onsdag 30 juni 2021

Låt Stefan Löfven bli statsminister

UPPDATERAT

Låt nu Stefan Löfven bli statsminister så att han kan regera ännu mer och göra bort sig. Då kanske det hinner ändras tillräckligt och landet köras i botten, så att det går att få en stabilare regering till slut. Uppriktigt sagt så skiter jag i vem som regerar bara det är människor som inte är totalkåta på makt, utan istället har folkets bästa för ögonen. Och har tillräckligt kunskap om läget i landet för att genomföra det.  Nu har en minister - Jennie Nilsson lantbruksminister - avgått för att Stefan Löfven ska få med sig rösterna i riksdagen för att bli statsminister. Och för att Kristersson aldrig ska bli det. Låt hela bunten med ministrar avgå. Lämna landet vind för våg. Det kan inte bli värre än det är i dag. Låt oss buga och böja oss för partiet och vår ledare!

Det var länge sedan vi hade riktiga politiker. Ta till exempel Tomas Eneroth, som är infrastrukturminister och som har suttit i riksdagen sedan 1994. Jag hade kontakt med honom år 2003 för jag hade blivit fråntagen min sjukpenning och fick samma som a-kassan i ersättning. Men han trodde inte på mig utan sade att det nog var sjukpension jag hade. Jag var ju kvinna så jag visste säkert inte. Jävla idiot! Han visste inte ens vad han hade beslutat då. Ett beslut som tog ifrån min familj flera tusen i månaden. För att sedan ge mig fattigpension när den regeringen tvångspensionerade mig 2006. 

Min första bok Ett Sekel av Tystnad, som är en dagbok handlar om denna hemska tid och alla riksdagsledamöter fick ett exemplar av den av förlaget. De har säkerligen inte läst den. Varför skulle de det? Det skulle ju störa dem enbart i deras viktiga arbete med att stifta lagar och ta ifrån människor så mycket inkomster som möjligt. Nu senast vill Pensionsmyndigheten ta ifrån mig mitt bostadsbidrag och åter låta mig hamna på fattigpensionsnivån. Men det är väl inte heller sant? Eller hur Tomas Eneroth? Det där är bara som jag hittar på. För bostadsbidrag får ju alla som har låg pension, för bo måste var och en ändå kunna göra. Men staten har alltid rätt samt lagar som måste följas och om den nu vill ta ifrån mig mitt bostadsbidrag så är det säkert juridiskt försvarbart. Det måste vara mitt eget fel. Eller hur Tomas Eneroth?

Ett samhälle som inte tar hänsyn till sina medborgare utan kör över dem är ett monstruöst samhälle, som har förlorat rätten att finnas. Då har makthavarna tappat kontakten med vad som pågår bland människorna. Men som sagt låt Stefan Löfven bli statsminister igen. Kör nu Sverige riktigt ordentligt i botten. Låt detta drabba alla hederliga och arbetande människor nu när regeringen har satsat nästan halva årsbudgeten på att bekämpa pandemin. Var uppfinningsrika och kreativa och uppfinn nya sorters skatter eller avgifter så att alla begriper att så här kan vi inte ha det!

Personligen slutade jag rösta på socialdemokraterna då 2006. Det räckte med att jag hade stöttat dem i nästan alla val innan dess. Men jag har väninnor som har gått på propagandan om att Sverige störtar ned i ett svart hål om regeringen inte är socialdemokratisk. De kommer säkerligen aldrig byta åsikt, för det är svårt att göra när man blir rigid och gammal. Folket lär inte få rösta den här gången heller om vilken regering som ska ha makten. Det blir först nästa år. Så ta ifrån folket alla deras bidrag! De ljuger säkerligen för de styrande. Folket kan man inte lita på för alla är inte socialdemokrater. Alla andra politiska åsikter borde förbjudas! Så synd att det inte går sade Stefan Löfven senast jag tjuvlyssnade. 

1.7.2021

Nej det går inte att bilda en borgerlig regering eftersom de parlamentariska förutsättningarna inte finns, säger Ulf Kristersson på en pressträff. Han skulle bli nedröstad av riksdagen helt enkelt. Så nu får Stefan Löfven ta över igen. Han kommer att bli vald av riksdagen, men kommer att avgå om han inte får igenom sin budget i höst har han redan sagt. Det är naturligtvis ett hot och ett löfte från hans sida. Ingen vill ha ett val mindre än ett år före det ordinarie valet. Vi får rösta bort regeringen nästa år. 

5.7.2021

Jodå det blev som väntat Stefan Löfven som återigen ska röstas om i riksdagen som statsminister. Han blir säkerligen vald. Han ska regera med minsta möjliga parti, nämlingen miljöpartiet. De andra båda vänstern och centern kommer att släppa igenom honom. Men alla problem kvarstår till i höst då Stefan Löfven måste få igenom sin budget. 

7.7.2021

Bara 273 riksdagsledamöter röstade nej till Stefan Löfven. Därför är han nu statsminister igen. Det hade behövts 275 nej för att han inte skulle få posten. Vi får dras med gubben tills nästa år. Säkerligen. 


tisdag 29 juni 2021

Så här skulle folket rösta

På SVT har de tagit fram en undersökning hur svenska folket ställer sig under den senaste veckan till partierna. Där framgår att miljöpartiet och liberalerna skulle åka ur riksdagen om det blir val nu och att de borgerliga partierna har övertaget. Vi får se om det blir ett extraval någon gång. Stefan Löfven sade att han vill göra det som är bäst för Sverige. Denne man gör alltid det som är bäst för honom själv. Tro inte annat! 

Han skyllde också på pandemin för att det inte var möjligt med val nu. Utan att det istället ska bli talmansrundor. Pandemin klingar av och samhället i Sverige öppnar igen om några dagar, men i Stefan Löfvens fantasi fortsätter sjukdomen eller ersätts av variant nummer fyra eller fem. Alltid pandemi är väl hans önskedröm. Han får väl ringa till Kina och be om mer. Eller Indien eller Sydafrika där det finns nya varianter. 
måndag 28 juni 2021

Valdagen är här

 UPPDATERAT

Så är den då här den dag då Stefan Löfven ska välja att gå in i talmansrundor eller att utlysa extraval. Minns ni att det skulle bli ett extraval redan i mars 2015. Jag minns för jag undrade den gången om min gubbe skulle leva så länge för han var svårt sjuk i cancer. Det gjorde han inte. Han dog den 5 december 2014 så valet 2014 blev hans sista riksdagsval i livet. 

Stefan Löfven var redan då övermaga och kallade till extraval när han inte fick igenom sin budget. Men den 27 december hade DÖ blivit klart. Den döfödda överenskommelsen, men det blev inte något extraval. Låt det för guds skull inte gå ända dit nu tack! Utlys nu extraval Stefan Löfven när du har det valet att göra så att det till slut kan bli upp till folket att välja. Annars är risken att folket gör uppror på den ena eller andra kanten. Så illa som det står till i landet. 

Mycket värre kanske det inte kan bli på vissa platser så det vore väl en välsignelse att få välja en ny regering i demokratisk ordning. Valdeltagandet skulle ju utvisa hur läget är bland folket och vi skulle få en riktig regering i bästa fall. En sådan ni vet som kan styra landet på det vis som folket vill. Och inte en där vissa partier är paria och inte går att prata med. 

10:24

Nej då frågan kan inte gå till folket. Hur skulle det se ut? Bäst för Sverige är enligt Löfven talmansrundor. I värsta fall får vi stå ut med gubben Löfven ett år till. Usch!


Ett extraval vill vi ha! Det har gått för långt med allt och vi vill inte att Löfven sitter kvar ett år till. Det räcker nu! Tack!

lördag 26 juni 2021

Somalier knivdödade tre i Tyskland

UPPDATERAT

 Dådet i Würzburg i södra Tyskland i går då tre människor dog och fem skadades påminner om vad som hände i Vetlanda i mars i år då sju människor skadades av en afghan. Men i Sverige hade alla tur och ingen dog. Mannen som gjorde detta i Würzburg är 24 år och från Somalia. Han bor i Würzburg och kom till Tyskland 2015. Då kom en miljon migranter till Tyskland. Han har haft psykiska problem, men det utesluts inte att han också hade islamistiska motiv. Polisen sköt honom i låret och tog fast honom. Han sägs ha ropat Allahu Akbar under dåden. Människor är chockade över att detta kunde hända mitt i staden Würzburg, som har omkring 130 000 invånare. Staden är ungefär lika stor som Örebro i Sverige. 

16:50

Vilka fler religioner är det som dödar människor därför att deras gud/gudar är stor/stora eller störst? Gör kristendomen det? Gör buddhismen det? Gör hinduismen det? Islam är en erövringsreligion där kristna förföljs. Men värst i världen att förfölja kristna är kommunistiska Nordkorea. Därefter följer Afghanistan, Somalia, Libyen, Pakistan, Eritrea, Jemen, Iran, Nigeria, Indien, Irak, Syrien, Sudan, Saudiarabien, Maldiverna, Egypten, Kina, Myanmar, Vietnam, Mauretanien och Uzbekistan enligt World Watch List för 2021. Kanske har detta någon inverkan också på invånarna som kommer från dessa länder?

28.6.2021

Nu säger den 24-årige somaliern att han var på en "personlig jihad" när han dödade de tre och skadade fem i Würzburg i södra Tyskland. Vad betyder nu det? Jihad (arabiska الجهاد (ǧihād), "strävan" eller "kamp"; ytterst från jahada (ǧhd), "att anstränga sig"; "guds högsta strävan") är en religiös plikt för muslimer. ... I västvärlden är "jihad" ofta använt som beteckning för "heligt krig", avsett att försvara eller sprida islam. Det bästa sättet att sprida islam är inte att döda kristna dock, men en galning kan knappast begripa detta. 

Så här såg det ut i Würzburg när män försökte stoppa galningen med kniv. Han hade stulit knivarna i ett varuhus tidigare. 

Räddningstjänst och polis intog gatorna i Würzburg där tre människor mördades och fem skadades i ett knivdåd av en somalier, som bor i staden. Han kom till Tyskland år 2015 då en miljon migranter kom dit. 


 


onsdag 23 juni 2021

Pensionsmyndigheten vill ta ifrån mig livsuppehället

UPPDATERAT

 Jag tror inte det är sant, men nu är tydligen regeringen lika desperat som den var 2006 när den tvingade mig att bli förtidspensionär. För nu vill Pensionsmyndigheten ta ifrån mig mitt bidrag till hyran och låta mig leva på fattigpension. De har satt min hyra till noll kronor. Ingen människa har noll kronor i kostnader för att bo. Jag har naturligtvis protesterat mot detta, men det är så trist att bli förföljd av staten ända in i döden. Och det tar förstås en evig tid innan de utrett detta och under tiden får jag fattigpension. För det här tar aldrig slut om jag inte vinner en miljon på lotto eller får en stor summa pengar på annat sätt. Då jag kan slippa staten för evigt.

Pensionsmyndigheten aktar sig för att berätta hur deras beräkningar går till. De upplyser bara om en summa och sedan får man invända och protestera. Jag frågade mannen jag pratade med hur kostnaderna beräknas, men det visste han inte. Sade han. Bedrövligt. Ska inte tjänstemännen veta det och kunna upplysa allmänheten om detta? 

Nu hotar de mig med att jag ska få betala tillbaka drygt 32 000 kronor och detta på en fattigpension om drygt 11 000 kronor. Gränsen för fattigpension ligger på 12 300 i Sverige. Ingenting har ändrats i mina förhållanden. Jag bor i samma hus, dit jag flyttade 1987. Men betalar nu hyra istället eftersom jag inte äger bostaden. Och det kommer jag att fortsätta att göra. Jag har gett bort huset. Det var det bästa jag kunde göra. 

Jag trodde i min enfald att statens tjänstemän var skyldiga att upplysa allmänheten om vad de gör och inte bara rabbla siffror. Hur kan de bara påstå att någon har noll kronor i hyra och sedan är det upp till den enskilde medborgaren att bevisa att det inte stämmer? Skyldig utan bevis. Så kan Pensionsmyndigheten uppföra sig. Det är inte ett rättssamhälle som uppför sig så. Utan ett samhälle där allt ska tillhöra staten och medborgaren kan köras över.

26.6.2021

Tjänstemannen jag pratade med finns inte ens i Östersund där Pensionsmyndigheten ligger. Han bor i Karlstad och sitter väl hemma och ringer. Och arbetar säkert på beting och får belöningar för alla pensionärer han kan ta pengar ifrån. Lättast i den genren är naturligtvis vi svenska stackare som har bott och jobbat här i alla våra levnadsår. Jag är så trött på att bli förföljd av staten och tanken passerade genom huvudet: nä jag tar livet av mig så slipper jag Pensionsmyndigheten. Men jag samlade ihop mig och ska skicka ett intyg från mina hyresvärdar förutom det arga brev som jag redan har skickat. 

29.6.2021

Nu fick jag äntligen veta hur det fungerar. När man äger ett hus är det ett schablonavdrag man får i bostadsbidrag, men nu hyr jag ju och då behöver Pensionsmyndigheten (eller som det nu blir Omprövningsnämnden som sitter Halmstad) ett hyreskontrakt. Så vi ska skicka in ett hyreskontrakt. Men jag måste betala tillbaka drygt 32 000 för att jag inte begrep att jag också skulle anmäla det jag ärvde efter min döde sambo. Jag antog väl att arvskatten var avskaffad, men inte på den summan då, enligt Pensionsnämnden. 

Lagarna säger vissa saker och det måste man veta även som pensionär. Så nu ska jag betala 10 000 i månaden i hyra här till mina nya ägare. Det är ändå billig hyra för ett hus på Värmdö. Det gäller att vara byråkrat om man ska klara sig i livet. Men det var ju gubben jag var gift med på 70-talet och han lever inte nu. Hur man än vänder sig har man rumpan bak. Som folk säger. Fy fabian vad det här tar mycket kraft! Och allt för att det första byråkratgubben inte visste något. Han heter Daniel Bernspång. Okunnig tjänsteman. 

30.6.2021

Nu ringde Pensionsmyndigheten upp mig för de var oroliga för mig för jag hade ju skrivit lite oroväckande till dem, sade damen. Jag svarade: så länge jag slipper prata med Pensionmyndigheten så mår jag bra, hej då! Tänk att ha behövt stå ut med dessa statliga myndigheter sedan 1993. Någon gång kan det ju vara nog! Nu har jag bett dem ompröva mitt hyresbidrag. Sköt då jobbet och låt bli att ringa mig!

Inget av ovanstående stämmer in på mig. Jag bor i samma hus där jag har bott i snart 34 år, men betalar hyra nu istället med samma summa som förut, vilket jag upplyste tjänstemannen om. Men han tog genast ifrån mig drygt 2 000 kronor i bidrag. Vilket samhälle vi har fått! Varför måste jag bevisa att jag inte är skyldig till det han påstår?tisdag 22 juni 2021

Fler än hälften vill ha Kristersson som statsminister

 Eftersom fler än hälften av svenska folket vill ha moderaternas Kristersson som statsminister så borde väl detta gälla? Nej inte i Sverige. Utan det är det politiska spelet som avgör och centerns Lööf som har bollen. Hon får välja Löfven eller Kristersson. Hitintills har hon sagt Löfven. Men då måste hon också göra upp med vänsterpartiets Dadgostar (fasen vad svårt att lära sig hennes namn). Vi får se under veckan hur det förlöper. 

Det är dock skönt att inte vara anställd journalist längre, för då måste man tjata och tjata som SVT:s reportrar gjorde i morse på liberalernas Sabuni. De hade undertonen att hon nog hade svikit den enda konstellation, som de båda själva kunde godkänna, när hon nu säger att hon stödjer en borgerlig regering. Till slut behandlade hon de båda som de barn de framträdde som och började le och förklara att det inte var hon som hade beslutat detta, utan att det hade varit en lång process i liberalerna och att de hade kommit fram till att stödja en borgerlig regering 2022. Nu hade dock JÖK fallit (Januariöverenskommelsen) och då hade detta inträffat tidigare än väntat. 

Själv så avskydde jag att behöva ställa sådana där dumma frågor som journalist och låtsas som om jag var dum i huvudet och inte visste någonting om vad som låg till grund för saker och ting. Men det är den rollen man ska ha. Det har inte ändrat sig på decennier. Och man kan ju inte gå med på den intervjuades förutsättningar och vara lika smart som den man pratar med. Utan måste ställa sig bredvid den dummaste människan som finns i Sverige och försöka få den att fatta vad som pågår. Och dumma och okunniga människor finns det gott om numera. 

För övrigt så är Dadgostar som hon är för att hon som liten fick lämna lägenheten vid åtta års ålder, för den renoverades och familjen kunde inte betala den nya hyran. Men familjen var duktig och till slut kunde de köpa ett radhus på Hisingen i Göteborg. Hon har dock inte dragit några slutsatser av detta, som att det är bättre att äga bostaden själv, utan ska nu tvinga regeringen att införa alla möjliga subventioner så att nya invånare ska ha råd att bo när de kommer hit. Hon låtsas inte veta att de har det i två år, för då står staten för alla kostnader, men sedan blir det socialen i kommunen som betalar. Så då har de också råd. Men Dadgostar som kommer från Iran ursprungligen (fast hon är född här) har fastnat i synen på sig själv som förföljd av staten. Fast hon nu är partiledare och tjänar hur mycket pengar som helst. Hon och familjen bodde i flyktingläger först i Sverige. Och där bor hon fortfarande känslomässigt. 


Dadgostar har fastnat i synen på sig själv och sin familj. De är fortfarande förföljda i Iran. Hon har inte upptäckt att hon bor i Sverige. Men det finns en undersökning som säger att vi röstar efter våra gener. Om det finns total jämlikhet i ett land så blir generna avgörande till 100 procent. 


Aftonbladet och Demoskop undersökte vem svenska folket vill ha som statsminister. Men direkt demokrati har vi aldrig haft. 

måndag 21 juni 2021

Äntligen faller regeringen och Stefan Löfven!

 Ja så var det klart att Stefan Löfven blir avsatt. Det har aldrig hänt under min livstid eller någonsin att statsministern blir fälld av riksdagen. Personligen har jag slutat att rösta på socialdemokraterna på 2000-talet. Det som sker nu är en avveckling av den politik som har varit under efterkrigstiden. Landskapet har ändrats och den regering vi har haft tills nu har orsakat splittring och fått landet att invaderas av kriminella element, förstört grunden för den välfärdspolitik som infördes under 1900-talet och ekonomiskt slösat med pengar under pandemin upp till 400 miljarder. 

Det är bra det som nu sker när både höger och vänster har fått nog av denne facklige förhandlare, som inte borde ha tillträtt alls. Det var inte svenska folkets önskan då 2018. De flesta ville ha ett nytt styre, men fick det inte. Det kanske inte ens nu blir möjligt, men långsamt är vi på väg att få en ny syn på vad som händer i landet även hos de styrande. söndag 20 juni 2021

Läkaren Hammad Al-Saaid har skott sig på pandemin

 Det går att bluffa och sko sig också på pandemin naturligtvis. Det har läkaren Hammad Al-Saaid och Doktorgruppen gjort genom att erbjuda snabbtester på covid-19 och antigentester med svar inom sex timmar i Storstockholm. Med negativt provsvar har kunderna kunnat köpa ett friskhetsintyg för 1 000 kronor, som har kunnat användas för resor till olika länder. Testerna kollades aldrig i laboratorier utan enbart pengarna håvades in. Hammad Al-Saaid är efterlyst samt ett par andra läkare plus att tre personer häktades i går. 

Fem lokaler, som gruppen har använt har genomsökts av polisen under veckan. De har testat kring 100 000 personer som då var och en har betalat 1 500 kronor till gruppen för att kunna resa. Malou von Sivers uppmärksammade Hammad Al-Saaid positivt för några år sedan i sitt program i TV4 för att han var så framåt och använde en robot, som kunde ta blodtryck på patienterna. 

Det naiva Sverige har gett Hammad Al-Saaid och hans bror mycket positiv PR, men nu sprack istället bubblan. De båda kommer ursprungligen från Irak, men de växte upp i Sverige. Den berömda delen av andra generationen, som inte bryr sig ett smack om landet Sverige utan bara vill utnyttja det för sin vinning. De är båda i 30-årsåldern. För detta grova brott kan man få från 4 år till livstid i Sverige, men frågan är väl om någon någonsin får tag i Hammad Al-Saaid. Han har skott sig tillräckligt för en livstid i vilket land som helst. 

PS. Jag har inte tagit något vaccin för jag hade den där sjukdomen redan i början av förra året. Smakbortfall och allt. Och när jag till slut ville ha vaccin på "min" vårdcentral var inte min åldersgrupp välkommen längre. Bara yngre. Och vilka privata läkare som helst litar jag inte på. Rätt tänkt uppenbart. Och rest utomlands har jag inte gjort på åratal. DS. 

Läkaren Hammad Al-Saaid framträdde hos Malou von Sivers. Med sig hade han en robot som kunde ta blodprov på patienterna och han hade ytterst moderna vårdcentraler runt Stockholm. Nu efterlyst för att ha bluffat patienter och grovt framkallat smittspridning av covid-19 samt grov fara för annan. 


fredag 18 juni 2021

Kaos i människornas rike

UPPDATERAT

Kanske sista gången den här rosenbusken blommar och doftar gudomligt. Här ska komma en altan. Men det finns många fler sådana buskar på tomten och grannar har den också. För den kom från Margit Nordströms pappas trädgård på 50-talet och hon var generös och delade med sig. Det är så skönt att vila ögonen på naturen, som är likadan efter nästan 70 år. 

Värre är det däremot i människornas rike. För här är det kaos som vanligt. Dock inget världskrig i sikte ännu. Men buller och bång i riksdagen. Vi får se hur det går på måndagen. Men Löfven har inget att vinna på att utlysa nyval. Det lär inte blir så mycket annorlunda då. Han kan ju lämna över till talmannen och så småningom komma tillbaka som statsminister igen. För medborgarna orkar knappast gå till valurnan två gånger två år i rad. 

Naturligtvis kommer det ta lång tid att få ordning på sådana samhällen som Trollmors, ursäkta Trollmyrs i Malmö. Hon är socialdemokraten som visste att det pågick rättegångar i romsk regi i kommunens hus. Utanför det rättsliga statliga Sverige, men hon ansåg att det var politiskt självmord att gå emot detta. Hur många folkslag ska ta över Sverige innan socialdemokraterna på allvar reagerar?

Kanske gör vänstern oss en tjänst nu när de eventuellt fäller denna regering på måndag. Det är meningen att demokrati ska råda och folket ska få styra, men det har inte varit verklighet på rätt många år. Utan det har varit ett kattrakande om makten och det tog fyra månader att få till en regering förra gången. Är så glad att slippa detta politiska käbbel och istället njuta av midsommarsolståndet, som infaller nu på måndag också. Som av en händelse.

20.6.2021

Jo så hade Löfven och Lööf pressträff och upprepade ungefär vad de hade sagt förut. Men Dadgostar är halstarrig och menar att det var "politisk teater". Misstroendet fortsätter och schemat för detta ligger fast. I morgon smäller det klockan 10. 

onsdag 16 juni 2021

97-åring jagas för 1,1 miljoner i bidragsfusk

 UPPDATERAT

En 97-åring menade att hans uppdrag för regeringen i det forna hemlandet var anledningen till att han bodde utomlands och inte i Sverige. Han tog emot både garantipension och bostadsbidrag i Sverige. Men nu fick till slut Pensionsmyndigheten ett tips så nu jagar Kronofogden honom och vill ha 1,1 miljoner tillbaka av utbetalade pengar. 

Är det skillnad på folk och folk? Jag undrar för nu har Pensionsmyndigheten försökt att ta ifrån mig ett par tusenlappar drygt i bostadsbidrag per månad, för de säger att jag inte har någon hyra. Jo det har jag visst det. Jag har förstås överklagat men ännu inte fått något svar på detta. Jag har uppgett exakt vad jag betalar varje månad för min bostad och frågat dem om jag ska fortsätta att göra så varje månad. För vi lever väl i en diktatur? Eller? Det känns så när man är beroende av staten. 

Men hur sjutton kan man ta ut 1,1 miljoner i bidrag utan att det finns en minsta misstanke om något lurt? Misstanken gryr hos mig att det är skillnad på folk som kommer utifrån och oss som har fötts, bott och jobbat här hela livet. Eller också var det för att han var en högt uppsatt tjänsteman i det land han kom ifrån. Någon sådan kan man ju inte misstänka. Skillnad på kreti och pleti? Och en så stor summa som 1,1 miljoner måste betyda att han har tagit ut detta i åratal vad jag kan förstå. 

17.6.2021

Här är moderaternas förslag att stoppa kriminella från att utnyttja och stjäla från välfärden. Pandemin har kostat svindlande 400 miljarder kronor och staten har naturligtvis inte råd att fortsätta så ett år till. Hela Sveriges budget brukar ligga kring 1000 miljarder. Så jag förstår att regeringen och myndigheterna är desperata, men att jaga pensionärer som mig lönar sig absolut inte. Det kostar ju bara mer pengar när de ska utreda saker och ting kring oss ärliga gamla pensionärer. 

15:46

Det står ordagrant på Pensionsmyndighetens blankett att en anhörig kan fylla i vad hyran är. Ifall den det gäller inte kan göra det själv. I värsta fall är den ju avliden, men inte anmäld till myndigheterna i Sverige att den är detta. Lätt för utomlands boende att fuska med detta också. Barnen kan ju bo i Sverige. En 97-åring kan ju också ha dött 20 år tidigare eller så, men hålls vid liv för att bidraget ska betalas ut. En gräddfil till för folk som inte bor i Sverige. Inte många pensionärer kan bada i pengar, men tydligen fanns det en sådan utomlands som gjorde det ändå. Med hjälp av de generösa regler vi har för alla utomlands födda pensionärer. Han låtsades bo i Sverige men jagas nu av Kronofogden för mer än 1,1 miljon kronor som ska betalas tillbaka. 
tisdag 15 juni 2021

Vänsterpartiet ger regeringen 48 timmar

UPPDATERAT

Så det är den här veckan allt ska beslutas. Vänsterpartiet tar till stora huggyxan och ger regeringen ett ultimatum angående marknadshyror. Detta får inte ske enligt Dadgostar. Vänsterpartiet har hotat förut, men aldrig kommit till skott. Vi får se hur det går nu. 

När jag var yngre hölls alltid vänsterpartiet kommunisterna på armlängs avstånd. Eller mer. Och det här är väl verkligen sista striden kanske. Jag tycker det är mycket underligt att vi fortfarande har ett sådant parti i Sverige. Borde inte den siste kommunisten dö ut snart? Dagodstar säger att tre miljoner bor i hyresrätt och de kommer få sina hyror kraftigt påverkade. Det är inte sant. Förslaget gäller nybyggen och inte alla hyresrätter, men i politiken gäller det att dra till med propaganda. 

Vänstern vill att lagförslaget inte genomförs eller att förhandlingar upptas med Hyresgästföreningen. Vi får väl se på torsdag då om vänstern verkligen kommer att väcka misstroendevotum mot regeringen. De klarar det inte själva utan måste ha med sig några fler i riksdagen. Att avsätta regeringen nu vore väl roligt. Då får vi i bästa fall ett val före valet nästa år. Men risken eller möjligheten att detta ska ske är väl inte alltför stor. Men jag håller tummarna! I så fall skulle vi få slut på såsandet i politiken. 

16:28

Inrikesminister Morgan Johansson (s) skyndade sig att läxa upp vänsterpartiet och berätta hur det går till i politiken. Han har en pressträff nu. För det första så hade inte vänsterpartiet hört av sig när det var läge för det och för det andra finns det inget förslag, för det är remissomgång nu. Annars är Morgan Johanssons dörr alltid öppen, sade han. Och en regering måste prata med alla parter också fastighetsägarna förutom då Hyresgästföreningen, menade han. 

17.6.2021

Jodå det blir misstroendeförklaring på måndag den 21 juni. Håhåjaja.  Dadgostar säger att: "Vänsterpartiet saknar nu förtroende för Sveriges statsminister. Sverige befinner sig nu i en helt ny situation. Det är inte ett lätt besked jag ger här i dag, men någon måste stå upp för Sveriges hyresgäster". Hon vet nämligen hur det är att växa upp i ett starkt samhälle för hon har gjort det i Sverige och tänker inte montera ned det svenska folkhemmet. Folkhemmet? Inte ens jag har växt upp i det och jag är 75 år gammal. Dadgostar är 35 år. Hon har tydligen inte fattat att folkhemmet försvann? Det var något som fanns på 30-talet med Per Albin Hansson. Så vänsterns tjat om att vi nu åter befinner oss i 30-talet ska förverkligas?

13:13

Sd hoppar på tåget och begär en omröstning om statsministern nästa vecka. Det här blir roligt! De yttersta partierna, kommunisterna och de som beskylls för att vara nazister, ställer sig på samma sida!

18:52

Blir det äntligen val nu? Det skulle ha blivit val redan 2015 om ni minns, men det blev inget då. Så nu har vi kämpat i sju år med denna regering. Klart att det kanske lönar sig med val. Vem vet? Men demokrati har vi inte haft på länge eftersom det har varit kohandel hit och dit och ingen har fått som den har velat. Fyra partier v, sd, m och kd säger att de kommer att rösta emot Löfven. Det räcker!


Tove Lifvendahl minns filmen 48 timmar med Eddie Murphy och tycker att vänsterpartiet kör en gammal actionrulle. Jo den kom i början av 80-talet. 


måndag 14 juni 2021

Alice, Ivar och Per är inte rasister

 Det märkliga är att Alice Teodorescu, Ivar Arpi och Per Gudmunson nämns vid namn som några som har tvingat regeringen att ändra sin politik. Det beror av att de är sådana rasister och har så stor makt att de kan tvinga den socialdemokratiska regeringen på knä. Det säger den statliga expertkommittén Delmi, som finansieras av det statliga Vetenskapsrådet. Som i sin tur lyder under Justitiedepartementet. Dessa tre nämnda journalister har skrivit på ledarsidor och har alltså denna makt att vända hela internet och folket mot regeringen. Kan det vara sant? Är det verkligen sant?

Nej folket kan faktiskt tänka själva och förutsåg redan för länge sedan att Sverige inte kunde vara bäst i världen på att ta emot folk från hela världen i Sverige. Det skulle sluta med en skräll. Det blev värre än så eftersom också folket tystnade, åtminstone de som hade jobb, för de riskerade att bli av med jobbet. Själv förföljdes jag länge av människor som inte tyckte jag fick nämna vilka som mördades i terrorbrottet på Drottninggatan 2017. Det var de rättrådiga som tyckte så. När jag frågade de namngivna om de hade skickat kommentarer till mig nekade de till detta. Så det var något organiserat förföljande som pågick. 

Men egentligen var terroristen Akilov inte terrorist utan han hade kommit hit och fick inte det han ville ha. Han ångrade ingenting utan ville fira årsdagen 2020 av attentatet med tårta och choklad. Han har också haft en IS-flagga i cellen och gjort hitlerhälsningar mot personalen. Akilov fick livstid som straff för fem mord och 118 försök till mord. Han var missnöjd med att han inte lyckades döda fler. Han var här fast han skulle ha utvisats 2016, använde sig av olika identiteter, gick under jorden och får nu sitta på livstid försörjd av skattebetalarna. 

Sverige lyckades på något decennium importera en miljon utifrån kommande. Än har vi inte fått stopp på detta, men som sagt tystnaden har lägrat sig över folket, som inte får diskutera detta. Men om inte ens journalister får säga ett enda knyst i våra största medier utan att anklagas för rasism, så är verkligen landet illa ute. Då har vi en diktatur som redan är etablerad med försök att tysta yttrandefriheten och tryckfriheten, den berömda, som vi har haft sedan 1700-talet. Tryckfrihet innebär rätt att trycka och sprida information och uppfattningar fritt i text, via böcker, internet, tidningar eller flygblad till exempel. Någon förhandsgranskning eller censur ska inte äga rum. 

söndag 13 juni 2021

Hur kan en 29-åring få hjärtstopp?

 Jo det undrar vi ju alla i dag sedan Christian Eriksen fick det i går i offentligheten på en fotbollsmatch. Hur gick det till? Jag tittar inte på fotboll om inte Sverige är på väg att vinna EM eller något sådant. Så jag såg inte matchen i går, men har sett bilderna när han bärs ut på bår, som även visades i USA. Hur kunde detta hända? Ingen vet väl, men det vanligaste hos ungdomar är att det finns en allvarlig sjukdom i hjärtat, som inte har upptäckts. 

Om man har en inflammation i kroppen kan den sprida sig till hjärtmuskeln och det kan få den att sluta fungera. Därför ska man inte spela om man har ett virus i kroppen. Man ska ta det lugnt även om man annars är i toppform och tycker att man mår bra. Här är en skildring från youtube vad som hände. Där kan man se att han tittar upp när han bärs ut. Hans hjärta stannade verkligen. Men han fick bästa hjälpen där på plan. Han har aldrig haft hjärtproblem tidigare och klarat alla läkarundersökningar under elva års karriär. Här skriver också Daily Mail om det hela. Hans sambo och mamman till de båda barnen var rädd att han hade dött, men hon fick snart besked att han levde trots allt. fredag 11 juni 2021

Ett nytt hus ett nytt liv

 Den här utsikten på bilden nedan kommer jag att få från mitt nya hus. Det blir bra det. Detta hus ska strax börja byggas och vara klart till hösten. En ny livsperiod inleds då. Vilken i ordningen är svårt att veta, men kanske den femte? Den tredje åldern har någon uppfunnit när det gäller åldern fram till 70 år, men så fungerar det inte. Var och en har sitt eget livslopp, olikt alla andras. Personligen räknar jag barndomen för sig. Och de tre karlarna jag har levt tillsammans med som olika förlopp. Så nu blir det då den femte avdelningen och den sista. 

Det är inte något sorgligt med det. Det är helt enkelt livets gång. Det vore förfärligt om vi kunde leva i 200 år. En del av oss, men inte andra. Den där tanken om att leva i evighet på den här planeten strider mot allt naturligt. Ingen kan göra så. Allt måste dö så småningom. Ni vet väl att kring 90 000 människor dör varje år naturligt i Sverige? Detta faktum, som nu blev kring 7 000 människor fler under pandemiåret 2020. Att leva för evigt i en fysisk kropp är en maktdröm, som diktatorer kan ha och överföra på omgivningen så att de vill grunda tusenåriga riken. 

Dock har jag personligen kommit fram till att vi ändå inte försvinner när kroppen dör. Något lever kvar. Jag har skrivit om det i ett långt manus, som jag inte vet om jag ska ge ut. Vi får se. Det spelar inte så stor roll. Det som är viktigt är att ha skrivit detta. Att ha funnit den frid och det lugn som infinner sig när man har uttryckt sig i skrift. Så har andra författare också sagt att det viktiga är att skriva och få det att finnas kvar i skrift. Ju längre jag lever desto mer särskild blir jag som människa. Det gäller alla som blir gamla. Vi dör inte som kopior som någon har sagt, utan som utvecklade individer. Om vi vågar att leva.  

torsdag 10 juni 2021

Sjutusen fler dog förra året än normalt

Summa summarum dog 7 000 fler förra året än de fyra föregående åren i Sverige. Vi är uppe i drygt 14 500 personer som har dött i covid-19 så det kan nog stämma. Var då dessa dödsfall onödiga? Det beror väl av vem man frågar. Sverige stängde inte ned på samma sätt som andra länder och vi lät flyg fortsätta så många smittades. Själv tror jag att jag hade covid-19 redan i januari och framåt år 2020. En förkylning som aldrig tog slut och smaken på maten försvann, fast då visste ingen att det var ett symptom. Men jag överlevde fast jag är över 70 år. Nio av tio som dog var det. Över 70 år. Finansminister Magdalena Andersson är nog nöjd för i hennes värld är människor bara kostnader om de inte betalar skyhöga skatter. Det gör vi i SverigeOmkring 800 000 människor står utanför samhället i Sverige och är beroende av bidrag, som också betalas genom våra skatter. tisdag 8 juni 2021

Nittio procent av flyktingarna flyttar från Värmdö

UPPDATERAT

 Nio av tio flyktingar som har anvisats till Värmdö kommun flyttar härifrån innan deras tid på två års etableringstid har gått till ända. Det beror av att det inte finns några bostäder här. Men staten har envisats med att göra allt rättvist i landet och fortsatt att hänvisa till Värmdö. Och att familjen Hassan Al Soua och Iman Al Jabawi nu måste flytta beror av att de har sju barn. Det finns inget så stort att hyra i Värmdö, som inte kostar skjortan. 

De flydde från Syrien och tillbringade sex år i Libanon innan de hamnade på Dragudden ett par kilometer från där jag bor. Barnen är mellan tre och tolv år gamla och det kan komma fler barn. Nu bor de i en femrummare i Linköping på 105 kvadratmeter. De är fyra vuxna där och sju barn och mamman är 37 år så som sagt det kan komma fler barn. Det finns möjlighet att låta bli att föda barn, men inte om man har en religion, som säger att barn är en gåva. Hur många som än kommer. 

Här på Värmdö måste 18-åringar ställa sig i kö för att eventuellt få en bostad något decennium senare. Hela Storstockholm kan söka sig hit, för det är samma bostadskö. Jag har personligen rötter här sedan 1700-talet och har själv köpt och byggt ut huset där jag bor. Efter att ha bytt till mig en lägenhet i Gustavsberg från Stockholm. Ända sedan andra världskriget har det varit bostadsbrist i Sverige. Och särskilt då i Stockholm. Det kommer inte att ändra sig. 

Pappan i familjen säger att Värmdö inte vill ha dem här, för att de kommer från ett annat land. Uppenbarligen är han indoktrinerad av vänsterfolket här på Värmdö. Det är naturligtvis inte sant. Det handlar om samma villkor som vanliga svenskar har här i kommunen. Nu har de istället fått ett förstahandskontrakt i Linköping. Där finns bättre förutsättningar för deras boende och ett bra liv. 

10.6.2021

Jag kommenterade på facebook hos Ebba Hagander Mir, men kommentaren försvann. Hon har arbetat med  Välkommen till Värmdö i flera år och blev känd för detta. Jag skrev en ny kommentar. Den togs också bort för att jag länkade till min blogg och sedan blockade hon mig. Visst är det intressant med människor som inte vill ha faktaupplysning utan bara kör propaganda för sin sak. Inga kommentarer kan skrivas hos Ebba Hagander Mir, som inte ömkar alla utifrån kommande. Särskilt då den här sjubarnsfamiljen. Här skrev jag tidigare om Ebba Hagander Mir.

14.6.2021

Här fick Ebba Hagander Mir och andra svar från centern och moderaterna i Värmdö.

 


Så här fint bor jag på Värmdö. Det beror av att jag flyttade hit för mer än tre decennier sedan och byggde ut ett litet hus på 50 kvadratmeter tillsammans med min sambo. Vi fick två barn tillsammans. De är vuxna nu. 


Så fick kriminella ligorna lång näsa

Det var FBI:s egen krypterade app som lurade alla kriminella att prata öppet, men det visste de inte om. Anom ansågs säker för dem. Men nu har massor med gangstrar stoppats. De flesta som använde FBI:s app i Europa använde nederländska, tyska och svenska som språk. Det säger en del. Kring 800 personer greps varav 155 i Sverige. Det säger en del också. Kring 11 000 användare i 90 länder hade denna app. På tisdagen stängdes den ned. 
 

måndag 7 juni 2021

En miljon fler invånare till 2040

UPPDATERAT

Det är SCB som meddelar att invandringen från tredje världen inte kommer att avta utan befolkningen kommer att bli drygt 11 miljoner år 2040. Det betyder att kaos kommer att fortsätta. Ingen vet heller riktigt hur många invånare som finns nu i Sverige. Folkbokföringen har kollapsat eftersom ingen kan hålla koll på alla som har tagit sig hit illegalt. Och så förutspås att vi 40-talister kommer att leva länge så därför ökar också befolkningen. Jaså? Vi har ju bott här hela tiden. Och vi blir bara färre medan 90-talisterna är fler än vi och har varit det länge. 

Till 2070 förutspår SCB att befolkningen kommer att öka med 2 miljoner. Ja så länge lever knappast ens 40-talisterna. Men mycket kan hända ännu på tjugo eller femtio år. Det kan till och med bli så att någon regering sätter ned foten och Sverige blir mer likt Danmark. SCB trycker på att befolkningen ska minska ute i landet medan Stockholm växer som en hydra. Trist för mig som bor på Värmdö, fast i går så fastnade en bom på vägen till Stockholm och då blev det timslånga köer på Värmdö. Värst trafikkaos i hela Stockholmsområdet. Så det är redan fullt här. Rubriken nedan är från DN.

8.6.2021

Om vi fortsätter med öppna gränser raseras vårt samhälle. Det är så självklart, men är rasistiskt att uttala. Eller är det så fortfarande? Och kolonialismen fortsätter absolut när tiotusentals är här och jobbar till mycket låga löner. Samtidigt som de får förmåner av staten. Här finns en artikel som handlar om detta. Ann Charlott Altstadt har skrivit den. 


söndag 6 juni 2021

Jag har en svensk flagga

 Jag har en flagga, men ännu inget nytt hus att fästa den vid. Så det får vänta. För övrigt så känns inte Sverige längre som mitt fosterland. Bara här där jag bor känner jag mig hemma, för här har en del av släkten funnits i generationer. I går var jag vid en badsjö där människor från Mellanöstern dominerade. Utanför Södertälje. Jag har inte något emot badande turkar, assyrier eller syrianer, eller grillande sådana med musik från hemlandet med sig.  De flesta är säkert bra människor. Jag hade mer emot de kanadagäss som hade invaderat platsen märkte jag. De skitar ner. En invaderande art i vårt land. De finns överallt. De introducerades här i Sverige på 30-talet och ockuperar nu alltfler badstränder. torsdag 3 juni 2021

Intellektuell tanke kan inte lösa alla problem

UPPDATERAT

 I GP skriver i dag Håkan Boström en ledare som beskriver hur det svenska samhället producerar aktiv okunskap om kontroversiella ämnen som klaner, invandring och brottslighet. Det medför att överheten och eliten lär sig att blunda för verkligheten. Det här har pågått endast i några decennier för så länge har klaner funnits i Sverige, men påverkan är stor när överheten är för rädd och feg och inte vågar ta i frågorna. 

Vetenskapsmän beskrivs ofta som intuitiva och praktiska samtidigt. Sådana människor är de som ser först vad som är vettigt och kan upptäcka nya fenomen. Medan om moralen lägger tabun som ett täcke över friheten att forska eller tänka vissa tankar så uppstår ett blint samhälle som styrs utan att våga ifrågasätta sina egna slutsatser. 

När statsminister Löfven sade att han "inte såg det komma" i november 2019 berodde det på detta förnekande av att vi i hundra år har vetat att ungdomar, pojkar, som invandrar till nya länder har en tendens att bli rotlösa och dras in i kriminella gäng. Det beskrevs av amerikanska sociologer. Det handlar inte om enbart ekonomi utan om grundläggande psykologiska och sociologiska mekanismer. 

I Tyskland är det inte kontroversiellt att säga på polisens hemsida att turkisk-arabiska klaner är ett hot mot samhället och de ska bekämpas av samhället enligt regeringen. Många av dessa klaner kommer från provinsen Mardin i sydöstra Turkiet och de har tagit sig via Libanon till Europa. Det stämmer in på Hjällbo. 

Bristen på klarspråk har skapat ordet EU-migranter (används fortfarande) om romer från Rumänien eller Bulgarien för dessa är utsatta och man ska inte peka ut folkgrupper, för det är fult eller straffbart i värst fall. Så journalister vågar inte annat än att använda omskrivningar. 

Det socialdemokratiska styre vi har haft i decennier har alltid haft åsikten att alla människor är likadana och bara de får rätt verktyg så löses alla problem. Experterna skulle skapa ett samhälle byggt på makarna Myrdals åsikter och syn på verkligheten. Så skapades en social ingenjörsvetenskap. Det blev ingen skillnad på naturvetenskap och sociologisk samhällssyn. 

Nu håller vi på att smärtsamt upptäcka priset, för att anta att experterna och politikerna kan lösa alla problem. Att regeringen alltid vet bäst och att folket på gatan inte har någon kunskap. Den får alla istället på universitetet, där det numera inte går att ens prata om kön utan att bli emotsagd. 

Samhället blir inte intelligentare av att införa tabu mot vissa sätt att uttrycka sig. Formspråk och strategi har präglat politiken och resten av samhället medan innehåll och ärlighet har fått backa. Helst ska människors bundenhet till kultur, biologiskt kön och historia förnekas, för det går inte att mäta eller bli till nya teorier. 

Och så kräver till sist Patrik Kronqvist i Expressen att kusingifte ska förbjudas i Sverige. Det fanns ett förbud tidigare fram till 1845 i Sverige, men då hade vårt samhälle förändrats från klansamhälle till ett samhälle där övertygelsen var självklar att det inte var bra att gifta sig med kusiner. Barnen kunde drabbas av ärftliga sjukdomar. Men nu behöver klaner få ett förbud för att begripa också detta. Det skulle dessutom minska klanernas makt långsiktigt. 

12:08

Det är en man med somaliskt ursprung, som nu är begärd häktad för mord på Osman Simmo försök till mord och grovt vapenbrott i Hjällbo. Darod är en somalisk klan. De har jobbat åt Ali Khan-klanen också. Sannolika skäl är den högre misstankegraden. 

12:52

Mannen är nu häktad. 


Kusin- eller sysslingsgifte i världen. I Mellanöstern och Nordafrika är det vanligt för att stärka klanernas makt. Faksimil från Wikipedia. 


onsdag 2 juni 2021

Väljarna vill ha en förändring

UPPDATERAT

 Här är den senaste partisympatiundersökningen från SCB. Den är intressant eftersom den inte kommer så ofta så det går att jämföra bakåt med en viss trovärdighet. Sämst har det gått för liberalerna och kristdemokraterna medan miljöpartiet ligger och stampar på 4-procentsspärren. Men det är mer än ett år till nästa val och det kan komma att hända mycket. Kanske. Andelen osäkra väljare är 13 procent. Undersökningen gjordes i maj. Den förra i november 2020. Skillnaden i partisympatier plus eller minus är jämförda med valet 2018. Socialdemokraterna behöver både vänsterpartiet och centern för att kunna fortsätta regera. Byter centern sida så blir det en borgerlig regering. Valet nästa år är söndagen den 11 september. 

15:30

Min vän Nabila på facebook skriver att den enda tidning hon litar på är ETC. Hon tillhör en av klanerna som drabbade samman i Hjällbo och där hennes farbror blev skjuten och skadad. Och hon uttalar sig i ETC. För mig framstår ETC som en extrem vänstertidning. Men jag kan förstå att många av invandrarna är sådana också, för de har flytt från motsatsen i sina hemländer. Då tror de att allt som är vänster är goda människor i Sverige. 


tisdag 1 juni 2021

Mellan hägg och syren

 Nu blev jag så trött på allt elände i Sverige och världen att jag gick ut och tog en bild av det närmaste undret som uppträder varje vår-sommar. Häggen och syrenen, som troget blommar och det går att ställa sig mellan dem. Mellan hägg och syren är annars ett talesätt som anger att det ska gå en viss tid innan syrenen slår ut. Häggen slår ut först. Då är det bra att vara ledig dessutom. Så menade man i det gamla, glömda Sverige. Det var en skomakare, sägs det, som var först med att stänga butiken mellan hägg och syren. En fin vana. Att ta ledigt ibland för att känna doften och friskheten i naturen. 
Hjällbo, Husby och Hjulsta borde bli en vändpunkt

Tre män sköts till döds på 48 timmar  i Hjällbo, Husby och Hjulsta och vi vanliga svenskar är så trötta på att invandrare får lov att skjuta varandra. Det hjälper tydligen inte med några medel alls och straffen avskräcker heller inte. Det är ganska riskfritt att döda genom att skjuta någon i Sverige för alla håller tyst som vet något. Vilken fantastisk kultur vi har fått.

Jag räknade morden för några år sedan och skrev då till justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (s). För siffrorna blev så stora när jag noggrant tog upp varje fall. I april i år räknade jag om igen alla fall. Det blev 23 misstänkta mord eller konstaterade mord. På en månad. Jag har fortfarande inte fått något svar på brevet från två år tillbaka till Morgan Johansson. Han hade väl inget att säga och har det fortfarande inte. När ska samhället inse att vi är under attack av den stora invandring vi har tagit på oss? Och att det behövs drastiska åtgärder för att få stopp på dödandet?

De här uppseendeväckande morden påtalar om igen sprickorna i samhället. Vem är skyldig till dem? Jo det är politikerna, som tycker att alla ska få komma hit. Fortfarande. Det finns ingen riktig broms i invandringen och klyftorna i befolkningen blir därmed större. Kulturerna krockar och fortsätter att göra det. 

Vi försöker fortfarande få alla att inse att det fina är att vara från ett annat land och finast från Mellanöstern eller Afrika. Att dessa folkslag är vår framtid. För själva är vi på utdöende eller rasistiska för att vi är födda vita och har haft det så bra i vårt land. Den här antirasistiska dyngan gör att kulturernas klyftor växer ännu mer. Och att min vän Nabila på facebook påstår att polisen ljuger när de säger att det var två kriminella klaner, som drabbade samman i Hjällbo. Plus att media går i polisens ledband och hävdar detsamma. Hennes farbror blev skjuten och han är inte kriminell. Och så var det grönsakshandlaren som dog av skottlossningen. Ej heller kriminell, säger hon. 

Hon inser inte att det kan vara sant med kriminella gäng plus att icke-kriminella råkar illa ut. Det har hänt förut. Ni minns väl mordet på Adriana tolv år. Skotten var ämnade för en annan kriminell, men det var Adriana som träffades. Det är det mest upprörande mordet, förutom på Karolin Hakim som sköts med sin baby i famnen i Malmö. Mordet på Adriana hände i augusti 2020, men minnet är kort för det inträffar så många mord. En man greps där för skyddande av brottsling. Har han berättat vem som sköt? En annan man greps i december förra året skäligen misstänkt. När bli rättegången?

13:49

Fatima träder fram här och vill att de kriminella utvisas. Men det går väl inte? De är väl födda här och svenskar? Hennes son är kriminell säger hon, men han har aldrig dömts. Han jobbar inte. Så hon är säker på att han säljer droger och är inne i kriminellt nätverk. Hon vill ha 50 poliser som ska patrullera till fots i Hjällbo. Jo det skulle smaka det. Kostnaderna för de kriminella uppgår till miljarder, men vi ska snällt betala.  

Adriana mördades när hon var ute med hunden. Hon dog på en parkeringsplats i augusti förra året. Hon blev tolv år gammal.