onsdag 5 juli 2017

Det nya klassamhället byggt av politiker

UPPDATERAT
I Almedalen är det stående temat att det har fötts en ny underklass, som inte kommer att få jobb därför att de inte har gått i skolan, inte kan tala svenska och kommer från Mellanöstern eller Afrika. Annie Lööf (c) sade att "Sverige får inte fortsätta att klyvas" och  Jan Björklund (l) talade också om detta att det finns en ny klass av människor som arbetsgivarna väljer bort. Ja sedan ett decennium tillbaka har både borgare och socialister byggt detta nya svenska samhälle, som är delat och först nu har politikerna upptäckt vad de har gjort. 

Det nya Sverige byggdes med godheten som ledstjärna och det kan återigen behöva påpekas att vägen till helvetet är för det mesta kantad med goda föresatser. Men så länge politikerna stirrade ned i diket på alla goda skyltar såg de inte framåt och om de gjorde det så stod högerkrafterna där och hotade deras underbara nya världsordning. Den globala värld, som inte bara omfattade handeln utan också skulle forsla människor hit från fattiga länder. För de var vår framtid. Och vi skulle tjäna så mycket pengar på dem.

Så blev det nu inte riktigt eftersom de istället har kostat det svenska samhället stora utbetalningar av socialt stöd. Särskilt för de som var yngst och kom hit och sade att de är barn, fast omkring sju av tio ljuger om detta har det visat sig. Sandviken som skulle tjäna en halv miljard på invandrare enligt en artikel i DN 2014 går nu nästan mest back i landet år 2017. Det blev nödbroms under hösten 2015 av de regerande partierna: socialdemokraterna och miljöpartiet. Men det hjälpte inte för det finns samhällen som Malmö, som fortsätter med sin mycket generösa politik, och därför får hjälp av andra kommuner i Sverige. De får ungefär fem miljarder från resten av Sverige. Men Malmö har ändrat sig också: under 2018 vill Malmö inte ta emot en enda flykting. 

Denna omvändning till en realpolitik som tidigare var högerextremistisk har nu pågått under ett par år, men det kommer säkerligen att bli värre rent ekonomiskt innan det kanske blir bättre. Statsminister Stefan Löfven förbereder sig nu för det nya valåret som börjar i höst. Han har valt att inte vara i Almedalen utan ute i "verkligheten". Hur ska han tackla att sverigedemokraterna är det näst största partiet? Statsministern behöver "skapa en berättelse", som visar vart samhället är på väg, tycker några debattörer i partiet.

En berättelse om samhället är knappast något en man skapar. Denna berättelse uppkommer vartefter ifall var och en kan se vad som utspelar sig. Och folket befinner sig på kollisionskurs med de etablerade partierna. De ser tydligen mer än politikerna, som fortfarande håller sig till den gamla bilden av Sverige, som de har upprätthållit sedan andra världskriget. Sverige ska gå före och visa resten av världen hur länder ska uppföra sig. Så tråkigt att detta land är så litet och krympande i jämförelse med jättarna i världen: Kina, Ryssland, USA och Indien. Vår landmassa är till stor del inte beboelig på samma sätt som resten av världen. Vi ville därför vara en moralisk stormakt och det har visat sig vara en väg rakt ned i kaoset. 
12:44
Bill Gates varnar nu för att Europa kommer att översvämmas av afrikaner om inte kontinenten gör det svårare för dessa att nå Europa. Han menar att Afrika måste få mycket mer bistånd för att inte den snabbt växande befolkningen ska ta sig över Medelhavet till Europa. Det är ett dilemma för hur Europa än vrider och vänder sig så blir västerlänningar skyldiga att ta hand om afrikaner. Över 80 000 afrikaner har i år tagit sig till Italien. Etiopien, Kenya, Liberia, Mali Mocambique, Rwanda, Somalia, Sudan, Sydsudan, Tanzania, Uganda, Zambia, Zimbabwe, DR Kongo och Burkina Faso är de länder som Sverige ger bistånd till i Afrika. Sveriges bistånd till Afrika till på 5,5 miljarder kronor år 2017 och vi ger mest per person i världen till andra länder. Nästa år ska denna budget ligga på över 41 miljarder kronor.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar