jude i sin ungdom genom att låtsas att vara kristen. Och han kände inte någon skuld alls eftersom han inte kunde göra något åt de andra judarnas öde. 

Globala regelverk och avtal ska ersätta nationella lagar och regler inom nationerna. Överstatliga organ ordnar detta som FN, EU, Världsbanken mm. Fri rörlighet ska finnas över gränserna för fri migration. Se här FN:s migrationsavtal som ska skrivas på i början av veckan av Sverige. Ingen debatt har förekommit i riksdagen om detta.


lördag 8 december 2018

Tiggarliga förde ut miljonbelopp till Bulgarien

De sju män som är häktade för att ha utnyttjat tiggare i människohandel har tjänat miljoner på de 20-tal tiggare de använde i sin verksamhet. Det här nätverket har haft Växjö som sin bas medan två andra bulgarer nyligen dömdes i Örebro för en slavliknande verksamhet med tio tiggare till drygt 4 års fängelse. Inget av detta skulle ha varit möjligt om vi hade ett nationellt förbud mot tiggeri i Sverige. Danmark har detta. 

I Danmark är det förbjudet att sitta som tiggarna gör i Sverige med skramlande muggar och säga några ord och vara i vägen för alla förbipasserande. Inte heller får härbärgen med offentliga bidrag ge dem husrum om de inte har danska personnummer. Danmark har därmed mycket mindre besvär med tiggare och tiggarligor finns inte.

Det är vår "godhet" som gör att denna verksamhet kan finnas. Också svenska kyrkan har hjälpt de kriminella med detta i Växjö. Ge inte pengar till tiggare! Det orsakar bara elände för människor plus att det kostar svenska samhället pengar till rättegångar när de slavliknande förhållandena avslöjas. De flesta häktade i Växjö är släkt med varandra. Dom i målet väntas under december. 

Här skrev jag tidigare om denna tiggarliga. 

Se här hur ni kan hjälpa människor i deras hemländer. 


Länder med förbud och restriktioner mot tiggeri i Europa.
Faksimil från SVT. 

torsdag 6 december 2018

Sverigedemokraterna stöttar borgerlig budget

UPPDATERAT
Det blir så att sverigedemokraterna stöttar den budget som moderaterna och kristdemokraterna lägger fram i omröstningen nästa onsdag. Så Stefan Löfven kan få regera med denna budget, för sin egen kommer han inte att få igenom. Det står dock ännu skrivet i stjärnorna om det blir Stefan Löfven som blir statsminister. Det får vi också veta mer om nästa vecka eller kanske redan i morgon. 

När det gäller migrationen går moderaterna längre än sverigedemokraterna. Det krävs dock att centern och liberalerna lägger ned sina röster för att denna budget ska vinna. Den borgerliga budgeten ska korta vårdköerna och ge mer pengar till försvaret. Den här budgeten rör inte heller a-kassan. Flygskatten ska tas bort nästa sommar. Det blir också satsningar på polisen. I morgon ska Stefan Löfven berätta för talmannen hur det går med hans försök att bilda regering.
7.12.2018
Enligt skvallret så pressar partierna nu Stefan Löfven att förmå honom att lossa på flyktingpolitiken och överge den stängda gränsens politik. Familjer ska ha lättare att återförenas på svensk jord och den tillfälliga lagen som gäller till nästa år ska inte permanentas. Nu är bestämmelserna sådana att flyktingar och skyddsbehövande bara får tre år respektive 13 månaders uppehållstillstånd. Flyktingar får enbart återförenas med sin kärnfamilj. Det finns försörjningkrav för återförening med familj. Permanent uppehållstillstånd kan ges när flyktingen har fått jobb. 
20:17
Den borgerliga budgeten innebär sänkta skatter på 20 miljarder om året. Det är den största sänkningen sedan 2007 då de borgerliga också sänkte skatten. Pensionärerna kompenseras med 5 miljarder, mer än socialdemokraternas budget med en miljard kronor. Och det gäller de som har under 17 000 i pension. Gott så.
12.12.2018
Den borgerliga budgeten röstade igenom i riksdagen. 


Frankrike höjer inte skatten på bensin

UPPDATERAT
Fyra personer har dött i protesterna mot den höjda bensinskatten i Frankrike - senast en 80-årig kvinna i Marseille - och nu meddelar president Macron att skatten inte kommer att höjas. Frankrike har dyrare bensin än Sverige, men här skulle vi inte gå ut på gatorna ifall nästa regering tänker höja skatten. Sådana är vi inte. De här protesterna i Frankrike har varit de våldsammaste sedan 1968. Jag minns bilderna från Paris gator då de demonstrerande tog upp gatstenar och kastade, men den gången var det något helt annat än priset på bensin. Det var min generations protest mot den förra generationen. I Frankrike handlar det nu mer om folket mot den politiska eliten. 

Den dyraste bensinen i Europa finns paradoxalt nog i Norge, där de ändå har egen olja att ta upp ur havet. Här kan ni se uppdateringen av priserna på bensin i Europa. Den billigaste bensinen finns i Ryssland och Östeuropa. Kring 140 000 människor har protesterat mot bensinpriserna i Frankrike. Det räckte för att regeringen skulle backa. Bensinpriset riskerade att slå hårt mot landsbygden i Frankrike och detsamma men värre kan man säga om Sverige, där människor är tvungna att köra längre och längre för att få samhällsservice. Först sköt regeringen i Frankrike upp höjningen med sex månader, men har nu strukit skattehöjningen helt för 2019.
8.12.2018
Protesterna i Frankrike fortsätter denna helg och 90 000 poliser ska se till att inte välkända byggnader blir förstörda. Eiffeltornet är stängt, likaså Louvren och andra museer. Det är både höger- och vänsterdemonstranter som protesterar främst mot president Macron för att han inte tar hänsyn till folket utan går för fort fram med sina åtgärder. Här är en video från skolan i Mantes la jolie, där eleverna tvingas stå på knä med händerna på eller bakom huvudet i leran. Detta har upprört de vuxna. De här eleverna solidariserade sig med de gula västarnas uppror. Dessa barn bor fem mil nordväst om Paris. 
Här tvingas eleverna i Mantes la jolie stå på knä
inför vaktande polis. De blev hånade.
Faksimil från Youtube. onsdag 5 december 2018

Svenskar mer negativa till mångfald

Högskolan i Gävle genomför vartannat år en undersökning av svenskarnas inställning till främmande kulturer och hur mångfald påverkar samhället. Sedan ett par år tillbaka är trenden negativ till invandring och andra kulturer. Enligt högskolan och Fereshteh Ahmadi, som har gjort studien, har Sverige blivit mer rasistiskt och fler vågar dessutom visa det öppet. Nedan några tabeller ur undersökningen. 

Här kan ni ta del av hela denna mångfaldsbarometer. 
tisdag 4 december 2018

29 miljoner försvann från vårdcentral

Den 53-årige läkaren hade tusen besök i månaden och asylsökande fick komma tillbaka gång på gång för nästäppa, trötthet och huvudvärk. Tre personer står i dag inför rätta. Läkaren som var verksamhetschef för vårdcentralen i Angered i Göteborg hittades i Dubai, men hans fru är fortfarande på flykt. Totalt 29 miljoner har förts ut till ett företag i Dubai. Brottsligheten pågick under 2016-2018 och rättegången handlar om grov ekonomisk brottslighet. Varje besök betalades med 1 400 kronor av Västra Götalandsregionen. Systemet byggde på att alla var ärliga och inte stal pengar från skattebetalarna. Kring 22 miljoner ska nu betalas tillbaka enligt Västra Götalandsregionen. 

Det var i november förra året som denna vårdcentral i Angered stängdes över en natt för att den ansågs för osäker för patienterna. Det har varit väldigt lätt för ägaren att lura myndigheterna eftersom kontrollen har varit så bristfällig. Myndighetens attityd till detta har varit att förtroende är allt och det förekommer inte att någon luras och tar skattebetalarnas pengar. Läkare är höjda över alla misstankar. De tillhör de goda i samhället. Det här är en fortsättning på de härvor med assistansbolagen som har medfört att verkliga patienter numera kan bli av med sin assistans.

Det regnade pengar från skattebetalarna till
läkaren som startade vårdcentral.
Skattebetalarnas pengar hamnade i Dubai.
Faksimil från Google. 

måndag 3 december 2018

Stefan Löfven sitter kvar som avgående statsminister

Jag är makten och jag sitter kvar! Så kunde Stefan Löfven har uttryckt sig nu när han får mer tid för att försöka få ihop en regering. Talmannen har ställt in dagens pressträff. Och i kulisserna är det som vanligt Jimmie Åkesson som styr. Tidigast den 5 december kommer talmannen att lägga fram förslag till ny statsminister. Så nuvarande statsminister får tid till dess eller längre att sy ihop något. Folket har fastnat i de byråkratiska processerna kring detta. Allt för att hålla sverigedemokraterna borta från makten. Och det har snart gått tre månader sedan valet, men detta får ta tid bara vi slipper sverigedemokraterna. LO tycker dock att det kunde gå lite fortare, men det är bara ett fackligt förbund. 
4.12.2018
Annie Lööf berättar att hon har fått ett "skambud" av Stefan Löfven. Ja vad trodde hon? Han är en facklig förhandlare och så gör facket när de förhandlar med arbetsgivare. Har varit med om det själv på central nivå. Han struntar totalt i att han inte längre är fackpamp och har inte begripit vad politik är. Ska detta verkligen kunna sys ihop tills i morgon? Nej naturligtvis inte. Uppenbarligen tycker Stefan Löfven att han har all tid i världen för han är ju fortfarande statsminister och ska närmast skriva under FN:s migrationsplan för hela världen. Den som gör att vi alla blir globala och att alla är välkomna hit som vill. Världen blir gränslös. Det har hela tiden varit Internationalens mening. 
16:03
Här kommer så meddelandet att Stefan Löfven får mer tid. Han ska lämna rapport på fredag den 7 december och ännu en rapport den 10 december. Fulspel. Inga pressträffar aviserade.