fredag 30 september 2022

En smak på livet

Leif GW Persson har fått sitt liv skildrat i vår statliga television (två avsnitt) och dessutom sitter han i TV4 och smörjer kråset med rysk kaviar och oxmärg. Jo jag råkade se när han berättade om Jan Stenbeck som inte drack ihjäl sig, men väl åt sig till döds. Minns honom eftersom min älskling jobbade åt honom på Skeppsbron. GW är lika gammal som jag, fast en aning äldre, så han tycker inte det gör så mycket om han äter sig till döds nu. Så sade han i slutet av matprogrammet En smak på livet i TV4.

Undrar vilka fler program han ska bevista? Hur man blir begravd på bästa sätt? Han kanske vill bli begravd på sitt gods i Sörmland, men det får man ju inte. Dessutom verkar han inte äga stället utan hyr det. Hans livslånga mål att bli rik blev verklighet när han fick sparken från polisen efter Geijeraffären på 70-talet, då han hade skvallrat till DN och Peter Bratt om justitieministerns prostituerade. Jag minns den affären också eftersom jag jobbade då på DN. Och sällan har jag varit med om något redaktionsmöte, som var så pinsamt, som när chefredaktören förklarade varför DN måste backa och be om ursäkt till regeringen. Han är död nu så vi ska inte tala illa om honom, för han var väldigt omtyckt eftersom han var snäll. 

Men naturligtvis var det en katastrof att DN inte kunde sköta det där bättre och att Peter Bratt fick fel för sig om årtal. Olof Palme hade sådan pondus att det inte gick att gå emot honom. Svenska folket var socialdemokrater på den tiden liksom de flesta journalisterna på DN. Men en säkerhetsrisk var justitieministern absolut enligt Säpo och Doris Hopp hette bordellmamman som styrde träsket i Stockholm. Men Lennart Geijer frekventerade inte Malmskillnadsgatan förstås utan det gick mer diskret till när han ville umgås med denna sorts kvinnor, säger GW i dag. För denna callgirlverksamhet gällde maktens män med tjocka plånböcker. Det var ju inte ens olagligt på den tiden. 

Först tänkte GW ta självmord då på 70-talet eftersom hela hans yrkesliv hade ryckts ifrån honom och han åkte till jaktstugan för att skjuta sig, men så ångrade han sig i sista stund. Det blev Sven Melander av alla människor som stöttade honom och räddade livet på honom då. För GW var arbetslös och började istället skriva Grisfesten, som naturligtvis handlar om Geijeraffären, fast han förnekade det då. Och Sven Melander hjälpte honom där också och kom med idéer. Så kom det sig att han tjänade på en månad vad han tidigare hade tjänat på ett år genom att alla köpte hans böcker. 

Jo som sagt nu gäller det att använda GW Persson i alla möjliga program innan han går hädan av denna smak på fina rätter och goda drycker. Jag har nog aldrig sett en så stor mage, som den han håller sig med. Men lev nu en aning längre GW. Eller har du fyllt ditt liv så mycket det går? Jag kan förstå den tanken också. Själv har jag målet på 94 år ungefär, men ingen av oss vet förstås när vår tid inträffar. Denna dag är verkligt sorglig för oss eftersom den 26-åring i släkten som valde döden begravs i dag. 

Nu sitter han i TV4 och smörjer kråset. Vilka program har han inte varit med i ännu? Skynda att använda honom innan han försvinner. 


Den nya regeringen får ta krafttag

UPPDATERAT

 Det verkar ha brakat loss ordentligt med skjutningar och annat våld i samhället. Som om vi inte hade någon regering alls eller ens någon polis längre. Senast i natt besköts en buss i Hallonbergen. Ett tiotal passagerare fanns i bussen, men ingen träffades tack och lov. Dock fick en passagerare glassplitter över sig när rutan bredvid sköts sönder. Två gärningsman försvann på sparkcykel. Men i Enköping sköts verkligen ett par personer i går kväll i ett radhus. En man i 45-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern. Skott gick där genom både dörr och fönster. Uppenbarligen mordförsök. Men de var talbara när de fördes till sjukhus. 

Det finns hur mycket som helst att ta itu med när den nya regeringen tillträder. Vi hoppas att det blir snart inom ett par veckor. Brottsligheten har brakat iväg och den lär bli värre under ett tag till. Med alla småglin som tycker att de kan göra som de vill. Enligt nuvarande inrikesministern Mikael Damberg (s) är det mycket ovanligt att oskyldiga skjuts, men han menar att vissa växer upp i familjer där mycket går fel och det kan också gå dåligt i skolan. Då kan ungdomar bli kriminella för att bli rika fort. Detta sade han förra året och också att de anställde fler poliser, satte upp fler kameror och skärpte straffen för att få bukt med kriminaliteten. Verkar inte ha hjälpt alls. 

1.10.2022

Så sköts då det 49:e offret till döds för i år. Eller har jag tappat räkningen så det är fler? Nej visst det var 48 i går då rikspolischefen höll presskonferens. Det här mordet skedde i Södertälje där tre skottlossningar har ägt rum denna vecka. Han blev 19 år gammal och det hände sig i Ronna i Södertälje. Känner mig som en härold som ropar ut vad som händer, men inget mer. Ingen är gripen. 

9:28

Nu på morgonen så grep polisen två personer, som är anhållna för detta mord i Ronna. 

2.10.2022

Så sköts en man i 40-årsåldern ihjäl i Ronna i Södertälje i går kväll. Offer nummer 50 i Sverige i år. Och teorin är att han sköts av misstag. Vad sägs om det Mikael Damberg (s) som fortfarande är inrikesminister.

4.10.2022

Fyra personer begärs nu häktade för det 49:e offret i Ronna i Södertälje. 

6.10.2022

Där dog en till i Södertälje. Rekord! Igen! Det bir offer nummer 51 för skjutning i Sverige. 

12.10.2022

Och nummer 52 blev en man i Märsta. 

16.10.2022

Nummer 53 blev en man i Göteborg. Han var taxichaufför. 

21.10.2022

Nummer 54 blev en man i Södra länken i tunneln i Stockholm. 


I östra Enköping besköts ett radhus i går kväll och en man och en kvinna skottskadades i huset. Polisen har spärrat av kring brottsplatsen. 

onsdag 28 september 2022

Vem har Magda Gad blivit?

UPPDATERAT

 Jag trodde först att Magda Gad hade blivit kapad på twitter, men det har hon tydligen inte. Hon som är korrespondent i Mellanöstern och lite varstans verkar har blivit hjärntvättad av sin verksamhet. Hon föddes i Falun 1975, men ställer sig nu på de värsta förtryckarnas sida. Jag kan förstå att hon kan behöva klä sig i heltäckande i sitt jobb i vissa länder, men inte ställa sig bakom detta totalt. Obegripligt! Att framträda så här är det ett led i jobbet? Eller inte? Jag kan fortfarande inte tro att hon verkligen står bakom de där bilderna och det hon säger. Men vi lever i märkliga tider.

 Om jag som reporter skulle klä mig så där så vore det för att få tillgång till miljöer som annars är stängda, men hon verkar ha gått in med hull och hår för detta. Hennes pappa kom från Egypten var muslim och dog i cancer för drygt 20 år sedan. Hon verkar ha blivit en kameleont, som har skiftat inställningar för att ta sig fram. Har aldrig sörjt pappans död ordentligt utan ständigt fortsatt att slåss? Om så är fallet kommer allt ifatt till slut. Varför skulle någon kvinna vilja klä sig så där frivilligt? 

30.9.2022

Så har det slagit runt för Ann Heberlein som tycker att alla kvinnor får välja att klä sig hur de vill och att ha som yrke att prostituera sig. Att jämföra muslimska kvinnor med prostituerade är bara det kränkande och nedvärderande. Att säga att kvinnor har rätt att välja vad de vill i sina liv är att bortse ifrån hur förtrycket fungerar. Hon är teologie doktor i etik och har blivit alldeles världsfrånvänd. Hon säger att Magda Gad postade en serie twitterbilder med olika kläder. Nä det gjorde hon inte. 

Hon klädde sig i heltäckande och i något som lät hennes enbart hennes ögon vara fria och sade sig stödja dessa kvinnor som gjorde så. Det postade hon för tre dagar sedan på twitter. Detta är även förtryckande för männen för synen är, att de kan inte låta bli att sexuellt ge sig på kvinnor, som inte har heltäckande klädsel. De kan inte hålla sig i skinnet. Detta är en syn på männen, som om de vore outvecklade barn och helt känslostyrda. 

tisdag 27 september 2022

Vad har tro eller övertygelse med talmän att göra

 Vad behöver en talman annat än gott sittfläsk och en förmåga att hålla ordning på vad som försiggår i riksdagen och i vilken följd som frågor, motioner och omröstningar och ska tas upp. Det liknar detsamma som en magister eller lärarinna har till uppgift: att hålla ordning på klassen. Visst är det förvånande att andre vice talmannen Julia Kronlid (sd) verkar vara någon som tror på Gud så hårt och övertygat att det är denne Gud som har skapat allt. För bara 6 000 år sedan. Men vem bryr sig? Bara hon sköter jobbet i riksdagen så får hon tro på djävulen och hans anhang eller att det verkligen finns totalt onda människor, som dessutom föds onda. Eller att Muhammed gjorde två resor till himlen och red på fantasidjuret enhörning. 

Förvånande är också att det verkar finnas fler av hennes sort i Sverige. Det visste jag faktiskt inte. Jag trodde att alla var övertygade av vetenskapen så långt som att universum faktiskt har funnits i miljarder år. Och att det finns en skapande kraft - visst - men att det inte är den där Guden eller Allah som har gjort alltihop. Men vem bryr sig som sagt så länge deras tro inte inkräktar på vad jag är övertygad om och de försöker få mig att tro på detsamma som dem. 

Själv är jag indoktrinerad i svenska kyrkans tro. Ni vet på den tiden för inte så många år sedan när staten och kyrkan hörde ihop - ända till år 2000 - och kyrkan var den instans som höll ordning på vilka människor som föddes och bodde i Sverige. Det fungerade bra för ingen försökte frälsa mig av alla präster jag har träffat. Man fick faktiskt ha sin personliga tro - om man hade någon - ifred. Även i konfirmationsundervisningen och när kristendom fanns på schemat i skolan. Men jag gick ur kyrkan på 70-talet för jag hade ingen lust att betala en massa skatt och dessutom var jag inte övertygad om den där Farbror Gud som vakade över oss. Men änglar tycker jag om. 

Vi behöver alla ha någon grundläggande övertygelse i botten för att klara oss. Något andligt att hålla oss till annars är vi som vissna löv i vinden och rör oss hit eller dit vid minsta vindpust. Men som sagt denna inre övertygelse har ingen annan med att göra. Vi hänger samman med andra människor och de kan få för sig en massa underligheter, projiceringar brukar det kallas, så att vi blir attackerade eller ignorerade av andra. Men det är okej så länge det inte går till handgripligheter. Det är skräck och rädsla för dem själva och deras inre som styr dem, särskilt när de är unga. Ju mindre de känner någon desto mer kan de projicera för att slippa tampas med sig själva. Det fungerar ett tag, men så småningom slår det tillbaka på dem själva. 

Var och en måste ta itu med sina egna problem, men tyvärr så dukar en del under och orkar inte leva längre på den här planeten. Att lämna med självmord är bland det värsta man kan göra mot omgivningen och en del säger att de som gör så genast måste leva om sina liv och ta itu en gång till med samma problem. Men att ingen tvingas till någonting alls på andra sidan. Utan där är alla fria. Dock kvarstår personligheten så ifall människor är inskränkta här fortsätter detta också bortom döden. Det kan ju vara straff nog dock att tvingas inse hur illa man har levt kanske. Och känna vad andra har upplevt. Om det nu går till så och vi verkligen överlever döden. 

Det finns inget alls vi behöver göra har jag lärt mig genom livet. Alla får sitt och ondska straffas av sig självt. Jag har sett det om och om igen under livet att de som inte begrep så mycket snubblade, när man klev åt sidan, på sina egna fötter. Så har jag blivit en iakttagare och stått vid sidan och även haft det som yrke och grävt djupt i mig själv samtidigt. För det är det enda man egentligen behöver göra. Vända ut och in på sig själv och inse vem man är. Då blir man i bästa fall en förmedlare av något till andra. Men man ska aldrig komma med goda råd oombedd. Det är inte bra. 

Jo så låt nu Julia Kronlid (sd) få sköta sitt jobb som talman och annars tro på vad hon vill. Det ska bli spännande att se vad de här åren för med sig. Fast en del fortsätter sin propaganda som om det inte redan har varit val. Men det brukar ju ta ett tag att bromsa in och inte automatiskt fortsätta i samma hjulspår som under tidigare år. Men all makt utgår från folket och detta folk har nu sagt sitt. Nu måste också tillträdande regering få lite utrymme att visa vad de kan. 

PS. När Julia Kronlid fick frågan 2014 om det verkligen var så att världen skapades för 6 000 år sedan. Svarade hon gravallvarligt: jag var inte där då. Det är ju humor! DS.

Här kom till slut den kungliga familjen till riksdagen. Väldigt tidlöst när man ser på uniformer och galavagnarna. I min ungdom fick riksdagen gå till slottet, men nu är det tvärtom sedan 1975. Mer demokratiskt kan tänka. måndag 26 september 2022

Slöjan används av förtryckare

Jag tog upp beskrivningen av extrema muslimer i Sverige för drygt tio år sedan. Så nu blir jag lite trött när allt går i nya cirklar. Har uppmärksammat att de med slöja verkar ha företräde före andra kvinnor som lagar mat. Åtminstone i TV4. En utvald minoritet. Men nu är Iran landet där protesterna står som spön i backen och det vore förstås en välsignelse om de slapp den religiösa diktatur som råder där sedan 1979. Det blev inte bättre med en religiös diktatur än med shahen av Iran. Nej diktaturer är aldrig bra vilket epitet de än har. 

Vad finns att säga om detta, som vi knappast kan påverka. I Iran måste folket självt ta itu med de religiösa ledarna. Det kan inte vi göra. Världen måste naturligtvis gå mot mer frihet och mer demokrati vilket betyder att makten ska utgå från folket. Det skaver lite här och där också i vårt fina Sverige. Vi har också haft terrorister som med blida ögon sågs som frihetskämpar när de åkte till Mellanöstern för att kämpa för ett nytt rike med religiösa förtecken. Detta vansinne ramlar människor in i med jämna mellanrum. Jag vet inte om mänskligheten någonsin kommer att kunna lämna det stadiet. 

Krig är en arketyp och ingår i den mänskliga paletten och detta gör att det alltid går att få med sig människor under en tid. Se på Putin och Ryssland. Det går att genom propaganda få fram dessa arketyper inuti människors själar och få dem att kämpa för något de inte knappt ens vet vad det är. Detta är känslostyrt och betecknas ligga utanför den enskildes kontroll. Det går att hjärntvätta människor till vad som helst, bara man börjar tillräckligt tidigt i deras liv. Så slöjan används även i Sverige på små flickor. 

Hur kan man då tillåta att kvinnor går omkring med heltäckande klädsel i demokratins namn? Eller har slöja och måste täcka sitt hår för att det är så sexuellt utmanande annars? Var och en är fri att göra som den vill? Visst. Kvinnor skulle skiljas från slavinnor och icke muslimer genom att ha slöja. Så var tanken. För kristna kvinnor behöver man inte ta hänsyn till på samma sätt. Muslimska kvinnor med slöja eller mer heltäckande klädsel var fria. Så menar islam. Gissa vilka som bestämmer detta?

Och så har jag hört det där märkliga skälet att vi också hade sjalar tidigare i bondekulturen. Jovisst. För att inte håret skulle flyga omkring och störa kvinnor när de arbetade på åkrarna. Rent praktiska skäl. Själv har jag också haft sjal i min ungdom av samma skäl. För att inte frisyren skulle bli förstörd eller för att jag som flicka befann mig i Blekinge på en bondgård. Håret tvättades inte så ofta där. Fanns inte varmvatten inomhus nämligen. Utan det måste värmas i ett uthus där det fanns en stor ugn. Vi fick sedan turas om att bada i en träbalja. Detta var 1950-tal. Inte alls så länge sedan. Men det var inte påbjudet av religiösa skäl med sjal och jag tog av mig denna sjal närhelst jag hade lust. 

De slåss i London också mot dessa förtryckare. Fel land kanske. 

Här är jag fångad på bild av min pappa, som hälsade på när vi var sommarbarn i Blekinge. Ett annat liv än det i förorten Björkhagen i Stockholm. 


lördag 24 september 2022

Ewa Fröling framträdde med sin själsliga resa

Jag såg Ewa Fröling nyss på TV4 där hon promotade sina nya bok Att störa ett väsen. Hon läste ett stycke ur den och började med symbolen svart sol. Det betecknar det innersta i oss. Om man går efter C G Jungs psykologi, så är det vår innersta kärna. Ewa Fröling var uppenbarligen på jakt efter den, precis som vi alla är. Men hon brakade samman. Det känns igen. För det är inte lätt att få tag i vårt innersta utan att råka ut för just svart sol, som betecknar den fara som finns i att försöka nå något annat och djupare i själen.

Hon är 70 år nu Ewa Fröling och då ingår att ha fått fatt i någon mening med livet, som är djupare än att ingå i kändisarnas krets. Det hon beskriver upplevde en del redan på 70-talet på institutionerna inom psykvården. Där fanns förstås ingen hjälp att få då heller, men det var en asyl som det hette. Ett sätt att dra sig tillbaka från världen ett tag. Bara människor inte fastnade där. Så har människor kämpat med att gå vidare i sina själar under århundraden. Och dessa asyler lades ned för det var för många som blev paket i läkarnas vård och inte kom ut därifrån. 

Det hände Ewa Fröling nu dock i den moderna formen att hon förstod sig själv bättre och kunde lämna den psykiatriska kliniken. Ett par blå skor står som symbol för detta. Det normala i livet. Jo skor används för att gå konkret genom världen. Jag har läst en bok som beskriver hur en psykos kan gå över av sig självt. Bara människan lämnas i fred. Om då inte såren inombords är för svåra. Det var Margareta Alderin, som har skrivit boken Upptäckten om hur hon går in i dessa landskap och tar sig tillbaka därifrån alldeles på egen hand. Hon behövde varken mediciner eller terapeuter för att klara detta. Dessa upplevelser är verkliga och viktiga, men mot dem står den medicinska läkarvetenskapen. I värsta fall. Margareta Alderins bok kom år 2008. 

Men ingen kan förstå eller inse detta, som inte själv har vandrat genom dessa landskap och det är inte alla förunnat. En del människor lever på en ytligare nivå och vill eller behöver inte förstå detta. Men det kan beskrivas som att gå runt i dessa landskap och smaka på vad som där finns. Det går att gå in där många gånger under livet. Ungefär som Tolkien har skildrat det i sina romaner. Han tillbringade ungdomen i de franska skyttegravarna under första världskriget, vilket skapade hans fantasiliv. Det är en andlig värld, som alla kan besöka, när de har lämnat religionerna bakom sig och inser att det är de själva som är de gudar som de har dyrkat. Vansinnigheten bryter dock ut om den människan tror att den står över alla andra och är gud själv nu. Så är det inte. Men alla människor har förmågan att ta sig till en andlighet, som varken behöver världsliga eller religiösa ledare. 

Men som C G Jung också sade, så försökte han aldrig att övertala någon patient att överge sin religion om den fortfarande var ett bra och äkta stöd för den människan. För det är en krycka för oss svaga människor, som vi alla kan ta till. Hur andliga vi än tror oss vara i oss själva. Alla religioner innehåller en kärna som är äkta och som talar djupt till människor. Innan dessa religioner blir makt och tomma paragrafer, som måste följas. Det gäller både världslig politik och religiösa andliga läror. Allt är uppenbarelser och frälsarläror när någon upptäcker detta. 
Iran stackars land

 Iran har egentligen aldrig varit en demokrati. Det har skiftat mellan diktatur och teokrati sedan 1970-talet och shahen av Iran genomförde reformer, men folket var inte tillräckligt nöjda utan införde teokrati 1979. Iran blev en muslimsk stat styrd av Allah. Statschefen är den religiöse ledaren och lagen är sharia. Det är religionen som styr det dagliga livet och när Mahsa Amini dog 22 år gammal, för att hon inte hade täckt håret ordentligt och hon greps av den religiösa moralpolisen, då inser var och en av oss tänkande människor att slöjan är ett förtryckarinstrument. Inte något som någon gud har anbefallt utan människor med makt. 

Det är inte första gången under dessa årtionden som människor går ut på gatorna i Iran, bränner slöjor och kräver rättvisa. När jag var ung såg alla kvinnor där ut som i Europa eller USA. Alla klädde sig som de ville. Det största inskränkningen i någons levnad är när ingen ens får se ut som den vill. Och en kvinna avslöjas som mot regimen bara någon hårlock syns. Vart är då världen på väg? Mot sharia i Västerlandet eller kommer även muslimska länder så småningom blir mer demokratiska? Nu slås protesterna ned och internet stängs. Ingen som vet något om frihet kan inse något annat än att islam inte är rätt religion. Eller politik. Särskilt inte en sådan diktatur där en gud ska styra allt. 

Men kvinnor försvarar slöjan, för att männen inte ska bli upphetsade sexuellt och överfalla dem. Och männen är indoktrinerade med att de inte kan låta bli att överfalla kvinnor ifall dessa inte täcker sina kroppar med lösa kläder och bär slöja. För håret är så sexuellt utmanande. Och kvinnliga kroppar får inte synas. Männen tror att de befinner sig ständigt i tonåringens kropp och de har aldrig uppfostrats till eller insett att de kan låta bli att följa sina instinkter. Därför måste det finnas en gudomlig sharialag som styr över dessa instinkter. 

Det är en syn på män, som lägre stående varelser, som aldrig mognar eller blir vuxna. Utan ständigt måste underordnas en gud och ett prästerskap. De kan inte tänka ordentligt och styras av sin hjärna, utan är känslostyrda och kan inte hålla sina känslor i styr. När ett helt folk innefattas i den synen på halva befolkningen är detta land förstås illa ute. Det är kollektivets religion, som har blivit den styrande makten fast vi lever på 2000-talet och denna syn på människor borde höra mer hemma i Tusen och en natt, i sagornas värld. 

Vilket är sant? Att sjalen är en frihetssymbol eller att den är en maktsymbol för förtryckare. Nour Mallah, som är för sjalen, är med i partiet Nyans i Borås. Detta nya parti fick platser i två kommuner i Sverige i september: Botkyrka och Landskrona. 

fredag 23 september 2022

Ibland ser terrorister ut precis som man tror

UPPDATERAT

 Jaha nu är en norsk pakistanier efterlyst för terrorbrottet mot homosexuella i somras i Oslo. Han lär befinna sig i Pakistan och om man skulle be någon föreställa sig en terrorist från Pakistan är Arfan Bhatti ett bra exempel rent utseendemässigt. Tänk att fördomar kan stämma in! Han är numera 45 år och började begå brott som 15-åring i Norge. Då knivskar Bhatti en butiksägare efter att denne 15-åring hade rymt hemifrån. 

Arfan Bhatti befinner sig på en känd adress i Pakistan i släktens hus, men han har inte hört talas om att polisen eftersöker honom, säger hans advokat. Han har många brott bakom sig och har inga som helst spärrar mot detta verkar det. Han har också dömts som 37-åring i Pakistan till sex års fängelse för att ha haft kontakt med talibaner. Bhatti tillhör de extrema muslimerna. Två män sköts till döds i somras i samband med Pridefestivalen i Oslo. Det betecknas som terrorbrott. Och Arfan Bhatti är efterlyst i samband med detta. 

27.9.2022

Nu är Arfan Bhatti gripen i Pakistan. 

Rekord i mördade i skjutningar

 En man i 20-årsåldern sköts ihjäl i Kristianstad i går och därmed är antalet mördade genom skjutningar uppe i 48 stycken i år i Sverige. Ett nytt förfärligt rekord. Sverige är unikt i Europa genom att så många unga män mest skjuts ihjäl. De flesta i kriminella miljöer. Det är som jag tidigare har sagt ingen större risk heller att mörda på detta vis för de flesta åker inte fast. Mördandet kan fortsätt oförhindrat. 

I det här fallet finns ingen misstänkt. Detta är en förändring som har skett under socialdemokraternas styre till det värre och ansvarig för detta är nuvarande justitieminister Morgan Johansson. Att vända denna utveckling kommer att ta lång tid eftersom det har tillåtits att pågå så länge. Här skrev jag om detta mördande förra året.onsdag 21 september 2022

Putin pratar goja

 Känner ni till språket goja? Det är när någon säger vad som helst utan att mena det. Precis som Putin uttrycker sig nu igen. Han hotar och går på, men ingen kan detta förstå. Han är slut den där vandalen och det blir rena skandalen när han får gå utan att tillstå alla brott han kommer att begå, innan detta dödande och mördande blir en knal och hemsk final. 

Personligen är jag inte ett dugg rädd för denne lille grabb, som aldrig har fått känna på något annat än KGB och våld i sin ungdom. Hans båda äldre bröder dog, en som spädbarn och den andre av difteri under belägringen av Leningrad under andra världskriget. Hans pappa blev svårt sårad under striderna i Leningrad. Mycket att ta igen för tredje sonen. Det har han nu gjort vid snart 70 års ålder (fyller år den 7 oktober). Han har karmatal sju och det har ofta mördare. Han kommer säkerligen gå in för att bli en av de värsta. Om han inte redan räknas dit. 

Jag tror inte alls han vill vinna kriget utan bara visa sin makt nu igen. Han bryr sig inte ett skvatt om hur många som dör. Han vill helt enkelt ställa till den största oredan sedan andra världskriget. Han som var så bråkig i skolan, så i tredje klass blev han inte pionjär som sina klasskamrater. Utan först i sjätte klass. Pionjärerna var ungefär som hitlerjugend i Tyskland. Fast kommunistiskt. Det är synd om Putin precis som om alla diktatorer, som förlorar kontakten med marken och tror sig vara oövervinnliga. En total missuppfattning! Men mycket elände hinner de ställa till innan ödet eller andra makter hinner upp dem.

Och nu flyr ryssarna landet. Flygbiljetter slutsålda. 


Faksimil av en insändare till DN av Jens Ahlbom Hudiksvall. 


måndag 19 september 2022

I dag följer alla med drottningen

 Drottning Elizabeth begravs i dag om ni inte visste det. Det regnar där jag bor så det är perfekt att följa begravningståget i London. Jag har haft släktingar som blev 96 år. Det är en mycket bra ålder tycker jag för det betydde att jag fick veta mer om min mammas släkt. Hon som bara blev 43 år. Tragedier kan inte suddas ut av någon som lever länge, och drottning Elizabeth fick sin beskärda del av dem, men det är naturligtvis bra att någon vet vad som har försiggått och någon står som garant också i svåra tider. 

Hon gjorde det eftersom hon levde genom andra världskriget med sin kungafamilj. Precis som mina föräldrar gjorde så, levde genom andra världskriget. Min mormor var redan död då och min morfar dog strax efter kriget år 1946. Min farmor levde dock in på 50-talet (född 1888), vilket inte min farfar gjorde. Han dog på 30-talet. Min farmor var uppvuxen i relativ rikedom då med en pappa Maximilian Schenström, som var häradshövding, riksdagsman och satt i Västerås stadsfullmäktige. Han blev 87 år. Det hjälper att vara välbeställd, för att leva länge och att känna sig ha en uppgift i livet. 

Jag är ganska lik min farmor förstår jag sent omsider, fast jag alltid tyckt mig vara mest lik min mamma. Men jag tänker leva länge än - fyller 77 i år - men det är ingen ålder tycker jag. Jag är född med ljushet omkring mig eftersom det var strax efter kriget. Minns ingenting förstås utan har bara en känsla av att det var mycket ljust och att jag var ett välkommet barn. Detsamma var det säkerligen för drottning Elizabeth och hon slapp också växa upp med trycket på sig att bli drottning. Men blev det senare efter att hennes farbror Edvard VIII blev kär i en skild amerikanska och abdikerade. Då blev drottning Elizabeths far kung under namnet George VI år 1937 och när han dog 1952 blev hon drottning. Farväl denna tid och dess drottning!

Det är möjligt för många att följa detta begravningståg genom London eftersom tiden har förändrats när det gäller medierna. Så jag tänker vara hemma och se på TV. Det hela drar igång vid 11-tiden och BBC är den kanal jag gillar i sammanhanget. Nedan är vad som visades på BBC när jag skrev det här. Några bilder från hennes långa liv. Hela dagen får denna drottning i brittisk TV. 

Nedan också bilder från Westminster Abbey. 

Här nedan är hon på väg att bäras in i kyrkan Westminster Abbey. Där gifte hon sig och där kröntes hon. 
Och här nedan är hon i kyrkan. En sista bild från gravkapellet där Elizabeth II vilar med sin make och sina föräldrar. 


lördag 17 september 2022

Demoner i demokratin

Det finns demoner i demokratin. Det har de goda påstått länge. Att det har låtit som gammeldags predikningar från 1600-talet har inte påverkat de godas omdöme. Nu ska alla de goda flytta till ett annat land med Jan Guillou i spetsen. Jag skulle gärna stå och vinka adjö, men jag tror att de flesta besinnar sig nu, när de kommer att inse att dessa demoner de har skapat, var enbart hjärnspöken hos dem själva.

Jag har mycket svårt att förstå varför ett parti som aldrig hade haft någon makt blev så hatat och anklagat. Men naturligtvis berodde det på att de goda backade till vad de kände till om Europa på 30-talet. Då en man tog makten, som inte hade några goda avsikter. Det de goda inte ville veta av var hur Europa såg ut på 30-talet. Det var krig då mellan kommunister och högerfascister. Folket ville ha den man vid makten som kunde lösa dem från deras fattigdom. För det var verkligen fattigt då, vilket är svårt för de bortskämda goda att begripa i dag, när ingen av dem behöver gå hungriga.

Det var fattigt i Sverige också för att kvinnor födde många barn och ibland räckte inte maten till. Så var det för min mamma och hennes syskon. De var tio stycken och ägde ingenting. De bodde utanför Kärrbo i Västmanland och hyrde ett torp av godsägaren i trakten. De betalade med fisk och annat som de kunde bidra med. Morfar var nämligen fiskare och snickare och han hade rätt att fiska i Mälaren utanför torpet. I värsta fall fick barnen gå och lägga sig utan kvällsmat, för det var som sagt knapert, och de kände inte hungern när de sov. 

Även när jag föddes var Sverige fattigt, för det hade varit det största kriget någonsin i Europa och världen. Det tär på resurserna när männen ska ut och slåss med varandra. Och bomberna faller över husen och förstör dem. Men Sverige hade klarat sig utan att gå i krig och var heller inte invaderat som våra grannländer Danmark och Norge. Regeringen var följsam mot tyskarna och lät dem forsla trupper genom landet ända upp till Narvik i Norge. 

På den tiden regerade demonerna i människors sinnen på grund av fattigdomen. En människas första plikt är att överleva och det gjorde inte människorna så bra då under kriget när miljoner dog. Vänstern i Sverige fastnade i föreställningarna efter kriget, att demonerna skulle komma tillbaka, om de inte höll dem borta genom sin egen propaganda. Länge var det stora landet i öster deras förebild. Under de inre hjärnspökena har vi nu levt i ganska många decennier i vårt land. Samtidigt som de exotiska främlingarna som kom hit under 2000-talet var några alla skulle se upp till, för de skulle rädda oss alla. 

Vi vet nu hur det gick med detta. Ingen människa borde ha några fördelar framför folket som redan finns. Så har inställningen varit ända in på 2000-talet, men då släppte alla restriktioner och de som kom nya fick alla förmåner utan att behöva arbeta för dem. De var som små barn, som måste tas om hand. Jo en del framstod som barn, även fast de inte var det. Men när de sade att de var barn drogs ögonlocken ned på en del av de goda och de såg inte sanningen. 

Där står vi nu med våra tvättade halsar och hur ska framtiden se ut? Mer änglalik än full av demoner hoppas vi. Men vi lär få se under de följande åren. Alla verkliga goda krafter får försöka samlas och låta folket få fortsätta att leva under de bättre tider, som har arbetats fram sedan det sista stora kriget. Tacka min generation och den som fanns före mig. Det ser svårt ut, men varför ska vi i vår värld, när vi är rikare än någonsin, behöva vara oroliga för att inte kunna ens betala maten längre?Änglar är en bättre föreställning än demoner. Dessa inre bilder av änglar är vårt symboliska sätt att säga till oss själva, att vi kan ta hand om oss ifall vi låter en högre medvetenhet inom oss göra det. Men vi går lätt vilse och tror att det är någon eller något där ute som ska rädda oss från oss själva. 


fredag 16 september 2022

Här går vägen hem

Jag har bott här i 35 år nu och vägen hem har varit likadan. Den förändras inte. Men landet där jag bor har gjort det. Fortfarande är nästan hälften av folket övertygade om att sossarna är bäst. Det tycker inte jag som har sett på nära håll hur de har uppfört sig. De har fastnat tillsammans med resten av vänstern i 30-talet och tror att sverigedemokraterna är likadana, som de tyskar som trodde på nazisterna. Vänstern trodde att om de höll detta parti borta från makten skulle allt vara gott och väl. 

Det gick den styrande regeringsmakten förbi att landet har förändrats av deras politik att ta emot alldeles för många utifrån kommande med en annan syn på religion och politik. Först under detta år när allt gick åt skogen så upptäckte de något av detta, men var snabba att skylla allt på Putin. 

Men människor är inte dumma. För det har socialdemokraterna trott och särskilt då den man i regeringen, som inte trodde att jag dumma kvinna visste vad jag har för slags ersättning från staten. Jag hade så låg sjukpenning att den måste vara förtidspension. Nej det var det inte. Det var en sjukpenning som var lika med a-kassan, fast jag hade haft hög lön. För jag råkade bli arbetslös innan jag blev sjuk. Det där hänger kvar med mig hela livet förstås, för pensionen grundades på detta. 

Något sådant var helt obegripligt för någon, som hade samma månadslön som jag hade ersättning under nästan ett helt år. Före skatt. Att det var så skapade ett missnöje hos människor, som betalar och har betalt de högsta skatterna i världen för att få det drägligt. Den politiska elit som inte begrep vad folket ville ha var illa ute. Och så till slut gick det som det gick. Det var på tiden. För socialdemokraterna hade blivit det som de skyllde andra för. Maktberusningen hade gått för långt. 

Vi får väl se vad den nya regeringen hittar på, men det kan inte bli sämre än det redan är. För så många problem har den förra nu avgående regeringen skapat, att det också hade varit rättvist om de hade måst ta itu med dem. Fast det hade de knappast gjort utan fortsatt som förut att dra allt i långbänk, eftersom de inte ville förändra. 

torsdag 15 september 2022

Annie Lööf avgår

UPPDATERAT

 Centerledaren Annie Lööf var snabb med att kasta in handsken nu utan att äta upp någon sko. Hon står och säger just nu att hon avgår. 

16.9.2022

Centern är itusliten av inre spänningar. En del fick läsa i tidningen att centern skulle gå med socialdemokraterna. Så dålig var informationen. Nu blir det strid om vilken falang som partiet ska tillhöra. De hade hållit tyst förstås om socialdemokraterna hade fortsatt att regera, men nu kommer allt upp till ytan. De har ju fyra år på sig att bestämma sig för vart partiet ska gå. En sak är säker: den breda mitten är död. 

7:37

Särskilt i Västerbotten tappade centern till sverigedemokraterna och röster höjs nu för att centern ska närma sig sverigedemokraterna. Magdalena Andersson avgår

 Jo nu händer det i realtid att ex-statsministern lämnar in sin avskedsansökan till talmannen. Observera att vi väljare aldrig valde henne, utan hon tolererades av riksdagen för att hålla sverigedemokraterna borta. Allt för makten! Det var hennes valspråk. 

Nu måtte det väl bli någon ordning igen. Sverigedemokraterna har aldrig suttit vid makten så det var ren skräckpropaganda, som åberopades av många och hjärntvätt går alltid hem ett tag. Själv tröttnade jag när socialdemokraterna tog ifrån mig och min familj flera tusen i månaden år 2006. Jag skrev dagbok då och den gavs ut som min första bok under 2006. Nu har sverigedemokraterna ställt som krav att alla bidrag ska behållas, särskilt då a-kassan som kan vara upp till kring 24 000 före skatt. Jag fick aldrig mer än kring 13 000 före skatt. Men det är de som blir arbetslösa nu väl unt. Så dyrt som allt har blivit!

Personligen har jag kring 12 700 före skatt nu i pension från staten, så summan har inte rört på sig alls. Jag ansökte om bostadsbidrag från januari i år, men har ännu inte fått något svar från Pensionsmyndigheten. Många som är i min sits uppenbarligen. Vi får hoppas att staten nu kan sköta sina uppgifter bättre än förut. Så jag slipper gå till JO och anmäla detta. Är så trött på statens tjänstemän. 


onsdag 14 september 2022

Hurra nu är valresultatet klart!

UPPDATERAT

Det borgerliga blocket leder nu med 176 mot 173. Därmed är det klart. Vi får en ny regering. Själv har jag röstat på det blocket sedan 2006. Jag har aldrig gillat Magdalena Andersson för hon har förföljt oss 40-talister som finansminister. Allt var vårt fel och vi kostade och skulle kosta för mycket. Nu är det Sverige och folket som har vunnit. Äntligen kan vi får någon ordning kanske på landet. Det vore fantastiskt efter dessa åtta år av vanstyre. Statsministern har kallat till pressmöte klockan 19.20 i kväll. Då meddelar hon väl sin avgång. Något annat vore gräsligt.

19:32

Jo Magdalena Andersson erkände sig besegrad. Hon ska lämna besked om detta till talmannen! 

15.9.2022

SVT:s nyhetsuppläsare Hiba Daniel såg ut som om all världens sorger hade drabbat henne. Hon kunde inte hålla ansiktet i styr på morgonen och Magdalena Andersson kan inte räkna, för hon tyckte att det var ett eller två mandat som hade gått emot henne. Det var i själva verket tre eftersom hon förlorar det hon inte vinner. Sex minus tre är tre nämligen. Och Magdalena Andersson tror att det nu är så att det finns stöd för extremism och våld i vårt land för våra röster kommer att kidnappas. Så sade hon istället för att gratulera oppositionen till denna valseger. Vilket bittert avskedstal! Våldet har hennes regering skapat i landet under åtta års rekord i skjutningar och mord. 

9:05 

Och ex-minister Strandhäll förnekade sig inte genom att tala om fascism nu och att den måste bekämpas. Medan den tillträdande statsministern Kristersson talade om respekt för ex-statsministern. Så borde det ha låtit även från den sandlådegrävande avgående statsministern. 

13:01

I Botkyrka har det kommit in fler röster än det finns invånare. Det verkar som om socialdemokraterna har vunnit på detta. Men felet har upptäckts tack och lov. 

Folket och Sverige är att gratulera! Det hissar vi flaggan för. Hoppas det blir någon ordning nu. 

tisdag 13 september 2022

Historien går inte vidare

 Vi står och stampar som nation så länge valresultatet inte är avgjort. Ingenting rör sig utan journalisterna gräver i alla valresultat och öser ut dem över oss. Var och en vet ändå vad som har hänt, så detta är helt enkelt för mycket konsumentupplysning. En barndomsvän tycker att allt är nattsvart. Denne bor kvar i området, där jag är uppvuxen, och har inte märkt att världen har förändrats. Kanske hade jag varit likadan om jag hade bott där fortfarande. 

En annan vän, som röstade vänster har nyss köpt en bostadsrätt. Det finns naturligtvis ingen som lever som partiprogrammet säger. Vi lever i en annan värld än som där beskrivs. Tyvärr så har staten tagit över så mycket mer sedan min ungdom. Då var vi mer fria än vi är nu. Skatterna var inte så höga och vi fick lov att klara oss själva mer. För mig var det helt enkelt så, att jag gick på sexmånaders vikariat lite här och där. Det var självklart när man hade gått ut skolan. Som på Volvo i Göteborg, på Södersjukhuset i Stockholm och så tog jag över min mammas kafé när hon dog hastigt när jag var 22 år. 

Det är så att ungdomar klarar av det samhälle där de har hamnat fast en och annan inte gör det. Den 26-åriga mamman till en liten flicka i släkten gjorde inte det nu utan tog livet av sig i augusti. Det är naturligtvis en katastrof när något sådant inträffar. Då är hela hennes framtida historia slut. Hon var nästan klar som sjuksköterska i utbildningen och hade redan fast jobb. Men hon klarade inte att leva den framtiden. Jag begriper inte vad som hände henne. Hur kan man överge ett litet barn?

Bakom mig på TV:n rullar kortegen i Skottland genom gatorna med den längst regerande drottningen någonsin i Storbritannien. Det är en sammanfattning från i går då allt sändes live under timmar. Hon forslades då till en kyrka i Edinburgh där allmänheten kunde defilera förbi den. Det var viktigt att hon levde så länge och gick igenom så mycket av både negativt och positivt av någon anledning. Vi begriper aldrig på riktigt våra liv, men det är viktigt att försöka leva dem så gott vi kan. 

I Sverige har allt stannat upp i chock för en del för att valresultatet inte blev det gamla vanliga. Att makten gick nuvarande regeringen ur händerna. Men ännu finns hoppet hos många att det kan vända till vänsterns fördel. Allt är inte räknat. Men det handlar inte längre om en fotbollsmatch utan om vad folket vill och folket är trött på maktens arrogans. Ännu tröttare är ungdomarna, som alla har gått åt höger i skolvalet. De har sett vad som har hänt i deras barndom. Hur landet har förvandlats inför deras ögon. Det ger mig hopp om framtiden. Att de är klarsynta.

Det här är en gammal bild från 1985. Då firades min 40-årsdag. Allt har förändrats sedan dess. Två personer på bilden är döda. Och barnen är vuxna. Så går historien vidare både genom stort och smått. Ingenting är sig likt från igår. Lev i dag. För stunden och nuet är det enda vi känner till. 

måndag 12 september 2022

Borde vara klappat och klart med regeringen

 UPPDATERAT

Att borgarna har ett mandats övervikt så de ligger på 175 borde stå sig. Utlandssvenskarna som är rätt många har fått 160 000 hälsningar från moderaterna med en uppmaning att gå och rösta. Det beror av att dessa sympatiserar med den borgerliga sidan av partierna. Och nu får det vara slut med smutskastningen av dessa partier, vilket har fortsatt också i dag. Det är uppenbart att det bara gynnar sverigedemokraterna, som har ökat varje val sedan de kom in i riksdagen 2010. 

Omkring 700 000 svenska medborgare bor utomlands. De flesta bor i USA, men många bor också i Spanien eller Frankrike. Om man inte har bott i Sverige på tio år ramlar man ur röstlängden, men det gick att anmäla sig, så att man fick vara med i det här valet också. Omkring 40 procent av dessa utlandssvenskar brukar rösta och det borde räcka i det här valet, för att borgarna ska kunna bilda regering. 

Men som sagt det måste bli slut på att de andra partierna till vänster säger att väljarna ska rösta för demokrati! Alla riksdagspartier i Sverige är demokratiska. Men senast i morse hörde jag på TV: de blåbruna partierna. Det finns inga bruna partier i Sverige!

Friskhetstecken att inte förstagångsväljarna går på propagandan, utan tänker själva. 

19:43

Nu säger dom att det behövs också torsdagen för att räkna röster för så var det förra gången 2018. 

14.9.2022

I kväll ska vi få veta vilken regering det blir. Vi tackar och bugar!

Ska vi nu äntligen blir av med minister Morgan Johansson, som inte ens fick uttala sig i valrörelsen, för då kunde ju socialdemokratin förlora. Nu verkar inte heller detta ha hjälpt. 
Det finns hopp om framtiden för ungdomen är klok. Ovan är resultatet av skolvalet i landet. Det är högstadium och gymnasium som röstar. Drygt 491 000 skolelever ingår och nästan 78 procent röstade. 

söndag 11 september 2022

Friggebod, Attefallshus och sedan en Magdalenakoja

Man kan se utvecklingen i Sverige genom den Friggebod vi hade först och sedan blev det ett Attefallshus, men därefter blir det en Magdalenakoja för att hålla värmen i vinter. Det går bakåt minst hundra år i blixtfart. Jag som trodde att kojor bara var för barn och att de skulle leka där, men inte behöva bo i dessa. För att inte frysa. 

Äntligen valdag!

 Så är det äntligen dags för folket att rösta. Gå nu och gör det alla som inte gjort det i förtid. Själv har jag redan gjort det så det är klappat och klart. Det ska bli skönt vilken regering det än blir. Ingen av dem är några riktiga makthavare. För vi är inlemmade i historien och klimatet. Större ting som bestämmer vad som ska hända. 

Vi lär få överraskningar under de fyra år, som är framför oss, när vi inte får säga bestämma något kring makthavare. Ingen regering är perfekt. För mig känns det som att tiden går fortare och jag tror inte det beror enbart på att jag är äldre, utan att den tekniska utvecklingen verkligen gör så. 

Men vilket samhälle som helst är okej som någon har sagt. För människor är här för att lära sig något av sina liv på jorden. Ingen undkommer negativa ting som olyckor, sjukdomar och andras död. Innan det är dags att dra vidare. Det gäller att handla så att det blir ett lyckligare liv för både sig själv och sin omgivning. Trots allt. Och så gott det går.

fredag 9 september 2022

Statsministern ljuger för väljarna

 Det finns inga åtgärder från EU som kan göra att elpriserna halveras i södra Sverige, vilket Magdalena Andersson påstod i dag. Det var ett möte i dag i EU apropå vad som går att göra åt priserna, men absolut ingenting är beslutat. Men det är väl roligt för Magdalena Andersson att försöka framstå som den som har ordnat priserna åt södra Sverige, fast det inte är sant. Ljugandet har blivit en obotlig vana. 

Makten hänger löst för regeringen och miljöpartiet är panikslagna efter att miljöpartiet fått 4,5 procent i den sista valundersökningen före söndagens val. Det ligger inom felmarginalen och det är inte säkert att miljöpartiet kommer in i riksdagen. Det vore bra för Sverige om de inte gör det! Miljöpartiet är så desperat att Bolund ber anhängarna att swisha pengar så de kan annonsera mera de sista 48 timmarna innan väljarna ska rösta. 

Den sista valundersökningen från SVT/Novus innan valet berättar att det kan lika gärna bli en borgerlig som en socialdemokratisk regering. Det bästa för landet vore naturligtvis om inte miljöpartiet ännu en gång kan förstöra tillgången på el och energi. Och därmed driva upp priserna till fantasinivåer.


Staten tjänar miljarder på att priserna på energi är fantasihöga. Skatt på skatt gör att miljarderna strömmar in. Och så ljuger Magdalena Andersson om att EU ska sänka priserna. Per  Bolund skickar ut panikslagna meddelanden till anhängarna för nu hänger miljöpartiet löst. Han fruktar att de inte kommer in i riksdagen. Det vore väl en lycka för väljarna!

Fattigdom aldrig en orsak till brottslighet

 Marie Torstensson Levander, senior professor i Malmö, har forskat om brottslighet och har kommit fram till att fattigdom aldrig är en orsak till brottslighet. Man skulle kunna säga med samma slutledning att vara man är en orsak till brottslighet. Eftersom män begår fler brott än kvinnor. Men det är det inte heller. Däremot är det en riskfaktor att vara man. Det är heller inte en orsak till brottslighet att vara invandrare i Sverige. Däremot är det en riskfaktor. 

Men synen på regler är en faktor att ta hänsyn till och förmåga till självkontroll. De som ser det som något positivt med regler eller har bra självkontroll blir inte brottslingar eller går med i gäng. Ungdomar med svag moral och självkontroll väljer oftare att vistas i miljöer där brott är förekommande. Dessa faktorer ligger bakom ungefär 50 procent hos alla som väljer att begå brott. Medan socioekonomiska faktorer som brukar framhållas inte berör mer än 2 procent av detta förhållande till att begå brott.

Det finns hundratals riskfaktorer, men bara några få medverkar till att personen begår brott. Det är de bakomliggande orsakerna som måste påverkas för att barn inte ska begå brott. Man måste tidigt uppmuntra barn att följa regler och där kommer föräldrarna förstås in. Om de inte tycker att det är bra att följa regler i landet där de bor, så för de vidare den synen till barnen. Barnen behöver också läras självkontroll, socialt samspel och att tänka framåt, att förstå konsekvenserna av sitt uppförande. 

Där kommer också skolan in för att lära barnen att det finns konsekvenser av dåligt uppförande. Det handlar om att bry sig om barnen och hjälpa dem att fungera i samhället. Så enkla ting, men som har fallit mellan alla stolar under de senaste decennierna. Till och med betyg i ordning och uppförande skulle hjälpa i skolan menar professor Marie Torstensson Levander. 

I Norge finns dessa betyg kvar medan de togs bort år 1970 i Sverige.  Det handlar om när det gäller ordning att komma i tid, att ha med sig rätt läroböcker till lektionen, att ha på sig inneskor i skolans lokaler och att lämna sina arbetsuppgifter i tid till läraren. När det gäller uppförande är det att visa respekt för andra elever och skolans lärare och övrig personal, bidra till god arbetsmiljö, inte mobba andra på skolan och att inte använda mobiltelefon på fel sätt i skolan. 

Fattigdom är aldrig en orsak till brott. Den här familjen i Kambodja tog ett litet lån och startade en verksamhet. De trodde på samhällets regler och hade tillräckligt av självkontroll och begrep socialt samspel och kunde tänka framåt på konsekvenserna och inse att deras liv kunde bli bättre. 

torsdag 8 september 2022

Är det dags för tronskifte i Storbritannien?

UPPDATERAT

Drottning Elizabeth II är under uppsyn av läkare på slottet Balmoral i Skottland och tronarvingarna har anlänt dit. Hon är ju ändå 96 år och skröplig, så det vore inte så märkligt om det är hennes tur nu att fortsätta till andra sidan. Hon har haft covid i februari, men fortsatte ändå att jobba då tidigare i år. Hela hennes närmaste familj har nu planerat att resa till henne i Skottland. 

Hon har blivit ordinerad vila istället för att jobba vidare som drottning. Prins Charles var vid hennes sida men inte prins William. De är hennes närmaste arvingar. Också prins Harry och hans fru Meghan ändrade sina planer nu och reser till henne. Att hovet uttalar sig om drottningens hälsa är mycket sällsynt och detta tyder på att hennes tillstånd är allvarligt. Prins Charles har hälsat på henne hela sommaren många morgnar, vilket har varit icke planlagt och ovanligt det också. 

Här skrev jag tidigare om drottning Elizabeth när hon tog emot den nya premiärministern. 

20:00

Drottning Elizabeth II är död. Hon avled troligen vid halvfemtiden i dag efter ett långt och mycket framgångsrikt liv. Exakt tidpunkt har inte angivits för drottningens död. Nu är Charles kung och Camilla är hans drottning. En lång period är över. Det är den kunglighet som har varit där hela mitt liv. Nu är hon borta. 

Hon dog 16.10 svensk tid och orsaken var åldern. Så står det i hennes dödsattest, som offentliggjordes 29 september. 

9 september 2022

Det var prins Charles - numera kung Charles III - och prinsessan Anne som hann fram av drottningens barn för att ta farväl. De andra prinsarna Andrew och Edward var på väg, men drottningens hälsa försämrades så snabbt under dagen att de inte hann till hennes dödsbädd. 

8:10

Min mamma föddes 1924 och drottning Elizabeth 1926, så den perioden är nu försvunnen för mig märker jag. För de båda visste vad som hade hänt under 30-talet och 40-talet också innan jag föddes 1945. Prins Charles föddes 1948 precis som min lillebror. Kung Charles III känns inte som någon att hålla i handen när det stormar. 

10:57

Här kan ni läsa om drottning Elizabeths första besök i Sverige år 1956. 


Prins Charles befinner sig på slottet Balmoral i Skottland tillsammans med drottningen, hans mamma.

Linda Snecker sprider konspirationsteorier i Skäggetorp

När Linda Snecker från vänsterpartiet valtalar i Skäggetorp i Linköping , där kravallerna och upploppen utbröt i påskas,  sprider hon konspirationsteorier om att alla tvååringar som inte pratar perfekt svenska ska omhändertas. Men det kommer förstås inte att ske om alla röstar på henne. Hon är den räddande hjältinnan. Hon ljuger så det skvätter om henne! Liberalerna har föreslagit att barn borde testas för språkförmåga vid 2 års ålder istället för vid 2,5 års ålder, vilket redan sker i dag på Barnavårdscentralerna. Inte att barnen ska omhändertas! De ska istället stöttas. 

Hon späder på dessa människors rädsla för myndigheter med sin skräckpropaganda. Denna misstro har de med sig från hemlandet de flydde från. Och de går på vad som helst som sprids av sådana valtalare som Linda Snecker. Hon gör så att klyftan mellan dessa kvinnor i slöja blir ännu större gentemot svenska kvinnor. Fy vilken valrörelse. Denna skrikande kvinna borde inte få sitta i riksdagen. Hon skämmer ut både sig själv och sitt parti. Lyssna och se henne här i Skäggetorp! 

onsdag 7 september 2022

Maktfullkomliga partiet måste bort

 Det är fullständigt nödvändigt att byta regering eftersom socialdemokraterna genomsyrar samhället med sin maktfullkomliga stil, som inte är ny alls, utan ha pågått sedan 70-talet då jag själv var med en kort tid i detta parti. Det gick inte förstås, för det var en stor apparat redan då och passade inte mig. Och den statstjänsteman som jag var gift med ett tag var naturligtvis medlem, för det måste man vara redan då. 

Här tar äntligen Håkan Boström bladet från munnen och talar klarspråk i Göteborgs-Posten om den utvädring som behövs, för att inte socialdemokrater ska få fortsätta att blanda ihop staten, samhället och partiet, som han säger. Socialdemokrater i maktställning kan vara häpnadsväckande skamlösa, säger han också apropå den pressträff som Ygeman och Hultqvist ägnade sig åt där de pekade ut sverigedemokraterna som ett hot mot rikets säkerhet. Blindheten var stor för det egna hotet mot rikets säkerhet 2017 med transportstyrelsens skandal där icke säkerhetskontrollerad personal från utlandet fick ta del av känslig information och Ygeman fick avgå. Men herregud det var ju flera år sedan och han har tagits till nåder av regeringen igen. 

Så går tongångarna inom partiet, för det finns bara ett litet antal män som kan uppbära de högsta posterna i riket. Och det är snarast en statskupp om borgarna vinner på söndag. Precis som Marita Ulvskog (s) tyckte då på 70-talet när borgarna tog över. Det var lite mera sant då eftersom folket mer var inriktat på socialdemokraternas politik. Men sedan dess har detta parti genomsyrat samhället på längden och bredden, så att folket mer eller mindre har tystnat, för annars är deras karriärer och deras rykte som människor i fara. 

Det är en hjärntvätt av stora mått som har pågått, så att värdegrunden numera är helig och påminner ganska mycket om en religiös inriktning. Den tystnadskultur som startade då på 70-talet har tagit över och impregnerat universiteten, föreningslivet och förvaltningar plus sidogrenar av rörelsen. Det är maktstrukturer som behöver brytas, för att ljus och luft ska kunna komma in i det samhälleliga mörker som har skapats under så många decennier. 

Strandhäll förnekar sig inte utan ger sig på väljarna. Så folket är så dumt att det inte kan bestämma vilka som ska sitta vid makten. Utan folket bör besinna vilken sida av historien de vill befinna sig. Så twittrar hon. I hennes version är det förstås rätt sida om historien väljarna ska befinna sig, dvs rösta på socialdemokraterna. Det enda partiet. Rätt är rött!måndag 5 september 2022

Klimataktivisterna har terroristkrav

UPPDATERAT

 Jan Emanuel Johansson - tidigare s-märkt riksdagsman - gick in och lovade att klimataktivisterna skulle få träffa företrädare för riksdagen om gruppen Återställ Våtmarker slutade att sitta i vägen för trafiken på E4:an och andra vägar. Villkoret var att de slutade att sittstrejka och spärrade vägen för räddningsfordon. Jodå det skulle de göra, sluta demonstrera. De gick ut med ett pressmeddelande om detta. 

Men sedan ville de ha en TV-studio och träffa statsministern där. Sedan ändrade de sig igen och ville träffa namngivna personer. Om Jan Emanuel gick med på deras krav skulle de ställa in sina trafikhindrande demonstrationer. Det är ju så terrorister förhandlar tyckte Jan Emanuel Johansson och berättade vad han kunde bidra med. Nedan kan ni se en del av de 16 klimatterorrister, som är häktade för sabotage mot räddningsfordon med blåljus, för att de stoppade trafiken senast. 

Vad kräver de egentligen dessa klimatterrorister? Här på Värmdö har vi återställt våtmarkerna och när kommunen ville bygga nära där jag bor så anförde min sambo och jag att det rann massor med vatten där och att vassen växte hög. Det var inte lämpligt att lägga nya hus där. Det var våtmark. Och då ändrade kommunen sig. Man behöver inte stoppa trafiken för att påverka. Det är bara rena dumheter!

De menar att det är en annalkande klimatkatastrof och en samhällskollaps som kommer nu. Jovisst och det är miljögalningarna som har åstadkommit den genom sin propaganda! Den skadliga torvbrytningen ska dessutom upphöra. Jaha på Irland då? För där används den sedan gammalt till uppvärmning av hus. Det finns nämligen inte så mycket skog där. Produktionen av energitorv sker i Sverige på kring 10 000 hektar av landets totalt 6,4 miljoner hektar torvmarker. Rösta inte på miljöpartiet för då fortsätter de här galenskaperna!

6.9.2022

Också Jan Emanuel Johansson ger upp att rösta på socialdemokraterna. Han skriver om det i en debattartikel i Expressen i dag. Han anser att socialdemokraterna för en politik som är för övre medelklassakademiker i storstad. Han menar att ifall socialdemokraterna får fortsätta så kommer invandringen också göra det. Och det är fel. Att omfördela resurser till de som ofta på falska premisser flyttar hit är fel. Socialdemokrater väljer alltid det som är bäst för ledningen i partiet och inte för folket. Partiet gör det av egenintresse. Han har så rätt! Sent för honom att upptäcka detta, men inte för sent. Kanske. 

Här är en del av dessa klimataktivister som häktades för att de hindrade räddningsfordon med blåljus. Det var ren sabotageverksamhet mot dessa fordon, som försökte rädda människoliv och det finns numera en lag som förbjuder sådan sabotageverksamhet. Tack och lov!