lördag 16 december 2023

Matthew Perry dog av ketamin

 Det är nu konstaterat att Matthew Perry hade lika mycket ketamin i sin kropp som någon som är sövd. Han missbrukade denna drog för att må bra. Den är i låga doser mirakelmedicinen mot depression. Men är förstås förödande i större intag. Han dog därför att han blev medvetslös och drunknade sedan i sin jacuzzi. 

Det är en sorglig historia att Matthew Perry som påstod att han var drogfri sedan 19 månader inte tycktes begripa hur angripen han var av ketamin. Han påminner om Elvis Presley, som inte heller begrep att även läkare kan skriva ut droger. Det är som om de båda eller också andra kändisar som har dött av droger begår ett slags omedvetet självmord. 

Jo det är svårt att leva och Matthew Perry hade missbrukat mer än någon annan jag känner till och dessutom skrivit om det i sina memoarer. Han levde fort det senaste året som om han begrep att hans tid snart var över och hänvisade till Gud för Gud hade tidigare räddat hans liv enligt honom. 

Jennifer Aniston har tidigare sagt att hon sms:ade med honom den här morgonen samma dag som han dog. Han var frisk och lycklig då och hade slutat röka och var på rätt väg. Jo det låter som han var påverkad då också av ketamin. Så glad och uppåt som han var. Han var frisk och höll på att bli ännu friskare har Jennifer Aniston sagt. Men hon är ju inte någon läkare utan en vän som ville att det skulle vara så. Matthew Perry blev 54 år. 

Ursprungligen är ketamin en hästmedicin, men har blivit populär som läkemedel mot depression. Den används i akutmedicin som narkosmedel. Det är väl känt att den kan orsaka hjärtproblem och andningsuppehåll. Ketamin är narkotikaklassad i Sverige. 

Matthew Perry uppskattade sin jacuzzi. Han befann sig i den när han blev medvetslös och drunknade. Han missbrukade in i det sista och förnekade det. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar