lördag 15 juni 2024

Ibn Rushd är islamistiskt

 Det är ingen överraskning att Ibn Rushd beter sig som islamister ska göra. Jag har länge uppmärksammat att detta sker, men så länge vi hade en socialdemokratisk regering så kunde Ibn Rushd ljuga om sin verksamhet och låtsas att de var demokratiska. Det gällde att få muslimska röster enligt socialdemokraterna. Men nu tar också teologie doktor Sameh Egyptson bladet från munnen och säger att Ibn Rushd undervisar islamistiskt. Ingen överraskning alls. 

Folkbildningsrådet har tidigare sagt att Ibn Rushd använder material som är enligt sharia. De undervisar barn om icke demokratiska regler, men får ändå statsbidrag. De borde betala tillbaka alla miljoner de har fått säger Sameh Egyptson för de är totalitära, islamistiska och odemokratiska. Deras läror stämmer överens med Muslimska brödraskapet, som är globalt. 

Ibn Rushd blev godkänt som studieförbund år 2008 och har erhållit miljoner i statliga bidrag i Sverige. Varför ska det demokratiska Sverige stötta ett studieförbund som i grunden är odemokratiskt och aldrig har tänkt att bli något annat? Olika regioner kräver nu också återbetalning av deras studiebidrag eller stoppar det för i år. De ska betala tillbaka 647 000 till region Stockholm för år 2023. Och bidraget för i år 630 000 kronor stoppas. 

Ibn Rushd har undervisat om tillåten barnaga, om att kvinnor är mindre värda än män, att judar är homosexuella och om konspirationsteorier om judar, att sharialagar är bra och att det är tillåtet att slå sin fru om hon är olydig. Detta har ungdomar och barn undervisats om. Det är på tiden att denna organisation inte får bidrag från varken stat, kommun eller region i Sverige. 

Det här är Ibn Rushd själv som levde på 1100-talet i det då muslimska Andalusien. Studieförbundet är stolta över honom och arvet efter honom och har därför tagit namnet efter honom. I Europa har religionen utvecklats sedan dess och demokrati tillkommit. Kyrka och stat är inte samma sak, men det är det för islamister. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar