tisdag 20 februari 2024

Gunilla Perssons alla beslagtagna ägodelar

UPPDATERAT

 Här nedan kan ni betrakta vilka ägodelar Gunilla Persson, som deltar i Eurovision nu, har blivit fråntagen av Kronofogden. Jag gör reklam för dessa och hoppas på att de går till auktion och att kändisskapet ska göra att vi verkligen får tillbaka de pengar, som hon tillskansade sig orättfärdigt från Försäkringskassan när hon var med i Hollywoodfruar i USA. Man får nämligen varken barnbidrag eller andra bidrag när man har flyttat ut från Sverige till USA. 

Hon själv tyckte att det var en "häxjakt", vilket många andra kriminella också kan tycka som till exempel Iraks försvarsminister, som tog emot bidrag från Sverige. Han blev till sist inte insläppt i landet här så vi slapp honom och han nekades att flytta tillbaka. Gunilla Persson har inte velat betala tillbaka det hon var skyldig, så nu är skulden uppe i 640 000 kronor. Men hon kan förstås skriva ut en check och få tillbaka sina ägodelar. Hon har fått en enorm summa pengar av någon som är rik har hon tidigare sagt. Hon har cirka 12 miljoner i förmögenhet så hon kan betala.

21.2.2024

Nu överklagar hennes advokat för de beslagtagna föremålen är inte till största delen Gunilla Perssons utan hennes dotter Erikas. Men kära nån det här är inte USA. Betala Gunilla Persson! Men det tänker hon uppenbarligen inte göra. Bara ljug kring det! Har hon inte kvitton, som bevisar Erikas ägande, så lär de gå till försäljning. Hennes dotter är 21 år och vuxen. Skulden hos Kronofogden stiger hela tiden. Från början var hennes skuld hälften. 

16:14

Några smycken lämnar Kronofogden tillbaka till Gunilla Persson för de är helt enkelt inte värda så mycket.Stoppa lättvindiga könsbyten

 Det finns förslag om att det ska bli lättare att byta kön. För det är ju så populärt numera när så många anser sig ha fått fel kön. Även juridiskt ska detta bli lätt anser en del. Tidigare var Annika Strandhäll (s) för att det skulle räcka med en ansökan till Socialstyrelsen för att få nytt kön och nytt personnummer. Detta förslag finns nu hos Socialutskottet i riksdagen. Men till och med Annika Strandhäll har ändrat sig om könsbytet. För också hon inser att det skulle gynna kriminalitet. 

När det gäller namn så är det mycket lätt att byta. Vem som helst kan ta namn som innehas av fler än 2 000 medborgare. Och det går att göra det hur många gånger som helst. Det har medfört att kriminella byter namn som passar deras kriminella verksamhet. De kan ta över ett seriöst företag och så byta namn till tidigare ägarens, för då tror alla att detta företag fortfarande är seriöst. 

Justitieminister Morgan Johansson genomförde denna ändring av namnlagen 2017 och det har medfört att kriminella i Skåne kan byta namn varje dag om de har lust. Det gjorde syskon i Malmö och de lurade av en 82-åring, som hade anlitat deras företag, hans lägenhet. Dock fungerade det inte denna gång utan de dömdes till fängelse för grovt bedrägeri. Detta var 2022 så de sitter snart inte längre i fängelse.

Namnlagen behöver ses över, för det går således hur lätt som helst att ta namnet på den kändis eller offentlig person någon gillar. Eller på Morgan Johansson och framställa sig som tidigare justitieminister. Namn var inte så viktiga tyckte den socialdemokratiska regeringen den gången för det var personnummer som var viktiga. Men den nya föreslagna lagen om kön gör att personer kan byta kön och personnummer också. Och det skulle inte finnas hinder att byta fler gånger och då försvinner alla brott som den kriminelle kan ha begått i dåtiden. De hör ju inte längre ihop med någon person eller något personnummer. 

Så godkänn nu inte detta kära riksdagen utan förpassa förslaget till papperskorgen. Och ändra också namnlagen så att inte vanliga svenskar kan bli lurade av någon som heter Anders Svensson, men som är en kriminell, som ändrat sitt namn. 

Här finns en lista över företag som de kriminella bröderna har använt. 

Man måste ha konstaterad könsdysfori för att få byta kön, men det kan ändras så att det blir en enklare process utan något läkarintyg eller någon utredning om detta. Bara att ansöka till Socialstyrelsen. Släng detta förslag i papperskorgen riksdagen! Skulle göra att alla kriminella kunde bli av med sin brottslighet. 
måndag 19 februari 2024

Navalnyjs kropp saknas ännu

UPPDATERAT

Ryska myndigheter gör allt för att tysta ned orsaken till Navalnyjs död. Enligt fångar så var det ett stort tumult och oväsen i fängelset under torsdagen. Navalnyj sägs ha dött tidigare än det officiellt meddelades på fredag eftermiddag. Kroppen befinner sig inte i det bårhus, där den skulle finnas. Den har tydligen forslats hit och dit. Uppenbarligen prepareras kroppen för att dödsorsaken ska tystas ned. Så sorgligt att inget har hänt i Ryssland sedan tsarernas tid. Ondskans tid har varat länge nu. 

12:53

Det kan återigen ha varit det giftiga nervmedlet novitjok som har använts för att döda Navalnyj. Det behöver inte ens injiceras i kroppen utan kan döda genom huden. Hans fru Julija säger nu att Putin har dödat honom. Mycket troligt. Och att myndigheterna nu vill bli av med spåren efter detta innan kroppen överlämnas. De kan behålla den i 30 dagar. 


 

söndag 18 februari 2024

Stackars prins Harry

 Prins Harry insåg att hans pappa kung Charles inte skulle leva i evighet och när kungen opererades för förstorad prostata och det då dessutom upptäcktes cancer. Då tog prins Harry planet tillbaka till sitt hemland för att kanske bli lite mer sams med familjen. Han tänkte sig några dagar på Sandringham, men så blev det inte. Kungen ville inte veta av honom där, utan tog emot honom i sin fyra våningars bostad i London Clarence House.

Prins Harry tyckte att han kunde återvända nu till sin familj och få kungliga uppdrag igen. Att hans pappas sjukdom skulle ha gjort honom svag och medgörlig. Men kung Charles och han hade ett kort samtal på någon halvtimme och någon större förening med familjen var det inte fråga om, utan Harry blev ombedd att ta in på hotell över natten. Han fick inte sova över i någon kunglig bostad. Han träffade inte heller sin bror prins William. Så han tog flyget tillbaka till USA så fort det gick. 

Prins Harry fortsätter bära det karma som skapades av Edvard VIII. Han avgick som kung för att gifta sig med den frånskilda amerikanskan mrs Simpson. Och nu har Harry gjort något liknande genom att gifta sig med den frånskilda amerikanskan Meghan. Prins Harry har också slutat att företräda kungahuset genom en uppgörelse som gjordes på Sandringham. Prins Harry är ute ur kungahuset. Inget kan ändra på detta.

Kungahuset har sina strikta regler och det finns ingen chans att prins Harry återigen skulle kunna företräda detta. Är han ute så är han. De båda Meghan och Harry har redan brutit mot det löfte de gav drottning Elizabeth att de inte skulle använda sina titlar för att tjäna pengar. Nu har de lanserat en hemsida där de använder sina titlar och detta för att tjäna mer pengar. 

Prins Harry skrev sin bok Spare, som kom ut för ett år sedan, där han attackerade kungafamiljen. Och han öste ur sig av sitt livs trauma. Camilla beskrevs som farlig, hans pappa Charles som oförmögen att visa känslor och hans storebror William som tävlingsinriktad och mycket medveten om att hans position ger honom vetorätt mot lillebror. Harry ville förklara för familjen hur illa han hade haft det i boken. Men det var knappast rätt sätt. Han sålde ut inte bara sin familj utan också sina vänner och tidigare flickvänner. 

Denne prins är rik och priviligerad, men trodde att hans mamma levde ända tills han var 24 år. Att hon bara gömde sig för världen. Helt otroligt. Trodde han verkligen det? Alla visste vad som hade hänt henne. Hon dog i en bilolycka i Paris. Detta såg jag på morgonen då hon hade dött 1997 i svensk TV. Visst kan han må dåligt även fast han är prins. Men att riva upp himmel och jord för detta är så dumt att jag tror att han är inte särskilt intelligent. Eller alldeles för känslig för att kunna vara prins. Han lär få ta skeden i vacker hand nu när han själv har skapat den situation där han befinner sig. Aldrig mer kunglighet ingående i familjen.

Här är parets nya hemsida som inte fanns när drottning Elizabeth levde. För de hade lovat att inte använda sina titlar för att tjäna pengar. Men nu så. Både kunglig vapensköld och titlar. 

lördag 17 februari 2024

Vilka är det som finansierar alla som skriver om Magdalena Andersson?


UPPDATERAT

Magdalena Andersson ger sig nu på debattören Henrik Jönsson och menar lite insinuant att det är en påverkanskampanj som bedrivs från hennes fiender. Detta i en intervju i DN som handlade om rysk påverkan. Helt utan att intervjuaren initierade detta angående Henrik Jönsson. Själv har jag skrivit negativt om Magdalena Andersson redan när hon var finansminister för hon skyllde allt på 40-talisterna. Det var trenden då för henne. 

Jag har aldrig förstått hur hon kan stå och ljuga så mycket som hon gör. Dessutom om flyktingpolitik och annat, som numera är andra partiers fel. Aldrig de då regerande socialdemokraternas. Hon står inte Putin efter i sin förvrängning av vad som har hänt genom årtiondena. Men alla som inte fanns i Sverige då kan sluka det hon säger med hull och hår. Eller ungdomar som inte var födda då. Socialdemokraterna har ryckts med i samhällsklimatet har hon också sagt. Helt naturligt för detta parti att aldrig ha någon egen politik numera utan vara en vindflöjel således. 

Nästa gång kan hon ge sig på vem som helst då i Sverige och insinuant undra hur någon, som till exempel jag, kan ha råd att ha en egen dator och sitta i mitt egna rum och skriva nedvärderande om Magdalena Anderssons åsikter. Hur kan jag ha råd med det? Vem finansierar mig? Hon har uppenbarligen aldrig hört talas om teknikens utveckling eller yttrandefrihet för alla. 

Egentligen borde man skratta rått åt hennes försök att misskreditera alla som är emot vad hon säger. Men tyvärr så har hon fortfarande makt i Sverige. Tidigare har jag skrivit om hur sorgligt det är att kvinnor som hon inte förmår inneha makt. Magdalena Andersson är tyvärr det värsta exemplet på detta. Kan hon göra bort sig ännu mer? Vem vet botten är väl inte nådd än. Fast hon numera har en egen vilde i riksdagen för första gången i socialdemokraternas historia.

21.2.2024

Här har Henrik Jönsson själv berättat vad han tycker om detta. 

Utdrag ur en ledare i DN av Susanne Nyström skriven 16 februari i nådens år 2024.

torsdag 15 februari 2024

Pensionerad läkare avlurad närmare 50 miljoner

 Den här historien är obegriplig, men ändå tydligen sann. Det handlar om en läkare som så trodde på sina romska vänner att han blev av med kring 50 miljoner kronor på ett upplägg där bilar skulle importeras och säljas. Han skrev avtal och också när pengahögen växte låneavtal, men det spelade ju ingen roll för allt var bluff. 

Jag har sett namnen för de finns offentliga på nätet, men avstår från att berätta om dem. Dock levde naturligtvis romerna, som lurade av läkaren alla pengar ett gott liv, med fina saker och resor. Läkaren är 81 år gammal och han bor tillsammans med en kvinna i Ydre. 

Det är som sagt en helt obegriplig historia om denne läkare inte är dement. För så dum kan han ju inte ha varit att han lät alla sina pengar gå till denna familj. Eller också var han så inne i tänkandet om att inte dra alla över en kam och ha fördomar, att han trodde på denna familj och lade tänkandet åt sidan. 

Läkaren hade känt familjen i en massa år sedan 80-talet innan han blev lurad, så det är ju tänkbart att han därför inte insåg att alla överföringar på närmare 50 miljoner skulle gå till familjens konsumtion. De har köpt lyxbilar, resor, spelat på kasino, köpte fastigheter, lyxiga klockor och dyra smycken. 

Läkaren vill inte prata om det här för han skäms, som så många gör som blir lurade. Och eftersom han har haft det så bra i samhället tills han blev lurad så har han kunnat vara så godtrogen kanske. Men närmare 50 miljoner? Han var tydligen girig på gamla dar också. Och ville ha mer. Kanske är det där gåtan med alla hans överföringar till familjens olika bankkonton bottnar. 

Denne läkare tycker också om att måla och det har han kunnat göra mera nu när han inte jobbar så mycket som läkare längre. Den här dystra bilden lär vara hur han känner sig numera. Han kan inte tro på någon säger han och det omkullfallna kyrktornet får symbolisera detta. 

Dubai översvämmat förra året och i år

 Jaha enligt SVT är det öken och alltid varmt i Dubai och då översvämmas inte staden. Nähä. Men det finns bilder både från november 2023 och också nu februari 2024 från ett översvämmat Dubai. Lite perspektiv vore bra meteorolog Nils Holmqvist! Allt är vårt fel eller hur för vi har ändrat klimatet? Nej det blir sådana här konsekvenser ibland och alldeles särskilt när en öken har byggts in med skyskrapor och asfalt. Det bor kring 3 miljoner i denna stad.
 
Jo det är Dubai som enligt SVT inte är så van vid hagelstormar och översvämningar. Men tydligen är de årligen förekommande. 


Det blir översvämningar varje år tydligen i Dubai men det vill meteorologen inte vara medveten om för allt handlar om klimatförändringar. Det är väl därför han ser så ledsen ut för att han måste rapportera detta som något ovanligt. onsdag 14 februari 2024

Romansbedrägerier i dag på Alla Hjärtans egen dag

 Alla som blir lurade på nätet och utsatta för bedrägerier borde gå en kurs i hur nätet fungerar. Men tyvärr är detta inte fallet utan nätet är som om människor träffas i verkligheten och litar på varandra. Det kan alla nätbedragna berätta. En av dem är Violet Pettersson som fortfarande betalar av de lån hon tog för att hennes älskade skulle komma hem till Kanada. 

Personligen får jag också ofta förfrågningar om att bli vän med män som är änklingar och så gärna vill komma i kontakt med mig på facebook. Jag tar snabbt bort alla dessa. Jag är vaccinerad mot denna längtan efter kärlek som tydligen så många kvinnor (eller män) har för de har stannat i växten när det gäller känslor. De har inte fått tillräckligt utlopp för dessa djupa romantiska inneboende emotioner och detta gör dem sårbara. 

Violet Pettersson blev lurad på 400 000 kronor av en man som påstod att han var en sekreterare från utrikesdepartementet i Kanada. Hon är diakon och ska sålunda hjälpa människor. Tydligen var hennes ensamhet så stor att hon inte själv kunde inse vad som hände. Men hon fick hjälp av sonen att vakna. Bedragaren fanns i Ghana i Afrika. Men pengarna var borta. Efter detta har hon startat en förening som heter Stoppa romansbedrägerier. 

En bok som handlar om detta är den här: Drömmen om Tom Walter. Iris är fattigpensionär men blir kontaktad av Tom Walter på facebook. När hon har fått sin lägenhet förvandlad till bostadsrätt och blivit rik, så blir hon kontaktad av Tom Walter. Han säger sig vara amerikansk militär stationerad i Afghanistan. Denna bok beskriver hur äldre, som är ensamma blir uppvaktade på ett sätt de aldrig har blivit i det verkliga livet och således kan manipuleras. Det är en bok om att bli äldre, om längtan efter kärlek och skam när det upptäcks vara bedrägeri. Om ensamhet hos människor och om hur sociala medier utnyttjas. 

Ha en trevlig Alla Hjärtans dag trots allt. Själv är jag vaccinerad mot bedragare genom den långa kärlek jag upplevde med min sambo Olle Blomkvist. Det är så sorgligt att inte alla har fått uppleva en sådan kärlek. Jag drömmer ofta om honom på nätterna. Gjorde det i natt också och vi lever vardagsliv där som vanligt. Han dog fysiskt för nio år sedan i cancer, men han lever ändå kvar inom mig. Jag har beskrivit detta i min bok som kom förra året Innan glädjen infinner sig. 

Här skrev jag tidigare om bedrägerier mot äldre.


tisdag 13 februari 2024

Liseberg fick storhetsvansinne

UPPDATERAT

 Varför skulle eller ska Liseberg i Göteborg ha ett monster till vattenhus? Med något som var så brandfarligt att det tog eld i huset och allt exploderade av brandgaser? Hur kan man få lov att bygga något sådant inne i en stad? Det är förståeligt att det görs utomhus ute på landet där inte något sådant kan inträffa, men inne i en storstad? Och allt ihopbyggt dessutom. 

Två miljarder skulle satsas på detta. Nu blir det väl tre miljarder? För har man väl börjat så får man väl slutföra. Men bygg inte så här igen. Det går inte att ha så vådligt plastmaterial som slukas sekundfort av eld. En man saknas fortfarande. 

