torsdag 7 mars 2024

Ättiksflickans föräldrar döms i dag

 Det är svårt för mig att få något grepp om denna familj med sex barn. Mamman har tydligen en syrian till pappa medan pappan till barnen är helsvensk. Drogmissbruk fanns i familjen och att de helt enkelt har valt ut den lilla sjuåringen till att utsättas för diverse övergrepp och misshandel. Hon har fått operera bort magsäcken efter att ättika förstört den. Och det blir livslång påverkan för henne.

Hon har inte fått mat ordentligt utan utsatts för svält och hon har blivit nedkyld så att hon hade 33,9 grader i kroppstemperatur när hon kom in till sjukhuset. Föräldrarna är dock inte allvarligt psykiskt sjuka. Det är redan konstaterat genom en rättspsykiatrisk undersökning så de döms till fängelse i dag

Båda föräldrarna döms till åtta års fängelse vardera. Detta för synnerligen grov misshandel. Flickan får ett skadestånd på 955 000 kronor. 


Vi får hoppas att dessa föräldrar aldrig skaffar några fler barn. Hon är 35 och han är 43. Flickan bor nu i ett familjehem där hon får sova i en vanlig säng och leva ett nytt och vanligt liv. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar