onsdag 19 januari 2022

Våldtäktsmannen med 840 000 i skadestånd synas i Uppdrag Granskning

 Jag såg det nyaste programmet hos Uppdrag Granskning om våldtäktsmannen från Syrien, som fick 840 000 i skadestånd för att Högsta Domstolen ansåg att han var så ung när han begick alla sina brott. Det står helt klart att denna familj från Syrien är totalt bortom räddning. Hela familjen har hjälpts åt att skaffa dessa pengar och få "pojken" fri. Han kan inte ens utvisas, vilket han är dömd till, för då måste han göra militärtjänst, vilket kan innebära att han begår krigsbrott. Han skulle kunna köpa sig fri från denna militärtjänst i Syrien med pengarna han har fått, men de är borta säger han. 

Hela hans familj är med på att försvara honom till döddagar. Det är lätt att förstå varför han blev kriminell. Uppdrag Granskning berättar om ett otal brott som han har begått sedan han kom hit. Och det är helt klart att rättsväsendet har fallerat när det gäller denne man, som heter Damir Al-Ali och som kommer att fortsätta att begå brott när han kan. En totalt förstörd människa helt enkelt. Utan moral eller rättsuppfattning. 

Men det är ju så synd om dessa flyktingar, som kom från Syrien. Han kan ju inte hjälpa att han är som han är. Brottsoffren får skylla sig själva och det går inte att ge dem ens skadestånd, för staten lägger sig inte i där, utan de får jaga gärningsmännen själva när offren väl har blivit tilldömda skadestånd. Och det går inte att ta av hans skadestånd för det får inte staten. 

Det svenska rättsväsendet har en gammaldags lagstiftning som inte passar in i vårt samhälle alls längre. För uppfattningen är att det är dessa nykomlingar som ska belönas. Inte människor som är födda här och har bott och arbetat hela sina liv i landet utan att vara brottsliga. Det är omskolningsidén som finns i svenskt rättsväsende. Alla kan fås att bli laglydiga och straffen behöver inte vara stränga. Det är så synd om dessa människor. De har inget eget ansvar. 

Detta är totala motsatsen mot uppfattningen i USA:s rättsväsende där gärningsmannen ska få lida som brottsoffren har gjort och därför också kan dömas till döden som strängaste straff för mord. USA har ett rättsväsende som grundar sig på engelsk lag från tiden före USA:s självständighet. I Sverige har vi inte haft dödsstraff på hundra år. Mindre än 25 procent av de grova brotten i Stockholm klaras upp. Inte undra på att gärningsmannen tycker om att driva med myndigheterna, som denne Damir Al-Ali har sagt. Och en släkting till honom har idkat människohandel och är expert på att skaffa fram falska papper. En klansläkt med andra ord utan respekt för Sverige. 

Uppdrag Granskning kan ses redan nu eller i kväll på SVT1 klockan 20. Damir Al-Ali har fått ett upprörande skadestånd för sitt lidande fast han var rättmätigt dömd för vad han hade gjort. Men så lyckades familjen skaffa fram papper från Syrien, dock inte ID-grundande, som visade att han visst var 14 år när han begick sina brott i Alvesta. Och att han kunde vara under 18 år nu vid senaste domen. Det tyckte JK var tillräckligt för att döma ut ett rejält skadestånd på 840 000 kronor. Hans pass hade dock fel giltighetstid, vilket kunde vara tecken på att där hade det utbetalats mutor, för att få igenom passet i Syrien. 

tisdag 18 januari 2022

Är det okej att ta livet av sig?

Tanken på att själv avsluta livet är emot allt jag står för. Det skadar så mycket omgivningen. Det blir en chock när någon går bort i förtid istället för att leva tills livet tar slut av sig själv. Men det går att förstå Björn Natthiko, som valde att själv avsluta sitt liv i Halland i går. Han hade sjukdomen ALS, som gör att alla muskler förtvinar och till slut också själva lungfunktionen. Han blev 60 år. 

Det är fler som dör i självmord bland män än bland kvinnor. Det är den dystra sanningen. Det pågår året runt. Men nyårsdagen lär vara särskilt utsatt. Helger är svåra. Då ska vi umgås och vara glada, men det blir ännu svårare för människor som känner sig ensamma. Män är mest över 85 år när de beslutar att ta sina liv. Men det är också en stor dödsorsak i yngre åldrar. Fler än tusen personer tar livet av sig varje år. Två tredjedelar är män. Jag känner igen det för ju äldre jag blir desto längre vill jag leva eftersom jag inte är sjuk. Kvinnor tar sällan livet av sig i hög ålder.

Det kan bero av könsroller. Att kvinnor blir friare på äldre dagar medan männen känner att de inte längre orkar vara som förut. De klarar inte det som karlar ska klara. Det fysiska spelar stor roll för dem medan kvinnor går med på att bli omhändertagna på äldreboenden och tas omhand. Jag har intervjuat kvinnor på dessa boenden och de var lyckliga även fast de inte längre kunde göra så mycket. 

Det kan också bero av att kvinnor har mer av andlighet och stillhet i sig. Medan männen har varit inriktade på vad de kunde göra utåt i samhället. Någon som har varit inriktad på att ha ett rikt inre liv vet att det yttre inte betyder så mycket. "Mind over matter" är ett känd uttryck. Och själen hos människor betyder mer än kroppen ifall människan har vänt sig inåt tidigare i livet. Vad vi tror på och våra föreställningar är ofta starkare än den fysiska verkligheten. 

En bra hälsa kan vara resultatet av att sinnet bestämmer över kroppen. Eller ett enklare fall: om man är trött så fortsätter man ändå att verka i det yttre. Det verkar som en del människor kan bestämma över vad som händer dem genom att låta sinnet bestämma över materien. Jag vet en hundraåring, som hade tagit väl hand om sig, men när krafterna sinade bestämde han sig helt enkelt för att sluta äta. 

Eller min andrapappa Tore som hade brutit lårbenet, höften och inte orkade komma tillbaka till ett friskt liv. Han upplyste en sköterska om att han skulle dö. Han skulle ta nattbussen sade han och det bästa med den var att den var gratis. Han ville inte ha några medikamenter, inte morfin eller något annat. Sedan somnade han in stilla och lugnt och var borta efter någon halvtimme. Han blev 89 år. 


Det här inlägget på instagram berättar att Björn Natthiko är död. Han skrev det själv och visste att när det publicerades så fanns han inte här längre. Tryck på de blå bokstäverna så kan ni läsa hela detta inlägg. 

måndag 17 januari 2022

Gamlingar får vård av icke svenskspråkiga

 Journalisten Janne Josefsson blev riktigt förbannad nu när han fick veta att hans kompis Gert Larsson, som har haft hand om trafikinformationen i Radio Göteborg ända till 2005, nu var i ett sådant läge att de som skulle vårda honom inte förstod vad han sade. När han ville ha hjälp att gå på toaletten kom hemvårdaren tillbaka med en balja vatten. När han ville ha tidningen från brevlådan kom hemvårdaren med en blöja till honom. 

Tack och lov att en hel del av oss kan klara oss själva ännu så länge. Gert Larsson är 81 år och snart är många av oss där. Det är förfärligt hemskt att inte få den hjälp som samhället har lovat. Det finns inga ord för att beskriva hur illa detta är och hur osäkert för dem som behöver hjälp. Dessa missförstånd kan ju gälla liv eller död. Tänk tanken att den gamle behöver läkare, men istället får ett leende och ingen hjälp alls. Bara en klapp på axeln som bäst. 

Det är skräcken för sverigedemokraterna som har hindrat krav på svenska språket. Nej det behövs inte att kräva svenska för då blir vi alla främlingsfientliga. Och hur ska vården klara sig ifall alla måste kunna svenska? Det här har naturligtvis blivit ett oöverstigligt problem eftersom det har sopats under mattan i decennier. 

Som alltid gäller det att bo i rätt kommun, där svenskar är anställda och det gäller uppenbarligen inte Göteborg. Varför ska en gammal man behöva gråta i telefonen när han pratar med Janne Josefsson? Gert Larsson blev lovad hjälp förra våren för då blev det uppmärksamhet på hans situation. En hög chef i hemtjänsten kom då hem till Gert Larsson och lovade att det skulle bli en annan ordning, men inte har det blivit bättre för honom. Tvärtom. 

Hemtjänsten tar långsamt död på honom. Vilken fruktansvärd situation att hamna i ett annat land än Sverige när han behöver hjälp. Fast han bor i Göteborg. Ett land där ingen förstår hans svenska. Faksimil från Sveriges Radio. 


söndag 16 januari 2022

Två av mina barnbarn har haft covid

 Jag träffade ett barnbarn för drygt en vecka sedan. Han hade covid fast det visste ingen då. Men det konstaterades dagen efter. Han blev inte så svårt sjuk. Mera som en förkylning. Han klagade över att han var så matt och han hade lite feber. Själv är jag inte sjuk. Inte vaccinerad och åkte och handlade i går. Nästan helt tomt i affären och folk stod på flera meters håll i kassorna. Naturligtvis är allt åt skogen i Sverige just nu. Brödet jag köpte hade ökat med fem kronor i pris sedan förra veckan. Dyr el! Vi får betala.

På Gotland rustar militären. Här där jag bor var det full fart på övningarna på 80-90-talet, men nu var det länge sedan jag såg en militär eller hörde kulspruteknattret i skogarna. Men nu är inte Sverige längre naivt, säger försvarsminister Hultqvist. Det cirkulerade drönare över kärnkraftsanläggningarna i Sverige trots den hårda vinden och det är inte så roligt. 

Nu ska väl äntligen alla bli immuna eftersom den senaste omikron sprider sig till alla också små barn. Vilket hot är värst? Ryssland eller covid? Ingendera skulle jag säga. Det ingår i vokabulären hos Putin att vara hotfull för Ryssland vill vara en hotfull stormakt. Men att invadera Sverige finns knappast på kartan. Det räcker att slå ut statliga och kommunala datasystem. Eller stoppa kärnkraften. Då har vi ingen el längre värd namnet. 

Vi lever i en ny omvärld, där alla umgås. I dag kommer en son hem från Thailand. Flygplanet hem är inte fullt, men de har fått sol och värme i någon vecka. Det brukar räcka långt i den svenska vintern. Det är tur att de är svenskar annars kanske de inte hade fått komma in i Sverige. 

Här hemma tuffar allt på, men Melodifestivalens tävlingar kommer att utspela sig i Stockholm istället för runt om i landet. Vem bryr sig, säger jag. Det var länge sedan jag gav detta spektakel någon uppmärksamhet. Det är den frihet man kan ha när man tillhör de äldre. Mycket har man sett förut och tröttnat på. Annat tar över och färden mot andra sidan pågår mer påtagligt än när man är 20plus. Men det gör inget! Det är livets gång. Det vore hemskt att leva i 100 år eller mer. 


Är det krig? Nejdå bara en markering från Sveriges försvarsminister att Sverige inte går i Rysslands ledband. Bilden från i fredags i Visby. Faksimil från Aftonbladet. 

lördag 15 januari 2022

Englands kungahus värre än en såpopera

UPPDATERAT

Prins Andrew får inte längre kalla sig HKH, hans kungliga höghet, och har blivit av med alla sina militära titlar. Han är dock fortfarande hertig av York. Men drottningen såg ingen annan utväg än att sparka ut honom från familjen eftersom Virginia Roberts stämning för våldtäkter fortgår. Domaren har inte lagt ned målet, som prinsen ville. 

Frågan är vad som händer nu. Kommer Virginia Roberts att erbjudas miljoner för att inte gå vidare till domstol. Det har ju hänt förut när hon betalades för att hålla tyst av Jeffrey Epstein. Och hon lovade att aldrig dra någon i hans närhet inför rätta. Men nu har hon gjort det. Hon bor numera i Australien, men stämningen äger rum i USA. 

Denna såpopera fortsätter sedan yngste sonen Harry till prinsessan Diana har hoppat av karusellen kring kungahuset och flyttat till USA med Meghan. Han är hertig av Sussex fortfarande. Men har annars ingenting med Englands kungahus att göra. 

Här skrev jag tidigare om detta. 

16.1.2022

Jodå prins Harry vill ha livvaktsbeskydd när han besöker Storbritannien. Han hotar med att dra kungahuset inför rätta om han inte får det. Kaxig prins det där. Eller också är det mammans död som spökar i bakgrunden. Detta livstrauma. Och att han vill ta väl hand om sin familj med två barn.Så här får vi aldrig mer se den 61-årige Andrew för han har blivit av med sina uppdrag för kungahuset och sina militära titlar. Här tillsammans med sina döttrar. 


fredag 14 januari 2022

Per Bolund får två hostattacker

UPPDATERAT

 Mitt under intervjun med TV4, SVT och andra får Per Bolund (mp) en hostattack och testar sedan dagen efter positivt för covid. Ingen som helst eftertanke hos denne partiledare (språkröret), som mer än andra har skadat Sverige. Att han inte har bättre koll på sin egen hälsa är förskräckligt och att han med två hostattacker under den korta intervjun inte har vett att avbryta sin svada är ännu värre. Ut med miljöpartiet ur riksdagen! Bort med denne marodör! Som inte begriper att han utsätter andra för fara när han hostar på dem. 

8:57

Men i TV4:as nyhetspanel på morgonen så ursäktas han med att han hade satt i halsen. Så klart. För det sade hans partisekreterare Katrin Wissing. I TV4 sitter ju miljöpartister, särskilt DN:s kulturchef Björn Wiman säger, att i Aktuellt i går så harklade sig programledaren. Det ska väl inte attackeras? Och de tror på vad partisekreteraren sade. Klantskallar! Går på vad som helst. 

9:59

Jaha nu är statsminister Magdalena Andersson också smittad med covid. Det går inte att klara sig undan denna smitta uppenbarligen. Tidigare har Lööf och Bolund således uppgett att de är smittade. Alla tre har träffats och pratats vid. 


onsdag 12 januari 2022

Sex miljarder i bidrag till hushållen för el

UPPDATERAT

 Regeringen har skyndat sig att införa bidrag för att hushållen ska kunna betala sina elräkningar som ligger på höga nivåer upp till 10-11 000 per månad. Upp till 2 000 kronor per månad kan det bli beroende på hur mycket el hushållen gör av med. Det här är en insats eftersom det är valår då finns det alltid hur mycket pengar som helst. Men vi gläds naturligtvis åt att en del villaägare kan bo kvar i sina hus. Men det verkar vara för lite och för sent med tanke på den dyra el som bostäder måste betala för december månad. Att sänka skatten är naturligtvis inte aktuellt, för det är inte socialdemokratisk politik utan nu blir det bidrag istället under tre månader. Byråkratin kommer att frodas ännu mer när det ska sökas fler bidrag. Priserna på el är absolut för höga ändå. Det är ju elskatt och sedan moms på hela den summan. Moderaterna har föreslagit slopad elskatt, vilket skulle gynna hushållen mer. Och dessutom hjälpa tjänsteföretag en del så de slipper lägga ned sina företag.

9:58

Nu säger regeringen att stödet ska utgå utan att hushållen behöver ansöka om det. Hur det ska gå till är dock oklart eller hur lång tid det kommer att ta. Sammanlagt blir stödet 6 000 kronor som mest sägs också. Det förklarar de inte, men det är när stödet betalas ut för tre vintermånader december till och med februari. Verkar vara ett hafsgenomförande. "Den exakta utformningen av elpriskompensationen kommer att tas fram i dialog med myndigheter, elnätsbolagen och riksdagen". Jaha. Men under tiden måste alla betala sina elräkningar och elskatten plus momsen ovanpå detta. Ingen vet när kompensationen ska kunna betalas ut. 

15:27

Bara momsen beräknas dra in mellan 5-10 miljarder extra den här vintern till staten. Och så vet ni väl att Vattenfall är helägt av staten, så där tjänar staten ännu mer. Plus elskatten då som beskattas en gång till genom momsen. Skatt på skatt. Förfärligt system. Så det här är inte alls något som belastar statsfinanserna för de går med vinst ändå på elen. Så det är en riktig valfläskbit som delas ut. Och nu blåser det också så det är inte någon dyr el längre. Den ligger på dryga 20 öre per kilowattimme i hela landet! 

