onsdag 31 augusti 2016

Uppdrag Granskning om våldtäkten på Fåfängan

Denna våldtäkt som utfördes av fyra män uppe på Fåfängan i Stockholm natten till den 9 september 2015 granskas nu i kväll i SVT klockan 20. Jag skrev om det som hände då under rubriken: Håll ut! Håll ut! För vi befann oss i den värsta flyktingsituationen någonsin, men de styrande var då för att vi skulle ta emot hela världen. Denna situation, som fortfarande drabbar oss hårt och kommer att göra det också i framtiden, inte minst ekonomiskt, men också med ökad brottslighet. Just då kom det 3 000 asylsökande i veckan. Det skulle bli värre den hösten innan regeringen begrep att landet höll på att gå under. 

Att som Uppdrag Granskning gör ta upp ett enskilt fall och gå igenom varför det inte går att åldersbestämma dessa, som säger att de är 13, 14, 15 år när de i själva verket är 20 är naturligtvis lovvärt. Det går inte att straffa minderåriga, men det går att sätta 20-åringar i fängelse och långsamt har rättsväsendet tagit sig en liten smula åt det hållet. Det går att utvisa sådana män på livstid efter avtjänat straff.

Förra hösten var slutet på den naivitet som landet Sverige har uppvisat. Vi skulle ta emot alla här, men nu när flyktingströmmen har stoppats ska den röd-gröna regeringen till och med återställa biståndet till länder, som det togs ifrån i början av året. Och det ska också höjas under året till 6,4 miljarder. Så är vi tillbaka till den syn på andra länder i Afrika som var från början. De behöver alltid u-hjälp från Sverige. Och kanske slipper vi då marockaner som kommer hit och våldtar och stjäl. Vem vet. Dagen efter att kvinnan hade blivit våldtagen var det en tredje manifestation i Göteborg för fri invandring och Mona Sahlin höll brandtal mot rasismen. Utbildningsminster Gustav Fridolin sade att vi hade ingen flyktingkris utan vi hade en ansvarskris. Också i Uppsala och Stockholm hade "folket" demonstrerat för fri invandring. 

Men Uppdrag Granskning skyller på åklagarna nu. Det är deras ansvar att undersöka vilken ålder gärningsmän från Afrika har. Inte regeringens, inte någon annan statsmakts. De går fria från ansvar.
Här uppe på Fåfängan i Stockholm inträffade
 den bestialiska våldtäkten och misshandeln
av kvinnan förra året i september. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar