onsdag 31 mars 2021

Regeringskansliet bevakades av kriminella i Securitas

 Hur nära en statskupp är vi egentligen? Securitas som skulle bevaka regeringskansliet hade tydligen kriminella anställda, som lade beslag på Glock. Ni vet pistoler som man kan skjuta människor med. En av dessa pistoler hittades hos en ung pojke på 15 år, som sedan dömdes för att ha försökt mörda en ledare för ett kriminellt nätverk. Så kriminella har infiltrerat Securitas och de har haft tillgång till det tiotal pistoler, som stals från regeringskansliet plus då ammunition. Det hände vid flera tillfällen. 

Hela förundersökningen är nu nedlagd. Ingen åtalas fast en man i 30-årsåldern greps ett par veckor år 2019 efter att stölderna blivit kända. Han var misstänkt för stöld och grovt vapenbrott. En annan av pistolerna fanns med på bild i mobilen hos en kriminell. Han åtalades för innehav av vapnet, men friades av tingsrätten. 

Vad är det som händer? Vem skyddas av åklagare och kan inte åtalas? Varför kan inte mannen i 30-årsåldern ställas inför rätta? Är han så viktig att han inte går att åtala? Kan de kriminella när som helst ta sig in i vapenrummet utan att upptäckas? Fungerar inte kamerorna i regeringskansliet? Frågorna kring detta är många och svaren få. 

Den här solbrända (?) handen höll i en av de pistoler som stals från regeringskansliet. Han hävdade att det inte är olagligt att hålla i en pistol. Bara att äga den. Så han friades. 
Det var den här solbrända (?) handen som höll i pistolen, menar polisen. Men det är inte brottsligt att hålla i en pistol.  


tisdag 30 mars 2021

Samla in data om hudfärg, etniskt ursprung, religion och sexuell läggning

 Jag tror knappt mina ögon när jag läser en debattartikel i DN, där två kvinnor forskarna Lin Lerpold och Sayaka Osanami Törngren anser att det är viktigt för integrationen att undersöka varifrån människor kommer, om hudfärgen är vit, gul, brun eller möjligen svart, vilken religion de har och huruvida de föredrar män eller kvinnor i sin säng. Personligen skulle jag aldrig svara på en sådan enkät från statsmakterna eller kommunen eller något universitet. Jag som i min enfald trodde att den sortens undersökningar tog slut i och med andra världskriget. Då en gul stjärna utpekade judar. Och Sverige uppfann ett J, som stämplades i deras pass. 

Dessa båda kvinnor med utländskt utseende är forskare, som fiskar i grumliga vatten. Varför i herrans namn skulle vi undersöka dessa personliga saker hos människor? Även om dessa invidiver inte skulle gå att känna igen på individnivå? Varför behöver någon känna till detta? Enligt de båda är det för att "utan jämlikhetsdata kan vi inte utforma evidensbaserad policy och vidta åtgärder som gynnar integrationen bortom den förenklade polariseringen som driver kulturkrig och identitetspolitik i Sverige."

Jo så skriver man på en hög abstraktionsnivå, så att ingen ska begripa vad där egentligen står. Jag kan också göra detta, men undviker det alltid. Vad betyder då "evidensbaserad policy" jo något flummigt som lutar sig på belägg genom att man uppmanar människor att ge forskarna detta.  Vad är det som driver "kulturkrig och identitetspolitik i Sverige"? Inte är det att vi inte vet tillräckligt. Tvärtom vet vi alldeles nog om hur det ser ut i förorter där enbart nya invånare har flyttat in som har kommit från krigsområden. 

Mänskligheten fungerar nämligen så att när vi har varit utsatta för brist på frihet, förnödenheter och tvingats gå in i system som inte är mänskliga, så uppstår ett oändligt behov av att bli omhändertagna som barn kan ha och när detta sker i Sverige förväntar sig även vuxna människor att detta ska fortsätta i evighet. Om inga krav ställs på dessa, som vi har välkomnat med öppna famnar, så får vi det samhälle vi ser i dag. Detta är inte beroende av att vi inte vet tillräckligt utan att stat, kommun och region inte reagerar förrän det har gått ett antal år och pengarna är slut. 

Vårt samhälle är inte skapat för människor med oändliga behov av omhändertagande. Enkelt faktum. Och det ligger på individnivå att ändra detta. Samt på stat, kommun och region att ha sådana strukturer att det ställs rimliga krav på människor. Nu vet vi att pengarna inte räcker i sjukförsäkringen och staten tvingar därför ut människor ur systemet. Vi har inte råd längre. Det har ingenting med kulturkrig eller identitetspolitik att göra. Utan är krass kontantbrist. 

Det är därför socialdemokraterna nu letar med ljus och lykta efter skatter och avgifter att höja. Hitintills har de hittat fastighetsskatten och avgifterna på elnätet. Mer lär komma. Det går inte att pressa blod ur en sten och till sist har vi inte råd med att ge sjukvård till alla som kommer hit, eller att låta dem få alla sina tänder lagade gratis. Medan andra får dra ut tänderna för det är för dyrt att få dem omsedda. 

Jag vet inte vilken kultur dessa båda kvinnor kommer ifrån och inte bryr jag mig heller. Jag bedömer dem efter deras ord, inte efter utseende eller vilken religion de har, inte heller om de föredrar kvinnor eller män i sexuella sammanhang. Men här i vårt land vill vi inte ha sådana skumma forskare, som försöker få oss att delta i undersökningar som ingen borde behöva utsättas för som lever i ett fritt land utan diktatur. 

De båda kvinnorna skriver att de själva har asiatiskt ursprung. Varför vill de införa ett slags diktatur i Sverige? Är de inte lite väl programmerade genom sin uppväxt, för många länder i både Asien och Afrika har diktaturer. Det vill vi inte ha i Sverige. 


 

måndag 29 mars 2021

70-åringen död med hunden vid sin sida

Den 70-åring som försvann utanför Vårgårda förra måndagen hittades död i går och hunden satt vid hans sida. Sorgligt eller inte att dö på en hundpromenad? Jag vet inte. Kanske okej. Är det sant att hunden satt vid hans sida? Eller är det en skröna därför att vi vill höra sådant. Trogna och lojala hundar är det bästa vi vet. Detta lär vara en mindre hund. Jag minns filmen "Hachiko en vän för livet" med Richard Gere och hunden som gick till tågstationen och väntade på husse även när han var död. Det lär vara en sann historia från Japan. Som av en händelse hette den nu döde mannen också Richard. Enligt Göteborgs-Posten har anhöriga till 70-åringen tagit hand om hunden. 


Richard Gere och hunden som spelade Hachiko, den trogne, som väntade utanför tågstationen i nio år efter att hans husse i Japan hade dött. Sedan dog Hachiko själv. Han hittades död på en gata. 

lördag 27 mars 2021

Växlingskontor används till terrorism och knarkhandel

 Att det urgamla hawalasystemet används till skum verksamhet är ingen nyhet. Detta system som används i arabvärlden och i Afrika plus Indien har flera gånger varit uppe för utredning av polisen och nu berättar DN att Södermalm i Stockholm har varit navet för knarkhandeln. Inte så märkvärdigt för det har hänt flera gånger att konton har stängts, för att de används till att forsla pengar utomlands genom penningtvätt. Hawalakontor har haft miljarder att ta hand om. Det är ett hemligt och slutet system, som bygger på förtroende mellan de som har hand om pengarna, och inte något för vanliga bankkunder. 

Senast 2019 var det uppe i nyheterna och somalier klagade över att de inte kunde skicka pengar längre till sina släktingar. Det är tack vare den pågående pandemin, som polisen har kunnat ägna sig åt grövre brott i större utsträckning, när de inte har behövt bevaka fotbollsmatcher och demonstrationer på stan. Noa och polisen har haft 60 personer som har kunnat granska växlingskontoren och spana på hur pengarna rör sig över världen. 

Mannen bakom det här växlingskontoret World Exchange AB i Stockholm sitter häktad sedan förra sommaren. Kriminellt kapital i storleksordningen hundratals miljoner har studsat runt i världen. Pengarna överförs inte men stannar i respektive kontor och sedan räknas summorna av på andra hawalakontor i världen som Dubai, London eller Qatar. 

Systemet uppfanns på 700-talet för att människor (läs män) skulle slippa forsla stora summor runt i världen och riskera att rånas. Men den här häktade mannen har utsatts för att en bomb sprängdes utanför hans bostad söder om Stockholm några veckor efter hans häktning. Det är faran att umgås med kriminella. Hela utredningen kring honom och omkring ett dussin andra ska vara klar i maj i år. Finansinspektionen har ingen insyn i hawalaverksamheten, för detta är ingen bank utan ett sätt att forsla pengar hit eller dit över världen enligt urgammal vanesed. 

Något liknande uppstod när riddarna skulle kriga i det heliga landet och de behövde kunna skaffa proviant och annat under vägen. Då behövde de inte heller släpa på guldmynt genom Europa, utan embryot till vårt bankväsende uppkom då genom att de använde ett papper där summan stod som de hade deponerat hos en man i Europa och sedan kunde de lösa in denna summa på annat håll. Men bankerna i Europa har utvecklats från detta under tusen år. Men så icke hawalsystemet, som går utanpå all insyn. Själva förfarandet har sitt ursprung i sharialagarna. 


Här illustrerar DN hur hasch skickas över världen och omvandlas till kontanter att sändas vart som helst i världen genom hawalakontor. Det är nog en underdrift. Det så kallade Vårbynätverket har använt systemet. Huvudmannen satt i Spanien. Även Bandidos lär ha använt systemet. De kriminella som inte nämns men som har upptäckts på senare tid är sådana som musikern Yasin som har rötter i Somalia och som har ingått i Shottaz en kriminella liga. Och knarket är nog något värre än hasch. Faksimil från DN. 


fredag 26 mars 2021

Använder du plastpåsar lille vän?

 Per Bolund (mp) säger att plastpåseskatten har varit en succé för människor har slutat att använda så många plastpåsar. Jaså? Jag använder exakt lika många som förut, men undviker att köpa de dyra. Det finns ju andra på rulle, som är mycket billigare. De kostar kring en krona styck. Billigare till och med än de som jag köpte tidigare i affären. Plastpåsar behövs för sopor och annat. Det är först när oljan och återvunnen plast försvinner, som det blir nödvändigt att gå över till papper eller andra material. 

Dessutom har jag kassar för att bära hem mat och annat. De är gjorda av plast de också. Av återvunnen plast och de kostade tio kronor styck. Jag har två. Miljöpartiet har tjänat ut i Sveriges riksdag tycker jag. De har så världsfrånvända idéer. Koldioxiden är det som växter behöver och de i sin tur producerar syre som är livsviktigt för oss. De där idéerna om uppvärmningen av jorden är på tok. I svenska fjällen har trädgränsen en bra bit att klättra innan de når samma höjd som på medeltiden. Ingen mänsklig påverkan då. 

Propagandan är intensiv för att få oss att fatta att vi måste ha samma klimat som på 1920-talet. Jaha nyss konstaterades att julkalendern förra året ville få oss att tro att 1920 var kallt och fullt av snö, plus snöande hela tiden. Men det stämde inte. Särskilt december 1920 var rätt varmt. Varken vädret eller klimatet har ändrat sig så mycket att vi behöver vara oroliga. Som ni ser till höger (bland bilderna i marginalen) så hade vi snö här på juldagen förra året. Rakt österut från Stockholm.  Bilden är från SMHI. Tryck på bilden så går den bättre att läsa. 

torsdag 25 mars 2021

Lagändring om "papperslösa flyktingar"

 Nu vill regeringen ändra lagen så att alla från 14 år ska kunna stoppas vid "inre utlänningskontroll" och få visa sina dokument och att de har rätt att vistas i Sverige. Lagen är tänkt att träda i kraft i år den 1 juli. Det är ungefär 10 år för sent eftersom Sverige har invaderats av människor, som inte har rätt att befinna sig här. Så var det med terroristen 2017 i Stockholm.  Akilov hade sagt till myndigheterna att han jagades i sitt hemland Uzbekistan för terrorism, så därför sökte han politisk asyl. Myndigheterna trodde honom inte, men han befann sig här och kunde utföra terrordådet på Drottninggatan i Stockholm. 

Hur många "papperslösa" det finns i landet vet ingen. Det finns naturligtvis ingen statistik på detta, men omkring 15 000 per år har fått avslag på sin ansökan om asyl. Det blir hundratusentals inklusive den man som en präst från Värmdö tog ut ur förvaret i Gävle och så hjälteaktigt "räddade" undan utvisning. Svenska kyrkan har länge gömt illegala invandare för att skydda dem från staten. Nu kanske vi eventuellt kan få ett bättre grepp om vilka som befinner sig här. Justitieminister Morgan Johansson har sagt att det är oacceptabelt att det finns människor här utan rätt att vistas här. Men han och andra från regeringen har skapat detta problem. Kanske hade vi klarat covid-19 bättre utan dessa resor in i landet? Nästan 13 000 sökte asyl i Sverige förra året, under pandemin. Hur kunde de komma in i Sverige? Nedan utdrag från regeringens skrivelse om denna lagändring:onsdag 24 mars 2021

En medelålders vit mördare blev 21-årig muslim från Syrien

 Det var inte en medelålders vit man som sköt ihjäl tio människor i Boulder i USA, som först förmedlades av bland andra DN, utan en 21-årig invandrare från Syrien. Ahmad Al Aliwi Alissa heter han och han kom till USA år 2002. Han har blivit mobbad i skolan och haft psykiska problem enligt släkten. Han blev mer och mer paranoid för sex år sedan har hans äldre bror berättat. Han beskrivs som ensam och kände sig förföljd. Han ville prata med sin mamma när han togs av polisen.

Eric Talley heter polismannen som dödades av Ahmad Alissa. Han kom först till platsen och han blev skjuten i huvudet. Han blev 51 år. De andra som dödades var vanliga medborgare, som handlade i denna mataffär. 

Ingen hade kunnat tro att Ahmad Alissa skulle skjuta som han gjorde nu. Han har tidigare aldrig haft något vapen, men han hade köpt mordvapnet sex dagar innan mördandet startade. Det är något fel på vapenlagarna i USA, men det verkar inte gå att göra något åt detta. Han har dock varit våldsam tidigare och slagit en kamrat i huvudet i skolan. Ahmad Alissa hade ett konto på facebook där han citerade Muhammed.  Men det gör ju många muslimer. 

tisdag 23 mars 2021

Federley borde vara körd

 Jag såg inte det där programmet som går på fredagar (är det väl) i SVT på bästa sändningstid. Vill inte bli mer indoktrinerad. Men jag läste att Hanna Hellquist från DN frågade varför man ligger med någon som har legat med barn. Den frågan kunde ju inte programledaren ställa, utan därifrån var det "hur mår du?" och annat sådant gullande. Vad jag förstår är han fortfarande sjukskriven från EU, men ställa upp i SVT orkar han. 

Det är naturligtvis inte ett dugg synd om Federley och han borde vara körd fast han är homosexuell. Varför ska det finnas några särskilda guldbelöningar för sådana som inte orkar kolla upp vad sambon är dömd för? När han dessutom har barn själv. Förfärligt. Och det sade också tydligen Hanna Hellquist att hon kollade upp alla dejter. Ja vem skulle inte göra det? Jag vet ju hur förföljda alla vi blir som yttrar oss i samhället offentligt. Att då inte veta vem vi tar in i vårt hus och umgås sexuellt med är väl märkligt.

Federley orkade inte kolla säger han. Nä han borde väl inte vara pappa heller då om han inte ens orkar skydda sitt eget barn. Och inte politiker, för då om någonsin måste man sätta sig in i mycket och kolla massor. Eller? Tjugotvå grova våldtäkter mot barn hade sambopedofilen begått och dessutom tog de båda hem fler barn på sommaren till gården där de bodde i Dalarna. Bedrövligt! Ut med Federley ur gräddfilen. Sådana riksdagsmän vill vi absolut inte ha!

Här är de båda Fredrik Federley och hans ex-sambo Jonas Almqvist. Hur lätt som helst att ta reda på vad denne man hade i bagaget, men Federley valde att stoppa huvudet i sanden. 

måndag 22 mars 2021

Naturligtvis är det regeringen som har problem med demokratin

 Jag håller fullständigt med Widar Andersson (s) om att det är regeringen Löfven som har problem med demokratin, vilket han säger att Säpo påpekar rakt ut. "Säkerhetspolisen är befriande rättfram och klar i sin kritik av hur hot mot vår författning och demokrati finansieras med hjälp av statliga och kommunala bidrag. Vilket naturligtvis är lika skruvat som vad det tyvärr är sant." Så säger denne socialdemokrat. 

Det finns också som Säpo och Widar Andersson säger ett "ackumulerat säkerhetshot", vilket består i att människor som borde utvisas är kvar i landet. "En stat som bidragsfinansierar islamism och annan fanatism och som heller inte har förmågan att utvisa personer som utgör hot mot Sveriges säkerhet; en sådan stat har uppenbara demokratiproblem". Det menar Widar Andersson. Han är ledarskribent på fristående socialdemokratiska Folkbladet, som ges ut i Norrköping. 


söndag 21 mars 2021

Kriminella ska belönas de har så svåra liv

 UPPDATERAT

Visst är det underbart att vi uppmärksammar kriminella så mycket i Sverige. Det är en gammal och god tradition sedan Clark Olofssons tid på 70-talet. Han blev en antihjälte, när han blev inkallad under Norrmalmstorgsdramat, och påstod att han försökte skydda gisslan. Han har suttit mer än halva sitt liv i fängelse och har fått utbildning på journalisthögskolan, men kunde ändå inte hålla sig ifrån kriminaliteten. Han framträder lite då och då i media och är både svensk och belgisk medborgare och har bytt namn. 

Sedan har vi daltandet med nazisterna som sköt två poliser i Malexander, vilket i sin tur föranleddes av att den världsberömde pjäsförfattaren Lars Norén hade skrivit en pjäs där de kunde få gestalta sina idéer. Pjäsen kallades 7:3. Efter den sista föreställningen av denna pjäs, som handlade om fångar benägna att rymma, struntade Tony Olsson i att återvända till fängelset. Istället for Tony Olsson, Jackie Arklöv och Andreas Axelsson ut på en rånturné, som slutade i morden på poliserna Robert Karlström och Olov Borén. 

Nu stryks den kriminelle hiphop gangstarapparen Yasin Byn medhårs av P3Guld som ger honom pris som Årets Artist. Han sitter häktad sedan januari och kunde inte hämta sitt pris. Så klart. Han är kriminell och ska belönas. Så är tanken. Han tillhör ju dessutom rätt hudfärg. Medan gangstarapparen Einár, som utsattes för kidnappningen förra året och inte vill medverka kring utredningen av brottet mot honom, tillhör fel sort. SVT har intervjuat Yasin om hans liv och hur det var när han lämnade kriminaliteten. Men det var ju förra året.

Yasin är 23 år så det går att följa denne man länge - om han nu inte blir ihjälskjuten. Då kan SVT göra ett minnesprogram om honom och gråta ut. Han lär ha kopplingar till Shottaz, ett kriminellt gäng i Rinkeby, som ligger i konflikt med Dödspatrullen. Yasin har rötter i Somalia och har vuxit upp med en ensamstående mamma och fyra syskon i Rinkeby. Det finns drygt 100 000 somalier i Sverige i första eller andra generationen. Många av dem ser kriminalitet som en livsstil. Kristdemokraterna vill att Sverige tecknar avtal med Somalia och Afghanistan så att kriminella kan avtjäna sina straff där. Islam är den officiella religionen i Somalia. 

22.3.2021

Så blev det misshandel på efterfesten, sägs ha varit Hov1 som pucklade på Bennett. Vilket fantastiskt musikliv! Fyra kända artister gripna. 

9:50

Ministern Shekarabi invänder mot radions utmärkelse av en kriminell musiker. Medan P3 Guld menar att man måste skilja på verket och människan. Måste man verkligen det? Varför fick Churchill Nobelpriset i litteratur, men inte Hitler? 

25.3.2021

Den rappare som verkligen kidnappade Einár senare har försökt hota sig till spelningar var tredje timme i P3 och hotat med att klippa fingrarna av en musikproducent om han inte gav rapparen en stor del av inkomsterna. Vilken lekstuga för kriminella! Vem detta är vet inte jag. Är varken kriminell eller inne i branschen. Och till detta används vårt statliga monopol! Dessutom ville han att de skulle kidnappa någon från P3. 


Shottaz är det gäng som Yasin sägs ha kopplingar till. De ligger i konflikt med Dödspatrullen. Sverige är svårbegripligt för människor, som alltid i första hand tillhör en klan. 
 

fredag 19 mars 2021

Den kulturella importen av hedersförtryck

 UPPDATERAT

Män, som har skolats in i det kollektiva medvetande, som säger att kvinnor är horor, att de inte får visa sig i baddräkt, att de inte får prata med pojkar, att de måste lyda sin far i alla lägen, kan inte bryta detta själva. De måste få hjälp. Det berättar journalisten Elaf Ali, som kom hit som fyraåring från Irak med sin mamma. Ett år senare kom hennes pappa. Hon följde alla regler för att inte bli dödad av sin pappa i Sverige. Detta förtryck får inte omtalas för det ska hållas inom familjen där alla är med på det.

Den kulturella påverkan sitter så djupt för det handlar om makt. Den makt som män ska ha över kvinnor, som alltid ska vara underordnade. När Elaf Ali pratade med en pojke i videobutiken och hennes pappa kom på henne, släpade han ut henne därifrån och sade att han skulle ha dödat henne om de hade varit i Irak. Elaf Ali behövde inte klä sig i burka eller ha slöja. Förtrycket var ändå mentalt, psykiskt och fysiskt genom hela hennes barndom. 

Att prata om hedersnormer är rasism i dessa kretsar. För detta är en så djup del av människor att de inte kan ta ett steg tillbaka och se på vad de gör. Dock har Elaf Alis pappa ändrat sig nu efter 30 år i Sverige. Det kan ha att göra med dottern, som gjorde sig fri och vågade ha shorts och linne på sig till sist när hon var myndig i 20-årsåldern. Enligt henne så behöver dessa män gå igenom en omvandling och ju längre tid de befinner sig i Sverige desto troligare är det. Hon växte upp i Kristianstad och det behövs en omvandling av hela synsättet både där och i Malmö.

Elaf Alis släkt reagerade dock på hennes lättklädda bilder på Instagram och skickade dem till hennes pappa för att ställa honom till svars. Detta var bara ett par tre år sedan. Hela släkten är således indragen i detta tänkande och inte minst kvinnorna. Det finns det många exempel på. Jag har skrivit om det här, hur vänsterpartiets Rossana Dinamarca förnekade att det fanns något sådant som hedersförtryck. Och hur Fadimes pappa förklarade varför han sköt och mördade sin dotter. 

14:34

Här kan ni läsa en skrämmande redogörelse för vad som händer med barn i händerna på släkt och pappor, som ska kulturellt indoktrinera dem. Ett exempel är en nu 12-årig pojke som uttrycker extrema tankar kring religion, domedag, självmordsbombare och blodbad. Han har inte utsatts för våld hos IS våld utan hos släktingar i Egypten och Turkiet. Den här boken kommer ut nästa vecka. Elaf Ali har skildrat sin uppväxt och hur hon har behandlats enligt hedersförtryckets lagar i Kristianstad under sin uppväxt. 


torsdag 18 mars 2021

Vem vill ha vaccin från schimpanser?

UPPDATERAT

 Astra-Zenecas vaccin har tagits från schimpanser. Uppenbarligen tål inte en del människor detta. Det ger upphov till blödningar, blodproppar och färre blodplättar. I Norge har en sjukvårdsanställd, ung, frisk människa dött av detta vaccin. Inget annat än vaccinet kan vara orsaken, säger en norsk professor. 

Jag tänker inte ta detta vaccin om det någonsin kommer på tal. Christina Schollin och Hans Wahlgren som också bor på Värmdö är glada att de hann ta Astra-Zenecas vaccin innan det stoppades. Jag hoppas de inte ångrar sig senare. De säger att de har haft en mild version av covid-19, men ville ändå ha vaccinet. De är bägge över 80 år. 

WHO (Världshälsoorganisationen) har redan bestämt att det är övervägande fördelar med att ta vaccinet medan EMA, den europeiska läkemedelsmyndigheten, har samma inställning. Men lär komma med ett besked senare i eftermiddag.

17:19

Jodå det är ingen fara med vaccinet från Astra-Zeneca, säger EMA utan det är riskfritt att använda. Jaha. Några får väl stryka med. Det är lite spill som inte märks direkt. Inte när det gäller hela befolkningar. 

20:21

Fortfarande är dock vaccinet stoppat i Sverige tills FHM har bestämt sig för hur de ska göra. Nästa vecka kommer besked. 


Tack men nej tack, inte vaccin som har passerat genom en schimpans. Visserligen sägs vårt dna överensstämma till 98,5 procent, men vem vill ha något från en apa i sig? Neandertalare hade 99,9 procent samma dna som vi, men jag skulle inte vilja ha ett vaccin som passerat genom dem heller. 

Enpartistaten hotad vid ett maktskifte

 UPPDATERAT

Statsminister Stefan Löfven är så rädd att bli av med makten och därmed inte längre få styra Sverige att han säger att demokratin är hotad vid ett maktskifte. Jag som trodde det var väljarna som bestämde över Sverige inte han. Demokrati var det väl länge sedan vi hade? Det var på den tiden när folket var överens om att socialdemokraterna var de som regerade bäst och dessutom röstade på dem. 

I hundra år har detta parti styrt oss med en del avbrott för något annat. Nu är statsministern rädd för att enpartistaten är hotad. Det vore väl bra att låta någon annan försöka föra någon slags politik, särskilt om folket säger så. Stefan Löfven låter som den rumänske diktatorn Ceausescu, som höll glödande tal ända tills folket avbröt honom och hans fru och avrättade dem. Han begrep ingenting. Han som hade varit en landsfader. 

Så ser det ut när människor går in i ett system och inte kan se något annat framför sig. Och nu gäller det att skrämma folket, så att de inte vågar annat än att rösta på Stefan Löfven. Han har god hjälp av statliga televisionen. Hur fega är svenskarna? Kan de tänka själva eller går de i socialdemokratins ledband? Valåret har börjat fast det inte ens har gjort det. Hur ska regeringen nu gömma undan allt elände som har drabbat Sverige? Arbetslösheten, våldet, morden, skjutandet och pandemin, som är mycket värre här än i grannländerna. Nedan ser ni alla socialdemokratiska regeringar i Sverige. 

18.3.2021

Här fick statsministern svar på tal. Det behövdes. Kristersson menade att sådana anklagelser som Löfven kom med brukade man höra i icke demokratiska länder. Och han kallades också Sveriges svar på Donald Trump. Tänkte han verkligen godta valresultatet nästa år?
måndag 15 mars 2021

Ny lag mot muslimer i Danmark

 I dag inför socialdemokraterna i Danmark med hjälp av andra partier en lag mot "antidemokratiska donationer", vilket ska stoppa muslimers försök att bygga Danmark fullt med moskéer genom donationer från Saudiarabien. Något liknande finns inte i Sverige, för här är statsministern plus andra socialdemokrater fullt uppptagna med att hålla svenska högerkrafter borta från regeringen, sverigedemokraterna således. De kampanjar mot dem hela tiden istället för att ägna sig åt den makt de redan innehar. 

I Sverige är var fjärde svensk moské finansierad av Saudiarabien och därmed går det att påverka muslimer att omfatta den extrema tolkningen som det landet har av islam. Det är ett problem för i första hand muslimer för det innebär att hedersbrott, våld och att betrakta judar som andra sortens medborgare fortlever. De muslimer som ibland säger: men jag är icke extrem och umgås med demokratiska tankar, har liten talan där. 

Islam är en religion som inte har utvecklats på minst tusen år utom med hjälp av diverse gubbar, som har tolkat koranen på sitt eget vis. Kristendomen har försprång där genom att den religionen är 2 000 år gammal och har gått igenom många omformningar. I Sverige blev vi fria till slut från svenska kyrkan på 2000-talet och får vara hedningar eller troende på vad-som-helst om vi vill. 

Men som sagt för muslimer gäller inte alls detta. Istället har Sverige gjort det besvärligt för många av dem genom att låta invandringen vara fri i stort sett ändå fram till nu. När pandemin satte stopp för en del av den. Islam är Sveriges religion nummer två och de krafter, som vill omvandla landet till en koloni där vi ska vara underställda denna religion pågår alldeles konkret. Islamistiska aktivister ser det som sin rättighet att lägga sig i vad deras grannar sysslar med i invandrarområden, att ta avstånd från det svenska sättet att leva och underkänna demokratiska värderingar. Men samtidigt utnyttja alla välfärdsstatens många sätt att få bidrag. 

Det här är absolut inte något nytt, men för svenska politiker har det varit svårt att erkänna att muslimer i mångt och mycket är olika oss, därför att de blandar ihop politik och religion. Dessutom finns det inget överhuvud, som kan säga åt olika extremistiska grenar av denna lära, att rätta till sig.  Imamerna styr själva sina moskéer. Socialdemokraterna kommer förmodligen dessutom släppa in en muslim som styrande i deras gamla Broderskapsrörelse: Socialdemokraterna för tro och solidaritet. Det ska vara fritt för alla religioner, men hur fritt blir det när en muslim anses kunna väljas som styrande?

Vill vi behålla vårt demokratiska styrelsesätt i Sverige? Kanske är det redan en smula för sent, för varje dag flyttas gränserna längre fram genom att praktik ersätter teori. Hedersförtrycket är stort redan och häromdagen kidnappade en pappa sin dotter för att ta henne utomlands och få makten över henne. För hon var sju år och då övergår vårdnaden i muslimska länder till fadern, för han ska förbereda henne för att giftas bort i tonåren, innan hon är myndig. Pappan är medborgare i Syrien. Det var andra gången detta hände. Inget straff att tala om första gången. Villkorlig dom. 

I Sverige har befolkningen gått från en procent muslimer på 90-talet till mer än åtta procent i dag. I USA är det fortfarande bara en procent som är muslimer. I Europa är andelen muslimer kring 5 procent. 


Så här såg det ut 2017, att i Sverige kunde 90 procent acceptera muslimer som grannar. Och 80 procent som familjemedlemmar. Men siffrorna har säkerligen ändrats sedan dess. Flykten från förorter är uppenbar. Familjer har flyttat för att deras tonåringar ska slippa bli kriminella


torsdag 11 mars 2021

Göran Lambertz anhållen på sannolika skäl för våldtäkt

 UPPDATERAT

Göran Lambertz, 70 år, som är välkänd i Sverige, och har varit bland annat justitekansler utnämnd av socialdemokraterna, sitter anhållen och är begärd häktad för våldtäkt på en student. Hon vaknade av att han hade samlag med henne i julas. Vilken snuskgubbe! Jag följde honom på facebook när han åkte runt i världen tidigare, men har tappat bort honom nu. Inte så märkligt kanske eftersom han sitter inne. 

Han är änkling och bor i Uppsala och det här verkar vara någon efterdyning av den akademiska skandalen i Akademien. Gubbarna tror att de kan göra vad de vill, för de blir inte anmälda. Men tji fick Göran Lambertz den här gången. Kvinnan i fråga hade däckat och vaknade av vad den här gubben gjorde. Hon hade Göran Lambertz som mentor. Jag hoppas han får sitta inne ett tag nu. Vad är det för fel på gamla gubbar? Eller har han uppfört sig så här länge? Man undrar.

17:33

Göran Lambertz är nu häktad på sannolika skäl - den högre misstankegraden - för våldtäkt. 

14.3.2021

Enligt GW Persson har detta aldrig någonsin tidigare hänt. Att en så framstående jurist har blivit häktad för våldtäkt. Lambertz nekar och säger att detta var frivilligt. Vi får se vad domstolen tycker om någon månad.

16.3.2021

Nu omtalas Göran Lambertz med namn för att han vill det. Han har inte gjort något fel anser han och kvinnan är inne på sitt tredje fall av anmäld våldtäkt.  De tidigare männen har blivit friade. 

17.3.2021

Göran Lambertz vänner kan inte tro att han är skyldig. Särskilt inte gänget som stödde honom, när han trots bevis på motsatsen, menade att Quick trots allt var skyldig och svenska folket hade blivit lurat att tro att det var en rättsskandal. Thomas Quick erkände åtta mord, som han senare friades ifrån. År 2015 gav Göran Lambertz ut en bok - Quickologi - där han hävdade att journalisten Hannes Råstam hade haft fel om Quicks oskuld. Hannes Råstam avled år 2012. 

23.3.2021

Göran Lambertz är släppt. Det går inte att bevisa att han är skyldig så att han blir dömd. Så fungerar det vid de flesta våldtäkter i Sverige. Jag skrev för länge sedan år 2010 att Sverige var det värsta våldtäktslandet, värre än i Kongo där det var krig då. Närmare 6 000 våldtäkter anmäldes i Sverige och i Kongo var det färre än så. Nu är det närmare 9 000 våldtäkter som anmäls i Sverige. Men det är väl som de säger att tjejer anmäler i onödan. Eller vad tror ni? Nu är iaf en gubbe till oskyldig. Heja Sverige! Ut och våldta nu gubbar! Det är fritt fram. Tjejer var beredda. Dags att skaffa heltäckande riddarrustning. Rena medeltiden nu igen. 

24.3.2021

Äckelpottan Lambertz höll presskonferens, som direktsändes av SVT. Där sade han kvinnans förnamn och höll för munnen och sade oops. Ungefär såg det inte själv, har hört det berättas. Vilken riktig gubbtjyv. Kvinnan bryr sig ingen om. SVT lade ut presskonferensen på SVTPlay, men nu ska det han sade om kvinnan ha tagits bort och sedan ska det läggas ut igen. Han var dessutom ledsen att han hade varit otrogen mot "sin kvinna". Vem det nu är. Hans fru dog för två år sedan. 

17:19

Nu vill Lambertz ha en miljon kronor för sitt lidande. Plus ränta förstås och allt ska användas till att befria Dawit Isaak ur fängelset. Väldigt fint! Då blir Lambertz superhjälte igen. Säkerligen. Fast Dawit Isaak ses som en förrädare av regimen i Eritrea och har suttit inlåst sedan 2001, så han blir knappast släppt. Så många kampanjer har hållits för den mannen, men inget har hjälpt. 

18:33

Han anmälde också kvinnan för falsk tillvitelse, men den anmälan lades ned direkt. För när inte åklagaren kunde styrka att det var våldtäkt så kan inte åklagaren heller styrka att det var falsk tillvitelse, säger hon. 

25.3.2021

Kvinnan måste nu flytta runt och byta bostad varje dag för sin säkerhets skull. Jävla gubbe! Jag håller helt med Oisín Cantwell som menar att Lambertz uppför sig som den värste rättshaverist!


 onsdag 10 mars 2021

Annie Lööf tänker inte äta upp sin sko

 Annie Lööf lovade att äta upp sin sko om hon någonsin skulle sätta sig i en regering med socialdemokraterna. Det var länge sedan, nästan tio år har gått sedan dess, och nu vill hon absolut sitta i en regering med socialdemokraterna. Valåret har redan börjat uppenbarligen. Då var det för att hålla vänsterpartiet borta som hon gick i allians med (s). Nu är det för att hålla sverigedemokraterna borta från makten. 

Kan ett parti som jobbar hårt för att hålla andra partier borta verkligen attrahera väljare? Svaret lär vi få i september 2022. Det kommer att hända mycket innan dess. Sverige verkar utifrån vara ett kaosartat land där brottsligheten frodas och pandemin har skapat mycket kritik eftersom så många är döda nu - fler än 13 000 - med denna covid-19. Vaccinationen låter vänta på sig, men till valåret ska den vara klar för hela befolkningen. Regeringen satsar miljarder på inköp av vaccin och vill att summan som satsas på detta ska höjas från 4,5 miljarder till 11 miljarder. 

Jag har sett det genom decennierna hur socialdemokraterna vilar på lagrarna under några år och så kommer valfläsket lagom till valåret. De ska till och med pytsa ut lite mer pengar till pensionärerna under september månad i år. Så alla ska känna sin tacksamhet till detta parti och särskilt då de två miljoner invandrare, som har tagits hit och deras barn och barnbarn. 


tisdag 9 mars 2021

Esbjörn Bolin kan välta kristdemokraterna

 Esbjörn Bolin, 81 år, tackar nej till budet till uppgörelse från Ebba Busch angående hans hus med sjötomt. Bra gjort Esbjörn jag håller på dig. Låt inte Ebba Busch köra över dig utan håll ut nu så välter du kanske hela hennes parti. Vilken gamling vill rösta på kd efter det här? Nedan kan ni se Marielund 67, som det hela handlar om. Ebba Busch ville från början betala 3,9 miljoner för huset, men höjde nu med 200 000 kronor. Dock sade Esbjörn nej till detta. Huset är värderat till 4,6 miljoner kronor. 

Här skrev jag tidigare om denna affär. Varför bry sig om engelska kungahuset?

Skandaler är alltid tacksamma när det gäller kungahus. Och särskilt då det engelska som har funnits i århundraden och som fortfarande har inflytande över en stor del av världen. En gång i tiden var drottning Victoria även kejsarinna av Indien. Drottning Elisabeth II har kämpat på sedan hon var en ung drottning 27 år gammal och är värd all heder. Hon fick också beröm av sitt barnbarn Harry i intervjun med Oprah. 

Vad handlar det här om egentligen? Kommer kungahuset i England att ramla omkull nu när de har uttalat sig om det? Nej naturligtvis inte. Det är en mycket stark institution och just därför älskar engelsmän och även amerikaner att uttala sig om det. Särskilt nu när det blir en rasfråga eftersom Meghan har en svart mamma. Och de båda sade att deras barns hudfärg ifrågasattes innan Archie ens var född. 

Det här är en fortsättning på trådar som har funnits förut i kungahuset, som när kungen Edward VIII avgick för att gifta sig med en amerikanska. Hon var också skild precis som Meghan är. De båda sade i dokumentären som gick på TV3 i går, att både prins Charles och brodern William var fångade i en kunglig bubbla och att de inte kunde leva sina liv som de ville. Medan Harry och Meghan nu var fria. Meghan skulle aldrig mer råka ut för att vilja ta livet av sig eller förföljas av den engelska skandalpressen. Såsom Harrys mamma prinsessan Diana gjorde. 

England är ett mycket konservativare land än Sverige med stora klasskillnader. Fortfarande och det är därför skandalpressen har mycket att skriva om. Likadant är det inte i Sverige och i USA är de smått avundsjuka på alla kungligheter eftersom de själva inte har haft några. Vad ska engelska kungahuset nu säga? Ingenting särskilt antagligen. Det är inte någon större idé att gå i svaromål mot dessa båda. 

Var det dumt av dem att intervjuas av Oprah? Antagligen inte. Det ingår i deras nya policy att skapa sig nya liv i USA. Och för att deras välgörenhetsstiftelse Archewell ska få dem att framstå som de själva vill. Som Harry sade så hade han tagit sitt liv i sina egna händer och det fick hans pappa att sluta prata med honom. Välkänd metod inom kungahuset, så gjorde drottning Victoria med sina barn för att få dem dit hon ville. Dock jobbar Harry nu på att läka förhållandet med sin pappa. Och så ska de få en ny baby, en flicka i sommar. 

Här kan ni se denna intervju. 


Prinsessan Diana hittade aldrig den stora kärleken i sitt liv, men det har hennes son Harry nu gjort. Hoppas vi. Nedan ser ni reaktionen från kungafamiljen på Oprahs intervju, måndag 8 mars 2021

Allahu Akbar skriker de bara för att de är tacksamma

Nä det finns inga terrorister i Sverige och särskilt inte bland afghaner - dessa stackars barn som fick stanna här för att Sverige är så humant. Så klart att de är tacksamma mot Sverige och svenskarna och gärningsmannen i Vetlanda är egentligen svensk, fast det har förtigits av högerkrafterna i Sverige. Vi vet att fascister och nazister är de som blir terrorister. Andra ska inte dömas enligt terroristlagar. Och Allahu Akbar skriker bara tacksamma araber. Mannen i Vetlanda är häktad för mordförsök, men inte för terror så klart. 

Så skulle det kunna låta när Sverige på allvar går in för att förlåta och försonas med islam och dess yttringar. Som nu i Järva där en extremistgrupp fått fäste, som har funnits här sedan 2011. Det är Hizb ut-Tahrir, som också kallas för islamiska befrielsepartiet och är en radikal sunnimuslimsk rörelse med målet att få till ett kalifat över hela jorden med sharialagar. De är naturligtvis emot demokrati. 

Från min ungdom minns jag alla underliga rörelser som kristendomen kunde ge upphov till, men de drabbade bara personer som råkade i dess klor. Här gäller det hela det västerländska sättet att leva, men hys inga farhågor. Naturligtvis så står inte moskéer i allmänhet för denna kalifatsyn på världen. De är vänliga och religiösa människor, som enbart vill alla gott. De blandar inte religion med politik. Så klart!

Långsamt mal rättvisans kvarnar, men nu har mamman som förde bort sin son till Syrien och IS fått tre års fängelse. Hon blev djupt troende och trodde hon skulle få uppleva paradiset på jorden och ville förstås att sonen också skulle få det. Pappan anmälde henne till polisen och fick vårdnaden om sin son. Hon togs av polisen när hon anlände till Sverige i slutet av förra året. 

Undrar hur många fler mordförsök eller mord som krävs för att regeringen ska inse att de har skapat ett samhälle, som fruktar skräck och terror, även om inte statsministern gör det. Överheten har ju alltid livvakter. 


 


lördag 6 mars 2021

Människor trötta på restriktioner

 UPPDATERAT

Jag som trodde det skulle bli demonstrationer mot främlingsfientlighet nu igen, när det har inträffat ett attentat med sju skadade och en terrorman som skrek Allahu Akbar, men ungdomarna vill inte längre ha demokratin inskränkt av en pandemi och demonstrerar på stan i Stockholm mot alla restriktioner. Lycka till, säger jag. Det ändrar säkerligen ingenting. Vi är inne i en tredje våg om jag begriper det rätt och inget vaccin i sikte för oss 70plussare heller. Polisen försöker skingra ungdomarna för de gör ju inte saken bättre och har inte rätt att samlas så många. Inte fler än åtta. 

7.3.2021

Jo det lär bli böter kring 20 000 kronor för den, som har arrangerat och står bakom denna demonstration. Tur att han heter Filip Sjöström för då kan det aldrig bli fråga om rasism. Han är ju vit och uppenbarligen svensk. fredag 5 mars 2021

Liberalerna tror på borgerlig valseger

 Liberalerna som har hotat med att lämna den socialdemokratiska regeringen nu, vill istället har en borgerlig regering efter valet nästa år 2022. Det är ingen stor överraskning, men är partiledaren Nyamko Sabuni att lita till när hon säger detta? Jo det är nog sant för det är det enda sättet för partiet att överhuvudtaget överleva och finnas kvar i riksdagen. 

Partiet ligger stadigt under riksdagsspärren i undersökningar och ingen begriper väl riktigt varför detta parti finns. Men nu säger Sabuni att Löfven och de andra har misslyckats med migrationspolitiken, kriminaliteten och klimatomställningen. De kommer dock att vara kvar till i höst när den nya budgeten för 2022 ska läggas. Sedan vill de inte vara ett stödparti längre säger Sabuni. Men det är nog kört skulle jag tro. 

Det blir ett feglir att inte genast bryta samarbetet utan att hänga kvar tills de fått makten att påverka nästa budgetomgång i höst. Men tanken att byta regering är helt okej. Så tycker uppenbarligen svenska folket redan nu. En svagare regering än denna socialdemokratiska har sällan funnits. Liberalerna vill inte sitta i en regering med sverigedemokraterna, men kan prata med dem. Så säger ju också moderaterna. onsdag 3 mars 2021

Misstänkt terrordåd i Vetlanda

 UPPDATERAT

Kring åtta personer skadades när en man i 20-årsåldern löpte amok i Vetlanda och polisen säger nu att det är ett misstänkt terrordåd. Det finns en bild på honom när han ligger ned på gatan och han ser inte svensk ut. Lilla Vetlanda med en befolkning på ungefär 27 500 personer är chockat över det som har hänt. Flera platser är avspärrade av polisen och där finns blodfläckar och blodpölar. Mannen tros ha varit beväpnad med kniv, men polisen säger tillhygge för att inte vittnen ska påverkas. Flera är allvarligt skadade enligt polisen. Polisen ska hålla presskonferens klockan 20 i kväll. 

20:15

Det var en amatörmässig presskonferens från polisens sida, men de konstaterade att åtta personer är skadade i mer eller mindre grad, skadeläget är skiftande som de sade. Fem brottsplatser är konstaterade. Detta betecknas som en särskilt händelse, men i Vetlanda vet de inte att det står misstänkt terrorbrott på polisen hemsida tydligen. 

Ett vittne som tog hand om en skadad man berättade att han var knivhuggen i axeln och att hon hjälpte honom och att andra skaffade fram läkarhjälp. Han hade blivit knivhuggen ute på gatan mitt på blanka eftermiddagen. Nedan en bild på en förmodad gärningsman. Han är känd av polisen sedan tidigare. Statsminister Löfven har uttalat sig och fördömer detta dåd. 

4.3.2021

I dag är det sju personer som är skadade varav några livsfarligt och ett par andra allvarligt. Den åttonde skadade är gärningsmannen. Polisen tror att de ska kunna förhöra den afghanske gärningsmannen och de har undersökt hans bostad. Han är 22 år och dömd för narkotikabrott med cannabis. Det är naturligtvis åt helsike att någon kan bära sig åt så här, men inte förvånande i dagens Sverige. Tyvärr. 

7:30

Inrikesminister Mikael Damberg framträdde i SVT och i TV4 senare för att lugna det svenska folket. Polisen har alla resurser som behövs och han förstår att människor är skakade. Regeringen har lärt sig något från terrordådet på Drottninggatan år 2017. 

8:17

Afghanen kom hit 2018, men talar inte svenska enligt en granne. Inte heller engelska. Tydligen obildbar. Och socialen besökte honom. Det blir väl psykvård för den stackaren. Inte fängelse. Märkligt att ingen från regeringen eller justitieminister Morgan Johansson uttalar sig om hur synd det är om honom. Och vad han måste ha genomlidit i sitt liv. Klockan 15 blir det presskonferens hos polisen. 

12:27

Afghanen tillhörde de som fick uppehållstillstånd för att studera på gymnasiet. Han var analfabet och fick börja med att lära sig alfabetet. Det som har hänt kan direkt belastas de politiker som röstade igenom att omkring 9 000 personer - de flesta män - fick stanna i Sverige. Fast de inte hade någon rätt alls till detta. Förskräckligt! Det var centerpartiet som gjorde detta möjligt!

15:14

Afghanen gav sig enbart på män mellan 35-75 år. Han har väl något emot dem. Han är förhörd av polisen och kostnaden för något sådant här rör sig om sjukvårdskostnader på en miljon eller så. Tänk att vi har så mycket pengar att ge bort till dessa afghaner!

17:14

Löfven säger vid en pressträff att detta inte är en migrationsfråga, utan det är sverigedemokraterna som vill göra den till det. Jaha. I socialdemokraternas värld finns väl inga migrationsfrågor för alla ingår i samma folk världen över. Länderna har helt enkelt upphört. Och i Sverige ska vi möta allt våld med "hela Sveriges samlade kraft". Hur det nu ska gå till när vi är en splittrad nation, som inte längre finns. Logik är inte statsministerns starka sida. 

5.3.2021

Ytterst sorgligt att vi har importerat afghaner och låtit dem stanna fast de inte har rätt till det. Den aktuella afghanen kunde inte ta det lugnt i rätten i dag utan domaren fick säga åt honom att hålla tyst. Hans bror befinner sig i hemlandet i Kabul så varför är han egentligen här? Gick han på myterna om villa, blondin och bil? Han har inga släktingar här och har inte ens uppehållstillstånd längre. 

Han pekade på sitt huvud och menade att han inte har gjort något och han visste inte när han är född. Risken för fler sådana här attentat är överhängande. För när man hjälper någon utan att kräva något så tycker de att de har rätt att göra vad som helst. 

Det har den religiöse munken berättat som brukade hjälpa människor, men också ge dem en liten påse med stenar. Varför? Jo för han ville de skulle kasta dessa stenar på honom när de blev arga, inte bumlingar. Men den här mannen använde en 20 centimeter lång kniv ungefär som afrikanen på Ikea i Västerås gjorde. Då befann sig socialdemokratin också där för de hade kongress, men statsministern kunde inte säga något då. Drog inga slutsatser av detta. Detta skedde hösten 2015. Tongångarna har inte ändrats seda dess. Då blev det fackeltåg mot rasismen. Blir det så nu också?

19:25

Enligt ett av offren skrek mannen "Allahu Akbar" innan han högg offret i magen. Så brukar terrorister göra. Varför är nu inte afghanen en terrorist? Att han är galen och skriker i rätten gör inte att han ska komma undan terroriststämpeln. Han borde åka ut ur landet så fort det går. Överföras till Afghanistan. Se fotot nedan där Joakim Lamotte berättar om detta. 

7.3.2021

Det var afghanens önskan att återvandra till Afghanistan, men han fick nej på det dagen innan detta vansinnesdåd som kan kallas terror. Han ville ha resan betald av socialen. Han har sina syskon i Afghanistan och ville tillbaka. Så det var en hämnd mot var och en som hade nekat honom att åka till sina syskon. Var det en man som sade nej? Var det därför han enbart gav sig på män? Den största förändringen sedan istiden

 Det byggs som aldrig förr i Sverige och särskilt ute på landet nära Stockholm. Här ska klipporna bort och hus byggas. Ni ser det på bilden nedan tagen nu i dag. Sex parhus och fem små hus ska det bli. Förr i tiden på 50-talet efter kriget, när människor fick längre semester och ville vara på landet, byggdes sådana små gula sommarstugor, som ni ser i bakgrunden på översta bilden. Större bild på detta lilla hus nedan. 

Landskapet förvandlas och som ni ser på den framtida bilden nedan ligger havet rätt nära. Det som inte syns är att 274:an går förbi alldeles intill med mer och mer trafik för varje dag. Någon gång behövs en väg till ut på norra Värmdö. Vi får se hur det blir, men utvecklingen går inte att stoppa. Regeringarna har importerat så mycket folk hit till landet och alla måste ha någonstans att bo.