18:35

Anna Eduards i Kungsör har fått en elräkning för december på över 20 000 kronor. Hennes villa är listad som 80 kvadratmeter stor. Står det angivet. Hon själv säger att det är 135 kvadrat. Det verkar inte stämma varken ytan eller räkningen. Eller? När jag slår upp kartan över huset ser det ut att vara tillbyggt flera gånger. Då stämmer räkningen antagligen bättre. Ytan kan då beräknas till 240 kvadrat ungefär. Inget bygglov? Är det därför kvadraten inte stämmer? Eller också är huset inte färdigbyggt. Då kan det vara ett draghål. Och att bara värma med el är dyrt. Man måste ha en-tre spisar eller kaminer då också. Villan ligger vid sjön Mälaren, kan vara kallt och blåsigt på vintern. Hon blev intervjuad som utsatt person i Morgonstudion på torsdagen den 13 januari. Då ställs inga svåra frågor förstås. tisdag 11 januari 2022

Covid skenar genom samhället

UPPDATERAT

 Jodå nu är 4 av 10 smittade av covid, av de som testas, men det är väl den nya varianten omikron. För den är smittsam. Ett barnbarn var här och visade sig i dag ha covid. Så egentligen ska jag också testa mig, men det tänker jag inte göra. Var och handlade i dag så mat har jag. Och jag har varnat de jag bor hos. Det får räcka. Finns inte längre kapacitet att testa har jag hört och kö tänker jag inte stå i.  

Känner mig inte sjuk, men kräktes igår och det säger dom är ett symptom. Men själva den bedrövliga sjukdomen lär visa sig på torsdag eller så. Om den nu gör det. Äter C-vitamin, Omega 3, D-vitamin och Echinagard för det brukar jag göra. Och promenad har jag varit på idag också. Det går inte heller längre att testa alla som vill för det finns ingen testkapacitet. Vilken fantastisk värld!

Det går ingen som helst nöd på mig. Och liberalerna tycker att regeringen har överskridit sina befogenheter och vill ta tillbaka makten till riksdagen. Så tycker jag också! Den här pandemilagen gav inte regeringen fria händer i alla tider. Det är en tillfällig lag! Och det fantastiska vaccinet verkar inte mot omikron. Det tar sig runt immunförsvaret och vaccinet. 

12.1.2022

Under 2021 var inte dödstalen högre än de har varit tidigare år. Före pandemin. Det gör att det verkar ännu mer obefogat att införa nya restriktioner nu i januari 2022. Omkring 90 000 eller fler dör varje år i Sverige. Det är siffror som länge har varit desamma. Förra året avled drygt 91 500. Ingen alarmerande siffra. År 2020 avled drygt 98 100 människor i Sverige. Det berodde på pandemin, men dödligheten är inte längre extra stor. 

13.1.2022

Till slut sägs att även benbrott som läggs in på sjukhus betecknas som inlagda för covid, fast det då bara är en bidiagnos. Det är inte anledning till beläggningen på sjukhus. Covidstatistiken är därmed överdriven. Omkring en tredjedel som vårdas i Västra Götalandsregionen för covid enligt statistiken vårdas egentligen för något annat. Lögn, förbannad lögn och statistik eller hur var det nu det kunde uttryckas? Själv träffade jag ett barnbarn som visade sig ha covid i lördags. Jag mår bra! Fast jag inte är vaccinerad!

11:19

Och nu trillar partiledarna dit. Per Bolund (mp) och Annie Lööf (c) har båda testat positivt för covid. De får hålla sig i stillhet. Snart kan väl inte riksdagen rösta längre för alla blir sjuka med eller utan symptom.Likt en flock skenande hästar drar nu Covid genom samhället.
Inga resurser räcker till, varken i sjukvården eller på annat håll. 
Men det kommer att vara över om ett antal veckor.
Då har ju alla, som överlever ett immunskydd!
 

måndag 10 januari 2022

Den svarta måndagen

UPPDATERAT

 Tänka sig att detta land inte har resurser att ta hand om lite fler på sjukhusen. Eller att vinterkräksjukan och rs-viruset ska slå ut sjukhusen, plus influensan då och så lite mer covid-19. Det skulle ju bli så att vi levde alla tills vi var 100 år och aldrig var sjuka. Vad var det som gick snett? Vi lever numera i en diktatur där regeringen kan inskränka vår frihet genom den statistik som finns.

Själv kräktes jag i morse, men det skulle inte falla mig in att söka vård på sjukhus. Brukar aldrig bli sjuk, men träffade släkten i lördags så det kan ju ha varit det som smittade. Förstod inte ens att jag skulle kräkas, så det kändes som när jag var liten på bussen och plötsligt kräktes på tidningen som en tant hade. Begrep inte då heller att det var på gång. Det var evigheter sedan jag var sjuk på detta sätt. Någon gång på 80-talet tror jag. Så jag lyckades kräkas på badrumsmattan. Bara att slänga. 

Aftonbladets Oisín Cantwell tar i när han säger att det är en svart fars, som bara fortsätter. Och att vi låter vinterkräksjukan inskränka demokratin. Jag ska inte tjata om att vi har få sängplatser på våra sjukhus, för alla skulle ju vårdas hemma var tanken. Inte skulle det behövas några platser på sjukhus. Och nu är dessutom 4 av 5 intensivvårdsplatser upptagna av andra sjukdomar än covid. 

Så kan det gå på vintern när vi är mer sjuka än på sommaren. Inte så märkligt för det är lättare att leva på sommaren. Särskilt när inte samhället är nedstängt och alla är skräckslagna för en ny sjukdom. Dessutom är det halt ute, kan medföra benbrott och armbrott. Förfärligt! Vi skulle ju inte ha någon vinter längre i vårt land. Det hade miljöpartiet bestämt. Men folk får hjärtinfarkter också på vintern, Alldeles förskräckligt! Det blir väl diet snart som anbefalls från regeringen, för vi blir ju bara mer överviktiga. Mer än hälften av svenskarna är feta. De godtyckliga reglerna är här för att stanna. Jag tippar att covid tar slut om några veckor, men andra sjukdomar fortsätter förstås. 

Regeringen ska stanna hemma från OS i Peking om några veckor. Inte för att de inte gillar Kina utan för att coronasituationen i världen är så allvarlig. Om regeringen fick bestämma skulle det antagligen inte bli något OS alls. Allt går att skylla på covid. För Kinas regering är som vanligt totalt oskyldig.

11.1.2022

Pernilla Wahlgren klagade sin nöd över de nya restriktionerna för hennes show skjuts hela tiden på framtiden. Då blev hon uppringd av den nya kulturministern som berättade att alla ska få bidrag för det ska hon absolut ordna. Och Pernilla Wahlgren blev så överraskad och så lycklig och hon tyckte att det var otroligt fint att bli uppringd av Kulturministern. Jo hon skrev stort K då för att uttrycka sin lycka. Så enkelt att göra henne lycklig! Ring till Pernilla alla tjänstemän i staten! Gör henne lycklig! Sedan kan ni stänga ned hur mycket som helst! Bidrag och fler bidrag heter lösningen. 

Pernilla Wahlgren kände sig utvald och lycklig när hon blev uppringd av nya kulturministern. Det utlovades fler bidrag för att branschen inte skulle gå omkull. Så Pernilla Wahlgren neg snällt för denna minister!Jo riktigt irriterande att det finns andra sjukdomar också förutom covid. Och det tar regeringen fasta på och inskränker därför hela folkets rörlighet. Börjar på onsdag. Restriktionerna tar aldrig slut! 


söndag 9 januari 2022

Är det en skandal att statsministern anlitar illegal invandrare?

UPPDATERAT

Frågan uppstår därför att en illegal städerska från Nicaragua som skulle utvisas har påträffats hemma hos statsministern när städerskan hade utlöst larmet. Polisen åkte hem till statsminister Magdalena Andersson som bor i Nacka och påträffade då två städerskor. Den ena skulle inte ha befunnit sig här i landet. Hon sitter nu i förvar. Hela historien visar hur illa det står till i staten, för det är ändå statsministern som ska se till att lagarna är sådana, att det inte ska gå att anlita sådan arbetskraft. 

Magdalena Andersson tycker det räcker med att hon har avslutat kontraktet med firman, men det är allvarligare än så. Kvinnan i fråga är tydligen dömd för stöld på Åhléns också. Och efterlyst. Man kan tänka sig många situationer där även Ryssland skulle ha blivit inkopplat, för att någon spion nästlat sig in i statsministern hem. Man kan också tänka sig en utpressningssituation eller sabotage. Städfirman tvättar sina händer och säger att de anlitat något företag från någon Svetlana. Det låter ännu allvarligare. 

Svetlana är ett känt ryskt namn. Och vi vet ju att ryssarna pressar på Sverige just nu i politiken och Putin hotar Sverige, för att landet inte ska gå med i Nato. Städföretagets VD har tillskansat sig pengar genom bluffakturor och har fått betala extra skatteböter på 600 000 kronor tidigare. Men statsminister Magdalena Andersson anser att hon är en vanlig människa när hon anlitar städhjälp inte en statsminister. Och att hon har velat göra allt rätt. 

Magdalena Andersson tog i med hårdhandskarna i sitt installationstal och menade att "den organiserade brottsligheten kunde agera både som hyresvärd och arbetsgivare". Hon sade också att den som anlitade någon till ett lågt pris "är med och finansierar det våld som förgiftar vårt samhälle". Nu har hon själv gjort så. Vi får väl se om hon kan ändra det som socialdemokraterna och hon själv har förstört nu under två mandatperioder. 

13:46

Lena Mellin på Aftonbladet tycker det är oförlåtligt att ingen tar ansvar för statsministerns liv överallt där hon befinner sig. Det är oförsvarligt i ett land där både en utrikesminister och en statsminister har blivit mördade. Det verkar vara ingens ansvar, varken regeringskansliets eller Säpos ansvar att ha uppsyn över statsministern. Magdalena Andersson har nu flyttat in i Sagerska palatset och kanske kan hennes liv vara mer säkert där än i Nacka. 

18:06

Säpo reagerar nu till slut och säger att de ska genomlysa denna problematik och se om det finns "behov av regeländringar". Uppenbarligen gör det så. Inte bara från Säpos sida. Dick Malmlund säkerhetsexpert säger att om detta inte är Säpos uppdrag är det en skandal och om det är det är det också skandal. 

19:37

Magdalena Andersson har anlitat den här firman under flera år, säger hon till Göteborgs-Posten. Och hon har frågat om de har kollektivavtal, men de ljög för henne. Hon hade inte makten att avslöja deras lögner. Illa!

10.1.2022

Den illegala städerskan var aldrig inne i Magdalena Anderssons hus. Hon satt i en bil utanför. Ja då är allt lugnt!

9:59

Om statsministern hade frågat fackförbundet kommunal hade hon fått veta att städbolaget inte hade något kollektivavtal, men det var väl för krångligt för henne. 

11.1.2022

Morgonstudion tog upp detta ämne och hade kallat in kommunal för att facket skulle berätta att det är enkelt att ta reda på även för privatpersoner ifall ett bolag har kollektivavtal. Det är bara att gå in på deras hemsida. Arbetsgivarorganisationen Almega var också där och berättade att det är fördelar med att ha ett kollektivavtal och att arbetsgivare kan få stöd och hjälp genom detta. Det är dock inte vanligt i hemtjänstsektorn, dvs gällande städbolag som städar hos privatpersoner. Det fanns 70 000 sådana företag år 2018 enligt kommunal. Sektorn har vuxit otroligt snabbt, kan bero på RUT, som gör att privatpersoner kan dra av detta för att få ned skatten. 

12:11

Expressen har grävt vidare och det är helt klart att städerskan har varit inne i statsministerns bostad tidigare. Hon säger det själv. Hon har nu skrivit till kungen för att få hjälp. Hon vet tydligen inte att han inte har någon makt i det här landet.