torsdag 25 augusti 2016

Bluffmakaren fick 400 000 för falska hyreskontrakt

UPPDATERAT
Mannen som hyrde lägenheten i andra hand på Köpenhamnsvägen 20 i Malmö lurade massor av människor, minst arton betalade in tusentals kronor för att i sin tur få hyra lägenheten. Det är ett gammalt trick. Minns en släkting som blev lurad på detta vis för ett 20-tal år sedan och ingenting har hänt sedan dess. Bostadsbristen har bara blivit värre. Kring 400 000 har mannen fått ta emot i deposition berättar bostadsrättsföreningens ordförande Roland Forsblom. Men han kunde hindra åtminstone fyra personer, som hörde av sig, från att gå på denna nit. 

Det är helt enkelt nödvändigt att kolla upp personer som hyr ut i andra hand. Att aldrig lita till någon enda människa i sådana bostadssammanhang. Så illa ser det ut. Gäller det en bostadsrättsförening så är det lämpligt att höra av sig till den för att få veta vem som verkligen äger lägenheten. Man får inte var naiv när det gäller detta. I går skulle en folksamling hämta nyckeln till lägenheten på Köpenhamnsvägen 20 Brf Korsör i Malmö och då uppdagades bluffen. Mannen blev uppsagd när ägaren till lägenheten fick veta att han försökte hyra ut den olagligt och han flyttade ut i slutet av juli. Minst 23 personer har blivit lurade den här gången.
15:04
Den bluffande mannen bor själv i en kommunal lägenhet i Västra Hamnen i Malmö. Men den hyr  den 33-årige mannen ut till en kvinna och hennes fem barn. Hon betalar 33-åringen 10 000 i månaden, men själv har han slutat att betala hyra. Han är uppsagd på grund av tre obetalda hyror. Och också för att bostadsbolaget misstänker svart andrahandsuthyrning. Allt påminner mig om degraderad medlem av släkten Klingspor, som tillsammans med en svart man lurade klienter på samma sätt. Det slutade med att de rånade en klient och de fick fängelsestraff då till slut. Hände på 90-talet. Som sagt att lura människor på lägenhet är en gammal tradition i vårt land på grund av bostadsbristen, som har funnits så länge jag har levt. Min mamma och pappa bodde också inneboende då när de fick mig. Egen lägenhet fick de först med sitt andra barn några år senare. 
27.8.2016
Kvinna som hyrde ut i andra hand försökte skydda både sig och de som mannen som var inneboende lurade, men det gick inte. Eftersom han är mer kriminell än vad gäller denna bluff så har polisen lagt ned denna polisanmälan från kvinnans sida. Hon flyttade ut för att bli sambo, men ville inte släppa lägenheten. Sensmoralen blir att man måste sälja en bostadsrätt för annars riskerar man att råka ut för kriminella, som utnyttjar situationen. Särskilt i Malmö. Annars måste man hyra ut till någon som man känner från tidigare. Hon säger själv att hon och sambon har velat flytta utomlands eftersom det inte går att skydda sig i Sverige, menar de. Den kriminelle mannen är tidigare dömd för Blocket-bedrägerier.
Här hyrde en bluffmakare ut en lägenhet i Malmö som inte var hans.
Kolla alltid med bostadsrättsföreningen vem som äger.
Lita inte på enskilda människor i dessa sammanhang. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar