tisdag 11 juli 2017

Sverige är bästa migrationslandet

UPPDATERAT
Det är bevisat om igen att Sverige är det bästa landet i världen att emigrera till för här finns en stabil ekonomi med jämlika löner och en bra jobbmarknad. Det är Washington Post som skriver om detta. Omkring 21 000 chefer inom affärsvärlden plus vanliga människor har fått uttala sig om länderna. Siffror från Världsbanken och FN har också använts över antalet migranter till varje land och hur många som har sänts tillbaka till sitt födelseland. 

Sverige var bäst och sedan kom Kanada, Schweiz, Australien och Tyskland. USA kom på sjunde plats även om det landet tar emot många migranter, men det som drog ned var de stora inkomstskillnaderna bland befolkningen. Norge, Finland och Danmark hamnade alla på topp tio i listan. Storbritannien kom på 17:e plats för att landet favoriserar sin egen befolkning i olika länder. Kenya var det land i världen som kom sist i listan över 80 länder. En förklaring till att migranter har det så bra i Sverige, och då särskilt flyktingar, är att välfärdssystemet är lika för alla som kommer hit och de som är infödda. Men som alla vet så ändrades flyktingpolitiken drastiskt i slutet av 2015. Då hade Sverige redan tagit emot flest flyktingar i EU per capita. 
11:20
Tusen flyktingar kommer att flygas direkt från Grekland till Dalarna och placeras i Gävle. Det meddelar Migrationsverket. Under 2017 ska 3 000 asylsökande flygas hit som en omfördelning inom EU. Att det sker först nu i Sverige beror av att landet tog emot så många flyktingar under 2015. Majoriteten som anländer nu är syrier och eritrianer. 
Sverige är bäst i världen att migrera till som land.
Men landet kämpar också med gränserna för gästfriheten.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar