onsdag 31 juli 2019

De tiggande kvinnliga knarklangarna

UPPDATERAT
På Drottningtorget i Göteborg tiggde kvinnorna, men samtidigt sålde de knark. De hade sitt förråd en bit bort och knarkarna kunde beställa de tabletter de ville ha från dem. Då gick de och hämtade varan. Polisen fick tips från allmänheten och började spana på dem under våren. Den 25 juni greps knarklangarna som var EU-migranter från Rumänien. 

En av kvinnorna hade kring 17 000 kronor gömt i kläderna när hon greps. De sex får korta fängelsestraff mellan ett och fem månader och ska inte utvisas från Sverige. De är ju EU-medborgare. De kan fortsätta med sitt langande när de kommer ut. De hade suttit där på torget under minst ett år innan de greps. Bra förtjänst! Heja Rumänien! Varför kan landet inte ta hand om sina egna medborgare? Måste de komma hit och bli kriminella? De påstod förstås att det var receptfria tabletter i Rumänien, men det var inte heller sant. Så annorlunda Sverige har blivit på ett par årtionden. Helt upp och ned.
1.8.2019
Från och med i dag kostar det pengar för tiggare att tigga i Eskilstuna. Som första kommun inför de en avgift på tiggarplatser. Tidigare har kommuner försökt att förbjuda tiggeri, men det har alltid upphävts av högre instanser. Polisen ger från i dag tillstånd och ska se till att detta efterlevs i Eskilstuna. 

Här har jag tidigare skrivit om tiggare. 


De sex åtalade och dömda kvinnorna.
De är mellan 19 och 56 år gamla.
Faksimil från förundersökningen
av polisen. 

tisdag 30 juli 2019

ASAP Rocky inför rätta


UPPDATERAT
I dag är det rättegång och den börjar med att afghanen kräver 139 700 kronor i skadestånd för kränkning, sveda och värk, förlorad inkomst och utseendemässiga skadeföljder. Vid misshandel och rån brukar skadeståndet ligga kring 10 000-15 000 kronor. Här rånades ingen. Bara misshandel. ASAP Rockys mamma var där och det var sammanlagt tolv medlemmar av familjen närvarande när rättegången startade. 

Som väntat förnekade ASAP Rocky brott även om han medgav vissa delar av vad som hände. Han menar dock att det var självförsvar. Afghanen fick revbensskador och hade också en sned näsa, men sjukhuset kom fram till att det var en äldre skada. Han hade även sår på armarna. Det verkade som han hade blivit skuren med något vasst föremål.

Först visades en film på förmiddagen från en restaurang inne i Stockholm. Utanför restaurangen finns afghanen och han knuffas. Han fortsätter att knuffa sällskapet och blir knuffad tillbaka. Livvakten tar tag i afghanen och lyfter bort honom från sällskapet. Men afghanen och hans vän följer efter. Vittnen som åt på restaurangen upptäcker vem ASAP Rocky är och då börjar de filma. En film till visar att ASAP Rockys sällskap försöker få bort afghanen och säger åt honom att gå iväg. 

De som lyssnar i säkerhetssalen får höra att flera SMS har skickats där det sägs att videon som ligger på instagram är redigerad. Ett beslut fattat av ASAP Rocky. Hans mobiltelefon har inte hittats. Rockys advokat undrar om en flaska har använts. Jo i början av att afghanen kastas och när han ligger på marken, säger åklagaren. Nu tar tingsrätten paus för lunch och rättegången återupptas om ett par timmar.
13:40
Den målsägande afghanen är på plats fast han tidigare hade planer på att åka till sin systers bröllop i Iran. Därifrån han flydde för han var hotad. Hans vän som var med sitter i häktet för nya brott som han har begått. Stöld från affärer. Dock ska han vittna här i rättegången. Förra gången denne afghan var inför rätta för stöld ville åklagaren utvisa honom, men brotten var inte så allvarliga så det blev inget av med det. Fast rätten konstaterade att han hade som livsstil att begå brott och säkerligen skulle fortsätta att försörja sig på detta vis. Så trist att ASAP Rocky ens brydde sig om dessa båda.
15:12
När den målsägande afghanen slängdes till marken finns inte något glas där, säger målsägandens advokat och ändå fick han svåra skador på armen från skärsår, som han visar domaren. Det blir bestående ärr av dessa. Men livvakten hade anledning att säga till målsägande eftersom de inte lämnar ASAP Rocky ifred. Det är möjligt att afghanens skador har tillkommit genom att ASAP Rocky har trampat på hans arm och han har haft glas under skorna. Försvarsadvokaten menar att det var målsägande och hans vän som startade bråket och att de måste försvara sig. Rättsläkaren vet inte om armskadorna har kommit till genom att han har skurits med glas eller att någon har trampat på honom eller om det låg glas på gatan.
16:14
Den målsägande afghanen ville ringa polisen för att de andra hade varit elaka och tagit hans hörlurar. Han visste inte vilka de var. Han ville ha tillbaka sina hörlurar. Han säger att två av de åtalade hade flaskor i händerna. Dock inte ASAP Rocky. Två av dem högg honom med flaskor, menar han. En flaska träffade på höger sida av bakhuvudet, säger han. Rättsläkaren hittade dock inte några skador där, vilket berodde på att vårdpersonalen inte tog honom på allvar, menar afghanen. Skadorna på armarna fick han också av trasigt glas. 
16:43
När han låg på marken och alla fyra slår och sparkar på honom känner han att han kommer att dö. Någon ringde en ambulans. Han vet inte vem och ASAP Rocky med sällskap försvinner. Han hade så ont på kvällen och natten att han inte kunde sova. Blodfläckar i sängen på morgonen. Han kunde heller inte ha kvar sitt jobb för han hade skadade händer. Numera känner han sig "inlåst i sitt hem". Han har blivit smutskastad av ASAP Rocky och hans sällskap. Han skulle ha rest bort, men blev tvungen att ändra sina planer. Rättegången avslutas så för dagen och kommer att fortsätta på torsdag och fredag. Det kan bli så att Rocky får tre månaders fängelse och villkorligt. Då kan han lämna Sverige på fredag. Han har redan suttit så länge i häktet.
1.8.2019
Önskemål har inkommit från den amerikanska ambassaden att ASAP Rocky ska få bo på hotell istället för att sitta häktad. Visst! Låt honom ta in på Grand Hotel. Det vore fint! Då skulle Sverige verkligen visa att det är skillnad på kändisar och vanliga andra människor. Riksåklagaren har avvisat detta önskemål. 
2.8.2019
Åklagaren kräver sex månaders fängelse för ASAP Rocky och domen kommer att meddelas inom två veckor.
19:26
ASAP Rocky och de medåtalade släpps ur häktet. Dom meddelas den 14 augusti. Han är släppt med fulla rättigheter och med sitt pass, vilket betyder att han kan lämna landet, vilket jag trodde skulle ske. 
3.8.2019
Roligast var att den amerikanske diplomatiske person Robert O´Brien, som brukar förhandla med regeringar om frisläppande av gisslan, bevakade rättegången. Det var han i egenskap av en sådan ambassadör, som ville att gänget skulle släppas och få bo på hotell istället för häktet. Han skrev ett brev om detta. På presidentens order förstås. CNN berättar det här.  ASAP Rocky fick ju ändå snabbspår genom häktet och rättegången. Och sedan tog han sitt privata jetflygplan hem. Ordningen återställd.


Här skrev jag tidigare om detta. 


ASAP Rockys mamma Renee Black
 klädd i vitt och lila anländer till
tingsrätten i Stockholm.
Faksimil från SVT. 

Invandrade gathunden Arthur blir Hollywoodfilm

Mikael Lindnord var i Ecuador för fem år sedan och stötte där på en gathund, som följde med dem vart de gick. Där befann sig multisportlaget från Sverige under VM och gathunden lämnade dem inte. Han fick följa med till Sverige, fast den byråkratiska processen nästan stoppade detta. Pappren för Arthur kom bara 20 minuter innan planet skulle lyfta. Arthur bor numera i Örnsköldsvik. Det finns dokumentärer och böcker om denna hund, men nu ska Mark Wahlberg spela i en film om hunden. 

Mikael Lindnord är exekutiv producent för filmen och kommer att vara med hela tiden under inspelningen. Han kommer att åka tillsammans med familjen och hunden till inspelningen. Om det är möjligt. Arthur är mellan sex och tio år tror Mikael Lindnord. En stark scen i filmen är när laget är ute och paddlar på natten och Arthur följer efter dem simmande. Bara nosen syns i pannlampornas sken. Hunden har stora sår och är inte stark. De vänder och tar upp honom. Då satte Mikael Lindnord hundens liv före sitt eget. Det är kärlek till ett djur.

Hunden Arthur har blivit omskriven och filmad förut,
men nu ska Mark Wahlberg spela in Hollywoodfilmen
om denna gatuhund som numera bor i Sverige.
Faksimil från facebook.

måndag 29 juli 2019

Stephen Romero sex år sköts till döds

UPPDATERAT
I den senaste masskjutningen i USA sköts sexårige Stephen Romero till döds och hans mamma och mormor sårades av gärningsmannen, som själv dödades. Så meningslöst! Jag har ett barnbarn som är sex år och kan föreställa mig sorgen. Det var vitlöksfestival i Kalifornien och mördaren stegade in och hann döda tre innan han själv blev skjuten av polis. Det hände i Gilroy söder om San José. Polisen var snabbt på plats, inom någon minut, men ändå hann mördaren skada 15 personer. Mördaren liknade en polis eller en militär med uniform och en automatkarbin. 
17:20
I Tyskland knuffades en åttaåring framför ett tåg i dag i Frankfurt och han blev överkörd och dog. Det var en eritrean i 40-årsåldern som gjorde detta mot pojken och hans mamma, men mamman lyckades rulla bort från tåget. Mannen greps av de som fanns på perrongen. Han var inte bekant med mamman eller pojken. Ej heller känd av polisen. Vad är det med män? Varför gör de så här mot andra? Hatar de sig själva så mycket eller vad är förklaringen? Och så för de över hatet på andra och ser dem som fienden. Så går det till i krig. Med propaganda. Men ett krig mot barn? Experter säger att detta är ett maktutövande. Det finns en dragningskraft för dessa sjuka människor att avgöra ödet för andra. Att ha den makten. Så fruktansvärt meningslöst!
30.7.2019
Den här sexåringen sköts ihjäl
när han var som gladast och
hade hela livet framför sig.
Vila i frid Steven Romero.


Santino William Legan heter mördaren i Kalifornien, kopplas till vit makt rörelsen. Han blev 19 år. Han var av italienskt-iranskt ursprung. Varför hatade han sig själv och andra så mycket? Jorden är ett ställe dit vi kommer för att lära oss något. Och lära andra något. Vad lärde vi oss av dessa mord?
Det här är mördaren Habte Araya från Eritrea.
Han togs som exempel på
god integrering i Schweiz
 så sent som 2017.
Han var på flykt från
den schweiziska polisen. 


Greta på Vogues omslag

UPPDATERAT
Allas vår Greta finns på Vogues omslag. Magasinet avhandlar mode, skönhet, kändisar och trender. Det är Meghan Markle som har placerat Greta där. Greta ingår i de krafter för förändringar som finns i världen tycker Meghan Markle. De flesta är svarta kvinnor, men Jane Fonda får plats där också bland 15 utvalda kvinnor. Vogue ville att Meghan Markle skulle vara på omslaget, men hon redigerade in dessa kvinnor istället. Septembernumret av Vogue har tagit månader att få fram. Meghan Markle var inblandad i produktionen från januari i år. 
12:20 
Annars ska hon flickan Greta segla över Atlanten för att slippa flyga. Precis som emigranterna Karl Oskar och Kristina gjorde på 1800-talet.

PS. För övrigt har Malena Ernmans familj gömt flyktingar i 30 år minst. Och Malena Ernman, som är mamma till Greta, har fått pris för det av Sandvikens kommun. Ingen av familjen finns längre folkbokförd i Sverige. De har väl blivit flyktingar. De hemska högerextremisternas fel. Säkerligen. DS.
Faksimil från septembernumret av Vogue.

söndag 28 juli 2019

Titta här isbjörn i grönskan

Isbjörnar som inte har någon is att gå på längre är smarta nog att gå iland och leta mat där. Den här bilden på isbjörnen har tagits av kanadensisk polis i Manitoba. Den promenerar omkring nära Hudson Bay, som inte har så mycket is den här årstiden. Men som alla kan se så går isbjörn iland när isen är sällsynt. De simmar inte runt, runt i havet. Isbjörnen ser tjock och frodig ut dessutom. Den kanadensiska ridande polisen letade efter två tonåriga mördare per helikopter i den oländiga terrängen. 

Isbjörn i Kanada.
Den har gått iland.
Foto Kanadas ridande polis RCMP.


De misstänkta mördarna är hittade döda. 
De hade skjutit sig själva. 

Två amerikanska tonåringar mördade italiensk polis

UPPDATERAT
Två tonåringar från San Francisco knivhögg en polisman i Rom till döds i fredags. De var ute efter kokain och blev lurade av en man som gav dem vanliga värktabletter. Men de återvände och stal hans väska. Då blev de lovade kokain om de bara gav tillbaka väskan. Mannen som var en informatör till polisen meddelade vad som hade hänt. När tonåringarna återvände blev det bråk och de knivhögg polisen Mario Cerciello Rega, som avled av sina skador på sjukhus. Bevisen mot de båda Finnegan Lee Elder och Gabriel Natale Hjorth är överväldigande och de båda har erkänt. Det är Finnegan Lee Elder som är misstänkt för åtta knivhugg (elva enligt CNN) mot polismannen och ursäkten lär vara att de inte förstod att han var polis. Båda kan dömas för mordet. 
29.7.2019
Polisen i Rom säger att kniven som användes hade tagits till Italien från USA. Hur är detta möjligt i dessa tider när allt bagage genomlyses? Såren var upp till 17 centimeter långa och kniven således stor och med den längden. Kockknivar och köksknivar är så stora. De finns väl också i Italien?

Polismannen Mario Cerciello Rega
gifte sig i juni och hade nyss
återvänt till jobbet efter sin
smekmånad.
Faksimil från facebook. 

De två amerikanska tonåringarna var ute efter droger i Rom.
De var klasskamrater från San Francisco.

Foto polisen i Italien. 

lördag 27 juli 2019

Amanda Hansson fick inte ha lite kläder på sig

UPPDATERAT
Amanda Hansson blev avslängd från en buss i Malmö för att hon var för lättklädd! Vad är det för dumheter? Har det plötsligt blivit sharialagar på bussarna? Hon fick höra från Skånetrafiken att det inte alls finns någon klädkod för passagerare. Och bolaget ska utreda saken. Ge föraren en skarp varning och berätta att det här är Sverige där kvinnor kan klä sig hur de vill. Hon har helt rätt i att bli arg och att inte låta män bestämma hur hon ska klä sig! Bra Amanda stå på dej! Det är för tusan värmerekord! I Stockholm har en man åkt tunnelbana hela livet bara iförd shorts och sandaler. Även på vintern. Det enda som bekymrade mig när jag såg honom var om han inte frös. 
18:47
Chauffören har tagits ur tjänst meddelar hans arbetsgivare bussbolaget Nobina. De har inte heller någon klädkod för passagerare. De sponsrar Stockholm Pride och har inga synpunkter på klädsel där heller.
29.7.2019
En muslimsk kvinna i Malmö som tvingades stiga av bussen, på grund av sin klädsel där bara ögonen syntes, fick skadestånd på 25 000 kronor av bussbolaget Arriva. Kan det vara något som gäller i motsatt fall också? Med lite kläder? Nä tror knappast det. Det där hände 2008, så oerhört länge sedan. Och det är klart det är diskriminering av den muslimska, men inte av den svenska kulturen. 
14:58
Bussbolaget försöker nu komma i kontakt med Amanda för att be henne om ursäkt och busschauffören har sagt i inledande samtal att han gjorde fel. Just så.
30.7.2019
Huruvida bussbolaget Nobina ska ge Amanda Hansson någon ersättning för detta vill inte bussbolaget kommentera. Klart att vi får klä oss hur vi vill i Sverige!
Faksimil från facebook. Här drivs det med Donald Trump

President Trump levererade ett tal i går framför något, som han inte såg var en drift med hans presidenttid. Sigillet hade den ryska dubbelörnen som symbol och i klorna hade den golfklubbor och gröna dollarsedlar plus devisen e pluribus unum "från många en" utbytt till "45 es un titere" lika med 45 är en marionett. Trump är den 45:e presidenten i USA och anklagades av Hillary Clinton för att vara en marionett. Han svarade att hon var det. Retorik från sandlådan. Och där fanns också Sovjets hammaren och skäran på sigillet. Det var ett möte med unga republikaner, som Trump bevistade. Teknikern som lät denna bild framträda under någon minut sparkades. Så klart. Och ungdomarna säger att sigillet var ett misstag. Det var den grafiske designern Charles Leazott som gjorde sigillet år 2016, men det är lika aktuellt i dag om inte mer än då. Nu när Trump vill ändra på lagstiftningen i Sverige. Och lägger sig i den enskilda juridiska processen, vilket är förbjudet. Både i Sverige och USA. 


President Trump tittade inte på bilden
utan ställde sig snällt framför den.
Ni kan jämföra den grovt ironiska
bilden med den riktiga. 

fredag 26 juli 2019

President Trump besviken på Sverige

President Trumps twitter om Sverige och ASAP Rocky tar aldrig slut utan han fortsätter att klaga över att Sverige och Stefan Löfven inte kunde bättre. Sverige svek den afrikanska och amerikanska gemenskapen helt enkelt. Han är diktator över hela världen och vill bestämma också över domstolarna i Sverige. Ta poäng hos svarta amerikaner. På tisdagen den 30 juli börjar rättegången mot ASAP Rocky. Vilken skandal! Om man ska tro president Trump. USA som gör så mycket för Sverige, men Sverige kan inte göra något tillbaka, enligt honom. Var gör USA för Sverige? Menar han utvandringen för 100-150 år sedan? Då var det väl svenskar som gjorde något för Amerika. Ungefär som astronauten Buzz Aldrin vars farfar kom från Värmland. Amerikaner ska behandlas rättvist helt enkelt, enligt honom. Är den gubben på riktigt? Han borde stängas av från twitter. Vara tyst ett tag!
torsdag 25 juli 2019

Hurra nu ska det bli kaos Greta!

Greta Thunberg
uppträder i AFA:s tröja.
Hon är
extremvänster. 
Greta Thunberg kräver att vi vuxna ska strejka precis som skolbarnen gjorde. Nu ska det bli kaos om hon får som hon vill. Klimatet kommer att ta död på oss hur vi än gör. Det är alldeles förfärligt! Tänk att vi människor kan orsaka vår död så lättvindigt och inte bara vår utan jordens. Allt kommer att brinna upp i en helveteseld när det blir för varmt att bo här! Så strejka nu alla dumskallar. "Skolan och jobben utgör tillsammans samhällets grund och om båda strejkar stannar samhället av." Så skriver de insiktsfulla ungdomarna på Aftonbladet Debatt. Låt samhället gå i graven och kaos skapas! Det blir sista spiken nu när de kriminella inte har lyckats köra Sverige i botten riktigt än. 

PS. Just den här veckan brukar det vara 25 grader eller varmare i Sverige. Tropiska nätter också med plus 20 grader. Men minnet är kort. DS.

27.7.2019
Det visade sig att det var mamma Malena Ernman som hade lånat ut tröjan till Greta. Helt aningslöst enligt henne sjäv. Hon kommenterar det på twitter. Jo det var ju hon som påstod att Karl Oskar och Kristina införde sharialagar i USA. Helt obegripligt. Men yttersta vänstern är ofta sådana. Obegripliga. 
30.7.2019
Jodå pengarna skulle gå till Extinction Rebellion, en vänsterextremistisk klimatrörelse. Det stod tydligt på det twitter som nu är raderat. Så aningslös kan ingen vara att varken mamma eller dotter visste att den här organisationen i London har velat lamslå staden, för att tvinga politikerna att ändra sin klimatpolitik. Den vandaliserade i London i april och ett hundratal greps av polis då. De anser att det är en utrotning av mänskligheten, ett folkmord, som pågår och att politikerna är skyldiga. Då är alla medel tillåtna. Vansinne och galenskap.
Faksimil från Aftonbladet. 

onsdag 24 juli 2019

Neil Armstrong blev felbehandlad på sjukhus

Neil Armstrong hade problem med hjärtat 2012 och gick igenom en by pass-operation för detta. Men han fick problem och då opererades en pacemaker in för att stabilisera hjärtrytmen. Men en sköterska tog bort de ledningar från pacemakern, som stack ut ur bröstet på Neil Armstrong, utan att någon läkare var närvarande och orsakade då en blödning, vilket fick hjärtsäcken att fyllas med blod. Läkare försökte dränera blodet i ett närliggande labb, men säcken fylldes igen. Sedan togs han till operation, men då hade det gått mer än en timme och hans tillstånd var dåligt. Det var först en timme och 37 minuter senare som hjärtsäcken hade reparerats av kirurger, men då hade Neil Armstrongs hjärna fått syrebrist. Och Neil Armstrong återhämtade sig aldrig utan dog den 25 augusti 2012. Han blev 82 år. 

Neil Armstrongs söner har nu fått sex miljoner dollar (omkring 64 miljoner kronor) i ersättning för den felbehandling som astronauten utsattes för. Han skulle ha tagits direkt till operation när han fick en blödning i hjärtsäcken. Men det gjordes inte. Annars kunde han ha varit med ännu och fått uppleva de 50 år som har gått sedan han blev den första människan på månen. Den ursprungliga by pass-operationen var inte helt nödvändig utan besvären kunde ha avhjälpts först med mediciner. Familjen vill att alla rutiner ändras så att en patient aldrig mer behöver dö på grund av en sådan felaktig behandling.

En minnessten till Neil Armstrong.
Han fick en begravning till sjöss
med militära hedersbetygelser.
Stenen finns vid
Cinncinaty Observatory Center
Ohio, USABoris Johnson träffar drottningen

UPPDATERAT
I dag ska Boris Johnson träffa drottningen i Storbritannien och bli premiärminister i landet. Han har suttit i det brittiska parlamentet sedan 2001 och tillhör det konservativa partiet. Hans absoluta löfte är att Storbritannien ska lämna EU den 31 oktober vare sig det finns ett avtal eller inte. 

Han föddes i New York av brittiska föräldrar och har varit borgmästare i London förutom utrikesminister. Han gillas starkt av president Trump, som kommer att träffa honom tre gånger innan Brexit. Och han anser att Boris Johnson är Storbritanniens Trump. Förutom Brexit så ska han ena landet, säger Boris Johnson och förstås besegra Jeremy Corbyn, labours partiledare. Båda ledarna för de båda länderna är nationalistiska, populistiska och gillar att så splittring. Frågan är vad som kommer efter att de har rört till världspolitiken.
25.7.2019
Boris Johnson ska göra Storbritannien till det största landet på jorden. Lite väl övermaga ord. Imperiesamhället är ungefär lika misslyckat som Tyskland och Sverige med liknande problem med invandring och brottslighet. Men han går i president Trumps fotspår. 

Trump vill gärna vara bror och du med Boris Johnson.
Presidenten tänker knyta fasta band med
Storbritannien.
Faksimil från Google. 

tisdag 23 juli 2019

Dramatenskådespelare gripen för sexbrott i Florida

UPPDATERAT
Ja det är en svensk född i Sydkorea, som har gripits i Florida tillsammans med en tonåring i nedre tonåren. Han älskar henne och chansade på att de kunde vara tillsammans fast det är olagligt och kan ge upp till 15 års fängelse. Han visste att det var olagligt. Det är äkta kärlek! Här kan ni se hans facebook. 

Inte ens om man är en svensk skådespelare och har spelat på Dramaten får man göra så. Stackars Dramaten som har fått en ny skandal på sitt bord. Sidan som handlade om honom är redan borttagen. Hans motto på instagram är: Born to be dead. Fuck everything. Man ska vara noga med vad man önskar sig. Det kan bli verklighet. Borgen är ännu inte satt för alla åtalspunkter, men lär bli omkring 1,8 miljoner kronor och han ska inför rätta den 15 augusti. Kollegorna är chockade och en pjäs riktad till ungdomar i höst blir inte av.
21.8.2019
Jo nu ska han ställas inför rätta i Florida. Det är Joaquin NaBi Olsson, som nu åtalas för tre fall av sexuella övergrepp mot minderårig. Dessutom gäller åtalet grooming, att han förberedde detta från Sverige. Han erkände först, men nekar nu till brott. Han ska till rätten den 17 september i en förberedande avstämning inför en rättegång. Det spelar ingen roll att flickan säger att det var frivilligt. I USA anses inte minderåriga kunna samtycka till detta, för de är just minderåriga. Det räknas som våldtäkt. 

Västafrikanska Black Axe etablerat i Göteborg

Vill vi ha hela världens kriminalitet i Sverige? Det är nog ingen idé att fråga för den finns redan här. Flera personer sitter häktade i Göteborg för storskalig kokain- och heroinsmuggling till Sverige. Det kriminella gänget Black Axe har funnits i Nigeria sedan 1980-talet till följd av den globalisering av världsekonomin som inträffade då. I Italien har de funnits sedan början av 2000-talet. De finns i fler än 80 länder över hela jorden. Ett 20-tal kommer att åtalas i Sverige.

I förra veckan anhölls 19 misstänkta medlemmar av den maffialiknande ligan i städer i Italien. Ligan har använt gerillataktik för att utföra krigshandlingar mot andra i städerna. I Italien vill de inte ha denna sorts migration. Inte vill vi i Sverige heller säkerligen, men då gäller det att inte tiga om detta. De döljer sig bakom Neo Black Movement of Afrika samt flyktingar och nytillkomna i de olika länderna. Här skrevs om detta redan år 2005 i Kanada. 
Brottsligheten är världsomspännande och
exporteras från Afrika.
Faksimil från Wikipedia. 

söndag 21 juli 2019

Jan Eliasson om migrationen som arbetsuppgift

Mångfald måste vara bättre än isolering och inåtblickande, skriver Jan Eliasson på DN Debatt. Jo jag hade hållit med honom för mer än tio år sedan då han var utrikesminister i ett antal månader 2006. Då hade ännu inte Sverige översvämmats av "flyktingar", som får undantagslagar och som blir bättre omhändertagna i kommunerna genom tvång från regeringen än andra medborgare.

Jan Eliasson har en utblick över världen som om han befann sig på månen. Han är ordförande i SIPRI, ett internationellt fredsforskningsinstitut i Stockholm och han om någon borde begripa vad som händer när hundratals olika nationer ska samsas i landet. Han har varit vice ordförande i FN och han vet vad han ska säga för att passa in i åsiktskorridoren. På vänstersidan. Han har alltid varit socialdemokrat och har inte begripit att sedan ett antal år så kostar varje ny invånare i Sverige kring 74 000 per år att ta hand om. Detta livslångt. De hinner helt enkelt inte betala tillbaka det som behövs i statskassan eller till kommunerna, för att vår sociala välfärd ska bestå.

Att ha migrationen som arbetsuppgift är en blinkning till nuvarande statsminister, för att han ska begripa vilken riktning som behövs. Stefan Löfven ska hellre lyssna till eliten än till folket, för de vet ju inte vart Sverige ska gå. Det är omöjligt för Sverige att isolera sig, som han påstår, eftersom vi redan har lättat på restriktionerna för invandring av anhöriga. Och ingen av de omkring två miljoner invandrare som finns i Sverige har någon önskan att isolera sig i sitt nya hemland. Lika lite som vi infödda. 

Jag har haft som arbetsuppgift hela livet att betala och betala för allt genom skatter och avgifter som bara har blivit allt högre i min livstid. Migrationen vill jag absolut inte ha som arbetsuppgift. Den överlåter jag med varm hand på invandrarna själva. Och de som har låtit dem komma hit. Antagligen menar Eliasson integrationen, men den får likaså dessa invandrade folk plus statsmakten, kommunerna och landstinget gärna ta hand om. Jag hoppas verkligen att det lyckas.

Det här är en falsk bild. De flesta som invandrar är män.
Och det är Migrationsverket som
vill att alla ska förlänga sina uppehållstillstånd.

lördag 20 juli 2019

Jag minns den första månlandningen

I dag är det femtio år sedan Apollo 11 landade på månen. Jag minns det. Vi befann oss i Tyskland då i Braunschweig och människorna flockades framför skyltfönstren, som hade TV och svart-vit direktsändning från färden. Alla hade inte TV hemma. Jag var där på semester med min pojkvän och vår lille son, som var två år gammal då. “Tranquility base here, the Eagle has landed”. Dessa historiska ord hördes då och så förstås "That's one small step for man, one giant leap for mankind." Neil Armstrong uttalade detta som den första människan på månen.

Jag hörde aldrig detta i direktsändning, men det spelade ingen roll. Som  20plussare var jag inte så indragen i världens händelser, som jag har blivit senare. Allt rusade mer eller mindre förbi, men jag minns gatan, solen på eftermiddagen och det stora intresset från människorna för 50 år sedan i Braunschweig. Själva landningen ägde inte rum förrän på kvällen svensk tid, men intresset för hela färden var stort i världen. När man är ung är det så mycket som måste tas in och läras och att ha barn redan vid 21 års ålder gjorde att jag blev vuxen snabbt. Jag hade ingen yrkesutbildning då ännu - bara studentexamen och en examen i franska från Alliance Francaise - men började på sekreterarutbildning den hösten.

Nu ska vi snart landa på Mars är tanken samtidigt som den andre astronauten på månen då för 50 år sedan, Edwin "Buzz" Aldrin som är 89 år, kritiserar politiker i USA för att inte ha fortsatt utforskningen av rymden med samma intensitet som på 60-talet. Omkring 400 000 yrkesmänniskor stod bakom månlandningen och kostnaderna var förstås gigantiska. Det gällde att uppfylla president Kennedys löfte, som han gav i början av 60-talet innan han blev mördad i Dallas, Texas i slutet av 1963. Redan 2025 är det dock tänkt att en människa ska landa på Mars. Men personligen tycker jag att vi har nog med problem på jorden att ta hand om. Utforskningen om Mars kan vänta. Buzz Aldrin blev människa nummer två att
kliva ned på månen år 1969.
Han är svensk-amerikan. Släkten kom
från Värmland.

Buzz Aldrins farfar, Karl Johan Aldrin (1866-1941),
 emigrerade med sin familj 1892 till USA
 och var sedan verksam som smed
 i Worcester i Massachusetts.
Neil Armstrong som var först
på månen lever inte längre.
Han dog 2012.  

Svenskägd oljetanker beslagtagen av Iran

UPPDATERAT
Stena Impero, som är svenskägd, beslagtogs av iranska revolutionära styrkor i går på internationellt vatten i Hormuzsundet. Det var en provokation från Iran och också en annan oljetanker togs, men släpptes och läts fara vidare. Stena Impero är stationerad i London och har en besättning av 23 personer. 

USA:s försvarsminister Richard Spencer ska nu sända hundratals trupper, flyg och missiler till Saudiarabien för att bemöta Irans hot. Situationen blir mer spänd i världen genom det här. Den brittiska flottan har en fregatt i området och kommer att skicka en jagare. USA har infört ekonomiska sanktioner mot landet och president Trump sade att Iran är inte något annat än problem just nu. Rederiet i Sverige säger att Stena Impero följde alla regler när det beslagtogs av Iran. Stena Bulk säger på sin hemsida att de inte längre har kontakt med skeppet eller besättningen. Storbritannien har å sin sida beslutat att kvarhålla iranska tankern Grace 1, som missstänktes att exportera råolja till Syrien, vilket strider mot EU:s embargo mot Syrien. Tankern kan släppas om den inte fortsätter mot Syrien. Här skriver CNN om saken. 
22.7.2019
Nu ska Storbritannien skicka krigsfartyg för att skydda färden för oljetankers genom Hormuzsundet. Det blir lätt konfrontationer av sådana handlingar. Och Mellanöstern är en krutdurk när det gäller krig. 
Den här vägen måste en oljetanker ta
när den ska in i eller ut ur Persiska Viken,
men Iran låter dem inte vara ifred.
Faksimil från Daily Mail.

fredag 19 juli 2019

Idyllen i skärgården

Var på morgonpromenad i bygden. Det går knappast att bo bättre än här. Lagom långt från sjön (havet) och nära till service. Enda smolket i bägaren är kommunen som har bullrat från oktober 2018 fram tills nu. Men nu har också kommunen semester, så det enda som hördes var suset från någon bil och det lilla puttrandet från en båtmotor. Anders Efling Ahlgren var båtsman (militär i örlogsflottan) i södra Evlinge rote på Ingarö i Värmdö. Han föddes den 29 december 1795 så mina rötter är djupa. Han var min mormors mormors far. Det är ungefär hundra meter mellan vårt paradis och kommunens helvete.
Men tack och lov har kommunen också semester.
Stenarna ligger där de ligger.
Och det var alldeles tyst i trakten.

Det fanns en ny trampolin.
Bara jag var ute.
Vilken lycka!

torsdag 18 juli 2019

Krävs dödsstraff för de tre som mördade två skandinaviskor

UPPDATERAT
I dag eller inom en snar framtid kommer domarna mot de 24 män, som har åtalats i samband med morden på norska Maren Ueland, 28 år, och danska Louisa Vesterager Jespersen, 24 år. Det finns inget tvivel om att de tre anklagade för morden är skyldiga. De filmade dem och lade ut det på internet. En av advokaterna menar att de inte har fått utöva sina mänskliga rättigheter och att de inte har fått en rättvis rättegång. 

Åklagaren har begärt 20 års fängelse för en del andra anklagade. De fängslade har inte fått försvara sig fritt utan de har bara fått svara på domarens frågor, menar advokaten. Det är polisrapporten istället för vad som sägs i rätten som ligger till grund för domarna. Ett flertal av männen är anklagade för att vara anslutna till en terrorgrupp varav Abdessamad El Joud anses vara huvudman. Han fnissade hela tiden under rättegången utan tillsägelse, chockerande menar en advokat. Marocko har inte genomfört en dödsdom sedan 1993 fast ett hundratal personer sitter i fängelser med en dödsdom.
15:25
De tre som riskerar dödsdom nöjde sig med att be Allah om förlåtelse, när de fick chansen att prata inför rätten i dag. De svor trohet till IS inför morden, vilket de lade ut på internet, men anses vara så kallade ensamvargar och inte anhängare som var anslutna till IS. Domen väntas senare i dag. Den norska familjen kommer att använda en eventuell ersättning till att bekämpa terror genom utbildning i marockanska fängelser. 
17:41
De tre huvudåtalade döms till döden för morden. Antagligen kommer de att få tillbringa sina liv i fängelse eftersom ingen har blivit avrättad på så länge i Marocko. De andra åtalade blev dömda till mellan fem och 30 år i fängelse.

De här båda kvinnorna blev brutalt mördade i Marocko.
Nu faller domen över deras mördare.
Faksimil från facebook. 

onsdag 17 juli 2019

Sju års fängelse och utvisning

Det är alldeles rätt att mord ska få sitt straff och en tonåring får nu sju års fängelse och döms till utvisning. En 15-åring mördades i februari i Märsta och mördaren var en skolkamrat, en 16-åring, som dock hade ljugit om sin ålder menar tingsrätten. Han är egentligen över 18 år. Den 15-årige pojken ströps av den andre. Men tonåringen menar att det var en olycka. Dock flyttade han kroppen och gick igenom fickorna. Plus fotograferade den döde. Allt kommer att överklagas, både straff, ålder och utvisning, säger advokaten. Den dömde tonåringen är från Eritrea och det är osäkert om utvisningen kan verkställas eftersom Eritrea är en diktatur. 

Eritrea är ett farligt land.
Faksimil från UD i England.

Går det att storma Area 51?

