lördag 26 juni 2021

Somalier knivdödade tre i Tyskland

UPPDATERAT

 Dådet i Würzburg i södra Tyskland i går då tre människor dog och fem skadades påminner om vad som hände i Vetlanda i mars i år då sju människor skadades av en afghan. Men i Sverige hade alla tur och ingen dog. Mannen som gjorde detta i Würzburg är 24 år och från Somalia. Han bor i Würzburg och kom till Tyskland 2015. Då kom en miljon migranter till Tyskland. Han har haft psykiska problem, men det utesluts inte att han också hade islamistiska motiv. Polisen sköt honom i låret och tog fast honom. Han sägs ha ropat Allahu Akbar under dåden. Människor är chockade över att detta kunde hända mitt i staden Würzburg, som har omkring 130 000 invånare. Staden är ungefär lika stor som Örebro i Sverige. 

16:50

Vilka fler religioner är det som dödar människor därför att deras gud/gudar är stor/stora eller störst? Gör kristendomen det? Gör buddhismen det? Gör hinduismen det? Islam är en erövringsreligion där kristna förföljs. Men värst i världen att förfölja kristna är kommunistiska Nordkorea. Därefter följer Afghanistan, Somalia, Libyen, Pakistan, Eritrea, Jemen, Iran, Nigeria, Indien, Irak, Syrien, Sudan, Saudiarabien, Maldiverna, Egypten, Kina, Myanmar, Vietnam, Mauretanien och Uzbekistan enligt World Watch List för 2021. Kanske har detta någon inverkan också på invånarna som kommer från dessa länder?

28.6.2021

Nu säger den 24-årige somaliern att han var på en "personlig jihad" när han dödade de tre och skadade fem i Würzburg i södra Tyskland. Vad betyder nu det? Jihad (arabiska الجهاد (ǧihād), "strävan" eller "kamp"; ytterst från jahada (ǧhd), "att anstränga sig"; "guds högsta strävan") är en religiös plikt för muslimer. ... I västvärlden är "jihad" ofta använt som beteckning för "heligt krig", avsett att försvara eller sprida islam. Det bästa sättet att sprida islam är inte att döda kristna dock, men en galning kan knappast begripa detta. 

Så här såg det ut i Würzburg när män försökte stoppa galningen med kniv. Han hade stulit knivarna i ett varuhus tidigare. 

Räddningstjänst och polis intog gatorna i Würzburg där tre människor mördades och fem skadades i ett knivdåd av en somalier, som bor i staden. Han kom till Tyskland år 2015 då en miljon migranter kom dit. 


 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar