söndag 26 mars 2023

De våldsamma upploppen förra året

 Jag har försökt se Uppdrag Gransknings program om Påskupploppen som de kallar det. Det är en konstig titel. Det är snarare ett Koranupplopp eftersom muslimerna inte gillade att deras älskade heliga bok brändes av Paludan. Och att inte det svenska samhället ännu hade rättat in sig i ledet och förbjudit att deras heliga bok fick brännas. 

Jag har som sagt försökt att se programmet, men klarade inte mer än några minuter. Jag står inte ut med allt våld från de svartkläddas sida. Jag har blivit mer och mer känslig för våld. Programmet varnar också för detta våld, men då med tanke på barn. Kan ha med min ålder att göra, men jag ser inte frivilligt bilder eller filmer av våld och med en speakerröst som kommer från någon från Göteborg. Jo jag har fördomar mot Göteborg där de mest vänstervridna bodde redan på 60-70-talet. Jag har aldrig förstått dem. 

Det här programmet har fått mycket kritik och därför försökte jag se det för tidigare under åren har program från Uppdrag Granskning alltid varit något att se fram emot. Men själva anslaget visar hur illa det stod till då förra året i Örebro. Jag har tidigare skrivit om de som blev dömda för upploppet och deras dubbla ansikten. Detta som ingår i kulturen i islam att visa upp ett ansikte för de kristna och sedan ha andra ansikten bakom detta utåt visade. Hani Bilal Madi är ett typexempel där han säger att de kände sig förtryckta av lagen. Jodå men lagar är till för att följas. Han gjorde inte det och fick tre års fängelse nu. Detta tycker han ånyo är orättvist så klart. 

Jag har svårt för att se på våldet som sagt, för det blir ett slags våldsporr när man inte kan göra något åt det. Så har jag känt länge gentemot våldsamma filmer och därför har jag undvikit också dessa, så därför är det dumt att Uppdrag Granskning har med så våldsamma scener i sitt program. Men det går väl inte att undvika. Däremot kan jag titta på program om mord som går på olika TV-kanaler, där man förklarar vad som hände och där den skyldige eller skyldiga till slut får sitt straff. I sådana program spelar de inte upp i detalj det våldsamma som hände när en människa eller fler togs av daga. Det behövs inte för vi kan föreställa oss det ändå. 

Så varför måste SVT ha med vrålande galningar i sitt program? För att visa vad som hände? Nej som sagt det behövs inte. Det som behövs är att förklara och berätta och till slut komma fram till vad vi behöver göra. Men något sådant är inte Uppdrag Gransknings avsikt. Istället så överöses vi med våld därför att det finns så mycket film på detta. Nu är programmet dessutom utdraget i fyra avsnitt. Alldeles för mycket för en vanlig tittare. När jag någon gång låter bli att flytta mig framåt i bilderna får jag in någon som skriker att Allah är stor. Han låter som någon som nyss har varit intagen på mentalsjukhus. 

Människor som omfattar dessa extrema uppfattningar vare sig de är religiösa eller politiska eller en sammanblandning av båda är hjärntvättade. De har badat i en kultur som är människofientlig. Också mot dem själva. Hur fick vi in sådana människor i vårt samhälle? De har alltid funnits förstås också i kristna församlingar. Men de har rättat in sig i ledet och lytt de lagar som samhället hade. Undantaget då Knutby. Där det också förekom hjärntvättning. 

Numera har vi kring 30 procent invandrare som har en förälder kommande utifrån i våra storstäder. Kring 20 procent av invånarna i Sverige är själva födda i ett annat land än Sverige. Den största invandrargruppen muslimer är från Syrien. Muslimer är kring 8 procent av befolkningen i landet enligt statistik, men de är väldigt högljudda. Och "eliten" är livrädd för att svenskarna ska bli rasister. Eller redan är det. Men Uppdrag Granskning späder på den bilden genom att framställa muslimer som galningar. Rakt igenom genom allt våld. Och varför behövdes fyra avsnitt för att inskärpa den bilden? Och ska vi då ge efter för allt detta våld? Jo det är redan gjort för numera får inga koraner eldas upp i Sverige. 

Här skriver Jens Ganman och Mustafa Panshiri i Expressen och undrar vad vi ska göra med dem som inte vill integreras eller de som vet exakt vad som väntas av dem, men som struntar i det. 


fredag 24 mars 2023

Hemlig rättegång mellan riksdagsman och utpressande kvinna

UPPDATERAT

Rättegångar i Sverige ska vara offentliga så vem som helst kan gå in i rättssalen och höra vad som försiggår där. Men nu har en rättegång mellan en utpressande kvinna och en riksdagsman hemlighållits i Stocholms tingsrätt så allmänheten kan inte bedöma vad som har skett.  

Enligt riksdagsmannen så bad han ett par kvinnor följa med för att ha sex och den ena kvinna tog foton så att de senare kunde användas för utpressning. Det är skandal att riksdagsledamoten betalade för detta. Det är ju att ha betalat för sex vilket är olagligt. Han betalade 65 000 kronor enligt uppgift från honom själv. Brotten har utretts av Säpo och han betalade för att han var rädd att få sitt liv förstört. Men när hon ville ha 20 000 kronor till för att inte ta kontakt med en journalist så tröttnade han och anmälde det hela till polisen. 

Den här 27-åriga kvinnan är ingen dununge utan har dömts tidigare för grov misshandel år 2018 i Göteborgs tingsrätt efter att ha knivhuggit en man hon haft ett förhållande med. Då dömdes hon till ett år och nio månader i fängelse. Och 2016 dömdes hon till fängelse i ett år och två månader för olaga frihetsberövande och misshandel av en kvinna.

Vad är detta för underligt land där en riksdagsledamot kan utsätta sig för detta? Det luktar underligt om hela affären och naturligtvis måste denne avgå från sin post när vi väl får veta vem det är. Han hade tydligen skrutit om att han var riksdagsledamot också. Knäppskallen! Han trodde det var ett vanligt förhållande. Rättegången har varit i förrgår, men dom har ännu inte fallit. Ska allt hemligstämplas? Riksdagsledamotens namn är i så fall hemligt i 70 år! Det hela ägde rum i hans övernattningslägenhet dock. Det här lär vara kvinnan i fråga. 

Detta är en fortsättning på sexskandalen på 70-talet när tyvärr DN:s chefredaktör inte vågade stå upp mot Olof Palme utan hela redaktionen fick backa. Och Peter Bratt blev förflyttad till förort som straff, där jag råkade jobba just då. Då var justitieministern inblandad så det här är en vindpust i jämförelse med vad som förekom då. Makt och sex har alltid hört ihop. Det hela kallades Geijeraffären då 1977. 

10:35

Detta påstås nu vara Kjell Jansson (m) som är inblandad i den här affären. Men kära nån det ska ju hållas hemligt i 70 år? Ifall det är han så är han en riktig snuskgubbe, men det är väl vanligt som sagt när makt och sex blandas. Han är 64 år. 

13:11

Här närmar sig Expressen sanningen, men kan förstås inte berätta vem det är.  Det går ingen nöd på Kjell Jansson även om han skulle få sluta i riksdagen. Han har inte suttit så länge att han kan få extra tilldelning från staten, då måste man sitta sex år, men eftersom han är 64 år kan han gå i pension. Han är ordförande för moderaterna i Stockholms län. Han har gjort likadant tidigare - hjälpt till med hyran - och då var det en kram och så var det klart rapporterar Aftonbladet. 

13:27

Kvinnan som har kurdisk bakgrund ville ha större bröst och det fick hon också av Kjell Jansson (m). Hon hotade också med sina bröder för att lägga mer tyngd bakom sina hot. 

17:21

Jodå nu har Expressen också kommit fram till att det är Kjell Jansson (m) det hela berör. Så modigt av dem att publicera hans namn! Han tar nu "time out" från alla uppdrag. Jo det är bra, men inte sjutton kan ha sitta i riksdagen efter detta. 

26.3.2023

Zainab Rustum fick tydligen storhetsvansinne, när hon fick träffa kungaparet som 12-åring. Hon har inte levt ett bra liv som kurd utan trott att hon var förmer än andra. Kanske en kurdisk prinsessa. Expressen skriver här om hur hon uppförde sig när hon satt inspärrad i något dygn. Hon gjorde allt för att försöka komma ut och gick från att förhandla med gråt och annat till att hota kreti och pleti. Hon ville inte att detta skulle bli offentligt sade hon, men tog inte bort sexbilden, som hon lovade utan fortsatte samtidigt med hotet att skicka bilden med sex till Kjell Janssons anhöriga, kolleger och medier om han inte betalade TV-apparater, bekostade hennes körkort, bil och andra levnadsomkostnader för henne. Hon var uppenbarligen van att detta fungerade för henne. Hon sade också att hon var van att få sin vilja igenom. På tiden att hon inte längre får det då.

27.3.2023

Här är en artikel om Zainab Rustum i Bulletin där det klargörs vad för slags människa hon är. Hon som inte ville synas offentligt och som har skyddad identitet. Men här gick hon på pumpen. 

Här är den ståtliga ingången till Stockholms tingsrätt, men vad som där försiggår får vi inte alltid veta. Hemliga rättegångar har vi dock inte i Sverige, men uppenbarligen finns de för i förrgår var det en sådan. 

Den här mannen Kjell Jansson (m) och kvinnan sägs vara inblandade i den olagliga affären. Ska bli intressant att få veta hur domen lyder. Är den också hemlig?


Sådana här fina bröst ville kvinnan ha och det fick hon också! Vilken härva! Hon hade minsann bröder också att hota med om inte Kjell Jansson (m) gjorde som hon ville. 

torsdag 23 mars 2023

Helgonet Greta blir hedersdoktor i teologi

 UPPDATERAT

Att Greta Thunberg blir hedersdoktor i teologi vid Helsingfors universitet kan inte ses som något annat än att de betraktar henne som någon som går att studera rent religionsvetenskapligt eller någon som har gjort insatser inom detta område. Det i sin tur betyder att denna hedersutmärkelse inte har någon verklig betydelse, utan istället är nästan hånande mot henne. Hon framställer således med sin klimatpropaganda något som har med religion att göra. Det stämmer ganska bra tycker jag. För denna övertygelse går inte att ifrågasätta hos de religionstroende klimatgalningarna. 

Teologi kan översättas med läran om Gud. Men denna vetenskap kan också vara ett sätt att tolka vad Gud vill säga oss i en given nutida situation. En sådan syn utgår från den enskildes egen troserfarenhet. Tron på klimatet som styrt av människan kan sägas vara en sådan tro. Den går emot att Gud styr klimatet. 

För mig verkar dessa synsätt som galningars sätt att förklara vad som alltid har pågått här på jorden. Vår planet har i årmiljoner haft olika klimat och istider har avlöst varandra liksom varmare perioder. Människan har inte varit inblandad och visst har människor alltid trott på att gudar har varit det, men på senare tid har vetenskap ersatt detta synsätt. Solen och jordens bana runt solen är det viktigaste för klimatet. Och hur jordaxeln befinner sig i förhållande till solen. Istid kommer i framtiden återigen att drabba jorden. 

Men allt det där är ingenting för de klimattroende. För detta är en sammanblandning mellan politik och troslära. Och därför är det rätt att stoppa flygplan eller sätta sig mitt i vägen för trafiken för att tvinga andra att anamma denna lära. En kristen församling i Malmö har kallat Greta Thunberg för Jesu efterträdare. Deltagarna känner sig frälsta av en ny tro och blir därmed uppfyllda av godhet. Die Weltwoche tar också upp att hennes twitter från 2018 har försvunnit eftersom jorden inte har gått under inom fem år för vi har inte slutat använda fossila bränslen. En domedagspredikan som inte höll. 

18:39

Det går att räkna ut matematiskt när länder kommer att uppnå ett stadium hos folket då de kommer att sluta tro på någon gud, men för den skull förbli andliga på ett annat sätt. Det lär inträffa kring 2050 i europeiska länder. Tron på något annat kommer antagligen ta över då som klimattro eller politisk tro eller också kommer människor att uppnå ett nytt medvetandestadium, som får dem att inse mer om världen och universum. Och placera människan på en mindre betydelsefull plats vad gäller jordens framtid. 
onsdag 22 mars 2023

Trump blir inte åtalad denna vecka

 Om man ska tro Daily Mail så blir inte Donald Trump åtalad denna vecka, för han är i Florida och han ska vara i New York för att detta ska ske. Eller också har jag missuppfattat detta och han kommer att åtalas i dag och gripas när han befinner sig i New York nästa vecka. Fast det verkar lite dumt för då kommer han väl aldrig till New York. 

Jag är inte så insatt i de juridiska turerna i USA, men helt klart är att man försöker åtala och döma Donald Trump för att han har betalat Stormy Daniels en summa pengar för att hon ska tiga om vad de gjort tillsammans. Och att dessa pengar kom i valkampanjen 2016 - dess sista dagar - genom Trumps advokat. De har haft sex säger porrstjärnan medan Trump förnekar detta. Det är sedan gammalt presidenter i USA som gör bort sig när de umgås med kvinnor och har sex. Men både John F Kennedy och Bill Clinton klarade sig helskinnade från detta under sina presidentår. Värst var absolut John F Kennedy som var en sexmissbrukare och måste ha nya kvinnor hela tiden. Sex och makt hörde ihop. 

Att Donald Trump gick ut själv och menade att han skulle gripas på tisdag var ett politiskt drag för att förhindra detta. Det skedde inte heller och hans anhängare kommer säkerligen ställa till kalabalik ifall detta sker. Därför kommer hans gripande att innebära förhandlingar för att det ska gå lugnt till. Donald Trump står också inför fler åtal som är betydligt allvarligare än det här med porrstjärnan. Det handlar också om stormningen av Kapitolium när han uppmanade sina anhängare att gå dit för att valresultatet var fel. Han har också bett tjänstemän i Georgia att hitta tillräckligt med röster där så han kunde vinna i delstaten. 

Om Trump verkligen åtalas i New York är det första gången en expresident blir åtalad i USA. Det säger en del om hur detta ämbete har urholkats genom åren. 

Här skrev jag tidigare om hur det gick till när Kapitolium stormades. Detta för att Trump menade att han vann valet hösten 2020 och inte Joe Biden. 

En gammal skrynklig 76-åring som inte kommer att få ett bra eftermäle när han väl försvinner från denna jord. Men han passade som president i fyra år. Märkliga USA.

tisdag 21 mars 2023

Maldiverna sjunker säger Erika Bjerström

Jodå det var Sveriges Television som var där och konstaterade detta. Att Maldiverna sjunker. Erika Bjerström gråter alltid floder över tillståndet i världen. Men det hon säger har inte mycket bäring i verkligheten. Maldiverna har alltid varit ett låglänt land eftersom det är beroende av att korallreven växer till sig. Och det gör de också. Växer. 

Mina barnbarn var där i januari och landet finns kvar och det går att flyga dit för de har flygplats. Sedan transporteras man med båt eller sjöflygplan till de olika öarna. Det finns en konstgjord ö där soporna tas om hand på Maldiverna. Tänka sig att det går att göra öar! Landet är dessutom beroende av att det kommer turister för deras försörjning. Annars är det mest fiske som är industrin. Tonfisk exporteras. Landet skadades av tsunamin år 2004, men har tagit igen det sedan dess. Och återuppstått igen. Maldiverna utvecklas starkt genom turismen. Omkring en halv miljon människor bor där på 200 öar. 

Ni som vill läsa vidare gör det för den här artikeln på sajten Klimatsans berättar hur det står till. 

Och här är alla flygplatser på Maldiverna. Det finns 19 stycken. 

Här tog sig Erika Bjerström direkt till Barbados från Maldiverna för att konstatera att stranden spricker. Jo klimatförändringar nu igen och vårt fel! Naturligtvis. Erosion finns alltid och har gjort under årmiljoner och Barbados drabbas naturligtvis precis som tex Storbritannien. Eller Sverige. Men inte lika roligt att konstatera detta här hemma som i tropikerna. Grattis Erika till att kunna åka till tropikerna!

måndag 20 mars 2023

Putin skickade dubbelgångare till Mauripol

 Det syns tydligt på öronen att det inte var Putin som besökte Mariupol för att visa vilken orädd hjälte han är. Det var en dubbelgångare. Bilden till vänster nedan är när han träffar Kinas ledare och då är det verkligen Putin. Men bilden till höger är när "Putin" besöker Mariupol för att visa sig orädd och tacka folket där, som i verkligheten är hans säkerhetsvakter. För att inte dubbelgångaren ska kunna fly och för att köra denna låtsasföreställning. Denne "Putin" ser onekligen rädd ut. Han ser heller inte ut som Putin på de rörliga bilder som togs. 


En äkta bild på Putin och en falsk. Putin till höger har inte ett likadant öra som Putin till vänster. Till vänster är den riktige Putin. 


Här kastar vi sten mot polisen

UPPDATERAT

 Kastar vi sten mot polisen? Nej det gör vi väl inte. Bara vissa som kommer hit utifrån gör så och nu har det upptäckts att en av dem var Hani Bilal Madi, 20 år. Han gjorde detta bara för att senare dela ut blommor till polisen när han och ungdomarna städade parken. Han döms nu till tre års fängelse för att ha deltagit i upploppen i Örebro mot polisen. Det är helt klart att han kastar sten mot polisen på en övervakningsfilm, som just polisen har tagit. Men naturligtvis skulle han inte få fängelse för detta. Det vet vi ju att sådana män alltid går fria. Han har också fått pris för den han är från Ordfront och Fryshuset. Så inte kunde han tänka sig att få fängelse nu.

Han var först omaskerad, men senare maskerad när han kastade sten. Det här visar tydligt att han är kluven mellan att vara hjälte och bov. De flesta av oss är inga helgon, men undviker dock att bryta mot lagar. Medan sådana som den här 20-åringen bryter mot lagen, när han tror sig komma undan. Vilket ofta har varit fallet med vissa invandrare. Det är det knepiga med människor som kommer från annorlunda kulturer. Och det är inte något konstigt med det. 

En religion och en kultur som handlar om att vi västerlänningar är undermåliga som är kristna och ska krigas mot vare sig det är i handling eller genom att luras och bedra kan inte anamma vårt märkliga svenska sätt att uppföra oss. Att vi är så underdåniga gentemot alla utifrån kommande att vi lägger oss platt för dem. Gör vi det? Nej det håller på att ändra sig. Och det här straffet för hjälten, men dock skurken Hani Bilal Madi är ett litet bevis på detta. Han har nekat till brott förstås. 

Här skrev jag tidigare om detta. 

21.3.2023

Här är ännu en som kastat sten, men bara senare när det kom för många poliser enligt Bulat Gusenov, som avtjänar ett straff på fyra år. Man kan konstatera att polisen har rätt att ta till våld. Det ingår i uppdraget. Det är därför vi har polis, för att inte allmänheten ska ta till våld. Det här är inte Mellanöstern. Och naturligtvis måste polis försvara annan polis, som befinner sig i utsatta lägen. Pust! Så tråkigt att behöva påpeka självklarheter i vårt samhälle. 

14:22

Och så en tredje, MMA-fightern Rahmads Stromanis som inte kunde hålla sig undan, inte gå därifrån utan som nu dömts till fängelse i 5,5 år. Han har konverterat till islam och var muslim då när detta hände i Örebro. Han tycker att ett år borde ha räckt i fängelse. Han ville bara protestera mot att en helig bok brändes. 

Har inte orkat se SVT:s version mot polisen av upploppen i Uppdrag Granskning, men rekommenderar den här kommentaren av Jens Ganman. Här uppträder hjälten Hani Bilal Madi och ger bort blommor till vanliga svenskar. Nämligen de som fick sina trädgårdar förstörda under upploppen. 

fredag 17 mars 2023

Rättegång för Johanna Jansson och Maja Hellman

UPPDATERAT

 Nu är det dags snart för rättegången för Tove där hennes kompisar Johanna Jansson och Maja Hellman ställs inför rätta för mordet på henne. Det är en hemsk och otrolig historia. Men åklagaren menar att det är klart att Tove ströps eller kvävdes till döds i Johannas lägenhet och sedan transporterades liket till skogen, där det till sist återfanns genom att en av de misstänktas telefoner kunde spåras dit. GW Persson trodde rättegången skulle bli i sommar, men nu verkar det istället bli i slutet på mars. Hur kan man bli så ond redan i 20-årsåldern? Är man född ond då? Jag har inget svar på detta. 

11:57

Johanna Jansson verkar tyvärr lite efterbliven för hon tror att kroppen ska försvinna för att hon åker och köper lite kemiskt ren bensin i några små flaskor och häller över kroppen och tänder på. En kropp blir man inte av med så lätt. Ett krematorium har 800 grader i elden och kroppen brinner där en till två timmar. Det är ett önsketänkande hon ägnar sig åt. Ingen verklighet.

18.3.2023

Den upprördhet som finns gentemot de här båda beror väl antagligen på att de har svenska namn.   Då får man bli mera arg än förlåtande, som det är gentemot alla som helt säkert kommer från andra länder med utländska namn. Men det verkar också vara något märkligt inblandat här eftersom de ser så olika ut mot den de mördade. Hon var dessutom 20 centimeter kortare än Johanna Jansson. Varifrån kommer allt hat från mördarna mot Tove Tönnies? Det som dessutom har givits uttryck i skrivna ord av Johanna Jansson. Det är svårt att greppa. Kanske blir det klarare under rättegången. 
Johanna Jansson till vänster har erkänt misshandel av Tove Tönnies och att hon "råkade dö" en ren olyckshändelse och Maja Hellman har erkänt att hon kände sig tvingad att hjälpa till att gömma kroppen i skogen. Men varför ringer man inte till polisen eller efter ambulans om det var en olyckshändelse? 


