söndag 30 september 2018

Helsike Kim Larsen

UPPDATERAT
Vad är det här? Där försvann också Kim Larsen som var lika ung till åren som jag själv. Men prostatacancer är farlig. Kan vara. När jag fick ved till vintern nu gick jag fram och tillbaka med vedhandlaren, när han gick in med lass på tomten med fem säckar per gång, och han berättade att han hade drabbats av denna sjukdom. Han behövde prata. 

Är så less på alla sjukdomar som människor runt mig drabbas av. Själv är jag inte kroppsligt sjuk och heller inte psykiskt. Inte nu när jag är fri från alla omständigheter som jag har haft tidigare i livet. Då när staten inte jagar mig längre eller kommunen. Bara polisen ibland. Uppenbarligen. Fast det var inte mig de jagade utan någon annan när de bankade på dörren en lördagkväll. Tydligen jobbar våra få poliser dygnet runt. Ursäkta att jag svävar ut, men jag är så less på att skaran jag har vuxit upp med tunnas ut. Vi har ju fått oss itutade att alla lever till minst 80 år, men det gör vi inte. Kim Larsen blev 72 år.

3.10.2018
Här skriver barnen om saknaden efter sin far Kim Larsen. På fredag den 5 oktober ska en minnesmarsch gå genom Köpenhamn för att hylla honom. 

PS. Var tvungen att lyssna på den här gamla godingen. Den hjälpte till att hålla mig vid liv under 70-talet. Alla som lämnar in droppar ett silverspår efter sig. Det drar i oss och ingen vet när det är vår tur. DS. 
Här kan ni höra honom. 

lördag 29 september 2018

65-årig kvinna döms till fängelse för hets mot folkgrupp

Ja det är rätt att en 65-årig kvinna nu döms till tre månaders fängelse för hets mot folkgrupp. Hon har förtalat muslimer och svarta och för detta ska hon nu också piskas till offentlig vanära. Det ingår. Hon har kommenterat på facebook och det ska hon akta sig för. Ja sådana här käringar som är pensionärer och tillhör den vita rasen ska absolut få slita ont i fängelset. Sätt dem på vatten och bröd. De ska inte tro att de tillhör någon herreras. Att hon blev överfallen och misshandlad tidigare 2016 har inte med saken att göra. Att hon blev slagen medvetslös och blodig av några ensamkommande var bara rätt och lagom. De har inte gripits eller straffats. Bra! Alla andra än 65-åriga kvinnor har företräde här i landet. Och naturligtvis ska inte de ensamkommande få lida. Hon blev anmäld av Näthatsgranskaren och Tomas Åberg vittnade mot henne. Det är rätt! Granska mer och ställ alla inför hjärnkontroll. Individen ska alltid vara underordnad staten. Inrätta ett Sanningsministerium. Vi behöver en totalitär agenda som kan ändra på den tidigare historien, så att staten har kontroll över allt! Nästa regering måste ta itu med hårdhandskarna! Inrätta en tankepolis! Så att inte bara inlägg på facebook kan bestraffas. Vi måste lära oss att tänka rätt!
Var inte rädd för tankepolisen!
Han vill bara få dig att tänka rätt.
Och skydda dig från
att hamna i fängelse!fredag 28 september 2018

Annie Lööfs mörka sida

Annie Lööf (c) är medlem av de rikas kommission. Hon blev invald där förra året i Trilaterala Kommissionen, som ska påverka de beslut som regeringar tar. Medlemmarna träffas bakom stängda dörrar fjärran från alla medier. Birger Schlaug (mp) tycker inte att hon passar ens som statsråd när hon är med där. Dessutom har hon deltagit i ett möte med Bilderbergergruppen, vilket är en annan privat globalistisk grupp, som vill styra världen. Samtidigt kräver hon att Alliansen kommer överens med socialdemokraterna. 

Hon visar hur svårt det är att vara politisk ledare i dagens Sverige, som är delat mitt itu. Den senaste undersökningen som redovisades i morse från Sifo säger att väljarna av moderaterna, kd och liberalerna vill ha samarbete med sd, men det är inte resten av partiernas väljare intresserade av. Där står partierna i dag. Och vilka kan vi se samarbeta i framtiden för att skapa ett bättre Sverige?

PS. För övrigt noteras att Andreas Önnerfors docent på Göteborgs universitet startade en namninsamling för att få bort journalisten, den politiske redaktören Alice Teodorescu från Göteborgs-Postens ledarsida. Han är avlönad av oss skattebetalare. Jurister är nu inkopplade på fallet för han har använt universitetets mejladress. Han lade ned sin insamling av namn klockan 03 i natt. Bara det senaste exemplet på förföljelse av journalister. Denna gång från vänsterhåll. DS.

PSPS. Här ställer sig Johan Hakelius på Alice Teodorescus sida och menar att Önnerfors tyvärr är i gott sällskap på universiteten numera. Lärosäterna är inte främmande för den här sortens "smådiktatorer, dessa 50-öres-Honeckers, som ser som livsuppgift att utfärda yrkesförbud för alla som inte marscherar i takt". DSDS.

Sifo har undersökt vilka partiers väljare som kan
tänka sig att samarbeta med sd.
Det är som synes moderaterna, liberalerna
och kristdemokraterna.
De andra partiernas väljare var inte
alls intresserade av detta.
Faksimil från TV4. 


35-åringar måste jobba till 70 års ålder

Pensionsmyndigheten har räknat ut att de som i dag är 35 år måste jobba till 70 års ålder för att få en pension som motsvarar 70-80 procent av slutlönen. Och då ska de har jobbat från 23 års ålder. Det finns knappast en människa som kommer att klara detta om vi inte i framtiden får jobb som inte innebär något slit på kroppen eller själen. I Ryssland är det nu mycket protester för att pensionsåldern ska höjas till 65 för män och 60 för kvinnor. I Sverige skulle detta främst ses som sexistiskt. Men i Ryssland lever männen till 60 år ungefär och kvinnorna till drygt 70 år. 

I vårt samhälle är det så att en del är miljonärer redan från födelsen och har inget behov av något välfärdssamhälle. Vi andra skulle klara oss själva om det inte vore så att de svenska regeringarna har känt att de behöver nya slags invånare, som de kan styra bättre. Våra ekonomiska system kommer kanske inte ens att hålla i 30-40 år till. De ekonomiska välfärdssystemen har inte funnits i mer än min livstid. Och ingenting säger att de kommer att finnas där för evigt. Var och en får förmodligen i framtiden ta hand om sig själv. Staten ger vika för släkten.torsdag 27 september 2018

Mansnamnen ska bytas ut

Det svenska
sättet att bokstavera.
 
Det internationella sättet
att bokstavera. 
Rättviseförmedlingen och Fredrika Bremerförbundet tycker att bokstaveringsalfabetet är gammaldags och bör bytas ut. Istället för Petter kan man tänka sig Pippi och istället för Kalle föreslås Khaled. Varför inte Muhammed istället för Martin? Det räcker nu tycker försvaret som använder dessa namn vid stressande tillfällen och varenda förband har ett namn som bygger på det svenska bokstaveringssättet. Annars kunde ju organisationerna föreslå att vi ska gå över till det internationella sättet att bokstavera. Ni vet Alpha, Bravo, Charlie, Delta, Echo, Foxtrot, Golf, Hotel, India osv. Men det sättet handlar ju inte om jämlikhet in i kaklet. Och detta sätt är förstås förkastligt. Det bygger ju på det engelska och amerikanska sättet att prata. Usch och fy!

PS. För övrigt håller jag med Widar Andersson som tycker att tjänstemännen på regeringskansliet inte ska ha sin arbetsplats som en lekstuga. "Försöken att partipolitisera regeringskansliet genom angrepp på i det här fallet borgerliga partier och SD är en lek med elden. Vårt politiska system står och faller med opartiska och professionellt trovärdiga myndigheter." Apropå att 261 tjänstemän har velat ha försäkringar att nästa regering ska följa de mänskliga rättigheterna. Man dånar! DS. 

onsdag 26 september 2018

Mamman pratade inte med pappan utan valde att mörda familjen

Det är ett totalt misslyckande från samhällets sida som uppdagas i kvällens Uppdrag granskning när en familj med tre barn är föremål för utredning genom socialtjänsten, men pappan i denna familj hålls totalt utanför det som sker. Mamman gjorde allt för att inte pappan skulle få veta hur det stod till med ekonomin i familjen och socialtjänsten lyssnade bara på henne. Det är en utvidning av det som tidigare har skett i Sverige: att mamman tar makten över barnen genom att anklaga pappan för sexuella övergrepp på barnen och därmed utesluts han från familjen. 

I det här mardrömslika fallet mördar till sist mamman alla tre barnen och tar livet av sig själv. I det fall som är närmast mig själv i släkten har pappan totalt skurits av från sina barn under hela deras barndom och får inte träffa dem. Socialtjänsten har hela tiden stått på mammans sida när hon anklagade pappan för övergrepp på barnen. Han är helt frikänd för detta. Bara ett av barnen har själv tagit kontakt som vuxen. Ett annat barn bor fortfarande med mamman som vuxen och har ingen kontakt med sin pappa. Mamman i den familjen har sammanlagt sex barn. Dock blev det skilsmässa också från de andra barnens pappa.

Kommunikationen i familjen som Uppdrag Granskning nu omtalar har brutit samman, men det vet inte pappan. Han är totalt ovetande om vilka svårigheter familjen har ekonomiskt och socialtjänsten har enbart kontakt med mamman. Familjen behandlas som en enhet och pappan anses inte vara en enskild person, som man behöver ha kontakt med. Det var socialtjänsten i Gårdsten i norra Göteborg, som inte kunde hjälpa familjen, för de trodde på vad mamman sade och undersökte inte hur det egentligen låg till. 

I det här fallet heter pappan Safet Makas och är från Bosnien och mamman Magdalena är från Polen. De har varit tillsammans i 18 år. De hade varit nästan sju år i Sverige. Hon har sagt till socialtjänsten att familjen kan klara sig själva och inte behöver ekonomiskt stöd fast hyran inte har betalats på två år. Hyresskulden är uppe i 130 000 kronor och familjen ska vräkas den dagen då mamman mördar barnen och tar livet av sig själv. Till socialtjänsten hade hon sagt att familjen ska flytta till Polen och all post går till henne och hon berättar ingenting för mannen. Safet Makas blir misstänkt för att ha mördat sin familj och förs bort av polisen. Han får sitta anklagad för mord på sin familj tills åklagaren förstår att han har varit totalt ovetande om allt som ekonomiskt rörde familjen. Han har arbetat och hon har skött barnen och betalat räkningarna.

Safet Makas blir av med hela sitt dåvarande liv den 20 juli 2017 i Sverige på grund av brist på kommunikation. Om man inte ska sinnessjukförklara mamman, som en psykatrisk expert vill, måste detta ses som ett enormt hat under ytan av en kärleksfull familj. Ett hat mot henne själv och familjen. Hur kan detta förklaras? Ingen vet. Men något har hänt efter att det sista barnet, den lilla flickan föddes. Men hon har dolt detta både för sin make och för sin släkt. Mamman börjar konsumera utan att ha täckning för det. Och mamman kan ha trott att hon räddade sina barn från fruktansvärda liv. 

Programmet sänds i kväll på SVT1 klockan 20
Eller går att se här 


Pappan Safet Makas har gjort en minnesvägg
för sin familj.
Där finns hans fru Magda och de
tre barnen Almir, Kamil och Vanessa.
Han sörjer vad som hände förra sommaren.
Faksimil från Uppdrag Granskning. 

Två män omkom efter senaste stormen

En man omkom i måndags i Högsby i Småland när han arbetade åt Eon med röjningsarbete efter senaste stormen Knud i Sverige. Och en annan man i 45-årsåldern har avlidit på Sahlgrenska sjukhuset i går kväll efter att ha träffats i huvudet av ett träd natten mellan fredag och lördag. Han arbetade åt elbolaget Ellevio med trädröjning i Fjärås i Halland när olyckan inträffade. Mannen var anställd hos Vattenfall, men arbetade åt Ellevio med uppdraget. Säkerheten ska vara det främsta när det gäller sådana här arbeten och Ellevio säger att detta är ett fullständigt misslyckande för dem. Båda olyckorna kommer att utredas av polis och Arbetsmiljöverket. Det gick ut varningar särskilt i Västsverige för en kraftig storm, men den klingade av snabbt. Dock ska inte män behöva dö i sitt arbete med att röja träd efter en sådan händelse. Änglavakt hade emellertid de båda personer som färdades i bilen nedan. De skadades inte av det fallande trädet. 
De båda som färdades under stormen
 i en den här bilen i Göteborg
skadades inte av det fallande trädet.
Livet är skört ta hand om er!
Faksimil från Google. 

tisdag 25 september 2018

DÖ 2.0 står för dörren

UPPDATERAT
Stefan Löfven kommer att avsättas i dag som statsminister, men socialdemokraterna siktar på att komma tillbaka och få en liknande uppgörelse som efter förra valet. Behöver vi verkligen en regering? Går det inte lika bra utan? Styrs inte Sverige egentligen av folket? Alla vi som befinner oss ute i verkligheten och inte sitter i riksdagen och producerar fler och fler märkliga lagar och förordningar. 

Till och med Jimmie Åkesson säger att Alliansen knappast finns längre. De har varit mycket osams enligt honom senaste veckan. Han menar att Ulf Kristersson nog kommer att bli statsminister, men att han har krav för att stödja denne statsminister. Maktkampen är igång och folket kan bara se på. Bryr sig gemene man? Blir det inte lika illa vem som än sitter vid makten? Underliga lagar och en regering som är handlingsförlamad?

Det har gått långt i landet åt fel håll under flera år och vem som än får makten kommer det ta lång tid att återgå till något som liknar det Sverige som fanns för tiotalet år sedan. De misstänkta morden och dråpen har redan förra månaden passerat vad som hände förra året och våldtäkterna är legio i landet. Det är redan fastställt av Uppdrag Granskning att kring 58 procent av de dömda gärningsmännen är födda i utlandet. Inklusive då Jean-Claude Arnault som häktades i går i ett våldtäktsfall. Sverige är i upplösning och en statslös elev misstänks för våldtäkt av en lärare.

Det Sverige som framträder är okänt för oss som är någorlunda till åren. Varför importerar vi ständigt fler människor? Sveriges sätt att följa allt EU säger bokstavligt har slagit tillbaka mot oss själva. Vi ska vara de finaste och mest moraliska människorna på jorden och fortfarande är vi tredje största mottagarland i Europa av asylsökande. Det beror också på att vi tar emot fler från andra europeiska länder än vi skickar till dem. Trots statsministerns ständiga tal om att alla måste dela på bördan i Europa.

Folket har för länge sedan genomskådat denna ruttnande politik, men som någon sade "min morfar klagar alltid på pensionen, men röstar socialdemokratiskt för det har han alltid gjort" och en släkting som fick rösta för första gången hjälpte till att rädda miljöpartiet kvar vid makten. Öppna era hjärtan ännu en gång. Och låt andra folkslag ta över i Sverige. Vem som än styr kommer det säkerligen att bli så. Våra långa gränser är fortfarande öppna och kontrollen finns inte!
9:48
Stefan Löfven är bortröstad. Det blev 204 ledamöter i riksdagen som röstade nej till honom och 142 röstade ja. Detta var första gången som en statsminister i Sverige tvingades bort på det här viset.
Sverige främst! Visst det kommer inte att ske.
Vem som än blir den nye statsministern.
Sverige är ett helt nytt land.
Med öppna gränser och ständig invandring. 

söndag 23 september 2018

Nu delas Sverige

UPPDATERAT
Miljöpartiet har meddelat att de kommer att rösta på socialdemokraternas förslag till talman. Partiet stödjer också vänsterpartiets förslag till andre vice talman samt kommer att rösta på centerns förslag till tredje vice talman. Miljöpartiet beklagar att Alliansen väljer att låta sd få inflytande över vem som blir talman istället för att gå ihop med socialdemokraterna eller andra partier. Detta är inte särskilt förvånande för miljöpartiet har i alla riksdagsval gått åt vänster även om de påstått att de var öppna för båda sidor. Helt säkert kommer ändå moderaternas talman bli vald, vilket jag skrev om här i går. Tidigare har inte talmannen varit totalt politisk, men nu är det ett skarpare läge och det går inte längre att uppföra sig som om riksdagen är överens när den inte är det. Dock tänker miljöpartiet rösta på moderaternas förslag till förste vice talman. Allt handlar för miljöpartiet om att hålla sverigedemokraterna borta från inflytande i riksdagen. 
11:25
Förmodligen blir det vänsterns kandidat som vinner platsen som andre vice talman. Socialdemokraterna blir tvungna att bekänna färg och frångå praxis för att hindra Björn Söder (sd) från att bli andre vice talman. Valet av talman pågår just nu i riksdagen. 
12:40
Andreas Norlén är vald till talman. Han fick 203 röster och valdes gentemot Åsa Lindestam som fick 145 röster. Åsa Lindestam blir då förste vice talman. 
14:20
Statsministeromröstningen blir i morgon klockan halvtio. Det meddelade den nye talmannen Andreas Norlén. Röstningen i morgon sker med knapptryckning. Inte med valsedlar. Om fler än 175 trycker rött, vilket är nej, måste statsminister Löfven avgå. 
15:16
Första valet till andre vice talman föll ut så att Björn Söder fick 80 röster medan vänsterns kandidat Lotta Johnsson Fornarve fick 147 röster, men ingen fick majoriteten i riksdagen så därför blir det ett andra val. Det genomförs omedelbart. Om ingen helller då får majoritet så blir det ett tredje val och då vinner den som får flest röster. Helt klart blir det vänsterns kandidat. 
17:54
Inte heller fick Björn Söder bli tredje vice talman utan det blev Kerstin Lundgren (c) som blev tredje vice och sd blev helt utan talmansposter. 
Alla riksdagsledamöter fick gå förbi och lämna sin
valsedel i urnan i riksdagen.
Valet till talman pågår. 

lördag 22 september 2018

Sd kommer att rösta på moderaternas talman

UPPDATERAT
Det är ett ordentligt besked att sverigedemokraterna tänker rösta på Andreas Norlén (m) som talman på måndag. Detta meddelar Jimmie Åkesson i ett pressmeddelande nu på förmiddagen. Jimmie Åkesson uppmanar också alla partier att aktivt rösta på deras andre vice talmanskandidat Björn Söder. Så att inte vänsterpartiets kandidat vinner valet. "Talmansvalet är för oss inte en arena för markeringar. Det är ett viktigt beslut där vi tar ansvar för effekterna, och det kan inte frikopplas från regeringsfrågan. Vår ambition är att få på plats en regering som förstår och respekterar valresultatet", meddelar Jimmie Åkesson. Sd vill således ha en regering på plats och håller på moderaterna. Ingen överraskning där. Frågan är om detta går deras väg. Helt klart är att Stefan Löfven kommer att avsättas. Sedan får vi se hur det går. Med en moderat talman är det borgerliga regeringsalternativet säkerligen närmare till hands. Och med stöd från sverigedemokraterna har nästa borgerliga regering helt klart en majoritet. 
16:30
Här uttalar sig en ex-släkting till mig. Hon är professor Li Bennich-Björkman och neutral faktiskt. Bra professor! Hon menar att Andreas Norlén kommer att bli vald. Sedan vidtar en annan sak nämligen att utse statsminister. Jo det är en helt annan femma. 

Andreas Norlén har respekt för sitt ordförandeskap
i KU i riksdagen och ett brett stöd
i riksdagen som talman.
Här till vänster med fine sonen.
Faksimil från Google. 

Den 22-årige mannen från Gaza går att utvisa

Det var en 22-årig man som dömdes för brandattacken mot synagogan i Göteborg och hovrätten ansåg att han inte kunde utvisas. Dock ligger migrationsverkets beslut kvar att han ska utvisas. Och åklagaren anser att det hela inte har behandlats "helt sakligt". Uppenbarligen är det så enligt gällande domslut att om någon begår brott efter utvisningsbeslut från migrationsverket får den större chans att stanna i Sverige. Så kan Sverige samla på sig brottslingar och låta kriget i Mellanöstern fortsätta här. Det var tre utländska medborgare som dömdes för dådet mot synagogan och syftet med brottet var att hota och skada den judiska befolkningen i Sverige, enligt domen. 

Reaktionen på detta har blivit skarp från Israels sida eftersom det visar att hovrätten tror att staten Israel inte har ett oberoende rättssystem och att det är legitimt att ta till våld mot judar i Sverige, enligt Israels ambassadör. Och att de brottsligas säkerhet tas på största allvar samt att denne kan bli fri efter ett par år och upprepa det denne har gjort. En vänsterpartistisk nämndeman som är kritisk mot Israel deltog i detta beslut i hovrätten.

fredag 21 september 2018

Miljöpartiet utanför riksdagen

UPPDATERAT
Jodå så var det att miljöpartiet skulle ha hamnat utanför riksdagen om de inte hade fått stödröster i sista stund från socialdemokraterna och vänsterpartiet. Folket ville inte ha dem i riksdagen egentligen. Tänk så lätt det skulle ha blivit att bilda regering utan miljöpartiet. Nu kämpade det röd-gröna blocket för att hålla sig kvar vid makten, men de flesta tror ändå att det blir en borgerlig regering. 

Det är Novus som har konstaterat att omkring 20 procent av rösterna på miljöpartiet var stödröster. Partiledningen för miljöpartiet gick ut strax innan valet och var rädda för att de behövde hjälp och att opinionsundersökningar om att de skulle komma in i riksdagen var fel. Partiet kände på sig att de inte längre var så populära efter avslöjanden om att en miljöpartist ville sälja röster bara två dagar före valet. Det var SVT och Uppdrag Granskning som avslöjade detta.

Och nu kommer vänsterpartiet att obstruera ända in i kaklet för att inte sverigedemokraterna ska få minsta inflytande i riksdagen. De har lanserat en egen kandidat till posten som andre vice talman i riksdagen. Den som tidigare har suttit Björn Söder från sd kan inte företräda riksdagen, menar Jonas Sjöstedt. När han tar i menar han att talmannen företräder hela folket. Så därför vill partiet ha Lotta Johnsson Fornarve som andre vice talkvinna. De har också uppmanat centerpartiet att ställa upp med en egen kandidat, men fått nej därifrån. 

De vill ha sluten omröstning, vilket de begärde också förra gången 2014. Men då vann sverigedemokraterna ändå denna. Rossana Dinamarca (v) fick kritik för bristande respekt när hon vägrade inleda sina anföranden med ”herr talman” när Björn Söder höll i talmansklubban. Hon sade också "du är inte min talman" när hon blev tillsagd. Hon gick även omkring med en tröja i riksdagen där det stod sd = rasister.  Rossana Dinamarca tillhörde de som sade att det inte fanns något hedersförtryck i Sverige för alla män var ju förtryckare. Dinamarca har nu lämnat politiken.

Mattias Karlsson (sd) har försvarat Björn Söder och menar att Jonas Sjöstedt har tryckt på Björn Söder åsikter han inte har och dessutom har Lotta Johnsson Fornarve varit med i vänsterpartiet på 70-talet då detta parti var kommunistiskt och lierat med bland andra DDR, Östtyskland. Lotta Gröning menar att den dokusåpa som utspelar sig nu beror av att partiledarnas rädsla för folket. Jo klyftorna har skapats av partierna under bara de senaste åtta åren. Hur ska detta sluta?
9:25
Som väntat kommer Alliansen i dag att föra fram Andreas Norlén (m) som ny talman. Han är nu ordförande i KU och han har varit aktiv politiskt sedan 15-årsåldern. Han har varit ansvarig utgivare för Kurirentidningarna, ett företag som hans mor har byggt upp. Han har familj och är 45 år.
14:17
Alliansen berättade att de tänker släppa fram Björn Söder (sd) som andre vice talman och att de inte kommer att släppa fram sd till ledande poster i utskotten i riksdagen. De nominerar som väntat Andreas Norlén (m) som talman. Socialdemokraterna kommer att presentera sin kandidat till talman klockan 15 i dag. Det är sista dagen att nominera talmän innan dessa ska väljas av riksdagsledamöterna på måndag i riksdagen. 
14:45
Åsa Lindestam väntas bli presenterad som socialdemokraternas talman. Hon är från Söderhamn och har suttit i riksdagen sedan 2002 och är 62 år gammal.
15:06
Jo det blev Åsa Lindestam som nominerades. Hon såg inte så glad ut på pressträffen där Anders Ygeman också befann sig och han menade att Alliansen hade upphävt "matematikens lagar" genom att nominera en egen talman. Han upprepade flera gånger att socialdemokraterna följer den praxis som har funnits i 40 år i riksdagen, men om det visar sig att partiet är det enda parti som följer denna praxis får de ompröva, sade en sur Ygeman. Det betyder i sin tur att de kan rösta för vänsterpartiets kandidat till andre vice talman, som står emot sd:s kandidat. Istället för att lägga ned sina röster som är praxis. 
22.9.2018
I Borlänge representeras miljöpartiet av hundra procent somalier. Tack vare att dessa kryssas ordentligt av sina landsmän. Somalierna kan inte få något inflytande med ett eget parti för de är för få, men det går bra att ta över det lilla miljöpartiet. Det finns ungefär 66 000 somalier i Sverige.

Här kan ni läsa om kommunismens brott mot mänskligheten. 
Faksimil från Google. 

torsdag 20 september 2018

Statslös elev begärd häktad för våldtäkt på lärare

UPPDATERAT
En elev 19 år gammal våldtog i fredags en lärare på Brinellskolan i Nässjö. Han begärs nu häktad för att inte kunna undanröja eller förstöra bevis. Eleven har tolkningsbehov på arabiska och gick på språkintroduktion på gymnasiet. Han är statslös och kan således inte utvisas från Sverige. Han knuffade in läraren i 30-årsåldern i ett rum och våldtog henne vid 13-tiden i fredags. Detta föregicks av många sms från mannen. Mannen är känd tidigare av polisen. Att någon begår våldtäkt på en lärare i en skola är unikt i Sverige. Han nekar till brott. 

Det är ganska riskfritt att våldta någon i Sverige. Uppdrag Granskning undersökte våldtäkterna i Sverige i augusti i år. Undersökningen omfattade de senaste fem åren. Bara någon liten del av våldtäktsmännen fälls. Övervägande delen av våldtäktsmännen är födda utomlands. Överfallsvåldtäkter begås till 80 procent av män födda i ett annat land och av dem har kring 40 procent bara vistats i Sverige i högst ett år.
13:45
Läraren har själv skrivit på nätet om våldtäkten. Först ville hon inte anmäla den, men efter ett långt samtal med skolans ledning ändrade hon sig. Läraren har tydligen haft en besvärlig uppväxt och dålig självkänsla. Pappan till den anklagade säger att hans son inte behöver våldta någon. Han har alltid flickvänner. Pappan förstår nog inte att våldtäkt handlar inte om kärlek eller ens sex utan om våld och makt. 
16:51
Mannen är nu häktad av Eksjö tingsrätt på sannolika skäl. Den högre misstankegraden. Han ska överklaga detta till hovrätten. 
1.11.2018
Denne elev hade hotat att kidnappa en vuxen anhörig till läraren innan han våldtog henne i skolan. Han är nu åtalad för sexuellt ofredande, olaga hot och våldtäkt. Rättegången kommer att hållas den 12 november. Antagligen kommer han att få straffrabatt och dömas till ett års fängelse. Han visar ingen insikt i sina handlingar och förstår inte att hans familj är orolig för honom, säger socialtjänsten. 
30.11.2018
Eleven som våldtog läraren fick sin dom i dag. Han får två års fängelse för våldtäkt. Det var bra. Han ska även betala skadestånd till läraren på 110 000 kronor. 
9.2.2019
Det var den statslöse19-årige palestiniern Noor Aldeen Abdallah från Syrien, som våldtog lärarinnan på skolan i Nässjö. Han har fått 2 års fängelse fastställt i Göta hovrätt. Han ville bli frikänd och menade att lärarinnan ljög. Han har inte begärts utvisad. 

Uppdrag Granskning undersökte hur många som hade dömts för våldtäkt
under de senaste fem åren.
De flesta var födda utomlands.
Faksimil från SVT. 

onsdag 19 september 2018

Joakim Lamotte fick nog av miljöpartiets Leila Ali Elmi

UPPDATERAT
Miljöpartiet nyvalda riksdagskvinna har spridit en hatvideo om Joakim Lamotte på facebook. Det är bland det bästa Leila Ali Elmi (mp) har sett på länge, har hon sagt om denna video. Videon handlar enbart om grova skällsord gentemot Joakim Lamotte. Han är upprörd över att kvinnan ger sig på hans barn också. Ja tyvärr är det detta klimat vi har fått i landet, där riksdagskvinnan Leila Ali Elmi kan vifta bort kritiken mot henne från Joakim Lamotte. Det är inte olagligt tyvärr att sprida vilka grova skällsord som helst om vita cis-män (motsatsen till transperson). Eller vita kvinnor för den delen. Däremot om det hade varit tvärtom hade alla medier gått i taket plus att han hade blivit anmäld för hets mot folkgrupp. Alldeles tvärsäkert. 

Här skrev jag tidigare om Leila Ali Elmi. 

20.9.2018
Gustav Fridolin (mp) säger på facebook att han är stolt över att få arbeta med Leila Ali Elmi. 


Michael Skråmo finansierades från Göteborg

Michael Skråmo som anslöt sig till IS i Syrien med sin familj år 2014 har levt gott på bidrag från Sverige tidigare, men fick förra hösten ta del av en finansiering som skickades från Göteborg. Han blev uppmärksammad i Uppdrag Granskning år 2016 då han hade tänkt att gifta sig med en kvinna till förutom sin fru från Göteborg. Då blev han lurad av en journalist från Kanada. 

Michael Skråmo reste med fru och fyra barn till Syrien i augusti 2014 för att ansluta sig till IS. Han konverterade till islam redan 2005 och blev en aktiv predikant. Han och familjen lämnade Raqqa dagen innan staden föll i januari i år. Han deltog i SVT:s Debatt 2009, där han diskuterade muslimers utsatthet i Sverige under rubriken "Hetsjakt på muslimer". Där deltog också Mehmet Kaplan (mp) som då ännu inte var bostadsminister. Han fick senare avgå 2016 som bostadsminister för sina kontakter med turkiska de Grå Vargarna, en fascistisk organisation. Expressen av uppmärksammat detta avslöjande av penningtransaktioner av den nya sajten Doku och journalisten och författaren Magnus Sandelin.

tisdag 18 september 2018

Stefan Löfven avgår inte

UPPDATERAT
Statsminister Stefan Löfven tänker inte avgå självmant, men socialdemokraterna för samtal med andra partier. De tänker inte föreslå en socialdemokratisk talman, utan öppnar för en borgerlig sådan som kan ha stöd från många partier. Alliansen vill ha en talman som är moderat och heter Andreas Norlén. På måndag ska en ny talman utses och sedan ska en omröstning om statsministern äga rum förmodligen på tisdag nästa vecka. Helt klart är att statsministern då måste avgå för både Alliansen och sverigedemokraterna har sagt att de ska rösta bort honom. Det finns ingen anledning för Stefan Löfven att avgå, menar han, för han företräder det största blocket och största regeringsunderlaget. 
20.9.2018
Statsministern spelar räv med de andra partierna och har naturligtvis en egen kandidat i rockärmen till talmansposten. Att han är knuten till LO har jag skrivit om tidigare, för han låter som en facklig förhandlare, och LO oroar sig nu för att han ska gå ihop med borgerliga partier. Sällan har LO framträtt så klart och velat påverka regeringsbildningen som nu i år. Facket oroar sig för att lönerna ska bli lägre och att arbetsrätten ska påverkas. Både centern och liberalerna har gått till val på så kallade inträdesjobb med lägre löner och att luckra upp lagen om anställningsskydd. 
11.01
Han har på EU-toppmötet hävdat att EU ska ha en gemensam flyktingpolitik och att alla länder ska ta emot lika många flyktingar. Det är sista rycket han gör som statsminister. Det är lönlöst att försöka tvinga Polen, Ungern eller Österrike att gå med på detta. 
Karikatyrer på Löfven.
Faksimil från Google. 

Jeander har gjort dem. måndag 17 september 2018

Folket tystnade för makthavarna sade att de var rasister

UPPDATERAT
Lotta Gröning skriver att makthavarna slutade lyssna på folket. Det var värre än så för de slog dem först i huvudet med rasiststämpeln och då tystar rätt många, som är rädda för att bli av med sina jobb och inte kunna försörja sig och familjen. Bara cis-män (vita heterosexuella) ensamstående män har råd att eventuellt ta striden. Vem vill ta tydligt och klart ansvar för landet frågar också Lotta Gröning. Svaret blir ingen. Landet är förstört av ett inhemskt kulturkrig, som utbröt efter 2015 mellan de som var för total invandring och de som är emot detta. Nu gäller det enbart att få igenom sin egen politiska vilja. Inte folkets. 

Om folket fick bestämma skulle de vilja ha en regering bestående av alla de borgerliga partierna. Inklusive sverigedemokraterna. Är det inte på tiden att de får visa vad de går för nu när de är tredje största parti? Och tillsammans med Alliansen är de i klar majoritet. Bara 18 procent ville ha en blocköverskridande regering när väljarna tillfrågades på valdagen. Men medierna har kört den blocköverskridande regeringen med sju partier eller mindre som klar möjlighet ända sedan i våras. Allt för att hålla sverigedemokraterna borta.

Vårt samhälle har vänts upp och ned de senaste tre åren. Fanatiska svenskar som alltid har varit för invandring och tyckt synd om flyktingar har funnits sedan 80-talet. Särskilt kvinnorna har ömmat för de stackars ensamma män som har kommit. Och kyrkan har hjälpt till att gömma de som har fått avslag. Det har blivit ett kulturellt krig kring invandringen. När folket delas upp i rasister på ena sidan och på andra sidan står de goda och rena - som Elin Ersson som nu dock misstänks för brott - har det gått långt. Då slår det lätt över i häxprocesser. 

Sverige har Europas sämsta gränskontroller har en Schengen-rapport fastslagit. Gränspoliserna kan inte upptäcka vilka pass som är falska. De har inte tillräcklig utbildning och den inre gränskontroll som regeringen utökade i somras beskrivs som en låtsaskontroll. Sverige borde få hjälp precis som Grekland har fått det med att upprätthålla gränsen menar kritiker. Enligt polisen skulle denna rapport undanhållas allmänheten för den var politiskt känslig före valet. Justitiedepartementet såg till att den fortarande är sekretessbelagd fast det fanns utkast till den redan i vintras.
18.9.2018
Fler än hälften av moderaternas politiker tycker att det är värt att prata med sverigedemokraterna. Ulf Adelsohn tidigare moderatledare säger att "åsiktskorridoren som vi har gör att man blir brunsmetad om vi gör det. Kristersson skulle omedelbart bli brunsmetad, och det vill man inte bli i en partiledarroll". Han menar också att han själv blir inte sverigedemokrat av att prata med dem, men att det enligt rådande doktrin är det bara okej att prata med vänstern. Socialdemokraterna har inga problem med att regera med vänstern och då borde moderaterna åtminstone kunna prata med sd, säger moderatpolitiker. 
10:40
Kjell-Olof Feldt (s) anser förstås att moderaterna och socialdemokraterna ska regera tillsammans. Statsministern kommer aldrig få ihop en regering med liberalerna och centern, menar tidigare ministern, för det går aldrig miljöpartiet eller vänsterpartiet med på. Så då är det moderaterna och socialdemokraterna som återstår. Säger han i en debattartikel. 
Det uppstod en lång tystnad i Aktuellt i somras 
för forskaren tyckte han fick så dumma
frågor, som bara var till för att
skapa konflikt.
Han hade konstaterat att varje flykting
kostar i genomsnitt 74 000 för staten varje år.
Faksimil från Google.
 


Miljöpartiet har fått klanröster

UPPDATERAT
Leila Ali Elmi (mp) kom in på klanröster i riksdagen påverkade av den somaliska kulturen. Hon berättade själv i SVT att hon hade gått runt i Angered och samlat in röster, men naturligtvis inte hur. Och hon fick inte några svåra frågor alls. Hon har skrivit till sina landsmän att hon tänker "göra ett somaliskt folk" i regionen Västsverige. Vad nu detta kan tänkas betyda, men säkerligen inte något som är kulturellt svenskt. Hon har kört sin valkampanj på somaliska på facebook. Miljöpartiet är känt för sin otur med sina riksdagskandidater. Inte minst för att miljöpartiets bostadsminister Mehmet Kaplan fick avgå 2016 efter att han hade haft kontakt med de högerextrema grå vargarna i Turkiet. I Somalia styr fyra till sex huvudklaner och religionen är sunnimuslimsk. 
7:26
Två unga systrar dog för några dagar sedan efter könsstympning i Somalia. 
18.9.2018
Nej då det är inte alls konstigt att alla röstar på Leila menar Natalia Kamzierska i Aftonbladet. Det är detsamma som att vi andra röstar på rika svenskar eller svenskar överhuvudtaget. "Svenskar röstar med sin bygd, sin klass, sitt kön, sin fotbollsförening, radhuslänga, sitt ursprung eller sin kyrka. Det finns svenskar som röstar på vissa svenskar för att de bara tycker om andra svenskar." Så uttrycker hon sig Natalia Kamzierska som kommer från Polen ursprungligen, men som är uppväxt i Sverige. Nä det där stämmer inte alls. Jag och andra röstar i första hand på parti inte på vissa människor. De flesta gör så. Men i Norrbotten kryssar fler än på andra ställen i Sverige, men även där var det enbart en av fyra som personröstade. Vi som är födda här röstar inte på enskilda personer i vår klan. Helt enkelt för vi lämnade klansystemet för många herrans år sedan. Ungefär för tusen år sedan i samband med vikingarna. 
Helt obegripligt åtminstone i översättningen.
Men en bild säger mer än tusen ord.
Faksimil från facebook. 

söndag 16 september 2018

Ebba Åkerlunds pappa bitter över samhället

Ebba Åkerlunds pappa Stefan skriver på Expressen Debatt att Sverige som samhälle inte skötte sig. Han menar att hans flicka skulle ha levt om den svenska staten och de olika politiska ledningarna "under de senaste decennierna" hade skött sina jobb. Då skulle terroristen Akilov inte ens ha befunnit sig i Sverige och aldrig kunnat uföra sitt terrordåd på Drottninggatan förra året i april. 

Jo så där kan man alltid säga. För det finns mycket som samhället inte har skött de senaste decennierna. Men man kan lika gärna påstå att om Ebba Åkerlunds mamma och pappa inte hade skilt sig och hon inte skulle ha träffat sin mamma, eller gått i Manillaskolan så skulle hon inte ha befunnit sig på Drottninggatan och blivit nedmejad av lastbilen, som terroristen Akilov framförde. Den där fredagseftermiddagen den 7 april förra året.

Stefan Agerbark säger att hans liv är förstört. Det är verkligen en överdrift. Vi råkar alla ut för att människor dör omkring oss, som vi hade velat ha i livet. Det här låter som gnäll i största allmänhet. Men varken migrationsverket eller polisen gjorde sitt jobb enligt Ebba Åkerlunds pappa. 

"Ebbas mördare kom till Sverige på grund av en huvudlös asyl- och migrationspolitik som saknar motstycke i Europa, ja faktiskt i hela världen. Och han var kvar i Sverige på grund av en dysfunktionell statsförvaltning, delvis en följd av den överbelastning som den förda politiken hade skapat. Det är de etablerade partierna i Riksdagen – både Alliansen och de rödgröna – som bär ansvaret för den politiken. Det är också de som bär ansvaret för att alla som ifrågasatte den politiken – också i deras egna led – brännmärktes."

Det Ebbas pappa glömmer är att detta var resultatet av att en massa goda människor hade röstat fram dessa politiker och att folket under årtionden hade tyckt att vi skulle ta emot invandrare och flyktingar. Ingen kunde föreställa sig att det skulle betyda massvandringar genom Europa för att få komma till paradiset Sverige. EU:s gränser och lagar skulle stoppa detta, trodde alla. Ebba Åkerlunds pappa vill nu inrätta en ständig haverikommission för att detta inte skulle upprepas. Den ska vara frikopplad från staten och se till att våldsmonopolet sköts bättre från statens sida. Tidigare har han startat en minnesfond för sin dotter. 

Här skrev jag om terrordådet på DrottninggatanOch här om Ebba Åkerlund. 

Internet kommer att censureras

Internet som vi känner det kommer att försvinna om EU:s nya lag går igenom om upphovsrätten. "Lagförslaget innebär att de internetsajter som erbjuder användare att ladda upp material måste garantera att inget upphovsrättsskyddat material hamnar på plattformen. Det innebär att sajterna kommer att tvingas installera filter som scannar allt material – ungefär som diktaturen Kina scannar internet idag. Troligtvis kommer även bilder, filmer, ljudklipp och satir som inte bryter mot upphovsrätten att fastna i filtren." Det skriver Fredrik Federley (c), som sitter i EU-parlamentet.

Alla svenska partier utom socialdemokraterna och Fi röstade emot detta förslag, som betyder att någon som jag som skriver blogg i värsta fall kommer att vara utestängd från att ta del av vad tidningar skriver. Ännu mer än nu, när det ändå snart är begränsat till SVT och SR, de statliga organen - om man inte betalar. Allt handlar om pengar istället för yttrandefrihet.

Faksimil från Google.
Istället för att företagen anpassar sig själva till den nya marknaden genom att se till att annonser och annat får genomslag änven på internet, så ska nu lagar tvinga alla mellanled att betala. Google och Facebook kommer att få betala för nyhetsmaterial de själva inte är upphov till plus att de behöver filter, som ska ta bort material som är upphovsrättsskyddat. En länkskatt ska genomdrivas men inte för småföretag och vissa vetenskapliga och utbildande sajter. Fotografer har varit drivande för att kunna få betalt för sina bilder. 

EU-parlamentet ska rösta om detta efter förhandlingar med ministerrådet, vilket antagligen blir under 2019. Risken är att detta medför minskad mediemångfald, vilket blev följden i Spanien när de införde en liknande lag 2013. Den som vill publicera utdrag ur nyhetstexter måste ha licens för detta enligt den nya lagen. Det här är en krock mellan den analoga och den digitala världen. Där gamla affärsmodeller måste skyddas anser tidningar. Det här innebär förhandscensur och inte som det har fungerat hittills att de som bryter mot upphovsrättslagarna straffas.

I Kina får inte befolkningen se vad som helst. Google är inte tillåtet sedan 2010. I Kina är det förbjudet att besöka hemsidor som behandlar mänskliga rättigheter, demokrati, religion eller specifika händelser som massakern på Himmelska fridens torg eller få information om böcker som George Orwells 1984. Även Facebook, Instagram och Twitter är blockerade i Kina. Google jobbar nu på att bli tillåtet i Kina och anpassa innehållet efter vad kinesiska staten vill. 
lördag 15 september 2018

Sverige är bättre än USA

UPPDATERAT
Jo glädjande nog så har vi inte orkaner eller tropiska stormar som drar in över oss. Vi har inte jordbävningar som raserar hus och städer. Vi har heller inte vulkaner som USA. Den farligaste är calderan under Yellowstone, som i stort sett kan utplåna USA. Det är en supervulkan. Inte heller har vi tornados av den omfattning som finns i USA. På sin höjd blir det någon tromb ibland, som är mycket mindre i omkrets än en tornado. Vårt klimat är inte heller särskilt svårt att leva med. Åtminstone inte där jag bor, där det som värst kan bli nedåt minus 20, men inte lägre. 

Vi har naturligtvis bättre sociala förmåner än i USA, där allt är mer eller mindre privat och sjukförsäkringar hör ihop med jobbet. Dock är skatten lägre, men det är inte så märkligt för det är den nästan överallt på jorden. Vi har valt att ha ett socialistiskt system, vilket är en styggelse för amerikanarna. Själva är vi så vana vid det att vi klagar mycket när vi inte tycker att vi får något för våra pengar. I USA finns inga barnbidrag och inte heller någon föräldraförsäkring. Skatteavdrag finns dock för barnfamiljer och ledighet av olika skäl som semester eller för barnafödande regleras mellan anställd och arbetsgivare. I USA är den genomsnittliga skatten drygt 30 procent medan den i Sverige är drygt 40 procent.

Tjugofem procent av alla barn i USA har utländsk bakgrund. Antingen har de själva invandrat eller så är en eller båda föräldrarna från något annat land. I Sverige är siffran 35 procent. År 2002 var det 18 procent. I USA är 50 procent av befolkningen icke-vita medan i Sverige är det kring 25 procent som är icke-vita. Siffrorna från år 2017. I USA dödas i mord/dråp kring 5 personer per 100 000 invånare medan i Sverige är siffran under 2 per 100 000 invånare. Kontentan blir att vi har det tryggare i Sverige trots allt. 
16.9.2018
Tretton döda är det senaste facit för den tropiska stormen Florence. Översvämningarna efter regnen är värre än någonsin. Upp till en meter regn väntas komma. Tre personer har drunknat till följd av snabbt stigande vatten. En mamma och hennes baby dog under ett fallande träd i deras hus. En man dog när han skulle se till sina hundar utomhus. En man fick ström i sig när han skulle ansluta ledningar.
17.9.2018
Arton döda är nu resultatet av denna tropiska storm. Översvämningarna är inte slut ännu och väntas bli värre. Kring någon miljon människor är utan el. I morgon väntas stormen nå New York och det kommer att regna minst 250 mm. 
Ett översvämmat hus i South Carolina.
Faksimil från CNN. Sverige sjunde bästa landet

UPPDATERAT
FN:s utvecklingsfond UNDP har presenterat fakta över världens länder och Sverige har tagit sig från en 14:e plats för två år sedan till en sjundeplats i år. Vi är så duktiga och ordentliga i vårt land som vi alltid har varit. Inkomstskillnaderna i Sverige är dock större än i alla våra grannländer Norge, Danmark och Finland. Så de fyra åren med socialdemokraterna har gjort att vi har fått ett mer uttalat klassamhälle. Bnp per capita ligger på ungefär 380 000 kronor i Sverige. Sämre än 2016 då bnp per capita låg på ca 463 000, men vi är så många fler nu som ska dela på alla inkomster. Bara det senaste halvåret har vår befolkning ökat med drygt 51 000 personer. 
8:32
För övrigt har redan en ny finanskris börjat i världen, säger Sky News. Skulderna i världen överstiger världens bnp tre gånger om. Krisen kommer dessutom bli värre än den som drabbade 2008 då Lehman Brothers gick i konkurs. Räntan väntas dessutom stiga i USA. 
15:55
Minns ni att Sverige var landet med det bästa ryktet? Det var i somras i juni. Undrar hur det är nu. Efter alla bilbränder i augusti och att Sverige inte längre har någon ordentlig regering, men valet är över och statsministern vägrar avgå. 


fredag 14 september 2018

Kulturkrig med 68-vänstern

Jimmie Åkesson säger i Skavlan att det pågår ett kulturkrig med 68-vänstern. Jo det är väl så ungefär för alla var röda då och i Paris slet de upp gatstenarna som om det var revolution. Själv hade jag nog med att ta hand om mig själv och begravningen efter min mamma då. Jag hade hittat henne död när jag kom hem från sommarjobbet. Jag tyckte de var galningar allihop, som de höll på. Men det var bara att buga och bocka för alla i vänsterfalangen hur långt åt vänster de än befann sig. De hade talföreträde på den tiden. 