Det kommer nog inte att gå särskilt bra ifall en miljon människor tänker storma Area 51 i Nevada i USA. Så många har anmält sig till detta i september. Jag hittar åtta grupper på facebook som heter Storm Area 51, They Can´t Stop All Of US. Men åtminstone en grupp säger att den inte har tänkt att göra något olagligt. Men den 20 september är det meningen att alla ska samlas vid restaurangen Area 51 Alien Center för att sedan koordinera attacken. 

Om det är ett skämt eller inte lär väl visa sig, men en miljon människor är en stor skara. Washington Post har skrivit om detta och har frågat flygvapnet, som har hand om denna träningsanläggning, vad de tänker göra. De väpnade trupperna, som befinner sig där är alltid redo att skydda amerikanska intressen, säger flygvapnet, och avråder alla från att försöka ta sig in i området. Här skriver New York Times om detta. 


tisdag 16 juli 2019

Gravskötsel & omvårdnad i Sverige måste sluta skicka "erbjudanden"!

Jag och mina barn får ständigt dessa "erbjudanden" om att vi ska betala 580 kronor för att få "tvätt av gravsten". Vi tar själva hand om det träkors som finns på min mammas grav och annars har vi kyrkogården som sköter gravarna. Plus att vi själva också gör det. Det är skamligt att skicka ut dessa "erbjudanden" som ni hoppas ska lura någon att betala. Någon som inte läser så noga. Sluta genast med detta!


Trump tycker infödda kvinnor kan lämna USA

UPPDATERAT
President Trump tycker att fyra kvinnor i kongressen, som är demokrater och mörkhyade, kan lämna USA om de inte trivs. Tre av dem är födda i USA och den fjärde är amerikansk medborgare. Jag skriver sällan om Trump för han är så otrolig hela tiden. En riktig skitstövel till man helt enkelt, som nu tycker att kvinnorna kan återvända till sina katastrofala länder. Här skriver CNN om detta. Dessa båda helt olika USA där alla dels var välkomna till friheten och dels var det rasistiska USA där afrikaner blev slavar, indianerna förtrycktes och dödades och japaner internerades under andra världskriget. I Sverige har vi inte haft detta, men kanske kan vi få det nu när landet förvandlas. Här förtrycktes bara de fattiga, en tradition som har fortsatt. Här skriver Sky News om Trump och de fyra kvinnorna. 
17.7.2018
Representanthuset dömer ut Trumps twittrande. Bra! Han kanske inte borde twittra så ofta utan eftertanke. Han har väldigt svårt att hålla tyst. Kanske behöver en kurs i detta. Finns hos munkar. Tyst retreat.


Faksimil från SVT

måndag 15 juli 2019

Där kom regnet!

Ja så kom då skyfallet. Blixt och dunder. Det är bra, var rätt torrt. Men det blir översvämningar i Mölnvik och Gustavsberg förstås. Inte där jag bor för här lutar allt ned mot havet. Men när det är platt och mycket asfalt så blir det som det blir. Men i diket blev det vårflod. Det tackar vi för! Jodå det regnar fortfarande. Lär fortsätta ett tag till. 


SMHI:s karta vid 16:58

Ring polisen om ni ser den 9-årige pojken!

UPPDATERAT

Håll utkik efter den här grabben.
Han behöver hjälp.
Ring polisen om ni ser honom!

Högsbo ligger i sydvästra Göteborg.
Faksimil från Polisen. 14:16
Jodå han hittades vid Liseberg. Ville väl ha lite roligt!

söndag 14 juli 2019

Denis Lisov får asyl i Polen

Denis Lisov från Ryssland tog sina tre döttrar som befann sig i en muslimsk libanesisk fosterfamilj i Sverige och flydde till Polen. Han blev efterlyst med en internationell arresteringsorder av svenska myndigheter, eftersom han hade försvunnit med barnen, och därför blev han stoppad när han kom till Polen. Men nu kommer pappan och barnen inte att överlämnas till svenska myndigheter. 

Det är en otrolig historia, som ingen varken kan bekräfta eller förneka, för sociala myndigheter i Sverige har tystnadsplikt om enskilda fall. Flykten hände tidigare i år och de tre döttrarna ville vara med sin pappa. De är 12, 6 och 4 år gamla och får nu fortsätta med sin pappa sedan en rättslig instans i Polen har beslutat att de får asyl i Polen.

Det här är ett fall, som aldrig skulle ha kunnat inträffa tidigare. Men det bröt mot Denis Lisovs mänskliga rättigheter att inte få ta hand om sina döttrar, konstaterade domaren i Polen. Sverige beskylls för att vara ett ultravänligt land för muslimer och att placera Lisovs barn hos en muslimsk familj, trots att de är kristna, och 8 mil bort från fadern var ett övergrepp av svenska myndigheter och kommunen Gullspång. Mamman ansågs mentalsjuk och fadern troddes inte kunna ta hand om sina barn. 

Vilken röra som uppstår när svenska myndigheter ska sköta saker numera. Gullspång lär vara en av de mest omhändertagande kommunerna i landet. De sägs ta hand om alltfler barn. Det verkar märkligt eftersom kommunen inte har så många invånare. I år bor där drygt 5 000 invånare. Socialdemokrater och moderater är stora partier i kommunen. Det bor omkring en miljon muslimer i Sverige, dvs 10 procent av befolkningen. Och det är en hög uppskattning. Konstigt att inte kunna hitta en kristen familj då som fosterfamilj.


Denis Lisov får ta hand om sina barn.
Han överlämnas inte till svenska myndigheter.
Faksimil från Poland In. 

lördag 13 juli 2019

Är det rätt att döda en tyrann?

Pappan hade under många år
misshandlat sina döttrar.
Faksimil från Google. 
Mikhail Khachaturyan hade under många år fysiskt och psykiskt utsatt sina döttrar för övervåld plus sexuellt våld. Mamman säger att hon våldtogs och var i hans våld utan att vilja gifta sig med honom, men hon kom papperslös från Moldavien som 17-åring. När hon försökte göra sig fri hittade han henne. Hon blev utkastad ur hemmet år 2015, hotad med skjutvapen. Efter många års misshandel. De tre döttrarna fick nog en morgon när pappan hade attackerat dem med pepparspray. Han hade somnat i sin stol och döttrarna tog pepparsprayen, en kniv och en hammare och dödade honom. 

Systrarna Maria, Angelina och Krestina var 17, 18 och 19 år när detta hände för ett år sedan. De menar att det var deras liv eller pappans det handlade om. De behandlades som slavar som skulle göra allt åt honom i hemmet. Om de inte lydde utan gjorde honom missnöjd blev de våldtagna. Han sköt också mot dem ibland och polisen har hittat kulor i väggarna i lägenheten. Grannarna har hört skrik, men det var inte deras sak att lägga sig i. Flickorna fick inte träffa sin mamma för det förbjöd pappan. Mamman försökte få polisen att ta upp hennes fall, men det gjorde de inte.

Jag skulle för modligen ha gjort som dessa flickor i deras situation eftersom våld i hemmet är svårt att få till rätten i Moskva där detta hände. Den yngsta systern åtalades inte för detta för hon ansågs psykiskt sjuk under angreppet, men de båda andra riskerar nu 20 års fängelse. Det här är ett problem inte bara i Ryssland utan i hela världen. Kvinnor kan behandlas som slavar. Den här familjen var kristen, men det som hände i den var totalt motsatt kristendom. Pappan var helt enkelt en tyrann och systrarna vill bli frikända. Det var självförsvar menar de. Pappan var våldsam och det var ingen idé att gå till polisen då skulle det enbart bli värre. De fick inte heller gå till skolan särskilt ofta. De hölls hemma för annars skulle alla se deras skador. Flickornas mormor säger att han var en knarkande kriminell, som var galen. En maffia boss. 

Pappan är nu postumt anklagad för pedofili mot barnen. Ett rättsligt förfarande är inlett. Våld i familjen anses i Ryssland vara en privat sak. Det ger endast böter om våldet bryter av armar eller ben. Mord mot kvinnan betecknas ofta som passionsmord och mannen går fri. President Putin har avkriminaliserat visst våld i familjen år 2017. Det är rätt att döda tyranner tycker jag när det inte finns någon annan hjälp. Jag känner delvis igen systrarnas situation, för jag blev tvungen att ta hand om min mamma och sköta hennes företag, när hon blev slagen sönder och samman av sin sambo i slutet av 60-talet. Hon kunde inte visa sig ute, för hennes ansikte var bevis för vad som hade hänt. Hon sökte inte läkarvård. Hon drog in mig i deras förhållande och vi höll tyst tillsammans om vad som hade hänt. Hon dog några månader efter denna misshandel.

fredag 12 juli 2019

Ben Goldsmith får inte tillbaka sin dotter

Iris Annabel, 15, körde fyrhjuling och kraschade med den på gården i North Brewham som ligger i Somerset i England. Hon var en dotter med strålande framtidsutsikter, dotter till mamman som är Kate Rothschild och pappan Ben Goldsmith. Föräldrarna som tillsammans är miljardärer, men det hjälper tyvärr inte och det går inte att få tillbaka henne från Gud, som hennes pappa bad om på twitter. Fyrhjulingar är farliga att köra och det borde inte få göras av en 15-åring, men varken mamman eller pappan var med henne när det hände. Hennes pappa spelade kricket och hade med sig de båda sönerna Frankie, 13, och Isaac 11 år. 

Först trodde inte familjen att det var livshotande skador, som Iris Annabel hade ådragit sig. Hon hade kört tillsammans med en vän på fyrhjulingen, som liknade en liten jeep, och som också hade en störtbåge ifall den skulle välta, men det hjälpte inte den här gången. Iris Annabel hade otur i början av sommarlovet, men det blir inte mindre sorgligt för det. Ta hand om er därute. Livet kan vara så kort. Vila i frid Iris Annabel!
torsdag 11 juli 2019

Dubbelt så många fattiga nu som år 1990

Det finns dubbelt så många fattiga i Sverige som i början av 1990-talet och de fattigaste är de som hyr sin bostad. Det säger SCB. Nästan 15 procent av svenskarna har en låg ekonomisk standard jämfört med drygt 7 procent i början av 1990-talet. Yngre, äldre, ensamstående och utrikes födda är de fattiga, som har haft sämst inkomstutveckling under de senaste 25 åren. 

De som bor i hyresrätt tjänar mindre än andra som äger sitt boende i någon form. De som bor i hyresrätt lägger nästan 30 procent av inkomsterna på sin hyra medan de som äger en bostadrätt lägger 20 procent av inkomsten på boendet och i villa är det 16 procent som gäller av inkomsten.

Men propagandan som svenskarna utsätts för premierar hyresrätten. Det finns alltid för få hyresrätter och staten plus kommunerna tar inte sitt ansvar där utan bygger för lite. Problemet är som synes att det blir dyrare när stat och kommun bygger bostäder, än när privatpersoner gör det. Eller när människor går ihop och bildar bostadsrättsföreningar. Det menar Hyresgästföreningen beror av att hyresgäster missgynnas skattemässigt. Fast de inte har lån ska de ändå få avdrag när de bor? Utan att de betalar ränta?

Här menar man att snöskottning får inte hyresgäster något avdrag för, medan villaägare får det genom rut- och rotavdrag. Att hyresgäster inte skottar snö själva tas inte med i beräkningen. Eller att villaägare och bostadsrätter måste betala tvingande avgifter till en samfällighet eller bostadsrättsförening för att få snön bortplogad från vägarna runt husen. Det är helt enkelt så att de som är hyresgäster har valt det enklaste och dyraste boendet, där man får allt utan egen arbetsinsats och betalar för det. Bostadsrätter och villor kostar pengar i underhåll och eget arbete, men det räknar inte Hyresgästföreningen in.

Det är bedrövligt att svenska folket som helhet har blivit fattigare än för 30 år sedan, men det beror av den förda politiken, där fler och fler ska bli svenskar. Staten har åtagit sig att betala för dessa nykomlingar under två år, men sedan är det kommunernas ansvar. Därför kommer många kommuner att höja sin skatt för alla invånare. Också för de som bor i bostadsrätter och villor. De senaste tio åren har 270 kommuner (av 290 totalt) höjt skatten och i år är det 58 kommuner som gör det. De flesta kommuner tar mer än 30 kronor per intjänad hundralapp i skatt. 


Källa SCB.