Hur kan någon få bygglov för ett sådant monster i Göteborg? Men allt för turisterna så klart. Pengar styr världen och nu skulle detta blir Nordens största upplevelsehotell med bifogad vattenpark. Räcker det inte nu? 

14.2.2024

Enligt Morgonstudion är det inte bygglovet det är fel på utan alla entreprenörskedjor, som gör att hundratals bolag kan vara inblandade i ett bygge. NCC har huvudansvaret för bygget, men vill inte uttala sig innan utredningen om branden är klar. Facket säger att det behövs att antalet entreprenörer begränsas. Alla har inte den syn på säkerhet som svenska byggföretag har menar facket.

Branden startade nära vattenrutschbanorna och upptäcktes av plåtslagare. Troligt är att den startade av svetsning och att detta antände byggnaden. Ingen påtalar ännu att det inte borde ha byggts på det här viset, men det är ju självklart att branden inte kunde ha fått detta explosionsartade förlopp om inte allt varit ihopbyggt. 
Miljardbygget brann upp just när det var färdigt. Det hann inte ens öppnas innan det tog eld. 


måndag 12 februari 2024

Tjugo grader kallare vintrar i Sverige

UPPDATERAT

 Det här skriver jag mest för 10-20-åringar för det är den gruppen som blir mest skrämda av forskare som nu påstår att det ska bli mycket kallare i Sverige och andra länder. Det ska bero av att Golfströmmen kollapsar för att så mycket sötvatten kommer från glaciärer på Grönland och Arktis, vilket gör att vattnet slutar strömma, som det nu gör från tropikerna och upp förbi Norge. Detta skapar i nuläget ett varmare klimat. Men universitetet i Utrecht i Nederländerna har en katastrofmodell och säger att inom hundra år slutar havsvattnet att strömma. 

Som vanligt är allt människornas fel och en följd av att vi värmer upp jorden. Hur vi än vänder oss har vi ändan bak och vi kan inte göra rätt således. Om ni vill se vad som händer så finns det en katastroffilm som gjordes år 2004 och heter The Day after Tomorrow. Där täcks USA av is och allt försvinner under en ständig vinter. Denna skräckpropaganda ger inte bara regissörer utan också forskare uppmärksamhet och det är inte första gången, som denna uppvärmning av jorden sedan har medfört istid. Men då utan människans medverkan. 

Att klimatet skiftar beror av solens instrålning till vår planet och inte av vad vi gör. Plus jordaxelns lutning, vilken vi inte kan göra något åt. Den koldioxidhalt som alltid anges som orsaken till vårt klimat är på gränsen till för låg istället för hög, som påstås. Nästa istid lär komma men ligger kring 20-40 000 år framåt i tiden och inte hundra år som nu sägs. Men det går alltid att skrämma befolkningen och få den att känna sig skyldig till allt över hela jorden. Det är makthavarnas sätt att få mer makt. Också FN instämmer i att kallare vintrar beror på uppvärmning. 

Här är en artikel från Klimatupplysningen som visar hur fel klimatpropagandan har nu när den påstår att 2023 var det varmaste året på 100 000 år. Här skrev jag också tidigare om detta. 

18.2.2024

Nu protesterar också svenska forskare mot dessa påståenden för det bygger på modeller och spekulationer. Precis som för övrigt också klimatmodellerna gör som FN använder. Tänk att vi alltid har enbart tio år kvar innan allt är kört! Stackars barn och ungdomar som tror på detta. 

PS. För övrigt blir jag deppad nu när jag går ut och snön ligger där den ligger och ingen vår är i sikte. Är van vid tre månaders vinter och den har kommit och gått nu snart för den första snön föll förra året den 16 november. DS. 

Badvakternas torn i Falsterbo sägs ha drabbats av havet på grund av klimatet som blir värre. Nej så är det inte. Skåne spolas bort för att nivån i  havet skiftar. Och Skåne höjer sig inte så mycket mer nu efter istiden. Bygg inte så nära havet är receptet. Havet skiftar i höjd genom stormar, som alltid har funnits. Det medför stranderosion. 

Klimatmodellerna stämmer inte med verkligheten. Vädret skiftar varje år och följer inte alls den kurva uppåt som klimatforskare vill att vi ska anamma. Att det nu finns forskare som säger att det ska bli kallare är fakta, som gör att det går inte alls att tro på forskningen utan att vara kritisk.