torsdag 27 april 2023

Hur många majblommor finns det?

 Nu har jag läst om den illegale pojken Murhaf Hamid vars mamma tog sig hit från Etiopien när hon var gravid med honom. Han är nu 12 år och har fått syskon. Han har blivit känd för att han har sålt majblommor för miljoner och är tydligen en bricka i spelet om vad som händer med illegala invandrare, för det är flyktingaktivisten Leila Orahman, som är upphovet till detta. Hon är asylsamordnare hos Studiefrämjandet och jobbar också med Kvinnoförmedlingen som arrangerar aktiviteter för "papperslösa", dvs de som inte har rätt att vistas i Sverige. De uppskattas vara kring 100 000 personer. 

Leila Orahman satte denne pojke på kartan hos medierna genom att skriva om honom på facebook, vilket delades i olika grupper bla den ovan nämnda Kvinnoförmedlingen. Men det som verkligen satte fart på försäljningen av majblommorna var en elak rasistisk kommentar på twitter av en sd-medlem i Lund. Denna kvinna har dock förnekat att det var hon som skrev kommentaren. Sant eller inte. Hon hjälpte dock till att göra försäljningen till miljonbelopp. Hur många majblommor finns det kan man undra. För i vanliga fall säljer barnen för kanske tusen kronor var. Målet för 2023 är dock 68 miljoner kronor till Majblomman. Dit har inte försäljningen nått ännu. 

Detta barn har således blivit en bricka i ett politiskt spel. Familjen har tre gånger fått avslag på sin asylansökan, men kommer de att få det en fjärde gång nu när sonen är välkänd i hela Sverige? Murhaf skulle vilja köpa sig ett uppehållstillstånd om han kunde för sina miljoner, men det går ju inte. Murhaf får heller inte behålla sina miljoner utan bara tio procent av beloppet. Dessutom måste han betala skatt på detta eftersom det är så stor summa. Majblomman ordnar så att allt går rätt 

Här kan ni köpa hans majblommor. Och hjälpa Majblomman att nå målet på 68 miljoner kronor. Generalsekreteraren hos Majblomman tjänar 66 000 kronor i månaden så de behöver pengarna. 

Leila Orahman framställs som en vän till familjen och det är hon säkert, men hon är också islamist och står bakom Internationella Hijabdagen när alla ska bära slöja för att visa sin solidaritet med henne och andra muslimer. Detta omtalades första gången 2013 när alla skulle vara solidariska och gick på den bluff som gick ut på att en kvinna i slöja blivit rasistiskt misshandlad pga slöjan. Jag skrev om det då. 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar