söndag 9 juni 2024

Dr Michael Mosley funnen död

UPPDATERAT

 Vila nu i frid Michael Mosley, som har gjort så många TV-program och skrivit böcker om hälsa. Men det hjälper inte om man går vilse i hetta. Det gjorde han på den grekiska ön Symi i onsdags och nu har hans kropp hittats. Jag har sett hans program och det han har föreslagit har inte jag tagit särskilt mycket till mitt hjärta. Inte heller 5:2-dieten, som innebär att man ska fasta två dagar i veckan och så äta som vanligt de andra fem. 

Michael Mosley blev 67 år, besegrad av hetta och uttorkning. Så snopet eftersom han var förespråkare för bra mat, att sova gott och leva längre, som ni kan se nedan. Själv lär han dessutom ha haft sömnproblem. Ibland tror jag att döden kommer när den kommer. Inte mycket att göra något åt. Michael Mosley skulle nog inte ha hållit med mig. 

10.6.2024

Tydligen har Michael Mosley överskattat sina krafter, för han har gått länge i bergen och sedan vänt tillbaka. Han mådde inte bra och snubblade omkring lite innan han fortsatte nedåt igen (syns på övervakningskamera) och sedan kollapsade han bara 50 meter från räddningen. Han låg fullt synlig. Varför har inte helikoptrarna sett honom? De flög över området. Och där fanns också drönare. Nu blev det en hotellanställd som skickades ut till slut för att se vad det var som låg där. Hade Michael Mosley bara haft med sig sin mobil hade han kanske överlevt. 

14:04

Obduktionen visar att han dog omkring två och en halv timme efter att han hade gett sig av på promenad. Han dog kring fyra på eftermiddagen efter att han hade gett sig iväg vid halvtvå från de han hade sällskap med vid en badstrand. Temperaturen var kring 40 grader under dagen. Han överskattade sina krafter helt klart. Synstörningar, yrsel och förvirring drabbas kroppen av vid så hög utomhustemperatur. Det hände uppenbarligen Michael Mosley innan han kollapsade.  


Här är det äkta paret som jobbade så bra ihop sedan de gifte sig 1987. Ett så sorgligt slut för en av dem. De hade fyra barn tillsammans, som också deltog i sökandet efter sin pappa. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar