torsdag 13 juni 2024

Två svenska män döms till döden i Irak

 De män som sköt ihjäl gängmannen Benzema i Irak döms nu till döden i två fall och fängelse i ett tredje. Släkten tycker naturligtvis att det är förfärligt, men vad hade de väntat sig av Irak? Landet har dödsstraff sedan 2004 då det återinfördes och många människor har avrättats sedan dess. 

Mordet ägde rum i Bagdad den 9 januari och Mustafa Benzema Aljiburi var medlem i Foxtrotgänget, betecknades som kronprins till Rawa Majid. Så han var ett hett byte för andra gäng. Han låtsades redan vara avliden, men nu sköts han i en bil på gatan i Bagdad av en 19-årig man på motorcykel. Och Benzema dog ganska omgående. Torpeder hade åkt från Sverige till Irak för att mörda.

Jag tycker inte om dödsstraff, men i det här fallet så verkar det vettigt. Tyvärr. De här männen har inga spärrar överhuvudtaget och de förtjänar absolut inte att leva enligt Iraks lagar. Dessutom skulle det skicka en bra signal till de andra gängmedlemmarna som lever i Sverige eller i Mellanöstern. Dessutom har sedan länge svenska ambassaden sagt att den avråder från att resa till Irak. 

Det är en 19-åring från Hudiksvall som var skytten och nu döms till döden. Han heter Xhuliano Prenga, ursprungligen från Albanien, men uppvuxen i Sverige. Han lär ha blivit lovad en miljon euro för Benzemas död. Han har beskrivits som spänningssökande, impulsiv och utan konsekvenstänkande. De båda andra är män i 25-årsåldern från Norrland och Stockholm. 

Irak är ett muslimskt land och behandlar inte heller kvinnor bra. Åk inte dit! Inte ens om du tror du ska få 10 miljoner kronor. Det var irakier som brände ned svenska ambassaden i Bagdad förra sommaren. 


Här sitter Benzema och skryter om sitt gangsterliv bara veckor innan han avrättades av en annan gangster.

1 kommentar:

  1. Kan påpekas att "Benzema" också är namnet på en av det senaste
    decenniets mest framgångsrika franska fotbollsspelare. Tycks ha
    algeriskt ursprung.

    "France and Real Madrid striker Karim Benzema has been found guilty of conspiring to blackmail a fellow French footballer with a sex tape."

    SvaraRadera