torsdag 16 mars 2023

En explosion i Hässelby för att döda

 UPPDATERAT

På Lingonrisgränd 112 i Hässelby exploderade något så tungt i natt att en man skadades och fördes till sjukhus med ambulanshelikopter. Det verkar vara en hämnd mot anhöriga till en man som häktades i februari för delaktighet i mordet på 12-åriga Adriana. Fem eller sex av radhusen runt omkring skadades också. Det känns nästan löjligt att prata om krig i ganstervärlden. Det har pågått så länge nu. Den 57-åring som bor där har samma efternamn som en man häktad för delaktighet i mordet på Adriana. Grannarna hjälpte familjen att komma ut ur huset. Här skrev jag om mordet på Adriana. 

8:59

Tydligen har flera män gripits redan för detta enligt DN. Här är en artikel som går att läsa. 

9:33

Det verkar som om kurdiske räven är inblandad även i det här dådet. Han gömmer sig i Turkiet, men kan tydligen ingripa genom sitt gäng i Sverige. Så trist att det inte går att ta död på tillräckligt många gangstrar eller sätta dem bakom lås och bom. Slappheten gick för långt gentemot alla stackars invandrare. Det sägs att det handlar om anhöriga till rapparen Elvis som är lojal mot kurdiske räven. Så mycket att rapportera som verkar hänga ihop. Sätt alla bakom lås och bom!

10:18

Verkar inte vara Elvis han är för ung. Den tilltänkte rapparen är 21 år gammal och lojal med kurdiske räven. Ett annat namn som nämns är 5iftyy. Har ingen aning om vem det är. Följer inte rappare så klart. Helt ointressant för mig.  

11:10    

Det sägs vara mamma och pappa till 5iftyy som bor i radhuset. Ja 57-åringen och 38-åringen är gifta.

13:19

Här kan ni se denne rappare. Han heter egentligen Remon Ghide och kom från Eritrea till Sverige 2008. Han är svensk medborgare sedan 2019. Han har dömts bla för grovt narkotikabrott och kopplas till det kriminella Bronätverket i Upplands Bro.         

Ofattbar förstörelse i radhusområde i Hässelby. Explosionen eller explosionerna väckte en stor del av området. 

onsdag 15 mars 2023

Människan enda djur som kan bli dum i huvudet av religion

 Jo jag ser att en 35-årig kvinna från Angered i Göteborg nu åtalas för krigsbrott. Hon har delat bilder på avhuggna huvuden på internet. Hon tyckte att det var som att "komma till ett godisland" att ansluta sig till IS. Och här hemma igen blev hon häxa. Hon heter Fatosh Ibrahim. Här kan ni läsa om henne. Varför finns det människor som går så hårt in i religion att de blir dumma i huvudet?

De går in i ett sagoland och tror på allt som sägs till dem. Jag skrev om det här redan för nio år sedan. Om galningar som insåg att det var deras mål i livet att bli massmördare och dö i krig för då fick de ju 72 jungfrur i himlen. Bilal från Göteborg kände extas när han krigade och dödade. Han hade blivit helt mörk och känslostyrd och detta från att kanske ha varit helt mental. Människor består av fler lager än intellektet. Kvinnan i Göteborg säger själv att hon var dum. Hon har ingen annan förklaring. 

Samtidigt skrivs det om sönerna som mördade sin mamma med bil. De kommer från en romsk kultur och det var ett hedersmord för hon hade varit otrogen. Dock var hon skild, men inte enligt romsk lag. Jag skrev förra året om det. De ställs inför rätta nu. Romernas kultur har skyddats av Sverige, för det har varit så synd om dem. Men som alltid när något går för långt och blir sekt så kan sådana här ting hända. 

Jag skulle tro att denna planet är sådan så att olika sorters människor placeras här. Det finns ju alla varianter från helgon till massmördare. Och meningen med livet är att genomskåda allt och se sig själv också med klara ögon. Det är en svår läxa och inte lätt att uppnå. För en del behövs säkerligen många liv. Extrema religiösa läror är kryckor för svaga, som inte orkar gå vidare i livet på egen hand. Och det är politiska -ismer också. 

Här en rapport från rättegången mot Fatosh Ibrahim.