lördag 30 september 2017

Magdalena Ribbing är död

UPPDATERAT
Ja vad ska man säga? Magdalena Ribbing dog efter en fallolycka när hon höll på att laga lunch till några vänner. Hon blev 77 år. Dog mitt i livet. Jo det är farligt att ramla. Det är det fler som har gjort nu, en av de gamla journalisterna från DN bröt foten när hon svimmade. Så lätt hänt. Hon återhämtar sig. Det är väl alldeles utmärkt att få dö mitt i livet istället för att kämpa mot sjukdom. Det är så vi alla vill ha det. Men det blir en chock naturligtvis för alla runt omkring. 

Magdalena Ribbing fanns där ständigt på språng på tidningen för hon började fyra år före mig år 1970. Och hon försökte sig på att vara politisk reporter först, men gick sedan över till lättare, men inte enklare avdelningar. Och alla vet vad hon har gjort de senare åren när hon behandlade etikettsfrågor. Hon hade inga barn så det var lätt att ägna livet åt yrket. Vila i frid nu Magdalena! Fast jag kan tänka mig att det blir full fart även i himlen.
4.10.2017
Magdalena Ribbing ramlade i trapphuset till sin våning på Valhallavägen 149. Så tragiskt! Hon bodde på femte våningen. 
11.10.2018
Här kan ni läsa om hennes våning för nu säljs den. 
Magdalena Ribbing ramlade och dog. Så skört en människas liv är.
Ta vara på er där ute!
Faksimil från Google. 

fredag 29 september 2017

I Göteborg rustas för krig

UPPDATERAT
I Göteborg kan inte polisen säga nej till nazisternas demonstration, men det kan de i Norge där en demonstration fick nej eftersom det såg ut att bli för störigt på stan när de ville demonstrera i Fredrikstad i somras. Det blev så mycket motdemonstrationer som planerades att polisen i Norge ansåg att det var stor risk för både allmänhet, allmän ordning och skador på både personal och byggnader. Men i Göteborg rustas nu istället för krig. Motdemonstranterna hotar att bli 10 000 mot 1 000 som nazisterna hoppas på att samla. Är detta verkligen vettigt?

Nej naturligtvis inte. Göteborgs stad, polisen och flera andra myndigheter är indragna i detta för att kunna kommunicera ordentligt sinsemellan. Det rustas verkligen för krig och då blir det krig. Kommunen kommer att flagga med FN-flaggan, inte den svenska flaggan, eftersom situationen är så extraordinär. Vem är det då som har åstadkommit detta? Vad är det för dumheter som pågår när det inte alls är de här nazisterna som är största faran för landet utan helt andra konstellationer av terrorister och kriminella. Tyvärr så har jag släkt i Göteborg. Jag hoppas att de inte går ut i morgon för risken att råka ut för den ena eller andra extremsituationen verkar stor. Här kan ni se vilka delar som spärras av i Göteborg i morgon. 

Statsminister Stefan Löfven har sammankallat de andra sex pålitliga partierna för att diskutera hur man handskas med nazister. Det är inte yttrandefrihet att låta dem marschera på gatorna lika lite som det är yttrandefrihet att låta andra terrorister göra detta. Om IS ville demonstrera på gatorna skulle de få detta? Jag känner mig förtvivlad över hur dumma vi framstår i Sverige och särskilt när polisen inte får göra någonting alls. Enligt Säpo finns det 3 000 personer inom våldsbejakande extremistmiljöer: 2 000 är islamistiska och resten är fördelat på höger- och vänsterextremister. 
1.10.2017
Ja polisen vann detta krig. Det var väntat. Hur skulle några hundratal nazister ha klarat sig mot dem? Så duktigt av Sverige. Herregud vilket skådespel för gallerierna. Och hur mycket kostade denna insats? Har vi inte något viktigare att ta itu med än detta? Är det inte att ge dessa för mycket uppmärksamhet?
7.55
Tänk att vi äntligen vann över nazisterna nu drygt 70 år efter att andra världskriget är slut. Otroligt! Det tycker Patrik Lundberg i alla fall i Aftonbladet. Herregud! Han är född 1983 och kom från Sydkorea det året. Adopterad. Vad vet han om nazister och andra världskriget. Det var en verklighet fortfarande när jag var liten, men nu är det bara löjligt med dessa vilsegångna hatfyllda grabbar. Och att det svenska samhället fortfarande mobiliserar som om det var krig. Usch!
3.10.2017
En "motdemonstrant" har begärts häktad och häktningsförhandlingen hålls i dag på eftermiddagen. Nazisterna som suttit anhållna för våldsamt upplopp har släppts, men är fortfarande misstänkta. De var 23 stycken. Den 24:e som är "motdemonstrant" är misstänkt för våldsamt upplopp och försök till våld mot tjänsteman.
9:20
Det är en 17-årig pojke som begärs häktad. Han saknar adress i Sverige. 
16:37
Den unge mannen, som är från Somalia, häktades nu på eftermiddagen i tingsrätten. Han förnekar brott.Den här damen skrek åt de maskerade och stenkastande vänsterextremisterna.
"Ni är precis som nazisterna! Skäms! Skäms!"

Här skrev jag tidigare om nazisterna. 
Varför lever vi kvar i 30-talets Tyskland och hukar för nazister
och tusentals andra våldsbejakande extremister?
Det är inte yttrandefrihet att låta dem marschera.
Faksimil från Google. 

Icke svensk medborgare begärs häktad för moskébranden

UPPDATERAD
Det är en 20-årig utländsk medborgare som begärs häktad på sannolika skäl, den högre misstankegraden, för moskébranden i Vivalla i Örebro. Han är hemmahörande i Örebro, men inte därifrån ursprungligen. Han är dessutom misstänkt för förberedelse till mordbrand mot en tobaksbutik i stadsdelen Markbacken i Örebro för en vecka sedan. Han är känd av polisen och tidigare dömd för misshandel och narkotikabrott till fängelse i två månader. Han lär varken ha några politiska eller religiösa motiv för mordbranden. Säger polisen. 
14:09
Mannen uppträdde hotfullt i rätten och klagade på att han hade fått en försvarare. Han spottade mot domaren och blev till sist förd ned i källaren för att få följa förhandlingen därifrån. Han är nu häktad. 
16:49
Sorgligt nog greps han redan förra fredagen för förberedelse till mordbrand, men bevisen höll inte så han släpptes på söndagen och på tisdagen brann moskén. Han är tydligen från El Salvador. Han ska genomgå en liten sinnesundersökning har tingsrätten beslutat. 
30.9.2017
Han började med missbruk som 15-åring (eller tidigare) och greps för narkotikabrott när han var 18 år. Han föll tydligen genom alla samhällets system. Varför var han förstörd redan som barn? Vet vi inte. 

Här skrev jag tidigare om denna mordbrand. 

torsdag 28 september 2017

Marilyn Monroe hjälpte honom med Playboy

Hugh Hefner är död. Han blev 91 år och det första numret av tidningen Playboy 1953 hade Marilyn Monroe på framsidan. Hon hjälpte honom att komma igång. Själv har jag aldrig riktigt förstått fascinationen av Playboy, men den hänger ihop med att USA är ett så religiöst land i jämförelse med Sverige. Något behövdes för att männen skulle få lite sexuell frihet. Fast de ofta sade att de läste tidningen på grund av alla intressanta artiklar. Hugh Hefner efterlämnar fru, Crystal Harris 31 år, som han gifte sig med 2012, och fyra barn. Här hittar ni min bok om Marilyn Monroe. 

Hugh Hefner med första numret av Playboy.onsdag 27 september 2017

Anton Lundin Petterssons sista meddelande

UPPDATERAT
Den 21-årige Anton Lundin Pettersson, som dödade tre personer i Trollhättan (den siste avled på sjukhus senare) skickade ett sista meddelande över internet till en vän i Holland. Det gjorde han 55 minuter innan han gick in på Kronans skola i Trollhättan hösten 2015. Han tyckte inte om sig själv, var full av självförakt över sina misslyckanden och valde mellan tre alternativ: att söka hjälp, ta livet av sig eller dö efter att ha dödat andra. Tyvärr valde han det värsta av dessa alternativ. Han trodde att han hade folkets stöd för att göra något sådant. En total missuppfattning som han lätt hade kunnat bli av med om han hade sökt hjälp. Men han hetsade sig själv och blev mer och mer aggressiv och sökte på diskussionsforum för högerextremister och på tal av Hitler. Här skrev jag om detta när det hände. 
28.9.2017
Här berättar familjen om vad som hände innan dådet. Och efter. Hur de fick veta vad som hade hänt. Anton Lundin Pettersson hälsade på sin bror dagen innan. 

Det här var det sista meddelandet som Anton Lundin Pettersson skickade
innan han gick in på Kronans skola i Trollhättan.
Den här boken om vad som hände i Trollhättan kommer ut den 29.9.2017

Varför uppmärksamma nazister?

UPPDATERAT
Varför är det så viktigt med nazister? Varför är de inte förbjudna som de terrorister de är? Jo det har jag redan svarat på i ett annat inlägg: det beror av att gränsen gentemot terroristgrupper på vänsterkanten kan bli svår att dra. Men här får vi nu veta i Expressen att det finns en handbok för nazister och hur de ska uppföra sig. Inte så intressant. Precis som andra terrorister är dessa utanförstående, betraktar sig inte som en del av det svenska samhället. Det vet vi redan. Varför får dessa några hundratal män så mycket uppmärksamhet? Är inte detta lite missriktat? Sedan andra världskriget har Sverige snöat in på nazister medan andra terrorister är inte lika farliga.  

I dag fick vi veta att det finns 150 brottsoffer för den senaste terroristen i Stockholm då fem människor mejades ned av hans lastbil och dödades plus att 15 skadades och att 50 personer jobbar heltid med detta terrorbrott. I Järva så specialbevakas dessutom 60 radikala islamister av polisen och Säpo. Som av en händelse så kom terroristen Rakhmat Akilov just från Järva innan han begick terrordådet på Drottninggatan i april i år. Han ville dessutom tidigare ansluta sig till IS plus att han nu har anklagat häktespersonalen för att vara rasister och gjort "hitlerhälsningar" mot dem. Det är som jag brukar säga att det politiska spektrumet går cirkeln runt. Yttersta vänstern och högern kan ta varandra i hand. Precis som John Cleese har beskrivit i sin bok Livet och hur man överlever det. Han skrev den tillsammans med Robin Skinner.

Problemet med terrorister som är islamister är att det går inte att förbjuda en religion. Det går inte att förbjuda imamer. Men kristna genomför inte några terrordåd i religionens namn. Men det svenska samhället har varit så eftergivet mot islam. Särskilt Broderskapsrörelsen/Tro och solidaritet inom socialdemokraterna. Och den organisationen är det fortfarande. Det är det närmaste vi har att blanda ihop religion och politik i Sverige, vilket i islams länder är legio. Där har det sällan funnits någon stark stat utan religion och släkter, klaner har styrt. Medan vi har styrts av staten sedan Gustav Vasa. 

Partierna till vänster om mitten är grundade på den traditionella moderns syn, säger boken Livet och hur man överlever det. De betonar därmed vikten av att älska alla lika mycket och utan villkor för deras egen skull. Oberoende av deras förmåga och eller hur mycket de anstränger sig. Där befinner sig också den svenska staten gentemot världens folk. Alla ska vara snälla och trevliga mot varandra. Och vi ska vara extra vänliga mot alla som vill komma hit. Den traditionella fadern står för regler och auktoritet samt värdesätter människor olika och det gör också partier till höger om mitten. De belönar också människor olika efter hur viktig roll de spelar i gruppen. Det är bra med båda föräldrarnas synsätt och en balans mellan dem. Så att både regler, auktoritet och normer finns plus att välfärden i Sverige gör att vi kan ha ett någorlunda jämställt samhälle.

Tyvärr har vi tagit emot för många utifrån, som inte är vana vid en stat eller betraktar den med misstänksamhet och därför knakar vårt samhälle i fogarna. Det ser vi nu när en "maffiafamilj" i Göteborg är med och skipar rätt utanför vårt samhälles polis, lagar och förordningar. Så som det brukar gå till i traditionella samhällen i Mellanöstern. Vi i Sverige ser knappast hur socialdemokratiska och kristna vi fortfarande är rent kollektivt. Moderns värderingar styr och det patriarkala har sällan någon plats hos oss. Kanske är det därför några hundra nazister kan få medierna att gå i taket? Förbjud alla organisationer som vill undanröja grunden för folkstyret och grundlagen. Så har Tyskland bestämt. Kan inte vi också göra det?
10:39
Här håller polisen presskonferens om den största polisiära insatsen sedan 2001 i Göteborg. Det rustas till krig tydligen för motdemonstranterna blir många. Tiotusentals människor beräknas befinna sig på gatorna. Ännu mer upptrappning till lördagen.
11:33
Det laddas verkligen för krig genom att extremvänstern bussas till Göteborg. Fulla bussar kommer från hela Norden. Antifascistisk aktion (AFA) har en egen handbok där de anser att det är helt okej att ta till våld för att stoppa en nazistdemonstration. 
Det gäller att ha balans i en familj mellan det moderliga
 och det faderliga. Precis som i ett samhälle.
Faksimil från Livet och hur man överlever det.
Skriven av John Cleese och Robin Skinner. tisdag 26 september 2017

Naturligtvis fick förre Fi-ledaren Victoria Kawesa sparken

UPPDATERAT
Gudrun Schyman, som nu är ensam ledare i Fi, ville självklart inte ha en sådan belastning som partiledare som Victoria Kawesa. Hon åtalas nu för upphovsrättsbrott. Kan ge böter eller fängelse i upp till två år. Gudrun Schyman vet hur det är hon som fick avgå som vänsterledare när hon hade skattefuskat och bara en sådan liten sak som att jag ville flytta från min bostadsrätt i det hus, där hon också bodde, fick henne att skälla ut mig. Man fick inte flytta utan skulle vara lojal med henne och bostadsrättsföreningen. Mycket märkligt. 

Victoria Kawesa har skyllt på personliga skäl, men det är klart att det handlar om detta. Fi kan inte ha ett valår som tyngs ned av en brottsling som partiledare. Hon fick gå för bara någon drygt vecka sedan och Gudrun Schyman tyckte att det var bra att hon gick. För nu ska Fi få så många röster nästa år. Det tyckte hon också då. Men nej, det är ett tungt belastat parti trots att det har haft medias uppbackning under många år. Detta fega parti vågar inte ta muslimska kvinnors parti mot deras förtryckande män. För "alla män är talibaner" som Gudrun Schyman så fint uttryckte det i ett tal år 2002. Här skrev jag tidigare i år om Fi. 
27.9.2017
Victoria Kawesa säger att hon döms hårdare för att hon är svart. Säkert sant. 
13.10.2018
Nu har stackars Kawesa än en gång blivit dömd hårdare för att hon är svart. Hon blev dömd för misshandel i T-banan. Eftersom hon slog och sparkade en man där. Hon menade att det var självförsvar, men Södertörns tingsrätt dömde henne ändå till böter och villkorlig dom. För tingsrätten tror inte att hon kommer att göra om det. Men hon ska också betala mannens glasögon, som hon förstörde.Vivallamoskén i Örebro brann ned

UPPDATERAT
Den moské i Örebro som muslimerna betraktade som sitt hem har brunnit ned till åtminstone hälften. Det betraktas som mordbrand, men ingen vet ännu om det är det. Polisen har att utreda närmare 2 000 mordbränder per år i Sverige. Imamerna grät av sorg och det är ett angrepp på hela samhället säger en muslim, men menar sedan att det är det framförallt på det muslimska. Här framgår skillnaden mellan vår kultur och den islamska tycker jag. Aldrig har jag känt att kyrkan är vårt hem. Ingen i min släkt heller, men jag minns att när jag bodde i Marseille i Frankrike så var svenska kyrkan där en samlingsplats också för oss, som var invandrade som arbetskraft. 

För något år sedan skrev DN om den extremism som frodades också i Vivalla i Örebro. Ett 20-tal unga män och kvinnor hade åkt för att slåss för IS från stadsdelen som hade då 7 200 invånare. En av dem hade ett instagramkonto. Han dödades men kontot fanns kvar och berättade om hans radikaliseringsprocess. Vivalla var unikt i Sverige för det stora antalet som hade lämnat för att ansluta sig till IS. Det framstod då som en karriärväg för ungdomarna. Och de som åkte blev mytiska figurer.

Vivalla ingick i miljonprogrammet som så många andra förorter i Sverige på 60-talet. Den enorma satsning på snabba bostäder som socialdemokraterna genomförde. Men här byggdes låga tvåvåningshus istället för de stora skyskrapor andra förorter hade fått. Här skulle misstagen undvikas. Vivalla var klart 1970 och unikt med natur mellan husen och nöjda boende. Men år 2016 vågade inte kristna längre pynta i fönstren för att visa att det var jul. De var rädda för muslimska extremister. 

Mohamed Qadar, som föddes 1986, och som dödades som krigare hos IS har kvar sitt konto med bilder på instagram. Han reste i maj 2015 och skulle hjälpa till med propagandan hos IS eftersom han var fotograf. Han blev dödad efter tre månader. När han reste hade tre ungdomar från Vivalla dött i Syrien. En av dem var Mohamed Qadars lillebror. Deras föräldrar hade flytt från Somalia från krig, men det hjälpte inte för sönerna dog i krig ändå. Enligt deras pappa var det någon som hade hjärntvättat hans söner.

Typiskt för en del av de här ungdomarna var att de var ena veckan extremvänster och nästa skulle de iväg till IS. Extremister lockar instabila ungdomar för det känns lockande med enkla svart-vita läror som har svaret på alla samhällsproblem. Örebro har en särskild koppling till Lars Vilks eftersom det var där som protesterna drogs igång på allvar 2007 när hans bild av Muhammed som hund hade tryckts av Nerikes Allehanda, som försvar av yttrandefriheten. Nyheten om detta spreds snabbt i den muslimska världen och svenska flaggor brändes och Lars Vilks skulle dödas.
12:35
En man sitter anhållen för branden. Han är i 20-årsåldern och verkar inte ha några politiska eller religiösa motiv för branden. Han är född 1997. Här kan ni se polisens presskonferens. Mannen bor i Örebro och är känd av polisen tidigare enligt uppgift till Aftonbladet.
23.3.2018
Den 20-årige Cristian Soriano Figueroa har dömts till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning för dådet. Han led och lider av en allvarlig psykisk störning. Figueroa arbetade själv som vaktmästare i moskén sedan han 2015 konverterat till islam efter påtryckningar av sin muslimska flickvän och hennes släkt. Han försökte brännskada henne med bensin och förhållandet tog slut och också då hans intresse för islam. 

Vivalla har klassats som "särskilt utsatt område" i år av polisen. 
Här fastnade den misstänkte Vivallamordbrännaren på bild
när han fyllde tre petflaskor med bensin på Cirkle K.
Mannen har tidigare dömts till rättspsykiatrisk vård.
Tjugo minuter senare brann moskén. Så här såg Vivallamoskén ut innan den brann ned i natt. 
måndag 25 september 2017

Kalla Fakta avslöjar sverigedemokraterna

UPPDATERAT
Kalla Fakta i TV4 avslöjar i kväll klockan 20 att det inte går att kritisera sverigedemokraterna internt. Det är medlemmar som berättar om hot och trakasserier och i morse framträdde en av dessa i TV4. Det var Maddelen Larsson som meddelade att hon avgår från sin post i Falköpings kommunfullmäktige. Sverigedemokraterna har slagit ifrån sig innan programmet och menar att detta svartmålar partiet och att det inte är så allvarligt. Hanna Wigh, som är riksdagsledamot från Falköping för sverigedemokraterna lämnar nu partiet och blir politisk vilde. Det är fler medlemmar som framträder i programmet och berättar om korruption och att ingen i partiledningen lyssnar när det framkommer ekonomiska oegentligheter. Partiet är mycket toppstyrt och partiledaren Jimmie Åkesson säger i programmet att han inte känner till det som intervjuarna lägger fram. 
9:06
Här avgår sverigedemokraternas ordförande Johan Sandqvist i Eslöv, Skåne, efter nazistanklagelser. Han avgår av familjeskäl säger han. Mycket städning i partiet nu när det är valår. 
14:29
Sverigedemokraterna polisanmäler nu sig själva. De vet inte vem som anklagas för sexuella övergrepp, men de vill verkligen reda ut det här säger deras presschef Henrik Vinge.
26.9.2017
Hanna Wigh säger att hon återigen har namngett den man som utsatte henne för ett sexuellt övergrepp och att det var till Jimmie Åkesson när de möttes i TV4:as korridorer i morse. 
10:24
Här fortsätter jakten på sverigedemokraterna. De är inte som de andra partierna utan kommer ur BSS, Bevara Sverige Svenskt, det fulaste man kunde tänka sig på 80-talet. Men hur kommer det sig då att de har så många som säger sig vilja rösta på dem? Jo det är för att det är dumma väljare helt enkelt, som inte ens kan stava i Borlänge eller på andra platser. Väljarna är förda bakom ljuset av dimridåerna som ledningen för sd lägger ut. Jag skulle tro att det är därför som så många säger sig vilja rösta på sverigedemokraterna, för det har blivit nästan som i Tyskland, att det inte längre finns någon opposition att tala om. Alla partier är emot sverigedemokraterna och därför blev det aldrig något nyval då i början av 2015, som var utlyst om ni minns. Nej sverigedemokraterna skulle inte få ännu fler röster. Och där började nedgången för vår demokrati, som faktiskt inte är så gammal. Kvinnor har inte haft rösträtt ens hundra år ännu. Det fick de 1921. 
27.9.2017
Linus Bylund är Jimmie Åkessons högra hand och den som är anklagad för sexuella övergrepp på Hanna Wigh. Bylund har sagt till Aftonbladet att de har haft en sexuell relation av och till sedan 2012. 
19:02
Städningen i partiet fortsätter med att tre andra partimedlemmar får lämna. De har varit verksamma i Alvesta och Lessebo och så får Dalarnas ordförande lämna. Allt beroende av att det varit illojala mot partiet och misskrediterat andra partimedlemmar. 
Här sitter Hanna Wigh och ser glad ut bredvid Linus Bylund.
Det är honom hon nu anklagar för sexuella övergrepp. 

söndag 24 september 2017

Missnöjesparti i Tyskland

Det nationalistiska högerpartiet AFD i Tyskland blir tredje största parti efter CDU/CSU och SPD socialdemokraterna. Det tycker jag är bra för det visar att det går inte att bedriva den invandringspolitik som gjordes 2015 då Tyskland tog emot 1,2 miljoner migranter och då Sverige per capita tog emot ännu fler än vad tyskarna gjorde. Det säger något också om vad som kommer att hända nästa år i Sverige när det är dags för val till riksdagen. Lögnen som samhällets språk

Jag skrev om att Nacka kommun nu måste köpa bostadsrätter för att ge till invandrare och i det uppmärksammade fallet var det en man som var gift med tre kvinnor och hade sexton barn. Då hoppade genast några fram och menade att jag desinformerade. Det gjorde jag naturligtvis inte, men det har ätit sig så in i en del människor, att så fort någon berättar något negativt om invandrare så är det helt enkelt lögn. Vi har blivit så rädda för sanningen att den måste döljas under tiodubbla svarta täcken, så att inte minsta ord kan smyga sig iväg och berättas. 

Jag tänkte vidare på detta nu när Björn Wiman på kulturen i DN är så upprörd över att president Trumps tidigare talesman Sean Spicer kom inåkande med en talarstol på Emmygalan i Hollywood och sade att detta var den mest sedda Emmy-galan i världen någonsin. En parodi på vad president Trump själv sade att hans installation besöktes av fler än när president Obama installerades. Lögn det också. Björn Wiman tycker att vi får absolut inte skratta åt detta. För om man gör det så vet man inte vilka skador lögnen kan åstadkomma i ett samhälle.

Jo det är det vi ser nu i Sverige genom att folket blir så upprört över något som har försiggått under decennier: att kommuner har köpt bostadsrätter till hemlösa. Det har folket inte vetat om eller sett som okej därför att det gällde människor som var utsatta i vårt eget samhälle. När nu de utifrån kommande hemlösa har fått en lag på sin sida, som säger att kommunerna måste skaffa dem boende så blir det som det blir. Klyftan mellan de som kommer nu och de som alltid har bott här blir stor. När dessutom ingen svensk stat kan göra något åt att andra länder har månggifte så blir det som det blir med detta också. Han fick ta hit alla fruarna. 

I min kommun är många nu också upprörda för i torsdags kväll rånades ett par gamla människor, 68 och 65 år gamla i sitt hem i Sollenkroka på Värmdö. De skadades och bands fast och tjuvarna stal allt de kom åt. Sonen till dem har efterlyst hjälp på facebook och uppgett deras signalement. De kommer inte från Sverige uppenbarligen utan förmodligen från de länder i östra Europa, som har rätt att i rörlighetens namn skicka sina invånare hit. Vad jag vet har aldrig något liknande hänt så långt ut på Värmdö, där det är mycket lugnt annars. Värmdö har dock 16 procent fler inbrott än vad landet i övrigt har. Så det gäller att se om hus och prylar.

Björn Wiman lever kvar i Tyskland på 30-40-talet och det finns det många som gör. Men problemet är inte den ideologi som levde då. Utan det handlar mer om att kriminella kan röra sig fritt över Europa och att en lag har tvingat kommuner att skaffa bostäder. I Nacka är de dessutom så snälla att de inte gör som i Skåne placerar nya män i gamla husvagnar. Nacka är snällare än Värmdö för här har byggts modulhus som barnfamiljer ska bebo. Dock ratar de dem. Så vill de inte ha det. Det är ingen lögn utan helt sant. Kanske drar de till Nacka istället. 
Modulhusen på Värmdö är fortfarande inte fullt ut bebodda.
Så här dåligt vill inte familjer bo på 32 kvadratmeter. lördag 23 september 2017

Tvåtusen mejl från sverigedemokrater

UPPDATERAT
Tvåtusen mejl inom ett dygn fick Alice Teodorescu när hon frågade vad som behövdes för att de väljare, som en gång lämnat socialdemokraterna eller moderaterna för sd, skulle gå tillbaka till de andra partierna. Socialdemokrater och moderater hade historiskt sett varit förespråkare för en restriktiv flyktingpolitik, men alla hämningar släppte när Mellanöstern invaderades av IS. Riksdagen var överens om att alla skulle få komma hit, men väljarna var det inte.

Enligt de mejl som Alice Teodorescu fick så finns det två grupper som röstar på Sd. En grupp värnar lag och ordning och vill att man gör rätt för sig och inte ligger samhället till last. En annan grupp är invandrad och oroad. De båda grupperna konstaterar att migration och integration hänger intimt samman och att integrationen misslyckas om migrationen blir för stor. Självklarheter kan tyckas, men det gjorde inte riksdagpartierna, som inte våga sätta ned foten för då skulle de ju bli främlingsfientliga och rent av tycka som sverigedemokraterna.

Alla dessa som har mejlat efterfrågar en ursäkt och ett erkännande från politikerna att de missbedömde situationen och förbisåg konsekvenserna. Detta har inte kommit sedan i slutet på 2015 när regeringen tvingades att ändra migrationspolitiken för kommunerna klarade inte att ta emot fler. Nu ska de dock göra detta enligt regeringen, som tvingar kommunerna att ta emot de nytillkomna och bygga bostäder åt dem. Eller som i Nacka att köpa in bostadsrätter åt dem. Det finns kommuner som trilskas och inte tar emot de nya invånare och då tröttnar Migrationsverket och skickar invånarna ändå. I Staffanstorp får de bo i gamla husvagnar. 

Den urgamla rätten att självständigt bestämma över kommunen har blivit mer eller mindre upphävd för att politikerna i riksdagspartierna missbedömde migrationen. Och för att EU inte fungerade som regeringen trodde. Inget land tog emot de ekonomiska flyktingar, som absolut ville till Sverige, för det var det bästa landet med de bästa bidragen. Välfärdskontraktet gentemot de infödda svenskarna gäller inte längre. Oron är stor för pensionen efter ett långt arbetsliv och att det inte ska finnas vård och omsorg.

Människor har blivit upprörda över att sverigedemokraterna i alla sammanhang ska utestängas och en del har röstat på sverigedemokraterna bara för att protestera mot mobbningen av partiet. De säger också att de inte kan tänka sig att återgå till de traditionella partierna även om de känner avsmak för sverigedemokraternas historia, men de ser inte något trovärdigt alternativ. Sällan har en fråga blivit så infekterad som den om migrationen. Föraktet för sd-väljarna är kompakt liksom föraktet och besvikelsen från dessa. Dessa väljare känner att makthavarna har vänt dem ryggen. 
12:56
 I Tyskland som går till val i morgon ser det likadant ut. De tog emot 1,2 miljoner flyktingar för Angela Merkel öppnade gränserna. Hon har sagt att det var ett misstag. Och att det som hände då aldrig får upprepas. Partiet Alternativ för Tyskland kan nu bli tredje största parti efter socialdemokraterna SPD och tysklands CDU. Tyskland har heller inte lyckats att utvisa de som inte har flyktingskäl att stanna. Så frispråkiga som Angela Merkel är inte de svenska politikerna utan tvärtom tycker en hel del av dessa att vi ska återgå till en mycket mindre restriktiv flyktingpolitik så snart som möjligt.
Den senaste väljarundersökningen från i dag.
Faksimil från Sveriges Radio. 

torsdag 21 september 2017

Kristna måste fly i Sverige

Det är chockerande läsning att kristna också i Sverige måste fly från asylboenden för att de förföljs för att de är kristna. Här kan ni läsa om en familj från Irak som har varit kristen i generationer och som var öppen med det, men som hamnade i Värmland på ett asylboende där de flesta var muslimska män. Familjen som har två tonårsdöttrar blev trakasserad för att de inte bar slöja. Först försökte de förklara, men blev ännu värre och flickorna fick höra att de var "smutsiga och orena". 

De blev hotade och förföljda och en natt drog männen ut deras far ur rummet och misshandade honom, för det var hans fel att döttrarna inte hade rätt tro. Och att både hans hustru och döttrar var "orena". Familjen måste konvertera till islam och börja bete sig som goda muslimer, menade männen.  När familjen berättade för personalen på flyktingboendet vad som hade hänt blev de först inte trodda och sedan menade personalen att pappan måste ha provocerat fram detta bråk. Han hade varit alldeles för öppen med att de var kristna.

Familjen kände sig helt maktlös och började att frukta för sina liv. Men genom en präst lyckades familjen få kontakt med ett närverk, som jobbar i det tysta med att hjälpa kristna, som förföljs i Sverige. De blev mycket förvånade över att höra att det var vanligt att kristna förföljdes på asylboenden. De hade trott att de var ensamma, men fick veta att det var många. De tyckte det var förfärligt att det fick vara så. 

Nu lever familjen gömd medan deras asylansökan behandlas. De kom till Sverige 2016. Nätverket har hjälpt många kristna familjer som hade haft det likadant. De hade alltid försökt att leva i fred med sina grannar i Mosul i norra Irak, som de kom från, och de flesta muslimer ville leva i fred med dem också. De förstår inte att det får vara så här på asylboenden i Sverige.

I september för två år sedan tog Robert Hannah från liberalerna upp detta i riksdagen att kristna förföljs på asylboenden i Sverige. Han frågade migrationsminister Morgan Johansson vad som skulle göras åt detta. Som det nu fungerar måste de kristna flytta medan de trakasserande får stanna kvar. Då blev svaret att det krävdes utbildning och att de måste lära sig svenska. Samt att brott måste anmälas till polisen. 

Men i år har återigen kommit rapporter om att detta fortsätter och att hälften av befolkningen inte längre litar på medierna, som inte rapporterar vad som händer. Open Doors hade talat med 123 asylsökande i Sverige och över hälften sade att de hade blivit utsatta för våld på grund av sin kristna tro. De var också ofta rädda för att anmäla detta till polisen.

Thomas Samuel som tidigare var imam i Kairo, men som har flytt till Sverige för han har omvänt sig till kristendomen, menar att det finns tre olika grupper av muslimer i Sverige. Den första gruppen vägrar att låta sig demokratiseras. De är exempelvis salafister. Den andra gruppen bryr sig mest om jobb och familj och lever i skuggan av vårt och sitt system. Den tredje gruppen vill leva ut sin muslimska tro i ett demokratiskt samhälle och låta islam vara ramen också här. Shiamuslimer tror på kalifatet och teokrati som förekommer i Iran. Islam har i sin kärna många saker som är emot demokrati, menar Thomas Samuel. 

Av 123  intervjuade asylsökande kristna hade så här många blivit utsatta för
 våld, övergrepp, dödshot
eller annan påtryckning eller förföljelse.
De flesta av andra muslimska migranter. 

Undersökning av Open Doors. 

Nazisterna ska förbjudas

Nu när statsmininster Stefan Löfven ska ha överläggningar om demonstrationer från nazisterna, som olagligt demonstrerade i Göteborg förra helgen, så är alla partier utom sverigedemokraterna inbjudna. Det är lite fånigt och barnsligt med denna ständiga mobbning mot Sveriges numera andra största parti. Och Jimmie Åkesson har sagt att han vill att nazisterna förbjuds. Han menar att Nordiska Motståndsrörelsen är en terrororganisation och ska förbjudas. Han har blivit kallad "folkförrädare" av denna organisation som gör allt för att synas fast de bara har några hundra medlemmar. De förespråkar våld och vill ha manliga medlemmar som slåss. Det är inte förenligt med den demokratiska grund som Sverige vill stå på. I Göteborg ska de nu den 30 september få gå förbi synagogan, vilket är mycket provokativt. 

De andra sju partierna tvekar att förbjuda denna organisation för då kanske extrema vänsterorganisationer, eller islamistiska organisationer också måste förbjudas. Men jag tycker att det vore bra att ha det som i Tyskland där ju nazisterna har haft makten en gång: att alla organisationer som vill undanröja grunden för folkstyret och grundlagen är förbjudna. Det är inte en lag som förbjuder åsikter, men som inte vill att organisationer ska kunna jobba med våld emot det demokratiska styret i landet. I västra Sverige är nazisterna mycket aktiva. Och nazister förespråkar våld för att ta över samhället.

Den 30 september ska nazisterna demonstrera i Göteborg för då har de fått tillstånd av polisen. Enligt nazisterna själva var den olagliga demonstrationen förra helgen ett test av polisen. Nu vill statsminister Löfven prata med de andra politikerna om vad som kan göras åt detta. Att inte sverigedemokraterna bjuds in menar han beror av att det är ett rasistiskt parti med rötterna i nazismen. Men detta blir alltmer ohållbart när närmare 20 procent av väljarna säger sig vilja välja detta parti i nästa val. Och partiledaren Jimmie Åkesson menar att detta inte längre är relevant. Nazisterna ser sverigedemokraterna som del av en judisk konspiration i världen. Nordiska Motståndsrörelsen vill ha ett rasbiologiskt institut precis som i början av 1900-talet, som ska säga vilka som är av främmande ras och de ska ut ur landet. Dessutom vill de ställa journalister och andra "folkförrädare" inför rätta. Det är otroligt att Sverige inte har gjort upp med varken nazister eller extrema kommunister ännu. Kvarlevor från 1900-talet. Båda sorterna vill förändra landet med våld. 

Här skrev jag om sammandrabbningen mellan extrema kommunister och nazister i Kärrtorp för några år sedan. Då knivhögg en vänsterextremist Joel Bjurströmer Almgren en nazist för enligt extrema vänsterrrörelser är våld självförsvar när det gäller antifascism. Han fick fängelse i drygt sex år för detta år 2014. 

Tiggeriförbud i Vellinge i Skåne

Kommunfullmäktige i Vellinge röstade i går igenom ett tiggeriförbud på vissa platser i kommunen. Det var moderaterna, sverigedemokraterna och liberalerna som var för detta förbud. De menar att tiggeri bara upprätthåller nöden för människorna och kan medföra kriminalitet och beroendeförhållanden. Tiggeri ska bli förbjudet på vissa torg, i centrum och i hamnen av Skanör. Nu ska länsstyrelsen godkänna eller avslå detta förbud. Enligt motståndarna till förbudet finns det fyra tiggare i kommunen så det är inte något problem. 

Själv skrev jag en debattartikel på SVT Opinion för tiggarna för några år sedan när de ville riva deras kåkstäder i Högdalen i Stockholm. Jag tyckte de kunde tas om hand för de var så få. Sedan dess har jag ändrat åsikt. Det är förnedrande för människor att tigga och en stor rättegång om människohandel  pågår nu i höst när det gäller tiggeri i Västmanland. Majoriteten av svenskarna tycker numera att tiggeri ska förbjudas.

Civil Right Defenders och Centrum för sociala rättigheter överklagar förbudet till förvaltningsrätten i Malmö. Det kan bli långa rättsliga processer av rent principiella skäl. Organisationerna anser att förbudet strider mot regeringsformen och Europakonventionen. 

onsdag 20 september 2017

Så mycket valfläsk!

UPPDATERAT
Det är verkligen sant att partierna inte bryr sig om väljarna annat än vart fjärde år. Och nu är det mer extremt än någonsin. Allt för att hålla det näst största partiet sverigedemokraterna utanför allt. Därför får också vänstern vara med nu tillsammans med miljöpartiet och socialdemokraterna. De har bildat sin egen lilla allians för att få behålla regeringsmakten. Men det är bara att tacka och ta emot att de sänker skatten för sådana som mig - fattigpensionärerna - och tar bort TV-licensen, vilken för fattiga människor inte ersätts med någon skatt. Ska bli verklighet 2019.

Regeringen har förberett det här under flera år och pratat om det efterlämnade skuldberget, men nu ska det döljas hur mycket vi måste offra för de nytillkomna i Sverige. Det ska investeras 93 miljarder i migranter och integration under de kommande åren. Risken är dock stor att grupper ställs mot grupper ännu mer nu när bostadsbyggandet har tagit fart, men dessa lägenheter är inte till för invandrare elller ungdomar, som inte är rika. Det lär bli ett innehållsrikt valår med ännu fler skjutningar plus mord och dråp. De ligger redan på 106 enligt min egen räkning av alla fall. Snart högt över den offciella statistiken från förra året som var just 106 fall.

Det blir förmodligen de nytillkomna svenskarna som vänder sig mest mot regeringen. De som kämpar hårt för att hitta en egen bostad efter att ha gullats med när de kom hit. Eller som måste bo som om det vore efter andra världskriget i Sverige. Då fick mina föräldrar egen bostad först efter flera år av andrahandsboende. Det är likadant nu. I Malmö kostade den dyraste bostaden nu för mer än 7.2 miljoner kronor. Marknaden är urstark för bostadsbristen är så stor i denna stad där befolkningen växer med 2 procent per år. De utrikes födda ligger på 33 procent av befolkningen i Malmö. I hela Sverige är siffran 18 procent av befolkningen. Siffror från 2016. 

Landet slits sönder av motsättningar och ännu har vi inte sett särskilt mycket av detta, men ett valår får alla att ställa sig på barrikaderna. Både yttersta höger- och vänsteranhängare. De enda som riktigt kan säga sanningen om tillståndet i landet är invandrare med mörk hy för vi alla som är vita är uträknade från början. Vi är rasister om vi yttrar oss enbart för att vi ser ut som vi gör.
18:57
Och finansministern skämtade om att apanaget höjs för att kungafamiljen växer, men det fick hon äta upp. Hovet gick ut och dementerade detta och berättade att det beror av att säkerheten på kungliga slottet i Stockholm måste stärkas och resten går åt till löner för personalen. Plus att priser blivit dyrare. 
En arabisk konstnär Mohannad Al Osaimi
 har målat så här provokativt.
Men är det inte så islamister ser Europas framtid?

tisdag 19 september 2017

Nacka kommun tvingas köpa bostadsrätter

UPPDATERAT
Att som Nacka kommun har gjort köpt bostadsrätter för att hysa in nytillkomna svenskar är inte ovanligt. I Vallentuna, Täby och Danderyd har detsamma gjorts för regeringen har infört en tvingande lag som betyder att kommuner är tvunga att ta emot ett visst antal av de flyende från andra länder. Malmö, Helsingborg,  Vellinge, Kiruna, Lidingö och Sollentuna är andra kommuner, som har köpt bostadsrätter till sina kommuninvånare. Det betyder inte att de inflyttade får lägenheten, som en del tror. Den är kommunens och de bor enbart inneboende där. Bostadsrättsföreningen kan inte neka en kommun att köpa eller äga en bostadsrätt. 

Det här är naturligtvis ett dilemma för de grannar som bor där, för i en bostadsrätt bor medlemmarna för att de vill ha mer kontroll över sitt boende och de boende delar på sysslor som föreningen behöver. Men så här har det fungerat under lång tid i landet att kommuner har köpt in lägenheter för att ha till behövande i kommunen. Så ser det ut när det inte finns kommunala bolag som bygger och äger tillräckligt många hyreslägenheter längre.

Fallet nu i Nacka där en nyanländ syrier med tre fruar och sexton barn har fått bo i tre inköpta lägenheter har väckt ont blod hos många, men det är en följd av politiken på regeringsnivå. Om någon är missnöjd med att inte deras egna ungdomar kan flytta hemifrån så hjälper det knappast att byta regering heller, så länge som alla politiker är överens om att kommuner måste ta hand om de nytillkomna svenskarna. Här är TV4:as inslag om denna händelse. Att mannen är polygamist kan inte svenska staten heller göra något åt eftersom han blev det i sitt hemland. Den 57-årige syriern bor tillsammans med en fru och sju barn. Bostadsrätterna kostade 14 miljoner kronor i inköp. 
21:52
Nu vill migrationsministern utreda månggifte. Skatteverket ska se över de 300 fall av månggifte som finns i Sverige och utifrån dessa fakta ska regeringen sedan gå vidare och titta på om det finns anledning att ändra lagen.
20.9.2017
Här skriver Expressen om den katastrofala bristen på plan hos kommuner och stat när det gäller att skaffa bostad till alla nya invandrade. Att köpa bostadsrätter i stor skala är en usel lösning, men tyvärr finns det bara sådana kvar. 
12:21
Två av kvinnorna som är gifta med mannen i Saltsjöbaden har inte rätt att stanna här. Däremot har barnen det. De har sin pappa här. Det konstaterade Migrationsöverdomstolen sedan Migrationsverket hade gett dem rätt att stanna. Att motverka månggifte är viktigare enligt EU för månggifte strider mot de grundläggande principerna i Europa. Detta avslag kom i början av året. Varför bor de då i Saltsjöbaden? Jo det är bara för dem att lämna in en ny ansökan eftersom de hör ihop med barnen. Familjen har rätt till uppskattningsvis 100 000 sammanlagt i sociala bidrag i månaden.
26.9.2017
Enligt försäkringskassans beräkningar har familjen nu rätt till nästan 95 000 kronor i bidrag i månaden. Och de har rätt till kring 980 000 per år när de går över till kommunens omsorg om två år. Allt skattefritt förstås eftersom det är bidrag. 
27.9.2017
Enligt Migrationsverket hade denne 57-åring bott i Saudiarabien och också arbetat där. Han besökte Saudiarabien senast 2014 strax innan han återvände till sin by i Syrien och sedan flydde till Sverige. Saudiarabien hjälper inte grannländernas flyktingar i någon större utsträckning. Men i Sverige fick mannen uppehållstillstånd till och med i år. Dock inte flyktingstatus, men alla från Syrien fick stanna enligt generellt flyktingstatus för alla syrier. Att mannen har gjort flera pilgrimsresor till Saudiarabien och att han har flera fruar kan tyda på att han är en högt uppsatt religiös ledare. Stora delar av Syrien är nu inte längre krigsområde, men alla därifrån betraktas fortfarande som skyddsbehövande av Migrationsverket.
8.4.2018
Polygamisten har flyttat från Nacka till Markaryd där han har släktingar. Nacka kommun kunde inte låta familjerna bo kvar eftersom det är två år sedan de anlände dit. Lagen tvingar kommuner att ta emot nyanlända under två år. Men sedan ska de klara sig själva. Dock gör nog inte polygamisten eller hans fruar detta. 
Så här fint får nytillkomna svenskar bo i Sverige.
Det här är en annan lägenhet som är till salu
i brf Ljuskärrsberget i Saltsjöbaden
 där den 57-årige polygamisten bor.


måndag 18 september 2017

Äntligen slipper vi TV-licensen!

Kan det vara sant den här gången? Att vi slipper TV-licensen och att vi fattiga pensionärer slipper att betala så mycket och bli jagade av Radiotjänst i Kiruna? Som dessutom är värre än polisen. Skrev jag om här. Kan det verkligen bli så att det går över skatten istället som Jan Scherman nu påstår? Så att fattiga slipper att betala 2 340 per år och istället kanske helt kan slippa denna förhatliga avgift och skatt. Kan det verkligen vara sant?


Jag skulle bli så lycklig om jag slipper möta den där gubben som kom cyklande hit i somras och vägrade tro på att jag bor här. Som sagt inte ens polisen är värre. För när jag sedan igen fick ringa till Radiotjänst i Kiruna för att posten hade slarvat bort räkningen från Radiotjänst i Kiruna eller inte hittat min postlåda så fick jag återigen upprepa att jag har tre adresser, men ingen gäller så där absolut. Så kan det faktiskt fungera i Sverige. Däremot sade jag att jag hade ett personnummer, men det var damen i Kiruna inte intresserad av.

Som sagt hoppas att det verkligen är sant den här gången och jag tycker inte alls att det är synd om de som förlorar jobbet i Kiruna. Det måste vara pest och pina att få ta emot alla samtal från arga människor som har blivit mer jagade än av polisen. Som naturligtvis aldrig i mitt 70plusliv har jagat mig. Bara Radiotjänst i Kiruna har gjort det och damen jag pratade med sade att jag inte kan räkna med att de slutar heller. De är tvungna att jaga mig så länge jag har tre adresser. Det är så skumt! Jag gav dem fastighetsnumret på min tomt också. Men det hjälper nog inte. 

PS. Denna skatt är tänkt att gå igenom till 2019. Och den vanliga summan på skatten blir 1 300 kronor per år. Lägre för de som inte tjänar så mycket. Brytpunkten går vid 130 000 i beskattningsbar inkomst. DS.


Min senast betalda TV-licens.
Ska vi nu slippa dessa räkningar?
Är det sant den här gången?

Sverigedemokraterna hackade av liga

UPPDATERAT
Det var sverigedemokraterna som hackades av den liga som ställs inför rätta i dag i Malmö. Detta skedde med hjälp av mejl och ett skadligt virus, som också infiltrerade många företag och väl inne i systemen har man kunnat ändra till exempel bankgironummer. Det är en 37-årig malmöbo som sitter häktad och sammanlagt tio personer är misstänkta för inblandning och ska ha varit med och bedragit i ligan. Åtta personer åtalas i dag i Malmö.

Ligan har beställt varor och fakturorna har skickats till olika företag. Sverigedemokraterna säger att de har märkt intrånget, men tror inte att det har orsakat partiet skada. Polisen informerade dem i våras och de har noterat mejlen, men vet ännu inte om det är någon som har öppnat dessa. Det gäller i dessa fall att inte öppna okända filer för de innehåller virus. Det är kriminella från flera olika länder som har varit med om detta bedrägeri och flera hundra företag har drabbats plus myndigheter och kommuner.

I dag kommer åklagaren i målet i Malmö att hålla presskonferens om åtalet klockan 13.

Här skriver polisen i Skåne om åtalet.

14:21
Huvudmannen är från Polen och likaså två av de andra åtalade. Fyra är svenskar och den åttonde är invandrad med svenskt medborgarskap numera. De brott de är åtalade för har gett 40 miljoner kronor. Totalt anses ligan ha kommit över 250 miljoner kronor. Huvudmannen bör dömas till 8 års fängelse enligt åklagaren. Rättegången börjar den 26 september.

Åtalet finns i Malmö tingsrätt B 8322-16

söndag 17 september 2017

Jihadister är förvirrade stackare

Jihadister kan vi ursäkta med att de är förvirrade och har letts fel av extrema predikare i olika riktningar. Medan nazister granskas hårt av medier och andra så klappar vi de andra på huvudet och låter dessa slippa undan. Det senaste exemplet med en 18-årig terrorist i London, som var omhändertagen i en familj med två pensionärer, som hade uppfostrat hundratals fosterbarn, ses lite på samma sätt. Vi blir rasister så fort vi attackerar muslimer och det går såldeles inte heller att fördöma terrorister. 

I Expressen skriver nu Anna Dahlberg om detta fenomen och menar att nazister och islamska terrorister måste behandlas på samma sätt. Nu ser man bara psykologiska mekanismer bakom terrorn från IS, men när det gäller nazister så är våldet kopplat till ideologi. Det är ett faktum att religiösa hatpredikanter har spelat en stor roll för terrorn i Västeuropa. I två tredjedelar av terrorbrotten så finns det kopplingar till religiösa ledare.

Det svänger fortfarande i samhället gällande terrorister. Från att vi skulle ta emot dem och ge dem vård, lägenheter och omsorg när de kom tillbaka från IS. Till att de nu efter att Sverige också utsatts för två terrordåd sent omsider insetts att vi inte kan undantas ens om vi hukar och försöker vara snälla och goda. Det som har predikats för oss sedan andra världskriget då vi var så hemska nazister och inte räddade judar tillräckligt.

Här kan ni läsa den sorgliga historien om en terrorfamilj, som Magnus Sandelin har beskrivit. Det är tre syskon från Göteborg, som alla har åkt för att ansluta sig till IS, och sedan återvänt till Sverige. Äldste brodern är hjärnskadad efter ett skott i huvudet och yngsta systern lever inte längre. Man tror att hon tog livet av sig. Hon hittades död i sin säng i april i år. Hennes treåring dog när han lekte med en handgranat för två år sedan hos IS. Här skrev jag om när det blev känt. Och hennes dotter blev omhändertagen av sociala myndigheter.

Här skrev jag förra året om att antidemokratiska organisationer får statsbidrag. Då betecknades Sverige som en islamofobisk apartheidstat av dessa. 

Här skriver Göteborgs-Posten att religiösa hatpredikanter styr islamistisk terror i Europa. 


Jihadister förklaras med psykologiska termer fortfarande.
Ingen granskar i grunden ideologin bakom.
Faksimil från Google

lördag 16 september 2017

Sverige bäst på att ta emot flyktingar

Jo det visste vi redan att Sverige var så duktigt som land att ta emot flyktingar, särskilt under 2015 då vi tog emot fler än Tyskland om man räknar per capita. Det höll inte med 163 000 mottagna utan Sverige blev tvunget att stänga ned landet så det blev inte fler än 29 000 under 2016 och under första halvåret i år har 14 000 kommit. Vi går ju ändå fortfarande lite på knäna eftersom problemen som följer med en stor invandring ligger kvar: fler brott, fler som mår dåligt, fler som behöver psykvård och sjukvård. 

Sveriges rykte som land har tagit skada av de skjutningar som äger rum. Av de gangstersamhällen som växer fram i utsatta förorter som är 61 till antalet numera enligt polisen. Vi är splittrade som folk inte bara rent politiskt utan också kulturellt numera. Rädslan och skräcken för det okända är medfödd hos människor. Detta för att vi ska kunna skydda oss mot fiender och inte för snabbt ta till oss något som kan vara farligt för oss. Så ser vi ut som biologiska varelser.

Det är inte så märkligt och naturligtvis är vår planet på vissa sätt en helhet genom teknikens utveckling. Vi kan sekundsnabbt nå andra människor, men det betyder inte att vi alla ska ingå i samma befolkning och samma kultur. Utan våra olika kulturer är beroende av geografin där vi bor, hur klimatet ser ut och de tusentals år som människan har levt i olika områden på jorden. 

Det är därför det inte går att flytta folk hur som helst utan att det blir problem. Rent ytligt går det nog att få in människor i det ekonomiska systemet och kanske till och med i arbete fast arbetslösheten ligger på nästan 22 procent för invandrare medan den för infödda svenskar är låg på drygt fyra procent. Så ser det ut just nu. Klyftan är mycket stor mellan olika folkgrupper och det löses inte till nästa år när det är val i Sverige.

Färre arbetar och betalar skatt i Sverige.
Arbetslösa bland invandrare.
Sverige blir inte av med flyktingar.


