torsdag 28 februari 2019

Du är rik om du tjänar 30 000


Enligt SCB tillhör alla som tjänar mer än 26 700 den rikare halvan av befolkningen. Om du tjänar 36 400 tillhör du de 25 procent, som är rikast i detta land. Och tjänar någon över 50 000 så tillhör de den rikaste tiondelen av folket. Allra högst upp i pyramiden finns förstås ministrar och andra prominenta personer. Statsminister Stefan Löfven tjänar 172 000 i månaden. Men han betraktade sig inte som rik.

Han var inte miljonär, det var han inte. Det sade han till sjuåriga Lucy förra året. Kanske i år då? Han har ju ändå suttit i fyra och ett halvt år som statsminister. Tidigare fick han ut omkring 73 000 i plånboken, vilket blev omkring 900 000 per år. Det är illa om inte ens statsministern kan spara ihop till en miljon i vårt land. Vad gör han i så fall med pengarna? Han äger en sommarstuga tillsammans med frun och den är taxerad till 1,3 miljoner plus att han äger Swedbankfonder till ett värde av omkring en halv miljon. Han hade det åtminstone förra året. Nu tycker han att Swedbank har burit sig illa åt. Men vill inte berätta vad han gör med sina fonder. Så här ser statsminister Stefan Löfvens inkomst ut med skatteavdrag
och vad arbetsgivaren egentligen betalar.
Men miljonär är han ju inte.

Nedan ser ni hur mycket någon som tjänar 30 000 och bor i Stockholm
får ut efter skatt. Denne räknas som rik enligt SCB. 
Faksimil från Ekonomifakta. 
Personen nedan är inte med i svenska kyrkan,
vilket statsministern är. 


Bada inte i havet i februari

Det är ett gott råd att inte bada i havet i februari. En 80-årig kvinna ville absolut göra detta i Trelleborg, men hennes man i samma ålder stannade på stranden. Det var nog tur. För hon kom inte upp igen. Så han försökte rädda henne, men ramlade i vattnet. Båda hade drunknat om inte en tredje person hade sett vad som hände och ingripit. När räddningstjänsten nådde fram befann sig paret på stranden, för den tredje personen hade lyckats hjälpa upp båda. De kördes till sjukhus för de var nedkylda. Vinterbad i alla ära, men kanske är det bra att bada lite senare på året. Ytvattnet i havet kan vara under noll grader beroende på salthalt och vindar. Kyla sägs stärka immunförsvaret, men att drunkna är inte värt detta. Äldre personer kan få hjärtstillestånd. Och personer med högt blodtryck ska inte vinterbada. Men i Finland finns det behandlingsrum där reumatiker blir smärtfria några timmar efter att ha suttit i extrem kyla, men det är en annan historia. 
Det kan vara både kallt och blåsigt
vid havet i Trelleborg.
Inte alltid bra att bada.
Faksimil Trelleborg kommun.onsdag 27 februari 2019

Volontär hos Rädda barnen våldtog

En 32-årig man som våldtog en kvinna ska utvisas har hovrätten bestämt. Själv sade han att han riskerade dödsstraff för att han hade konverterat till kristendomen. Han hade inlett en relation till kvinnan han våldtog och tvingade henne be om tillåtelse till allt. Han tvingade henne till oralsex under knivhot. Kvinnan är en gift tvåbarnsmor och försökte bryta kontakten, men det gick inte. Han hotade att sprida nakenbilder på henne om hon inte gjorde som han sade. 

Han säger att oralsexet var frivilligt och att han inte hotade henne med kniv, men både tingsrätt och hovrätt anser att kvinnans berättelse är styrkt. Han hade också misshandlat henne. De var bägge volontärer hos Rädda barnen och umgicks där. Han fick två och ett halvt års fängelse och utvisning på tio år. Kvinnan fick inte ta män i hand och tvingades blockera alla män på sociala medier, som hon inte var släkt med. Mohammad Hamdam ska utvisas till Afghanistan, där han har påstått sig ha skyddsbehov. Dock är han gift där sedan 2006 och har barn.
Här står den dömde våldtäktsmannen på torget i Skellefteå
i ljusblå jeans
och demonstrerar mot utvisningarna till Afghanistan.
Faksimil från facebook. 

Rysk spion gripen i Stockholm

UPPDATERAT
En man har värvats av en rysk underrättelseofficer och diplomat för att bli spion åt Ryssland. Mannen jobbar med högteknologisk industri i Sverige vilken är intressant för Ryssland. Jämsides med inhämtning av cyberinhämtning av material pågår också värvning av spioner i känd gammal stil. Dessa båda verksamheter kompletterar varandra. Spionen greps med hjälp av polisen i går kväll under ett möte i Stockholm. Stig Wennerström är fortfarande den mest kände av de spioner som har jobbat åt Sovjet under det kalla kriget. Han jobbade fram till början av 60-talet som spion. Mannen sitter anhållen och misstänks ha jobbat som spion från 2017. Vilken nationalitet han har framgår inte. 
28.2.2019
Ytterligare en misstänkt spion har anhållits, men denne har inte någon anknytning till den förre, sägs det. Personen greps för flyktingspionage, dvs den har försökt att förhindra flyktingar från att uttrycka kritik mot regimen i det land de flydde ifrån. 
1.3.2019
Flyktingspionen från Mellanöstern har häktats. Han är 45 år och misstänks för spioneri förra året mellan april och september. Han har dubbelt medborgarskap och kan således utvisas. Han spionerade på enskilda personer. 
16:06
Också den andra spionen som har spionerat på Sverige för Rysslands räkning är häktad. Han är även han 45 år och flerbarnsfar, har fyra barn, IT-konsult, har jobbat som konsult åt Volvo, har utbildning från Chalmers, har forskat där och är skriven i Göteborg. Född i Sverige med svenskt medborgarskap. Han nekar till brott.
Stig Wennerström är fortfarande den mest
kände spionen i Sverige. Han står
till höger i bild. Han fick livstid år 1964.
Faksimil från Google.

tisdag 26 februari 2019

Sara Danius lämnar sin stol i Svenska Akademien

UPPDATERAT
Nu har Sara Danius och Svenska Akademien kommit överens om villkoren för att hon lämnar sin stol och inte längre fungerar som ständig sekreterare i Akademien. "Svenska Akademien har bedömt att det funnits sakliga skäl att avsluta Sara Danius sekreterarskap i förtid. Detta har lett till affektladdad polemik och sammanblandning av olika frågor. Svenska Akademien ber Sara Danius om ursäkt för sin del i detta." Så uttalar sig Akademien på ett gammaldags artigt vis.

Hon får nu ersättning såsom förekommer i ett statligt bolag för en ledande befattningshavare, sägs det också i pressmeddelandet. Det borde betyda ett antal miljoner kronor. Hon krävde 13 miljoner för att sluta, men det är okänt hur uppgörelsen blev. Men senare sades att hon fick drygt 2 miljoner kronor, vilket var 21 månadslöner.  Med pensionavsättningar blir det närmare 3,4 miljoner sammanlagt.

"De som tar vara på det goda i allting är förnuftiga och lyckliga", lyder en av drottning Kristinas maximer. Det är i den andan Akademien minns Sara Danius sekreterargärning, de impulser till nytänkande som den innebar och den starka personliga närvaro genom vilken Sara Danius har förhöjt intresset för Akademiens verksamhet.  Det skriver Svenska Akademien. Själv ville Sara Danius tillbaka till sin stol som ständig sekreterare, men fick nej tack av Akademien.
17:19
Enligt Svenska Akademien har det aldrig varit tal om att Sara Danius skulle komma tillbaka till Akademien. Så tjafset fortsätter. Sara Danius börjar påminna en del om sin mamma Anna Wahlgren. Mamman undrade förra året vad det var för fel på Sverige. Själv bor hon numera i Indien. 

Här skrev jag förra våren om när Svenska Akademien ramlade ihop.

Så här färgstark var Sara Danius
på sitt sista framträdande i konserthuset
i vintras den 10 december.
När det inte delades ut
något Nobelpris i litteratur.
Faksimil från Google. 

Rasistiska kläder och pinnar

Här får ni exempel på modehusens rasistiska inslag som skor, tröjor och pinnar. Jo en kinesisk modell sågs äta italiensk mat med pinnar. Absolut rasistiskt! Och skorna med ansikten som liknar en viss befolkning vare sig vit eller svart är rasistiska. Naturligtvis! Alla modeller ska äta med kniv och gaffel annars är det rasistiskt. Det tycker demokratiagenten Barakat Ghebrehawariat. Det är bra Sveriges Television uppfostra oss nu ordentligt. Så vi vet vad vi ska bära på kroppen och fötterna. Och att vi aldrig ska äta med pinnar. 

Här skrev jag redan 2013 om de rasistiska stjärnsångarna på Möja i Stockholms skärgård. En gammal tradition, men den är säkerligen borttagen nu. Allt efter demokratiagenternas påbud. 
Skor är rasistiska när de får ansikten på sig.
Faksimil från SVT. 


En vit modell kan inte ha en svart tröja med mun. Rasistiskt!
Och en kinesisk modell får inte äta med pinnar.
Fast två miljarder människor i Asien gör det varje dag.
Faksimil från SVT.

måndag 25 februari 2019

Ingen hjälp till IS-anhängare

UPPDATERAT
Så säger regeringen i dag att det inte går att hjälpa hem några IS-anhängare från Syrien. Abrar Pailot Mohamed klagade i går över att han satt i en cell som var 2x2 meter och där ljuset var tänt dygnet runt. Han menade att han skulle få hjälp därifrån av svenska regeringen, vilket han också sade var mottagaren av hans klagomål. 

Men hur kan någon som har deltagit i krig i Syrien ens komma på tanken att Sverige ska rycka ut och rädda dem? Både statsminister Stefan Löfven och inrikesminister Damberg menar att det kan inte ske. Det är fortfarande oroligt i landet och inte kan Sverige lägga sig i vad som pågår i Mellanöstern. Sverige har sedan 2011 avrått från att åka till området, men det gjorde extremtroende ändå. De skulle få nya liv och en familj. Och ingen av dem har avstått från att skaffa barn, för det skulle göras i det nya paradisiska landet.

Det finns en dubbelhet i dessa människor nu när hela paradistanken har gått omkull. För nu måste de betona att de endast hjälpte sårade och inte kan hantera vapen. Det påminner mycket om vad som händer i alla krig. Alla är oskyldiga när de tar slut. Och det tidigare föraktade landet duger nu igen. 

Jag har skrivit många gånger om den snedvridna synen på paradis och martyrer, som har varit dessa människors innersta längtan. Att få dö i strid för då skulle de komma till muslimernas paradis med 72 jungfrur som belöning och allt annat materiellt som önskas kunde. Här skrev jag redan 2013 om "martyrerna" från Sverige. Och hur lätt det var att bli av med huvudet om den sårade sade fel saker. Paradiset var en dröm om jorden, som inte uppfyllts i detta livet för en del, och då kunde de förledas att tro att de får det efter döden. Kvinnor i mängd och guld och palats. Detta som de har sett finnas i årtusenden i Mellanöstern för en del, där klyftorna mellan människor alltid har varit stora.

 "Allah kommer att göra gamla kvinnor till unga kvinnor och icke jungfrur till jungfrur. De himmelska kvinnorna, särskilt skapade för folket i paradiset, kända som hur a´yn är en vacker ung kvinna med klar hud och intensivt mörka ögon. Dessa kvinnors bröst kommer att vara runda som granatäpplen och de kommer aldrig att hänga slappt eftersom dessa kvinnor aldrig kommer att bli gamla."

Allt var ett maktspel och har ingenting att göra med verkligheten, men det insåg inte naiva människor. De trodde att de skulle ta över här i Europa och överallt i världen. Kalifatet var helt enkelt den nya världserövringen och ett nytt tusenårsrike skulle bryta in. Men synen på terror att den också kan låta dem ingå i paradisets fröjder består. Och det är helt okej att ljuga för otrogna som de kristna är. 
26.2.2019
En internationell tribunal vill justitieminister och migrationsminister Morgan Johansson ha. På plats i Syrien. För så var det efter massmorden i Afrika i Rwanda och efter kriget i Jugoslavien. Och nu ska också all samverkan med terrorism förbjudas och lagstiftas mot i veckan. I Sverige. Det är en följd av terrorn på Drottninggatan 2017. Fast vi redan hade ett terrordåd år 2010 vid Drottninggatan. Ibland mal kvarnarna extra långsamt. Vi har ju så stark föreningsfrihet i Sverige så därför har det varit svårt med lagstiftning. Säger Morgan Johansson.
Till slut tog knäböjandet slut.
Inga IS-anhängare ska tas hem till Sverige.
Där gick gränsen.
Faksimil från Jeander. söndag 24 februari 2019

Lisa Andersson vill komma hem

UPPDATERAT
Det är synd om Lisa Andersson, 29, för nu har IS och kalifatet fallit. Det blev aldrig något paradis för henne och de andra. Hon är från Västkusten där människor av någon anledning många gånger har fallit offer för ultrariktningar inom politiken. Lisa Andersson åkte för sex år sedan till IS och hon är absolut inte farlig, säger hon, och vet inte hur man hanterar ett vapen. Så säger hon till norska NRK. Hon har varit i Syrien och gift sig och fått tre barn. Familjen var alltid hemma och levde på landet och det var fint i början, säger hon. Men hennes dotter har dött i hennes armar. Hennes dotter blev 15 månader och hon har kvar sönerna som är tre och fem år. 

Lisa Andersson har sett IS grymheter och behöver terapi när hon kommer hem till Sverige menar hon. Hon lämnade mamma, syskon och ett litet barn i Sverige för här var det svårt att leva och hon hade ingenting. Men nu saknar hon allt som finns i Sverige. Hon ber sin familj om förlåtelse och hoppas att hon kan komma hem snart. Hon säger att hon inte har glömt sin kvarlämnade dotter och att hon älskar henne.

Hennes man finns också där och heter Abrar. Svensk han också. Han heter Abrar Pailot Mohamed från Rinkeby och hon kallas för Umm Zubair, ”mamma till Zubair”. De är gifta på islamskt vis. Han säger att IS spårade ur och blev en Gestapo-stat. Jo det är välkänt att det inte går att förena politik och religion, vilket också Hitler försökte. Han skulle bygga en tusenårsstat genomsyrad av den nya tron. Men det finns alltid lättlurade människor som tror att allt går att ordna i ett annat land med den tro de har. Att de kan fly från sina bekymmer. Naturligtvis ska inte Sverige hjälpa dessa att komma hem. De tog sig till Syrien och får ta sig själva hem igen. Lisa Andersson har bott i Falkenberg och Göteborg och fick en god man år 2012. Hon har flera betalningsanmärkningar. 

SVT Korrespondenterna har också träffat henne i Syrien och pratat med henne och hennes man, men det är ingen brådska att lägga ut detta för allmänheten. Den 23 mars kan detta ses i SVT Play och den 26 mars sänds det i SVT2. SVT anstränger sig att låta dem vara anonyma och kallar dem "Emma" och "Ibrahim". Lurar dock ingen. 

Här berättar Daily Mail att IS har halshuggit kurdiska kvinnliga sexslavar och slängt deras huvuden i soptunnor. Det var elitstyrkor från brittiska SAS som hittade dussintals av mördade kvinnor. 

Och här har Expressen intervjuat Abrar Pailot Mohamed från Rinkeby en gång till. Men naturligtvis vill han vara anonym. Han hade så tråkigt liv i Sverige som busschaufför så han ville ha lite äventyr. Men nu längtar han efter tråkigheten. Så totalt omedveten eller också ljuger han rakt igenom. 
5.3.2018
Här visar inte Lisa Andersson sitt ansikte i denna intervju med TV4 Nyheterna och där säger hon att det är av säkerhetsskäl: "Jag vill täcka ansiktet av säkerhetsskäl för min familj i Sverige. Så att folk inte ska känna igen mig och förknippa min mans familj med IS."Hon utstrålar ännu en gång naivitet för naturligtvis vet alla vem hennes man Abrar Pailot Mohamed är och att han befinner sig i fängelse i Syrien. 


Här sitter Lisa Andersson och ångrar sig och ber om förlåtelse.
Hon går med sina två barn, pojkar på tre och fem år.
Faksimil från NRK
Här visas Abrar Pailot Mohamed från Rinkeby upp i 
Rapport i dag. Han tar inte i hand. 


Men han ångrar sig och vill att Sverige tar hem dem.
"De har ett rättssystem" säger han. Vilka de?
Han står utanför allt.
Uppenbarligen.
Faksimil från SVT. 
lördag 23 februari 2019

Barnbarnet till Clark Gable är död

Clark Gable III dog i går bara 30 år gammal i Dallas, Texas. Stor sorg för familjen. Han skrev bara för några dagar sedan på sin hemsida på facebook, då han umgicks med sin fästmö. Nu hittade fästmön honom medvetslös i sängen. Han efterlämnar sin lilla ettåriga dotter Shore. Han var barnbarn till filmstjärnan Clark Gable, som var världsberömd under sin livstid. Gable var programledare för TV-dokumentären, realityn "Cheaters" under senare år. Hans mamma skriver här om sorgen efter sonen på instagram. Vila i frid! Så ohyggligt att förlora sin son. Han har haft problem med droger tidigare i sitt liv, enligt hans mamma, men ingen vet vad som nu orsakade hans död. 
Clark Gable III var barnbarn till filmstjärnan Clark Gable.
Han hittades medvetslös i går.
Vila i frid!
Faksimil från Google. 

Mubashir Qadar en förstörd man

UPPDATERAT
Expressen skriver om Mubashir Qadar, 31, som står åtalad för mord, men han tycker han skulle få medalj istället för att han har mördat en man i Vivalla i Örebro förra året. Qadar har varit i Syrien hos IS och kom tillbaka skadad i ryggen och togs om hand i Sverige. Det var inte förbjudet att åka till IS så det blev inga följder. Men förra året var han med i Vivalla vid det brutala mordet då en man höggs med sax i ansiktet av Qadar. Men han ser sig som en hjälte. 

Detta kriminella krig som pågår i Sverige är utom all förståelse. En del av de som lever i Vivalla har bytt från att vara mänskliga till att bli totalt omänskliga och Qadar ljög och kallade sig "fredsmäklare" och att han istället hade försvarat den 20-åring som dog. Det var sammanlagt fem män som slog och sparkade den mördade mannen. Det som pågick var utom samhällets kontroll och det här var vilda västern utan sheriff. Tre andra män står också åtalade för mordet på 20-åringen.

Att åka till IS var en karriärväg för några år sedan och Qadars båda bröder dödades i striderna där. Ett 20-tal åkte från Vivalla där det bor drygt 7 000 invånare. Hans föräldrar är urspungligen från Somalia och är emot allt vad IS står för. Sonen kom hit som ett litet barn och har blivit radikaliserad i Sverige. Han misshandlade en anhörig 2015 för att hon hade rökt vattenpipa. Hon drog skam över familjen enligt honom. Nu erkänner Mubashir Qadar misshandel, men det var inte meningen att mörda. Det finns en film som visar mordet så det är svårt att neka helt. 
3.5.2019
Mubashir Qadar är nu dömd till 15 år och tio månader i fängelse av Örebro tingsrätt. De andra fem som deltog i misshandeln döms enligt följande:
16-åring döms för synnerligen grov misshandel och vållande till annans död. Påföljden blir sluten ungdomsvård i elva månader.
21-åring döms för synnerligen grov misshandel till 5 år och tio månader.
32-årige Aweys Aden döms för mord till 13 år och tio månader.
31-åring döms för försök till grov misshandel till tre månaders fängelse.
18-åring döms för ringa misshandel till ungdomsvård.


Mubashir Qadar blev en radikal mördare i Syrien.
Nu är han en kriminell i Sverige.
Faksimil från Google. 

fredag 22 februari 2019

Männen dominerar Sverige

Männen fortsätter att öka i antal i Sverige och var vid årsskiftet fler än kvinnorna i 254 kommuner. Sedan 2015 har männen varit fler än kvinnor i Sverige - det hade aldrig hänt tidigare - och detta ökade ytterligare under 2018. Det både föddes fler pojkar och invandrade fler män under året. Under 2018 dog det även fler kvinnor än män.

I Stockholms och Uppsalas län blev det för första gången fler män än kvinnor under 2018. I Sveriges 21 län är det numera endast i Skåne och Gotlands län där det bor fler kvinnor än män. Detta är inte bra för utvecklingen i landet. Men i de stora städerna Stockholm, Malmö och Uppsala finns det fortfarande fler kvinnor än män. Av de 100 kommunerna med störst befolkning ökade folkmängden i 93 av dessa. I augusti förra året invandrade drygt 16 000 personer och det var det högsta antalet i någon månad 2018.

Vid utgången av 2018 var Sveriges folkmängd 10 230 185 personer. Det var en folkökning med 109 943 personer fördelat på 50 167 kvinnor och 59 776 män under 2018. Om denna folkökning fortsätter så blir vi 11 miljoner invånare inom sju år. Den nuvarande regeringen tycker att vi ska ha fortsatt invandring trots de olägenheter, som den nuvarande politiken medför. År 2015 kostade alla nya invånare drygt 40 miljarder kronor. 

Under hela 2000-talet har asylmottagandet i Sverige dominerats av män. För att söka asyl i Sverige måste man ta sig hit. Det är en farlig resa, som kräver resurser i form av fysisk styrka och pengar till flyktingsmugglare. Detta är mycket svårare för kvinnor och barn än för unga män. Därför håller vår befolkning på att ändra skepnad. Globalt sett har männen varit fler än kvinnorna sedan 1960-talet.

Dock är de män som anländer till Sverige och som växer upp här inte rika och kan köpa alla de bostadsrätter som nu produceras. Branschen har förbyggt sig och måste nu köpa tillbaka sina bostäder. Alternativet att kommuner köper dem är inte rimligt i någon större utsträckning. Bostadsbristen kommer därför att fortsätta.


Faksimil med siffror från Världsbanken.
Denna ökning har fortsatt i Sverige under 2018.Befolkningsutvecklingen i Sverige.
Drygt 10 230 000 bodde i Sverige
vid utgången av 2018.
Faksimil från SCB. 

torsdag 21 februari 2019

En 16-årig pojke stämmer Washington Post på miljarder

Nicholas Sandmann från Covington i Kentucky blev uthängd som anförare för en tonårsmobb mot en indian av Washington Post och fick motta dödshot över nätet. Nu stämmer han och hans föräldrar tidningen på 250 miljoner dollar motsvarande mer än 2 miljarder svenska kronor. Han och hans skolkamrater hade på sig en keps som var för president Trump och de hånades av en grupp svarta och sedan steg den infödde amerikanen fram och fortsatte trummande att provocera Nicholas Sandmann. Han står bara passivt och ler emot indianen. Det är inte förbjudet. Och hans kamrater börjar dansa till trummandet. Men Washington Post anklagas nu för att ha skrivit artiklar om denne tonåring i tre dagar och använt honom för sin politik mot president Trump. Washington Post publicerade sju artiklar med falska uppgifter om honom, menar familjens advokat.


Nicholas Sandmann en katolsk skolpojke
stämmer Washington Post
på motsvarande drygt 2 miljarder kronor.
Faksimil från Google.

onsdag 20 februari 2019

Steve Aalam har åtalats för mordet på hustrun

Mailyn Conde Sinambong
blev bara 28 år.

Vila i frid!
Faksimil från Google.
UPPDATERAT
Steve Aalam, som också heter Abou-Bakre Aalam, har åtalats vid Solna tingsrätt för mordet på sin hustru i höstas i radhuset i Kista. Han har erkänt mordet. Steve Aalam, som har medverkat i filmer som Gangster och Rånarna blev kriminell i verkligheten. Han skar sin hustru i halsen med en kniv så att hon avled. Hon hade tidigare bett om hjälp för misshandeln som sträckte sig tillbaka ända till deras vistelse på Filippinerna, men hon vågade inte gå till polisen. Hans hustru var den 28-åriga tvåbarnsmamman Mailyn Conde Sinambong från Filippinerna. Hon flyttade med deras barn till Sverige 2010. 

Steve Aalam är 50 år och har samarbetat med sådana skådespelare som Mikael Persbrandt, Kjell Bergqvist och Stefan Sauk. Barnen var 10 och fyra år när mamman mördades. Som alltid är det ett stort livslångt trauma för barnen. Kjell Bergqvist sade om regissören av Gangster att han ställde upp för att Steve Aalam hade "en sådan jävla entusiasm och förmåga att få saker gjorda". Gangster skrevs och regisserades av Steve Aalam. Han har genomgått en liten sinnesundersökning och kan ha lidit av en allvarlig psykisk störning när han begick mordet. Människor som kände honom säger att det här är en stor tragedi.
25.2.2019
Här ger Expressen bakgrunden till mordet: död, sjukdom och mental ohälsa. För mig känns det som paret har svävat fritt i luften utan förankring i verkligheten. Som om filmernas grymma innehåll har tagit över deras liv. Det kan hända ifall människor inte är grundade i jordens trygga mylla. Eller om de inte har förmåga att välja den goda sidan. Hur kan han sitta i köket och trycka en kniv mot halsen på frun medan hans mamma och barn sitter i ett annat rum. Barnen blir 11 och 5 år i år. 
18.4.2019
Steve Aalam dömdes till sex års fängelse för dråp. 
8.5.2019
Det är så synd om denne mördare, som gjorde detta enbart av "medkänsla". Skar halsen av hustrun. För detta var hans hustrus vilja. Han lider nu av depression och vill har kortare straff än det lägsta möjliga. För fängelset verkar otäckt tycker han. Det kommer att medföra en "stor påfrestning att avtjäna ett fängelsestraff". Han kunde inte kontrollera vad han gjorde, säger han. Tydligen under inflytande av någon ond makt. Jo det var väl spriten då, för han drack varje dag innan mordet. Lås in honom snart! Han har fått det lägsta straffet sex år. Går bra att höja till 10 år som är det högsta. 

Steve Aalam och Mailyn Conde Sinambong
gifte sig 2009 i Filippinerna.
Faksimil från Google.  Swedbank tvättade 40 miljarder i Estland

Swedbank har varit inblandade i att tvätta kriminellas pengar i Estland. Det är SVT:s Uppdrag Granskning som avslöjar detta. Kartläggningen avslöjar hur 50 kunder i Swedbank kunnat slussa motsvarande 40 miljarder kronor genom banken. Det handlar om bolagskunder med dolda ägare och som företräds av målvakter. Det är en massiv skandal som är liknande den som redan har avslöjats i Danske Bank

Swedbank har varit vår bank under många år och det är mycket trist att de är inblandade i denna penningtvätt, vilket gör att svarta pengar kan bli vita genom transkaktioner mellan konton i banken. Under fem månader har SVT och Uppdrag Granskning haft tillgång till dokument som har visat detta.  Danske Bank avslöjades i höstas då med 2 000 miljarder i tvättade pengar och Danske Banks VD fick avgå samma dag.

Då förnekade Swedbanks VD Birgitte Bonnesen att de hade varit inblandade i något liknande, men nu finns det papper på att något liknande har skett under åren 2007-2015. Där finns över tusen högriskkunder, som slussar pengar och har falska årsredovisningar och de som slussar miljoner trots att de inte har någon verksamhet enligt bolagsregistret. Danske Bank har fått åtta månader på sig att stänga filialen i Estland. 

Pengar från skattebrott, bedrägerier och narkotikaaffärer tvättas genom banktransaktioner i flera led för att sedan kunna användas till lyxkonsumtion, mutor och exklusiva fastigheter. Med hjälp av falska företag och målvakter delas pengarna upp och flyttas mellan olika banker. Allt för att göra det svårare att följa pengarnas väg. Detta är en del i den globala ekonomin där kriminella tar över det som borde vara en del av vanlig ekonomi och komma vanliga människor till godo. Detta används också till terrorism. I Sverige misstänks omkring 100 miljarder kronor tvättas varje år.
Uppdrag Granskning sänds i kväll kl 20 i SVT 1 och kan ses redan nu här.

År 2016 fick Swedbanks VD Michael Wolf sparken. Det berodde på omfattande fastighetsaffärer som höga chefer hade gjort vid sidan av sitt uppdrag. Då tog Birgitte Bonnesen över. 

Flera miljoner hittades bokstavligen i en
tvättmaskin i Nederländerna i höstas.
Konkret penningtvätt.
Foto Polisen.tisdag 19 februari 2019

Shamima Begum är totalt hjärntvättad

UPPDATERAT
Shamima Begum är den övertygade jihadist, som åkte till Syrien som 15-åring tillsammans med två andra skolkamrater, men som nu vill komma tillbaka till London och England varifrån hon kommer. Hon gifte sig nästan genast med en jihadist och har fött tre barn i Syrien, varav två är döda av sjukdom. Hon skulle ha låtit sin förstfödde slåss för IS om han inte hade dött. Hon anser att terrorattacker är ett sätt att slå tillbaka i det krig som har pågått mot jihadister. Hon är 19 år nu, men ser ut som en medelålders kvinna. Hon har döpt sin nyfödde son till Jerah, som är namnet på en krigsherre i 700-talets islam. 

Hon säger också att hon är beredd att gå i fängelse i England för sina åsikter. Annars har hon enbart varit en hemmafru i Syrien och aldrig gjort något olagligt. Sanningen är att alla fick undervisning i att hantera vapen både kvinnor och barn, gamla och unga hos IS. Hon har också varit en reklampelare för rekrytering till IS. Begums advokat har sagt att hon är en hjälte och är som en soldat från första världskriget som har blivit utsatt för granatchock. Han skyllde också på de lokala myndigheterna i London, som inte hade stoppat henne från att åka till Syrien. Och han har sagt om premiärminister May att hon har "nazistiskt blod".

Offren för terrorn i Storbritannien vill inte att Shamima Begum ska få återvända och politiker har också sagt att de inte kommer att hjälpa henne återvända. Särskilt en mamma som förlorade sin 15-åriga dotter i Manchesters terrordåd år 2017 mår illa vid tanken på att hon ska finnas i England. Terroristen i Manchester hade räddats av brittiska flottan hem till Storbritannien från Libyen och tackade med ett terrordåd. 

Svenska IS-kvinnor befinner sig också i Syrien bland andra Lisa Andersson, 29 år från Västkusten. Hon reste till Syrien år 2013 tillsammans med andra kvinnor. Hon konverterade till en extrem form av islam och reste bort från sina problem i Sverige. Hennes dotter dog i lägret för någon månad sedan. Hon var ett år. Lisa Andersson beskriver livet i lägret där hon är fast som "ett helvete".
20.2.2019
Shamima Begum kan bli av med sitt brittiska medborgarskap för hon kan också bli medborgare i Bangladesh. Storbritannien har samma bestämmelser som Sverige som gör att människor kan vara medborgare i två länder. Den brittiske inrikesministern har sagt att hon ska tas ifrån sitt brittiska medborgarskap. Hennes föräldrar kom ursprungligen från Bangladesh. Hennes jihadistmake är dock från Nederländerna och hon tror att hon kan ansöka om medborgarskap där. 
21.2.2019
Nej hon kan inte bli medborgare varken i Nederländerna eller i Bangladesh säger dessa länder och familjen kommer nu att överklaga beslutet att ta ifrån henne hennes medborgarskap i Storbritannien. Jo den möjligheten har hela tiden funnits. I det här fallet borde hon ha haft en lägre profil och inte uttryckt sina IS-åsikter över medier, men så klok är hon naturligtvis inte. Dock kvarstår faktum att en medborgare i ett land kan inte tas ifrån sitt medborgarskap och bli statslös. Bara i diktaturer görs sådant. Fast en del menar att också svenska medborgare ska utvisas. Som Victoria Kawesa i Fi, som menade att inga brottslingar med utländskt påbrå skulle utvisas eftersom svenska vita sådana inte blev det.
7.4.2019
Här träder Shamima Begums make Yago Riedijk från Nederländerna fram och berättar att det är en mardröm att de har förlorat alla sina tre barn. Den siste dog i läger av lunginflammation i mars i år bara tre veckor gammal. Han vill återvända till sitt land och avtjäna det straff på sex år som han får där för att ha varit delaktig i IS. Sedan vill han leva ett normalt liv utan krig och fattigdom, säger han. Omkring 900 människor från Storbritannien tog sig till Syrien och IS. Från Sverige räknar man med att omkring 300 kan ha rest till IS. 
14.4.2019
Här avslöjas att hon gjorde i ordning självmordsvästar till självmordsbombare, sydde dem på jihadisterna så att de inte kunde tas av utan att explodera, och att hon jobbade för "moralpolisen" hos IS.

Här skrev jag i juli 2014 om detta sista (förhoppningsvis) utbrott av det kollektiva vansinnet när Kalifatet utropades. Och här om de religiöst vansinniga i juni 2014. 
Shamima Begum är 19 år, men ser ut som en
medelålders kvinna.
Faksimil från Daily Mail. 


måndag 18 februari 2019

Vi ska klara oss utan el

UPPDATERAT
Den stora nyheten är att MSB tar sin hand ifrån oss. Vi ska klara oss själva. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap ska inte alls ta hand om oss. Vi ska vara självförsörjande och klara oss utan el. Det är den stora nyheten på Sveriges Television på morgonen. Elsystemet är sårbart i hela landet. 

Jo det har vi vetat länge som bor utanför storstan. Det har aldrig fungerat ordentligt. Varför är inte svårt att begripa för Vattenfall skulle gå med vinst och investera i kolkraftverk utomlands i Tyskland. Det är illa skött av staten och av de politiker som aldrig lyssnar till folket. Så fort det har blåst lite så har elen försvunnit så har det varit i alla de drygt 30 år som vi har bott här på samma ställe. Nästan exakt tre mil från Slussen i Stockholm. Men folket är bortskämt enligt SVT och särskilt gäller det ungdomarna, som inte begriper att de måste uppföra sig som om det är krig mot naturen. Detta enligt Sveriges Television.

Rent häpnadsväckande att vi ska säga till oss själva att vi står ensamma utan stat. Vart har alla pengar tagit vägen? Allt vi har betalat både för el och i skatt till staten? För det är skatt på elen också. Det här handlar naturligtvis om en förberedelse för oss att få ännu mer höjningar av kostnaderna för elen. De skulle ha grävt ned ledningarna där vi bor redan för sju år sedan, men elen kan vi fortfarande inte lita på. Så vi bor i ett u-land nu för att vi har utökat befolkningen så mycket och byggt så många nya bostäder, som alla är beroende av el? Eller vad är det SVT och politikerna döljer för oss och inte säger?
19.2.2019
SVT säger nu att enligt IT-experter så kommer landet att utsättas för attacker över nätet så att elen slås ut i Sverige. Jaha ja. Det är således våra IT-system som inte är säkra. Jamen då måste vi ju betala mer för elen för att säkra dessa system. Eller hur? Inte ska vi behöva klara oss utan el? Nu måste vi betala om och om igen. Vårt nya samhälle måste få kosta och särskilt ungdomen ska betala. Eller hur? Är det bara jag som tycker att vissa politiker och en del journalister går med huvudet under armen?
12:23
Och så visar det sig att SVT har en ny serie som startade i går, som heter Nedsläckt där elen tas ifrån två grupper med människor. Var pysslar SVT med? Detta är ett experiment med ovetande människor. En studie av vad som händer när elen försvinner. Värre än Robinson. Usch! Så det här är det alla miljöpartister bland journalisterna har tagit sig för: att köra en kampanj. Vi som lever i den vardagen hela tiden och måste vara beredda på strömavbrott och har varit det i alla tider, som vi har bott på landet, har inget behov av att se sådana här såpor. Men den verkliga verkligheten är väl inget som SVT:s såpamakare lever i. Jag minns när grannarna i Björkhagen inte hade ström, för de var för fattiga för att betala räkningen. Gör en såpa av sådan fattigdom! Eller vore det för trist? Går gränsen där? 

Jag har skickat brev till energiminister Anders Ygeman och infrastrukturminister Thomas Eneroth och frågat om de tycker likadant som SVT och MSB. Att vi ska klara oss utan el. Så här skrev jag: "Tycker ni också detta? Att vi ska leva på 50-talet nu igen? Har staten slösat bort alla pengar så att vi kommer att få betala och betala om igen nu?"
Den här norrlänningen hade SVT
som exempel i morse.
Vi ska alla klara att leva
på 50-talets nivå.
Ha eget vatten, elda
och bunkra mat.
Faksimil från SVT. 

söndag 17 februari 2019

Trump hotar släppa 800 terrorister

UPPDATERAT
President Trump menar att Europa måste ställa upp och ta hand om de 800 IS-terrorister som USA:s trupper har tagit till fånga i Syrien. Han twittrade om detta för några timmar sedan. Han vill inte att dessa IS-soldater sprids över Europa nu när det är en total seger över IS i Syrien. Han vill att de ska ställas inför rätta i sina olika länder, annars blir Amerika tvingat att släppa dem, menar han. I Sverige har redan många återvänt från Syrien och slagit sig ned i diverse samhällen. Synen har gått från att ta hand om dem och ge dem bostäder till att de behöver kontaktas av socialen för att se om barnen har farit illa. Omkring 150 IS-anhängare har redan återvänt till Sverige. De vill leva ett vanligt liv sägs det och ska inte straffas för vad de har gjort. Alla fick lära sig att använda vapen i Syrien både gamla och unga, kvinnor och barn. Samtliga utsattes för hjärntvätt så att de trodde att det var vi otrogna som antingen fick omvända sig eller dö. 
18.2.2019
Inrikesministern Mikael Damberg anser att de IS-svenskar som finns i Syrien ska dömas där de är. Om de tar sig hem till Sverige ska de dömas här, men de kommer inte att hämtas hem till Sverige. Det har i många år varnats för att åka till Syrien. De som inte hörsammade detta får skylla sig själva och klara sig utan svenskt stöd. lördag 16 februari 2019

Simon Leviev svindlar på Tinder

UPPDATERAT
Akta er unga kvinnor för Simon Leviev från Israel. Han svindlar kvinnor på miljoner genom Tinder. Han påstår att familjen äger ett diamantföretag och avslöjas här av Verdens Gang i Norge. Han har suttit i fängelse i Finland och är efterlyst i hemlandet Israel. Den här mannen kommer aldrig att sluta lura kvinnor, för han startade igen direkt efter att han hade lämnat fängelset i Finland. Men nu är han avslöjad och efterlyst i flera länder. Han föredrar unga blondiner och låter dem smaka på lyxlivet, som andra kvinnor betalar genom bedrägerier. Men han har också lurat män. Ingen går säker för den här charmige israelen utan samvete. Han eftersöktes redan 2011 för bedrägeri i Israel, men flydde då till Europa. Han dömdes i Finland år 2015. Han är efterlyst i Sverige, Norge och England.
17.2.2019
Här fortsätter Verdens Gang att berätta hur det var möjligt att få tillgång till miljoner från olika kvinnor. Det finns kreditkort som American Express som tillåter vad som helst. Så kan det tolkas fast bolaget naturligtvis förnekar detta. På 54 dagar gjorde Leviev av med 2 miljoner på lyxliv runt om i världen. Pernilla Sjöholm heter en kvinna, som har lurats i Sverige. Leviev lade ut kring 100 000 kronor på tre dagar i Stockholm på besök på Operakällaren och på lyxbutiker plus limousinetransport. 
18.2.2019
Svindlaren hette tidigare Shimon Hayut, men eftersom Leviev verkligen är ett släktnamn för en diamantfamilj så bytte han till detta. Han påstod att han var son till diamantmiljardären Lev Leviev. I England är han fortfarande efterlyst, men i Norge lade polisen ned detta. Pernilla Sjöholm i Sverige har anmält denne klassiske sol-och-vårare för att han lurat av henne 400 000 kronor. För att ta fast honom krävs att polisen i flera länder samordnar detta. Men han kommer säkerligen att fortsätta även efter ett nytt fängelsestraff. Det är upp till kvinnorna att inse att han lurar dem. 
19.2.2019
Och här varnar Pernilla Sjöholm för denne man många gånger på facebook. Se upp kvinnor! Han är expert på att bedra er! Han lurar er inte bara utan försöker också få kvinnorna att hålla tyst genom att påstå att både han och de är i fara. 
WARNING
Please help to share this post to warn others❗️
Not only did he fraud me on money, he also is trying to keep me quiet so he can continue to operate his scam.
People need to be aware of this jet set fraudster. This to prevent what has happened to me and so many others to ever happen again.
His victims all around the world need to know the truth and report him to the police.
He have been in jail for this before.
Simon and his team lives an extremely luxury lifestyle- all paid by innocent and unaware people. 
Frequently visited city’s 
Amsterdam
Munich
Stockholm
Zurich
Bangkok
Malaga
St Petersburg
London
8:47
Och här är en berättelse om hur bedragare använder facebook och låtsas ringa från banken. Särskilt äldre är utsatta. De som har pengar på banken. Annelie Pettersson från Värmdö blev av med 60 000 av de 70 000 hon hade på sitt konto, för att hon uppgav koder till, som hon trodde en väninna på facebook. Lämna aldrig ut koder! Banken ringer aldrig! Då är det bedragare om någon gör så ringer och säger att de är från banken. Lägg på luren!
24.2.2019
Här kan ni läsa om bedragaren Levievs alla offer. Han har lurat människor sedan han var tonåring och har inget samvete. 
29.6.2019
Äntligen är Simon Leviev gripen i Grekland. Han greps i går på flygplatsen i Aten. Det skriver Verdens Gang i Norge. Hans riktiga namn är Shimon Yehuda Hayut. Hoppas han får ett långt straff nu för uppenbarligen känner han inte till något annat liv än bedragarens. 

Umgås inte med den här mannen. Han är en bedragare och
svindlare. Han duperar unga kvinnor genom lyxiga presenter
innan han slår till och säger att han behöver några hundratusen
för det har hänt något.
Faksimil från Verdens Gang. 

fredag 15 februari 2019

Minderårig mördare i Märsta

Den tonårspojke som hittades mördad under bråte i Valsta, Märsta i skogen misstänks ha en minderårig mördare som baneman. Så trist när sådant händer! Livet blir förstört för både offer och mördare plus deras familjer. Åtal ska väckas senast den 1 mars. Den misstänkte minderårige mördaren nekar till brott och häktningen ska överklagas till hovrätten. Han är 16 år. Kommunen har gått in med trygghetsskapande åtgärder. Dock en smula för sent. Vila i frid tonårspojke! Bägge pojkarna var jämngamla och offret tros ha blivit ihjälslagen.

Morden i Sverige går inte ned utan istället går de upp. De ligger stadigt på tre i veckan, minst. Jag skrev till generaldirektör Erik Wennerström på Brå och frågade om detta den 1 februari, men har inte fått något svar. Här kan ni läsa brevet:

Jag är nu inne på det fjärde året med mordstatistik. Helt klart stämmer inte de siffror Brå presenterar i denna statistik. Också nu i januari är det kring tre mord i veckan, vilket har varit fallet under alla de tre tidigare år jag har räknat dessa de grövsta brotten i Sverige. Brå har höjt statistiken en smula, men den stämmer fortfarande inte. Jag har räknat fram 177 fall av dödligt våld under 2018. Förskräckliga siffror. Statistiken för förra året är inte klar. Bara mord genom skjutningar ligger på kring 44-45 per år. Om man räknar bort dessa stämmer statistiken från Brå något bättre. Varför vill Brå hålla nere statistiken över morden i Sverige? Det är väl inte någon behjälplig? Varken politiker, polisen eller allmänheten? Det får bara människor att tro på det som Mark Twain sade: lögn, förbannad lögn och statistik. Så vill vi inte ha det i det här landet. 

Här kan du ta del av det jag skrev i januari om förra årets statistik över det dödliga våldet i Sverige: https://annhelenarudberg2.blogspot.com/2019/01/ett-trist-rekord-i-mord-och-drap-under.html

med vänliga hälsningar
Ann Helena Rudberg


Den mördade pojken hittades i skogen i Märsta.
Faksimil från Google. 

Erkännande av stölden av regalierna

UPPDATERAT
Den 22-åring som står anklagad för att ha stulit de kungliga regalierna från 1600-talet i Strängnäs domkyrka erkänner nu att han har tagit dem. Trots tidigare dna-bevis i form av blod i kyrkan nekade han, men nu finns både hans och den för grovt häleri häktade 24-åringens dna på de stulna och upphittade regalierna. Så hans advokat säger nu att 22-åringen erkänner. Det är ett kompisgäng norr om Stockholm, som är skyldiga till detta. Regalierna återfanns i en soptunna på en parkering i Åkersberga för en dryg vecka sedan. En 26-åring är också häktad för grov stöld. Gänget har tidigare stulit bredbandskabel till ett värde av 3,5 miljoner kronor. Men med regalierna tog de sig vatten över huvudet. De bedöms vara värda 65 miljoner kronor trots att de blev ihopknycklade när de stals. 
22.2.2019
Den 22-åring som har erkänt att han tog regalierna döms nu till 4 år och 6 månader i fängelse. 

Här skrev jag tidigare om detta. 


Så här såg två av de tre kungliga regalierna ut när de återfanns.
Drottningens krona är den tredje återfunna nationella skatten, men
den var inte lika förstörd. Bara en aning böjd.
Foto Polisen. torsdag 14 februari 2019

Partiet Vändpunkt behövs inte

Ett nytt parti har startats av Carl Schlyter, tidigare i miljöpartiet och han menar att det behövs för att ordna till politiken mot ett bättre samhälle där miljön tas till vara och människor inte längre betraktas som kunder utan som medborgare. Partiet Vändpunkt (pv) ska helt enkelt ersätta miljöpartiet och skapa ett samhälle där alla kan trivas och må bra.

"De som flyger mycket, bor stort och gör av med mycket energi och resurser får betala mer medan den som lever resurssnålt, som många med mindre inkomster gör, gynnas då de får tillbaka mer på skatten än de betalar. Det ger alla möjlighet att investera sig ur energi och resursberoenden. Bara så kan vi skapa en klimatpolitik som förenar, snarare än splittrar. Ekonomin ställs om till att fokusera på ökad livskvalitet snarare än ständigt ökad konsumtion."

Så skriver han i dag på DN Debatt. Han vill helt enkelt att Sverige ska gå före alla andra länder och minska utsläppen så att Sverige blir fossilfritt till år 2030. Ja de flesta vill väl bo i en röd stuga på Stureplan i Stockholm, men så tänker han sig nog inte framtiden. Han vill istället att EU blir:

"en aktör för människor i stället för kapital, för förnybart i stället för fossildrivet, och för en starkare och mer decentraliserad demokrati i stället för en plats för de redan inflytelserika. Men då behöver vi bli fler."

Han siktar på EU-valet i maj, säger han. Jo där brukar politiker vilja sitta för det är inte lika jobbigt som att finnas hos människor i hemlandet och det är väldigt bra betalt. Jag tror inte detta parti behövs. Det är som Carl Schlyter säger att vi väljare vet själva hur vi vill ha våra liv. Och politiker får gärna hålla sig borta från det. Det tycker jag. Sverige har varit centralstyrt ända sedan 1500-talet och Gustav Vasa, men vi ser det knappt för vi är födda in i den kulturen. Carl Schlyter är resultatet av den splittring i politiken som pågår samtidigt som det sitter fyra partier i en koalition i riksdagen. Och miljöpartiet sitter i regeringsställning.

Nog behövs det en ny politik i Sverige, men den har svårt att komma fram för det pågår en uteslutning av sverigedemokraternas väljare och en inbördes kamp mellan partierna, som väljarna inte uppskattar. Fram till år 2030 kommer vi absolut få en ny politik på många områden, men att skapa nya partier gör inte att det går fortare. Det gör att politiken framstår som ännu mer amatörmässig och utan kontakt med folkets breda lager. Vi behöver inte fler partier i riksdagen utan färre. 


En röd stuga fast på Stureplan. Så brukar
människors nostalgiska dröm om
boende sammanfattas.
Det tåget har gått för många år sedan.
Och att bo på landet har sina nackdelar.
Det är därför människor drömmer om
fördelarna som finns i storstan.
Faksimil från Google.