Men det gick det en ordentlig gräns trots allt mellan kommunister och socialdemokrater. De senare ville förvandla samhället genom reformer, inte genom revolution. Att de sjöng Internationalen och sånt var mest för att det var tradition. Genom att socialdemokraterna var ett sådant parti hade de folkets röster. Under lång tid. För det behövdes reformer i Sverige. Och på den tiden lyssnade alla på alla.

I Skavlan som ni redan kan se och som går i SVT i kväll får Jimmie Åkesson inte prata till punkt utan Skavlan bryter in och avbryter honom, ungefär som Annie Lööf gjorde då i slutdebatten. Och där SVT var så emot honom att de inte ens i går i Rapport kunde sända ett rättvisande inslag för att visa vad han sade. I nästa val kommer sd säkert att få 25 procent om både medier och politiker ska fortsätta att hålla detta parti utanför allt. 

Men jag förstår att Skavlan är rädd och tycker han måste göra så här för han har fått hot emot sig. Detta var andra gången Jimmie Åkesson uppträdde i programmet och förra gången 2015 fick Skavlan beröm från vänstern för att han gick så hårt fram. Medan andra tyckte att Åkesson blev mobbad. Han hade ju varit sjukskriven för utmattningssyndrom eftersom han tog ut sig i förra valet. Han gick på antidepressiva piller för att kunna komma tillbaka.

Vi lever i en helt annat värld än 1968. Men vänstern har kapslat in sig och tycker att de fortfarande har företräde framför andra partier. Nu är det en helt annan vind ute i Europa än då. Europa har översvämmats av invandrare och inte ens Dalai Lama tycker att det är bra. Han framträdde i Malmö och sade att Europa tillhör européerna. Och att flyktingar måste till slut flytta tillbaka till sina hemländer. Han säger så därför för honom är det självklart att Tibet tillhör tibetanerna inte Kina. Och han ursäktas här på SVT Opinion. En expert framträder och menar att han egentligen inte vet vad han talar om. 

PS. För övrigt läser jag om Leif-Ivan Karlsson som har tjänat miljoner på flyktingar och har gått igenom sin sjätte hjärtattack. Han blev så förskräckt nu vid 58 års ålder att han vill sälja sitt lyxhus på 700 kvadrat och har flyttat till en husbil. Han inser att huset är för stort för att sköta och vill ha ett litet hus i ett plan. Han har dessutom dragit ned på alkoholen och börjat äta bättre. Den som köper hans hus får också ta över de specialbeställda möblerna med äkta bladguld. Bara han och Saddam Hussein har beställt sådana, säger han. DS. 
Jag levde 1968, men tyckte de som demonstrerade på gatorna var knäppa.
Själv hade jag nog med att försörja mig själv och mitt barn
samt ta hand om min mammas begravning. 

torsdag 13 september 2018

SVT ska inte ta ställning mot sverigedemokraterna

UPPDATERAT
Jan Helin programdirektör på SVT säger i dag att det blev fel i slutdebatten när det lästes upp ett meddelande efter denna debatt mot sverigedemokraterna. Folk förstår inte detta säger han för de känner inte till deras demokratiparagraf. Och i fortsättningen ska detta istället bakas in i programmen. Så självklart. 

Jag skrev om detta här tidigare och det är alldeles självklart att SVT inte ska recensera en debatt som en stor magister eller rektor i skolan. Det visade en oerhörd rädsla för Granskningsnämnden, som skulle banna dem trodde de om de inte sade detta. I fortsättningen ska således inte partier bannas på detta sätt, utan i debatter av det här slaget måste det väl ändå räcka med att andra partier naturligtvis reagerade och/eller att programledarna genast frågar vad detta betyder.

Dessutom var nyhetsinslaget om detta nu klockan 18 i Rapport likadant som förut. Jimmie Åkessons resonemang var avkortat mitt i meningen. Han sade fortsättningsvis att "det är klart att det då är svårt att få jobb" (om de invandrade inte är svenskar). Sedan fortsatte han: "Då måste man få förutsättningar att bli just svensk."
17.9.2018
Och här kommenterade inte SVT Forum när det var landsdagar som sändes direkt från sverigedemokraterna, fast partiet självt tog avstånd från vad denne sd:are sade och han är inte längre medlem i partiet. Detta "passerade under radarn" ursäktar sig SVT med. Det är nog så att ingen orkar riktigt lyssna till vad alla säger på dessa kongressmöten. Inte ens programledarna. SVT fälls nu av Granskningsnämnden.
Det kanske är slut nu med bugandet och bockandet?
Faksimil från Jeander. 

Rösträkningen blir klar i dag

UPPDATERAT
Jodå vi kommer att få veta hur det gick i valet i dag. Åtminstone preliminärt. För det verkliga resultatet kommer inte förrän i morgon då länsstyrelsen har räknat klart. Kanske. Vi får se. Ha tålamod! Eftersom folket är totalt splittrat enligt statsminister Stefan Löfvens sätt att räkna så blir det långbänk. Han ska regera. Punkt. 

Sverigedemokraterna ska hållas utanför igen. Så mycket det går och Tyskland är som vanligt förebild för vårt land, där det tog ett halvår innan Angela Merkel fick ihop socialdemokraterna med CSU och CDU, som tidigare hade gått ihop. De är båda systerpartier och kristdemokrater, men CSU anses stå längre åt höger. I Tyskland har dock inte så många röstat på Alternative für Deutschland - 12,6 procent förra året - som folket har gjort i Sverige på sverigedemokraterna. Men det blir väl kanske pannkaka här i Sverige nu igen. Vi får väl se. Tålamod kära folk.

Spelar det någon roll är den fråga som infinner sig. Kan inte lika gärna tjänstemännen regera Sverige? De andra är väl bara ett slags skådespelare som jobbar hårt för sin makt? Tröttsamt. Men låt dem sprattla lite till nu då så får vi se hur det går. Vi andra gör fortfarande så gott vi kan i landet och kämpar på. Det är nog inte bra för de som vill regera att låta detta dra ut i tid, för då kommer det mer och mer avslöjas hur illa det egentligen står till. Kommunerna måste börja ta hand om alla som har kommit hit nu. Utan statsbidrag. Mer skatter är av nöden. 
13:31
I Lycksele och Vadstena har man glömt att lämna valresultatet till Valmyndigheten så rösträkningen strular. De har lämnat det hela till länsstyrelsen, men som sagt glömt att det finns en till myndighet som ska ha rösterna. Fyra valdistrikt återstår. Men det lär knappast ändra ställningen som är alltjämt 144-143 mellan blocken. Rödgröna leder.
16:12
Så var alla valdistrikten räknade och ingen överraskning alls utan nu är det 144-143 mellan de båda så kallade blocken plus 62 för sverigedemokraterna. Valresultatet är inte totalt fastställt ännu utan det görs av länsstyrelsen. Tidigast i morgon fredag. 
14.9.2018
I morgon lördag utlovas ett nytt och fastställt resultat från länsstyrelsen. Borde inte betyda något särskilt för riksdagsvalet.
16.9.2018
Valet är kontrollräknat och ingenting mer har hänt, som påverkar det tidigare resultatet. 
13:40
Stefan Löfven har fortfarande storhetsvansinne och menar att eftersom de är största partiet har de regeringföreträde för de är störst med största och bästa regeringsunderlag. Han har låst sig och tänker inte avgå utan måste bli bortröstad

Faksimil från Jeander. 

onsdag 12 september 2018

Kommunisterna vann i Ludvika inte nazisterna

UPPDATERAT
I det omtalade Ludvika var det risk för att nazisterna kom in i fullmäktige trodde medierna, men istället blev det kommunisterna som gjorde det. Sverige radio tycker att det är bra. Nu ska här röras om i grytan, säger kommunisten. Det har alltid förvånat mig att kommunismen ses som rumsren i Sverige. Kommunister tycker inte att vi lever i ett demokratiskt samhälle utan i marknadens diktatur. Och de är beredda att ta makten med våld. 

Inte så många vet att i Tyskland stod slaget mellan kommunister och nazister, ingendera ideologierna är vänliga mot folket. Båda är mördarideologier. Det har erfarenheten visat, men kommunismens ursäkt är att inget land ännu har uppnått detta himmelrike som skulle bli här på jorden. Nordkorea är det exempel som kvarstår sedan Kuba har gått åt marknadsekonomins håll, men i Sverige är det helt okej med denna mördarideologi. Kommunisten i Ludvika Karl Gustav Nilsson var tidigare med i vänsterpartiet, men de ägnar sig mest åt identitetspolitik, tycker han. Han får inga som helst kritiska frågor från den kvinnliga reportern när han intervjuas. Han kommer från Fredriksberg i Ludvika kommun och där fick kommunisterna drygt 21 procent av rösterna. I Västtyskland förbjöds på 50-talet både kommunisterna och nazisterna.
13.9.2018
Här skriver Widar Andersson (s) att Djurens Parti får fler röster än nazisterna. Han beskriver hur det gick till i Visby i somras: "Flera av partiledarna ägnade dessutom delar av sina tal på kvällarna åt ordrika attacker på NMR. Det var liksom ingen hejd på allt som denna lilla skara skulle kunna hitta på. Somliga beskrev rentav de unga kriminella männen som reala hot mot vår demokrati och vår konstitution. Vilket naturligtvis är helt befängt."
Affischer för kommunism i Sverige år 2018. tisdag 11 september 2018

Sveriges förändring har pågått sedan Anna Lindh dog

Jag satt på ett sjukhus i Stockholm och väntade på min tur för jag hade brutit armen. Då framträdde statsminister Göran Persson på en presskonferens och berättade i TV att Anna Lindh var död. Jag berättar om det i min första bok Ett Sekel av Tystnad, som är en dagbok som börjar år 2003 och förtäljer hur den socialdemokratiska regeringen tar ifrån mig och min familj kring 3 000 kronor i månaden, för den 1 juli det året ska inte sjukpenningen längre gå efter lönen på senaste jobbet utan efter a-kassan.

Nu säger förståsigpåare att Anna Lindh minsann inte skulle ha gett efter för de krafter som nu härjar i samhället. Jo det går alldeles utmärkt att tillskriva döda politiker vilka åsikter som helst. Hon hade kunnat vara mindre världsfrånvänd än de senaste regeringarna i Sverige. Hon var utrikesminister och påläggskalv till posten som statsminister. Men nu satte en invandrare stopp för hennes karriär och hennes liv hösten 2003. Min första bok fortsätter fram till år 2005, men jag borde nog ha skrivit lite längre fram i tiden. För år 2006 inför valet gjorde socialdemokraterna rent hus med sådana som var sjukskrivna och tvångspensionerade dem. För att få ned kostnaderna. Det fanns absolut ingenting att välja på. Det var en tvångspensionering från statens sida. Och det påverkar mångas ekonomiska liv än i dag och kommer att göra det tills alla dessa dör.

Så där har socialdemokraterna gjort mot människor, för deras väljare är de som är fattiga, som har kommit utifrån. De nya svenskarna, som inte har något minne av vad som har hänt tidigare. För att socialdemokraterna skulle få nya väljare gällde det att importera dem och inte understödja dem som hade råkat illa ut på 90-talet när räntorna var skyhöga. Själva politiken har urholkats och jag har slutat rösta på socialdemokraterna, fast jag hade gjort det i de flesta valen sedan 1968 när jag första gången fick rösta i Sverige. Fortfarande använder dock vänstern de vackra orden, men de klingar ihåligt. 

Det finns inte längre någon politik värd namnet att rösta på varken till vänster eller höger. Alla partier har under den senaste valperioden försökt att hålla sverigedemokraterna utanför makten och det har varit ett mycket stort intresse från medier och politiker för nazister fast de inte är fler än några hundra i Sverige. I Ludvika som tydligen är deras centrum i Sverige fick de ett par hundra röster. De är som vilket motorcykelgäng som helst. Men vi är nazister allihop enligt doktrinen, eller hotas av att bli det, och det har varit så ända sedan 30-talet som nu har gått i repris. Dessutom.

Den bruna smeten gäller också sverigedemokraterna. Det tycker medier och partier. Fast centern är det enda parti i Sverige som någonsin har haft inskrivet i partiprogrammet att de skulle kämpa mot "inblandning av mindervärdiga utländska raselement" och skydda "folkmaterialet" mot "degenererade inflytelser"och dessa ord gällde till 1946. Så det var helt rätt av Annie Lööf (c) att säga att sd var med i en "blåbrun röra" i slutdebatten" i TV för det blev naturligtvis Jimmie Åkesson som SVT tog avstånd ifrån. Han fick stå där med skammen medan Annie Lööf hade rätt. Hon är mycket finare än Jimmie Åkesson. 

Ingenting har hänt i Sverige. Inte egentligen. Samma politik fortsätter genom decennierna för att människor är för okunniga för att kunna se att politiker ljuger. Och nu dröjer det fyra år till innan människor upptäcker att egentligen spelar det ingen roll vem som regerar. Ingenting förändras. Maktens människor förblir sådana de alltid har varit. Och befolkningen blir mer och mer splittrad, men något 30-tal är det inte. Vi lever helt enkelt i ett annat århundrade.
Sidan 71 ur min första bok Ett Sekel av Tystnad. 


Stefan Löfven siktar mot DÖ nummer två

Jodå det går att räkna, men inte röster i Sverige. Det visade sig plötsligt på måndagkvällen att det står 144-142 till regeringen och mellan de båda blocken. Det var ett valdistrikt i Västra Götaland som hade skickat in fel siffror. Det var sverigedemokraterna som gick framåt istället för centern. Så då tycker regeringen att de har vunnit fast folket röstade mer på sverigedemokraterna och det betyder att Stefan Löfven sitter ännu fastare som statsminister. Precis som det har gjorts i Tyskland där Angela Merkel till varje pris ville sitta kvar hon också. Då tog det månader (från september förra året till mars i år) att få till en ny regering. Där blev det till sist så att socialdemokraterna samarbetade med kristdemokraterna. Otänkbart i Sverige förstås. 

Stefan Löfven siktar helt klart på ett DÖ nummer två, att hålla sverigedemokraterna utanför allt och istället gå ihop med de partier som vill. Särskilt centern och liberalerna är i åtanke. Anders Ygeman på socialdemokraternas presskonferens i går såg ut som han var dödssjuk och talade med mycket tyst röst och var oerhört tillbakadragen. Vi får hoppas att han inte var tvingad att framträda så. Men valet är inte riktigt över ännu för alla röster från utlandet är inte med. Vi får ser hur det går i morgon eller på fredag.

Naturligtvis kommer sverigedemokraterna ändå att få inflytande i riksdagen även om de inte sitter i regeringen. De är tredje största parti och kan inte hållas utanför allt arbete i en riksdag. Det är mycket olyckligt att kring 18 procent av de röstande anses som onämnbara i det politiska arbetet hos vänstern. Men så ser det ut. Splittringen i Sverige har gett ett absolut avtryck i valresultatet. Ännu är mycket oklart och ett land klarar sig uppenbarligen utan regering i månader. Men så lång tid ska det väl inte behöva ta i Sverige. Här har riksdagens talman i uppdrag att föreslå regering om fjorton dagar då riksdagen inleder sitt arbete.
Sverigedemokraterna gick framåt i går för
ett valdistrikt hade skickat in fel röster.
Då får socialdemokraterna
och det röd-gröna blocket
ett mandat till.