fredag 28 maj 2021

Prins Harry menar att klimatförändringar är knutna till vår mentala hälsa

 Prins Harry fortsätter att berätta om sina sanningar hos Oprah Winfrey. Han vill gräva upp allt som han var tvungen att dölja som medlem av en kungafamilj. Han menar också att vår kollektiva hälsa och oro för klimatförändringar påverkar oss alla och vår mentala hälsa. Det gör att vi måste bli mer stödjande gentemot varandra och där det är friskt att vara sårbar och där både fysisk och psykisk hälsa kan behandlas jämlikt för de är ett och detsamma. 

Prins Harry har blivit vän med Zak, som är son till Robin Williams, som tog livet av sig när han blev sjuk och inte kunde fortsätta sitt skådespelarliv.  Varken prinsen eller Zak kunde sörja sina döda föräldrar för de hindrades av att så många kände till dem och sörjde dem offentligt. De fick inte vara ifred med sin sorg genom all publicitet. 

Prins Harry kunde heller inte stötta sin fru Meghan när hon berättade att hon ville ta livet av sig för i hans familj hade de aldrig talat om att de mådde dåligt.  Det berodde på systemet de befann sig i där det bara var att ta sig samman efter en snabb kram och sedan hoppa in i en bil med poliseskort och ta sig till nästa välgörenhetsevenemang. Det var skam förknippat med att må dåligt i prinsens kungliga familj, säger han. 

Han har tidigare berättat att han drack och tog droger för att slippa ångesten över hans mammas prinsessan Dianas död. Och att han möttes av tystnad när han ville ha hjälp, men att det enda som till slut hjälpte var terapi. 


Prinsessan Diana älskade sina barn och prins Harry har berättat att det blev ett stort hål inuti honom när hon dog, när han var 12 år. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar