fredag 5 juni 2015

Människohandel i Eslöv

UPPDATERAT
Att ta in massor med barn på ett boende utan tillstånd borde inte det vara olagligt? Borde det inte betraktas som handel med barn när kommuner betalar miljoner för att ett olagligt boende tar emot dem? Och tjänar pengar på dem? Detta sätt att hantera ensamkommande barn och svenska barn går inte heller att komma åt. När det gäller boende med tillstånd går det att lägga ned, men inte ett boende utan tillstånd. Detta anmäldes till polisen, men anmälan lades ned. 

Det är bröderna Mahmoud och Akram El Hissi och Kerstin Salmose El Hissi (fru till Akram) som har  bolaget Makbo AB. De har i flera år drivit flyktingmottagande i Eslöv utan tillstånd och kommunerna har skickat barnen dit. Företaget har sökt tillstånd, men inte fått det för att de bland annat har velat söka igenom post och rum för de som bor där. De vill blanda unga med många problem. De vill ingripa fysiskt om det blir problem. Det är inte tillåtet. Akram El Hissi säger att han tänker på barnen. Han har själv varit flykting och vet hur det är. Bolaget Makbo har också velat öppna ett HVB-hem i Västerås tillsammans med den tidigare rockstjärnan Dag Finn i Sha-Boom. Men detta avslogs också eftersom ansökan var så bristfällig.

Kommunerna i Skåne är desperata i sina placeringar. De kollar inte vart barnen tar vägen. Barnen själva tror knappt att de är i Sverige. Det är fyra våningssängar i varje rum. Det är bråk och droger på boendet. Företaget Makbo har varit mycket lönsamt de senaste åren. Omsättningen har varit omkring 15 till 17 miljoner kronor. Vinsterna utöver löner är kring 1,5 och 3 miljoner kronor, som de tre ägarna har kunnat ta ut.

10:54
Men här tvingas flyktingar bort från Bert Karlssons boende för att en prisuppgift blev fel. Boendet begärde för högt pris. Då ska boendet bort. Det är skillnad på folk och folk. Boendet i Ribbingebäck stängs för att detta blev inkorrekt. En ny ansökan kommer att lämnas in, men under tiden stängs boendet. Det är något som är bortitok i landet Svedistan. Eller kanske i hela Sverige.
6.6.2015
Jodå lagen gäller också i Skåne. Det går inte att säga att man inte menade att bryta mot lagen. Det säger Per Anders Suneson på Socialdepartementet. Det som gäller är att för att bedriva ett HVB-hem för barn måste man ha tillstånd. Punkt. Polisen som lade ned ärendet gjorde fel. Kommunerna som inte kollade att Makbo hade tillstånd gjorde fel. Så här får det inte gå till. Socialdepartementet ska ta myndigheterna i örat. Är det skräcken för att vara elak mot invandrare, som gör att det blir så här? Bolaget Jokarjo, som är Bert Karlssons, ska klämmas åt, men inte Makbo? En lag för invandrare och en för svenskar?
27.6.2015
Nu är boendet polisanmält igen. Det är Ivo, Inspektionen för vård och omsorg,  som begär att polisen åter tar upp ärendet. Detta måste gå till åtal menar man. Det behövs inget uppsåt för att det ska vara ett brott. Boendet i Eslöv hade helt enkelt inte något tillstånd. Det är brottsligt. Det blev moment 22 eftersom Ivo inte kunde inspektera boendet för det hade inte något tillstånd. Dessutom har företaget drivit ett hemligt boende på en annan gård. Ett boende för pojkar med självskadebeteende.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar