torsdag 25 juli 2024

Mord Landskrona 14-åringar Malak mot Emilia

 UPPDATERAT

Hur kan en 14-åring ha ihjäl en annan 14-åring? Det rör sig om livslång utsatthet som borde ha tagits om hand av svenska myndigheter. Men så gjordes inte så nu är Malak misstänkt för mord på sin kompis Emilia. Båda lika gamla och Malak kan inte stå inför rätta för detta, för hon är under 15 år. Hon sitter inte heller häktad och kan inte bli det för att hon är så ung. Socialtjänsten har tagit hand om henne. 

Jag har en bild på dem och jag kan inte skilja den ena från den andra. Bägge har utländskt påbrå. Och för mig kunde de lika gärna vara systrar, men nu har de istället råkat bråka och den ena är död. Hittad bunden med silvertejp och skärsår på kroppen. De båda har inte ens börjat sina vuxna liv och en är död och den andra har förstört sitt liv redan. Varför finns det sådana här flickor i Sverige?

9:35

En ung person till, en 15-årig flicka är misstänkt i fallet, för det behövdes två för att kunna övermanna 14-åriga Emilia. 15-åringen greps i går och är anhållen. Mamman till den mördade flickan säger att hon var en ängel. Vad ska hon säga? Men världen var inte redo för denna ängel, säger mamman.

26.7.2024

Det 15-åriga flickan begärdes i dag häktad. Ännu en person är misstänkt i fallet för grovt skyddande av brottsling. 

14:09

Melak Muhammed heter den 15-åriga flickan som nu ska häktas i Lund. Förhandlingen började klockan 14. 

15:51

Hon blev häktad på sannolika skäl för mord. Förhandlingen hölls bakom stängda dörrar. Alla som är inblandade har utländsk bakgrund, vilket är så vanligt numera, men sällsynt dock med flickor i ett så grovt brott. 



söndag 21 juli 2024

Joe Biden hoppar av sin kampanj

UPPDATERAT

 Bra gjort Joe Biden! Det ska inte vara 80plussare som regerar i länder. Nu hinner ju Trump bli också så gammal om han vinner i valet den 5 november, vilket är troligt. Jag skrev redan här den 4 juli att Biden inte kunde vinna.  Nu är det ett faktum. Här nedan kan ni läsa vad han skrev. 

26.7.2024

Kamala Harris lär bli utsedd till ny presidentkandidat i augusti nu när också expresidenten Obama stöttar henne. Har hon någon chans mot Trump? Vi hoppas på det. 


lördag 20 juli 2024

Emelie och Martina behöver islam

 De båda vännerna Emelie och Martina i Skåne har konverterat till islam. De greps känslomässigt av vad som stod i koranen, började gråta, och tänkte inte så mycket utan tog på sig slöjor. Det får mig att minnas vad jag såg som barn på TV när kvinnorna grät när Hitler talade och jag frågade mamma varför. De är väl kära i honom, sade min mamma. 

Massor av människor i Tyskland blev frälsta då genom visionen av tusenårsriket och alla nya strikta regler. Det fanns en tydlig fiende i judar. Dessa skulle äntligen utrotas efter tusentals år. De hade ju tagit död på Jesus dessutom. Det är svårt att begripa denna syn, men då hade ingen varit nära att ha fått svälta för en limpa kostade så mycket mer när dagen var slut än när den började. Hyperinflationen inträffade 1923. Hitler lovade stabilitet i ett land som hade lidit mycket. Allt en följd av första världskriget.

Alla tog på sig en uniform och instämde i budskapet, för att känna sig trygga. Detsamma som Emelie och Martina nu gör i Sverige år 2024. De känner sig uppenbarligen tryggare när islam är dominerande. Tidigare kunde de göra som de ville, men stod inte ut med denna frihet. De behöver den strikta livsstil som islam erbjuder och tänker inte så mycket på utsattheten som kvinnor har i muslimska länder när de inte har på sig slöjan eller följer de regler som männen, imamer, sätter upp. 



De båda vännerna Emilie och Martina har äntligen fått struktur på livet precis som flickorna ovan under Hitlerregimen. Att andra lider under dessa förtryckande strukturer är inget de funderar över. 

fredag 19 juli 2024

Kriminalreporter på DN överförde pengar till Foxtrot-kvinna

UPPDATERAT

Det är Viviana Canoilas, undersökande kriminalreporter på DN, som påstår att hon har lurats att överföra 150 000 kronor till en kvinna i gangsternätverket Foxtrot. Det låter helt osannolikt i min värld. Det skulle vara till renovering, säger hon. Jaha var är den renoveringen då? Inte betalar man i förväg för något sådant. Det luktar mer än skumt. Vad har hänt med DN:s kriminalreportrar? Något sådant kunde omöjligt ha inträffat förr i tiden. 

Under tiden som detta utreds är Viviana Canoilas avstängd från sin tjänst på DN. Fattas bara. Hon nominerades till Stora Journalistpriset år 2019. En mycket stor utmärkelse i denna värld. Därifrån är vägen lång till att skicka pengar till en kvinnlig brottsling, som kommer att få sin dom snart. Denna brottsling jobbade tidigare i högsta säkerhetsklassen med fångar på Kumla, men fick sluta när hon upptäcktes ha en otillbörlig relation till en fånge. Hon har under lång tid kört narkotika till olika platser i landet. Hon hanterade sammanlagt 41 kilo cannabis och ett kilo kokain. 

Det ser ut som om DN:s kriminalreporterns pengar har använts till bland annat en inbetalning till kronofogden för en skuld som Gottsundanätverkets ledare Tommy Andersson hade på 60 000 kronor. Viviana Canolias säger att hon blev lurad, men det framstår inte som särskilt trovärdigt. Hon verkar heller inte ha polisanmält detta. Så kan det gå då när kvinnor är inblandade och en blir kär dessutom i någon gangster. Den kriminella tidigare fångvaktaren säger att hon kan vara lättpåverkad och lättmanipulerad. Jaha varför ska sådana kvinnor få jobba med fångar?

22.7.2024

Kvinnan med knarket dömdes till 5 års fängelse i dag. Hon är i 30-årsåldern och från Örebro. 

Här har Viviana Canoilas fått blommor för att hon nominerades till Stora Journalistpriset år 2019. Därifrån till att skicka mycket pengar till en känd brottslig kvinna, som snart ska få sin dom, är det en lång väg. 


onsdag 17 juli 2024

Två britter skjutna i Malmö

Det är två britter som saknas och som har hyrt en bil i Köpenhamn för att åka till Sverige på en affärsresa. Malmö är en farlig stad och det visade sig besannas när de båda männen hittades skjutna och uppbrända i sin hyrbil.  

Det omtalas inte vad för sorts affärer de båda skulle göra. Och männen är ännu inte absolut identifierade, men det finns inte så många som beger sig till Sverige från Storbritannien på affärsresor. Så troligen är det dessa båda det rör, för de skulle ha kommit tillbaka till England som i söndags. Och de var anmälda saknade av sina släktingar samt att det var den uppbrända Toyotan, som de hade hyrt på Kastrup. 

De var från London och i 30-årsåldern. Ingen vet ännu vad som har hänt dem eller varför de är skjutna och bilen bränd. Men skjutningar är vanliga i Sverige. I år har 139 sådana skjutningar inträffat och ett 20-tal har blivit dödade samt ett 30-tal skadade i dessa skjutningar. 

Farooq  Abdulrazak och Juan Cifuentes åkte till Sverige på en affärsresa, men kom aldrig tillbaka hem igen till London. 


tisdag 16 juli 2024

Thomas Matthew Crooks gick fel i livet

 Mannen som försökte skjuta Trump gick fel i livet. Han var född den 20 september 2003 och framstod som en tyst och tillbakadragen ung man som var bra på matematik. Ännu så länge finns inget uttalat motiv bakom hans skjutning. 

Han ville inget särskilt med sitt liv, bara städa en smula i politiken i USA. Så kan man tro. Han lyckades nästan. Det var ett självmordsdåd "suicide by cop" som det brukar heta. Varför gör människor överhuvudtaget något sådant? Är det detsamma som när klimatprotesterande belägrar SEB-banken i Kungsträdgården och får stå inför rätta. De anser att de har rätt att ständigt bryta mot lagen för att ändra världen. 

I Thomas Matthew Crooks fall måste han ha kommit fram till detta genom att tyst begrunda vad han kunde göra med sitt liv. Hans pappa hade ett 20-tal vapen och han tog ett av dem. Ett vapen som används i krig. Men han lyckades inte ta död på Trump. Expresidenten hade änglavakt och träffades inte annat än lite i ena örsnibben. Vapnet var AR-15, ett halvautomatiskt vapen som sedan förra året är tillåtet att användas vid jakt i Sverige. 

Thomas Matthew Crooks hade gått ut en ingenjörsskola i maj i år. Han var duktig också där och gick ut med "high honours". Han jobbade i köket på ett vårdhem. Men nu stod han inför att göra något mer i världen. Han var medlem i en skytteklubb i sin hemtrakt. Han köpte ammunition till sitt vapen samma dag som han sköt mot Trump. 

Hans skolkamrater säger att han blev mobbad i skolan och att han ibland kom iklädd jaktkläder och att han var en ensamvarg. Han gillade historia och fick bra betyg på prov i skolan. Han var intelligent men lite underlig enligt någon annan skolkamrat. 

Han försökte gå med i skolans skytteklubb, men passade inte in där heller. Han var ingen bra skytt, men han var absolut konservativ, säger någon som debatterade med honom. Därför begriper ingen varför han ville skjuta Trump. Han framstår som förvirrad, men inriktad på att förändra världen på ett snabbt och våldsamt sätt. 


Faksimil från BBC över platsen där skjutningen ägde rum. 


söndag 14 juli 2024

Trump blev nästan mördad

UPPDATERAT

Det var under ett tal Trump höll i Pennsylvania på lördagen som skott avlossades och Trump tog med handen mot örat. Han blödde där. Han dök ned bakom talarstolen och när han togs bort av livvakterna så var han blodig i ansiktet. En åskådare är död och två allvarligt skadade. Det var en man på ett tak, som hade ett gevär. Han sköt mot Trump, men han sköts själv sedan också av Secret Service och är död. Trump vred på huvudet just innan han sköts annars hade han träffats direkt i huvudet.

Det är vilda västern som vanligt i USA. Landet som är uppbyggt på våld och vapen. Varje år så skjuts 40 000 människor till döds i Förenta Staterna. I landet finns 400 miljoner vapen i omlopp. Fler än befolkningen som uppgår till ca 333 miljoner människor. Det här lär inte skada Trump i hans kandidatur utan tvärtom. Han får säkerligen fler på sin sida nu när han också har blivit ett brottsoffer.

6:48

Thomas Matthew Crooks, 20 år, heter han som sköt. Ett foto på honom visar en ljus vit man. Det här nedan är ett körkortsfoto på honom. 


Trump träffades av ett skott på ena örat och var blodig när han restes upp av livvakter. Det våldsamma USA kunde ha tagit död på honom. 

Här är den av Gud benådade presidentkandidaten. Jo en del ser det så och Trump var rörd när han anlände och fick ta emot hyllningarna. 


fredag 12 juli 2024

Gamlingarna från 40-talet förstör USA

Naturligtvis vore det bättre att USA hade ett par yngre förmågor än Biden och Trump, som kunde ta över och sköta USA. Det säger jag eftersom jag är lika gammal eller nästan lika gammal som dessa båda. Inte skulle jag vilja ställa upp på något större i min ålder. Jag fyller 79 år senare i december. Det är dags att ta det lugnt då i den åldern. Inte trodde jag att jag skulle få uppleva i min livstid att USA krackelerar, men det gör ju stormakter också någon gång. Jag kan tänka att omgivningen runt Biden och Trump redan har tagit över deras positioner för presidenter är inte enväldiga. Inte ens i USA. 

Presidenten har mycket makt i USA eftersom denne är statschef, utser regeringen, är chef för den federala förvaltningen och samtidigt är överbefälhavare. Presidenten utser domarna i Högsta domstolen. Det är dock kongressen som stiftar lagar och bestämmer över landets ekonomi. Dessa båda gamlingar kommer att åsidosättas så gott det går, vem som än blir president. Stackars USA!





torsdag 11 juli 2024

Att vara släkt med en kriminell är farligt

 Den 16-åring som sköts ihjäl i Bagarmossen var inte måltavla, men hans storebror är kriminell. Det gäller att inte befinna sig ute mitt i natten och att inte tjafsa med killar med skjutvapen. Hitintills i år har 21 skjutits ihjäl i Sverige. Antalet skjutningar har varit 133 under 2024. 

Länge skrev jag om morden som utfördes, men numera är de vardagsmat så det är ingen idé tycker jag. Det går inte att få stopp på mördandet när så olika slags människor har samlats i vårt land. Män och pojkar har alltid velat bli rika snabbt genom att gå utanför lagen och utöva våld mot andra. Det är lättare om de inte identifierar sig med det svenska. Jag såg det som ung också. Men då fanns inte så många utifrån kommande i Sverige. Under 2023 mördades 121 personer i Sverige. 

Det är naturligtvis social misär som gör att dessa pojkar/män blir kriminella. Jag är uppvuxen två stationer från Bagarmossen vid T-banan. I Björkhagen var det massor med barn som växte upp, men de var från Sverige nästan alla utom någon enstaka från Finland. Då som nu bodde vi i hyreshus, men ingen pratade om den sociala misären. För den såg vi inte. Många hade det sämre än vi. 

Då fanns det en positiv framtidstro på 50-talet för Sverige låg bra till efter andra världskriget. Det var stökigt då också i skolan med slagsmål på skolgården, men inte så allvarligt. Ingen dog. Numera gäller det att sno åt sig så mycket som det går innan allt går åt skogen. Ta pengar eller annat med våld. Så lyder framtidstron.

Kring 62 000 personer är aktiva i eller kopplade till gängen i Sverige, säger polisen. Det räcker för att skapa mycken oro. Och många brott. Det finns nästan 23 000 poliser ute i tjänst. De har hjälp av sammanlagt 15 500 civila som jobbar tillsammans med dessa poliser. 





tisdag 9 juli 2024

Indiens premiärminister Modi kramar Putin

 UPPDATERAT

Det är en upprepning i stor skala av vad som hände före andra världskriget när Putin samlar in statsöverhuvuden som är på hans sida, som Kina, Nordkorea och nu Indien. Dessa länder omfattar en befolkning på närmare 4 miljarder människor. För själv har Putin inte fler än kring 143 miljoner invånare. Alla dessa kan ju inte kriga. Och kramandet mellan Putin och Modi hände samma dag som ett barnsjukhus bombades i Kiev. Skam över demokratin Indien!

13:20

Naturligtvis säger Ryssland att det var en ukrainsk missil som träffade barnsjukhuset. Nej det var det inte för Ukraina har inte ryska robotmissiler och har inga flygplan, som kan bära dem. Skamligt för Ryssland! Barnsjukhus ska absolut inte bombas! Det här var en direktträff för missilen fotograferades innan den slog ned i sjukhuset.