Faksimil från DN


fredag 15 september 2017

Åtminstone 20 personer terrorskadade i tunnelbanan i London

UPPDATERAT
En hink med explosiva ämen brann i tunnelbanan i London och minst tjugo personer skadades. Betecknas som terrorbrott och räddningstjänsten letar efter en bomb till. Den här första bomben exploderade inte totalt, annars hade det blivit dödsoffer också. En vägg av eld gick genom vagnen i rusningstid. Människor fick brännskador. Det hände vid stationen Parsons Green i västra London vid halvniotiden lokal tid. 
16.9.2017
En 18-årig man är anhållen i Dover. Han var förmodligen på väg ut ur England. Detta efter att Storbritannien har höjt sin terrornivå till den högsta. Just nu är mannen som är anhållen på en lokal polisstation och polisen ger inte mer fakta om honom. Landet väntar sig fler terrorattacker inom kort.
17.9.2017
Ett äldre pensionerat par som har tagit emot flyktingpojkar tog också in den senaste terrorgripne 18-åringen i sitt hem. De har blivit belönade av drottning Elizabeth för sitt fina arbete med fosterbarn. Deras hus stormades av brittisk polis sex timmar efter att 18-åringen gripits i Dover. Grannarna hade evakuerats sedan sprängämnen hade hittats i trädgården. Den misstänkte terroristen blev anhållen av polis för fjorton dagar sedan, men släpptes igen. Det äldre pensionerade paret har tagit emot fosterbarn under många år och de tog emot alla de kunde, som ville bo hos dem. Det var 29 människor som skadades av bomben i tunnelbanan. 
18.9.2017
Här kan ni se hur den andre mannen ser ut, som är gripen. Han bodde också hos pensionärsparet som har tagit hand om så många fosterbarn. Denne är 21 år och heter Yahya Faroukh. Han hade flyttat till en adress i Heathrow för några månader sedan och där greps han efter ett kort handgemäng med antiterrorpolisen. Han kom till Storbritannien år 2013.
Detta meddelade polisen i London natten till söndagen
den 17 september. 

Faksimil från Daily Mail
Penisförlängare i Göteborg

En skrapa på 73 våningar kallad Karlatornet ska byggas i Göteborg på Lindholmen. Men bygget är stoppat för säkerheten återstår. Mäklarbyrån Eklund i Stockholm och New York är dock idel förtjusning. Naturligtvis. De ska förmedla lägenheterna och menar att det "är extremt unikt att en byggherre vågar ta ut svängarna på det här viset och fantastiskt för Sverige i världen". 

Turning Torso i Malmö, som är högst nu är 190 meter och har 57 våningar ovan jord ska slås och penisförlängaren i Göteborg är redan godkänd av fullmäktige. Karlatornet beräknas bli 245 meter och bli högst i Norden. Länsstyrelsen och Trafikverket väntar på underlag från byggherren och säkerheten är ifrågasatt. Men enligt byggherren ska bygget startas under hösten. Det blir tolv lägenheter i huset mellan 30-360 kvadratmeter och de fyra lägenheterna högst upp ska sträcka sig över tre plan och ha privat terrass på toppen av huset. Den högsta byggnaden i världen finns i Dubai och är över 800 meter högt.

Så här ska Nordens högsta byggnad se ut i Göteborg.
Faksimil från mäklaren

Rättvist att Peter Hultqvist fick sitta kvar

Spelet i politiken klarade inte att ta bort Peter Hultqvist och det skulle Alliansen inte heller ha fått någon eloge för av folket, men nu hånas politikerna för att de inte klarade detta. Vad är det för dumheter? Ska spelet vara allt och innehållet i politiken ingenting? Måste vi hela tiden se på och hoppas på petningar utan att det finns någon större orsak till dem? Det stod klart från början att Peter Hultqvist hängde med utan större egen förskyllan i den här politiska svängen när ministrar skulle gå. 

Sedan är det dags för statsministern i dag att få misstroende emot sig från Sd. Moderaterna har redan meddelat att de lägger ned sina röster. Naturligtvis får inte sverigedemokraterna någon majoritet för detta. Ingen vill att statsminister Löfven ska avgå. Det stora felet ur demokratins synvinkel har varit att rädslan för sverigedemokraterna har fått vår demokrati att stapla fram under de senaste åren. Personligen inväntar jag med otålighet valdagen och undrar vad som ska utspelas i skandalväg innan dess. För röra kan vi räkna med.

torsdag 14 september 2017

Hatbrott mot Patrik Liljeglöd i Falun

En manlig vänsterpolitiker i Falun Patrik Liljeglöd har berättat i dag att han blev våldtagen under knivhot i slutet av juli i år. Han hade varit på möte med en partikamrat och blev sedan överfallen på väg hem. Det var helt klart att det handlade om hans politiska roll. Demokratin hotas när någon utsätts för våldtäkt på grund av sin roll som politiker. Alldeles förfärligt det som hände!

Han skriver här själv om det som hände på facebook och han har också berättat om detta i dag. Han tänker inte sluta med politiken. Det är alldeles rätt. Demokratin i det här landet har urholkats genom att så få numera är engagerade som kommunpolitiker, omkring 36 000, mot kring 200 000 på 50-talet.  Det bästa vore om inte politiken flyttades ännu längre bort från människorna och att det inte gick att hota bort varken politiker eller andra som jobbar för att vi ska bo i ett bättre land än nu är fallet.

SVT-chef ville betala för 15-årings oskuld

UPPDATERAT
En chef på SVT raggade upp en som han trodde 14-åring på en "sugar-dating" sajt och vill betala för att ta hennes oskuld när hon blir 15 år. När så Expressens Lisah Silfwer kommer till mötet med mannen istället för den 14-åriga flickan Linnea säger han att han ville rädda henne så hon inte förlorade sin oskuld redan som 14-åring. Han är pedofil inget annat. Det är bara sorgligt att polisen inte kan sätta dit sådana män utan att det måste vara journalister som gör det. Tyvärr får inte polisen spana på minderåriga och vad de gör. Så de här männen känner sig säkra. På dessa sajter måste man vara 18 år, men ingen kontrollerar åldern. SVT har startat en egen utredning om detta.
15:48
TV-chefen lämnar nu SVT med omedelbar verkan och han är polisanmäld. Han har haft en lägre chefsbefattning på SVT och han har inte haft något publicistiskt ansvar. Förtroendet från SVT:s sida är helt förbrukat och han har omöjligt kunnat arbeta kvar. Även sajterna har blivit polisanmälda. Dock inte av SVT utan av socialdemokratiska kvinnor och till reklamombudsmannen av studentkåren på Chalmers i Göteborg. 
27.9.2017
Nej det här var inte något brott och åklagaren lägger ned förundersökningen för det fanns ju i verkligheten ingen 14-årig flicka utan det var en avslöjande journalist. Om det hade funnits en verklig flicka hade det varit ett brott, men inte nu. Det är helt klart vad sugar-dating handlar om.
Att låta unga kvinnor och flickor prostituera sig.
Faksimil från Google

onsdag 13 september 2017

Svenske Pierre Danilo L sköts av spansk polis

Den 36-årige Pierre Danilo L ursprungligen från Argentina, men svensk medborgare, har skjutits ihjäl i Spanien i Valencia. Han dödade innan dess en 51-årig polis med kniv. Polisen hade följt blodspår till den lägenhet där Pierre Danilo påträffades. Han var från Västsverige och har avtjänat ett 14 år långt straff för narkotikabrott. Pierre Danilo hade en styckmördad mans ID-handlingar i sin lägenhet. Den mördade polismannen var gift och hade två barn. Polisen överraskade Pierre Danilo när han hade dumpat en styckad kropp i en container. Det gick att följa blodspår till den uppgång där Pierre Danilo L befann sig. Han har skrivit kriminalromaner i Sverige. Det gjorde han tillsammans med en dömd trippelmördare. Den andra boken de skrev tillsammans handlade om en seriemördare

Här skriver den spanska tidningen Las Provincias om denne svensk. Och att han dömdes år 2004 till 14 års fängelse för narkotikabrott i Sverige.