onsdag 20 december 2023

Äntligen ordning på migrationen

Aldrig mer ska horder av människor kunna vandra genom Europa för att ta sig till Sverige som favoritland för här får de allt genast. Både bostad och försörjning. Nu har EU bestämt att fåren ska skiljas från getterna symboliskt sett, redan vid yttre gränsen till Europa. Där ska byggas fängelseliknande förvaringar för de som kommer för att de ska kunna bedömas redan där. Efter tio års diskussioner ska detta nu förverkligas.

De som inte kan få asyl ska skickas tillbaka redan vid EU:s yttre gräns, vilket betyder att turkar och exempelvis tunisier får avslag redan där. Så skönt att slippa denna infiltration av människor vi inte vet vilka de är. Asylprocessen ska nu ta 12 veckor vid yttre gränsen istället för åratal som det har varit i Sverige. I början av 2024 ska detta godkännas av EU. 

År 2015 skedde 1,83 miljoner olagliga passeringar av EU:s yttre gränser. Nu blir det på ett annat sätt. Omkring 163 000 sökte asyl i Sverige det året. Syrien, Irak och Afghanistan skickade sina invånare till EU. Det syns fortfarande i Sverige genom att fängelserna måste utöka sina platser till nästan 30 000. Och att vi har skjutningar, sprängningar och mord i oanad utsträckning numera i Sverige. Dessutom kan grova kriminella gömma sig i Turkiet. 


Under lång tid betraktades de som var emot asylströmmen till Sverige som rasister och omänskliga. Men nu ska det bli ordning på detta i EU genom att många stoppas redan vid yttre gränsen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar