söndag 2 juli 2017

Studiemedel till inbördeskrig

Man kan hårddra detta till uppmaning till inbördeskrig att 2,5 miljoner kronor har gått till 71 manliga studerande vid Medinauniversitet i Saudiarabien. Och då att det skulle spä på motsättningarna inte i Mellanöstern utan här i Sverige. Wahhabismen sprids genom skolan och meningen är att de som har studerat där ska återvända till Sverige som missionärer. Den förste självmordsbombaren i Sverige var av den läran. 
Faksimil från DN.

Vi är i händerna på tjänstemän som sitter och ska följa bestämmelser som politikerna har hittat på utan större eftertanke. Eller rättare sagt med goda tankar om att svenskar ska kunna studera utomlands, men att svenska politiker skulle bidra till religiös utbildning av extrema islammissionärer var aldrig riktigt tanken. Därför ska nu Anna Ekström (s), gymnasie- och kunskapslyftsminister, se över hur utbildningssystemet används. Hon kan inte tänka sig att någon regering har tänkt sig detta.

Aningslösheten blir stor ibland när världen förändras i rasande fart. Något som också regeringarna har bidragit till i hög grad i Sverige. Som tur är finns det journalister som äntligen har vaknat också på DN. De som har återvänt till Sverige har föreläst i Borås, Karlstad och Norrköping. Abdul-Wadud Frank har hetsat mot shiamuslimer på olika webbplatser och i föreläsningar och är utbildad vid Medinauniversitetet. Icke muslimer eller kvinnor är naturligtvis inte välkomna till Medinauniversitetet. Den här utbildningen hade aldrig godkänts i Sverige. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar